Vad händer på Instagram?

Instagram:

Jag tog en mig en liten paus i allt turistande för att kika på hur det går för några av våra influencer på Instagram. Ni är några som kommenterat att ni misstänker att Myggan shoppat loss på lite följare och det ser synnerligen ut som att det stämmer av hennes lite allt för gröna siffror att döma.
Calle Schulman tappar följare i ungefär samma takt som Tyra gör – kan det månne vara så att en del inte riktigt uppskattade hans ”hatsvanande” på Lady Dahmer?

Vem mer borde sättas under Instagramluppen?

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Med tanke på att Calle blockar alla som kritiserar honom bör hans följarskara fortsätta minska…

      Fattar inte att företag som Skincity och mat.se kan välja att samarbeta med en människa som publikt kallar en kvinna dom kritiserar honom för anskrämlig skitmänniska, grotesk m.m. Att han sedan blockerade sina egna följare och kallade dessa för ”Hatsvansen”, alltså följare som reagerade starkt på hur han bemötte kvinnorna i kommentarsfältet. Jaaa… Inte kommer jag att köpa något han gör PR för och kommer tala starkt emot dessa tjänster och varor där företag självmant väljer att blunda för hat som sprids av denna man på hans PR kanaler.

    Kan inte My fått följare sen hon skaffat kille?

      Det tror jag inte. My har nu ca 34000 följare och Linda Rosing (thelenius) har bara 12000 kr och då är ju hon gift med den andra i samma band. Tror inte att det drar folk eftersom att de inte är superkända nu för tiden.

      Fast My´s följare började öka med många hundra flera dagar/någon vecka innan hon basunerade ut att hon skaffat kille. Men visst kan hon ha fått några fler följare efter att ha figurerat runt så flitigt i media senaste dagarna, Eller så passade hon på att köpa lite till då för att folk kan då tro att det beror på publiciteten.

    Men, alltså, kan någon förklara för den här tanten hur den fungerar i såsiala mediår. Hur köper man följare? Känner mig mer än lovligt trögtänkt…

      Johanna toftby, is it you?

        Ha ha…JT köpte ju öppet följare – kanske för att låtsas avdramatisera det hela men hon tog aldrig bort dom köpta. Hon köper ibland det ser man helt klart.

        Cam verkar dock har en beundransvärd respekt för denna lokallantistantis och tar sällan upp hennes nycker.

        Det där med att hennes blogg tappade tusentals besökare när hon låg tillfälligt på en vanlig portal t.ex. det där med att hon alltid tappar när hon är utomlands och inte kan sitta och klicka in själv hela dagarna, det där med att hon skriver kommentarer till sig själv osv…osv…

          Toftby, systrarna Graf, Ilmrud och Foki verkar ingå i samma skara och skrivs nästintill aldrig om…
          Fast camcam var ju testperson åt fokis produkter en sväng.

            Jo här har skrivits om både Toftby och Ilmrud flera gånger, även om Foki tror jag. Och M Graaf i föregående inlägg ju.

          Ha ha lokallantistantis lät kul ha ha ha. Avdramatiserade? Tyckte hon visade hur sjukt och lätt det är att köpa, många som inte verkar känna till det. Låg på vanlig portal? Är väl många år sedan hon låg på annan portal? Menar du när hon ändrade layout på bloggen var det i vintras, men då blir det så att besöksstastistiken ser ut att sjunka, blir nåt med mätningarna då, var likadant tillfälligt med Hannah G och Pernilla W när deras bloggar gjordes om, så det beror inte på om de sitter och klickar in sig hela dagarna för att få upp statistiken ha ha ha.

            Orkar inte gå tillbaks och kolla men jag såg också det när hon tillfälligt bytte från sin nuvarande/dåvarande till en mer kontrollerad portal där bara riktiga besökare räknades. Hon var tvungen att gå tillbaks till sin egna igen.

            Meh gud haha Jonas kontrollerad portal?? Så alla som har egna portaler har inte riktiga besökare bara? Okej låter trovärdigt NOT. Gud alltså.

    Fast hon har ju jättelitet ökning. +76, 25 är väl inget man köper? Hade hennes siffror sett ut som Kenzas hade man väl börjat fundera?!

      Tiden då man köpte 50000 följare på en gång är förbi, nu köper man 50000 över en lång sträcka. Nu för tiden rekommenderas att köpa lite men jämnt, dvs nästan varje dag men så att det blir en stadig, rätt jämn ökning, också för att sidor som Socialblade (som visar hur mycket följare någon har och hur någon växer) sänker ditt betyg annars. Jag antar dock att de allra flesta som lever på sociala medier köper eller har köpt någon gång.

    Enligt Sandra Beijer hade hon tappat galet många följare sen hon började med instastorys.

      Förståeligt! Jag läser hennes blogg varje dag men fick panik av hennes stories!!! Som en fjortis på alla, typ 20 om dagen där hon vinkar med en öl och ler så otroligt stort med sina napptänder. Låter ju så fånigt att störa sig men det var så lite ~content~ som man säger

        Word!!

        Men det är väl bara att låta bli att titta på hennes stories..? Fattar inte varför folk skulle avfölja pga det?

        ”Napptänder”, så tröttsamt onödig kommentar. Klanka ner på saker folk gör, fine, men att kommentera deras utseenden på det här sättet är bara rena tjuvnyp.

      Alla som missbrukar boomerang i sina stories blir avföljda på dirr!

      När Instastories kom blev man ju tvungen att minska antalet konton man följer. Jag tog bort hälften för att bevara de som är intressanta och de som eventuellt har Instastories som man orkar med utan att bli alltför irriterad.
      Men i de flesta fall är Instastories som vägglöss. Man borde sanera från denna ohyra 🙁

        Fattar inte den grejen riktigt? Är väl inte svårare än att bara låta bli att kolla på Instastories om man inte gillar det? Och vill man bara slippa se vissa personer så kan man ju ”mute” dessa. Avfölj någon för all del om man tröttnat på deras instagram, men varför av enbart anledningen instastories som man väljer själv om man tittar på eller inte?

          Ja eller hur. Ingen som tvingar en att kolla på personers instastorys. Jag kollar bara på instastorys när det är en nära vän som lagt upp eller nån jag vet göra bra såna och dom andra skippar jag. Hur svårt ska det vara??!!

            Fast folk använder ju insta på olika sätt 🙂 Jag t.ex. följer tusentals konton, använder insta mer som ett nyhetsflöde för alla mina intressen så det är allt från träning och fysioterapi, foto, natur och arkitektur, nyheter, humor, bloggare etc etc. Och hittar hela tiden nya att följa 🙂 så sållningsprocessen blir rätt hård. Jag avföljer så fort någon lägger upp något tråkigt/ointressant, om de inte har haft ett riktigt starkt flöde tidigare. Har inte tid att se allt intressant redan som det är, så då måste man vara hård, haha.

            Ja naturligtvis prioriterar jag vänner och andra som följer mig. Men att vaska fram vettiga Instastories bland hundratals andra konton är åtminstone ett halvtidsjobb.
            Jag började med att rensa bland de konton som jag är mindre intresserad av och avföljde dem helt. Det borde jag ha gjort för länge sen.
            Sen kan jag naturligtvis styra bort (”muta”)Instastories från konton som jag misstänker suger på Instastories men jag tycker ändå att alla dessa småsnuttar är väldigt jobbiga.
            Det slutar förmodligen med att jag stänger ned mitt Instagram helt och hållet.
            Jag börjar nå utmattningsgränsen vad gäller sociala medier över huvud taget och även Facebook funderar jag faktiskt på att släcka ned för egen del.
            God natt.

        Man kan ju stänga av stories på instagram från störande personer. Håll in avataren och tryck på typ ”dölj ….s story” 🙂

      Jag fattar inte heller. Stories dyker ju vara upp om man trycker på dem? Är folk så kränkta nu att även om de inte behöver se något så klarar de inte av att INTE klicka på nåt?

    Hoppas raset fortsätter för CS. Och att folk börjar avfölja hans bror/svägerska och bojkottar deras produkter, poddar och shower etc. Jag har gjort det själv för länge sen efter ett par års ”frälsning”. Men nu har jag blivit avtvättad i hjärnan. VIlken befrielse!

      Vad var det som fick dig att bli frälst från början och sedan dig att ta stort avstånd från dem? Jag är genuint intresserad för jag har aldrig förstått grejen med Amanda och syster. ?

        Det undrar jag med hur gick denna frälsning till ?

        Jag blev från början imponerad av deras drive och företagsamhet. Ja, av Amandas och Hannas. Alex har jag aldrig gillat då jag tycker han är och varit en mobbare och lillebror hänger på. ”Frälsning” var väl ett överord. Men med tiden blev jag mer klarsynt… I övrigt tror jag inte Amanda skulle varit så framgångsrik utan sin systers hjälp.

        Jag lyssnade på deras oss när den startade och ett par år innan de blev galet stora. Då kändes de genuina och det var på riktigt. Jag gillade deras driv och glädje. När jag slutade följa dem för kanske tre år sedan var det för att allt handlade om kapitalism och att bli rikare och sko sig på unga följare. Då jag undervisar inom sociala medier större det mig självklart otroligt mycket att de inte följer marknadsföringslagen när de driver ett mediehus.

      Jag älskade när de (Alex + Amanda) var med i Skavlan och Nikolaj Coster Waldau undrade vad de egentligen sysslade med. Deras svar på hans frågor tydliggjorde verkligen hur konstlad världen som de rör sig i är. De framstod som otroligt ytliga och obekväma i att någon ifrågasatte deras livsstil.

      Kanske är det den lilla sadisten i mig som tyckte att det var kul.

        Ha ha Margit…det var verkligen en höjdare. Skämskuddevarningen var hög. För första gången någonsin tyckte jag faktiskt synd om dom.

    Konstigt, jag avföljde BB igår & såg att hon hade 408’…

    Väljer att vara anonym nu.

    Jag funderar på en sak… en tjej på insta är influencer för kids brandstore. Hon har anorexia. Skulle kbs även kunna tänka sig att ha en överviktig tjej som influencer tro? Jag stör mig lite på att nån som är så uppenbart sjuk ska ses som en förebild.. argumentera gärna med mig, kanske tänker jag galet?

      Jag tror att de vill ha en influencer som klär sig och sina barn enligt/och lever ett visst liv som matchar de märken Kbs säljer, så jag tror inte att de lägger så stor vikt vid personens kroppsstorlek.

        Jag tänker att det kanske kan sända fel signaler till andra barn och ungdomar om en tjej som bara för ett par veckor sedan var på samtal ang inläggning pga sin sjukdom ska vara en förebild.

          Är hon så pass ung då så att det är barn och ungdomar som följer henne? Jag tänkte att det var en av de äldre influencerna och de har ju sällan unga som följer dem. Är hon rent utav ambassadör för företaget? Då tycker jag att det är helt fel att de använder sig av henne.

            Hon fyller 15 i vinter.

      Förstår hur du tänker eftersom det handlar om barn. Men man kan väl vara en bra förebild trots anorexia och sjukdom? Skulle du säga samma sak om det var någon annan sjukdom? Tycker det låter jättekonstigt att säga att man inte kan vara en bra förebild för att man är sjuk, oavsett vilken sjukdom det är. Att hon har anorexia definierar inte hela henne som person. Sen kanske hon kämpar jättemycket med sin anorexia (vet ej vem personen du menar är), och det i sig kan ju också vara en del i att vara en förebild.

        Tack för input! Så kan man ju också se det. Så kul att få höra om en annan sida av en tanke, så lätt att fastna i det man själv tänker. Men nu ser jag på det på ett annat sätt. På riktigt, tack! ?

          Vilket moget svar! ❤️

    Sorry camcam, jag var tvungen att avfölja dig pga att inte bli blockad av booken ?

      Hahahaha bästa anledningen!?

      Samma här??

      Jag följer inte heller dig på instagram camcam, pga att jag inte vill bli blockad på Annas instagram… ?
      Men jag kollar då och då och älskade din sambos sprättben och när han körde en: ”Hi guys” ?

    Det här är OT men vad har hänt i Blondinbellas kommentarsfält?? Blockar dom alla kommentarer eller!? Från att ha haft typ över 100 på varje inlägg så har hon typ 30 nu…
    Har det med hennes nya portal att göra?

      Ja det verkar som man börjat ta bort alla negativa kommentarer och all kritik. Kanske någon liten kommentar med ett ifrågasättande släpps igenom för syns skull men inte alls som det varit tidigare.
      Möjligtvis för att det kommit så mycket kritik mot vissa samarbeten det senaste året bl a Collector, KRY och nu senast Amex. Man kan ju förstå att ett företag som betalar Bella dyrt för reklam i bloggen inte vill ha massor med negativa kommentarer.
      Jag tror också det har något med förändringen av bloggen som ska komma snart. Bättre att städa undan allt negativt för sedan lär det nog inte gå att kommentera samarbeten, reklam och spons hur som helst.

    Oj vad Calle tappar. Och Tyra bara tappar och Bella, Kenza och Myggan bara ökar…

    Efter att Myggan blev påkommen här för något år/halvår sedan med att hon köpt följare så har hon stadigt minskat MEN nu senaste veckan/veckorna bara ökat i raketfart boom, men ändå med lite mer finess än förr när hon kunde öka (köpte) med tusen/tvåtusen på ett dygn 😉
    Andra som ökar i raketfart är Booken och Zyto, men om de två köpt är jag inte lika säker på eller så gör de det.

    Syns tydligt att Myggan har köpt följare! Speciellt om man kollar bakåt i statistiken och jämför.

    Och som jag skrev vid ett tidigare tillfälle, hennes antal likes och antal följare harmoniserar inte öht! Det blir så pinsamt uppenbart!

    Även en scroll bland hennes följare visar på en mycket knasig skara konton.

    Varför har man ett behov av att köpa följare egentligen? Är det för att man vill ge sken av att man är mer populär än man egentligen är, eller varför? Sjukligt beteende hur som!

      Desto fler flöljare du har, desto mer attraktiv är du för företag att inleda reklamsamarbete med…Ingen vill väl betala dyrt till bloggare med få följare..

      Ja för att verka populär men i första hand för att få mer samarbeten/tjäna pengar. Hon är väl tvungen att ha ett visst antal följare för att få vissa samarbeten. Kolla bara in hennes samarbeten och all smygreklam på insta senaste veckan och senaste dagarna. Många företag kollar inte upp ifall influencern köpt följare utan litar på att deras siffror stämmer.

      Fråga Johanna Toftby? Märkligt Camilla att du inte tar upp hennes köp?

        Det är väl ganska längesen typ flera månader sedan Tofty skrev inlägget om hur knäppt det är att köpa följare och visade hur enkelt det är.

          Det där var ju ändå skenheligt eftersom hon inte plockade bort dom 5 000 hon köpte då.

            Tror däremot det var 3000 hon köpte och jo man såg att en del togs bort direkt men en del av dem finns säkert kvar. Men hey hon har ju inte mörkat det iallafall. Hennes antal verkar stämma ganska bra om man ser till likes och comments och om man jämför med en del som har ca samma antal och fler följare så verkar inte så skumt där tycker inte jag iallafall.

    Nu kommer Calle snart lägga upp flera videos på hans barn i ett tappert försök att behålla sina följare. Lycka till!

    Myggan: ”Nu när vi berättat om oss, så måste jag lixom hitta en balans på det också. Jonas är inte särskilt förtjust i sociala medier. Eller att vara med på bild överhuvudtaget.”
    ”Han är nog fortfarande lite chockad över att han är tillsammans med en ”bloggare”.”

    Och så avslutar hon inlägget med att lägga upp fyra foton på ” min indian” som hon kallar honom ?

      Dessutom är det ju hon själv som kontaktat Aftonbladet för att få till den ”avslöjande” artikeln. ??????

      Alltså Myggan är helt jävla otrolig! Jag förstår att hon och Boken börjat umgås. Lika barn leka bäst!

        Ojoj nu är dem bittra tantmaffian igång igen?

          Hej My! ??

            Hehe mig kommer ni Aldrig kunna genomskåda?hehe

          Hej My är alla som genomskådar dig bittra tanter?

      Haha Myggan letar ständigt balans o håller alltid på att landa o är ofta starkare än någonsin. Ett tag var allt utan substans o ett tag var allt indirekt alltså orkar inte… Ständigt taktik, lögner, falskspel, lismande och dessa bortförklaringar hon alltid lyckas övertyga naiva läsare med jisses alltså…och hennes minne verkar kort. Alla löjliga cliffhangers hon alltid kör med också och all smygreklam hon gör på ig och blogg suck..

      Killen kallades ju offentlig här häromdagen och kallades popstjärna i Hänt. Indian kallade någon honom här ju så Myggan tog efter hehe…

      Ja hon kontaktar själv pressen haha hennes taktik alltså men det funkar ju, och hon har ju sina vänner på Hänt som hjälper henne med publicitet för bloggen och så att hon kan hålla sig kvar i rampljuset och vara kändis. Oh nu kommer såklart snyft i vanlig ordning.

        Men tyvärr så hjälper ju vi henne nu att få fler läsare genom att vi skriver om henne här. Borde bara bojkotta hennes blogg helt !

        Toftby tipsar oxå media?och Madeleine Ilmerud när sista bebben kom?

          Men ge dig! Sluta försöka flytta fokus från ditt egna tragiska liv!

          Hur vet du det Anonym? Nja tror faktiskt Myggan är ganska ensam om det.

        Jajamen så rätt du hade! Självklart kom det ett snyftinlägg i vanligt ordning nu efter att hon läst vad som skrevs om henne här. Ett lååångt snyftinlägg har hon skrivit nu där hon påstår att hon varit utbränd och varit hackkyckling och drar upp konkurs, dödsfall och massa, man ska tycka synd om henne och att hon är fin och bra. Samtidigt passar hon på att smutskasta andra bloggare och utmålar andra som elaka mobbare. Där lyckades hon bra igen, nu är hon nöjd. Och så lismande..fiiina vän…så slug. Alltså hon är så otäckt beräknande. Obehaglig människa. Jag får kalla kårar.

    Apropå att köpa följare: köper Nöjesguiden läsare, eller varför kommer dessa gamla artiklar från 2015 upp på ”mest lästa” hela tiden?

      Köpa läsare går väl iaf inte, än så länge iallafall 😉 Gamla artiklar kan ju vara de mest lästa, varför skulle de behöva köpa läsare pga det hmm märkligt.

        Fast det är olika artiklar som dyker upp, inte samma hela tiden. Och jag vet inte hur man köper läsare, men jag vet inte heller hur man köper följare och det går ju, så det är därför jag frågar ☺️

    Jag kanske är lite efter, men hur vet alla vem eller vilka som själva kontaktar media? Ringer de på riktigt upp tidningarna själva? ”Skvallra om mig”-typ… så tragiska människor isf!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.