Alex & Sigge rasar mot Jocke & Jonna.

Alex & Sigge/Jocke & Jonna:

https://www.youtube.com/watch?v=8kIw8kQSQcw

När jag ser dem… det finns nog få saker som jag känner samma vilda hat mot som de två.

Det gjorde mig otroligt illa berörd.

Jag ser underhållning som min 8-åriga dotter kollar på, hon förstår ju ingenting, hon ser bara en kille som är jättearg. Hon förstår att reaktionen verkar helt rimlig, för efter misshandeln står ju Jonna bara skamset kvar. I den här världen så är det här helt fine, att om man gjort något dumt så kan man eventuellt få stryk och det är som det ska vara.

Det kusligaste är ju att barnen får en direkt insyn i ett ganska trasigt förhållande. Båda är ju öppna med att de mår väldigt dåligt. De är inne i ett destruktivt förhållande, som man inte borde ta del av som barn.//Alex & Sigge

Det är inte ofta jag håller med Alex & Sigge men den här gången är jag benägen att göra det.
Sättet som Jocke & Jonna fläker ut hela sitt destruktiva förhållande för barn och ungdomar som anser duon vara ”relations-goalz” är skrämmande och jag har skrivit om det förr.
Hur kan en relation där man gör slut i sitt äktenskap och där den ena partnern slår den andra vara goalz?
Mycket oklart…

Kritiken kommer från ett poddavsnitt där Alex & Sigge diksuterar videon här ovan där Jonna fejkar att hon varit otrogen mot Jocke och han totalt flippar ur och blir aggressiv. Hur detta på något vis skulle vara ”kul” vet jag inte men jag kanske inte har samma sorts humor som Jonna? Oavsett så borde det här klippet aldrig laddats upp på Youtube då det bara är obehagligt.

Så ja, team Alex & Sigge på denna…

Tack för tips, Sofie!

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inte sett videon (vill inte göra det heller då jag inte vill stödja deras kanal), men slår Jocke verkligen Jonna?! Oavsett vad så är det ren och skär misshandel! Det är fruktansvärt!

      Han tar tag i hennes tröja och trycker upp henne hårt mot en vägg på en spegel så att spegeln spricker.

      Dock så var det ju regisserat, pranket går ut på att jocke och jonna lurar sin kompis att jocke blir arg och slår jonna. Han slår ju henne ’på riktigt’ då, men det hör till historien att det var en del av pranket mot kompisen och jonna var med på det.

      Fortfarande inte en lämplig kanal för barn dock…

        Jäklar vilket kul prank!

          Vet inte vilka J&J är, mina barn verkar inte upptäckt dem, men ett likadant ’skämt’ är huvudplotten i Alfonsboken och -filmen ’Skratta lagom! sa pappa Åberg:
          http://www.gp.se/n%C3%B6je/gunilla-bergstr%C3%B6m-skratta-lagom-sa-pappa-%C3%A5berg-1.669002

      Men alltså misshandeln ingår ju i pranket. Tyckte det var kul faktiskt 🙂

        Men VART är det här kul?? Man driver väl inte om att slå sin tjej? Eller någon annan heller för den delen.

    Telia har väl en funktion ”föräldrakoll”. Någon som vet om youtube har det? Om de har det, in och spärra så att de inte kan se på dessa klipp!

      Youtube har en funktion så sidan bara visar ”barnvänligt” innehåll men den är förskräckligt dålig. Tar tex bort allt som har med homosexuella/bisexuella/etc för det är ju tydligen inte barnvänligt ?

        Sen är det väl jättelätt att gå runt den spärren också, bara att skriva i ett personnummer på någon som är äldre? Om jag minns rätt behövde man inte ens fylla i dom fyra sista siffrorna.. kan ju dock ha ändrats sen jag gjorde det för hundra år sen 🙂 riktigt små barn kanske inte fixar med inställningar men man behöver ju inte vara så värst gammal för att göra den kopplingen

    Jag har så svårt att förstå att de har blivit så stora på youtube. Videon du har i detta inlägg är den första jag ser. Jag är mållös. Sitter barn/ungdomar och tittar på det här? Trots att det är ett”prank” så är allt så fel. Reaktionerna, skrik, spegeln, kniven(?!?!?!).
    Ser inte de personer som var ansvar av dessa videos allvaret i vad det förmedlar ut i denna samt andra videos?
    Tycker det är så skevt.

      Tittade nyss och håller med dig om allt. Den här videon borde ju spridas på ställen där vuxna/föräldrar får se på skiten så kanske de förstår varför det är allt annat än ok att deras barn följer dessa lowlifes

    Alltså vem/vilka kollar ens på sånt här? Är det bara 8-åringar typ? Ingen vuxen kan väl på riktigt tycka att Jocke o Jonna är kul att kolla på..? Han som bara tycker synd om sig själv o ska böla o hålla på, o sen vända på en 5-öring o göra ”roliga” videos? Snacka om att ha många olika sidor, personlighetskris??

      Tur att man tycker olika =) Jag skulle säga detsamma om många av er här – hur kul är det att sitta och diskutera om andra människor hela tiden? Är det typ bara människor som är olyckliga i sig själva och vill finna lite lycka i andras olycka? 😉

        Hur gammal är du Hanna?

          27! Hur så?

    Camilla, Jocke och Jonna har berättat att de väljer att prata om sitt förhållande och berättar att deras förhållande inte är ”goals” som så många av deras följare skriver att de är. De vill visa att även dom har problem, även om de är ”kända”. Det handlar inte bara om att fläka ut sig utan att prata om relations-”goals” som så många försöker jaga.

    Jocke och Jonna säger inte att ”en relation där man gör slut i sitt äktenskap och där den ena partnern slår den andra vara goalz”. Det är följarna som säger att de är goals där de endast visar fina bilder på dom och fina och roliga youtubeklipp där de ser glada ut. De om några pratar ju öppet om att deras relation inte är perfekt utan att de har sina ups and downs (sen huruvida det är rätt att de ska blotta sig så mycket om deras privatliv är en annan sak).

    Sen om youtubeklippet som du länkat här så visste Jocke att hans kompis och Jonna försökte pranka. Jocke ville pranka tillbaka och överdrev och låtsades bli aggressiv.

    Jag tycker inte att Alex och Sigge bör låta sina barn kolla på pranks faktiskt. Det är så himla vanligt att par prankar varandra och jag tycker ofta att pranksen går till överdrift och de lurar varandra om allvarliga saker. Låt inte barnen se på klippen. Alla youtubers är inte riktade till barn liksom…

      ” Det är så himla vanligt att par prankar varandra ”

      Say what!?

      Menar du på att jag bor under en sten? Har väldigt svårt att tro på det där?

        Hehe ja ^^ Det är bara att säka på ”prank” på youtube så kommer det fram hur många kanaler som helst. Prank VS Prank är en av de första paren som praknade varandra och la ut på youtube. Jag är 27 år och tycker att det är kul att se på en del pranks, men jag har svårt för dom som prankar varandra om att göra slut osv. En del är fejk också, men seriösa och stora prank är kul!

          Eh okej… ? Växer folk inte upp numera eller?
          /35 + och prankmisshandlar inte min make

            Jag håller med om att det är ganska barnsligt att pranka sin partner såhär grovt. Men vissa pranks tycker jag är roliga att se, som inte är destruktiva. Jocke och Jonnas pranks är destruktiva, grova och en del är fake.

            Precis vilket bär enligt beteende. Nej inget för mej. Gillar ej skämt om misshandel nu har dom gått lite för långt.

        Samma här, har aldrig ”prankat” min sambo ?

          Jag prankade min man häromdan, låtsades att jag hade hängt upp tvätten men det hade jag ju ICKE gjort!

            Hahahah bästa kommentaren hittills.

        …nä du bor verkligen inte under nån sten. Herrejösses..”vanligt att par prankar varandra” ja kanske om vi pratar tonåringar eller de i början av 20-års åldern. Vi andra vuxna människor fixar att ha relationer utan att hitta diverse trams mot den andre. Min man har varit ett par i 13 år; varav gifta 3 år. Aldrig att min man har hållt på och barnsla sig så. Ibland blir jag fan rädd för vilka korkade resonemang folk för och de här Jocke och Jonna är som några tonåringar som inte vuxit upp. Begriper inte storheten med dem alls och undrar hur i hela fridens namn småungar kan roas av dem??‍♀️ och fruktansvärt olämpligt att låtsasmisshandla Jonna som någon slags humor?! Sänder ju extremt märkliga signaler till barn. ?

          Förlåt, skulle varit tydligare. Jag menade självklart att det är vanligt PÅ YOUTUBE att par prankar varandra. Det är många kanaler som handlar om par som peankar varandra.

      De kan säga vad som helst. Ungarna som tittar är små tweenies. Typ 8 – 12? De försår inte sammanhanget. De påverkas. Jag svalde allt jag läste i tjejtid

      jo föräldrarna kan förbjuda det. men det är helt omöjligt för föräldrar att faktiskt kontrollera lite äldre barns datoranvänande helt. Gjorde ni själva bara saker som ni fick när ni var 11 år? Ungarna ligger alltid steget före, det finns alltid någon sätt att hitta de man vill se,

      Inget förhållande är inte alltid ”goals”, men det är fan heller inte normalt att trycka in sin flickvän i en spegel så att den spricker. Hur kan du anse detta vara normalt?

      Nej, allt innehåll är inte till för barn, men Jockiboi och Jonna har ju MEDVETET gjort innehåll för den yngre tittarskaran och då har man fan ett ansvar. De säger kanske att de majoriteten av tittarna är i åldrarna 18-25 men det är yngre barn som skrivit in en äldre ålder när de skapat kontot.

        Fast alltså, en spegel kan lätt gå sönder. Det behöver inte krävas mycket kraft för att den ska spricka. Den kunde haft en spricka i sig innan och när Jonna kom emot den så sprack den helt?

        Hur gjorde Jocke och Jonna medvetet kanelen att vara riktad mot barn?

          Hur kan du tycka detta beteende är okej?
          Han blir ju på riktigt aggressiv i videon och trycker upp henne mot väggen. Tycker du våld i relationer är okej?

            Men det är ju SKÅDESPEL av både Jocke och Jonna!! De prankar deras kompis i klippet… Visst att Jocke kanske överdrev men jag tror att Jonna var med på detta. De är ju kända för att pranka varandra och Jonna gör sånna här grova pranks mot Jocke också. Skjutit honom på bollarna och limmat fast hans hår. Jag säger inte att jag tycker att deras prank är bra men jag menar att det är skådespel.

            Men Anni, hur kan du fortsätta försvara beteendet? Hur ska deras 8-åriga fans veta att de ”skådespelar”???

          Försöker du seriöst försvara att han trycker upp henne i en spegel med att det ”behöver inte krävas mycket kraft för att den ska spricka”?

          Det obehagliga med Jockes ”skådespeleri” är att jag upplevde det som väldigt autentiskt. Att han inte själv började skratta när hans kompis började skratta, att han knappt reagerade när spegeln gick sönder, att han kunde jaga sin vän med en kniv utan att bryta ihop av skratt av kompisens reaktion (eftersom det var på skoj) känns väldigt obehagligt. Antingen förtjänar han pris för sin skådespelarinsats eller så var det i grund och botten inte så mycket skådespel från hans sida.

      Prankar på sin höjd min pojkvän genom att sätta på sätesvärmen i bilen när han inte ser. Mvh snart 30.

        ???

        En gång sa jag till min man att jag hade ätit upp all glass, fast att det fanns glass kvar. Ska nog starta en Youtube-kanal

        Jag gjorde matlåda med bakad potatis till min sambo… men la i en rå potatis xD
        Skrattar fortfarande åt detta :’D Min typ av prank 😉

          Hahahahahaha! Jag började marlborotant-skratta åt detta!

            Hahaha va?! Vad innebär marlborotant-skratt?! :’)

          Haha alltså ibland älskar jag detta kommentarsfält! //fulskrattar på tunnelbanan

    Förlåt men Jocke och Jonnas dialekter är verkligen den fulaste och bonnigaste dialekten jag hört. Någonsin.

      Hjärndöd kommentar! Inte direkt så man väljer Sin. dialekt!

      Ja fy fän för östgötska

      nuw högg dä i hjärtat döh.. 🙁

        Hahaha förlåt❤️

    My och Madde pratar igen ?

      Enligt?

      Vem är Madde?

      e nog där tipset kommer ifrån

      Stoppapressarna skrev mycket bättre förklarat än du, Camilla. Du lägger in dina egna åsikter och vinklar. Jag håller faktiskt med lite nu om det som Sigge skriver: ”Min dotter ser ju bara en kille som blir jättearg. Vad hon förstår är att detta är en legitim reaktion – om man är otrogen eller gör något dumt kan man eventuellt få stryk. Jag har aldrig känt ett sådant hat mot två personer som jag gör mot de här två! säger Alex.”

    Vilken poddavsnitt var det?

      273. Emoji 2.0

    Att normalisera kvinnomisshandel på det här sättet är bara så fel att jag inte ens ormar gå in på det… men..

    Klippet är väl väldigt gammalt ? Inte för att det gör det okej på något sätt över huvudtaget och det förvåvånar mig att det ligger kvar med tanke på hur Jocke gått ut med hur fel han betett sig i sitt förflutna och hur han vill ”ta avstånd” från det. Både Jonna och Jocke verkar vilja välja en annnan linje numera.
    Med detta sagt så vet jag väldigt lite om detta paret då jag haft väldigt, väälidigt svårt för speciellt Jocke och hans kvinnohatiska förflutna men vad det verkar som i hans nya videos så skäms han över detta och jag tror på att tro på människor som faktiskt vill förändras.

    Men som sagt jag är verkligen inte på insatt i detta par som många andra är.

      Om så är fallet vore det kanske en bra idé att ta bort klipp som dessa?

    Är det bara jag som tycker att debatten egentligen borde handla om föräldrarnas ansvar över sina barns internetanvänande? Youtube är ju ett medium där många kanaler riktar sig till vuxna. Då är det ju föräldrarnas ansvar att ta del av o godkänna det barnen ser på! Har läst i flera kommentarer här på bloggen om föräldrar som har Jocke o Jonna förbud = tagit ansvar. Förstår att det inte alltid är så lätt men debatten borde handla mer om föräldrarnas ansvar anser jag. En 8åring ska inte vara på internet själv eller ha fri tillgång.

    Sen undrar jag hur alla vet att majoriteten är så låg ålder på deras kanal? Går det att se någon stans? Therese Lindgren har ju sagt att hon har jättemånga äldre tittare men det märks inte för de kommenterar ju inte i samma drag som unga.

      Skulle tro det är svårt att helt kontrollera barns internetanvändning. Jag hade habbo hotell-förbud som barn men likt förbannat var jag inne och spelade om dagarna ändå.

        Det är inte svårt. Ge fan i att ge dem tillgång till internet bara. Å vill de hänga på nätet sätt datorn i t.ex. köket där du kan höra eller engagera dig i ungens datorvanor, prata med ungen, reflektera ihop.

          Och enda stället barn har tillgång till internet är hemma? Nej, så är det inte. Föräldrar ska ta sitt ansvar, håller helt med dig, men att säga att det är enkelt är en förenkling.

            Nej men hemma kan du kontrollera, skolan kan man ha dialog med, likaså barnens kompisars föräldrar. Men det viktigaste av allt är att prata med sitt barn frekvent, vara delaktig. Så jävla svårt är det inte.

      Det är såklart inte svårt att ha regler. Men följs dem? Vi får ju bara höra föräldrarnas berättelser här. Jag är helt övertygad om att många barn smygkollar. I synnerhet när man börjar bli lite äldre än 8, alltså 11, 12, 13 år.

      Var och varannan unge har en smartphone. Dvs ditt barns kompisar har. Eller så har ditt barns kompisar dator/ ipad hemma. Skolornas kontroll på vilka program man kan ladda ner på ipads och datorer de får i skolan brukar vara under all kritik (även om de försöker). Wifi finns överallt. Efter skolan får många barn gå hem själva, när de börjar bli 10 och uppåt. Hur har man dygnetruntkoll på dem då? Man får ju inte ens vabba med barn över 11.

      Jag tycker absolut att man ska försöka. Men jag tror inte det är helt vattentätt, tror de flesta barn hittar sätt att hänga med i vad kompisarna tittar på. Tror inte det löser hela problemet att föräldrarna sätter förbud.

      Personligen tror jag mest på att titta lite ihop och prata om vad man tycker är fel. Om man mot förmodan lyckas kontrollera allt internetanvändande, så är ändå snart ens unge tonåring och kommer matas med all världens dumheter utifrån, från internet, från teve, från jämnåriga. Bättre att vara någorlunda rustad, när man börjar komma in i övergångsåldern.

        Tror inte heller det är vattentätt, hör ju till frigörelsen från föräldrarna att göra saker bakom deras ryggar. Tycker det är synd bara att det pratas så lite om föräldrarnas roll o ansvar.

        Tycker att som du skriver sitta med, diskutera tillsammans med barnen osv är att ta sitt ansvar som du ger som förslag 🙂 Liksom var delaktig i ditt barns internet användande!

    Hör jag fel eller är det första Jocke säger: :yo yo bitches hand upp i fittan”?

    Fattar inte hur föräldrar kan låta sina ungar se på skiten, uppenbarligen så låter Alex sin unge titta. Man borde prata med sina ungar om vad de ser och reflektera ihop med dem över det som sägs å görs om man nu tillåter denna sortens underhållning. Idioten springer runt med kniv också.

    Jakten på klick har nog aldrig tett sig mer tragisk.
    Att leva med någon som prankar skulle göra mig ständigt misstänksam.
    Killen som blev ”prankad”, utan att ens se den här ”filmen” (att kalla det film är egentligen galet) kan för evigt bli ärrad. Var han värd det? Varför? Var i ligger det roliga att ”skoja” att man misstänker otrohet? Vem är det roligt för? Jocke o Jonna själva? Det är fan inte synd om dem att de ”inte har tid för sin relation” när de själva inte respekterar den. Blä!

    Min undran är då…
    Varför ens låta 8åringn kolla på sånt?
    Man får fan se till att vara aktiv förälder när det gäller barn surfande

    Det kusligaste av allt är att föräldrar ger en 8-åring tillgång till nätet utan föräldrakontroll?!?

    Alex och Sigge ”rasar” inte mot dessa två spån – de pratar om sin oro inför att barn ser sånt här och uttrycker det på ett rätt konstruktivt sätt.

    Tycker army robbery prank var totalt över gränsen. Den är vidrig otäck obehaglig. Den skulle aldrig fått publicerats på youtube.
    Att den ligger kvar är vansinnigt.

    *Inväntar Jockes 200 snaps om Alex & Sigge*

      Jocke har besvarat deras podd avsnitt på Nyheter24.

    Herre. Gud. Så white trash…

    Förlåt, skulle varit tydligare. Jag menade självklart att det är vanligt PÅ YOUTUBE att par prankar varandra. Det är många kanaler som handlar om par som peankar varandra.

    Är dom tillsammans nu igen? ?

    Jag tycker det blir så ironiskt när Jocke vräker ur sig sina långa haranger om YouTubers som ger sina unga tittare dåliga beteenden, och hur föräldrar borde ”vakna” och skydda sina barn ifrån dessa. NÄR HAN SJÄLV byggt karriär på att vara över gränsen ohyfsad i flera år, inför just unga tittare. Det blev ett problem först när det bet honom i arslet (menar däremot inte att vad de utsatts för är på nått sätt acceptabelt).

    Det går inte att ta in att en sådan avsaknad av självinsikt ens kan existera.

    Alltså… Klippet är två år gammalt, är det nåt att sitta och gnälla över nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.