Stora Influencerpriset – the aftermath.

Jag ställde frågan tidigare i veckan om ni också trodde att Influencers of Swedens ”Stora influencerpris” skulle bli en flopp och nu behöver vi inte undra längre.
Svaret på frågan är ja.
Det här blev bara pinsamt.
Ska vi rada upp det? Bryta ner det?
– Att glida omkring och intervjua folk samtidigt som man tuggar tuggummi? Är inte det lektion ett man får lära sig?
– Nämn så många influencers du kan på 10 sekunder var kul en gång. Den första. Resterande gånger var bara smärtsamma att se. Det blev liksom mer tjatigt än mina ”Hiiiiii guuuuys-videos” från USA.
– Gästerna bjöds på 1 glas prosecco och popcorn. POPCORN? Är det O’learys som sponsrat eller? Varför sitter man runt runda middagsbord om det ändå inte bjuds på någonting? Och bordsdekorationer? Nä, det fick de inte heller spons på.
– Influencers of Sweden har alltså inte lyckats skaka fram några som helst priser. Inga. Noll, zipp, nada.
Jämför det med exempelvis Finest Awards där Amir vann följande 2015:

Taxikort från Taxi 020 laddat med 3.000:- att åka för ?

Kommer att få hyra en bil kostnadsfritt fre-mån, det är en fet bil från Mercedes Benz och jag längtar otroligt mycket efter att få köra den!!

Ett unikt pris för just min kategori är två veckopass till Stockholm Pride, jag har besökt festivalen varje år sedan jag kom ut som homosexuell så självklart är jag hur lycklig som helst. Ännu ett galet år i parken väntar ?

Ett nice paket med underkläder och badbyxor från Frank Dandy, jag älskar snygga underkläder och dom rosa badbyxorna som jag valde ut kommer att användas flitigt i sommar hehe.

En snygg och stilren klocka från Bering Time, wohoo!!

Presentkort laddat med 1.000:- hos Bubbleroom.se!

– Influencers of Sweden kunde inte ens skaka fram en blombukett till vinnarna? Ska vi även gissa på att det inte fanns några goodiebags till gästerna? Det tror jag nog vi kan förutsätta.
– Förutom Kenza och Ebba von Sydow så var det bara människor där som var nominerade och de fick då även agera prisutdelare åt varandra.
Att Margaux vann årets influencer och fick det tilldelat sig av Kenza måste ju ses som årets mest ironiska handling. Som att hovdamen skulle få pris av drottningen. Kenza är influencernas influencer.
Att Maggis är skitbra på att tjata hål i huvudet på sina unga följare så de röstar är en annan sak. Fast egentligen tror jag att hon var den enda som brydde sig för ingen annan nominerad verkar ens ha varit där.
Men Linda Högfeldt anser sig själv ha samlat eliten. Baaaahahahahahaa!!!
– Vad vann man då? Ett papper? Ett diplom? Som inte är inramat! Wow! Hög klass, verkligen.
– Den enda som höll hög klass var Molly Sandén som måste blivit ditlurad i ett svagt ögonblick. Synd bara att det var så illa uppstyrt att det mest framstod som en barnens talangjakt på valfritt Fritidsresor-hotell.

Så om ni orkat genomlida videon – vad tyckte ni?
Jag skäms å deras vägnar och funderar på att starta Bloggbevaknings Awards bara för att visa vart skåpet ska stå.
THK kommer givetvis dela ut ALLA priser!

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bamseklubben alltså 🙂

    Elin Kero har skrivit om det, de fick en glasstatyett också, men verkar bara ha fått diploment på scen.

      såg glasstatyetten i hennes instastory nu. alla pengar lär väl ha gått till att tillverka dem till alla vinnare ???

    (Lillalilla) klubben för inbördes beundran ?

    Med tanke på att Kenza var där, hade de kunnat få en massa positiv och bra PR. Tyvärr kändes det väldigt dåligt uppstyrt. Vet inte vem som stod för det här, men jag hade aldrig använt den personen igen. Hur kan man helt ha missat att ingå avtal med sponsorer? Få fler personer att komma? Ge de närvarande bättre mat och dricka? Ordnat finare presenter? Ordnat fotografer eller photoboth så det känns lite mer exklusivt? Skaffat mer positiv omtalan?

    Jag tror de 700 kr per biljett har gått åt att få personer som Kenza och Molly dit.

      Linda sa dock när hon stod på scenen att de enda som fått betalt för att vara där var teknikerna och alltså inga av gästerna. Om detta är sant eller ej vet jag inte men det går att se på deras instastories.

        Det tror jag verkligen inte på, hon har betalat Kenza samt Molly för att komma dit, annars hade dom ALDRIG kommit. Men det hade inte låtit så bra att säga det på scenen ”De enda sokm har fått betalt är teknikerna samt Kenza och Molly, ehhh, ja, för utan dom så hade vi inte lyckats någon att komma hit”..

    Varför säger alla Kinza? Alltså med ett i.

      För det är så man uttalar hennes namn ☺️

      För att det uttalas så, allmänt känt vid det hät laget

        Jag är glad att jag inte vet sånt ?

          Men ändå ställde du frågan ?

      Hennes namn uttalas så fast det stavas med e

    Åh Gud vad pinsamt!
    Tur att man inte gick på lockrop om att bli ”premium-medlem” för 600 kr eller vad det var (?)

    Förstår att de ska ha ett extrainkallat årsmöte snart… ??

      Förlåt 500 kr var det ju ?

        500 kr med en aktiveringsavgift på 100 kr så totalt 600 kr.. Pengar kastade rakt ned i sjön

    Jag har varit skitirriterad om jag betalat 700kr för lite popcorn.

      Du fick ett el två glas bubbel också plus Molly som sjöng och Kenza och några lite kända till var där ju.

        Men snälla nån!! Detta är en gala för influencers, att skaffa spons till en gala som denna är bland det lättaste man ska kunna göra i sponsorväg! Kolla bara på Veckorevyns Blogawards, de fick spons på mat, dryck, efterrätter, fantastiska priser, minns att vinnarna fick HP datorer värda 15 000 kr styck, de var röda matta med hur mycket press som helst som dokumenterade för att få ut det i media. Och ”Det stora influencerpriset” hade en liten skrämd fotograf som sprang runt och fotade.

          Jösses hahaha tagga ner tagga ner.. ironi, IRONI!

            Det var inte solklart att du var ironisk.

              Din ironi var inte tillräckligt tydlig.

              Jo det var det ?

                Nopes.

    Cam sa du inte att de var en jury som valde vinnare och man ej kunde rösta? Hur har margaupdkbzkx då vunnit?

      För att just det priset som hon vann var det enda som följarna kunde rösta fram.

      Då Margaux var den enda som skrev om priset i sina kanaler och skapade lite PR åt ”galan” så gav dom väl priset till henne i ren sympati. Thomas Sekelius som också var nominerad i samma kategori hade inte bett om att få några röster och han är ju en bra mycket större influencer än Margaux, han har flera hundratusen följare på både Instagram och Youtube.

        Thomas?? Vem…. måste kolla upp

          Thomas Sekelius är en youtubestjärna, tror han håller på med drag eller något i den stilen

        Jonna Jinton pushade också om att få röster. Hon är betydligt större än Maggis bara det att hennes följare är äldre än de som höger på youtube.

          Jonna Jinton har antagligen inte små 10-11 åriga läsare som Margaux har som sitter som besatta och röstar dagarna i ända.

          Hade man enbart fått rösta 1 gång så hade Jonna Jinton eller Thomas Sekelius vunnit då dom är större influencers.

      De flesta priser röstades fram, så småbloggarna/okända småinfluencers som vann hade väl vänner och följare som röstade dagligen. Sen så var det några finare priser som en jury valde ut, vilka vann dessa??

        I de seriösa galorna så får man enbart rösta 1 gång men på denna ”gala” så fick man rösta hur många gånger som helst, så tekniskt sätt så kan man sitta som besatt och rösta på sigsjälv från morgon till kväll fram till att galan går av stapeln. Så nej, det känns ju inte så rättvist.

          Exakt, varför tror ni okända personer med 1200 föjare vunnit 😉 Men jag är genuint nyfiken på vilka som vann priserna för veteran, lång och trogen tjänst eller vad det nu var för priser minns inte men något liknande. Vill veta alla som vann!

            Kolla på videon så ser du alla dom som vann

          *tekniskt sett

        Nej, bara två priser röstades fram, årets influencer (av följare/allmänhet) och årets medlem (medlemmarna). Resten av priserna var det en jury som valde ut. Det verkar som att Ebba von Sydow var med i juryn.

      Hennes kategori var den enda man kunde rösta på. Alla andra valdes ut av IoS.

    En låtsasgala med låtsaspriser. Ett absolut skämt.

      Mmm minst sagt…

      ”Stora Influencerpriset är Sveriges nya branschpris för social media influencers. Här prisas Sveriges mest innovativa och businessfokuserade influencers i elva olika kategorier samt ett hederspris. Priset är instiftat av Influencers of Sweden, Sveriges branschorganisation för social media influencers.

      Galan äger rum fredag den 13/10 på Elite Marina Tower i Stockholm och där ska 12 vinnare koras. Bland presentatörerna finns bland annat legendariska influencers som Kenza, Ebba K von Sydow, Josefin & Vanja och Sandra Beijer.”

        ”Legendariska influencers” följt av Josefin & Vanja?? Hahhaha, vilka är Josefin & Vanja? Aldrig hört talas om dessa ”legendariska” influencers.

          Haha inte jag heller! ?

    Ebba von Sydow hyllar förstås galan på sin blogg idag. Hon hade släpat med lilla bebisen för att få dela ut priset också. Herre Gud!

      Ebba ”Lyckades inte fixa en barnvakt” så hon kunde vara iväg 2 timmar..Yeah right. Det handlar om att hon inte brydde sig nog om ”galan” för att fixa en barnvakt. Så fort hon delat ut priset så drog hon hem.

        Skrev inte nån igår här i kommentar att Ebba hade sällskap av sin mamma? Hon bör ha kunnat passa barnet på galan i så fall.

        700 kr för biljett. Klädsel: Gala.
        På filmen ser man Ebba på scen i slafsigt hängande skjorta över sina långbyxor (jeans?). Och hon skriver om ”säker stil”? Vet få så illa klädda som Ebba.

        Ingick det inte lite mat till gästerna som betalat 700 kr?

          Tycker Ebbas stil är lite som en tant på Östermalm, blev också chockad över hennes outfit på galan, mer som myskläder en tisdagsförmiddag på barnvagnspromenaden.

      Så klart hon gör. Hon fick ju ett pris uppkallat efter sig. ?

        Om hon hade brytt sig så hade hon !. Fixat barnvakt under 2 timmar 2. Satt på sig en klänning. Nu känns det mest som hon flängde förbi för att vara där i 20 min på scen för att sen dra. Hon hade inte ens planerat något att säga, hade jag fått ett hederpris så hade jag förberett ett litet tal för att visa min tacksamhet, det enda Ebba var ”Det känns stort, tack”.. Ehhh…Ok..

          Man ”fixar” väl inte barnvakt till en baby bara sådär. Antingen kan någon av de personer babyn är trygg med passa ungen en fredagkväll eller inte, och i det senare fallet tvingar man dem knappast.

    Alltså kan någon förklara för mig hur och när Margauxxx blev stor bland småbarn likt Jocke? Sen hon började med youtube? Förstår inte varför är typ förlossningsvideo kul för 10-12 åringar?! Sjukt att hon har massa fankonton på insta haha

      Margaux ser lite ut som en vuxen bebis i ansiktet så de 10-11 åriga tjejerna på Youtube kan relatera till att hon ser så liten ut som dom men har ett barn och lever ett vuxet liv, det tycker dom är lite häftigt.

      Jag tycker mest att det är skrämmande att hon gör så felaktiga samarbeten för hennes målgrupp, säkert 70% av hennes läsare är 10-11 åriga tjejer som hänger på Youtube, att Margaux gör reklam för Natural Cycles som preventivmedel för dessa unga tjejer känns så fel. Dessa tjejer ska inte tro att det är Natural Cycles är preventivmedlet de ska använda när de börjar ha sex. Men tjejer som är så unga blir så lätt påverkade så där måste man verkligen ta sitt ansvar som bloggare eller youtuber och noga välja ens samarbetspartner.

    Jag tycker att det var så extremt dåliga nomineringar som gjorts, att inte Kenza var NOMINERAD någonstans?! Det är ju ett SKÄMT! Hon driver Nordens största blogg samt instagram! Hon borde ha varit nominerad till Årets Veteran, Årets Business eller Årets Influencer. Samma sak med Bianca Ingrosso, varför var inte hon nominerad? Hon borde ha varit nominerad till Årets Röst, Årets Business, Årets Influencer etc. Bianca hade varit en värdig vinnare som Årets Influencer! Men detta tyder verkligen på vilken absolut skämtgala det var!

      Jo, hon var nominerad till ”årets business”

        Kenza alltså.

          Och Kenza vann inte Årets Business?! Hon har ju för guds skull fått H&M att investera i Ivy Revel och omsätter miljoner på hennes blogg varje år! Om det inte är en bloggbusiness så vet jag inte vad dom tycker är en bra bloggbusiness!

            Men detta var ingen bloggala utan en gala för influencers och jag tycker Therese var värd sitt pris då hon faktiskt sköter allt själv. Kenza har hjälpt av Tourn och Ivyrevel är inte hennes märke utan hon har det tillsammans med Aleks och hans bror.

      Men Kenza och Bianca har inte bett och uppmanat sina följare att rösta, så där är förklaringen.

        Dom hade inte ens nominerat Bianca! Ett absolut skämt, hon är ju helt klart den största influencern i sverige just nu!

          Fast alltså vadå nominerat, man röstade på vilka man ville, inga var nominerade. Det var sen i några kategorier som de sen nominerade väl och det baserades väl också på vilka som röstats fram/fått flest röster.

      Kenza har inte alls ”nordens största instagram” Anna Nyström har betydligt fler följare än Kenza så ta reda på fakta.

        Haha VEM är Anna Nyström? Har aldrig hört talas om henne eller hennes blogg.

          Anna har ingen blogg, hon har instagram med 5,1 miljoner följare vilket gör henne till det största svenska kontot på instagram när det kommer till tjejer i 20 års ålder i Sverige. Antar Zlatan har mer men annars är Anna på topp.

            Största svensken på instagram är Felix Kjellberg med ca 12 miljoner följare

              Har du svårt för att läsa? Sanna skrev ”till det största svenska kontot på instagram när det kommer till tjejer i 20 års ålder i Sverige.”

                Hej Matilda! Jag läser alldeles ypperligt bra. Jag besvarade Sannas kommentar:

                ”Kenza har inte alls ”nordens största instagram” Anna Nyström har betydligt fler följare än Kenza så ta reda på fakta.”

                Jag gav alltså svaret på vilken svensk som har störst instagramkonto och det är utan tvekan Felix Kjellberg.

                  Fast störst har väl ändå Zlatan med sina 28,2 miljoner?

                    Fast nu pratar vi om influencers, alltså svenskar som byggt upp sin following från sociala medier, exempelvis youtube, blogg eller instagram.

                  Fel, fel, fel (fem myror är fler än fyra elefanter rösten ekar i huvudet..)
                  Minns att jag en gång tidigare i år kommenterade med en länk gällande de största instagramkontoton som drivs av svenskar. Och på första plats har vi ingen mindre än ZLATAN!
                  Pewdiepie var nog tvåa eller trea. Anna var på femte plats tror jag.

          Jag har skrivit om henne. Hon är en mästar på smygreklam. 🙂

          Fattar inte hur Anna Nyström kan vara så känd. Hon är en ”fitness” influencer som tar bilder på sin röv (eller nej, sin ?).

    Som någon annan sa: hur kan de inte ha fixat sponsorer? Är det för att de vill vara ”genuina” eller vad är det frågan om här. Riktigt pinsam gala, skulle bli förvånad om ens hälften av gästerna kommer nästa år (om det ens blir något nästa år) och Kenza kommer de nog aldrig ens se röken av igen. Och att Margaux fick priset med typ 160 000 röster? Hon har inte ens hälften så många följare på instagram. Ska vi gissa på att 160 barn röstade 1000 gånger var?..

      Jag gissar på att Margauxs besatta 11 åringar till läsare röstade ca 100-200 gånger var, utan att skämta. Det är nästan obehagligt att se hur besatta dom är.

        Margaux har väl två tre fans som är helt besatta av henne, de har läskiga fanpages och lägger sina pengar på att köpa örhängen till M när hon fyller år, som hon förmodligen aldrig kommer använda…

    Kan någon förklara föe mig hur och när Margauxxx blev så stor bland barnen likt Jocke? Är de sen youtube? Varför är typ en förlossningsvidep intressant för 10-12 åringar? Hon har ju helt besatta fanpages. Hon umgås liksom med Forni Petra osv och inte har dom massa barnfans

      Margaux ser ut som en vuxen bebis i ansiktet, något de 10-11 åriga youtubetjejerna kan relatera till.

        Inte bara jag som tycker Margaux ser ut som ett barn alltså.

    Snacka om att fredagen den 13:e levde upp till sitt rykte

    Hände det nåt med ljudet? Men det såg fint ut vid scenen iaf, flott. Att det var runda matbord kan ju liksom ha tillhört salen kanske, inte så att de satt in runda bord just för detta kanske, men något litet i matväg borde de väl bjudit på tycker man. Nämna tio influencer öh inte så svårt haha.

      jaa ljudet försvann för mig med en bit in i videon:(

        Aj fan. Jag testar att göra om den.

      Allt ljud försvann vid typ 9 minuter

    Men vad är Influencers, jag vet vad en influencer gör. Men Influencers? Är det nån sorts organisation man måste vara medlem i för att få kalla sig influencer.

        Tack! Men de stora, kändisar behöver väl inte detta? Får tex isabella kalla sig Influencer? Är hon medlem?

    Tänker spontant att galan kanske hade haft bättre förutsättningar om den hade väntat ett par år.

    Camcam! Du måste bara se och skriva om Paows snaskande av shotglaset i filmen som finns både på hennes insta men även på snapchat ?

      Kan någon filma detta? Hahaha

    Elsa Billgren var nöjd i alla fall och vann pris för årets veteran.

    Har nog aldrig sett en gala med såå många tomma stolar. Skämdes åt de närvarandes vägnar.. hade nog försökt smyga därifrån illa kvickt om jag var på plats. Såg ni Kenzas instastory med ett klipp där hon ironiskt filmade alla tomma platser vid hennes bord och skrev typ ”så kul att alla mina vänner är här”

      Hahah tänkte exakt samma sak när jag såg den videon! Undrar om Linda blev så glad över att Kinza la upp den? Den enda budgeten Linda hade för ”galan” la hon på att få dit Kinza och Molly, surt att inte ens dom promotar den på ett positivt sätt. Ska bli intressant att se om Kinza ens skriver något om det enda på hennes blogg eller instagram..

        Det enda kenza skrivit på sin blogg är ”det var lite kaosigt igår (fredag) så jag hann inte blogga” hehe

        kEnza******

    Äsch, jag tycker att det är bra att bloggnätverk och intresseföreningar för bloggare faktiskt existerar numera och ger mindre bloggare verktyg för att bättre stå upp för att få skäligt betalt för samarbeten! Dessutom erbjuder den här typen av nätverk kunskap om upphovsrätt och annat som kan vara bra att veta när en bloggar. Den här galan kanske inte var någon succé, men den här typen av initiativ är väl värd att stödja?

      Det är inget fel på en förening som denna, men håll det då som en förening och skippa denna ”gala”, det uppfattas bara som att föreningen är ett rent skämt då.

    Varför var Thomas Sekelius +1 hans manager? I hans kanaler har vänner (och han själv?) lyst med sin frånvaro… Är fortfarande nyfiken på varför Thomas och Amir är ovänner..

    Vad var Kenza nominerad till? Och vem vann istället? Undrar vad de utgick ifrån när de valde vinnare

    Varför har så många ett agg mot Margaux? Jag tycker att hon är en rätt skön nykomling och hennes förlossningsvideo, som jag förövrigt såg här, är ju urskön! Om hon lyckats få och behålla läsare sen dess som röstat på henne är hon väl värd priset? Eller har hon gjort något jag missat? Förstår inte

      Det folk reagerar på gällande Margaux Dietz är att hon säljer ut hennes bebis för följare, views och likes.

      Förstår till fullo att det är stort att få sitt första barn och att man vill visa det för världen men att sälja ut sitt barn i alla sociala kanaler för pengar känns inte helt fräscht.

      Hon använder sin bebis som click bait till alla hennes Youtubevideos, så det är i princip Arnolds youtubekanal, inte Margauxs, samma sak med instagram.

      Det är lite avsaknaden utav integritet som folk reagerar på när det gäller Margaux.

      Märkligt också att en sk redaktör kan vara så okunnig om lagarna runt reklammärkning som Maggis är (Camcam har skrivit om det) det gör henne inte bättre i mina ögon. Samt att hon känns som en i en stor klick av dessa stockholmsbrudar som bloggar om typ inget och bara umgås med varandra hela tiden och bjuder in varandra på events. Att hennes kille verkar vara en skit är mest sorgligt …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.