Influencers äter tydligen inte

Stora Influencerpriset:

Här är fler som är besvikna på ”galan” Stora Influencerpriset men de kanske har slagit huvudet på spiken till varför det inte fanns någon mat på galan – influencers äter helt enkelt inte.
Jag tror inte heller de bajsar, fiser, rapar, har morning breath, eller blir bakfulla. Nu förstår ni varför jag aldrig kommer bli någon influencer.
😉

Tack för tips!

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är kass på hår, men ska en wet look verkligen se ut sådär? Började skratta för att jag trodde att de lagt i en toning eller något och bara skämtade om att det var färdigt.

      Tyckte inte heller att det såg särskilt bra ut? Filles frisyr var dock riktigt tjusig!

      Ska och ska? Va e du för liten frisyr paragrafryttare? Jobbar din morsa på byns frisörsalong med ngn wetlook från 1991 på pannå i fönstret eller har du sett Kenza mfl ha 1 sorts wetlook och ba ”jaha då SKA den se ut precis så”. Du skrattade säkert åt vadkorta utsvängda byxor tills Elle sa att man skulle ha det också?

      Asså finns många kändisar som sportat wetlook a la den i videon men ffa: Man ”ska” ingenting! Utgå inte från att alla är lika ängsliga trendslavar som du 😉

      Fast nu hade du ju fel om trenden. Kan se ut precis hur som.

        Jag tror att du glömde ett S i slutet på ditt namn….

          Fnissade så jag väckte bebisen! 😀

          alltså, HAHA

        ? Men gud, tagga ner lite. Eller var det du som hade frisyren?

        Men: Sorry, var inte meningen att göra dig ledsen. Det var snarare kritik mot frisören, som verkar kass på sitt jobb. Har googlat järnet och det finns ingen wet look som påminner om den där. Du borde ha fått pengarna tillbaka.

        Och nej, det är inte alltid snällt att kritisera någons frisyr, kläder, sminkning etc. Men som influencer och mer eller mindre offentlig person får du tåla det. Vill man absolut inte få sin outfit kritiserad så går man väl inte på röda mattan och liknande?

    Tycker nästan synd om dom, lägger soå mycket tid och pengar på förberedelser inför ”galan” och så möts dom av detta skämt till produktion. :-/

      Tänker på stackars Jonna Jinton som åkte ända från norra Sverige och var superpepp. Vilken besvikelse det måste varit

        ”Norra Sverige” haha

          Kom inte ihåg var hon bor 😛 allt över Stockholm är Norrland för oss smålänningar

        Läste hennes inlägg om det. Jag tror inte hon var så besviken över själva resan, men hon verkar mycket gladare över att ha fått bada i badkaret på hotellrummet än över galan haha. Söt tjej föresten och mysig blogg 🙂 Visste inte vem hon var innan

      Verkligen!

      Och fattar verkligen att Kenza inte ville göra en stor grej på bloggen av en gala som är så sjukt vit. Alla utom Kenza va vita. 2017. Kränkande att bjuda in henne till en gala som uppenbarligen är till för att hylla vita influencers.

        Har sett flera kommentera om detta (eller så är det samma person som skriver överallt), men för en som inte är så insatt i ”influencer-världen” mer än de jag själv följer, vilka större influencers finns det i Sverige inte är vita som hade kunnat nominerats? Förutom Kenza och Foki.

          Som en lten p.s., var det inte också så att läsare fick nominera influencers? Utav dessa nomineringar så valdes sedan x antal ut som slutnominerade av en jury. Utan någon insikt i hur detta urval gick till så tänker jag spontant att de hade kunnat baserat det på flest nomineringar?

          Sådan här kritil är helt legitim för det mesta, som vid Oscarsgalan och dyl. Men influencers i Sverige, rätt litet urval till att börja med liksom.

        Vet inte om det var dig jag svarade förra gången också. Men hur som helst, hur tänker du? Klart att det i Sverige finns övervägande vita influencers. Beror inte på någon rasism utan är ganska logiskt om du tänker efter.

        Som S skriver; Vilken icke-vit svensk influencer tycker du hade förtjänat att vara där?

          Top of mind kommer jag på Fanna (som grundade instakontot Svart kvinna) och Amie Bramme Sey. Finns tveklöst fler.

          Chrystelle Eriksberger
          Systrarna Lejonhjärta
          Vvasima
          Har du aldrig hört talas om lr?

          Och här en lista från Rättviseförmedlingen som snappade upp kritiken (som bl.a. framförts från flera håll, bl.a. av den kända radioprofilen Ametist vilket Dagens media rapporterat om, så nej det är inte en o samma som klagat överallt där ni läst…), detta är inte en komplett lista utan några exempel och tips till folk som fått för sig att alla influencers är vita med ”svenska” namn:

          ANNAHITA YAZDI
          Beauty-influencer verksam på plattformen WHINAR

          AYSHA JONES
          Stylist, modeskapare och mode-influencer som genom flera grymma initiativ arbetar för större mångfald och inkludering i mode- och skönhetsbranschen.

          ELIZABETH OCH VICTORIA LEJONHJÄRTA
          Tvillingduo som på sitt välföljda instagramkonto beskriver sig själva som ”writers, poets, models and insta-jedis”

          IMAN ALDEBE
          Internationell designer och modebloggare

          IMANE ASRY
          Slöjbärande modeinfluencer som verkar på sin youtube-kanal och instagram-konto

          MARYAM GHAVIDEL
          Modebloggare på Rodeo samt stylist

          MICHEL ISSA
          Social entreprenör, driver flera företag och har ett stort instagram-konto som följs över männsikor från hela världen

          SARA BENAFSHE
          Beauty-influencer och make up artist

          Några till tips från mig:

          Blackvogue/Lovett Jallow
          Facebookgrupp och instakonto som blivit Europas första bok om skönhet för svarta kvinnor. Lovett har enorm genomslagskraft och promotar massor av produkter för svarta kvinnor. Hon har även varit gäst i en massa tv-soffor just pga sitt genomslag som influencer.

          Tjejerna bakom podden Raseriet
          De har stort inflytande och massor av fans samt är savvy inom mode och beauty. Fanna och Amie. Både Fanna och Amie jobbar med tv, Fanna har senast varit programledare för We can’t do it, en tv-serie där bl.a. flera indluencers medverkar på temat utbrändhet. Amie har över 10k följare på insta btw: http://instagram.com/amiethekid

          Gabrielle Chellig med närmare 9k följare på insta och Atan Jamal med en bit över 3k men på gång som fan, är två av många exempel på icke-vita instagrammare på temat kroppsaktivism/modell/mode som får allt mer inflytande. Så kolla in dem ni som har lite skralt med annat än vitt i era flöden. Va inte sist hehe.

          Osv osv

          Så nja men tack för era kommentarer ni menar säkert väl

            Oh och Elaine Eksvärd 🙂

            Ayan Jamal*

          Dessa tex var absolut värda nomineringar:

          Chrystelle Eriksberger
          Systrarna Lejonhjärta (Vogue vet vilka dom är men inte ni ok)
          Lovett Jallow/Blackvogue

          Här har ni ett tips till: Jandi/Heart Eco
          http://jandihearteco.com/bristen-pa-mangfald/

          Observera att hon är en influencer som var projektledare för galan men som hoppade av och som här i länken ovan alltså bloggat om kritiken mot galan och om problemen med representation i blogg- och poddvärlden som helhet. Så nej ni som ba ”det är några få individer som klagar” … ni gissar fel.

          Här kan ni läsa lite mer om kritiken som varit:

          https://www.breakit.se/artikel/8695/skarp-kritik-mot-nomineringarna-i-stora-influencerpriset-bisarrt

          https://www.dagensmedia.se/experter/debatt/maria-hazard-influencers-of-sweden-borde-veta-battre-6869266

          IOS har gjort bort sig och även fast de artigt svarade att de skulle bättra sig när de fick kritik i medierna så har frågor om hur detta ska ske senare inte besvarats vad jag har hört.

          Sååå… ja problemet finns och ska tas på allvar tycker jag 🙂

          Njaaa. Finns ju en del uppradade i ett svar här, jag har inte hört talas om någon om de dock men så kände jag ärligt talat över majoriteten som faktiskt var nominerade också. Misstänker att det här kanske har något med tystnaden från de som höll i galan att göra. Det är faktiskt rätt kul, att de/Linda inte ens skrivit om den. Undra hur allt kommer att bemötas. En gala som fått kritik från alla håll och kanter förutom från vinnare och prisutdelare typ.. Väntar med spänning

            Chrystelle Eriksberger är en stilikon och mycket driven influencer med egen fotograf osv. Hon har haft Rodeo som plattform (när det var en bra tidning), sedan Metro mode och är nu på Baaam som för övrigt har två svarta bloggare av fyra eller om det är fem totalt. Baam sticker ut som ej helt lost alltså. Kolla in chrystelle.baaam.se ni som missat. Hon har två gulliga barn också för er som gillar familjelivet. Chrystelle har tidigare skrivit om vithetsnormen i bloggvärlden. Hon är en förebild för många både som stylist och som mamma men även som en viktig röst ang frågor som rör feminism och antirasism. Hon gör superfina samarbeten med varumärken och alltid med tydlig märkning vad jag sett.

    Dom fixade inte ens en fotograf som fotade gästerna när dom anlände? Så stackarna fick be några random tjejer ta bilder på dom i tunnelbanan påväg för att hitta mat för att de inte fick något att äta? Herre gud, Linda borde skämmas!

      Det fanns en fotograf på plats men jag vet inte ifall den personen endast fotograferade de nominerade. Linda som anordnade galan fotograferades på något som ser ut som röda mattan?

      http://www.lalinda.se/wp-content/uploads/2017/10/MariaWideman_brollopsfotograf_gravidfotograf_stockholm_uppsala81.jpg

      Av namnet att tyda så ska det vara en professionell fotograf som tagit bilden.

        Sandra i videon var nominerad så var kanske enbart vissa utvalda isåfall.

      Tjejen i videon var ju nominerad? Varför fotade ingen henne? Stackars tjej hade ju lagt flera flera timmar på att göra sig iordning! Så slutar det med ett photoshoot i en tunnelbana, stackars tjejer! 🙁

        Men allvarligt talat – vill man bli fotad så får man väl gå fan och ställa sig? Det finns en fotovägg av en anledning

    Vilken tafflig wet look ?

    Galan hade möjlighet att bli bra! Tänk, influencers (youtubers?) är dagens it-bloggare. Blog awards var ju det största som kunde hända en bloggare back in the days. Detta bara ju bara …. meh.

    Ju mer man ser från den här galan desto större fail blir det. Någon annan än jag som får aula känsla av scenen?

    Galan kanske var kass, vad vet jag, men känns vääldigt vinklat hur du beskriver detta. Du skriver om detta men inte att Kenza (som säällan uppmärksammar skvaller) har dementerat uppgifterna om att hon ska ha fått betalt.

      Givetvis går inte Kenza ut med att hon fått betalt, det kommer hon aldrig gå ut med.

        Fast hade hon fått betalt hade hon inte gått ut och sagt att hon inte fått det. För riskfullt ifall det skulle komma fram annat. Hon hade bara inte kommenterat det överhuvudtaget.

    Off topic, men någon som har varit till Hawaii? Funderar på höst-/vinterresa och har helt fastnat för Hawaii. Vad tyckte ni? Värt pengarna?

      Helt klart värt pengarna dock är flygresan grymt dryg så rekommenderar en kombinationsresa med något stopp i typ New York eller vad annat du kan vara sugen på.

      Bästa ön där tycker jag är Oahu – blandning av glamor, backpack och paradisstränder. Ganska lugnt så ska du festa kanske inte det är ditt förstahandsval.

      Jättefint. Tills en haj bet min strand-granne…
      Han klarade sig. Jag fick…lite avsmak på att bada.
      Tyvärr har vi människor trängt undan dessa (sjukt obehagliga och läskiga) djur så att de attackerar oss är liksom deras rätt. Var fan gör vi i deras vatten? Äcklig turism.

        ”Äcklig turism” – *åker till Hawaii själv ändå*

      Verkligen värt pengarna!
      Bästa semester ever?

      När jag var där så gick det så höga vågor att det var livsfarligt att bada. 8 dagar av 10 blev det poolen. Men det var varmt,soligt och härligt ändå. Räkna bara inte med att kunna havsbada precis när du vill.

    Alltså Bellas kommentarsfält är helt fantastiskt:
    – Varför nämner du inte Odd vid namn längre?
    – Oj, är inte barnen lite för stora för välling??
    – Vad obehagligt att du fotar barnen bakifrån hela tiden!
    – Varför slutade Shelia hos dig?
    – Varför umgås du aldrig med din familj?
    – Du kör väl inte bil efter att du druckit vin?

    Mama. Människor är helt otroliga.

      Hej syster!

      Jag var en som frågade varför hon inte nämner odd vid namn? Känns ju konstigt eftersom vi ”känner” honom från bloggen. Det är ju inte som att han förlorade sitt namn i skilsmässan eller?

      Är väl lika normalt som att fråga allt annat? Det är väl därför hon har en blogg? Det ligger liksom ingen värdering i det mer än en vanlig fråga. Det hade ju varit helt annorlunda om man skriver ”men du är ju konstig som inte skriver odds namn längre” men att inte ens få ställa en fråga är väl lite väl magstarkt?

      http://nouw.com/Missj

        Bella och andra har svarat 120 gånger gällande det.

        Dessutom är det väl ganska logislt? Dom är skilda, odds namn förknippas via sökmotorer etc till Bella om arbetsgivaren googlar.

        Så genom att trappa ner på namnet odd i bloggen så kanske även bellas läsare fattar att odd är sin egen och att dom är skilda.

        Jag tycker att vi bloggläsare generellt måste sluta tro och tycka att vi är någon slags utvald skara med rätt till information. Jag skulle benämna mitt ex vid namn on jag pratade om honom med min familj. Typ ”Jag såg på Facebook att Johan fått barn, shit vad kul!” för min familj kände mitt ex vid namn. Däremot skulle jag bara benämna honom vid namn om jag skrev om honom i min blogg eller pratade om honom i ett sällskap som inte träffat honom. För nej, vi känner inte Odd. Inte ens med citationstecken.

          ”Skulle jag INTE nämna honom vid namn” ska det självklart stå.

            Håller helt med dig ??

          Samma här – jag benämner mitt ex vid namn till mina föräldrar och gemensam vänner annars är det ”mitt ex” eller ”min sons pappa”….

            Vet inte hur ni fått min fråga till att bli att hon inte FÅR använda något annat än odds namn. Det var bara en uppriktigt nyfiken fråga utan alla dessa värderingar ni verkar läsa in i den?

            Att hon skrivit det 210 gånger – förlåt för att jag missat det? Ska skriva upp det i min anteckningsbok ”13000 detaljer man måste veta om Isabella”.

            Förstår att Sverige är som det är idag när man inte ens får fråga något utan att folk blir som tokiga 🙂 tror alla behöver slappna av en smula.

            Ovanpå allt det har hon ingen skyldighet att svara så tror inte Isabella legat vaken inatt och funderat. ?

            http://nouw.com/Missj

    Något jag tycker är märkligt i hela den här historien är Underbara Clara. Är inte hon styrelseordförande i Influencers of Sweden? Var med och startade hela grejen? Hon har, vad jag har sett, inte skrivit ett ord om galan varken i bloggen eller på Instagram och var inte heller där.

      Jag börjar undra om det är två olika saker som heter nästan exakt samma sak… suck!

      Kollade nu och det verkar vara samma grej. Clara skrev senast i mitten av september att hon är ordförande men har inte nämnt ett ord om galan varken före eller efter: http://underbaraclaras.se/2017/09/15/jag-ar-en-stolt-influencer-sweden/

        Kanske har Clara lönar sin post som ordförande?

      Tycker också det var märkligt att Clara inte nämnt något eller var på galan?

    Tjejen med ”wet-looken” ser ut som när jag har spenderat en vecka i lägenheten utan att ha duschat håret ?.

      Men bläää- hur vet man ens hur håret ser ut efter en vecka utan att tvätta det?!?

        Haha, så dum fråga. Man tvättar det helt enkelt inte på en vecka.

          Lady Dahmer, är det du?

          Hehe, det var skrivet med en nypa humor och en skopa ironi?

      Jag tvättar mitt hår en gång i veckan, det ser inte ut sådär. Är faktiskt inte äckligt alls, eftersom jag vant av det att tvättas oftare än så. Så tycker inte riktigt det är ”blääää”.

    Help! Behöver tips på en ny serie att se. Har för närvarande Viaplay men kan tänka mig HBO.

      Vad gillar du?

        Serier som jag har sett och gillar:
        The Walking Dead, Suits, OITNB, Dexter, Lost, Sons of anarchy. En salig blandning med andra ord. 🙂

          HBO: the handmades tale, westworld
          Netflix: the fall, the crown, narcos, marcella och bron 🙂

            Och game of thrones om du inte sett den! 🙂

          The 100! Blir bara bättre o bättre ?

      Netflix:
      Mindhunter
      Star Trek Beyond
      13 reasons why
      Daredevil
      Gotham
      The 100
      The Expanse
      Gilmore Girls
      Orange is the new black
      Modern Family
      How to get away with murder
      American horror story
      Van helsing
      Prison break

        Netflix: The Fall, så jävla bra! Och läskig.

      Men du missa inte Jordskott som börjar nu kl 21 på svt 1. Säsong ett var asbra, bland det bästa jag sett, sååå spännande!

        Är den läskig? Skräck? Jag såg ett avsnitt som slutade med en creepy flicka som satte handen i jorden på en kruka och vågade inte se mer haha!

          Inte så läskig, mest skruvad. Men på ett bra sätt.

            Så inga andar, demoner eller besatthet?

      Arrested development. Se den. Just do it!

        JA! There’s always money in the banana stand???

        Ja! Arrested development är så jävla genialt.

      HBO: True Detective
      Netflix (mkt bättre än HBO): Dexter, How to get away with murder, OITNB, Luther, Bates Motel, Blacklist OCH såklart Gossip Girl, Gilmore Girls och PLL ?

      Outlander på Viaplay MÅSTE ses!

      Hart of dixie… är BESATT och sträcktittar. Vill flytta dit, alla är så mysiga!

        Hatar Hart of Dixie hahah, men westworld.. Såå bra!! Och how to get away with murder!

          Hbo;
          GoT
          WestWorld
          TrueDetective
          Mr. Robot
          Big Little Lies

          Netflix;
          Stranger Things
          Finns mängder mer men minns inte alla namn nu ?

    Har Linda Hörnfeldt skrivit något om galan? Hennes tankar om den etc? Om det blev som hon tänkt sig? Det hade varit sjukt roligt att samla inläggen om galan för att se hur mycket bloggarna kryssar för att få det att låta stort, glammigt och nice, det känns som att det är helt omöjligt att få denna ”gala” att låta glammig, acetonvin och popcorn, mmmums..

      *Kryddar inte kryssar

    Skulle inte Bella starta något/investera i något som liknar Influencers?

    OT: någon som ska kolla bachelor imorgon? Ingen baam, baam, baam men går också måndagar och tisdagar…just sayin 🙂

      Jaaa! Är på!

        Woop woop ???

      Det är första avsnittet då va? I så fall är jag på ? Hoppas bara grabben är liiite mer seriös än han som var förra gången.

    Ta bort de elaka kommentarerna* om tjejen i videons utseende? Hon kände sig fin, finns inga skäl att låta dina läsare hånskratta åt henne. Ni som gnäller om hur en look ”ska” se ut… eh man ser ut som man vill. Håll käften?

    *Eller är dessa taskiga comments ngt som denna ”anti utseendehets”-blogg står för.

      Chilla, det står om hennes FRISYR. Det står inte ens att hennes hår är fult, bara frågande om frisyren ska se ut sådär.

        Hennes FRISYR som är en del av hennes utseende och som hon var stolt och glad över men nu får hon veta att den va ”tafflig” och skratt-emoji och annat som folk har skrivit här. Läs alla comments vetja och fundera om det verkligen är ok att folk skriver så. Varför gör man det? För att va snäll?

        Låt en tjej i en film va glad för sin frilla. Det är inte jag som behöver chilla. Åh nej ofrivilligt rim 🙁 aja

          Ja… Saknades ett S. Som jag trodde. Testa att skriv ’Onödigt att gå på hennes frisyr’ istället så ser det inte så hetsigt ut

            Jag kanske vill vara hetsig. Du kan testa att inte va så anti-hets och så gnällig om folks frisyrer. Det är för lamt liksom.

              Hm… Inte kommenterat tjejens frisyr så det där blev lite fel

      Jag tycker hon är hur fin som helst. Men frisören gjorde inte ett så bra jobb med frisyren. 🙂

        Precis, vacker tjej. Frisören hade dock en bad hair day

        Det var ett lite trevligare tilltal.

    Nevnarien och Spiderchick verkade uppskatta galan i alla fall.

      Haha antagligen för att dom vann? Så galan smekte deras egon medhårs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.