Här kommer faktiskt ett svar på tal.

Lady Dahmer:

LD har skrivit ett inlägg där hon riktar hård kritik mot mig, min blogg och framför allt mot kommentarsfältet. Normalt sett brukar jag inte bemöta inlägg om mig men den här gången tänker jag faktiskt göra ett undantag.
För hon har helt rätt.
Mitt kommentarsfält spårar ur – framför allt när inläggen handlar om Lady Dahmer – och här senast så handlade inlägget om att jag tyckte att hon var majestätisk vacker på en bild och lik förbannat så finns det en hel massa av er som tar tillfället i akt och skriver en massa kränkande kommentarer om hennes vikt, föräldraskap mm.
Aldrig någonsin spårar inlägg ut på samma sätt som de som handlar om Natashja och jag har faktiskt fått nog.
Jag borde inte ha skrivit ett inlägg om henne när jag inte hade möjligheten att hålla ett öga på kommentarsfältet men jag trodde faktiskt inte att detta inlägget skull leda till så vidriga kommentarer. Ni – och då menar jag inte alla er utan ”ni” troll – verkar ha fått för er att LD är fritt villebråd men det tänker jag inte tillåta längre.

Ni som fick era kommentarer raderade är från och med nu satta på moderering och kan inte kommentera fritt längre och jag kommer fortsätta med det. Eventuellt kommer alla kommentarer till inlägg om Lady Dahmer förmodereras eftersom jag inte vill sluta skriva om henne då hon har mycket att komma med i många debatter.
Och det här med att sätta folk på moderering är någonting jag kommer fortsätta med – oavsett vem inlägget handlar om – för tonen i mitt kommentarsfält är ingenting jag kan stå för.
Jag kommer även se över hur jag själv skriver mina inlägg för jag vill uppmana till diskussion, inte uppvigla till hat och om det är det jag gjort så behöver jag städa rent på mitt eget bort först.

Jag vill uppriktigt be så hemskt mycket om ursäkt till Natashja för att jag inte rensade upp i mitt kommentarsfält snabbare än jag gjorde och att vidriga kommentarer om dig fick ligga kvar. 

121 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bra beslut att förmoderera. Och bra av dig att be om ursäkt! (en självklarhet egentligen, men det är inte alla som gör det självklara alla gånger)

    ”Ni som fick era kommentarer raderade är från och med nu satta på moderering och kan inte kommentera fritt längre och jag kommer fortsätta med det. Eventuellt kommer alla kommentarer till inlägg om Lady Dahmer förmodereras eftersom jag inte vill sluta skriva om henne då hon har mycket att komma med i många debatter.
    Och det här med att sätta folk på moderering är någonting jag kommer fortsätta med – oavsett vem inlägget handlar om – för tonen i mitt kommentarsfält är ingenting jag kan stå för.”

    Hurra! Äntligen ??

    Jättebra, jag har undvikt att gå in på dom kommentarsfälten för jag blev så trött och arg på hur mycket hat som folk bär inom sig. Ser det som en form av självhat att hata en annan kvinna så mycket som enbart vill att vi ska få vara precis som vi är och få

      Jag känner exakt samma gällande kommentarsfälten under inlägg om Anna Book. Man får liksom ont i magen utan att ens behöva läsa, för man vet hur smutsigt det brukar se ut.

    Jag älskar LD! Hon är så sjukt bra och viktig för vårt samhälle!

      Sedan kan jag tycka det kvittar om man älskar eller hatar henne men ingen förtjänar det hon får. ?

        Håller självklart med dig hmm! Tror inte min kommentar antydde att det spelade någon roll?

          Nej nej förlåt om det uppfattades som kritik mot dig. Det skrev råkade bara vara relevant för hur jag känner. ?

            *Det DU skrev …

            No harm done ☺️

    Glöm nu inte att hon inte enbart skriver om sig själv. Utan att du även borde vara självkritisk när du skriver om andra kvinnor, och vid modereringen av kommentarsfältet till inlägg om andra kvinnor.

    Bra att du inser att du gjort fel, men låt inte det berättiga ett fortsatt kränkande, bara för att du faktiskt bett om ursäkt och insett dina felsteg. Fortsätt vara självkritisk, granska det du gör och det du bidrar till.

    Tänk om du hade någon annan som granskade dina inlägg innan. Som kunde säga till innan du publicerade oskyldigas namn och bilder, innan du lade upp inlägg som främjar hatiska kommentarer. Det vore nåt det. Denna person ska ju då självklart inte gynnas av hur det går för din blogg, det säger ju sig självt.

      Kan man inte vara en schysst och vettig person när man skriver/kommenterar om andra människor? (kvinnor och män och alla som identifierar som whatever) Varför måste det bara vara kvinnor?

    Den här bloggen har jag älskat sedan dag ett men den blir mer och mer anpassad efter vad du själv har för åsikter känns det som vilket kke inte är konstigt då det är din blogg.

    Det är såklart svårt att göra alla till lags men varför inte stänga av kommentarerna helt till LD’s inlägg så att du får skriva det du vill och få oss att läsa men slippa våra synpunkter på det och henne så är det ju löst.
    Nu kommer ju troligen endast medhållande kommentarer släppas igenom och kritiska stoppas. Kommer detta gälla andra bloggare med? Tex Bella, Katrine, Jocke mfl med så att de med slipper nedlåtande kommentarer eller är det just LD du vill värna om?

      Du läste uppenbarligen inte inlägget?
      ”Och det här med att sätta folk på moderering är någonting jag kommer fortsätta med – oavsett vem inlägget handlar om – för tonen i mitt kommentarsfält är ingenting jag kan stå för.”

      Du tycker alltså det är kritik att skriva att någon ’är ett as’, kommer ’dö singel – DÖ ensam’, ’har grisögon’ och är ’oerhört oattraktiv’?
      Det finns ingenting mellan medhåll och näthat?

    Bra! Kommentarerna kring LD har inte varit ok. Jag har låtit bli att gå in och läsa allt eftersom jag blev så ledsen över folks fruktansvärda påhopp.

    Snyggt att du möter kritiken och att du är redo att ta action från din sida för att skapa positiv förändring. En av anledningarna till att jag hänger mycket här är att kommentarsfälten just kan vara trevliga med bra diskussioner. Så är det inte alltid dock och finns det individer som inte förstår hur man beter sig så är det bra att de modereras. LD är en människa som ska behandlas med samma respekt som alla andra – även av dem som inte håller med henne i olika sakfrågor.

    Självklart du gör ett undantag, det är ju dahmer. 🙂

    Heja Camcam! Vissa kommentarer har rent ut sagt varit vidriga, och det gäller alltifrån kommentarer riktade mot LD till Bella mfl.

    LD på 4:an nu!

    Ha en fin dag!
    Moa

    Bra!!

    Nu ska Alexandra Pascalidou försöka tjäna pengar på Me too:

    https://www.svd.se/pascalidou-arbetar-med-bok-om-metoo/om/kultur

      Hellre Alexandra än Virtanen kan jag tycka.

    Äntligen! Bättre sent än aldrig, som det heter. Synd bara att du inte kommit till denna insikt tidigare när vi var en hel del som försökte säga till dig, det hade kunnat minimera antalet sårade och utsatta människor. Men som sagt, bättre sent än aldrig och jag är glad att du nu ser allvaret i det orimliga hatet på din plattform och är villig att göra något åt det.
    Heja dig!

    Tack för detta! Äntligen lite ansvar för vad som sker. För även om alla individer kan uttrycka sig fritt så har man ändå ett ansvar om man upprätthåller en gigantisk plattform där människor har möjlighet att uttrycka sig inför en stor publik.

    Jag hoppas du blir hårdare på vad du raderar och modererar för man får fan en klump i magen av att gå in i ditt kommentarfält. Och ja, inläggen bidrar till detta. Oftast vet jag redan i förväg när jag klickar mig in på ett inlägg om det kommer finnas mycket skit bland kommentarerna eller inte.

      Eller hur?! Man vet redan när man läst inlägget att ”här kommer de ta hus i helvete”

        Fast förväntade ni er det av inlägget från igår? Eller vet ni att de är så med alla inlägg om LD oavsett vad de handlar om?

          Just LD är definitivt en het potatis. Spelar ingen roll vad du skriver om henne, bara att du nämner hennes namn lockar ditt trollen snabbare än en unge hittar till godishyllan på affären. Och det är ju något du har låtit pågå länge, genom att inte moderera och ta ansvar för kommentarerna.

            Ja, jag antar att det är så men det slutar nu.

          Ja vi vet i förväg att det kommer bli så. I synnerhet när det gäller Lady Dahmer och Isabella. Men sen ibland kan jag tycka att du har en ganska nedlåtande ton i dina inlägg. Exempelvis när du skriver om Isabellas föräldraskap. I ena stunden kritiserar du de som aldrig kan låta henne vara, i andra hackar du på henne själv. Även om bloggare såklart får ta ansvar för det som de skriver så måste det finnas en gräns på spekulerandet kring deras person/föräldraskap osv.

            Jag kan tycka det är lite märkligt att ni är flera som tar Bella som ett andra exempel och inte Booken, för Bella får inte ens hälften så mycket skit som Anna får. Det värsta om Bella gäller att hon inte har sina barn alla de dagar som hon har rätt till.

              Håller med, men tog de två som exempel. Sen är det inte bara det som hon kritiseras för. Det klankas ned på hennes livsstil, att hon inte har förmåga att göra saker hemma, det hobbydiagnostiseras, hon kritiseras även för andra saker gällande sina barn mer än att hon inte har dem de dagar hon har rätt till osv. Med detta vill jag ha sagt att det spekuleras alldeles för mycket med en elak ton. Det är inte sakliga diskussioner (anser iaf inte jag) utan det är mer påhopp.

          Ja exakt det som hände, förväntade mig då väldigt många stör sig just på hennes utseende, plus att hon som sagt helst inte vill ha komplimanger om sitt utseende vilket du säkert vet om du läst vad hon skrivit. Ditt inlägg tillför inte direkt något till debatten/ämnet som din blogg har. Att ta upp vad LD skrivit hade varit mer logiskt. Du är snäll som inte trodde det men med plattformen du har måste du nog vara lite mer realistisk, alternativt tänka lite längre än din egna åsikt. Tack för denna reaktion och strängare moderering.

          Jag kunde faktiskt inte ens i min vildaste fantasi tro att det skulle bli såna jävla påhopp i det inlägget? En bild på en person (som jag inte drar jämnt med) men som utstrålade så enormt mycket styrka och pondus. Näää kanske jag som är naiv eller bara en del som är #%£*% helt enkelt!

            I så fall är vi två naiva personer för jag fattade faktiskt inte heller det..

              Med tanke på hur ditt komentarsfält brukar se ut när LD nämns vad trodde du ditt inlägg skulle generera för komentarer? Jag menar med tanke på att du bara lade upp en bild o komenterade hur hon såg ut?

                Kul att se att många tycker att Camcam ska ta ansvar för att ”folk” inte kan hålla god ton i ett kommentarsfält. Det är väl vuxna människor som skriver. De får väl ta eget ansvar. Skyll inte på Camcam eller någon annan.

                  Men det är ju självklart att CamCam är ansvarig för tonen i en blogg hon driver. Hon är det faktiskt t o m lagligt det.

                    BBS-lagen har aldrig tillämpats i dylik situation så det inte är inte säkert. Oasvett vilket så har självklart var och en som skriver ansvar för vad de själva skriver. Camcam kan bli medansvarig men det fråntar inte ansvar från den som skriver.

                      Nej det fråntar inte det från den som skriver. Helt enig. Men det tar inte bort CamCams ansvar heller.

                      Sedan har du fel. En blogg har blivit dömd för att inte plockat bort stötande kommentarer inom rimlig tid till att ägaren förväntats se dem.

              Har man följt LD ett tag så vet man att hennes haters drar runt överallt och misssar absolut inga tillfällen att slå ned på henne.

              Jag som ofta är i debatter med henne, håller alltså inte alltid med henne till 100%, undviker att ta dessa diskussioner med henne eller om henne här eller någon annan stans än hennes egen blogg för att inte medverka till att de ska få mer vatten på kvarnen. Jag vill inte ge dem ett sandkorn ens att bygga på.

              Om du blir bättre på att hålla efter så kanske jag kan skriva något här när jag har en avikande åsikt än henne framöver.

              Inte ens ett sådant här inlägg klarar sig från hatkommentarer. Min stora önskan är att du aldrig mer nämner LD, för det kvittar vad du skriver om henne – hatarna sätter igång direkt. Och det har LD fan inte förtjänat! Fattar inte hur hon orkar bemöta alla idioter så pass pedagogiskt som hon gör.

    Dom hatiska kommentarerna LD får är verkligen det största beviset på kvinnohat. LD står inte för något elakt eller dåligt och ändå skriver vissa så otroligt elaka saker. Det märks att pga intresset för Catrin så har många Flashback-troll letat sig hit.
    Och Flashback är verkligen Sveriges toalett- yttrandefrihet på rikigt ? Haha jo så länge du är en hatisk vit man i dina värsta år vars största intresse är våldsporr och att hata på invandrare.

    Inte en gång har jag sett någon här som faktiskt vill ha en mogen och riktig disskution med LD baserat på något hon faktiskt skrivit. Oftast är det om hennes vikt (Suck..) eller hennes barnuppfostran (driver ni? Hon är fan en kanonmamma och det vet alla som följer henne) eller något personen i fråga fantiserat ihop eller utgår ifrån bara för att LD är feminist och det fortfarande finns idioter som 1. Inte är feminister och 2. Inte ens vet vad feminism är.
    Att ha LD i kommentarsfältet är ju ren lyx för dom som faktiskt inte förstår vad hon vill åstadkomma ( vilket iofs är ganska ironiskt då hon bloggar, instagrammar, medverkar i tv, skriver kolumner, gör massa poddar mm) och så slösar ni detta tillfälle på att prata om hennes vikt?! Och sen menar ni att HON har dålig attityd?

    Bra initiativ CamCam, detta behövdes. Många som läser din blogg är vettiga människor och att tycka om bloggskvaller är ingen synd, så länge en beter sig bland kommentarerna 🙂

      Helt fantastiskt skrivet

      ALLTSÅ WOOOOOOOOORD!!! ❤️

    Jag googlade bilder av Lady Dahmer, följer inte henne annars så ville bara se vad grejen var. Slogs mest av hur himla sällan hon ser glad ut. Har det något syfte? (Förstår dock om hon inte ser glad ut när hon diskuterar hat osv, och menar absolut inte att hon ska gå runt och se glad ut ifall hon inte är det, men nu känns det snarare tvärtom. Som att hon undviker att se glad ut.

      Kanske för att ingen tycks reflektera över varför Leif Mannerström ständigt ser så butter ut, eller GW, eller valfri manlig politiker. Kanske för att patriarkaliskt förtryck och kvinnofrågor inte är nåt att dra på smilbanden åt. Eller kanske för att hon helt enkelt inte är så sugen på att le bara för att någon annan vill eller ber om det.

      Mvh
      Resting bitchface

        Jo, som jag skrev menar jag inte att man ska gå runt o se glad ut om man inte är det. Och jag skrev även att det kanske beror på vad hon diskuterar, men alla hennes bilder bemöter ju inte kvinnohat, vissa handlar ju om nått helt random i hennes vardag.

        Hehe jag provade att bildgoogla Leif Mannerström och GW. O nej det har ni rätt i att de inte ser särskilt muntra ut, men tänker iofs inte riktigt att det är samma sak. Det är ju inga selfies som kommer upp på GW och Mannerström precis. Gick dock in på Lady Dahmers instagram nu och där ser hon faktiskt glad ut på ganska många kort så google förmedlade en lite skev bild 🙂

      Prova att bildgoogla några män, kommer du fram till samma sak då?

      Så länge som jag inte skrattar åt något så ser jag också ut så där, jag är trots det en riktigt glad och utåtriktad person som skrattar ofta.

      Kan ändå förstå varför LD väljer att fotografera sig så, ser man ut så så gör man. Man behöver inte ta skrattande, leende bilder bara för bildens skull. Skönt med någon som inte ”gör sig till” ?

    Bra! Viktigt för alla att vara självkritiska. Även viktigt att omgivningen då visar på ödmjukhet och förståelse för att man vill göra om och gör rätt helt enkelt och inte peka nya finger och ”skrika högst”. DET gör att samhället och världen åt rätt håll. Man lever och lär.

    Fast hade det inte varit en trevlig grej att försöka ha liiite mer självinsikt? Dina inlägg skapar ju ofta (OBS inte alltid, som inlägget om LD) en stämning som ofta kommentarsfältet spinner vidare på. Det ursprungliga inlägget och kommentarsfältet matchar inte alltid, men det gör fan det majoriteten av tiden. Du kritiserar bloggare för allt mellan himmel och jord. Inte bara vad de gör och skriver men också typ vad de har på sig (Petra Tungården) och hur folk poserar (”sprättben” osv). Dina inlägg om Tyra för ett par månader sedan var rent ut sagt vidriga.

    Det här är ju inte bara en ”skön” blogg där du analyserar bloggar. Den här bloggen går ju ut på att folk har starka, negativa, känslor inför bloggare. Folk verkar älska att hata på Bella och du levererar flera tillfällen varje vecka för dem att göra det. Det här är ingen pepp-blogg där du bara hyllar folk till höger och vänster. Visst, bloggen vanliga typ av inlägg varvas med några pepp-inlägg i veckan, som det om att Dessie äntligen ska få bli mäklare, att någon är gravid eller att du tycker LD är vacker, men det är ju inte huvudsyftet med bloggen. Du tjänar pengar på att folk gillar att störa sig på bloggare (och kommenterar därefter). Det finns faktiskt ofta en korrelation mellan inläggen och kommentarerna. DU är den som till den största delen skapat det klimatet där folk känner att det är fritt fram att kommentera skit.

    Avslutningsvis så ansvarar man för det man själv skriver. Ni som skriver vidrig skit om Dahmer eller någon annan ska fan ha skit tillbaka. Men att stå för det man skriver inkluderar även dig CamCam. Du som verkar vara en normalintelligent människa måste veta vilka effekter majoriteten av dina inlägg får. Du måste väl ändå VETA vilken typ av blogg det är du driver? Stå för det eller förändra bloggen, men att påstå att det bara är kommentarsfältet är källan till näthat-problemet på din blogg vore att ljuga.

      Men nu skrev ju CamCam att hon tänker sopa rent framför egen dörr och ta ansvar för tonen hon sätter. Tycker din kritik idag är onödig och överflödig.

      Kom tillbak om ett par dagar om du inte tycker hon lever upp till sina ord istället. ?

        Kritiken camcam får tycker jag var mycket saklig o välformulerad. Camcam har ju fått kritik under en lång tid men inte brytt/lyssnat på den.
        Jag tycker som kontext

          Men jag håller med. Jag var en av de första som framfört den. Så pass hårt att jag drog på mig ett stort ogillande här på BB.

          Men just idag gör hon avbön. Att då ytterligare banka in hur fel hon gjort är varken pedagogiskt eller konstruktivt. Det är att utnyttja att någon blottar halsen. Det som Elaine brukar råka ut för när hon säger förlåt.

          Det här leder absolut ingenstans annat än att ni får säga told you so och vart leder det?

        Då kritik mot andra bloggares åsikter och leverne är den här bloggens syre, så tycker jag att kritik ALLTID är befogat i detta fallet. Framförallt när jag inte tycker att inlägget ovan är genuint och ärligt.

        Men jag tycker att det ska bli mycket spännande att se om och hur bloggen förändras. Vill hon ha ett förändrat klimat så finns det mycket hon kan göra, inte minst hos sig själv.

          Se mitt svar till Snape ovan. 🙂

            Har gjort det och står fast vid min punkt. En avbön, enligt mitt tycke, är att veta om sina egna brister och be om ursäkt för dem. Det var inte mycket av den varan i CamCams inlägg som snarare handlade om andras brister och vad hon ska göra åt dem. Hennes roll i det hela verkar mer vara en eftertanke. Jag är inte den som sparkar på någon som ligger ner (till skillnad från CamCam som använde Tyra som en studsmatta när hon mådde som sämst), men i detta fallet så ”sitter” inte ens CamCam ner. Då ger jag henne mer än gärna kritik

              Jag tycker inte heller CamCam ligger ner eller att du sparkade. Absolut inte. Jag tyckte dock att du gned in det i hennes ansikte.

              Men ok. Om du tror på den pedagogiken så gör du. Jag har rakt motsatta erfarenheter av den.

              Men jag misstänker att CamCam faktiskt tycker som du med tanke på hennes tough love approach här i bloggen. Ni är kanske mer lika än du tror. 😉

            Men herregud! Vem har inte fattat att The real Hmm är = CamCam redan? Nu är det ju helt solklart. Inte för att det gör mig något men alltså…

              Men gud, inte en konspirationsteoretiker igen? 🙂

                Synd att vi inte publicerade exat samma minut. Hade varit svårare manöver att utföra. Nu blev det bara nästan exakt samtidigt. ???

              Yes, jag är äntligen inte old news längre. ???

              Hur har du det här i Nederländerna CamCam? Visst är det lite ruggit idag. ?

                Sorry kompis! Solen skiner här i Gustavsberg och jag ska strax ta ett bad eftersom M och jag har en dejt ikväll. Ska du med? =)

                  Låter kul men får bli när jag kommer till Stockholm. ?

                    Du får bära rånarluva så din identitet förblir ett mysterium! =)

                    Ha ha, ja eller en sådan mask som organisationen anonymus har från filmen X ??

      AMEN! ??

      Mycket bra skrivet!

    Jag tycker det hade varit väldigt intressant att höra vad Hajhatt, Angel, Jessica, Maria, Yo…, Linda, A och övriga har att säga om det de själva skrivit. Höra en förklaring till varför en beter sig så mot någon, hur det känns att skriva sådana saker och vad som driver. Hur det känns att läsa kommentarerna efteråt och veta att det skrivna sårat och om det ens finns någon reflektion där…

      Jag kan bara svara för mig själv och det känns helt ok. Jag har inte skrivit någonting som jag inte kan stå för eller skulle säga till henne om vi träffades. Jag är hård mot henne i min kritik gällande hennes femininistiska arbete. Om hon inte tål det så borde hon ifrågasätta vad hon sysslar med. Hon har starka och kontroversiella åsikter och då är en bieffekt att människor inte delar dessa.
      Nu har jag debatterat ganska mycket med LD och jag är van vid hennes sätt att bemöta frågor som hon inte gillar.

        Tycker att hajhatt skrev bra och inte bör beblandas med andra som skrev ren skit 🙂

        Fast du kritiserade inte hennes feministiska arbete utan försökte förminska diagnosen och ångestproblematilen hon brottas med samt spred lögn kring hennes relation med sin svägerska. Idiotiska spekulationer som inte alls har med hennes feministiska arbete att göra. Sen kan jag garantera dig att LD lägger fler timmar på sitt mer eller mindre ideella feministiska arbete än vad gemene man lägger på sitt betalda dagsarbete så det där att hon skulle vara lat är också bara rent trams och spekulation som du försöker sälja som någon sanning. Lär dig skilja på sak och person, sanning och spekulation.

          Nej, jag försökte inte förminska hennes ångestproblematik. Nivån på hennes psykiska ohälsa är hennes ensak. Vad jag däremot kritiserade är att hon, anser jag, verkar använda diagnoserna som ursäkt när det passar henne.
          Jag är övertygad om att LD lägger ner enormt mycket tid och engagemang på sina plattformar. Det jag ifrågasätter är att hon lever ett priviligierat liv, försörjd av en man, och jag anser att det skaver mot vad hon säger. Hon har givetvis rätt att göra det men eftersom hon medvetet gör val hela tiden där hon fortsätter att sätta sig i offerposition så tycker jag att det är tvivelaktigt.
          Det hade varit ärligare att stå för de valen hon gör, ge kredit till de i hennes omgivning som möjliggör för henne att kunna syssla med detta.

            Men vadå ”verkar använda diagnoserna”, har man ångestproblem eller andra psykiska problem så kommer det så klart påverka och begränsa en, det vet alla som haft/har dem, inget konstigt. Det är rätt orättvist att kräva 110% alla dagar i veckan av någon som lider av dessa problem samt har små barn hemma. Vad vill du egentligen? Är det NÅGON som klarar av att leverera till dina förväntningar? Jag skulle aldrig klara av det du kräver.

            Samt om du tror att man väljer att vara hemma med 3 barn före att jobba pga lat så gissar jag att du inte har egna barn. Arbetsveckorna är min semester som småbarnsförälder kan jag meddela.

            Jag fattar att du inte gillar LD men dina desperata försök att svartmåla hennes person och förminska hennes engagemang är så jäkla genomskinliga.

              Jag har börjat svara på detta så många gånger och sedan raderat igen. Jag förstår att du vill försvara LD och det är fint fast du missar hela poängen.
              LD är en vuxen kvinna som gör aktiva och medvetna val. Hon bygger och aktivt underhåller flera plattformar där hon sprider ett kontroversiellt budskap. Om hon inte klarar av det så får hon göra något annat. Hon granskas precis som alla andra.
              Jag tänker inte diskutera hur synd det är om henne.

                Ja självklart vill jag försvara henne, jag tycker hon gör ett bra och viktigt arbete som jag vill att hon ska fortsätta med. Jag behöver inte heller diskutera hurvida det är synd om henne eller ej men jag känner mig skyldig att säga ifrån när någon utsätts för orätt. Bara för att man mobbar/svartmålar med finare ord så blir det inte automatiskt ”kritik”, det är fortfarande personen du attackerar om och om igen. Du får ju tycka precis vad du vill men du bör ju kunna hålla det för dig själv när du ser att du är en del av en större anonym mobb som går på en enskild individ.

                  Återigen, din avsikt är behjärtansvärd men LD är defintivt inte ensam mot en grupp mobbare. Hon är varken mobbad eller ett offer.
                  Hon får otrevliga kommentarer där somliga har en kass attityd. Detta är givetvis inte bra.
                  Om man ser henne i ett större ljus och läser om allt från hur hon hatar män/8åriga pojkar till alla andra otrevliga inlägg så inser man att hon sprider inte en mysig stämning sist.
                  Så, nästa gång hon och hennes svans skriver kränkande om någon så ser jag framemot att få läsa dina inlägg.

                    Det är för mig absurt hur du kan kalla det något annat än nätmobbing när du svart på vitt kan läsa alla sjukt nedvärderande kommentarer om hennes person och utseende som trillar in under ett inlägg där hon bara syns på bild.

                    Sen är den där ”LD hatar 8 åringar” alltså tagen ur en konversation där hon berättar hur hon som liten hålls fast och tafsas på av ett gäng 8 åriga pojkar som hon där och då säger sig hata vilket inte alls är något konstigt. Så väldigt onödigt att försöka sprida detta som något generellt statement att hon hatar alla 8 åriga pojkbarn. Som jag sagt, du vill bara svartmåla till varje pris, skiter i om det du säger är sant eller ej. Sluta med det.

        Nä du delfinmössa, du är faktiskt en av de värsta när det gäller hat mot LD. Hoppas du drabbas av samma behandling själv.

          Nja, nu blev det fel. Inte hajhatt som i delfinmössa utan hajhatt som i ”hajat” dvs fattat. ?
          Min humor är inte så sofistikerad ?

    Herregud! Låt bara inte detta bli en feministblogg nu. Fortsätt med det roliga också. Tack!

    Bra dock att få bort den värsta skiten! Tack igen!

      Haha, nej, för det går ju inte att vara rolig och feminist på samma gång…

      Eh ok? Since when är feninistblogg=inte rolig?

    Bra. Det var på tiden.

    Kan ju inte påstå att LD är särskilt trevlig i tonen här heller, även när hon svarar på folk som säger emot henne så kan hon säga nervärderande saker.

      Jag har full förståelse för att LD inte alltid är så trevlig när hon svarar. Tänk dig själv att konstant vara utsatt för det hatet, mitt tålamod hade trutit för länge sedan. Hatet kan nog göra att en känner sig attackerad även när det kanske inte egentligen var menat så och att det då bits tillbaka hårt och att tonen hålls i samma anda som kommentarerna en fått själv. Hur tror du att du själv hade reagerat om du var i hennes skor? Alltid lugnt och sansat?

        Jag syftar INTE på några hatkommentarer utan kommentarer där hennes uttalanden kritiseras. Hon kan inte bemötta folk som tycker annorlunda än henne på ett trevligt sätt.

        Hon vill ha reaktioner men passar det inte så hugger hon. Om hon inte han hantera kritik så ska hon kanske tänka på vad hon publicerar så hon slipper att själv vara otrevlig.

          Men hatkommentarerna är ju där hela tiden, vad vet du om hur många hon kanske fått strax innan du skriver din replik? Vad gör det med humöret och tålamodet? Nu vet jag inte hur du brukar skriva, men väldigt många kommentarer är skrivna bara för att provocera, passivt aggressiva och med agendan att visa vilken idiot hon är, även om de inte är rena hatkommentarer som de som brukar hagla här. Visst, ibland är svaren inte helt klockrena, men för det mesta är jag imponerad över att hon orkar hålla så god ton som hon ändå gör.

    Men hon själv då? Hon sprider väl verkligen HAT mot manssläktet. Män är väl på intet sätt sämre än kvinnor.

      Men sluta! Bara sluta!!! HUR sprider hon hatmot manssläktet? Bara för att du lyckats missförstå det på det sättet gör det inte till sanning.
      Snälla läs på innnen du kommer med sådana påståenden, detta har du ingen grund i nämligen.

        Nja, hon har faktiskt rätt. Det krävs faktiskt bara en enkel googling på LD så får du svar.

      Nåja, nu säger väl statistiken att män är otroligt mycket sämre än kvinnor i många avseenden. Största delen skit i världen står ju trots allt vi män för vilket vi absolut bör tala högt om, den elefanten i rummet går lixom inte att blunda för. Det intressanta är ju varför det ser ut så här världen över och vad vi kan göra åt det, att sticka huvudet i sanden och sjunga ”we shall over come” med munnen full av grus löser inga problem.

        Män och vissa aspekter av manligheten är absolut orsak till mycket elände i världen. Frågan är vad vi gör åt?
        Att hata löser inga problem. Här ligger ett ansvar på kvinnan . Nej, jag menar inte att skuldbelägga eller skamma någon men det finns ett egen ansvar över vår egna situation.

          Fast där håller jag inte med, för den enskilde individen kan väl ett hat mot sin förtryckare/förgripare vara det enda alternativet för att inte rikta hatet mot sig själv. Hat/ilska i detta sammanhang är ju ett resultat av att man utsatts för en orätt och är väl inte en medveten feministisk strategi. Vissa kanske kan hantera det på annat sätt men min erfarenhet är att känslorna måste ut någonstans och självklart ska de riktas mot förövaren och ej den utsatte själv.

          Vet ej om jag missförstår dig men understryker du vikten av att offer ej ska känna hatiska känslor mot sin förgripare? Att förtryckta ej ska känna hat mot sin förtryckare? Vända andra kinden till osv? Jag tycker ej att man bör diktera vad någon i en sådan position får och inte får känna utan att dessa självklart har rätt till sina egna känslor kring sitt trauma. Tror även att det behöver synas och höras för att uppmärksammas, speciellt när det kommer till strukturella problem där rättsystemet oftast sviker offren.

            Alltså, retoriken börjar bli aningens absurd.
            LD är inte förtryckt och är defintivt inget offer.
            Hon är en gift kvinna som lever ett priviligierat liv med god ekonomisk status som innebär att hon inte behöver lönearbeta utanför hemma.
            Att påstå att hon är förtryckt är ett hån mot alla kvinnor i världen som kämpar för sin tillvaro och som inte har tid / möjlighet att leva sitt liv på nätet och hata män.
            För övrigt, om hon känner sig nertryckt i sitt liv så är det hennes ansvar att göra något åt det.
            Hon har medvetet valt att vara beroende av en man.

              Nu talade jag mer generellt om kvinnor och inte bara LD specifikt men som kvinna i ett patriarkat tillhör man ju en förtryckt grupp även om man kan vara priviligerad i andra avseenden. Förtryckt i egenskap av kvinna, priviligerad i egenskap av vit i västvärlden tex. Förtryck är ju inte bara en rak skala utan går i många led och inget utesluter att man är priviligerad och förtryckt i olika egenskap ju.

    Tycker det är helt otroligt vad vissa kan kläcka ur sig, hur mår man efter man skrivit något sådant? Och varför anser man sig ha rätten att kränka en annan människa?

    Vi är alla olika och vi har inte alla samma åsikter, men det betyder inte att man får säga och skriva vad man vill. Jag själv tycker det är väldigt intressant att diskutera med någon som inte har samma åsikter som mig, inte för att jag vill ha personen på min sida utan för att lära mig hur och varför någon tycker/tänker så.

    Bra att du sätter ner foten Camilla, för ingen människa förtjänar att få sådant skrivit om sig.

    Heja LD, heja Camcam! fortsätt såhär!

    Äntligen. Så här borde det vara, överallt, hela tiden.

    En balansgång det där med kommentarsfält. Det funkar uppenbarligen inte att ha det helt fritt eftersom alldeles för många människor spyr ur sig hemskheter men å andra sidan så är ju hårt modererade kommentarsfält med bara kommentarer som bloggaren själv gillar så urtrista att man aldrig orkar läsa dem.

    Alltså jag håller sällan med om Lady Dahmers åsikter om diverse saker, men blev mörkrädd när jag läste kommentarsfältet om henne! Inte ok mot någon!

    Bra man kan uttrycka sej med respekt ingen människa vill känna sej kränkt. ?

    Jag står fortfarande för min kommentar.

      Grattis.

        Tack ?, eller nåt. Ser det själv inte som en bedrift som förtjänar en gratulation. Men men..

        Jag tycker att särbehandlingen av LD på den här bloggen är riktigt löjlig. Det måste ju bero på offerkoftan (kan till och med kalla det för offerall faktiskt) som dras på i form av ett sorgset blogginlägg så fort leken inte är rolig längre. Och med leken syftar jag alltså på den hon själv gett sig in i. Om man ger kritik ska man också kunna ta den (hatkommentarer ej inräknade). Hon håller koll på ”drevet” som dras igång mot henne.. Min gissning är att hon älskar dessa drev, de förvandlas ju till ytterligare ”bevis” för alla hennes ståndpunkter. Men dreven hon leder mot andra då? Nej, de är berättigade för hon besitter ju den rätta ideologin… ?

          Öh, varför skulle hon älska dessa drev? Vad är det för totalt orimlig spekulation? Dessa drev ger ofta rätt allvarliga och otrevliga konsikvenser, inte bara lögner som sprids och den psykiska påfrestningen det är att få större mobbar som med alla medel försöker bryta ner din person utan faktiskt också rena hot om våld och död mot henne själv och familj. Och varför kallar du det ”drev”, är det på låtsas tycker du? Vad fan är ett riktigt drev i din värld? Gå en empatikursen för böveln.

            Dreven används ju som bensin på hennes brasa, kalorier i hennes muffins, gnista i hennes tank.. osv osv. De driver hennes personliga kamp framåt. Därför menar jag att hon drar stor nytta av dem.
            Empatin tycker jag att jag har ganska bra koll på. Att vara empatisk innebär INTE att man automatiskt tycker synd om en skitstövel för att denne blev upprörd av en smak av sin egen medicin. Man kan ju inte gå runt och gödsla andra med negativ kritik men bli förbannad när man får den själv?! Den läskunnige såg att jag framförde att rena hatkommentarer inte är inräknade enligt mig.

              Det är intressant att Oskar tycker att du ska gå empatikurs. Dina svar är klara och utan svordomar medans Oskars är nedlåtande och hånfulla. Intressant.

                Ni kan packa in oempatiskt beteende i hur fina ord som helst och jag kan svära helt utan att vara oempatisk. Inget utesluter det andra, fint språk och empati är ej synonymer, inte heller svordomar och oempatisk.

              Men dreven består ju i regel av hatkommentarer av olika grad riktad mot hennes person eller utseende, rimlig kritik har hon väl aldrig haft större problem med? Jag gissar att du har koll på hur de här dreven ofta ser ut och vad för personliga konsikvenser det ger både henne och familjen, jag tycker det är rätt osmakligt att sitta och spekulera i hur mycket du tror hon älskar det. Därav förslaget empatikurs. Jag har aldrig sett henne skriva eller uppmuntra något liknande mot någon och tycker inte alls det är eller bör vara något man ska ”tåla om man ger sig in i leken” att driva kvinnorättsfrågor.

                Pratar vi verkligen om samma sak?
                Har du läst vad hon skriver?
                Bildgoogla LD och hat så får du upp en kavalkad av hennes mindre trevliga åsikter.

    Jag gillar högt i tak. Har inga problem alls med att läsa vassa konversationer. Sedan leder det till utspårningar av olika slag, men det ligger i sakens natur.
    Känslighet går inte att jämföra.
    Jag hade aldrig givit mig in i disskussitioner här om jag inte klarade av det känslomässigt. Nu är jag kritiserad för att vara känslokall av min omgivning, så jag är kanske fel person att delta i detta sammanhang. Jag upplevs nog som en logisk kvinna, som resonerar utifrån, ja logiska principer.
    Tror även att LD gör detta men använder den kvinnliga utsattheten som en kvinnlig härskarteknik, i sina syften. Härskarteknik kan användas igenom svaghet, gråt exempelvis.

    Hon deltar själv, samt kallar folk okunniga, mmmm.

    Speciellt när någon motgår hennes åsikter.

    Att bedöma hennes utsida blir ju knasigt. Tycker själv att hon är vacker. Men det hör ju inte hit

    Men alltså, på vilket vis var detta inlägget ett svar på tal?

    gör som Anna Book, tar bort dem i ett nafs!

    Bra att du tar till dig vad hon skriver. eftersom man märker att du gillar henne så var det mycket starkt av Lady Dahmer att skriva om detta. Men det gäller faktiskt inte bara henne. T ex en viss bedragerska som du mobbat något fruktansvärt. Du har skrivit om hur du vill vara ett gott föredöme för bonusen med att inte operera läppar t ex men samtidigt försörjer du dig på nätmobbning. Sådant folk tar sitt liv för. Hur förklarar du egentligen det för bonusbarnen? Att det är ok att häckla och mobba de man inte gillar?

    Hoppas verkligen att stämningen i bloggen fortsätter vara bättre för den har faktiskt blivit mycket bättre det senaste, det ska jag ge dig massa cred för! Fortsätt så!

    Är det inte förvånande att LD inte har någon form av självinsikt, hon är ju lite som Booken. Säger inte att hon förtjänar en del kommentarer hon får men hennes eget sätt att argumentera och svara är ju inte alls olikt de kommentarer hon får. Hon verkar aldrig titta sig själv i spegeln och se vad hon själv sänder ut. Lite som Anna som alltid hamnar i konflikter och inte förstår att hon själv skapar dem. LD sätt att argumentera och svara på inlägg är ju direkt otrevliga och provocerande. Henne svans av fans har gjort att hon fr hybris och hon är rejält dryg, hon verkar ha otroligt svårt att ta in andras synpunkter. Hon har ALLTDI rätt. Tycker inte hennes sätt är framkomligt på något sätt. Hon agerar som en översittare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.