Storebror ser dig

Kenza:

Kenza verkar vara precis lika paranoid som Magnus Betnér när det kommer till kameran på datorn.
Var kommer det här ryktet ifrån? Att man kan bli filmad av en främling via sin egen webbkamera? Är det vanligt? Brukar det hända?
Är man i så fall också rädd för kameran på telefonen? Om man kan hacka en dator via WIFI – som jag antar att man gör – så borde man väl lika lätt kunna ta sig in i en telefon via WIFI?
Jag har typ aldrig reflekterat över att jag har en webbkamera på min laptop eftersom jag aldrig har använt den.
Borde JAG vara mer rädd för kameran? Är ni det?

Finns det någon här som:
1. Någonsin blivit smygfilmad med sin egen webbkamera?
2. Gått så långt som Kenza och faktiskt täckt över den?

https://youtu.be/2mhMUFcwoks?t=15m20s

147 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har min kamera på datorn övertäckt. För säkerhets skull (sett läskiga saker på film och TV)?

      Jag med! Har alltid täckt den med något. 🙂

        Det var många år sen jag började med de på mina datorer.

          Men med en diskret svart vinyl som matchar bakgrunden så de är knappt synligt.

            Har man ingen diskret svart vinyl så tar man till nödlösningen: Ett färgglatt barnplåster med fjärilar.
            *skriver upp svart tejp på inköpslistan*

              Jag har ett angrybirdplåster. Chockrosa.

      Var tvungen att genast jogga till köket och riva ur köksskåpen efter plåster. Det första plåstret som ramlar ut är ett svart med gula ränder och texten ”crime scene do not enter” passande eller vad?!

    Min svågers mamma fick sin dator hackad av någon som försökte utpressa henne med att skicka det som datorn filmat. Han fick inga pengar av henne och hon polisanmälde självklart men tror inte att han åkte fast. (Är väl ganska ovanligt att sådana ärenden klaras upp?) Sedan dess har hon i alla fall täckt över kameran och har alltid skärmen nerfälld när hon inte sitter vid datorn.

      Hände mig för flera år sen!! Plötsligt täcktes hela skärmen av ett meddelande där jag skulle tro att det var polisen som haffat mig i en raid å mitt i meddelandet fanns en bild på en ”heffaklump” som jag först inte kände igen. Det var jag!! jag låg som en hösäck i soffan o kollade film när jag blev kapad å känslan av att veta att nån kollade på mig via min dator på det viset var OTÄCK!! Å inte blev d roligare att få beta hur jag såg ut när jag kollar film…inte vackert, haha…jäkla bök att få bort viruset efteråt, men jag lyckades. Jag polisanmälde o polisen som tog emot anmälan hade själv drabbats, så det är inte så ovanligt som man kan tro, tyvärr!!

      Hej Lina! Detta är superradnom och du kanske inte ens får någon notis om detta men testar: Jag jobbar med ett projekt som ska göra ett pilotavsnitt (radio) ang just detta och är på jakt efter någon som varit med om att de blivit filmade via webkamera. Kan inte du maila mig om du ser detta så kan jag berätta mer och kanske komma i kontakt med din svågers mamma? Min mailadress är clara.astrom@munck.se

      Allt gott!

    Off topic: Är det någon här som har erfarenhet av tandreglering som vuxen (tandställning)? Jag mår så dåligt över mina tänder 🙁 Dom har börjat flytta på sig och det ser helt tokigt ut i min mun. Jag har huvudvärk p.g.a spänningarna i käken och jag vill inte prata för att jag inte vill visa tänderna. Jag vill sätta i en tandställning, men tycker det ser dumt ut när man är 26 år och går runt med en tågrälls i munnen. Men antar att det är min enda lösning. Vad kan detta kosta? Är så avundsjuk på alla som har ett vackert leende.

      Min mamma är över 60 och har tandställning! Stället hon går till har en patient som är över 70. Vet att min mamma resonerade att hon mått dåligt över sina tänder länge, och det är aldrig för sent att göra ngt åt den. Du kan också välja vita fästen på tandställningen, då syns den inte lika mycket. Det är dyrt men min mamma tycker det är värt det!

        Kan någon av er SNÄLLA svara på min fråga? 🙂 Jag vill SÅ gärna ha tandställning (osynlig/bakom tänderna). När jag var 19 år gammal sa min tandläkare (Region Skåne) dock att det inte var möjligt att göra en bakom tänderna, det var tydligen tvunget att vara framför, eftersom det var trångt i min mun och vi även skulle behöva ta bort tänder.

        Kan det verkligen stämma? När jag googlar verkar det som att ”alla fel som kan fixas med en synlig tandställning kan också fixas med en osynlig”, tacksam för svar /mvh sneda och fula tänder

      Är det ens så nu? Alltså ’tågräls’.. Tycker inte jag sett det på varken barn eller vuxna på flera år. Kan vara jag som är ouppmärksam. Oftast hör man väl att det sitter på insidan i form av trådar? 🙂 Kolla med din tandläkare vad du har för alternativ

        Det som sitter på baksidan av tänderna som en tunn ståltråd brukar vara det man får efter att man haft räls, för att tänderna behöver hållas på plats i 5-10 år efteråt.

        Zara Larsson hade det fram tills nyligen bland annat. Den var vit/transparent men visst såg man den. Den vanliga metallfärgen från back in the days är nog inte lika vanlig längre.

          Jo då, den gamla vanliga rälsen är still going strong bland kidsen. Verkar inte alls vara lika pinsamt att ha tandställning idag som på min tid.

            Håller med. Min dotter hade tandställning i tonåren. Metall var gratis. Plast kostade pengar. Tänk inte ens tanken sade jag.

            Hon körde metall all in. Med gummisnoddar i alla regnbågens färger. Jättegulligt. Mina favoritbilder på henne är från den tiden.

      Det ser inte alls dumt ut. Inget man tänker på som utomstående. Jag har en vän som valde att sätta in en tandställning (räls) när hon var ca 26 år. Hon hade den i ett år. Nu har hon en sån där gomställning (eller vad det heter) med tråd fram och ska ha ett tag till. Hon är nöjd och tycker att det var klart värt det året för att kunna leva utan att bekymra sig över sina tänder hela tiden.

      Runt 33-40+ tusen för både över och underkäke. Man kan få en del betalt av Försäkringskassan om tandläkaren anser att det finns skäl till det, dock är de väldigt hårda på den fronten.

      Tack för era svar. I morgon ringer jag och bokar tid för en konsultation 🙂

      Hej!

      När jag var 18 år satte jag in vanlig tandställning på underkäke, fast med genomskinliga pluppar. På överkäken satt min ”tågräls” på baksidan av tänderna och syntes således inte. Jag hade denna konstellationen i ca 1,5 år och efter det har jag perfekta tänder. Övre rälsen kostade såklart mer i och med att den satt bakom, jag tror att jag i allt betalade ca 25000,- och detta var ca 8 år sedan. Jag gjorde detta på en privat tandklinik i en medelstor svensk stad. Jag använde ett arv av min farmor, men är sjukt glad för det eftersom att jag nu kan skratta utan att skämmas över mina tänder. Jag led heller inte under perioden med tandställning eftersom att ingen såg den. Så om det inte kostar mer än 25000,- idag så hade jag rekommenderat dig att spara ihop och sätta rälsen bakom, i alla fall på överkäken.

      På tal om tänder. Vet någon vad det kan kosta att sätta in tre fasader (ej porslin) på framtänderna plus en vid sidan om, både material och insättning? Är student och har inte råd med att pröjsa för porslin men vet att plast är bra billigare och håller ca 5 år, lagom tills jag har bra efter utbildningen och kan spara. Ramlade för några år sedan och har ett jäkligt fult jack mellan tänderna, och försäkringskassan går inte in och betalar delar.

      För 1,5 år sedan satte jag in räls på insidan av tänderna. Det syntes knappt att jag hade tandställning och jag hade i princip helt raka tänder efter 4 månader. Sedan behövde jag fixa överbett osv så hela processen tog ca 1,5 år. Blev klar för två veckor sedan och kan ärlig säga att det var ett av det bättre besluten i mitt liv.
      Kan le och skratta utan att tänka på mina tänder och är så nöjd. Önskar att jag hade gjort detta tidigare! Är 27 år.

      Googla Sanne Alexandra och Invisalign, hon gjorde någon form av tandreglering med en – vad det ser ut som – i stort sett osynlig skena. Om det nu är så dyrt som någon av de ovan skriver så är detta säkert också ett rimlig alternativ om priserna jag snabbt googlade fram stämmer (27000:- typ). Hade jag varit dig hade jag lätt gjort något åt det, sådana problem är inte värda att ha kvar:( lycka till!

      Beror helt på hur din mun och tänder ser ut. Det går att ha tandställning på insidan av munnen men det tar längre tid och är mycket dyrare, och som sagt så beror det helt på hur din mun ser ut. Alla kan inte ha det 🙂 annars är det relativt vanligt med yngre vuxna som har tandställning.
      Är inte många efter 30 som jag har sett med tandställning.

      Men var beredd på lång väntetid (beroende på vart du bor) då barn har förtur och att det kommer kosta en hel del 🙂 men du kommer nog inte att ångra dig!

      Jag är 30 och gjorde en med Invisalign. Det är som en tandskena i plast som du kan ta av och på. Där jag bor är det billigare än tågräls och mycket fortare att rätta till tänderna.

        Vad kostar de för över- och underkäke?

      Jag antar att du kanske redan funderat på det… men jag rekommenderar verkligen att skaffa fasader istället för tandställning! Billigare och du får raka fina tänder på en dag! Jag fixade mina på bene tandvård i Stockholm. Supergulliga och proffesionella. 4 nya framtänder för ca 30k 🙂

      Hej! Tycker absolut att du ska gå på en konsultation och kolla upp läget. Tycker dock att det finns en aspekt av tandreglering/tandställning som inte nämnts i kommentarerna, nämligen: att tandreglering kan vara tämligen smärtsamt.
      Jag fick min tandställning i gymnasiet (långa köer i min stad) och hade definitivt mer problem med smärta (allt från att rälsen river upp sår i munnen till rejäl huvudvärk i flera dagar varje gang tandställningen justerats) än med mitt utseende under perioden…

      Såhär i efterhand tycker jag fortfarande inte att det var värt det. Jobbigt att det ska finnas ett ideal där friska och fungerande tänder inte duger, de måste vara raka och vita också…

      Jag personligen tycker inte alls att det ser dumt ut på vuxna. Men sen går det ju att ha en vit som inte syns så mkt och oftast går det att ha bakom med. Att man inte fick det hos vanliga tandregleraren var nog en sk kostnadsfråga. Så var beredd på att en bakom kostar mer och kanske tar längre tid.

      Idag är det iaf så himla vanligt med tandställning så inget konstigt alls. PLUS varför bry sig om det känner jag… om någon har en åsikt om att DU bär tandställning så är det ju den som lider av något.

      Kenza hade väl räls i underkäken för typ ett år sedan? Hon är ju också över 20. Inget konstigt

      Hej, jag kan rekomendera Inman Aligner, en tanställning du tar i och ur när du vill, t.ex om du ska på en middag eller hålla ett föredrag på jobbet. sedan tog de mycket mindre tid än en ”vanlig” tandställning, 6 månader för mig per käke (man kan ej ta båda samtidigt). minus är ju priset men för mig så övervägde de i tiden och att man kunde ta bort tandställningen vid behov. Pris för två år sedan var 20 000 per käke.

      Jag är 22 och tog ut min tandställning idag! När det var gratis i tonåren fick jag berättat för mig att jag måste dra ut tänder för att kunna ha tandställning, men det ville jag inte pga formen käken/tänderna ofta får då. Är SÅ glad att jag väntade för nu behöver man oftast inte dra ut längre, finns bättre tekniker. Jag hade bara i överkäken och betalade 20k för den, hade den i 4 månader. Sjukt nöjd!

    Haha är också lite nojig ibland men har den inte täckt. Men på mac, som Kenza också har på bilden, lyser en liten grön lampa vid kameran om den är på. Det lugnar min paranoia lite.

      den lyser nog inte om ngn smygfilmar

        Ska täcka över asap efter att ha läst kommentarerna här ?

    Jag har både datorkameran och selfiekameran på mobilen övertäckt..

    Hahaha min är också övertäckt! Enda sen jag läste bruksanvisningen på min tv där det står (På riktigt alltså) att man inte ska ha privata samtal framför tvn pga kamera och mikrofon, så har jag täckt över alla mina kameror utan på telefonen. Den håller jag fingret för istället haha

      Samsung smart tv btw, om någon är paranoid och vill undvika samma haha

        What? Jag har också en smart-tv men inte läst bruksanvisningen. Vad kan hända? Hur? Panik!

        På tal om paranoia, om jag nämner ”bomb” i ett samtal (”är bombsäker”, etc) får jag för mig att Säpo avlyssnar resten av mitt samtal ?

          Haha googlade på det och kom upp artiklar från Aftonbladet osv om det också. Nu var det ett tag sen jag läste min egna bruksanvisning, men tydligen får de sälja det som snappas upp till tredje part…? Men även om någon spionerar på dig eller tex polis osv lyssnar av dig så kan de använda dina kameror och mikrofoner i huset. Rätt sjukt egentligen.

            Herregud, 1984! ?

          Hahaha det tänker jag med, att vissa ord gör så man blir avlyssnad?

      Kamera på tvn? Alltså nej, jag och min sambo har alltid sex i vardagsrummet (framför tvn!) pga dottern 2 år sover i sovrummet. Kul om vi blir filmade då utan att veta det ??

        Samma här… Och vi har just en Samsung smart TV… ? Tanken slår mig dock, vem vill se två trötta, slitna småbarnsföräldrar köra en snabbis i soffa ?

    Off-topic: Knivmicke utslängd på gatan enligt egen insta.

    Och som svar på din fråga, ja, du borde täcka över den. Du är rätt stor på internet. Finns sidor där de hackat människors övervakningskameror och webcams och livestreamar. Antar att det mest är för att visa hur cool hacker man är, och inte så mycket vem man hackat, men ändå. Jag vill inte hamna där ?

      Googlade lite och nu blev jag ännu mer nojig – ” I en uppmärksammad artikel från DN gjordes ett experiment där en vanlig nätverksuppkopplad webbkamera placerades ut i en lägenhet. Det standardlösenord som fanns på kameran ändrades inte. Under de sju månader experimentet fortgick och kameran var aktiv registrerade DN:s mätutrustning att cirka 6.000 personer loggade in på kameran. Cirka fem procent av dessa inloggningar var från svenska IP-adresser.”

      http://www.enkelteknik.se/din-webbkamera-kan-vara-hackad-och-tillganglig-for-vem-som-helst

        Men vafaan, klockan är mitt i natten, jag hade bäddat ner mig och nästan somnat. Skulle bara titta in här och på facebook innan jag planerade att glida in i sömn och glada drömmar.

        Så läser jag DETTA! Jahapp, det var bara att kliva ur sängen och leta igenom hela hemmet tills jag hittade ett plåster som turligt nog låg och skräpade i badrummet.
        Kameran på laptopen är nu omplåstrad och jag är KLARVAKEN. Kan det sitta en kamera gömd i sänglampan??? Fläcken där i hörnan, kan det vara… nej. Pust. Men shit, min spegel! Jag har sett Truman Show, man kan gömma kameror i speglar! Och överallt!
        Paranoid som få kommer jag förmodligen inte att sova en blund i natt. Försöker lugna mig med att jag är så ospännande att ingen skulle vilja titta på mig i vilket fall….

    Det var någon teknikexpert på Nyhetsmorgon för ca 2 veckor sen och han berättade om just det, och andra säkerhetsrisker på mobilen.

      Så folk kan verkligen hacka sig in och se en via kamera på dator eller mobil? Jösses, ska köpa klistermärken imorgon!

          Inget av detta gäller på din Mac eller om du använder din iPhone (utan att installera skit som Google crome eller annan Microsoft mjukvara. Gör du det så finns det en liten risk att det kan hända).

          Apple är safe.

            Naaaajs, gillar dem inte av andra anledningar, men det är ju bra 🙂

            Tyvärr gäller detta för alla, apple eller inte.

    Värst var ju Linn Herbertsson som ”insett” hon måste skaffa en matchande lapp att täcka för med. Man kan inte ha mycket att tänka på om man inser saker om matchande post-its ?

    Jag vet många som har täckt för sina datorkameror med klistermärken.

    Se Edward Snowden-filmen så kommer du att bli lika paranoid

    Japp har täckt för min kamera på datorn, har du missat att man bör göra det, var ju längesedan det blev känt. Själv har jag haft så i många år.

    Se filmen om Edward snowden 🙂

    Jag har täckt över min bärbara samt min dator på jobb haha, riskerar inget!

    Superviktigt med IT-säkerhet!

      Vad bör man mer göra som man inte tänker på? Någon som har fler tips?

      Mvh nybliven paranoia

        Uppdatera mjukvara i mobilen när det kommer nya OS
        Klicka inte på okända länkar
        Använd svåra lösenord
        Ladda inte ner vilka appar som helst till mobilen
        När du lämnar datorn på jobbet, oavsett hur lång tid man ska vara iväg från den, lås den

        🙂 hoppas det hjälpte!

        Och gör ingenting privat tex använda mobilbanken eller liknande när du är inne på ett öppet nätverk ute (Köpcentrum, centralen osv)

        Koppla inte upp dig på WIFI som du inte har kontroll över.

    En nära släkting till mig var med om det. Han fick ett mejl där avsändaren påstod sig vara Polisen, och i mejlet fanns det bifogat ett foto på honom när han satt framför datorn hemma. De hade hackat sig in i hans dator och tagit ett foto helt enkelt.
    Har alltid kameran övertäckt.

    Jag hade ingen klisterlapp tillgänglig så jag har haft ett hudfärgat plåster på datorn i ett år snart.

    Folk har hånat min uppenbara paranoia så fort dom får se det fina plåstret ?

    Har inte min kamera på min macbook övertäckt trots att jag är ganska inne på konspirationsteorier och sånt. Vem skulle vilja kolla på vad jag gör? De skulle bara få se ett blekt fejs med lite dubbelhaka sitta och stirra in i skärmen. Möjligtvis lite naket ibland. Men hey de ska bara njuta av att de får se min kropp! hehe

      Hahaha skrattade högt åt ”blekt fejs och lite dubbelhaka” för precis så är det. Försöker föreställa mig hur jag måste se ut i kameran vissa gånger. Hade typ betalt för att inte få de bilderna spridda. Vi har väl alla varit där när man råkar sätta på mobilkameran och bara ser helt sjuk ut. Men tydligen är det av kommentarerna här inget skämt, det blir klistermärke både på dator och mobil nu!

      Din MacBook är säker så du behöver inte göra det. ??

        Är det så? Fick lite extra kärlek till Apple nu ❤️

          Japp så är det. Inte ens FBI lyckades hacka eller låsa upp en iPhone. 🙂

            Enligt wikileaks ska dock CIA ha lyckats. Finns väldigt många källor, googla wikileaks hacked iphone CIA så kommer det upp. Även macbooks. Så verkar som de kan det nu 🙁 Wikileaks läckte det 2017. Men CIA är ju iallafall inte den vanliga hackern så verkar ändå rätt safe fortfarande med apple

              Dock tror inte jag på wikileaks eller att den infon ens kommer från Wikileaks. 😉

                Läs dock på vad en trojan är och hur du som ägare aktivt måste släpppa in den och betänk att det kan vara en sådan de syftar till. 🙂

                  Jag behöver inte läsa på ? Rensat familjens datorer i åratal på olika virus (Hur gjorde folk innan de kunde googla till sig info?). Jag litar dock på wikileaks. De programmen de hade fungerade just så, fast de själva planterade det genom att ha tillgång till datorn/telefonen. Dokumenten sträcker sig 7år tillbaka. Inte orkat läsa allt dock, somnade. Men som sagt, tror inte någon som inte planerar att bli terrorist eller så behöver oroa sig det minsta och de personerna har nog större problem än en hackad telefon haha. Nu ska jag förflytta mig från soffan till sängen. Ha en bra morgon ☕

            En iphone går visst att hacka.

        TRH, vart kan jag läsa om Apple och att det inte går att hacka just dom enheterna?

          Älvan: Oj jag har ingen länk i huvudet, sitter i Nederländerna just nu, men även artikeln som länkades här i kommentarena så står det att det är så.

          Vidare så kan du googla på fallet när FBI försökte tvinga Apple att låsa upp en iPhone för att de ville kunna få fram uppgifter om en brottslig att dras inför åtal pga att de själva gått bet på att hacka sig in i den. (Apple vägrade)

          Ska se om jag minns något. Annars så brukar Apple insider forumet vara full med bra källor. 🙂

            En liten brasklapp dock är att om du själv släpper in en trojan genom att öppna tex maillänkar som du inte borde etc så kan man komma in i en Mac också.

            Men även här varnar oftast din Mac dig också ifall du ska godtjänna intrånget dock inte alltid.

        Det är delvis en myt att Mac är säkert och inte får virus etc. Orsaken till att det var så tidigare är att det inte utvecklades så mycket virus till just Mac, men det har nog kommit mer och mer. Visst är det ibland lättare att upptäcka virus etc på en Mac, men att de skulle vara ”säkra” och inte gå att hacka stämmer tyvärr inte. Bara för att inte fbi lyckas betyder det inte att nån annan kan.

          Jag läste på bra om det och det går på flera sätt. Vanligast dock via virus, länkar man själv tryckt på. Det ska vara mycket svårare att hacka än andra enheter dock

      Vill tillägga att en kollega till mig var på jobb på ett av apples kontor och där hade SAMTLIGA av de anställda sin kamera täckt. Så huruvida Apple är säkert i detta avseende låter jag vara osagt..

    Det är superlätt att hacka och relativt vanligt att det händer. Har full förståelse för en sådan som Kenza att hon täcker över eftersom hon är så pass känd.
    Har täckt min också är dock väldigt okänd.
    Skulle aldrig i livet sätta upp kameror hemma som är uppkopplade.

    Kan man stänga av mikrofonen också? Finns det något man kan göra? För kan en hacka kamera så kan en hacka micken också.

      Stämmer. Det är det vanligaste sättet som de kommer över dina koder genom att lyssna på tangentnedslag.

      Också därför som att du aldrig ska läsa upp en kod över telefonen, men där lan också linan vara avlyssnad så då är du inte säker med en iPhone heller.

      Tänk också på att det finns robotar som läser av mail så skriv inget där som du inte skulle skriva på ett vykort utan kuvert, mao som vem som helst kan läsa.

        Förtydligande. Dessa robotar scanar av efter bankkoder och dylikt bland mail och struntar i om du skriver skit om grannen även om de teoretiskt skulle kunna lyssna av efter det med. 😉

    https://www.insecam.org Kollade några sidor i sverige, verkar mest vara övervakningskameror de hackat (Osäker på om de behöver det om kameran inte har lösen?) och streamar. Lite skum känsla att vara i någons hall på Lindingö och se dörren inifrån….. Men den sidan är ju ett bevis på hur noga man behöver vara

      Skrev inte Bella att hon hade övervakningskameror hon kunde titta på från mobilen? Hade varit bra paranoid om jag var henne isåfall!

        Jag tror nog att de är rätt skyddade. Men jag klickade runt lite snabbt av nyfikenhet och fanns både inifrån och kameror riktade mot människors hem och ingångar. Mest företag och allmänna platser i Sverige dock. Vi kanske har hög säkerhet med lösen osv? Andra länder var sjukare. Allt från badhus till tvättstugor, barer, restauranger och människors hem… Mycket djur också? Speciellt kossor. Men obehagligt hur lätt det verkar vara, tror ju inte bonden i Usa tror att det sitter en tjej i Sverige och kollar på honom..

          Om du byter lösenord på kamerorna från den som följer med från fabriken, något som såklart alla ska göra, så blir det otroligt mycket svårare.

            Yeees 🙂 Blev förvånad över hur många företag dock som slarvat med kamerorna vid lastbryggorna. Vet man var de sitter är det ju bara att gå till de först och förstöra dem

    Men alltså vad skulle de filma med kameran då? Om min laptop används så sitter jag ju där och stirrar i skärmen. Används den inte är den ihopfälld. Kul se bild/film på någon som bara stirrar helt blankt in i en skärm.

      Vad jag har förstått kan de kolla upp när du är hemma/borta och var olika värdesaker finns.

    Jag har täckt över den på min jobbdator – har fått för mig att Skype kan gå på när som helst….dock gör jag ju inga större hemligheter på jobbet så egentligen fattar jag inte varför…haha!

    Jag gör ingenting särskilt spännande när jag sitter framför datorn så nej, jag täcker inte över kameran. Jag använder FT flitigt på datorn och även Skype så skulle bara bli irriterande att behöva täcka för och plocka bort hela tiden. Finns ju kameror i kollektivtrafiken och på alla möjliga allmänna platser så filmad blir man ju… har inte tid eller energi dock till att oroa mig så mycket över det.

    Ja Gud, jag har täckt över den sedan flera år tillbaka. Bytte dator för två år sedan och det var även det första jag gjorde då. Folk skrattade i början och frågade var jag hade foliehatten osv. För något år sedan började folk istället ”jaha, har du också sett dokumentären?” Vet inte vad de syftade på för dokumentär (vågade aldrig ta reda på det pga det räcker med min egen paranoia), men i kommentarerna ovan verkar det som att det finns en del material. Mobilkameran brukar jag vinkla bort från ansiktet när jag använder mobilen.

    Självklart! Länge sen jag täckte över kameran på datorn och alla jag känner har också det, man behöver inte vara nån hjärnkirurg för att klara av att hacka in sig på både det ena och det andra.

    Efter att dottern (9 år) blev kontaktad av en nätpedofil i hennes hästspel som hade sagt saker som jag tolkade som att hen måste ha sett henne så tänkte jag över hennes webkamera.

    Min egen låter jag dock bli, där känner jag att om det är någon som gör sig besväret att haka sig in så kolla på. Haha!

      Måste fråga, vilket spel?

        Starstable…

        Har hört att fler blivit kontaktade där efter att jag la ut en varning på Facebook, spelet verkar däremot vara svårt att få tag på…

    Oj, ja jag har täckt över den i flera år. Jag fattar inte att folk inte gör det.

    Varsågod att glo på mig där jag hålögt och näspetandes stirrar in i datorn om det nu är så himla intressant ?

      Skönt att du har den inställningen 🙂 Finns ju personer som skulle må väldigt dåligt av den kränkningen att någon annan kollar på dem på det sättet, inte alla som skulle klara av det även om de inte gjort annat än att bara kolla in i skärmen under tiden. Jag skulle tycka att det var väldigt obehagligt

    Alla ba ”jag gör inget spännande framför datorn”. Men VAR KOLLAR NI PÅ PORR DÅ?! ?

      Jag kollar aldrig på porr. Är det något ovanligt att inte göra det? Undrar verkligen haha!

        Nej det är det inte. ?

        Nej det är varken vanligt eller ovanligt tror jag. Några kollar och andra inte 🙂

      Haha på datorn… Eller mobilen i värsta fall ? Paranoia deluxe om man tänker på sitt beteende. Övertäckt kamera, helst inkognito och porrvolym haha

        Haha precis?måste börja täcka övermän också känner jag efter denna tråd.

          Över min *

    Jockibois ”glädjeutspel” på Snapchat är riktigt läskigt. Satan vad psykopatvibbar.

      Förklara gärna

    Haha, min dator som är fem år gammal har haft sin kamera övertäckt sedan dag ett. *paranoid*

    Jag skulle aldrig täcka min kamera på datorn eller på telefonen efter att ja lyssnar på Creepy Podden med (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4845&artikel=6561771)

    En recaap på avsnittet. Personen i frågan täckte kameran, det hände en massa sjuka saker när personen sov, så fort en slutade täcka så slutade alla skumma saker hända. Jag är helt enkelt för rädd för att låta mig vara paranoid hahah

      Det avsnittet fastnade inte alls på mig. Den med snapchat gjorde dock det, om det var där jag hörde den, lite osäker för lyssnar på de flesta sånna poddar

    OT, men vad är det för snusk-tub som Therese Lindgren snackar om i dagens video? Den syns i ”Personlig seger” vloggen på hennes sängbord 4:10-4:27. Vill verkligen veta vad det är som funkar så bra hehe

      Den här är det hon pratar om: https://www.apotea.se/durex-intense-gel-10-ml

    Tusan.. får sluta pilla i näsan framför webkameran nu

    Jag och mina vänner har upptäckt att våra iPhone hör våra samtal eftersom det kommer upp reklam på tex Facebook och liknande om det vi har pratat om nyligen. Har vi tex pratat om (helt random) hundkoppel, så kommer det upp reklam om hundkoppel på sociala medier typ 2 minuter senare utan att det är något vi sökt på tidigare …. Hur läskigt är inte det!!!!!

      Inte hört om just det innan, men finns ju en anledning till att olika program och appar vill ha tillgång till mikrofonen på telefonen. Det sjuka är att jag själv är så avtrubbad så jag tänker bara jaja och laddar ner appen ändå… Men det mesta man gör sparas ju. Tex registrerar man sitt SL eller annat resekort så kan du inte ens åka buss utan att det går att kolla upp. Minskad kontanthantering = de kommer kunna se allt du köper och vart du varit osv osv. Något jag INTE förstår att folk gått med på är de där chipen man kan få i handen http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/sj-borjar-med-chip-under-huden-sl-vill-ta-efter/repqer!R4N@ISJSyQn5j0Y206CyxA/

      Aldrig att jag skulle göra det

      https://www.dagensanalys.se/2017/10/lyssnar-facebook-pa-dig-via-din-mikrofon/ haha från igår. Många har tydligen samma misstankar. Men facebook förnekar det

        Just Facebook har kommits på att köra i bakgrunden och hålla koll på dig fastän du ska ha stängt appen. Den har du gett tillgång tilll din adressbok kalender mm. Just ett fall som jag nämner ovan där du släppt in något på din mobil i form av en app likt Google crome.

        Jag skulle aldrig ha fb på min mobil då appen ”spionerar” hela tiden och det är något som du godkänner när du accepterar deras avtal.

          Jag slutade använda facebook helt när de började bli shady i sina villkor. Men hade jag haft facebook så hade jag säkert haft appen

      Det är google som typ lyssnar efter keywords! Går att stänga av funktionen. 🙂 Facebook använder sig sedan av den informationen…

        https://www.svd.se/facebook-avfardar-uppgifter-om-annons-spionage De förnekar det, fast iofs bara att de själva inte gör det, de kanske köper infon

        Hur stänger man av funktionen?

      Den är skitläskig, jag har också varit med om det. PRATAT om något med min man, sen har både han och jag fått upp reklam i våra flöden. Creepy!

    Kolla på filmen snowden så förstår du varför! 🙂

    Har haft min övertäckt sedan 2011…

    OT men fyfan vilken ful Jacka :/ tillochmed kenza ser fan inte klok ut i den, ser ut som en stor vandrande rosa stenbumling.

    Se filmen ”Snowden” så förstår ni varför man täcker kameran

    Jag har alltid en pappersbit tejpad över kameran, har haft det i flera år. Enkel säkerhetsåtgärd för man vet ju aldrig!!

    Jag har bara en stationär utan kamera, men tänker ändå alltid på det där avsnittet i Black Mirror. Ni som vet, vet.

    Usch, hatälskar Black Mirror!

    Förlåt men det enda jag tänker när jag läser om sånt här är FOLIEHATTAR.
    Vad ska ngn trött äcklig hackare med min dator att göra? Jag sitter alltid i soffan så ingen ser några värdegrejer, ser troligtvis ut som ett ägg pga uppsatt hår och ibland luva över huvudet. Och varför ska de lyssna på min mikrofon? Ingen bryr sig?! Bara foliehattfasoner

      Haha så här känner jag också! Hur skulle de kunna se värdesaker? De ser ju mig och ryggstödet på soffan och en del av ett fönster. Ibland petar jag näsan men mest stirrar jag bara in i skärmen. Använder jag inte datorn är den ihopslagen.

      Har aldrig sett någon som har sina kameror övertäckta.

      Integritet. Skulle du vara okej med att någon stod och kikade på dig genom fönstret? Eller att företag kom och frågade ut dig hemma vad du gillade och inte och lyssna på dina samtal med andra? Varför låta någon ha kontrollen över dig?

        Men VARFÖR tror man ens att ngn vill göra detta på mig? Jag är en trist student i en större stad som mest chillar hemma. Jag äger inget av större värde eller har något i min dator som är det minsta känsligt eller liknande. Ingen skulle vilja titta på mig genom min webbkamera.
        Det är bara foliehatt idéer att tro att man själv är så intressant att folk vill hacka sig in i ens dator och titta genom webbkameran

          Men det det finns hur många trådar på forum som helst (insåg jag efter googlande igår) som bara går ut på att göra det. Du spelar liksom ingen roll, utan de vill bara bevisa att de kunde. Typ som en utmaning för hackers

    Använder aldrig kameran på laptopen och har den övertäckt, sen jag läste att Mark Zuckerberg har det 😉
    https://m3.idg.se/2.1022/1.666058/fbi-rader-dig-tacka-over-din-laptops-kamera

    Tänk på att smartphones kan lyssna på vad man säger också… http://www.bbc.com/news/technology-35639549

    Vilken app/program kan checka om telefonen eller datorn är hackad? Både och är apple och har försökt undvika att ladda ner osäkra appar men är ganska säker på att min telefon har vart hackad? Skulle va fint att veta vart man kan kolla de utan att behöva gå till nån telefonreparatör

    DU GÅR ÖVER LIK CAMILLA. DU BIDRAR TILL SÅ MYCKET MOBBNIBG OCH KRÄNKNINGAR. DU SNACKAR OM KÄLLKRITIK OCH HUR VIKTUGY DET ÄR. DU SNACKAR OM HUR BINGO SKREV OM SIN DOTTER. DU KONSPIRERAR UPP ATT BINGO ÄR EN VÅLDTÄCKTSMAN SOM NU DOTTERN SKA SITTA OCH LÄSA OM? DU MÅSTE STOPPAS!!!! NI ALLA SOM LÄSER DET HÄR!!! VI MÅSTE GÖRA NÅGOT VI KAN INTE STÅ LCH SE PÅ!!! VI ÄR DÅ EN DEL AV DET HÄR FATTAR NI INTE DET? KAN INTE NÅN STARTA EN FACEBOOK GRUPP STOPPA BLOGGBEVAKNIBG SÅ KAN VI PRATA OCH HJÄLPAS ÅT? ALLA HÅN OCH RYKTEN LIGGER KVAR PÅ NÄTET I EVIGHET OCH CAMILLA OCH VI SOM LÄSER FÖRSTÖR FOLKS LIV!

    Jag har alltid min cam igentejpad, på telefonen har jag ”selfiekameran” täckt (tar aldrig selfies) och bakkameran tänkt av ”luckan” på skalet, permanent markerat över siffrorna på baksidan av bankkortet eftersom att jag ändå kan de i huvet, har övervakningskamera hemma i lägenheten osv osv.
    Är inte ens en nojjig person, känner bara att jag lika gärna kan göra sånt utifall att ”olyckan” är framme 🙂

    VAD I HELVETE. trodde jag var lagom noggrann men fick ju kallsvettningar av att läsa detta kommentarsfält

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.