Enda gången jag saknar en trädgård

Underbara Clara:

Eftersom vi bor på landet med få grannar blir det ruskigt mörkt på vintern. Tittar man ut genom rutan är allting kompakt svart. Därför är det så härligt när julbelysningen kommer upp och jag kan se ut i en vinterträdgården som känns inbjudande och levande.//Underbara Clara

Den enda gången på året som jag yttepyttelite skulle vilja bo i hus är när det närmar sig jul och man får gå loss med ytterbelysning.
Jag och min pappa är exakt samma skrot och korn när det gäller det och allting under ”En päron till farsa-nivå” går fetbort – som kidsen skulle uttryckt det.
När han var och hälsade på mig i USA så köpte han en extra resväska som han fullkomligt pressade ner julbelysning i och han har redan lagt ett par helger på att pimpa deras enorma tomt i den småländska skogen.
Julbelysning och svampplockning – det är CamiPappis två stora nöjen i livet.
Då är det trist att ha en uteplats med en buske på varje sida att dekorera ska ni veta… Slinga, slinga, klart! =(

Jag gillar som sagt mycket ljus i trädgården. Men för att det fortfarande ska kännas stilrent och inte allt för ”amerikanskt” väljer jag slingor i en och samma färgton. Tycker varmvita är vackrast.//Clara

Pappa och jag är lite tvärt om! Man kan aldrig få för mycket belysning i för många färger! Mer! Mer! Mer!

Går ni loss med juldekorationer eller är ni den typiske svensken? En buske får räcke, för två är på tok för mycket? 🙂

26 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Blir nyfiken på hur CamiPapi dekorerar, kan man få se resultatet? 🙂

    Här dekoreras det rätt sparsamt, mest p.g.a att propparna (i elskåpet, kanske jag ska tillägga) går om det blir för mycket.

      Här är proppskåpet uppgraderat.

        Såg på din instagram att du ville ha fler.
        Här finns 2 st 🙂
        https://www.tradera.com/item/202907/295940881/arabia-arctica-santa-tva-tallrikar-20cm-platburk

          Tack!
          Har nu lagt bud.

      Snart kan man se det på min Instagram.

        Jag har inte insta. Kan jag tjuvkika ändå? 🙂 Länk?

          Sök på Mamsemormor.

    Framsidan av huset och halv tomten är klart. Snart… baksidan och sen uthuslängan.

    Jag sköter alla juldekorationer inomhus. Det är inte lite, det heller. 🙂

    Våran lägenhet ser ut som en tomteverkstad. Det är glitter, pynt, granar, tomtar, ljusslingor och julklappar högt och lågt. Min man är dock inte överförtjust. ?

    Du menar i stil med detta??

    https://www.google.se/search?q=windcrest+tx&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj6_f3s7M_XAhUEDJoKHTYSCs8Q_AUICygC&biw=1536&bih=770#imgrc=RDc9Kdt6Q3vgHM:&spf=1511273594555

    Sett det i verkligheten och det är inte överdrivet på bilderna. Det är mer i verkligheten….

    Bor i lägenhet utan balkong och saknar verkligen någonting att pynta utomhus, men det får bli om några år.

    Hus och trädgård är ju det bästa som finns, på SOMMAREN speciellt. Jag är uppvuxen i lägenhet, alltid bott i stan i lägenhet. Nu har jag hus 🙂 och känslan att bara kasta på sig tofflor o gå ut i trädgården är underbar 🙂 och lugnet och privatlivet. Aldrig lägenhet igen. Och ja det blir till o pynta våra träd o buskar snart 🙂

    Det är förmodligen viktigare att det ser vackert ut än att elräkningen blir så hög som möjligt.
    Tips:
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=5729067

    Det kryper i mig när man har massa olika färger på lamporna ? Jag är antagligen så jävla svennebanan man kan bli – lagom & stilrent.
    Hade sambon fått hade han däremot gått heeeelt bananas.

    Vill minnas det fanns något tvprogram nån gång i tiden med några amerikaner som tävlade i julbelysning?

      Japp, finns ett liknande svenskt program också.

    Jag går loco, överpyntar min lilla lägenhet med rött, guld och glitter. Tomtar till höger och vänster och julgardiner i varje litet fönster.

    Däremot min ”ute” plats består av en trappa upp till min dörr så det blir sparsamt pyntat med två varmvita slingor längs räcket. Är på något vis tacksam över att min sambo gjorde slut, förra året plockade han ner allt jag plockade upp i julväg och vägrade ha gran, men i år då skall ja fan överkompensera att mina tomtar inte kom till sin rätt haha

    Har en granne på gatan som brukade tävla med sin tomt. Han har julbelysning ÖVERALLT. Flera tusen små lampor över hela huset, marken, buskar, träd, garage, flaggstång etc etc. Han tar aldrig ner dem och blivit en grej att alla går/åker dit och kollar när han tänder lamporna. Man känner sig rätt mesig med sin egna ljusslinga ?

    Vi har mycket pynt! Men bara enfärgat ute. Slingor längs staketkanter, på granen i trädgården och i enbuskarna vid entrén.
    Samt en hel del slingor och julpynt i uterummet också. Men även var sin slinga i varje sovrum, tycker de ger ett så mysigt ljus.
    I granen har vi både varmvitt och färg, men färgslingan är de där matta små bollarna (stora som ärtor typ) som kommit de senaste åren. De har lite snällare ljus.
    Japp. Hus is the shit. 🙂
    //klappbergs-anonym

    Någon mer som lade märke till att Bella i sitt senaste inlägg (om plåtningen med Amelia) på något sätt får på sig stylistens(?) band i håret? Man ser det först på brunetten på första bilden, och på bild 2 sitter bandet på Bella. Såg hon hur fint det såg ut på den andra tjejen och krävde att få det själv? Så irrelevant grej men kan inte sluta tänka på detta nu.

      Kan väl helt enkelt bara vara så att de tyckte något saknades på bilden och så kom någon på idén att de skulle prova med hennes hårband. Är väl inget fel med det, oavsett vems förslaget var.

      Varför skulle Bella kräva det för? Inte helt ovanligt att man lånar och tar det som finns i närheten om något saknas

    Vi går all in med julpynt ??

    Hemma hos mina föräldrar är det all in. Utebelysning till fullo med utegranar och slingor i buskar och träd och pynt i massor inomhus. Mamma samlar på jultomtar och har en 250 stycken (och hon köper minst en till varje år…oftast 4-5 stycken)

    ”Slinga, slinga, klar” haha <33 relaterar.

    Funderar på om man ska vira en ljusslinga runt balkongen eller inte, tycker ni att det är fint? Ljusslingor som blinkar i olika färger går fetbort hos mig så isåfall blir det en med vitt ljus men kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker ljusslingor ser fint eller ”billigt” ut. Kan vi inte ha en liten omröstning här: Ljusslingor snyggt eller fult?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.