Hon kan inte ens gå ut själv längre

Musical.ly/Nathalie ”Nattid” Danielsson:

16 åriga Natalie har blivit mobbad sedan hon var 6 år gammal och nu efter att hon slagit igenom på appen Musical.ly och på Instagram är det så illa att hon tvingats hoppa av skolan.
Hon vågar heller inte lämna huset så vida hon inte har någon av sina föräldrar med sig av rädsla för att människor ska trakassera henne eller göra henne illa.
Malou verkar förvånad över att mobbningen fortsatt även efter att hon blivit känd men det är verkligen inte jag.
Herregud, en artikel i en tidning spär bara på mobbares ”vem tror du att du där”-argument och är bara ytterligare en anledning för att trakassera någon.
När hon berättar att det inte bara är hela hennes klass och faktiskt hela Trelleborg som beter sig så här mot henne så blir jag inte heller förvånad. Precis så var det för mig också och då hade jag bara varit med på SVT en gång men fick ändå ta emot slag, sparkar, spottloskor och elaka smeknamn så fort jag visade mig på skolan igen.
Natalie säger i videon att hon bara vill flytta där ifrån eftersom hon inte kan bo kvar och hur gärna jag än vill säga att ”det är mobbarna som ska flyttas på” så går det inte när en sådan mentalitet genomsyrar en hel stad. Då måste man göra som mina föräldrar också gjorde – flytta.
Man flyttar för att överleva!
Natalie – jag lovar! Det blir bättre!!! <3
Om ni vill skicka henne lite kärlek så kan ni göra det på hennes Instagram som ni hittar här nedan!

Natalie har över 2 miljoner följare på Musical.ly och 227 000 följare på Instagram.

https://www.youtube.com/watch?v=EpLwriZpqq0

38 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    köpta följare?

      Hon verkar få nästan 20-35 k likes på sina bilder, känns ej som man köpt då (kan ju vara köpta likes kanske men…) Mycket kommentarer som ej verkar spam heller direkt.

      Verkligen inte köpta. Hon var en av de första svenskarna som ens blev stora på musically, bara att googla henne så får du upp flertal intervjuer

      Trelleborg-bo?

    Mår så dåligt över att sånt här sker. Hoppas innerligt att familjen kan flytta, även om det såklart är svårt av många olika anledningar. Och hoppas också att Natalie får sig någon riktigt bra vän. Och att hon aldrig någonsin behöver utstå mobbning eller trakasserier igen. ❣️

    Det är så för jävla jävligt. Just detta var varför jag ville bli lärare förr – för att jobba för barnens lycka, trygghet och för att ta krafttag mot mobbare. Det borde vara nolltolerans och kanske t.o.m belagt med straff/bli brottsligt.

    Med det sagt – vad är hon känd för? Jag förstår inte videorna?

      Musicaly är en app där man gör dansrörelser till musik… Och så lägger man upp klippen… Är stort bland de unga…. Själv har jag inte riktigt heller förstått varför det blivit så stort…

        Aaaah!

        Tack Sofia! Inte för att jag förstår dem fortfarande eller varför det är populärt, men om det är en app och generationsfråga så fattar jag iaf vad det beror på 😀
        Trodde först om det kanske var teckenspråk av nåt slag mvh dum.

    Urch vad hemsk det är att höra talas om sånt här alltså… Och vad starka dessa unga tjejer är som ändå inte ger upp det som sticker i ögonen på folk. Verkar ju vanligt det här oxå, fy! Misslisibell verkar ju vara i precis samma situation… Och då undrar man ju hur många fler som är det!

    Hoppas att dessa mobbare inser vad dom gjort när de blir äldre och får leva med ångesten!!

    Rimligt Trelleborg, rimligt…

    Kan någon förklara vad musically är för något? En app förstår jag men vad är syftet och hur gör de? Tycker det ser kul ut men det ser ut att vara bara snabbspolade klipp eller slowmotion? Och låtarna verkar klippas ihop i nån sorts medley, hur hänger kidsen med i texterna? Är själv textexpert men skulle jag genomföra vissa av de där klippen i den åldern hade jag inte fått många läxor gjorda. Skulle jag röra mig sådär till musiken skulle jag se sjukt töntig ut men kidsen är ju coola. Hur gör de? Måste man ha talang? En bekants 14-åriga dotter ser minst lika ball ut när hon gör det här. Åh vad kul jag hade haft om det här fanns i mina tonår. Skulle goofa runt framför kameran dagligen.

      Tror det är så att man får några slags instruktioner om hur rörelserna går till… Även text kanske… Sen spelar man in i ett långsammare tempo än normalt… Och sen när det spelas upp så visas det i normalfart….
      Man kan nog göra egna rörelser med….

      Vet inte om jag har helt rätt. ?

    Trodde hon typ sjöng bra men hon gör alltså små danser och mimar? Är det en talang och värt många visningar?
    Känner mig gammal nu :p

      Men va fan. Är det ens lönt att kommentera den saken? Ja, ursäkta svordomen men det är banne mig helt anmärkningsvärt att det alltid ska finnas människor som fokuserar på totalt irrelevanta saker i ett inlägg. Peppa tjejen istället för att hålla på och ifrågasätta – uppenbart är det en generationsfråga.

      /Linda

    Inte okej.
    Jag blev mobbad mina nio grundskoleår.
    Tyvärr kunde man inte begära skadestånd då men det kan man göra nuförtiden via Barn och elevombudet.
    Var på en föreläsning med Claes Jenninger vars son Måns tog livet av sig efter år av mobbing, hade svårt att hålla tårarna borta efter den föreläsningen 🙁

      ❤️❤️

      ❤️❤️❤️❤️ !!

    förstår inte hur barn och unga människor kan bli sociala medier kändisar för sitt mimande. Musical.ly’s ”kändisskap” har jag verkligen aldrig förstått mig på

      För att vuxenvärlden visar vägen tänker jag och inte står för rimliga och adekvata gränser. För att hela samhället värderar yta framför innehåll.

      Milli Vanilli blev världskända för att de mimade.
      Många andra artister idag blir ju kända för att de inte ens gör något. De sätter bara sitt namn på alstren som andra gjort.

    Man kan stanna och fightas, men det tar oerhört mycket kraft och en del tur. Jag hade flyttat och fått en ny start. Har man lågt socialt kapital på ett ställe är det väldigt svårt att få människor att våga bli ens vän. De är ju rädda att själva tappa sitt kapital. Att bli utmobbad kan ju ha med ens personlighet att göra men ofta är det mest en fråga om otur, vilket i sin tur påverkar den mobbade som hamnar i ett moment 22. Påverkar självkänslan och självförtroendet. Jag har själv varit där, helt fungerade, uppskattad och social i en miljö men utmobbad i en annan. Flockdjur. Att gå så länge som henne i en sådan miljö är tortyr. Det finns inget värre straff än utanförskap. Sår som aldrig riktigt läker. Men av allt att döma kommer det nog gå bra för henne framåt. Hon verkar ju vara en jättego tjej.

      Att säga att bli utmobbad kan ha med ens personlighet att göra känns för mig fruktansvärt, det är ju som att säga till mobbarna ja ni har rätt, jag är värdelös!
      Blev själv mobbad och utfryst genom hela grundskolan, helt ensam och bortglömd genom hela gymnasiet och senare även på arbetsplatser.
      (förmodligen för att jag så gott som alltid var vikarie på olika arbetsplatser men ändå).

      Jag har ändrat på mig själv så mycket genom åren att jag kom till en punkt där jag knappt visste vad jag tyckte om eller tyckte/tänkte och bestämde mig där för att nu får det vara bra. Jag är idag förutom min sambo helt ensam och vill ju inte vara det men har på något sätt förlikat mig med det livet för jag orkar inte släppa in någon ny i mitt liv ännu en gång eftersom jag vet baserat på alla tidigare erfarenheter att jag återigen blir utnyttjad, bortglömd, illa behandlad.

      Trodde att alla mobbing och utfrysning skulle vara över när jag blev ensam, istället börjar mina två svägerskor se till att jag ska må så dåligt som möjligt 🙁

        Nä men fy fan 🙁 Lider med dig. Vuxenmobbning måste vara det absolut mest meningslösa som finns här i världen. Så sjukt onödigt. Hoppas dina svägerskor skärper till sig nån gång och att du får lite ro!<3

          All mobbing är fruktansvärt meningslös men jag tror lite på att de som mobbade som barn gör det även i vuxen ålder, sedan börjar deras barn mobba och så har vi ett moment 22 där.

          Tack för din kommentar <3 Jag har brutit all kontakt med mina svägerskor så gott det går men i stället för att kunna umgås med varandra gjorde ju det att jag fortsatte vara ensam. Men jag kan inte tillåta att man behandlar mig så som dom gjort/gör och jag måste vara egoistisk och försöka se till att jag mår bra eller iallafall bättre.

    Jätteduktig tycker jag! Ser ut som en glad och gullig person, så typiskt att folk ska va dum i huvet och mobbas.
    Natali, lär dig springa fort och slåss så slipper du känna dig så rädd och om det går kanske det är bäst att flytta från skithålan Trelleborg?

    Någonting jag alltid undrar när jag läser om sånt här är vart fan finns föräldrarna till de som mobbar egentligen? Har de ingen aning om hur deras barn/ungdomar beter sig?

    Vilken fantastisk tjej❤️ Barn kan vara så fruktansvärt elaka. Har upplevt lite mobbning, kommentarer och skitsnack. Så kan absolut förstå skälet att inte berätta. Jag ville inte att mina föräldrar skulle veta att några barn i skolan behandlade mig illa. Då skulle ju på något sätt skammen även bli deras. Jag var ju ful, men kanske inte i deras ögon. Jag ville inte att de skulle se mig annorlunda. Ologiskt men man gömde allt djupt inombords. Har aldrig blivit förföljd eller liknande som stackars Natalie verkar ha blivit. Bara elaka ord, pikar och kommentarer. Sitter kvar än idag och blossar upp då och då?. Önskar att fler föräldrar kunde prata med sina barn om mobbning, förstå allvaret. Pratar väldigt mycket med mina barn om hur man ska behandla andra (hoppas de tar till sig vad jag säger!) och hyser ganska mycket rädsla för att de på något sätt ska bli utsatta. Jag tyckte förövrigt att Natalie var grym i klippen i musical.ly! Förstår definitivt hennes följare❤️

    Nu har gabjoss gått ut med att dom ska omplacera hundarna och de 3 kommentarer som än så länge blivit godkända så är det 3 andra familjer som varit med om samma sak.

    Vad är det för idioter som skaffar hund undrar jag? Hur kan man misslyckas så mycket i att ge sin hund trgghet att den måste bort när man skaffar familj. Verkar också vara små hundar som alla haft vilket betyder att dom förmodligen inte sett stackarna som hundar utan som ”bebisar/accessoarer”. Blir så förbannad över hur man kan misslyckas så enormt med hunduppfostran…

      Tycker de gör helt rätt, djur som nafsar/hugger mot barn fungerar inte i en barnfamilj, det är svårt att göra någonting åt, vi hade en hund som var otroligt nervös, trots specialträning, valpkurser från start och lydnadskurser mm så högg hon mot barnens kompisar. Fungerade inte att ha det så! Barn och hundar som inte går ihop är vårt ansvar som ägare, så hon fick flytta till en äldre dam som visste om problemet. Det blev jättebra för hunden, även om vi var ledsna och grät när hon flyttade!
      Barnen och familjen måste gå först och att hitta ett hem som är bra för hunden är oxå att vara en ansvarsfull hundägare. Det går inte att veta i förväg om hunden blir aggressiv senare i livet. Många har barn och hund och det fungerar jättebra, ibland gör det inte det, då får man göra det rätta utan att blanda in sina egna känslor för mycket. Det är inget man gör med glädje.

        Ja men ni kämpade ju åtminstone med träning och så. Det har ju knappast Gabriella gjort – de är bara lata och oansvariga.

      Jag förstår inte varför de inte istället tar hjälp och få ordning på Dexter? Barn är små bara en kort tid och lär sig också att respektera djurs gränser ganska fort. Snart bor de till och med i ett stort hus med tomt.. fantastisk för hundar. Vi har en katt som säger ifrån om hennes gränser kränks och vår dotter har lärt sig vart dom går så nu får båda vara ifred, jag skulle aldrig omplacera min lilla tjej(katten såklart ?)och det är sorgligt hur lätt man gör sig av med djur. Känns som att det ligger annat bakom faktiskt.

        Kan inget annat än att hålla med dig! Blir så arg över hur vissa bara skaffar djur för att sedan ”inte ha tid” eller påstå att hunden inte tycker om barn. Visst så kan det vara men det handlar om att sätta gränser för barnen också!

        Ganska stor skillnad på en katt som rivs eller bits och när en hund gör det, kan bli stora skador på barn/människor både fysiskt och psykiskt.

        De har ju varit i kontakt med både tränare och veterinär och inget har hjälpt. Att de gör sig av med dem ”lätt” är väll inte sant alls.

        Även om man har ett stort hus måste ju hundarna få vara en del i familjen, att avskärma dem från familjen är inte roligt för hundarna heller.

        Ett litet barn kan inte ”lära sig gränser” mer än att man är snäll mot hunden. Ansvaret ligger hos oss vuxna och en aggressiv hund ska inte vara ihop med barn. Ett barn kan upplevas hotfull för hunden genom att bara leka eller låta mkt.

        Tror hunden mår mkt bättre i ett hem som passar den än kanske ensam/avskärmad och stressad i en familj som inte kan lita på hunden ihop med barnen. Blir inget bra liv för varken hunden eller familjen.

          Nu sa jag inte att små barn lär sig gränser utan att barn är små en kort stund och lär sig gränser fort. Sen förstår min 2 åring i alla fall man inte går fram till djur och att låta katten vara i fred. Skulle en hund komma fram till henne sätter hon fram handen och säger ”nej!” och hundar lyssnar. Nu kanske hon är unik, vad vet jag, men jag tror faktiskt inte på att dom gör sig av med hundarna av den anledningen. Varför ge bort båda då?

    Helt orelaterat till inlägget men var det bara jag som satte i halsen när Trendenser valde att förknippa sitt varumärke med Katrin Z genom att göra reklam för clean eating müsli med adlink?
    Visst hon får väl käka vad hon vill men jag blev så himla förvånad, hon känns ju annars som den mest kompetenta varumärkesstrategen bland alla influencers.

    Ush för mobbning!!!!
    Jag förstår inte heller detta program som hon använder sig av. Ser ut som om hon översätter låtar så att folk med hörselnedsättning ska förstå de.

    Jag är nog för gammal.

    Känns verkligen som att du varit med allt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.