Är det här på riktigt verkligen?

Calle Schulman/Sandhra:

  

Calle Schulmans flickvän Sandhra har sedan paret blev tillsammans jobbat hårt för att få följare på sociala medier och med att synas överallt och ingenstans och som ett brev på posten börjar mail av den här sorten ramla in.
Tro mig, vi alla som har stora plattformar på sociala medier får dem – framförallt om man precis har hjälpt någon.
Calle och Sandhra stod ju bakom insamlingen till den cancersjuka flickan vars föräldrar ville åka med henne till Mexiko på behandling och om jag minns rätt så fick de in över 2 miljoner kronor vilket mannen som skrivit det här mailet med största sannolikhet vet om.

Han kommer dock med en lite annan typ av insamlingsförfrågan. Han har alltså spelat bort närmare en halv miljon kronor som han vill få hjälp med att få tillbaka så att hans sambo inte ska få reda på det. Han vill helst att Sandhra inte heller nämner om hon lägger ut någonting på sina sociala medier.
Alltså, kan det här verkligen vara på riktigt?
Vem tror på riktigt att en vilt främmande människa ska lägga upp att ens följare ska swisha pengar till en person – utan att ens nämna vad det gäller?

Hela det här mailet är så bisarrt att jag tvivlar på dess äkthet.
Vad tror ni? Finns det så här stolliga människor? Är det desperation som får en människa att skriva ett så här dumt mail?

Tack för tips!

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ”ganska mycket pengar”

    Ganska

    450 000

      Tänker direkt på den där sverigedemokraten som räknade fel ?

        Vilken Sverigedemokrat då syftar du på?

          Förmodligen Margareta ”40 000 miljarder” Sandstedt

            ”400 000 euro är i svenska kronor *kollar ner i papprena för att inte säga fel* 400 000 miljarder kronor. Det är väldigt mycket pengar”

      Jag tycker inte det är så mycket pengar? Inte om det är en insamling

    ”Finns det så här stolliga människor?”
    Självklart, ja!
    Och t o m stolligare än så 🙂
    Gott Nytt År alla som följer Bloggbevakning.
    2018 kommer helt klart att vara fullt av stolligheter och lustigheter i övrigt på sociala medier.

    Ja, se bara Lyxfällan, det är lätt att bli desperat. Men han är säkert spelberoende och då får vi hoppas att han tar professionell hjälp (om han är äkta) och herregud prata med din sambo.

    Fy jag får ont i magen av att läsa brevet då jag är gift med en som är som är ”nykter” spelberoende. Om det är sant så lider jag med hans fru som har ett helvete framför sig. Det låter dessutom inte alls som att han tar ansvar för det han har gjort och han kommer med största sannolikhet att spela bort ännu mera pengar.

      Är också gift med en f.d spelberoende och vet vilket helvete det är. Jag kan också tycka att det saknas förståelse för spelberoende, ingen människa spelar ju bort så mycket pengar för skojs skull utan det är någon som mår mycket dåligt och nu är desperat. Många fortsätter också spela för att försöka vinna tillbaka det de förlorat och pengarna de har i skulder. Många förlorar allt, de blir lämnade ensamma och mår ännu sämre.
      Hoppas den här personen får hjälp med sitt(förmodade) missbruk och att reda ut sin ekonomi.

    Som spelberoende så gör man helst allt utom att berätta för sina närmaste vad i helvete man gjort, tigga, låna, stjäla och till och med hellre ta sitt liv. Det är hemskt. Det är hemskt för ens närstående.
    Lever själv i efterdyningarna av min sönderslagna ekonomi, ibland kommer ångesten rusande mot en med full kraft och självmord känns som den enda utvägen.

    // en ”nykter” spelberoende

      Det finns ett ljus i slutet av tunneln. ❤️

        Haha ”ljus i slutet av tunneln”? Menar du… Ja du vet?

        Till spelberoende: Det låter som att du iaf jobbar med ditt missbruk. Det är bra! Om du inte redan gjort det så ta kontakt med en kurator/terapeut via landstinget för att få stöd i din ångest. I större städer finns det beroendemottagningar inriktade mot spelmissbruk.

          Tack, jag går på gruppmöten och individuell terapi. I slutändan är det trots allt bara pengar men man skäms ju något otroligt, jag hoppas att en vacker dag i framtiden få kunna hjälpa andra med.

            Du kommer fixa det! En dag i taget, för all framtid.
            Styrkan i att lyckas vända ett beroende är otrolig. Du kommer kunna göra så mycket med den styrkan i framtiden.

            Mvh fd beroende

            Det mest tragiska med spelberoende är att det egentligen bara handlar om pengar. De säljer in en bild av hur lycklig man blir av att vinna pengar och vill verkligen att du ska köpa idén för att det ska kunna mjölka dig. Alla spelbolag och världen i övrigt vill få oss att tro att pengar och materiella ting är kopplat till lycka. Vad händer när vi förlorar allting? Det är självklart att vi känner att vi har förstört allting och känner skuld och skam, det går så långt att människor tar livet av sig på grund av ekonomi. Hur skev är inte denna värld då? Jag önskar att jag kunde ge dig känslan jag har av att det bara är pengar, du har blivit lurad och det är ingen skam i det öht. Hade du varit min man, bästa vän, syster eller bror så hade du alltid haft någon att falla tillbaka på. Du är inte ensam, det är bara pengar och du kan hitta mening i livet frånkopplat materiella ting. Jag hoppas att du finner ro 2018 och förlåter dig själv.

    Alltså. HUR rolig är inte sista bilden här? Särskild nu när vi vet hur allt gick.

    http://www.isabellalowengrip.se/2016/08/laderbrollop/

    ”Jag spårar hajar i världen” ?

      Känns inte ens som samma person som skrivit det inlägget som skriver bloggen nu. Hur kan ett äktenskap gå från att ”hon älskar vardagen, att till och med storhandla tillsammans är kul”, osv till att vara helt förstört bara några månader senare? Och speciellt med tanke på att Bella påstår att hon kämpade länge och har berättat att det redan förra julen kändes som att de skulle gå isär. På mindre än 4 månader så har alltså äktenskapet totalförändrts, om man nu ska tro på det hon skrev i det inlägget du länkade till.

        Hela äktenskapet var ett luftslott lika så hennes företag…

        Vissa saker måste man nog själv vara med om för att riktigt förstå. Själv gick mitt äktenskap från ”bara döden kommer skilja oss åt. Garanterat ingen har det så bra som vi har det” till ”jag vill aldrig mer se fanskapet” bara över en kväll. På bara en månad har vi gått från att vara oförstörbara och ha förhållandet alla vill ha. Till att bara säga hej och hejdå under ett helt dygn. Och ja skilsmässoansökan skickades in efter två månader..

        Det behövs bara att en person säger en mening som vänder upp och ner på precis allt och går emot exakt allt du tror på eller önskar. Då är det ofrånkomligt att det går utför väldigt snabbt.

          Vad hände?

            I mitt fall var det meningen ”jag vill inte ha några barn” som förstörde precis allt.
            Men meningarna ”jag vill att du fokuserar på familjen”, ”jag vill att du blir hemmafru”, ”jag tänker plugga utomlands i fyra år” eller bara ”jag älskar inte dig längre” förstör minst lika mycket.

              Hade ni inte pratat om det innan ni gifte er? Eller ändrade din partner sig i frågan efter hand?

                Det är ju självklart att vi pratat om det! Partnern i fråga kom med det här två veckor innan första mötet för ivf skulle äga rum. Så nog hade vi pratat om det.

                Men saken är att det är väldigt lätt som utomstående att tycka att allt går väldigt snabbt. Vilket det kanske också gör, men när man är mitt uppe i kaoset känns ett dygn som en hel månad och en månad känns som decennium.

                  Förtjänar man att bli kallad fanskap bara för att man inte vill ha barn?

                    I det här sammanhanget, definitivt

              Intressant, min värld rämnar istället när partnern plötsligt säger ”jag vill ha barn (ändå)”. Jag som valde att bli ihop med personen just för att vi kände likadant på den punkten, att vi inte ville.

        Jag reagerade mer på att hon beskrev det som något kul att storhandla och att göra andra vardagliga sysslor. Det är ju nämligen allt sådant hon låter andra göra idag.

    Oavsett om det är sant eller inte. Vi blir matade med så sjukt mycket spelreklamer varje dag att det är äckligt! Alla jävla nya casinon som ploppar upp osv. Borde förbjudas!

      Eller så kanske vuxna människor kan ta sitt eget ansvar!

        Du har precis löst problemet med alla världens beroenden, om bara alla tog ansvar!

        Ett beroende handlar inte om att ta ansvar… det är ju sånt där som du skriver nu som gör det ännu svårare för beroende att ta sig ur eftersom de känner att de borde klara sig själva och bara ta sitt ansvar….

        Om det vore så lätt att ta lite jävla ansvar skulle ingen vara missbrukare. Eller tror du jag satte företag i konkurs, separerade med min själsfrände och tvingades sälja vårt hus, fick epilepsi, blivit av med körkort, suttit i fängelse, förlora majoriteten av vettiga människor och sårat dom djupt, få mamma att tappa hår av oro, knarkat bort tio år av mitt liv, fixat ett skuldberg, hjälpt andra att kunna fortsätta liknande misär och sålt droger till en vän som senare samma kväll tog överdos och dog för att jag ville tjäna några hundralappar fastän jag hela tiden kunnat undvika det här genom att tagit lite jävla ansvar?

        Snälla människa, det är inte så svart eller vitt. Det finns ingen människa som vill ha ett sådant bagage eller faktiskt leva i det. Är ju inte något att skryta om på anställningsintervjuer eller hos svärföräldrarna direkt. Beroendesjukdomen är lite mer komplex än så. Största fördomen är väl just att det går att styra med lite jävla anama och ansvar, fastän WHO sjukdomsklassade ett beroende på 70-talet.

        (Ingen offerkofta, tar fullt ansvar över allt jag gjort. Men det betyder ju inte att jag inte kan sörja det och känna enorm skuld för det)

          Rekommenderar VERKLIGEN boken ”Alkohol, droger och hjärnan” av Markus Heilig till alla som bara vill förstå missbruk bättre, och till alla er som tror att missbruk handlar om brist på eget ansvar. Ni har, med all respekt, inte ens minsta susning om vad ni pratar om.

      Håller med! Fy skäms alla kändisar som gör reklam för dessa med! Så jävla genomruttet när man vet hur mycket skada det gör för familjer.

      Varför skulle det inte vara sant? Om man vill ljuga ihop något som får folk att öppna plånboken hade väl vilken lögn som helst varit bättre än ”jag har spelar bort pengarna men lovar att inte spela mer om ni bara swishar mig några hundra tusen kr”.

        Kanske för att personen inte vill ta ansvar för hans handlingar och mörka?

          för sina handlingar* sorry

    Personen som skickat mejlet är förmodligen desperat och lider av ett allvarligt spelberoende, finns väl ingen anledning av Sandhra att posta offentligt. Är väl bara att slänga mejlet tycker jag.

    Jag har en vän på Facebook som är spelberoende som tigger pengar hela tiden. Fast hen skriver alltid att pengarna behövs för barnens skull, så de ska kunna få en födelsedagspresent eller mat på bordet. Men titt som tätt dyker numret upp med förfrågan om att swisha. Det känns så vidrigt att barnen används för att nära ett spelberoende.

    Tycker både Sandras uthängning och detta inlägg är osmakliga. Det är en sjuk och desperat persons rop på hjälp, finns ingen anledning att gotta sig åt det offentligt även om personen inte går att känna igen.

      Nu är väl inte uthängning helt rätt ord när hela mailet är helt anonymiserat? Möjligtvis hade hon väl kunnat sudda Gotland också. Men får man sånt hela tiden kan jag förstå att man vill markera för att minska inströmningen

      Det kan lika gärna vara ett sätt att försöka tjäna snabba pengar, speciellt om människan skickar till flera olika influencers. Om man är djupt spelberoende bör man ju verkligen inte få pengar skickade till sig utan snarare söka riktig hjälp, för vad skulle mer pengar göra? Att det är ännu enklare att falla tillbaka i beroendet.

        Att ge pengar till en spelmissbrukare som den säger ska gå till att betala lån är som att ge en flaska sprit till en alkoholmissbrukare som säger att hen ska flambera till middagen.

    Hon borde inte formulerat sig så att hon ”hjälper barn”, för det kan ju de flesta tiggarna skruva det till. Även i detta brev nämns just familjen som skäl.
    Osmart.

    Hej.
    Jag fuck också detta mail skickat till mig. Har ett anatal tusen följare på Instagram @kandisnyheter.

    Tycker att detta är hemskt. Har bara ignorerat detta mail ifrån denna person. Har man spelat bort så mycket pengar har man stora problem.

    /
    Kandisnyheter

      Förlåt, men fuck ?

    Har Isabella Löwengrip flyttat ihop med sin pappa? Han står skriven på hennes adress, han heter väl Per Rydberg?! Har de hittat tillbaka till varandra igen?! ??

      Nej. Det är ett gammalt mobilabonnemang som är anledningen. De har mig veterligen inte hittat tillbaka till varandra.

      Kolla på ratsit om du vill se folkbokföring. Hitta och Eniro är inte pålitliga källor för sådant.

      Men snällaaaaa googla. 🙂 🙂 🙂 🙂

      Den här frågan kommer upp 2399398223 gånger om året.

    När jag sitter och slötittar på TV så dyker det hela tiden upp reklam för olika spelsajter. Med tanke på hur mycket pengar de kan lägga på reklam så måste det vara fruktansvärt lukrativt. Jag tycker att det är obehagligt att se reklamen och tänker på och tycker synd om varenda en som fastnar i det där träsket.

    Skulle inte peta på skiten med en pinne ens…

    Vad hände med den där självförsvarsutbildningen det blev så mycket rabalder kring? Blev den av?

    Stackars människa som är så desperat att den hör av sig till Sandrha av alla människor. Och Sandrha med sina 25.000 följare på instagram, hur många mejl i den här kategorin kan hon egentligen få? Mycket märkligt att inte fler kända personer skrivit om det här problemet om det är så att hon med sina 25.000 följare får så många mejl i denna kategorin att hon är tvungen att göra ett offentligt och beklaga sig.

    Hoppas att personen med spelberoendet får hjälp att ta sig ur det och att denna kan fortsätta sitt liv som vanligt trots den stora förlusten.

    Av någon anledning så räknade jag hur många olika spelsidor som visade reklam igår kväll. Av ca 10 minuter reklam så var det 9 olika speltjänster eller bettingsidor som mixades med någon reklam för snabba lån. Sjukt. Var tog all reklam för läsk och schampo vägen, ska vi bara spela bort våra pengar på snabba och kortsiktiga kickar?
    Alla dessa sidor.. de tillför inget till denna värld. Misär, förstörda liv och ekonomier.
    Det är jämförbart med alkoholism.

      Helt klart jämförbart med alkoholism. Detta har stört mig länge, alla dessa jävla casinoreklamer som försöker få det att verka som att stora vinster är garanterade. Mixat med kreditlånsreklamer. Hur fan är detta tillåtet? Smutsiga jävla casino-skit..

        I slutänden blir det skattebetalarna som får betala för alla dessa krossade ekonomier (för att inte tala om det mänskliga lidandet). Tycker lagarna borde skärpas för allas skull.

      Jag gjorde detsamma i julas. Av 16 ”klipp” var nio av dem spel, två lån och resten annat. I varje reklampaus. Tittar inte så mycket på tv i vanliga fall så hade helt missat hur sjukt mycket reklam för spel det går varje dag.

    Tycker det vore intressant med en uppföljning om hur det gick med den cancersjuka flickan.

    För något år sedan så gav även jag pengar till dem, fick sedan reda på att flickan inte skulle till Mexico utan opererades på hemmaplan?
    Nu blev det aktuellt med Mexico igen? (vet inte om de inte hann få ihop pengar då och gjorde denna i Sverige som uppehållande)

    Är det någon som vet om de har en blogg eller liknande så att det går att följa upp, skulle så gärna vilja se hur det går och hoppas givetvis på ett lyckligt tillfrisknande för lilla Molly.
    Ang. Dessa mail om spelande, spelmissbruk är en sjukdom precis som alkoholism, narkotikamissbruk, matmissbruk mm. (tror jag) och då hjälper det inte att få pengar att betala tillbaka, man måste nog även göra en behandling. Men jag förstår att människor blir desperata och skriver sådana här mail.
    Tyvärr så gör människor som genomgått egna behandlingar som verkligen anser att detta är en sjukdom reklam för detta?
    Tex. Persbrant, där undrar jag om det är något som gått Sanna förbi? Hon har program om att vara anhörig till missbrukare och VET om detta, har även tagits upp i djävulsdansen. Tommy Nilsson, Frank Andersson mfl. Det är faktiskt samma sak som om att de skulle göra reklam för alkohol.

      Det var ett reportage om Molly på Rapport eller Aktuellt för någon månad sedan. Hon hade fått in pengar och varit i Mexiko en eller ett par gånger (minns inte riktigt) för behandling. Dock verkade det inte som att behandlingen gav önskat resultat och en svensk läkare som intervjuades sa att resorna fram och tillbaka kunde vara skadliga för henne. Han var skeptisk till behandlingen överhuvudtaget, men föräldrarna tyckte att de såg vissa framsteg.

      Någon annan som såg och kan rätta mig om jag glömt något?

      Vad gäller Persbrandt har jag verkligen reagerat på samma sak som du. Vi vet ju dock inte vad Sanna tycker om att han är med där, eller? Det kan ju knappast vara hennes ansvar.

        Maria: Nä vi vet ju inte vad Sanna tycker, men hon har ju som ANHÖRIG sagt hur det ÄR och då jag läst intervjuver med dem båda osv. så säger de att de tar gemensamma beslut och att hon lämnar honom om han tar återfall. Då kan jag tänka att det är lite dumt att tycka det är ok att locka spelare att spela mer? Tror inte att han skulle göra alkoholreklam tex. Jag måste googla lite om Molly, det var ju hemskt jag vet vem pappan är och innan de kommit ut i sociala medier så stort så hade de en insamling mer bland vänner att man kunde dela och skicka pengar. Men sedan blev det helt tyst. Antar att de har fullt upp, måtte hon bli frisk föräldrar gör givetvis precis allt de kan även om en läkare här i Sverige inte råder till den behandlingen så om de märker skillnad så är det ju den som fungerar.

      Hörde ett bra program på SR som handlade om dylika fall, och hur det oftast inte blir bättre hur mycket än fld önskar det. OM det fanns mirakelkurer mot svåra sjukdomar skulle läkemedelsföretag bekosta forskning på läkemedlet ifråga och sen ta patent på det fort som tusan eftersom det ligger sjukt mkt pengar i det. Mao, ”okända” läkemedel/kurer är ofta okända för att de inte fungerar. Hade de fungerat hade de funnits på världsmarknaden. Så det är väl ofta också anledningen till att man sällan hör hur miraklen slår in efter insamlandet av miljoner i sociala medier. Med det sagt-all förståelse till föräldrar som greppar efter halmstrån- skulle troligen göra detsamma.

        Detta hjälper dig kanske inte märkbart med dig fråga men på hashtagen DIPG (Diffuse intrinsic pontine gliomas) eller defeatdipg hittar du många poster om barn som kämpar emot samma cancer diagnos. Många av dessa åker till samma ställe i Mexico som den svenska flickan och utan att låta brutal dör de flesta av dessa barn förr eller senare. Ingenting verkar hjälpa mot DIPG, de patienter som besökt kliniken i Mexico verkar se några goda resultat i början men sen vänder det igen. Om du söker på goemma på google kommer du även till familjens blogg tror den var uppdaterad för någon vecka sen. Emma verkar ”må bra” men kan längre inte gå själv/vågar inte, måste ha blöja igen osv. DIPG är en otroligt hemsk cancer-diagnos och jag vill varna er som bestämmer er för att söka på hashtagen DIPG/defeatdipg, det är rått, hemskt, hjärtskärande och sorlig läsning många föräldrar lägger ut ”den riktiga verkligheten med barn-cancer” och det är allt ifrån skrikande barn i smärta till deras sista andetag i familjens famn.

        Patent på ”mirakelmedicin” ger givetvis klirr i kassan, men det Big Pharma verkligen tjänar pengar på är de som förblir sjuka. Som behöver deras medicin för ett drägligt liv, men vars fulla tillfrisknande skulle innebär ekonomisk förlust för de som betalar för att ta fram medel för att göra dig mindre sjuk.
        Förutsättningen för Big Pharma är att du är sjuk så att de kan ”bota dig” med ditt och datt. Så vad slår hårdast mot de som byggt sin verksamhet på att du är sjuk? Jo, att vara frisk. Och det blir du inte med deras piller och plåster. Du blir fungerande, många gånger ”bedövad, så pass att du kuggar på utmärkt i ditt lilla hjul på hela apparaten. Du fungerar och prestera, och det är detta intresse läkemedelsbolagen har. De skiter blanka fan i ditt mående – just give her another pill! -och säljer med glädje piller som får dig att orka ytterligare en dag, och sen ytterligare en etc, och så länge du orkar producera – pilled up or not – så är det en vinst; för dem.
        Vem drog nitlotten dock ? Du.

    Oj Oj, I världen finns mängder av stolliga och desperata människor. . .

    Det var inte Calle o Sandhra som låg bakom detta med tjejen och Mexico. De hjälpte till men den fantastiska personen bakom är Julia Mjörnstedt Karlsten.

    Tycker bara synd om personen, enligt mig borde Sandhra inte lagt upp detta (även om jag förstår varför). Personen är uppenbarligen desperat.

    Hur är det med lotteriet av plattänger Sandhra hade på sin instagram? Misstänker starkt att hon inte har tillstånd till det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.