Elaine vill bli vegan

Elaine Eksvärd:

Mitt andra skäl att jag vill veta min kropps fulla potential. Jag tror att kroppen mår bättre utan animaliska produkter i sig, vatten som enda vätska och så vidare. Vi får se om det stämmer för mig. Svårast kommer bli att sluta med kaffe, men jag tänkte ersätta det med en grönsakssmoothie på morgonen. //Elaine

Elaine har som mål för 2018 att bli vegan och endast dricka vatten som vätska och klurar lite på bloggen om hur det kommer gå.
Det kommer säkert att gå bra och hon kommer förmodligen må strålande men låter det inte bara väldigt.. tråkigt?
Eller är det en ren vanesak? Kaffet skulle jag inte ha någonting emot att byta ut, jag dricker det så sällan men min rumsvarma Cola Zero? Kill me, kill me now!

Och på tal om Cola Zero – idag dök det upp en annons i mitt Facebookflöde där en person skänkte bort 18 st 2 litersflaskor med läsk – 6 st var Cole Zero –  och jag var beredd att kasta mig ut genom dörren men tyvärr hade de redan tjingats av någon annan lucky bastard.
Hur gör man ett felköp på 36 liter läsk?

131 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kanske beställt mat på nätet och klickat fel. Viktor Frisk skulle beställa 5 kokosbollar men det blev 5 stora kartonger som kom hem 🙂

    Aldrig utan kaffe ??

    Malin Eklund har sagt upp sig på Perfect day – ute i sociala medie skuggan av fam Schulman.

    Daniel Redgert också sagt upp sig, även han avföljd och avpolletterad.

    Blir ruskigt nyfiken på det här. Känns som ”Mean girls” goes sociala medier. Man visar makt via vem man följer, vem som får följa etc.

    Kom igen CamCam, gräv vidare i det här ?

      Det kanske är rent professionellt. Att man liksom avföljer varandra av professionella orsaker då Hannahs och Amandas respektive Instagram-konton används mycket i kommersiellt syfte. Jobbar hon inte längre för Perfect Day, har hon ingen anledning att ta del av det flödet längre. Så tänker jag.

        Var har Perfect Day Medias hemsida tagit vägen? Och hur vet du att Malin Eklund sagt upp sig därifrån? För övrigt verkar alla följa alla i vanlig ordning..
        Har tittat lite i min spåkula: Sigge är skitsur för att Alex går vidare utan honom i sin podshow och deras pod kommer snart att läggas ner. Alex har ingen nytta av Sigge längre utan använde honom bara för sin egen vinnings skull så länge han behövde det. Sigge och Malin har äntligen insett detta och Alex och Amanda har jättemycket draåthelvete-pengar nuförtiden och bryr sig inte. Sigge och Malin med familj flyttar till New York. Brorsan fixar allt. Amanda och Hannah har fått hybris och det vet vi ju hur det brukar sluta…

          Malin E skriver det själv på sin Instagram under en årskrönika. Hon har sagt upp sig och funnit nya vänner bland annat.

          Daniel har ju också slutar podda i PD regi. Tänker att det borde man väl inte sluta med abrupt även om man byter jobb?

            Värvet flyttade väl också snabbt från Perfect Day? Såg på Resumé att Perfect Day kallar Alex nya Podshow för Värvet-dödaren.
            Hannah och Amanda verkar ha skaffat sig lite ”ovänner” det senaste året och någon kommer snart att ”tala ut”
            https://www.dagensmedia.se/medier/daisy-beauty-vill-stamma-daisy-grace-6890226

      Vad jag kan se så följer Malin och Amanda fortfarande varandra på Instagram.

      Då väntar jag med spänning på när Malin och Anitha gör något ihop.. .känns som om det brukar vara så när någon blir avpolleterad från övriga Schulmanklanen så börjar hen följa och gilla Anitha igen.

      Tänkte precis in här och skriva en jätte-OT, men en tjej som jag vet har arbetat på deras marknadsavdelning har i sin ”årskrönika” på instagram skrivit att hon under 2017 ”träffade människor som blev väldigt viktiga och som lärde mig allt om företag som bara är luftslott”. Daniel Redgert har kommenterat en massa hjärtan under inlägget. Vet inte om hon jobbat kvar eller om hon med har sagt upp sig men blev såååå nyfiken. Med vänlig hälsning, nolifer.

        Instagramkontot?

          thereseerikson

          Tack! Kollade in och det verkar ju ha hänt något. Hon taggade sig själv på Perfect day i semptember, var på sen på nån resa och den 5 oktober skriver hon att hon är back in business, men då på no18. Mandy och Hannah verkar inte följa. Är det kanske ett luftslott som faller? Vill ha insiderinformation! När ska Redgert tala ut?

          Kollade in deras tvål på Åhléns oCh kände bara: nej. Känns inte som att de arbetar genom sina produkter tillräckligt från idé till produkt. Inte nån vidare kvalite. De har varit för spretiga och velat för mycket är min analys. Försökte tänkte ut vad de gjort hittills: eget vin, hälsokost, nån låda man kunde prenumerera på, poddar, tv-program, serum & kräm, Nelly-serien. Vad mer?

            *hälsokost – menar kosttillskotten

            Kokböcker, skönhetssalong, frisörer, kläder, romaner

            men hanna och amanda ska i maj ha lämnat det operativa arbetet i pefect day för att att istället satsa på daisy grace

            https://www.breakit.se/artikel/7579/systrarna-lamnar-perfect-day-har-ar-deras-nya-drag

            så jag vet inte om man kan anklaga dem för saker som skett i bolaget under hösten

              De äger väl fortfarande bolaget dock?

        Har med en vän som jobbade där för ca 3 år sen och slutade efter helt sjuka beteende från Amanda och Hannah. Jag har sen dess undvikit hela klanen som pesten.. Vill inte skriva detaljer för deras kontor var typ 5 personer då så kan nog lätt avslöjas vem det handlar om. Gott nytt år!

      Jag har även hört en hel del om hur det gick till när de tog över salongen Corinne & Friends. Vill man inte göra exakt på deras sätt är man inte välkommen Finns en anledning till att det inte är så många av de som jobbade där då som är kvar.

      Men är Hanna och Amanda ens kvar på perfect Day? Fått intrycket att de nu bara kör på med salongerna och klädern och någon tvål typ.

        Bonniers har ju köpt 20% av Daisy Grace plus några andra som äger lite olika procent. Kanske att H och A plockar ut alla pengar de kan nu och struntar i de som hjälpt till att bygga upp deras ”imperium”. Ren spekulation men kan ju förklara varför det dyker upp folk som hoppat av från klanen.

      Tänker ibland på stackaren som gjorde akupunktur på Amanda. Undrar om hen fick kicken efter det?

      Hanna, Malin och Sigge följer fortfarande Redgert på instagram. Men inte Alex och Amanda.

      Kan verka som en petitess att ta upp, men det är ett aktivt val att avfölja någon. Ett statement.

        Om det nu är ett statement att inte följa någon på Instagram så undrar man ju varför varken Amanda, Hanna eller Alex följer Malin Eklund längre. Eller Sigge.

    Låter JÄTTETRÅKIGT ? livets tre drycker: rödvin, kaffe och cola zero hehehe

      Asså sorry för om jag är trög. Men är kaffe är väl ändå inte animaliskt!? Eller Coca Cola? Eller vin? ?

        Vin kan vara veganskt men måste inte vara det. Viktigt att läsa på (om man bryr sig om sådant det vill säga).

        Det var bara ytterligare ett mål/löfte som jag förstod det som, inget med veganism att göra.

    Äter vegansk kost men skulle aldrig klara mig utan min kära Pepsi max, te och andra gottigheter! Tror starkt på att äta/dricka både för kroppen och sinnet, men hoppas på att det kommer gå bra för Elaine 🙂 Förhoppningsvis kommer hon att känna sig fräschare i kroppen av att lägga om kosten!

      PEPSI MAX <3 Livets dryck!

    Jag tycker att både läsk och kaffe är skitäckligt, (och vin, usch!) så jag dricker alltid vatten. Finns ju inget bättre än ett glas riktigt kallt vatten!

      Så är det ju. Många med ätstörningar gömmer sig i de här kategorierna av dieter, om man kan kalla dem det. När jag blev vegeterian och senare vegan för 20 år sedan så var det av djuretiska skäl, och alla andra veganer jag kände uteslöt animaliska produkter av djur- och/eller miljöetiska skäl. Aldrig hörde man att någon gjorde det för hälsan eller vikten.

        Svarade du fel nu?

    Jag köper all mat på nätet och det här hänt både en och sju gånger att jag klickat fel. Det skönaste med hemkörd mat är att jag kan köpa ColaZ för 14 dagar och nån annan bär hem det ?

    Känns som många kvinnor blir veganer/grönsaksätare/inget socker/inget gluten/ingen laktos. Känns lite som att det är en ny form av ätstörning nästan, för det blir så extremt.

      Verkligen! Något som hade kunnat var riktigt bra blir hetsigt och fullt av press. Många förväntar sig dessutom att gå ner i vikt som en ”””bonus””” på kostomläggningen men ofta tror jag faktiskt viktminskning är anledningen. ?

        ja vet en hel del som gått upp av veganmat, går såklart att äta dåligt på det med. Så vidare du inte är en skogshuggare så behöver vi inte en massa kolhydrater, ät mer grönt!

          Nu skrev jag ju i för sig inte att man går ner i vikt av veganmat. Känner själv veganer som gått upp i vikt av sin kost men ändå mått bättre. Det problematiska är ju inte veganmaten i sig utan som Hanna skrev att det ofta liknar en ätstörning med alla dessa förbud i kosten.

      Så sant! Det är bara ett nytt sätt att kontrollera maten. Livsfarligt att gå in och mixtra med kosten och hela tiden sätta upp nya förbud för sig själv. Det enda som är värre är väl de som har strikt kost och sedan en”fuskdag” då de frossar i sig mängder av skräp en dag i veckan. Där kan vi snacka om ätstörd.
      Ät det som är gott och allt i rimliga mängder är det enda som fungerar enligt mig.

      Det jag är förundrad över, är alla som slutar med gluten och laktos… trots att de inte är allergiska.
      Kan någon förklara för mig?

        Många kan vara känsliga mot till exempel gluten eller mjölk utan att vara allergisk. Dessutom är det många som lider av autoimmuna sjukdomar (ex. migrän, psoriasis, crohns, endometrios, hypotyreos, diabetes..) och då är det viktigt att testa sig fram vad man kan äta och inte kan. Jag vet många som börjat äta paleo kost och blivit ”friska”.

          Tyvärr tvärtom. Det har forskning har visat på att det uppstår fler problem iom att folk utesluter gluten. Hjälpen som finns idag om du verkligen är känslig mot gluten är så bra att du får hjälp att bli av med alla dina problem.

          Men andra underliggande problem som du egentligen har med magen får du inte hjälp med när du väljer att själv utesluta gluten.

          Det är INTE vanligt att man är känslig för gluten.

          http://kiedit.ki.se/forskning/glutenfritt-inte-nyttigt-for-alla-0

            Frågan om mjölken tar vi en annan dag, men kort och det finns lika många myter om den som med gluten.

          Migrän är en neurologisk sjukdom. Finns inga som helst belägg för att det skulle hjälpa att äta t.ex. glutenfritt.

        Jag får otroligt mycket acne av mjölkprodukter. Min hudläkare sa att det är ganska vanligt, det är något med sockret (laktosen) och tillväxthormonen som naturligt finns i mjölk. Det är ju bröstmjölk så att små kalvar ska bli stora 500-kilos djur. Alla människor reagerar inte så bra på det.

        Från smärtsam cystisk acne till någon liten finne runt mensdags, tack vare uteslutande av mjölkprodukter och kött 🙂

        Då kan jag förstå lite mer.
        Tack!

        Min mage fixar inte gluten längre. På julafton råkade jag äta fröknäcke med vanligt mjöl och den kvällen slutade inget vidare. Mjölkprodukter är också ett problem men det funkar hyfsat bra så det äter jag ändå. Nåt måste man ju äta ?

        Alla dessa problem uppstod efter min graviditet, så det kan komma senare i livet också

          Sök hjälp. Du är mest troligt inte känslig mot gluten utan har något annat problem som du kanske behöver behandla.

            Vilken tur att vi har dig, Hmm, som ALLTID vet bäst, även när det gäller en okänd människas mage! Vad skulle vi göra utan dina expertutlåtanden?

              Men Hmm har ju faktiskt rätt. Bara att läsa lite forskning så ska du se att det stämmer. Gluten är i princip aldrig problemet i sådana här fall. Fruktan däremot, det finns det mycket av i mjöl och kan ge som en liten intolerans. Man kan inte vara ”känslig” för gluten som för laktos. Det är en helt annan sak fysiologiskt. Celiaki är dessutom en ganska allvarlig diagnos att få med mycket biverkningar. Det har inget som helst samband med att man ofta kan bli uppblåst som vuxen av ett glas mjölk.

              Kära anonym. Jag vet inte. Jag skrev mest troligt.

              Gott Nytt år!

                Om jag inte minns fel erkännde ju även gubben som myntade ordet ”glutenintolerant” att han hade fel och aldrig borde sagt det.

                Tycker alla borde se avsnittet ”Air” i serien Cooked (finns på Netflix) där Michael Pollan guidar dig genom kemin bakom brödbakning och ”the nature of gluten”.

        Jag får tjorv med magen om jag dricker mjölk, om det istället är laktosfritt uteblir tjorvet. Samma med grädde och glass. Jag är inte allergisk, men verkar vara känslig och anpassar mig därefter. Gluten håller jag på en låg nivå eftersom det tenderar att ge mig uppblåst och ond mage. Folk frågar onödigt ofta och anklagar mig för att vara ”märkvärdig” och låtsas att jag har en allergi som jag inte har. Jag gillar bara inte att ha diarré. Simple as that.

          Får du diarré och gaser i magen av vanlig komjölk, grädde och glass är det en stor chans att du är laktosintolerant, som det heter. Mjölkallergi är att du är ALLERGISK mot mjölkPROTEIN. Man kan enbart vara allergisk mot protein. Men det är som en nötallergi, du kan svullna upp och få andningsproblem. Laktosintolerant är alltså att man är intolerant eller känslig mot laktos, INTE allergisk. Detta pga du har inte tillräckligt med enzymer i tunntarmen som kan bryta ner laktos, alltså mjölksockret. Det ger ex diarré, magont, gaser, uppsvälld osv. Detta är inte farligt. Bara obehagligt.

          Glutenintolerans är inte ett medicinskt korrekt namn, då det inte är en ”intolerans”. Det är inte en allergi heller. Det är en autoimmunsjukdom så som ex Chrons, IBD eller IBS. Jag är för att kalla det celiaki och inget annat, då det enbart skapar dessa missförstånd. En pat med celiaki som äter gluten skadar sina tarmar på insidan och det är inte okej för en med celiaki att ”ät en bulle för det är lördag” det är direkt farligt!

          Som jag skrivit ovan, man kan vara känslig mot FRUKTAN. Vilket finns mycket i ex vetemjöl. Då kan det lätt blandas ihop med ”glutenintolerans”.

        Är inte hundra insatt men hört att gluten ska vara inflammatoriskt.

      Jag kom ur min ätstörning när jag blev vegan. Slutade vara rädd för mat och åt tills jag blev mätt. Gick upp till normalvikt och här är jag kvar 4 år senare ☺️

    Byta ut kaffe mot grönsakssmoothie är som att byta ut en chokladkaka mot falu rågrut.

      Kaffe är inte skadligt, utan troligen hälsosamt.

      http://time.com/5033881/health-benefits-of-drinking-coffee/

        Poängen var nog inte hälsoaspekten utan smaken.

    Jag undrar: vegansk kost, är ju vegetarisk kost? Att vara vegan handlar väl om hela livsstilen? Inget animaliskt alls, inget djurtester, inge ull i kläder med mera?
    Om jag fattat rätt tycker jag det känns lite missvisande att säga ”vegansk kost” om man inte lever veganskt…
    Men eftersom jag inte är vegetarian kan jag uppfattat allt fel!

      Du har helt rätt, reagerade på samma sak.

      Ajaj! Nu kommer det gå definition i kråksången 😉

      Vegetariansk kost innehåller produkter från djurvärlden; ägg, mjölk, kaviar.

      Vegansk kost är helt fri från produkter från djurvärlden. Och ett led i en vegansk livsstil som är helt fri frå djurprodukter (skinn, ull, silke, galltvål etc).

      Tror jag 🙂

        Vegetarisk? Vegetariansk? Min telefon autokorrektar til vegetariansk…

        Nej. Kolla t.ex livsmedelsverkets hemsida. Vegetarisk mat innehåller inte animaliska produkter som mejerier eller kaviar. Däremot är det många ”vegetarianer” som äter sådant och alltså gör det halvdant. Upp till var och en, men vegetariskt är det inte.

        Kaviar är verkligen inte vegetariskt. Är en fiskprodukt. Blanda inte in det i vego då är du i så fall pescetarian.

        Lakto-ovo-vegetariskt är inklusive ägg och mjölkprodukter.

        Vegetariskt är helt utan det.

        /Fisk- och skaldjursallergikern

          Och ägg är ju en hönsprodukt..

        Vegetarisk kost = inga animaliska produkter
        Lakto-vegetarian = vegetarian men konsumerar mejerier
        Ovo-vegetarian = vegetarian men konsumerar ägg
        Lakto-ovo-vegetarian = den vanliga definitionen som går under vegetarian.. man konsumerar både mejerier och ägg men inget kött

        Vegan = livsstil där man äter en helvegetarisk kost samt undviker till största mån att stödja industrier där djur far illa

      Du förstår det helt rätt! Men i vardagen säger många, ja kanske de allra flesta, att de är vegetarianer men menar då oftast lacto-ovo-vegetarianer. Så för att förtydliga säger man ”veganskt” eftersom alla då förstår att det är utan mjölk och ägg. Även om man då inte menar livsstilen som vegan

        Är det så det är? Tack 🙂

        Enligt Livsmedelsverket och liknande har ni förstått det helt fel. Vegetariskt kost är utan djurprodukter. Om den innehåller ägg och mjölk läggs det till så att du då äter lakto-ovo-vegetariskt. Men i folkmun säger folk vegetarian om den som äter ost och mjölk och vegan om den som utesluter allt från djurriket. Vi får se vilken tolkning som vinner i längden.

          Då hade jag alltså förstått rätt, tack!
          För för mig är en vegetarisk kost utan allt, även mejeri och ägg:)

          Det blir för krångligt kanske att säga man är lacto-ovo-vegetarian. I dagligt tal så är vegetarian att du uteslutit kött, kyckling och fisk. Vissa säger ju att de är vegetarianer men säger att de äter fisk ibland.

          Som jag förstått så är vegetarian att inte äta något från djuriket, alltså inget animaliskt. Dvs förutom att avstå att äta kött, kyckling, fisk, lever så avstår du ägg, produter med ägg i, du avstår mjölk från ko och get osv.

          Att äta veganskt innebär att du avstår att ha produkter från djuriket som skinnskor eller något godis som har fett från djur etc. Man kan ju då inte vara vegan om du bär skinnskor, då är du vegetarian.

          Det blir förvirrande. Och det är ju att urvattna begreppet vegan. Tror oxå det finns delar av att många pratar om attt bli vegan, att det är lite image och delvis en variant av ätstörning eller känsla av att vilja ha kontroll på sitt matintag. Sen också delvis att man tror att det är så ”fräscht” och nyttigt som gör att många vill bli det nu. För ett tag sen var instagram fullproppat med smoothie-bowl, innan dess gröna smoothie för det var så nyttigt och fräscht.

          Hlfs, svarar du mig, J? För du skrev ju exakt det jag skrev haha. (Mitt första svar är till Linda)

            Det här kommentarsfältet är så rörigt ibland, nu när jag kollade var vi ju flera som sa samma, det var det inte när jag skrev. Tror jag svarade på danies från början men det hamnade inte där.

    En bekant till mig blev vegan för ”hälsans skull” och levde sen på läsk, pommes, Oreos och Ben & Jerry, haha

      Alla mina vego-vänner lever på samma sätt. ???

    Smör?! Hur står man ut i livet utan smör? ? vet att man som vegan kan äta viss margarin, men vem sjutton äter det frivilligt ?‍♀️

      Finns ju jättegott nötsmör! Eller är man en sån tråk-vegan som jag och äter inte mackor heller, så är smörproblemet löst 😛

      (Jag åt inte mackor när jag var köttis heller)

        Köttis? 🙂
        Köttis och Svettis.

      Ibland tänker jag att jag är bregottvegan. Allt annat går att ersätta/gillar jag ändå inte men Bregott, det är svårt. Alternativet är att sluta ha något underst på mackan men hittills har jag inte orkat göra tillräckligt goda röror

        Köp Naturlis vegan bredbar! Finns på Willys, smakar Bregott!!!!

          Den är verkligen supergod ?

      I veganrecept har jag läst många gånger att det står ”mjölkfritt smör”. Vem försöker dom lura liksom…?
      Det är margarin. Olja och vatten i en magisk emulsion som intagit en fast form. Inte naturligt. Inte gott.

        ”Inte naturligt”? Är det naturligt att stjäla kalvens mat för att du ska ha något på mackan? Would you suck on a cows tittie? Det känns ju knappast naturligt…

          Ja, det är naturligt för människan att utnyttja djur för sina egna behov. Man behöver inte göra det om man inte vill, inte idag, men att fortsätta att göra som människan alltid gjort genom tiderna blir inte mindre naturligt för det.

            ”Naturligt” – argumentet är så konstigt och godtyckligt. Det kan väl hävdas vara lika naturligt för människor att manipulera växter till en bredbar massa, som att utnyttja kor. Mjölkindustrin är ju också industrialiserad.

        Tack att du delar med dig. Jag äter mjölkfritt smör och har alltid tänk att det borde vara godkänt. Men nu vet jag ?

          Klart att det är godkänt. Annars skulle det inte få säljas som livsmedel. Så om du tycker att det är gott så ät på. Jag skriver bara vad jag själv tycker.

      Det finns vegansmör på typ alla Ica och du skullle inte känna någon skillnad!

      Smörsyran som du får via ”riktigt” smör är bra för magen och matsmältningen. ?

        Alltså The Real Hmm ❤️❤️❤️

        Var det något pappa stod fast vid var det att vi ungar skulle få i oss rejält med smör haha :’) Äkta smör, fet grädde o röd mjölk. Detta var något jag fick skit för i skolan av lärare när vi i klassen fick frågan vad vi hade för mjölk hemma…

    Alltså varför vill en maxa sin kropp så mkt? Det blir som ännu ett projekt som ska uppfyllas. Det räcker väl med att kroppen funkar helt okej? Jag gillar skavankerna vi har, det blir så himla polerat och fixat ibland.

      Fint sagt.

      Gillar Elaine jättemycket, men jag tror också att detta är hennes nya träningsfix. Ett sätt att maxa kroppen. Förr var det cross fit. Sen kom hon på hur mycket det skadar kroppen så jag ser detta som en ersättning. 🙁

        Håller med om allt, bortsett från att jag inte direkt gillar Elaine.

      Att vilja maxa kroppen och sin förmåga är något bra. Att tex vilja äta hälsosamt och exprimentera med vad din kropp mår bra av.
      Samtidigt så blir det ju något stört över det om man vill maxa på ALLT med sin mat och hälsa och på ALLA områden i livet och sig själv samtidigt. Sjuttielva olika mål som ska bockas av.
      Iallafall när jag gör så dvs bestämmer för nystart och bestämmer att jag ska ta bort svart te, dricka mycket vatten varje dag, bort med gluten, laktos, socker, ska äta regelbundet varje dag och inte äta efter kl 20….puh. Då styrs jag av inre stress som jag försöker kontrollera genom att planera upp min hälsa.

      Japp.

    Ot, har egoina och hennes pojkvän gjort slut? Hon brukar vanligtvis skriva om honom ibland men han finns inte med i något inlägg på hela dec (förutom på en bild från hennes #top9).
    I hennes årssammanfattning nämner hon inte honom alls…

      Hon skrev i en kommentar att de firade jul ihop, så förmodligen inte

      När jag läste ”Sen när jag ändå var på stan ringde jag ner F för att luncha med mig.” den 28 dec trodde jag att ni gamar skulle sluta spekulera. Men tydligen inte..

        Ok. Jag har missat det, ursäkta. Undrade bara. Du behöver ju inte svara otrevligt.

          Jag tycker det är sjukt otrevligt att spekulera i folks relationer på det sättet. Om det nu är slut, tror du det känns bra för henne att alla snackar om det och spekulerar innan hon är redo att gå ut med det? Hade du tyckt att det kändes bra om det handlade om dig?

            Om du nu tycker det så kan du ändå bemöta det på ett annat sätt. Självklart är det inte roligt att människor skriver saker om en. Kan dock tycka att om man bloggar om sitt liv och gör det offentligt så är det inte konstigt om läsare undrar kring relationer som man tidigare skrivit om.

              Om du tyckte att det var SÅ otrevligt kanske du ska testa att läsa glasögon? Jag kan hålla med dig om att jag inte var trevlig, det var heller inte min avsikt att vara trevlig, men att det skulle ha varit på den nivån som du antyder nu stämmer helt enkelt inte överens med avsikt eller utförande.

              Undra kan man såklart göra. Innebär inte att man måste skvallra om det i andra bloggar. Om det är slut så berättar hon när hon är redo. Samma sak gäller eventuella graviditeter och annat känsligt – varför spekulera när man vet att det kommer komma fram till slut, när berörda är redo? Vill man vara en sån människa?

      Vi får väl se ikväll, de skulle ju på Spa med ett annat par 🙂

      Häromdan skrev hon att de åt lunch på stan ihop och att de ska fira nyår tillsammans på spa

    Jag tycker det känns ätstört. Ungefär som när hon skriver om sin träning. Hon menar att hon bara fokuserar på hur stark hon känner sig och hur mkt hon kan lyfta och att det kvittar hur hon ser ut och vad vågen visar. Tycker mest det låter som nåt hon försöker upprepa så mkt som möjligt tills hon tror på sig själv.

    Jag har nyligen blivit vegan. Från att älska kött till att en dag bara tröttande och fick avsmak på det. Bästa jag gjort! Finns så mycket gott att äta som inte är kött!

      Jag älskar många veganrätter, och många gånger blir det vegetariskt mat bara i farten utan att ens reflektera över det. Och det bästa är att jag inte behöver bli vegan för att äta det jag tycker är gott.
      Hummus och falafelrullar och linssåser har jag alltid ätit. Så länge det är hemlagat så är det oftast gott.

        Jag är som du. ??

          Nyfrälsta vegetarianer är oftast som förvånade att det finns mer saker att äta än kött.
          Grönsaksavdelningen, bönhyllan och tofun har alltid stått där, och är på inget sätt endast reserverade till veganer. 🙂

    Faktum är att det är omöjligt att bli vegan ”för hälsans skull”. Utan kopplingen till det etiska, alltså att man inte vill skada djur, så är man inte vegan utan vegetarian. Sen finns det ju många dokumentärer just nu som visar på hälsofördelar också och det är väl ganska uppenbart för de flesta av oss att många hade mått bättre av att äta mer grönt… men det är ingen ”diet”. Vill Elaine hitta ett sätt att gå ner i vikt så gäller ju kalorier in vs kalorier ut för långt de flesta.

      Det finns inga hälsofördelar med att bli vegan. Det finns hälsofördelar att ha mycket grönsaker och fiber i sin kost men det är inte samma sak som att det finns hälsofördelar med att bli vegan. 🙂

        Beror på vad man har för förutsättningar och utgångspunkt. Har man IBS t.ex kan det underlätta för någon medan det inte hjälper för någon annan. Man kan också ha tarmsjukdomar som gör att man inte mår bra av fett, då kan det också underlätta då mycket fett i vår diet kommer från kött och mejerier.

        Om man säger såhär, jag har varit vegan länge och går till läkare regelbundet för något helt annat och har superfina värden, så mår inte dåligt av det. Blev inte vegan för att må bättre heller.

        Det som är nyttigast för alla är att göra som man själv mår bra av och trivs med. Det finns ingen annan som kan bestämma åt dig hur du ska eller vill leva.

          Fast det var inte det jag sade. ?

            …nej du jiddrade om att det inte finns hälsofördelar med att bli vegan och eftersom man först blir vegan om man på grund av ett etiskt ställningstagande tar avstånd från allt som skadar djur (inklusive dunkuddar, smink, läder osv.) så säger det sig ju självt – vår fysiska hälsa kan omöjligt påverkas varken positivt eller negativt av ett etiskt ställningstagande. Det vore absurt. Kroppen känner inte av om jag väljer att inte köpa djurtestat smink eller inte.

              Det var inte jag som jiddrade det var du som skrev att det finns dokumenterade hälsofördelar med att bli vegan. Jag avskrev det åt dig.

              Så ta nu dun kränkthet och gör något vettigt med den.

    Nobody cares Sean.

      Scrubs <3

    Igår köpte jag en flaska Pepsi max. Glad i hågen åkte jag hem. Väl hemma skulle jag ta mig ett efterlängtat glas. Det hade läckt Pepsi i påsen.
    Nån hade öppnat flaskan i butiken utan att det märktes.. ???

    HUR KAN MAN GÖRA SÅ MOT EN MEDMÄNNISKA?? ?

      Någon som verkar ha gjort ett hyss.

    Låter extemt och väldigt tråkigt. Ok om man vill bli vegetarian eller vegan. Men varför begränsa sig så mycket att man bara får dricka vatten? Om det inte är något medicinskt så fattar jag inte syftet. Inte i en vecka, månad men ett helt år. Why? Ät och var glad istället.

    Alla ”influencers” (fan vad jag hatar det ordet) ska hoppa på dessa fåniga trendiga dieter nu för tiden. Är det inte plantbaserat så är det endast vatten som gäller nu. Ska vara så fiina namn också…Om något år kommer det vara trendigt med blodiga köttbitar för det är såå protienrikt och nyttigt och då kommer alla dessa plantbaserade människor inte vara sena med att haka på.

    Enda sen jag läste om s.k ”veganmage” i ett tidigare kommentarsfält så känner jag mig om möjligt ännu mer osugen på den kosthållningen. ?

    2017; året då varenda jävla influencäääär plötsligt ska äta gräs, flåt, veeegetaariskt och dricka matcha i tid och otid. Allt handlar vara att det blivit trendigt och inne. Den här fobiska rädslan för mjöl, socker, animaliskt börjar bli väldigt tröttsam. Tycker också det är skitkul att massa folk ba ”näää äta kött/socker/mjöl..fyyyy så farligt. ” sedan sätter de sig glatt och får botox och annan skit i ansiktet…???‍♀️?‍♀️

      Nä inte vegetariskt , det heter plantbaserat på influencerspråk ?

    Jag jobbar som dietist och märker mycket tydligt hur dessa dieter och ”clean eating”-trender bidrar till ätstörningar hos allt fler.

    Det är sorgligt och problematiskt hur det blir sånt extremt allt eller inget tänk. Det är inte det minsta hälsosamt. Ju mer man plockar bort och utesluter, desto större risk att kosten blir för ensidig. Sen kan man om man har kunskap ersätta tex animaliska produkter med likvärdiga vegetabiliska men influensers visar tydligt att de inte har den kunskapen och det är förödande att de sprider så mycket skit till andra.

    Vi har aldrig haft så samstämmig nutritionsforskning i världen och vetat så mycket om vad som är hälsosamt och inte men tyvärr når det inte ut till gemene man.

    Ät mer frukt och grönt, fullkorn, vegetabiliska fetter, nötter och frön, fisk och skaldjur, ät mindre rött kött, socker, alkohol, smör och smörbaserade fetter. Observera ät mer eller ät mindre, inte uteslut helt. Man kommer långt på att äta så varierat som möjligt i lagom mängder. Hoppas jag får uppleva en dag när det sprids på bloggarna.

      Absolut sorgligt men samtidigt är det mer komplicerat än ”ät fisk och skaldjur” osv. när vi i vår del av världen har för höga halter av tungmetaller i vår lokalt fiskade fisk. Nutritionsforskning är lika viktig som all annan forskning men man är otroligt naiv om man inte förstår att forskningen är betald (sponsrad) av någon och på många håll i världen kommer forskningsmedlen direkt från jättar som Kraft, Nestle, McDonalds och CocaCola. Man ska vara källkritisk också. Så länge man får i sig de näringsämnen som man behöver så finns det inget behov för att äta mer varierat än hur man nu åstadkommer det.

    Oj vad denna Elaine håller på med både påbud och förbud? man blir helt trött bara av att se de här inläggen (aldrig läst hennes blogg). Tänker på hennes nyårslista på saker som ska och inte ska göras.. har inte haft så många nyårslöften sammanlagt i hela mitt liv?. Men hon kanske bara överdriver för att ha något att skriva om, hoppas det, förstår inte hur hennes familj och vänner orkar. Hon känns som den där kompisen som alltid ger en dåligt samvete..

    Älskar att du tar med sånt som jag också reagerat på i mitt flöde ??

    Nu hade den här läsken utgångsdatum redan i februari så jag tror snarare någon försöker rensa sitt lager för att kunna hålla sitt nyårslöfte..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.