Bra eller dåligt av Underbara Clara?

Underbara Clara:

Ska jag vara riktigt fin eller vill ha en getingmidja har jag på mig min oslagbara figurformare från Maidenform. Det är som en slags korsett som drar in och håller på plats och omöjliggör en dålig hållning. När jag tar på mig den känns det som att jag har en rustning. Jag rör mig med självsäkerhet och stram hållning. Särskilt skön kan jag inte påstå att den är så den används främst om jag ska stå på scenen eller vill ha stöd för ryggen.//Clara

Jag gillar inte alls det här inlägget av UnderbaraClara av flera anledningar, och jag är lite förvånad över att det ens kommer från henne.
Delas eftersom jag håller med den här kommentaren här ovan om att skreva kroppsideal är på väg tillbaka och dels för att Clara uttrycker sig så här:
”Ska jag vara riktigt fin eller vill ha en getingmidja har jag på mig min oslagbara figurformare från Maidenform”

Så med andra ord är man inte riktigt lika fin eller tillräckligt fin om man får ett veck på magen då?
Hon försöker bädda in det hela med att skriva om hållning och så vidare men erkänner samtidigt att den inte är särskilt skönt att ha på sig så det är nog det estetiska som styr här.

Jag har tidigare kritiserat den här typen av reklam då Petra Tungården skrev om det då hon använde sig av en riktigt smal modell och märkliga bilder som exempel och jag kan inte hjälpa att jag känner mig lite besviken på att Clara gör den här typen av reklam – reklam för produkter som kan se oss att se mindre mänskliga ut.
För det är mänskligt att vissa kroppsdelar är lite mjukare än andra och att kroppen inte är 100%-igt slät över allt. Och det är okej. En valk gör dig varken finare eller fulare än någon som stängt in sin kropp i en korsett.

Varje människa är fri att både bära en korsett eller att låta bli, men det blir problematiskt när stora influencers som Clara skriver om och lägger estetiska värderingar i användandet av en korsett – att man blir riktigt fin om man stänger in sig i en sådan, vilket då betyder att man inte är lika fin utan.

Vad tycker ni?

Tack för tips!

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nu är jag höggravid och påminner ganska mycket om en flodhäst ? Men kan inte kroppen bara få vara? Det ska fixas och trixas, tränas och fyllas ut. Kan vi inte bara få leva utan att konstant utvärderas utifrån våra kroppar?

    Mvh, hon som önskar att samma ideal som för 50-åriga business-gubbar gällde för henne

      Jag känner detsamma! Lite extra när jag läser tips om hur man ska få magen att dra ihop sig och komma i smaljeansen snabbast möjligt efter förlossningen. Kan inte den stackaren få lite lugn och ro efter att ha haft en växande människa i sig i nio månader?

      /Hon som kommer fortsätta ha mammabyxorna så länge annat är för obekvämt.

      Kan inte folk bara få ha på sig vad de vill?

        Kan inte folk försöka fundera lite på _varför_ folk ’vill’ ha obekväma plagg?

    OT Therese Lindgren

    Asså förlåt med hon känns bara så pengakåt och falsk. Kallar sig vegan men köper ändå djurtestat för att sedan säga ”oj det var ett misstag” Lite anvsar får man ha och kolla upp.
    Dessutom, kolla detta https://youtu.be/kBisIIkTrLM
    Känns så hemsk hur hon tar av och på leendet. Fattar väl att det sker omtagningar då och då, men detta tar ju priset. Kan inte kolla på hennes vloggar efter detta klippet…

    Är jag naiv? Trodde vloggarna var äkta och inte efter något jävla manus

      Ansvar för vem? Om hon är vegan och köper icke-veganskt av misstag är det väl bara hon själv som lider av det? Framförallt om hon är ärlig med att det skett, då kan det knappast handla om att lura sina läsare.

      Gällande videon finns det kommenterat under ett inlägg från igår eller i förrgår. Någon menade att hon själv gått ut med att hon mår ganska dåligt/gjorde det under december och det är nog snarare det som du får ta del av i videon.

        Djuren lider.

          Jo, självklart. Men om du ska skuldbelägga någon kan du väl skuldbelägga de som inte ens försöker eller har en ambition om att vara veganer? Om det nu är så viktigt för dig att döma andra, menar jag.

          men istället för att gå på en individ som, förutom en eller annan gång, håller sig borta från all djurplågeri är det väl bättre att gå på företagen som står bakom plågerierna.

      Ja, du är faktiskt lite naiv. Inget fel med det dock.

      Att göra videos är hennes jobb och levebröd och jag förstår att hon inte lämnar det åt slumpen, utan gör många tagningar. Vi andra smilar också upp oss på jobbet och stänger sedan av leendet när man är själv, jag har nog aldrig suttit på toa med samma ansiktsuttryck som när jag säger god morgon till chefen. Och då är det ändå inte miljoner människor som kritiskt granska det jag gör, eller kan se det jag gör om och om igen i fler år.

        Håller med.

        Jag föreläser en hel del i mitt jobb och när jag föreläser är jag superpeppande, positiv, glad och ler nästan hela tiden. Jag brukar innan jag går på scen djupandas, räkna ner från 3 och sedan när jag kommer till 1 sätter jag på världens bredaste leende och möter publiken. Så fort jag lämnar scenen och åskådarna så kopplas leendet bort. Orkar inte gå och vara hurtig och jätteglad hela dagarna bara för att det är en del av vem jag ”måste” vara när jag föreläser. Känner att det är samma för Therese – ska hon sitta och le konstant bara för att hon gör det utåt på sina videos?

        // egentligen pessimist och ganska bitter människa.

      Men hon ser ju helt normalt avslappnad ut mellan tagningarna? Skulle hon ha det där supersmajlet hela tiden skulle hon ju se heltokig ut.. sen är hon väl bara människa, att råka köpa något ickeveganskt känns ärligt talat inte så farligt när det finns folk som gör tvärtom, dvs råkar köpa något som är veganskt ibland..

        Håller med, det vore ju konstigare om hon INTE kopplade av och på leendet mellan sina olika ”försök” att börja videon… Man kan ju jämföra med bloopers från nyhetssändningar där någon kanske skrattar för att sen när kameran rullar lägga på en allvarlig min och läsa upp allvarliga nyheter.

        Verkligen naivt att tro att t ex Thereses vloggar skulle vara helt spontana och helt utan ”manus”. Självklart har hon en idé och plan för vad hon vill säga eller kan ångra sig och blir det fel får hon ta om från början, ser inte varför det skulle vara skillnad mellan en professionell Youtuber eller en programledare på TV? Är väl heller inte första gången hon visar glimtar av sina missar/omtagningar, även om det inte var planerat att hon skulle visa just denna…

    UC skriver att underkläderna blir ”en rustning”. Vad ska rustningen skydda mot? Varför blir det så och varför behövs det? Det är ju lätt att tänka att det är skydd mot granskande blickar och jämförelser med ideal, dvs det blir ett försök att undkomma/ slippa känna att kroppen inte duger i denna jämförelse. Men det väl just uppfyllande av dessa ideal och en känsla av att inte duga som driver alltihop i samma kroppsfokuserande riktning år efter år? Alltså att inte ifrågasätta och stå upp emot, utan att fortsätta anpassa sig. Det kan vara jättesvårt i sig och kanske ännu svårare på en scen, men så otroligt viktigt/ viktigare att göra det ändå. Som sagt, vad ska denna rustning skydda mot och varför..?

    Vad är det som händer med Egoina? Är det slut med hennes Frederic? 🙁 Jag tycker man får dom vibbarna.
    Vill säga att jag faktiskt lider med Regina, har verkat hända mycket jobbigt dom senaste åren men hon har försökt kämpa på.

      Under nästan varje inlägg är det något om Egoina, allra helst ”är det slut med killen?” Alltså allvarligt, fiska much?

        Eller hur! Folk går väl ut med grejer när de är redo, det finns ingen prestige att veta saker först. Herregud, låt henne vara

    Upp till var och en, men själv skulle jag inte trycka ihop mig med en korsett, jag vill vara fri, lös och ledig ✌?

      Nu hittar jag inte hennes inlägg. Men tycker det är skönt med något som sitter åt, ibland. Typ spanx, eller något billigare.

        Jag köpte ett par höga leggings av dem. Ville ha till kortare tröjor. Kunde inte använda dem för att de tryckte på mina organ och gjorde att jag fick halsbränna och mådde konstant illa. Då köpte jag ändå en storlek större än jag brukar. Undrar hur min kropp skulle må av deras riktiga kompressions-plagg :/

    Tycker inte heller om Claras inlägg även om det kanske inte direkt är reklam utan tips. Hon får ju liksom inte betalt för att skriva det här även om adlinkarna säkert kan ge en krona eller två.

    Reagerade också (igen) på hur otroligt otrevlig hon är i kommentarsfältet mot de som inte håller med henne. Jag menar verkligen inte att hon ska svälja vad som helst men någonstans tänker jag att det är rimligt att besvara frågor/kommentarer på samma sätt som de är ställda.

      Hennes svar är under all kritik! Så otrevliga och fulla av svärord.

      JA, så sjukt otrevlig!
      Och då tycker jag ändå att bloggare många gånger har all rätt att bita ifrån, tex mot alla ’välmenande’ men egentligen ganska låga/elaka kommentarer de får.
      Clara har många intelligenta läsare och hade kunnat få en superintressant diskussion på temat genom de många genomtänkta kommentarer hon får. Istället hugger hon på allt, också välformulerade funderingar och input, på ett extremt aggressivt och snäsigt sätt.
      Hon länkar till sitt manifest om att inte vara socialt smörjmedel och konstant trevlig för trevlighetens skull – något jag håller fullständigt med henne om ( http://underbaraclaras.se/2016/11/09/nu-blev-det-visst-lite-dalig-stamning/ ), men det stämmer inte alls att hon bara svarar i samma ton som kommentatorn använt, utan _allt_ som inte är hyllning och medhåll tas som påhopp – också helt relevanta och _trevligt_ framlagda tankar.

    Blir faktiskt lite provocerad av ditt ”hitta vänner” inlägg. Malmö, Göteborg, Stockholm… och övriga Sverige. Varför? Finns ju flera andra stora städer i Sverige med. Umeå, Borås, Gävle osv. Man behöver ej nämna alla städer som finns i hela Sverige, men tycker att det bör finnas en bättre lösning till inläggen. Som själv så bor man i t.ex. Jönköping och för att spara tid med att bläddra igenom alla inlägg under ”övriga Sverige” för att potentiellt hitta någon kompis som man har något gemensamt med (vilket iof ej har hänt än) kan man göra bara ett inlägg där alla som vill kan skriva eller dela upp Sverige i flera delar. För det är t.ex. en stor bit från typ Norrköping och Jönköping och om man skulle hitta en kompis så vill man i alla fall kunna träffas.

      Såklart du blir, kränkt över att din stad inte finns med…… guuuud förbarma dig över vår lättkränkta värld.

      Håller med fullständigt. Jag förstår att det inte går att ha ett inlägg för varje håla. Men att däremot dela in det i till exempel norra, södra och mellersta Sverige skulle ha underlättat mycket.

        Håller med!

        För mig som bor i nordligaste delen av landet så skulle jag uppskatta om Sverige delades av i tre-fyra delar, förslagsvis Norra Norrland, Södra Norrland, Svealand och Götaland – som trots allt är en ganska klassisk indelning av landet (om man tittar på väderleksprognosen i alla fall #gamling).

      Hahaha ”Finns ju flera andra stora städer i sverige med” så nämner du Borås av alla ?

        Borås är en av Sveriges största städer så ja det är legimt.

          Skämtar du eller? Borås är inte ens i närheten av att vara en av Sveriges största städer. Inte ens med på topp 10 listan…

            Jönköping är tex större

            Nej jag skämtar inte. Intressant att ingen reagerar på att gävle nämns trots att de bara har 3000 fler invånare

              Den som tog upp Borås har väl större relation till hur litet det är än hur litet Gävle är helt enkelt? Om man ska ta ett exempel kan man ju inte rabbla ALLA exempel utan man tar just ett. Det kommer alltid vara ett gäng som faller bort. Förstår inte hur det kan vara ”intressant”..

          Borås är Sveriges 15:e största stad… Men Uppsala, Västerås, Örebro osv. som däremot som är Sveriges 4-6 största städer nämns inte, utan klumpas ihop med övriga Sverige. 😛

      Tips: ctrl+F

    Relevant till inlägget så skulle jag hellre ha väck på magen och andra ställen än att trycka ihop mina organ för att se ”fin” ut och tillfredsställa hur andra ser mig.

    Jag bar korsett på nyårsafton. Fick ont i njurarna och blev olycklig av buffén som jag knappt kunde smaka på. Ett skevt, men i mina ögon vackert plagg.

      Ditt inlägg är ju bara rakt igenom ledsamt att läsa, Maria. Tycker det riktigt belyser de sjuka normer som kvinnokroppen ska propsas på.

      /Linda

    Varför envisas alla med att tro att UC bara vill vara naturlig och struntar i sitt utseende? Hon skriver ju att hon älskar smink och lägger massor av tid på det, hon kör tjusiga klänningar och högklackat som outfit hemma, hon byter fristyr hela tiden och hon bantar för att gå ner i vikt (och är ärlig med det).

    Hon är, och har alltid varit, intresserad av sitt utseende. Bara för att hennes mål inte är att se ut som typ Kenza betyder det inte att hon är ointresserad.

    Tycker det är bra att hon beskriver hur hon jobbar med sina underkläder, precis som man beskriver en sminkrutin. Det är ärligt. Annars tror folk tydligen att hon ser ut sådär när hon vaknar på morgonen. Givetvis betyder det inte att man måste ha någon korsett på sig, precis som sminkvideos inte betyder att jag måste börja måla ett lager färg i ansiktet för att duga.

      Jag tror inte att alla tänker så. Däremot tror jag att många blir besvikna av ”vill man vara fin måste man lida pin” tänket när Clara tidigare har pratat om hur mycket hon ogillade att kravla sig i ett par trånga jeans. Kanske likställer vissa personer de där två aspekterna med varandra (även om det inte är så). Och vissa missförstår ju också med flit kan jag känna när jag läser bland kommentarerna. Precis som du skriver så har ju Clara flera gånger pratat om hur hon trivs med att göra sig fin så just den delen borde liksom inte vara en surprise för folk.

      Jag ogillar personligen själva konceptet att ha på sig obekväma underkläder för att få en bättre siluett. Samtidigt uppskattar jag tips av typen ”den här typen av bh passar till den här typen av tröja” eller ”den här gördeln avlastar ryggen”. Hade gärna sett mer fokus på det än vad inlägget faktiskt bjöd på.

        Men det har ju redan surats på henne flera gånger för det där, och hon har förklarat att hon visst bryr sig om utseende och absolut inte har något emot tighta kläder. Konstigt det skulle vara att vara emot tighta jeans eller tighta underkläder men själv köra högklackat och massor av smink hemma på gården?

        Jag fattar inte att det är så höga förväntningar på att hon ska skita i sitt utseende när hon uppenbart lägger massor av tid och kraft på det. Tycker inte folk (som följer henne) borde fortsätta vara förvånade över detta.

        Att designa klänningar som sitter snyggt på kurviga kvinnor är ju också att lägga tid, energi och pengar på utseende. Bryr man sig inte skiter man väl i snittet. Verkar handla om att folk vill att hon ska bry sig om utseende på rätt sätt? Och helst inte tala om det utan göra det i smyg?

      Fast det ÄR oärligt av henne när hon samtidigt designar och säljer klänningar som ska vara ”snälla” mot kvinnokroppen, ge plats för kurvor osv. Och så visar det sig att de sitter så fint för att hon har en ”rustning” av slimmande underkläder under…

      Vet inte om det är någon som blir förvånad över att UC är intresserad av att vara fin. För mig finns det en skillnad mellan att klä sig fint, fixa med hår, smink och att gå så långt som att ha på sig uttryckligen obekväma kläder som är gjorda för att hålla in etc. Eller att operera sig. Där blev jag faktiskt förvånad. Men hon gör självklart som hon vill, dock intressant att hon blev förvånad över reaktionerna i kommentarsfältet. De är ju ifrågasättande men inte elaka, så förstår inte varför hon bemöter dem så jäkla elakt.

        Ja, och ganska ointelligent?
        UC likställer plötsligt allt kroppsfix: experimentera med kläder och hår tycker hon är likasamma som att späka kroppen för att leva upp till unkna kvinnoideal.. Hon får många smarta och insatta kommentarer men snäser av med ett ’Vad du gör med din kropp och hur du klär dig det struntar jag verkligen fullständigt i.’ när man hade kunnat få en intressant diskussion om _varför_ någon alls väljer att klämma in sig i obekväma plagg för att ’känna sig bättre’ – vilka strukturer som ligger bakom att en sådan idé ens existerar.

        Hon skriver ingenstans att hon väljer ”obekväma kläder som är gjorda för att hålla in”.
        Hon tycker ju om att ha på sig dessa o tycker det känns skönt. Så tolkar jag det och vad mig anbelangar får folk ha på sig vilka underkläder dom själva trivs i. Så tycker jag iaf ?

          Citat från UCs inlägg:

          Särskilt skön kan jag inte påstå att den är

          Hemma tycker jag om att gå omkring utan BH och låta allting fladdra fritt.

          Ska jag vara riktigt fin eller vill ha en getingmidja

          fula veck

          knöliga valkar

          Ja, och då är ju frågan varför vi är konditionerade att över huvud taget ’trivas i’ underkläder som inte är sköna?
          Det är ju problematiserandet av det som kunde vara intressant att diskutera, inte vem som väljer vilka underkläder, eller den självklara rätten att välja kläder man ’trivs i’.

        Men det var ju exakt samma grej när hon skrev ett inlägg om hur man fick på sig tighta jeans? Jag tycker onekligen folk verkar fortsätta förvånas av samma grejer med Underbaraclara, det är ju samma förvåning varje gång hon inte förespråkar naturligt….

        Och högklackade skor är väl ung. lika mycket att ”späka sig” som att ha ha underkläder som slimmar kroppen? (Upplever det förstnämnda som mer begränande, man kan ju knappt springa?) Eller för den delen banta genom att ligga på kaloriunderskott och få en depression på kuppen? (Som hon beskrev i ngn podd, att bantandet startad utmattningsdepressionen)

      Fast grejen är ju att hon inte var sån förr. Hon har ju alltid haft kul stil och bytt frisyr i tid och otid, men har alltid varit supertydlig med att en ska få se ut som en gör, aldrig banta eller späka sig, skita i skadliga ideal etc. Minns hennes sommarprat då hon berättade om när hon jobbat på JC och hur hemskt hon tyckte det var att de uppmuntrade sina säljare att sälja på unga tjejer för små jeans (som UC menade gav unga tjejer magproblem och svamp). Sen fick hon barn och gjorde en total kovändning. Nu bantar hon öppet och använder obekväma shapingplagg (som med all säkerhet ger magproblem) och menar att det är samma sak som att klippa håret. Tycker hon har gått från att vara en frisk fläkt till att verka vara en olycklig, hetsig och aldrig nöjd, riktigt otrevlig person. Trist. Och ja, jag har slutat läsa hennes blogg.

    Intressant att det blev sådan diskussion igår om Blondinbella och hö men ingen tog upp hur hon skrev i ett annat inlägg att barnens dagar alltid ska vara händelserika och hända saker hela tiden och att de inte verkar få bara ta det lugnt.

      Ja, snälla, ett inlägg till om Bellas bristande föräldrarskap. Hö-gate och alla tidigare är inte nog.

    OT fast kanske ändå lite samma ämne, https://twitter.com/aaangepaange/status/953214069753962497

    Kenza skriver att det där är henne svullna mage efter mat. Otroligt korkat skrivet

      Jag ser ingen skillnad på henne alls.
      Men kan tänka mig att personen hon svarat har frågat om hon är gravid (?) och att hon då bortförklarat det med att hon ätit.
      Vilket oftast känns mer för en själv än den som ser det utifrån.

    Jag tycker att det blir problematiskt. Hur många använder på riktigt korsett av den typen som Clara talar om som stöd för ryggen? Jag har en vän som har skolios och när vi gick i skolan fick hon en korsett från landstinget. Det är knappast nåt sånt som Clara pratar om direkt. Det är klart att det handlar om att se snygg ut. Att se slank ut. Clara har ju öppet bantat tidigare och uttryckt sig på ett sätt som definitivt inte gör någon nytta för kvinnors sätt att se på sina kroppar – tvärtom. Sen är jag inte förvånad över att hon är snäsig och otrevlig i kommentarerna. Det är ju inte första gången. Hon är verkligen inte bra på att ta kritik.

      Jag är typ rädd för Underbara Clara, vågar inte kommentera hennes blogg för är rädd att skriva ”fel”.

        Jag också! Hon kan verkligen trycka till folk ordentligt.

    Själv äger jag ett 30-tal korsetter. Men mina är måttsydda efter mig, så jag får varken ont eller blir obekväm.

      Min korsett är också måttsydd, men det förändrar inte att den trycker ihop saker som inte är gjorda för att tryckas ihop.

    Dessutom; ”maidenform” ??? Har själv aldrig hört talas om dem och inte kollat upp nu heller men vadå namnet känns lite… omodernt ”Oskuldsform?” Om man nu tolkar det som att en maiden är oskuld.
    Mvh hon som slutade med låga jeans för att t o m det var för obekvämt

      Maidenform är ett märke/företag som funnits väldigt länge, grundades på 30-talet eller något sådant om jag inte missminner mig. Ett av de mest välkända företagen för underkläder.

      (Svårt att kommentera med mobilen, får alltid ”du postar för snabbt”, får inte det när jag skriver från datorn..)

        Då passar det ju bra att UC kör 30-talsretorik i sitt inlägg!

        Inte så konstigt då att namnet kändes omodernt… ?

    Att klä sig snyggt och slätt i klänning är superenkelt utan tortyrunderkläder. Köp trosor med riktigt hög midja, Twilfit har superbra och så vanliga strumpbyxor en storlek större än du behöver, Kappahl har skitbra, så de går att dra upp till precis under bh:n. Byt till bh utan bygel, lindex flirt. =helt fri, andas fritt, ät fritt och känn dig superfin. Den där clara verkar inte förstå hur man gör. Vilken normal människa sätter på sig spanx, går runt med fel andning och dessutom pinkar genom en springa i grenen? När man inte fattar hur fel det ör har man problem. Plus, kollade hennes kommentarer och kan bara hålla med, det var mig en aggressiv en.

    Jag har inte haft BH på mig sedan 2013. Insett att jag avskyr hur det skaver under bysten, även mjuka sportbehåtypen rullar upp sig till en stenhård korv just där. Har i stället åtsmitande men mjuka och stretchiga linnen under kläderna. Har aldrig brytt mig om vad andra tycker, någons åsikt är inte värd lika mycket som min bekvämlighet. Och jag förstår att alla inte är lika obrydda men det är ju jättekonstigt att så många verkar känna att de borde göra på ett visst sätt, känner sig tvingade till vissa underkläder osv. De flesta av oss som bor i Sverige och har förmånen att inte vara utsatta för hedersförtryck har ju friheten att klä oss som vi vill, så använd den friheten!

      Håller helt med dig. Linnen utan bh är också perfekta om man vill slippa kant som syns i klänningen.
      Tillägg: har nu kollat in uc:s klänningar och såvitt jag begriper kräver inga av dem några spec underkläder, är ju trikå, ripoff för att inte säga rent plagiat av ilse jacobsens

    Hon provocerar såklart. Klassiskt Clara. För att hon sedan ska kunna trycka ner folk som tycker annorlunda med hennes enda argument :”Jag har rätt, du har fel”. Börjar bli både tröttsamt och förutsägbart nu.

    En korsett låter as skönt just nu faktiskt. Hålla upp ryggen och in magen.

    Nej jag är inte kvinnohatare, men tycker det låter sjukt skönt för ryggen. Var kan man köpa?

      Träna dina Coremuskler så får du snygg hållning utan att trycka ihop organen och behövs flämta efter luft. En dålig hållning eller en känsla av att det är jobbigt att stå rakt beror på att man är dåligt tränad i de muskler som ska hjälpa till att hålla oss människor upprätta. Att ta till en enkel lösning som korsett för sin dåliga hållning, kan leda till problem, exempelvis ryggproblem, eftersom grundproblemet (att ens muskler är för svaga) består.

        Åh jag vet.. Ska köpas gymkort och träna upp ryggen. Men kan inte förneka de låter skönt xD haha

    Fast även om Clara är en influencer så måste hon ju få bära korsett om hon vill? Jag tänker att bara för man är influencer så måste man kanske inte rätta sig i ledet och inte tycka ”fel” saker är ”rätt” bara för att ens jobb är att blogga.

    Precis lika mycket som Lady Dhamer får uttrycka att feta kvinnor är hälsosamma och sunda så får Clara uttrycka att hon gillar sin korsett. Hon kanske tycker det är snyggt med getingmidja? Det betyder ju inte att hon uppmana andra att ha det heller.

      Influencer-influence=påverka. Hennes jobb är att påverka. Det hon skriver är med avsikt att påverka de som läser. Sen håller ju inte alla med henne (som tur är!), men det går inte att komma bort från det faktum att hon i detta inlägget för vidare uppfattningen att kvinnors kroppar är snyggare/bättre när de är intryckta i trånga underkläder.

        Ja men det var ju inte alls det jag skrev heller. Hennes jobb må vara att ”påverka” men hennes jobb är inte att rätta sig i ledet och tvinga sig själv till mamelucker och ingen BH bara för att radikal-feminister tycker det är rätt och shaping-underkläder är fel? Om Clara trivs med sina underkläder så ska väl hon få dela med sig av det bäst hon vill? Folk är så jäkla lättkränkta så man blir mörkrädd.

        De som skriver att de minsann haft korsett pga ryggskador så därför är det fel att Clara har det. SAY WHAT!? Var fan är det ens relevant känner jag då.

    Pärlan/Alexander Pärleros/”Framgångspodden” har friat till Ida Warg! ❤️

    Vad är det för bråk Lady Dahmer mår så dåligt över och som hon skriver om på IG?

    Vad har hänt med Angelica Lagergrens blogg?

    Jag tvingades bära en korsett 23 Tim om dygnet i 2 år pga min skolios. För att stoppa min krökning av ryggraden. Det var ett helvete och även fast jag vet att hon inte skriver om denna typ av korsett så blir jag dock provocerad. Det var 2 helvetiska år där det var svårt att andas, svårt att äta mig mätt pga att korsetten tryckte in i midjan och runt hela överkroppen. VARFÖR skriver man ens ett sådant här inlägg är min fråga? Enkom för att provocera? Tänker på alla unga tjejer som läser hennes blogg då hon får det att låta precis som camcam beskriver det, att man inte är fin nog om man inte har en getingmidja…… blir så less……

      Men hur i hela fridens namn är det ens relevant? Jättetråkigt att du haft korsett pga medicinska själ men det betyder inte under några som helst omständigheter att andra inte ska få använda det på vilket sätt de nu än behagar?

      Som att någon skulle bli kränkt för att en annan äter apelsin medans man själv är allergisk. Logiken!?

        Men det handlar ju inte alls om att ’få använda’ utan om att UC inte öht klarar att se att detta är del av en större diskussion om ganska unkna kvinnoideal som hon okritiskt för vidare.
        Att man på en individnivå ’mår bättre’ av att passa in i idealen (= få positiv bekräftelse) innebär inte att man inte kan kritisera, granska och vara medveten om varifrån dessa ideal kommer och vad de gör med oss – tex då att vi anser oss ’mår bättre’ av att gå runt med en korsett som vi samtidigt benämner som ’inte särskilt skön’. Som metafor är ju bilden övertydlig: ’må bättre’ är då att på bekostnad av egen komfort klämma in sig i en korsett!

    Klart att det är bra att en stor profil som UC berättar varför bilderna på henne ser så bra ut! Skönt att hon inte låtsas att allt bara är fantastiskt utan ansträngning. Sen är det såklart helt upp till var och en hur man själv vill göra. Vad en kvinna gör behöver inte resten ta som en påtvingande mall. Camilla Thulin brukar ofta prata om hur underkläder spelar roll och jag tycker inte det här var mer upprörande. Tror få profiler står på scen utan förskönande hjälpmedel.

    Jag reagerar inte nämnvärt, mer än förstår att andra kan reagera. Men jag har också själv använt korsett (dock främst hemma) just för hållningen, så jag köper hennes argument. Nu kan ju hållning tyckas ytligt också, men jag har gigantiska tuttar, en svag rygg och den gör ännu mer ont av en katastrofal hållning. Där är korsett kanon för att man ska komma ihåg att sträcka på sig och sen har man (jag) träningsvärk dagen efter, haha.

      Svag rygg + korsett = fortsatt svag rygg.
      Svag rygg + styrketräning = starkare kropp, bättre hållning, mindre ryggproblem.

      Frågor på det?

        Svag rygg+korsett=Bättre hållning som i sig tränar ryggen
        Svag rygg+4 barn=Ingen tid för styrketräning

        Frågor på det?

    Minns att hon i sitt sommarprat för några år sedan sa två eller tre ganger att det var så fantastiskt att byta ut jeans mot typ 50-talsklänning ”så att rumpa och lår får dallra fritt”. Gäller tydligen inte längre/inte magen.

      Kommer också ihåg det. Tiderna förändras tydligen!

    Trodde hela vitsen med hennes klädmärke Miss Clarity var att ”tillåta” kvinnliga former i alla versioner? Besviken.

    Clara svär så mycket i svarskommentarerna! Tycker hon är så otrevlig.

    Ibland känner man starkt att väldigt många människor borde göra något vettigare med sin tid än att sitta och leta runt på nätet efter någon/några med ”fel” åsikter, bilder och tyckanden så att de kan kasta sig över tangentbordet och komma med en drapa hur man ska bete sig. I deras värld. När ska ska ni moraltanter, och farbröder, fatta att ingen annan okänd människa bakom en skärm lyssnar på er? De skiter helt enkelt i vad ni tycker. Man lyssnar på en människa man ser framför sig när den talar eller någon man respekterar eller någon man känner. Framförallt någon man vet vem det är. Inte någon uppretad anonym pekpinneviftare med okända avsikter. För övrigt vill jag gärna ha en smal midja.

    Lite trist att du inte får skriva om NB, hon hade behövt en liuten kä’nga idag efter att ha lagt upp en ”rolig” (inte) bild på sin blogg med texten -”Jag, när folk med 9-5-jobb säger att de är trötta” (fast på engelska). Javisst. Säg det till en sjuksköterska, eller uska, eller vilken heltidsarbetande som helst som är slutkörd efter en heldag på jobbet. Istället för att ha sin hobby på heltid, dvs rida, och sen skriva nåt litet blogginlägg varannan dag. Visst. Det är ju mycket mycket slitsammare. (Förutom att hon slipper ta hand om allt annat som en vuxen person behöver ordna med.) Illa tänkt, Nellie. Tanklöst, hoppas jag.

    Jag vet inte riktigt vad jag tycker om korsetten, inlägget var antagligen mest för att provocera, men det med att ta på sig sin ”rustning” när man ska göra något viktigt kan jag verkligen relatera till. Man blir liksom lite ”untouchable”, vilket är skönt när man ska göra något nervöst.

    Tyckte det var väldigt konstigt av UC att ha noll förståelse för kritiken/ifrågasättandet hon fick hon måste ju vetat att det skulle tas emot blandat. Ett litet tillägg om typ hur hon är medveten om kvinnoideal etc hade besparat henne att gå in och vara otrevlig i sina kommentarer. Tycker också att bilder på kläder på nätet borde ha en disclaimer om det används shaping under då vissa tyger typ kräver det för att få samma resultat som på bilden men det kanske man ska fatta själv?

    UC får väl ha vilka underkläder hon vill. Däremot är det dålig reklam för hennes klänningskollektion. Hon marknadsför klänningarna som plagg som passar kvinnor som ”levt”. Som ska ha en smickrande design för den som kanske inte är helt fettfri och tight i midjan och får lite valkar vid bh-n.

    Nu får man ju en annan bild av klänningarna. Om Clara har shaping-plagg under klänningarna är det ju inte konstigt att de är smickrande.

    ”With great power, comes great responsibility”
    har någon klok människa sagt. Och det kan man väl säga gäller för många sk influencers idag. Blir lite kluven var jag står i denna debatt, tycker många har bra åsikter,både för och emot shapingplagg.

      Tänker inte att detta är en debatt för eller emot shapingplagg, utan en reaktion på att UC hyllar det utan att ägna en tanke åt _varför_ hon ’trivs bättre’ i (obekväm) korsett, eller vilka ideal det bygger upp under. Samt är oförskämd mot alla som försöker diskutera på fullständigt civiliserade sätt i kommentarerna.

    Ett kontroversiellt ämne som lockar läsare samtidigt som hon samma dag gör reklam för sin nya bok? Så lämpligt.

    Hon är väldigt märklig Clara, det verkar som att hon modererar bort kommentarer i tråden som inte höjer allt hon skriver till skyarna. Jag skrev ett inlägg i går, helt sansat och svarade sedan på kommentarer i exakt samma goda ton men de plockas bort? Jag har läst hennes blogg länge men kommer ej att fortsätta, och hennes svar på andra läsares inlägg är under all kritik. Föraktfullt, självgod, verkar lägga ord i mun på andra skribenter och svär? Bortom all värdighet. Kommer heller aldrig stoppa pengar i hennes plånbok, hennes klänningar ger mig avsmak efter ”vikten av att ha bra under ”.

      Ja, hon har ju smarta och belevade följare som skriver intressanta, eftertänksamma, relevanta, sansade och insiktsfulla kommentarer. Istället för att ta chansen och få en intressant diskussion svarar UC med:

      Sluta tramsa.
      Är faktiskt JÄVLIGT less
      Jag svarar som frågan ställs.
      Vad du gör med din kropp och hur du klär dig det struntar jag verkligen fullständigt i.
      Nu sätter jag punkt för den här diskussionen.

      Hon är verkligen inte kapabel att se den större bilden och vad dessa ideal bygger på och bygger upp under, utan tar allt som kränkande påhopp på hennes person som hon aggressivt värjer sig mot – verkligt pinsam läsning.

    Förstår att Clara blir förbannad av alla dessa knäppisar som vill trycka till henne. Det är ju de som kommenterar att hon är osäker, inte trygg i dig själv, att hon är en dålig förebild och att hon har unken kroppssyn. Det är himla tärande att få kommentarer om hur dålig man är då är det skönt att trycka tillbaka. Dessa människor borde väl fatta att Clara behandlar sina läsare som vuxna människor och att hon är en människa inte ett perfekt helgon som ska ta ansvar för alla samhällsproblem eller vuxna människors känslor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.