Vad är det för fel på folk?

Först och främst – hur kan så många ha så pass mycket koll på hur Apan satt i granens dotter ser ut att de utan vidare stolpar fram till henne och vräker ur sig vidrigheter mot både henne och hennes mamma?
Eller gör dessa människor alltid det till alla som de anser behöver få en dos av deras åsikter?
Jag menar, vilket vuxen människa vid sina sinnens fulla bruk hoppar på ett barn och inte bara kränker henne utan även hennes mamma för att på slutet slänga in en rejäl bajsmacka till alla som bär turban?
I samma andetag som de menar att varken Anna eller hennes dotter får ha smålockiga hårförlängningar eftersom det är CA så kallar de dem för ”n-ord-kärring.”

Hur ska de hade det egentligen? 
Jag tänker att de i alla fall få välja ut ett fokusområde att kränka folk med och köra på det, annars blir det ju varken hackat eller malet.
Så vad blir det?

CA?
Eller N-ord-kärring?
Eller CA?
Eller N-ord-kärring?

Herregud, skulle jag höra en vuxen människa kränka på ett barn på det här sättet – givetvis kränkningar mot alla människor men lite extra om det rörde sig om ett barn –  så skulle jag inte ens försöka behärska mig.

Vad är det för sorgliga varelser som håller på så här?

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Står ju ingenstans att de vet vem barnets mamma är?

      Exakt min tanke. Ett ensamt barn/barn i grupp kan tyvärr bli påhoppad av vuxna utan att det har någon direkt koppling annat än barnets utseende. En av de vidrigaste formerna av rasism/påhopp.

        Förlåt men svarta barn blir ju påhoppade dagligen.. detta hände apans barn en gång. Givetvis jobbigt och helt oacceptabelt men lite perspektiv?

          En vuxen som ger sig på apans barn pga dessa attribut skulle säkert ge sig på ett svart barn också, därför tog jag mig friheten att benämna detta beteende som extra vidrigt.

    Dom är elaka och tror dom kan säga vad som helst. Hänt några gånger jag försvarat barn som både blivit slagna och psykiskt misshandlade. Jag blir så arg och kan inte hålla tyst. stackars barn.

    Åh fy fan. Blir så ledsen av detta. Förstår inte hur folk är funtade.

    OT. Challizz ligger på akuten efter att ha ätit en Big Mac.

      Den människan alltså! Blir inte klok på henne. Vet inte vad som är värst; att hon överdriver allt eller att hon faktiskt blir så rekordkass av verkligen ingenting? Har hon nämnt laktosintolerans tidigare eller är det ett nytt påfund?

        I storkoksinlägget användes det grädde så det verkar vara ett nytt påfund. Är så fascinerad av henne.

          Så jävla less på den människan men kan inte sluta gå in. Måste skaffa en annan hobby. Men blir trött på all hennes jävla akut vård hela tiden. Kan inte människan börja ta lite eget ansvar över sig själv. Lägg om sin kost å sluta med allt jävla socker.
          Å ja. Laktosen är ny. Nästa vecka något annat.
          Blir ändå imponerad att hon orkar skriva ett blogginlägg när hon nästan är döende.

            Jag måste också lägga av att läsa, blir bara provocerad.. Förstår inte att akutmottagningarna fortsätter att ta emot henne? Vet inte hur rutinerna ser ut inom vården, men jag tänker att bara hennes historik med ett akutbesök i veckan borde väcka frågor?

              Jo, på akuten ser de hennes besök. Det finns ju en del människor som blir lite som ”kändisar” pga de söker så ofta, de flesta gånger för ingenting allvarligt alls. Läkarna och sjuksköterskorna har koll på detta. Väldigt många som söker akut blir hemskickade eftersom de ofta kan kontakta sin VC istället. Men vissa vägrar ju fatta det och därför är akuten överfylld med människor som inte verkar ha ngt bättre för sig än att sitta och häcka på akuten. Challiz kanske är en av dem.
              Vad jobbar ens denna Challiz med?

                Långtidssjukskriven

              Håller med!! Och att hon sen orkar skriva ett inlägg om hur ont ont ont hon har. Om jag skulle ha så ont som hon säger sig ha skulle inte jag skriva ett blogginlägg. Bara skriker uppmärksamhet.

                Blev också otroligt provocerad när jag läste att hon skulle in till akuten IGEN. Uppsökte läkare för första gången på 5 år förra året och fick vänta 3 månader från första besök på VC till att träffa en specialist. Blir arg på folk som henne som hittar på nya diagnoser och går till akuten varannan dag och slösar tid från folk som faktiskt är sjuka.

                Exakt. Hon brukar även vara bra på att mata ut inlägg och instabilder när hon har svår migrän (som hon hela tiden är på vääääg att få medicin för). Migrän my ass!

                  Kikade hennes insta. Men alltså maten… hennes kost verkar bestå av makaroner med köttbullar eller makaroner med falukorv – och allt ska dokumenteras liksom! Foodgasm my ass…

          Visst står det en halvliter grädde utan laktosmärkning på köksbänken i hennes storkoksinlägg.

            Åååh det ser så ingrott skitigt ut där vid och på spisen ? Hon skriver att hon städar för jämnan men det syns ju inte! Jag bara kan inte låta bli att gå in på bloggen och förfasa mig

            Mitt svar hamnade fel.. Det är laktosfrigrädde på bilden. Tror inte valio har grädde med laktos. Står Valio eila laktosfri

            det är valio som är laktosfri. Andas och kolla upp innan du/ni hetsar.

          Det är laktosfri grädde på bilden?

      Skyller på laktos. Men att stoppa i sig Marabou choklad är inga problem. Om det nu är något fel på henne så möjligtvis matförgiftninh. Men tror denna tjejen känner efter alldeles för mycket och har gjort till en grej för att få uppmärksamhet.

        Hon har käkat big mc innan, senast 9 april 2017. Ingen laktos hysteri då.
        Vispgrädden som hon lagat mat med va laktos fri. Men däremot är inte Marabou choklad det.
        Hon säger även på sin blogg att dressingen är en laktos bomb. Hitta ingen laktos i den på mc Donalds hemsida men kanake kollar fel.

          Osten

            Fast hon kommenterar att hon brukar äta QP-meny och i en QP-burgare är det två ostskivor och i en Big Mac är det en, så det där med osten håller inte.. Sen förstår jag inte varför hon skriver om sig själv i tredje person?

              Hörrni.

              Ni är extremt funkofobiska. Att leva som bipolär inte särdeles enkelt; oavsett hur det tar uttryck så är det i det vi behöver raljera över.

              Önskar alla hade mer förståelse. Visst kan man vara kritisk och visst kan saker vara rätt/fel.

              Men. Och ett stort men. Livet är inte så jäkla enkelt som Instagram vill få oss att tro.

                Ska stå;

                Att leva som bipolär inte särdeles enkelt; oavsett hur det tar uttryck så är det inget vi behöver raljera över.

                Hej challizz ???

                  Nej inte alls. Men en annan som lever med psykisk ohälsa och vet att det är lätt att bli dömd utan förståelse.

              Va? Vaddå håller? ”Hittar ingen laktos” och jag påpekade att osten har laktos

            Hon skrev själv att det va dressingen. Men nu när hon blir ifrågasatt så är de5 som vanligt ” jaha kanske inte kollade så noga”

        Hon har allvarliga problem. Värre problem än en påhittad laktosintolerant…

          Jag tror seriöst att hon har Münchhausens syndrom. Hennes beteende är mer än bara hypokondri. Tror absolut att hon mår dåligt och vill inte förminska hennes symtom eller ångest eller vad hon nu har men det här börjar ju spåra ur med akutbesök minst en gång i månaden. Har visserligen inte läst hennes blogg så länge så vet inte om hon alltid har gjort så här.

            Jag håller med. Något sådant är det. Hon ser ju inte vinning i att prata med psykolog. Antagligen för att hon bär på så mycket lögner. Omedvetet och medvetet.

        Vem f*n åker till akuten för laktosproblematik???!!

          Hon blev även hämtad av ambulans…?

            What. Är det sant? Varför då? Hennes kompis skulle ju köra henne?

              Hon sa det i sin live på instagram..

                Men herregud! Är det verkligen sant?!

                Många som ifrågasätter bland kommentarerna på hennes blogg och C gör sitt bästa för att svara emot. Alltså det är bara så beklämmande

                Men hjälp. Undrar om det verkligen va nödvändigt?

            Hur funkar det egentligen med ambulansskjuts? Hon säger att de inte skulle skjutsa henne om det inte var allvar, men jag tänker att om någon ringer 112 så kanske ambulansen är ”skyldig” att ta in personen? Vet inte hur det funkar.. Men har svårt att tro att laktosintolerans är ett jobb för ambulanspersonal..

              Ambulansen är såvitt jag vet inte skyldig att transportera någon om de gör bedömningen att läget inte är akut. Vet att det t ex hänt att personal på plats hjälpt patienten att boka en annan sjuktransport. Har dock svårt att tänka mig att ambulanspersonal skulle plocka in någon om laktosintolerans var det enda de misstänkte…

                Fejkar man tillräckligt trovärdigt tar de garanterat med en i ambulansen!

              I min hemkommun pratades det i alla fall om att ta ut en avgift på någon hundring för att åka ambulans. Detta för att få bukt med de som ”socialåker” eller använder det som sjuktaxi. Sen angående challiz så är hennes blogg och instalives mitt guilty pleasure… kan liksom inte sluta läsa och förvånas.

          Tänker också att de åkommor hon har är såna som är svåra att kolla upp och därmed besvisa att de inte finns t.ex. Migrän och ont i magen. De baseras ju mest på subjektiv bedömning

          Blev ju ingen förklaring om svininfluensan som blev ”konstaterat med hembesök av läkaren” heller ? hoppas någon i hennes omgivning skulle reagera på allt detta…

      Nu finns en flashback-tråd om Challizz 😉

    OT men apropå Dashas nyköpta lägenhet. Det är verkligen ett renoveringsobjekt. Är lite förvånad över att de valde just den med tanke på adressen.

      Är det ett renoveringsobjekt eller är det bara omoderna tapeter och köksluckor? Vårt hus är omodernt men skulle verkligen inte påstå att det är ett renoveringsobjekt bara pga gamla köksluckor.

        Allt är relativt. I Stockholms mått mätt är det ett renoveringsobjekt.

          Nej, det finns många i Stockholm som är helt rimliga i sin syn på renovering och hur det påverkar miljön. Dashas lägenhet är inte ett renoveringsobjekt med ”Stockholms mått mätt”

        Det är absolut inte ett renoveringsobjekt. Det är nästan skamligt att riva ut originalkök samt serveringsgång som hon säger att hon kommer göra. Det finns måååånga exempel i Sverige där villor och lägenheter har moderniserats till den grad att självaste själen i hemmet försvunnit, och det gör mig så LEDSEN! Folk som vill ha nya och moderna hem borde bara köpa nyproduktion och inte förstöra gamla, fina bostäder.
        Det kanske låter som att jag överdriver, men jag känner starkt för detta, haha.

          Håller med dig! Fick på riktigt skrolla förbi inlägget om lägenheten de köpt efter jag läst att de skulle renovera det. SÅ FIN SOM DEN ÄR! Blir så ledsen på alla underbara, fina och charmiga sekelskifteslägenheter som de gör om till oigenkännlighet enligt någon slags standardiserad mall. RIP själen </3

    Flera vuxna människor har alltså gått fram till ett litet barn och sagt att hon ser ut som en n-kärring och andra har hoppat på samma dotter och sagt att det bara är arabjävlar som har turban. Jag vill gärna veta lite mer innan jag sväljer denna info rakt av. Nu blir jag väl påhoppad för att jag ens vågar andas att jag undrar.

      Varför tror du inte på Mammans berättelse? Tycker du verkligen att den är en bra kandidat för din cynism?

      Ja det låter väldigt osannolikt att ett barn råkar ut för så många elaka främmande vuxna. Då måste apan och hennes barn röra sig i kretsar med människor som har svåra psykiska störningar och/eller helt saknar hämningar, typ ett mentalsjukhus eller en fyllecell full med rasistiska Sverigedemokrater, vilket inte alls är troligt. Jag har aldrig i hela mitt liv hört eller sett att någon vuxen öht har hoppat på främmande små barn som de inte har någon relation med. Jag tror därför inte att detta har hänt, som tur är för det stackars barnet. Hälften av vad många bloggare skriver om har endast hänt i deras fantastivärld. Det gäller särskilt alla snyfthistorier som ska vinna läsarens sympati samt sånt här som är väldigt provocerande och ämnar dra extra många besökare. De brukar även skriva sina egna kommentarer och diskuterar med sina alter egon om ingen annan ids. Ett tips: Om något låter helt otroligt och osannolikt så är det förmodligen påhittat.

        Sämsta argumentet någonsin är ”det har aldrig hänt mig så därför kan det inte ha hänt”

        Har du sett till exempel afrosverige (tror jag att det hette)? Där olika svarta berättar om rasism och hat de utsattes för i Sverige, som barn? Min erfarenhet är att också de mest gulliga personer kan odla hatiska åsikter mot en viss grupp. Och det som är bra med barn för dessa är att barn inte argumenterar emot utan man kan fritt spy ut sina grodor i förbifarten.

        Då har du uppenbarligen inte haft ögon och öron med dig. Bor i Stockholms innerstad, där folk tenderar att vara välutbildade och då ofta lite mer ”toleranta.” Men då dotterns mörkhyade kompis är med oss ute så kan vidriga (mest män) kalla henne (11 år gammal, f ö) för n-hora. Sjukt som fan, men inte hindrar det från att det händer.

      Apan hängde med Lady Dhamer i helgen och enligt Dhamers instagram har de pratat om CA och Apans påhopp… skulle tro att detta är en uppdiktad historia för att visa på hur likt hatet är från CA-hetsarna och vanliga rasister.

      En kan undra men jag gör det inte. Jobbar på bibliotek och har bland annat fått köra iväg vuxna människor som försökt slita av några unga tjejers (tolv år kanske) slöjor samtidigt som den vuxna människan skrek rasistiska okvädningsord. Hört än värre historier från kollegor. Jag tror att det är lätt att ha svårt att tro att det händer för du vill inte att det ska kunna hända? Jag blir inte utsatt för något pga min hudfärg men har varit utsatt för en del både hot och trakasserier pga levt med kvinnor.

        Vem är levt med kvinnor?

          Internetslang <3

      Nej det är väl en eller ett par personer i grupp/ par som gjort alltihop. hon skriver även ”trösta ledsna barn” när hon bara syftar på en unge (vad jag förstår) så jag tror inte inlägget ska tolkas som att hon specificerar antalet.

    CA vad betyder det?

      Cultural appropriation om jag inte missuppfattat det.

        Tack!

    Skäms på er alla ignoranta fördomsfulla idioter!

    För mig som är mörkhyad låter det inte helt otroligt. Jag har varit med om att gå på stan och någon (vuxna människor) som gått förbi väst ”jävla n-ordet” till mig. Är man ljushyad och inte utsatt, verkar det säkert jättekonstigt att vuxna människor kan kalla andra (speciellt barn) för fula ord kopplade till hudfärg. Jag tror inte man ljuger om en sån sak som förälder. Det är inte direkt kul att bli utsatt för rasism och verkligen inget man skulle hitta på historier om. Tro mig. Det finns dock krafter i samhället som försöker trivialisera och bortförklara när personer berättar om medveten och omedveten rasism de utsatts för.

      Fyfan!!!!! Vad jag skulle vilja att såna människor som kan säga nått så vidrigt om en annan människa typ blir nerslagna o rånade o gud vet vad. ? sjuk värld att någon ens tänker på hudfärg och vad det nu är.

    Det är väl två olika typer av människor som har gett sig på dem? Rasiter och PK-eliten? Jag förstår inte heller varför man så ingående ska berätta för sitt barn varför man rakade av sig håret.

    Kan det vara exets föräldrar som opponerat sig mot flätor och turban?

    Cultural appropriation

    Vad menas med det extra ”på” som dyker upp i inlägget (du är långt ifrån ensam om att skriva så).
    Kränka PÅ ett barn?
    Jag är ju givetvis inte riktigt så dum i huvudet 😉 att jag inte förstår innebörden och att du menar ”skulle jag höra en vuxen människa kränka ett barn på det här sättet ” men varför ett extra på? Är det dialektalt? Jag har lagt märke till att det ofta skrivs hata på, mena på, tycka på osv, ordet på är helt överflödigt där.

      Det påstås att det kommer från engelskan, att det heter ”hate on him” osv.
      Men ja, i svenskan ser det inte bra ut.

    Inte roligare att få heta svennehora, för att man vill ha hela fönster i lägenheten, alla får en släng av sleven ?

      Måste vara jobbigt att få krossade rutor för att du är svensk

        Ja jag vill känna mig trygg, är det så konstigt tycker du, det borde väl vara en rättighet för alla

      Alla får en släng av sleven? Ja du förtjänar att få en släng av sleven varje dag som tror att du har samma problem som en rasifierad

        Sluta

        Ickevita är också rasister i precis lika stor (eller liten)m, de flesta är trots allt inte rasister i någon grupp) utsträckning som vita.
        Ju fler ickevita som bor i landet desto fler rasistattacker mot vita.
        Vita är redan väldigt utsatta i ickevita bostadsområden t.ex.

          Men alltså nej, det går inte att vara rasist mot vita även om man skriker svennehora eller vitlök 🙂

          Men snälla, säg en rasistattack mot vita? I vilken förort är vita utsatta? Talar du utifrån egen erfarenhet eller har du någon källa på det? Du tror att alla invandrare i förorter hatar svenska och att man som svensk måste gömma sig lite, men jag hör att du inte ens har besökt en förort. Det bor vanligt folk här, familjer, äldre och studenter från olika delar av världen. Buset som sker står ungdomsgängen för och de håller mest på med knark. Det finns ingen rasism mot svenskar här men tyvärr så hör och ser jag rasism mot invandrare rätt så ofta. Skärp till dig och sluta vara så rädd.
          Mvh, blond svensk tjej i en förort,

            ”Du tror att alla invandrare i förorter hatar svenska” – du verkar ha stora problem med läsförståelsen. Har f.ö. bott i invandrarområden i ett decennium. Har du även missat UG om den blonda tjejen som inte kan rasta sin hund längre?

              Nej, jag har inte missat någonting, du verkar ha stora problem med att tolka information och sen dra en logisk slutsats.

                Vilket fantastiskt argument ?

                  Till skillnad från ditt menar du? Du har sett ett avsnitt av ug och då vet du hur det står till i landet. Vad ska man säga? Finns liksom inga argument på den nivån.

        Inte samma problem men, men likt förbannat, kan man inte känns sig trygg, vilket alla borde få göra.

    ….fast jag tolkar det inte alls som att det är SAMMA personer som gjort båda sakerna – utan det hon menar är att de människor som använder dessa ord har betett sej lika illa, bara val av ord som skiljer dem åt, typ. Ingenstans i sin text skriver hon ju att det är exakt samma människor som utsatt både henne och hennes dotter….

    Alltså, svaren på kommentarerna som tillslut bara blir en enda bokstav på varje rad, snälla säg att det är något som ska åtgärdas!?

    Som några andra redan skrivit om, så tolkar jag också det som att det är olika personer som använder sig av olika ord för att kränka. En grupp av människor har kallat dem för ”n-ordet” medan andra ansett att det är CA.

    Hmm.. alltså jag vet själv hur korkade vi småbarn kunde vara när jag gick i skolan. Vi hade en mulattjjej klassen (får man säga mulatt? ärlig undran) och vi kallade henne n****boll flera gånger minns jag. Detta var inget jag lärt mig av min mamma då hon aldrig använder sådana ord och kan inte minnas vart jag fick det ifrån. Om det var andra kompisar eller så. Men poängen är iaf att sådana här händelser visst existerar. Dock kan jag aldrig minnas att vuxna betedde sig elakt mot denna tjej, det var nog bara barn. Hemskt och jag skäms nu som vuxen. Hoppas jag träffar på henne någon gång igen så man kan be om ursäkt för sitt beteende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.