Den där jävla prinsessan alltså…

Känner också en stress för att människor runt omkring mig kommer tröttna på att jag inte är den jag är i normala fall. Jag är inte lika glad som jag brukar och jag känner inte för att vara glad heller.. Fan, kan den här perioden bara vara över snart? För jag är realistisk och inser att det kommer bli bättre, det vet jag ju. Det blir alltid bättre. För jag brukar tänka hur ska man veta att man är på topp när man aldrig varit på botten. Visst kanske det ligger något i det?//Kissie

Hur kommer det sig att man själv har ett outtröttligt tålamod när människor runt om kring sig mår dåligt, medan man själv oroar sig för att folk ska tröttna på en om man mår dåligt eller är ledsen i mer än en kvart?
Det är fascinerande faktisk hur annorlunda man behandlar andra när de mår dåligt jämfört med hur man behandlar sig själv.
Herregud, om människor inte orkar med mig när jag mår dåligt så förtjänar de inte mig när jag mår som bäst.
Jag har en känsla av att detta är ett typiskt kvinnligt drag – den där inneboende prestationsprinsessan som sticker fram sitt fula tryne för att påpeka att man inte duger när man redan mår dåligt som det är.

Känner ni igen er eller är ni månne lite snällare mot er själva än vad Kissie – och jag – är?

Jag gissar att anledningen till Kissies nedstämdhet beror på att KO överklagat domen i målet till Patent- och marknadsöverdomstolen. KOs pressmeddelande kom alldeles nyss.
De vill få det tredje inlägg som Kissie friades för granskat igen.

Dessutom är det viktigt att domstolen granskar Kissies sätt att skriva om den aktuella tjänsten. Det ser ut som en personlig recension, något hon ger sken av att ha testat själv, medan inlägget i själva verket är köpt reklam för en tjänst som hon inte använt.

–Som följare måste man kunna veta om det influencern skriver är något personligt, självupplevt, eller om det är ett reklaminlägg som hon eller han får betalt för. Det handlar om trovärdighet och tydlighet, säger Gunnar Wikström, processråd vid Konsumentombudsmannen.

Det finns förbud mot att agera som konsument när man inte är det, och det är den regeln som KO vill att domstolen använder när den granskar Kissies inlägg.
I den tidigare domen friades mediebolaget Tourn helt från ansvar. Men både influencern och företaget som förmedlat reklamuppdraget har ansvar för marknadsföringen anser Konsumentombudsmannen, KO.//KOs pressmeddelande

Här hittar du överklagandet i sin helhet.

Jag tycker synd om Kissie här.
Inte för att hon får stå till svars för de inlägg som hon inte markerat korrekt, utan för att hon mer eller mindre släpas ut till stupstocken ännu en gång bara för att KO vill få till en prejudicerande dom som ska få stå som exempel till framtida rättegångar.
Kissie har gjort sin del, hon har spenderat det sista året med den här stämningen. Kanske vill KO försöka få en fällande dom på det tredje inlägget för att slippa betala Tourns rättegångskostnader på omkring en miljon kronor?
I sin video här – tack för tipsen – så berättar hon att Tourn sagt upp samarbetet med henne. Hon hade själv gått i samma tankar men nu när det är gjort känner hon sig riktigt ensam.

Tack för tips, Jeanette!

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det där tänket är nog vanligt hos många. Min man kände så när han var på väg att bli utbränd/deprimerad. Det tärde på honom att inte kunna vara den man som jag lärde känna. Det var tufft för mig att se honom så förändrad men vi tog oss igenom det till slut. 🙂 hoppas det ljusnar för Kissie och att hennes nära och kära tar hand om henne lite extra nu.

    Hon har gjort en video om varför hon mår dåligt

    Jag förstår inte rubriken till inlägget..

      Prestationsprinsessan

      Prestationsprinsessan?

        Men svara då på ursprungsfrågan?

    Usch, jag lider faktiskt med henne. Fattar verkligen känslan av att tro att allt är över och sen få den här käftsmällen. Man kan rikta lite kritik mot hennes advokat som inte verkar ha varit supertydlig med att det egentligen inte är över förrän tidsfristen för överklagande löpt ut och domen vunnit laga kraft. Det är ju inte direkt ovanligt att parter överklagar, så det blir inte helt rätt att ”pusta ut” helt och hållet direkt efter första instans dom kommer.

    Nu har Monas Universum hittat marknadens bästa grej igen. ALLT hon gör reklam för är antingen bäst på marknaden eller kommer från någon superseriös leverantör. Helst är produkten heelt unik och supersvensk, när det går att bevisa att grejerna kommer från Kina och finns lite varstans. Nu senast snackar hon skit om Wish när hon själv säljer saker därifrån.

      Är deras hus sålt? Har ju varit ute till försäljning och tagits bort igen några gånger nu.

        Nope, det är inte sålt.

          Enligt Booli ser det ut som att vara sålt: https://www.booli.se/bostad/2211841 Dom ville ha 14.5 miljoner för det, slutpriset/sista budet var 14.3 miljoner. Hoppas att den som köpt huset har en massa pengar över att renovera huset från grund till tak typ.

          Enligt Mona själv är huset sålt och de ska flytta när det är ”varmare”.

    Jag gillar inte smygreklam i någon form (eller reklam över huvudtaget om jag ska vara ärlig), men måste säga att det känns som att Kissie nu får dra ett stort lass då KO ska försöka skapa nåt slags prejudikat.

    Min stora kärlek lämnade mig när jag blev deprimerad, han gillade glada tjejer och saknade det tjej jag var när vi träffades. Kärleken dog sa han, ja, en del av mig också med dom orden. Skulle inte känna mig bekväm att prata om mitt mående idag, jag känner inte att någon förtjänar att se den delen av mig.

      Stackars dig. ❤️ Vet hur det är. Trippar själv på tårna och biter ihop genom svåra stunder för att män inte ska tröttna. Hatar det.

        Tack ❤️ Jag är i en fin relation idag och inte deprimerad längre men vet med mig att jag ofta biter mig i tungan om jag tänkt att berätta något som tynger mig. Det är inte värt det och jag vill aldrig mer höra att jag gör mig deppig för att jag tänker för mycket. Jag hoppas att du har någon annan att prata med om det som är jobbigt.

      Lider med dig. Mitt ex sade att han aldrig skulle kunna skaffa barn med någon som mig pga min sjukdomshistorik med depression. Har aldrig blivit så sårad, kände mig verkligen trasig. Inte haft någon relation sedan dess.

      Kan tilläggs att jag mår bättre idag men är väldigt restriktiv med vad jag berättar och för vem och den jag älskar är upptagen. Livet känns väldigt hårt ibland

        Det kändes i hjärtat, mitt ex sa samma sak till mig. Kände mig som en ovärdig människa. Jag hoppas att du hittar kärleken i någon som älskar dig tillbaka.

          Tack för ditt dina svar! Blev tårögd
          Hoppas du har hittta kärleken

    Gud ja!
    Är själv sjukskriven och har oerhört svårt att svara på frågan ”hur mår du?” Av den enkla anledningen att jag varken vill ljuga eller vara ärlig då jag känner mig som en energitjuv.

    Värst är det när någon från jobb frågar i samband med att de själva säger att jag ser pigg ut. Då blir det ännu svårare att säga att det är jag inte. Då blir det bara ett ”tack”. Hur jag ser ut och mår när jag ligger hemma efteråt är det nog många som har svårt att förstå.

    Jag är mer mån om andra än vad jag är öm mig och jag orkar mig på samma sätt. Jag vill inte vara till besvär och när jag är ledsen och förtvivlad går jag hellre undan än låter andra se hur jag mår för jag är rädd att de kommer tröttna. Den enda jag kan lita på är min mamma.

    Det är bra att KO vill fastslå en gång för alla vad som gäller, men det är synd om Kissie som valts ut att representera alla bloggare. Och, ännu mer eftersom att hon förblir helt ensam. Har inte sett någon annan bloggare backa upp henne. Det blir så tydligt att hon inte är med i det coola gänget… Hade det varit någon annan hade nog flertalet bloggare pratat om det och stöttat. Har inte sett någon annan ens nämna det. Tänk om det hade varit Kenza eller Petra Tungården. De hade fått ett helt annat mottagande i branschen. Även om Kissie har en del ansvar i sin egen situation så borde de andra vara tacksamma för att de slipper smällen åtminstone.

      Jag tycker inte det minsta synd om Kissie. Jag förstår att det är hårt för henne med ett överklagande men jag har följt hennes blogg från början och hon har verkligen haft chockerande mycket smygreklam. Jag säger inte att det är mer eller mindre än någon annan bloggare men det är väl ändå oviktigt? Hon måste stå för sitt egna agerande helt enkelt.

        Vill bara förtydliga att jag inte tycker det är bra att hon mår dåligt. Det är såklart jättetråkigt och jag hoppas att livet blir bättre för henne snart. Jag tycker endast att folk får sluta tjata om att det är orättvist att hon får ta hela skulden.

          Men att behöva betala så mycket pengar, det är ju inget allvarligt hemskt brott hon gjort. Jag tycker lite synd om henne, hon har inte gjort mer fel än många andra liksom och dessutom verkar det påverka så att hon inte får jobb. Nä jag tycker faktiskt synd om henne, märktes i videon att hon är ledsen men det är annat som hänt henne också.

    Jag förstår att KO överklagar domen i de delar som domstolen gick emot dvs det annonserande företagets och bloggnätverkets ansvar plus ett förbud mot att utge sig för att vara konsument i reklamsyfte.
    Visst är det orättvist mot Alexandria att hon ensam fått dra detta lass. Jag förmodar dock att KO valt henne just för att få med situationen då någon låtsas vara konsument trots att det är ett betalt samarbete. Influencermarketing går ut på att någon ska ge trovärdighet åt reklamen och att då låtsas vara konsument är naturligtvis ett sätt att ge sken av ett vänskapligt råd till följarna.
    Smygreklam finns det dock gott om på andra håll. Bara de senaste veckorna finns massor med omärkt reklam i Bellas blogg och Instagram. Där skulle KO kunna hitta ganska många exempel just när det gäller bristande reklammärkning. Bara att skicka över ett förbud vid vite till alla som fuskar med reklmmärkningen!

      Men har jag förstått fel att det inlägget som överklagas så hade hon skrivit sponsrat inlägg överst? Tycker i så fall att det blir fel att fälla henne för något hon gjort innan regelverket förtydligades.
      (Har inte följt den här soppan så jag har verkligen ingen aning om hur nått står till om något)

        Det saknas sändarangivelse i blogginlägget enligt stämningen. KO menar att det klart ska framgå till ledning för konsumenten vilket företag som svarar för marknadsföringen.
        Kissie hade alltså inte skrivit att det var Pantaluren AB som var den korrekta avsändaren och det rörde sig om en annons för detta företag.
        Blogginlägget är ändrat nu jämfört med hur det såg ut 6 mars 2016.

          Tack för svar!

    Apropå att inte alltid må bra.

    Är det någon här som är följare på LDs insta och vet ifall allt är bra med henne?

    Jag har inte sett något livstecken på länge nu. ?

      Aktiv på insta, men lite bihåleinflammation verkar det som.

        Skönt att höra att det inte är värre än så. ?

      Men skaffa ett liv.

        Hur tycker du det ska se ut då?

        Annars är jag rätt nöjd med mitt liv som det är nu. ??

          Härligt att du är nöjd med ditt liv som verka bestå i av att sitta på denna blogg och klanka ner, hylla, tycka och tänka och ett behov av att ha sista ordet. Är det ditt kall i livet att skriva på denna blogg? Väldiga vändningar i ditt tyckade också, känns lite udda men härligt att du är nöjd.

          Anonym / 14:54
          Och du är då den som kommenterar de som kommenterar på denna blogg – klankar ner, hyllar, tycker och tänker och försöker få sista ordet på kommentarer om kommentarer? Lite udda, men härligt!

          Och du också då S hehe. Jag fick ju en fråga så då svarar man, du fick ingen fråga men du kommenterade de som kommenterar på denna blogg 😉

          Anonym: Förutom då att du inte svarade. ?

          Och jag sitter inte här hela tiden. Bara nästan. (Eller inte) ?

        Ett liv där man inte bryr sig om andra..?

      På sin blogg skrev hon ett inlägg 14 februari, sen dess ingenting. Vad som försiggår på hennes insta vet jag inte, hon har gjort den privat av någon anledning. Det gör hon väldigt sällan så jag undrar också om allt är som det ska.

    Kissie pratar ju om i sin senaste vlogg om varför hon inte mår så bra. Bla att hennes farmor dött, att hon inte fick ett önskat jobb och domen.

    Min erfarenhet är tyvärr densamma, även om jag önskar att det inte vore så. Det är faktiskt väldigt få personer som bryr sig när man mår dåligt och så tror jag att det är för många. Att ha människor i sitt liv som genuint bryr sig och ställer upp är en gåva, inte något man ska ta för givet.
    Jag är just nu i en period där jag har väldigt mycket ångest och har varit väldigt öppen med detta denna gång, i alla fall med de som står mig närmst. Folk fattar inte, vet inte hur de ska hantera det och är för upptagna med sina egna liv för att ha tid att bry sig om mitt. Jag har accepterat att det är så, att jag inte har någon annan än min pojkvän (och psykolog) att vända mig till. Har absolut upplevt att folk drar sig lite från en när man mår dåligt. Tycker inte nödvändigtvis att de är dåliga personer, men har accepterat att vi kanske inte har en sådan relation där jag kan vara 100 % mig själv och då undviker jag dessa personer när jag mår som jag mår.

      Jag kan å andra sidan tycka att det är rent av själviskt och rätt arrogant att inte bara ta för givet att ”vanliga” vänner och nära ska ha både verktyg och förmåga att kunna hantera och bemöta en närstående med ångest, och samtidigt se dem som sämre vänner för att de inte KAN förstår – för det är ju ofta precis vad det handlar om; de kan inte hantera din ångest, för de är vanligt folk som varken varit där eller utbildats i hur man bör bemöta och stötta de som mår som du gör. Det är ett jävligt tungt ansvar du lägger på lekmän, så det förvånar mig inte att de ryggar undan för en börda du kastar på dem med förväntningen att de ska ha verktygen de behöver för att hantera den, utan att någonsin ha haft varken skäl eller möjlighet att skaffa sig dessa. Klart man drar sig undan, det hade jag också gjort, om inte annat för ren damage control. Vet man inte hur man bemöter människor med ångest är säkert rädslan för att av misstag göra det sämre, trots att man menar väl, mycket överhängande hos många. Det är faktiskt inget ansvar man kan avkräva vem som helst; det är därför det finns människor utbildade för sånt.

    Såg Kissies video på hennes blogg och jag tycker synd om Kissie.

    Hon har ju gjort fel, då får hon ta följderna av sitt handlande. Men jag kan förstå att hon tycker det är orättvist att det bara är hon som drabbas när majoriteten av bloggarna gör exakt samma sak. Jag tror dock att flera kommer fällas efter detta.

    Tycker det är så fruktansvärt orättvist att just Kissie ska få ta alla bloggares/influencers skit och gå till domstolen med detta, betala böter osv. Finns massor av ”kända” människor mer än henne som gör så fula saker och är luriga men som ej åker dit och det är orättvist.

      I mål om hastighetsöverträdelser i tingsrätt är en väldigt vanlig invändning ”bilen bakom/framför mig körde ännu fortare och den blev inte stoppad av polisen”. Nej, det är möjligt, men det förtar inte det faktum att du körde för fort. Samma resonemang är tillämpligt här: Alla har ansvar för sitt agerande. Att andra också gör fel, är ingen anledning till varför Kissie (eller vem det nu kan vara) inte ska hållas ansvarig för de fel hon gjort.

    OT: Heter den här bloggen ”Blogg bevakning” eller ”Bloggbevakning”?
    Särskrivningen svider lite i ögonen varje gång jag ser headern…

      Det kanske är ljuset från skärmen som irriterar dina ögon? Du bör nog kontakta en läkare om dina ögon SVIDER av det. Nej men seriöst, sluta med sådana där extremt överdrivna beskrivningar. Det är fjantigt.

        Svidande kritik, svida i själen, svida i plånboken, har du problem med att förstå innebörden i de uttrycken med?

          Har inte något problem med att förstå intrycken (jag är smartare än du tror!) men ditt, om ni är samma person, uttryck är lite annorlunda än ”svidande kritik/sved i plånboken” och går inte att jämföras då det där är vedertagna uttryck. Ditt påminner mig snarare om de där ”Jag får ont i magen av att läsa det där”, ”Jag blir mörkrädd av att läsa det där”, ”Jag blir kräkfärdig av att läsa det där” etc.

          Säg till om du inte förstår.

          Nej, det var inte jag som skrev första kommentaren men tycker att det är ganska uppfriskande med människor som vågar använda språket på nytt sätt. Jag brukar säga att något är så fult så det svider i ögonen.

    Men, nu tar du väl ändå i? ”Släpas ut till stupstocken”? Ett prejudikat kan endast åstadkommas genom överinstansens avgörande i ett konkret fall, som sedan blir vägledande i liknande mål och ärenden. KO är en statlig svensk ämbetsman, med ett lagreglerat uppdrag. Frågan om ett avgörande bör överklagas eller inte, beror inte på om det är ”synd om” KO:s motpart eller inte, utan på om KO anser att den rättsliga bedömning som gjorts i underinstansens avgörande är riktig eller inte. Om KO inte anser bedömningen vara riktig, ska hon överklaga, annars inte.

      Exakt så!

    Hundratals gör samma sak, en blir dömd. Klart det är jobbigt, men hur ska de göra? Om de aldrig dömer någon kommer laglösheten fortsätta.

    Jag förstår inte alls varför det är synd om Kissie? Hon har brutit mot Sveriges rikes lag. Skulle man säga så om någon annan som exempelvis skattefifflat? Galet. Äntligen, säger jag. Hoppas hon fälls för det tredje med.

      Brutit mot Sveriges rikes lag? Nja inte riktig va, mot RO och KO:s lagar men det är ju lite nyare lagar, eller vad ska man säga ”lagar” som varit lite luddiga och otydliga.

    Om man letar efter omärkt reklam kan man ju alltid kolla in Sara Vargas Instagram… ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.