Stort grattis till Alexandra Bring och hennes kärlek!

Stort, stort grattis till Alexandra Bring och hennes sambo som fick välkomna sin dotter till världen aningens snabbare än de hade tänkt sig.
Alexandras syster Victoria är också gravid och den som förväntades föda sin lillkusin först, men det satte den här lilla tjejen stopp för!

Tack för tips, Therese!

34 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Shit, inte är väl hennes kropp förstörd nu?

      På vilket sätt skulle hennes kropp vara förstörd menar du? Den kommer väl kanske inte se ut exakt som innan hon blev gravid men ärligt, förstörd?

      Min kropp ser bättre ut nu än innan min graviditet ??

      Min kropp är då inge förstörd efter att ha fött ett barn vaginalt. Blev sydd ganska mycket i underlivet och ärret syns väldigt tydligt än idag (4 år senare), höftregionen är bredare, brösten ser lite annorlunda ut, jag har fått lite rynkor i ansiktet och något grått hårstrå (hade kanske fått det ända, med eller utan barn)… Men skulle absolut inte påstå att kroppen är förstörd. Kroppen ändras – JA.

      Varför skulle den vara det? ?

      Finns väl olika definitioner på vad man menar med en förstörd kropp.

      Det förstörda med min kropp är att jag inte kan hoppa studsmatta alls eller nysa/hosta om benen är för brett isär. Då kan man bara hoppas att en binda råkar ligga i trosan (och ja, har gjort knipövningar etc för att försöka fixa detta). Annars är höfterna lite bredare, brösten hänger lite, någon liten bristning på höften och hormonell huvudvärk är några saker. Kommer inte föda vaginalt igen om jag skulle få fler barn i framtiden. Trots detta ångrar jag det inte.

    Ohh.. Såg bilden först och tänkte ”wtf, har KISSIE fått barn??”

    Men så va de nån annan..
    Förresten vem är hon? Ingen blogg jag känner till.

    Jag har en genuin fråga: varför är det viktigt att förmedla hur många centimeter man öppnat sig? Hör och läser det ofta men förstår inte riktigt den grejen.

      Det ger en indikation på hur långt borta bebisen är. När man är 10 cm öppen är man i regel redo att krysta ut bebbe. När man pratar om det refererar man alltså hur långt in i förlossningsförloppet man befinner sig.

      Plus att man måste uppfylla 2 av 3 kriterier för att få vara kvar och att vara öppen 3 cm är en av dem!

        Vilka är dom andra två? /från en som aldrig fött barn och oroar sig en del

          Har för mig att det är att ha tre värkar på 10 minuter och att vattnet har gått.

          Tror dessa kriterier dock diffar lite från person till person och mellan förlossningsklinikerna.

          Precis, diffar sig lite beroende på omständigheterna. Jag bor långt från förlossningen (15 mil) och vi är ”tillåtna” större marginaler. Vi får komma in och stanna kvar på förlossningen i ett tidigare skede än om vi bara haft någon mil.
          Bilförlossningar är inte helt ovanligt här jag bor. Kolla upp med MVC och/eller förlossningen vad som gäller just dig (om du är gravid dvs).

          Vattnet måste inte alls gått. Mitt vatten gick när jag var öppen 10 cm med båda mina barn.

    Grattis! Känner inte till henne dock, men en grattishälsning får man väl ändå skicka 🙂

    OT. Sorry för trådkapning och lång kommentar.

    Jag ska resa till Paris i april med mina syskon över en weekend. Det ska bli jättehärligt men jag har sån sjuk ångest över att lämna barnen hemma. De kommer att ha sin pappa och farmor hos sig i de fyra dagar det rör sig om så de kommer vara i fantastiskt trygga händer. Men ändå har jag sån jävla ångest kring denna resa och att vara borta från dem. Den äldsta är 2,5 och den yngsta kommer att vara 11 månader när jag åker. Har inte sovit borta en enda natt sen min äldsta föddes (vilket betyder att jag inte sovit en hel natt på 2,5 år). Har knappt ens varit ute och haft någon form av egentid. Någon middag med en vän här eller där, en gång var min man och jag på bröllop men åkte hem vid 23. Jag har inte velat heller. Älskar att vara med barnen och har egentligen inget behov av egentid ifrån dem mer än någon timme ibland. Men nu ska jag alltså åka iväg och jag kan knappt sova längre. Tycker att det ska bli jättejobbigt. Tänk om något händer mig när jag är borta och barnen får växa upp utan mamma? De kommer aldrig veta hur mycket jag älskade dem. Tänk om barnen glömmer mig? Kan de göra det? Tänker då framförallt på min 11 månaders. Hur fort går det? Kommer jag skada anknytningen till honom? Kommer de tro att jag lämnat dem för alltid? De är ju så små så de har ju inga tidsbegrepp.

      Nej, du kommer inte skada dig själv eller ditt barn genom att åka bort i fyra dagar. Tvärtom! Du kommer tillbaka, utvilad och med en massa nya intryck och livsglädje och de får lite extra uppmärksamhet av sin pappa och farmor ett par dagar. Låter som det här kan vara en bra övning för dig inför dagis och skolstarter osv. ☺️

      Du kan dö vilken dag som helst, bli påkörd i trafiken etc.
      Åk och njut, herregud! Skulle älska att komma iväg från mitt vilddjur här hemma!

      Jag har faktiskt skrivit ett brev där jag nämnt de jag vill nämna och skrivit vad de betyder för mig, för precis som Karin sa så kan man ju bli påkörd eller dö av annan orsak vilken dag som helst. Brevet är gömt men väldigt lätthittat om någon skulle behöva rensa mina saker ?

      Som du säger har de inget tidsbegrepp, 4 dagar är ingenting för så små barn. Åk på resan och njut! De kommer ha det bra hemma.

      Jag åkte iväg fyra dagar första gången när mitt barn var 13 månader. Jag hade liksom du varit borta kortare stunder, hade hunnit börja jobba lite, men jag hade aldrig sovit borta utan mitt barn. Min sambo och jag hade delat ganska mycket på föräldraledigheten så barnet var van vid oss båda.
      Under dessa fyra dagar pratade vi varje dag över FaceTime (videosamtal). Visst, jag var orolig, men det gick jättebra!

      Åk inte! Följ din känsla. Du kommer inte kunna njuta om det redan nu känns så jobbigt. Och din känsla är helt normal biologiskt sett. Din 11-månaders och du är såpass tight sammanlänkade fortfarande att det faktiskt kan sätta spår i detta stadie.

      Kan du vänta med resan?

      Stor kram till dig, och var glad över att du har dessa känslor då de är helt naturliga och sunda!

    När var hon beräknad och när är hennes syster beräknad då? Känns som man precis fick reda på att hon är gravid ?

      haha! Jag känner lite detsamma?? har noll koll på vlka de är men läste här att de skulle ha barn och nu är barnet här?!

      Victoria är beräknad 28 feb har jag för mig, Alexandra skulle egentligen föda om 6 veckor.

    Hur kommer det sig att de har två olika efternamn? Nån som vet?

      Alexandra bytte till hennes mammas efternamn (eventuellt mammans ex eller något sånt.) De pratade om det i deras pod. Kanske första avsnittet.

    Skönt att allt gått bra! Hade det varit min syster som var beräknad till typ 5 veckor efter mig hade jag nog känt lite WFT! Jag skulle ju vara först. :’D

    Vem är pappan? Så hemlighetsfullt och de ät ej skrivna tsm

      Bara ringa Skatteverket och fråga vem som står som pappa till barnet. Kan dock ta någon vecka innan den uppgiften finns där. Ja de är skyldiga att lämna ut denna info och ja de kommer fråga vad du ska veta det för men det behöver du inte svara på. Sen vet du det och behöver aldrig fundera på det igen, skönt va ?

        Men va fan! Om han inte vill vara offentlig så får ni väl för i helvete respektera det! Ringa Skatteverket? Herregud…

      Chebaro på insta. Han är fotograf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.