En gång är ingen gång tyvärr..

Alexia Kafkaletos:

Jag önskar att jag kunde säga att det här är första gången jag hör någon anklagas för att utnyttja sjukdom för att få en större blogg, men så är tyvärr inte fallet.
Jag har sett det både en och två gånger på nätet och blir – sorgligt nog – inte ens förvånad längre.
Alexia – vars dotter Corinne drabbats av Leukemi – få tydligen ta emot både den ena och den andra åsikten om hur hon orkar sminka sig, köpa kläder eller egentligen allt annat som inte är att ligga som en blöt fläck på golvet och gråta.
Hon gör förmodligen det också, men kanske är det just de här små ”ytliga” andningshålen som gör att hon för en stund kan tänka på någonting annat än sin dotters sjukdom och som gör att hon faktiskt orkar resa sig efter att ha varit den där blöta fläcken på golvet?

Jag förstår inte folk som ens har MAGE att ifrågasätta hennes motiv.
Vad mer pratar de som när de ses, de här människorna? Jag vet inte om de lyssnat på alldeles för många poddar om Dee Dee Blancharde och hennes dotter Gypsy Rose, för vad skulle annars få en människa att tro detta om en mamma till ett sjukt barn? (Munchausen by proxy)
Hur kan man påstå någonting så fruktansvärt och kränka en mammas kärlek på det viset?
Det är mycket jag inte gillar med sociala medier men här måste jag ändå få slå ett slag för all den kärlek som strömmar in i Alexias kommentarsfält.
Jag hoppas att hon inser att för varje person som ifrågasätter hennes motiv så finns det hundra stycken som backa upp henne och stöttar henne, någonting som hennes kommentarsfält verkligen vittnar om.
Att det dessutom är hennes vänners vänner som påstått de här sakerna om henne gör att jag blir nästintill mållös.
Jag hoppas att de skäms! 

Om ni vill stötta Alexia och hennes familj kan ni göra det här på hennes blogg.

24 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag blir alldeles mållös… Vidriga människor det finns ? Jag vet inte ens om jag orkat stå på benen om mitt barn var sjukt, så all heder kärlek och respekt till A för att hon lyckas hålla ihop som människa, för sin dotters skull. ❤

    För det första så hanterar vi alla kriser olika och för det andra så måste man nog ha något annat att tänka på emellanåt för att inte totalt gå sönder i tusen bitar. Man kan tänka vad man vill om folk, men att säga sådana saker är rent ut sagt elakt.

    Inga barn ska behöva bli svårt sjuka. Livet är orättvist. <3

    Jag kommer inte på något bra att såga, i min värld är det sinnessjukt att skrivs sådana saker.

    Min spontana tanke är hur fan de här människorna mår, som skriver sådana saker. Deras psykiska hälsa kan ju inte vara på topp.

      Sluta blanda ihop psykisk ohäsla, denna människa är empstilös dumhuvud!

    Försök samla alla lån etc hos en, gå till er bank och prata. Det är bättre att försöka lösa det än att vänta tills kronofogden knackar på. Ni klarar det!!

    Är du medlem i BBs facebookgrupp Economista? Väldigt mycket frågor av den här typen, och folk som öppnar upp sig om liknande problem samt hur de jobbat sig ifrån dem (BB eller hennes tips ser man inte mycket av, utan det är en mer jordnära ton).
    Vill verkligen tipsa om att gå med där, gillar du det inte är det ju bara att logga ur. Man kan även ställa anonyma frågor.

    Massor av människor har tagit sig ur det, ni kommer också göra det, är jag helt säker på!

    Du passar alltså på att skriva av dig här. Under ett inlägg om Alexia och hennes cancersjuka dotter. Wow.

      Förlåt, läste faktiskt inte inlägget för jag var så knäckt och ville bara skriva 🙁

        Sälja bilen? och ”släcka lite bränder” med de pengarna? Samla lånen på samma ställe? ❤️ Det kommer fixa sig!

        Tyvärr skulle vi gå back på att sälja bil eller hus, har räknat på det. Får fortsätta snåla och hoppas att det vänder. Har även funderat på att ”come clean” till mina föräldrar och låta dem köra lite lyxfällan med oss, de är grymma på att spara men ändå leva gott! Tack ❤

    Och detta skulle du nog ha skrivit under ett annat inlägg.
    Att du beklagar dig över att sminket är slut rimmar ganska illa just här tyvärr.

      Håller med, rätt äckligt faktiskt

        Men sluta. Hon menade nog absolut inget illa. Folk kan ha problem osv. Det skadar väl ingen att hon råkade göra det. Aldrig någonsin handlar varenda kommentar om själva inlägget.

      Ber verkligen om ursäkt, såg inte vad det handlade om innan jag skrev. Håller med dig. Camcam får gärna ta bort tråden.

    Den här typen av leukemi hos barn har ju en lång behandlingstid på ca 2,5 år. Samt tackolov en god prognos.
    Det blir ju vardag det med och man ligger nog inte som en blöt fläck hela tiden utan lever på precis som Alexia gör. Fult att anklaga en mamma för att utnyttja sitt barns allvarliga sjukdom.

    Tja, byt till billigare bil och köp ett billigare hus? Om golvvärmen pajar? Ett par tofflor om det är jobbigt med kalla fötter. Vad är det som ska vända? Antingen får ni höja lönen eller sänka standarden.

      Ät ris o bönor. Gör eget margarin, köpt eldorados, baka bröd. Alltså skittråkigt kanske och en känner sig ”pinsam/snål” men hellre känna det än att stå på 0:-. Äter ni ute på lunch? Sluta med det. Kan ni ta bussen till jobbet? Stäng av golvvärmen? Som någon sa, finns ju tofflor eller raggsockar om en fryser om fossingarna. Ser ni inte pengarna för dom är på kort osv ta tex all lön och lägg dem i kuvert för varje utgift. Ett för mat, en för lån, en för hyra osv. När pengarna är slut i kuvärter är de slut, istället för att bara köpa något snabbt för en vet att det finns pengar på kortet. Nu bor jag iofs i usa där det inte är lika etablerat med online-betalning osv som i Sverige så kanske inte funkar att ha mycket kontanter på sig. Annars, sätt er ned och gör en ordentlig budget och HÅLL på den. Sätt upp ett mål på vart ni vill vara ekonomiskt om ett par år och sträva efter det även om det betyder leva ”fattigt” ett tag.

        ”Pinsamt snål” är mitt livsmotto, vägra gå på marknadsföring!

    Finns ju inte så mkt att göra – byt boende? Jobba extra och öka inkomsten?

    Lever man över sina tillgångar (även om det var av ”misstag”) så får man ju bara ta tag i det – det är ingen mänsklig rättighet att bo i hus, att ha bil osv….har man inte pengar så lånar man inte mer (i min värld) utan man anpassar livet efter inkomsten (iaf om man har två inkomster, om inte det räcker så lever man ganska dyrt) – och du, ditt barn har iaf inte cancer & pajar golvvärmen så överlever man utan det också!

    Mina erfarenheter säger mig att hjärnan inte fixar att vara inställd på kris och kaos hela tiden. Man inte bara kan tänka på annat, man gör det också, och kanske till och med mår dåligt över även detta. Men hjärna vill överleva och då processar man svårigheter i små doser. Och om barnet är svårt sjuk så är det bra om nära och kära är mer eller mindre som vanligt ibland, så att tjejen inte bara känner sig som en sjukling utan fortfarande som ett barn som alla andra. Jag håller alla tummar och tår för att hon ska bli frisk. Jag vågar inte ens tänka tanken på att något liknande skulle drabba min familj, jag är nog inte tillräckligt stark för att fixa det.

    Om ni verkligen har 0kr kvar (jag tror dig, det är inte det!) så måste ni väl helt enkelt lägga om ert liv. Alltså, är huset och bilen dyrare i drift än vad ni klarar – byt dem då! Skitjobbigt, jag vet, men vad har ni för val? Att Kronofogden kommer till er fina villa, eller att ni kan leva på era inkomster och utan pengaångest men i ett aningen mindre finare hus? Lätt val, egentligen! Och surt ja, men har ni levt över era tillgångar så måste ni tyvärr betala för det nu på nåt sätt.

    Usch sorligt… vill inte ens tänka tanken. Är så otroligt lättpåverkad när det kommer till barn. Det oskyldigaste och heligaste vi har. Hoppas allt går väl för dom. ❤️

    Var är resten av kommentarerna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.