Ska vi gå till botten med Therese Lindgren och botoxryktena?

Det har varit ett himla engagemang kring Therese Lindgren och ifall hon har använt botox eftersom det lite strider mot de värderingar som ofta omringar veganismen i och med att substansen testas på djur. 
Sverige var ett av de första länderna i världen att 2012 slopa djurförsök vid test av botox men ute i världen sker det fortfarande.

Det var i boken ”Kalla mig galen” av Christian Dahlström som Therese berättade om att hon testat botox och den gavs ut i oktober 2017, men när intervjun gjordes framgår inte.
Therese har berättat att hon började äta en helt vegansk kost sommaren 2016 och la i samma veva ut sina designväskor till försäljning eftersom hon inte längre ville ha några skinnprodukter.
Kanske började hon se över andra aspekter av livet i samband med det? Bara för att man bestämmer sig för att ”bli vegan” så betyder det ju inte per automatik att man helt plötsligt vet exakt vad alla produkter i hela världen innehåller, används till eller hur de testas.
Jag hade fram till att jag tog emot min första kommentar om det här inte en aning om att botox testas på djur i länder utanför Sverige.

Kanske visste Therese om det? Kanske inte men frågan borde vara ”Använder hon botox NU efter att hon fått reda på att det testas på djur efter att hon helt tagit avstånd från alla produkter som inte är veganska”?
Att jaga henne med en imaginär högaffel på nätet för någonting som kanske handlat om ren okunskap och/eller ändrade värderingar är inte riktigt rättvist tycker jag.
Och samtidigt som jag skriver den meningen så inser jag att jag gjort lite likadant med saker Bella sagt under sitt äktenskap med Odd.
Med den insikten färskt i minnet så kommer jag i framtiden fokusera på saker som är fakta, inte ifall Bella bytt ut sin mjölkchoklad mot en mer barkliknande substans med 92% kakao.

Jag vet inte varför Therese vägrar bemöta frågor om detta på sin blogg.
Kanske för att hon ångrar sig, kanske ångrar hon sig inte alls? Kanske var det en engångsföreteelse, kanske inte?
Om hon använt sig av svenskt botox som inte testas på djur, är det okej då? Ur en rent vegansk aspekt då med den ”förebildska” aspekten lagd åt sidan.
Den kommer med största sannolikhet plockas upp om det visar sig att hon injicerat icke djurtestat botox, men tills vidare är vi bara arga på henne å djurens vägnar, eller hur?

Tack för tips!

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Cam cam, har du lyssnat på bella i Schulman show?

    Hon har svarat på kommentarer om det på hennes blogg (kommer inte ihåg vilket inlägg men det med sjukt massa fler kommentarer än de andra…..) så kolla där för korrekt citering.

    Men om jag fattat rätt har det med att hon inte vill prata om skönhetsingrepp alls iom sin unga publik. Men att vara vegan är ju att man strävar mot att leva så icke-djurskadande som möjligt. Finns inga strikta regler egentligen men folk älskar ju att skrika att hon inte är ”riktig vegan”

      Hon pratar ju runt ämnet. Jag tror inte att det beror på att hon inte vill prata om det till sin unga publik. Hon har nämnt andra dåliga saker hon gjort flertal gånger, tex dämpat smärta med alkohol osv. Jag tror hon bara vill undvika att svara på frågan för att rädda sitt varumärke. Därför låtsas hon missförstå ”kritiken” och frågorna folk ställer.

        Hur har hon då pratat om dessa saker? Har det varit i positiva ordalag eller ett försök till normalisera/bagatellisera/glorifiera att hon använt exempelvis alkohol på det sättet? För om inte, går det ju inte riktigt att jämföra. Att ta upp sig själv som ett exempel och ”varna” andra att inte gå samma väg är ju nämligen inte riktigt detsamma som att prata om sina ingrepp. De flesta använder ju botox för att ”bevara skönheten”/förbättra utseendet = kan leda till att hon normaliserar att det är så man behöver göra för att behålla/bli snyggare och kan därför också påverka yngre att göra detsamma.

        Jag tror att hon undviker att svara för att hon känner att hon inte kan svara på ett sätt som gör att hon kan fortsätta vara en god förebild. Med alkoholismen kan hon ju vända det till något bra och stärkande. Själv struntar jag i om hon gjort botox eller andra ingrepp men jag kan förstå hur hon resonerar på ett sätt. Vet dock inte vad som är bäst egentligen, att vara ärlig med det eller att skydda ”barnen”.

      Varför Therése vägrar säga varför är för att hon har själv sagt på youtube att om hon säger det så kanske många människor tror att det är ”normalt” att göra botox eller filers. Det är för att hon inte vill uppmuntra folk till att göra botox eller filers

    ”Jag vet inte varför Therese vägrar bemöta frågor om detta på sin blogg. ”

    hon har ju svarat på frågorna i kommentarer i sin blogg… där hon även berättat varför hon inte tagit upp detta. läser man hennes svar mellan raderna erkänner hon ju att hon gjort botox, och att vissa saker inom medicin[sic!] så kan man inte alltid ta hänsyn till att det testats på djur då behovet av att använda det för att må bra är större. hon skrev också att hon inte vill prata om skönhetsingrepp alls pga att vissa tittare hos henne är 7 år gamla och kan få för sig saker, men att hon tycker det är okej att visa upp dildos osv för samma 7åringar.

      Hon kan ju inte anpassa sitt innehåll efter sjuåringar. De utgör ingen stor del av tittarskaran.

    Kanske visste Therese om det? Kanske inte men frågan borde vara ”Använder hon botox NU efter att hon fått reda på att det testas på djur efter att hon helt tagit avstånd från alla produkter som inte är veganska”?

    Boken kom ut oktober 2017, vid den tiden (och hela 2017 kan vi säga då vi inte vet när intervjun hölls) var hon vegan och hon vet mycket väl om att det inte är veganskt. Hon kollar ju upp livsmedel och sminkföretag innan hon köper det så hon visste vad som gällde botox tror jag.

      http://forskautandjurforsok.se/fakta/konsument/botox/

      Sedan 2011 har Allergan (varumärkena Botox och Vistabel), som är en av de största tillverkarna, steg för steg ersatt många djurtester med ett test på celler. Detta celltest godkändes i USA 2011 och i EU under 2012. I samband med detta uppgav företaget att de räknade med att kunna ersätta ca 95 % av djurtesterna inom tre år. Nya uppgifter från företaget till konsumenter under sommaren 2017 tyder dock på att djurtester fortfarande förekommer, om än i begränsad omfattning.

        På FB igår gick Forska utan djurförsök även ut med detta ”Robert Fredriksson, Uppsala universitet, har tilldelats 200 000 kr till projektet: Utveckling av en ny metod för att testa botulimuntoxin (”botox”) utan att använda försöksdjur.”

    Men Bella är ju en milsvid skillnad då hon har sina åsikter pga att det är den som säljer bäst för stunden inte för att hon verkligen tycker på ett eller annat sätt. Och hon svänger ju inte lite heller och allt medan hon är övertygad om att det hon tycker är bäst bäst bäst.

    Finns bara en sak hon aldrig svikit från och det är att hennes karriär är den bästa men t o m där ändrar hon lite efterhand där något förr var ett stor succés blir till en misstag som hon lär sig ifrån, tex hennes tidning mm.

    Du kan inte jämföra Bella och hennes ändrade åsikter med andra för de ligger på ett eget plan för sig själv.

    Men snälla. KLART hon vet om att det testas på djur, hennes utseende är bara viktigare.

      Ja det vore ju väldigt konstigt annars med tanke på hur himla medveten hon är gällande ALLT annat. Hon kollade väl till och med upp om hennes tandkräm var vegansk liksom? Tror också bara att hon prioriterar sitt utseende denna gång. Hon har ju skrivit flera blogginlägg om hur hon ”hatar” sitt utseende och vill ändra på allt och spruta in saker överallt osv. Tycker personligen inte att det är någon skillnad på att använda botox och att t.ex bära en päls, med tanke på att hundratals möss dör i framställningen av botox. Men hon kanske ser på det annorlunda?

        Vill du länka några? Har aldrig sett!

          http://www.thereselindgren.se/2018/02/03/svar-pa-kommentarer/ – svaret längst ner

          &

          http://www.thereselindgren.se/2018/01/21/beratta-vs-beratta/ – ”Just nu är jag inne i en period där allt handlar om mitt utseende i huvudet. Jag vill göra om allt. Skära bort, lägga till, ljusa upp, fylla ut.”

    Christian Dahlström har en podcast, Sinnessjukt, där Therese medverkade sommaren 2016. Intervjun har sannolikt gjorts våren/sommaren 2016.

    Kan för övrigt starkt rekommendera hans pod! Han är inte lika aktiv idag då han satsar på andra projekt för tillfället, men han publicerar fortfarande avsnitt då och då.

      Om det var då hon började måste hon ha gjort det flera gånger? Eftersom effekten avtar efter ett tag och hennes panna fortfarande är stel.

        AAH can’t unsee!!! Lägger inte märke till såna saker själv men om någon påpekar det är det allt jag kan se och koncentrera mig på!

      Jag har ingen åsikt kring hurvida hon har/inte har gjort det men hela världen om hon har gjort det? Med tanke på att hon väger upp bra mycket mer än gemene man för djurens rättigheter. Måste man göra allt 100% ”rätt”? 90% ”rätt” är fortfarande jävligt bra och bra mycket bättre än 0%.

      Men blir så trött på såna där spekulationer, bara för att hon var med i ett avsnitt sommaren 2016 betyder inte det att intervjun sannolikt gjordes då? Såvida hon inte hänvisar till intervjun i avsnittet så finns det väl ingen ”sannolikhet” bara för att de träffades då?!

      Alltså hon får ju göra exakt vad hon vill och hon har ingen skyldighet att berätta det för någon.

    Hon undviker att svara på frågorna ang. Botox för att hon helt enkelt inte kan stå för det, eftersom hon är medveten om att det strider mot så mycket som hon tidigare sagt och står för och att det sänder ut dubbla budskap. Hon har ju tidigare sagt att hon aldrig skulle kunna använda fillers/botox just pga. att de är djurtestade. Hon har även kastat sina youtubekollegor framför bussen flertal gånger och t.o.m bett sina följare att inte rösta på vissa till guldtuben för att de använder djurtestat smink? Det börjar krypa fram fler och fler dåliga sidor hos Therese som visar att hon kanske inte riktigt är den hon vill framställa sig som.

      Och de ”youtubekollegor” som använder djurtestat smink är heller inte veganer. Konstigt att man inte skulle få bestämma sånt själv utan att bli straffad, som Therese verkar vilja ha det.

      När har hon sagt det? Det jag hört henne säga är att alla får göra som dom vill när det gäller animalska produkter. Anders är ju tex inte vegan och äter kött och det är okej för henne, så det låter konstigt om hon skulle sagt att man inte ska rösta på andra pga att de använder smink med animaliska produkter i.

        Jo hon sa det i en vlogg någon gång innan guldtuben.

        Yes hon har sagt det! Det minns jag också

          Har sett alla hennes videor och jag minns inte! Sen kommer jag ju förstås inte ihåg alla detaljer från alla videor men jag skulle påriktigt vilja se länk till den vloggen för annars tror jag inte på att hon verkligen sagt just sådär.

        Det stämmer. Var det innan guldtuben 2016? I så fall var det i mitten av mars ish 2016 hon snackade om det.

          Jag är så trött just nu, så jag läste ”hon snarkade om det”…

      Håller med! Jag tycker det känns som hon spelar teater. Hon har liksom varit olika personer vilket iof jag kan förstå till viss del, hon har ju inte mått så bra alla gånger osv. Men för mig har det svängt för mkt. Hon är dessutom väldigt ”korrekt” hela tiden, pratar som till småbarn och väger varenda ord i munnen vilket jag fattar varför hon gör men jag tycker inte det är särskilt charmig eller bra. Hon försöker vara för perfekt och det är det som i slutändan fäller krokben för henne. Ingen är sådär korrekt och då när man gör fel så får man ett hårdare fall eftersom man målat upp en ganska falsk bild av sig själv. Om man sedan lyssnar på vissa intervjuer/poddar med henne så är det som en annan person. Så pass mycket skillnad att jag kände mig lurad. Så jag slutade kolla, känns som hon skapat en image för att kunna tjäna pengar på och det är inte nice.

      Jag tycker det är lite sorgligt att Annica Englund opererat / ändrat så mkt på sin kropp, hon verkar ha mkt komplex och dåligt självförtroende och att hon berättar och visar upp alla fillers osv tycker jag är skrämmande på ett sätt(då det liksom gör reklam för att man ska förändra sig) Samtidigt tycker jag att det är så jävla nice att hon faktiskt är ÄRLIG. Hon har berättat om alla sina ingrepp, berättat precis varför hon gjort dem. Varit ärlig med sina komplex osv och det kan man absolut uppfatta som lite tragiskt – samtidigt gör ju det henne mänsklig. Och hon behöver inte leva upp till en skapad image av nån som alltid väljer och gör rätt.

        Håller verkligen med. Förutom om just det med Annica då, har otroligt svårt för henne och tycker hon verkar vara troligt falsk och oskön som person haha. Men ja, hon står ju för sina ingrepp iallafall..

          Jo jag älskar henne inte direkt men jag tycker ändå det är en bra jämförelse med Therese för hon är väldigt ärlig. Sen kan man ju tycka saker om det hon säger när hon är ärlig, men det gör ju ändå att hon känns mer på riktigt! Jag kan relatera mer till Annica, fast att jag kan känna att det är ledsamt att hon verkar känna sig/agera så som jag gjorde när jag var typ 15. Men det är ju något fin i det på något sätt också.

        Ja, hon står för allt… utom bröstoperationen.

          Har hon gjort det

    Det problem jag har är att hon frontar sitt eget husvårdsmärke, vilket implicerar: använd de här produkterna för att se ut som Therese Lindgren. Men om hon använder botox är det ju inte möjligt? Jag såg på hennes blogg att hon inte vill skriva om skönhetsingrepp för att påverka sin yngre publik, plus den klassiska ”you’re damned if you do, damned if you don’t” (vilket OBS jag tror på). Jag tycker att folk är fria att göra vad de vill med sina kroppar, men att tjäna pengar på att ens följare ska köpa ens hudvård och inte kunna svara på frågan om man använda botox eller ej känns ogenuint. Dvs: hon är fri att använda botox, jag bryr mig inte, men försök inte sälja på mig produkter som du själv ”frontar” och låtsas som att det regnar när folk frågar om dina skönhetsingrepp.

      (OBS, vet att Therese är inte ensam om detta)

      Men hon påstår väl inte att man blir rynkfri med hennes hudvård? Botox gör bara att du inte får rynkor, det ger knappast en bättre hud liksom. Förstår inte vad det har med något att göra?

    Och de ”youtubekollegor” som använder djurtestat smink är heller inte veganer. Konstigt att man inte skulle få bestämma sånt själv utan att bli straffad, som Therese verkar vilja ha det.

      Hoppsan den skulle inte hamna här..

    Potenstestning av botox på batchnivå behöver fortfarande göras i djur. Dock finns det i Sverige/Europa testmetoder på djur som är mycket mer humanare än de som används ex USA, men iom att ex FDA konsekvent vägrat att erkänna dessa validerade metoder så måste producenter som vill kunna sälja sin produkt i flera länder fortfarande göra dessa tester.
    Det finns inget ’svenskt’ botox. Såvitt jag vet finns idag inget företag som producerar botox och liknande produkter som har kvar sin in vivo verksamhet här. I princip är det i nuläget icke förenligt med svensk djurskyddslagstiftning.
    Sen ska vi icke förglömma i debatten att även om kanske 8-90% av marknaden för botox är kosmetiskt (och ergo sum icke medicinsk) så finns det ett stort behov av botox och liknande substanser inom regelrätt medicinsk verksamhet! Botox och dess medföljande djurförsök klankas lätt ned på för att det avskrivs som att ’bara är för idioter som vill se fina ut’ men det är långt ifrån sanningen! Hör bara ifrån den mängd spastiker, barn och vuxna, där förbättringen i livskvalitet, funktion och smärtreduktion är enorma!

      Som jag förstått det använder botox LD50 (leathal dose 50 %) på 100 möss per ny sats. Det finns två företag, Allergan och ett annat, som försöker minska testerna. Allergan har som mål att minska testerna till att bara 5 procent av satserna testar på djur.
      Jag hoppas att djurförsöken minskar för botox är ett bra läkemedel för många sjukdomar.

    Jag tror det handlar om att Therese
    1, Både givit ut boken Vem bryr sig samt lanserat veganska skönhetsmärket
    2. Är ganska ”pretto” som hon själv säger och hela tiden ska göra allt rätt, prata rätt osv
    3. Har en väldigt ung publik

    Vegangrejen verkar hon ju skita rätt hårt i då det finns måååånga exempel där hon köper/äter ickeveganskt och faktiskt inte verkar bry sig. Vilket jag isf tycker är en större grej.

    Att vara vegan innebär att aldrig konsumera, stötta eller promota produkter/aktiviteter där djur används/far illa. Det betyder INTE att man kan vara det 100%. JA man ska alltid göra valet när man kan men det innebär ju inte att man förväntas tacka nej till medicin om man är svårt sjuk eller strunta i att operera sig osv. Visst är det kontroversiellt men en vegan kan absolut operera brösten (finns måååånga exempel på det). Botox går inte att göra veganskt. Fillers finns som inte är testade på djur!

      Men lägg ner. Hon verkar göra sitt absolut bästa för att leva veganskt och har gjort mer för djuren än de flesta andra. Hon verkar inte ”skita rätt hårt i det”.

        Nja sitt absolut bästa är det ju tydligt att hon inte gör.
        Åtminstone uppfattas det inte så. Och JA, alla kan göra fel. Men om man drar in typ 7 miljoner på ett år på en image att man är vegan och gör rätt, ger ut en bok om att alla andra minsann också ska bry sig, lanserar ett hudvårdsmärke för att fler ska bry sig. Då blir det skrattretande att man köper saker helt utan att tänka!!! Det är ju precis det hon själv sitter och uppmanar andra att göra – kolla först köpa sen! Men hon själv gör inte det???? Det blir ju tydligt att man då målar upp en bild av sig själv som inte stämmer med den man är?

      Kan du ge några exempel på vad hon köper/äter som inte är veganskt? Är intresserad på riktigt då jag själv aldrig märkt av det..

        I någon video ganska nyligen men minns inte exakt när, var hon på typ rusta eller liknande och handlade massa skit. Då köpte hon ett torrschampo. Hon valde bort Batiste och sa typ ”ja just det de är inte veg längre har jag hört” och då tog hon(till synes) helt random något annat. Trots att hon om hon nu är vegan borde veta att allt man tar lite på måfå i princip aldrig är veganskt. Därför drar man ju upp telefonen och googlar om man är osäker!? Det gjorde inte hon och valde således en icke vegansk produkt. Nån annan video, eller var det samma? Köpte hon tandkräm och då tog hon en från ett större märke(minns inte vilket) och om hon nu är SÅ INSATT borde hon ju veta att alla de större märkena testar på djur.

        Sen finns det ju videon hon gjorde i början när hon fått kritik för att hon faktiskt INTE var vegan. Då gjorde hon en hel video som en bortförklaring. istället för att svara och bemöta de frågor som ställts började hon jiddra om att det fanns gelatin i väggkontakter och massa crap och att det var typ omöjligt att vara helt vegan. Helt galet då kritiken handlade om att hon VALDE att köpa och äta saker som inte var veganskt när hon lätt kunde valt annat!

        En annan gång skulle hon laga Quorn i en livesändning som ju är vegetariskt och inte veganskt. Hon hade ingen aning tydligen utan det var folk i liven som skrev att det inte var veg och då sa hon typ ”oj anders de säger att det inte är veganskt” och den här liven var typ i höstas och då hade hon utgett sig vara vegan skitlänge och ja då vet man sånt!

        Ost sa hon sist att hon åt eftersom hon inte klarade av den veganska.

          Hon sa att hon inte tycker om den veganska osten alls, men det betyder INTE att hon äter vanligt ost, utan byter ut den mot något annat. typ gjorde en nötterblandning och balde ner. Så försök inte!

    Hon har ju även sprutat in fillers i ansiktet, bland annat i hakan ser man tydligt om man jämför med gamla videos där hon hade en ganska tydlig John Travolta-grop. Synd, jag tycker den var söt på henne.

    Tycker det är sjukt konstigt att hon får så lite kritik för sin extrema överkonsumtion av prylar, kläder, smink, möbler etc. Exempelvis hennes nya lägenhet där ALLT är nytt, trots att hon och killen hade två lägenheter fulla av prylar redan. Bryr man sig om djur borde naturen och planetens välmående vara av större vikt än vad hon verkar orka bry sig om. Så himla synd med hennes stora publik, hon hade kunnat påverka så många till minskad konsumtion och prylhets. Tycker hela vegangrejen mest verkar va en imagegrej som hon bygger sitt varumärke på. Nu blev det lite hårda ord men hon tjänar ju pengar på detta och jag tycker därför hon borde få mer kritik för detta.

      Allt är inte nytt, deras soffa och fåtölj är begagnad ju!! Vet inte hur många gånger hon nämnt det, som att det gör det okej att dom köper allt annat nytt för dom har ju faktiskt varit duktiga och köpa något begagnat. ?

      TACK för att nån här verkar tänka precis som jag! Hon har makt och hon använder den på ett ganska konstigt sätt. Känns faktiskt som hennes prioriteringar är 1. pengar 2. expansion(bli så tror som möjligt) 3. inte trampa någon på tårna 4. djur och veganism

      Det kanske bara är så det verkar, vad vet jag. Men jag har liksom svårt att ta henne på allvar. Off Topic kanske men hon började sin ”karriär” med att må dåligt och verkar fortfarande må jävligt dåligt. Trots att det gått så många år. Hon verkar liksom inte riktigt tagit tag i det, utan rusat in i att tjäna pengar och vara duktig och korrekt. Skulle vara nice att se henne fucka ur och släppa på fasaden lite. Tror hon mår dåligt av att ha så mkt fasad och liksom aldrig bara släppa loss och vara sig själv. Och ja, det är nog därför hon fick skit för det där med att ha felkönat ett äpple. Trycker man in sig själv i ett hörn där man är helt korrekt så förväntar sig folk att man är så. Det gör inte de andra youtuber-snubbarna hon pratade om. De är spårade och då förväntar sig folk det av dem.

      Det stämmer inte. Båda soffan och bordet är begagnade. Och hon har sålt och gett bort alla sina gamla saker, inte slängt dem. Tex har hon skänkt massa kläder till välgörenhet och det större delen av hennes kläder har hon säkert fått av olika företag, inte köpt själv. Är du själv vegan? Vad gör du för att djuren ska ha det bättre? Vad gör du för miljön? Lustigt att de som kritiserar henne mest är människor som äter kilovis med kött och köper djurtestade produkter utan att blinka och flyger till Thailand, Marbella och Dubai varje år. Förmodligen kritiserar de henne för att döva sitt eget dåliga samvete. Therese gör åtminstone 90% rätt, de flesta bryr sig inte alls och gör max 10% rätt.

      Tragiskt men speglar vårt samhälle ganska bra (iallafall i städerna)

      människor är veganer för stackars djuren som dör, eller hönsen som inte får ha kvar sina obefruktade ägg osv, samtidigt som det är eftersträvansvärt att konsumera så mycket som möjligt, renovera hela tiden, nya möbler, telefoner, bilar, kläder. Människan gör det inte lätt för sig ?

        ?? Måste väl gardera mig lite:
        -Det handlar inte om Therese, har ingen koll där utan det är ”fenomenet” jag syftar på.

        – jag är uppenbarligen inte en militant vegan, om du är det så delar vi inte värderingar, det är jag medveten om.

    Sen du bytte portal så har bloggen blivit sämre känns det som. Mindre uppdatering och ofta röriga inlägg.

      Och väldigt jobbigt att både skriva och läsa kommentarer

    Dock lider inte Therese av något som botox kan lindra.
    Tycker det är väldigt dubbelmoral att gå så hårt på andra som har husdjur, använder smink från företag som djurtestar och sen starta ett hudvårdsföretag som hennes unga följare kommer köpa i hopp om att se ut som henne.
    Var ju inte så länge sen heller hon gjorde en video där hon prata om andra influencers som gör ingrepp och sen visar upp det på sina kanaler. Hon ville väl stämma av om hon kunde göra detsamma eller om hon skulle smyga med det.

    Varför är det motsägelsefullt att hon är vegan och vill vara vacker?

      1. För att det är testat på djur.
      2. Man är vacker utan botox och fillers. Det gör inte en person vackrare.

        1. Det finns uppenbarligen vegansk Botox.

        2. Det är en åsikt, vilket kan skilja sig från andras.

        Går inte att svara på Hannas kommentar nedanför men snälla tror du på riktigt Therese använts sig av veganskt botox? Varför tror du hon vägrar svara på hur veganism/hennes livsstil och botox går ihop? För att hon vet att det inte gör det. Hon har gått till en klinik här i Stockholm (i videos har vi fått se hur hon gjort fransar och ansiktsbehandling hos ett ställe som även sysslar med botox) och sprutat in det dem har för att bli av med sina rynkor.
        Hade hon suttit och googlat runt och faktiskt hittat en klinik med veganskt botox hade hon säkerligen skrivit ut det bland sina kommentarer för att hon då inte skulle fått lika mycket arga kommentarer.

        Sen är det såklart helt upp till henne vad hon gör med sin kropp. Men om frågan dyker upp, varför inte stå för det? Känns lite som hon dragit sina unga fans (som vill se ut som henne) bakom ljuset med att släppa sin hudvård när hon faktiskt har tagit hjälp från ett nervgift testat på djur.

    Det har varit ett väldigt tjat om detta i kommentarer har jag sett. Men det togs väl upp i ett inlägg för inte så längesedan och Therese gjorde ett uttalande också ju som publicerades om jag inte minns fel. Hon har väl inte förnekat heller och det mesta testas ju tyvärr på djur, men vad vet vi – det hon använt kanske inte testats på djur. Sen kan jag berätta att typ alla har botox och/eller fillers, JA även många av dem som förnekar det. Inte konstigt att Therese har det men kan förstå att hon inte vill uttala sig om det, att hon varken säger bu eller bä för hon får ändå skit hur hon än gör och hon vill inte påverka. Tycker det hon uttalade var bra och klokt sagt. Finns värre saker..

      Hennes sk. ”Uttalande” var ju mest bara ett försök till att slingra sig och gå runt ämnet. Vilket nog bara provocerade och gjorde ännu fler förvirrade..

    J

    Vad vill vi ha?

    Att kunna kommentera utan ”du postar för snabbt” kommer upp!

    När vill vi ha det?

    NU!!

    Jocke och Jonna stäms av säljaren pga att de förstört hans rykte

      Halleluja! Finally! Jag har bara väntat på det!

    Jag blir så frustrerad och provocerad av detta av någon anledning. Har läst hennes bok om veganism där hon sakligt beskriver och förklarar på olika sätt djur utnyttjas. Men sen kan hon ändå inte stå för vad hon gör? Jag förstår att det sabbar hennes varumärke och kanske samarbete med djurens rätt osv, men jag tror tyvärr detta kommer förstöra ännu mer. Svaren på frågorna i hennes blogg är så dåliga och man märker att hon i panik försöker prata bort det. Hon skyller på sina yngre tittare, men har inga problem att prata om orgasmkrämer, smink som gör läpparna större eller hur hon varit alkoholist men ändå fortfarande ibland filmar när hon dricker/köper alkohol. Det om något är väll inte jättebra för sjuåringar att se…
    Sedan har hon dessutom släppt ett hudvårdsmärke där hon undersökt hur konsumenter ser på sig själva, där flertalet svarade att de ogillade mycket med sitt utseende. Och så försöker hon sälja ut sina produkter för man ska leva ”i harmoni” med sitt utseende och må bra och använda veganska produkter. Men så dubbelmoraligt när hon själv uppenbarligen inte trivs med sitt utseende och använder djurtestat själv för att se annorlunda ut.
    Nej, detta är ingen förebild jag skulle vilja förespråka! Synd, för hon verkade så vettig i sin bok och att hon ofta kämpar för djurens rättigheter. Men man börjar ju undra om det kanske bara är ett spel för gallerierna?

      Håller med till 100%

    Jag vill inflika att Therese inte är perfekt, precis som du och jag inte är perfekta. Sopa framför egen dörr först.

      ”Sopa framför din egna dörr först” måste vara det löjligaste man kan säga. Nej ingen är perfekt. Men man måste ju fortfarande ha tillåtelse att framföra kritik eller fråga människor hur de tänker.

      Problemet för Therese är ju att hon fäller krokben på sig själv genom att försöka framstå som helt perfekt inför sina tittare. Då blir hon nog hårdare granskad också och får mer skit när det väl kryper fram såna här saker.

      Det är ingen som tror det heller! Problemet är ju att HON målar upp den bilden. HON väljer att prata som en bebis, HON har sagt att hon är pretto och alltid vill vara korrekt, inte svära, säga rätt saker. HON väger varenda ord innan hon säger det. HON har sagt att man ska vara precis som man är, tjock, smal osv men tydligen inte tycker det på riktigt. HON har gett ut en bok där hon uppmanar andra att bry sig men verkar inte helt göra det själv. HON gör det här mot sig själv. Nu börjar folk se sprickorna i fasaden och då är det väl inte konstigt att man reagerar????????

      Menar inget illa mot Therese, hon är en bra person. Men det är synd att hon ska måla upp en bild som inte är helt sann. Tror hon skulle må bättre och få ett härligare liv om hon slappnade av lite mer. För precis som du säger, ingen är perfekt. Och det brukar hon ju tjata om. Samtidigt fortsätter hon gnu försöka leva upp till sin högt satta ribba at vara just det – perfekt.

        Vad har hennes röst med detta att göra?

          Det är inte hennes röst som är problemet utan att hon talar som till bebisar och då låter hon ibland som en själv. Hon ska förklara så att allt ska bli rätt. Hon tar sina tittare för att vara helt bakom. Tror det är det anonym menar?

          Brittmarie, oj det har jag aldrig hört. Men har ni sett hur kommentarsfältet sett ut om hon inte förklarar varje liten detalj. Typ som när hon redigerade lite roligt en gång när gäddhänget på armen gungade då hon vinkade i början av videon, då var det ju nån som tyckte hon kränkte och mobbade personer med gäddhäng. As I said, damned if you, damned if you don’t.

        Och en till sak jag kom att tänka på, hade hon inte tänkt lika mycket på hur hon pratar, vad hon pratar om, skitit i om folk blivit sura på henne osv så hade folk gnällt på det istället. Damned if you do, damned if you don’t

    Jag stör mig mer på glorifieringen av skönhetsingrepp än att Therese eventuellt(!) skulle kunna vara en ”hycklande” vegan för att hon har använt botox utan att berätta om det.

    Hon gör precis vad hon vill med både sin kropp och sina värderingar och själv är jag bara tacksam om hon håller de lite mindre ”bra” valen hon gör för sig själv.

    Något jag märkt av, men kanske inte stört mig så mycket på, är just hennes konsumtion av… pretty much allt. Som någon som profilerar sig så hårt som vegan hade hennes kanal verkligen lyfts av inslag om hur man lever mer hållbart. Saknar verkligen en bra svensk kanal med tips om hur man kan hitta nya användningsområden för gamla prylar, hur man lagar och fixar både trasiga möbler och favorittröjan, och tips på ekologiska/naturvänliga alternativ till skönhetsvård som är både bättre, billigare och mer etiskt framtagna än de allra dyraste produkterna.

    Önskar nästan att jag hade ambitioner om att bli (framgångs-)rik och offentlig så att jag jag själv hade kunnat startaförklara en sån kanal. 🙁

      Kolla in hennes kompis ”Zätas” youtubekanal. Hon heter Therese Zätterqvist. Pratar mycket om hållbarhet, konsumtion, miljö, plast etc. inte vegan men väl vegetarian. ??

        Mjo, har kollat lite, men hon är inte riktigt det jag är ute efter. Bland annat så tror inte jag på idén om att ”plastbanta” i den bemärkelsen att man kastar ut all den plast man redan äger för att den skulle kunna orsaka autism eller cancer eller vad det nu är.

        Men till hennes försvar så beror det nog även på att jag själv redan har en hel del förkunskaper och att det mesta därför blir lite för ”basic”. Är också mer intresserad av miljöhållbara alternativ ur ett klassperspektiv. Dvs. inte alla har råd att köpa ekologiska bomullspads som skördats av änglastjärthår, men är ändå intresserade av ett bättre budgetalternativ än de som erbjuds.

          Om du är ute efter en blogg så kolla in minimalisterna.se

    Är jag satt på modd eller vrf kommer inte min kommentar igenom??

    Jag stör mig mer på glorifieringen av skönhetsingrepp än att Therese eventuellt(!) skulle kunna vara en ”hycklande” vegan för att hon har använt botox utan att berätta om det.

    Hon gör precis vad hon vill med både sin kropp och sina värderingar och själv är jag bara tacksam om hon håller de lite mindre ”bra” valen hon gör för sig själv.

    Något jag märkt av, men kanske inte stört mig så mycket på, är just hennes konsumtion av… pretty much allt. Som någon som profilerar sig så hårt som vegan hade hennes kanal verkligen lyfts av inslag om hur man lever mer hållbart. Saknar verkligen en bra svensk kanal med tips om hur man kan hitta nya användningsområden för gamla prylar, hur man lagar och fixar både trasiga möbler och favorittröjan, och tips på ekologiska/naturvänliga alternativ till skönhetsvård som är både bättre, billigare och mer etiskt framtagna än de allra dyraste produkterna.

    Önskar nästan att jag hade ambitioner om att bli (framgångs-)rik och offentlig så att jag jag själv hade kunnat starta en sån kanal. 🙁

    Vad vill vi ha?

    Att kunna kommentera utan ”du postar för snabbt” kommer upp!

    När vill vi ha det?

    NU!!

    Engla skriver inte heller klart och tydligt ” nej” ang botox och fillers. Hon vill att man ska tro att hon inte använder det men…

      Men det är en annan sak. Man måste inte redogöra vad man gör med sin kropp om man inte vill. Men i Thereses fall går ju detta emot allt hon marknadsfört och pratar om.

        Så olika man kan uppfatta saker. Jag tycker att Therese och Engla är exakt lika oärliga om de inte står för att de använder det.

    Jag är varken vegan eller botox-användare. Slut på meddelandet.

    Jag tror inte Therese är 100% vegan, men hon gjort mer för djur än vad alla vi tillsammans i denna blogg gjort.
    Hon har skänkt pengar, promotar djurens rätt och pratar om hur bra det är att vara vegan.
    Therese har helt klart påverkat mig positivt gällande veganism. Utöver detta så är hon en person som är en väldigt bra förebild för mina barn.
    Tycker det är synd att många ”riktiga” veganer misslyckats att motsvara samma saker som Therese har gjort.
    Mina döttrar har mitt fulla stöd att fortsätta tycka om Therese och köpa hennes produkter om dem själva vill.
    Om botox är veganskt eller ej, vem bryr sig? Har redan lagt onödig tid på denna kommentar, men har nu fått det ur mig.
    Tack för en bra blogg i övrigt!
    /Tomas, 38

    Hon har skrivit ett inlägg om det nu!

      Men alltså WHAT! Varför kan hon aldrig bara säga som det är? Nu skriver hon massa dravvel om att äga sin kvinnokropp bla bla och att botox är veganskt (det är det INTE) Och skyller på sina tänder. Alltså om det ens var sant hade hon ju sagt det för länge sen, precis som hon sagt att hon har bettskenor, bleker tänderna osv. Nej det här var BS

        Är det medicinskt bruk ska hon självklart göra botox, djurtester eller ej. Men det finns mycket i texten som är konstigt.
        -Hon började för 6 år sen så då är intervjun i boken typ 5-6 år gammal. Då hade hon väl inte slagit igenom med att prata om psykisk ohälsa eller ens börjat med yt?

        -Hon har i så fall ätit Alvedon varje dag i tio år och samtidigt som alkoholmissbruket hon hade innan sjukskrivningen. Då måste man väl få leverskador?

        Såhär står det om djurtester på kliniken:

        Ny analysmetod ersätter djurförsök vid testning av detta medel. Läkemedelsverket i Sverige har godkänt Läkemedelsföretaget Allergan cellbaserade potensanalys för två olika typer av muskelavslappnande medel.
        Implementeringen av den nyligen godkända analysen kommer att genomföras så snabbt som möjligt. Godkännandet från Läkemedelsverket är specifikt för Allergans muskelavslappnande medel. Detta godkännande innefattar inte muskelavslappnande medel som tillverkats av andra tillverkare, vilka kommer att fortsätta med sina djurbaserade tester.

        Om texten är uppdaterad har impementeringen med djurförsöksfria tester inte börjat än.

        -På Allergans hemsida står det att företaget fortfarande testar på djur i vissa fall. Men behöver inte gälla botox i Sverige kanske? Såhär står det där:

        The U.S. Food and Drug Administration (FDA) and other worldwide health regulatory agencies currently require all pharmaceutical manufacturers to protect patients and consumers by establishing product quality, safety and effectiveness through approved and validated testing methods, which may include animal testing.

        When animal work is necessary it is designed to ensure the highest standards of animal welfare and undergoes ethical review, approval and oversight from an Institutional Animal Care and Use Committee (IACUC).

        Allergan shares the pharmaceutical industry’s goal of reducing or eliminating animal testing wherever possible and is committed to the ”3Rs” principles of refinement, reduction and eventual replacement of laboratory animals in product testing. In this regard, Allergan has developed and gained regulatory approvals of a cell-based potency assay to replace an animal-based assay for use in the ongoing manufacturing of BOTOX®.

        Jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Hon har ju pratat om sina tänder och så innan tror jag så mycket möjligt att den delen stämmer.

    Jag tycker kommentarer på just detta inlägg är ett perfekt exempel på vad hon skrev om häromdan på sin blogg – hur hon får hårdare kritik än många andra, framförallt killar. Jag säger inte att man inte får fritera Therese men jämför du henne med majoriteten av de youtuber och influence som kids ser upp till these days så är hon en fantastisk förebild. Ingen är perfekt och jag lever inte alltid som jag lär. Hon måste inte berätta och förklara varje beslut hon tar i sitt liv bara för att hon är känd. Vill hon hålla detta för sig själv så låt henne. Vill hon använda botox så låt henne. Det finns värre saker man kan göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.