Kan Kungen så kan vi..

Klockan är 01.07 och jag ska precis hoppa i säng efter att ha sträcktittat på Netflix nya serie Mindhunter som är SÅ bra!

Jag har tidsinställd en inlägg till kl 09, men efter det ska vi testa en sak. Mitt kommentarsfält har blivit lite av en ond cirkel av moderering där det är svårt att avgöra vad som är hönan och vad som är ägget. Ni har även kritiserat mig för att tillåta allt för många kommentarer som inte är riktigt okej och det har ni rätt i. Så vill inte jag ha det, men istället för att försöka ”kontrollera” kommentarsfältet ännu hårdare så vill jag göra tvärt om.

Jag kommer ta bort alla ip-nummer, namn och emailadresser från modereringalistan och bara lämna kvar en del kränkande ord som givetvis fortfarande ska fastna. Men jag vill att vi alla ska få en ny chans att göra den här bloggen till det vi vill att den ska vara men det kommer inte att ske av att jag stryper kommentarerna helt. Alla börjar från scratch med samma möjlighet att kommentera igen och jag ska samtidigt se över den kritik och feedback jag fått de senaste dagarna.

Så vi gör det här tillsammans, okej? I morgon förmiddag tänkte jag sätta mig och rensa listorna.

Sov så gott så länge så hörs vi i morgon! ?

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bra idé tycker jag 🙂

    Jobba inte ihjäl dig bara, det är påsk och detta ät ju bara en blogg lixom så jag kan stå ut med att bli modererad trots allt ??

    Du är klok! Glad påsk! 🙂

    Blir nog superbra.
    Tycker det är en riktig otrevlig attityd från vissa här inne ibland, speciellt de som säger sig vara emot ”mobbning” och dylikt. Gillar man inte bloggen och dess innehåll kan man ju faktiskt göra precis det som de jämt t.ex. tipsar Bellas kritiker om; Sluta läs!

      Har aldrig läst något kränkande från någon som försvarar andra men från dig har jag läst både ett och annat. Och nej, jag kommer aldrig att sluta läsa eller kommentera eftersom jag inte tycker att man ska kunna kritisera en människans minsta rörelse (andning, sminkning, personlighet, föräldraskap, relationer mm) utan att få motstånd. Ni har liksom ingen rättighet att kritisera utan att bli kritiserade, What goes around comes around. Vänj dig.

        ?❤
        Kommer heller aldrig vara tyst när någon får orimlig ”kritik”, vare sig online eller irl

      Haha, va?! Otrevlig attityd från de som FÖRSVARAR Bella? Eh, okej.

      Jag tror nog att du innerst inne har problem med hur du själv bashar Bella och försöker intala dig själv att det faktiskt är okej att bete sig så.

    Nej, jag skiter i det här nu. Vuxna människor behöver inte dina moraliska pekpinnar, det finns bättre alternativ för den som vill debattera ocensurerat. Dessutom tycker jag du har blivit tråkig sedan du flyttade. Bella-bashing och okritiskt hyllande av LD är inte det jag en gång kom hit för.

    Men för att inte sluta på en negativ not säger jag adjö med lite äkta girl power:

    Jadyn Rylee (12 år) från Kanada:

    https://www.youtube.com/watch?v=xydwMqIhZ54

    Johanne Astrid (10 år) från Danmark:

    https://www.youtube.com/watch?v=42NkcbsVykc

    (Kollar ni in Johanne så ser ni entusiasmen, medan LD kommer att kvävas av sin egen bitterhet. Det är mycket roligare att vara positiv.)

      Och själv så passar du på att basha LD för att du inte gillar henne. Priceless….

      När folk som inte ens gillar bloggen eller personen bakom dem på minsta sätt ändå så himla gärna vill göra en markering om det, och berätta att NU GÅR JAG HEJDÅ! Så tänker jag mig att det är lite på arga restaurangbesökare med ungefär samma tonfall som ”Anonym” (fast det går man ge dom, som är i alla fall spydiga rakt ut face to face) säger att dom inte gillar maten/servicen när jag arbetat fastän jag tagit kritiken och gjort det jag kunde och dom säger ”vi kommer inte äta här igen”

      Nä. Okej. Och jag bryr mig om det för att..? Alla är inte nöjda med alla ställen, vi vill inte ha gäster här som inte vill vara här, och ni borde absolut inte behöva komma tillbaka hit när ni inte gillar det. Ha en trevlig kväll! Folk förväntar sig att man ska bli ledsen över att de som inte gillade det inte vill komma tillbaka. Fast det är man inte, för man vill INTE ha tillbaka den gästen en gång till.

        Men det är de de flest här gör med Bella. De tål inte henne men går in på hennes blogg varje dag, följer på insta osv, det är pinsamt. Jag tål henne heller inte men har då bara slutat läsa hennes blogg utan några hejdå hälsningar. Tycker det som är sjukt är när folk inte tål någon men följer varenda sociala mediekanal denne har.

          Eller skriver att de vill ha sin Bella dos men vill inte ge henne besök. Skämskudden åkte fram där.

          Fast det är ju som den berömda bilolyckan. Man kan inte låta bli titta när man åker förbi.

          Vissa bloggare är så pinsamma att jag får magont läsa deras alster. Då är det perfekt komma in här få en sammanfattning av vad som pågår så man inte är helt lost!

      Du verkar väldigt bitter själv, Anonym. Måste vara jobbigt för dig att läsa en blogg du hatar.

      Förut var det Tyra, Anna Book, Lady Dahmer etc. Som ”bashades”. Det går i cykler. Du vill ju dessutom basha LD, så varför inte Blondinbella?

      Du verkar ju inte jätterolig heller – i alla fall inte när man läser ditt inlägg. Så du gör nog oss alla en tjänst som lämnar. Tack och lycka till!

      Vad kan vi göra för att du ska ändra detta fruktansvärda beslut anonym? (Dying to know)

      Tack och lov! Ta med dig din dåliga attityd när du går.

      Men du, Anonym, det är mycket roligare att vara positiv!

    <3

    Hur svårt kan det vara att inte hamna i mod? Måste man uttrycka sig som en saltig tolvåring i Overwatch kanske man ska djupandas och lämna internet ett tag….
    Jag har läst och kommenterat den här bloggen sen den startade och aldrig hamnat i mod eller fått ett inlägg bortplockat trots kritik av många bloggare och Camcam. Det går utmärkt att kritisera utan att uttrycka sig nedlåtande eller förolämpande, många verkar dock inte ens vilja försöka utan hugger med reptilhjärnan påslagen direkt.

      Samma här – det enda som har hänt mig var att CamCam blev sur över att jag kritiserade henne under Anonym, och inte mitt namn. Jag hade rensat mitt cache och glömde fylla i mitt namn igen. Men nej, aldrig modd eller liknande.

        Hur vet du att det var därför? Man får väl kommentera under vilket namn man vill?

          CamCam svarade något i stil med ”blev du blyg nu och vågar inte skriva under ditt namn?” så ja, det var därför 🙂

          Jag tycker inte att man ska outa någon som har valt att byta nick eller vara anonym.

          Så länge som man kan kommentera utan namn/nick dvs som Anonym är det naturligtvis fritt att kommentera under vilket namn/nick som helst.
          Alternativet är förstås att kommentarerna låses till någon tjänst där man är tvungen att logga in t ex Disqus, Facebook eller Twitter. Men då får man också ta bort möjligheten att kommentera som Gäst/Anonym.

    Ja det verkar ju som att du sätter alla som inte håller med dig på mod så kan vara en bra ide..

      Det är verkligen inte sant. Jag har kritiserat camcam flera gånger och aldrig blivit blockad eller satt på mod. DU bör kanske se över hur du uttrycker dig om du så lätt hamnar i modd?

        Ja jag försöker då komma ihåg vad jag ska ha skrivit som inte skulle ha varit ok men nope. Ingen aning.

        Håller med HJ, jag har kritiserat ett inlägg, camcam svarade på kritiken och jag har aldrig blivit satt på mod eller fått något bortplockat.

          Hehe men hur visste du att det finns andra som fått sina kommentarer bortplockat? Ja det har hänt att man fått kommentarer bortplockat och då har det inte varit några fula ord men kommentarer som camcam ogillat helt enkelt av någon anledning.

        JO HJ man sätts ofta på modd efter att man skrivit något kritiskt mot camcam, iaf om man inte fyllt i namn alltså kommenterar som Anonym, händer ofta. Och jag är inte samma anonym som ovan.

        I övrigt så finns det ju ingen förklaring till varför en del ibland hamnar i modd har ju camcam skrivit så vet inte vad hon tagit bort eller ändrat på, vissa ord är ju fortfarande kvar ändå skriver hon ju så vad är skillnad.
        Detta inlägg var nog ett sätt att låtsas ha tagit till sig kritik och verka bra men jag vet inte… hmm…

          Ja, jag tycker inte att ord som N-ordet, h*ra eller liknande ska släppas fria, men ibland hamnar vissa kommentarer i modd utan minsta förklaring men nu när jag rensat bort alla namn, mailadresser och ip-nummer så hoppas jag att ingen ska behöva fastna utan anledning.

          Var det många ip-nr, mail och namn, men det kan väl inte bero på det eftersom den första och andra kommentaren går in men kanske inte den tredje. Sen så sätter du ju vissa på modd när du blir irriterad och de skrivit något du ogillar, det handlar inte om några fula N-ord el H-ord utan om att du ogillar det som skrivs och inte vill släppa fram kommentarerna. Detta tradiga med att ”du postar för fort” är ju sjukt irriterande!

    Har det kommit en ny säsong av mindhunter? Eller menar du den som kom för ett halvår sen?

      Inte ännu. Den kommer i slutet av det här året. Och jag orkar inte vänta!

    Om man nu är så missnöjd med det man läser här kan man bara sluta gå in här, men nej man ska tvinga camcam att ändra i sin egen blogg.
    Starta en egen j****a blogg där ni kritiserar de som granskar bloggarna.
    Det finns alltid människor som hänger kvar för att dom älskar att bli upprörda, dom säger att dom minsann ska sluta att läsa…men när dom upptäcker att ingen saknar dom måste dom hota gång efter gång.

    Ingen vill att ni ska stanna, så bara hej då!

    Camcam sluta inte granska kritiskt, det är därför jag är här och läser?

      De som älskar att bli upprörda är de som vill läsa om Bella. Varför annars skulle man leta efter allt möjligt att störa sig på? Du är ju själv upprörd för att någon annan har en åsikt om vad ni kritiserar. Väldigt intressant att ni vill få kritisera allt och försvarar er rätt med alla möjliga anledningar men så fort man yttrar ett ord om de så ska man sluta läsa bloggen. Jag kommer inte att sluta läsa bloggen för jag tycker att det är så roligt att ifrågasätta bellaholiter och påtala hur sorgliga ni är 🙂

        Kan du kritisera utan att kalla folk ”sorgliga”? Det är nämligen inte konstruktivt utan bidrar bara till en tråkig stämning.

          Jag har ingen mening att vara konstruktiv, jag var det i början men blev då kallad hajen, Simon och Bella själv. Jag fick aldrig några riktiga svar så då gav jag upp. Nu tycker jag att det är roligt att hålla upp spegeln lite och jag tycker på riktigt att de är sorgliga.

          Anonym jag har också blivit kallad hajen, simon och Bella när jag försvarat obefogad kritik och vinklingarna, och NEJ jag är ingen Bella-fan och ingen som ”dyrkar” Bella som de sorgliga Bellaholisterna brukar gasta om så fort man försvarar eller tycker Bellaholisterna är störda. Jag försvarar alla när det är obefogad kritik eller löjligt vinklat eller helt sjukt förvrängt för sådant ogillar jag skarpt. Jag tycker inte det är roligt att ifrågasätta Bellaholisterna men jag känner mig manad att göra det. Ofta är det som att kasta pärlor för svin att kommentera och få fram det sanna här, lönlöst, trist.

          Anonym 09:01
          Är inte att hålla upp spegeln detsamma som att sjunka till samma nivå?

        Då stannar du bara för att gnälla, det kan ju vara trevligt för oss andra att se hur upprörd och kränkt du är.
        Tror du att det hjälper dig att vara otrevlig?

          Jag är varken upprörd eller kränkt 🙂 det är du som är det baserat på hur och vad du skriver. Var har jag varit otrevlig? När jag skrev att ni är sorgliga?
          Jag tycker att din ursprungskommentar dryper av otrevligheter men det kanske är helt ok för att du riktar dig mot människor som står upp för en annan?

          Det du är anonym, det kallas passivt aggressiv. Och det brukar folk vara om dom känner sig kränkta men inte vill visa det utåt. Alltså man hämnas i smyg och med en lugn ton istället.

          Vad är ”hämden” i min kommentar då? Att jag skrev rakt ut att jag tycker att ni är sorgliga eller att urspungskommentaren dryper av otrevligheter? Väldigt nyfiken på detta. Du menar att bristen på min ilska gör mig passivt aggressiv? Trots att jag tydlig har skrivit vad jag stör mig på? Det är varken aggressivt eller passivt aggressivt. Det är faktiskt fullt möjligt att diskutera saker utan att vara varken upprörd eller kränkt.
          Det är rätt så typiskt bellaholister att börja prata om annat och slänga ut termer istället för att besvara det som faktiskt har skrivits.

          Anonym sluta bara kommentera, det är lönlöst och sen så vill ju camcam ha många kommentarer, både positiva och negativa för det genererar mer kommentarer, läsare och mer pengar till camcam. Camcam har strategier och manipulerar, hon är bra på det.

            Oj, oj, oj!!!
            Nu ska jag sätta dig längst in i modd-fängelset!
            ?
            Nä? Skojar bara!
            Tur för dig att någon stulit min kvast, annars hade jag och THK kunna svängt förbi dig på väg till Blåkulla. ?

      Fast även Cam missar märket ibland och är långtifrån felfri, man måste väl få kunna läsa bloggen om man tycker det mesta är bra och komma med input på det som är mindre bra. Det är inte många här som läser och kommenterar ENBART för att de tycker bloggen är skit som tex på Isabellas blogg-tror jag.

      Ensomvet – Camilla får gärna fortsätta att granska kritiskt, men verkligen leta efter fel, vrida och vända på allt och på det viset få med sig andra i smutskastningen, är inte okej och det kommer inte jag sluta vara kritisk emot.

      Ensomvet – tror inte direkt att någon tvingat camcam att ändra i sin blogg men hennes metoder och sätt ifrågasättts och varför hon skriver så mycket mera elakt och vinklar mer om Bella än om andra, stänger kommentarsfält gällande vissa men andra inte.. och camcams kaxiga attityd.

      Tror nog att camcam vill att vi ska stanna, tror hon vill ha så mycket läsare som möjligt. Ja någon borde granska även camcam.

      Man kan ju granska kritiskt utan att raljera, vinkla, vrida, hitta på, spekulera och mobba, eller hur.

    Det blir nog jättebra 🙂

    GLAD PÅSK

    Åh Mindhunter! Ett true crime-bloggtips som du kanske kommer gilla: http://www.morderier.com

    Dum fråga men hur vet folk att de hamnat i mod?

      Deras kommentarer dyker inte upp efter att de postat den. Det betyder att kommenteren ligger och väntar på att Camcam ska läsa den och avgöra om den ska släppas fram eller inte. Oftast beror det på att man råkat använda ett ord eller namn som är satt i karantän. Det fanns en användare för ett tag sedan som alltid skrev grovt rasistiska kommentarer, hennes namn hamnade då i modd så att även andras kommentarer med hennes namn hamnade i modd.

        Tack för svar, då vet jag 🙂

    Jag är en av de som kommenterat klimatet i kommentarsfältet och jag blir jätte glad att du lyssnat. Jag hoppas att detta fungerar och och glad att du också sett att det i vissa fall gått för långt.

      lär nog blir lika mycket elakheter och vinklingar om Bella om inte mer, men ord som varit i modd är väl könsord och rasistiska ord kan man tänka. Tror dock inte det är så många ord då man sett de flesta ord i kommentarer, tror mest att detta var ett smart sätt av camcam…och många gick på det.

    Bra idé! Medan du rensar listorna tycker jag att vi som hänger här inne kan fundera på vad för klimat vi vill ha här och om det vi skriver bidrar till det klimatet vi önskar. Det är ju trots allt andra människor vi skriver till (och om). Jag hoppas att vi kan ha det trevligt här även de gånger vi tycker olika??

    Det blir spännande att se hur de kommer gå (menar det)

    Det är ju redan lite vasst under detta inlägg

    Tror många behöver räkna till tre och ta ett djupt andetag innan de kommenterar 🙂 vet själv att det kan vara roligt att skriva en uppkäftig kommentar, men hur shysst är det och hur bra känns det egentligen?
    Skönare att vara ödmjuk och respektera att vi alla är olika!

    Jag gillar verkligen den här bloggen och framför allt Camilla. Jag har trots allt mycket att tacka henne för, både att jag inte sitter oavlönad på en hästgård och riskerar min drogfrihet när jag blev smickrad av ett ”jobberbjudande” och att ha fått min första krönika publicerad.

    Men kommentarsfältet här påverkar mig jävligt negativt emellanåt. Jag märker hur jag kan dras med i den bittra, elaka klimatet och skapar förutfattade meningar om människor jag inte har en åsikt kring, baserat på vad som kommenteras om dem här. Att jag blir så pass påverkad att jag ibland tar break från kommentarerna ligger ju hos mig och den där självkänslan jag fortfarande behöver jobba skiten ur för att få. Men ändå, hur jävla svårt kan det va att inte vara elak? Att tänka en gång extra innan en skriver något som sårar en annan, hur kan en vara stolt över sig själv som person om en medvetet vill göra andra ledsna?

    Det är så jävla onödigt bara. Det händer så mycket hemskt hela tiden, för mig är såklart missbruksvärlden den som ligger närmast till hands. Jag har tappat räkningen på alla vänner och bekanta som inte ens kan slösurfa en lördagseftermiddag längre pga död och så slösar ni på ers liv genom att såra andra? Så onödig bara.

    Nu har jag varit drogfri i nio månader och det är som att lära sig vuxenlivet på nytt, men som 29-åring när alla andra i ens ålder redan kan det.

    Det jag blivit mest chockad över är väl just det här. Hur onödigt elaka, vuxna människor kan vara mot varandra. Gå på utseende, scamma, raljera, sätta diagnoser, trycka ner, mansplaina och såra. Hur jävla svårt kan det va att bara tänka ett eller fem varv extra innan en trycker på publicera? Det krävs inte mer energi att vara konstruktiv och skita i elakheterna liksom.

      Så bra skrivet <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.