Ännu mer storleksmorr!

https://www.instagram.com/p/BhZba9rA9hP/?taken-by=tyra_sjostedt

Det är inte bara Camilla Läckberg som säger ifrån när det kommer till klädföretag och deras minst sagt varierande storlekar, utan även Tyra ansluter till debatten.
Det är frestande att gå in på en Gina Tricotbutik eller på nätet och beställa hem en sådan här topp i XS. Jag kan tänka mig att den eventuellt skulle kunna passa Tjocka Hetsätarkatten på sin höjd, även om det kommer krävas en stadig söm att hålla alla hans tuttar och magvolanger på plats.

På Fältöversten finns det vad jag vet ingen Gina Tricot men kanske att jag kan smita in på den vid Slussen innan jag möter upp familjen för lite födelsedagsmiddag.
Min bonusdotter fyller nämligen 15 idag och det ska firas med pompa och ståt och allt annat hon kan tänka sig.
Hon är världens bästa tjej och jag känner mig så ödmjukt privilegierad att få ha både henne och hennes lillebror i mitt liv.
Hade jag kunnat plocka ner månen till dem så hade jag gjort det. 

Tyra uppmanar alla som känner sig manade att skriva till Gina Tricot och ifrågasätta deras val av storlekar.
Hon tror att det är det enda sättet att få till förändringar – att de förlorar pengar eller riskerar att förlora pengar.
Ja, så är det kanske…

 

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vill inte försvara Gina Tricot för mycket men deras underkläder är nästan alltid i samma stil, som inte har något support alls för tuttisar så det kanske är därför de inte finns s större storlekar? Tycker allt de säljer är små ”bralettes” med typ inget tyg på. Jag har som alla vet vid det här laget INGA tuttar så jag vet inte, men jag skulle kunna tänka mig att ett bar stora bröst i en sån där topp inte skulle vara bekvämt?
  Gina Tricot hade såklart bara kunnat börja sälja andra BHar också, så som sagt försöker inte försvara dem här.

   En bh i storlek L är ju absolut inte samma sak som en tröja i storlek L. Vill man hitta en bh som sitter bra så är det ju mycket bättre att leta bland bhstorlekarna istället. Man kan inte utgå ifrån att en bh i storlek s ska passa för att man har storlek s i kläder. Det beror ju helt och hållet på vilken storlek man har på brösten.

   Gäller ju dock även på Ginas trosor (även H&M). Har normalt M i kläder, men på Gina skulle jag behöva köpa två trosor i XL och sy ihop dessa för att ens täcka BÅDE rumpa och fiffilua. Annars får man ju för fasen string både fram och bak och kasslerstring på höfterna…

   En annan sak: Tyra har opererat sina bröst (silikon). Självklart kan hon inte passa en L då? Min syster la i otroligt lite implantat, men måste fortfarande ha speciella BH’ar eftersom hennes bröst numera inte alls passar i dessa H&M och Gina Tricot BH’ar som inte anpassade till fejkbröst.

    Jag har lagt i 375cc i varje bröst och jag använder bh:ar från både h&m, Cubus osv. (Dock inte Gina, då dom inte har något som faller mig i smaken). Det beror nog helt enkelt på hur brösten är gjorda och hur skicklig läkaren är…

  Fräscht att göra narr av oss som faktiskt passar i de minsta storlekarna. Bara för att man försöker kritisera bristen på större kläderbehöver man inte vara ett jävla rövhål mot de som råkar vara en XS. Och nej jag är varken anorektiker eller 12årig pojke. Jag är en vuxen kvinna som råkar vara kort och smal, och jag förtjänar att bli sedd som en kvinna och inte hånas som att ha samma storlek som din jävla katt. Fan va okänslig och ignorant du är.

   Var gör hon narr?
   Om L sitter tight på Tyra, hur stor är då deras xs? Men, jag tror att små storlekar är det mindre problem med. En xs är en xs liksom. Medans en L verkar vara typ en S. De kanske inte vill ha stora kunder…

    Hon literally säger skämtsamt om att hon ska beställa hem en tröja i xs För HIHIHHI den får kanske PÅ SIN HÖJD plats på kattfan. Det är att göra narr.

     Ska du inte slänga lite om hur synd det är om män, vita och heteros också?

     Men herre Gud! Vad är det att bli så fruktansvärt kränkt över? Jag är också en vuxen kvinna som passar i XS/S, inte sitter jag och hetsar upp mig över den formuleringen. Skaffa lite självdistans och lär dig skratta åt dig själv lite! 😉

    Har man så stora bröst som Tyra har så ska man inte köpa såna gör storlekar, då köper man riktiga bhstorlekar. Gina har absolut inte jättesmå storlekar, jag använder deras minsta storlekar och jag är inte jättesmal.

    Hon gör inte narr och lägg av att skriva jävla katt. Han är ett älskat husdjur och man ska ha respekt.

     Ja, varför svära om en katt när det är ägaren man är arg på? Nu kan han visserligen inte läsa, men ändå. En av mina katter skulle också kunna komma i en XS.

     Sekundärkränkt åt en katt. Den var ny.

      Hahahahahha

   Jag är också en XS eller XXS. Är faktiskt en (recovering, vad heter det på svenska?) anorektiker OCH en vuxen kvinna ;P
   Förtjänar fortfarande respekt så jag håller med dig, läste aldrig ens den delen av inlägget.

   Hon gör inte narr av smala personer. Famla inte efter halmstrån nu.

    Nehe men va bra att du säger det. Det är uppenbart narr, är du blind eller? Eller passar det helt enkelt inte för smala kan ju inte göras narr av och ta illa upp? Det kanske är annorlunda för sig om hon skrivit ”gud asså om storlek S är SÅHÄR stort, vill inte veta vad för tält jag skulle få hem i storlek L då?? Kanske passar över grisen där hemma, men antagligen är den för stor för grisen å”.

    Hur svårt kan det va att förstå

     Lugna ner dig. Smala får ibland utstå mycket skit javisst, det vet jag själv. Har fått mycket kommentarer om att jag borde äta mer och att inga killar gillar benrangel etc. Men detta är inte att göra narr av smala personer. Försök hänga med här nu: Tyra har en ganska normalsmal kropp och proportionerliga bröst och har på sig Gina Tricots topp och kan bara ha den största storleken. Det är rätt skevt. Det betyder att de mindre storlekarna är oerhört små för att vara M, S och XS. Mindre än vad de bör vara. En tjej som är lite större än Tyra och alltså inte ens lite knubbig, kan inte ha på sig toppen. Om en L sitter sådär på förhållandevis smala Tyra borde en XS passa på ett litet barn. Det är inte fel att vara så smal, det är Gina Tricots konstiga storlekar som det är fel på.

     Vadå gris nä sluta nu du får du ta det lugnt. inte skriva sådana ord.

      Kurt-Maria aka monopolisen är i farten ser jag ?

       Mini*

        Mini-polisen? Hatar det jävla uttrycket. Vad är en polis för dig? Tydligen inte någon som står för lag och ordning?

         Haha, vad arg du är

   Gissningsvis är inte XS så litet som man hade kunnat anta utifrån storleken på L, utan i någon relativt rimligt XS-storlek och sen har de bara varit snåla när de skalat upp till L. Dvs hon hånar inte dig eller andra som drar en XS, utan GinaTricos orimliga tolkning av vad ”L” motsvarar.

    Typ som om du, som brukar ha xs skulle gå in i en butik och provat XL men det var för litet. Då hade du tänkt ”herregud hur ser då xs ut, VEM får på sig det?” Men inte hade du menar att håna smala små människor för det.

     Amen?⭐

    Det är väldigt små storlekar på gina. Köpte en kjol för ett par veckor sedan, tog en i storlek s då jag vanligtvis har st 34. Den satt tajt, riktigt tajt och jag önskar nu i efterhand att jag hade valt en m istället ?

   Men vad pratar du om nu??? Om du passar i Gina Tricot:s XS så köp den då för allt i världen… det handlar ju inte om dig så du behöver inte känna dig kränkt!

   Så true är liksom morsa till två barn 27 bast och ofta är XS på Gina för smått för mig och behöver gå ner på barnstorlekar

    Nu tänkte du lite fel va? ”För smått” och ”gå ner till barnstorlekar” går inte riktigt ihop.

  Vet du vad det är som gäller här? http://annicaenglund.se/bloppis-11/#comments Får man sälja vidare produkter man har fått eller måste de skattas för?

   Gå in på skönhetstidningen Daisy och läs. Nej det är inte ok att sälja produkter man fått. Ingen där skulle göra det. Och står också att sminkmärkets ägare inte vill ha det så. Verkar gnidet.

   Alltså bara det faktum att Sellpy satt 150 kr på en produkt (Barnängen kroppsolja) som du kan hitta för 120-130 kronor i vanlig butik bekräftar en gång för alla att de inte har någon koll alls.

    Och de har en annons på en duschsvamp för 150 kr. Sån som man kan få för en tia.

   Josephine Qvist gör samma. Säljer en massa kläder hon fått då och då.

   Klart man får sälja vidare. Du skattar endast om du behåller produkterna.

  Jag tycker inte att det handlar om att göra nått av någon utan att belysa problemet att storlekarna är löjligt små. Att en kvinna som i vissa fall har s/m helt plötsligt inte kommer i den storleken utan måste gå upp ett par storlekar.

  Jag har small på ginas underkläder och jag är inte undernärd och har inte platta bröst. Tyra har ganska stora bröst och då är det kanske inte s, m och l storlekar man ska kolla efter, då är det bättre med riktiga bhstorlekar

  Är jag den enda tjejen som faktiskt INTE bryr sig vad jag har för storlek? sitter en tröja bra och har storlek L/XL så köper jag den och mår inte sämre för det..

  det är allmänt känt idag att de flesta kedjor har olika storlekar. så trots att jag är en M i de flesta affärer/märken så gråter jag verkligen inte blod pga större eller mindre storlekar i andra butiker.

  online shopping – JA det är frustration. Men de är verkligen upp till märket, vissa märken är mindre, gå upp en storlek och köp vad du vill.

   Det där med klädstorlekar är väldigt känsligt. De flesta vet vilken klädstorlek de har, på ett ungefär, och tyvärr tror jag att man identifierar sig lite med sin klädstorlek. Jag skulle prova ett par shorts och började gråta när de knappt gick att stänga och då var det strl 34 som jag haft i flera år. Hade jag gått upp i vikt över natten eller vad hade hänt? Det visade sig vara en felmärkt 32:a. Klädstorlekar skiljer sig ju mellan olika märken och i några tröjor har jag 36 men det står jag inte ut med (även om jag har 34 i en liknande tröja från ett annat märke) så jag har klippt bort etiketten.

   Ja jag är väldigt överdriven.

    Oj, känner mig lyckligt lottad som verkligen skiter i siffror. Provar kläder och skor och köper det som passar, har aldrig ägt en våg. Ibland vill man ju också ha en annan sorts passform på vissa plagg, gå ner en strl för extratight och upp ett par för en lösare siluett… men, siffrorna som står i kunde jag inte bry mig mindre om!

    Du borde verkligen prata med en kurator om dina tanker, det där är inte ett friskt beteende och tankesätt…

   Nä jag känner samma. Fan storlekar är ju sjukt märkliga alltså. Jag har tex skor i STL 37 ibland o några i 39 ?. Löparskorna 40….
   Jag går efter passformen o tar den som sitter bäst på kroppen. Ibland märker jag till o med skillnad mellan en tröja i samma storlek. Alltså om en S känns för liten så kan jag prova en S till o då är den perfekt.

   Jag är nog ganska som du, under mina bra dagar. Är inte så brydd om vad för storlek jag drar, huvudsaken är att den sitter bra. Men så kommer den där inre rösten och antagligen också PMSen och då är det inte så jävla kul att dra på sig en L-tröja. Men det ska jag övervinna också för det spelar ju faktiskt ingen roll.

   Jag känner samma sak, skiter fullständigt i vad det står på lappen men blir så irriterad på att aldrig liksom veta min storlek i plagg!!!!
   Ska jag handla en tröja på Monki badar jag i XS, ska jag köpa en blus på ZARA behöver jag ibland L, ska jag köpa byxor beror allt på byxmodell- kan ha (har har de facto) allt från XS (från Lindex) och 42 (HM) i garderoben. Älskar pennkjolar men har breda höfter/rumpa och smal midja så är den snäv får jag köpa typ L och sy in i midjan, är det stretch kan jag gå ner 3 storlekar. OCH SÅ VIDARE. Kan aldrig nätshoppa annat än typ kimonos ? #ilandsproblem

    Jag älskar fan monki, både jag och mamma kan handla där trots att hon ofta är för stor och jag ofta är för liten i andra märken, dom gör riktiga hopp i sina storlekar typ XS är faktiskt XS och XL är riktiga XL liksom.

   Jag bryr mig inte så länge det finns kläder som passar men blir ledsen när jag köper minsta storleken och den ändå är för stor, så kan förstå när det motsatta händer någon när de köper den största storleken som erbjuds men den är för liten.

   Samma. Och jag förstår innerligt inte hur folk kan bry sig så himla mycket. Jag har ingen fast storlek. Jag hoppar fram och tillbaka mellan alla storlekar som finns. Ena dagen och i ena affären kan jag ha 32-34, nästa gång är jag en stor M, en tredje gång kan det till och med bli en storlek L eller XL.

   Alla människor är skapade på olika sätt, och likaså är kläder!

  Kan tipsa er om att dessa stövlar från Tiamo på Scorett är sinnessjukt små i storlekarna om ni funderar på att beställa dem:
  https://www.scorett.se/dam/skor/stovlar/isobel-1013402#product-custom-tabs

  Jag har 38-39 och fick välja ett par 41:or! Det är vad jag kallar små storlekar!

  En bh i storlek L är ju absolut inte samma sak som en tröja i storlek L. Vill man hitta en bh som sitter bra så är det ju mycket bättre att leta bland bhstorlekarna istället. Man kan inte utgå ifrån att en bh i storlek s ska passa för att man har storlek s i kläder. Det beror ju helt och hållet på vilken storlek man har på brösten

  Jag är kort och smal, en XS, men på Gina är jag en M. Helt okej det också men… ändå… Jag vet inte varför det grämer mig.

   Jag är också kort och smal, och är en XS på gina precis som på andra ställen. Att man skulle behöva gå upp två storlekar för att man handlar på Gina känns märkligt… Aldrig märkt att deras kläder skulle vara mindre än kläderna från tex hm ?

    det har nog mycket att göra med hur ens benstruktur ser ut – inte alltid hur ”tjock” man är. jag har breda axlar tillexempel – det leder till att jag måste ha strlk 42!!!! på hm i jackor osv för de har så smala axelpartier. små ”hål” för armarna osv. annars har jag 36. men har man en annan axelbredd så märker man nog inte av det.

  Förstår henne
  Köpte sport bh på en billig affär ( bo Ohlsson )
  Har välfigt små bröst och är väldigt tunn.
  Bara tog en som såg liten ut , utan kolla strl.
  Den satt toppen på mig.
  Upptäckte sen att det var strl XL o tänkte hur i helvete ska den gå på ngn i strl XL när den satt perfekt på min lilla kropp

   Bo Ohlsson i Tomelilla hej här får du mest för pengarna?

  Såg reklam på insta för denna och tänkte på dig Camilla!
  https://www.zalando.se/mango-sommarklaenning-marron-m9121c2g8-o11.html

  Jag har storlek XL men på Gina sitter byxor i strl L bra.

  Efter att ha läst ett par sånna här poster så verkar det som det är de stora storlekarna det är något tjall på hos de flesta märken.

  Jag är 170 cm lång, väger 60 kg och är vad man brukar kalla atletiskt byggd dvs jag är inte särskilt kurvig. När jag först började med vuxenkläder (och antagligen var betydligt nättare) så var det en Stl M eller 38 så jag tror att det är det jag är. Men jag vet att det står S eller 36 på alla mina kläder nu.

  En påminnelse bara. Tyra är 178 cm lång vilket är bra över medellängd. De flesta är väl automatiskt större ju längre de är. Medellängd på tjejer är ca 167 cm, så det kanske kan förklara det hela lite.

  Tyra är 178 cm lång. Medellängd på tjejer är 167 cm, det kanske är något man bör ta med i beräkningarna. En längre tjej brukar väl automatiskt, i de flesta fall, vara lite större i kroppen?

   Jag är också 178 men mycket smalare ”byggd” i exempelvis axlar och midja än min bästis på 164. Jag har LÄNGRE ben & överkropp än henne bevisligen, bara för det är man inte bredare.

    (& varken min bästis eller jag är jättesmala/jättetjocka utan rätt så medel fast på olika vis).

   Tyra hävdar att hon har stl 34/36 hos alla andra klädstorlekar. Stämmer det så kan hon ju inte vara särskilt bred. (Ursäkta skepsisen men jag tycker inte hon ser så smal ut.)

    Tycker det är unket av dig att dels utvärdera hennes kropp sådär och sedan dessutom misstro henne.

  Men diskussionen gäller väll också detta. Att gina då dissar mej som har större bröst. Och det är inte ok och varför? En klädbutik ska väll ha tillgång till alla storlekar och behov. Det är ju diskriminerande. Man bestämmer inte själv vilka bröst man föds med. Visst jag kan ha ginas kläder men alltså inte deras bh och det är dumt och fel gjort av den butiken och andra.

   Trams. Alla butiker kan omöjligt ha alla storlekar av allt. Ska billiga affärer som gina ha ALLA storlekar av tröjor, byxor, trosor, strumpor, bhar osv kommer det inte vara billigt längre. Eller ens gå runt.
   Vi storbystade får gå till specialiserade bhbutiker, precis som väldigt långa får gå till specialiserade butiker, eller folk med ovanligt stora fötter.
   Det är inte en rättighet att ha snygga kläder. Företagen vill tjäna pengar, så enkelt är det.

   Nej tyvärr så är det inte en rättighet att begära att ens storlek ska finnas i alla klädbutiker. Det är inte alls diskriminerande. Företag vill gå med vinst och det handlar om utbud och efterfrågan. Det är ingen idé att tillhandahålla alla möjliga storlekar om majoriteten av de större storlekarna inte slängs utan ligger och dammar på lagret. Inte för att det inte finns tjocka personer utan för att de tjocka personerna inte köper just de kläderna. Sen kostar tyg och material pengar och det är billigare att använda mindre tyg till en strl 32 än tyg till en strl 42.

   Har man en kropp som inte passar in i de ”vanliga” butikerna får man söka sig någon annan stans och det är så verkligheten ser ut. Jag har t.ex. väldigt ljus hy och har svårt att hitta en foundation som passar. Jag kräver inte av Lancôme och Clarins att de ska ha min nyans utan jag letar någon annan stans. Det är lite samma princip där.

  Hmm…. det känns som att det saknas en parameter i diskussionen. Formen på kläderna/kroppen spelar väl också roll? Att vissa upplever att de kan ha samma storlek i olika affärer, medan andra säger att de måste gå upp några nummer kan väl till stor del förklaras av att man har olika snitt? En ”rak” person kan säkert ha samma storlek i större utsträckning om kläderna är raka (vilket jag uppfattar att de ofta är på Gina). Har man lite rumpa eller axlar kan man behöva gå upp jättemånga storlekar för att komma i kläder som har ett rakt snitt.

  När det gäller den här modellen på bh, dvs utan byglar och i vanlig stl, så brukar bandet vara ungefär lika stort på båda small och large, det är kuporna som blir större. Dessutom är bandet mycket stretchigt så det passar många kroppar. Jag är smalare än Tyra och har lite större bröst, har alltid L på såna bh’ar oavsett märke. Min riktiga bhstl är 70G och klädstl small.

  Har sett att många tycker att det är jobbigt med online-shopping eftersom storlekar varierar. Testa att kolla reviews från andra kunder nästa gång 🙂 det har hjälpt mig många gånger att välja rätt storlek från början 🙂

  Ja det är sjukt! Hade nog behöft stl XxxxxxxxxxL ? Och andra sidan många av derans linnen är väldigt stora i stl!

  Tyra skrev på Läckbergs insta igår:
  ”Alltså ditt inlägg om storlekarna…såg det på en annan blogg, kolla filmen jag la upp idag!!! ”.

  Tyra vet mycket väl att det var denna blogg hon såg det på, men ville inte nämna namnet. Trodde ni var vänner nu ju!

   Eller också var det bara totalt irrelevant i sammanhanget…

   Tyra verkar väldigt sugen på att få uppmärksamhet just nu. Hon har försökt alla möjliga trick de senaste dagarna. Först körde hon kattbilder, sedan någon barnfilm, sedan päls/icke päls-inlägg och senast då detta med storlekar. Skönt för henne att någon nappade tillslut!

    Ja, hon försöker bli relevant igen…

  MM kör mkt reklam för hårpiller och visar ett långt stylat hårsvall som beror på piller. Idag ett ostylat kort med ett hår som ser väldigt mkt kortare ut och även slitet än i pillerinläggen. Skulle vara kul om ngn orkade sätta ihop ett kollage med alla påståenden genom åren med flera år gamla kort som exempel och kort med löshår som exempel.

  Man får väl gå, då, till Brandy Melville – där finns bara EN storlek, storlek 0…….

   Jävlar vad sjukt. Var tvungen att googla för jag har helt missat detta (till mitt försvar var det längesen jag var tonåring ?) men att de har etablerat sig i Sverige?!? USA är ju lite skruvat, på gott och ont, så där är jag inte jötteförvånad att de finns.

  Jag retar mig lite på att Kappahl sällan har 80E och 80F i sitt sortiment. Deras XLNT börjar på 90 och det vanliga utbudet går oftast bara till D. De har jättesöta modeller i sitt sortiment och ofta bra bikini, tycker jag, men det är stört omöjligt att hitta 80 E-F. Personal jag pratat med håller med om att det är konstigt, det är ju trots allt inte en otroligt ovanlig storlek.

   Håller med! Provat x antal bh-ar i lördags, i olika butiker. Kappahls d-kupa var för liten. Köpte till slut 80 c på lindex. Sjukt jobbigt att köpa bh!?

  Att reagera så starkt över att ETT enda plagg är litet i storleken känns bara fånigt. Tyra är nog uppmärksamhetstörstande eftersom det är få som ”gillar” hennes inlägg på instagram.

  Kläderna har överlag under de senaste åren blivit mindre hos många kedjor, men det är ju ingen nyhet.

   Fast det stämmer ju inte, det är ju tvärtom.

    Vad är tvärtom?

    Det är fakta att många klädkedjor blivit mindre i sina större storlekar.

     Ahaa, större storlekar kan jag inte uttala mig om. Tråkigt om det är så. Men små storlekar blir bara större.

      Det är min erfarenhet också, att de små storlekarna är större! Kan inte ens ha XS eller 32 längre 🙁 Vad finns liksom kvar då?

  För 6-7 år sedan köpte jag en kofta som jag ÄLSKADE från Kappahl, hade den i 5 år. När jag skulle köpa en ny för två år sedan var motsvarande modell (en helt basic svart kofta) mycket större… Så klädstorlekarna har verkligen blivit större. Antagligen för att folk hellre köper en strl S än L ? Så jag tror det är ett säljknep av Lindex och Kappahl, att göra alla storlekar större. Samma med Daisy Grace. Enorma storlekar. Och ändå är Hannah och Amanda så noga med att säga att deras kläder ska passa ALLA kroppar. Utom petita kroppar då.

   Men hela storlekssystemet gjordes väl om för några är sen så att alla storlekar typ ”hoppade upp” ett steg, typ storlek 38 blev 40, storlek 40 blev 42 osv. Kanske du köpte den första koftan innan det? Minns det som väldigt förvirrande innan jag vande mig.

    Aha, det visste jag inte. Men isåfall bekräftar det ju bara det jag sa: storlekarna har blivit större, inte mindre!

  Men, åååå. Orka. Köp det som passar, skitsamma vad som står i taggen.

   Om man inte passar i det då? Ska man gå runt naken? 🙂 problemet är ju att om en person som normalt är en 36 måste ha 44, vad ska de som har 44 ha på sig då?

  Gina Tricots kläder är fan inte mänskliga.
  De ger ett uttryckt av jävligt skevt ideal!
  Det är vad jag tycker och då är jag storbystad, kort men har höfter. Har kunnat få mig ett par jeans/leggings från Gina överhuvudtaget. Tycker inte Gina borde få hålla på såhär utan att kritiseras och ”gör om, gör rätt”. De borde göra storlekarna rättvisa.

  Ja, jag bojkottar Gina, förutom de enda paret brallor jag äger därifrån.

   Ber om ursäkt om min kommentar uppfattas som okänslig men hur stor är du om du endast kunnat få på dig ett enda par byxor från Gina? Ser dagligen många tjejer som är rätt stora, kring XL-XXL för att vara mer tydlig, i fina toppar och byxor från Gina. Alla butiker kan tyvärr inte anpassa sig och göra alla sina kläder i XXS-4XL, det säljer inte. Däremot försöker ju Gina göra många av sina plagg upp till XXL vilket är en bra bit på vägen!

  Jag tycker det är intressant att storlekarna på HM:s olika avdelningar skiljer sig åt. En fin kjol i 42 är helt omöjlig att få upp över höfterna på en avdelning, medan en kjol i 42 passar utmärkt om den kommer från annan avdelning.

   Misstänker att kjolen du inte fick upp över höfterna är från Divided och kjolen som passade är från deras vuxenavdelning? Inte jättekonstigt eftersom Divided är deras ungdomsavdelning och jag tänker att deras målgrupp kanske inte har fullutvecklade kvinnohöfter (generellt sett alltså, jag fick själv ganska breda höfter tidigt i puberteten innan någon blir kränkt)

    Ja, jag vet inte för i min butik finns typ herravdelning, divided-avdelningen, damavdelning och en ”mittemellanavdelning” med vanliga vardagskläder. Hittade båda plaggen på vardagsavdelningen. Men när det inte handlar om tighta kläder tycker jag det är konstigt att kläder från samma avdelning är så olika i storlek.
    Att plagg har olika passform förstår jag ju. I en del byxor funkar 42 men skulle jag kravla mig i låga tighta skulle jag antagligen behöva 46 eller 48.

  Är själv en XS/XXS idom flesta kläder, jag är också en vuxen kvinna utan anorexi, råkade bara födas och vara byggd såhär liten.

  Däremot får jag absolut inte på mig en bh från gina tricot i XS. Dock är jag kanske äldre än deras målgrupp? Samma med deras jeans, har storlek 23/24 i jeans men på gina fick jag knappt på mig jeans i strl L.. fick inte ens upp dom över höfterna…
  Har helt enkelt slutat handla på gina tricot. 🙂

   Är det här sant? Jag har storlek 26 i jeans från t.ex. Levis och Lee, och XS eller 26 i jeans på Gina Tricot också… Vilka märken har du 23/24 i om du måste ta L på Gina?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *