Lättkränktheten vet inga gränser!!

https://www.instagram.com/p/BhZJF4NHAJW/?taken-by=biancaingrosso

Bianca Ingrosso har lagt upp en bild på sig själv och sin pojkvän Philippe vid Döda havet där hon skriver att leran där är fantastiskt för huden och att det är därför de använt den över hela kroppen.
På Isländska Blue Lagoon har leran en annan färg men även den är ska vara mjukgörande för kroppen men här är den alltså brun typ.

Vad händer?
Vissa följare skriker BLACK FACE och menar på att det här inte är någonting annat än ren och skär rasism och att de borde skämmas!
Av en ansiktsmask?
Är folk så utsvultna på saker att sekundärkränkt skrika rasism om att det räcker med två personer i lermask?

Herregud, inte visste jag att behovet var så stort men som den goda medmänniska jag är så har jag letat fram några stycken att börja med.
Jag lovar – ni kommer ha människor och företag att jaga och skrika ”Black Face” åt i veckor.

Buss på!

You are welcome!

Herregud!
Det HÄR inlägget innehåller rasism.
Ansiktsmask är det inte.

Skärpning!

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tycker det är så himla tråkigt hur ordet rasism (samt ”kränkt” och ”diskriminerad”) har urvattnats totalt. Rasism är otroligt allvarligt och absolut ett problem, och att skrika rasism åt minsta lilla tror jag stjälper mer än det hjälper.

      (samt ”kränkt” och ”diskriminerad”)

      + avundsjuka hör till de orden som blivit urvattnade.

        Verkligen sant. Inser själv att jag inte kan läsa ordet ”kränkt” utan att tänka på den innebörd man ”gett” det på senare tid. Typ glömt bort vad det egentligen betyder. Sorgligt.

      Sitter ibland i kassan på ett visst alkoholmonopol och vi har många internationella kunder på grund av vår placering. Så att tala engelska med kunder sker dagligen.

      Hur som kommer en kvinna in en fredagseftermiddag och jag hejar. Får ingen respons alls så säger ”hi, welcome” istället. Varpå hon flippar och skriker att jag är en RASIST! För att hon är färgad. Och att jag inte tror hon kan svenska ?

        Inte lätt när man inte kan göra rätt.

        Min lillebror arbetar på ett åkeri och besöker diverse butiker. När han kommer till en butik för ett visst uppdrag ska de ha kört fram de stora lådorna till porten, sådant är avtalet med alla butiker. Är inte det gjort har de rätt att åka därifrån utan grejerna, vilket de alltid gör. En gång kom han till Lidl, och de hade inte kört fram grejerna. Pressat schema innebar att min lillebror sa ”okej, men då kommer jag tillbaka i morgon när ni har kört fram det, det står ju nämligen i avtalet att ni ska göra det”. Hans svar blev ”jaha, jävla rasist. Du struntar i det för att du är rasist, eller hur?!”. Varpå min lillebror sa ”nej, jag behandlar dig som alla andra. Har du inte kört fram grejerna kan jag inte ta med dem, det är avtalet”. Lidl fortsatte hävda att han är rasist… Sådant beteende är tröttsamt.

        Ha ha…underskönt. Man kan ju bara undra vad hon har utsatts för genom livet.

          Dryg kommentar Lermulad, ”man kan ju undra vad hon har utsatts för genom livet”. Really? Om du vill veta någonting om vad svarta, färgade, icke etniskt svenskar utsätts för (dagligen, årligen, genom livet, i alla sammanhang osv osv) så ger en enkel googling dig en rad med svar att börja beta av. Förstå mig rätt, jag är absolut inte för att dra rasistkortet för varje grej som händer men att underminera vad icke etniskt svenskar, och framförallt svarta personer, får uppleva dagligen i vårt ”politiskt korrekta samhälle” är skrämmande. Dags att sluta låtsas som att det inte händer. Och ja, jag är en av dem som blir bedömd utifrån min hudfärg alltför ofta och får höra ord som n*ger så fort folk tycker att jag gjort något fel. Det, om något, är underskönt.

            Så man kan inte hälsa på någon för att man utsatts för saker i sitt liv?
            Det hör väl till god ton att hälsa tillbaka om någon hälsar på dig i en butik.

              Vem pratar om att hälsa på någon i butik? Är din kommentar ett svar på min eller har jag missuppfattat?

        Jaa.. såg några småkillar som busade och skrek i en galleria (körde sparkcykel där inne, vilken man inte får, osv), och en äldre man sa åt dem att sluta. Då skrev en av dem att ”rasismen är stor i Sverige!”.

        Tänkte att det var sorgligt att de har utsatts för sådan rasism att de tolkar en rätt vanlig situation (världen är full av rasism, men barn har alltid blivit tillsagda av gubbar att hålla sig till ordningsregler) som hatisk och rasistisk. De kanske utsatts för väldigt mycket rasism, eftersom de tänker så? Men tänkte också att det är sorgligt att de är så små men blivit bekväma med att ursäkta sig själva och sitt eget beteende med att det nog är omvärlden det är fel på. Skönt att alltid skylla ifrån sig, det är ju jobbigt att bli tillsagd, men kasst i längden.

          get: nu är det ju problematiskt med småkillar då man inte vet om det hör till åldern eller deras faktiska erfarenheter. Sedan skulle jag vilja hävda att det visst är omvärlden det är fel på. När lär sig människor att sluta bemöta varandra med respekt? Det börjar med de vuxna. Barn är inte elaka av naturen utan reagerar och handlar utifrån vad de lär sig och förebilder i vårt samhälle. Jag kan bara tala utifrån mig själv och det var i tonåren som jag själv började bli kallad saker utefter min hudfärg av både jämnåriga, äldre gubbar och folk däremellan. Blev anklagad för stöld, fick glåpord kastade efter och möttes av en överlag taskig attityd. Med uppemot 20 % SD:are i dagens samhälle är det snarare verklighetsfrånvänt att i många fall inte se rasismen och hävda motsatsen.

          OBS! Förtydligande bara att detta inte har något med Bianca-bilden att göra. Tolkar den absolut inte som rasistisk.

          Förstår inte ditt sätt att ursäkta ungarna som körde sparkcykel och busade och skrek i en galleria… ”sorgligt att de har utsatts för sådan rasism att de tolkar en rätt vanlig situation om hatisk och rasistisk”. What? Skrikande ungar som gör olovliga saker på allmän plats har väl absolut INGENTING med härkomst eller utseende att göra och det hoppas man ju att någon vettig person på plats upplyste dem om. Tänker att de snarare har lärt sig att dra rasistkortet i tid och otid.

            Aa: Då har du missförstått mig. Jag ursäktade INTE att ungarna körde sparkcykel eller deras beteende i situationen. Min kommentar handlade om vad ungarna ev har fått höra genom livet, men det kanske inte framgick? Att frågan om rasism är mer underbyggd och grundas tidigare än att ungdomarna idag skulle ha snappat upp begrepp att slänga sig med (rasistkortet) idag och använda det flitigt bara för att de kan.

            Välkommen att arbeta i valfri förort i Stockholm så kommer du förhoppningsvis att skapa en utökad förståelse över vilka förhållanden ”ungar” kan komma ifrån och hur det sociala kapitalet påverkar handlande långt mer än vad vi ser (en sparkcykel i ett köpcentrum). Det är inte där problemet ligger. Det är mer komplext än så.

              För det första har du inte en enda aning om vad jag arbetar med eller har för förståelse när det gäller barn och ungdomar från diverse olika förhållanden. Min absolut åsikt är att man gör t ex dessa barn en stor björntjänst genom att försöka förklara och förstå deras beteende på det sättet du gör. Det hjälper dem inte på något sätt, tvärtom. Det är inte alls så komplicerat som du försöker få det till eller att man måste arbeta i en Stockholms-förort för att ha tillskansat sig förståelse för deras beteende. Ungar som beter sig olovligt och illa bör få krav på sig att låta bli att göra det. Punkt. Det var det det handlade om. Inte någon komplex samhällsfråga om vilka följder en uppväxt i ett utsatt socialt område kan få. Man kan iofs dra det längre om man nu vill det. Hur långt ska man gå i förståelse? ”Man får förstå att ungdomar stjäl och använder droger när de kommer från socialt utsatta områden”? Det är skillnad på anledning och förståelse. För mycket förståelse och inga krav hjälper ingen.

              Fast alltså.. nu blev det nog ett riktigt missförstånd för mitt första svar var riktat till ”get” inte till dig… 🙂 Men det andra var ju iofs sig det – men det blev ju ändå lite konstigt eftersom jag inte läste ditt inlägg förrän nu..

                Eller rättare sagt: läste inte att det var en annan person som svarade mig än den jag svarade. Och eftersom jag nu har börjat svara mig själv inser jag att det är nog är dags för mig att logga ut för ikväll. Ha en fin kväll. Allihop.

                  Aa: Såg även jag att jag råkade svara på din kommentar som eg var riktad till get. Ledsen för det. Men jag både håller med och inte håller med din kommentar. Självklart kan man kritisera beteendet och ställa krav, men hittills har det inte direkt gett någon effekt i dessa sammanhang. Snarare krävs ökade resurser, utbildning, empowerment och riktade stödinsatser för hjälp till egenmakt för att hjälpa ungdomar/människor att våga lite på sin förmåga till att bli någonting. Jag vill ofta problematisera saker och ting då det är lätt att för förenklade anledningar leder till snedvridna generaliseringar som i slutändan inte gynnar utsatta grupper utan snarare spär på fördomar och skapar klyftor. Men det kanske hör till en annan diskussion.

        Åååh ja, samma i säkerhetskontrollen på flygplats!! Ingen respons på instruktioner på svenska, vad ska man tro??

      Jaa ”kränkt” har blivit synonymt med ”korkad”…

      Rasism/rasist osv har inte urvattnats utan är tyvärr något som inte har tagits på allvar allmänt av människor som inte utsätta för rasism (så länge denna rasism inte blir våldsam). Denna bild är dock inte black face och de som anklagar henne och hennes pojkvän för det behöver tänka igenom det de anklagar henne för.

      Ja, precis som i beskrivningen till denna blogg under inlägget ”känner du dig lite kränkt?”

    Suck

    Är inget fan av Bianca men reaktionerna på hennes bild är enligt mig överdrivet och helt obefogat.
    Håller med Regina, rasism ÄR mycket allvarligt och ordet ska inte missbrukas.

    Camilla, kan du förklara varför jag är satt under moderation? Jag har inte skrivit något personangrepp eller påhopp.

      Ja, det kan jag göra om det verkligen inte framgick av att alla dina kommentarer raderats.
      Dina nedsättande kommentarer om andra människor och ätstörningar hör inte hemma här och jag tänker inte tillåta att du raljerar, trivialiserar och marginaliserar en annan människas ätstörningar som något allvetande facit du själv knåpat ihop.

        Jag har inte skrivit några nedsättande kommentarer om andra människor. Jag presenterade bara fakta, som jag dessutom backade upp med källor/referenser.

        Jag är ledsen om personen i fråga tog illa upp, men du kan ju inte blockera alla människor för att vi presenterar fakta som inte stämmer överens med din världsbild.

          Jo, det skulle jag ju i och för sig kunna göra, men det har jag inte alls tänkt men dina kommentarer innehöll betydligt mer än fakta och källor.

            Kan du inte beskriva då vad jag skrev som var fel så att jag har möjlighet att fundera på detta och ändra mig?

            Jag förstår att “ätstörningar är en trend” kan uppfattas som obehagligt av någon som har ätstörningar.

          Jo? Hennes blogg. Hon kan blockera alla som skriver Hej om hon vill det. Hur tänkte du egentligen?

          Haha – det är ju inte precis en mänsklig rättighet att få skriva vad man vill i någon annans blogg

          Hanna, om Camilla inte tycker dina kommentarer varit lämpliga så får du bara respektera det. Detta är hennes blogg och hennes regler gäller här.

    Så trött på alla snöflingor

    Fy fan, jag spyr på alla vita människor som tro sig ha tolkningsföreträde i en rasismfråga. STICK för fan och gör något vettigt med livet istället för att HÄVDA vad som är rastistiskt eller inte.

    Mvh a black woman som INTE ser rasismen i Biancas bild.

      Jag som vit kvinna har inte tolkningsföreträde vad gäller rasism. Finns det inte en risk att jag ses som ignorant och inne i min lilla priviligerade bubbla om jag inte tar upp frågor om rasism och reagerar på något jag tycker är kränkande ur rasismsynpunkt? Ska jag bara vara tyst? Jag tänker att det måste finnas något mellanläge mellan att aldrig prata om rasism eller ventilera egna tankar kring det och vem som utsätts för vad – och att bete sig som att man har tolkningsföreträde. Eller kan jag inte göra rätt utan får välja mellan att ses som ignorant eller som att jag tar över frågan och rider på det att jag är vit för att lyfta fram andras tankar? Jag är inte alls insatt och undrar vad som är ok eller inte. Jag är medveten om mina privilegier men tycker inte att jag ska behöva be om ursäkt för att jag föddes i övre medelklassen som en vit, heterosexuell, smal kvinna.

      Nej jag tycker inte att det finns någon rasism i Biancas bild (haha), bara funderar över din kommentar.

        Att lyssna och iaktta hur världen funkar gör snabbt att man inser vad som är rasistiskt eller ej. Att jiddra om blackface under biancas post är att förminska den rasism som svarta utsätts för bara för att man vill ha lite brownie points som ”duktig allierad”. Men liksom man behöver inte heller tassa på tå och upprepa att man är vit och absolut inte har tolkningsföreträde eller förstår hur det är. Asså rasism är ingen jävla hjärnkirurgi varför låtsas vita att vi inte fattar vad som är rasism? Hallå det är inte så svårt du behöver inte en icke-vit som ska utbilda dig du behöver enbart en normal dos empati samt normal intelligensnivå.

          Var det nödvändigt att vara så otrevlig? Jag frågade för att jag vill förstå. Jag blir dock förvirrad av det jag läser inne hos Ladydahmer om CA för det verkar väldigt svårt att göra rätt utan att någon tar illa upp. Uppenbarligen så räcker inte en normal dos empati och normal intelligensnivå utan också att man är påläst, vilket jag faktiskt inte är men jag är inte korkad för det.

            Till Louise, jag förstår vad du menar. Men denna CA har också gått för långt. Mångkultur och mångkulturellt samhälle strävar många efter och jag tycker att NÄR ALLA tar del av varandras kulturer så som att fläta håret och klä sig i tex afrikanska traditionella kläder är SUPERCOOLT.

            Återigen är det NÄSTAN ALLTID vita som skriker CA. Det skulle däremot jag ALDRIG göra om någon fläta håret, krullade det a la afro eller hade på sig en gambiansk traditionell klädsel.

            Problemet är att de vita TROR att ni behöver läsa på om CA och håller er borts från det som inte ”tillhör er”… dra mig baklänges vad detta skit har gått för långt

            Förlåt Louise jag var otrevlig jag ber om ursäkt. Jag blir bara så uppgiven av detta hur vi krånglar till det för oss och skapar ngt slags tåtassande kring saker som egentligen är lätta och hur typ kommentarer hos LD som du nämneroch denna girighet att ropa varg för att få lite pluspoäng skapar ett olidligt diskussionsklimat. Men du var ju respektfull i din kommentar och undrade ärligt och jag riktade min irritation åt fel håll. Sorry igen.

              Ursäkt godtagen 🙂

          Kunde inte sagt det bättre själv. Vita ska SLUTA med att ta strider som inte behövs tas och speciellt när de tror att de ska komma in som några jävla ”räddare”.

          När vita kopplar saker till rasism så som tex Biancas bild så blir det så jävla pinsamt. Snälla sluta upp att agera rasistpoliser.

      >Det är väldigt få personer som har varit på månen trots det har vi en ganska tydlig bild av hur det är på månen…

    Men herregud så löjligt.

    Är det bara i Sverige man håller på såhär? Kränkt för sakens skull, ungefär.

    Internetkrigarna satt säkert bara och väntade på en perfekt situation att utgyttja sin kränkthet.

    Pang! Dagens ordvits, satt som en smäck!

      *applåderar*

      Hatten av ?

    Gud vad löjligt. Alla människor, oavsett hudfärg, använder lera. Men det är klart…de borde ju tagit med karamellfärg och ändrat färg på leran först

    Folk är inte kloka! ?

    Finns ett sånt lerställe i Tarifa också, den ör mörk när den är blöt och blir sen grå när den torkar. Älskar såna masker! Och håller med om att det är störtlöjligt att vifta med rasistkortet för det här. Suck…

      Älskar också lera, brukar köpa ren lera, oftast bentonite lera och göra ansiktsmasker med

        Åh, vart köper du det? 🙂

        Oj vad spännande! Det hade jag ingen aning om att man kunde ha i ansiktet. Där jag jobbar har vi det som tillsats vid tillverkning av kulsinter, i en järnmalmsgruva alltså, för att det binder åt sig vatten:) Man lär sig nåt nytt varje dag!

    Skönt att jag äntligen fått upp ögonen för det här med CA. Ska genast förbjuda mina (vita) barn att äta chokladglass eftersom de inte kan äta glass utan att smeta ut den i hela ansiktet. Undrar dock hur jag ska göra med hallonsorbeten och pistageglassen…bäst jag safear med vanilj.

      Nej nej, inte vaniljglass, jag känner mig kränkt som är extremt ljus! Bättre att sluta helt!!

        Okej när jag tänker efter kanske detta blir fel i sammanhanget =) Men skämtar iaf med alla extra kränkta åt alla håll =)

          De är nästan lika vita i skinnet som vaniljglass så det får bli vaniljglass till dem. Deras afroamerikanska kusiner kommer glatt äta upp chokladglassen och hallonsorbeten får vi vuxna äta som klarar att äta glass utan att smeta ut den i hela ansiktet.

    Folk som gapar om rasism i ett sånt inlägg är inte insatta i vad rasism faktiskt är. Jag tror att de är sådana personer som helt enkelt vill ha ett vapen, ett verktyg att använda sig av för att kunna kritisera och känna sig viktiga. De är garanterat inte intresserade av att lära sig mer om rasism och förstå hur man tar sig an det, bara gillar möjligheten att få gaffla. Så uppfattar jag det iallafall.

    Håller med Regina däruppe om att sånt här gör att begreppet urvattnas. Det är fan farligt!

    Tror man att detta är rasism så brister man i ordförståelse.

      Nej – i intelligens…

    Varför har Toftby tappat så många läsare enligt Bloggportalen? Hon är inte ens med på top 50-listan längre. Kanske att hon inte kan sitta hemma och klinka in själv och kommentera nu när hon inte är hemma eller? Ja ja…kommer säkert en rimlig förklaring och säkert några arga tillrop till de som öht vågar titta på Bloggportalen och hennes position där.

      Hon har tappat de som läste om Annika Thimberg. Hon har gått bort i cancern nu.

        Det var min tanke också men den rabiata delen av JT är man ju inte helt bekväm med och det verkar inte heller CamCam vara då hon låter JT härja helt fritt i det mesta. Att ingen har orkat reda ut vem som skriver alla dessa ”åh så snygg”-kommentarerna är ju bara helt förundrande. JT lär gå banas om någon ens vågar antyda detta på hennes blogg även om det kan vara dagens sanning.

        OCH innan jag blir hängd av JT eller någon av hennes systrar/Janne/pappa/mamma/döttrar etc. så ALL respekt till Annica och det var oerhört tragiskt. Känner stor med hennes familj.

          Även om hon skriver egna kommentarer och besöker sin egna blogg så får hon inte fler unika besökare elöer hamnar högre upp på topplistan. Isåfall skulle mogi legat etta för längesen ?

      Även om hon klickat in och kommenterat själv så får man inte högre statistik för det, det är inte så det funkar. Men kan ligga något i att de besökte enbart för Annikas skull eller så är det något tekniskt strul.

        Jag kan programmera ett makro som gör att en viss portal inte kan se vilken IP folk kommer ifrån eller också kan jag styra det till vilken IP jag vill. Det är faktiskt plättlätt.

        Det är jag absolut inte ensam om. Ja eller också om jag är amatör så kan jag bara använda en VPN-tunnel. Att detta med rena fusksiffror inte reds ut av en sida som kallar sig för ”Bloggbevakning” som istället ägnar 75% av sin tid åt att jaga Blondinbellor och andra när det uppenbart handlar om rent ”fusk” från vissa madammer som du är rädd för Camilla – det är underligt. Vi måste hitta en mer korrekt valuta för att kunna presentera flöde och engagemang till bloggar. Har du någon idé till oss annonsörer där Camilla?

          Va?

      Hon har bytt portal, säkert därför!

    Om man vill se det positivt så antyder detta att många har det så bra i det här landet att de väldigt aktivt måste leta upp saker att uppröras över. Tänk om denna energi utnyttjades till något konstruktivt istället.

    Men vad?
    Det är ju en jättestor grej att smörja in sig med leran från Döda havet, låta den torka och sedan låta den luckras upp i vattnet. Det sägs göra en minst tio år yngre. Ska även vara bra för reumatiker och psoriasis.
    Tydligen omnämns leran redan i Bibeln och associeras med Kleopatra.

    Hade absolut inte en tanke på rasism när jag själv var där och kletade in mig. Var ju bara ”spaigt”.

      Precis! Alla ligger på stranden och ser ut sådär vid döda havet. Kletar in hela kroppen och sen ligger och torkar i solen. Så folk som blir så upprörda borde ha lite mer koll i det här fallet.

    Gick in på inlägget och läste kommentarerna och de flesta handlar om att de är löjligt att kalla det ”black face” och att svenskar är lättkränkta och så massa likes på dom.

    Har man valt det jobbet Bianca har, att vara en ”influencer” samt ha sin egna tv serie så får man räkna med att ens kanal blir ett disskutionsforum för olika åsikter. Det är likadant här , hos Bella, kissie mm.

    Snälla lugna ner er lite innan ni slår på den stora trumman om hur löjligt och lättkränkt det är att reagera på olika saker. Majoriteten av dom som kommenterat på biancas bild är av samma åsikt som er.

    Vi befinner oss i en helt underbar tid där ”normen” ÄNTLIGEN blir ifrågasatt, människor vars röster aldrig blivit hörda får höras och riktiga förändringar sker. Vi trevar oss fram, sakta men säkert. Ibland går vi ”för långt”, ibland blir de ”rätt” och ibland blir det ”fel” men sånt hör till.

    Läste också kommentarerna, det var kul. Folk ”gissar” att de är vid Döda havet och spanar in snoppen.
    I rest my case.

      Tydligen undrar någon varför de smort in sig i lera. Man kanske inte känner till att detta är en stor grej att göra vid Döda havet, men läser folk inte ens texten på instagram?

    Jag får höra dagligen att jag är rasist. Jag jobbar i matbutik!

    Om jag drar varorna för fort i kassan är jag rasist för att jag inte vill ha vederbörande framför mig för länge. Enligt kund

    Jag är rasist när jag endast har möjligheter att ta kort i min kassa och INTE kontanter.

    Jag är rasist för att jag inte kan deras respektive språk!

    Jag är rasist om jag inte vet vad vissa matvaror är för någonting i världens mathyllan!

    Jag är rasist om varan är slut för dagen!

    Behöver jag säga att jag har gett upp att ens bry mig längre? ??

      Ett nog så tydligt exempel på att ordet rasist är totalt urholkat och har förlorat sitt värde.

      Låter både enerverande och tröttsamt.Vart ligger butiken?

        Jobbar som konsult. Olika områden olika kedjor.

      Fast snälla, när man jobbar inom service är det vanligt att folk kan bli upprörda och få ur sig elaka ord mot den som jobbar. Att bli kallad rasist är nog det är som är minst farligt i min mening (har också blivit kallad det). Värre med könsord eller något rasistiskt ord…

        Fast jag beter mig aldrig illa mot människor inom service för allt inte går som jag vill!

        Det är inte ett belägg att man ska bara svälja!

        Sen har man hört grövre grejer!

        Skärpning!

        Öh va? Så vadå, du tycker inte att det är fel att kalla folk rasister? Har också jobbat i kassa och råkat ut för exakt samma beteende. Ex när man inte kunde lösa in en rabattkupong som hade gått ut i datum. Det är tydligen en rasistisk handling. Alltså blir så matt. Ibland kändes det som att kunden letade efter fel och så fort man inte kunde göra exakt som de ville så skrek de ut ”jävla rasist”. Verkar nästan som om vissa t.om använder det som en strategi för att få sin vilja igenom.

    Jag jobbade på Lindex och blev kallad för rasist när jag vägrade ta emot en retur för varor köpta på Kappahl.

      Ja, rasismen mot Kappahl är verkligen något vi alla behöver jobba med..!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.