Peg Parnevik svarar på Jockes ilska

Det är minst sagt heta känslor som blossar upp när Guldtuben kommer på tal. Jocke och Ben Mitkus ställe upp i gårdagens ”Breaking news” och konfronterade Splays VD och grundare till Guldtuben – Vigor Sörman – som de anser står för klasshat, diskriminering och en hel massa annat som är fly förbannade över.
Amir valde att tacka nej till att ackompanjera sina kollegor som den tredje musketören eftersom han ansåg att han redan sagt allt han hade att säga i ett eget videoklipp som ni kan hitta här.

En av personerna i den här juryn som valt ut de nominerade som Ben, men framför allt Jocke kritiserar är Peg Parnevik och hon skräder verkligen inte på orden när det kommer till att bemöta de Jocke haft att säga.
På Instagram skriver hon att anledningen till att Jocke inte blev nominerad är för att han uttryckt rasistiska åsikter och för att ha använt sig av ”black face” i ett klipp som ni kan hitta här – och inte för att han inte kommer från Östermalm eller tillhör någon liten klick vars enda syfte är att klappa varandra medhårs.

Tyvärr överskuggas deras debatt av bilderna på meddelanden som Peg fått ta emot sedan hon uppmärksammades som en av medlemmarna i juryn.
Jag kan inte i min vildaste fantasi tänka mig att Jocke vill att hans ”fans” ska kalla Peg för ”äckliga jävla hora” och skriva saker som ”äckliga jävla slampa, äckliga jävla luderunge, jag hatar dig så extremt mycket”.

Tror Jockes fans att han uppskattar att de kränker en kvinna i hans namn?
Jag tror snarare att han skäms å deras vägnar. Snacka om att skjuta sig själv i foten – eller egentligen i Jockes fot – med dessa meddelanden.
Herregud vilken jäkla sandlåda det blivit av det här!
Lägg ner skiten så kör vi ”Bloggbevakning Awards” istället. Alla vinnare får ett guldigt pris i form av en hetsätarkatt och en årsförbrukning Cola Zero och nässpray.
Det är att vara nytänkande!

En uppdatering gällande Bella och hennes statistik kommer givetvis under förmiddagen! 

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Omoget av Peg tycker jag!
    Joakim har förklarat dig och bett om ursäkt. Hans ena anställda fick utstå ett prank och meningen vara att han skulle likna en apa och ingenting annat!! då en av hans anställda gjort en låt. Tror den hette Monkey in the club eller liknande. Allt landade fel och jag tror helt enkelt att Joakim inte är den vassaste kniven i lådan. Såg t ex Breaking News när han trodde att 7 hg var 7000 gram.

    Han har nog inte koll på historian. Peg däremot är ju från USA. Där vet alla vad ett blackface är! Så hon blir upprörd utifrån hennes vetskap som nog Joakim inte hade.

    Varför skulle han vara rasist? Hans anställda/bästa vänner är ju av utländsk härkomst.

    Peg verkar bara partisk och omogen. Ska jurymedlemmar tala ut i sina sociala medier om hur de resonerat?

    Tycker det var en skam till motivering varför Joakim inte blev motiverad.

    Själv tittar jag varje dag nu sedan de väntar barn och renoverar huset, innan har bara min son följt dem, jag såg klippet i fråga och tänkte nej nu kommer de få skit för detta.

      lol ok ja man kan inte va rasist om man har en svart eller brun vän, verkligen så det funkar. Hur gammal är du?

        Svara själv på frågan vad du anser anonym!

        Jag tror som sagt inte det.

        Att anklaga en annan människa för att vara en rasist är en hemsk handling och förtal.

          Att vara en rasist är nog steget värre än att anklaga någon för att vara det.

            Ja det kan jag också tycka men det är ingen ursäkt för att kalla någon rasist hur som helst.

          Ah Gud va jobbigt.

          Jag menar svarta människor som jag får höra n-ordet hit och dit / behandlas annorlunda / och se en och en annan black face, men det är synd om folk som blir kallade rasister, jag ska tänka på det nästa gång någon gör något rasistiskt mot mig, inte kan jag väl slänga runt rasist hit och dit det sårar folks känslor! #empathy

        Jag förväntar mig inte en nazist att vara vän med en jude? Inte en slavhandlare att vara vän med en mörkhyad person? Ditt svar är mer ihåligt än en Schweizisk ost. Så hur gammal är du? Det är väl rätt uppenbart om Jocke hatade svarta personer skulle han inte vara vän led dom? Det förklarar sig självt.

      Jag känner inte till jocke mer än från bloggbevaknings inlägg och vet inte om han är rasist. Jag tänker däremot att man kan uttrycka sig rasistiskt utan att för den sakens skull vara full blown rasist (exempelvis på grund av okunskap eller annat) och självklart kan man vara rasist även om man har både anställda och vänner som är icke-svenskar.

      Till jockes försvar måste jag också erkänna att jag inte hade den MINSTA aning om vad ”black face” var förns nu, jag hade heller inte den minsta aning om att inbakade flätor var något fruktansvärt kränkande att ha (dock har jag inte läst på om varför ännu.

      Jocke är inte rasist pga det han gjorde med blackface, det är rasistiskt i sig men det betyder nödvändigtvis inte att Jocke är en rasist. Folk måste lära sig skillnaden på detta. Däremot kan man vara rasist även om man har vänner av utländsk härkomst så det har inte riktigt med saken att göra.

      HÅLLER HELT MED! Peg gör fan bort sig.

    Men kan folk (Jocke mfl) chilla det är en gala inte presidentval? Korruption, lol.

      Det är väl det att det ligger lite annat groll mellan dem och Splay…

    varför skriver personen att bianca också ”gjort blackface”?? hon hade smörjt in sig med känd lera som gör huden fantastisk, hur fan får man det till ”blackface”? orkar inte med folk… ?

    ser fram emot nästa del om bella, hoppas du granskat företagen också och det med att sälja ”5 deos per minut”. ❤️❤️❤️

      Eller hur… det är inte ens i närheten utav samma sak.

      Tror de inte in that case att flera hade fått utstå kritik när de använt ansiktsmaskerna som är svarta…

      Av någon anledning fick hon ju skit för det när dom hade gjort det… Folk skall verkligen letar grejer att bli upprörda över….

    Här ser man tydligt vad det är för skillnad emellan Jocke´s fan och Peg´s . Jag tror att Jocke inom kort kommer att bli en helt förändrad människa då de får en baby och det borde väl både han och hans fans koncentrera sig på? ELLER så kommer många att falla bort och glöden måste hållas vid liv. De kommer förmodligen spela in vecka för vecka klipp och få andra fokus och en helt ny målgrupp, får vi hoppas. Jag förstår varför de blandar in Bianca då hon visade bilden då de var utomlands men den har inget med blackface att göra. Det har med spa att göra, Jocke och hans vänner gjorde en film om ett ”prank” och att Jockes ursäkt var att han inte hört talas om black face säger ännu en gång en hel del om… Att det kanske vore dags att sätta sig i skolbänken igen?

    Plz fixa like-knappen!! :)))

      Det funkar ju!

        Nej. Det funkar inte.

        SNÄLLA, kan vi få tillbaka halva nöjet med bloggen? Med andra ord: gillaknappens fungerande!

          Men va!??? Ännu viktigare: Hur får du texten fet när du kommenterar??

          Sidan som den kommer ifrån ligger tyvärr fortfarande nere. =(

          *gilla*

    Nu var det ju iofs i förrgår som inlägget med Jocke och Ben i Breaking News skedde.

    Vad patetiska parneviksen är. Har de ”glömt” vad deras egna pappa skrev på twitter angående Zara Larsson för att sedan be om ursäkt och förväntas bli förlåten? De backade själv deras pappas vidriga ord. Vilka ”feminister”…spyr.

      Word! Hade gillat om jag kunde 🙁

      Är allmänt less på alla dessa kändisfamiljer. Att de överhuvudtaget syns och hörs och får medial uppmärksamhet är för att de rätt och slätt är födda i en kändisfamilj. Begriper inte underhållningsvärdet i serier som Wahlgrens, Parneviks, Lailaland och fan vad vet allt vad de heter. Liksom ”här är vi, en rik kändisfamilj och nu ska ni få ta del av vårt liv…!” lite samma sak med Hollywoodfruar. Ytligt och allmänt fånigt. Skulle inte förvåna mig ifall Läckberg skulle hoppa på något sånt här. ”Stjärnfamiljen”. Åh gud, cringe alltså!!

    Vuxna människor som håller på och bråkar om någon gala för inbördes beundran… Tramsigt värre!

    Vem bryr sig ens om den galan idag?

    Är inte hon med i juryn för guldtuben? Ska inte en jury vara opartisk? Finns nog fler som kanske eller kanske är nominerade i guldtuben som har uttrycks sig rasistiskt någon gång , det finns säkert flera i hennes närhet och i allas närhet som har råkat, omedvetet gjort det. Jag tror inte Joakim är rasist men jag tycker inte han är vettig ändå.

      I bedömningen och nomineringen av personer från olika plattformar känns det som en självklarhet att de skulle kolla på det innehåll de publicerar på plattformen och göra en bedömning utifrån det, exempelvis de videos som en ”youtuber” har publicerat, i det här fallet Joakim. Ditt argument om att juryn ska vara opartisk går därmed i kras, då Joakim I en av sina videos gjort blackface, något som nog inte kan undgå juryns blickar.

    https://youtu.be/4yPc4ehn_Q8

    Tycker Sara Songbird uttryckte och formulerade sig jättebra om allt kring Guldtuben!

    Joakim borde f.ö verkligen mediatränas om han i fortsättningen ska ställa upp i TV för det där var ju bara pinsamt när han uppförde sig som en upprörd och barnslig tonåring.

    Lovette hade också en live där hon pratade om hur jocke och Jonnas fans skickar meddelanden till henne med allt från hot till n-ordet. Har inte sett breaking news (och såg inte hela lovettes live) men uppmanade han sina följare där att skriva till de andra nominerade eller har jag missförstått? Oavsett så behöver hans fans andas lite och sansa sig.

      Vem är Lovette? Aldrig hört talas om faktiskt #nуfiкеn

        Blackvogue_se på insta. Nominerad till galan i någon kategori, minns inte vilken.

      Såg också den liven. Känns som Jocke försöker göra sina fans upprörda för att få medhåll. Utan att tänka på/ bry sig om vilken inverkan han får på typ 9:åringar. Helt hemskt vilka kommentarer Lovette och Peg får.

    Hur kränkt kan jocke bli över en utebliven nominering??

    Något i mig tycker att det är lite creepy och olustigt att Joakim och Jonna, 32 resp 24 år gamla lever sina liv för 12-åringar landet runt.

    Väx upp. Get a job.

      Och tjänar multum 🙂 Det ÄR deras jobb bruh.

    Joakim har ju rätt i sak. Att motivera hans icke-motivering med hans omedvetna blackface och samtidigt nominera Bianca som gjort samma sak är ju dubiöst.

      Bianca marknadsförde någon ansiktsprodukt? Precis som Jonna som sitter i badkaret och marknadsför något bolag. Kan absolut inte jämföras och noll poäng där.

      Hon har inte gjort samma sak! Sluta nu. Hon la upp en bild på sig och pojkvännen när de var täckta i lera (!) från topp till tå. Det är verkligen inte samma sak som att måla sig sotsvart i ansiktet, dessutom medvetet.

      Fast som de andra sagt, Jocke skulle göra Danijal(?) till en apa och täckte han med svart färg. Bianca gjorde en lerinpackning för att den leran påstås vara läkande för huden.

    Jag måste säga att jag är rätt chockad över ”etablerade” medier såsom olika tidningar och P3 har tagit upp det här (enligt mig) sandlådebråket. Jag hade aldrig ens hört talas om Guldtuben och trodde det var en något hitte-på-pris? Sen är det sorgligt att Jocke blandar in klasshat i detta…lugna ner dig nu grabben, fokusera på att växa upp och förbereda dig inför ditt framtida barn.

    Alltså shit vad jag missat en massa känns det som.. har ingen aning om vad detta handlar om. Nackdelen med att ha fullt upp med bebis. ?

    Förresten ni som ”känner mig”; jag har fått jobb!!!! ?

      Wiii, grattis!

      Men grattis! ??

    ”klappa varandra medhårs” 🙂
    Bra uttryck. Ska genast börja använda detta.
    Nästan samma klass som ”här ligger en gravad hund” och ”vi simmar alla i samma båt”

    Men skit i Peg och Jocke herregud VEM BRYR SIG?! Blondibells luftslott är about krasch, DET om något är något att fokusera på!! VÄNTAR PÅ UPDATE CAMCAM

      Zzz kul för oss som inte bryr oss om ”grävet” (lol) om bella att få lite andra inlägg att diskutera.

    Mogi har köpt ca. 500 instagramföljare igen. Ökat med 500 sedan igår och i princip alla är spökföljare med 0 inlägg

      Skönt. Att ingen lagt massa tid på att få bort några undra följare alltså. Det hade varit synd. :/

      Åh gud så kul. Har haft så himla tråkigt senaste dagarna så då blire lite rensning igen då 😀

    test

      woho fet text funkade! 😀

        Med htmlkod eller?

          Nyfiken
          måste testa

            vet inte om jag minns hur man gör
            nostalgi

              funkar detta då tro? Kul om det gör det

              testar en sak till

                Fungerade inte ☹?

    Här är det så uppenbart att Peg ville bara rida med i stormen för hon visste att hon skulle på publicitet för det.. Så jäkla pinsamt och omoget.

    Det jag tycker är läskigast efter att ha läst inlägget och skummat igenom alla kommentarer är att inte många verkar höja på ögonbrynen över de vidriga kommentarerna som Peg får mottaga. HUR kan någon tycka att det är befogat att maila så VIDRIGA kommentarer till en annan person? Jag blir mörkrädd när jag läser alla dessa vidriga hot som verkar vara vardagsmat i sociala medier. HUR ska vi uppfostra våra barn till att lära sig rätt och fel, ödmjukhet, att alla har rätt till sin åsikt och att man inte får säga exakt vad man vill till en annan person för den personen kan bli sårad. Hur ska vi lära våra barn detta om vuxna (inkl vuxna barn) idag beter sig laglöst och häver ur sig en det ena, en det andra, som är vidrigare än vidrigaste och sedan tar de inget ansvar för att de faktiskt sårar en person. Fy skämmes alla som någonsin postat/postar vidriga kommentarer till en annan person! Civilcurage, stå upp för den utsatte, är verkligen ett ord som vi måste lära varandra. PEACE!

    OT:
    Nicole Falciani har 364K följare men får typ 2-5K likes på sina bilder… Någon som har någon kommentar om det?

      Tyvärr ganska vanligt idag på Instagram sedan deras nya algoritmer kom. Visst hon ligger i den lägsta ändan men vet inte vad du vill ha för kommentarer på det?

        ”Vill” ha för kommentar? jag undrar genuint hur det kan gå till, inte varit helt insatt i när man pratat om algoritmerna och vet heller inte om det hänt något med Nicoles kanaler då jag inte följt henne innan

    Har inte haft så mycket för familjen Parnevik innan men FAN VAD BRA av Peg!!!

      Och LOL att jockiboi skulle vara störst på youtube HAHA

    Hon nämnde väl oxå att anledningen att PewDiePie inte var nominerad för årets gaming var för att han oxå anses som rasist… Men han håller ju inte ens på med gaming speciellt mycket längre 😮

    Undrar när en offentlig ursäkt kommer ifrån
    Packet Parnevik …o den stollen ska företräda
    En jury !!!!
    Ännu en bluff i media världen
    Aldrig att mina barn skulle få rösta på nått
    Sånt .och hur kan äns SVT godkänna sådant skräp o beteende !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.