Är ni helt immuna mot fakta?

Jag har en liten kommentar till alla er som är här inne och gormar och skriker att den här granskningen av Isabella Löwengrip är elak, taskig och del av en häxjakt.
Inser ni att det finns en hel bransch med människor som kommer få kämpa i motvind på grund av vad Isabella gjort?
En hel bransch vars trovärdighet körts i botten på grund av vad Isabella – en av de absolut största influencerna i Sverige – hållit på med?
Tänker ni på det?
Eller är ni allt för upptagna med att backa upp en bluff som – trots att hon så sent som för bara några veckor sedan satt i podden Schulman show och erkände att hon manipulerar sina läsare – får er att fortsätta springa hennes ärenden?

Jag har sedan jag inledde den här granskningen mer och mer insett hur Isabella skadat den här branschen genom att använda sig av falska siffror, och när jag får meddelanden som det här så blir det så väldigt lätt att bortse från de fåtal människor som framstår som totalt duperade.
Än så länge har Isabella inte producerat ett enda bevis som motsäger det jag menar att hon sysslat med och varför tror ni det är så?

Är ni helt immuna mot fakta?

Jag tycker att det är extra problematiskt när den kvinna som utmålats som störst, först och en pionjär visar sig ha både ljugit och överdrivit på ett sätt som skulle kunna vara olagligt.
Det förstör så otroligt mycket för alla de kvinnor som jobbat stenhårt för att bli tagna på allvar i en bransch som länge setts som oseriös.
Jag gör inte det här för att sänka Bella, jag gör det för att lyfta alla andra kvinnor som nu kommer bli lidande pga det Isabella gjort när branschen äntligen började tas på allvar.

Trovärdigheten för influencers kommer återigen vara låg och misstänksamheten mot statistik och siffror kommer straffa de som inte gjort någonting annat än ett bra jobb med ärligt uppsåt och transparens.
Lady Dahmer kallar detta (i en kommentar) att gå patriarkatets ärende men det hon verkar helt oförmögen att se är hur Isabella, genom att fabricera siffror och statistik sänkt även Lady Dahmers trovärdighet och fått branschen att framstå som oseriös igen när vi äntligen hade börjat bli tagna på allvar.
Jag undrar om Lady Dahmer tycker att jag borde mörkat de uppgifter jag fått fram och som exponerar Isabellas lögner som en del av den feministiska kampen?
Borde hon inte istället vända sitt förmanade finger mot den person vars ohederlighet resulterat i den granskning som hon påstår går patriarkatets ärende?

Så vems är egentligen felets?
Mitt – som exponerade lögnen, eller Isabellas – som är den som ljugit?
Utan hennes lögner hade jag inte haft någonting att exponera och att hon råkar vara kvinna är lika ovidkommande i sammanhanget som vad hon åt till middag igår.

241 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Mycket bra skrivet!

      Bra granskning, CamCam! Rubriksättningen är en perfekt summering av problemet: vissa är immuna mot fakta. Tyvärr.

        Håller med. Skjut inte på budbäraren!

      Varför skriver du att vi gormar m m. Det skriver du inte till dom som gillar att hetsa upp sej själv och andra. Du skrev ju att i denna blogg ska man med få kommentera Ang när du svarade på frågor även om man har en annan åsikt. Som sagt för mej är det lättsamma det som är bra här. Nu blir det som uppdrag granskning. Och jag tycker det blivit för mycket. Jag får hålla mej till öppet spår.

        En sak till som folk verkar ha svårt att fatta: din personliga åsikt förändrat inte fakta! Vad du ”tycker” spelar ingen roll, faktabaserade påståenden står över din åsikt ALLA gånger.

        Detta är liksom en g r a n s k n i n g, inte en recension.

      Granskning är en sak att dreva en annan, du har drevar mit henne Camilla jättelänge innan din granskning. Och du har drevat efter din granskning. Släppt fram kommentarer om att hon är psykisk sjuk, vidrig morsa etc. Det har gjort att denna granskning synas i sömmarna eftersom du mobbat och bidragit till mobbningen av Isabella. Dina argument är grunda. Granskning är bra, fakta med men granskningen är en liten mört i det du gjort mot Bella. Många säger ifrån med all rätt, folk som inte ens följer henne.

        Men alla tycker ju inte heller alls som du. Jag tycker inte detta är mobbing utan snarare att det är Bella som mobbat hela tiden, utnyttjat människor och deras sätt att engagera sig i henne och sedan gottat i sig det. Tjänat pengar på folk blåögdhet/ naivitet och spelat ett spel fullt av lögner och skapat ännu mer ohälsa.
        Onödigt hålla på tjafsa i vilket fall som helst. Låt granskningen fortsätta, det är så det fungerar när det ändå finns fakta som talar emot henne.

    Väljer inte sida och är inte fullt inläst men jag tror en del i det är att du under några veckor skrivit väldigt många inlägg om henne. Och då avser jag inte hennes statistik utan generellt känns det som allt hon gör eller skriver så analyser in i kaklet.

      För det finns ju liksom inga sidor att välja… Det finns fakta som blivit framlagda.
      Om någon står och ropar att jorden är platt så många gånger att någon annan gång på gång, vetenskapligt, pedagogiskt och med fakta i ryggen känner sig nödgad att motbevisa detta – kallar du det då ’att välja sida’ om man tror på fakta? (Och att den som bara responderar på lögner är den som ’analyserar in i kaklet’?) Det är dessutom lov att gilla den som ropar att jorden är platt också, utan att för den saken själv behöva tro att jorden är platt…

        Menade inte stt väljer sida i faktafeågan utan i de som tycker det är drev resp inte är drev.

      Det är just detta som är problemet, att folk tror att det handlar om att ”välja sida”. Detta är fakta som presenteras, det handlar inte om att man ska ställa sig på någons sida. Isabella har farit med osanning, så är det bara.

        Avsåg inte om det är ljug eller inte utan rapporteringen.

      Ja, hade inte bloggen varit full av konstiga inlägg om Bella och barnkalas och hatiska kommentarer därtill, så kanske jag hade reagerat mer. Det är klart att det handlar om att sänka Bella, annars hade det inte varit så personligt. Det är bara att läsa kommentarer på denna bloggen så förstår man det.
      Ja, Bella verkar ha förskönat sina siffror men vad har det att göra med hennes föräldraskap, relation till sin far, skilsmässa, vänner och alla andra ämnen som har avhandlats om henne här? Denna granskning är allt annat än objektiv.

        För att hon ljuger och manipulerar om det också. Det är dessutom hon själv som har berättat det.

        Tar man alla ”små” saker och egenskaper som tillhör den här människan, så blir helheten en stor manipulation. Hon manipulerar.

          Vad vet du om det? Hur manipulerar hon för att hon, enligt Camilla, inte har slagit in sina barns paket? Det är bara åsikter och ”analyser” av bloggläsare.

        Men barnen mm är ju också bara en del i manipulationen, hon använder dem för biblioteksbesök mm innan hon lanserar nya produkter. Kan verkligen inte förstå hur man är funtad när man stoltserar över en sådan sak.

        FLASH: många fler än du läser redan kommentarerna här, och TROTS det inte dela din uppfattning. Se på fan, du är inte så eureka som du tror.

    Isabellas fel helt och hållet, förstås!

    Allt annat är befängt.

      Håller med. Som man bäddar får man ligga.

    Bra inlägg! Ett litet s har dock försvunnit från ordet störst (stört) i det ena fetade stycket. Förhoppningsvis fattar alla läsare vad som menas, men man vet aldrig….. 🙂

    Fast du har ju under hela din verksamma tid lagt allt energi och tid på att faktiskt sänka Isabella inom precis varenda kategori som finns. Du har ju klart och tydligt visat hur du är beredd att ladda med full ammunition för att sänka henne. ”Tror hon att detta är mitt sista kort” osv. Att tro att du gör detta för att ”lyfta andra kvinnor” är lika mycket skitsnack som du tycker att Bella står för.

      Jag tycker inte att Bella står för skitsnack, hon står för lögner och falsk statistik.

        Varför låter du en kommentar dom ’sänk henne’ stå kvar på inlägget innan detta?

          Jag har inte hunnit gå tillbaka och igenom alla kommentarer än. Kommer ske alldeles strax.

            Toppen!

            Ta gärna bort kommentarer som spekulerar kring psykiatriska diagnoser också, det känns inte okej.

              Vad tjänar det till att ta bort kommentarer efter flera timmar eller flera dagar? När de ändå inte läs längre..asså.. Camcam är riktigt sneaky.

            Nej precis, för det var ju inte så att du såg vissa kommentarer där, av LD bl a och då kände du att du snabbt behövde skriva detta inlägg. Orm..

      Carola – Du skrev precis det jag tänkte!

      Exakt Carola, SÅÅÅ bra skrivet!!!
      ”Vill lyfta andra kvinnor”… Bullshit! Du vill sänka Bella och lyfta dig själv. Smart efterkonstruktion när du fick lite kritik och mothugg.. Kräks.

        Fakta kvarstår att Bella är mytoman, hon ska hängas ut!!!

        Fast Camillas eventuella personliga åsikt om Isabella, förändrar ju fortfarande inte det Isabella verkar ha haft för sig? Det vore annat om C var den som tvingat I att fiffla, för att ha nått att skriva om.

        Om det visar sig vara så som det verkar, så har Bella givit sig in i detta och är boven medan Cam är ”polis”. Glöm inte det. Eller du kanske lackar på riktiga poliser också när de griper nån? För att de jävlarna ju kartlagt och följt efter och samlat bevis först som nån himla häxjakt?

      Håller med Carola, jag tror inte ett dugg på att Camilla gör detta för att ”lyfta andra kvinnor”. Kanske hade gått på det om det inte var så att Camilla om och om igen skrev direkt skvaller och hittepå om Isabella. Det hade varit mer trovärdigt om du hade hålllit dig till några inlägg , istället för att vräka på som bara visar hur mycket du ogillar henne.
      Och nån gång får du väl lämna det, nu vet alla samarbetspartner hur det ligger till- och de får bestämma hur de vill gå vidare.
      Det som läsarna kan göra för att visa sitt missnöje är att avfölja instagram och sluta läsa bloggen. Ni är inte poliser, åklagare eller någon samarbetspartner …
      Som sagt, jag tror inte ett dugg på att du gör detta för att vara ”god”. Jag är väldigt nyfiken på varför du avskyr henne så mycket, måste ligga mer bakom det här…

        Andas människa, andas.

          Ehm va? Kom ditt inlägg fel, eller menade du verkligen mig? ? Menade du kanske Camilla? Hon får inte glömma andas i sin iver att sänka Isabella ..?

            S trodde nog att alla Anonym var en o samma person, men nej vi var olika Anonyma S.

        ”Det som läsarna kan göra för att visa sitt missnöje är att avfölja instagram och sluta läsa bloggen. Ni är inte poliser, åklagare eller någon samarbetspartner …”

        Då kan du visa ditt missnöje med denna blogg genom att sluta läsa? Eller är du polis, åklagare eller samarbetspartner?

          Haha, roligt av dig, att repetera vad jag just skrev ? men jag antar du funderade länge på kommentar men inte kom på nåt bättre. Lite gulligt.

        Ojojoj, ta inte i så kräks bakom skärmen… vad exakt har varit ”hittepå” enligt dig? Jag har bara sett fakta, men du kanske inte är så bra på faktagranskning, det är inte bara du som har svårt för det så var inte arg över det, det går att träna upp den förmågan. Jag ställer gärna upp med en grundkurs i fantagranskning! Är det möjligtvis så att du jobbar för blondinbellas team eftersom du är så upprörd? ??

          Åh, så gulligt. Ännu en som försöker skriva nedsättande ? Ett bra försök av dig att raljera och skriva nåt kul, men du misslyckades helt. Stackare 😉
          Antar att du läser denna blogg ofta- och NEJ det är INTE ofta baserad på fakta. Många gånger baseras det på skvaller, lite tyckande och läsare som sprider dynga. Plus att Camillas driver nån personlig vendetta. Men jag orkar inte förklara allt för dig, inte säkert du skulle förstå ändå. Men söt var du .

          Hihi, du var också sådär liten och gullig. Försöker men lyckas inte riktigt ?

          usch vilken äcklig liten kommentar. ta det lilla lugna här bara så ska du se att det går helt utmärkt om alla får uttrycka sina synpunkter Sofia

        Fast oavsett p

        Fast tycker du grunden till Camillas granskning verkligen förändrar Isabellas agerande? Klart man kan ifrågasätta det om man vill, men peka inte finger åt bara det ena hållet.

    Och nu har Isabella publicerat ett inlägg om hennes Flattered, utan reklammärkning?

    Tycker det är så otroligt oseriöst av alla större bloggar som inte reklammarkerar enligt lag! Hur svårt är det från skala 1-10?

      Bella låtsas att inlägget om Flattered handlar om något annat än att puffa för Flattereds produkter.
      Hon kallar inlägget ”Skalbara bolag” och påstår att de funderat på att tillverka badrockar eller handdukar istället för fler skomodeller.
      Det har jag svårt att tänka mig eftersom Gustav och Hanna som kom med idén till Flattered just var intresserade av att skapa ett företag för att tillverka och sälja just skor.
      Verkar vara så väldigt svårt att reklammarkera för influencers och Bella är inget undantag. Tvärtom 🙁

    Bra skrivet. Att skylla på patriarkatet är så lamt. Man blir bara trött!

      Är det patriarkatets fel att Bella fuskar med sina siffror ??

    ??????????

    För egen del tycker jag det är ointressant. Läser din blogg för att få skratta lite, tycker de bästa inläggen är de som är skriven med humor! Det känns inte som världens största nyhet att nån bloggare fuskat med läsarantal? Gör inte de flesta det? Men men, jag fortsätter scrolla och vänta på humor här inne igen.

      Nej de flesta fuskar inte med bloggstatistiken, de andra stora bloggarna har sina siffror offentliga, medans Isabella valt att dölja sin blogg från tex bloggportalen. Klart det är allvarligt att lura olika företag att man når ut till 1,5 miljoner människor när det inte stämmer. Eller att påstå att man är Nordens största blogg när man inte ens är störst i Sverige.

        Här är en till artikel från 2017, veckans affärer…

        ”Sedan år 2008 har hennes blogg varit överlägset störst i Skandinavien, i dag med 1,5 miljoner besökare i veckan.
        Den konkurrerande blogg som kommer på andra plats ligger inte ens i närheten med en halv miljon färre besökare.”

        https://www.va.se/nyheter/2017/09/07/bloggare-vid-14-bolagsbyggare-vid-16–och-vid-30-ska-lowengrip-spranga-miljardvallen/

          precis de flesta fuskar inte med bloggstatistiken… så då är det ju inte så konstigt att ingen kommer i närheten av Isabellas statistik…

          Oj, det är ju helt sanslöst. Vi måste maila och upplysa dem om att bloggen är full av faktafel? Hittar ni fler artiklar?

      Finns det några andra bloggare som med hjälp av felaktig statistik eventuellt bytt till sig aktieposter i miljonklassen? Du får gärna tipsa mig i så fall!

        Har hon gjort det då? Är det inte så att hon ger dessa siffror utåt mot läsarna och att företagen hon samarbetar med får de riktiga siffrorna? Känns ganska befängt att samarbetsföretagen inte kollat upp hur många hon faktiskt når ut till.

          Problemet är ju att ingen haft tillgång till siffrorna tidigare. Alla företag verkar ha litat blint på Isabella.

            Dessutom har Isabella nämnt siffrorna väldigt mycket i sina intervjuer hon haft i media, vilket kanske fått företag att tro på det.

              Jag tycker det känns väldigt otroligt att ett samarbete baseras på vad som sagts i intervjuer och inte av faktiska siffror som ligger på bordet. Dessutom bör ju företagen hon samarbetat med utvärderat hur många som nåtts av deras kampanj, hade de inte varit nöjda eller att kontraktets siffror inte stämt bör de väl ha vidtagit åtgärder för länge sen? Om jag inte har missat något i den här granskningen så har Camilla presenterat att siffror som Bella lämnat i intervjuer/sina kanaler inte stämmer med de faktiska siffrorna, inte att hon ljugit om siffrorna för samarbetsföretagen? Det kan ju anses omoraliskt att bete sig så, men knappast brottsligt.

                Jag tror inte granskningen är över 😉

                Hon har själv hävdat att 1,5 miljoner läsare är vad de går ut med till företagen inför samarbeten.

                  Men har inte de flesta samarbeten skött vis UI som borde gått ut med korrekta siffror?

                  Jo, UI säger i mailkonversationen med Dagens media att besöksstatistiken delas med samarbetspartners.

                  Nja.. det står ju annorlunda i alla artiklar.. står aldrig läsare totalt.
                  Från en artikel 2017:
                  ”Sedan år 2008 har hennes blogg varit överlägset störst i Skandinavien, i dag med 1,5 miljoner besökare i veckan.
                  Den konkurrerande blogg som kommer på andra plats ligger inte ens i närheten med en halv miljon färre besökare.”

            Hur vet du att de inte har haft tillgång till statistiken? Har samarbets företagen uttalat sig om detta ?

          Läs hennes försvarsanlägg där hon skriver att denna siffran uppges när förhandlar.

        Jag har ingen aning om andra bloggare bytt till sig aktier? Alla är ju sin egens lyckas smed. Finns ju Hollywoodfilmer på samma tema? The pursuit of of happiness, Catch me if you can osv.

        Jag har aldrig läst Isabellas blogg särskilt noggrant, just för att hon verkar så påhittad, overklig. Jag har aldrig läst hennes böcker eller köpt hennes varor.
        Att stora framgångsrika företag köper hennes läsarantal med hull och hår utan att kontrollera det stämmer, ja vad säger man om det? Har dom inget eget ansvar?

      Anna håller med!!

      Håller med till punkt och pricka (Gud vilket gammalt uttryck, kanske jag börjar bli gammal ??).
      Det är humor blandat med kritik på den här bloggen and I love it! Så synd bara att jag hittade hit i december ?.
      Kan sitta i timmar (är jag knäpp) och scrolla bland kommentarer och inlägg om jag inte läst den på flera dagar. För här vet man att det är ”fluent context”. Uppdatering på hög nivå ??
      Anser också att ”öppet spår” kan vara det bästa som hänt människan efter snuset uppfanns ✌?

        Om du nu anser att Öppet spår är så fantastiskt och det bästa som hänt… så kanske du bör ta och rannsaka dig själv och fundera på om du inte saknar något i ditt liv och hur du egentligen mår.

          Oj min vän, hört talas om ironi? Om inte kan jag ge dig lite mer ”kött på benen” so to speak. Here we go: skenbart beröm, sarkasm, gäckeri and the list goes on…
          Trodde du förstod min twist där på slutet då jag jämförde med snuset (tyvärr en stor last jag har) men har insett att man inte kan begära allt för mycket av vissa människor.
          Trevlig Valborg!

          Men gud, du kanske ska rannsaka lite själv hur drygt du kommenterar?!

          Varför kan man inte helt oironiskt få tycka ”öppet spår” är det nästbästa efter snus?? Håller med S, jag tycker Öppet spår är en fantastiskt bra grej och jag mår förövrigt jättebra för det mesta och saknar inget i mitt liv, tackar som frågar!

    Tror en del mest tyckte de inläggen om ”privat”livet var lite för hårda och blev därför mer negativa. De flesta uppskattar dock granskningen oavsett!

      Så känner jag – granskningen är bra men övriga inlägg hat ibland varit väldigt hårda, Isabellas uttalanden tolkas mer obarmhärtigt än all andras.

      Men jag försår att det kan hända när man som helhet tycker en person beter sig riktigt illa, att det smittar av sig i hur man tolkar andra inlägg. Att man vet att Bella medvetet manipulerar på en helt egen nivå gör såklart att man kan tolka ett inlägg och dagisinlämning eller barnkalas hårdare. Jag tycker inte det är rätt men CamCam är ju bara en människa och inte en journalit med en redaktion i ryggen eller målet att vara objektiv. Och det verkar inte göra Bella ledsen direkt….

      Men lite kluven för samtidigt så kan ju en hård ton sprida sig och spilla över på annat.

    Fast jag tror inte trovärdigheten för andra influencers kommer påverkas pga det här, det är en för stark marknadsföringskanal.

      Man kan väl i alla fall hoppas att en och annan läsare inte sväljer varje liten krokodil utan att känna efter hur det smakar? Att vara lite kritisk till nån som säger att du ska köpa något bara för att det är sååååå jättebra och att alla andra har det är inte enligt min mening den enda sanningen.

        ehhh fast nu är det ju inte konsumenterna det är frågan om.

    Jag tycker det du gör nu är helt rätt. Dock blir det kanske lite mycket för folk när du den senaste tiden även gett sig på Isabellas privatliv och dömt henne i hennes mammaroll osv.

      Precis så! Tror inte någon egentligen sätter sig emot den fakta som läggs fram om Bella, men när det har varit så mycket spekulationer här i inläggen om hennes privatliv (t. ex om hennes barnkalas är sponsrat eller inte osv) så tröttnar man på att det letas fel på henne ständigt. De flesta bryr sig inte öht om presenter på ett kalas är spons eller inte

    Isabella lever ett flärdfullt liv med mycket pengar, frihet och privilegier. Hela hennes liv, från hennes hus, till barnens kläder, resor, hushållerska och mat, upprätthålls på grund av (tack vare för Isabella) hennes läsares konsumtion av hennes varumärke. Vi köper hennes prylar, läser hennes sponsrade inlägg, klickar på länkar osv. Vi är konsumenter, kunder och hon har ett STORT ansvar för att detta sköts hederligt. Jag slutade handla från H&M för många år sen (etiska skäl) och jag tänker inte lägga mina surt förvärvades slantar på någon deo för att upprätthålla hennes dyra livsstil längre, i synnerhet inte nu när det visar sig att hon fuskat på detta sätt. Det får väl vara nog nu? Så länge vi diskuterat dessa lögner här inne. Under varje lögn ligger en till. Hon gör detta för att bygga sitt varumärke, för att tjäna pengar, för att VARA någon. Hur kan folk tycka det är fel att granska detta? Det går utanför mitt förstånd för jag känner bara: äntligen. Tack Camilla.

      Tack SandyS. Äntligen fakta och lite förstånd istället för allt känslostyrt tyckande om hat som man pådyvlar CamCam. Tycker att denna debatt visar en beklämmande brist på källkritik och en tro att om en bara tycker något så är det hela sanningen.

      +1

    Tycker att personen och könet är helt ovidkommande i diskussionen. Ett företag har ljugit om sin räckvidd för att tjäna pengar. Åker man dit på en granskning får man stå sitt kast, be om ursäkt och göra om, göra rätt. Isabella är inte en liten fjortis som ljugit, vi snackar om ett mångmiljonbolag. förstår inte allt daltande kring den här frågan. Är hon den businesskvinna hon utger sig för att vara borde inte det här komma som en chock.

      Tror problemet är att många har svårt att skilja på personen Isabella Löwengrip och företaget Isabella Löwengrip … känns inte som alla förstår att det är ett vinstdrivande företag?

        Kan det kanske bero på att hon använder privata Isabella L (inkl vänner, barn, familj) för att gynna företagen?
        Hon startade bloggen Blondinbella genom att ljuga ihop ett liv hon inte hade…. varför är det så otänkbart för er ”Isabella-lovers” att hon fortsätter att ljuga??? ?

    Så här ser det alltid ut vid granskningar. Alla har några som aldrig ändrar bild eller tycker det är rättvist..
    Som Trump uttryckte det ”Jag skulle kunna gå ut och skjuta någon och ändå inte bli av med stöd/förlora fans”.
    Tyvärr sant

    Förstår vad LD menar men håller inte med i det här fallet. Bella ljuger hejvilt om allt mellan himmel och jord och då ska man även stå till svars för det, oavsett om man är man eller kvinna. Tycker det blir lite platt i det hör fallet att komma med motargumentet att hon granskas bara för att hon är kvinna. Hon granskas för att hon har ljugit om siffror. Sen kanske det blir extra hårt just mot henne pga den strategin hon har där hon provocerar och sätter sig över alla andra vilket gör att många engagerar sig i det här. Samt att det i det här fallet går att se svart på vitt att hon faktiskt vilselett följare och kanske även samarbetspartners. Tycker hela hennes sätt att vrida och vända på sanningen och hämta snyftpoäng är ganska osoft. I ett av hennes senaste inlägg skriver hon ”Men han som jag träffar bor i närheten av yogasalen så när messet kom om jag ville ut och äta kände jag att det var dags att lossa lite på min arbetsmoral och göra något för mig själv.” Göra något för sig själv?? Är inte jobbet = den hon är och det hon brinner för och vill lägga all sin vakna tid på. Förstår vad hon menar och tycker det är toppen att hon släpper lite på sitt jobbfokus och fyller på med andra tårtbitar. Men att uttrycka det som när hon jobbar så är det inte för henne själv känns lite märkligt så hon uttrycker att jobbet är hennes liv och att det är så hon vill ha det. Det är ju självvalt liksom, ingen som tvingar henne till att arbeta på kvällar. Plus alla manikyrer, hårföningar, häng på sturebadet, middagar och resor är väl mer än vad ”vanliga” människor kan göra för sig själva. Kanske överanalyserar det här nu men är så jekla trött på hennes sätt att manipulera.

      Håller med. Tyckte tyvärr det var lite sån ton i bloggen några månader efter skilsmässan också. Det var mycket ojande om hur jobbigt det var för henne att folk inte kunde respektera hennes privatliv, både vad gällde Odd och hennes nya ”vän”, samtidigt som hon strösslade med pikar och glimtar på instastory. Samma med bloggandet, att det ibland var så jobbigt att blogga, men att hon skulle fortsätta med det för (läsarnas) skull, trots att det tog tid från hennes bolag eller något sånt.

      Var nog runt den tiden jag slutade läsa på allvar, för ja, jag kände mig manipulerad. Som att det var ”mitt fel” som läsare att hon var tvungen att blogga och inte fick ha sitt privatliv ifred. Hello! Det är ju hennes val att blogga, hon som väljer vad som skrivs och vad som filmas, hon som godkänner kommentarer, hon som uppger falska siffror. Hon kan ju lägga ner bloggen/välja att driva den på ett ärligare sätt imorgon om hon vill. Men hon vill inte.

    Jag ser den här bloggen som en självklar del av ”den tredje statsmakten”. Kan ej nog understryka vikten av att makthavare granskas.

      Håller med! Makthavare måste granskas, utan att skylla på att det är antifeministiskt

    Förvarar inte Bellas osanning om siffror men…

    DU SJÄLV MANIPULERAR DINA LÄSARE. DU SJÄLV LJUGER OCH ÖVERDRIVER. DU VINKLAR OCH FÖRVRÄNGER OCH GÖR EGNA ANALYSER OCH ANTAGANDEN. DU HAR STRATEGIER.

    DEN FAKTA DU PRESENTERAR ÄR OFTA VINKLAD.

    JO DU VILL SÄNKA BELLA, DET HAR DU VELAT LÄNGE FÖR DU HATAR HENNE – KAN INTE HA UNDGÅTT NÅGON – HANDLAR INTE OM GRANSKNING AV SIFFROR – DU HAR LÄNGE GJORT ALLT FÖR ATT SÄNKA OCH SKAMMA BELLA – VINKLAT OCH FÖRVRÄNGT PRECIS ALLT BELLA SAGT OCH GJORT – OCH DET ÄR ATT VARA BESATT.

    LÅTSAS NU ATT DU GÖR DETTA FÖR ATT LYFTA ANDRA KVINNOR…PYTTSAN – DU VILL SÄNKA BELLA. PUNKT.

      Värst vad du skriker 🙁

      Haha, herregud människa. Skriv med små bokstäver om du vill att man ska kunna ta dig på allvar. När jag läste denna kommentaren såg jag en helt galen människa framför mig ?

      k.

      Men lugna ned dig för i helvete??! Har du fullständigt tappat koncepten? Sluta använda versaler på det viset; ser ju inte klokt ut och inte lär du blir tagen på allvar heller. Andas!!!

      Varför så hysterisk? Jag har otroligt svårt att ta dig på allvar

      Om du vill verka mer trovärdig kan du sluta med versaler och ge riktiga exempel.

    Jag vänder mig lite emot att du dragit ut denna gransknig på 5+ inlägg när det I princip är samma sak alla av dem gäller. Och sen inte publicera så mycket annat. Då känns det hela ganska enformigt, det blir liksom ”isabellabevakning” av det hela.
    Och känns lite falsk att köra på linjen ”jag gör det här för er andra bloggare” när det inte alls är den vinkeln du kör utan snarare ”hon har ljugit om detta hon är hemsk hur dumma tror hon att vi är”. Så ja, det är ett relevant avslöjande, men när du är öppen med att du starkt ogillar Isabella så känns det inte så trovärdigt att det inte alls skulle ha med henna att göra utan bara om att värna influencernas status.

      Klokt skrivet R – Håller helt med dig! Snygg och smart efterkonstruktion av Camcam – ”hon gör det för att lyfta andra kvinnor” alltså in my ass… Hon gör det för att sänka Bella och lyfta sig själv däremot! Vilken orm Camcam är.

        Även om det är så- varför skulle det göra henne till en orm?

          Ja vad tycker och tänker du själv Sillen? Inte alls sneaky att skriva så va, låtas vilja lyfta andra kvinnor som en fin efterkonstruktion när det handlar om att vilja lyfta sig själv, ställa sig själv i bättre dager, få sig själv att se finare, godare och bättre ut…samt att krossa Bella.

            Vore intressantare om du höll dig till sakfrågan om manipulerad statistik men utgår från att det är inget du vill kännas vid eller diskutera.

    Nej men nej. Det här inlägget var alldeles för högtravande (en hel bransch som körts i botten, att gå feminismens ärenden…). Jag tycker källkritik är bra men det här inlägget flög över huvudet på mig. En bloggare har hype:at sina siffror, vi fattar. Give it a break.

      Precis. De som förlorat på det är väl typ Daniel Wellington och Natural cycles som trott de skulle nå ut till fler människor. Stackars dem

        Men förstår ni inte att hennes lögner vad gäller statistik drabbar andra bloggare och företag? Personer som driver större/lika stora bloggar tappar ett potentiellt samarbete eftersom företaget istället väljer BB, och företag förlorar pengar eftersom de betalat BB för x-antal exponeringar som de aldrig fått. Istället hade de kunnat marknadsföra sig i en annan kanal.

        Jag vet att besöksstatistik är extremt svårt att mäta på ett helt korrekt eller logiskt sätt, och att de flesta företag tror på den statistik man framför. Bloggar är fortfarande svårt att förstå sig på och att mäta effekten av. Att en av de största visar sig ha ljugit så här hjälper inte någon.

          Det skulle väl inte vara alldeles förskräckligt om företag begärande underlag på läsarsiffror innan de köpte annonser. Vilket jag tror är ungefär vad som kommer ske efter detta, inte att hela branschen dras i smutsen.

          Det var inte det jag menade med min kommentar, det här inlägget går på för höga växlar för att vinna enkla poäng som hade gått hem i vilket politisk debatt som helst.

          Det är med att bli ”drabbad” av detta är ju ockå en intressant fråga, jag skulle kunna se det som att en av bloggvärldens största är påväg ut från finrummet. Nya marknadsandelar finns att hämta för de som vågar stå för due diligence och transparens och det hjälper också till att bygga ett ramverk för framtiden för vad som förväntas av bloggare/samarbetsföretag eftersom varken företagen eller bloggaren i just det här fallet verkar ha haft särskilt bra koll.

          Mitt resonemang ovan om att bli drabbad säger ju egentligen ingenting, på samma sätt som CamCams inlägg säger lika lite eftersom det bygger på alldeles för generella tankegångar som ofta är rätt i princip. Förstår du min poäng nu?

    Nu försöker hon ändra fokus på bloggen till att hon är så företagsam eftersom hon startat 12 bolag.

    Dessa FTG vore ju intressant att granska.

    Visst är det så att alla bolag hon startat själv har lagts ner/gått i konkurs?

    Är det inte först när hon tagit in annan kompetens som hon lyckats hyfsat?

    Slutsats. Hon har inte byggt några bolag. Hennes roll har alltid varit att marknadsföra produkterna genom bloggen. Något hon lyckats betydligt sämre med än hon påstått.

      De enda av hennes bolag som är kvar är ju lcc, flattered, nth och Löwengrip invest. 4/12 innebär att hon har 67 % nedläggnings/konkurs rate.

      Av de fyra bolag som är kvar har hon utnämnda VD:s på tre. Det enda ftg hon själv driver är Löwengrip invest, dvs bloggen.

      Hennes bolagsbyggande består uppenbarligen av att komma i kontakt med relativt kompetenta personer, låta dem bygga bolag, göra reklam på bloggen och sedan ta åt sig äran.

        Hennes investeringar består bara i att hon byter uppmärksamhet i sociala medier mot delägarskap i företag som andra startat. Jag kan inte minnas något företag där Bella kommit med någon egen unik idé. En sann entreprenör ska inte bara hänga på andra och njuta frukterna av andras arbete.

    Såg även någon bisarr kommentar typ ”såhär gör de minsann aldrig med män”, nä visa mig en manlig influääänser som bygger ett imperium på ljug och flams så garrar jag att han blir lika hårt åtgången! Upp till bevis!

      Dennis M? ?

        Hahaha ??

    Ibland känns LD som en trasig skiva. Vad det än handlar om är det patriarkatets fel eller så går man patriarkatets ärenden. HUR har patriarkat och Isabellas falska siffror med varandra att göra?

      ja men eller huuuuur. LD är den största sexisten av dom alla, hon kan aldrig bortse från en kvinnas kön någonsin och allt man säger om en kvinna har att göra med att hon är kvinna osv osv. jävla TJAT SKIT, och jag går inte ens in på hennes blogg längre just för hon är en skiva stuck on repeat I TIO JÄVLA ÅR NU, men ändå nästlar sig hennes skit in lite överallt. usch vad synd tänk, så fast i ett enda ramverk? gud vad jobbigt.

      fuck vad LD skriver fattar inte varför folk fortfarande ger henne uppmärksamhet hon kan faktiskt inte ett dugg och det är förmodligen för att hon är kvinna, absolut. om ngn så är det ju BELLA som går patriarkatets ärenden för kapitalismen har ju fan inte varit det minsta nådig mot någon kvinna någonsin sas, eller hur är det nu. jag trallar bort mig i deras sagor.

        Just så! Väl rutet ??

      Jag tycker LD är sylvass många gånger och helt rätt ute i många av sina analyser. Men hon lever, äter och andas feministisk teori och blir väldigt onyanserad och fast i den världsbilden vad gäller vissa grejer. Känner igen det från när jag bodde i feministiskt vänsterkollektiv för många år sedan. På dem som bodde där som inte hade någon sysselsättning utanför kollektivet, märktes en viss enspårighet. Allt, allt, allt var patriarkatets fel och det fanns inte en tillstymmelse till självinsikt i att ens egna teorier för det första var just teorier och för det andra kanske inte alltid stämde fullt ut. Allt kunde förklaras utifrån feministisk teori, inga andra synsätt kunde tas in, allt var miljö, inget var biologi osv i all oändlighet.

        Skrämmande.

    BOOM! KLOCKREN INLÄGG! Alltså så här är det! Det här är SÅ mycket större än Isabella men hon har också satt standarden för alla influensers kring vad som är okej och inte. Det är hon som började förena influensers med företagssamarbeten och därmed banat vägen för vad en influenser gör. Att hon har ljugit och bedragit ett helt folk är för fan inte antifeministiskt, det är BEDRÄGERI!

    FORSTÄTT CAMI, vi stöttar dig till 150%

      Keep up the good work CamCam!!

    Klart man inte ska hålla en bedragerska runt ryggen bara för hon har en snippa såååå knäppt tänkt av LD!

      Amen sista!

    Men Bloggbevakning – Vi vet alla att du länge länge hatat Bella och gjort Allt för att sänka henne – på Alla sätt, handlar inte bara om ljugit om statistik och bloggsiffror – Alla andra inlägg om Bella tidigare där du vinklat, vänt och förvrängt och verkligen skammat henne för Allt och minsta lilla.

    Så lägg ner detta löjliga snack om att det bara är granskning av eventuellt brott och felaktiga siffror – Det handlar om att det är Bella och just Bella för att du hatar henne (el iaf tokstör dig på henne) och så gärna under lång tid velat sänka henne! Kanske är det också en strategi av dig för ju mer elakt och vinklat om Bella desto mer läsare och kommentarer verkar du få. Du tjänar pengar genom Bella OCH du vill krossa henne!

    Och att nu – efter att du fått en del kritik, mothugg och sanna ord skrivna så låtsas du att du vill hjälpa och lyfta andra kvinnor och inte sänka Bella.. alltså vilken orm du är Camcam – JO du vill sänka Bella och ja du vill såklart lyfta dig själv. En riktig orm är vad du är som själv manipulerar dina läsare så totalt, vinklar fakta och blogginlägg och allt som Bella gör och säger och även om andra. DU manipulerar, överdriver, ljuger, vinklar och förvränger… och tjänar pengar genom andras blogginlägg och filmer. En orm är du Camcam. Usch…

      Jag kopierar och klistrar samma sak som jag skrev till LD:

      ”Vet du vad LD? Sluta, bara SLUTA! Jag kan instämma att en del kommentarer går för långt men att påstå att sociala medier profiler inte ska granskas för deras lögner är bara ignorant. Inte hade du sagt samma sak hade det varit en man för…tja, krossa patriarketet (med släng av kommentarer kring ”hade det varit en kvinna,” ”kapitalism och feminism” bla bla bla). Nu räcker det och om du inte gillar granskningen behöver du heller inte klicka in dig här.

      Blondinbella har byggt ett varumärke kring lögner. Är det FEMINISTISKT att hon har, via sina sociala medier kanaler, köpt sig in och SÅLT en produkt som PREVENTIVMEDEL Natural Cycles som har gjort över en tredjedel av användarna gravida (långt över genomsnittet för övriga preventivmedel)? Att hon dessutom inte bemöter det utan viftar bort det som att användarna inte använde produkten korrekt? Säg det till alla kvinnor som gjorde abort i onödan (för att de blev oönskad gravida). Är det rimligt att hon får får hundratusentals kronor av Unionen när hon själv inte tillåter sina anställda att vara fackliga medlemmar? Är det feministiskt att hon uppmuntrar ANDRA kvinnor att ljuga sig och bedra sig till toppen? Är det den feminismen du vill ska drivas och accepteras? Och vem är DU för att bestämma vilka feministiska frågor är värda att driva?

      Snälla, ta ett steg till baka och inse att Bella är antifeminismen personifierad. Hon är ett företag och jag tycker att företag ska granskas.”

        Men Anna – du verkar helt ha missförstått, har du ens låst vad jag skrev? Läs om igen – handlar inte om att influencers el företag inte ska granskas, var sa jag det? Nej det har jag inte sagt! Nu håller du ju på så som Camcam och flera andra hela tiden håller på – att tjata om att det är inte fel att granska siffror MEN det är ju inte det jag skriver om utan om hur uppenbart Camcam länge ogillat Bella och med ALLA medel länge velat sänka henne, hon har ju länge letat fel och vinklat och skammat Bella för ALLT! Så SLUTA bara sluta DU ist och ta ett steg tillbaka.

          Tycker inte alls det har framkommit att Cami hatar bella. Tycker däremot att hon har varit mer kritisk…av GOD ANLEDNING verkar det vara. Cami har inte hittat på det här från luften, BELLA GÅR JU UT OCH ERKÄNNER ATT HON LJUGER OCH MANIPULERAR sina läsare och kunder. Det RÄCKER! Det ingen fattar är vad fan du snackar om!!!

            Öööh nej eller hur det har inte framkommit eh… Alltå Anna antingen så är du korkad eller så har du missat så många Bella-inlägg på denna blogg. Men asså.. ingen idé.. Cant argue with s.. hoppas fler bara lämnar denna blogg, ingen mår bra av denna blogg.

              Du kan inte bestämma hur jag mår av en blogg.

        Yaaaas Anna. Preach ????

      Camcam har aldrig påstått att hon hatar Isabella 🙂 det där är endast hur du tolkat saker och ting.
      Hur kommer det sig att detta gör dig sååå upprörd? ??

        Haha men gud.. NEJ självklart har inte den gode Camcam påstått att hon hatar Bella MEN det kan inte ha undgått NÅGON med annat än sågspån innanför pannbenet. Det måste ALLA som inte är lite bakom flötet ha märkt, det kan inte endast vara hur jag tolkat saker och ting. Det där var sjukt löjligt Issa. Suck..

          Har du en dålig dag eller varför är du så gnällig? ?

          Du har fel. För inte så länge sedan tyckte jag CamCam var alldeles för snäll och okritisk till Bella, typ ett år sedan. Kolla bakåt i arkivet.

            Mmm och hon har varit snäll och okritisk senaste året också eller? Alltså lägg ner TRH!!!

              Haha först har hon alltid hatat bella, sen i ett år….. snart har hon väll bara granskat ett företag.

              Men alltså vem är du som är här och härjar jämt och ständigt? Luktar nästan KM.

              Hysterin vet inga gränser…

            Ja, tills hon insåg vilken kassako Bella är.

      Du låter rätt manipulerad du med! Av Bella ??

      Men om den här bloggen tjänar de stora pengarna på Blondinbella så är det väl det sista man ska ska göra är att sänka henne. Försvinner Blondinbella försvinner då CamCam:s intäkter.

        Hon kan fortfarande skriva om Bella trots att hon sänker henne och Bellahoslistgamarna kommer fortsätta njuta, jubla och läsa denna blogg och kommentera, hata Bella och hylla Camcam.. och det tjänar Camcam på.

    Bra av dig Camilla. Jag vill inte att lögnhalsar ska få beundran och beröm. Sanningen ska fram.

      Som man säger, the truth shall prevail??

    Personligen tycker jag det är BRA om influensers ses som oseriösa och opålitliga, för jag tycker att de är det. Att låtsas att man gillar en produkt/företag för att man får betalt, hur är det seriöst? De gör reklam, det är allt. Men de har dessutom ofta väldigt unga följare, sen håller dom upp nån jävla skitprodukt som är ”världens bästa” (som de aldrig använder igen), och lägger ut till sina tolvåriga följare. Äckligt tycker jag.

    Jag tycker det är bra och att du lägger extra krut på sådana här saker gör din blogg till vad den heter Blogg BEVAKNING!
    Om vi ska gå till de som försvarar Bella, hur var det med ”Catten av Tälje”? Läste ingen som misstyckte om bevakningen av hennes affärer och var går gränsen för brottslighet?
    Som vanligt Kill the Messenger. Verkar som om människor vill leva i tron om att det finns Bellor lite här och var, och det gör det men de skryter ofta in om det som denna Bella gör. De fifflar inte heller med siffror och statistik, de behöver inte det för de tar sig fram på egen hand och jävlar anamma.

    Men HALLÅ! Branschen ÄR ju oseriös. Så in i helskotta oseriös. Det finns ingen existerande valuta som på ett rättvist sätt mäter trafik, räckvidd och ROI för bloggar. Det ÄR ett stort problem för annonsörerna. Att säga att Bella har bidragit till minskat förtroende för branschen är ju rätt i sak. Många företag tar dock inte dessa kanaler på allvar – alls. Många drar sig ur samarbeten som inte leder någon vart.

    Jag som annonsör måste själv sitta och försöka bedöma vart jag vill synas. Vem är trovärdig och vem är inte? Vem skapar trafik till min sida och vem gör inte? Vem har störst påverkan i inköpsprocessen och vem skapar faktiska köp? Man får testa sig fram helt enkelt.

    Det finns så mycket dold spons i den här branschen som många inte ens anar.

      Ja, där har man ju en helt egen granskning för sig. Spons och den skatterättsliga biten. Finns så mycket mer att gräva i vad gäller influencerbranschen, om fler bara orkade.

      Men det kan inte få bli så det automatiskt stämplas som att man arbetar mot kvinnor, i och med att branschen är mer eller mindre kvinnodominerad (vilket också är skitcoolt, en hel bransch med massa framgångsrika kvinnor!)

    Denna granskning är så bra CamCam! ❤️❤️❤️

    Bra skrivet Camilla och jag håller fullständigt med dig!

    Såhär är det ju alltid med granskningar. Gör etablerade tidningar en stor granskning om någonting visst så kan det publiceras i artikel efter artikel i en vecka eller mer. Det är liksom ingenting konstigt, precis som det blir en del om Isabella här i och med att granskningen avser henne.

    Någon skrev en riktigt bra kommentar här i lördags tror jag om just problemet (om man ser det som så) med att man som influencer ÄR själva varumärket. Det framstår då som man hackar på en enskild individ, när det är varumärket/företaget i fråga man egentligen ifrågasätter. Samma här, det är Isabella Löwengrip som företag som granskas och kritiseras, sen är det klart obefogat om ett fåtal också kommenterar hennes förehavanden som t.ex. mamma, men tycker de flesta här inte kommenterar just det utan det granskningen rör.

      Man får inte heller glömma att det är IL själv som har dragit in sitt ”familjeliv” i varumärket/företaget och vill provocera med det, det va hon så stolt över atr deklarera i Schulman.

      Hon ska alltså använda sin mammaroll/barnen för att manipulera, men man får inte ifrågasätta det. Det är förkastligt att riskera sitt liv och sina barn och tycka att det är värt det för pengar. Det är faktiskt ingen bra mamma. En mammas största uppgift är att skydda sina barn och sig själv, inte att exploatera dom för att göra vinning. Det är sorgligt uruselt. Fruktansvärt.

    Åh så bra skrivit, formulerat, tänkt och känt! Fick rysningar.

    Du är så jävla grym Camilla!
    Det finns alltid dom som förevigt kommer tro på manipulatören, oavsett hur mycket bevis, fakta och emotsägwlser man drar fram i ljuset. Så är det bara. Det är inte heller deras fel, det är den som ljuger och duperar. Det får man inte glömma. Men det är så synd.

    Hallå alla Bellievers.Ni måste ju förstå grejen här att hade inte Bella använt sig själv ,sin familj och sin blogg för att fronta sitt företagande så hade ni inte gått igång på det här viset.
    Bella VILL ju att ni ska tro att hon är er intima BFF när hon i själva verket bara vill åt era pengar,likes och trafik. Att utsättas för grävande journalistik är något som politiker, företagare och offentliga personer i allmänhet kan råka ut för oavsett kön och då är det en fördel att man inte har några lik i garderoben….

      Undrar hur många politiker har blivit granskade för sina barns kalas. Eller för sin andningsteknik.

    Influenser är egentligen bara till annat ord för makthavare. Att ha tillgång till många människor i en mer privat miljö än tex utomhusreklam är, i syfte att påverka deras val och konsumtion är att utöva makt. Den här makten/möjligheten säljer influensern till företag för att tjäna pengar. Inga konstigheter.

    Men däremot självklart och viktigt att dessa påverkare/makthavare blir granskade. Med makt kommer ansvar och granskning.

      Man kan tycka att rapporteringen är enkelspårig eller för hård utan att vara det minsta förtjust i Blondinbella. Lite trist ton mot de som är av annan åsikt i den här frågan tycker jag – mycket Bellibers, be en hålla tyst, man ska sluta skriva här och sluta vara lättlurad osv.

      Roligare om man försöker lyssna även på dem som kommer fram till andra slutsater än en själv än om man bara drar till med härskartekniker eller blir aggressiv.

    Exakt så! Du är grym Camcam, bra grävt, sluta inte! ??⭐️

    Alltså det är SÅ uppenbart att du inte gör det här för andra kvinnor? Du gör det enbart för att kränka och sänka Isabella. Din blogg handlar nästan enbart om Isabella. Det du gör är att tolka saker som hon skriver, hur säkra är dina inlägg som källa? Jag tycker att det är otroligt sorgligt att du lägger ner så mycket tid på att håna henne, alla dina inlägg om hur dålig engelska hon pratar, hur falsk hon är osv. Är det för att höja andra kvinnor? Nej, du sänker henne dagligen. Oavsett om hon ljuger eller inte så har du ingen rätt att sänka andra människor. Du gömmer dig bakom orden att du gör det för andras skull, kolla bara igenom alla dina inlägg om henne, det är inget mer än hån. Fy skäms.

      Jag håller inte med. Äntligen någon som kan balansera upp verkligheten något när inte en enda kritisk kommentar tillåts på Bellas blogg. Stackars människor, speciellt yngre kvinnor/flickor som går på illusionen. Hoppas på ny lagstiftning avseende s k influencers.

      Att hon försöker ”kränka och sänka” andra människor vet du förstås med säkerhet? Som att du kan veta någons avsikter.

        Hon tillåter kommentarer om att Bella är psykisk sjuk och att hon inte älskar sina barn. Men allt för feminismen, eller hur?

    Jag tycker att det är ytterst få som har varit kritiska till din granskning. Det är en bra granskning.

    Och om vi ska hålla oss till fakta – det vi vet nu är att enligt skärmdumpen du publicerat så stämmer inte den statistik som Bella själv förmedlar på sin blogg och till media. Vilken vecka gällde det? Eller är 260.000 ett medelvärde per vecka baserat på hels månaden/året? Oavsett så är dock 1,5 miljoner/vecka en lögn, men hade varit intressant att få lite mer fakta kring de 260.000.

    Att det är bedrägeri har vi inte fått bevisat än, eftersom inget av företagen har uttalat sig än.

      UI uppdaterar sina profilkort minst en gång per kvartal och vid den senaste sammanställningen hamnade siffrorna på 260 000 unika besökare per vecka men jag har även sett siffror som är så låga som runt 200 000 unika besökare per vecka i mars men det är ingenting som kan publiceras. Därför har jag använt UIs egna data.

        Så eftersom det är en sammanställning för ett kvartal, så är det vissa veckor mer och andra veckor mindre? Dvs ett medelvärde av kvartalet?

        Fattar verkligen inte varför hon känt ett behov av att ljuga om sina siffror, det är ju väldigt bra siffror ändå med 260.000 i veckan. Då ligger ju hon och Kenza likvärdigt.

          Låter förstås maffigt med en miljon besökare eller rentav 1,5 miljon som det rätt som det var hoppade upp till.
          Bella har förklarat att hon lagt ihop unika besökare i de olika kanalerna dvs bloggen, Instagram/Instastories, Facebook, Youtube, Twitter och Linkedin (!).
          Den logiska kullerbyttan ligger alltså i att Bella räkna samma besökare flera gånger och sedan förvandlat de unika besökarna i respektive kanal till individer vilket lett till en enorm överskattning av räckvidden dvs hur många människor hon når ut till.
          Istället för 1,5 miljon läsare/följare är det kanske fråga om 300 000 individer som regelbundet följer hennes kanaler. I vissa perioder har Bella onekligen haft väldigt många tillfälliga besökare t ex i samband med skilsmässan och barnafödslar men det har som sagt varit tillfälliga toppar.

    Utmärkt arbete CamCam. Snart är det dags för granskning av Pernilla W och hennes icke befintliga reklammarkering. Hon säljer sin egen show, porslin, vin, kläder och annat utan att reklammarkera. Det är oerhört viktigt att inte dupera människor, att vara tydlig med vad som är reklam och inte. Alla dessa restaurangbesök, hur förmånsbeskattas allt som är gratis men aldrig framgår som reklam i bloggar. Det är även dags för skv att börja jobba nu.

      Instämmer. Hon borde verkligen granskas. Och ÅTERIGEN, det handlar inte om att man vill sätta dit, i det här fallet Pernilla W som kvinna och människa, utan den verksamhet hon ägnar sig åt som känns och förmodligen är ytterst tveksam ur så många perspektiv, men kanske främst ur ett juridiskt perspektiv.

      Fast sånt där har ju camcam påpekat många gånger. Det är bara att anmäla om du misstänker att någon inte reklammarkerar. Det är ingenting som behöver utredas här.

        Va? Är du säker på att hon verkligen älskar sina barn då? Skilsmässan måste väl diskuteras? Självklart helt och hållet Pernillas fel! Sen åker hon utomlands väldigt mycket, utan sina barn dessutom. Låter väldigt fel när man säger sånt i andra sammanhang än Bella va?

      Fast jag uppfattar att Wahlgrens värld är lika köpt samarbete som tv-serien Ullared.
      I en kanal som Kanal 5 finns det väl en REKLAM-stämpel över hela serier?
      Man har svårt att tänka sig att
      det skulle dyka upp en reklammarkering i Wahlgrens värld över varje produktplacering eller varje puff för någon av de egna produkterna. Reklam för alkohol ska dock följa lagen.
      I SVT hade naturligtvis varken Ullared eller Wahlgrens värld varit möjliga.

    Är inte ett dugg förvånad över att Bella överdrivit sina siffror.
    Hon började ju sälja annonsutrymme i en tidning som ännu inte existerade. Dom pengarna använde hon som startkapital för att starta upp sin tidning. Jävligt balsy move av henne. Vet ej huruvida pass olagligt det är att göra så, men det är ju definitivt en grå-zon.

    Jag tycker att detta är något utav en icke-diskussion. Sanningen är framme och nu är det upp till de inblandade parterna, framförallt de som betalat dyra pengar för den bisarrt överdrivna exponeringen, att agera om de så vill.

    Till någonting helt annat: jag följer Matilda Djerf på Instagram och på sin story anklagar hon, utan att nämna namn, Ivyrevel för att ha kopierat designen på en baddräkt hon tydligen ”designat” för Ete Swimwear förra året.

    Många tror fortfarande att det är Bellas privata dagbok vi får insyn i på bloggen….
    Inget är äkta, och stämmer nåt med verkligheten så är det iaf inte för vår skull.

      Nej men eller hur ööh.. Hon var inte på bikramyoga igår, hon åt inte middag på Diplomat, hon var inte med sina barn fred – lörd… allt är påhittat, inget är äkta, inget är sanning. Eeeh..

    Ja alltså, höll på att sätta kaffet i halsen (då dricker jag inte ens kaffe he he) när hon nyligen fick titeln ”årets entreprenör”?
    Att folk inte genomskådar bluffen!!! Du Camilla har helt rätt i att hon förstör för andra mer seriösa influencers (hatar att behöva skriva ordet) och dem som gör rätt för sig. Isabella är bara ett hittepå, ett luftslott, en karaktär.
    Tack för granskningen!

      Fast nja allt är inte hittepå – Bella är en framgångsrik entreprenör och bloggare, även fast flera bolag gått dåligt och det har hon inte mörkat. Finns andra bloggare som hittat på mer och låtsas vara något de inte är, och byggt luftslott just för att verka bättre och för att verka vara och bli mer framgångsrika än vad de är.

    Ska man peka ut någon som lögnare kanske man ska ha rent mjöl i påsen själv! Camilla du har ju själv ljugit och förskönat dig med. eller hur var det nu hade du jobbat som beridare eller inte?

      Grällsta ridcenter utanför Sala – sommaren 1996 eller 1997. Jag arbetade som personal på deras ridläger och då fick vi även i uppgift att rida till de hästar som inte gick att använda som lägerhästar av en eller annan anledning.
      Det är mitt roligaste sommarjobb hittills. 🙂

        Då borde du veta något om hästar vilket du inte gör. du vet ju knappt vad som är fram och bak på en häst.

          Mule = fram
          Svans = bak

          Visst, visst?

            Och puckel på ryggen vill jag minnas. Eller?

    Jag tycker det är intressant att läsa om granskningar av Bella men även om de andra bloggarna också, det är ju trots allt det som denna blogg är till för. Sen är det ju självklart så att Bella får fler inlägg eftersom det hon har gjort (hävdat att ha 1.5milj unika följare t.ex) är väl mer ”allvarligt” än om t.ex. en annan bloggare glömt att reklammarkera ett inlägg. Jag tror att hade det varit vilken annan bloggare som helst så hade Camilla granskar dem på precis samma sätt. Jag tror även att eftersom Bella syns mest i media av alla influensers så blir det ju lättare att få tag på information vilket sen leder till att man kanske finner någon osanning lättare. Jag läser denna blogg dagligen och aldrig har jag sett annat än fakta. Jag tar inte ifrån Bella någonting av det hon åstadkommit för alla kan ju se att hon har lyckats och jag är glad för hennes skull men samtidigt så ser jag ju genom fakta att det är saker som inte stämmer. Inte någongång har jag läst ett inlägg här som man undrat vart informationen kommit från, det har alltid vistats med länkar från bloggarens egna inlägg eller print screen av mail, bilder etc. sen kan jag ibland tycka att man kanske ser lite för mycket på något som egentligen inte är så stort men gillar man inte det så kan man ju hoppa över inlägget.

    Du har mobbar Bella i all oändlighet innan din granskning, därav tas den inte helt på allvar.

      Fast tydligen bara i ett år konstaterade vi i en kommentar lite längre upp, innan det slickade camcam bellas röv och dom måste vara kompisar.

      Eller så skriver bara camcam om det hon hittar, vem nu fan det råkar gälla.

    #TEAMCAMCAM

    Har jobbat m professionellt med marketing och försäljning i många år, och det här hade varit VÄLDIGT allvarligt om det hade varit ett ”vanligt” företag med en omsättning och väletablerat varumärke som Isabellas. Att använda siffror vid införsäljning som inte är räknade enligt branschstandard (iof ett problem i sig m ”influencer-branschen” – inga tydliga ramverk) är rent av brottsligt.

    Hade varit väldigt intressant dock att höra vad någon av hennes större samarbetspartners har att säga. Vad har de fått för siffror vid utvärdering av sina kampanjer/samarbeten? Intäkter- Kostnader i förhållande till Räckvidden av personer? Tycker att NÅGON borde reagerat tidigare isåfall, då det nyckeltalet måste varit orimligt lågt under en längre tid om Bella ljugit om sin räckvidd.

    Håller både med och håller inte med. Jag kan se att Bellas beteende kan påverka andra bloggare, de som vill bli stora och tjäna pengar via samarbeten med företag. Att deras ord inte per automatik tas för lag tycker jag dock är ett framsteg.

    Att LD skulle skadas av detta ser jag inte alls. Hon har väl inga samarbeten som hon tjänar pengar på? Hur skulle hennes rykte ta skada av detta? Hennes arbete är ju av ett helt annat slag.

    Jag ser helt enkelt inte kopplingen att alla bloggare/sociala medie-personer skulle drabbas av detta. Så stor och viktig är inte Blondinbella, även om hon tror det själv.

    Camilla, kan du inte göra en sammanfattning av vad som framkommit hittills I Bella gate?

    T. Ex

    1. Avslöjande att Bella har 260 000 unika läsare per vecka istället för 1,5 miljon som hon själv påstått. 26 April.

    2. Bella svarar på uppgifterna om sin falska bloggstatistik. Hon hävdar att hon inte alls menat 1,5 miljoner unika bloggläsare (trots att hon påstått detta i ett antal intervjuer) utan att hon räknat ihop alla sina sociala medier. 27 April.

    3. Sveriges annonsörer kritiserar Isabella. De menar att det är bedrägligt att summera antalet följare på alla sociala medier, då samma personer troligtvis följer henne I de olika kanalerna. Mer eller mindre nyanserade artiklar om detta har nu publicerarats i Nyheter24, Breaking, Aftonbladet, Dagens media och Resume. 27 April.

    4. Veckans affärer blir ombedda att kommentera det faktum att personen de utsett till årets näringslivskvinna överdrivit sin räckvidd med ca 600 %. VA svarar väldigt kortfattat. Notera att räckvidden var en av de huvudsakliga motiveringarna till att Isabella tilldelades priset. 27 April.

    5. Bloggbevakning avslöjar att Isabella I en intervju med Hair magazine år 2016 påstår sig ha 1,2 miljoner läsare och ha fått 5000 kommentarer på ett instagraminlägg. Antalet kommentarer visar sig vara 600. Hur många läsare hon har är obekräftat. Artikelns författare är Pingis Hadenius, Isabellas business partner. 27 April.

    6. Bloggbevakning rapporterar om en artikel i Breakit där man beskriver att Löwengrips skönhetsprodukter nu finns tillgängliga på Amazon UK, US och Germany. Efter en kontroll visar det sig att inga produkter finns utlagda. 28 April.

    7. Upprepade kommentarer på Bloggbevaknings kommentarsfält visar att Isabella inte släpper igenom några kritiska kommentarer i sitt kommentarsfält. 28 April.

    8. Bloggbevakning avslöjar efter en mailkonversation med United influencers att det var UI som bröt samarbetet med Isabella och inte tvärtom som hon tidigare påstått. Det avslöjas också att Isabella under sin samarbetsperiod med UI haft full tillgång till sin besöksstatistik, något hon tidigare uttalat sig tvetydigt om. 30 April.

    9. Dagens media publicerar en artikel med en översiktlig bild över situationen. 30 April.

    https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/united-influencers-vara-profiler-kanner-till-var-statistik-6912243

      Från di digital:
      Isabella Löwengrip, som nyligen korades till näringslivets mäktigaste kvinna av Veckans Affärer, gör en realityserie om sitt hektiska liv. Serien ska fungera som en förlängning av hennes händelseförlopp på Instagram, som ses av omkring 250 000 personer varje dag. I dag har hon 425 000 följare på Instagram och varje vecka klickar 1,5 miljoner läsare in på hennes blogg.

      https://digital.di.se/artikel/isabella-lowengrips-liv-blir-realityshow

        Jag har mailat dem och berättat att de har felaktig information I sin artikel. Gör det ni med. Ju fler som reagerar, desto större chans att de korrigerar artikeln.

      Och en hel del av det du skriver Hanna och vill övertyga om är VINKLAT t.ex vet du inte om Bella sagt 5000 kommentarer – hon kan ha sagt 500 (som det var ca) men att tryckfelsnisse var framme ELLER att Bella blandat ihop, skulle hon ljuga om det som vi alla kan se? Och vad skulle hon tjäna på det? Nej självklart inte men lätt att säga och skriva fel, det gör även Camcam emellanåt, så vem ska granska Camcam? Flera andra punkter är också lite vinklat! Och eftersom det är vad folk här läser så tror folk på det och det blir deras sanning.

    Varje gång jag läser camcams försvarstal för sig själv så blir jag helt matt. Det är som att vara tillbaka i högstadiet igen ”jag är inte elak, jag säger bara sanningen. Men det är ju för din skull, det förstår du väl? Du är ju tjock lixom, jag berättar bara det för dig så att du kan leva hälsosamt och börja träna”.

    Camcam har bevisat så många gånger att hon faktiskt inte är en särskilt trevlig person. Ständigt nya drev och elakheter som levereras med godhetsmanteln på. Tror de flesta här kommer ihåg dreven Cam har haft emot Tyra, Nellie, Moa, Dessie och just nu är det Isabella som är i skottlinjen.

    Det här drevet mot Isabella handlar inte om en kvinnokamp eller för att skydda influencer.. det här är bara sån Cam är som person, en mobbare.

      Jag är beredd att hålla med dig till viss del, vissa inlägg är bara påhopp på personer för ingenting och när det kommer till Bella finns det många kommentarer som borde ha tagits bort (Där är de som kommenterar mobbarna men Camcam tar inte heller sitt ansvar). Hade de tagits bort hade fler tagit henne seriöst nu. Men hur är det här mobbing? Att lägga fram fakta på vad Bella gjort? Förstår inte hur du får det till mobbing. Att få ta konsekvensen av sitt handlande kallar jag det

      WORD Alex!!! Helt rätt!!!

    Camilla, modereras inläggen automatiskt om de är för långa?

      Det verkar så…

    Ingen tycker om att vara dum och lättlurad, därför är det mer bekvämt att fortsätta stötta sin idol än att inse att personen du beundrat och tyckt om är en bedragare, en patologisk lögnare som har utnyttjat dig. ”Tar du livslögnen från en genomsnittsmänniska tar du omedelbart lyckan från denne.”

    Vet inte om någon skrivit detta någon annanstans, men nu har hon ändrat på hennes instagram bio till 1,5 million readers. PUNKT. Visst stod det 1,5 million readers/week innan?

      Jag tror det. Kan inte någon ta print screens på hennes blogg, instagram och Facebook där hon hävdar hur många följare/läsare hon har innan hon ändrar det?

        Jag har print

          Do it please. Så finns de kvar om hon går in och ändrar.

            Göra vad? Jag skrev ju att jag har print på det redan?

        Nej inte ändrat! Har stått som det gör nu länge, inget om readers per week!

      Men 1.5 million readers stämmer ju inte heller -.-

        Eventuellt om hon drar ut det över en tillräckligt lång period.. tveksamt faktiskt om 1,5 miljoner unika läsare någonsin letat sig in på hennes blogg.

        ”1,5 miljoner följare” skriver Bella den 9 april… Stämmer verkligen inte!

      Nej! Har stått som nu länge, inte ändrat! Har bara stått readers, inget om week!

    Jag läser alla inlägg + bloggen för att jag tycker det är intressant. Men!
    Det låter ju som att du har fått fram ett jätte smaskigt haveri på riksdagsnivå…

    Granskning är absolut bra, när den hålls saklig. Som tidigare påpekat är det de flertalet tidigare inlägg som varit allt annat än sakliga och där många hållt en taskig och onödig ton jämfört med hur du skriver om andra. Det blir för mycket och det blir då svårt att ta granskande inlägg på lika stort allvar. Du har dessutom gjort antagande om att hon ska ha lurat annonsörer med dessa siffror och det är inget annat än spekulationer. Jättebra att du granskar men håll det sakligt.

      Isabella skriver själv i sitt försvarsinlägg att hon uppger siffran 1,5 miljoner läsare till potentiella samarbetsartners. Den siffran vet vi är felaktig.

        Vilket gör att det fortfarande var rena spekulationer när inlägget här publicerades för försvarsinläget publicerades just efter. Sen är det inte alls det BB skriver i sitt inlägg, hon hänvisar hur hon kom fram till den siffran. Vilket igen gör det till ett antagande och inget annat. Granska, men håll det sakligt.

          Det kallas för att manipulera och efterhandskonstruktion. Hon säger och skriver överallt att hennes BLOGG är Nordens största med 1.5 miljoner läsare. Vilket följs av en lista över hennes andra sociala medier

          Blogg 1.5 miljoner
          Instagram 400blablatusen
          Twitter blabla
          And on
          And on

          Och du gick på den, antagligen är att du inte tittat på all fakta. Sen sett ett samband och sen dragit en slutsats.

            Jaha, vad har det med saken att göra? Det gör det fortfarande en spekulation vilka siffror hon har eller inte har presenterat för de som köpt annonsering på hennes blogg, det är inte information någon här besitter. Håll dig till fakta. BBs inlägg är ju totalt irrelevant i relation till vad jag skrev om.

    Man får ju ändå säga att hon lyckats, Isabella, till en del i alla fall, med sina utstuderade strategier när det gäller att personifiera sitt varumärke och sina företag. Ett företag i den storleken utan en frontfigur som skapat en personlig (personlig från följarnas sida – alls inte från Bellas) relation med sina kunder hade aldrig fått det stödet av samma kunder om det uppdagats att det förekommit medvetna lögner för att nå framgång. Samma sak som Hannah och Amanda har gjort med sina älsklingar som försvarar dem oavsett vad.

      Å andra sidan verkar det ju vara fler och fler kunder som lämnar henne. Fine att folk läser hennes blogg, det kan jag också göra ibland för jag tycker det är rätt underhållande att läsa allt knäppt hon skriver, men skulle aldrig köpa hennes produkter och det tror jag inte att jag är ensam om. Hennes mest trogna följare och de som inte har koll på henne eller hennes strategi är väl hennes kvarvarande kunder.
      Men håller med om att man får ge henne att hon lyckats, för det har hon, fram tills nu när lögnerna börjar krypa fram. Konsten med att ”lyckas” är väl att företaget ska bestå och ha ett gott rykte, känns inte riktigt som att det är applicerbart på Bella.

    Fast nu lägger du ord i min mun. Ohederligt och fult. Jag har inga problem med att kvinnor granskas eller kritiseras och isabella är inget undantag, men det är inte det jag ser här eller det jag kritiserar. Jag ser en kontinuerlig häxjakt på en kvinna som många av er hatar. Kommentarsfälten är under all kritik. Din ”granskning” innefattar ju även spekulationer om relationer, föräldraskap och privatliv. Allt går under luppen. Allt ska rivas itu. Att få min kritik att handla om att jag tycker att kvinnor ska komma undan är oärligt och fel.

      Fast det är det du antyder i dina kommentarer i det tidigare inlägget. Du kanske måste formulera dig tydligare eller klarare isåfall. Verkar vara en hel del, utöver Camilla, som tolkade dina kommentarer på det sättet – och du sa inte ifrån till någon då. 🙂

      Men du drar ju in feminism och systerskap i precis allt, går ju inte heller att ta på allvar.

      Sen är det ju så att detta är en öppen blogg där folk kommer för att lämna sina åsikter om influncers, gällande föräldraskap, familjeliv mm PRECIS som på Bella-bloggen! Där modereras det men hon låter ändå det ”värsta” komma fram så det ska bli debatt, vilket är hennes tanke från början.
      Ja, folk kommer tycka till om dina ICA-besök, myskvällar med barnen mm om du väljer att skriva om det offentligt. Det är bara att acceptera faktiskt.

      Fast var någonstans är du när de i inläggen är uppe och aktuella? Aldrig sett dig hoppa in och skrivit med oss som sagt ifrån? Du hoppar istället in när Camcam skriver om något som du egentligen tycker är bra, alltså granskningen som pågår just nu. Lite udda av dig om du nu bryr dig om hur hon brukar skriva om Bella

      Håller helt med LD, Camilla har i flera månader skrivit inlägg om Bella som gått ut på att håna/få folk i kommentarsfältet att håna.
      Sedan att det dyker upp inlägg som ”granskar” helt plötsligt känns mer som en omskrivning för det drev som pågår här mot Bella.
      Liknar det som pågick mot bl.a. Tyra, har pågått mot Anna Book, även LD i perioder.
      Så högtravande att försköna sig själv som någon objektiv journalist som ska ”avslöja” Bella…

        Word!! Håller med!

      Raderad av CamCam.

        Tycker du verkligen den kommentaren var något du skulle publicera? Ville du med den något annat än att göra LD ledsen?

      Nä sorry, kan inte se det antifeministiska i att dra ner folk som ljuger för att tjäna pengar. Nästan hela influencersfären består av kvinnor, blir det då antifeministiskt att granska hur de bedriver sina affärer? Att låta bli korrekt reklammarkering, mörka betalda samarbeten eller sina siffror. Det är helt plötsligt OK för att personen är kvinna? Om det är Kalle rörmokare som mixtrar med sin fakturering eller sina skatteinbetalningar så är det fel, men när det är Lina bloggare som inte reklammärker betalda samarbeten eller ljuger om sina läsarsiffror för att kunna salta fakturan, så är det finemang? Som kvinna blir jag provocerad av att dessa kvinnor, som gärna hävdar att de FAKTISKT driver företag, sedan skiter i precis alla regler som gäller för den bransch de verkar i. Alla jäkla piller, kläder och krämer som ska prånglas ut utan reklammarkering till läsare som just då ska känna sig som influencerns bästa kompisar, fast de egentligen bara är konsumenter som utsätts för lömsk marknadsföring. Det här är en omogen bransch som behöver styras upp och granskas, att man börjar med en av de som antagligen ljugit mest är väl inte så konstigt. Och att då börja gnälla om att man bara är en privatperson som blir LEDSEN är ju märkligt, med tanke på att det i andra sammanhang är så viktigt att poängtera att influencandet är ett JOBB och att man bedriver ett FÖRETAG. Sköt företaget på ett professionellt sätt då. Självklart finns det de som redan gör det, och ”konstigt nog” förekommer det väldigt lite drama kring de bloggarna.

    Vilka siffror är rätt. Kollade ”Bloggportalen”, ser ju väldigt fejkat ut beroende på var bloggaren är ”ansluten”. Privata bloggar dignar av reklam, o här ” handlas” det ordentligt o dyrt, sen man blev en ” bloggare”. Det är tidens Era, man väljer själv vad man läser, räkneverken tickar, pengar till annonsörer o bloggaren. Ingen är bättre än någon annan.

    OT: får vi önska öppet spår på typ helgdagar som idag och imorgon också? Tänkte på att vi är många ensamma som inte har någon att fira med eller något att göra?

    Eller det kanske blir för mycket?

    Nån mer som såg på ehandelsstylisterna med Pingis och Simon? Där kallar Pingis Isabella för Europas största bloggare… 😛

      Haha! De är inte överdrivet ödmjuka i varje fall. Vi borde samla ihop alla artiklar och intervjuer där de uppger falsk information.

    Alltså, det här kommentarsfältet är ju under all kritik. Några tappra personer försöker länka till artiklar och föra relevanta diskussioner om det aktuella ämnet men det drunknar i oceaner av trams, tjafs och gnäll.

    Naaj, nu ska jag söka jobb och när de ber om mitt universitetsbetyg så kommer jag att avrunda betyget till närmaste heltal så att hag får jobbet. Gör ju inget eller hur?

    Typ samma logik hos er som är emot denna granskning

      Nej, du ska höja ditt medelbetyg med 600%. Det borde göra susen va?

        Definitivt! ?

      Det är ingen som är emot granskningen men ni verkar ha svårt att förstå skillnad mellan att skriva om någons förvrängda siffror och hur någon anordnar sitt barns kalas. Ni bryr ju er inte om ifall någon sitter och skriver att Bella inte älskar sina barn och är psykopat, det är ”granskning”. Nej, det är inte granskning. Det är skitsnack. Det roliga är att ni vägrar ta till er den lilla delen i kritiken och försätter att skriva att vi är bellibers och tycker att hon ska få göra som hon vill med sina siffror. Det är som att prata med en vägg, jösses alltså.
      Läs detta 3 ggr, granska henne för all del men ge fan i att ifrågasätta hennes föräldraskap, skilsmässa, personlighet och mentala hälsa. Det är sjukt.

        Och det är precis vad hennes business går ut på . Att tjäna pengar på att skriva om sin föräldraskap , barn, äktenskap och skilsmässa och på så sätt reklamera och sälja smörja. Det är självvalt sätt att tjäna pengar på.

    Ni som är kritiska mot Camillas andra inlägg, kan ni ta den diskussionen där och låta oss fortsätta med denna extremt viktiga diskussion?

      Nej, kan du sluta tycka att Isabella löwengrip är extremt viktig?

    Tycker du borde gå in på bellas blogg camcam.
    När ord blir till hot..
    Hoppas det inte är någon här som gått hem till henne

      Jag tycker verkligen att Bella skrev ett bra och sakligt inlägg, jag tycker att det är helt sjukt hur mycket som har tillåtits stå här om Bella.

      Hon tar inte ansvar, utan skyller ifrån sig på ett drev. Redan innan ”drevet” började visade hon att hon åter igen hade larmknappen och att några saker hade hänt.

      Hon säger i Schulman att det är värt det trots dom här sakerna.

      Självklart är det fel att hon är hotad. Men om man väljer att leva och manipulera och provocera, ljuga, bedraga, och inte vill ändra sina sätt för att det ger henne pengar, då får man ta ansvaret för det också. Och inte klaga och skylla det på en granskning sen.

      Ja, jag är hård. men om till exempel en kriminell människa beter sig på liknande sätt genom att manipulera, provocera och bedra och sen får leva med hot, och den tycker det är värt det trots allt för alla pengar, så får den ta ansvar för det också, och inte klaga och skylla på den som genomskådar.

      Tyvärr. ”Det går inte spela smart och dum samtidigt”

        Alltså …

        Här är ett exempel på Bellas handstil: https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/121972/images/2010/img_6676_103691122.jpg

        Kolla ”hotlappen” och jämför med hennes lilla d, t, g och m på bokbilden här ovan. Det kan väl omöjligtvis bara vara jag som ser likheten?

    Jag tycker att influencer-branschen ska granskas. Mest för att jag ogillar majoriteten av influencers som går ut på att få följare att köpa en massa skit och sukta eller att gå runt på Coachella och visa upp outfits. Men jag gillar politiska influencers eller de som fokuserar på inre och yttre hälsa och intressanta livsstilar som minimalism (min nya besatthet) eller typ matinfluencers.

    Men just fashion influencers och de som försöker kränga produkter till unga människor på sina plattformar bör kritiskt granskas, särskilt eftersom min kvaluficerade gissning är att den stora majoriteten som följer influencers som Löwengrip eller Kenza är unga tjejer.

    Men jag tror även att Löwengrip retat upp folk delvis på grund av att hon inte uppfyller förväntningarna för hur en kvinna ska vara. Hon är beräknande, strategisk, skryter som sjutton, har ett enormt självförtroende och ursäktar sig inte. Och jag tror vissa som nu driver på kritiken mot henne, mer eller mindre medvetet även stört sig på detta och nu känner en viss tillfredsställelse att hon sätts på plats.

    Vi behöver inte dra in patriarkatet i detta, men jag vågar påstå att toleransen för kvinnor som sticker ut som Löwengrip generellt är mindre, just på grund av hur vi tycker kvinnor ska vara. Eller inte vara.

    Stort tack för denna granskningen! Det e på tiden att folk får upp ögonen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.