Gör plats för ”medankropparna” på Instagram

https://www.instagram.com/p/BjxnQF_hDfF/?taken-by=heltenkeltfi

För några år sedan så lärde jag känna den här härliga donnan – Fi Lindfors – och nu har hon fått ytterligare ett barn och pryder omslaget till Mama där hon visar upp sin ”medankropp” eftersom hon tycker att det mest bara är före och efterbilder.
Hon berättar om varför hon lägger upp ofixade bilder på sin ”mammakropp” och om reaktionen hon fått.
Två tummar upp tycker jag!
Alla magar är bra magar!

En annan nybliven mamma som är med i detta nummer av Mama är Foki som tidigare visat upp bilder från sin plåtning tillsammans med dottern Zelda.

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Eftersom jag tvivlar på att du tidsinställer ett inlägg till 22:19 så lär du ju sett vad folk anser om föregående inlägg, inte list att bemöta kritiken?

      Läs inlägget igen.

        Bra att du tog bort det. Håll de utanför, vad de än får för sig för konstigheter. Sov gott!

          Håll vilka utanför? Vad handlade det om, något på instagram? Om någon/några yngre eller äldre?

            Släpp det. Camcam har raderat kommentarer här med nu om det, så bara strunta i det. Inlägget blev fel helt enkelt

      Bra att du tog bort det!

    Undrar samma haha

      Det ni! Allt bra nyfikna haha! ?

        men säg vem det gällde, initialer? Vad var ämnet kan ni väl säga iaf?!!

          Nej, det ska inte diskuteras vem det var och varför. Släpp det.

          Nej, nej och åter nej

    Vad stod i förra inlägget? Som togs bort?

      Om det har tagits bort är det väl givet att vi inte fortsätter att diskutera det här?

      Strunta i det. Det var därför det togs bort. Camcam ville diskutera ett ämne men la upp en bild som gjorde att det kopplades till en person och den personen ska det inte skvallras om, finns inget skäl överhuvudtaget för oss att göra det. Ämnet kan bli intressant att diskutera, om hon lägger upp ett inlägg på ett annat sätt. Hoppas att folk kan respektera personen och inte diskutera det här istället

        Men klart man blir nyfiken.. Handlade det om en kommentar på instagram? Och vad var det för typ av ämne? Fick Camcam kritik?

          Men sluta. Redan raderats kommentarer under det här inlägget med. Det räcker med det jag skrev i kommentaren ovanför, det var det som hände. Ja, det var mycket kritik annars hade det väl inte raderats

          Japp, jag fick kritik vilket fick mig att inse att inlägget inte alls blivit som jag hoppats.
          Därför raderade jag det. Hade jag velat att ämnet skulle fortsatta diskuteras så hade jag lämnat originalinlägget uppe.

      Men lägg av! Fan vad respektlösa personer det är här inne

    Så trött på detta tjat om kvinnokroppen! Ja alla ser olika ut, nog om detta!!!

      Jag kunde inte hålla med mer! Fattar inte grejjen? Ibland känner jag mig som den enda som inte blir ett dugg påverkad av alla olika bilder på kroppar som vi matas med dagligen. Jag ser ut som jag ser ut och that’s it typ ?

        Vad bra att du känner så! Sen finns det barn och ungdomar som påverkas rejält och mår dåligt över det. Så det är BRA att det tjatas. Håll för öronen om ni inte vill lyssna på sånt.

          Fast obland tror jag att om man inte gör en grej av saker så mår man bättre. Ex om folk bara kunde skita i att kommentera kroppar, tidningar och klädkedjor hade modeller i alla olika former och utseenden så hade ungdomar mått bättre.

            Håller med, även om jag förstår att tjatet också behövs, och jag är glad att vissa orkar ta fighten. Men när vissa ”kroppspositiva” lägger upp bilder på sin icke ”idealkropp” (det finns ingen idealkropp – men ni förstår vad jag menar) följt av en lång bildtext om just sin icke ideala kropp och varför den är så bra osv osv – enligt mig tappar det lite mening när man jämt och ständigt ska behöva försvara och motivera varför en ickeideal kropp är bra och varför den ska få synas. Ibland säger det så mycket mer när folk ba lägger upp ex en avslappnad bikinibild med valkar och celluliter UTAN någon förklaring eller hyllning till kroppen.

            Men som sagt, jag förstår att tjatet också behövs. Men lite mer balans på det kanske. Det är befriande att se naturliga kroppar utan tillhörande försvarstal.

              Exakt så!

      Lite uttjatat men så fina magar på bilderna, fina mammamagar, vackert.

        Och de skulle vara lika fina även om de inte var ”mammamagar”, eller hur?! 🙂

          Det där är så konstigt. Att folk försöker vara bodypositive med graviditet som nåt slags ursäkt. ”Ja min kropp ser ut så här, men den skapades av en graviditet, det har växt ett liv i mig! FANTASTISKT!”. Min mage har mest skapats av snickers. Tycker den är helt okej ändå. 🙂

            Ja håller med, varför ska kroppen behöva ”redovisas”

      Hur ska fokus NÅGONSIN flyttas från kroppen när det ska tjöta och ältas i tid och otid?! Jaaaa vissa magar blir jätteplatta fort efter en graviditet, vissa inte. Vissa får bristningar, vissa inte. Jajajaaaaa. Alla föräldrar vittnar ju om att barn är det bästa som hänt dem osv ja men flytta fokus dit då!!

      Kan bara hålla med, men det ska tydligen diskuteras här på Bloggbevakning, nästan varenda jävla dag, tröttsamt

      Fast sålänge det visas retuscherade, perfekta kroppar i media så tycker jag att dessa motpoler behövs, så att man blir påmind om vad som är normalt. När media slutar peppra oss med allt ouppnåeligt då slutar jag gärna lägga fokus på kvinnokroppen ?

        Så är det. Så länge vi ännu måste lägga upp bilder på helt vanliga medankroppar med texten ”det är ok att se ut så här” så har vi inte kommit tillräckligt långt. När man ser lika mycket bilder av alla sorts kroppar och inga texter som ens reflekterar över saken, då har vi nått dit!

      Tycker det är synd att Foki tog bort bilden där hon visade upp sina bristningar, den hon la upp rätt kort tid efter att Zelda kom.

        Enligt min dator är inlägget och bilden kvar?

        http://www.fokis.se/2018/03/19/mamma-mage-1-vecka-efter-forlossningen/

      MEN HERREGUD. Det har redan skrivits ett inlägg om detta och typ 1000 kommentarer. You’re late to the party my friend.

        MEN HERREGUD alla kanske inte läser den här bloggen lika ofta som dig för att de har vettigare saker att göra. Att personen ovan bara ville vara hjälpsam och dela med sig av nyheten är väl inget att störa sig på?

          Jo tydligen eftersom jag störde mig ?

          Gillar ändå att du försöker påpeka att jag inte skulle ha något liv och hänger här för ofta…hahah

          För Camcam skulle ju säkert missa nya saker om Bella? Är ju inte ens en nyhet, diskuterats i månader här att de fortfarande är gifta

            Har bella kommenterat något om detta idag?

      Jag. Sprängs. SCROLLA!!!

      En artikel som publicerats i alla stora tidningar för mer än ett dygn sedan. Trodde du verkligen att du var först på den bollen? 🙂 Matchen är slut och domarn har gått hem.

        Frida: Det va inte särskilt schysst skrivet

          Haha men snälla, man måste vara väldigt känslig om man tycker Frida var elak ?

          Heja Frida ??

        Det handlar väl inte om vem som var först, utan att lyfta / hylla inlägget? 🙂

          Fattar inte vad du gör här din igel. Ha åtminstone den goda smaken och kommentera anonymt, eller som calesto/callipo eller vad det nu var du kalla dig

            Word!
            Man fattar att hon, C. Hedlund, försöker dra trafik så hon kan börja med bedrägerier igen.

    Jag undrar om denna kroppsfocus (oavsett vilken kroppsform personen har)’är bra? Kritiserar och hyllar folk för deras kroppar om vartannat. Om vi bra sket fullständigt det istället. Om vi slutade lägga värdering i andras utseende hela tiden.
    Kom gärna med era åsikter o argument, jag vet inte vad jag tänker helt kring kropaktivism

      Jag tror inte att det är bra. Smalare tjejer som lägger upp får påhopp och skit att de inte är ’fel’ nog att lägga upp sånna inlägg och större tjejer som lägger upp lägger samtidigt upp massa försvar och ursäkter. Hade varit uppfriskande med en bild och ett ”Jag älskar min kropp” och punkt där. Inte massa ”Jag älskar min kropp TROTS att den….”

        Eller en bild helt utan att kroppen nämns

          Där håller jag inte med dig riktigt, tycker det är grymt att så många vill visa upp sina kroppar. Kanske en bild utan text? 🙂

            Vilket var precis vad jag menade. Varför ens nämna kroppen i texten. Låt kroppen synas på bilden men ktitisera/hylla/recensera/kommentera den inte i texten. Låt den bara vara en kropp

    Vad handlade förra inlägget om?

      bloggbevakning / 22:50
      Japp, jag fick kritik vilket fick mig att inse att inlägget inte alls blivit som jag hoppats.
      Därför raderade jag det. Hade jag velat att ämnet skulle fortsatta diskuteras så hade jag lämnat originalinlägget uppe.

        Det var inte svar på frågan

    Så jävla snygg kvinna, oavsett varit gravid eller inte!

    Asså tjejen har ju jättefin kropp. Hade jag ens varit i närheten ha samma hade jag varit överlycklig. Förstår inte syftet?

    Och, är också trött på alla kroppar som ska visas upp hela tiden.

      Syftet? Tja kanske att folk tänker precis som du, att om jag sett ut så där hade jag varit lycklig. Varför kan vi inte vara lyckliga oavsett utsidans utseende?

        Fast det handlar ju inte bara om utseende. Är man fast i en kropp som begränsar är det inte då lätt bara gilla läget..

        Jag mådde inte bra när mina bröst försvann efter 7mån amning.
        Så när jag väl fick chansen att förstora dem så blev jag överlycklig, för jag mådde psykiskt dåligt när jag var helt platt.

          Sponsrade av falska Håkan Hellström-biljetter?

    Också trött på allt om kroppar… vi hade nog ju sluppit mycket av det om folk kunde låta bli att lägga upp allt på sociala medier, det är ju där pressen startar.

    Nyss stod det ju om Ulrika Forsberg här som hade fått cancer, med två små barn… Liksom fokusera på viktigare grejor, kroppen kan brista inuti och det är mycket värre.

    Vilken fin tjej och framförallt naturlig. Vem är det egentligen som är så upptagen av hur kvinnliga kroppar ser ut? Är det männen eller kvinnorna och i så fall vilken åldersgrupp? Hur länge orkar vi bry oss om annat än att må bra på ett normalt hälsosamt sätt? Tänk att vi inte kommit längre i utvecklingen än till denna hysteriska kroppshysteri?

      Skulle nog säga kvinnor i alla åldrar 🙂

    Vad kan det ha varit som raderats? Gjorde CamCam ännu ett övertramp? Hört att det börjar bli lite mycket nu, många anmälningar, verkar jobbigt. Men beundransvärt att hon orkar med att skriva inlägg och hinner med, men hon verkar stressad och kanske inte mår så bra, förståeligt. Jobbigt att sitta i ”klistret”.

      Jag är också äckligt nyfiken! ?

      ”många anmälningar, ”

      ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

    Är det bara för mig bloggbevakning är helt omöjlig via safari på Mac? Typ stannar på första sidan och så går det knappt att bläddra. I bästa fall kommer någon annons fram och headern är ju där men går inte att scrolla.

      Skaffa chrome

      Samma problem och har även installerat Chrome och då funkar det.

      Nej!! Det är så på min mac / safari också,
      men det är annonserna den senaste tiden som förstör,
      allt funkade när det bara var den rödhåriga ninjacasinotjejen!

    Jag har aldrig haft några större komplex över min kropp, förutom mina bröst som jag sen fick betalda av landstinget efter stt jag ammat min äldsta i 7måm när han var nyfödd.

    Nu 3 barn senare så har jag komplex över min mammamage som sitter kvar, är även snittad så kan ju ha med det att göra med. Det är lixom som en ”bulle” vid snittet, som aldrig går ner.
    Jag ser fortfarande gravid ut och tycker det är jättejobbigt eftersom jag alltid varit smal och slank.

      Okej.

      Men asså vad fan gör du här inne Catrin?! Kan du bara försvinna??????

        Men om ni inte har nåt trevligt att säga till Catrin borde ni vara tysta. Hon sonar sina brott och är inte på nåt sätt otrevlig här, vad är problemet?!

          Hon sonar inte ett skit, hon har öppet skjutit med att hon inte tänker betala tillbaka till sina brottsoffer.

            *skrutit

      HAHAHAHAHA Landstinget….. dra den om rödluvan också din tjuv

      Sälj några fler falska biljetter så kan du operera magen också, Catrin Hedlund bedragerskan.

    Moreover, we have an extended family of 20,000 experts, spread across the Globe, who possess the zealous spirit of academic writing.

    The article have full information which helps more. thank you sharing post.
    Quick assignment help

    Thanks for your article. It was interesting and informative.
    Here I also want to suggest your reader who usually travels one place to another they must visit Airlines Gethuman that offer best deals to book your seat on Delta Airlines Reservations. So do hurry and avail the best deals and get rid of to check different websites for offers
    Southwest Airlines Flights
    Delta Airline Reservations

    this blog is awesome the editors should keep up the good work

    Love spells That Work Immediately

    House cleaning Perth offers affordable house cleaning services in Perth. Our professional cleaners are ready to clean your house and make it germs free.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.