En podd där jag bland annat bemöter Fornis uttalande om mig och min blogg

Reklam för podden ”I Sanningens namn” med Gabriella Bark.
– som jag inte fått någon ersättning för att medverka i eller skriva om – 

När jag fick frågan av Gabriella Bark – som är nöjeschef på Nyheter24 – om jag ville medverka i hennes podd ”I Sanningens namn” för att prata blogg men även privata saker så tackade jag jag eftersom jag tycker att hon är grym.
Här bemöter jag bland annat Michaela Fornis uttalande om mig från PT-Fias podd i någonting jag mest skulle vilja kalla ett maraton av ordet …XXX…ja, vilket ord tänker jag på? Hör ni det jag hör? Genom hela podden återkommer samma ord ungefär en miljard gånger.
Humor att jag inte hör det när jag pratar utan bara när jag lyssnar tillbaka…
Ah ja..:-)

Jag låter det som sägs i podden få tala för sig själv och jag kommer inte vidare diskutera innehållet här bland kommentarerna. 
Om ni vill kan vi ha en frågestund om några ämnen – jag vet att intresset finns för bland annat fibromyalgi – så vill ni det så ska jag nog kunna ordna det här i sommar.
Det ska ju tydligen vara 14 grader och regn där vi valt att fira midsommar så jag kommer ju ha en del ”dansa runt midsommarstången-dedikerad” tid över till annat nu inser jag. 🙂
Lämna en rad om det i så fall här nedan.

Podden är ganska lång men på Gabbis Instastory finns det några smakprov för den som vill provlyssna först. 🙂
HÄR hittar ni hennes Instagramkonto och HÄR hittar ni podden. Den finns nog lite överallt men här är Acasts sida i alla fall.

 

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Liksom!
    ?

      Ja jösses det var mycket Liksom, iaf de första tio min som jag lyssnade.. mycket fniss åt sig själv också, luktar hybris.. och så självklart en känga till Blondinbella. Hon låter väldigt taggad men lite nervös och väldigt uppe i varv hehe..

        Hon låter så uppe i varv på ett maniskt sätt att det är lätt att börja undra hur det står till mentalt med C egentligen.

          Alltså shit, hur kan man skriva en sån sak? Oavsett om man tycker det behöver man inte va så jävla elak

            På vilket sätt är det elakt att man undrar hur det står till mentalt med någon, det behöver inte vara elakt.

              Nej för den frågan kändes ju brydd in i hjärteroten.

            Det är lugnt!
            Jag har snackat snabbt sedan jag var liten och tar knappast illa vid mig av att någon tycker att jag låter manisk. Det gör jag förmodligen.. 🙂

              Bättre än att mala på som Kristina Lugn ?

    Verkar vara något internet mellan Alice & Bianca och Hanna & Daniella. A & B nämner i deras podd att influencers inte äter på event och Hanna och Daniella ger svar på tal…. Intressant att höra

      Var tvungen att lyssna (23.44 ca) och det var ju otroligt tråkigt svar? Tror inte det blir något drama mellan dom, tldr: H&d anser att det inte finns hets kring mat i influencerbranschen, dom har inget problem med mat men man ska samtidigt inte spekulera eftersom andra kan ha problem med maten och det ska man få ha isåfall (kanske något subjektiv tolkning)

    Åh, älskar Gabriellas podd! Hennes avsnitt med Isabelle Strömberg (som jag hade noll koll på innan) är bland det bästa jag hört i poddväg (och då är jag ett självutnämnt podd-proffs pga lyssnar på 10-15 olika podcasts i veckan). Hon har så sjukt intressanta gäster och är så duktig på att föra givande konversationer.

    Ser fram emot att lyssna på ditt avsnitt ??

      Hej, Gabriella här!
      Herre Gud vad glad jag blev av denna kommentar! Vad kul att du gillar podden och tack för dina fantastiskt fina ord. Har du någon drömgäst/annat ämne du tycker att vi ska prata om mer?

      Är oerhört stolt över avsnittet med Camilla! Hoppas du ska gilla det! <3 Stort tack igen!

      Stor Kram!

        Hej Gabriella!

        Hoppas att du läser detta. ?

        Du och CamCam gjorde detta jättebra! Bra att du lyssnade och väntade in, lät henne berätta klart, bekräftade och peppade. Bra att hon vågar, vill och kan vara så personlig. Intressant rakt igenom, speciellt det om hennes mer privata upplevelser / tankar.

        Det blir ofta bäst då att låta personen prata mycket. Speciellt när en person öppnar sig så pass mycket som CamCam gjorde/ gör.

        Bra jobbat båda två! ?

          Skrev så här så att ni ser lättare att texten ovanför är till er (se namn)

    Interessant att höra hur du tänker, dock blir intervjun blir lite platt när du inte blir ifragasatt utan bara klappas medhars. Da blir det mer ett tal än en intervju tycker jag.

      Hyllningstal typ… lägligt efter vissa klumpiga övertramp och kritiken CamCam fått i mängder på senare tid.

      Granskningar och intervjuer ska ju göras opartiskt, har vi ju lärt oss av CamCam hrmm.. var det inte så.

    Kommenterar lite medans jag lyssnar på podden.

    Det börjar ju med att ni diskuterar videos och du säger att läsarna inte är så imponerade och att det inte är så snyggt klippt osv. Jag har inte uppfattat att det är det kritiken handlar om.
    Kritiserar inte folk typ följande:
    – vissa videor är helt random, typ bilder ihopklippt till en film som det inte fanns någon anledning att ha som film, bara omständigt
    – kasst att videorna börjar spelas automatiskt
    – kasst videoprogram eller vad det heter, folk vill hellre ha Youtube
    – knöligt med videos överlag eftersom att många läser där det inte passar att ha på ljud
    – ibland aslågt ljud, sen svinhögt om vartannat

    klippningen tror jag typ aldrig jag har sett någon klaga på

      +1000000

      I second this ☝️

        Jag har faktiskt börjat justera ljudet i klippen för att de ska hålla samma nivå så det givetvis är sjukt störigt att volymen sticker iväg.
        Jag lyssnar på att kritik om att klippen ska vara mer relevanta mm men kanske inte så mkt snyggare. Jag kommer fortfarande inte ha någon drönarfilmad inledning där THK springer över en äng utklädd till olika influencers… 🙂

          Hehe nej, men det var det jag menade. Tror ingen har önskat det heller, så det kändes lite konstigt att fokusera på det.

    Ett resonemang som jag tycker är sjukt konstigt är att du hävdar att det finns massa information som motiverar dina beslut, men du kan inte dela med dig av den information.

    Det är ingen bra förklaring, för ingen vet ju om det är sant eller inte. Du säger liksom att ligger som grund för dina beslut om hur du behandlar influensers och varför du skriver och kritiserar vissa men inte andra.

    Det är inte en förklaring som läsarna bör acceptera, för kan ju vara precis vad som helst, tex dina personliga känslor om en influenser, rent ljug, eller helt irrelevant information. Och även om det är
    ”fakta”, så genom att hålla det hemligt kommer faktan vara helt färgad av dina personliga åsikter eftersom det inte finns någon du behöver presentera det för, eller kan bedöma relevansen av detta.

    Tänk om andra beslutsfattare hade sagt samma sak, typ på en arbetsplats eller i riksdagen. ”Nu bestämmer jag att från och med nu gör vi så här. Jag tänker inte förklara varför men jag har hemlig information som motiverar beslutet så ni får bara lita på mig”. Det vore ju helt oacceptabelt.

    Nä, om du ska framställa dig som en professionell publicist får du arbeta bättre än att bara gömma dig bakom som motivation.

    Om du verkligen vill framstå som en seriös granskare av bloggare borde du kanske teama upp med en utbildad journalist som kan hjälpa med det. Det skulle ju kunna göras tillsammans med nyheter24.

    Det fanns en del bra grejer i din granskning av blondinbellas siffror, men det blandades med lite för mycket irrelevant information och åsikter och konstiga fakta (och väldigt snurriga resonemang ibland) som inte hade med ämnet att göra. Jag skulle verkligen kunna tänka mig en bra artikelserie på n24 om just influensers som är baserat din blogg.

    Men det skulle behövas mer journalistiskt kompetens runt granskningen och professionaliseringen behövs höjas en nivå för att det ska tas på allvar, vilket jag tycker influenser-granskning bör göras.

      En sak som Gabbi inte tog med är när jag säger att ”Allting som jag publicerar och som jag exempelvis inte kan skriva ut bakgrundsinformation eller källor på mm har godkänts av min chefredaktör eftersom han måste veta exakt vilka alla är mm. Så om man inte litar på mig så måste man lita på honom för han är ansvarig för allt det och den enda som kan kräva mig på all information och alla källor”

        Men en granskning blir inte bättre, sånt du påstår dig sett eller hört mer sant ,eller information och text mer trovärdig för att ”din chefredaktör” har godkänt det. Vad vet vi vad han sett för några källor. Du skriver ju ofta om dina känslor, tankar och åsikter, så vad kan han veta.

          Nej, du vet inte heller vad Expressens, Aftonbladet, Nyheternas, Kalla fakta eller Aktuellts chefredaktörer sett för källor, eller hur?

            Lol, jämför du dig med professionella journalister på Aftonbladet och expressen? ???

              Nä, jag jämför chefredaktörer med kunskap om källor.

                Lite skillnad på denna fjuttiga bloggen och en stor tidning.
                Håller med anonym i detta.

                Dessutom är nyheter24 redan tveksam som nättidning som det är. Så att din chefredaktör skulle kolla upp dina källor… Nah!

                  Proffsiga journalister som jobbar på Aftonbladet och Expressen. Liksom… wow

                  /L

                  Dom är utbildade iallafall 😉

                  Nä, det får du ju givetvis både tro och tycka.. Inte som att jag kan bjuda in dig att vara med i genomgången… 🙂

              Skrev du professionell journalist och Aftonbladet i samma mening? Ja, där har vi ju verkligen Sveriges mest professionella yrkesjournalister! Proffsigheten där når nya höjder varje dag!

              Tycker Camilla spelar i de högre ligorna vad gäller grävande journalistik – på ett ärligt sätt – och kan gott mäta sig med utbildade journalister (av vilka en majoritet – enligt min mening – håller en mycket sämre standard).

                Men nej. Camcam är inte utbildad journalist och det märks!

              Professionella journalister där hahahahaha vilken dynga till s k journalistik.

        Fast ingen kräver att du ska namnge källor. Det gör man ju inte.

        Men du måste ju redovisa motivationen till vad du skriver och att det finns en källa som säger x. Aftonbladet kan ju inte trycka ”Stefan Löfven är en tjuv” och sen motivera det med enbart att journalisten och chefredaktören har hemlig information som bekräftar det.

        Man måste ju redovisa bevis och vad källorna säger, så att läsaren blir övertygad att det är trovärdigt, och inte bara en åsikt av skribenten själv.

        Journalistik är ett yrke som man utbildas till och de som gått utbildning till det har massor av kunskap och erfarenhet om just hur granskningar görs på korrekt sätt.

        Jag tycker verkligen att ditt gräv om blondinbellas statistik var superintressant, och influensers olika skumma eller dolda samarbeten är viktigt att belysa. Så det finns massa potential att göra intressanta gräv. Men, jag tycker verkligen du borde teama upp med någon erfaren journalist som kan hjälpa att göra det mer professionellt, för jag tror det hade kunnat bli svårare för influenser att avfärda som skvallerblogg och därmed påverka mycket mer då.

      Du drar det ju inte lite för långt när du jämför med en beslutsfattare i riksdagen, herregud. Lite skillnad på att ta beslut riksdagen och sköta en blogg…

    Kommer komma med samma kritik som jag gav när du poddade med M.

    Du är inte lyhörd när den andre vill komma med ett inpass till det du säger, dvs slutar och prata och låta den andre prata och lyssna på vad den säger. Och när du väl pausar så låter du inte den andre få utveckla vad den vill sägs/ prata klart, utan du avbryter och kör över.

    Minns att jag tyckte det var frustrerande som sagt redan tidigare för M började säga något interesant som jag ville hör vad han tänkte, men han fick sällan prata till punkt.

    Du gjorde samma hela den här podden också.

    Lyssna om efter du läst detta så förstår du vad jag menar och du skulle verkligen tjäna på att förändra dig där.

    (Nu går jag kanske lite för långt, men fundera på om du gör samma socialt. Fråga M. Han vet nog bäst hur det ligger till och kan förmedla det till dig.)

    PS Jag kan tänka mig att en orsak kan vara pga ditt närminne och du är kanske rädd för att du ska glömma vad du skulle säga.

      Ja, Gabbi visade mest med handrörelser om jag skulle prata vidare mm.
      Men det är säkert en bra poäng som jag får ta med mig. Men du har rätt – jag tappar ofta tråden. Irriterade ofta… 🙂

        En annan sak som du kanske kan tänka på är att du pratar väldigt fort, förstår att du är väldigt engagerad kring de ni pratade om o då blir det ju lätt att man pratar fort, vet själv, men kanske något att tänka på!

          Japp! Det behöver jag göra och jag ska tänka på det! 🙂

            Ta med det till skrubben 🙂

      ”Fråga M” hehehe.. den var bra. Ja fråga M han vet nog bäst och kan förmedla det till dig… 😀 😉

      Ska hon fråga dig menar du?

    All respekt till dig Camilla. Klok och skärpt är du så jag blir lite avundsjuk. Väldigt kul att höra dig. Tack.

    Är det samma Gabriella som var med i något program för några år sedan? Minns inte vad det hette men folk blev inlåsta i ett hus och hade olika uppgifter att göra.

    Nä, fy fan vilket mög

      Åh, äntligen någon som använder ordet ”mög”! Jag trodde jag var den enda!

        Tack vare din existens fick jag en uppenbarelse om att jag behövde använda det ordet här, om denna podden, idag.

        (Åk till Helsingborg, där säger dom mög hela tiden. Om du skulle känna dig ensam liksom.)

          Jag får passa på nästa gång jag beger mig nedåt landet. Jag älskar ordet mög!

          Jag kommer från Hbg och här använder man inte det ordet. Enda personen jag hört säga mög är min farmor och hon är från Småland.

            Joho! Det gör man visst!

            Mög säger vi på Österlen.
            Och ”det är väl inget att fitta med”

              Och möged

    Äsch, alla mina kommentarer är skrivna med glimten i ögat.

      Nej, du är faktiskt mest dryg.

      /L

    Lite märkliga förklaringar men du har rätt i en del MEN vissa saker har du ju ingen koll på alls och är inte så insatt och kunnig som du själv verkar tro och vill ge sken av. Uttala dig inte om saker du inte förstår och inte har koll på och helt missat, och som du missförstår vad läsare skriver.. My har visst använt sin son i samarbeten, många gånger, han har visat upp kläder och annat som varit betalt samarbete. My har använt sin son och föräldraskap för många samarbeten alltså tjänat pengar via sonen – så vad är skillnad att Bella har det, handlar inte om att sonen självklart är med på bloggen för att han är hennes son, då är det väl isf inget konstigt om Bellas barn skulle vara med mer i hennes blogg/ig isåfall. Pinsamt när du pratar om sånt du ej har koll på och säger fel.. pinsamt. Men det var ju bra försvarstal och hyllningstal nu efter att du gjort en del klumpigt och fått en hel del kritik.. Ett tips ifall du får gästa någon annan podd någon gång – tagga ner, prata lite mer lugnt och sansat och inte så högt och skrikigt.

    Men gud, andas lite. Jag gillar verkligen din blogg men du upplevs nästan lite manisk i podden. Alla måste ha lite distans till sina jobb, du med.

    Jag börjar nästan fundera lite över din självutnämnda gransknings-mössa men om folk tar illa vid sig är det inte dags att fundera över sätter du gör det på?

      Det här maniska återkommer ju även i Camillas inlägg väldigt ofta med massiva textväggar med röriga ordstaplingar samt grandios självbild

    Det var fan vad det var gnälligt här. Tyckte det var väldigt intressant, det Camcam berättade om sitt liv.
    Det hon berättade om bloggen, har hon typ berättat om förut. Men det verkar vara det enda Ni hänger upp Er på. Lyssna istället på de sista 2/3-delarna av podden.

    Du hävdar att influencers måste kunna ta att de blir granskade utan att bli upprörda. Tycker inte att du visar på ett gott exempel när du själv blir lika upprörd över hur DU i egenskap av en av Sveriges största bloggare blir granskad. Framförallt besviken över ditt barnsligt upprörda, nästan aggressiva resonemang när det kommer till Fornis kritik.

      Vem är det som granskat mig? En känslostyrd gråtpodd är ingen granskning, om det är Forni du menar?

        Vad får du ut av att trycka ner och förminska Fornis känslor?

          Ingenting, jag tycker överhuvudtaget inte hon ska blanda in sina känslor i ett varumärke som hon tjänar massor av pengar på.

            Precis, du får ut NOLL. Så lyssna på hur hon mår och ta in det.
            Att använda förminskande ord och bete sig som ett rövhål kan driva en människa till fördärvet.
            Räcker det inte med att du krossade Tyra?

            Läste vad hon skrev om denna bloggen och dess kommentarer och känner verkligen med henne.
            Du har själv blivit mobbad, varför utsätter du andra för samma sak när du själv vet hur jävla ont det gör?

            Du borde ta en funderare över hur du upplevs och ditt beteende. Du har fått mycket kritik de senaste dagarna så det är kanske dags för en förändring kan man tycka..!

            Vad är det du inte fattar?

            Forni är fortfarande en människa bakom sitt varumärke. Ingen plåtfia utan känslor.

      Ja, snyggt om du hade bemött Fornis kritik med saklig fakta i lugn ton. Gärna i ett separat inlägg. Du nämner att du ar en stark moralisk komass – använd den och skapa ännu mer förtroende i bloggvärlden istället för att skriva inlägg baserade på en udda kommentar i Blondinbellas kommentarsfält.

      Så tråkigt när tonen piskats upp så mycket på sista tiden.

    Avsnittet med Isabelle Strömberg är så fruktansvärt bra!

      Håller med! Hon har en väldigt stark historia och gjorde sig otroligt bra i poddformat.

    På tal om Forni, såg hennes samarbete med Mat Hem/Chlas Ohlsson för att sen gå in på Pernilla Whalgrens blogg och läsa i stort sätt exakt samma inlägg, 3 identiska meningar sen lite utfyllnad.
    Det här är inget jag tänkt på innan, men är det så här det funkar mes influensers?
    Hahaha, blev så lite snopen och nyfiken när jag såg det?

      Behöver de inte ens skriva ett eget inlägg (dvs. får de färdig text)??

    Tyvärr är det så easy money, har sett detta massor av gånger.

    Tycker du Camilla har en intressant historia och mycket att berätta. Podden som sådan gillar jag dock inte, har väldigt svårt för den här ”stryka medhårs”-vinklingen vad gällde precis allt. Inget ifrågasättande, hon som håller i podden verkade hela tiden så hiiimla imponerad av exakt ALLT!

    Vad har forni sagt?

    Lite fördjupat googlande eller ”granskning” som det kallas här, går ej att ta på allvar när det blandas med inlägg där du skriver ut rykten som sanningar. Ett ex är Cissi Wallins presenterande av olika ”anonyma” personers uttalanden som bara var rykten. Vill du framstå som seriös kan du inte agera så oproffesionellt.

    Jag inser att denna artikel har några år på nacken och jag vet inte om Gabriella själv har gått ut och tagit tillbaka något av det hon uttrycker här… Men är detta alltså samma Gabriella Bark som formulerat den här artikeln? Som du tycker är… grym?

    https://nyheter24.se/noje/kronika/757377-vi-behover-riktiga-karlar-och-man-inga-javla-hen

      Hej på dig Jess! Du har sett att den där krönikan är från 2013 va? Tror att vi alla förändras mer eller mindre på fem år. Och att ”ta tillbaka” uttalanden tycker jag är ett sätt för fegisar att komma undan lite för lätt så det är ingenting jag planerar att göra om jag ska vara ärlig! Men bra att du håller koll, det ska man!

      Kram Gabriella

        Hej! Ja det har Jag, det skriver jag ju i min kommentar också 🙂 jag minns den för att den hamnade i mina flöden när folk i min omgivning delade den och att jag tyckte (och tycker fortfarande) att det som står i den är väldigt problematiskt.
        Jag tror också att människor kan förändras extremt mycket på fem år! Håller däremot inte med om att det är fegt att revidera tidigare uttalanden man gjort – jag tycker tvärtom att det är nyttigt och modigt att omvärdera sina åsikter och att vara öppen om man har uttryckt sig fel, under förutsättning att man tycker det såklart.

      Haha vilken pinsam artikel…. ??? Trist för Gabriella att allt finns att hitta på nätet… Kämpa !

    Tycker det var en bra podd att lyssna på 🙂
    Lyssnade även på avsnittet med Isabella Jedler och där tycker jag att det fanns många frågetecken. Att fråga en tjej som är ca 20 som fyllt ansikte och läppar med fillers & botox och fråga om hon faller för utseendehetsen, och höra hur hon inte faller för det. Avsnittet börjar med hur de höjer hennes pojkvän till skyarna, men om man vet lite om honom så vet man också varför han hamnade i en rättegång. Då känns det lite sådär. Hur mycket research har gjorts liksom…

    Jag blir jätteförvånad av det här kommentarsfältet. Har vi lyssnat på samma podd? Tyckte du var så himla bra, Camcam! Jag älskar både din självinsikt och din dialekt, vill bara höra mer! Mer!!

    ”Jag låter det som sägs i podden få tala för sig själv och jag kommer inte vidare diskutera innehållet här bland kommentarerna. ”

    Det låter lite… svagt? Med tanke på att du själv ställer folk mot väggen och kritiserar borde du kanske kunna svara när någon kritiserar dig?

    Jag tycker så här: Det här är en skitsnacksblogg. Vi snackar alla skit i vanliga livet, hon har gått upp i vikt och hon har skilt sig och hon är alltid otrevlig. Men jag skulle aldrig gå fram till personen som jag pratat om och återge samtalet. Kom det fram vad jag har sagt skulle jag skämmas ihjäl. Vad är det för människor som går in på Fornis blogg och förolämpar henne? Det är inte normalt beteende. Vetefan om det är Camillas ansvar. Vad tycker ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.