Bokhylle-gate fortsätter

För några dagar sedan skrev StyleElin som hur besviken hon var på sitt samarbete med Style By Lojs och hur hon känner sig lurad av henne.
Det var ord och inga visor och när jag bad Louise Hjort – som är Style by Lojs namn – så fick jag en text full av information som jag var tvungen att visa för Sebastian på Karlssons golv för att de skulle få chansen att bemöta det hela med ett uttalande innan publicering, därför har det dröjt lite.

För att det här inlägget inte ska bli 4 km långt så kommer jag ta med vissa delar av deras uttalanden om varandra med länk till sidan där texterna kan läsas i sin helhet.
Ni kan väl skriva en rad om ni gillar det upplägget eller om ni hellre skulle vilja ha alltsammans här i inlägget.
HÄR hittar ni svaren i sin helhet.

Det här är ett utdrag av Louise ”Style by Lojs” Hjort text:

Har hela tiden hållt masken för situationen är bisarr men nu räcker det.
Här är sanningen: 

Allt bottnar i Sebastians (Karlssons Golv) missnöje över att vi inte samarbetar längre. Han ställde orimliga krav. Många vet hur mkt gratis PR jag gjorde för honom vilket resulterat i mängder av jobb. Få kände till Karlssons Golv (KG) tidigare. Tacken har varit att de tagit kunder bakom min rygg, tvingade IG inlägg, lögner till kunder att KG gör allt, han försökte styra mig med järnhand, osv (listan är lång). Ingen hade accepterat det beteendet. 

 Jag har aldrig påstått att jag är arkitekt eller utbildad (vet inte var hon fått det ifrån) utan har bara ett genuint brinnande intresse för inredning och en designstil som uppenbarligen och glädjande nog faller många i smak.  

Det Elin och Sebastian just nu sysslar med är mobbing och ärekränkning. Alltså ett brott. Elin skrev vid flertal tillfällen till mig hur nöjd hon var över min hjälp och helt plötsligt när jag och Sebastian slutade arbeta ihop tvärvände hon och blev nästan hatisk mot mig. Detta får mig att tro att Elin har fått ett bättre pris från KG för att hänga ut mig. Hon höjer dem till skyarna på ett orimligt sätt. 

Kan vara bra att känna till att tvisten med Elin rörde sig om föga 2750 kr (!). Så dyr var jag.//Louise Hjort

Det här är ett utdrag av Sebastian Karlsson på Karlssons golv svar:

Oj det va en del…

För min del spelar det ingen roll vem eller vilka jag samarbetar/arbetar för/med alla är kunder för mig.
Om jag ska kommentera fallet Elin så va det så att både Elin och hennes man hade informerat om att en tv på 70” skulle få plats på väggen vilket det inte hade fått om jag hade gått på vad Louise hade ritat.

För informationens skull så gjorde jag inte ett enda platsbyggnads jobb utanför Louise vetskap under den tiden vi ”sammarbetade”,
Jag har bedrivit min verksamhet sedan 2011 och har byggt både sängar garderober och möblemang och haft en fungerande verksamhet innan Louise kom in. 

Orimliga krav vet ja inte om ja tycker då det ända jag önskade va att det stod att vi byggt det vi byggt på bilderna som publicerades då ”Vi” utförde jobben i något slags ”samarbete”

Att Elin skulle fått bättre pris för att hänga ut någon är bara patetiskt, Elin såg igenom Louise fasad och hon ifrågasatte hennes roll, det ända jag sa då till Elin va att vi har avslutat samarbetet vill du att vi ska bygga ändå så gör vi det enl offerten, vilket resulterade i att Elin och hennes man väldigt gärna ville att vi skulle bygga där av att jag inte kände att jag behövde informera Louise om att tvn inte fick plats?.

Hur som så är Louise en härlig tjej med bra smak och vi har glidit isär och sånt händer.

Mvh Sebastian karlsson 

Ja, vad gör man av det här?
Sebastians svar är extremt professionellt utan vidare känsloinblandning vilket man inte riktigt kan säga om Louise text.
Där är det minst sagt mycket känslor vilket kan göra det svårare att ta seriöst.
Vill man slippa allt sådant men ändå ha en kitchig bokhylla? 
Gå till Ikea, plocka med dig ett par Billys hem, dra förbi Panduro och köp lite färg och limbart pynt.
Go nuts!
Klart.

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hehe ”extremt professionellt” med ja istället för jag och ända istället för enda…

      Att hacka på någons stavning i det här fallet känns inte vidare konstruktivt. Det är ju inte det professionalismen hänger på.

      Han är snickare och förmodligen mer praktiskt lagd än du och jag tillsammans. Hans poäng fick fram ändå, eller hur?

    OT, men jag läste precis tillbaka i arkivet här på bloggen och det slog mig vilken otroligt fin stämning det var då! Började nästan lipa över insamlingen som gjordes till Kattfan och hennes barn…?

      Den insamlingen spårade ju efter det och skapade i din tur en vill ha mer blogg vilket gjort det till en sur eftersmak

        En vill ha mer blogg? Hur menar du?

    Men alltså designad bokhylla? Vi snackar några bitar mdf med lite fastlimmade lister på dörrarna. Krävs inget designgeni för att komma på den idén.. och tre vuxna människor bråkar om detta?

      Tänkte precis samma sak ? Nu verkar ju bokhyllan dessutom vara klar och på plats så det kanske är dags för alla att gå vidare med sina liv…

    Tycker det hela är lite löjligt. Kommer inte heller ”ta någons sida” då de helt enkelt får använda den arbetskraft och företag de vill samt ändra sin avtal och samarbetspartners. Så det funkar i verkliga livet liksom. Inget fel med det.
    Elin är fri att kritisera Styleby Lojs och Louise hade i det fallet gjort bäst i att inte besvara det alls alternativt svarat professionellt, sakligt och lyft fram vad hon egentligen gör (för att skydda sitt företag) men borde utelämna fejddetaljer med före detta kunder. Hon borde verkligen inte nämna pengar heller.

    Det står både Louise/Lovisa Hjort, vad heter hon? ?

      Undrade också om Louise och Lovisa

        Vet inte varför jag vill att hon ska heta Lovisa… =(
        Jag har ändrat…

      Samma här! Sjukt förvirrande haha.

    Tycker knappast hans svar var proffesionellt. Frasen ”såg igenom hennes fasad” tycker jag tyder på någon form av agg/ogillande av den andra parten han pratar om. Men vad vet jag, jag tolkar vara in utifrån denna text.

      Exakt, samt att använda ord som ”patetiskt” visar också på något agg. Han underminerar Louises roll och arbete genom att skriva att de haft en fungerande verksamhet sen innan hon kom in och att de ”haft något slags samarbete”. Vet han inte vad de hade för samarbete? Han börjar dessutom hela svaret med ”oj, det var en del”, bara det visar att han vill ta bort lite av hennes trovärdighet. Hon är bara en upprörd, känslostyrd ung tjej. Trist att du följde samma spår.

        Inte du SJ.

        Ja det är faktiskt ganska typiskt att vi ofta tolkar en mans kommentar som den mest professionella.

      Tolkade på samma sätt. Inte ett dugg professionellt att skriva så!

    Vad som helst förutom tårtgate bara….

    De är alla tre minst lika oprofessionella om man frågar mig.

    Varför kommenterar man konkreta fall, händelser, samarbetspartners och kunder? Alla parterna gör det.

    Jag hade vänligen men bestämt avböjt att prata om specifika kunder eller uppdrag – och fortsatt mitt liv.

      Det var banne mig det vettigaste som sagts angående det här!

        ”Det var förbanne mig det finaste jag har hört sedan jag konfirmerades”

        Kunde inte låta bli att tänka på det citatet när jag läste din kommentar ?

          Hahaha ?

          Vill du ha ett fikon? ?

      Tycker också detta är väldigt märkligt? Någon med lite känsla hade svarat att den inte ”kommenterar enskilda fall” (haha låter som ett brott, men ni fattar).

        Jamen nu är vi i cybervärlden och där har man liksom andra regler;)

    Är ärekränkning det nya förtal i bloggbubblan?

      Låter ju bättre än förtal.

        Hon missar dock att det inte är brottsligt att ”ärekränka” ett företag.

    Finns det någon som tjänar på att det bråkas om en hylla?

    Tips på vad man kan ha på sig på midommar? Tänkte ha klänning men det ska bli 12 grader ungefär så det blir nog för kallt.

      Jumpsuit! ??

      Ha klänningen men med tjockare strumpbyxor! 🙂

      Folkdräkt! Tjock yllekjol och fotriktiga skor är livet.
      Annars tänker jag ha långklänning med strumpbyxor under samt en varm kofta.

      En snuggie

      Glöm inte ett varmare ytterplagg! Nästan alla mina midsommarbilder genom åren ser ut så här: det börjar med finklädda tjejkompisar i söta små sommarklänningar och slutar med att samma personer har byltat in sig i paniklånade fleecetröjor och bylsiga höstjackor i fel storlek och färg ?

        Annars färgglada finbyxor och en vit topp/blus ! Det jag tänker satsa på i kyla och regn haha

      Jag kör på svarta finare byxor, ett linne från Michael kors och en vit längre kofta. Tar med extra strumpor, jacka och tjockare skor. Lidit mig igen alldeles för många kalla midsommarkvällar för att satsa på klänning i år haha

      Klänning, strumpbyxor, kofta och (regn)jacka. Och blommor i håret!

      Klänning med strumpbyxor och en snygg kofta ☺️

        Bävernylonsoverall!

      Vi har infravärme på verandan där vi ska sitta och äta. Annars hade jag krävt att vi ska vara inomhus. ALDRIG att jag sitter ute och äter i 12 grader…burr

    Men alltså vart någonstans är detta mobbning och ärekränkning? Elin skrev sin syn på saken, Louise bemötte det och även Sebastian. Eller har Elin gjort mer än bara det hon skrev på bloggen(?).

      Louise börjar meningen med att hon länge hållt masken, så antar det är flera saker som hänt tidigare där hon kännt sig kränkt, ”mobbad” av dom.

    Ta bort detta Camcam.

      Varför skulle hon det?

    Men är du helt jävla galen människa? Alltså vad händer med världen när vuxna människor tycker att något sådant här är en bra grej att publicera på Sveriges största blogg?

    Håller med, Camcam radera detta omgående.

    Detta skedde alltså våren 2011? Copy+Paste ändå sedan dess. Starkt jobbat.

    Inlägget blev ned plockat snabbare än en höna skiter men som han själv skrev ”stay updated” (antagligen menade pöjken stay tuned men det är inte så lätt alla gånger) jag undrar vem av dem två som talar mest sanning.

    Kan inte alla bara sluta följa honom och sluta ge honom massa uppmärksamhet.

      Kan inte alla bara sluta äta animaliskt och använda sig av sådana förpackade diskmaskinstabletter som ska lösa upp sig själva? Som i själva verket bara kläggar ihop sig i naturen… hade varit nice!

        Är de inge bra? Vi brukar ha sådana!

          Svår fråga. De har ju gjort massa tester på det. Om du är noga med dosering med vanligt maskindiskmedel, så är det bättre än de kapslade. Men är man inte så noga med det så är de med plastfilm runt att föredra. Använder man medel som är i plastförpackning som man öppnar så räcker en halv tablett för att få disken ren. Så det går inte att svara på riktigt, har mycket med hur du själv doserar vad som är bäst och inte

        Vadå kläggar ihop sig i naturen?

          Plast. Det är inte bra för naturen. Dock är de oftast gjorda av pva. ”PVA, polyvinylalkohol, är en vattenlöslig polymer och klassas
          därför inte som mikroplast. Eftersom PVA inte är eller bildar partiklar så
          uppvisar de troligen en helt annan hälso- och miljöprofil än mikroplaster. Det
          man har sett är att fiskar inte påverkas, inte ens vid höga koncentrationer.
          Människor påverkas inte heller, så PVA är godkänt i/runt läkemedel. ” Men bara för att det är godkänt så är det ju inte bra

      Sluta följa dem båda kanske. Båda beter sig som destruktiva barn och det är fan inte schysst att föda deras uppmärksamhetsmissbruk med tanke på att deras barn hamnar i kläm.

    Hann också se det. Är det han skriver sant så är det ju värre än man trodde. Stackars barn.

      Vad har han skrivit? Fyfan hoppas att det blir bra nån gång för barnen iaf ?

        Han skrev bl a att S missbrukar och har prostituerat sig…
        Tänker att barnen förmodligen har det bättre hos ett bra fam.hem just nu.

    Jag kör vidare på mina Billybokhyllor. Funkar till det de ska. Förvara böcker.
    Det räcker för mig.

    37 kommentarer utav 52? Raderade utan ett knyst? Varför vill du tysta oss?

      Det handlar om KnivMickes utspel som jag inte vill ha här. När originalkommentaren raderas så försvinner svarstråden också. Det är ingen som tystats. Herregud!

    OT men Bellas högra hand Simon ska ”sommarprata” i lokalradion P4 Skaraborg i sommar.

    Simon Sjögren från Torbjörntorp är operativ chef hos Isabella Löwengrip. ”Mitt program kommer handla om Carola, kärleken till musikaler och om hur jag fick jobb hos näringslivets mäktigaste kvinna. Och så bjuder jag på lite sång också.”

    Citat från artikeln..

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=6972308

      Näringslivets mäktigaste kvinna. Hehe. 🙂 ……

    Elin har fått en snygg hylla asbilligt och Karlssons golv och Louise/Lovisa har fått synas lite på instagram. Borde inte alla vara nöjda och glada ???

      Jag har svårt att tror att hyllan varit ”asbillig” den kom ju på offert och det var inget samarbete vilket Elin påpekat tydligt… Jag gillar elins blogg för att hon alltid är ärlig vad gäller produkter och hon rekommenderar aldrig produkter hon inte gillar själv, även om hon fått dem gratis.

        Fast tydligen så har Elin gjort många av sakerna louise rekommenderat och har bevis för – det är ju det som är hennes jobb…! tycker elin överreagerar! bara för hon talar om vilka produkter hon inte tycker om behöver det inte betyda att hon talar sanning nu…

          Tror Elin gör många samarbeten utan att skriva det, går man in på hennes länk om betongbordet, stolarna, lampan m.m så är det hennes bilder på deras hemsida. Verkar ju lite suspekt tycker isf jag. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.