Calle Schulman försvarar Mr Cool på Twitter – TILLÄGG LÄNGST NER!!!!

Ska vi skramla till en ordlista från Svenska Akademien till Calle Schulman som avskedsgåva från Instagram?
Han – och många andra – verkar inte riktigt ha förstått innebörden av ordet ”yttrandefrihet” med tanke på att dela tiden jiddras om ”förbud”? Han kan säkert få en signerade kopia med hälsningar från både Jean-Claude Arnault och Horace Engdahl om han är riktigt snäll.
Förbud? Jösses…
Snacka om att göra det enkelt för sig, den unge herr Schulman.
Enkelt, men otroligt fel. Han menar att svenska folket gått ut i någon slags masspsykos och anmäler låten utan att ha lyssnat på den.
1. Den heter ”Knu**a Barn” – behöver man verkligen lyssna på den?
2. Den toppar Spotifys virala lista just nu så uppenbarligen har folk lyssnat på den innan de anmälde den.

Jag ser helt enkelt någonting jag inte gillar och uttrycker den åsikten. Om Calle Schulman inte håller med mig så kan ju han säga emot.
DET är yttrandefrihet!

Calle måste ha blandat ihop det här med någon riktig orättvisa – typ som att inte längre få göra smygreklam utan behöva markera samarbeten, tror ni inte?

Tack för tips!

Ps.
Och ja, Mr Cools osmakliga pedofillåt ligger högst upp på Spotifys virala lista just nu. Grattis till dina 4 kr i royalies.
Den kommer sjunka som en sten inom kort eftersom folk knappast lyssnar på den för att de tycker att den är bra, och allt som kommer finnas kvar är svenska folkets bild av dig som en pedofilhyllande dåre.
Du får 8 Jenkatuggummin för 4 kr – i alla fall i det ljuva åttiotalets penningvärde. Tugga med andakt!

TILLÄGG!!!
Calles inlägg om Mr Cool skulle ta honom till OS om det fanns en gren som hette ”skenhelighet”.
Det var nämligen inte ett DUGG kul när Fredrik ”Geniet” Söderholm skojade om Calle och Anithas föräldraskap och la upp den här bilden på Instagram, men att skämta om att våldta barn är ack så roligt.
Så länge det inte är Calle Schulmans barn man skojar om givetvis.

Tack för tips!

279 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Herregud vilken tönt. Och desperat efter uppmärksamhet.

   I gott sällskap av Özz Nujen och Ola Söderholm. Sjukt.

    Ola Söderholm?! Var har han uttalat sig?

    Tycker ändå vi ska vara noga med att skilja på Ola Söderholm och Fredrik Söderholm.

   Så fint ändå att han är en sådan förkämpe för yttrandefrihet! Är inte på twitter så har fullständigt missat när han kampanjar för tex Stina Wollter när hennes dansfilmer tas ner pga anmälningar..!

   Har du ens förstått problemet med att censurera kultur för att några ogillar den? Sluta härskartekniken att anklaga folk med åsikter för uppmärksamhetssökande

  Så j-vla aäcklad över hela den här historien. Ska nog ta en Instagrampaus för jag känner ärligt talat att jag inte orkar med all dumhet som ivrigt försvaras som yttrandefrihet eller ”debatt”. Hade inte mycket till övers för CS innan det här, men detta är sista gången jag förärar denna intellektuella dvärg med någon form av uppmärksamhet överhuvudtaget. Fr.o.m. nu är han och hans gelikar icke-existerande i min värld, vill inte slösa ett uns energi på dessa sociala mediers blodiglar.

   Snälla, använd inte ordet dvärg och använd det inte som ett skällsord.

    Nu blev min dvärgpudel kränkt 😉 Huff!

     Din ’intellektuella dv*rgpudel’.

   Ditt sätt att använda ordet ”dvärg” i nedlåtande syfte är riktigt obehagligt.

    Jag är i det mesta dvärg och tar det fint, tack.
    Förstod ju precis vad hon menade och en klok kommentar var det. Kram och puss, bli inte så himla sekundärkränkt jämt.

     Känns intressant att skriva om sekundärkränkthet i sammanhanget…

     Hur är man ”i det mesta dvärg”?

      Man är som jag.
      Liten och söt.
      ”Liten” är objektivt, ”söt” är det också.
      Eller vill du ha de exakta måtten på en gång?

      Ha en trevlig lördag. ❤️

       Aha, du har blivit kallad dvärg för att du är liten och söt och därför anser du att det är ett ord som man inte ska ta illa vid sig av? ?? Eller?

     Är du kortväxt i den benämning som krävs för att räknas som s.k dvärg (förlegad och nedlåtande term) eller är du en kort ”normalväxt” människa? Det är väldigt avgörande för om du ska få avgöra vad som är okej och inte i frågan.

     Tack. I en diskussion om män som försvarar låtar där man sjunger om att våldta spädbarn så var det alltså någon som orkade fastna vid att jag använde ordet dvärg på ett för dem obegripligt sätt? Rimligt ändå (not). Intellektuell dvärg = hans intelligens är liten. KARLN ÄR KORKAD. Inget om att kortvuxna personer skulle vara intellektuellt dummare än andra alltså, eller något annat nedsättande mot någon annnan än personen ifråga.

   Väldigt intellektuellt av dig att stänga dörren och hålla för öronen. Grattis du är verkligen en mogen och smart människa!

  Vart f-n ligger humorn, kan någon bara förklara det!

  Men då kan ju Calle börja sjunga om att stympa spädbarn också och dra det ytterligare ett steg längre, för inga gränser ska vi tydligen ha för denna sk ”humors” skull??

   Helt rätt! Inga gränser låter rimligt.

  *moddkoll*

   Okej det var skönt att veta, haha.

    Still – min kommentar har inte postats. Är det något som inte fungerar som det ska, eller var det något fel på min kommentar?

  Vänta lite här nu, var det inte ett bråk mellan Calle Schulman och han geniet söderholm (?) För ett par år sen. För att geniet skämtade om Calles dotter (något om bup och dagen efter piller) och Calle blev sur?

  Kan ha helt fel men känns lite som om Calle kastar sten i glashus.

    Är väl ganska stor skillnad på att namnge en femåring och använda ordet ’barn’ generellt.

     Förutom att han även sjunger om sin dotter i någon av alla osmakliga låtar..

      Han har ju inte ens en dotter! Så allt kanske inte är sant och allvarligt i texterna!

     På vilket sätt? Om man resonerar som Calle, så kan man säga att Söderholms jobb som komiker är att ibland nämna det onämnbara (skämta om och namnge en femåring)

     Det var ju ett skämt, humor! INGEN har rätt att säga till andra vad som är kul eller inte!

      SÅ.JÄVLA.SANT

     Så en låt om att kn***a barn generellt är mer ok än om man skulle namnge barnet ifråga?

   Geniet Söderholm och Ola Söderholm är inte samma person. Ola Söderholm gör ju bland annat podden Lilla drevet. Geniet Söderholm är/var väl mest hangaround till Filip och Fredrik…

   Calle kastar ALLTID sten i glashus.

  Jag har läst att folk kallar hans humor för intelligent, genialisk mm. Jag läste lite om könsrock, satir, provocerande humor och konst… och sitter här och önskar att någon som uppenbarligen är mycket intelligentare än mig kunde ta lite av sin tid och förklara det roliga. För jag fattar fortfarande inte. Det intelligenta ligger i att beskriva ett vidrigt brott? Det roliga är att säga något som provocerar, vilket som? Satiren här är att påvisa hur barn far illa… genom att beskriva brottet ur förövarens ögon…?
  Vi kan helt klart argumentera för att alla inte skrattar åt allt, men jag förstår ändå inte det viktiga att just sådant här måste finnas kvar. Och alla som rapar om yttrandefrihet, alltså tror ni verkligen att demokratins fall skulle vara att förbjuda pedofillåtar? Kanske ni kan vända er blick mot brunskjortorna som får mer makt och vad de vill ta bort ur samhället istället…

   Precis, vad är det vi som samhälle förlorar på när man inte släpper fram låtar som handlar om övergrepp mot kvinnor och barn?? Det är ju inte så att vi inte vet att det sker heller.

    Männen förlorar sin makt och sitt fripass att komma undan med väldigt mycket i egenskap av att vara män. Makt ger man inte upp frivilligt och många är beredda att gå långt för att få behålla den. Bevisligen.

     Ja, de kämpar till och med för en mans rätt att streama sin musik om att våldta barn. Som om Spotify är en rättighet, konstigt då att de har en annälningsfunktion. Calle mfl kanske skulle ge sig på spotify för att de har den funktionen ist för de som använder den.

      Jag tror männen är rädda, helt plötsligt har kvinnor en röst som tillsammans blir jävligt stark och kan göra skillnad. Helt plötsligt kan de inte tysta oss och klart det är läskigt, vad är de utan sitt patriarkat?

       Ja, så är det. Det är makt att kunna säga vad man vill, om vem man vill och i vilket forum man vill.

   Jag tänker att det är samma typ av humor som när någon ritar en kuk på väggen.

    ……

    Ganska far off….

     Samma sak i grunden tycker jag, inte lika grovt så klart men det enbart kul för att det provocerar.

   Jag tror så här:
   1. Låten ska vara så absurd som möjligt med det enda syftet att vara absurd/provocera/jävlas med samhället och finkulturen.
   Jämför med konstens dadaism (som förbjöds av nazisterna och vars anhängare fängslades).
   Som lyssnare ska du alltså reagera – frågan är bara hur. Äcklas du eller skrattar du, ser du kanske t o m ett högre syfte? Vad är konst?

   2. Låten visar vad en vit snubbe kan komma undan med för att han är ung, vit och komiker.

   3. Låten raljerar med rapmusiken där kvinnor konstant nedvärderas. Hur långt kan man dra det? Var går gränsen?

   4. Låten är ren humor. Inte en humor jag personligen skrattar åt men som jämförelse fanns det folk som tyckte South Park gick för långt back in the day (och jag skrattade gott, bl a åt pedofiliskämt, dock inte lika grova som textraderna i den här låten men ändå).

   5. Låtens syfte är att tänja på gränserna för vad som är okej, var gränsen går, när censureras man. Skrattar folk åt vad som helst bara det kallas ”humor”?

   6. Låtens syfte är att se vilken typ av moralpanik den kan skapa, om folk hoppar på moraltåget precis som för 30 år sen (videovåld & satanism), eller om vi är avtrubbade/har vant oss.

   Jag tycker textraderna är äckliga. Jag vill inte lyssna på låtarna. Men de får finnas eftersom jag varken tror att han är pedofil eller uppmanar till pedofili och jag verkligen, verkligen tror på att konsten måste få vara fri (en sån floskel men ja). Jag blir mer äcklad av att folk ringer socialen, anklagar honom för att ha inspirerat till mordet på en för honom bekant kvinna och mordhotar honom. För jag behöver inte lyssna på låten, ingen tvingar mig. Lika lite som att jag måste läsa manga med inslag av pedofili eller 50 Shades där kvinnor är underdåniga fånhattar, eller lyssna på musik där kvinnor framställs som pengahungriga slit och släng-våp vars stjärtskåra kan användas till lite vad som helst.

    Bra skrivet!!

     Med F:s kommentar i bakhuvudet så lyssnade jag på låten nu, visst att texten är vidrig, men jag kan verkligen uppfatta ”humorn” i den, tycker inte den är bra men jag tycker man hör att den inte sjungs för att ta seriöst. Känns mer som att han tar upp ett samhällsproblem men att han ”vänt” på det på nåt vis??? eller hur man ska säga.

     Ingen bra låt hur som helst, och texten är riktigt vidrig?

    Att bara kunna tänka fram en sådan text är sjukt och något stämmer inte om man tycker sånt är kul.

    Men om syftet med humorn/konsten är att lyssnaren SKA reagera samt att se vilken typ av moralpanik den kan skapa. Varför ska inte lyssnaren kunna få göra en polisanmälan eller jämföra det med ett verkligt mord, det verkar vara det som kallas moralpanik? I fallet Mr Cool verkar konstens syfte vara uppnått = provocera och skapa moralpanik. Om han är satiriker med ett syfte, då är det väl klart att han inte vill att folk inte ska lyssna? Ingen tvingar någon att lyssna nej. Men ingen har tvingat Anton Magnusson heller att skapa ett karaktär med syfte att skapa moralpanik

     Jag har ingen åsikt angående att folk anmäler låten och vill att den plockas ner hos t ex Spotify. Jag brukar anmäla olämpligt innehåll på Insta. Det jag reagerar på är att folk tycker att Spotify MÅSTE plocka ner den för att DE inte tycker om den (och häxjakten på upphovsmannen där man anklagar honom för vidriga saker). För mig är det en absurd situation. Det finns massor av grejer jag inte tycker om och som min moraliska kompass går bananas över. Men vad jag tycker och inte tycker om får inte diktera vad andra tycker och inte tycker om. Bryter det mot lagen – förbjud och plocka ner. Men vi kan inte hålla på att skrika om förbud så snart något är obekvämt. Jag vill inte leva i ett Kina där staten censurerar material de bestämt att folket inte behöver veta om. Pedofili fanns långt innan någon skrev en enda textrad om det. Det kommer inte försvinna för att man förbjuder konsten att beröra det.

     Toppen om Spotify plockar ner den för att den inte stämmer överens med deras värderingar. Tråkigt om alla olika grupperingar i världen börjar massklaga så snart något inte faller i smaken (det finns väldigt många och starka kristna grupperingar där ute, t ex). Mycket musik och litteratur som försvinner då.

      Så bra skrivet F!

      Det finns inget konstnärligt med pedofili och hur vackert du än skriver kan du sluta försköna en låt om sex med barn.

     Skrev ett långt svar som försvann eller fastnade. Summan av kardemumman: anmäl låten men släpp tanken om att allt man personligen inte tycker om ska försvinna/redigeras/inte skapas. Det finns starka grupperingar ute i samhället som vill att mycket ska förbjudas. Vems moraliska kompass ska vi följa?

     Och ja, han har säkert fått som han ville. Och det är intressant att studera hur folk reagerar ?

      Men gud. Lämna aldrig det här kommentarsfältet. Klok som fan????

      Jag har inte uttryckt några tankar om att saker ska förbjudas eller ens sagt några värst personliga åsikter om hans konst/projekt/karaktär. Antingen ska han behandlas som en konstnär med ett syfte eller så ska han inte det. Jag svarar utifrån det du radade upp. Jag tror också att han är nöjd över reaktionerna han får, för som du säger. Det verkar vara hans syfte

       Syftade inte på dig, sorry för otydlighet! Syftade på majoriteten av reaktionerna, där många tycker att han ska fängslas och polisanmälas (har ej sett något som tyder på brott men jag har heller inte läst alla texter, kommentarerna rörde dock den här specifika låten) och undersökas för inblandning i ett mord. Den hysterin är absurd, blir ställd när jag ser hur en grupp blir mer och mer hatisk och uttrycker sig grövre och grövre och helt tappar verklighetsuppfattningen påhejad av andra.

        F, läs Cissi Wallins instagram. Där finns det mycket av den obehagliga hätska stämningen. Vissa saker Cissi tar upp är vettiga, men i många fall överdriver hon/ändrar på sanningen för att det ska passa det hon skriver. Hennes kommentarsfält blir jag faktiskt häpen av att läsa.

    Väldigt bra skrivet, håller med.

    F du är man el hur?

     Haha, nej ?

     Vilken bedrövlig kommentar för övrigt.

     Jösses

     Vad menar du med detta Fian, att bara män har analytisk förmåga och kan se skillnad på satir och allvar? ?

     F, håller med i allt du skrev, jättebra skrivet!

     Urbota dumt..
     ”Du är kvinna eller hur?”

    Så bra skrivet! Och ja, jag tycker låten är genomvidrig. Men av en blick på hans insta såg jag flera (!) mordhot, att han skulle k*ulla sin mamma, att han borde dränka sig i vatten (vad brukar man annars dränka sig i?), mm mm. Känns så hycklande…

    Kolla Cissi Wallins story där han skrivet en kommentar för ett par årsen ”att du lyssnar och inspireras att förgripa dig på barn är belöning nog”.

     Det är ett mycket korkat och omoget svar, men skulle gissa på att det är en arrogant hållning mitt i ett drev, en barnslig comeback eller även det en del av någon slags poäng han försöker göra. Det är ju så absurt att det inte kan vara sant.

     Det är det här som gör det intressant – jävlas han, varför jävlas han och vad vill han? Ser ni andra sanningen och jag försöker övertolka det som konst och ursäkta honom in absurdum, eller tvärtom?
     Men ja, väl magstarkt ämne eftersom de allra flesta reagerar med avsky (och det förstår jag) och inte vill diskutera utan bara anmäla och högaffla 🙂

      F pinglar på flitigt med att försvara pedofil-låtarna. Så klok. Not 🙂

    Du har många bra poänger men jag tänker på barnen, flickor och pojkar som hör och läser detta. Barn måste väl ändå vara tabu att sätta i sexuella kontexter. Det är min mening i alla fall.

     Att skoja om pedofili är inte att normalisera eller förminska förekomsten utav det, utan ett sätt att belysa ett problem genom att dra upp det i det allmänna medvetandet.
     För att lösa ett problem måste problemet uppmärksammas och det har Mr cool lyckats med oavsett vad hans ingångsvinkel varit.

      Nja, alla är med på vad problemet är, om vi inte fattade vad som var så hemskt så skulle ingen bli upprörd. Han skojar om något som redan är befäst som fruktansvärt i det allmänna medvetandet

       Det smartaste som skrivits här i dag. Han sparkar in redan öppna dörrar. Svårt då att tro att han är en stor tänkare som försöker öppna ( våra redan öppna) ögon. Ge honom inte kredit för det han inte är.

     Ja, men ämnen som är tabu är också något komiker ofta vill skämta om och de som är bra lyckas göra det på ett snyggt sätt. Om pedofili sen verkligen är ett ämne man kan eller ens får skämta om, är frågan?

     Länge var holocausten helt otänkbar att skämta om men idag finns det flera duktiga komiker som kan få en publik att flina åt t ex Anne Frank. Det är också det som gör viss humor till något mer än en buskisföreställning – FÅR man skratta? Varför skrattar man? När blir ämnen rumsrena? Får den dig att tänka till?

     Sen kan man ju tycka att det här är lite väl plumpt/osmakligt. Jag ser personligen inte humorn i det men kan ändå fatta att man kan skratta åt det absurda i det.

    Mycket klokt skrivet. Mr cool är en karaktär . Människor måste l u g n a sig.

     Har dessa olika personnummer? :O

    Är kluven i frågan. Det jag tänker är att det funnits liknade musik tidigare som vissa hänvisar till. Men tillgängligheten är skillnaden idag. Du behöver inte gå å köpa skivan som förr eller tanka ner på speciell sida. Ett barn är ett klick ifrån på spotify. Det är det sol stör mig. Nu har jag inte undrsökt om spotify har barnfilter i sin app för ej trott det behövs. Men vill verkligen inte att våra barn på 3 och 6 år Ska råka höra om vi spelar topplistan typ.

    Tänker att låta konsten vara fri är en sak men att ha låtar på spotify är en annan, som att den skulle dyka upp på radion, inte troligt. Har genom min6 årings kompisar hört andra suspekta låtar deras syskon visat dem. Jag hittade sånt när jag var 14 de är 6… vi har ansvar som föräldrar såklart och vi kontrolerar youtube osv. Menför mig har spotify varit en annan grej tilks nu. Men hade detta ej uppdagats hade låten ej dykt upp i flödet. Som sagt kluven…

   Satiren ligger i hur folk reagerar. Innehållet är bara ett sätt att väcka reaktionen.
   Tycker att folks drevande säger något ganska viktigt om vår samtid.

    Och hela satiren bygger på hur hemskt det är med att lemlästa kvinnor och att våldta barn, karaktären han har skapat tycker så och pratar om det på ett sätt som man ska tro är på riktigt. Det är det skruvade, och reaktionerna motsvarar brotten. Det finns en anledning till varför det är så upprörande att sjunga om att ligga med barn, för att det är hemskt helt enkelt.

     Bra åsikt.

   Jag har läst alla svar och de är intressant, men jag kan inte se det intelligenta/genialiska ändå. Att kritisera eller göra satir om något genom att härma blir ju bara en tom kopia? Om syftet skulle vara t.ex att visa på hur kvinnor blir illa behandlade inom rap så blir det ju så platt och tunt att bara upprepa orden och att det endast i sig skulle ha någon satirisk effekt. Alltså det är som att säga att Dr. Bombay vill påvisa rasism och att han tillfört antirasistkampen mycket med sin satir. Eller att GG Allin ville visa att folk med magproblem också existerar genom stt kleta in sig i bajs?
   Nä kalla det nöje eller humor men det är fortfarande inte intelligent, tillför inte något, skapar ingen positiv förändring. Det räddar inga barn eller kvinnor, är kritik mot staten eller ptja, någon sorts frigörelse för någon på något sätt. Har fortfarande svårt att se det som något annat än otroligt omoget och meningslöst.

    Det är ruggigt att se hur lätt det är att få folk att ändra åsikter. Först var alla ense om att det var en osmaklig och onödig text. Sedan kom kommentarer om konstnärsskap, att provocera för att väcka. Då plötsligt ändrade sig många från äcklad till att förstå storheten. Tillåt mig småle.

     Håller med dig Molly..

   Helt sjukt när Calle skriver att det är ju komikerns jobb ju.. att nämna det onämnbara.
   Är det saker som alla går o tänker på egentligen menar Calle, så en komiker tar upp det då Calle verkar tro att folk tänker på sånna sjuka saker?
   Han verkar inte gilla Elaine eller Cissi så mkt direkt trots att de ju nämner det ONÄMNBARA fast har ett annat tillvägagångssätt..

  Visst, skämta om allt men tro inte att folk kommer tycka det är kul. Vet personligen flera människor som blivit utsatta av pedofiler och de skrattar definitivt inte. Man kanske kan skämta om det men den låten är inte ett skämt. Den uppmanar och förskönar våldtäkt av barn. Att det är okej att utnyttja de som kanske inte har en röst eller förstår att det är fel, barn som kommer behöva dras med övergrepp resten av sitt liv.

  Calle S, sitt för fan ner i båten och lär dig hålla käft om du inte kan föra diskussioner där sig bör och inte väljer att ta strider där du får ditt enorma uppmärksamhetsbehov tillfredsställt.

   Uppmanar den verkligen till det?

    Läs texthelvetet så är det uppenbart.

    Du känner att det är något att ifrågasätta om den uppmanar till det? Genom att normalisera och försköna så visar man på att det är okej, ergo blir en uppmaning.

     Jag kan hålla med om att normalisera är ett mer rimligt ordval i det här sammanhanget. Men tillräckligt illa det.

   Undra hur diskussionen skulle bli om hans dotter hört låten och började ställa frågor?

  Ja, är man så pass ointressant som Calle är så är det väl självklart att man tar rygg på den som skapar rubriker för tillfället.

  Han är PRECIS den jag förväntade mig skulle backa den där stollen.

   Lustigt att han samtidigt klankat ner på Wallin och Elaine som proffstyckare osv. Han om någon är väl proffs på löst tyckande och måste in i alla debatter.

  Naaaw; rart av honom att rycka ut på insta och Twitter till försvar. Han pratar om humor men missar helt det mkt komiska i att han ivrigt diskuterar detta på sociala media; som han påstått att han skulle sluta med. Han som kräkts så över sociala medias roll och hur den tar över våra liv och blablabla. Fyfan vad trött jag blir; känner bara håll käften och gå lägg dig, Calle. Sorglig typ.

   ”Bara håll käften och gå och lägg dig”, skriver du. Man kan inte ta någon som skriver sånt på allvar.

  Hur kan Zara Larsson vara vän med denna man?

   De som skriker mest brukar vara ganska bra hycklare överlag.

   Kanske för att Anton Magnusson INTE ÄR Mr.Cool?

    Har Anton och Mr cool olika personnummer? :O står skrivna på olika adresser etc

  Sjävklart kan man inte införa ett förbud mot ”skämt/låtar om övergrepp”.

  MEN!!! Däremot kan väl för fan Spotify och Youtube se över sina jävla riktlinjer och se till att skiten inte finns på deras plattformar!

  Precis som man inte bör kunna hyra porrfilm på Hemmakväll.. borde man inte kunna lyssna på ”Knulla Barn” på Spotify. Vill mina barn ska lyssna på Spotify utan att trilla över sådant jävla skit!

  Sen ska alla jämföra med våldsfilmer etc… vill bara dra ut deras öronvax och skrika DET ÄR INTE SAMMA JÄVLA SAK.

  Har ni sett dokumentären om tecknad barnpornografi i Japan (typ Hentai)? Kruxet om huruvida man ska förbjuda det eller inte.. tecknade serier om män som våldtar små små barn.. sjukligt absolut.. MEN.. även där inser man att sådant innehåll kräver att säljas på specifika butiker.

  Tydligare regler för Spotify och Youtube är inte samma sak som att förbjuda ”kreatörer” från att ta fram papper och penna!

  Tycka Mr Cool kan försätta få producera sin DYNGA.. men sen får han skapa en egen plattform där hans trogna fans kan lyssna.

  Punkt slut.

   Jo jag tycker man kan införa nolltolerans om musik om övergrepp. Varför inte.

    För att då förbjuder du också offren att berätta sin historia.

     Det var det dummaste jag har hört! Den här vidriga låten uppmanar ju till fler övergrepp på barn,spädbarn det är ju absurt det du skriver! Hur kan du försvara en sådan låt, låten handlar om övergrepp på små barn och de sjunger kvinnoförnedrande texter kallar tjejer horor mm vill du leva i en värld där män har den makten? Att få uttrycka sig så? Det kallas inte yttrandefrihet utan övergrepp på barn, pedofili är förbjudet i Sverige och låten uppmanar till det vilket också är förbjudet.

   I Sverige är det olagligt och du kan bli fälld för innehav av barnpornografi även vid tecknad manga.

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Mangamålet

    PS Punk!

    HAN FRIADES I HD. Läs för i helvete.

     Fast det var ju för att han jobbade med det han jobbade. För oss andra gäller inte HDs dom som prejudikat.

  Jag fattar verkligen inte vad som är skämt i den så kallade komikerns låt. Kan någon förklara vad som skulle vara roligt, för jag verkar tydligen ha svårt att hitta det roliga. Är det inte som så att skämt skall vara roliga, eller har jag missförstått helt vad skämt är? jag kanske är helt humorbefriad.

  Min personliga tolkning är, av vad jag har läst av låttexten, en person berättar om sin egna läggning.

   Du vet femåringshumor? När de säger prutt-snopp-snippa och skrattar jättemycket för att de sagt fula ord? Antar jag?

  Hur kan man ens nämna att det är humor. Låten måste stoppas. Hoppas någon tidning tar upp det så alla får veta om det.

   Läser du ens tidningar? Varit uppe överallt

    Ja expressen och Aftonbladet. Ibland dn men inte sett något om detta.

  Såg dessutom delat inlägg på fb och på instagram med kommentarer från Mr Cool att de vill uppmuntra till våldtäkt, och om de kan så den tanken hos någon har de lyckats. ??
  Det är j*vligt enkelt att slänga med ord som ”lättkränkt” och ”yttrandefrihet” för att försvara sån här skit. Bara för att Sverige har yttrandefrihet och saknar stränga censur-regler betyder det inte att det är ok att lägga ut vad som helst på en så stor tjänst som Spotify, ibland får man för f*n bara använda sig av lite folkvett. Om det väcker så starka reaktioner så har han lyckats med sitt mål att provocera och då har låten uppfyllt sitt syfte och kan plockas bort. Och nej, det är inte humor eller satir.
  Jag kommenterar aldrig här men det här gör mig genuint förbannad (och jag är en person som aldrig blir arg).
  Ps. Kollade top 50 viral igår kväll och såg inte låten där. Kanske har försvunnit igen? Man kan alltid hoppas…

  Men alltså, Cissi och Elaine om några riktar väl uppmärksamhet även på annat håll på det som är viktigt? Han kanske ska kolla upp deras arbete innan han klagar

   En hel del av det Cissi Wallin publicerar på instagram stämmer inte. Och ingen av hennes följare bryr sig om att ta reda på fakta innan de stämmer in i hata-kören.

    Som vad? Och nu syftar jag på saker både Cissi och Elaine arbetat med, inte saker som skrivs på instagram

    Läsar det ibland så kan du utveckla?

  Men det är inte censur han riskerar! Snälla googla vad censur betyder. Spotify är inte statligt och det är helt upp till dem vad de publicerar och kunder har rätt att framföra klagomål och be dem plocka bort innehåll. Vad Spotify sen väljer att göra beror vad de vill eller inte vill förknippas med (och vad som är bra för affärerna). Spotify är ingen rättighet för någon som framför en sång.

  Men jag blir så trött. Bara erkänn att t o m du har en gräns för när den sk ( synnerligen missförstådda) rätten till yttrandefrihet ska ha sin begränsning. Förtal av din person tex? Eller är det också fritt fram?

  Det handlar inte om att inskränka yttrandefriheten. Det är olagligt att uppmana till brott,ett grovt brott…ett vidrigt brott…eller har jag missförstått nåt?

  Det finns en anledning till att det är möjligt att anmäla låtar på Spotify, att många anmäler en låt som heter ”knulla barn” är inte ett steg på vägen mot censur. Han har fortfarande all rätt att skriva vad han vill men företag, tex Spotify, har all rätt att säga att ”detta är inget vi stödjer, han får hitta andra forum för att sprida sin musik.”. Något som fler borde reagera på är censuren av kvinnor, amning och topless bilder bl.a. Jag följer många konton där bilder har plockats bort, som handlar om allt mellan en bröstvårta eller kritik mot män. Där snackar vi flockmentalitet och skräckvälde men när någonting handlar om att begränsa kvinnors liv och yttrandefrihet så skapar det inte lika starka reaktioner, varför? För att det är så normalt, män är så ovana vid det att de till och med kämpar för en artist som skriver om att våldta barn och tortyrmörda kvinnor. De kan inte ens tänka tanken på att de faktiskt har skyldigheter också.

  Retoriken när man försöker göra något mer legitim och existensberättigande genom att kalla det för ett ”jobb”. ??‍♀️

  Men Calle NEJ nu gjorde du bort dig! Kalla det inte skämt och satir, kalla det inte humor och kalla inte killen för komiker! Finns ingen som helst humor i låten, går inte att misstolkas och det är inte skämt och satir!! Punkt.

  Skönt att Calles följare sjunker som en sten. I börja på April hade Calle (enligt socialblade) 177k följare, nu är det 168k…

  Jag var själv utsatt för övergrepp under större delen av min uppväxt, och när jag först såg texten till den här låten (efter Mia Skäringers instainlägg)
  så fick jag gå in på toaletten och kräkas.

  Människor som Calle tycker att allt är okej att skämta om, fram till dess att det händer dem.
  Då lovar jag att försvarstalen fastnar i halsen och de hade också behövt kräkas.

  Var finns det komiska i att som barn tas ifrån kontrollen över sin egen kropp och istället bli ett objekt för en vuxen? Ingen kan någonsin få mig att ens hitta en gnutta komik eller satir i det, för det förstör liv. Krossar barn. Det är inget att skoja om.

  Det kommer finnas personer som försökt förtrycka pedofili-tendenser och sen hör de den här låten. Kom då inte och säg att det inte kommer att påverka åtminstone EN person att ge efter för sina sjuka drifter. Att låten inte kommer funka som ett normaliserande av onda, sjuka övergrepp.
  Om det bara påverkar EN person, så är det en person för mycket.

   ?

    ❤️

   ❤❤❤
   Vi finns här för dig ❤

    Tack, vad fint sagt ❤️

   Exakt så. Exakt.

   Inga ord räcker till för att uttrycka hur illa berörd jag blir av det du beskriver. All kärlek♥️

    Tack snälla ❤️

   ?

    ❤️

   ❤️

  En grej till.

  Calle är trots allt mannen som på sin blogg back in the days, la in en länk till obduktionsbilder på John Rhon. Det tyckte han var festligt.

   Hron

   Och som använder energi på att ’kampanja’ för bettingsidor, solglasögon och sånt som verkligen betyder något…

   Va, va f-n gjorde han? Hur bara kunde han. Vad som helst för lite solglans. Stackars Johns föräldrar….

    Yes, det gjorde han. Det var i ett drev mot Engla (bloggaren) när hon gick om honom i besökssiffror. Många år sen nu så jag minns inte exakt, men det gick ut på att Engla på något sätt var ansvarig för Johns död. Och så var det en länk till obduktionsbilder. Jag minns att jag klickade på den, för jag var ung och dum och trodde i min naivitet att det var ett skämt och det skulle gömma sig något annat där. Tyvärr inte.
    Vidrigt på så många vis.

    Ps. För att vara på säkra sidan vill jag tillägga att länken i fråga KAN ha kommit från någon av hans läsare. Jag minns inte säkert. Bara att den fanns där, svår att missa. Det var inget som modererades bort isf
    Ds.

     Dessa bilder på John Hron ligger ute på uppmaning av hans föräldrar som vill visa på vad resultatet av våld är.

      Kanske dock inte för CS att använda i kampanjande mot andra bloggare..?

     Sanningen spelar inte så stor roll bara man får smutskasta och dreva verkar det som.

  Menar ni på allvar att pedofili skapas via kulturen? Pedofili är väl en sexuell störning som i bästa fall kan avhjälpas (men aldrig riktigt botas) med hjälp av psykologer osv? Tycker att det är märkligt att dra så stora växlar av ett skämt, det uppfattas av mig som helt barockt. Komiker använder ofta tabun i sin humor, och pedofili är väl ett av vårt samhälles största tabun? Låten är galen och absurd, men det är ju meningen. Det finns ju andra samhällen och kulturer som inte har lika mycket emot det vi i Sverige definierar som pedofili, där verkliga barn utsätts och påverkas. Det är värre än ett skämt.

   Sluta kalla det för skämt!!! VAR är skämtet? VAD är det roliga? Berätta! Ja det är fruktansvärt!

    Alltså humor/skratt kan vara en reaktion på fruktansvärda saker/händelser. Om någon börjar skratta när den hör något hemskt så är det en naturlig reaktion och inget den kan styra över (antar att det var något liknande som fick Cissi Wallin att fnissa när hon berättade för sin väninna om natten med Virtanen). Det går att göra humor av fruktansvärda saker, de flesta komiker skulle nog säga att det är en bättre reaktion än att resignera inför världens och livets alla vidrigheter.

    Det är roligt för han driver med rappmusik och hur absurd musik som produceras där. Han försöker se hur långt man kan gå innan folk reagerar.

     Nej det är inte roligt på något sätt för det! Även om han vill provocera och se hu långt man kan gå så är det vidrigt och kan tyvärr påverka, det blir inget som helst rätt eller kul!

      Jaha, ni har rätt att tycka det och vi har rätt att tycka det är roligt 🙂 agree to disagree antar jag

       Skrämmande att det finns några som tycker det är roligt, så sjukt och riktigt obehagligt.

     Nej det är inte roligt på något sätt för att han ”driver med rappmusik”. Enbart vidrigt och fel på alla sätt! Det finns en hel del absurda texter inom rappmusik som inte alls är lämpliga för barn att gå omkring och sjunga. Vidrigt.

    Humor/skratt är för många en naturlig reaktion på absurda händelser eller faktum. Det är ett sätt att hantera världens alla jävligheter, man skrattar åt det istället för att gråta helt enkelt. För mig är den här låten ett uttryck för det, ett sätt att skratta åt något så sinnessjukt och hemskt (för de allra flesta människor) som pedofili.

     Men sluta kalla det för humor! Om man skrattar åt denna text så har man definitivt en störning!

   Ja pedofili eller pedofilhandlingar kan triggas igång. Märkligt att det finns så mycket pedofili och att denna sexuella störning är så utbrett inom vissa länder och kulturer – hur kan det komma sig, hur ser du på det? Just därför är det sjukt osmakligt att ”skämta” om det, kan dock inte förstå vad som är humor i det, kan inte se något roligt i texten. Och du, dessvärre så finns det alldeles för många barn även här i vårt land som utsätts och påverkas.

    Bara för att man skämtar om något betyder det inte att man legitimerar det. Jag lever mycket hellre i ett samhälle som tål skämt om pedofili (som ett enormt tabu) än i ett samhälle där pedofili är normaliserat och inte skämtas om.

     Hur är det normaliserat för att man inte skämtar om det? Har man lite intelligens så kan man driva med pedofiler och världens rädsla för att ta krafttag emot dem istället för de små barnen som är utsatta för övergrepp och våldtäkt. Då sparkar man rätt och ger sig inte på barnen, men som sagt, det krävs intelligens.

      Men allt kan inte vara till för att sparka åt rätt håll eller vara uppbyggligt. Tycker att det är så intressant med människor som tror att det går att smuttifiera hela världen bara man tar bort allt som är hemskt/fult. Världen är en jävlig plats och livet är ett lidande, skratta åt det eller gråt.

       Snuttifiera*

       Ja, barn våldtas dagligen. Jag vet, min pappa har arbetat med att hitta pedofilringar och det är inget roligt arbete. Att skoja om det är att göra det mer lättsmält. Jag kan inte välja att skratta eller gråta, jag gråter ofta för barnen. Du skrattar för att inte snuttifiera världen (motsägelsefullt), men vad vet du om pedofili och hur utbrett det är? Jag vet mer än du, garanterat, så hur vill jag låtsas som att det inte finns? Jag tycker att det låter tvärtom.

        Jag menar inte att man ska låtsas som att det inte finns. Jag menar heller inte att man inte ska bekämpa det eller att förövare inte ska straffas. För min del kan de som förgriper sig på barn spärras in förevigt osv. Det finns ingen motsättning hos mig mellan att vara emot och bekämpa pedofili och att skämta om det. Ett skämt är inte en uppmaning eller ett sätt att normalisera det.

         Men H är du på riktigt?! Kan tro att du har en störning eller är p*****. Fattar du inte att människor med störningar, med en viss läggning och barn inte har förmågan att förstå detta sk ”skämt”. Barn förstår inte satir och inte ironi, eller att detta skulle vara ett skämt heller. Punkt.

         Svar till Anonym 15.59

         Vi kan väl inte anpassa varken oss själva eller samhället efter vad olika galningar kan triggas av? En galning kan ju triggas av vilket verk som helst, om det är din hållning så finns det ingen ”säker” kultur

         Anonym 15.59. Bara för att dina argument är slut behöver du inte gå till personangrepp. Det är för mkt sånt bland kommentarerna.

         Mina argument är definitivt inte slut men har annat att göra än att sitta här hela dagen.
         Min uppfattning är att man har en störning om man ser något humoristiskt i det, om man kallar det för kul skämt, och inte kan se det vidriga och olämpliga. Ja en galning kan triggas av vilket verk som helst men det gör det inte mer lämpligt och försvarbart att sjunga en sådan text och att låta en sådan låt ligga på spotify. Det finns många som mår dåligt av att höra sådant och av att se en sådan text, och galningar och barn kan tro att sådant är okej. Ibland bör man tänka på att ta ansvar…
         Men ni kanske tycker det är okej att gå omkring på stan och skrika eller sjunga om våldtäkter och sex med barn också? Det vimlar tyvärr av pedofiler i vårt samhälle, karlar som går runt och frågar unga tjejer om de är oskulder och äldre män som gått fram till barn och frågat om han får ha sex med dem. Skrämmande och vidrigt.
         Skrämmande att det finns folk som ser humor i låten och inte förstår det olämpliga. Tycker du texten om att vrida kniven här o var, usch kan knappt skriva det ens, är humoristisk och skämt också? Nej sådana låtar borde inte tillåtas att spelas offentligt! Inget blir bättre av det. Punkt.

     Det är skillnad på skämt och ”skämt”. Förstår inte riktigt skämtet i denna text eller hur du H kan se det som skämt? Skrattar du åt texten? Skrämmande isåfall, skulle nog säga att du har en störning isåfall. Du tycker inte att denna text låter som en ”försköning och normalisering” även om det nu är menat att ses som ”skämt”? Sjukt! Vidrigt!
     Och att du inte förstår det hemska och olämpliga… Finner inga ord.

      För någon som tolkar allt bokstavligt (aka sådana som du) kan det säkert ses som förskönande och normaliserande, något som borde innebära att vi imorgon vaknar upp i ett Sverige med betydligt fler pedofiler än vi haft tidigare med tanke på låtens spridning på senaste. Jag är inte så korkad dock utan jag kan fördöma pedofili och samtidigt uppskatta sjuk humor. Att påstå att jag är pedofil för att jag har en viss humor som inte passar in i din fina, gulliga värld är bara lågt och ovärdigt.

      Note: jag är inte ens ett fan av Mr Cool, men jag kan ta ett skämt

       Men sluta förklara bort det som skämt, sjuk humor och att inte ta det bokstavligt! Inse att du är störd om du ser det som något humoristiskt. Vem du är är inte svårt att fatta, det blir mer o mer pinsamt så lägg ner! Skrämmande att du inte ser det väldigt olämpliga och hemska. Och Nej tyvärr är ju inte världen gullig och fin, särskilt inte med den sortens humor och en text som knappast gör världen finare. Inse att det finns folk som mår väldigt dåligt av att höra sådana texter och som sagt det finns barn och andra som inte förstår och som tyvärr kan påverkas, men det verkar lönlöst att förklara för dig, du förstår tydligen inte ändå.

        Jag fattar, kan du för en sekund försöka förstå att humor kan vara mer än det just du tycker är roligt? Vad är din lösning på faktumet att människor skrattar åt olika saker – att spärra in dem som DU anser är störda för att de skrattar åt ett visst skämt? Vad blir det för samhälle, där vad just DU anser är roligt ska vara bedömningsgrunden för vem som är frisk i huvudet och inte? Jag litar inte ett skit på dig om det är din hållning, och jag är oerhört glad att vad just DU anser inte påverkar vår yttrandefrihet.

         Men sjuka idiot!! Sluta göm dig bakom ”humor”, ”skämt” och att människor skrattar åt olika saker!! .. men visst gör folk det, Jag har sjuk humor men det innefattar inte att sjunga om att våldta småbarn – om man skrattar åt det och anser att det är humor så har man en empatistörning eller är p…. Ingen frisk människa skrattar åt sådana hemskheter DET är absurt och riktigt jävla läskigt. Antar att du är ovetande om vissa saker och inte känner till en del som sker i vårt land och omvärlden.. Man blir rädd. Och ledsen. Fy fan A….

        Totalitära personer som du finns det alldeles för gott om, fan mer läskigt än vilket jävla skämt som helst

  Calle S… Brr..får rysningar av honom. Kan inte sätta fingret på det, men något skaver rejält.

  CamCam, inte för att jag tycker det är dåligt utan bara undrar, men vad låg bakom ditt beslut att radera kommentaren?

   Namnet

    Aha. Tack för svar.

    Kan du inte redigera kommentaren och ta bort namnet? Som du brukar göra typ ”Edit by Cam:”

   Vilken kommentar?

  Blir så äcklad av folk som anser detta vara humor. Jag läste texten och fick kväljningar, det som beskrivs i texten är det sjukaste jag läst på länge. Att någon skulle någon tycka det är humor att säga k***** ett spädbarn är inte något ”fritänkande sinne” utan ett stört ett.

   En kvinnlig komiker eller kvinna överlag skulle aldrig skriva en sådan här text.

    Hur vet du det?

    Vänta bara tills du får höra Sandra Ilars standup… 🙂

  VAD vill Calle ha sagt med detta? Mer än påvisa att han är helt IQ befriad och har Noll empati och att han tydligen är väldigt avundsjuk på Cissi och Elaine? VÄLJ DINA STRIDER med omsorg CALLE. Numera hedersmedlem i kränkta män.

  Skämt om pedofiler etc är givetvis osmakliga men det är inte riktat mot en enskild person så det är knappast jämförbart.
  Folk raljerar ju över förbud och att det ska vara förbjudet, det bör väl tolkas som censur?
  Anton och även andra människor som har stått upp för Anton som person eller rätten att bedriva humor fritt, har fått motta hot och hat. Riktade mot enskilda personer.
  Det har däremot förekommit mycket få sakligheter i den hör debatten.

  Konstprojekt i sann Hanna Widerstedt-anda.

  Nolltolerans mot rasism men att Albins låt om att köra upp kniv i fittan på kvinnor som han anser är horor/luder och döda dem + knulla barnlåten etc det är helt ok!

  Sjukt! Som sagt, byt ut ordet mot muslim eller dylikt och det hade blivit ramaskri (typ Durmaz nyligen).
  Också varför skulle det vara okej att säga/skriva/sjunga sånt vidrigt om kvinnor/barn? Äckligt. Visa nu samhället att kvinnor/barn är lika mycket värda att strida för som mot rasism.

   Nä, fattar inte heller. Om någon skriver en skämtlåt om att alla judar, n****r, muslimer eller MÄN, ska dödas, torteras eller våldtas så skulle det ta hus i helvete. Det räcker ju att påpeka att män står för 80-90% av allt våld i världen, eller att vi lever i ett patriarkat för att CS och alla andra kränkta män ska känna sig butthurt och skrika om feminazis men detta, det är bara så himla KUL och humoristiskt.

    Du är inte intresserad av standup va? För det där är jättevanliga skämt. Se t ex Sandra Ilar, SEMST-gruppen, AMK-gruppen osv osv.

  Vad är det för företag Calle S har tillsammans med Emilia de Porets man? Känns som så olika världar som möts?

  Argumentet att människor ”inte förstår vad som är kul i låten” är tämligen svagt. Utgångspunkten för vad man själv tycker är kul är givetvis individuell men i det här fallet handlar det om ett hatiskt drev där en stor mängd människor anser att ”den här humorn inte bör få finnas”.

  Argumentet om att ”normalisera” pedofili är en fråga som är värd att diskutera men det görs på fel sätt. Istället för att diskutera frågan reproducerar vi istället hat. Därtill går vi till angrepp mot en enskild individ när det finns tusentals av sådana här exempel och det kommer alltid att finnas liknande exempel. Om man tittar närmare på det ”normaliserar” vi med ett sådant här drev också en kultur där människor ska tystas, hotas och stängas. Vi normaliserar en kultur där människor profiterar på att anse att en ”enskild människa är vidrig” istället för att diskutera sakfrågan. Högst medvetet sker detta och det skapar i slutändan bara polemik och i längden ett samhälle där nyanserna suddas ut, diskussionen dör och galgen tas fram.

  Orsaken till varför manliga humorkollegor inte går ut är för att det råder en praxis kring detta. Så gör det också i konstens värld. Det är heller inte många kvinnliga komiker som aktivt tagit avstånd från Antons verk. Kulturetablissemanget har inte heller gjort det. Kanske är det så enkelt att den massa av människor som nu skriker har fel. För i slutändan går det inte att dra någon gräns för vad man får säga och inte.

  Givetvis får man tycka att det är osmakligt, dålig humor, men att det inte skulle få finnas och att påstå att personen ska dö samt är pedofil på riktigt är världsfrånvänt.

  En del av verket är givetvis som föregående talare har sagt, att väcka reaktioner, när människor frågar ”vas är det som är kul” så är det ju just det som är kul, reaktionerna, men utan att förstå det kliver de här personerna rakt in i verket.

  ”Karriärhaterskor” och ”verkliga saker”? Jag vet inte riktigt vad ”Kungarna av Tylösand” gjort för mänskligheten eller vad drevet mot booking.com gav samhället? Var det hans blogg som räddade någon från något hemskt eller vad har han gjort som är så stort för människor?
  Att Elaine arbetar för att inga barn ska behöva utstå sexuella övergrepp är förmodligen något han missat. Att hon skrivit flera böcker om retorik och om sitt liv och sin barndom har gått helt unders hans radar.
  Att Cissi vågat stå upp mot ett drev efter att hon vågade ta bladet från mun och berätta om FV och skapade en våg där andra kvinnor vågade berätta, det har han också missat? Att Cissi skriver och pratar om väldigt viktiga samhällsproblem verkar han inte tycka är viktigt.

  Calle, du gör det här bara för att än en gång rida på vågen av uppståndelse som någon annan skapat.
  När.ska.du.ge.upp?

   CS är och förblir ett skämt. En liten clown bara med stor vilja att synas.

  Är låten kvar? Blev den borttagen och sen kom tillbaka?

  Förbjud all musik.

   Förbjud att mata bebisar!

   Förbjud IThomas idiotiska kommentarer och ständiga försök att vara så himla rolig (nåt som hen misslyckas med).

    Förbjud att va så onödigt elak.

    Det är sällan jag tror på att tiga ihjäl nåt, men i detta fall tror jag att det är det enda som fungerar. Strunta i honom, han är en stereotyp på sig själv (vit kränkt man utan nåt att säga).

    Anonym 15.46.
    Varför tycker du det är ok att vara elak av den enda anledningen att personen inte tycker som dig?

    Överlag är detta något som ökat bland kommentarerna. Får hoppas att det bara är någon enstaka person som inte klarar att argumentera för sin sak, utan känner sig nödd att gå till personangrepp.

     Men suck! Isåfall är väl IThomas också elak. Jag håller med om att han ofta skriver fåniga idiotiska kommentarer och det är drygt ibland, och känns jävligt onödigt med hans trams i just detta inlägg om ett allvarligt ämne.

  När ska jag slippa den här modereringen? Jag skrev ett inlägg med 2 referenser som hänvisade till att Cissi Wallin sagt olika angående att ha blivit drogad av Virtanen. Innan hon hade gjort polisanmälan år 2010 sa hon sig vara jätteberusad och väldigt påverkad av alkohol vid brottstillfället, i polisförhöret sa hon sig vara helt opåverkad av alkohol vid brottstillfället OCH att hon DÄRFÖR visste att det MÅSTE vara så att hon blivit drogad. Annars skulle hon inte känt sig så påverkad/berusad.

  Rohypnol är ett namn hon helt tar ur luften efter att ”ha pratat med andra som blivit drogade”, och att hon blivit drogad förstår hon långt senare när ”hon lagt sitt pussel”. Allt enl fup:en. Ändå går hon bestämt ut och hävdar sig blivit ”drogad med rohypnol” i media.

  Jag tycker inte att ovanstående är av sådan art att det bör modereras bort, det är sant och vid förfrågan finns källor.

  Rappare rappar om knark. Knark är olagligt och bajs. Alla borde få fängelse.

   Handlar fortfarande inte om människor som torteras, våldtas mm

    Ska man förbjuda film/tv-serie som innehåller tortyr och andra saker? (listan kan göras lång på saker folk ogillar osv)

     Hur många filmer eller serier har kvinnliga mördare och manliga offer?

     Det är BARN det handlar om!!

      Somebody please think of the children!!!

   Har Mr.Cool hamnat i fängelse?

    Nej man han borde. Han sjunger ju om olagliga saker.

     Han borde kanske genomgå en sinnesundersökning och byta yrke, om det nu är komiker som ska vara hans yrke för humor verkar han inte veta vad det är.

   Knark är frivilligt, det är inte våldtäkt.

   Knark drabbar främst en själv – efter att eget val.
   Övergrepp av ett BARN (eller övergrepp öht) kan man aldrig säga är självvalt.
   Skev jämförelse.

    Vet du hur många som far illa av den abnorma knarkindustrin i Sydamerika i länder som Colombia, Bolivia osv? Hela familjer och barn.

   Klart att det är en man dom skriver så. Läs en bok raring.

  Varför ligger det här inlägget under Cissi?

   Är det viktigt i sammanhanget?

    Ställde en fråga/uppmärksammade ett fel. Kanske inte orkar bry mig om att vara viktig konstant flera dagar i rad. Calle är dessutom helt ointressant för mig, förstår inte hur man orkar lägga energi på honom och uppmärksamma honom. Bättre att låta han försvinna ur rampljuset

   Inlägget är taggat under flera kategorier men det är alltid bara en som syns där uppe. Men klickar du på ”Schulmanklanen” så finns det där också.

  På tal om Geniet Söderholm, han verkar allvarligt sjukt enligt hans Instagram. Någon som vet vad det är?

  Calle är en kappvändare, gud nåde den som skojar eller kommenterar om hans familj men att höja och ta strid för pedofili, undermåliga ”komiker” och ”rappare” är tydligen helt okej.

   Du sa det själv; ”… enligt hans instagram… ” Kila in där och kika så får du alla svar.

  Men fy i apan, vad är fel på denna omänniska? Han måste vara väldigt bitter av den tuffa barndomen, detta är ju inte nåt en normal människa kan försvara!

  Jag håller faktiskt med honom. Tycker personligen inte att låten är det minsta rolig eller fyndig, men hatstormen är så absurd. Liksom, var drar man gränsen för vilken kultur som är FÖR anstötlig? Är Eddie Meduza okej? Onkel Kånkel? Kvinnoförnedrande hiphop?

   Men jämför du kvinnoförnedrande hiphop (dåligt det med) med pedofillåt??? Asså………

    Varför ska de INTE jämföras?

     Vuxna VS barn.
     Frivilligt VS ofrivilligt.

      Poängen med kvinnoförnedrande låttexter är väl att det finns en hel del ofrivillighet i dem?

    Eminem rappar om att droga och våldta ett barn. Så det kan man ju jämföra. Äckligt det med

    Men….. hallå.
    El skrev ju ”var drar man gränsen?”. Och skrev sen några exempel.
    Alltså såhär:
    Om vi nu anser att det ska finnas en gräns, vem ska bestämma var den dras? Hur gör vi det? Lagar såklart, men den här låten verkar ju ligga utanför lagboken? Hur gör vi då?
    Jag tycker det här är en intressant diskussion, men det känns som att den kommer dränkas i sorlet av ogenomtänkta saker skrivna i affekt.

   Men han sjunger ju för f-n om olika sätt att stympa och tortera kvinnor mm!

    Ja, i en låt. Det är osmakligt, men också något helt annat än att göra det eller uppmuntra till det i verkligheten. Jag tycker att det är en helt fundamental skillnad.

    Är det ok att skämta om att stympa och tortera hans barn?

     Att skämta om namngivna personer tycker jag är något helt annat än det som Mr. Cool gör, framför allt om det kan tolkas som ett hot.

      Tycker du ja, men jag kanske anser att det är humor.

       Ja, och då får du väl göra det, skriva en låt om det och sprida den bäst du vill. Jag kommer inte maila dina uppdragsgivare och kräva att de säger upp samarbetet.

       Haha men precis, inte var det så kul för Calle när det plötsligt handlade om hans barn.
       Synd att vissa måste uppleva saker först innan de kan sätta sig in i hur det känns för andra.

        Att Calle är en hycklare betyder ju inte att han har fel i allt. Tycker för övrigt att Geniet Söderholms Penny-skämt var mycket roligare än Mr Cool, och är principiellt för att bådas rätt att existera. Det jag menar är att kontexten är det viktiga. Att typ skicka brev hem till någon där man ”skämtar” om att våldta vederbörandes namngivna barn? Ej ok. Att göra en låt om samma sak? Osmakligt, men väsensskilt.

   Inget av det du räknade upp är okej enligt mig. Lagligt kanske men jävligt onödigt.

  Förstår inte er som försvarar detta. Blir rädd av tanken på att ni existerar. Usch.

   Ja håller med. Skrämmande. Därför man undrar hur folk här ibland mår.

  Hm. De som försvarar låten med att det är satir, kan inte någon förklara för mig just vad som är satir med den? ”Den grundläggande idén med satir, är att satir på ett humoristiskt sätt visar på ett missförhållande i syfte att verka för en positiv förbättring.”

  Förvirrad. Tacksam för förklaring.

   Texten är helt enkelt så absurd att man ska inse allvaret i ämnet. Satir är ett sätt att ta upp allvarliga ämnen på ett mer lättsamt sätt. Ett sätt att skapa samhällsdebatt. Och det har han ju lyckats med.

  Till er som försvarar att humorn ska vara fri. Gå in på Jonatan Alfvéns facebook och se vad de här idioterna har svarat på frågan varför de skrivit låten. Jag vill inte skriva dessa ord själv utan läs själva.

  https://www.facebook.com/jonatan.alfven/photos/p.1517474851698128/1517474851698128/?type=3&theater

   Ja…klart det var därför de skrev låten. Det var absolut inte för att provocera och få klicks osv. De vill ju att folk ska våldta barn…det förstår man ju själv. Jösses….

    Otroligt osmakligt sätt att provocera och få klicks på.

     IThomas har inte tillräckligt hög IQ för att förstå det.

   Fast det svaret var ju faktiskt roligt. Om någon (majoriteten tydligen) tvivlade på att det var på skämt så kvarstår väl inga tvivel efter det svaret.

   Hahaha, det är ju extremt roligt om du tror att de är seriösa här. Detta blir bara bättre och bättre. Fortsätt dreva!

  Calle har uppenbart inte förstått något i vanlig ordning. Jo, det finns saker som man inte kan skämta om. Sex med barn är en sån sak. Du behöver inte var supersmart för att inse det. Enligt Calle kan man tydligen skämta om allt, så länge man inte gör det om honom för då jävlar i min låda blir det väsen.
  Vad han tydligen inte heller inser är att barn använder sig av spotify. Dom har inte förmågan att tolka satir,om det är nu det är. Utan dessa texter bidrar till att normalisera ett sjukt beteende.
  Det är så oerhört lågt av honom och än en gång blir jag oerhört förvånad över att företag vill samarbeta med honom eller anlita hans bolag.

  Facebook har iaf tagit ansvar(efter ett antal anmälningar såklart) och stängt ner peddolåtprofilernas sida.

  Så vart drar man gränsen och vem gör den listan? Ska man få göra truecrime-poddar, sitta och gotta sig i mord osv? Ska man få skriva böcker som innehåller mord och våld? Ska det finnas forum på internet där man diskuterar brott?

   Män är så kränkta över feminism och att ”den har gått för långt”. Kränkta över att se håriga armhålor, ben eller en orakad bikinilinje så att de måste anmäla bilden. Är det sen på en överviktig kvinna så är det befogad att skicka hatmail. Män kränkta över scum manifestet, feministiska symboler, kränkta över att diskutera män som (våldtäkts-)grupp och ens bli beblandade med sitt eget kön. Män tål inga skämt, gå i taket över kvinnliga figurer i spel, flippar över att mad max anses feministisk och skulle inte klara av en värld de flesta serierna och filmerna har manliga offer och kvinnliga förövare. Säger man ”död åt alla män” så är man påväg att förstöra samhället, skrattar man åt en mans lilla penis så är man djävulen själv, säger man att tunnhåriga män är osexiga så är man så jävla elak. Men män, de ska få skämta om att knulla barn och stycka kvinnor, UTAN att någon säger emot. När mån tål att få samma sak tillbaka så kanske vi kan börja diskutera att det är ok med såna här ”skämt”.

    Precis så. Bara igår såg jag något tidnongsomslag på Tess, hon plus size modellen. Hela kommentarsfältet var fullt av främst män som tyckte det var så sjukt och hemskt att bilder på en så det kvinna spreds åt UPPMUNTRADE till fetma och sjukdom. De tyckte omslaget skulle stoppas.

    Men en låt som skojar om att våldta spädbarn är inga problem så klart. Så klart….

   Du är här bara för att provocera.

    Va?
    Det är ju det här som ÄR diskussionen? Eller?
    Var ska gränsen dras? Är det här, vid just dom orden som sägs i den här låten? Eller ska vi dra den tidigare? Typ att sjunga om att mobba barn? Eller var dras gränsen?
    Och vem är det som bestämmer, som har ”facit” på vad som är OK och inte?
    Jag är UPPRIKTIGT intresserad av den här diskussionen, men jag blir själsligt trött på att så fort någon faktiskt vill diskutera det så börjar det pratas om irrelevanta saker (som ovanför ”Män är så kränkta över feminism och att ”den har gått för långt”.”) eller att man vill provocera

  Äcklig låt men inte många som ska på Eminems konsert till veckan?

  Det som gör mig så otroligt trött och ledsen är att majoriteten av män bara höjer rösten när de ska visa sitt stöd för män som gör vidriga saker. Oavsett om det är Instagram, twitter eller Facebook så kommer alltid kommentarerna om att tex metoo är löjligt, låtar om peddos är skoj osv nästan alltid från män.
  Jag är så jävla trött på att de inte kan se sin priviligierade position och sluta bete sig som as. Kvinnor är människor, barn är människor och vi är inte hysteriska för att vi blir illa till mods när män beskriver hur de ska våldta och stympa oss.

  Yttrandefrihet kommer med ett ansvar.

  Jeg tenker at en viktig del av diskusjonen om det her er kunst eller ikke, er hvor sangen/kunststykket bor presentert! Og det er på Spotify – en strømmetjeneste uten aldersgrense, som akkurat nå foreslår akkurat denne låta til en masse barn og ungdom der ute som ikke klarer å skille provokasjon/ kunst fra at dette er en «ekte sang». Bøker, filmer, utstillinger – dette er medier man må oppsøke og det er tilogmed anbefalt aldersgrense. Det er også et standup show. Men her blir det spredd ut til barn helt uten filter. DET er ikke bra.

   Exakt så!

  Jag har inte hört låten och har verkligen ingen lust att höra den. Jag tycker inte att den ska finnas med på några av Spotifys kurerade spellistor och absolut inte spelas på radio. MEN, i ett riktigt demokratiskt och tolerant samhälle måste faktiskt alla skönlitterära verk vara tillåtna, hur motbjudande de än är. Ingen är tvungen att ta del av dem.

   Ja, självklart. Men poängen med provokativ humor är att provocera! Och i ett demokratiskt och tolerant samhälle så kan man också få ta del av, och reagera på, precis vad man vill. Särskilt när det finns på en så pass stor plattform som Spotify

   Med den logiken borde offentliga bibliotek inte få pk-censurera böcker. Många bibliotek väljer att sortera bort obekväma och/eller kontroversiella böcker. Och Svt plockade bort flera avsnitt av Bert. På grund av innehåll som inte är i närheten av den här omtalade låttexten. Tala om att folk gillar att sila mygg och svälja elefanter…

    Ja, det är samma frågeställning absolut. Men med många skillnader. Alla bibliotek har inte alla böcker i hela världen, då är det rimligt att i urvalet av vilka böcker som ska tillhandahållas nedprioritera böcker med exempelvis rasistiska stereotyper. Dessa böcker finns ju dock kvar i bibliotekskatalogen, det går fortfarande att få tag på dem. Vad gäller SVT är det den dominerande tv-kanalen, med ett särskilt uppdrag och ansvar att vara inkluderande. Det går fortfarande att hitta Bert i andra kanaler, skulle jag tro. Det är stor skillnad mellan att vilja förbjuda fiktiva verk och att inte vilja främja deras spridning.

     För Spotify har all musik som någonsin gjorts i hela världen? Det är deras uppdrag att tillhandahålla det? Eventuellt hade inte denna sak blivit stor om låten bara fanns på nån obskyr hemsida för särskilt intresserade ’satiriker’…

  Jag är så trött på att se Cissi W berätta vad alla ska tycka i alla sammanhang (ja det är klart att jag tror henne om övergrepp osv) men till och med jag förstår att hon ägnar mycket tid åt dessa ”riktiga” saker också. Till skillnad från Calle för jag vet inte riktigt vad han gör förutom att åka på sponsrade resor?

  Hahahaha! När det skämtas om ens egen femåring är inte yttrandefriheten och ”man ska minsann kunna skämta om vad som helst” lika mkt en hjärtefråga längre.

  För helvete. Alla s.k feminister som hänger ut mr cool gör bara så att vi kvinnor verkar korkade och ointelligenta. Ni har precis sett till så att han tjänar ännu mer pengar och spotify kommer aldrig ta bort låtar, inse det. Snälla alla influencerfeminister sluta skämma ut oss kvinnor så ofta.

   Är du insatt i hur många gånger en låt faktiskt behöver streamas för att man ska kunna tjäna pengar på Spotify? Det är inga stora summor vi pratar om.

   Kan han köpa en pizza för cashen så varsegod, om det behövs för att folk ska uppmärksamma, så ät på.

    Intäkterna från spotify är kanske inte så stora, men uppmärksamheten han fått nu kan han förvalta och använda till att tjäna större summor om han gör det rätt.

   Var så god, Mr Cool! Här har du dina fyra kronor! 🙂

  Jag tycker det blir rätt ointressant & farligt att allt man ej gillar ska förbjudas. Lyssnar man på låten i sin helhet är det rät uppenbart att det är satir. Rakt av. Sen om man tycker det är kul eller int….ja, det får väl vara olika?
  Hade texten använda som nån form av underlag för en lite smartare diskussion så hade det kanske varit värt att lyfta. Men att nu plocka fram en flera år gammal låt, ta den ur sin kontext oxh dra slutsatsen att satir med grovt språk ska förbjudas och sen näthata. Kan inte se vad som blir bättre av det. Två fel gör inte ett rätt osv.

  Tycker att det är intressant att Calle m.fl väljer att försvara denna komiker för hans ”olämpliga skämt”. Hur vet vi att det är skämt? Jag personligen skulle aldrig kunna skriva ens en rad och fantisera fram sån här skit, förstår inte hur en normalt funtad person kan göra en hel låt.
  Gissar på att någon kommer bli arg och anklaga mig för att så frön osv nu, men vill man inte bli anklagad för att möjligtvis vara pedofil så ska man inte skriva en sån låt.
  En annan sak, sjukt trött på att höra ordet DREV så fort det inte stryks medhårs. För ärligt, skriver man en sån här låt måste man väl ändå fatta att folk blir provocerade? Hur kan man ens tycka synd om honom?

  Han bara ta och dra åt helvete! Risken är stor att satan får respass på en gång.

  Hela detta drev blir ju bara en förlängning på skämtet

  Mr Cools låtar är allt från 15 till 5 år gamla, så även resten av det komikergängets. Allt har hela tiden funnits på Spotify och YouTube och jag misstänker att 99,9% av alla arga ( närmare marinerade i hat och liknande vidrigheter ) inte haft en aning eller, if so, höjt på ögonbrynen. Vem vid sina sinnes fulla bruk skulle introducera detta för sina barn? Vilka barn skulle ens veta vilka dessa personer är? NU först så har kanske ungdomar upptäckt det, pga allt drevande och alla rubriker på sociala medier. Grattis!?? Tystnad biter alltid hårdast.

  Precis hatar den här jävla smutsfamiljen så innerligt. Kolla Alex inlägg på Aftonbladet
  .. skriver om och om igen knulla barn.. de outbildade fulmanbröderna fattar inte att man inte kan knulla ett barn. Man kan bara våldta. Deras dubbelmoral vet inga gränser.
  Sen gjorde han värsta grejen när de skämta om starterpack.. seriöst ska vi kanske kasta in deras egna barn i musikvideon till denna låt?
  Nä kanske inge roligt längre!! Hatar er era jävla as!!! Och ni som visste att den fanns redan 2015 varför anmälde ni inte ?

  Det är ju jävligt skevt att Calle jobbar ihop med prinsessan Sofia.
  Hon verkar vara vettig och gullig. Tror knappast hon skulle försvara texterna.
  Och Madde och Silvia som kämpar för sexuellt utnyttjade barn. De måste ju också ha träffat Calle.
  Undrar vad de tänker om den där fjanten nu?!

   Kan det möjligen vara så att du inte känner till Calle så bra, men dömer väldigt snabbt och hårt efter vad du sett andra skriva? Tro inte på att allt du läser är sant på nätet.

  Alla låtar av Mr Cool får mig att vilja spy. ”Tjejer E som tjejer E (horor)” och ”vissa tjejer vill ha den rätt i röven”. Allvarligt… Hur can Schulman försvara denna man när han själv blev upprörd över skämtet om Penny?!?!

  1. Den heter ”Knu**a Barn” – behöver man verkligen lyssna på den?

  Clawfinger har gjort en låt som heter ”Nigger” och den har ett helt annat syfte än vad man skulle kunna tro så där faller din logik ganska platt.

  Tycker att Calle för en gångs skull har helt rätt. Och han nämnde väl inte yttrandefriheten en enda gång? Det kan ju handla om ett dumt ”tystande” av människor ändå.

  Det är inte en positiv utveckling att vi vill stoppa konstnärer och artister bara för att de äcklar oss och säger sådant som är jobbigt att lyssna på. Då har vi börjat se konst som något som bara ska vara njutningsfullt, och då missar vi rätt mycket. Den viktigaste poängen gör han när han undrar vem som ska bestämma. Är någon här beredd att låta Elaine vara den som avgör vad som är och inte är humor?

  ”Jag ser helt enkelt någonting jag inte gillar och uttrycker den åsikten. Om Calle Schulman inte håller med mig så kan ju han säga emot.
  DET är yttrandefrihet!”

  Exakt, uttryck din åsikt hur mycket du vill, men när försöker få bort låten från spotify och öppet hotar och vill förstöra Mr Cools liv + hotar tex Sandra Ilar för att hon inte håller med er, DÅ är ni fanimej ett hot mot yttrandefriheten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.