En förändring kommer ske på Bloggbevakning

https://www.instagram.com/p/Bl2iBlvgrjq/?hl=en&taken-by=magnusbetner


Jag kommer från och med nu använda mig av Instagrams inbäddningsfunktion istället för att ta skärmdumpar på dem.
Jag har gjort det för att exempelvis kunna censurera användarnamn, barn och andra människor som inte bett om att vara med på bilden eller videon – exempelvis Gunilla Perssons mammaeller för att highlighta vissa stycken men i fortsättningen kommer jag inte göra det.

Detta för att inte vara på gränsen vad gäller upphovsrätt på Instagram då uppladdade bilder är godkända att sprida efter att de laddats upp men skrämdumpar är på gränsen och jag helt enkelt inte orkar deala med sådant som ovan.
Tar vederbörande ner sin bild från plattformen dock så kommer den försvinna även i mitt inlägg – det är så det fungerar.
Jag kommer med andra ord försöka använda olika plattformars inbäddningsfunktioner så mycket det bara går så om bloggen ser lite annorlunda ut så är det anledningen.
Exempelvis ”Det händer på Instagram” kommer se betydligt annorlunda ut.
Vissa inlägg kommer kanske inte synas för vissa beroende på om de har stängda konton eller om ni är blockade från dem.

Jag får helt enkelt låta kontoinnehavarna mm göra sina egna konsekvensanalyser med vad de laddar upp för det faktiskt inte mitt jobb att göra, men jag kommer försöka undvika att ha med bilder på sådant jag tidigare censurerat i största mån det går.
Men nu vet ni…

Tack för tips, Sofie!

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad vill Therese Lindgren med sin senaste instabild??

   Precis som alla andra på denna jord. Få fina kommentarer

   Ååh… Jag som följde henne för att hon var annorlunda jämfört med de andra… Guess not…

   Hon vill ha uppmärksamhet. Annars lägger man inte upp sådant.

    Therese Lindgren är århundradets fjortis, blondinbella light. Hon har gjort många rätt med sin youtubekanal men är också så jäkla pinot. Sorry, men hon förkroppsligar typ mitt förakt mot ängsliga 80- talister

     * pinsam

     Vet inte om jag håller med dig eller inte. Jag har följt henne sedan hon började och alltid känt att jag kan relatera till henne – fram tills nyligen. Troligen är det inte HON som förändrats, utan JAG, men det är ändå trist. Håller med dig om att hon förkroppsligar de ängsliga 80talisterna (vilka jag själv relaterar till) men jag tycker inte att det är pinsamt. Det är, i min åsikt, mer beklämmande.

     Håller med. Kollade på henne och relaterade i början, men sen är det som jag fortsatt framåt i utvecklingen och hon bakåt? Hon har vid så många tillfällen fiskat efter uppmärksamhet(jag menar inte den här bilden) och det är tydligt att hon är extremt osäker och liksom lever av uppmärksamheten. Hon har nyligen börjat ändra på sitt utseende, skrivit och pratat om det och jag känner bara NEJ. Hon verkar dessutom se världen helt annorlunda. Vissa videos hon gjort med Anders eller där hon pratar om honom och deras relation… jag får ont i magen. Enligt vad hon själv berättat är det ju rätt tydligt att hon beskyller honom för allt dåligt i relationen, att han inte stöttade henne trots att han offrade typ hela sitt liv? Påminner om Angelica Lagergrens sätt att prata om relationer, att man nästan ska äga sin partner och att den alltid ska ställa upp och göra saker åt en men att man själv aldrig har något ansvar. Har slutat följa henne helt. Nu har hon ju dessutom börjat göra riktiga clickbait videos och ursäkta TRAMS så känner inte att jag missar något direkt…

    Det är väl inte fel? Tycker personligen att bilden är jätte fin.

  Magnus Betner är en jävla tönt. Som ett vuxet barn som ska skrika sig till saker. Samtidigt försöker han vara lite gangsta, haha. Man måste ha balls för det och det är något som Magnus inte har.

   Lätt sätt att fakturera. Aggressivt och hotfullt också. 100000 kr per dag efter förfallodatum..

   Alltså han må vara en tönt i mycket, jag vet inte följer honom inte, men här har han rätt i sak och jag tycker han gör helt rätt som smäller AB på fingrarna då de tror att de har egna spelregler och moral för att de är så stora och är självutnämnda godhetsriddare.

   Så även om jag kände till Magnus hade jag nog tyckt mest illa om AB och deras skenhelighet iaf. De som tycker att så länge du gör det för en god sak så ska de stå ovan lagen som gäller oss andra.

   De. Inte du. Har du en god anldnibg ska du ändå lagföras och hängas ut enligt AB.

   Haha Magnus är kung. Han gillar inte Aftonbladet, det är känt sen länge. Och balls har han definitivt

    Not.

  Så det var som jag trodde ang AB. De hade gjort en skärmdump och inte bäddat in.

  Så klantigt!

  Skärmdumpar man så det syns att det är ett instainlägg torde det räknas som en faximil, vilket man har rätt att publicera. Eller gäller något annat enligt instas regler?

  Har han en öppen profil? Då förstår jag inte riktigt varför han håller på så här?

  Är det Booken som är med i Amirs senaste video?

   Ja!

  Om du inte tycker det är för mycket jobb tror du att du kommer skriva bildernas caption så att det finns kvar ifall bilden försvinner?

   Bra ide´!!!
   Det kommer ett inlägg i eftermiddag där jag använder det nya sättet.. ska klistra in texten också…

  Jag tycker också att de borde gå som faksimil…hur som framstår Betnér som en stor fet tönt. Ha inte en öppen Instagram då? Tacka och ta emot ABs gratisreklam.

   Jag är ganska säker på att det är det sista han vill ha, eller behöver

   Han behöver inte abs gratisreklam. Har du någon koll på honom? Han brukar håna ab och vill nog helst slippa att synas där

    Har ingen direkt koll på vad han gjort på senare år. Han kan tycka vad han vill om just Aftonbladet men det är ett jäkla lol-beteende att bita handen som föder en, och då menar jag att gnälla på medier i allmänhet som bevakar ens person, genererar fler följare, håller en relevant osv. Visst, i dessa tider är man inte helt beroende av mediebevakning som tidigare men kom igen. Antar att han forfarande är komiker och vill ha en publik? Isf behöver han visst synas i media.

     Han har pensionerat sig.

  https://kissies.se/2018/07/29/tander-ar-sa-viktigt/#comments

  Kissie försöker kränga tandblekning, den fungerade uppenbarligen så dåligt att hon helt enkelt ljusade upp efterbilden. Ifall det inte skulle räcka så tog hon dessutom av sig kläderna, alla vet ju att sex sells!

   Dessan försökte också kränga denna blekning då hon var aktiv. Hennes inlägg saknade dock helt bilder på tänder. Man undrar ju verkligen hur bra blekningen är ?. Kissans inlägg är ju bara för roligt, liksom hennes envisa försvar att HON INTE HAR BLEKT FASADERNA ? Nä vi vet. Det är bilden som är manipulerad.

   Influencers måste lära sig att folk börjar tröttna på bs. Ska du tjäna hundratusentals kronor på folk så får du börja anstränga dig lite mer än tidigare. Influencers måste också lära sig att ha någon annan comeback än ”ni är avundsjuka” så fort ett dåligt genomfört samarbeta ifrågasätts.

   finns det några behandlingar/produkter (som går att köpa, ej hos tandläkare) som faktiskt bleker tänderna? ser så många influencers som promotar vissa märken så det är svårt att avgöra om de fungerar eller ej.

   Kissie är så jävla pinsam, heeela tiden.

  Jag vet inte, jag kanske inte har hängt med i hela historien. Men jag har en vän som gick på ett av John Bauer gymnasierna för ett par år sedan, hon gick i foto-linjen, (vet ej vad den hette exakt) och en i hennes klass stal en bild av en person på internet & använde på sina forum utan namnge källa, hon blev stämd & fick betala 10.000 till fotografen.

  OT. Kissie går bananas inkommentarsfälet när läsarna ifrågasätter hennes redigerade bilder i hennes senaste samarbete. Undrar om företaget är nöjda med hur hon skriker och gapar om ”bittra svenskar” i inlägget de betalat massvis med pengar för…?

  https://kissies.se/2018/07/29/tander-ar-sa-viktigt/#comments

   Omg vad pin. Kissie-standars, och ännu en gång kommer hennes omogna personlighet fram.

    Standard*

  Om man tar en inbäddad bild och gör en print screen på sin egen dator? Kommer man undan med det?
  Isåfall kan man ju ändå klippa och klistra lite som man vill.
  Eller är jag helt fel ute nu?

   Hur menar du? Print screen på sin egen dator? Det är ju själva användningen av bilden som är grejen, men kanske missuppfattar dig?

    Nej det gör du nog inte. Du har helt rätt. Jag missuppfattar nog alltihop jättebra alldeles själv… Ja jävlar va gammal jag blev nu 🙂

  Hur kommer det bli med storys nu då?? :/

  10 dagar gäller väl inte ens som betalningsvillkor??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.