Tyra är förbannad och jag vill hjälpa henne att få hjälp!

https://www.instagram.com/p/Bl_SYh8ANN9/?taken-by=tyra_sjostedt

Just nu känner jag så mycket ilska och hat! Och det är inte likt mig. Hatar allt som hänt.

Hatar alla bloggar. Hatar alla bilder på maträtter. Hatar alla som mår bra. Nej det var väl att ta i..eller NÄE, nu skriver jag fan bara exakt det jag tänker!

Det tär som in i helvete att allt är obalans i kropp, själ, hjärta och hjärna. Smärtan tär. Och att att ha överlevt skiten i två år. Dagar som denna så känns allt så ovärt bara.//Tyra

Om det är någonting jag kan identifiera mig med så är det dessa känslor som Tyra skriker ut på sin blogg.
När man gått i sin smärta och sin problematik så länge som Tyra gjort utan att egentligen fått någon vidare hjälp – förutom den som precis håller ens huvud över vattenytan – så blir man till slut sin diagnos. Det är som att vara fast i en torktumlare av smärta, ångest, rädsla, trötthet, uppgivenhet och sorg. Man kastas runt och det är en omöjlighet att börja någonstans egentligen för man har för längesedan tappat greppet om vad som är vad – vad är en grundproblematik, vad är en bi-problematik, vad är hönan, vad är ägget? Allt är en sörja av skit. Hur skulle man kunna göra någonting annat än att bli sin(a) diagnos(er) när livet inte består av någonting annat?
Att dag ut och dag in känna att målet för dagen är att överleva – hur tusan ska man göra för att inte bli bitter? Hur ska man kunna se framåt när man inte ens minns vad framåt är eller hur livet utan smärta och annan problematik såg ut?
Då är det inte så konstigt att Tyra känner ett sådant hat mot det mesta som läggs upp på Instagram då det nästan är hån mot henne som mår dåligt.

Jag får ont i hjärtat när jag läser Tyras inlägg. Jag vill på riktigt att hon ska få känna hopp, en känsla av livsglädje igen och att livet inte enbart går ut på att överleva men hur hon ska göra vet jag inte.
Den klinik som jag ser som det som räddade mitt liv finns tyvärr inte längre kvar – annars hade jag satt mig i bilen och åkt och hämtat henne och tagit med henne dit. Det jag fick där var liksom en helhetsbehandling. Inte lite smärtstillande här, lite KBT där, lite sjukgymnastik inkastat på måfå utan alla i teamet arbetade tillsammans med EN journal.
Varje vecka hade min smärtläkare, min KBT-terapeut (Jag gick på smärt-KBT), min sömnterapeut, min sjukgymnast och min mindfulness-coach ett möte där de diskuterade min behandling.
Att för första gången slippa känna att det var min uppgift att hjälpligt försöka informera utspridda behandlare om vad andra gjorde var som att ta en stor, tung sten från mina axlar.
Den här kliniken hette ”Stay Active Stockholm Clinic” och låg på Lidingö och grundades av Stefan Blomberg vars metod är unik i sitt slag. Läs mer om den HÄR.  De svenska staten – med risk för att låta som någonting taget ur en Stieg Larssonbok – stängde ner den på två(!) veckor av märkliga anledningar som än i dag ifrågasätts eftersom StayAc visade avsevärt högre framgångssiffror än den traditionella sjukvården.
Stefan arbetar fortfarande som smärtläkare och tar emot patienter men Tyra skulle behövt det behandlingsteam som jag fick – hennes problematik är så mycket mer komplex än ett läkarbesök tyvärr.

Stay Active räddade mitt liv och jag önskar att Tyra och alla andra som lider av det här typen av problematik kunnat få komma dit för att få vård.
Kliniken blev mitt andra hem och jag kommer alltid vara dem evigt tacksam för att de gav mig mitt liv tillbaka. Försäkringskassan tyckte nämligen att jag borde bli sjukpensionerad innan jag skrevs in. Jag räknades som en ”förbrukad och borträknad människa” helt enkelt och det vet ni ju alla vid det här laget att det inte stämmer. 😉

Men det går! Det finns hopp!
Det finns hjälp att få, men utan mina fantastiska läkare som byggde det här teamet runt mig hade jag förmodligen inte suttit här idag som den fuktionellt dugliga person jag är idag, så jag vet inte var den hjälpen finns att få!
Men den måste finnas!
På något sätt så måste det väl ändå finnas versioner av den klinik och det team som byggdes kring mig?
At få slippa känna uppgivenhet och utmattning kring mitt eget tillfrisknande var A och O för mig och jag kan inte tänka mig att jag var unik där.

Så om behovet finns så måste det väl finnas fler versioner av lösningen än den fantastiska klinik som hjälpte mig.
Vet ni någon smärtklinik där patienterna tilldelas team och där behandlingen består av kortisoninjektioner, manuell behandling, smärthämmande medicinering, smärt-KBT, mindfulness, sömnutbildning, smärtutbildning, familjeträffar – smärta påverkar hela familjen – och sjukgymnastik?
Det är vad min behandling bestod av och nu kanske ni förstår att man omöjlig kan rodda allt det här på egen hand som patient, ja till och med som frisk människa?

Tyra och jag har gått igenom en del skit, men allt det är bakom oss nu och jag vill inget hellre än att se henne få tillbaka sitt liv. Livsglädjen, livskvalitén och framtidstron och kan jag genom att skriva ett sådant här inlägg nå ut till alla er där någon – kanske omedvetet –  sitter på information ni inte ens visste kan vara viktig eller livsavgörande för en annan person – så vill jag göra det!
Skriv en kommentar, skicka ett mail om ni har någon info och har ni inte det – skicka lite pepp till Tyra ändå! Att inte känna sig ensam är också viktigt!
<3

…………………………………………………….
Tillägg:

Ni är många som tar upp att avfölja personer på sociala medier som man inte mår bra av.
Med det sagt vill jag tipsa om en krönika som min kollega Aretha publicerade för två dagar sedan som ar upp JUST det.
Läs den i sin helhet HÄR om ni är intresserade.

Förändra dina flöden

En av de bästa tipsen jag någonsin fått, av skribenten och poeten Wendy Francis, var att se över mitt Instagramflöde. Hon tipsade om avfölja kroppar tillhörande modeller och människor som jag inte kände, som fick mig att må dåligt. Och istället fokusera på att följa människor som såg ut som mig, med kroppar som såg ut som min.

Ett tips som idag har gjort under för min självbild.

Även om man vet att de flesta människorna inte är modeller som äter mango till frukost och lever ut sina dagar på Hawaii, så kan det vara svårt att sålla bort den verkligheten om det är allt du ser när du tittar i mobilen.

Mår du bra av dina flöden? Om inte, förändra dem!

Fyll dem med kroppar som ser ut som din, och som visas i ett avdramatiserat och positivt sammanhang. Det kommer att göra fantastiska saker med din självkänsla.//Aretha

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför inte ta bort instagram så man slipper se andras polerade bilder bara om man nu mår dåligt över det som andra visar upp… inget tvång att ha fb, ig, snap, yt, blogg osv

   Eller så följer man bara de som lägger upp poster man mår bra av. Man kan ju aktivt välja bort de som postar sånt som man mår dåligt av.

  Det låter underbart med en klinik som ser till hela bilden. Min livssituation ser just nu ut som så att jag är utbränd för femte gången i mitt liv, har haft kronisk spänningshuvudvärk i 3 år (alltså huvudvärk varje sekund i tre år), tinnitus, en ögonskada, whiplashskada och rygg/nackproblem, ångest och panikattacker samt vårdar en mamma som är döende i cancer.

  Som du säger, man orkar inte på toppen av allt det även styra upp 73 olika läkarkontakter på 85 olika ställen.

  Tak för att jag fick ur mig dagens gnäll! Dags för att ta på sin rustningen igen ????

   Oj vad du måste kämpa! ❤️

   Styrkekramar <3 Hoppas du har stöd från din omgivning.

   Kan inte ens föreställa mig hur ditt liv är…andas en stund med oss!

   Har haft kronisk huvudvärk i 2 år. Alla läkarna sa att det var spänningshuvudvärk men det visade sig vara en csf läcka. Symptomen är bl.a huvudvärk och tinnitus. Hoppas att det löser sig för dig.

  Jag måste bara fråga.
  Jag har mått dåligt sen jag var 15-16 med både ångest och depression. Nu sökte jag till slut hjälp för det gick så långt och jag var djupt deprimerad.
  Då fick jag diagnosen depression och ångest, något jag inte erkänt för mig sjäöv innan:

  Men ibland kan jag vakna, mår bra ett par timmar och få känner jag verkligen wow, jag börjar bli frisk!! Men sen kommer allt tillbaka. Och vissa kvällar kännet jag mig verkligen redo att ta mitt liv, för att sen vakna och inte alls ha den känslan. Är det såhär det är? Med depression? Ska man inte må dåligt hela tiden? Eller kan det gå till såhär?

  Kanske jättedum fråga men undrar verkligen..

   Man kan må bra vissa stunder, till och med vissa dagar.
   Ibland mådde jag okej, kunde gå till jobbet, handla osv. Andra dagar kom jag inte ens ur sängen.

   Hoppas du mår bättre snart, alla dagar

   Depression och ångest är inte svart och vitt, man kan ha bra dagar eller perioder och det är viktigt att tillåta sig själv att ha dessa dagar. Att försöka att inte övertänka varför man mår bra och att man ”borde” må dåligt utan försöka vara i stunden och ta dagarna som de kommer. Ett annat tips är mindfullness som man enkelt kan öva hemma, det har hjälp mig mycket med bla ångest.
   Hoppas du får rätt hjälp och mår bra snart!

   Det kam absolut vara så. För mig har det kunnat gå timmar, dagar veckor utan pngest/depression för att sedan slå ner som en blixt från klar himmel en kväll. Så småningom får jag fler och fler och längre perioder där jag har det bra och det är det viktiga.

   Det här kommer låta jättedumt men jag skriver det ändå för det var det första jag tänkte på. Jag är bipolär typ 2. Jag svänger från djupt deprimerad till glad, upprymd o full av energi. Det kan gå någon vecka mellan, ibland kan det hålla i sig längre perioder. Det finns en typ av bipolaritet som heter rapid cykling, där det svänger väldigt fort. Bara tänkte på det när jag läste det du skrev. Sök hjälp, det låter som att du har det tufft!

   Kan egentligen bara ge dig tipset att minnas dom där timmarna av ”wow” och ha dom som mål. Det finns ingen skam i att ta hjälp av mediciner om det behovet finns. En medicinering behöver ju inte vara livslång för att den behövs en viss tid av ditt liv.
   Jag lever livet med GAD, ADHD och när stressen blir för mkt paniksyndrom. När den debuterar brukar jag oftast ha varit inne i en depression en period utan att vilja förstå det. Där emellan kan jag vara panik och depressionsfri i flera år. Har långa perioder då min GAD är kontrollerbar också. Livet blir aldrig fantastisk genom ett mirakel när ångest är ens andra hälft, men glädje, energi och livslycka finns där när man tagit sig igenom ”krisfasen”!

  Vid psykisk ohälsa ska man söka hjälp. Är värt att gå privat för det gäller ens liv. Bättre ju snabbare man bearbetar varför man mår dåligt. Vänta inte utan ta tag i det.

  Kolla upp elsas roast på hennes blogg! Folk går bananas och skriver allt de nånsin tänkt om henne. Önskar alla bloggare gjorde en så.

   Jag hänger inte med, vad menar du?

   En roast? Nej, det var nog inte så Elsa menade med inlägget som i princip spårat ur i kommentarerna. De som kommenterar tar ju tillfället i akt att häva ur sig allt elakt de tänker om henne. Önskar INTE att fler bloggare fick utstå samma sak..

    Ok, tack för förklaringen ?

  Jag vet inte vart Tyra har ont, men det finns ett nytt landstingssamarbete i Norrköping som heter Rygg och Nack Rehab där naprapater, sjukgymnaster och samtalsterapeuter samarbetar för att hjälpa personer med smärtproblematik.

  Fina kloka Tyra.. hon har ju dock rätt och varför ska hon få hjälp att passa in i en sjuk värld när det faktiskt är så att hon är mer sund och klarsynt än alla jäkla influencers och bloggare tillsammans?

  Om det ändå vore så lätt att få hjälp. Efter jag förlorade mitt barn fick jag vänta i 6 månader för att få komma till en kurator. Jag fick 10 besök hos henne och nu anses jag vara ”frisk”. Jag fick ingen chans att få åka till en psykolog ens. Mår fortfarande väldigt dåligt..

   ?

   Testa KRY eller doktor.se! Jag har haft stor nytta av dem när väntetiderna till psykiatrin har varit hopplösa. Mäter sig inte riktigt med att sitta face to face med en psykolog men har fått bra bemötande varje gång och de tar en på allvar! Hoppas du mår bättre snart!

   ❤️❤️❤️

   ❤️❤️❤️

   Har du möjlighet att gå privat? Jag funderar på det. Har tyvärr också erfarenheten att man blir skickad till kuratorer som säkert vill väl men är milt sagt inkompetenta.

   Sök st lucas psykoterapimottagning. De anpassar pris efter vilken inkomst man har!

  Varför mår hon dåligt? Jag har aldrig följt henne. Men mitt råd är att ta bort all social media , börja läsa nån utbildning, bara komma till ro någonstans samtidigt som hon kan söka sig till psykiatrin.

   Så gjorde jag. Efter kort sjukskrivning och arbetsträning som inte funkade sökte jag konstskola och gick en DBT. Det räddade mig. I dag är jag halvvägs i en yrkesutbildning och hoppas att när den är klar är jag redo för att jobba igen! Det är i dag nästan exakt 5 år sedan jag insjuknade i djup depression och utmattning. 2 andra diagnoser senare och ett stort jobb med mig själv, min omgivning mm är jag äntligen på rätt väg. Jag kan känna att Tyra kanske skulle behöva hjälp med att få bort energikrävande prylar omkring sig. Tex alla hennes kläder som hon ständigt vill ha ut på loppis. Jag lämnade allt sånt till välgörenhet för orkade inte. En sån lättnad.

  Bragee-kliniken i Sthlm. Min väninna fick remiss dit och det förändrade hennes liv. PTSD, stor smärtproblematik, depression, sömnproblem, trauman… De arbetade i samlat team kring allt detta.

   Är det sant? Tusen tack!

   Bragee kan nog vara en bra idé! De har koll på smärtproblematik, utmattning, ME mm. Åtminstone en bra början.

   Jag gick på Bragée i våras för bl.a. utmattning och smärta. Är grymt nöjd!

   Jag har gått deras smärtprogram och det är tyvärr bland den sämsta vården jag har varit med om. Skulle aldrig rekommendera någon detta ställe tyvärr.

  Sindy och kevins instagram är borta igen, någon som vet vad det beror på?

   Vem. Orkar. Bry. Sig?

  Roligaste är ju att du som skriver denna blogg menar att du varit uträknad men nu jäklar är du på g igen.. Med den värsta slvallerbloggen i svea och där det typ omöjligt att låta bli att svepas in i olika former av elak och äcklig hets mot andra människor. Är det verkligen att ha blivit frisk och framgångsrik?

   Är du så simpel eller låtsas du bara?

   Det tycker jag, främst eftersom jag inte håller med dig i din åsikt. Frisk kommer jag aldrig kunna bli men fungerande och framgångsrik funkar också. 😉

    Härligt att du anser dig fungerande. Håller tummarna att även empatin och mogenheten dyker upp med tiden då.. .

     Den anser jag inte heller att det är någon brist på, men eftersom du uppenbarligen gör det så är mitt tips till dig att kanske hitta en blogg att läsa som du gillar istället. Slösa inte din fritid med att läsa bloggar som inte ger dig någonting eller som snarare gör dig förbannad om du inte har ett annat syfte med det – typ professionellt eller liknande. Annars är det bara slöseri med tid skulle jag säga.
     Men vad vet jag? Jag är ju bara omogen med bristande empati.
     Ha en fin sommar! 🙂

      Haha ska du säga som har som försörjning att läsa bloggar och sedan sprida ditt stinkande hat över Internet ? du är en av de värsta narcissisterna online och bara för att du får bekräftelse i ditt hat av en drös fjortisar som älskar att få hänga på dig, så innebär det inte att du gör eller har rätt i det du gör. Du är en rätt förfärlig människa faktiskt. Jag är högt utbildad inom psykologi och ditt beteende är oroväckande- främst i relation till den unga målgrupp du riktar dig mot. Du uppfostrar fjortisar att bete sig som mobbare och du kränker och sänker alla som du inte upplever passar i din mall. Men dig själv.. dig själv har du fullständigt glömt att granska.. precis som alla andra narcisisster. Givetvis.

       Oj, det var en avancerad analys! Vill du skicka en faktura för ditt utförda arbete?
       Tyvärr har du fel på en del punkter i den – jag har knappt några 14-åriga läsare, däremot detas föräldrar är här inne för att försöka förstå vad det är för någonting som påverkar, styr och definierar deras barn och de är oftast väldigt tacksamma för min blogg och det jobb jag utför på den.

       Så trots att du förmodligen är SÅ duktig på ditt arbete – om du nu ens är psykolog – så värderar jag deras mail, kommentarer och DMs aningens högre än din kommentar men tack för ditt engagemang!
       Nu ska jag ut i solen! Hej så länge!

        Ja den typen av svar är ju exakt vad man förväntar sig av någon med din typ av personlighetsstörning så jag hade inte räknat med att nå fram eller så. Kändes bara bra att säga som jag tycker och det behöver jag definitivt inte få betalt för (var fick du ens det ifrån?) men tack för ditt erbjudande.
        Skönt med en dag i solen. Flyg inte för nära den bara miss Ikaros.

         Ja, du säger det ja…
         Du skulle lika gärna kunna hävda att du är Kronprinsessan Victoria och kunna bevisa det lika mycket eller lika lite. Du anar inte hur många psykologer jag har i mitt kommentarsfält, samtidigt som de faktiska psykologer jag pratat med aldrig skulle få för sig att sitta och slentriandiagnostisera människor i anonyma kommentarer på sociala medier.
         ???

        Att nåt inte står rätt till med dig Camilla är så jävla tydligt. Du skriver att du och T har gått igenom samma saker, har även du då haft missbruksproblem? Fanns mycket intressanta grejer i dina tidigare bloggar genom åren. Så kliv ner från dina höga hästar och grandiosa självsyn

       Så spännande med alla som är ”högt utbildade inom psykologi”. Har dock aldrig hört någon som faktiskt är det utrycka sig så. Och bara för att det är sant, mvh en till med psykologiutbildning

        Haha men du uttryckte dig ju precis exakt så själv nu? ?
        Och jo.. för en gångs skull så sitter här faktiskt en med riktig utbildning bakom detta tangentbord.

         Använd den då! För intrycket du ger är inte professionellt!

         Hmmm…..så någon med ”riktig utbildning” inom psykologi bemödar sig med att på sin fritid sätta sig ned och skriva underliga inlägg med försvarstal på en skvallerblogg??? Hmmm……

        Eller hur. Tror inte ett skit på att någon som är högt utbildad inom psykologi sitter och ställer diagnoser på folk (narcissism? På riktigt?) på internet.

         Precis. Jag diskuterade om min mkt störda moder med min högutbildade psykolog/psykoterapeut (doktorsexamen i psykologi, leg. psykolog, leg. psykoterapeut). Jag tyckte (och tycker fortfarande) att modern ifråga fyller kriterier för en och annan diagnos, psykologen sa att hon kan inte uttala sig om detta då hon inte träffat modern ifråga. Men att hon kan säga så mycket att modern ifråga verkar onekligen som en väldigt speciell människa. (Det var alltså inte bara en eller två gånger jag diskuterade om moderns tilltag med psykologen).

       J, det var det dummaste jag har läst på länge, en med utbildning vet nog bättre än att sätta en diagnos utefter vad som skrivs i en blogg. Och om du verkligen är det du utger dig för att vara, hoppas jag att du inte har några patienter!

        Gott om dem. Arbetar med narcissister och har mkt lätt att identifiera dem till skillnad från de flesta på den här bloggen. Ha det så skoj nu när ni alla börjar högstadiet till hösten och kom ihåg att den som sprider mest skit om andra människor ofta är den absolut värsta människan man kan ha in på sig.

         Då kan du sålla dig till den skaran som du pekar ut. Stackars människor som går till dig. Om du kan sitta på en blogg och skriva skit vad tycker du och tänker om dina ”patienter” då?

         Alltså J, du kan lägga ner. Naturligtvis tror ingen här inne att du skulle vara psykolog. Inte ens i närheten. Kanske går hos en dock?

         Jag säger exakt vad jag tycker till de narcissister jag arbetar med eller råkar på. Det är det ENDA sättet att hantera sådana människor eftersom de är så manipulativa. Pga deras egenskaper finns det absolut noll mening med att gulla eller spela något psykologiskt spel eftersom de inte är mottagliga för sådana metoder och istället riskerar man att de kopierar och använder sådan metodik för att ta sig fram ännu smidigare bland folk så att de blir ännu svårare att upptäcka. Därav är jag rak. I övrigt har jag inget till övers för narcissister, tycker inte om dem överhuvudtaget. Det enda jag försöker åstadkomma i mitt arbeta med dem är att de ska bli något mindre aktiva med att skada andra människor. Och ja, jag har nått goda resultat i mitt yrke.

         Åh herregud. Är du högt utbildad inom psykologi så tappar jag hoppet för det här samhället totalt. Jag hoppas inte att du har hand om några ”fjortisar” som du själv väljer att kalla vissa. Då har de hamnat i helt fel händer

         Nej, jobbar inte med fjortisar annat än hemma i hushållet. Arbetar mest med våldsamma män men även några kvinnor här och där. Tror inte att så många som verkligen råkat ut för narcisisster eller har utbildning om dem ”tycker synd om” mina klienter. Tvärtom faktiskt. Men eftersom inte så många här ens verkar inse att den här bloggen är av kraftig narcissistisk karaktär så kan ni förbereda er på att ni är naiva nog att stöta på sådana här människor irl framåt och då kommer ni förstå vad jag menade. Tills dess får ni väl hänga här med er sektledare/bordercollie camcam och drivas som får in i hennes fålla för mobbing, trakasserier och skitsnack.

         Så underhållande att se en fjortis (syftar på J) arbeta så hårt för att göra bort sig ? Stackaren tror att hen kan vara så övertygande och lyckas få alla tro på hens lögner. Och att hon har noll självinstinkt.

         Newsflash: alla har genomskådat dig, du har ingen utbildning inom psykologi/psykiatri, och jobbar således inte med narcissister eller dylikt. Det närmaste du kommer i psykiatrin är om du säker hjälp för ditt tvångsmässiga ljugande.

         Lägg ner nu J, det är ingen som tror på att du är psykolog. Du kanske skulle kunnat lura någon om du uttryckt dig lite mer konstruktivt men nu låter du mer som en fjortis själv. Mig veterligen finns ingen utbildad fjortonårig psykolog i Sverige?

         Som man känner sig själv känner man andra
         Lika barn leka bäst, eller hur var det nu?

         Vad försöker du vinna på att bete dig såhär? Mår du du bra av det? Var det nödvändigt ?

       Att skriva att cam mobbar o är narcissistisk och du tycker det är vidrigt? Precis exakt så är ditt inlägg också. Du mobbar o skriver nedlåtande o ställer luftdiagnoser…DET är mobbing. En utbildad person skulle inte skriva så o absolut inte jobba med människor man inte tycker om. Det är en form av självskadebeteende och högmod. Vilket diagnos du har vet jag inte för jag har inte träffat dig. Men starka drag åt att vara psykopat eller rent av schizofren. Dr J ena stunden. Mobbare i andra o helt psykotisk. Vill tillägga att det är 30 år sen jag slutade skolan. Du verkade tro bara fjortisar sitter här. Ett otroligt löjligt o oproffsigt inlägg från din sida dr J/fjortis själv antagligen…

       ”Jag är högt utbildad inom psykologi”… Haha! Eller hur? ..och sitter på en blogg (som bevakar bloggar) och slänger ur dig diagnoser? Äh, lägg ner.

  Jag kände likadant. Tog bort Facebook och Instagram och mår svinbra! Tips!

  ”Hur ska jag göra så att detta handlar om mig istället” – Camilla

   Jag vet, att dra från egen erfarenhet för att hjälpa en annan människa är SÅ hemskt! ???

    Narcissister pekar gärna ut alla andras hjälpbehov men de tittar sällan på sig själv …

     Sänds inte dr Phil längre, eller har du tagit semester på obestämd tid??

  Kanske Tyra har lite ont i samvetet? Jag unnar henne helt att komma vidare med livet, hitta ett utlopp för sin kreativitet och hitta en försörjning som inte baseras på den yta och fluff som hon NU säger sig hata. Men jag tror att hon inte bara behöver vara ärlig med sina känslor utan även ärlig med vad hon har gjort och ta konsekvenserna av sina misslyckanden inom ridning, hästaffärer och olika verksamheter. En ursäkt till kunder, leverantörer och de andra hon skadat genom sitt tidigare fokus på yta vore på sin plats.

  Är det inte standard på smärtkliniker med teamarbete? Om jag inte minns fel så är det hög prio på det i nationella riktlinjerna?

   Jo det är det. Är inte alls sant att det inte finns någon hjälp! Även små sjukhus och de flesta vårdcentraler har multimodala team där läkare, psykolog, socionom, arbetsterapeut och sjukgymnast samarbetar. Men hon verkar fortfarande ha väldigt dålig sjukdomsinsikt så kan tänka mig att den hjälp hon erbjuds inte passar fröken. Hon verkar vara kvar i att allt är andras fel, att det var läkarens fel att hon knarkade osv. Då blir man aldrig bättre. Tvivlar inte på att hon mår väldigt dåligt, det syns ju på hennes svamlande texter att hon inte är frisk. Just därför borde hon stänga ner alla sina sociala medier och fokusera all sin energi på på att tillfriskna.

   Jag har levt med smärta i 23 år, har fortfarande inte fått komma till smärtklinik…..

    Jag i 25 år och ingen smärtklinik i sikte här heller. Däremot 12 st utredningar av F-kassan, under lika många år, innan de förstod att lyssna på utredningarna och bevilja sjukersättning. Om man överhuvudtaget får hjälp av den offentliga vården, är det endast när man är yrkesverksam. I samma sekund man får ”Varaktig sjukersättning”(tidigare förtidspension), fryser all hjälp i princip inne. Det finns nämligen ingen arbete att rehabilitera tillbaka till. All typ av vård för den sjukdomen får man bekosta själv och det kan man inte göra då ersättningen man får är så låg att den inte går att överleva på. Man kanske på sin höjd får nån receptbelagd medicin, men det är inget man kan räkna med. Jag vet att en del inte kommer att tro på det jag skriver, men så är faktiskt den krassa v(ä)rkligheten för väldigt många i Sverige.

  Finns tex Aleris Smärt- och stresscenter i Nacka som också har ett team som hjälper dig.

  Ett sätt för Tyra är ju att lägga ner sociala medier helt, det kanske vore det bästa i hennes situation? Att i se att den offentliga fasen i livet är över och nu gäller nyorientering som gäller?
  Hoppas och önskar henne ett helt vanligt liv bortom bloggar och business där hon kan finna ro och balans. Där hon inte längre jagar bekräftelse och strålkastarljus.

  Tyra, att ingen ännu har stoppat henne? Hur kan anhöriga låta detta fortgå? Det jag tycker är tjatigt med Tyra är att det alltid är samma skitsnack. Hon är ödmjuk, har varit on top of the world framgångsrik bloggare och modell, jordnära hästtjej som skadade sig och INGEN HAR LIDIT SÅ MKT SOM HON GJORT. Newsflash, Tyra är inte unik, inte one of a kind. Jag orkar inte hur hon framställer sig som ett oskyldigt offer för precis allt. Hon lever i en annan verklighet än de flesta och tror att hela universum kretsar kring henne. Det är så många som lider i världen, folk är dödsjuka, offer för krig och gud vet vad. Men Tyra har det alltid värst! Större narcissist får man leta efter. Därför blir det också totalt ointressant att läsa hennes blogg eller insta. Hon får inte mina sympatier. Jämför med tex Saga Lundin som togs upp i denna bloggen, en jävla fighter som slogs för sitt liv varje dag. Det är dags för Tyra att vakna upp ur sin sjuka världsfrånvända bubbla, först då kanske hon kan må bättre.

   Följer henne inte sen katastrofen till blogg las ner och när jag ser detta så syns det tydligt att hon är kvar i precis samma som så. Som en trasig skiva. Och hon var en väldigt osympatisk sådan.

    Ja, känns som om det bara går runt, runt, runt. Är samma sak hela tiden

   Av hennes inlägg på insta undrar man vad som är huvudproblematiken. Får för mig att det fortfarande är missbruk, men kanske av adhd-läkemedel istället för tramadol? Tyra fick detta utskrivet trots att hon inte tillfrisknat från sitt missbruk, men läkaren kan inte ha känt till det eftersom det inte får ges till patienter i ett aktivt missbruk. Risken för att börja missbruka ADHD-läkemedlet är då mycket stor.

   Det viktigaste för att kunna bli frisk är att man erkänner för sig själv vad som är problemet. Under vistelsen på The drawing room hävdade Tyra att hon var där pga att hon var beroende av att arbeta, samt att hon slutat med tramadol. Det visade sig senare inte stämma, då hon fortsatte missbruka. Vill man inte innerst inne sluta missbruka har man tyvärr aldrig den styrka och disciplin som krävs för att sluta. Så hoppas, om det är det som är Tyras största problem, att hon kommit till den punkten nu.

   Det där inlägget låter så pubertalt. Som att det är skrivet av en 14-åring. Är inte den här kvinnan över 30? Hur kan det komma sig att en människa stannar i utvecklingen på det sättet?

    Har läst en teori om att folk stannar i åldern de blev kända vid och det passar nog väldigt bra på Tyra.

   Angående att ingen stoppat henne så skrev hon på Instagram för en tid sedan att en av hennes nära brutit kontakten med henne. Det kan ju vara så att hennes anhöriga försökt men att hon inte är redo för att sluta med tabletter. Hade hon varit fri från sitt missbruk tror jag hon hade basunerat ut det stort, som hon gjorde ett kort tag efter senaste behandlingshemmet. Då ville hon komma tillbaka och föreläsa och allt möjligt, och hon hade kommit till så otroligt många insikter, var en mycket bättre människa, mådde såå bra osv. Sedan fortsatte hon med tabletter och sedan har hon inte skrivit mer om det.

  Usch, jag lider med henne 🙁
  Jag har haft(har?) ptsd, kämpade i 3 år med behandling för det(emdr) men det blev för mycket, kroppen kollapsade helt, sov 20h/dygn. Jag är alltså inte färdigbehandlad men symtomen har blivit bättre. Idag klarar jag inte av konflikter, då är väl enda gången det märks att jag inte är helt bra. Och det här med att känna sig trygg är en issue sedan mitt trauma som inte gett med sig. Nu har jag mått bra i många år förutom det jag nämner ovan. Tills senaste 2 åren då jag blivit och är förföljd. Då ramlar otryggheten över mig, när jag inte ens är trygg i mitt hem. Jag kämpar också med vården pga sjukdom och går igenom många operationer. Det som hjälper mig är att göra saker jag vill, inte det jag borde. Senaste tiden har jag legat och läst mycket romaner, tagit timeout från vården(sommarlov!)och bor på annan ort. Det viktigaste är väl att jag gett mig en chans att lära känna mig själv, och får positiva kommentarer från mina nära, de är ett stort stöd i allt. Rent praktiskt hjälper det för mig att sova när jag behöver oavsett tid. Omge mig med nära när jag orkar och behöver, gärna korta besök hos mig, och hitta små goda ting i livet även om det är svårt. För mig kan det räcka med att köpa mig en god yoghurt, försöker överväga det negativa med positivt. Tänker lite att även om det inte går att överväga det negativa så kan man ändå försöka jämna upp det. Jag och Tyra är i olika saker i måendet och livet, men usch, jag minns när jag kände precis så som hon gör. Önskar inte det till någon.

   Tycker din kommentar var bra och pekar på en stor del som det iallafall tog mig tid att fatta – även roliga saker kan ta energi. Men det är samtidigt de sakerna som kan ge lite energi, avslappning och allt vad det är. Det kanske låter lite rörigt, men jag menar att om en tvingar sig till massa måsten som även tar energi, då blir det ju ingen återhämtning i livet. Medan om en försöker göra roliga saker i små portioner så kan det ge mycket mer och vara vägen till ett mer stabilt mående <3

   Vill även påminna allmänt om att känslor är ok och att jag själv hellre skulle vilja vara neutral till dem oftare, snarare än att sträva efter någon sorts hysterisk positivitet. Livet ÄR ju inte positivt hela tiden! Jag känner ofta att folk nästan är skräckslagna för tårar, sorg, ledsamhet, eller andra "negativa" känslor och på det allt materiellt och all yta som ska skina. Det är ju ohållbart i längden att sträva efter ett perfekt känslomässigt och materiellt liv? Det gäller snarare att kunna vara ok med glädje, sorg och allt däremellan, och till slut kanske kunna hitta mer balans och acceptans.

  Var är Sindys Instagram?

  Det finns ju massor av såna ställen, kallas multimodalt rehab. Helt gratis, eller ja inom högkostnadsskyddet iaf. Bara att prata med sin läkare eller psykiater så fixar de remiss! Försäkringskassan kan också hjälpa till med sånt. I övrigt tycker jag att Tyra verkligen borde hålla sig undan alla sociala medier och inte blogga, det är så uppenbart att hon inte mår bra av det och det har hon aldrig gjort.

  Ni som vill söka er norröver så finns Garnis rehabcenter i Boden (tillhör landstinget), de jobbar också teambaserat. Min mamma har varit patient där till och från och jag vet att hon har goda erfarenheter!

   Jag ska dit i september. Skönt att höra att hon har goda erfarenheter, är lite nervös 🙂

  Det bästa är att försöka få hjälp av personligt ombud (inom psykiatrin) och/eller rehabkordinator som kan slussa runt en.
  Då slipper man vara spindel i nätet och kan koncentrera sig på det viktigaste (ens mående).
  Det finns även en bra mottagning i Linköping för smärtpatienter.
  Tyvärr är det inte helt lätt att få remisser och slippa vänta i evigheter på en tid….

  Jag undrar hur mycket av hennes symptom som baseras på psykiskt mående? Har alltid sett framför mig hur hon flyttar från Sverige och går med i en hjälporganisation utomlands, kanske något som har med djur att göra? Bo i skogen, äta mat de själva odlar på gården, minimalt med tech, bara överleva och leva i nuet. Tror det skulle göra många gott faktiskt, inte bara Tyra.

  En grej till: jag får intrycket av att Tyra identifierar sig mkt i sitt mående. Hon har missbrukat och mått dåligt så länge att hon inte vet annat. Hon får också mkt sympatier på sin insta för detta och bygger sin identitet kring allt elände hon varit med om. Jag är inte så säker på att hon egentligen vill ta sig ur det. Jag tror absolut att hon inte vill ha ont och att hon vill sova och sådär, men hennes bubbla som hon är i är ju hela hon. Vad händer då om hon skulle satsa på att bli frisk? Allt går sönder och hon måste börja om.

   Så har jag funkat iom missbruket, när jag blev drogfri och började må bättre innebar det också att jag var tvungen att ta ansvar i vardagen och för mig själv, ha konsekvenstänk, impulskontroll etc. Har man då mått dåligt väldigt länge är det ju på något sätt det enda man vet och utan att låta för hård, är det ju lättare att må dåligt för att man då slipper ta ansvar. Och vem är man ens när man mår bra? Utan kaos? Utan att kunna ha offerkoftan? Utan dåligt mående att luta sig emot? Och framförallt; vem är man utan droger, utan att vara påtänd och hur mycket har hjärnan hunnit skadas? Jag förstår Tyra till fullo.

   Tramadol tillhör ju också den substans-grupp som allra mest skadar hjärnan (under längre missbruk) och om man då missbrukar under en längre period slutar hjärnan producera serotonin, dopamin och naturliga endorfiner på egen hand. Vilket gör det jävligt mörkt i början innan hjärnan kommer igång med produktionen. Därför är ju noll tollerans det ultimata, vilket såklart krockar om man verkligen behöver medicineras med sin drog. Men som missbrukare är det nästintill omöjligt att veta om man verkligen behöver sitt knark även som medicin, drogdjävulen i en är duktig på att lura även i form av fysiska symptom/smärta (säger ej för att förminska hennes smärta utan för att det verkligen fingerar så. Sen menar inte jag att jag vet att det är så för henne, men ibland behöver man ta bort all (narkotikaklassad) medicin ett tag för att hitta vad som är vad.)

   Jag hoppas verkligen det ordna upp sig för henne och jag rekommenderar även någon kontakt med beroendeenhet, det är mycket som fuckar upp hjärnan när en missbrukar. De kan även hjälpa med en annan syn på hur hon ska narkotikaklassade läkemedel. Plus såklart samtalsterapi etc. Att göra behandling på ett behandlingshem är såklart en viktig del, men det är när man är ute i verkligheten en utsätts för de riktiga påfrestningarna. Iom att man då är utanför b-hemmets trygga väggar vilket gör hjälp till ett måste för att klara det på bästa möjliga sätt

   (I Linköping finns smärt & rehab vilka har team-upplägg, rekommenderar verkligen dem)

  Men vad är Tyras största problem? Är det fysisk smärta, eller är det missbruk och beroende eller en kombination av det och fysisk smärta?
  I Norrköping finns på sjukhuset en smärtenhet med multidisciplinär verksamhet, dvs olika yrkeskategorier som läkare, sjukgymnast, sjuksköterska, psykolog samarbetar runt patienten. I Linköping finns en Beroendeenhet där de behandlar beroende och missbruk, även där multidisciplinärt. Det bästa är ju att ha nära till vården eftersom det krävs regelbundna frekventa besök under lång tid.

   Norrköping har också beroendeenhet med multisisciplinärt. Beroende i Linköping har fått mkt skit senaste tiden pga strul, många som sagt upp sig och en överläkare som tagit in metoder andra anställda inte är riktigt nöjda med (och som tagits ut för tidigt från forskning till patient och riskerat patienters drogfrihet)

   Borderline?

  Hej, Elsa har skrivit på sin blogg att läsarna ska kommentera med sina fördomar om henne. Det var nog menat att det skulle vara på en lättsam skojig nivå men kommentarerna är helt hemska! Blir verkligen mörkrädd över människors elakheter som de försöker maskera som skojigt. Att trycka ner någon på det sättet till och med om fler barnfrågor mm är helt oacceptabelt! Hoppas innerligt att Elsa inte läser det och någon går in och raderar allt.

   Tycker ’filippa’ uttrycker det hela väldigt bra:
   ’Såhär tycker jag Elsa:

   många av kommentarerna här kommer göra dig ledsen. Det vill inte jag att du ska bli. Jag tycker inte att de är elaka, eftersom jag tolkar dem i ett politiskt ljus. Vi lever i ett ojämlikt samhälle, där du på många sätt tillhör toppen. Det är inte svårt att se eliten i osmickrande ljus när man tittar på dem underifrån. Och det är varken elakt eller ”Jante” att sparka bakut åt orättvisorna, det är hälsosamt och ett nykterhetstecken. Varför ska vissa i samhället (du) kunna vältra sig i lyx på andras bekostnad medan andra (vissa av dina läsare) hankar sig fram på pissiga jobb till en minimilön och kallas rasister och omedvetna för att de inte har råd med ekologiskt eller tid att läsa DN:s ledarsidor. Hoppas du förstår mitt stilgrepp. Du har öppnat en springa på den lucka som vätter in till ett skoningslöst hat fullt av besvikelse över att leva på botten. Du, och andra med din klass, som genom bloggandet visat oss vilken vansinnig lyx ni lever i, provocerar.

   Det finns så många perspektiv att dra på det här, stad-landsbygd, vit-rasifierad, över-underklass, men det tänker jag inte göra. Vad jag säger här är bara att du inte ska ta åt dig PERSONLIGEN, du ska inte suga in det här som att VI hatar DIG. Det du ser är bara toppen av ett isberg på vad orättvisor gör med ett samhälle och dess människor, de som har och inte har.’

  Fint skrivet utav dig Camilla och va glad jag blir över att läsa att du hittade en sådan bra klinik som hjälpte dig. Jag själv lever med svår smärta efter 5 misslyckad ryggoperationer ovh jag har inte lyckats hitta ett bra ställe att få bukt med min smärta. Det ena smärtteamet gjort är att skriva ut en herrans massa mediciner som jag nu behöver leva med och alla dess biverkningar
  Hade önskat ett mer helhetstänk liksom…. den enda som jag riktigt haft nytta av är en kurator som jag pratar med med kontinuerligt, hon är fantastisk.
  Kram

  Jag bor i samma stad som Tyra och lever även jag med kronisk smärta. Till yrket jobbar jag även med psykiskt ohälsa/missbruk på ett privat hem. Mitt tips till Tyra är att skicka egenremiss till US Linköpings smärtrehab. De jobbar som team och har ett program där man lär sig att hantera sin smärta med KBT, föreläsningar och träning. Först måste Tyra få kontroll på sin smärta för att sedan kunna genomgå trauma-behandling. För att genomgå en trauma-behandling måste allt omkring fungera så som sömn, mat osv.

  Jag önskar så att jag kunde hjälpa henne och ibland funderat på att ta kontakt med henne.

  Varför ser jag inga embedded pictures från Instagram?
  Har stängt av adblock osv, men det verkar inte hjälpa. Är bara en grå box för mig!

  Skönt att du slutat upp med din häxjakt på Tyra och fint att du vill hjälpa – men en ursäkt för hur du hängt ut och ifrågasatt henne här på bloggen vore på sin plats.

   Att först bedriva häxjäkt på person och sen vilja hjälpa samma person känns inte bra. Tyra ska hålla sig borta från manipulerande personer som Camilla. Det var ju C som gav citodon till T när hon missbrukade och det visste ju C om.

    Varför erbjuder man narkotikaklassade tabletter till någon man inte känner? Jag förstod aldrig det.

     Jag har skrivit om detta tidigare men jag gör det gärna igen:
     Allra första gången Tyra skulle sluta med Citodon – lååångt före tramadol mm – så spolade hon ner alla sina tabletter och jag skrev då till henne att det är ett idiotiskt sätt att göra det på och att hon borde ta hjälp av sin läkare för att istället trappa ut dem. Att sluta ”cold turkey” är att göra saker och ting SP mycket svårare för sig själv och någonting jag inte rekommenderar till någon. Jag erbjöd henne 3 brustabletter till hon fick tag på sin läkare.
     Ett riktigt idiotiskt beslut av mig med facit i hand – och även utan facit. Det var helt fel av mig och det är ingenting man ska göra oavsett vad som hänt. Det man ska göra är att ta kontakt med en närakut eller 1177 för att få hjälp i så fall men då tänkte jag inte alls så långt.
     Ett dåraktigt beslut helt enkelt,

      Har du också varit beroende? Eftersom du ger rekommendationer angående sättet att sluta, menar jag.

       Att trappa ut starka smärtstillande rekommenderas till alla som tagit dem under en längre tid – oavsett om man är tillvan, beroende eller inte.
       Jag var tvungen att äta extremt mycket smärtstillande i början av min behandling men har aldrig haft problem med att trappa ut dem, även om man mår SKIT under tiden och kan man undvika att inte trappa ut så ska man göra det. Jag behöver äta smärtstillande kanske 4 ggr/år nu för tiden när jag får smrtskov men även att jag bara äter den i kanske tre, fyra dagar så är utsättningen nästan värre än smärtan så jag har bestämt mig för att försöka klara nästa skov utan smärtstillande.
       Däremot har jag utvecklat ett alkoholberoende vilket är anledningen till att jag numera är nykter och har valt ett alkoholfritt liv. Beroendet av nässpray kvarstår dock.

   Du tror hon slutat? Detta är bara ett manipulativt formulerat inlägg med skit, skrivet för camcams fårskock som nu tror att camcam menar väl. Medan den som berörs garanterat vet exakt vad psykopat-c håller på med. C har gjort såhär förr mot flera andra och det är en fråga innan någon anmäler vad hon håller på med eller någon tar livet av sig efter att ha blivit utsatt för c och hennes flock.

    Jag undrar vem som är mest psykopat i det här sammanhanget? Definitiv inte Camilla.
    Du verkar vara en otroligt snedvriden ”människa” som får en kick av att sitta i ett kommentarsfält i en blogg, hos någon du uppenbarligen inte gillar.

    Snälla J. Det är fredag. Gör nåt vettigare av din kväll nu..

    Skulle tippa på att J är någon helt annan med helt annan initial. Plus en o annan anonym. Skriver man sånt som hen är det något som ligger bakom. Hämd…avundsjuka eller liknande. Troligen nån som har förekommit i bloggen och tror att löjliga kommentarer i BB bloggen ska hjälpa. Ganska genomskinligt o kan man nåt om psykologi ser man igenom det. Troligen kan personen i fråga inte ett skit om det o som sagt ingen annan håller med. Real name?

   Om Tyra och jag rett ut alla våra förehavanden privat, varför skulle jag då skriva om det på bloggen?

  Jag tog bort alla sociala medier i våras som ett test då jag inte mådde bra. Jag hade tänkt skaffa allt igen framåt sommaren, men nej- det kommer jag inte göra ännu! Har nog detta att tacka för att jag fortfarande orkade leva vidare. Och har fått ett rikare SOCIALT liv som inte har med medier att göra 🙂

   Samma här! Har inte haft Facebook eller instagram på ca 2 år nu! Det enda jag kan sakna är köp o sälj-grupperna, men har en sambo som fortfarande har FB så klarar mig bra ändå.

    Exakt, och när man blir bjuden på event. Men precis, tur sambon har det kvar 🙂

  Jag tycker om Tyra och har alltid gjort sedan jag började följa hennes blogg. Hon har klantat sig och gjort bort sig ibland, precis som alla gör. Som jag har förstått det både från Tyras och Camillas sida så har de rett ut allting sedan länge. Hoppas att Tyra hittar tillbaka till sitt vanliga glada och humoristiska jag snart.

  Smärtcentrum i Uppsala!! Behandlingen heter ELSA och innebär 8-10 veckors inneliggande vård (måndag-fredag). Psykologer, Psykiatriker, smärtläkare, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och sjuksköterskor ingår i teamet. ETT team kring varje patient. Krävs konsult från annan avdelningen så tas det in. Remiss kan skickas från hela Sverige, via läkare eller så kallad egenremiss (1177).
  Det räddade mitt liv!! Hade aldrig klarat mig utan den hjälpen jag fick där och jag är inte ens säker på om jag hade levt idag om det inte vore för dem.

  Jag har också svår komplex PTSD och mår skit. Varje dag är en kamp för att överleva och just nu måste jag höras med sjukvården varannan dag för att inte behöva bli inlagd. Livet faller verkligen och jag tror inte att det gills något sätt att stoppa det och få mig hel igen..
  men.. för mig är min egen insta ett vattenhål.. ett ”fake it til you make it”-ställe. Jag lägger ut idylliska bilder på barnen, stränder och brunbrända ben. Min insta är litet liv med filter. Jag vill ha det så. Dels för att jag inte kan vågar och vill dela med mig av mina tankar och min ångest, det är ju liksom en av anledningarna till att jag är så sjuk, att jag inte kan prata med någon. Dels tänker jag att om jag lurar mig själv tillräckligt många ggr att saker runt mig är fint och bra, så kanske jag tror det en dag..
  sen får liksom andra bli hur provocerade de vill. Det är inte min sak att deala med..

  Men tyras blogg var väl väldigt mycket fluff & skit i början?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *