Elaine & Cissi Wallin bemöter Hannah och Amandas podd där de pratar om dem

Hannah och Amanda pratar i sin podd – fredagspodden – om Elaine och Cissi och det ska inte ha varit några fina ord som yttrades. Jag är i Paris och har inte själv hunnit lyssna på den, men Elaine tar upp vissa delar av den i sin blogg och även Cissi bemöter det hela på Instagram.
Elaine lyssnade på den tillsammans med en vän då hon kände att hon behövde stöd och nu skriver hon så här på sin blogg.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om deras dialog. Hur de hetsar upp varandra. Kallar mig för ”en smart tjej som vet vad hon gör när hon sprider hat”. Det hela är så obehagligt. För er insatta så är det ju lätt att se det mer nyktert. Men för nya lyssnare blir jag en person som sprider hat och lögner ”men som gör bra saker också”. Gulligt.

Jag är inte ledsen över podden för det betyder att jag skulle ha några högre förväntningar på iaf Amanda. Efter hennes insta story så insåg jag att det är något som saknas på riktigt. Och har hon det inte så kan jag inte bli arg, ledsen eller besviken. Jag tror faktiskt att förmågan att se hur fel de agerar saknas. Så kan det vara. Jag kan se den oförmågan till att ta till sig kritik eller se felet. Men det gör inte att jag bara lägger mig platt och tar skit som ”Elaine sprider hat” eller ”Elaine är en privilegierad kvinna som söker egokickar” eller ”Det är Elaines fel att en kompis blev orosanmäld av förskolan” eller ”Elaine gör allt för att vara i strålkastarljuset” eller ”Elaine ljuger om statistiken kring sexuellt utnyttjade barn”. Wow.

Så många citat familjen Schulman och deras kompis Sigge Eklund lyckas samla av principen att hålla arga lillebror Calles rygg när dumma Elaine höll hans ex Anithas rygg offentligt. Det var där det började, sen har det ena personliga påhoppet avlöst det andra. Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut det. Och när jag kritiserar deras personliga påhopp mot mig så är det som att deras ilska mot mig växer. Som ett okontrollerat monster som bara krymper av fjäsk, stryka medhårs och beröm. Men kritik, saklig sådan? Icke!

Hur har hon mage att kritisera oss för att vi kommer med personliga påhopp på henne, nu hittar vi på ett nytt personligt påhopp för hon är dum, duuuum som försvarar sig själv. Folk kan ju hålla med!! Vilken hatare hon är!!

Lite så. Känner ni folk som bara blir värre av saklig kritik? Jag tror att sådana varelser blir rätt ensamma tillslut. Folk zoomar ut, backar därifrån eftersom det konstruktiva inte hjälper.

Fortsättning följer antagligen. Tyvärr. Jag hade helst bara borstat av mig och gått vidare. Men påhopp på stora plattformar gör att jag är glad att jag har en plattform där jag kan försvara mig. Vad tror ni nästa attack blir?

Jag tar bort kommentarer som innefattar personliga påhopp samt samma ip-nummer. Sista tiden på bloggen ger jag inte rum för skit.//Elaine

Jag fattar inte…
Går de på Elaine för att hon kritiserat Calle Schulman när denne hängde ut sin exfru på Instagram och bland annat kallade henne alkoholist?
Varför går de i så fall inte på mig av samma anledning?

@elaineeksvard skriver så luften liksom stannar till. Och jag känner mig både träffad, och nickar medhållande. Låt oss prata lite om ”drev” vs. DREV. Min definition? När något man sagt/gjort som mer eller mindre publik person plockas ur sin kontext, blåses upp till orimliga proportioner (i förhållande till vad man faktiskt sagt/gjort) och folk mest verkar sugna på att vara med och osakligt dänga till nån som redan får massa däng = drev. Riktigt drev. För sånt händer ju, internet kan vara parodiskt impulsivt och onyanserat. Sen har vi ju tillfällen när man trampar snett rejält och bara måste backa och pudla. Att säga n-ordet i en stor podd, eller kalla överlevare av övergrepp för ”uppmärksamhetssökande” eller liknande = inte drev när många reagerar. Framförallt inte om avsändaren har betydligt mer makt än genomsnittet. Men det ÄR snårigt! Hur mycket kritik (läs recensioner om oss, riktade direkt till oss) ska vi mer publika muppar ”tåla”? Hur mycket tål hen som bara måste upplysa en om hur oooerhört problematisk man är för att man inte pallade ta att bli kallad ”äcklig white feminist” av 300 arga typ 17-åringar bara för att man inte delade en nyhet om slavhandeln i Libyen, mitt under #metoo (och därmed blockade ganska många, för att liksom ens orka hålla ihop)? Hur snabbt dömer vi varann och hur hårt dömer vi varann (och framförallt då kvinnor) på nätet? Hur mycket avbön ska man kräva? Vad anses ens vara en giltig ursäkt? Och ligger det latent hos folk överlag att ha svårt för att backa, pudla och tänka till? Vad säger ni? Ropas det DREV för snabbt? Finns det något gyllene tvärsnitt, någon tydlig gräns som kan skilja vettet från ovettet?? Hur fan navigerar vi i denna soppa av saklig kritik, befogad ilska, rent hat och uppenbara syften att mest av allt trycka till en annan människa?

A post shared by Cissi Wallin (@cissiwallin) on

Så här skriver Cissi på Instagram och tar även upp det Elaine skrivit här ovan.
Eftersom jag inte själv hört podden än eftersom jag har mage att ligga lite lågt under en vecka i Paris, så är jag väldigt intresserad av era tankar och åsikter.
Har ni lyssnat på poddavsnittet?
Ni hittar det HÄR.

190 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  hannah och amanda är två omogna fjortisar 😛

  Svara

   Lägg till Elaine i den listan också.

   Svara

    Precis. Elaine är inte bättre.

    Svara

     Jo det är hon. Hon belyser problemet om att folk är helt empatilösa inför övergrepp. Hon mobbar ingen. Till skillnad mot dom.

     Svara

      Hon hänger ut folk.

      Svara

       Hur då?

       Svara

      Hon hänger ut folk däremot, det är på samma nivå.

      Svara

       Camilla jag tycker att du ska vänta med att publicera så vridna inlägg tills du har hört vad som sagts. Även om det rör någon du blivit bekant eller vän med.

       Amanda skrev ”så lycklig att umgås med pedofilanhängaren OCH riksmobbaren”.
       Detta skrev hon för att Sigge drabbats av ett drev där människor mordhotade honom och skrev att han var en pedofil bara för att han försvarat komikers rätt att skämta om alla ämnen. (Han tyckte inte om låten, inte Alex heller).

       Alex åkte också på ett drev där han kallades riksmobbare fast det var en sisådär 15 år sedan han hade sin blogg där han skrev precis vad han tyckte.

       Amanda tyckte att dessa anklagelser var helt absurda, vilket de ÄR, och skrev därför som hon gjorde. Det hade INGENTING med Elaine att göra och hon nämndes inte NÅGONSTANS av Amanda. Det enda Amanda gjorde var att tycka att hennes man inte är en riksmobbare och Sigge ingen pedofil. Hon vet att anklagelserna är helt falska och tagna ur luften. Jag tror nog att vem som helst skulle reagera som Amanda inför sådana grova anklagelser. Man kan inte anklaga någon offentligt för att vara pedofil utan att ha rejält på fötterna.

       Endast pga att Amanda skrev som hon gjorde för att påvisa det absurda i anklagelserna hängde Elaine ut Amanda i ett inlägg och fick det att framstå som att Amanda skrivit detta till henne och att hon hade varit elak mot Elaine. Vad Elaine fått det ifrån är oklart. men hon hetsade sina läsare genom inlägget. Då satte drevet igång mot Amanda och alla hennes samarbetspartners genom åren kontaktades, det skrevs att hon var pedofilanhängare, att hon inte skulle få ha sina barn, att hon var en hemsk människa osv osv.

       Svara

        Camcam sa ju aldrig vad hon tyckte om detta..

        Svara

         ”Många hårda ord ska ha yttrats”, skriver CC. Nej inte ett enda faktiskt. Och A och H pratade ingenting om Anitha eller Calle som CC verkar tro här ovan. Elaine blandar in någon tidigare historik hon verkar ha haft med H och A. Kanske för att hon insett att hon är avslöjad och att många nu börjat förstå att Elaine inte hade någon anledning att hänga ut Amanda från början.

         Amanda hade inte skrivit något alls om Elaine på Instagram.

         Det enda Amanda skrev var att hon var ”lycklig över att umgås med riksmobbaren och pedofilanhängaren”.

         Hur får Elaine det till att Amanda skämtar om hennes barndom? Eller om pedofili?

         Svara

  Jag har helt slutat lyssna på deras podcast och har inte några planer på att göra det, men det känns som att de blivit mer ”som Alex var förr”. Och igår kväll la deras kompis ut ett inlägg på Insta där hon, tillsammans med Alex, Amanda mfl hånade Anithas nya efternamn.

  Svara

   så märkligt beteende! 😡

   Svara

   Vem var det som lade ut det?

   Svara

    Julia Frändfors @friendforce

    Svara

     Tack! Har kollat och såg att hon även har lagt ut Anithas (nu raderade) kommentar. Juicy.

     Svara

     Oj, kikade in hennes flöde och hon verkade inte så sympatisk. 😬

     Svara

      Men varför hånar Lina Thomsgård Anitha i kommentarerna? Befinner mig långt från ankdammen, men är inte det långt under hennes värdighet och intelligens?

      Svara

       Precis min tanke, känns väldigt ”out of character” för lina? Hoppas verkligen det var något hon inte förstod annars sjönk hon i mina ögon. Tycker inte att Anitha alltid är så jävla ball men fy vad jobbigt för henne att veta att det snackas skit och hånas kring allt hon gör! Så jäkla mobbiga de är.

       Svara

        Det låter inte som att du följt Anitha så länge. Har följt henne sedan hon blev känd efter att ha börjat blogga som Calles nya tjej. Anitha är ingen from lammunge, hon är ganska vass och elak ibland. Hon kan inte heller ta någon kritik alls. Efter att hon inte blev erbjuden arbete på H och A:s nystartade bolag, blev hon ursinnig. Att hon inte hade rätt utbildning brydde hon sig inte om. Så att utmåla H och A som mobbare och Anitha som oskyldig är faktiskt helt fel.

        Svara

         Va? Skrev ju att Anitha inte alltid är så ball. Följt Anitha i många år. Slutade lyssna på Lillelördag för ett halvår sen pga Anitha. Pallar inte med hennes besserwisser- ibland överlägsna sätt. DÄREMOT tycker jag inte att något av hur lättkränkt Anitha är att i paritet med det som tex pågår här. Ingen förtjänar detta, i offentlighetens rum. Fy fan, får flashbacks till högstadiet och hur fruktansvärt obehagligt det var när de coolaste snackade skit om en. Kan inte ens föreställa mig hur det känns att se en gapskratta de Alex Schulman tillsammans med Mandy och de andra skratta åt mitt nya efternamn.

         Svara

         Det kan ju med stor sannolikhet ha börjat med något vi inte vet. Allt skrivs inte ned på instagram.

         Svara

         Men, är inte ’rätt utbildning’ hos H&A = ingen utbildning..?

         Svara

   Det är väl ingen som har lagt ut det ?

   Svara

    Va? Jo. Anitha la snabbt ut en kommentar på sin story som hon nu tagit bort

    Svara

     All denna vuxenmobbning. 🤦🏻‍♀️

     Svara

     Men herre gud! Nivån på Schulmanklanen är så oerhört lågt. Att det finns folk som sponsrar deras lyxliv är för mig en gåta! Och att där finns folk och företag som vill synas med dom är helt obegripligt.

     Svara

     Men herregud vilket konstigt inlägg. De har ju barn, hur tänker de att deras barn ska lära sig hur man beter sig?

     Svara

     Men shit. Har anitha mördat deras hund eller vad fan är det med dom?

     Svara

     Är det inte lite märkligt att Lina Thomsgård (Rättviseförmedlingen), som ska vara en sådan kämpe för kvinnor, hakar på detta?

     Dagisnivå oavsett, extremt tacksam att det finns noll dylika personer i min umgängeskrets, skulle inte stå ut i många sekunder annars.

     Svara

      Vad har Lina kommenterat?

      Svara

      JA! Blev fett besviken

      Svara

      reagerade också på det!! Jättekonstigt faktiskt. Hon skrev ”SATAN då missade jag Lillé Clementzée igår?!?! HELV”

      Svara

       Det kanske har börjat långt tidigare med något som vi inte vet om. Då kanske det inte är så konstigt ändå.

       Svara

       Jättebesviken på Lina. Kan vi inte alla kommentera hennes kommentar?

       Svara

        Ja kan vi inte göra det alla i grupp!? För utifrån en mening i ett instagraminlägg har vi hela bilden klar för oss. Och de är hemska mobbare allihop de där schulmans Amanda, Sigge och Axel.

        Svara

         OCH DÄR plockade Lina bort sin kommentar. Vågar inte längre stå för det kanske? Riktigt urpatetiska allihop faktiskt.

         Svara

      Extremt märkligt…

      Svara

     Fyyyyyyvad lågt att de retar hennes val av efternamn.

     Finner inga ord. Vuxna människor!!!

     Svara

      dessutom efter att ha drivit henne till att byta pga hon ABSOLUT inte fick bruka samma namn som dem efter skilsmässan från Calle. Kan de inte liksom bara låta henne vara? De har ju fått sin vilja igenom?

      Svara

     Gud, vad är det här för människor?

     Svara

      Ett jäkla iq befriat pack hela bunten som skall få kritisera och mobba andra men vrålar som om pungen fastnat i gylfen varje gång dom får smaka sin stinkande illalyktande medicin

      Svara

    Jodå. Ett riktigt vidrigt inlägg med. Hon verkar inte ha alla hamstrar i buren den där. Ingen av Schulmans verkar ha en särskilt fräsch människosyn överhuvudtaget. Ingen av dom tänker heller på vilket effekt det här kommer ha på Anita och hennes vidriga exmans barn i framtiden när de förstår vad pappa och hans bror med familj har utsatt Anita för. Att de sitter öppet och mobbar Anita i sociala medier är fan skamligt och den översittarstilen är så fruktansvärd. Det kryper i hela kroppen på en när man ser vad dom gör. Tro fan att hon inte vill kopplas med det namnet mer. En klan av mobbare. Vuxna mobbare. Vilken vuxen människa med ett und av IQ och EQ beter sig så här? Mållös…hoppas att camcam fixar ett inlägg om denna Julia som öppet mobbar Anita tillsammans med familjen rövhål.

    Svara

     Anitha är själv inte guds bästa barn. Vi vet inte vad som hänt före detta. Har svårt att tro att detta skrevs helt utan anledning nämligen.

     Svara

      Varför? Bröderna schulman är ökända för sin utbredda mobbning. Nu har de hittat en liten tjej som kan förs deras talan för dom. Hon framstär som en idiot och dom kan bara glida med. Seriöst. Dom pushade Anita till att byta namn och när hon gör det så hånar dom henne över en middag? Fräscha människor.

      Svara

       Det var ca 20 år sedan Alex hade sin blogg, Calle har aldrig bloggat ”elakt”. Du tycker inte att du drar för stora växlar utifrån ett par rader på instagram?

       Svara

        Ja Calle är ju ett under av empati, särskilt när han insinuerar att hans barns mor har alkoholproblem och är en olämplig förälder – på sociala medier…

        Svara

        20 år sedan var ju en nätt liten överdrift, 2007 peakade bloggen på Aftonbladet och stängdes även ner efter Alex skrivit om en kollega på AB.

        Svara

   Julia ”Friendforce” är väl systrarnas nya Redgert: utropas som geni och är för ett tag upptagen i den innersta kretsen. Men så plötsligt visar sig den lilla älsklingen illojal genom att t ex säga upp sig och vänskapens vackra lilla ankdamm bottenfryser. Kom ihåg var ni läste det först.

   Svara

    Spot on.

    Svara

    Usch. Jobbat för två systrar som betett sig exakt så. Börjar misstänka att arbetsmiljön hos H & A är liknande. *ryser*

    Svara

    Vad fan håller de på med?? Jag äcklas av de här människorna! De jobbar med så jävla meningslösa saker och deras insats för samhället är NOLL. Ändå ska de ha så jävla mkt uppmärksamhet och de tar sig själva på så extremt stort allvar. Klanen Schulman är galen och deras polare Friendforce är fam helt galen. Riktigt vidriga människor allihopa.

    Svara

   Eh fast va, är inte Anithas instastories som Julia lagt upp helt sjuka? Gör kopplingar till slaveri och Julias hudfärg. Inte ok!

   Svara

    Men vad lägger Anitha upp?! Vad håller människan på med? Tror hon att det där är bättre än det hon la upp innan, som hon sen tog bort? Kolla Julias instastorie. Det är verkligen inte okej.

    Svara

     Cam cam, skriv ett inlägg om den här härvan! 🍿🍿🍿

     Svara

      Har nån printscreenat allt?

      Svara

    Anitha gör och säger många konstiga saker. Det verkar saknas spärrar där ibland.

    Svara

   De skulle skämmas – hela högen!!

   Svara

   Men de var inte elaka eller otrevliga på något sätt i avsnittet om drevet. Vad är det som får dig att tycka att de ”blivit som Alex”?

   Svara

  Du är inte lika tacksam att ge sig på. Du har inger att förlora på att få ett dåligt rykte.

  Men ja. Det är det som är upptakten.

  Svara

  Du är inte lika känd som Elaine och att ha en bloggbevaknings-blogg låter inte lika seriöst som att vara retorikexpert. Inte lika stor idé att ge sig på dig.

  Svara

   Retorik”expert”

   Svara

  Snark. Varför lyssnade du inte innan du publicerade detta? Tyckte (för ovanlighetens skull) att deras resonemang och analys var otroligt bra, nyanserad och inget hetsande alls. Fattar inte ens hur E och C fick det till något annat. Men de vill väl dra igång något. Som vanligt.

  Svara

   Otroligt bra analys och resonemang?? Har jag lyssnat på fel pod? Vad jag hörde var två kvinnor som satt och jämförde flyktingarnas situation i länder de kommer till med att vara sommargotlänning… ”icke önskvärda”.
   Bland annat. Samt totalt oförmögna till något som helst försök till självrannsakan. ”Kan inte alla bara vara jättesnälla mot varandra hela tiden” Snyft.
   Märkligt uttalande dessutom av en kvinna som lever med en man som är känd för att vara elak. Tyckte hela avsnittet kändes regisserat dessutom, gissar starkt att Alex har varit med och styrt upp det upplägget.

   Hela familjen/klanen Schulman/Eklund håller på att hamna i medieskugga. Deras publik och målgrupp är ung och självklart kommer unga människor inte att fortsätta lyssna på medelålders, penninghungriga gubbar och tanter.
   Så nu gäller det att hålla sig kvar i medieljuset till varje pris. Det värsta som kan hända vore ju att ”fölk” rycker på axlarna och säger
   ”Schulmans? Äh – vem fan bryr sig?”

   Svara

    Helt rätt AN. Jag tror att folk tröttnat på deras självgodhet och offermentalitet. Jag tror dom ser det i form av minskade intäkter, vilket skrämmer skiten ur dom. Det är ren och skär desperation från deras sida. Vad kan annars ligga bakom?
    Det retar dom oxå uppenbarligen till vansinne att Anitha valt att dissa Schulman namnet och att hon utan Calle vid sin sida fortfarande är framgångsrik. Vad kan annars motivera att man sitter och hånar, likt 7 åringar, sina barns kusiners mamma öppet på Instagram för att hon gör ett namnbyte.
    Och deras jämförelse med flyktingar…
    h e r r e g u d.

    Svara

     Som tidigare trogen lyssnare till Fredagspodden blev det för ett tag sedan just ”deras självgodhet och offermentalitet” som fick mig att tröttna. Handlar INGET av deras varumärken och orkar verkligen inte lyssna på podden. När jag ibland gått in på deras respektive IG har jag märkt en förändring även där; mkt mer ”skämt” på andras bekostnad och noll självinsikt. Väldigt osmakligt, faktiskt.

     Svara

    Nej de jämförde inte sig själva med flyktingar, det de menade var att det finns en fientlighet mot de personer som inte är som en själv, som är otäck.

    Det var 15-20 år sedan Alex bloggade ”elakt” ibland. Det är inte vad han är känd för idag.

    Deras målgrupp är inte så ung, de flesta av Alex och Sigges lyssnare är i deras egen ålder. Varför skulle de känna att de ”nu måste hålla sig kvar i medieljuset till varje pris”? Alex och Sigges podcast går enormt bra, likaså Amanda och Hannas.

    Svara

     Hur mycket gav Schulmanklanen dig fickpengar för att skriva och fjäska dem?

     Svara

      Deras älsklingar rycker alltid ut i försvar..utan betalning..älsklingar betalar gärna Schulmans så att dom kan fortsätta leva lyxliv dock.

      Svara

       Du har så låg nivå på allt du skriver så att jag faktiskt tycker lite synd om dig.

       Svara

  Jag lyssnade på podden, jag tyckte det var intressant att de menar att Elaine inte behövt ta åt sig eftersom det inte var personligt åt henne etc. Men det känns som att HA själva är rätt bra på att prata om personer som uttryckt något de blivit upprörda över, trots att det inte är något som rör dem. T.ex har de blivit irriterade på både Blondinbella och Yogagirl när de pratat förlossningar, hånat Cecilia Blankens när hon lade upp en gråt-selfie efter att Trump vann valet etc. Så där lever de inte direkt som de lär. Jag undrar också varför A ens lade upp den där storyn när hon visste precis hur infekterad debatten var (hon sa bl.a. i podden att Sigge fått dödshot), med den kunskapen borde hon kanske kunnat förutse att många skulle bli upprörda av hennes skämt, när man har så många följare. De kritiserade även Elaine för att spela på känslor i sin argumentation, det var lite roligt för det är ju damerna otroligt bra på själva i allt från reklam till försvarstal. Det var rätt tydligt att de blev skärrade över att tappa sponsorer och kunder, och pratade om att man måste tänka på att företag har många anställda som ska få lön och att man därför inte ska bojkotta osv. för det drabbar ju de anställda, tydligt att de menade sitt eget företag.

  Svara

   Tänkte på yoga girl när jag lyssnade o de sa att dem aldrig skulle ge sig på en enskild person. Men de hånade ju yoga girl för att hon ville föda hemma?

   Svara

    De har även hängt ut Lofsan för att hennes man kritiserade deras kosttillskott. HUR kan Lofsan vara tillsammans med en sådan man, vad säger det om henne typ… Ska man då kritisera henne för det Alex gör? För det är ju ändå en del… 👀

    Svara

     Alex har inte gjort något överhuvudtaget här. Blandar du ihop honom med Sigge? Som inte heller gjort något fel.

     Många verkar uttala sig tvärsäkert om hur hemska alla Schulmans är enbart efter vad de läst här eller på Elaines insta.

     Svara

    De sa då även att yoga girl inte skulle yttra sig om att föda barn. Har man inte fött några så ska man inte ha en åsikt heller… men nu sa de ju att ingen skulle ha tolkningsföreträde inom nåt ämne?

    Svara

     Har man fött barn har man såklart tolkningsföreträde och jag tror och hoppas att de sa det på ett mjukare sätt än vad du antyder. Annars var det inte ok. I andra sammanhang där det inte är lika tydligt vad andra varit med om och vad andra gör för exempelvis utsatta barn (en del pratar inte om sådant) har man faktiskt inte tolkningsföreträde eller rätt att paxa en fråga/ett ämne eller utse sig själv som expert.

     Svara

   Och sedan kan man ju undra varför Elaine INTE skulle ”spela” på sina känslor. De kan inte ens ha försökt att tänka där… 🙄 🤦‍♀️

   Svara

   Amanda nämnde inte Elaine i sitt instagraminlägg. Hon skrev att hon var ”lycklig att umgås med riksmobbaren och pedofilanhängaren” för att Alex och Sigge blivit kallade det och utsatta för drev med mordhot, pedofilianklagelser mm. Hon ville påvisa hur sjukt det är att kalla dem för detta. Hur har det med Elaine att göra?

   Svara

  Tycker du borde lyssnat innan du publicerade detta inlägget

  Svara

   Tycker ingen borde lyssna på mobbarna och skrytfjantarna! Ej heller köpa något av deras skräp! Skräp de aldrig skulle använda själva!

   Svara

    Jag kommer fortsätta lyssna 🙂

    Svara

     Åh, älskling! Om du verkligenverkligen är på vår sida så köper du också lite polyester med rosetter och knyt!

     Svara

    Skulle aldrig få för mig att lyssna på en skräppodd av två pretto mobbande PR-damer. Det hade varit ett nederlag utav guds nåde. Snacka om att kasta sten i glashus, H & A är sjukt patetiska…

    Svara

   Varför? Jag ser ingenstans att Camcam haft åsikter om något. Hon ber om våra åsikter.

   Svara

   Camilla skriver inte kritiskt om sina kompisar, bla Elaine. Det hade inte spelat någon roll om Camilla lyssnat först eller inte, hon står redan på Elaines och CW:s sida.

   Det är smart att försöka bli vän med Camilla. Tidigare skrev Camilla kritiska inlägg om båda, men det fick ett hastigt slut när Camilla svartmålades deluxe på deras instagramkonton. Samma sak med Lady Dahmer.

   Svara

  Inget för mig, lyssnade 4 minuter av min dyrbara tid. Riktigt dravel, men det kanske roar många.

  Svara

  Jag lyssnade på podden och jag läste allt på instagram när det hände. Jag anser att Hannah och Amanda har väldigt lite självdistans. Men det tycker jag gäller Elaine och Cissi också. Det är så synd för alla fyra vill lyfta kvinnor. H & A gör det mera kommersiellt, men de vill verkligen lyfta kvinnor i arbetslivet mm. Elaine är på barnens sida och Cissi stöttar utsatta kvinnor. Det är såklart mer hedervärt att ägna sig åt det som Elaine och Cissi gör, men jag tycker också att även de är bra på att hitta saker att hoppa på besinningslöst. Den hemska låten som de flesta av oss kan vara överens om att den var vedervärdig. Den hade aldrig hamnat på topplistorna på Spotify om det inte var för Elaine, hon lyfte fram en tre år gammal låt och gav den så mycket rampljus. Jag vet inte, jag tycker att alla fyra blir otroligt kränkta för allting och det kan ses som det är mer synd om E & C för deras motiv styrs inte av det kommersiella.

  Svara

  Detta Camilla skulle du lyssnat på innan du skrev ett inlägg om det.

  Svara

   Varför?

   Svara

  Jag håller med Cissi Wallin i MYCKET och känner en vansinnig empati gentemot henne vad gäller hela skitsituationen med Virtanen, men hon kan verkligen skapa drev helt i enlighet med sin egen definition.

  Svara

  Cissis definition av drev var ju exakt det de skapade med Mr Cool-gate? Formuleringen om ”blåses upp till orimliga proportioner”. Antingen var de som Amanda då säger smarta nog att fatta vad de håller på med, men tolkar man dem är de helt enkelt inte så smarta då.

  Svara

   Ja det var som en exakt analys av det hon själv hetsat till många gånger. Har aldrig sett att hon säger åt de som skriver elaka kommentarer, använder fula ord, går överstyr och helt lämnar sakfrågan osv. Det brukar ske ganska omgående i hennes kommentarsfält. Istället har hon med tiden utvecklat ett ännu mer hetsande onyanserat sätt att skriva inlägg på.

   Svara

  Avsnittet var chockerande inriktat på att skada både Elaine och Cissi. Allt verkar basera sig på att Amanda fick hat efter sig när hon hade lagt upp en bild där de umgicks med Sigge och skrivit typ ”här hänger vi med en som gillar pedofiler” eller åt det hållet. Elaine reagerade på Sigges försvar av Mr Cool´s låt i tidigare podden Alex & Sigge. A&H gör det inte snyggt, inte sakligt utan sveper enbart in sig själva i gigantiska offerkoftor. De hänger ut Elaine för att vara en person som enbart är ego samt uppviglar till hat, hets och drev. Cissi nämns flera gånger med blir inte alls lika påhoppad som Elaine. Amanda menar att Elaine har startat ett drev, en hatstorm, mot henne fast det med högsta sannolikhet är läsare från flera plattformar som sett Amandas jäklig obehagliga och hånfulla inlägg som har reagerat. Varför skämtar man om pedofili? Så jävla fult gjort av dem. Backar helt klart Cissi och Elaine och ser fram emot att höra deras svars-podd.

  Svara

   Amandas instagraminlägg hade inget med Elaine att göra! Hon skrev;
   ”Så lycklig att umgås med pedofilanhängaren OCH riksmobbaren”.

   Inte ett ord om Elaine. Hon skrev detta för att visa på orimligheten i att hennes man och Sigge råkat ut för drev och blivit kallade riksmobbare respektive pedofilanhängare. Sigge är verkligen inte en pedofil och Alex är ingen riksmobbare! DETTA reagerade Amanda på, inget annat.

   Det var Elaine som då la ut ett inlägg om Amanda på Instagram där Elaine fick det att framstå som att Amanda var elak mot Elaine och att hon skämtade om Elaines upplevelser. Detta stämde ju inte överhuvudtaget, men hennes läsare trodde på detta och attackerade då Amanda i ett enormt drev. Alla hennes sponsorer genom livet kontaktades, hon hotades, kallades pedofilanhängare och hatet tog aldrig slut.

   Svara

    Men snälla. Enormt drev???!!! Attack??? Slog upp överdrivt i SAOL och såg ”anonym” där.

    Svara

     Sigge fick flera allvarliga mothot. Han blev anklagad offentligt av en mängd personer för att vara en pedofil. Samarbetspartners kontaktades med info om att han gillar pedofiler och själv är det. Han fick massa kommentarer om vilken vidrig människa han är osv. Detta helt ogrundat. Han hade försvarat en konstform, men sa ändå för att förtydliga att låten inte var bra.

     Jag vet inte vad du menar med drev om det inte är detta? Du kanske ska slå upp det ordet istället?

     Svara

      Du skrev att Amanda attackerades i ett enormt drev. Det gjorde hon INTE. Jag läste varenda en av de kommentarer som hon sedan raderade, morgonen efter när alkoholen gick ur kroppen och vargtimmen slog till. Ja, några få var otrevliga och resten var frågor och påståenden om att folk skulle sluta lyssna på podden. Så ja, du och dina älsklingar överdriver. De förstår inte att de skadar sitt varumärke och utan det är de inget. Det är bara ett luftslott.

      Svara

       Jag läste också kommentarerna om Amanda. Här, hos Amanda och på CW:s och Elaines blogg. Det var många väldigt hatiska otäcka kommentarer med märkliga irrelevanta beskyllningar om bla pedofili. Hennes samarbetspartners kontaktades och det ifrågasattes hur de kunde samarbeta med en så hemsk människa. Är inte det ett drev?

       Amanda hade inte gjort något fel.

       Svara

  What?? Är du i Paris?!? Hade ingen aning…. 😉😂

  Svara

   Hon har bott i USA också, om du inte visste! Många som missat det!

   Svara

    Men… vad föredrar hon för temperatur på sin cola zero då? Oerhört dåligt med info här!!!!

    Svara

    Haha

    Svara

   Vulevukosheaveckmoasäsoar?

   Svara

    Êtaschelémetrescheiveboa!

    Svara

  Dom påminner om två ungdomsmobbar tjejer som tillhör dom coola som inte tål att bli emotsagda för det har ingen vågat innan.

  Stötte på en sån i våras(vi är 30) år, jag knäppte tillbaka på näsan fast på ett trevligt, roligt sätt så det liksom blev så att hon gjorde bort sig själv med sin handling och hela rummet vågade skrattade åt henne, hon som va så bitchig så alla frös till is. Och ingen har vågat bemöta henne innan, hon va mobbaren i tonåren, jag va nörden.

  Som tur va blev hon så skamsen så hon försökte i panik förklara sig och bli trevlig på rösten, men skyndade sig ut med svansen mellan benen. Sen dess har hon undvikit mig.

  Först tyckte jag synd om henne, och skämdes för hennes skull, kände mig elak. Men det gör jag inte längre😝

  Alla mobbare behöver inte hårda ord, uppläxningar eller förklaringar för att tas ner på jorden. Nu är dom iofs i en ”klan”, och jag vet inte hur det fungerar då.

  Synd om Elaine är det, jag vet hur illa man mår och kärlek till henne❤️

  Svara

  Jag lyssnade i 7 minuter men var tvungen att stänga av! Herregud, maken till offerkoftor har sällan skådats. Det är faktiskt läskigt hur två vuxna kvinnor kan sitta och manipulera sina lyssnare på det sätt som de gör. Och rama in det med massa hjärtan och kärlek. Jag är förvånad över hur många som gång på gång ändå håller dem om ryggen.

  Svara

  Alltså. Detta är bara en massa dravel och skit.

  Elaine borde säga ”jag är ledsen att jag inte förutsåg att mitt agerande skulle få sådana följdeffekter. Jag tar självklart avstånd från alla påhopp, hot mm som drabbat Amanda mfl i samband med denna debatt. Jag hatar ingen i denna debatt, jag tog illa vid mig av en story som jag såg mycket osmaklig i sammanhanget”

  Amanda borde säga ”jag lade upp en story för att plocka ner den absurda situationen som uppstått. Jag gjorde det med glimten i ögat, tillsammans med en otrolig trötthet av hur allt eskalerat. I efterhand har jag insett att den inte landade i god jord och istället bara eldade på den situation och debatt jag ville lugna. Jag är ledsen för hur jag uttryckte mig i det jag avsåg vara ett skämt. Elaine för en viktig kamp och självklart stöttar jag barns rätt att växa upp utan sexuella övergrepp och hatar pedofiler. Det får ingen tro något annat.”

  Eller typ något sådant och sen bara MOVE ON! Ffs! Det är bara ett sånt ankdammstjafs av allt hela tiden. Fokus tas helt från vad som betyder något. Man behöver inte göra våld på sig själv, man behöver inte låtsas som att man inte står för något som man faktiskt tycker. Man kan be om ursäkt för de specifika detaljerna som orsakar något, man behöver inte låtsas byta åsikt, vilket Amanda verkar vara inne på i sin podd.

  Sen förväntar jag mig att om man har en stor plattform/ är influencer så tar man ansvar för sina följare. Det gör man genom att om man märker att det man publicerat fått egna ben, då gör man en klar och tydlig markering att detta inte är ok. Man gör det innan ”andra sidan” hinner reagera. Man kan inte publicera något som drar igång något och sedan bara ta händerna ifrån det, backa och säga ”nej vaddå, jag kan inte rå för hur mina följare agerar, det är vuxna människor”.

  Det är ingen som har rätt eller fel, allt är bara en rad händelser eller uttalanden som eskalerat in absurdum. Och att man inte håller isär ”Schulmanklanen” och ”Elaine och Cissi” gör det bara värre. Låt alla stå för sin egen åsikt och inte bära sin svågers eller kollegas ryggsäck.

  Svara

   Bra rutet.

   Svara

   Hanna & Amanda har en stor plattform. Kommer de ta ansvar för hur deras följare ser på Elaine och Cissi efter deras podd? Betänk att det kanske än nya lyssnare som inte är insatta i historien. De kommer ju se E och C som riktiga ärkesvin. Förväntar du dig att Blondinbella och Kisse också tar ansvar för sina följare? Du har poänger i din kommentar men den faller lite där känner jag.

   Svara

    Yes, det förväntar jag mig. Däremot inser jag väl att just ordet ”ansvar” skjuter lite bredvid mitt eget mål. Det jag menar är att när man märker att ett ”drev” (kalla det vad ni vill) är igång, måste man rannsaka sig själv. Saker exploderar så vansinnigt snabbt med dessa medier och plattformar så man måste ha lite känsla när man kastar sig in i en debatt. Även om man själv har rent mjöl i påsen och kan stå för det man skrivit även när det blåser motvind, så blir debatterna (bevisligen) lätt ganska skeva, personliga och osakliga. Man kan aldrig ta ansvar för vad andra gör, och det är väl här jag uttryckt mig lite knepigt, men man kan absolut säga stopp och ta avstånd ifrån det som havererar. Jag tycker att det är viktigt, debattklimatet på det här sättet är inte på samma sätt som när man skriver en debattartikel i en dagstidning eller håller en paneldebatt med moderator och om man väljer denna typen av plattform för sina debatter så måste man ta konsekvenserna. Man hade ju inte tagit dem på sin instagram om inte syftet vore att få stor räckvidd.

    Kanske klargjorde jag hur jag menade, kanske grävde jag ner mig mer 😅

    Svara

    Nu när jag läste din kommentar igen; ansvar för hur man ser på någon är alltså inte det jag är ute efter.

    Svara

  De är töntar alla fyra. H&A är de som är älsklingar med alla offentligt men snackar skit privat och pikar folk lite i smyg då och då. De är erkänt dåliga på att ta kritik men måste förr eller senare inse att vuxna människor inte sticker huvudet i sanden på det där sättet. CW hånar och förminskar folk hela tiden om de råkar ha fel åsikt, offentligt. Hon ska inte prata om drev. Elaine, ja hon är väl den enda som har någon slags rätt att vara kränkt här, men knappast pga att Amanda skämtade om Sigge på sin story. Det här är en storm i ett vattenglas för alla som inte lever i deras Stockholm/mediabubbla.

  Svara

   Vad olika man kan tycka. Tycker Elaine är en av de värsta

   Svara

    Har inte så stor koll på elaine annat än vad hon skrivit just i detta sammanhang.

    Måste tillägga att när Blondinbella hade sin antifeminismperiod för några år sedan och gjorde massor av rent elaka uttalanden fick hon också kritik av bland annat Cissi och lady dahmer. Mycket kan man anklaga henne för men inte för att vara ett offer. Hon var inte klok såklart men jag beundrar henne ändå för hennes förmåga att skita fullständigt i vad andra säger, något H&A borde lära sig.

    Svara

    Varför tycker vissa så illa om Elaine? Förstår inte.

    Svara

   Team no one.

   Svara

    Hear hear! Men det är ju kul med bråk där man inte håller med nån. Fram med popcorn!

    Svara

  Skulle inte gå för mig att lyssna på Amandas p Hannas pod men jag sätter faktiskt intechellet Elaine särskilt högt. Hon dömer människor utan att ha ngt som helst bevis för det hon påstår o ibland kommer hon med lögner som t ex att Woody Allan är gift med son adoptivdotter. Helt fel.

  Svara

   Woody Allen är gift med sin fd frus adoptivdotter, alltså hans styvdotter.

   Svara

    Ja o det är inte dotter. Antar att denna kvinna är gift med WA helt frivilligt. Dom har varit gifta i många år, minst 15. Hon är väl oxå en vixen kvinna. Mkt yngre än WA men Mia Farrow som förfasade sig över åldetsskillnaden var ju själv gift med Frank Sinatra som var mkt äldre än hon.

    Svara

     Allen är född 35, soon-yi previn 70, Sinatra född 15, farrow 45. Allen o previn har varit gifta sen 97.

     Svara

     Jamen… Att inleda ett förhållande med sin styvdotter kan väl inte ses som vidare fräscht? Jag förstår att Mia Farrow reagerar på åldersskillnaden där, det är väl skillnad på att vara ihop med någon helt ”o-relaterad” släktmässigt. Jag skulle själv tycka det kändes äckligt om min man blev ihop med min (nu vuxna) dotter från ett tidigare förhållande, han har ju haft en fadersroll under hennes uppväxt. När går man från en faderlig kram och puss på pannan till ”henne vill jag hångla upp”?

     Svara

      Håller helt med dig. Självklart är något fel med Allen. Men, det är värt att veta att han och Farrow aldrig bodde ihop, trots att de adopterade ett barn ihop plus fick ett biologiskt. Inte helt okomplicerat. Och att se Previn som offer känns inte heller helt rätt.
      Som mamma har jag svårt för både Läckberg och Clemens och Bagge. Vore besvärligt om min son gifte sig med en kvinna som var 10-15 äldre. Tycker prcis lika om alla män som tar troféhustrur

      Svara

       Har du då oxå problem med alla dessa män som har kvinnor som är 10-20 år yngre? Hur ser du på Persbrandt/Lundell t ex? Eller någon av de otaliga andra exempel runt oss som ingen reagerar på när det är omvänt? Varför är DET ok?

       Svara

        Skrev hon inte det?

        Svara

        @Läckberg:Ja, det skrev ju den anonyma, hen hade samma problem med troféhustrur, ingen könspreferesn. Tror en hel del har problem med äldre män och yngre hustrur, faktiskt. Udda. Men det handlar om makt och pengar. Ytterligt sällan man ser en fattig gubbe landa en ung snygging. Eller tvärtom, ful käring med ung man. Om det inte finns pengar och makt. Kärlek är inte bara en fråga om kärlek, som man kanske tror. Det finns ett utbytestänk också.
        Själv tänker jag att det skulle vara svårt att leva med någon som saknar ens referensramar. Märker ibland att yngre inte har en susning om saker som jag tar för självklara.

        Svara

     Mia Farrow och Woody Allen blev ett par då hennes dotter (och Woodys framtida fru) var 10 år gammal. När det förhållandet tog slut var dottern 22 år. Fem år senare gifter sig Woody med sin styvdotter. Att hävda att Mia Farrow förfärades över åldersskillnaden är att underdriva det hela å det grövsta

     Svara

    Han var aldrig gift med Mia Farrow så hans fru har aldrig varit hans styvdotter.

    Svara

     Jag är inte gift med pappan till mina barn – har de aldrig haft nån pappa alltså?

     Svara

     Vi kan kalla henne för ’bonusdottern’ om det får dig att känna dig mer bekväm

     Svara

   Det är han. Jävla pedofiläckel.

   Svara

   Och det var inte det hon skrev alls heller. Blir förskräckt över hur dåligt många tolkar text.

   Svara

    Jo, det var så Eksvärd skrev, hon hade missuppfattat allt men rättade sig i kommentarerna sedan.

    Svara

  Verkligen ankdamm och kränkthet på högsta nivå. Istället för att prata med varann sitter man o skriver allt på sin egna kanal. Tycker inte bättre om nån av dessa människor..

  Svara

  Amanda har stora raderarfingret igång på Insta-inlägget om podden. Det var en kvinna som skriver för Resumé som hade kommenterat nånting med ”Nope, köper inte det där. Och sen nånting om att de ”provocerar fram räckvidd” eller liknande för att få sponsorer samt att ”jag kommer att se över vad jag har hos er”.
  Tyvärr har Amanda såklart raderat den, var det någon som läste den och vet vad hon menade?

  Svara

   Tyckte väl att de kritiska kommentarerna under inlägget var oväntat få, det förklarar saken. Jag kände att det var det absolut sista avsnittet jag lyssnar på med Hannah och Amanda, har gått från att se upp till dem och älska Fredagspodden till att känna att de är två riktigt korkade personer med otrolig hybris och obefintlig självdistans. Kände det redan efter Hers-snyftandet. De tål inte saklig kritik, och att sedan kalla kritik för kvinnohat? Förminska inte kvinnohat på det sättet! Mobbingen mot Anitha som de tillsammans håller på med är rent ut sagt vidrig. Jag tror att deras lilla framgångsbubbla kommer spricka snart, känns som att många börjar få upp ögonen för deras beteende. Jag skämdes hela avsnittet igenom å deras vägnar.

   Svara

   Såg den kommentaren ”Nope, köper inte det här” men som sagt den verkar har försvunnit

   Svara

   Det var Amanda Oxell som skrev det. Hon skrev typ ”jag som media planner är besviken på ert agerande och att ni försöker provocera fram räckvidd” (parafrasering, kommer inte ihåg exakt). Spot on av Amanda O som ändå är en branschröst

   Svara

    Ja, det är så ledsamt att dessa infantila bråk fungerar. De provocerar fram räckvidd. Elaine och Cissi är ju kända och gör karriär på dessa bråk, annars hade ju ingen vetat vilka de är. Och Hanna och Amanda gör samma sak för det fungerar när folk är upprörda och klickar mycket. Jag hade inte ens vetat om att de hade en podd om inte bråk som dessa kommit fram.

    Men vad gör dessa klickjakt med vårt offentliga samtal? Att det hetsar fler att göra samma, tills vi alla bara skriker provocerande grejer för att få maximal uppmärksamhet.

    Det är ju detta som jag egentligen hade velat ha en bloggvevakning om. Någon som kan tydligt och skarpt plocka isär dessa strategier och belysa det cyniska och pengakåta klickjagande som alla influensers håller på med. Inte med denna bloggs röriga ”humor”, hets, katt-snack och promotande av författaren själv.

    Svara

     Du kanske ska starta en egen blogg med den fokus du vill att en sån blogg ska ha?

     Svara

      Jag skulle älska den bloggen! 😍

      Svara

  Den här sommaren har väl alla förstått att vi behöver bekymra oss över klimatförändringarna och göra något åt det. Efter att ha sett drevet mot ”mr cool”, hatet som följde, nu lyssnat på en denna usla podd, läst cissis och elaines lika usla inlägg så är jag rätt nöjd om det går åt h-e. Sämre mänskligt klimat, på dagisnivå dessutom bland vuxna människor, är svårt att hitta historiskt. Imorrn köper jag ac och luftvärmeväxlare så vi skyndar på det här.

  Svara

   Hur lyckas man ens få in klimatförändringar i det här tjafset? Ändå bra jobbat måste jag säga.

   Svara

  Dessutom språket i HA:S podd… Mest av H som ba, asså, liksom, s’här att , a’mäh. Plus avbryter A exakt hela tiden. Har slutat lyssna.

  Svara

   Haha – reagerade också på det… Pinsamt.

   Svara

    Och ”iiii det här/,där”

    Svara

  Äh ska bli skönt att slippa Elaine hon har blivit för mycket, först sticker hon ut hakan i alla ämnen hon kan komma på .Sedan blir hon stött när folk inte gillar det oavsett om det är andra kändisar eller läsare.. Nej så trött på henne. Hon var ju smart och tog kontakt med Cam Cam direkt så sedan dess har ju inte Camilla skrivit ett kritiskt ord om Elaine.

  Svara

  Tl;dr: Alla är dumma i huvudet.

  Drevet mot Mr Cool och Sigge Eklund var ju helt sjukt, så fattade precis varför Amanda gjorde en sån story. Ofattbart att han blev kallad för pedofilanhängare. Man får tycka att det är fel att skoja om pedofili, men de är ju inte pedofiler!!!!!!! Däremot är H&A också asdåliga på att ta konstruktiv kritik, tänk på det löjliga ocker-tabletterna de sålde.

  Tycker även anitha verkar knäpp (eh, slaveri-grejerna. Wtf?), men det kändes lite elakt/onödigt att håna och driva om att hon bytt efternamn. Speciellt när schulmans tydligen hatade att hon hade behållt det ett tag. Hur ska de ha det egentligen?

  Det tristaste att dock att Julia @friendforce som egentligen är så sjukt rolig hänger med töntarna Hanna och amanda och det episkt löjliga ”Daisy grace”.

  Svara

   GLÖMDE DET TÖNTIGASTE AV ALLT: vem fan bråkar med någon via sociala medier? Så sjukt jävla töntigt. Avsaknaden av integritet gör att jag sekundärskäms så mycket för exakt alla dessa kvinnor. Avgå alla!

   Svara

   Ja hon måste ha fått BRA betalt för att gå ombord på det sjunkande Polyesterskeppet

   Svara

    Polyesterskeppet, underbart…

    Svara

  Att de orkar!! 😂😂

  Sandlådenivå på alla..

  En sak är säker, det går aldrig tala en idiot till rätta så varför försöker de ens?!

  Svara

  Kollade kommentarerna på Amandas Instagram innan idag då var det stor övervikt av negativa men sakliga kommentarer. nu är det bara fjäsk kvar. Så otroligt oseriöst och komiskt att sitta och radera all kritik 😂Hoppas nån tagit skärmdump på alla kommentarerna

  Svara

  Vad är det med Anitcha och Friendforce, vad har hänt? Missat!

  Svara

  Vad är det egentligen som hänt mellan schulmanklanen och anitha. Varför beter man sig så här ?

  Svara

  Amanda har ägnat dagen åt att radera sakliga men negativa kommentarer. Hon låter bara de pluttinuttiga kommentarerna vara kvar. En som jag reagerade starkt på var ”lgsenelius” som utger sig för att vara kurator på en ungdomsmottagning och TACKAR A&H för en viktig podd om hatstormar. Amanda gillade såklart kommentaren. Jag hoppas för guds skull att ungdomarna aldrig någonsin har personlig kontakt med denna människa när det gäller mobbningsfrågor! Det kan ju gå precis åt helvete då!

  Svara

  Jag lyssnade på podden medan jag gjorde annat. Uppfattar inte att de sa så mkt negativt om Elaine o det Elaine skriver är väl en sammanfattning av vad olika personer i den familjen sagt över tid. Ska lyssna igen dock. Tyckte mest A pratade om att hon blivit ledsen o var respektfull när hon talade om E o Cissi. Kan ha fel!

  Svara

   Respektfull? Har du gått på den enkla? De lindar in hatet med att börja säga att hon är så proffsig, stark kvinna osv. Sen hugger de huvudet av henne, sjukt ful teknik, och lätt att genomskåda om man lyssnar på riktigt

   Svara

    Nej det håller jag inte med dig om att de gör! De var därmed lite spot on på en del samtida problem tycker jag. Om E känner sig påhoppad skulle hon kunna höra in mer än vad som faktiskt sägs och handlar om henne tänker jag. Sen var inte E den enda som skapade debatt kring den vidriga låten o borde inte ta åt sig av allt som sägs av alla kring ämnet tycker jag. H & A känns inte konfliktsugna alls enligt min uppfattning. De ger en förklaring vilket de såklart måste få göra!

    Svara

    Nej jag håller inte med dig om att de gjorde det faktiskt!

    Svara

  En reflektion. Blondinbella ,precis som Hannah och Amanda, är entreprenörer som driver bolag, bildar bolag. Elaine har ju också en karriär. Är dessa människor inte rädda att deras bolag tar skada av det de gör på sociala medier som inte har något som helst med deras bolag att göra?

  Svara

   Nej. Detta är för att hela deras affärsidé bygger på sociala medier. Ju fler klicks, likes, följare osv, ju bättre går det för deras företag. Uppmärksamhet = pengar idag. Det är ju antal följare och deras engagemang som är den riktiga vara deras företag säljer, inte ”varan” de låtsas sälja.

   Så oavsett om man får fler följare pga man gör massa intressanta grejer, eller för att man bråkar och drevar mot folk, så tjänar man på det.

   Och bråk och drev är mycket ”lättare” och kräver mycket färre arbetstimmar än att producera kvalitativt innehåll som intresserar folk, så det blir ekonomiskt mer logiskt att dreva och skapa internetbråk regelbundet.

   Svara

  Som en vanlig Svensson och följer alla så blir man väldigt trött på alla bråk tjafs och drev! Orkar snart inte följa någon….Alla överreagerar och medvetetet och missuppfattar det så himla tråkigt. Enligt min mening är just den värsta Elaine som med sin utbildning är riktigt farlig. Hon pratar om härskarteknik och det är precis det hon utövar själv, hon är så obehaglig att jag får kalla kårar längs med hela ryggen!

  Svara

   Hon vet ju precis vad hon gör när hon lägger ut inlägget om Amanda och påstår att Amanda hånar henne. Amandas inlägg hade ingenting med Elaine att göra! Elaine nämndes ingenstans. Amanda reagerade på att hennes man kallats riksmobbare och Sigge för pedofil och pedofilanhängare. Därför skrev hon att hon var ”lycklig” att umgås med dem. För att det så uppenbart inte är SÅ.

   Varför sätter sig inte Elaines anhängare sig in i situationen?

   Vad som inte finns någonstans bland Elaines eller Cissis instagramkommentarer är svar där de säger ifrån när kommentarerna spårar. De säger sig inte kunna rå för vad läsarna gör och kommenterar, men det minsta de kan göra är att säga till på skarpen.

   Det har aldrig hänt. För de vet precis vad som väntar den person de skriver illa om/hänger ut, och det är nog det som är meningen. Finns annars inte någon rimlig anledning till att inte ryta ifrån.

   Svara

  In och anmäl Amandas Insta för mobbing och trakasserier!

  Svara

   Jag hoppas det är ironi!

   Svara

    Absolut inte! Jag accepterar inga mobbarfasoner av något slag!

    Svara

     Hur har Amanda mobbat Elaine? Ge en utförlig förklaring av det.

     Svara

  Men alltså gud. Någon anklagas för att vara pedofilanhängare? Vad i helvete är det ens? VEM har någonsin träffat på någon som är det? Tycker denna diskussion är så otroligt märklig. Amandas inlägg var totalt ironiskt för att skoja om att det absurda i att Sigge blivit anklagad för att vara pedofilanhängare. Lyssnade på diskussionen i Alex och Sigges podcast och håller så med – allt måste kunna skämtas om. Man kan inte gå in och styra vilka ord som får användas i musik, konst etc., annars går vi nog en skrämmande framtid till mötes. Elaine verkar så färgad av sina egna upplevelser att hon inte kan tänka klart överhuvudtaget. Hannahs och Amandas senaste poddavsnitt var för övrigt mycket bra och vettigt. Håller med dem i precis allting. Folk beter sig så oerhört primitivt och svartvitt, lite som förr i tiden när häxor brändes på bål.

  Svara

   Folk verkar så sugna på att tillsammans få elda upp sig att de inte tar reda på fakta. De verkar immuna inför den, den ignoreras gång på gång som om den vore något som kan hota deras gemenskap. En gemenskap som verkar gå ut på att gång efter annan gå till angrepp i grupp. Angrepp orkestrerade av CW eller Elaine.

   Svara

    Fast genom att påstå att alla som kritiserar går samman i grupp orkestrerat av Elaine och Cissi Wallin är ju löjligt, jag tror dock att många tyckte låten var osmaklig och när Sigge försvarade den så starkt kanske folk reagerade helt av sig själva. Jag försvarar absolut inga hot och trakasserier, tvärtom tycker jag man kan diskutera sakfrågan utan att gå till angrepp åt något håll, Sigge hade kunnat prata om att han tycker det är viktigt att skämta om allt med anledning av debatten om låten utan att samtidigt trycka ner Elaine

    Svara

    Jag förstår inte detta & hur det kunnat bli så här. E kan inte anklaga H & A för saker andra i familjen sagt. Har inte hört H & A säga ngt ont om E. De tycks inte vara ett dugg konfliktsugna. E äger inte debatten om den hemska låten o jag förstår inte hur hon kunnat ta åt sig av A s bild. Man får inte börja ge sig på enskilda personer för deras åsikter och man måste kunna skilja på sak och person och äpplen och päron liksom. Det E varit med om är hemskt, men jösses så många som varit med om liknande saker utan att nämna det. Man får inte glömma en sån faktor i olika sammanhang och göra ner på folk som inte hanterar saker på samma sätt som en själv. Sen är det farligt att börja kräva att folk ska ta ställning mot personer pga deras åsikter. Finns så många orsaker som kan göra att det absolut inte är det bästa i bland. & öppet på nätet -nej tycker jag. Vi måste vara rädda om varandra o alla är precis lika mycket värda ❤️. INGEN stöttar pedofili eller andra allvarliga brott.

    Svara

     ’men jösses så många som varit med om liknande saker utan att nämna det.’
     Ja, sååååå mycket trevligare ju med folk som inte går runt och skyltar med sina trauman!

     Svara

      Nja det sista var det du som hittade på!

      Svara

      Det finns folk som inte håller med Elaine och som själva varit utsatta för övergrepp men inte vill outa sig. Vilket gör att (i vår sjukt tolkningsföreträde-fixerade värld) Elaines ord väger tyngst.

      Svara

      Håller helt med anonym 05.09. Bra skrivet!

      Svara

  Tycker nog att H & A verkar ngt obegåvade faktiskt. Kolla in skrytinlägget om A:s nya kök och bortskämt resonemang om hur länge håller sig förälskelsen i det nya köket…

  Svara

   Antar att Cissis måånga inlägg om sitt nya svindyra badrum inte är ”skryt”? Att försöka gripa efter halmstrån för att få någon att framstå som sämre, vad ÄR det för nåt?

   Svara

    Varför svara med att ställa ngn annan som motpol?

    Svara

    Sjukt omoget…

    Svara

     Att anklaga någon som på en bild glatt visar sitt nyrenoverade kök som hon är jättenöjd med, för att skryta är verkligen ”sjukt moget”.

     Svara

      Du måste helt gå upp i linningen över hur mycket CW skryter om du ser hennes otaliga bilder på nya lyxiga badrummet. Det var vad jag menade.

      Svara

       Hur kort är man om man behöver gå ’upp’ för att komma till linningen?
       Dra inte alla kök- och badrumsentusiaster över en kant…

       Svara

        Googla så kanske du hittar det uttrycket.

        Det är så tydligt när man inte kan argumentera för sin åsikt utan börjar med omogna kommentarer istället.

        Svara

       ”Gå upp i limningen”, är vad jag gör när folk som du försöker svänga sig med ordspråk ni inte förstår..

       Svara

        Autocorrect limningen blev linningen. Inte konstigare än så. Men har man inga vettiga argument så skriver man ovidkommande struntkommentarer istället.

        Svara

  Kom ihåg: Alla inblandade skiter fullständigt i dig och mig. Viktigast är Jag. Jaget är det absolut viktigaste. Jaget och tillhörande varumärken. Glöm fan aldrig det.

  Svara

  Jag skulle vilja veta exakt när Elaine Eksvärd kom med ”saklig kritik” i Mr Cool-drevet. Var det när hon uppmanade folk att anmäla låten utan att lyssna på den? När hon skrev att Anton Magnusson knappt kan vara en människa ens? När hon skrev att det borde vara lagligt att hota någon som skriver sådana texter? När hon – varje gång hon själv fick saklig kritik eller ifrågasattes – tog upp sina egna erfarenheter av sexuella övergrepp?

  Jag tycker inte att Anton Magnusson var superskarp och skitrolig med sin MrCool-persona. Men Elaine och Cissi startade ett drev mot honom, inget annat. De två kom inte med några som helst nyanserade inlägg i debatten.

  Svara

   Sant!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.