Magdalena Graaf ber INTE(!) om ursäkt!

https://www.instagram.com/p/BmrDzp_gJYz/?hl=en&taken-by=graafmagdalena

Vi lever i de lättkränktas land Sverige. Ärligt? Hur orkar ni bråka om ALLT? Reta upp er och rasa?
Politisk korrekt eller inte. Jag är så jävla trött på att ständigt vara rädd för att trampa på landminor.Jag får på riktigt analkramp och svettningar.//Magdalena

Maggan spelar ut sitt ”Same-kort” och verkar mena på att hon inte kan kränka folk på riktigt på grund av det?
Eller varför skulle hon annars lägga ut en bild på sig själv i traditionella kläder?

Medan Ann Söderlund erkänner att hon lärt sig en läxa, och att de ska prata om saker i dagens poddinspelning som hon hoppas att Alexandra vill medverka i medan Maggan tar en lite annan approach.
Jag antar att hon inte kommer utöka hundsamlingen där hemma med en pudel medan Ann kan behöva köpa hundgård.

Så här bemötte följarna Magdalenas inlägg:

Maggan, Maggan, Maggan..
Snacka om att gräva sin grop så djup att de kan anlägga en ny pool där hemma på tomten som Balancelot kan flyta omkring i på en uppblåsbar Enhörning.
Hur ska det här sluta?

kl 23.33 på Instastory kom detta, så frågan kvarstår: hur ska detta sluta?

Eftersom mitt planerade kl 06-inlägg fick gå ut redan igår kväll pga högt intresse så tog jag tillfället i akt att dedikera det här istället till höstens första kl 06-inlägg.

 

213 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är en ny bättre ursäkt ute, hon verkar ha varit igång hela natten. Både hon och kidsen har varit inne och kommenterat/gillat. Blir nog mer spännande att se vad som händer när hon vaknar… Tyvärr känns ursäkten inte så äkta efter de första inläggen hon la upp

      Ursäkten är inte äkta. Hon vill inte lära sig, bara att folk ska glömma och kommentera snälla saker igen.

        Hon är vuxen och kan inte ens ge en genuin ursäkt och erkänna att hon gjort fel. Patetiskt

          Jodå, det kan hon. Sista ursäkten är välformulerad och genuin. Men den tappar sitt värde efter de första inläggen. Hade hon publicerat det hon skrivit nu först av allt så hade jag köpt ursäkten

            Välformulerad, ja. Genuin, nej. Hon mår dåligt för att folk inte köper hennes ursäkt, inte för att hon gjort fel.

            Känns sådär med tanke på att hon avslutar inlägget med att säga att hon är härdad pga av att hon får hat flera gånger per dag. Hon skulle ha slutat innan den meningen, då hade det varit en genuin ursäkt! Vaeför var hon tvungen att få in lite självömkan där på slutet?

              För att det handlar om hur synd det är om henne, det är allt som spelar någon roll i hennes värld.

              Det är den där klassiks offerkoftan stilen hon kör med.

                CamCam och ni andra nu har hon skrivit ett blogg inlägg http://www.magdalenagraaf.se/2018/08/20/en-ursakt-till-er-alla-som-drabbats/

                Verkar fortfarande som att hon inte fattar nått… På detta så kanske hon skall sluta blogga. Hon kan verkligen inte ta kritik!!!

              Då skall du läsa blogginlägget hons skre, ännu mer självömkan: http://www.magdalenagraaf.se/2018/08/20/en-ursakt-till-er-alla-som-drabbats/

                Alexandra Rejsmar har svarat Graaf på sin Instagram och tagit bort videoklippet men tror det ligger ute ändå viral

            Vad har hänt med gilla-knappen?

            Blev så illa berörd när Tristan hade varit inne inatt och försvarat sin mamma. Kanske hon borde tänka mer på sin familj när hon skickar sådant.

            Men nu kom en ordentlig ursäkt från hjärtat.

            Det har ju ändå kommit ut något positivt om än på några personers bekostnad.

            Nu vet jag att ordet indian är lika laddat som n-ordet. Hade faktiskt inte en aning om det utan trodde att indianerna själva kallade sig så. Men nu vet jag att ordet kom från de vita som tog över deras land.

              Du tror alltså att en urbefolkning i Amerika själva kallat upp sig efter befolkningen i ett land i Asien, som i sin tur är uppkallade efter ett feluttal av floden Sindhu, de rimligtvis aldrig kan ha hört talas om ?
              Spännande och helt ny världsbild!

                men viiilken tur att du är så allmänbildad och kan läxa upp och utbilda oss andra. ?

                  Varsågod! Spännande, eller hur?

                Nej det trodde jag inte?
                Vad ger dig rätt att påstå något jag inte uttryckt?

                Hade ingen aning om att indianerna fått sitt namn efter ett land i Asien.

                Vilken tråkig människa du ”!!!” verkar vara!

                  Ja, kunskap är verkligen jättetråkigt! Mycket festligare att gå runt och aldrig hört talas om kolonialisering och folkmord, samt bra gjort (verkligen imponerad!) att aldrig hört talas om Columbus och felseglingen som lett till felsägningen, alltså verkligen – chapeau!

                  !!!
                  Har jag skrivit att kunskap är tråkigt?

                  Än en gång kommer du med ett påstående jag inte uttryckt.

                  Jag vidhåller att du verkar vara en tråkig person med din attityd ovh ditt bemötande.

                  Man kommer långt i livet på att vara positivt inställd och det är viktigt med kunskap, jag har lärt mig ett och annat liksom många andra.

                  Spännande ändå att du vet vad jag är för människa genom att läsa tre rader i ett kommentarsfält – jag håller mig ifrån att karaktärisera dig baserat på dina inlägg här. Ha en härlig måndag!

                  Men vänta nu, hur kan du inte veta var termen ”indian” kommer från? Vilket land var det Columbus trodde han hade nått, när han kom till Amerika? Detta är allmänbildning på grundskolenivå.

                  Lisa, ja – mina barn på 5 och 8 år vet det, men här blir man kallad besserwisser som vill sätta folk på plats när man förundras över hur någon kan ha missat detta…

                Ja, så oreflekterad är i alla fall jag.

              Undrar också om gilla-knappen? Ja stackars söner som ska behöva läsa en jävla massa skit folk skriver om sin mamma att hon är vidrig, rasist, alkis osv.. Klok Tristan som förstod att ”någon” skapat ett nytt fejk-konto enbart för att kunna skriva nedvärderande och skit om Magdalena med insinuationer om att hon är packad, så lågt. Ja ursäkten är nog genuin men det vägrar ju de mest aktiva och aggressiva inse och erkänna, det ska fortsättas att rasa. Jag visste inte heller att i-ordet är lika laddat och trodde också som du.

              Och du har inte karaktäriserat mig som människa?!!

              Ditt bemötande var respektlöst!

              Ha en trevlig dag du också!

                !!!

        Och de vet du?

      ”Vill inte skylla på alkoholen. Den riktiga anledningen är att ingen av oss lusläste kvinnans meddelande.”
      /Graaf på Instagram.

      1. Lusläste? Först var det ursäkt hell no, sen hade hon inte alls läst kommentaren. Senaste är alltså att hon inte lusläst den? Detta är något av det mest patetiska jag sett. Har de panik över att följarna ”sviker” på riktigt nu? Pengarna, pengarna! Det är dem det handlar om.
      2. ”Ingen av oss”. Ja inte för någon trodde något annat, men det är såklart bara bs av Ann att hon inte läst kommentaren. De raljerade tillsammans och höll på exakt som schulmans häromdagen. Mobbare i grupp.
      3. ”Kvinnans”. Hon vet att hon heter Alexandra.
      4. Chockad över hur överironisk, sarkastisk, raljerande och överdriven Magdalena är i allt hon verkar publicera (aldrig följt henne). Tycker folk att hon är sköj och skön?

        Såg detta också! Som hon gjorde bort sig ännu mer plus att hon avslöjade Anns bs. Way to go Maggan.

        Men alltså.. tror du på riktigt att Ann och Magdalena sitter på en nattklubb/restaurang en lördagkväll och läser ett låååångt meddelande?! De läste nog en del – och jag tycker nog att en del lät lite hånfullt mot Ann och uppläxande – kanske såg de det också så till en början – klart att de blir trötta på att ständigt få kritik för vad de än säger el skriver och de tänkte nog först att det var någon kritik och hån, utan att verkligen läsa ordentligt. Sluta blanda in Schulmans i detta, du vet inte om/hur varken Schulmans eller Ann och Magdalena har raljerat ! Men jag tror att både Ann och Magdalena nu i efterhand förstått ”poängen” och felet och att det är illa att säga i-ordet efter att ha läst Alexandras förklaringar och allt raseri.
        Jag tycker att folk överreagerar, och det betyder inte att jag är rasist eller ser ner på någon eller saknar empati, men det går till överdrift och för långt.

          Tror att de läste tillräckligt för att förstå innebörden. De må vara trötta på kritik, men någonstans har de också valt sin position. De tjänar stora pengar på att vara influencers och vi är deras kunder. De som tillhör Stockholms klick kändisar borde ta ansvar för helt ärligt, så svår är inte denna debatten. Det är inte så svårt att lära sig sådana här saker, och fundera över hur de uttrycker sig.
          Dessutom tror jag inte alls att Maggan har förstått poängen (varför citationstecken?), det är bara att skrolla genom hennes kommentarer så kan man konstatera det. Ann och Maggan är nog jättestressade nu pga pengar och karriärer, anseende. Förr kunde de säkert ”komma undan” med sådant här men jag är så himla glad att ridån börjar falla, det är fan inte okej att bete sig hur som helst. De är fett priviligierade människor som har hur mycket fördelar som helst i livet. Urusla på att förvalta ett förtroende hos ”folket” verkar de vara . Men som sagt glädjer mig att vi verkar vara många som inte tänker acceptera det.

          Ja, man får givetvis kritisera men detta är inte kritik. Det är hån och hat.

      Förlåt men Anns snack idag på instastory – snyggt av henne och Maggan att rikta allt fokus mot systerskap, hat och mordhot.
      För att vara tydlig: nej hat och hot är inte okej men det konstruktiva borde de bemöta.

      Borderline-varning på den dygnsrytmen

    Tre djupa andetag och ett fyllelås på mobilen vore nog en god investering Maggan… do not quit your day job to be krishanterare eller diplomat ?

    Men vad sysslar människan med?! Efter flera sarkastiska, dryga ickeursäkter lägger hon nu ut något som ska vara en genuin ursäkt. Hon menar bl.a. att hon skickade videon utan att ha läst vad Alexandra skrivit. Mm, troligt ? Tycker det är komiskt att hon i första ”ursäkten” drar upp sin samiska identitet. Hade hon haft någon som helst förståelse eller koll för hur samer behandlats genom historien, och fortfarande behandlas, skulle hon aldrig hållit på så här från början. Vidare hade hon fattat att du inte har någon frisedel till rasistiska utspel bara för att du själv råkar tillhöra en minoritet. Men hon verkar då sannerligen inte vara den vassaste kniven i lådan, samt totalt oförmögen till att se sina egna felsteg. Det är en rätt korkad, extremt priviligerad person jag ser, som inte alls förstår vad hon gjort och fortsätter göra för fel.

      Garanterar att hon bara ber om ursäkt för att hon blivit påkommen med rasism men inte ser felet själv.

        Men helt ärligt, på riktigt… Såå hemskt farligt är det faktiskt inte, eller är det många native americans som känner sig enormt kränkta och förtryckta just av Magdalenas filmklipp? Isåfall skulle kanske inte Alexandra lagt upp det – om det kränker mer och fler då tänker jag. Alexandra kände sig säkert hånad men jag tror inte att hon fått några allvarliga skador av Magdalenas knäppa agerande, skönt att Alexandra fått så mycket uppmärksamhet, stöttning och hyllningar iaf.. och alla har fått en tankeställare och mer insikt och kunskap så det kom något gott utav det iaf.

          Fler följare fick hon iaf.

      Ja, väldigt uppenbart att hon aldrig känt minoritetsförtryck på kroppen.

        Är det många i vårt land som känt minoritetsförtryck på kroppen? Har Alexandra känt det?

    Så trött på att folk ska klaga på lättkränkthet och snöflingor när de har gjort misstag och faktiskt skulle behöva sätta sig in i frågan, använda lite empati och göra om och göra bättre.

      Precis. Stör mig också på att hon inte verkar tro att hon faktiskt kan uttrycka sig rasistiskt/nedlåtande bara för att hon har samiskt blod. Då skulle ju exempelvis sexism inte finnas, eftersom alla människor har kvinnor i släkten, vilket enligt Magdalenas logik skulle innebära att alla automatiskt skulle vara feminister. Personer från utsatta grupper kan själva kränka andra. Punkt.

        Men ?‍?‍?‍ Varför skulle hon tro att hon kan uttrycka sig rasistiskt eller nedlåtande ”för att hon har samiskt blod”??! För att Camcam skriver det? Camcam vet inte allt och allt som Camcam skriver är inte sant. Dessutom, vi tar det en gång till – Många har inte en aning om att ordet Indian är en kränkning eller rasistisk – inte ens vissa Indianer själva. Punkt.

    Lägg gärna ut det hon först hade som text till samebilden. Det med #ursäkt hellno. Finns väl flera som screenshottade den.

      Finns längre ned i inlägget under detta.

      Originaltexten ligger kvar! Texten efter meningen ”Jag låter min text ligga kvar som en stor läxa” är det som skrevs från början till bilden, men det innan är alltså ett tillägg.

        Ok, My mistake.

    Hon är en sån där människa som ofta betonar fel ord med versaler.
    Hon SKRIKER NÄR HON PRATAR.
    Precis som Booken och My också ofta gör.

    Jag har så svårt att ta såna människor på allvar.

    Tex: nu FÅR det vara nog! Så trött PÅ kattkärringar och gnällspikar.
    Orkar inte tjafsa MER!

      Haha

    Hennes ursäkt får mig att tänka; ”förlåt att du upplevde att något jag sa/gjorde var upprörande. Om jag råkat kliva på någons tår är jag ledsen att ni tolkar det så”.

      Precis så, mycket tryckande på att hon har utstått hot och hat samt hur dåligt hon (!) har mått över det hela. Tycker i det stora hela att hennes nya ursäkt är en ickeursäkt. Sen att hon blir hyllad över den, får kärlek och massa som försvarar den i kommentarsfältet (däribland Laila bagge) gör det nästan värre. Tycker att även den nya ursäkten ska ha rätt att kritiseras. Och bara för att man har gjort fel innan (eller bettet sig vidrigt) räcker det inte med att ge en halvkass ursäkt och sen förväntas sig att allt är glömt och förlåtet.

        Ja du vill ju inte att hat-sessionen redan tar slut? Du vill skriva mer elakheter.

    ”Får man säga same, jag tänker på min egen folkgrupp”… men tillhör hon verkligen folkgruppen same för att en avlägsen släkting varit det? Jag har säkert avlägsna släktingar på någon avlägsen plats i världen, går inte o lägger anspråk på andras kulturer för det…

      Det är väl ”lapp” man inte får säga?

      Wow, då är mina barn samer för deras släkting har renar och huset fyllt av same saker och generationen innan dess kallade sig själv för samer! … Nej.

        Dina barn kan själva välja om de önskar vidareföra familjens samiska identitet. Har ingenting med renar att göra.

    Äldsta fjortisen i stan…. Maggan!

    Villen video? Lägg ut videon annars fattar man noll såvida man inte har sett den..

      Och vem är Alexandra???

      Går jättelätt om du går in på graafens Instagram. Folk länkar konstant under hennes senaste inlägg

      Det här är en fortsättning på inlägget nedanför, där finns all information.

    Under tiden fortsätter livet för alla som inte lever sitt liv i den mediala ankdammen med en pinne i rövva.

      Som exempelvis minoriteter som utsätts för rasism dagligen.

        Detta är inte rasism!! Jag är så trött på hur ordet missbrukas och förminskas.

          Nu kallade ju personen med rötter i Amerikas ursprungsbefolkning som det riktades åt det för rasism. Eller har du tolkningsföreträde framför henne?

            Japp, det har jag. Jag har rätt att tolka saker precis hur jag vill oavsett vad du eller någon annan minoritet tycker. Jag har nämligen tolkningsföreträde i min vardag och mitt liv.

              Och då hoppas jag att du blir behandlad därefter. Tänk på att om någon sparkar dig på benet är det dom som får avgöra om det gör ont, du har ingen rätt att uttala dig.

                Om någon sparkar mig på benet? Nja, det var väl en rätt kass liknelse?
                Däremot om någon kallar mig, dvs använder ord, så väljer jag hur jag ska tolka och uppfatta det. Jag kan välja att missförstå och överanalysera varenda ord och svepa in mig i min varmaste offerkoffa. Eller så kan jag välja mina strider och sluta vara så ömhudad.
                Spara dina krafter till viktiga frågor istället!!

                  Exakt. Hur DU uppfattar det. Allt handlar om mottagaren så du fattar ju uppenbarligen men agerar likt de som på fik högt säger att de minsann vill ha en n****boll.

                  Man kan styra över fysiska reaktioner också, jag får sällan ont och om det händer så fokuserar jag på smärtan och tänker att de bara är signaler till hjärnan, dvs inte på riktigt. Att du tycker att fysisk smärta är så annorlunda är bara din åsikt, det är samma signaler och jag tycker att du borde börja tolka smärta för vad det är.

              Ja och det har alla andra också, det är du som sitter och skriver att andra har fel och något inte är rasism. Du bestämmer inte vad som är det eller inte oavsett hur mycket du tolkar i din vardag. Jag tycker att det är ett typexempel på ignorans som resulterar i rasism, de anser inte att de alexandra säger är viktigt eftersom de själva inte tycker att det är så farligt och därför vänder det emot henne och utsätter henne för exakt det hon pratar om. De är totalt oförstående och pratar om att det finns ”riktiga” problem och att folk är så lättkränkta men grejen är bara den alla säger så, ingen vill kännas vid att vara rasist, fördomsfull, ignorant eller skyldig till att sprida rasism omkring sig trots att det finns överallt. Vilka är dessa rasister då som man aldrig får anklaga någon för att vara?

          Håller med! Maggan e underbar! Gillar henne skarpt?

    Sa inte Ann först att Magdalena agerat på eget bevåg med hennes (Anns) telefon och att hon (A) inte visste? Och nu skriver Magdalena att hon reagerade på det meddelande Ann visade henne?

      Dom var nog så fulla att de inte minns.. ?

      Men herregud… ?‍ Ann kan väl ha visat henne meddelandet och att MG sen tagit mobilen och sjungigt och sänt det, utan att Ann märkt det. Det ser faktiskt ut som att MG filmat sig själv. Orka.

    Hon verkar otroligt flummig i sitt skrivande. Är det någon som förstår vad hon skriver? Jag måste läsa några gångar och till och med då förstår jag knappt.

    Ursäkter som inte är ärligt menade är så jäkla vidrigt. Bättre hålla tyst då kan jag tycka.

      Håller med!

      En oärlig ursäkt = pengar för hennes del. Pengar ska ticka in på kontot dagligen, tack vare alla som läser hennes blogg så skrattar hon hela vägen till banken. Verkar väldig omogen för sin ålder, som en tonåring som vill frigöra sig och testar gränser hela tiden.

    Nä hon ska inte be er svenska lättkränkta nollor om ursäkt. Högst upp i behovstrappan och söker med radar efter att få läxa upp andra, riktigt patetiskt. Hade varit en annan sak om ursprungsamerikaner tagit illa vid sig, men det verkar ju… inte som de , leder trupperna…

      Personen som de svarar, ”kvinnan”, heter Alexandra Rejsmar och har sina rötter i den amerikanska ursprungsbefolkning. Så jo, de har reagerat och ”leder trupperna”. Det var Alexandra som först reagerade på hur de i podden använder ordet ”indian”.

      Wow. Har du provar att läsa inläggen innan du börjar tugga fradga?

      Haha Hanna, vad gör du med all din tid du sparar på att inte läsa inläggen innan du börjar kalla folk för lättkränkta och nollor? Det kanske känns effektivt att bara anta saker men visar bara så tydligt hur människor som du och Maggan fungerar. ”Så här tycker jag och då är det rätt! Jag behöver inte läsa något, lyssna på någon eller tänka efter för jag vet redan” och så flyger de verbala knytnävarna i luften och alla som träffas är lättkränkta.

        Hon sitter nog ’högst upp i behovstrappan’ och dinglar med benen…

          Jag tar mig tid att reagera ibland. Somliga verkar ha väldigt mycket tid att ägna detta forum. Och eftersom tid är pengar = good for you. Jag är ödmjukt avundsjuk. Sitter ni hemma och krigar för att det ”visst är synd om er, herr doktor!” Då är ni bara lata självömkare eftersom djupt deprimerade enligt egna erfarenheter ’skyller (på) sig själva.’ För lite medfödd amfetamin i adhd- samhället 😉

            Ja, typ så. Alltså därför iaf jag hänger här väldigt mkt, sjukskriven 60% och hjärnan är så utbränd att jag inte orkar läsa, titta eller lyssna på annat än sociala medier och bloggar under min lediga tid.

            Dock inget att vara avundsjuk på, kan inte påstå att det är nice. Är du av den sorten att du tror att alla som är sjukskrivna njuter av tiden att va hemma? Finns inget jag längtar efter mer än ha lite mindre uppbränd hjärna, kunna jobba 100%, orka läsa välskrivna böcker och se intressanta dokumentärer, orka ha ett socialt umgänge och ja… ett liv över lag. Hoppas på att va där om ett år.

            Men att du gjort ett så uppenbart fel som du inte kan ta till dig av ger dig inte rätten av förminska människor här. Jag är inte ett dugg för den bittra/elaka stämningen som uppkom främst under sommaren men just nu tillför ju du till den. Du hänger här, jag hänger här och tusentals andra hänger här. Många med högt uppsatta yrken där de jobbar långt över 100% + familjeliv, ändå hänger de här. Konstigt va?

            Och ja, tänk om det skulle va så enkelt att medfött a*fetamin skulle hjälpa ADHD-diagnosticerade människor? Så lätt livet skulle va om det fanns substanser som löste allt. Tur också att du vet att alla som är djupt deprimerade tänker och känner exakt som du.

            Kanske försöka dig på att va lite ödmjuk och se utanför den där trångsynta boxen du så tydligt lever innanför, att höja sig själv genom att förminska andra är ingen charmig egenskap.

              P – om din hjärna är så utbränd så att du inte orkar läsa, titta eller lyssna på annat än sociala medier så bör du sluta att hänga här och på sociala medier – kan vara därför din hjärna är utbränd. Testa att inte hänga här och inte läsa och skriva jämt så kanske din hjärna mår bättre och du blir piggare. Säger det i välmening.

            Vad pratar du om? För att ha koll på hur mycket någon hänger här så måste du också hänga här ganska mycket ?. Resten av din kommentar fattar jag inte ens men lycka till med det ??

        Fast Hanna har ju rätt – folk njuter ju av detta, många ÄLSKAR att rasa och att tjafsa. Folk letar fel för att kunna få rasa och tjafsa och få sätta dit en kändis. Att så många verkar mer ilskna och kränkta än Alexandra själv.. är det ens så många native americans som är upprörda, är de lika upprörda som massan som älskar att hata och rasa? Många drar ju upp massa orelevant och vill så uppenbart bara spotta på Magdalena oavsett. Svenskar är de värsta på att blir kränkta och upprörda så är det, det är något som verkar ligga i tiden. ?‍

    Jag hatar inte Maggan men hennes sätt att bemöta och förstå varför folk reagerar är helt sjukt. Hon kan mår nog inte väl. Det jag reagerar mest på är att hon skriver att hon borde ta livet av sig för så värdelös är Hon? Med sin familjs bakgrund är det fan så olämpligt och smaklöst att driva så… Hon borde nog söka mer hjälp.

    Men Camilla för fan lägg av, ge dig!! Lägg av med att spela dum och lägg av med att vinkla! – vadå ”Maggan spelar ut sitt ”Same-kort” och verkar mena på att hon inte kan kränka folk på riktigt på grund av det?” Eller varför skulle hon annars lägga ut en bild på sig själv i traditionella kläder? – Eh.. så det betyder att hon menar att hon inte kan kränka folk på riktigt?? Så fånigt Camcam, på riktigt? – Jag förstår vad Magdalena menade i sitt inlägg, förstår att hon blir trött och du Camilla vet också hur lättkränkta folk är och hur folk rasar och ska bråka om Allt, ja du är en sån person själv för det ger ju dig uppmärksamhet och något som du tjänar på, och andra känner en tillfredställelse när de får rasa, tjafsa, kränka och trycka till en kändis. Att hon visar en bild på sig själv i Same-dräkt betyder ju att hon är stolt över sitt ursprung och skulle förmodligen inte bli ”kränkt” om någon sa S-ordet till eller om henne. Sedan så vet både du och många andra att man inte är rasist för att man säger i-ordet, ni vet att många många människor inte kände till att det ordet är kränkande och rasistisk, inte många am natives själva ens. NU vet alla det däremot. Det betyder inte att man inte ser andra människors värde och lika värde, att man saknar empati, och det betyder inte att man förnekar historia eller folkmord. Tycker det är sjukt som det är i dagens moderna samhälle med rasandet, inte minst det konstiga faktum att de som blir mest kränkta och rasar mest kränker än värre tillbaka ? det säger en del…

    Och du Camcam – Maggan har visst bett om ursäkt!

      Oj haha 😉

      Och nu trillar eftertrupperna in och ska skriva av sig utan att ha läst inläggEN.

        Men nu ni fan lägga av!!! Vadå oj haha?! JO JAG HAR LÄST PRECIS ALLLLLT!!! Både hos Alexandra, Ann, Maggans och HÄR!! Har DU det 08:23?!

          Japp.

      Vad menar du med S-ordet?
      Har folk verkligen så dålig koll att de inte ens vet skillnaden på det namn urbefolkningen som lever innanför (och utanför) Sveriges egna gränser har på sig själv (=ok att använda) och den nedsättande beteckning som kolonialmakten använde i sitt förtryck och som under lång tid använts nedsättande på många olika sätt (=inte ok att använda – tips: det är L-ordet)…

      Vissa har ett så enormt uppdämt behov av att få vara riktigt riktigt elaka och det märks bland kommentarerna från igår kväll att vissa blir helt till sig när de får chans att med ett riktigt äckligt språk med svordomar och fula benämningar spy ur sig allt de verkar ha hållit inne länge. Det är inte sunt att känna så. Ni har engagerat er fööör mycket och bör faktiskt fundera på om ni inte är så nöjda mer era egna liv. För ni njuter av att kränka, mobba, precis det ni säger er ogilla fast mycket värre.

      Att någon gör fel ger er inte rätten att bete er så fruktansvärt illa.

    Nu har hon bett om ursäkt igen. Denna gången dock liiiite bättre men den känns inte helt hundra. Då hon fortfarande kör offerkofta stilen, det känns fortfarande som att hon befinner sig på en sån låg nivå. Att hon inte fattar att hon vuxenmobbare, hånar och raljerar. Utan mer ”jag skriver en mer genuin ursäkt så att jag kan få tyst på allt hat”.

      Ja, hon verkar fortfarande inte fatta att hon måste ta konsekvenserna av nått.

        Magdalenas ursäkt i senaste Instagraminlägget:

        ”Hej alexandra!

        Personligt till dig, och inte er andra!
        Det är med en stor bedrövelse och hugg i hjärtat jag skriver det här till dig.
        Jag har inga kontaktuppgifter till dig. Så jag skriver här istället. Meddelandet var för långt för att kunna posta i ditt kommentarerfält
        Det tog mig en stund att sätta ihop hela händelseförloppet.
        Jag är ingen rasist, debattör eller provokatör. Jag är en rätt svennig allmän, håller mig på min kant och tycker inte så mycket om något egentligen.
        Ligger i sägen och läser igenom hundratals hat och mordhot. Det bara strömmar in
        Jag är från djupet av mitt hjärta så otroligt ledsen för att jag förminskat och sårat dig. Det värker i kroppen, jag mår psykiskt dåligt då jag jag gör en annan människa illa.
        Jag är verkligen förkrossad! Och så oerhört ledsen.
        För att vara uppriktig JAG LÄSTE ALDRIG DET du skrev i ditt privata DM till Ann.
        Vi flamsade och tramsade. Vi pratade om reaktioner och allmän ilska efter deras senaste poddavsnitt.
        Jag, dum i huvudet tog väl föregivet att det var någon knäppis som varit elak, och jag härmade barnvisan de sjöng i sin podd.
        Jag fattar ju att HELHETEN ser vidrig ut. Ett äckligt påhopp och ett oacceptabelt personangrepp.
        Alexandra. Du ska verkligen veta att det inte var menat som ett hån.
        Jag visste faktiskt inte ens att ”I-ordet” va så laddat och förbjudet. NU VET JAG!
        Folk rasar inne på mitt Instagram, och jag fattade först inte vad det handlade om. Blev sårad och rev ifrån. Självklart ska vi vis hänsyn och respektera varandra!
        Du är klok, cool och en jävla hållkäften role modell. Jag beundra sådana som dig. Balla pålästa människor som strider för rättigheter och allmänt jävla folkvett.
        Hatet haglar, folk vill se mig död! Vet du vad. De SKITER jag faktiskt i.
        Det ÄNDÅ som betyder något för mig? Det är att DU och alla dina amerikanska bröder och systrar, ursprungsbefolkningen ska känna att jag inte försöker göra mig lustig på er bekostnad.
        Jag fattar att folk rasar. Såklart. Det upplevs vidrig, kränkande och groteskt
        Jag är själv ganska luttrad. Ca 20 mail om dagen får jag från människor som förminskar mig, talar om för mig hur ful eller misslyckad jag är. Jag är härdad och drar alla knäppisar ↕️”

          Bortsett från denna senpåkomna ursäkt för sitt sångnummer så kan jag tycka att det var minst lika osmakligt det Maggan så hånfullt hävde ur sig efter sånginsatsen, dvs: *Puss puss, Jesus älskar dig. Puss.* Som om det var DET som fattades i Alexandra liv; vetskapen om huruvida Jesus älskar henne eller inte. Nä usch å fy för Magdalena Graaf.

            Håller med så osmakligt när hon säger just den meningen och det bara så hånfullt och översittarbeteende.

          Det ”värkte nog i kroppen” mer av anledningen att hon insåg att hon gjort bort sig fullständigt.

          Känns inte trovärdigt detta heller riktigt. Ann sitter på en middag och helt plötsligt utan att Ann vet om det så tar Magdalena hennes telefon, går dessutom in på hennes Insta meddelanden utan lov och utan att läsa meddelandet skickar Magdalena just sin videoklipp till Alexandra. Tänk att filmen ”råkade” hamna hos just Alexandra, utan att Ann visste att Magdalena gjorde det. Ann säger att det var ”Glada i hatten”, medans Magdalena säger att ingen alkohol var inblandad. Alla kan göra fel helt klart men för att folk ska känna att man ger en ärlig ursäkt så måste man stå för det och bara säga förlåt för den det berör dvs Alexandra. Det känns bara löjligt annars. Varför låta sarkastisk i varannan mening i en ursäkt?

    En av de sjukare grejerna är ju även Johanna Toftbys ”jag skiter i om det är sant det är för jävligt ändå”-retorik under Maggans första inlägg. Hon går alltså in och backar Maggan utan att ens veta vad saken handlar om. När folk upplyser henne svarar hon att hon ”skriver vad fn hon vill”. SÅNT gör mig också mörkrädd. Oviljan att ens sätta sig in i saken! Hela den här grejen är helt absurd – VUXNA MÄNNISKOR liksom. Detta ihop med allt annat drama som varit mellan media-klickarna i huvudstaden de senaste två veckorna gör att det känns som att det brinner i ankdammen.

      Där ser man ju att Johanna gör allt för att vara kompis med ”kändisarna” , gillar och håller med om allt utan att läsa. Det har rensats kraftigt bland Johannas blogg kommentarer i natt.

        Ofattbart att två vuxna kvinnor verkar varit uppe i natt p.g.a detta, Magdalena har ju barn som börjar skolan idag….

          Jag tror knappast att Johanna har varit uppe inatt och rensat kommentarer haha tror det är Tessa som ljuger. Johannas hater som bara vill smutskasta och sänka.

            Nej…har läst Johanna kommentarer i natt, alla negativa kommentarer har plockats bort, så hon har nog inte sovit…

              Men sluta, jag har också kollat hennes blogg – tre kommentarer inatt och tre för en stund sen. Varför i helvete skulle hon sitta uppe inatt för att rensa kommentarer, hon har dessutom STÄNGT kommentarsfält nattetid! Dessutom brukar hon kunna svara för sig så varför skulle hon inte det nu, och varför rensade hon inte bort kommentarer som skrev att ”hoppas hennes döttrar bli ihjälbitna” och ”man borde rada upp vissa och skjuta dem på rad” – vidriga sjuka kommentarer, men inatt har hon suttit uppe och raderat eh ?‍

        Sluta ljug! Det finns tre kommentarer på Johannas senaste inlägg nu och det fanns tre kommentarer där runt midnatt. Så du menar att Johanna suttit uppe inatt för att rensa kommentarer öh.. låter troligt NOT. Så du menar att du suttit inatt och skrivit kommentarer där eller läst där och kontrollerat kommentarer inatt?? Du verkar ha missat att hon skrivit att hon har sitt kommentarsfält stängt nattetid oftast, så dina eventuella kommentarer kanske släpps på snart 😉 eller så vill hon inte visa dina kommentarer och det är ju upp till henne. Varför raderade hon isf inte massa hatiska kommentarer och rena dödshot på hennes blogg ganska nyligen då. Alltså…

          Man ska nog ta dessa ”dramaqueenbloggare” med en stor nypa salt!!

        Men ”Tessa” du har väl tagit skärmdumpar? ? Du har väl såklart tagit prints? ?

      Men lägg av att ge henne skit också – hon skrev Word – på inlägget där Maggan har samedräkt och skrev om hur det ständigt ska rasas och bråkas om allt – (sen har Maggan skrivit om lite, lagt till en del där) JT skrev inte Word till i-sången och Maggans beteende kvällen före – hon stöttade inte det eller någon mobbning och rasism. Lägg ner! Hon skrev inte det du skriver heller, mer än skriver vad fn jag vill och det har hon rätt i, sluta ljug ! Fint av Laila Bagge att stötta och säga ifrån iaf efter att det gått way too far, heder åt henne. Modigt, hoppas hon slipper hån och skit bara.

    jag förstår ingenting? villa ursäkter är uppriktigt menade och vilka som typ hånar dem som sagt emot genom att överdriva?

    varför skriver man inte bara ”förlåt” en gång istället för ”förlåt” gånger hundra, jag ska rulla mig i tjära? För mig känns som ett sätt att få folk att tycka synd om en själv och skriva att det inte var SÅ farligt, istället för att fokusera på att man gjort fel?

    Näe hänger ej med.

    Magdalena börjar bli lite som Booken, man vet aldrig när utbrotten kommer. Gillade hennes blogg tidigare men på senare tid verkar hon ofta speedad, aggressiv, blir förbannad för minsta negativ kommentar och är allmänt labil. Äter hon inte sina egna lyckopiller eller? För en ’Better You’ verkar hon inte bli….

      Det blev väl ett vacuum efter Booken som måste fyllas…

        ?

    Ja jäklar vilken måndag ? nu finns det lite att kommentera ?

    Och Magdalenas offerkofta hela tiden…SUCK!!

    Varför aldrig nåt om pappans bakgrund , är inte den lika intressant kanske, vi är nyfikna, berätta, berätta, har han nån fin nationaldräkt kanske, ??

      Nej, tror inte det men han har ett instagramkonto där han i alla fall tidigare publicerade massa islamofob skit, pappa Kenneth.

        Ja även på Facebook skriver han en massa skit! Tror inte han bor i Stockholm utan i dalarna med en kvinna och son.

          Ja, det var djupt hat blandat med självrättfärdigande religiöst mumbojumbo – mycket märkligt och väldigt obehagligt…

    När jag läser kommentarerna igår tycker jag att många där gör bort sig tusen gånger mer än Maggan.

      Agree

      Är du säker pä att du läste rätt? Maggan gjorde bort sig i sin sarkastiska ursäkt samt i sina aggressiva kommentarer hela kvällen.

    Så pinsam kommentar av Laila Bagge!! Nu skall det minsann vara Magdalena som ska vara offret när det va hon som utsatte en annan person, i det här fallet Alexandra. Har Laila Bagge ens läst hela sammanhanget? Hoppas hon skriver så till Alexandra med.

      Vad kommenterade hon? ?

      Det var fint av Laila, och modigt, helt rätt och klokt. Tycker du på allvar att Alexandra fått hälften så mycket skit och elakheter kastat emot sig som Magdalena fått? Man kan stå upp för någon trots att de gjort en dum grej, någon behöver inte lynchas för en sådan grej då är man ju inte bättre själv… helt ärligt så var det inte sååå hemskt farligt och det är en sjukt överdriven häxjakt mot Magdalena.

        Vem är du att säga ”det var inte så farligt”? Allvarligt talat?

      Var döda havsrullarna utringlade och avverkade för detta dygns läsning för dig? Härligt att detta scoop dök upp som du kunde vältra dig i. Och vin en lördag? Nej nu vet jag inte vart samhället är på väg!???

    WordPress Like Button [FREE tariff plan allows to show maximum 1 button(s) per page. Upgrade your website plan on LikeBtn.com]Svara

    Så ser like-knappen ut när jag trycker på den, i chrome. Innan jag trycker står det;
    WordPress Like Button [?]

      Ja, få bort den störande knapptexten!

        Samma här… saknar funktionen att kunna GILLA!

    Fast många av er som nu kommenterar verkar isf lika avskyvärda som Maggan. Jävla lynchstämningar i dessa drev, otäckt är det.

      Ser inte någon som är elak? Folk förklarar varför de betedde sig illa eftersom de inte tänker kolla upp det själva

    Men Kan nån skriva vad som har hänt ? Gånger inte alls med.

      *hänger

      Prova att scrolla ned? ?

    Magdalena bör söka hjälp….

    Jag tycker vad Maggan gjorde var illa. Men kanske vi ska ge henne en break nu?
    Hon var på fyllan. Alla gör vi bajsdumma saker och kanske då framförallt på fyllan.
    Jag tänkte på henne igårkväll medan alla kommentarer flödade in. Vilken jäkla natt hon måste haft. Sömnlöst, ont i magen, ångerfull.
    Jag tror hon fattar nu…

      Nja, är väl snarare på fyllan som ditt riktiga jag förstärks så det är väl bara jobbigt för Maggan att ha avslöjat sig.
      Men ärligt, dessa föredettingar (som dessutom bara var C-kändisar när de ”var nåt”) och hangaroundsen av doku/influencer/insert random wannabes som hakar på och så en släng av mediaplaskdammfolket, de är tamejfan planetens undergång.

        Och vad är du? Planetens undergång eller A-kändis ?‍

      … men då verkar hon vara på fyllan rätt ofta…

    Jag tycker att hennes senaste ursäkt var fin och genuin, alla kan göra misstag och det enda vi kan göra är att lära oss något av det. Sjukt dock att hon får ta emot mordhot, man behöver väl inte överdriva med sina reaktioner? Til och med alexandra kunde hålla en vettig nivå så det kanske är det minsta man kan begära av oss andra?

    Skrivit det förut, My kallar ofta sin pojkvän för I-ordet men har aldrig sett ngn kommentera det här el på hennes iG så borde hon inte upplysas?

      Och du tror inte att hon läst både här och på Maggans instagram??

        Klart hon har men förvånad att ingen framfört kritik på Mys olika kanaler och att det blivit en diskussion?

          Läser någon hennes blogg?

          My har nog varit ganska så aktiv med att skriva kommentarer här skulle jag tro.

      Kanska hon menar Indian från Indien. Inte ”Amerikan Indian”.

      PS. Mina kompisar i USA som till ursprungsinvånarna använder ordet Indian om sig själva. Tex när jag frågade hur det kom sig att jag fick röka inomhus på kasinot i Palm Springs svarade det att det var ”because the casino is built on Indian land”. DS

    OT men provar ändå – varifrån är din t-shirt, Camcam? ?

      Zaras rea. 39 kr i juli! Jag köpte både den och banan-tishan som många kommenterat också… 🙂 LOVES THEM!

        Attans också ? tack för svar! ❤️

    Man blir ju mörkrädd när man ser andra kändisar ställa sig på Maggans sida. Utan att ens veta vad det handlar om. Det är som att kändisar ställer sig på varandras sida, skyddar varandra. Förutom Cissi Wallin hon ställde sig bakom Alexandra ?
    Men övriga, asså att dom ens orkar själva. Nej det kanske inte är så kul att få dödshot men tycker att 70-talisterna kanske ska ta reda på fakta och hänga med i utvecklingen innan man öppnar munnen i poddar och dylikt. Dom är vuxna med ansvar. Och hennes första ”ursäkt” vilken jävla nivå är människan på. Pinsamt. Hon skönk i mina ögon. Och säga att hon ska ta livet av sig när hennes son gjorde det. Blir så ledsen och läsa sånt.

      Din kommentar är skrämmande. Du rättfärdigar alltså att människor får dödshot för att de inte har anpassat sitt språkbruk till det politiskt korrekta?

        Nej, det skrev hon inte. Hon skrev att man inte kan använda ålder som ursäkt för att inte ha hängt med i utvecklingen.

          ”Nej det kanske inte är så kul att få dödshot men tycker att 70-talisterna kanske ska ta reda på fakta och hänga med i utvecklingen innan man öppnar munnen i poddar och dylikt” låter ganska så rättfärdigande. Kanske bättre för dagens generation istället att bli mer ödmjuka och inse att de inte vet allt om allt.

            Syftade på att 70-talisterna oftast pratar före innan dom tänker efter. Och det är ingen ursäkt. Hela Internet svämmar över av information. Ja det är skillnad på då och nu men informationen är ett klick bort. Har man poddar och dylikt borde man ta reda på saker och ting innan man öppnar munnen. Hon är ju inte den första i hennes ålder som beter sig så här direkt. Jag är ödmjuk men jag hakade upp mig på hennes icke-ursäkt och hennes omogna video och inte direkt syftet om hela indiangrejen.

      Ingenstans ok att komma med dösshot. Sånt ska polisanmälas, men det var en enskild/a idiot/er!

      De flesta stöttar förhoppningsvis Alexandra i detta. Inte någonstans är det ok att bete sig som Maggan gjorde!

    Magdalena Graaf är nog inte klok på en fläck. Och som hon alltid skriver, ”med ironi” som ofta använder, om sina barn….

    Mest pinsamt av Graaf tycker jag. Det Ann och Anitha sa i podden visar mer på okunskap än rasism. Och okunnig får man lov att vara så länge man är villig att lära sig. Men Graafs video tycker jag bara visar på ren rasism och mobbing.

    Besöker high Chaparral varje år med barnen. På high Chaparral skriver dom om indianer och har alltid gjort.. är de fel då eller? Undrar verkligen uppriktigt… har aldrig hört talas om någon som reagerar på de…

      Alltså svenskar har ju alltid varit ganska ignoranta till omvärlden och förändringar. Det fanns en barnvisa förr som hette ”Hottentott” som man också sjöng på dagis. Bara för att något har använts någon gång så betyder det ju inte att det är korrekt att göra det idag.
      N-ordet är inte okej, inte heller indianer om det nu är så att de tar illa upp. Varför ska vita bli kränkta över att de inte får använda specifika ord mot andra folkslag? Det är väl inte vi som bestämmer vad de ska kallas? Det är väl för f*n de som ska göra det?

        Håller dock verkligen inte med dig om att svenskar är ignoranta till omvärlden eller förändringar faktiskt. Tvärtom är svenskar ju oftast ganska måna om att vi ska vara öppna och vänliga och behandla andra med respekt och respektera andras känslor faktiskt. Antagligen bra mycket mer än en stor del av resten av världen…

        Ang indianer så blev jag uppriktigt förvånad då jag faktiskt inte tror att gemene man tror att indianer är ett särskilt dåligt ord. När dessutom en park som ändå är en relativt stor nöjespark i Sverige (och antagligen den ende men liknande tema) använder indianer så tror jag inte de handlar om någon ignorans alls…

        Skämtar du eller? Svenskar är ett av de mest toleranta folk som finns.
        Språket utvecklas men inte med tvång för då möter det motstånd, så enkelt är det.

        Vadå?? Nu måste jag googla ”hottentott”. Säger jag jämt till min lilla… :0

          Betyder samma som n-ordet

            Oj!!! Hade ingen aning. Använts hela livet i min familj…trodde det var ett påhittat ord?

          Va!?

      Ägarna av High Chaparral är frireligiösa och pengakåta. När farsan deras gick bort ändrade de mycket av det gamla konceptet med att det skulle vara en autentiskt Westernstad, bla slutade de att sälja alkohol på barerna i området(vilken Westernstad på 1800-talet var alkoholfri?). De vill att det enbart ska vara en park för barn, då deras föräldrar spenderar en hel del pengar där inne(att det under säsongen bor en massa töntiga vuxna cowboywannabes på campingen, som under dagtid, utan betalning, spatserar runt i parken är ju bara skrattretande) och därför får de leka krigslekar och använda ickekorrekta ord.

    Kan människor inte bara ta och stanna upp för lite eftertanke. Magdalena har betett sig drygt och i viss mån respektlöst mot någon men nu ska allmänheten alltså få henne att krypa till korset. Tycker att det är så mycket värre än hennes barnsliga handling som egentligen grundar sig i att folk hela tiden ska bestämma över vilka ord som får användas och inte. Det har aldrig slutat väl vid försök av att kontrollera människor och deras språk.
    Precis samma sak hände med Wahlgren och Wistam och det var pinsamt att höra hur de försökte rättfärdiga en konversation som det från första början inte var något fel på.

      Problemet är väl snarare hur Magdalenas bemötande.

      Hon skickade meddelandet privat, vidrigt var innehållet.. Värsta sortens mobbning!

      Undrar om hon hade besvarat den här personen på samma sätt offentligt?

      Här kan hon inte spela offer, som man bäddar får man ligga.

      Skammen är hennes. Själv skulle jag aldrig komma på tanken att skicka ett sånt här svar till någon..

        Hon sjöng en sång och visst var det lågt och oerhört drygt men tycker inte att det är den värsta sortens mobbning överhuvudtaget och tycker man det så bör man kanske öppna ögonen och se sig omkring vad som händer i samhället och runt om i världen.

        Det handlar om att människor konstant tvingas pudla för så löjliga saker som användning av ord. Klart att det slår över när samtalsklimatet är som det är.

          Sjöng hon en sång?

          Du får det att låta så oskyldigt..
          Jag hade tagit den filmen som ett hån mot mig.

          Magdalena gick över gränsen. Antingen var det mobbning eller rasism men hon påstår ju själv att hon inte är rasist så det var väl helt enkelt bara allmänt hånfullt då.

            Håller med om att det var riktigt uselt av Graaf att göra så, men samtidigt ser jag inte hur många kan få det till att vara allvarlig mobbning eller rasistiskt. Det går inte att förbjuda hur människor ska prata och vilka ord de ska få använda för när man försöker slår de ifrån och då blir det missförstånd från alla sidor istället.

              Det bästa hade ju varit att hon inte bemött sådant hon inte tagit sig tid att läsa..

              Sen skulle jag tro att det är en lögn att hon inte fick sig en uppfattning om vad som stod.

              Hon kände väl helt enkelt bara för att vara allmänt elak och nedsättande tillbaka för att hon tyckte Alexandra var allmänt lättkränkt.
              Hon hade väl inte räknat med att meddelandet skulle komma ut offentligt och att det var en person med hyfsat många följare.

            Ja, för sånger kan ju inte vara rasistiska eller kränkande…
            Nidvisor är väl sedan länge ofta del av annan trakassering, men visst, hon sjöng bara en sång – så gulligt av henne…

              Så det var inte barnvisan hon sjöng?

                Ok, ändrar: ja, för BARNsånger kan ju inte vara rasistiska eller kränkande…

                  Poängen var att vi vet vilken barnvisa hon sjöng och den är inte rasistisk. Osmakligt av henne att sjunga den i sammanhanget ja, men fortfarande är hela händelsen extremt överdriven.

                  Anonym 10.58

                  Tänker på hur nedsättande och djupt kränkande detta måste upplevts av Alexandra.

                  Att avsluta med Jesus älskar dig ? dessutom..

                  Jag saknar ord!!

                  Anonym 11:14. Absolut kränkande men inte värre än så.

      Känns inte trovärdigt detta heller riktigt. Ann sitter på en middag och helt plötsligt utan att Ann vet om det så tar Magdalena hennes telefon, går dessutom in på hennes Insta meddelanden utan lov och utan att läsa meddelandet skickar Magdalena just sin videoklipp till Alexandra. Tänk att filmen ”råkade” hamna hos just Alexandra, utan att Ann visste att Magdalena gjorde det. Ann säger att det var ”Glada i hatten”, medans Magdalena säger att ingen alkohol var inblandad. Alla kan göra fel helt klart men för att folk ska känna att man ger en ärlig ursäkt så måste man stå för det och bara säga förlåt för den det berör dvs Alexandra. Det känns bara löjligt annars. Varför låta sarkastisk i varannan mening i en ursäkt?

    Stackars barn som sitter och försvarar mamma! 🙁 Helt oacceptabelt att de dras in i detta! Där brister föräldrarollen totalt!!

      Tänk om folk hade vett att skriva trevligare kommentarer! Det rör dessa två. Ingen annan!

      Föräldrarollen brister? För att folk skriver kränkande kommentarer? Eeeeeeeh

    Nåt som är väldigt off med den här damen. Hon anses så hääärlig för att hon grimaserar på bilder och visar bilder på ett stökigt hem. Däremellan händer typ sånt här som väl visar hur häääärlig hon är på riktigt, eller så har hon någon form av alkoholproblem för detta är väl inte första gången hon verkar lullig och publicerar ren smörja? Nån kanske borde ta hand om hennes mobil när hon dricker alkohol?

    Puh – säger klanen Schulman. Äntligen flyttade Kommentatorssvärmen till nån annan. Ett tag i allafall…

      Kanske det är ett omärkt samarbete?

      De är nog tillbaka imorgon när Camilla vinklar till ett nytt inlägg som de kan hata under.

    Glöm inte bort att ni ju alltid kan fortsätta håna och äcklas över alla kvinnor som inte är smala, vackra, unga eller vegetarianer. (Nu får man ju inte håna de som har opererat sig till ett fult utseende för ”de har valt det själva” och var ju vackra förut.)
    Man får inte rätta någon som inte kan uttrycka sig i skrift så att man får gissa vad den som skriver menar, men man kan håna en människa hur mycket som helst för hur hon ser ut. Och blir man sjuk så får man skylla sig själv, man har säkert inte skött sig och bara man skärper sig så blir man frisk.
    Nej, jag försvarar inte Magdalena Graaf, jag har läst hennes blogg periodvis och reagerat ofta på hennes sätt att uttrycka sig och det hon tycker, men för den skull hånar eller hotar jag henne inte. Men här inne så är det uppenbart att många anser sig få håna och äcklas över andra, bara det inte är vissa minoriteter. Kvinnor med t.ex. fel utseende eller ålder får man däremot ge sig på hur mycket man vill.
    Nej, inte alla som gör så här i detta kommentatorsfält, men många.

      Riktigt illa är det. Det är uppenbarligen helt okej med Camilla att folk skriver jä–la fit-ta och massa liknande uttryck till vissa personer. Modereras det bort? Nej. Som det är nu blir detta en blogg för mobbare.

        Det moddas givetvis bort men inte i realtid! Det fattar nog även du!
        Uppmärksamma mig gärna på den då jag inte hittar en enda kommentar i det här inlägget där någon kallar någon annan för ”fitta”.

          ”Det fattar nog även du”? Trevligt och moget svar.

          I gårdagens inlägg står det och mycket annat- läs det, det kan man tycka att du redan borde ha gjort.

          Blivit besviken faktiskt, under sånna här inlägg bjuds det in till mobbing. Massa OT överallt med insinuationer om allt möjligt. Det är som drevet från IG kommit hit. För nåt halvår sedan fanns inte sånt här.

    Det är verkligen fruktansvärt att hennes barn ser detta, tycker synd om dem ?

    Och nu lägger Ann ut på sin Instastory vad hon har det tungt för hon tycker så synd om Magdalena mm mm.

      Alltidalltid syndast om de som kränkt andra och blivit uppmärksammad på det, det är sedan gammalt…

      Det är helt skruvat, att hon inte skäms!!

      Jösses, hade en helt annan bild av Ann. Varför sitta på sin Instastory och ”tala ut”?.
      Inget synd om Magdalena alls, hon får göra som alla andra ta en screenshot och anmäla till polisen.

      Jag tycker också synd om henne! Hon gjorde fel men att bli mordhotad är fan 100 gånger värre, alla sjuka kommentarer är värre än själva händelsen! Finns inte ett uns av förståelse varför man ska hota, skriva elaka saker när man istället kan förmedla det man har att säga på ett mycket bättre sätt!

    Jag håller med, det är patetiskt hur lite som krävs för att man ska bli utsatt för hot om livet, bli kallad rasist etc. Bara för att en person uttrycker sig dåligt, ger det inte andra rätten att gå till attack. Det är verkligen de lättkränktas land, fyllt av osäkra och patetiska människor som inte gör annat än gnälla. Står ni för medmänsklighet etc? Visa då lite själv era nötter! Alla ursäkter är bara patetiska.

    ??

      Vad håller Camilla på med? Hon verkar inte se något fel alls i att skriva satans idiot, din jä..la fitta osv för hon låter det stå kvar. Hon har haft gott om tid att moderera nu.

    Nu får det vara nog! Nu har detta gått för långt! Maggan gjorde en DUNDERTABBE, men inte av elakhet utan pga ett missförstånd m Ann. De som på allvar tror att Maggan är rasist, är så jäkla puckade att det är sanslöst! Skärp er, annars kommer ingen reagera när VERKLIG RASISM sker! Detta var ett MISSFÖRSTÅND o Alexandra har fått en ursäkt. Om hon är så vettig som hon verkar, då kommer hon acceptera den. Alla gör fel, de flesta av oss slipper drev o det ska vi vara tacksamma för o därmed borde vi sluta vara så snabba på att döma! ”Den som är utan synd, kasta första sten” passar fint nu, släpp detta NU!!!!!!!

      Ameeen.
      Det är hyenor med en otäck ton som insinuerar, drar in andra personer, vräker ur sig allt elakt de kan komma på om en person. De vädrar blod på lång håll. Hoppas det är några enstaka personer som tycker det är ok att bete sig så vidrigt när någon begått ett misstag.

      Camilla har en del i det genom att skriva inläggen om Schulmans med vinkel och nu igår om Graaf och Ann. Hon är smart och vet hur kommentarfältet kommer se ut. Då kan man tycka att lite ansvar och snabbare moderering borde vara prio framför nya inlägg.

      Självklart får man kritisera, men inte på detta sättet. Jag mår dåligt av att läsa sånt.

    Håller med Maggan till 100000%. Alla är så jävla lättkränkta nuförtiden, man får inte säga si och så och bla bla bla. Min pojkvän är halvt samisk och halvt svart och han kallar mig för sitt lilla vaniljkex för att jag är vit och inte ligger jag i sängen och gråter över det. Svenskar är seriöst patetiska, skäms över att vara svenne alltså.

      Var inte ”svenne” också ett ”förbjudet” ord? ?

    blir inte alls förvånad. Hennes syster Hannah brukade lära sina barn när dom var små att säga ”kolla apan” när en svart person dök upp på tvn. det värsta är att hennes ena egna son är brun. vad lär det honom liksom?

    Det gör du helt rätt i Magdalena man ska inte be om ursäkt heller 🙂 Vi är verkligen i de lättkränktas land Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.