Hur förklarar man för en sexåring vad en hora är?

Då var det två stora pojkar, dubbelt så stora pojkar som hade gått fram till henne när hon stod vid gungorna och sagt att hon var en jävla fitta och en ful hora. Det där låter inget snällt! sa Tuva-Li då. Men killarna fortsatte och säga dumma saker och gick fram emot henne. Hon kände sig hotade och började gå därifrån men då sprang de efter och hotade henne med stryk ifall hon skulle skvallra för sin fröken. Jag märkte direkt i fredags att det var något störde Tuva-Li men det tog ett tag innan hon berättade för mig vad som hade hänt. Mamma vad betyder det? Vad är en hora? Vad ska man svara sin sexåring? Jag vill inte ens förklara det, hon ska fasen inte behöva höra det ordet ännu.//Madeleine Ilmrud

Hör man från en ung ålder att män kallar kvinnor för horor så är det ju inte jättekonstigt att de själva använder ord som de för att kränka flickor?
Är det okej? I HELVETE HELLER!
Det gör mig så förbannad att det ryker ur öronen på mig!
Vad ska vi göra åt det? Sindy Niklasson verkar mest tycka att det är roligt att hennes kille kallar henne för sin lilla hora – precis som Kanye gör – men kommer hon tycka att det är lika roligt när hon kallas på skolmöten för att hennes söner kallat andra flickor för horor?
Tja..kanske…vem vet?
Skulle jag få reda på att min bonusson kallat en flicka för hora så hade jag låtit Tjocka Hetsätarkatten äta upp hans nya speldator framför ögonen på honom!

I blame Kanye for this!

Tack för tips!

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men HALLÅ? Har du missat att Therese kört 24tim live och dramat som skedde där? Trist att Therese ständigt glöms bort i din blogg. Hon är sveriges största youtuber for godness sake

      Drama!? Menar du när hennes kille inte ville gå och sova för att Therese inte ville sova?

        Neej jag syftar på när hon blev arg på tittarnas reaktioner när nån blond brud kom förbi och skröt om sig själv i typ 2 tim.

          Okej. Såg inte hela 24h själv och har bara sett (och hört diskussionerna kring) hennes ”attityd” mot killen när han ville sova.

          Blondinbella? ?

          Vem va den blonda bruden?

            Malin tror jag hon heter. Verkade SKITjobbig.

              Just det ja…. ja herre min gud, hade jag varit vän med den människan hade vänskapen slutat igår.

              Klickade mig in på hennes live just då, förstod ingenting av den där tjejen. Förstod iofs ingenting med hennes live, de gjorde ju inget?

        Hon behandlar Anders väldigt dåligt rakt igenom hela liven. Inte bara situationen när han ville sova. Hon använde sig av rena härskartekniker.

          Det gör hon ju ALLTID, i varje svar på minsta lilla kritik i bloggen osv.. Blä

      Haha tycker hon var dryg i sin live och långt från den tillgjorda ”HEEEEEEEJ ALLESAMMANS” med kisande ögon man annars ser i hennes videos. hon känns fake helt enkelt och gårdagens live bevisade mina misstankar.

      Hennes live var som att se på färg som torkar men det kommer en sammanfattning. Det är HELG for goodness sake!

        Det är helg, det är sant, men videos blir snabbt gammal skåpmat?

        Som att se färg torka?. Det har jag aldrig hört. Menar du tråkigt?

          Att se färg torka är så tråkigt att klockorna stannar.

          Ja!!!

          Hur kan man aldrig ha hört ”som att se färg torka”? Ja tråkigt typ 😀

      24 timmar live? Vem orkar se det?

        Jag orkade 🙂 Tyckte det var en perfekt underhållning för mig och tyckte varken att den var tråkig eller att hennes vän skröt om sig själv.

    Och folk säger att feminismen gått för långt…. Hell no!

      Den har gått för kort.

    När jag var i ungefär samma ålder och hade uppmärksammat det ordet och frågade min mamma vad det betydde så förklarade hon det med genom att säga att det är unga kvinnor som inte har det så bra. Då tyckte jag väldigt synd om dem och glömde bort det ordet sedan. Som förälder får man försöka bädda in det på något sätt men det är så vidrigt att sådana ord flödar i så tidig ålder.

    Det händer så mycket sånt här i skolan nu. Min dotter är tyvärr en sån som inte vill berätta när något hänt, så jag försöker ha spioner. Alltså andra i klassen ser ju ofta vad som händer och jag ber föräldrarna till de barnen luska lite i hur mitt barn har det.
    Nu har det kommit fram att någon jävlas med min dotter, skriver saker (otrevliga alltså) på hennes bänk, förstör hennes saker från bänken när det är rast osv. Jag har alltid sagt att så länge hon inte är den som slår först är det bara att ge igen. Jag såg henne en gång vräka ner en kille på marken efter att han höll fast henne mot sin vilja. Fan så stolt jag var då!
    Och sen tänker jag…så jävla långt det har gått när jag säger att det är ok med fysiskt våld, även om hon inte slår först.

      Men finns det inte vad dom nu kallade någon äldre som vill jobba och ser till barnen. Typ klassfarfar. Det behövs.!

      Helt rätt, jag kommer oxå lära min dotter att det är ok att ge igen. Barnen får ju lära sig att det är aldrig ok att ge igen, istället ska man säga till en lärare.. Jag kommer vara stenhård mot mina barn att det aldrig är okej att vara elak mot någon. Men att ge igen är OK.

    Tjejer andvänder nog dessa fula ord till varandra mer än killar nu för tiden. Det är nästan ännu värre. Eller iaf lika hemskt.

      ’Ja, men tjejerna då!’
      ’Tjejer är ju nästan värre!’
      Du glömde: ’Det är ju de där killarnas mammors fel, att de inte klarar att uppfostra sina söner bättre!’
      Regel: När killar beter sig som skit, leta snabbt efter närmsta kvinna att skylla på!

        Och hittar man mot förmodan ingen kvinna att skylla på så rikta fokus bort från killen genom att skrika ”men tjejer då! Tjejer kan också vara taskiga faktiskt!”

      Hemskt, men just detta att det är en liten sexåring som blivit kallad hora.

    ”Jag vill inte ens förklara det, hon ska fasen inte behöva höra det ordet… ännu” ja, när man är tonåring är det ändå mer ok att bli kallad det, det vet ju alla

      Men det är väl klart att hon inte menar att det är okej att bli kallad det som tonåring MEN som tonårig så är det mer okej att iaf veta vad ordet betyder. Men små sexåringar ska inte behöva höra det ordet och inte känna till ordet ens.

      Tolkar de mer som att hon menar att det är tillräckligt illa att hon lär bli varse om ord och attityder som förtrycker kvinnor när hon blir äldre, inte som att det skulle vara okej för det. Stackars lilla tjej, 6 år gammal så jävla sjukt.

    Det är fruktansvärt, skrämmande. En sexåring ska inte behöva höra det ordet, än mindre bli kallad för det. Blir mörkrädd, vart är världen på väg?!

      När jag hämtade min son på skolan här om veckan var det ett gäng lågstadiepojkar som tävlade i armgång. Det ena laget hette starka laget. Det andra laget hette knulla-laget ? Funderade på att gå fram och prata med dem men lät ändå bli.

    Hej,

    kan du inte skriva om Josefin Dahlbergs inlägg från den 13 september där hon indirekt uppmanar folk som skall åka till USA, och vill ha med sig hund, att ansöka om att få en ”service dog-väst”. Alltså att människor som inte är i behov av en s.k. ledarhund skall utge sig för att ha ett sådant behov för att kunna ta med hunden på restauranger och caféer. Människor har därefter kommenterat det olämpliga i detta tips, men hon försvarar sig med att det inte är hon som bestämmer reglerna. Jag är trött på influencers som inte tänker längre än näsan räcker, och inte har någon respekt för hur deras val och agerande påverkar andra människor.

    Ha en fin kväll!

      Varför när man ska åka till USA just? Sorry om jag är trög…

    Varför stavar Ellinor ”Löfgren” sitt efternamn med F när hon heter Lövgren?

      Inget ovanligt. Men enklast är väl att fråga henne. 😉

    Ni anar inte hur mycket skit som florerar i skolorna och hur mycket skit pedagogerna får när de försöker prata med föräldrarna. OjojOJ vad man tappar livsviljan

      Tycker lärarna ska få vara mer auktoritära och vi borde ha uppförande som ämne från 1a klass. I lärarena klassrum ska lärare ha kontroll. Borde vara mobilförbud i klassrum med.

        Nej, skolan ska inte ha som syfte att uppfostra och lära uppförande. Det ansvaret ska ligga på föräldrar och skolan ska undervisa i ämneskunskap.

          När föräldrarna uppenbarligen inte gör det, faller det på skolan.

          Håller med Hanna att lärarna ska få vara mer auktoritära (barn är elever, inga kunder) och det borde vara mobilförbud. Jag skulle helst se att det var totalförbud som i Frankrike.

            Sen när skolan inte lyckas, ska arbetsplatsen uppfostra? Nej, jag vidhåller min åsikt att skolan inte ska uppfostra barn. Hur gör man med de barn som är uppfostrade från hemmet? Och när är man nog uppfostrad för att inte uppfostras av skolan? Gäller det bara lågstadiet eller upp till gymnasiet? Som det ser ut idag så är långt ifrån alla godkända i basämnena när de kommer till gymnasiet. Det kan skolan fokusera på att ändra tycker jag.

              Vet du hur många ”ouppfostrade” unga människor jag haft inne på jobbintervju? De har inte blivit uppfostrade av sina föräldrar och skolan har tydligen inte klarat av det heller. Gissa varför vissa har svårt att få ett jobb och som arbetsgivare betackar jag mig för att ta itu med det normala barn får lära sig.

              Skolan har faktiskt både ett kunskaps- och fostransuppdrag och detta är reglerat både i skollagen och läroplanen.

              Betygen blir ju bara sämre och sämre för elever och det är bland annat för att lärarna inte tas seriöst i ett klassrum och elever styr. Så att ”uppfostra” eleverna skulle säkert höja betygen med

            Nej skolan ska inte uppfostra. Det är inte lärarna anställda för att göra. Mobilförbud håller jag med om. På min tid hade vi datorsal och de som hade mobil (sent 90tal/början av 00) lämnade de i skåpet. Förstår inte hur dagens elever kan koncentrera sig med dator och mobil i klassrummet, jag vet hur jag själv var så fort man kom till datorsalen, allt annat var roligare än det man skulle göra

              Fast redan på förskolan uppfostrar fröknarna heltidsarbetande föräldrars barn. Då är dom på förskolan mer än vad dom är hemma. I skolan ska man lära sig att ha respekt för lärarna och då måste lärarna ha mer auktoritet. Likaså på arbetsplatser, om du inte sköter dig så får du ju sparken

              Svar: jo. Se ovan. Fostransuppdraget.

              Precis! Uppfostran ska föräldrarna stå för, inte vi. Moral och etik kan vi lära ut men vett och etikett är föräldrarnas uppdrag. Faller det så är det föräldrarnas fel, inte vårt

              /lärare

                Fast man säger ju ”det krävs en by för att uppfostra ett barn” självklart har föräldrarna huvudansvaret men samtidigt måste en lärare kunna berätta vad som är rätt och fel i ett klassrum. En lärare måste kunna ge konsekvenser och belöning och det är uppfostring i sig. En lärare kan ju inte bara stå o prata utan att bry sig om vad eleverna gör.

                Likaså ute på andra platser ex lekplatser, om jag inte ser att mitt barn tar någons leksak eller retar någon så berättar ju närmsta förälder om mitt barn vad som är rätt och fel.

                  Fortfarande föräldrarnas uppdrag att uppfostra sina barn så när de börjar skolan så har de en grund för hur de ska uppföra sig.

    Varför blandar du överhuvudtaget in Sindy i detta inlägg. Du verkar ofta skriva i affekt eller i upprört tillstånd, lugna ner dig och andas innan du skriver.

      Kan det vara så enkelt att hon var den senaste som figurerade i ett inlägg med ordet hora.

        Nej så enkelt var det inte. ?

      Läs inlägget jag länkar till så förstår du kanske..
      Högst aktuellt i ämnet skulle jag säga…

    Går i tvåan på gymnasiet och blev kallad för både h ordet (vill inte skriva ut det ens) och slampa av två tjejer i klassen som hade betett sig illa mot mig då jag valt att avsluta vår vänskap pga nedlåtande attityd från deras håll och skitsnack bakom min rygg. Tog upp det med min kvinnliga hyfsat unga mentor då det sårade mig och fick andra på skolan att se ner på mig och Istället för stöd fick jag höra från min mentor att de bara hade en sån jargong och humor och att jag var överkänslig som inte kunde ta skämt, jo för att bli kallad slampa är ju så kul att man nästan kissar på sig. Tror inte hon hade tyckt det var lika roligt om det var hennes kollega som hade kallat henne det. Är så chockad och besviken över att man som lärare dessutom kvinna kan acceptera och skydda sånt beteende år 2018 när vi vet bättre. Önskar att jag gått med det till rektorn och tagit det vidare men mådde redan så dåligt pga tjejerna som trakasserade mig att jag tyvärr inte orkade ta mer strider.

      Så ledsen jag blir av att läsa detta. Din mentor skulle absolut ha hanterat situationen annorlunda och talat med eleverna (och eventuellt även föräldrarna beroende på elevernas ålder) och hade inte det hjälpt så borde rektor kopplats in. Jag har haft samtal med både elever och deras föräldrar om olämpligt beteende både i klassrum och på nätet och ett sådant beteende skall man som vuxen absolut markera emot.

      /Gymnasieläraren

    Min lillasyster blev kallad hora och fick bl.a. stenar kastade på sig.
    Anledningen? För att hon hade klänning och ”visade trosorna” när hon gungade.
    Ålder på min syster, då? 6 år.
    Ålder på de som gjorde detta? 6-7 år.
    Årtalet när detta skedde? 2000.

    Skönt att det blir bättre. Eller att var bättre förr. Eller hur är det där? Jäkla skit.

    Jag läste en gammal intervju med Petter där han sa:

    ”Först i dag har det kommit fram amerikanska rappare som inte måste vara macho hela tiden utan vågar visa upp sina svagare och känsliga sidor, som tex Kanye West”.

    Alltså va? Är inte Kanye jättemacho?

      Macho-manér kommer i så olika former. Kanye uppvisar väl vissa av dessa, men har i alla fall tidigare frångått flera av mer klassiska macho-ideal. Han visade sig känslig, lekfull, och ödmjuk i början av sin karriär, men har kanske alltid lidit av något mått av megalomani. Allså en super-hybris som tillsammans med stardom utlöste en perfekt storm av I’ma let you finish but…-Make america great again- och you such a fucking hoe.

      Nej det är han inte. Hans sångtexter och eventuellt stil kanske ger den bilden, men det man fått se av honom både när de filmar och när andra paparazzi/fans filmat är att han är en rätt mjuk person

    Varför i helvete drar du inte Sindy i detta? Känns sunkigt att lägga någon slags skuld på en kvinna. Att män kallar kvinnor för hora är deras fel, oavsett vad deras mamma vill bli kallad av sin pojkvän…

      Och om små pojkar kallar flickor för hora så har det ingenting att göra med att de kanske hört ordet användas hemma? Hur ska barn lära sig att det är fel att använda ord som det när det är helt okej för ens mamma att kallas för det?

      Om hon tycker att detta är nåt kul att bli kallad för, så är hon minst lika sugig som mannen som säger detta.

        De citerade en låt ?

          Ja synd vilka riktiga sk-tlåtar det finns och att vissa uppskattar dem

    OT: på Blondinbellas instastories ser det ut som att Sally kastar grus till änderna och Bella bara skrattar. Har hört och sett många andra som gör så. Änderna tror ju det är mat och äter upp gruset, vilket är farligt för dem.

      Javisst kastar ungen grus till änderna. Blondinnollan skrattar och undrar om de blir glada. Hon är den roliga lektanten, det är ju såååå roligt att vara ”mamma”. Att vara förälder och sätta gränser och säga ifrån är Odds uppgift.

      Det är inte farligt för fåglar att äta grus det tillsätts tom i vissa fågelfoder de behöver grus för matsmältningen. Men slänga gruset på fåglarna är ju inte bra.

      Bella har väl inte kunskapen om det (heller), och sen är hon ju inte direkt känd för att bry sig om djur/natur. Icke förvånad iaf.

    Om det är en sexåring så kan man kanske säga typ såhär: ”Hora är ett jobb som en del människor har. Alla vet inte att det är ett jobb, och säger det till framförallt tjejer för att vara riktigt elaka och få tjejer att bli ledsna. Om någon säger det till dig så tycker jag att du ska säga till en vuxen, för inga människor ska säga elaka saker till andra. Särskilt inte bara för att man råkar vara tjej”.

    Svårare blir det ju när tonåringen kommer hem och är ledsen för samma sak. Fy fan…

      Säg INTE att det är ett jobb. Det är kvinnor och barn (väldigt många som säljer sex i Sverige är minderåriga) som utnyttjas och är med om övergrepp i prostitution. Ordet hora är såklart också ett skällsord som det slängs med hit och dit. Kvinnoförnedrande och inte okej att kalla någon.

      Det går inte att betala för samtycke

    OT men blir typ matt av Fornis inlägg om Margauxs ELLE-omslag. Hon kan liksom inte hylla henne utan att tydligt understryka att HON gjorde världens bästa rekrytering, typ som att det är pga henne det går bra för Margaux.

    Jag har jämt funderat på varför vissa pojkar är så utåt agerande, det är något som inte står rätt till i deras vardag. Hur visar man då det som barn? Jo genom att vara en riktig rövhatt. Tänk om vi kunde hjälpa alla domhär små pojkarna, då tror jag världen skulle vara lite trevligare. Tyvärr kan man inte hjälpa alla, men tänk om man bara kunde hjälpa några få. Som sen kan växa upp och lära och hjälpa andra pojkar..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.