Jonna Lundells baby shower är en rosa bonanza!

https://www.instagram.com/p/BoEmlFEn0lC/?utm_source=ig_web_copy_link

Herregud, så praktiskt!
Ha festen i en lastbil och slipp städa – kör fram – ha festen – och kör iväg.
Klart!

Kanske borde jag satsa på en lastbilsfest när jag fyller år?
En lastbilsfest i rosa enhörnings och katt-tema? Det är goooooalz!!!

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Rolig idé och fint fixat 🙂 ? Grattis Jonna

    ?

    Lunabelle. Visst heter väl Elena Belle/Natasha Peyres dotter samma?

      Ja

      + Yogagirls Lea Luna

        Plus Sindy & Mickes son ?

          Och Mirre, som blev ”offentligt” när hon reste världen runt med Kenza för att titta på Tokio Hotel. Hennes dotter heter också Luna.

            Enligt familjliv ett wt namn ? Själv tycket jag det är superfibt!

              Min ragdoll heter Luna ?

                Min med

    Haha jag tryckte på bilden för att bläddra bland bilderna ??

      Åh nej…på fel bild? 🙂
      Haha…

        Ja, den längst ner ??

      Same ?

      Samma ?
      Bara något trött härborta

    Haha vad gulligt! ?

    Är det bara jag som hoppas lite på att bebisen är en pojke? De gjorde ju något dna-test där det visade pojke sen gjorde de ett ultraljud där de sa flicka. O då väljer de att lita på det? Dna-testet är väl ändå 99% säkert & ultraljud mkt mer osäkert..?

      Jag tror att de fick samma svar då som på ultraljudet men visste att det skulle generera mycket uppmärksamhet om de fick avslöja könet 2 ggr.

      Varför hoppas på det? ?

        Haha tycker också det vore kul, då gulligullrosafluffdrömmen är så könstypiskt tjej och omodernt tänk.

          Va?

            Vadå va? Har både en liten tjej och en kille och försöker inte placera in dem i färgfack för mycket, de ska kunna omfamna alla färger och välja utifrån vad de gillar.

              Ungen är inte född! Så vänta med kritiken tills ni ser hur de gör när de väl har barnet. Herregud! Tror inte barnet blir det minsta påverkad av vilka färger baby shower hade.

                Med det argumentet i åtnke, varför ha rosa öht?

                  För hon älskar rosa! Tänk

                  Varför INTE ha rosa? Jonna gillar rosa?

                Jag tycker inte det är fel att en tjej har rosa eller att mamman gillar rosa, men fortfarande finns det ju starka könsroller i samhället som lever kvar, och förstärks av detta med rosa och blått, uppdelningen. Tjejer ska vara söta och killar tuffa, det är det jag tycker ganska mycket suck om.
                Eller som Peyre som tydligen pratar om sin flicka som om hon vore en liten docka, ”blanka” ögon mm.

                  Fast bebisblå är väl inte tuffare än ljusrosa?

          ?

      Fast barnmorskan hade väl oxå varit 99% säker på att det var en tjej…

    Haha, jag vet inte. Men när Jonna skrattar eller ler stort ser hon ut som de där lyckotrollen. Det finns ju allt från penntroll till stora. Med fluffigt hår. Och det är definitivt inte elakt menat.

      Jämför henne med ett troll och avslutar med inte elakt menat…

        Men lägg av, penntroll är ju skitsöta!

          Precis!!! Trollen är supersöta så också Jonna.

        Men va? Troll är ju jättesöta! ?

          Kallar mina katter rumpnissar hoppas dom inte blir kränkt ?

    Fast städa fick de ju göra oavsett ?

    Om min vänner hade ordnat min baby shower i en lastbil hade jag ärligt talat blivit besviken. Ser oerhört otrevligt ut, som att sitta i en container. Skum ide, tror inte det kommer trenda! Passar dock deras stil.

      Du låter väldigt otacksam och bortskämd. Jag hade blivit glad även om min familj/vänner hade kört korvgrillning på engångsgrill. Är ju sällskapet och tanken som räknas. Att ens vänner och familj planerat något, köpt presenter och fixat med enda syftet att göra än glad som betyder något. Inte platsen man är på

      Planen var ju att de skulle varit hemma hos Erpevijk i deras kök, men eftersom Jocke mfl valde att lägga liven på samma dag så kom de på det här med lastbilen. Vilket gjorde att Jonna blev bra mycket mer överraskad än om de hade försökt lura henne hemifrån.
      Jag hade tyckt att det var toppen om något kommit på att anordna en sån annorlunda festlighet 🙂

      Otacksamt men okej.

    Det bor 9 miljoner människor i Sverige så nästan 20% av Sveriges befolkning kollade. Även om man räknar bort ev. tittare i andra nordiska länder låter det mycket.

      Antar att det är antal visningar och inte antal unika tittare statistiken visar.

      Det var en lång live, gissar att den visar besök varje gång man gick in på den

      Det var säkert många som bara kikade in en snabbis för att se vad som hände. Oavsett om de är fans till den eller ej. Frågan är ju hur länge alla dessa tittare hängde med kan man tycka.

          Svårt att lita på den sidan. Kul att de nämner att snittåldern är 27.

          Att de inte fattat att barnen antingen sitter på sina föräldrars inlogg eller skapar ett konto o trycker i att de är över 18 så man får tillgång till alla videosar.

      Vill inte vara den som är den, men vi har passerat 10.

    Självklart rosa också eftersom att det är en tjej. GÖÖLI GULLI GÖLLL

      Och? Jonna gillar väl rosa också?

        Förstår inte att man kan vara så ointresserad/oinsatt i samhällsproblem att man kommenterar ”och?” ?

          Det finns väl värre saker än att välja rosa på en babyshower…

            Ja vem har sagt nåt annat? Med det tankesättet utvecklas man inte. Att redan innan barnet är fött sätta ramarna för ett könsstereotypt liv ÄR problematiskt. (Sen tror jag visserligen att de gör så gott de kan och kommer att vara kärleksfulla, närvarande föräldrar).

              Men gud, tönt. DE har inte gjort något eftersom de blev överraskade och sen gillar Jonna färgen rosa. Det är inte problematiskt, gått jättebra hittills. Sen är det bra att det förändas, men sluta häng upp er på en färg på en baby shower. Vänta tills barnet är här

                När ska en del lära sig att det är helt omöjligt att ta ett argument seriöst när en säger åt en annan att hen är en tönt?

                  Folk får väl sluta bete sig som töntar

              MEN ÄR DET FÖRBJUDET ATT HA ROSA NU OCKSÅ?! Herregud.

              Så du säger att det dom gör är problematiskt, men ändå så gör dom så gott dom kan. Du menar alltså att dom inte kan bättre än välja rosa, som om färger ens nu kan klassas som bättre eller sämre färger.
              Jag tänker mig att det inte krävs någon större ansträngning eller kunnande att pynta med någon annan färg än rosa, så jag kom till slutsatsen att dom helt enkelt ville ha rosa.
              Jag hade pyntat med typ grönt och murrigt och djur, och druckit massa te, för att det är sånt som jag gillar. Nånting i det som låter problematiskt?

              detta var en överraskning gjord av Jonnas vänner, föräldrarna valde inte färg själva. Jag håller absolut med om att det är problematiskt att sätta barn i könsstereotypiska fack, men samtidigt är det ju just det du gör när du tycker att det är fel att ha rosa till en tjej. Att på något sätt styra sina barns val av leksaker, färger eller något annat för att det skulle vara ”pojkigt” eller ”flickigt” är problematiskt. Att jonnas vänner valde just rosa tema kan bero på könsstereotypiska tankar eller på att Jonna älskar rosa. Det vet inte vi och därför kan vi inte döma valet.

              Personligen har jag anordnat en babyshower till min vän som väntade en pojke. Min vän hatar rosa och eftersom blått, rosa, grönt och gult i pastell är väldigt symboliserat med bebisar valde jag temat blått med inslag av grönt. Att det råkade bli blått ser jag absolut inte som ett problem ur ett genusperspektiv.

              Jag tycker att det viktiga är att inte exkludera färger och leksaker beroende på sitt barns kön. Låt dem få en chans att gilla alla färger och leka med vad de vill. Både rosa och blått är fint, låt alla barn få njuta av båda färgerna. ??

                Nej inte riktigt. Jag rekommenderar att läsa på om barn och jämställdhet, läs till exempel om kompensatorisk pedagogik.

                  Jag är mycket insatt i barn och jämställdhet men håller helt enkelt inte med dig.

                Fast du är inte insatt om du inte tror att styrande av barns leksaker kan användas för att främja jämställdhet. Om du är förälder styr du också en massa andra saker åt ditt barn för att hjälpa dem på andra plan.

                  Det är klart att man som förälder eller pedagog kan styra jämställdhet genom att styra barnens lekar, men det betyder inte att det rätt sak att göra. Att hävda att någon inte är insatt för att hen inte tycker som du känns väldigt osmakligt!

                Mina kompisar ordnade en babyshower när jag väntade min dotter och mycket gick i ljusrosa och andra pastelliga färger då jag helt enkelt gillar det. Jag är utbildad gymnasielärare som läst genusvetenskap, men jag gillar ljusrosa och klär min dotter i det (och många andra ljusa färger) ändå. Är det problematiskt? Nej, jag tycker inte det. Det blir problematiskt om hon begränsas av det eller om hennes uppfostran gör att hon förväntas vara på ett visst sätt för att hon är tjej, men inte annars. Om hon kommer till mig när hon är större (hon är 6-månader och har inte så mycket åsikter om klädval ännu) och säger att hon bara vill ha knallgröna kläder så får hon ha det. Således anser jag att de strukturella problemen som gör skillnad på flickor/pojkar är mycket större än färg på kläder, men att detta självklart kan bli ett problem om man inte är villig att låta barn välja utifrån egna preferenser när de är gamla nog att ha sådana.

          Men jaha? Är man förbjuden att använda rosa då?

            Japp! Människor blir kränkta för allt idag. Du kommer skada ditt barn för livet om du vistas bland rosa saker innan födseln. Barnet kommer vara heeeelt förvirrad sen när hen märker att det finns andra färger

      Jag hade också haft rosa om jag vet att jag får en tjej, blått om det är en kille. Det finns bara två kön. Det har varit så i alla tider. Men alla gör som man vill.

        Fast blå var en tjejfärg för inte så längesen ?

          100år sen är ganska länge sen

            Beror väl på vilket perspektiv en har? Vad jämför du med?

        Njeee. Inte i alla tider. ”Den allmänna regeln är rosa för pojkar och blått för flickor. Anledningen är att rosa är en tydligare och starkare färg, som lämpar sig bättre för pojkar, medan blått är mera känslig och prydlig, och är sötare på flickor.” råden 1918. Skriv att det alltid varit så för dig, men blir så löjligt när du ska försöka hitta på utan fakta

        Så du kommer ifrågasätta din son eller din dotter sen också om de inte väljer, enligt dig, rätt färg. För det finns ju bara två kön? Wtf. Vad har kön med blått eller rosa att göra. Jag blir så jävla trött på er som könsmarkerar med färg. Suck

        Nej d finns tre kön idag väl. Tveksam könstillhörighet har väl fö människor fötts med i alla tider? Alltså där man inte ser om det är snopp el snipp

        I Sverige ja just nu. Res runt lite så ska du få se vanliga hårt arbetande män i rosa och lila kjolar. Ser mycket bekvämt ut! Kan rekommendera Sri Lanka.

      Hela deras bröllop gick i rosa oxå och då var hon inte gravid. Hon har även sagt att hon kommer använda rosa om det blir en pojke…

    Och partykungen fick ju lite reklam oxå?

      Som soptunna! Partykungen.se är bäst på fest grejen. Partykungen.se partykungen.se partykungen.se. Nu fick de lite mer reklam

      De sponsrade ju kalaset… Dock via de som anordnade det och inte Jonna…

    Alltså någon fler som har läst margaux senaste inlägg om hur hennes sambos födelsedagspresenter till henne aldrig är bra nog? Han kan inte ha de lätt stackarn

      De skojar ju om det i vloggen, du behöver inte ta illa upp för det gör inte han

      Fast det finns fan gränser alltså. Jag fick en hårborste av min sambo en gång…..

        Fy fan! En utlandsresa bruka alltid gå hem ?

        Min gamla sambo gick helt ogenerat och köpte födelsedagspresenter till mig kvällen innan min födelsedag, frågade även om jag ville ha något speciellt på väg ut. Kände mig så oviktig. ?

          Lol jag fick ett presentkort på walmart som han köpte efter jobbet på min födesledag :)) Blev lite ledsen/snopen men samtidigt hade jag ju inte önskat mig något eller pratat om vad jag ”förväntat” mig. Men denna gången (en vecka kvar till födelsedagen) har jag hintat om vad jag har för förhoppningar så hoppas det blir lite ljuvligare denna gången. Såg att han anteckna i sin telefon när jag pratade om att jag ville ha fruktsallad iallafall haha.

          Din gamla sambo?
          Var han väldigt gammal? Kanske därför kom på först kvällen innan..???

            Det var bara talad dialekt som råkade komma med i min skriftliga kommentar, hoppas språkpolisen kan ha överseende med detta då vi i det här kommentarsfältet tycks hålla en informell nivå.

            Förresten, varför ska du bestämma?

              I detta fall tror jag inte det var en språkpolis utan bara såg det lustiga i om man läste det på det sättet.. Men jag kan ha fel.

              Haha en gång fick jag en Rubiks kub-nyckelring av min kille i julklapp. Haha visste inte inte riktigt hur jag skulle reagera ?

                När jag fyllde 18 gav min (f.d) kille mig ett litet paket. Jag blev såklart sjukt pirrig och nyfiken och undrade om det kanske var ett fint smycke. Han sa ”jag tänkte på dig när jag såg det här”. Guuuu va gulliiiiiigt, tänkte jag. Jag öppnade långsamt. Under pappret var det tidningspapper ihoptejpat. Äh, omslaget gör ju inget, tänkte jag generöst. Sen öppnade jag tidningspappret. Där i låg sex (6) st lypsyl.

                Lypsyl.

                Lypsyl i 18-års present. Vi hade ändå varit ihop i över ett år. Haha! Såå sjukt. Det är över 10 år sen, kommer fortfarande ihåg chocken.

                (Jag var sjukt beroende av lypsyl, men ändåååå!?!?)

                  Åh gud! Haha ?? lite roligt ändå! Var det helt vanliga lipsyl från mataffären eller var det helst av lite finare slag?

    OT och ursäkta för det. Men de senaste dagarna (eller kanske veckan, veckorna?) har jag blivit liksom rödflammig i ansiktet samt till viss del ”prickig” men främst rödflammig. Nån som har en aning om vad det kan bero på? Tittade på mig själv i spegeln på jobbet och undrade hur sjutton jag kunde se så…röd ut. Ej upplevt problemen tidigare förutom acne som jag har till och från men detta är nåt annat.

      Haha, vad har det blivit av detta kommentarsfältet egentligen!? ?

        Vad vore väl ett inlägg utan lite OT 😉

        Mvh hon som skrev första inlägget.

          https://medibas.se/handboken/kliniska-kapitel/hud/patientinformation/variga-utslag-exklusive-akne/rosacea/
          Kan givetvis vara något helt annat. Men ibland är det lättare att jämföra när man ser det på bild ?

            Annars är det ju alltid bra att fundera på om du ändrat på något som kan påverka? Kost? Hudvårdsprodukter? Stressat mycket? Pussat mycket på någon med skägg ??

      Rosacea kanske?

      Temperaturförändringar? Klimatförändringar?

      Jag upplever att mitt ansikte kan bli torrt och rött när det blir kallare. Eller om du börjat använda någon ny kräm?

        Kanske perioral dermatit? Hoppas inte, jag hade det förut och tog för jäkla lång tid att bli av med med nollbehandling…

          Jag har POD. Fy fasen innan läkarna kom på vad det var! Blir ”skenallergisk” & kan ibland äta tex apelsin, ibland inte.
          Men apelsin ger inte utslag på allergitest. Så frustrerande ?

    Varför skriver du inte om deras live? Du skrev ju om Thereses. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.