Jacob misslyckas återigen med Margauxs födelsedagspresent

https://www.instagram.com/p/BoJVZikhm3J/?utm_source=ig_web_copy_link

Jacob lyckades ännu en gång köpa något som jag inte ville ha…. Jag förstår inte hur han lyckas. Förra året bestämde vi att han skulle få en tydlig önskelista så att det inte skulle behöva bli fel igen. Han avskyr nämligen att handla presenter (något som jag älskar).

Trots tydliga instruktioner med exakta bud så blev det fel.  OBS det var en sak på listan, hehe så det var väldigt svårt att misslyckas. Egentligen bryr jag mig inte om presenten i sig, det är väl mest att jag vill bli uppmärksammad och lite bortskämd. Det behöver inte vara med saker, bara med lite omtanke…. men det här kändes bara helt fel. Det var dock inte värre än när jag fick ett gräsligt underställ för två år sedan eller en bok på engelska för fyra år sedan. Skulle vilja hoppa in i hans huvud ibland och se hur han tänker. Nu undrar jag med spänning vad han ska gottgöra mig med, hehe.//Margaux

Jag vet att det fullkomligt sprutar Vänner-referenser ur mig just nu men KAN Jacob har köpt någonting annat än en scooter till Margaux?
”Stick to the list! Always stick to the list!!!”

Jag undrar verkligen vad Jacob kan ha köpt till henne som hon är så här besviken över?
Hon är ju tjej – vi är ju de ENKLASTE personerna i världen att köpa presenter till! Män däremot – SÅ svårt!
Jag såg några klipp där Margaux gled omkring på stan i en skaldjurskostym men jag tror faktiskt inte att Jacob hade med den att göra. 🙂 Om DET hade varit hennes present så hade jag förstått den besvikna känslan men riktigt så misslyckad kan hans present väl inte ha varit?

Hopefully he didn’t give her the crab costume…..or crabs. 🙂

244 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Minns när jag fick ett snapsglas av min kille när han varit i Stockholm medan jag fyllde år en gång, jag ba jaha, ett snapsglas, vad bra, jag som hatar snapsar xD

      Fick en mobilladdare av min pojkvän i julklapp… hade typ tre stycken redan (men den här skulle vara specifikt till paddan haha)

        Gud vad sorgligt jag hade gjort slut

          Haha ja de kanske är dags ???

          Ja, om ditt förhållande hänger på vad du får i present så borde du nog lämna förhållandet så din partner kan skaffa en bättre person att vara med

            skojade såklart…. hade de vart så viktigt hade jag väl gjort slut redan. Berättade det mest som en rolig anekdot

              Var nog ett svar till K-M aka anonym.

        Omg anonym 09:24!! På tal om mobilladdare. Mitt ex hörde av sig 2månader efter att vi hade gjort slut och ba ”vet du vart du packade ner min laddare?”. (Jag kastade ut honom och packade ner alla hans tillhörigheter och ställde de i förrådet). Som om han inte redan hade köpt en ny laddare ?

    Tror aldrig jag fått en riktigt dålig present faktiskt, jag brukar vara ganska tydlig med ”the list”. 🙂 Förstår inte att det ska va så svårt, kommer man inte på en bra fysisk present ge bort en hotellweekend eller teaterbiljetter eller liknande?

      Bara det bokas in! Min sämsta present är fortfarande årets födelsedagspresent, att jag och sambon skulle åka på spahelg. Han hade inte bokat in det pga att vi inte hade några lediga helger det närmsta. Fick presenten i april och någon spahelg är ännu inte inbokad….

        Haha jag gav min sambo ett fallskärmshopp i present en gång. Det har inte heller blivit av, det är snart 8 år sen! ?

        Det håller jag med om! Det behöver bokas in eller avsättas tid för.

        Jag fick en tatuering i present av min syster en gång. Alltså… en tatuering. Jag som inte ens hade pratat om att tatuera mig. Det var inte ett presentkort eller en summa eller så utan bara något hon sa när jag fyllde år.

        Det är över tio år sedan och nej, jag har fortfarande ingen tatuering. ?

          En vän fick precis samma av sin sambo, ett kuvert med en lapp typ ”Du ska få en tatuering”. Inget presentkort eller pengar eller så. Det har fortfarande inte skett.

          Bestäm vilken tatuering du vill ha, boka tid och skicka dit henne…

      För två år sen fick jag en laptop av min sambo i present (och ett par gulliga örhängen), hade inte uttryckt önskan om en laptop men det behövdes veerkligen. Det var mycket gulligt av honom =) Förra året var jag gravid och fick en gravidkudde….. EN GRAVIDKUDDE… I PRESENT?! Happ.. mindre rolig present men det var ändå omtänksamt av honom :’)

      Tro mig, det kan bli fel även om man har varit tydlig med sin lista ?

    Gå ch köp din egna present om det nu ska vara så ”SPECIFIKT”?
    Herregud, jag skulle aldrig hänga ut min partner på det viset. Och för en present som inte föll mig i slaken? Prinsessfasoner?

      *smaken

      Har du någonsin hört om vad humor är? Att de marguax och Jacob skrattar åt detta

        Det är inte just det faktum att hon skriver om det som är konstigt egentligen utan om de mt antagandet folk gör överlag på sina födelsedagar. Man ska helt enkelt HA en present. Man ska diktera om hur det ska vara, vad det ska vara och fan ta om någon inte uppmärksammar. Typ som Stassi i Vanderpump rules ”ITS MY BIRTHDAY, MYYYYYYYYY BIRTHDAY???”…suck.

          Men ja! Jag fattar inte att presenter är så viktigt i vuxen ålder.
          Jag och min man föreslog för hans bror med fru att vi kunde sluta ge presenter till varandra, det är ju mest att man ”byter pengar”. Min svägerska är helt presentfixerad och slutade då att bjuda in oss på födelsedagsfika. Ingen present, inget fika. Om det inte är deras dotter som fyller år för till henne ger vi en present. Då får vi komma.
          Jag trodde i min enfald att det var sällskapet som var det viktiga när man firar sin födelsedag, att det är kul att ha sina nära och kära där och presenter är sekundära. Så var tydligen inte fallet.

          Hahaha tänkte just skriva längre ner att det är precis så jag föreställer mig vuxna som vill ha födelsedagspresenter etc. jag förstår att alla inte är just så, men stassi är liksom min go to bild där.

      Tja, på kontot ”mansbebisar” på Insta pågår just nu en diskussion om alla märkliga presenter som män gett sina fruar,sambor, döttrar. finns ett tydligt mönster att män inte bryr sig nämnvärt om presenter, att de hellre köper någon pryl som vederbörande inte alls gillar/önskar sig/ använder / har som intresse och sedan tycker att de är jättebra och förträffliga partners. Det är jävligt ignorant och taskigt att dels göra så och som i detta fall då hon tydligt sagt vad hon önskar sig. Det är en sak att inte ha råd med presenter men då är det bättre att förklara det, kanske ge något annat. Men att högaktningsfullt skita i det och sen låtsas som inget har hänt är inget annat än elakt och barnsligt.
      Läste precis på det kontot att en man gett bort en skiva till en tjej med enbart musik hon verkligen avskydde. Han hade dessutom trissat upp hennes förväntningar och dessutom asgarvade åt henne. Han hade ingen annan present heller. Fyfan, män och deras jävla egoism och sjuka ”humor” Fyfaaan.

        Det var dock hennes man som fick en skiva av sin bror med ett band han inte lyssnar på, inte hon.

          Nej? Denna kvinna fick en egenbränd cd av sin dåvarande i julklapp, – med musik hon avskydde.

    Får bara bra presenter ? Tycker det är lätt att ge bort presenter till män. De har alltid någon hobby, oavsett om det är gaming, fiske, cykla, träna innebandy eller whatever. Bara att snoka lite vad de har/inte har och gå till passande affär och be om hjälp

      Min snubbe har ingen hobby förutom dyra sportbilar. Det blir jävligt svårt. Han får nöja sig med en skjorta precis som min pappa som bara är intresserad av skruv?
      En annan kille jg hade var bara intresserad av böcker. skittråkigt att ge som present och trots att jag alltid sa att jag inte kan läsa med min utmattningssyndrom fick jag alltid böcker av honom. Helt orörda.

        Gillar han ingenting? Netflix? Sitta vid datorn? Städa? Finns ju alltid något folk gillar som man kan hitta på en present omkring. Sist gav jag ett par airpods till styvpappa som börjat med löpning tex

        Där ser man, för mig är böcker bästa presenten !

        Samma här, men hittade parfym, deostick osv. från Ferrari Scuderia. Det gick hem…

          Det finns en bra bok om ferraris historia också! Finns säkert liknande om tex Lamborghini också men i min familj har vi alltid haft ferraris därav kan jag bara dessa haha. Jag har haft diverse muggar, kepsar och tishor också, det mesta rätt snyggt faktiskt 🙂

    Gud vad larvigt. ”Jag hade kommit med klara instruktioner om vad han skulle ge mig i present men endå blev det fel” ”nu undrar jag med spänning vad han ska gottgöra mig med” Alltså det här måste väl vara ett skämt?

    Fick en tröja & en trisslott när jag fyllde 40 av min man.. Han är sämst av alla på presenter, omtanke och fantasi.

      Fy fan för honom.

      Skrapa triss-lotten och ge den tillbaka till honom när han fyller år (förutsatt att det inte är vinst på den).

        Han fyllde 40 före mig och fick en resa till USA… men funderar på att köpa allt jag önskar mig till honom.. Vill ju så gärna ha en tryckkokare och en bakmaskin ?

          JA! Börja ge honom allt du nånsin önskat dig, blir ju jättebra hintar. Sen frågar du varje gång du ska ’låna’:
          -Älskling, är det okej om jag lånar din juicepress / Rodebjerklänning / spabadkar?

            Perfekt! Snart kommer julafton och då ska han få presentkort på ett års träning ( han avskyr gym ) ect.
            Jag Fyller 41 nu på Söndag så vi får väl se vad jag får denna gång? Ska vi chansa?

              Varför ger ni ens varandra presenter?

              Ge honom gymkort med tillhörande sport-BH och snygga tights!
              Ifall du nu inte får det av honom på söndag… lycka till!

      Hade nog låtit annorlunda om det var en vinst på ett par tio tusen på lotten….

        Nej, varför skulle det göra de?
        Det handlar inte om pengar någonstans. Pengar gör inte mig lyckligare, mer uppskattad eller älskad.

          Men presenter gör det? ?

            Man kan väl lägga lite hjärta och en extra tanke bakom en present. Det är inte så svårt. Det är inte prislappen det handlar om.

    Var det inte Jacob som också blev jätte arg på Margaux när dom skulle fira en årsdag, för hon hade skvätt lite när hon lagat mat på väggen bakom spisen ??

      Hahaha! Ett kök som inte tål smuts?! Låter som Mogis märkliga kök där vinkylen är den största kylen. Men visst, jag tillhör ju inte den klicken som bara dricker skumpa, äter ostbricka och oliver…

    Jag kan förstå om man blir besviken. Presenter behöver inte alls vara dyra, det är inte det saken handlar om. Utan att någon man har en nära relation till inte verkar ha någon koll på vad man gillar. För mig signalerar det att de inte bryr sig. Så jag skulle bli gladare av att få min favoritchokladkaka från Marabou än ett dyrt smycke som inte är min stil.

      Håller helt med! Min (numera ex) sambo köpte saker jag absolut INTE ville ha i julklapp, och där satt vi med min familj på julafton… Jag blev så ledsen och tänkte liksom ”hit tar jag mannen i mitt liv så har han köpt sådant som jag aldrig i hela mitt liv skulle vilja ha/använda” och fick liksom lite panik över att han kände mig så lite som människa, att han köpt kylskåpsmagneter…

        Minns ett ex som gav mig underkläder i julklapp. Lagom stelt att öppna inför släkten. Vi öppnar ett paket i taget och alla ser på….

          Vi har det också så, hatar det ? Tycker det är jättestelt att alla ska glo på ens presenter…

    Förstår inte varför man ska hålla på med att ge varandra massa materiella ting. Min farfar gav mig alltid ”en smäll mindre”, och det är fasen det finaste jag fått!

      Jag gav bort en rolig historia till min bortskämda brorsdotter när hon fyllde 10. Underbart att se henne min när hon öppnade det fina paketet och fick en lapp med en rolig historia på. Men glädje och skratt är också en gåva.

        Fan vad taskigt

        Du kommer aldrig bli någon favorit. Vem fan behandlar en 10åring så?

          Take a chill pill. Hon är 20 nu och tog inte skada av det. Vi har en fin relation och det är mig hon kommer till när hon behöver prata eller få hjälp med något. Så jag är inte det minsta orolig att den presenten skadade något mellan oss. Jag själv var 15 då så det var inte som att jag ändå kunde toppa de dyra presenterna från hennes föräldrar. Vem som är hennes favorit i familjen skulle jag aldrig be henne välja och det har jag inga planer på att vara heller. Men fint att du är mån om att hon ska behandlas väl, det är jag också.

            Är du fem år äldre än din bonusdotter?
            Hur gammal är pappan ifråga?

              Brorsdotter, inte bonusdotter

              Hur gammal är din faster?
              Hur många tår har du?
              Vilken är medelåldern på dina samtliga partners?
              Vilka random frågor brukar du ställa till folk?

              Brorsdotter, läs om läs rätt 🙂

              Läs igen, står brorsdotter inte bonusdotter.

              Men att hon (om det vore bonusdotter) vid 15 års ålder skulle dejta någon med en tioårig unge var inget du reagerade på?? ?

              Stod väl brorsdotter?

              Min systerdotter är ett år äldre än mig, för övrigt.

          Vem fan behandlar en 10-åring så? ???

            Min tioåring fick i födelsepresent en heldag bara jag och hon. Hon fick välja aktivitet (inom viss budget givetvis) och hon tyckte det var den bästa presenten! Vi har tre barn och även om vi är noga med ensamtid då och då med alla barnen så är det svårt att få till det särskilt ofta.

            Hon valde att åka till fjällen och tälta <3

            Kärlek kostar faktiskt ingenting att ge, och uppskattas oftast mer än något dyrt och opersonligt.

              Vi kör också med detta och barnen har börjat ge sina kompisar upplevelser i stället för massa grejer – de får välja om de vill gå på bio, äta på restaurang, gå på teater / museum / arrangemang av något slag ihop.

      Fast poängen är väl att det inte behöver vara ’massa materiella ting’, utan omtanken i att visa att man bryr sig nog om personen i fråga för veta tillräckligt om den för att _inte_ komma dragande med just materiella ting som inte har något att göra med hur/vem personen är.
      Jag gillar verkligen inte tårta, på min födelsedag ordnar mannen massa fint uppskuren, lyxig frukt som jag får på sängen. Det gör mig glad. Hade han däremot kommit med en svulstig, dyr, konditoribakad tårta hade jag nog faktiskt börjat undra om han känner mig alls, och det är ju inte en så skojig känsla – särskilt inte på sin födelsedag.

    Hatar köpa presenter. Och vill egentligen inte ha något heller. Exet köpte alltid väldigt praktiska saker. Sista året blev det lite fel när han gav mig saker jag inte skulle kunna använda efter att han kastat ut mig, men han tänkte väl att han själv kunde ha nytta av grejerna.

    När mitt ex fyllde år fixade så han fick träffa sin musikidol och dessutom se honom live. Jag fixade rum på hotell och bokade bord på finare matställe. När jag fyllde år efteråt fick jag två paket med doftljus från dollarstore, 2 för 30kr, prislapparna satt kvar. Blev lite snopen ???

      varför är killar så dåliga på presenter ????

        För de får inte lära sig att visa omsorg och omtanke om andra, utan det är bara deras behov hela tiden.

          Tjejer får från första början lära sig att ta ansvar för att alla ska må bra och trivas. Varför också kvinnor mår mycket sämre än män om någon runt omkring inte mår bra.

            Va? Hur menar du? Vem får hon lära sig detta av? Säger föräldrar till sin lilla dotter från att hon är född, att det är hon som har ansvar för att alla andra i familjen o runt omkring ska må bra o trivas? Väldigt märkligt. Har aldrig hört talas om.

              Detta handlar om vedertagen genusforskning. Så visst är det så. Det handlar om omedvetna (och medvetna) mönster i hur vi uppfostrar, beter oss mot och behandlar våra barn beroende på om de är pojkar eller flickor.

              Spela inte dum…. är du en av dem som tror att allt som skiljer könen åt är baserat på genetik. Det finns tex studier när man klär små barn i ”tjej” resp ”pojk” kläder och skickar in ovetande personer. Hur de väljer att bemöta barnen utifrån om de tror att det är en kille eller tjej är skrämmande och visar hur otroligt lite koll vi har på hur olika vi behandlar barn. Även jag alltså.

          Samt att de inte ser tjejer som personer, dvs med en personlighet, och därmed inte har en aaaaaning om vad dessa icke-personer möjligtvis skulle uppskatta. På frågor som vad partnern har för favorit-:

          färg
          klädmärke / -typ
          musik
          underklädesmodell
          blomma
          resmål
          hobby
          författare
          mat
          godis

          – samt korrekt skostorlek och klädstorlek – tror jag de allra flesta kvinnor skulle pricka alla rätt om sin manliga partner, medan männen eventuellt skulle klara 20-50%…

          Va?

      Tur att han är ett ex

      Hahah nääää var det roligare jag läst idag!!???Tycker dock synd om dig!

    Jag säger varje år till min sambo ”jag vill INTE ha något dyrt, tusen gånger hellre något personligt och meningsfullt”, skulle typ bli aaaaasglad av en fotobok med bilder på familjen eller någon annan typ av kärleksförklaring. Trots detta har jag fått; en macbook air, hermes-smycken, märkesväskor… Han menar väl, han är mer materiell än mig och i HANS VÄRLD är det den ultimata kärleksförklaringen; att lägga mycket pengar på mig. Blir bara så fel och blir lite besviken varje gång hur otacksamt det än låter. Han är väl bara inte lika pysslig och kreativ som mig, men hoppas ändå varje år på något sentimentalt.

      Lite otacksamt låter det ja…

        Jo jag vet…. Till saken hör också att vi TYP har gemensam ekonomi. Och även om vi inte har det dåligt ställt ekonomiskt skulle jag aldrig slösa så mycket på mig själv. Skulle hellre att vi la de pengarna på barnen eller upplevelser för hela familjen.

          Men har du sagt det till honom? Alltså sagt det på riktigt och varit tydlig med vad du vill? Inte bara hintat liksom..

            Jaha självklart, varje år som sagt. Men i hans värld är det typ otänkbart att någon skulle mena det på riktigt. Han önskar sig själv dyra materiella saker så tror inte det gått in att jag verkligen menar det. Fyller år i veckan så det är väl upp till bevis nu haha!

      Låter väldigt otacksamt. Om du nu vill ha en fotobok så får du säga det, han kan inte läsa dina tankar

        Hon har ju tydligen sagt att hon inte vill ha dyra presenter, räcker inte det?

          Tydligen inte

          Nej, det räcker inte om det är npgor specifikt man vill ha

            Inte att jag specifikt går och önskar ihjäl mig efter en fotobok haha. Menade mest tyyyyp något i den stilen, kreativt och sentimentalt.

              Men då får du ju hjälpa honom på traven med vad du önskar dig

                Jag har gjort det, ger exempel när han frågar 🙂 På vår årsdag gav jag honom en gång en ”Kärleksbok” med ifyllda frågor om oss, och tar alltid upp den som exempel på något jag själv skulle vilja ha. Men så får jag en dyr klocka istället…

                  Känns som att ni ger varandra pikar på era föelsedagar… Du ger honom sånt som du skulle vilja ha och han ger dig saker som han skulle vilja ha, men ingen av er verkar fatta det 😉

                  Tror att du kanske har rätt A-L!!!
                  Aldrig tänkt på det förut… Han ger mig säkert sånt för att det är det han vill ha, ger han något sentimentalt som en ”Kärleksbok” kanske han är rädd för att få något sånt av mig sen.

        Men de har ju gemensam ekonomi! Hon drabbas om han köper svindyra saker. Måste kännas trist.

      Det är exakt samma här. Det viktiga är att förstå att det är så vissa visar kärlek, genom att köpa saker. Du verkar ju också förstå det iaf och kan uppskatta det utifrån det 🙂 Vissa visar kärlek genom beröring, vissa genom pengar, vissa genom ord eller annan kreativitet.. och så vidare. Det viktiga är att man lär sig att se kärleken bakom handlingen.

      Min man är likadan. Han är lite som Sheldon Cooper när han ska köpa present. ?

      Jag behöver en dator för att skriva min kandidatuppsat och jag har några tuffa år med sjukdom bakom mig så jag har inga pengar att gå o köpa en. Jag kan ta din mcBook Air. Kan dedikera uppsatsen till dig.

        Netonnets billiga hylla? Köpte en acer för strax över 500

    Kommer aldrig förstå vuxna människor som bryr sig om presenter eller ens firar sin födelsedag som något viktigt. Det är vardagen som räknas o slutändan. Sen kan även jag tycka det är fint med spontantpresenter, för att man hittat något som är rätt för den personen eller bara vill visa lite uppskattning.

      Jag köper mycket hellre en present till någon under året om jag hittar något jag vet att hen skulle bli glad över. Att köpa något på födelsedag, julafton, årsdag, whatever bara för att man måste känns rätt krystat och löjligt. Speciellt när de flesta verkar bli missnöjda också över att de inte fick den ultimata presenten.

        +1

      Får känslan av att de som är väldigt dåliga på att köpa födelsedagspresenter också är väldigt dåliga på spontanpresenter/blommer/etc..?

        *Blommor! Jisses, jävla dialekt. 😛

        Det tror jag inte. De kan vara väldigt givmilda och hitta små saker att överraska med. Men när de ”måste” fixa något är det en annan sak.

        Jag själv hör nämligen till den kategorin som gärna ger presenter, överraskningar, små upplevelser etc när jag kommer på något som den andra skulle gilla under året. Men när jag måste köpa och känner att det förväntas (ex en 30årsdag eller så) då blir det inte lika personligt och bra eftersom jag var ”tvungen” att komma på något.

      För oss är det jätteviktigt, stor utspridd familj och släkt och det är på födelsedagar och liknande som alla tar sig tid att samlas. Man åker inte halva landet för en tacokväll en tisdag liksom… Men vi går också all in varje gång, väldigt mysigt 🙂

        Det kan man ju göra utan att köpa prylar till varandra.

          ”Kommer aldrig förstå vuxna människor………… eller ens firar sin födelsedag som något viktigt.”
          ???? Och förövrigt kommer jag aldrig sluta köpa presenter, älskar att ge bort presenter! Gillar att få presenter också, men att ge bort är bäst ? Hur tråkiga är ni egentligen som inte gillar födelsedagar och presenter ?

            Jag älskar att fira andra, ger gärna bort något som gör någon glad. Min egen födelsedag firar jag inte och när jag fyllde jämt sist så fick de som verkligen ville ge present skänka en peng till någon organisation i stället (vissa verkar ha svårt att låta bli fast man säger att man inte vill fira och ha presenter). I min familj har vi slutat att ge julklapp och presenter på födelsedagar nu när vi inte har små barn. I stället tar vi oss tid och gör något tillsammans någon gång under året. Roligare när alls bor på olika ställen. Jag kanske är tråkig i dina ögon och så får det vara. Jag har allt jag behöver och vill inte ha mer saker än nödvändigt.

              Fast va? Ser ni inte frågan jag citerar? Personen tog upp både själva firandet av födelsedagar och presenter. Mitt första svar var på varför vi firar födelsedagar, typ samma som ditt svar, så varför skulle jag tycka att du är tråkig?

                För att jag inte firar min födelsedag!? Läste du själv vad du citerade?

                  Men det spelar väl inte mig någon roll? För MIG är det viktigt att fira min födelsedag, innebär väl inte att jag tycker att du är tråkig som inte vill fira din? Du skriver ju att du gillar att fira andra?

                  Innebär inte att du tycker att någon som inte firar sin födelsedag är tråkig?

                  ”Hur tråkiga är ni egentligen som inte gillar födelsedagar och presenter”

                  Nåja, känns som en lönlös sak att diskutera. Så länge alla är nöjda med sitt sätt att göra det på så finns det väl ingen anledning att tycka något alls.

                  10:11 men du passar ju inte in i att inte fira födelsedagar och ge presenter eftersom du själv, i ditt eget svar, skriver att du gillar att fira andra och ge bort presenter? Du använder till och med ordet älskar. Så hur ska du ha det, gillar du det eller gillar du det inte?

                  Beror ju på om det är min eller någon annans. Läser du ens vad jag skriver?

                  Jag ger mig här. Det är en onödig diskussion vi har hamnat i och den leder ingenstans☺

                Låter som det viktiga är att ni alla samlas och då kan ju födelsedagar vara ett bra tillfälle. Det låter fint. Ni kanske även tycker att själva födelsedagen är viktig, och det är ju fritt fram, för mig är det inte det. När jag tänker vuxna som bryr sig om sin födelsedag tänker jag vuxna som blir som barn ”det är faktiskt min födelsedaaag”, men det är givetvis inte hela sanningen. Men ja, står fast vid att jag inte förstår grejen med vuxna och födelsedagsfirande.

                  Jaha, nej, vi är inte som barn. Vi kör en hel dag med lunch, fika, middag och grillning och så umgås vi, ger varandra presenter och spelar spel/kollar på film eller vad vi nu är sugna på. Vi har alltid firat födelsedagar ganska stort

      Jao jo så är det ju på sätt och vis. Jag håller med om att spontanpresenter är fantastiskt att både ge och få. Jag kan också tycka att vuxna personer som förväntar sig att bli storslaget uppvaktade kan vara lite löjliga. Men att inte bli uppvaktad ALLS eller bli uppvaktad med en present som tyder på att personen som köpt presenten inte har en aning om vem jag är/inte bryr sig är ju sorgligt tycker jag. Jag förväntar mig inga stora dyra grejer, men kan tycka att det är fint att bli uppmärksammad lite extra på min dag. En liten present, en sång, en kaffe på sängen eller att bli bjuden på en god hemlagad middag räcker gott. Samma sak tänker jag när jag uppvaktar folk i min närhet, att bli lite extra uppmärksammad och sedd.

    Jag bryr mig inte om min födelsedag, årsdagar osv. Men i makens familj är det stort. Nu när han fyller 30 ska hans familj (mamma) fixa en överraskningsfest för släkten till honom, jag däremot köper en bok! Haha, men jag är verkligen sämst på presenter. ? Dock är det nästa bok i en serie han läser, han har mycket dötid på jobbet och flygen så för honom är det den perfekta presenten.

      Förlåt, men en bok han förmodligen hade köpt i vilket fall som helst? Det är INTE en perfekt present ?
      Snälla hitta på något bättre, han fyller ju ändå 30!

        Nu förstod jag inte. Är det INTE bra nu att köpa något som han vill ha för att han skulle köpa det själv annars? Så kan man ju tänka med alla presenter som man vet att någon vill ha. ”Nej en resa till Paris, dit vill han och kommer att åka ändå någon gång. En middag på restaurang? Nej, vi brukar ju gå ut och äta ibland så det gör han ju ändå…” blir omöjligt att köpa något med dina krav på present..

        Tycker att det var en jättebra present om det är en bokserie han gillar och har mycket dötid där han läser ?

    Jag fick två böcker lånade på biblioteket en födelsedag. Det var min dåvarande pojkväns favoritböcker som han trodde att jag skulle tycka om. Jag blev jätteglad, läste böckerna och lämnade sedan tillbaka dom på biblioteket. Han ville att jag skulle läsa böckerna och varför köpa när man kan låna? Jag läser de ju ändå bara en gång och sen samlar de damm. Den finaste present jag någonsin fått men när jag berättade om det så tyckte folk ofta att han verkade snål, dålig på presenter osv. Men det tyckte inte jag?

      Jättefint ju! Och 100 gånger bättre än mitt ex som köpte den fjärde Harry Potter-boken åt mig när den åttonde just kommit ut, för att ”du läser ju sånt, och det fanns så många så jag visste inte vilken jag skulle ta”. Han hade inte märkt att jag alltid lånade mina på biblioteket just för att jag inte hade lust med en hyllmeter böcker som jag bara vill läsa en gång…

        Men neeej, det är inte den åttonde boken!

      Herregud. Vilken underbar flickvän du är som ser det som något fint, jag hade slängt ut honom, men det är nog jag som är hemsk. Fint av dig.

        Samma här, även om tanken var god.. Blir lite rörd av att hon blir glad för så lite.

        Önskar att jag var sådär! Har bättrat mig nu men jag var fan hemsk som yngre. Mitt ex och jag åkte till Tokyo i en hel månad och han betalade rubbet: flygbiljetter, tunnelbana, hotell, mat osv. Han betalade ca 80 000 allt som allt. Jag hade med mig pengar till min.. eh shopping. När det tog slut finansierade han shoppingen resten av resan..
        Sen när jag fyllde år 2 v senare, hemma i Sverige, köpte han inte mig något och jag blev sur.. Jepp, jag var hemsk.

          Fast jag tänker att om det är själva upplevelsen av att läsa boken man vill ge någon så spelar det ju ingen roll om man köper eller lånar boken. Det är ju att få historien eller ja.. upplevelsen som var tanken och den är ju samma oavsett. Om det är en bra bok då har man ju kvar den inom sig även när man lämnat tillbaka boken. Och i dessa tider är det väl jättebra att komma på saker att ge någon som inte bara kommer ur konsumtionshets?

          Angående din andra del av kommentaren så kan jag känna igen mig. Jag var mycket mer egoistisk och materiell när jag var yngre. Med mognad kommer väl många insikter också

            Ja det är det som är så himla fint! Man måste ju inte få SAKER. En bok är ju en upplevelse, precis som en resa. Vi är så förstörda i det här samhället att vi bara ser det materiella i allt och har ett filter för ögonen.

            Ja det tror jag, om man faktiskt rannsakar sig själv och jobbar på det 🙂

      Det mest rubbade jag hört. Först av allt så är ju din formulering fel, – du fick inget utan din uppenbart snåla och totalt fantasilösa karl LÅNADE något som du skulle få ta del av. Hela historien vittnar ju om den här pojkvännens snålhet, HAN ville, HAN tyckte. Du får gärna tycka att det var genialt att låna böcker men sluta kalla det för present, för det är det ju inte? En present är ju något som blir ens eget. Och nej, försök inte mena att spabesök eller hoppa fallskärm är samma sak, -de sakerna behöver du inte lämna tillbaka. och upplevelsen av en bok som någon yrade om här? Eh? Tror knappast man minns en bok flera år senare men ett fallskärmshopp eller vandring i fjällen lär man minnas.

      fan vad barnsligt, låna böcker och ge bort. Han hette inte Ove Sundberg eller?

        Klart fall av snåljåp! Är helt säker på att pojkvännen heter Ove ?

        Varför blir du så upprörd över att någon blev nöjd med sin present?

          Kanske för att vi ser det för vad det är. En snåljåp.

          Jag är upprörd över att man väljer att se lånade böcker från bibblan som presenter. Framstår som extremt korkat att uttrycka sig så, dessutom helt uppenbart att den här kille gjorde det enbart för att slippa lägga ut pengar eller anstränga sig något större. Fy!

            Dyrt är inte alltid lika med att ha ansträngt sig. Lätt att lura dig att man har lagt ner tid och tanke på en present bara genom att fläska på med dyrt. Men värderar man presenter utefter deras värde i pengar så förstår jag att man blir upprörd över något som är billigt (eller till och med gratis).

            Hennes killes snålhet uttalar jag mig inte om. Jag vet inget om hur han var utöver just denna present. Inte heller något om hans tillgång till pengar. Jag tyckte att presenten var gullig, men så gillar jag att läsa men hatar att ha böcker liggandes. Varsågod att få osunt högt blodtryck över det?

              Men snälla, skrev jag att dyrt = ansträngning? Du kan ju börja med att besvara det jag skrev istället för att tramsa ihop en text om att jag skulle värdera saker utifrån hur dyra dem är vilket jag ALDRIG ens tog upp i mitt inlägg.

              Varför skulle jag få högt blodtryck över att du råkar tycka att hans tilltag var gulligt? Jag har skrivit vad JAG tycker om det.

              Nu gör du dig bara löjlig. Och om någon ska oroa sig för sitt blodtryck är det du. Du verkar väldigt upprörd över att vi ser ”presenten” för vad det var; ren snålhet.

    Men alltså.. BORTSKÄMT! Man ska vara glad för det man får. Så vidrigt när vuxna människor skriver önskelistor som ett krav.. Ska man själv bestämma vad man vill ha så får man själv köpa det.

      Va? Är väl super om det behövs?

        Varför skulle det behövas?

          Om personen som inte vet vad den ska köpa ber om det?

      Jag ger min man en diger önskelista nu för tiden. Jag älskar att fylla år men förväntar mig inte att han kan läsa mina tankar. Så han vet vad han kan ge och jag vet ungefär vad jag får. Perfekt!

        Varför inte bara låta honom ge dig pengar så får du köpa vad du vill sen själv då? Menar inte att låta dryg, menar bara att för mig låter det ungefär samma. Vad är meningen med att få present om man ändå bara ber någon att köpa en sak åt en? För mig handlar presenter om att någon sett något och tänkt ”det här skulle hon tycka om och bli glad för!”. Oavsett om det är födelsedag eller inte. Vet inte om det är tydligt hur jag menar. Men jag menar inte att du gör fel i alla fall ?

          För att det är kul att bli överraskad. Man skriver ner ett tiotal saker, får en av dem. Som ett barn som skriver lång önskelista, kul att se vad man får

            Men det är ju knappast någon överraskning om du har skrivit en specifik önskelista..

              Jo. Det kan det bli beroende på vad du önskar dig. Skriver du bara termos tex så har du ju ingen aning om färg, märke osv

    Min sambo är bäst på presenter! Både till födelsedagar och spontanpresenter, blommor etc. Det får mig att känna mig uppskattad och speciell, mina ex har generellt sett varit väldigt dåliga på uppvaktning. Jag tycker det är orimligt dyra presenter ibland, men för honom spelar inte pengarna någon roll så jag försöker att inte tänka på det så utan bara uppskatta tanken och ansträngningen. Han lyckas alltid träffa in saker jag vill ha men som jag aldrig skulle bett om, det är ju det som betyder nåt.

      Min mamma är sån. Hon kan komma ihåg random grejer jag tyckt varit fina eller pratat om genom året och så får jag det i julklapp. Saker jag verkligen uppskattar men samtidigt är helt oberedd på att få

      Det är lätt att skita om arslet är fullt.
      Det är ju lätt ge presenter om man inte behöver bry sig om pengar.

      Min sambo är likadan! Han har liksom tentakler och uppfattar (och minns!) direkt om jag yttrar att det är något jag behöver, eller vill ha. Senast jag fyllde år fick jag tex en fyrspannslina till mina hundar. Något jag verkligen var i behov av, men som jag knappt kom ihåg att jag nämnt högt 🙂

      Jag är generellt dålig på att köpa saker åt mig själv, så jag uppskattar det verkligen så himla mycket när min familj ”ser” vad jag behöver och ger de i present/julklapp/spontanpresent. Behöver absolut inte vara något dyrt, det är tanken!

    Måste bara berätta om när jag fick en vattenkanna i plast av mitt ex. Han tyckte det var en jättebra present, jag tyckte väl inte riktigt det. ?

    ”Man ska icke skåda given häst i mun” som det heter … 🙂 Men det tycker inte jag gäller när det gäller ens partner som ändå borde känna en bättre än att ge en helcrappy present. Mitt ex gav mig en LP-spelare som var trasig, för han hade tydligen tappat paketet när han köpte det. Han lovade fixa en ny, men det tog mycket tjat och tre år innan jag fick den presenten!!! Suck, hur svårt ska det vara???

    Hahaha men snälla prata om Englas ”köpstopp” ??? och vad det betyder!?Fyra klänningar á 299kr mm för det ”behövde hon”. Hon skulle ju bara köpa underkläder och strumpor i höst. Varför säga att man ska ha köpstopp? Dömt att misslyckas för henne.

      Plus varför gå ut med köpstopp, uppmuntra sina följare att haka på med ändå trigga köpbeteende med adlinks hela tiden i varje inlägg??? Varför inte fokusera på återbruk eller andra spartips osv då? Suck!

        Var det inte en stickad tröja och en ribbad topp med? Skrattade också när jag sdåg det. Hade inte gått in på hennes blogg på länge, men det var ju extensions hos frissan, bild på doftljus, dagens outfit (svarta byxor och vita sneakers), köpstopp som firades med sex nya plagg, osv…

      Köpstopp är skönt! Tricket är att inte ha några luckor utan istället ha en deadline och klara sig fram till den. När man kommer till deadline vet man att man inte behöver eller ens vill ha fyra klänningar. Däremot blir man kanske lite extra glad av att ha hela underkläder.

      Haha o herregud. Hon handlar mer kläder under ett köpstopp än vad jag handlar utan köpstopp. Likadan klänning i fyra olika färger? Jamen det är ju jättenödvändigt.

        Jag äger 3 klänningar ?

          Det är nog vad jag äger också tror jag. Så fascinerad över att vissa personer tycker sig behöva sådana enorma mängder kläder. De kan ju omöjligt hinna använda allt, så otroligt tråkigt att se. Jag har ett heltidsjobb på kontor som kräver vårdad klädsel, och som jag skrev tidigare så shoppar Engla mer på köpstopp än vad jag gör. Jag som inte har ett köpstopp och som har ett jobb där jag behöver vara snyggt klädd 8-17 varje dag.

    Min sambo är väl sådär på presenter, sist jag fyllde år önskade jag mig en ryggsäck, skickade länkar till tre stycken jag gillade, sen fick han själv välja vilken han ville ge mig, enklast så 😀 Brukar också be om några länkar till saker han vill ha, så väljer jag en, då får man ju något som man faktiskt vill ha 🙂

      Gör precis så med min pappa för han har noll fantasi.

    Så hon ger en lista på vad hon vill ha, men bryr sig inte om presenten i sig, utan vill ändå bli uppmärksammad men vill ändå byta? Varför inte bara erkänna att hon bryr sig om presenten?

    Camilla kan du berätta om din botoxbehandling av käkmusklerna! Såg dig nämna det någonstans, visste inte stt det var möjligt. Jag har konstant ont i hela jävla ansiktet från kindbenen och ner samt bakom öronen och upp mot bakhuvudet. Trodde jag var tvungen att ha det så men kan det åtgärdas så måste jag göra det. Kan man få det bekostat av landstinget när det är i medicinskt syfte?

    Äsch jag misslyckas också ibland. I julas fick jag panik och köpte en jäkla köttermometer till min man. Han hatar att laga mat ? Hans min när han öppnade paketet var dock oslagbar.

      Haha, du fick mig att skratta högt. ?

      Du får kompensera nästa gång. ??

    Och här har man en som har glömt bort ens födelse 3 år i rad…fyller år två dagar efter nyår också.

      Men nae, så himla tråkigt S! <3 Har han liksom inte sagt något om din dag, inte kommit på det i efterhand?

    Min kille är jätte duktig på presenter och ”vardagliga” presenter/överraskningar.
    Fick en jättefin necessär i julklapp, så jag får plats med alla saker jag har.
    Fick små minion figurer (älskar minionerna ?) i födelsedagspresent.
    Och då och då ser han en tröja som han tror jag skulle gilla och köper den.
    Eller bara lagar mat/frukost eller köper mörkchoklad. Små saker men som visar att han bryr sig och känner mig ?

    Förlåt för OT men HJÄLP. Fått eksem, små blåsor, på handryggen och jag kliar ihjäl mig trots kortison. Vilken är den fetaste handkrämen som ändå går in i huden? Idomin lägger sig mest ovanpå :/

      Locobase brukar jag använda

        Finns det på apoteket?

          Ja det brukar det göra 🙂

            Tack! Ska testa

              Om du ändå ska till apoteket så kan du rådfråga dom, vad dom tror kan hjälpa. Dom brukar vara hjälpsamma 🙂

                ???

      Säker på att det inte är bältros?

        Varför skulle det vara bältros? Det är små små blåsor, typ millimeter stora i ett litet område på kanske 1,5cm. Var supertorr om händerna innan jag fick dem. Kliar, men gör inte ont. Har problem med eksem några gånger om året, kommer då och då på olika ställen av kroppen

          Ingen rodnad runt om heller föresten, så länge jag låter bli att klia och på så sätt gör att det blir rött så är det nästan samma färg som övriga huden

      Kanske har du inte fått en tillräckligt stark kortisonkräm? Be läkaren att skriva ut Elocon – den tar bort envisa eksem på nolltid. Samtidigt kan läkaren skriva ut en mjukgörande kräm, som gör att du i fortsättningen undviker torrhet och därmed eksem. Mitt förslag är Canoderm.

        Har Locoid

          Locoid är lite svagare än Elocon (Locoid hör till grupp 2 i styrka och Elocon hör till grupp 3) – så det kanske kan vara värt att testa?
          Men fråga på Apoteket! Deras jobb är ju att kunna sådant här och ge tips. Hoppas att det blir bättre snabbt ❤️

            Tack!! Jadå, det går nog över 🙂 Klådan är det värsta men ska ner till apoteket nu ? Är ändå glad, sist satte sig eksemen i ljumsken, jag väljer handryggen alla dagar i veckan haha

              Jag känner med dig! Har själv haft eksem till och från i hela mitt liv, och det är verkligen sjukt jobbigt när det kliar hela tiden.

    När mitt ex fyllde 30 gav jag honom en weekend på en romantisk gård i Dalarna.
    Ett litet hus med bubbelkar och trerätters med dyrt vin, allt gick på 10.000

    När jag fyllde 30 året efter fick jag en dildo. En ”clone a willy” alltså han hade gjort en avgjutning av sin egna snok.
    Kort därefter gjorde jag slut.

    Av andra ex-killar har jag fått tex ett vykort med en storstad i Europa med texten ”i vår ska vi åka till blabla och jag bjuder på allt”
    Men det hände såklart aldrig.

    Ofta:
    ”jag vet inte vad jag ska köpa till dig… så du får väl säga något…” med en suck….
    Alltid sagt på min födelsedag. Kul att säga något då liksom.

    Det handlar inte om dyra presenter utan symboliken i att visa att jag är viktig. Att jag har ett värde. Jag förtjänar att firas av den jag lever med.
    Ge mig en middag på stan eller ett fint doftljus. Något som är JAG.

      Haha och jag bad mitt distans-ex om en clone a willy till jul ett år men han tyckte bara att jag var löjlig. Men jag var helt seriös. Fick ingen. Tog också slut strax därefter. Inte på grund av willyn dock.

        Udda sak att be om dock

          Vi gav ofta varandra någon sexleksak i present så jag tyckte inte att det var något konstigt att önska mig.

            Skillnad på att köpa en leksak och bokstavligen gjuta av sin egen. Skulle kunna köpa en flashlight till någon, men aldrig göra en efter mig själv liksom haha

              Jag håller ju med om att det var en konstig present att ge någon helt apropå så där som i lönnmörderskans fall.

      Du säger att det inte handlar om dyra presenter men påpekar hur mycket pengar du hade lagt på din egen present. Varför ens ta upp pengar då om det är omtanken som räknas?
      Jag förstår dock din poäng. Ville bara uppmärksamma det gemensamma temat här bland kommentarerna om att många ändå säger hur mycket de spenderar själva och därmed har vissa förväntningar.

    När det kommer till presenter så känns det rätt ofta som att min man inte känner mig. Men jag vet att det är hans ångest inför paketshoppandet som triggar dem dåliga presenterna. Han vill få det snabbt överstökat.

    Men 2013 satt jag som ett frågetecken när jag precis dragit av presentpappret på en vakuumförpackare. Och min syster som var med då skrattar än idag över mitt ansiktsuttryck. Men den gången hade han faktiskt en tanke bakom det hela, jag hade precis fått diagnosen celiaki – glutenintolerans. Och han ville att jag skulle kunna hålla det jag bakade åt mig själv färskt längre.

    En gulling tanke men jag har aldrig använt den ?

      Det var faktiskt fint! Och ruskigt oromantiskt haha

      .

    Som om det spelar någon roll! Så gulligt att han ens försökte när han hatar att köpa presenter.

    Min man gav mig ett år…
    Packtejp, bruna kuvert, häftapparat, häftklamrar.
    ”För du säljer saker på Tradera.”

      Han har tänkt till, rätt fint 🙂

        Håller med! Ganska gulligt faktiskt även om man kanske inte tycker att det är så roliga saker 🙂

          Hellre ditt paket än de två påsarna med ostbågar min sambo köper… ?

    Jag gillar inte att vara kräsen eller otacksam, men de två senaste åren har jag vid både jul och födelsedag fått två påsar ostbågar/chips av sambon… Vi har varit tillsammans i ca tio år och är i 30 års åldern.

    Jag brukar inte köpa jättedyra saker, men ändå något mer värt än ostbågar. Tidningsprenumeration, ordnat en barnfri helg på hotell för oss båda, en tröja, ”finkaffe”, nya handskar (inte alla grejer på samma gång såklart) etc. Ostbågar är inte uppskattat. Nej. Har aldrig sagt att jag vill ha ostbågar i present!! Okej, det kan väl vara gott ibland, men i present?! Nej.

      ??? Jag gav faktiskt mamma ostbågar när hon fyllde 50år, men hon älskar ostbågar. Hon fick annat med haha men smög in en påse ostbågar och en ny bok på hennes nattduksbord som bonuspresent

      Hemskt 🙁

    OT, du som är bra på att reda ut spons samarbeten mm. Tycker Kenzas senaste inlägg är lite luddigt. Det står att resan är sponsrad. Men är det Mercedes, Hotell Pigalle eller Falkenberg spa som sponsrar den? Eller alla tre?

      Alla tre naturligtvis.
      MB och Falkenberg sponsrar influencers.
      Hotellet i Göteborg ganska sannolikt spons typ Diplomat i Sthlm.

    Jahapp. Själv får jag ingenting av nån när jag fyller år… Hade varit glad för ”fel” present. Är ju tanken. Men nej, får ingenting. Inte av mamma, pappa, mormor, morfar, maken…

      Samma här, mamma skickade ett sms men det var allt jag fick…Tycker inte om att fira mig själv och bryr mig inte om presenter, men man blir ju ändå glad om nån bryr sig liksom.

    Jag fyller trettio i vår och vill absolut inte fira eller ha presenter. Är orolig att någon inte ska ta det på allvar och ändå komma dragandes med någon pryl jag inte vill ha.

    Ni som är likadana, hur får man vänner och familj att fatta att man menar allvar? ”Ja men jag tycker om att ge bort, det är bara för att vara snäll!”…ja men jag vill inte ha!!! Vill bara ha en helt vanlig dag utan något som helst som antyder födelsedag…

      Åldersnoja?

        Nej inte det minsta. Jag har aldrig varit mycket för att fira mina födelsedagar bara. Men nu känns det som att folk förväntar sig att det ska bli tretioårsfest och det vill jag verkligen inte. Vill att min födelsedag ska vara en vanlig dag bara. Men vill ha tips på hur man får andra att förstå det.

      Om de envist ska köpa något så kan du ju önska dig ”gåvobevis”, antingen att de skänker en peng till välgörande ändamål för en viss summa, eller köper vaccin, matpaket, en get, skolgång, planterar träd osv.

      De senaste åren har min sambos släkt kört med ”julklappsspelet”, en summa på 100 kr var. 8 av 10 köper skräp, sånt som åker i soporna direkt. Jag köpte ett gåvobevis för 100 kr och fick bara höra muttrande ord om att det inte var någon RIKTIG julklapp. Okej, som att ”toalettgolf-spel” var någon höjdare. Som att NÅGON skulle vilja använda det?!?! Åkte i soporna direkt.

        Haha?

        En bra idé. Det ska jag tänka på om de verkligen måste köpa något (gåvobevis alltså, inte toalettgolf)

          Haha!

          Måste även inflika att någon hade köpt ett paket med kaffekapslar – ingen i sällskapet hade ens en kaffemaskin ?

          Nästa år ska jag då inte delta!

            *kapselmaskin

      Jag reste utomlands en vecka runt min 30årsdag just för att slippa fundera på eventuell fest, oönskade överraskningar osv. Var fantastiskt. Bjöd inte ens hem nån på fika- det var underbart!

      Så åka bort (och vara öppen med det innan så att alla vet) är ett hett tips. Har man inte möjlighet till det så posta öppet på alla sociala medier att ”all eventuell uppvaktning undanbedes” och att du hellre vill att man swishar valfritt belopp till t.ex. barncancerfonden (eller något ”cause” du själv brinner för, kanske).

      Eller ljuuug att du ska bort och så åker du bara till badhuset och myser i bastun eller nåt (ifall nån tittar förbi spontant). Håll dig okontaktbar ett tag före och efter.

    Snälla skriv ett inlägg om Bellas senaste blogginlägg och instastories 🙂

    Förra året sa min partner att jag inte skulle planera någonting på lördagen (fyllde på måndagen) då han hade planerat hela dagen. SPÄND som en blev så börjar ju en spåna vad vi ska göra, en heldag på ett spa? En hotellnatt? Överraskningsfest? Nej, överraskningen var att först åka till hans mormor och fika, och sedan till hans föräldrar som inte ens visste om att jag fyllde år för att även där fika. Fyfan jag va så ledsen efter det, men vågade inte säga någonting där och då pga ville inte vara elak. Men det var något som jag framförde några veckor efter, så detta året kompenserade han med en överraskningsmiddag med mina närmsta vänner. Jävla tur för honom!!!!!

    Tycker jag själv är sjukt bra på presenter. Jag snappar lätt upp saker man nämnt under åren och köper.
    Har dock haft en såndär pojkvän som har allt. Hans intressen var datorspel och datorn i sig, men han hade ju den bästa utrustningen redan? Där blev det svårt. Slutade med att jag bestämde mig för att faan lära mig allt om datorutrustning och köpa bästa tangentbordet, bästa datormusen osv… Rådfrågade ALLA datorintresserade killar jag hade i min närhet. Blev bra till slut. Och dyrt. Men det om något, är att anstränga sig!

    Jag å andra sidan fick ibland inga presenter alls, det enda jag önskade mig var en ring. Ja ni vet, ni fattar, THE RING såklart.
    Resulterade i 3 st ringar som ingen av dem var THE RING, bara ringar utan någon tanke bakom..
    (Men han kunde ju fortfarande ha köpt någon parfym eller kräm eller presentkort, jag älskar ju smink och hudvård!)

    4 år senare kom THE RING. Jag lämnade honom dagen efter och har aldrig pratat med honom efter det.

      Nu blev man nyfiken på vad som fick dig att lämna där och då?

      Skulle hjälpa min man en jul och gjorde ett collage med lite julklappsförslag:

      På julafton visade det sig att han köpt alltihopa till mig.

      Jag blev så glad!

      Numera tipsar jag bara om en sak…….

    Jag förstår inte hur det kan vara så svårt för vissa att köpa presenter.
    Om man lyssnar på sin partner så får man ju ständigt tips på saker de vill ha och som man sedan kan ”spara undan” tills att det är dags för jul/födelsedag/årsdag eller vad det nu än är.

    Ett år så jag till min sambo att jag tyckte vi skulle strunta i julklappar till varandra, det var bättre att köpa något till oss själva som vi verkligen ville ha! Han var med på detta sa han och jag köpte ingen julklapp. Men väl på julafton så kom han och sa ”här har jag köpt en julklapp till dig”. Guess what, det var en oinslagen dvd med Hollywoodfruar (serien från typ 80-talet)!! Fy så arg jag blev, okej om han struntat i vår överenskommelse och köpt något FINT eller ROMANTISKT, men en oinslagen dvd med en skitserie!!! Han förstod inte alls att jag blev sur dock. . . ??

    Mitt ex gav i början fantastiska presenter (inte särskilt dyra, men meningsfulla)! Sen slutade han köpa saker åt mig och gav mig istället en lapp varje år där det stod t.ex ”Vi ska åka på en resa”, ”Jag ska köpa en kappa till dig” men inget blev ju av! Vi hade gemensam ekonomi och vi lyckades liksom aldrig skrapa ihop pengar till dom där ”presenterna”. Sista åren så sket han bara i mina födelsedagar helt och hållet. Sen gjorde han slut och försvann.

    Snipp snapp snut, så var sagan slut.

    Har alltid fått bra presenter av min nuvarande sambo.

    Fast en gång, när vi bara hade varit tillsammans i några månader, så gav han mig en spontanpresent. Det var typ, 2 tröjor, 2 blusar, ett par skor, 2 par byxor… Alltså alldeles för mycket, för mig kändes det som att han tyckte att jag klädde mig fult och att jag borde byta stil. Till saken hör att hans mamma jobbade i butik innan pensionen och alla kläder kom från det märket (dyrt märke), det sa han till mig och att hon hade specialpris så han hade passat på och det är väl ok, men då var det ju HON som hade valt ut dom och det tyckte jag var dåligt gjort… Hade det varit han som hade valt ut allting själv, gått til butiken själv och liksom funderat på vad jag gillade så hade jag nog tyckt om det mer… Men då blev jag faktiskt besviken.

    Fast det kanske är otacksamt när jag ser vad andra får av sina pojkvänner 😉

    Man får lära upp männen!

    Slås mest av hur bortskämda och otacksamma många verkar vara när det kommer till presenter.

      Men vem fan köper två påsar med ostbågar?! Tar hellre en trisslott eller en pocketbok till samma pris…

    Det är ju ingen önskelista om den bara innehåller en sak och hon dessutom blir sur när hon får något annat. Då är det en kravlista. Bortskämt och otacksamt.

    Kom på igår att när mannen fyller år om ett tag ska han få sopsorteringskärl av mig. Han har klagat i 10 års tid att vi inte har en ordnad sortering under diskbänken. Mitt system med påsar till varje kategori duger inte.

    Och när presenten är given är vi kvitt för den elektriska konservöppnaren jag fick av honom för 20 år sedan ?

    oj, hela detta inlägget får mig att känna mig tursam som har min sambo ? han snappar upp varenda liten småsak jag nämner och som jag glömmer bort att jag ens ville ha och är därmed grym på presenter ?

    Kanske blir igenkänd här nu men min kille från gymnasiet köpte en rosa Barbie-ryggsäck för barn till mig på födelsedagen (fyllde alltså typ 18). Knallrosa med glitter, prinsessor och sånt, från Clas Ohlson, helt sjukt. Passade ju förstås inte heller pga barnväska. Fick ingen förklaring. Tror han freakade ut på stan eller nåt.

      Min ex-sambo hade ingen julklapp till mig på julsftonsmorgon och gav sig ut på stan.

      Spännande!

      Fick ett var örhänge från guldfynds barnavdelning som var nyckelpigor.

      Ett år likadant och sent påkommet, då fick jag en hängmatta att lägga frukt i.

      Då förstod jag att han inte brydde sig alls.

        Fick också smycken från barnavdelningen (en björn typ att ha runt halsen) från samma kille som köpte ryggsäcken. Tur de är våra ex!

    Det roligaste var året då jag och exet bestämde att vi hade 200 kronors gräns på julklappar till varandra, för vi skulle spara pengar. Han köper en Marc Jacobs väska till mig och han fick en toaster av mig ?

    Min man är fantastisk på presenter! Har en önskelista men den frångår han alltid – och lyckas ALLTID överraska positivt. Det märks atr han känner mig.

    Oj, låter lite bortskämt. Fattar inte heller riktigt grejen med ”en bok på engelska”. Engelska kan man väl läsa, eller?

    På den första födelsedagen jag firade med min kille fick jag en pincett för att hans ex hade haft en likadan och hon hade tyckt att den var så bra så han tyckte att jag skulle få en likadan. Herregud vilken dåre han är, min älskade kille. PS. Det är världshistoriens bästa pincett. DS.

      Haha:) ps. Vad heter pincetten?!

    Av min föredetta svärmor fick jag varje födelsedag och jul ett paket med servetter, gärna med något mönster på. Hon däremot förväntade sig dyra märkesgrejer och att bli firad med eget kalas på SIN födelsedag. Jag och exet fyllde år nästan samtidigt som henne och tyckte vi alla tre kunde ha ett gemensamt kalas men nej, helst skulle vi ha varsitt. Så skönt att slippa henne och resten av den släkten.

    Mitt ex var totalt jävla värdelös (på det mesta iofs, men särskilt när det kom till presenter).
    Jag fick t.ex ett gosedjur och en annan gång glittriga klistermärken. Jag var 18, inte 8. Och han var flera år äldre än jag. ?

    Sista gången fick jag dock ett par riktigt fina örhängen som dessutom var väldigt fint inslagna, plus ett gulligt skrivet kort. Blev väldigt förvånad men glad, men fick långt senare veta att det var hans ex-flickvän som hade både köpt presenten, slagit in den OCH skrivit kortet. ?

    Skulle hjälpa min man en jul och gjorde ett collage med lite julklappsförslag:

    På julafton visade det sig att han köpt alltihopa till mig.

    Jag blev så glad!

    Numera tipsar jag bara om en sak…….

    Hos oss är det tvärtom. Jag är sämst på presenter, lyckas aldrig köpa nåt i tid. Tänker i flera veckor att jag måste fixa en present i tid den här gången och lik förbaskat så står jag där på hans födelsedag utan present. Oftast köper jag nåt i efterhand men jag märker ju att blir besviken för att jag aldrig orkar köpa nåt i tid ??

    Jag fick en sopborste av min man i julklapp. En jättesnygg i trä som nu tronar i hallen. Han fick en vaaccummaskin och påsar.

    Så nu köper han storpack och vaccar halva köket. Man slipper gräva i städskåpet varje gång man vill sopa upp ett par gruskorn i hallen. Maten håller sig fräsch längre tid. För oss är det en sport att hitta billiga saker som gör vardagen lite enklare. Släkten tycker att vi är knäppa snåljåpar, men vad är bättre än att göra vardagen lite bekvämare?

    De enda som får dyra presenter av mig är de yngre släktingar som har ont om pengar (pluggar, har småbarn eller just flyttat hemifrån) och bästa väninnan som står på skuldsanering. Kompisen som varit sjuk och inte längre klarar skogspromenader får torkade trattkantareller. Svärfar som just börjat baka bröd fick tio kilo mjöl av olika ovanliga sorter (dinke och spelt och sådant).

    Det gäller att fundera över vad är det just den här personen saknar? Lika mycket pengar till alla är inte rättvisa tycker jag.

    Sedan den gången jag fick 3(!) mössor på min födelsedag vägrar jag att fira den. En bukett gladioler och jag är nöjd.

    Gud vad folk blir upprörda över att hon han MAGE att göra en önskelista. Efter hur många år tillsammans och presenter som han inte bryr sig om bestämmer dom att han ska få en lista. Så det inte blir fel, och då är kvinnan bortskämd när hon återigen får något han inte önskar

    Det är många män som ”hatar” och är ”så dåliga” på att köpa presenter, men ta emot presenter och bli firade själva är aldrig något samvetet sätter stopp för

    Förr-förra julen fick jag ett presentkort av mitt ex, flera veckor innan jul. Blev ju glad men innan jag hann använda det sa han att tanken med presentkortet inte var att jag skulle köpa något till mig själv, utan att jag skulle använda det för att köpa julklappar till andra? Vid tillfället hade jag nämligen ganska dålig ekonomi (men inte SÅ dålig att jag inte hade råd med några julklappar). Fick med andra ord aldrig någon present själv, vilket nog gör det till min sämsta present genom åren hehe. Konstigaste om inte annat.

      Åh fast det kändes lite gulligt och hjälpsamt.. Kanske? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.