Resumé granskar Hannah och Amanda

En granskning av Hannah Widell och Amanda Schulmans företag Perfect Day Media vittnar om gråtande medarbetare, indelningar av personalen i A och B-lag baserat på antalet följare på sociala medier och medarbetare som ombetts säga upp sig under hot om uppsägning med uteblivna referenser om de vägrat – detta enligt tidningen Resumé.
Resumé har pratat med åtta stycken fd. anställda på företaget och de ska alla ha bekräftat missförhållandena.
Daniel Redgert – tidigare PR-chef på Perfect Day Media – öppnade upp i sin podd om den mobbing och hierarkiska ledning som rådde där och hur Hannah och Amanda lät de hungriga nyanställda gå deras ärenden, men när Resumé pratar med honom har han ingenting annat än positiva saker att säga. Märkligt, med tanke på hur frispråkig han var då. (Läs mer om de här)

Hannah Widell är som vd på Perfect Day ytterst ansvarig för personalfrågor. Hon väljer att svara på Resumés frågor via mejl. Här är några av hennes svar.

Hur ser du på Resumés uppgifter?

– Det är alltid svårt att bemöta anonyma påståenden, särskilt när de som du beskriver inte är enhetliga. Men personliga upplevelser är just personliga, vilket jag respekterar. Jämställdhet och arbetsmiljö är viktiga frågor för oss personligen och som bolag, varför vi tar dessa uppgifter på stort allvar. Vi har haft och har fortfarande mycket att jobba med och under perioder när Perfect Day har växt eller omstrukturerats har det ibland lett till att saker som inte borde brista har brustit. I andra fall tror vi helt enkelt att det, precis som på andra arbetsplatser, ibland kan uppstå situationer där arbetsgivare och anställda helt enkelt är oense och där det enda rimliga är att gå skilda vägar. Det som beskrivs, att vi har anställda som även arbetar som influencers/profiler, innebär att det ingår i deras arbetsbeskrivning att delta på event, medan andra arbetar mer operativt med planering och genomförande, tror vi inte är något unikt för vår arbetsplats.

Om du inte delar den bilden, varför tror du att Resumés källor upplevt det så?

– Jag tror att det finns och har funnits mycket vi kan förbättra. Och när vi har gjort om i bolagen och ibland även sagt upp folk är det givetvis beklagligt men naturligt att det uppstår besvikelse.

Hur ser du på uppgifterna om att Perfect Days anställda är implicit indelade i ett A- och B-lag?

– Denna uppgift vill jag bestämt dementera. Perfect Day är ett lag där alla behöver jobba tillsammans. Sedan kan olika personer ha olika ansvarsområden och förväntningar på sig i respektive roll. Återigen inte unikt för vår arbetsplats.

Resterande frågor och svar hittar ni HÄR.

Efter att ha läst igenom den här granskningen gjord av Resumé så har jag återigen börjat fundera över det inlägg jag själv har i malpåse angående Isabellas tidigare anställda. 
Den har givit mig en uppfattning om hur jag skulle kunna skriva den utan att riskera att avslöja några källor. Jag ska nog dra den ett varv till alltså…

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Heja! 🙂

      Mysiga kvinnor…not!
      Usch..

    Ja det är alltid bra när arbetsplatser granskas, offentliga som privata och är arbetsklimatet dåligt så ska det givetvis rättas upp.

    När flera källor oberoende av varandra vittnar om liknande erfarenheter är det nog svårt att avfärda som ”bittra fd anställda” som bl.a. massi Fritz gör. Varför gjorde se sig av med Gustav ?

      Han skrev på sin instastory att det berodde på att han var man – perfect day hävdade alltså att de inte kunde sälja in skönhetssponsorer till podden pga hans kön så då fick han sparken.

        Helt idiotiskt! Män är ju överlag överrepresenterade i de flesta sammanhang men det var kul i en beautypodd.

        What? Får man ens göra så? Har slutat lyssna på podden sen Gustav försvann helt ärligt.

          samma här! brydde mig inte ett dugg att han var en KILLE som diskuterade skönhet, han är ju så bra på det!

        Är inte det könsdiskriminering? Han borde kunna stämma dem i så fall.

      Gustav har gått vidare till H&M och jag hoppas att han har en betydligt bättre arbetsgivare och jobb där.
      Jag har svårt att se Hannah och Amanda som seriösa och bra arbetsgivare att jobba hos.

    Ett annat företag som borde granskas är JKRS i Stockholm. De är ett bokningsföretag, som bokar in möten åt och mellan andra företag, och jag jobbade där tidigare som Account manager. De serverar alkohol till minderåriga praktikanter och som en ”morot” för att de anställda ska lyckas bättre med mötesbokningar. T.ex ”Om alla har bokat in tre möten innan kl 14 så öppnar vi vinet redan då idag” (det brukar annars drickas på onsdagar och fredagar med efterföljande afterwork).

    De fifflar även med löner och ändrar om arbetsuppgifter samt löneupplägg. När jag började där hade man en grundtimlön oavsett om man lyckades boka några möten eller inte, men under min anställningsperiod ändrade de till enbart provisionsbaserad lön, dvs du fick betalt efter hur många möten du lyckades boka oavsett om du jobbat i 3 eller 8 timmar den dagen. I mitt gamla anställningsavtal står det bland annat att jag inte får yppa något om vad som sker i deras lokaler på 70 år, vilket är förståerligt. De uppmanar även att ljuga för de man ringer till osv. Men värst är nog allt med alkoholen, har aldrig varit med om det på en arbetsplats/kontor tidigare.

      Haha min kille jobbade där för flera år sedan. Eller jobbade och jobbade, det var väl några dagar sen stod han inte ut längre. Han sa också att de var riktigt snikna och försökte verkligen att komma på saker för att inte betala ut lön. De verkade vara ganska vidriga.

    Må så vara att detta stämmer. Men tycker att det är fel att dra slutsatser om att H&A är ”onda” personer. Det är väl självklart att de är olika personer i podden och professionellt. Det är heller inte särskilt lätt att driva bolag och ibland måste man fatta beslut som inte är bekväma. Jag får dock intrycket av att folk som sökt sig till Perfect Day trott att det är som att få vara med i Fredagspodden och delta i alla Schulmanska evenemang, vilket är en ganska naiv tanke då det antagligen är som att jobba på vilken arbetsplats som helst, skittrist emellanåt. De kanske säljer in sig själva som en varm och mysig arbetsplats med enbart kvinnor som stöttar varandra och jag tror att det just därför uppstår ett glapp mellan den insålda bilden och den verkliga vilket leder till en större besvikelse i fall det visar sig vara falskt. Sedan driver H&A bolag på sitt eget sätt och det är antagligen också nyckeln till deras framgång, alla passar bara inte deras profil och det är väl upp till dem att avgöra vem som gör det. De är två systrar som är jätte tighta och har en massa interna grejer, klart att alla inte passar. Och kan tänka mig att de är lite flackiga och känslostyrda vilket inte alltid är förenbart med att vara chef men det kan man kanske beskylla deras instabila psyken för. 😉

      Jag tror problemet är att de vill driva sina företag på ett ”härligt” sätt, men i realiteten är sådant som ledarskapfrågor, psykosocial arbetsmiljö och medbestämmande (tex genom facket) jätteviktigt på alla arbetsplatser. Jag tror de hade mått bra av att ta in fler rutinerade ledare istället för att lägga så mycket fokus på att rekrytera unga/folk med många följare på sociala media. Vet att de rekryterat mer erfarna ibland, men de verkar sluta fort.

        Antagligen för att de inte orkar med skiten…

        Får mig att tänka på BB som bara rekryterar unga tjejer utan speciellt mkt erfarenhet. Varför känns det som att hon gör det för att de är lättare att dupera, kräver inte så mycket utan är glada att få arbetslivserfarenhet i utbyte mot att hon kör med dem som hon vill? Någon med några år i bagaget och en gedigen utbildning osv. hade väl aldrig pallat vara i deras flumverkstad där de leker företag.

      Min chef är dålig. Hon är ingen ond människa. Har barnbarn och goda sidor privat, etc. Det påverkar inte att hennes usla chefskap leder till att anställda bryts ner och får psykiska problem samt att brukarna vi har ansvar för får sina liv förstörda. Tar man på sig ansvaret att vara chef måste man vara professionell, får såna oerhörda konsekvenser annars.

        Brukare – det är vad vi andra kallar för människor. Så kallt och hemskt uttryck!

          Det är väl ett jättebra uttryck likställt för patienter eller vårdtagare. Brukare av tjänsten… Har själv varit ”brukare” och hade inga problem med benämningen. I andra branscher heter det kunder eller vadsom, den som arbetet riktas mot. Konstig grej att hänga upp sig på.

          Ja, de som brukar kommunala välfärdstjänster såsom soc. De är inte patienter (det är exklusivt för vården), att prata om dem som ”kunder” vore också missledande då de för associationerna till en konsument som oproblematiskt och fritt konsumerar samhällstjänster (många har ingen annanstans att vända sig). Vilken terminologi föreslår du?

            Beställare är ett förslag, uppdragsgivare, användare, köpare av tjänst – finns massor, brukare är ett absolut vidrigt ord.

              Användare och brukare är ju samma sak.

              Uppdragsgivare… ”Hej Lasse, du har varit uppdragsgivare här i 10 år och fått socbidrag”. Låter extremt märkligt i sammanhanget. Användare är synonymt med brukare rent definitionsmässigt, så förstår inte hur det är bättre i så fall? Köpare av tjänst – de är ingen som köper något, har samma problematik som jag beskrev ovan med konsument…
              Tror det är dina konnotationer till begreppet som är off, kanske tänker du på missbrukare?

            Vårdtagare låter bättre

        ”Har barnbarn” – sen när blev barnbarn ett bevis på att man är en god människa? Extremt udda logik baserad på fördomar om barnfria.

          Håller verkligen med!

          Man bli mörkrädd av vissa människor. Att läsa kommentarer här ger perspektiv kan man lugnt sagt säga. Intressant men oroande.

    Har de en HR kan man ju undra.. och mest följare på IG? Hahahaha vilka sopor, högstadiet ringde och ville låna ut skämskudde.

      ALLT angående hela Sch-klubben stinker ju högstadium!

      Haha högstadiet ringde och sa att du måste gå om- hela högstadiet.

    OT Kommer boken av Gunhild Stordalen som Bella ska läsa nu leda till ett miljöuppvaknande? Hon verkar kubbarna extremt lättpåverkad av de böcker hon läser, så kanske…?

    Släpp du malpåsen.

    På sistone har jag kollat en del på de Instastories som systrarna och företaget lägger ut. Tycker det märks rätt tydligt att de, särskilt Amanda, inte är några man vill ha som chefer. Det är vanligt med bitska kommentarer till de anställda som sköter filmandet, även om det levereras med skämtsam röst. Det, det och det brukar du göra fel när du filmar. Och det där är du ju inte bra på! Det märks även att de som filmar är obekväma och försöker skratta bort det.

    Eller så överanalyserar jag? *HSP*

      Har märkt samma (hsp här också 😉

      Upplever också att Amanda vill ha allt ljus på HENNE i dessa lives. Hon ska heeela tiden berätta SINA ”knasiga” och ”tokiga” anekdoter och verkar ha svårt att låta andra komma till tals. Hon har liksom alltid viktigst paralleller att dra kring deras plagg och användningsområden etc.

      Förövrigt begriper inte jag varför deras klädstories är mera uppstyrda och proffsiga. Det är ju en jättebra idé men ofta blir det skämskudde..

        +1! På allt du skrev!

      De är ironiska! Det de säger som du uppfattar som elakt är ironi.

    Finns det en 20-poängskurs på universitet man kan ta i bull shit-försvar nuförtiden?
    Börjar se ett mönster här, bland politiker, chefer o andra höjdare. Bla bla, vi beklagar om någon uppfattat oss som…vår intention har aldrig varit…beglagligt om det uppfattats så…beklagar om det brustit, vi ska se över våra rutiner…
    Suck pust o stön ?

      Universitetet..? Det krävs nog utbildning på lägre nivå. Mycket lägre nivå. Många, f.a systrarna Polly och Ester, är inte behöriga att söka.

      Att säga ”Jag är ledsen om det har uppfattats så” är inte en ursäkt. Det är bara ett neutralt och diplomatiskt sätt att friskriva sig från ansvar.

    Och stackars Martens ….
    Ält ält o mer ält

      Hoppas verkligen att hon får nya läsarskaror för de som har följt henne hyfsat länge har ju varit igenom alla dessa faser flera gånger om nu. Finns mycket jag inte förstår kring bloggeri/influenceri men just det här att något företag verkligen BETALAR en sådan som My för att sprida deras varumärke är ju helt befängt. Vem vill förknippas med en sjuk och konstig virrpanna liksom?

        En sådan som My, vilken gräslig kommentar. Men här får man ju slänga ur sig vad som. Tom Blogghora.

          Men vem var det som kallades för blogghora då?

            Det var igår en kommentar, under influencers tror jag.

              Det var JAG som kallades blogghora och därför anser jag att jag kan bestämma om det får stå kvar i kommentarsfältet. Vederbörande skrev om hur Sindy låg i sin sjukhussäng och skrek ”blogghora” till mig på Instagram.

        Precis ?

        Huvudet på spiken!

        Hoppas verkligen inte att hon får nya läsarskaror som hon kan lura och manipulera, vi som följt henne några år har ju upptäckt alla hennes lögner och lärt oss hennes mönster och taktik, vi ser igenom henne. Hoppas fler genomskådar henne, sorgligt när vissa som genuint bryr sig blir lurade och totalt blåsta. Hon ljög igår om att hon inte varit ute på 1,5 vecka och påstod att hon varit sängliggande i 3 mån för något år sedan – LÖGN. Sket sig tydligen med Lifestyle. Sluta läs och klicka INTE in hos henne!

      Grisigt, Greta…

    Bra att du tar upp detta. Detta är så vanligt förekommande även inom större bolag med riktiga HR-avdelningar och till och med vid kollektivavtal. Det börjar bli riktigt smutsigt nu. Den som slickar röv bäst blir befordrad, den som kommer med förbättringsförslag anses som krånglig även om det faktiskt oftast gynnar företaget i det långa loppet.

    LAS kringgås ofta. Ibland med fackets goda minne. Det börjar mer och mer likna USA här. Man kan ju bli kommunist för mindre! Blir helt galen när jag t.ex. tänker på alla dessa riktigt unga som i stort sett jobbar gratis för att få in en lilltå. Det gäller också de lite äldre (typ 37+) som sparkas ut till höger och vänster för att dom inte anses som ”utvecklingsbara” (= har krav på lön och anställningsvillkor som yngre inte vågar).

    Detta är alltså inte unikt för H&A men ett bra fall att köra som exempel helt klart!

      Detta är också vanligt bland myndigheter. Sedan tjänstemannaansvaret togs bort har dom kört med samma visa, om dom begått ett fel. Ingen behöver ta ansvar, blir inga konsekvenser, och inga förändringar sker. Skönt att kunna ha ett sådant jobb. Jag känner inte att kommunismen skulle vara lösningen.

      Det där känner jag igen så mycket! Jag som 27 har börjat tänka på att hitta att jobb nu som jag trivs på och att den finns någorlunda utveckling utav tjänst och verksamhet för att sitta säkert i båten om 10 år. Och då är det inte ens säkert. Samtidigt som jag ser unga medarbetare på nuvarande arbetsplats som tackar ja till allt möjligt för att få en lön varje månad. Det är gått så fort i utvecklingen gällande kontrakt och avtal under dessa sju år som jag har varit med i arbetslivet.

    Ett tips: Kolla upp hur de som jobbat på Daisy Grace haft det. Det kan vara den värsta arbetsmiljön jag hört talas om…

      Oh, do tell!

    Trist att person som utger sig för att vara ”power-ladys” visar sig vara riktiga as. Först Masi fritzl och nu Hanna & Amanda.
    Men det kanske hjälper att vara ett as för att skörda framgång.
    Oskönast var ju ändå när Amanda Schulman skulle gömma sig bakom girl-power när hennes kosttillskott sågades, skämskudde!

      Massi Fritz ska försöka framstå som någon slags hjälte, men nu när man vet hur hon har kryddat fakturor och betett sig mot sina anställda känns det väldigt konstigt att massa människor hyllar henne. Kolla på kommentarerna på Instagram! Är folk så lättlurade att de inte ser igenom hennes skenhelighet? Är det för att hon är kvinna? Uppriktigt så är jag förvånad men undrar hur hennes beundrare tänker.

        Menar inte att försvara Massi Fritz, men att krydda fakturor är hon inte ensam om direkt. Skulle säga att det är mer regel än undantag för advokater/jurister att lägga på några extra timmar i kostnadsräkningen. Någon borde granska hela branschen och inte bara hennes byrå tycker jag.

      Massi Fritz är beundrad av många för att hon bröt med sin familj vars hederskultur förbjöd kvinnor att flytta hemifrån för att studera. Som ung kvinna och kristen syrian med rötter i Libanon hade hon mycket att kämpa mot under sin väg mot advokattiteln. Hon har också tagit sig an spektakulära fall kring hedersbrott vilket blivit uppmärksammat.

      Fast massi fritz har gjort många bra saker för kvinnor som svikits av samhället. Skiter i om hon är en dålig chef enligt några före detta anställda. H&A har däremot inte gjort något för någon annan än de själva.

    Nja, Daniel Redgert säger väl snarare ingenting än ”bara gott”. Det där om att han hade en bra tid på Perfect day och att han kunde förverkliga många av sina drömmar sa han även i podden där han pratade om det här, men att han mer i efterhand har funderat över hur det verkligen gick till. HAN hade nog en bra tid där, men det var ju för att han ingick i A-gruppen. Problemen för honom uppstod nog först när han lämnade PD och blev persona non grata hos Schulmans, som ju älskade honom innan. Jag tycker inte att det han kommenterar i Resumé går emot det han säger i podden, åtminstone inte när man har tagit del av bägge.

      Fast han pratade ju faktiskt väldigt mycket om hur man som ny och beundrande, inkl. han själv, blir utnyttjad att springa deras personliga ärenden? Ett problem som pågick länge innan han slutade.

        Absolut, jag menade mer att han ändå verkar tycka att han mådde bra i företaget där och då, men att han i efterhand verkar ha insett hur skevt allt är. Sen är det klart att han förmodligen håller tillbaka en aning på sina åsikter med tanke på det jobb han har. Som PR-person är det nog inte ett jättestort plus att snacka skit om en tidigare arbetsgivare, även om det han skulle säga är sant. Har viss förståelse för att han valde att prata om det i podden, där han själv kan styra vad som tas med och hur det klipps, men att han ändå tackar nej till att yttra sig i en kanal där han själv inte har någon kontroll. Han har ju ändå absolut noll att vinna på att dra igång någon form av bråk med H och A.

    Ser ut som alla företag dom äger går dåligt. Minus i stort sett på alla.

      Men det stämde väl inte? Vill du lägga ut resultaten som är på minus?

        Bara att kolla själv på allabolag.se. sök på Amanda Schulman, de flesta bolag går minus utom Perfect day som har typ 1%och den vinsten täcker absolut inte upp förlusten från de andra bolagen

    Therese Lindgrens alla gravid/barnfrågor på insta, whats up???

      Hon är 31 år, inte konstigt att hon funderar kring graviditet och barn.

    Varför är jag inte förvånad?!

    Jag tror att Amanda inte tar ansvar och kan vara elak av bara farten. I podden berättade hon hur hon och hennes kompis i hemlighet hällde grädde i latten på innecaféet de bedrev när de var unga men påstod att den var low fat gjord på soja (eller nåt i den stilen). Hon tyckte fortfarande att det var en jättekul historia att tex. prinsessan Madeleine och alla hennes kompisar var tokiga i den latten.
    Medan Hannah började få en hård ton i podden, tråkigare och strängare. De har säkert svårigheter att hitta en bra ledarstil, men det tror jag alla skulle ha i en omgivning som vill vara skön och avslappnad och där kompisar anställs.

      Så himla knasigt ju det där med cafeet och gräddlatten.

      Lyssnade på nån podd nyligen där Amanda, återberättar med fniss och flams såklart, om någon gång hon blivit så pass rädd att öppna post att hon inte betalat en enda räkning under en tid, vilket lett till inkassokrav etc… Eeeh ok…?

        Och vad är det som är så märkligt med det? Gör inte narr av personer med psykisk ohälsa!

          Ok, inte så jag menade. Förlåt, det kom ut fel förstår jag nu.
          Reagerade mer på HUR hon berättade detta. Det flamsiga sättet..

      Fy fan vad lågt. Allergier?

      ”Hon tyckte fortfarande att det var en jättekul historia”

      Hon har alltså fastnat på högstadienivå psykiskt och aldrig kommit längre än så. Det har hon visat flera gånger.

    Jag har svårt att förstå hur det inte kan vara mer allmänt känt att det är två väldigt osympatiska människor. Jag har flera vänner som kunnat berätta om hur de beter sig. Finns bland annat en historia om en kvinna som var gravid som de behandlade illa. Skulle inte säga att de kan stå för någonting som de pratar om i sin podd.

      Fy fan, rent ut sagt.
      Det här är två systar med riktig härskarteknik!

        De framstår mer och mer som typexemplet på mobbare båda två. De låter som tjejerna under högstadiet. Sorgligt doesn’t even cover it!

      Folk kommer med jätte vaga exempel hela tiden – ”finns bland annat en historia om en kvinna som var gravid som de behandlade illa”. Så länge ni inte kommer med mera information än så är det bara löst, elakt skvaller och trasig telefon. Hannah och Amanda är antagligen som vilka andra personer som helst, de kan säkert tillsammans vara en smula översittande, men vad förväntar man sig av två personer med vi mot världen – mentalitet son känner varandra utan och innan? Klart det blir lite så. De är två systrar som står varandra jätte nära och blir starka tillsammans. De verkar också vara ganska selektiva med vilka de släpper in vilket är ganska vanligt om man har en tight och speciell jargong och relation och det är väl ganska självklart att alla inte faller dem i smaken och vice versa. Jag tycker att folk drar lite för snabba slutsatser här. Jag har alltid gillat dem massor och kunnat relatera till deras relation då jag har en liknande till mina systrar.

        Hon fick gå när hon var gravid. Ska jag ge dig namn o efternamn på personen också?

        Jag älskade Amanda förr, kunde identifiera mig i mycket hos henne. Tyckte hon verkade hur härlig som helst men antar att allt steg dem över huvudet? Fötterna på jorden osv….

          Kan också intyga detta! Har hört det från en bekant som jobbade där.

    Det är bra med granskning generellt. Har man inget att dölja finns inget att vara rädd för, det går att köpa tystnad under en period men det kommer alltid i kapp.

    A-laget och B-laget p.g.a. hur många följare man har på sociala medier… Tror att det är 2018 i ett nötskal. Så jävla patetiskt.

    Fyfan man känner ju igen sen typen av människor som är för ”fina” för att ens bemöda sig med att ge vissa en blick.
    Däremot om de är någon med status ska det slickas röv och gullas. Allt för att vara ”inne” så till den grad att självrespekt eller värdighet tappas helt.

    Cred till Cissi Wallin som faktiskt kritiserar andra i mediabranschen (syftar inte på Virtanen). Men hon är ärlig även om det biter henne i röven. Mikael Bindefelts beteende har hon nämnt tex.
    Tydligt att alla är så falskt trevliga, ingen vågar kritisera nån eller stå upp för sina värderingar. Sverige och Stockholm är inte stort och klappar man inte medhårs så blir du utesluten ur det ena sammanhanget efter det andra.( läs klubben för inbördes beundran)

      M-j, Cissi ärlig?!
      Läs i tidningen Journalisten på nätet, reportern på UG skriver om att Cissi först ville bli intervjuad av UG, men att hon sedan när hon sett frågorna ändrade sig. Cissi ljög flera gånger i inlägg på sin insta i syfte att smutskasta UG och reportern. Det var stora lögner med en tydlig intention. Detta var innan programmet var färdiggjort. Varför var det så viktigt att smutskasta UG och reportern att hon tog till stora lögner för att göra detta? Var hon rädd att något skulle avslöjas av UG? Och då var det det enda Cissi kunde göra för att rädda sig ?

    Tycker att Hannah svarar bra på frågorna. Läser man hennes svar så förstår man varför inte alla på arbetsplatsen medverkar på event till exempel, och det finns en ödmjukhet för brister.

      Tror inte för fem öre att Hannah skrivit svaren själv, det är alldeles för bra grammatik. Gissar på Alex Schulman eller deras mentor Jan Zachrisson. Anser att både A & H är ganska obegåvade i stort och utan sociala medier hade de haft svårt att nå framgång som egenföretagare. Amanda är så självömkande att det är löjligt, dessa ständiga gråtattacker i podden är tröttsamt, och Hannah är där och ska bekräfta henne, heeeela tiden. Suck. Väx upp, era priviligierade, bortskämda människor!

        Är Hannah obegåvad då? Hon har ju gjort en ganska bra karriär inom TV, Amanda har ju fått sina jobb genom henne dock.

          Ja, Hannah är obegåvad. Hon är inte ”self made” direkt. Hennes räkmackeslajd in i branschen är tack vare sin farmor, pappa, mamma och det nätverk som de tre hade omkring sig. Jan Zachrisson tog tidigt på sig rollen som deras mentor, och han är ju inte helt betydelselös i branschen…

          Nej knappast att hon skrivit det där själv. Då hade det stått ”Såhäregrejjen” i början av varje mening.

            Haha, sant. ”Alltså, såhär”.. ”Såhär”… Heeeela tiden. 🙂

            Ni är inte så smarta själva om ni tror att folk alltid skriver som de pratar. Vem som helst hade kunnat koka ihop hennes svar, det krävs inte en universitetsexamen för att klara av att skriva fullständiga meningar

      Nä jag tycker att svaren är jättedåliga!
      Det enda hållbara i en sådan här situation är att come clean och pudla. Istället för att svara att ”det kanske inte alltid har skötts på bästa sätt blabla” borde de ha svarat typ ”Vi har nyligen blivit medvetna om att den här uppfattningen finns och har funnits och vi ser oerhört allvarligt på det och kommer att vidta åtgärder för att återställa företaget till att återigen bli Sveriges bästa arbetsplats” eller liknande…bu på krishanteringen

    Verkar som min kommentar inte kom fram, nytt försök.

    Tänker på Klara Doktorow i Trettio plus trevar.
    Hon var tydlig i ett tidigt poddavsnitt att hon hade ont i magen när hon jobbade på Perfect Day. Nu produceras podden av samma bolag. Men som sagt, nu är ju den podden i A-laget…

    De flesta entreprenörer är så här. Narcissister. Det kretsar kring deras egna mål. Rätt så lite empati. Det ska framåt, mot framgång. Drivkraften är pengar. Märker de att en av ideerna inte blir som tänkt, ändrar de sig snabbt. Hittar på nya ideer. Inga bra ledare,chefer. Men är man med kan man få beröm. Men man får offra. Nu säger jag inte att dessa två är så här. Men jag själv och flera i min närhet. Har jobbat med sk entreprenörer. Vill inte dit igen. Jobbar hellre i en miljardindustri, med gott rykte. En brand som betyder något. Säger inte att det är 100% bättre. Finns dåliga,lokala ledare där med. Är man missnöjd där, engagera dig fackligt. Försök påverka.

    Obegripligt att Bonniers köpte in sig i Daisy Grace och dessutom stoppade in ännu fler miljoner för att täcka upp förlusten från 2017

      Ja det fattar inte jag heller. Tror dock att Hannah och Amanda är superbra på att pitcha och Bonniers lockades säkert också av deras starka personliga varumärken och ville ha en del av den kakan. Men hittills har de ju inte lyckats övertyga som framgångsrika företagsledare. Tror att den största inkomstkällan fortfarande är deras egna grejer och möjligen intäkter från Alex och Sigge, tror de bokar alla deras samarbeten.

    Usch, fick en klump i magen när jag läste artikeln i Resumé. Känner nämligen mkt väl igen mönstret efter att själv ha arbetat på ett familjeföretag i ung samma strl omsättnings-mässigt som H&A’s företag. Utåt sett ett drömjobb på en ”hääääärlig arbetsplats där man har roligt tillsammans, firar smått som stort ihop med champagne på jobbet” osv. Under ytan fanns en tydlig mobbningskultur som liksom smög sig på, HÖG personalomsättning där många slutat pga att de mått dåligt, flera gick in i väggen på kort tid..och mkt mer. Känner igen mkt av denna tid både genom H&A som personer (det de delar med sig av i sina sociala kanaler), deras retorik, beskrivningen fd anställda gjort om företaget… Usch. Nej, om du tycker att det låter ”för bra och härligt för att vara sant” så är det nog just det.

    Ett tips, anställda på ett företag som inte är fackligt anslutna får heller ingen juridisk hjälp. Är man fackligt ansluten så får man juridisk hjälp och ekonomisk upprättelse. Man behöver heller inte underrätta sin arbetsgivare om att man är fackligt ansluten för att slippa trackasserier. Man kan även i efterhand ansluta sig till ett fackligt förbund som kan hjälpa till att få upprättelse. Det unga företagare idag inte har en aning om är att om man mobbar och trakasserar och särbehandlar anställda så kan man åka dit på ansvar för psykisk arbetsskada och få betala stora belopp till den skadade. Så alla som anser sig drabbade av mobbing och särbehandling skulle jag råda att ansluta sig fackligt, för utan juridisk hjälp står man sig hjälplös. Ett fackligt förbund ger i mobbingfall hjälp att driva ärendet med hjälp av jurist och då kostar det medlemmen ingenting. Ngt att tänka på för folk som är alldeles för snåla för att gå med i ett fackligt förbund, när ngt händer då är man verkligen glad att man är medlem.

      Så bra skrivet. Precis så är det.

    Verkar vara lite missar i kommunikationen mellan H&A och Friendforce. H&A skriker på insta om hur fantastiskt deras rum på Bank hotell är och ”häääääääär vill jag booooooo”. Friendforce hånar välkomstbrevet som Bianca fick på sitt rum på samma hotell och tycker att en anställd med så ful handstil borde få sparken.

      Friendforce passar bra i detta mobbargäng.

      Vem är hon? Hysterisk är hon i alla fall. Märklig människa.

    Otroligt. Det är så mycket luftslott ute och går i mediabranschen och Perfect Day är absolut ett av dem. Obehaglig läsning, om systrarna har något vett i skallen får är in några fiktiva erfarna chefer med ledarerfarenhet (och inte kändisambitioner) och fokuserar på att vara profiler själv. Näringslivet är inget jäkla vuxendagis och att vara arbetsgivare ställer krav till integritet, ansvarskänsla och inte minst att man förstår människor – tre saker dessa systrar uppenbarligen saknar!

      Inte FIKTIVA chefer. Skulle stå externa ?

    Detta är ett typexempel på dåliga trendstockholmare som tror hela världen kretsar runt dom (älskar Sthlm f.ö men denna schulmanklan är så vidrig). Not so perfect day borde vara ett mer passande namn för dessa lallare.

    Det där är ren och skär önsketänk, den dan du sitter på pottan ställer inte ”facket” upp ett piss. Det ska bollas bort med att man kanske ’missförstod’ och universallösningen ”du ska kanske boka möte med chefen”. Sen händer i-n-g-e-n-t-i-n-g. Skyddsombud som ”råkar” inte notera grava arbetsmiljöbrister pga de är kompis med chefen, fackets lokala ordförande som är tjenis med chefen som är den som skapat en kaotisk och ohållbar arbetsmiljö, tonar självklart ner solklara arbetsmiljöproblem med lite tröstande woman-to-woman prat.. osv. Nån juridisk hjälp får du titta i månen efter, trots skriftliga bevis på missförhållanden. Facket låter bra på pappret, i realiteten är det en korrupt och förljugen organisation som står på arbetsgivarens sida. Tvi!

    Petter Stordalen säger: ”Om du har en dålig chef – säg upp dig!” MAO inget kommer förändras och dåliga chefer är det värsta. De är just chefer och inte ledare – de skall man akta sig för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.