Vad är den värsta presenten ni någonsin fått?

Jag är fortfarande ruskigt nyfiken på vad det var som Jacob köpte till Margaux och som fick henne att skriva det här inlägget, men än så länge verkar hon inte ha avslöjat det.
SPILL THE BEANS, MAGGZZZ!!!!!

Till skillnad från igår så har inlägget nu ett gäng kommentarer där läsarna delar med sig av de absolut värsta presenterna de fått – både av partners men även av familj, vänner och släkt.
Jag har svårt att välja en favorit men jag tror nästan att det får bli, antingen ett paket med utgånget farinsocker eller förlängningssladdar.
Några av de bästa hittar ni här under.


Vad är era värsta presenter?
I have a three way tie – och ingen av dem involverar min nuvarande fästman. (Kan vara bra att tillägga, hehe..)
Antingen den när jag fick en kaffebryggare i Alla Hjärtans Dag-present, den när jag fick ett armband i födelsedagspresent som ett av hans gamla ligg glömt kvar i lägenheten eller den där jag fick ett par minimaaaaala stringtrosor i leopardfärgad spets i julklapp av min systers nya pojkvän som jag träffade för första gången. Jag var 16 år.
Svårt att välja en där alltså…
😉

Er tur!

276 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kaffebryggare är väl typ den bästa presenten någonsin, och ej att underskatta!! Jag har druckit bryggkaffe på sju månader.

      Instämmer! Jag skulle bli glad. Om den är bra och så.

        Jaa särskilt på alla hjärtans dag! Då förväntar iallafall inte jag mig en present

      Jag skulle bli jätteglad för en kaffebryggare. Älskar kaffe.

      Köpte en moccamaster till min sambo när han fyllde år 🙂 han blev så glad. Den förra var så ful så ställde alltid undan den. Men denna pryder diskbänken fint 🙂

      Jag fick en burk makrill ! Vi har dock bara varit tillsammans i 3 år! Dessutom lånade han pengar till den till sig själv köpte han öl. Måste erkänna att jag blev lite besviken men kanske är lite bortskämd! Han sa iallafall grattis och gav mig en kram

    Jag fick massage, på salong.
    Jag fick boka den själv, sambon följde såklart med.
    Jag fick betala för oss bägge när vi var klara.

      I hear you. Fick en skidresa i present av exet, till Åre eller nåt sånt. Alltså ett handskrivet presentkort. När datum väl var bestämt hade han inga pengar så vi fick låna mina föräldrars bil, och betalade ingen bensin. De fick också betala hotellövernattningen. Väl på skitstället hade han inte heller råd att betala för mig, utan bara för sig själv.

      Hahaha

    Fick ett pussel av min syster, året efter fick jag ett till pussel med samma motiv.

    Jag fick även en finfin present av min bror. Han lade golv i en tatueringsstudio och fick betalt i tatueringstid motsvarande antal timmar.
    Jag fick de timmarna, 20 timmar, valfri tatuering.
    Väntar fortfarande på att få veta vilken studio det var, 15år senare.

    Av pappa har jag fått en hemmagjord pappersdrake gjord av blompinnar och överblivet silkepapper som jag använt med brorsbarnen när vi pysslade. Den kunde inte flyga.

      Oj, min första kommentar försvann visst.

      Jag fick massage, på salong, av ex-sambon.
      Jag fick själv boka tiden och han skulle såklart också följa med.
      Jag fick betala, för oss bägge, när vi gick därifrån.

      fortsättning ovan 😉

        Jag fyller år i december och fick en liten tomte i porslin av min syster med familj i födelsedagspresent, typ en sån från Rusta.
        Mitt ex gav mig en värmeplatta i födelsedagspresent, året innan fick jag en kontantkortsmobil av samma kille, så att jag skulle kunna skicka anonyma sms till hans ex. (till saken hör att hon hade försökt ställa till det för honom efter att de gjort slut, och han pratade om att skära sönder däcken på hennes bil, då hade jag sagt att det tycker jag inte att han ska göra, utan skicka istället ett anonymt sms och säg att hon beter sig illa, så kan hon få undra lite istället, mycket oskyldigare och inte olagligt) Då fick jag den presenten. Helt sjukt.

          Hahaha!
          tror att nivån på ”killar outsourcar grejer till sina flickvänner” just höjdes ett snäpp!

          Ett år hade vi bestämt att bara ge varandra något litet då vi sparade till bröllop. Alla vet väl att det är sånt man säger men egentligen inte menar!?Resultatet blev att han fick en klocka och jag en nagelklippare…. (Som jag dessutom redan hade en) Vill ändå poängtera att han fyllde före mig… Men vi gifte oss ändå.

    Jag fick en tvättkorg i födelsedagspresent av min sambo. Det blev ett kul skämt på vårt bröllop senare ?

      jag gav en tvättkorg till min kille en gång (gav flera presenter) och han blev jätteglad, för det var en sådan sak som han aldrig kom för sig att gå och köpa själv, och nu slapp han ha en ful plastpåse inne i badrummet som fungerade som tvättkorg, och tvätten blev enklare att frakta till tvättstugan 🙂

    Min man som är sotare,fick ett 10-pack vita tubsockor av sin chef i julklapp.?

    Jag fick en freestyle när jag fyllde 8 år. Utav min moster. Jag är döv?

      En jul fick min syster ett tiopack vita tubsockar av vår farbror och hans fru. I herrstorlek.
      Det här var länge sen. Vi var barn/tonåring och hade börjat med finstrumpor och min syster skulle skämts ihjäl av att bära tubsockar. Hon fick parfym eller deo i herrdoft också.

      Men hahaha va? Freestyle av din moster, fast du är döv? Den tar nog priset i konstig present haha ?

    Min första jul med killen fick jag popcorn från SF vilket alltid är gott och sedan en flaska Överfallsspray.
    Jättefin tanke men heeelt fel tillfälle. ( jag hade varit med om ett försök till överfallsvåldtäkt 2 år tidigare) Tårarna bara brände bakom ögonen och jag kände mig så jävla otacksam samtidigt som jag tänkte på händelsen, jävligt motstridiga känslor som var sjukt jobbiga… Min första jul med pojkvännen och få de där.

    Sen hade jag verkligen lagt massa tanke bakom hans julklapp och att få något ihopslafsat som han köpt den 23:e med en kompis var bara för mycket.
    (Kompisen köpte också överfallspray till sin tjej, hur hon reagerade förtäljer dock inte historien…)

      Men det är ju en jätte bra present med överfallspray, speciellt om du har varit med om sånt.

        Läste du inte vad en tjej som upplevt ett försök till överfallsvåldtäkt tyckte om saken? Vi kanske ska låta henne avgöra om det var en bra present eller ej.

          Vad sade hon?

            Det står i kommentaren först i tråden

          Fast, att tjejen blev häshtäg triggered, är ju inte killens fel i detta fall.

          Hon skriver ju själv att tanken var fin. Dvs att hon reagerade irrationellt (med tårar osv).

            Hon skriver inte att hon reagerade irrationellt, vilket hon inte ens gjorde utan tvärtom. Hennes reaktion var grundad i tidigare händelser vilket betyder att det var en rationell reaktion.

        Men vem fan ger överfallsspray som en julklapp? Man behöver inte vänta till en högtid för att köpa sånt. Jag gillar hans grundtanke, men att ge en sån triggande gåva på julafton är bara iqbefriat.

        Hm, jag tänker att det snarare blir att ännu mer ansvar läggs på offret. Vad hon ska behöva tänka på, ha med sig, alltid vara redo att försvara sig. Tänk om man glömmer sprayen, hur blir tankarna då? Om man blir så rädd att man inte ens tänker på att man har den med sig? 🙁 Jag hade också blivit ledsen i din situation.

          Nu 3 år senare så har ju det blivit ett skämt ang hans helt inkompetenta syn på presenter den där julen.

          Men han har blivit mycket bättre sedan dess! Inte helt hundra men Bättre 🙂

          Och att påminnas om den dagen är fortfarande sjukt jobbig då jag blev utsliten ur porten och ner på marken. Ingenting hade hjälpt mot den där besten förutom mina skrik, vilket hjälpte. Men traumat är ju kvar.

            Nej det enda som hjälper i en sån situation är väl att mannen själv får insikt innan han slår till eller kanske en hjärnblödning. <3 till dig.

              Ser att du nu att du skrev att dina skrik hjälpte. Vad bra, det är ju lätt att bli paralyserad i en sån situation <3

                Han var bara 18 år gammal. Helt sjukt. Han blev fälld sen men fick straffrabatt pga sin ringa ålder.

                Men men!
                Överfallsspray är ingen bra grej att få i julklapp ?

                  Det borde han inte ha fått!

                  Nej helt rätt ?

    Fick en jätteful klänning i något konstigt elastiskt material av en pojkvän jag var tillsammans med när jag var 15. Han sa att det var den jag skulle ha på mig på hans skolavslutning, jag såg förskräcklig ut, den var rosa med vita fjärilar på, såg ut att vara i 7:e månaden. Alltså den var så gräslig så jag vet att jag slängde den när jag äntligen kom ur förhållandet.

    Jag fick en handbok som hette ungefär ”Konsten att söka jobb” av min fästman en gång när jag fyllde år. Jag hade varit arbetslös en tid pga psykisk sjukdom. Det blev inte bättre av boken 😀 Saken är den att vi just flyttat isär för att se om vi verkligen ville vara med varandra eftersom han visade noll intresse för vårt förhållande. Vi bröt upp strax därpå. (Konstigt nog blev min psykiska hälsa bättre därefter 😉

    Min sambo är dålig på överraskningar och ger köper gärna något när jag är med eller vet om. Lite trist.
    Värst var när min familj ordnade en överraskningsfest (vi bor i olika landskap) och han hintade/avslöjade det eftersom han inte trodde det skulle bli av.

    Jag blir alltså aldrig överraskad och när det nu skulle ske förstörde han det för mig.

      ☹️❤️

    När jag fyllde 30 så fick jag en resa till Turkiet som jag själv betalade till mig och killen
    När jag fyllde 40 så blev det en triss & en tröja. Är galet nyfiken vad han hittar på nu på söndag ? Som sagt han är sämst på presenter.

    Min man är jättebra på presenter, vilket är himla gulligt.
    Mitt ex brukade säga saker som ”jag visste inte vad jag skulle köpa, för du har så ful stil” och ”jag kom ju i alla fall hit”. Trevlig kille

      Rövhöl ?

      Fy fan 🙁

      På den tiden måste du ha haft ful stil, eftersom du valt den fula killen…. Han fattade nog inte själv vad han sa. Bra att det är ditt ex!

    Min pappa jobbade på värmeverk. I julklapp av jobbet fick dom…filtar.

      Jag skulle hellre få filtar i jobbpresent än vad vi fick ett år – arbetskläder, man tackar .. alltid önskat mig det i julklapp ?

    Jag fick en uppblåsbar galge av min pappa när jag fyllde 12 ??

    Min allra första pojkvän gav mig ett iq-puzzel för att peaka mig om att jag var korkad. Samma pojkvän gav mig året därpå blommor som hans mamma fått av sitt jobb en vecka innan. Hade sett dom stå där med kortet, och sen ger han mig den buketten när den var halvvissen med kortet bortplockat.

      Ålder på killen?

        18-19..?

      *pika

        Viktig i sammanhanget Marie. Viktigt.

        Tack för att du finns!

    Jag fick ett fuktskadat luktande paket med upptinade skalade kräftstjärtar från Lidl av gammelmormor.
    För jag ”tycker ju så mycket om skaldjur”. Det är ju sant men…

      Men.. usch ??

      Hon kanske hade minnesproblematik?

    Jag fick ett paket glutenfria kakor av min svärmor i födelsedagspresent med förklaringen att glutenfritt är såå bra för då går man ner i vikt. Det ska tilläggas att jag inte är glutenintolerant.

      Vilken skitkärring! Tvi!

      Vem fan ger bort KAKOR om man nu vill pika om vikt???

    Från en ex-sambo:
    Presentkort hos en nagelstudio, eftersom HAN tyckte att det var sexigt med långa naglar.

      Fy fan, hoppas du rev honom med naglarna efter så han lärde sig den hårda vägen att det inte är fint

        Jag kan berätta vad jag gjorde ?

        Någon månad efter min födelsedag bad jag honom flytta eftersom han levde på mig för tillfället och inte ens var tacksam. (Plus en massa annat ohärligt som att ägna sig åt silent treatment mm)
        En parasit som mamma kallade honom.

        Han flyttade och jag åkte och klippte håret och gjorde naglarna. Då för min egen skull! Och inte så där porrigt långa och vassa som han gillade. Utan precis så som jag önskade.

        När han sen kom hem till mig för att hämta en grej han glömt blev han så sur eftersom jag klippt mig OCH gjort naglarna när det var slut!
        Så elakt av mig att gå runt och vara snygg när vi gjort slut.
        Han fattade inte att jag kunde vara så respektlös.

        Hahaha! Mitt bästa beslut ever att lämna honom ?

    När jag jobbade på donken gav vår chef oss en varsin mössa som det stod ”im loving it” på och ett M.

      Haha! Vi fick en varsin väska med donken-loggan ett år, som att 16-åriga jag tyckte det var såååå coolt och ville skylta mer än nödvändigt med att jag jobbade på Mcdonalds…. Och själva betala om vi ville gå på julbordet. Tack men nej tack.

    När jag pluggade fick jag 15 kilo pasta av min syster (”super bra när du pluggar ju”). Sedan att jag är glutenintolerant och inte kunde äta alla 15 kilo gjorde min syster as sur.

    Samma syster har gett mig ett presentkort på Adlibris som ”försvunnit” i mailen samt att hon ska ha skänkt pengar till organisationer i Asien som matar hundar (jag är djurvän) men hon kan inte uppvisa någon form av köpebevis eller kvitto.

    Samma syster gav mig kastruller och durkslag i julklapp när jag var 8 år gammal för att jag ”snart skulle flytta hemifrån”.

      Hahahahah herregud

      Mina systrar fick alltid saker jag snott/lånat av dom som jag slog in och lämnade tillbaka när de fyllde år/julklapp. Jag är en bra syster på andra sätt.

        Är du min lillasyster?

          Nä hon är min lillasyster ? nu slapp jag iaf skriva en egen kommentar om sämsta presenten någonsin ?❤️

      Hahahaha

    En P-skiva till bilen i julklapp…
    Dock fick jag nåt annat oxå som jag inte minns som kanske var lite roligare men till hans försvar (sambon) så är han väldigt praktisk o lösningsfokuserad. Kan ju vara så med era män som skriver här o ger kaffebryggare o strykjärn mm att det faktiskt snappat upp ett behov. Så helt nonchalanta är de ju inte även om romantiken är knivigare att se i en pappskiva till bilen ?

      Jag tycker det är superromantiskt just att snappa upp behov och köpa present efter det. Men sen tycker jag kanske inte att en sak till hela hushållet är en present till mig (om det inte är en speciell kaffebryggare som JAG verkligen vill ha, typ).

        Jag har fått vakuumförpackare till mat, våffeljärn, kastruller m.m. Blir glad även om de är till hela huset, de gynnar ju mig också så jag slipper köpa det.. 🙂 Samt att mannen i huset sällan hade tänkt på en vakuumförpackare även om han kanske kommer använda den också och ha nytta av den, det va ju liksom min idé 😉

      Det är nog inte bara män som gör det, men det är nog kvinnorna som pratar om det sedan. Min mans syster ger sin man verktyg, underställ och liknande i födelsedagspresent och julklapp. Ett år fick han en pannlampa och en termos. Medan han ger henne smycken och jättefina kläder (inte några trista långkallingar i de paketen direkt…). Men han klagar inte utan verkar tycka det är okej att uppvaktas med en pannlampa från Clas Ohlson…

        haha, började skratta lite när jag läste din kommentar, jag har både fått underställ, pannlampa, och liknande av familj/syskon/sambo, sällan jag får smycken, för dem vet att jag kommer använda underställ, pannlampa, mm, och sällan smycken.

    Min 25-årsdag kom tydligen som en överraskning för min dåvarande pojkvän. Han var ute och köpte present samma dag och kom hem med en Harry Potter-bok. Inte den första i serien utan bok nummer 3. Jag var inte intresserad av Harry Potter-böckerna och hade så klart inte de andra i serien. Har fortfarande inte läst den…

      Läs den! Det är den bästa ❤️

      Läs! Harry Potter är bäst ❤️ Jag läste första boken när jag var 8 år, idag är jag 25 och har tappat räkningen på antal gånger jag har läst/lyssnat igenom böckerna och sett filmerna.

        Har precis kommit till sista boken på den här omgångens lyssnande 😀

      Håller med de andra, läs den! När jag fick första boken i present tyckte jag att det var den sämsta presenten, ett par kompisar gav den till mig på skämt då jag envist vägrade att läsa Harry Potter pga att det var så upphaussat. Sen en sommardag när jag inte hade något att göra så fick jag för mig att läsa den där dåliga presenten och jag var fast efter första sidan.? Idag är jag en Potterhead ut i fingerspetsarna.?

      Men på tal om riktigt dåliga presenter så fick jag i julklapp av min syster ett år ett paket lösnaglar som följde med en tidning. Visserligen var hon student men man kan ju planera.?

    Jag var 15-16 år och hade varit ihop med min dåvarande pojkvän i ca 8 månader när jag fyllde år. Vi hade även känt varann sen vi var 12 år. I födelsedagspresent fick jag ett par örhängen! Jag har inte och har aldrig haft hål i öronen… Ridå

    Fick en lyxshake i mors dags present av sambon :)) dock skrattar vi åt det idag men där och då vart jag lite besviken ?

      Fast det är ju inte din sambos uppgift att köpa en morsdags present åt dig.

        Vems ”uppgift” är det då? ? Inte så ovanligt att sambo/man/etc köper morsdag present till sin tjej? Finns inga regler.

          Barnens uppgift

            Lätt när barnen är nyfödda eller för små

          Finns inga regler, men tydligen blir du sur om han inte gör det. Så bortskämda många i den här tråden (nej, menar självklart inte dem som fått hemska saker av elaka människor eller ruttna blommor/kräftstjärtar)

            Jag blir sur? Jag har inga barn, och har aldrig sagt att jag skulle bli sur.

        De flesta sambos/makar brukar nog köpa en present. Av de som firar mors dag iallafall.

        Nä, klart att barnen måste fixa Mors Dags-present till sin ömma moder, oavsett ålder!!!! Min äldsta var ca 4 månader när Fars Dag inföll, jag skickade självfallet ut jäntan till stan för att handla. Men vad tror ni händer? Hon kommer hemrullandes i vagnen TOMHÄNT för hon hade tydligen inga pengar???? Dagens ungdom alltså…

          Verkligen! Skitunge!

        Kanske en 2årings uppgift? Du är en sån som kommenterar bara för att vara otrevlig. Ni är många i detta kommentarsfält.

          Tror att det här blivit lite av en samlingsplats för bittra människor som sitter ensamma på sin kammare och tycker att livet varit orättvist mot dem. Vilket det kanske också har, men det blir ju knappast bättre av att skriva spydiga kommentarer till främmande människor…

      När barnen är små kan man inte förvänta sig att få massa presenter på mors dag 🙂 tycker det var lite löjligt av dig att förvänta dig en present och bli besviken över det du fick

        Tycker det är lite löjligt av dig att kommentera eller ens ha en åsikt över hur andra familjer firar olika saker. Vad vet du om deras liv? *insert creepy smiley emoji to look less like a bitch*

      Bryr sig folk verkligen om mors/fars dag presenter längre? Trodde det var utdött ?

        Oj vad många reagerar! Kan tala om att det var såhär. Vi hade fått första barnet, han var endast några veckor gammal, alltså ej kapabel att gå på stan för att välja en present. Jag förväntade mig ingenting av min sambo, men han ville göra något för mig på min första mors dag och valde då en lyxshake. Som jag skrev så skrattar vi åt det i efterhand men DÄR OCH DÅ (hormonfylld) så blev jag lite besviken.

          Tyckte att det var lite gulligt med en lyxshake. Det hade jag uppskattat när jag var hemma i bebisbubblan ? men visst, med kroppen full av hormoner så väljer vi inte hur vi reagerar.

          Jag känner såhär; jag har fött oss två freakin’ barn! Ur min vagina! Du ska ta varje chans du får att uppvakta mig! Tackhej.

          Han borde med andra ord ha köpt två lyxshakes. Minst.

    Jag fick en kökspryl av min dåvarande pojkvän i första julklapp. Han ångrade sig direkt när jag öppnade den för han kom på att det kunde tolkas som att han ville ha en kvinna i köket. Och sen ägnat varje jul och födelsedag i 20 år att rätta till sitt misstag. Men jag älskade prylen och den används flera gånger i veckan i vårt hem

      Jag blev nyfiken. Dåvarande pojkvän? Men ni firar fortfarande jul ihop? Eller blev han sedermera fastman eller man? 😀

        Tolkar det som att det var pojkvän då, nu är de gifta/sambo.. Men är mer nyfiken på vad för en kökspryl det var som var så användbar? :’D

    3-pack videoband av min dåvarande sambo… var min 25-årsdag. Han kommenterade att jag brukade ju spela in nåt från Tv:n varje vecka, öh ja cityakuten till min mamma som inte har 3an ? detta var alltså 2004 innan Netflix och andra kanaler fanns ?

    Påminner mig om min ex sambo vars mormor, som gav hans kusin grönkål i julklapp…

    När jag fick stringtrosor av min farmor när jag var typ tio år.
    (Hon hade inte sett att det inte var ”vanliga” trosor ??‍♀️)

      Haha lilla mormor ?❤️

    Jag fyllde 20 och fick en shimmering powder från hm (för 29kr) av min storebror

    ??‍♀️?

    Jag fick en bok av svärmor i födelsedagspresent. Det var den som min man önskat sig ?

    min kille är också rätt värdelös på presenter.. många gånger har jag inte fått något alls, en gång fick jag en laddare, en annan blompinnar (kommer inte ens ihåg något mer vilket säger en del haha).
    Kan bli lite jobbigt/pinsamt efter jul när alla kompisar fått resor, spaupplevelser eller dylikt och jag fått en blompinne haha….

      tillägg – en gång köpte JAG biljett till honom på krogen vi skulle på på min födelsedag, för att jag var rädd att han inte skulle dyka upp annars.. slutade ändå med att han ramlade in vid 11-12 för att han hellre förfestade med sina kompisar… (ja det låter riktigt illa när jag skriver det men han är lite .. speciell ?)

        Eller bara en dålig partner.

          Han är inte så romantisk men fin och klok på många andra sätt 🙂

            Fast ”han är inte så romantisk”.
            Handlar väl inte om romantik, så behandlar man inte andra oavsett vän eller partner❤

            Att välja sina kompisar framför sin partner på dennas födelsedag har inget med romantik att göra – det är ett egoistiskt och oempatiskt beteende. Du förtjänar en som dyker upp oavsett om du köpt biljett eller ej.

              Tack ❤️
              jag håller verkligen med, det här var när vi var typ 20 (och precis träffats). sist jag fyllde år fick jag en överraskningsfest så de har blivit bättre iallafall!

    Jag var tillsammans med en DJ som påstod att han var stenrik pga hans karriär (han hade fasiken ingen karriär ens….), till saken hör dock att jag alltid fick betala allting för oss.

    Well, en dag åkte han till Paris för spelning (som sedan visade sig att han egentlig åkte dit som turist bara med sin pappa och mamma), han skrev då flera dagar i rad att han hade köpt en present till mig. Han hypade det otroligt mycket. Enligt honom var det här något otroligt bra och fint. Något som inte fanns i Sverige att köpa och som är exklusivt. Jag blev SÅ taggad, för han hade aldrig köpt något till mig. Jag var helt säker på att det var en dyr väska eller liknande, så väl hemma började även jag förbereda en korg med massor fina saker till honom.

    När han kommer hem ska vi äntligen ses. Jag håller på att spricka av nyfikenhet: Är det verkligen den YSL väska jag ville ha?
    Jag, som levde på CSN och sparpengar, kommer vandrande med min enorma korg klädd i cellofan och med massor lyxiga prylar inuti (parfym, hörlurar, godis osv.).
    Han däremot sitter bara där med en liten tunn påse i handen: ”där får inte en väska plats i”, hinner jag tänka en och annan gång.

    Sedan slänger han över påsen till mig och säger ”för dig!”, jag kikar ner i den söndriga påsen och där ligger…… en nyckelring med eiffeltornet som motiv? ? Fattar ni hur pinsam och besviken jag kände mig? Hahaha

      En annan gång med samma kille: Han hypade en julklapp i flera veckor och sa att han hade lagt ner kropp och själ på den. Han hade tydligen även haft med en tjejkompis som hjälpte honom.

      När jag öppnade var det en gammal CD med en artist jag inte ens lyssnar på. Och CD-spelare höll på att försvinna helt från Sverige vid denna tiden, så jag kunde inte ens lyssna på skiten?

      Han måste nog ha drivit med dig…

    Kan bara ännu en gång slå fast att män är jättebebisar utan större intresse för andra när man läst det här kommentarsfältet. ?

      Min nuvarande är faktiskt riktigt bra. Jag glömde tyvärr bort att ens köpa presenter till honom, men han är alltid extremt kreativ. Så det kan tyvärr också vara tvärtom ?

        Samma här! Min man planerade en resa till mig i flera månader och fick spara länge till detta. Jag har fortfarande inte lyckats åstadkomma något lika bra 🙁

        Ni behöver inte försvara manssläktet, summan av kardemumman blir ändå att de är sämst på presenter. ?

          Jo. Så fort man kritiserar gruppen män så kommer det ett gäng kvinnor som bara måste få påpeka att deras pojkvän/sambo/man minsann är underbar och fantastisk. (Fantastisk = beter sig normalt)

            Är det så svårt att acceptera att det finns massvis med andra tjejer än du som har bra killar?

            Märkligt hur det plötsligt är fritt fram att generalisera grovt. Plötsligt är alla män sämst på presenter och nåde den som råkar ha en sådan sällsynt utrotningshotad variant som klarar av att köpa en godkänd present…

            Inläggets innehåll samt det faktum att det nog är till största delen kvinnliga läsare här kan ju påverka svaren något, om man försöker sig på att tänka lite mer vidsynt. Eller så är det möjligen så att förväntan är högre hos kvinnor – generellt – än hos män? Är kvinnor mer krävande kanske? Män i min omgivning verkar inte bry sig särskilt mycket om vad de får i present utan uppskattar tanken och så är det bra med det. Har aldrig hört dem sitta och gnälla för att de fick en skruvdragare eller prisnedsatt presentlåda från Åhlens som innehåller parfym + duschtvål från typ Zlatans doftserie…

              Plötsligt och plötsligt. Det har alltid varit okej att generalisera kring manligt och kvinnligt, strukturer i samhället samt vem som gör allt känslomässigt arbete i ett förhållande

              ”Märkligt hur det plötsligt är fritt fram att generalisera grovt…” + ”Är kvinnor mer krävande kanske”

              Problemet verkar vara att det är män det generaliseras om, eller?? ::))

            Man kan ju undra vem de försöker övertyga…

      ja de är riktigt sorgligt faktiskt …

    På min 25-års dag fick jag av min pojkvän en ”resa”. 3 veckor försent och inte tog han initiativ till att boka något…

    En ganska stor och väldigt ful prydnadsget i porslin av en tidigare vän. Blev chockad och försökte fråga lite försiktigt om tanken bakom samtidigt som jag ”nämen åh så fin”:ade mig.
    – Du älskar ju till och med deras ost!

    Så jag gillar chèvre. Därför vill jag säkert ha en porslinsget på fönsterbrädan. Hon var en sån som aldrig lyssnade när någon annan pratade så jag får väl vara tacksam att hon förstått min glädje gentemot getost i alla fall.

      du älskar ju till och med deras ost 😀

      ”Så jag gillar chèvre. Därför vill jag säkert ha en porslinsget på fönsterbrädan.”

      Skrattade högt ?Bra strategi, ska tänka så när jag köper presenter i framtiden.

    Skulle nog säga att den värsta presenten var att jag fyller år precis innan löning och mitt ex som hade väldigt dålig hand med pengar var alltid pank då. På de tre födelsedagar jag hann ha tillsammans med honom fick jag… ingenting! Inte ens ett kort.

    Nu var det inte jag utan min man som fick en golvmopp och en skurspann i födelsedagspresent av mina föräldrar, och dom tyckte att det var en bra present trots att vi varit tillsammans många år och vi gett dom 3 fina barnbarn.

    Nu efter några år har vi helt brutit kontakten med dom, när dom började bli elaka både mot mig och sina barnbarn.

      Oklart dock vad barnbarnen har med saken att göra?

    Jag fick en skottsäker väst.
    Men jag är varken polis, militär, eller tungt kriminell så…den har inte kommit till användning, om jag säger så.

      Du får använda den i rollspel ?

      gud vilken konstig present .. ? och låter ganska dyr också?? Hur kom det sig att du fick den?

        Jadu… Den är nån brittiska polisens utgångna modell eller nåt. Går att köpa på nätet, som gamla militärgrejer t.ex. Kostar inte alls mycket.
        Typ bra att ha om allting går åt helvete och anarki tar över, så min man bestämde sig för att köpa några stycken just in case.
        Han är lite speciell.
        Vi hade kommit överens om att inte köpa julklappar till varandra det året, men han kunde inte motstå när han fick syn på dessa fantastiskt billiga skottsäkra västar. Jag hade hellre inte fått nånting alls faktiskt. Kanske ska ta och försöka sälja dom till yrkeskriminella kids i nån Stockholmsförort så jag blir av med dom.

          ???

    Jag får sällan födelsedagspresenter eller julklappar av min pojkvän. Oftast blir det så att jag får köpa mig det jag vill ha och så betalar han. Romantiskt värre. Dock är han suuuuuperbra på att köpa spontana presenter. Som nu när jag fått nytt jobb på ett ställe som säljer sportelektronik, då fick jag en ny pulsklocka som jag gått och spanat på jättelänge och inte kunnat köpa för att den är alldeles för dyr.

      Grattis! Både till jobbet och pojkvännen! Spontana presenter är bäst!

    När jag fyllde 35 fick jag lite smått och gott, en 1 up mugg, en nyckelring med Luigi och ett par strumpor med det återkommande temat Mario bros. Skulle chansa på att han varit inne på sin sida där han köper sina tv spel och köpte allt där!!!?

      Och jag har inte spelat sen jag var 10 år!

    En gurka som jag fick av min klasskamrat på gymnasiet. Han visste om att jag älskar gurka så jag fick den när jag fyllde 18 år haha. Ingen vidare bra present men tanken bakom har gett mig världens bästa minne.

    Faktiskt ingen dålig present, men en jul fick jag en kålrot av mormor som hon hade skurit mitt itu och lagt pengar i. Hon hatar att ge bort bara pengar så jag tyckte bara att det var roligt ? inte lika roligt för mina kusiner som kastade sina kålrötter innan de fattade att det låg pengar i dock…

      Hahaha älskar när karma slår till på otacksamhet. Kålrot är ju gott!

    Hahaha skrattar så mycket när jag läser kommentarerna.
    Well, min man behöver ha en specifik önskelista.
    Första året när vi precis blivit sambos så sa jag ”vi kanske borde köpa en ny toasits”, well.. gissa vad jag fick i julklapp av honom om inte en toasits..

    Sa till min dåvarande kille (när jag skulle fylla 25) att jag önskade mig någonting som jag känner mig fin och härlig i, tex en behandling, kläder, presentkort,smycken osv.

    Han sa sedan ca 3 v innan min födelsedag att han hade hittat den perfekta presenten och jag var sååååå nyfiken och peppad, då jag älskar att fylla år.

    Sedan kom födelsedagen och jag får en litet avlångt paket och antog det skulle vara ett fint smycke, när jag öppnar det så ser jag att det är en penna… med mitt namn på…?

    Det var fan den sämsta presenten någonsin.

      Haha kanske inte riktigt stämde överens med önskemålet men jag hade blivit jätteglad över en penna med mitt namn på! ?

    Mitt ex hade köpt ett berlockhalsband på Glitter, ett sånt man sätter in ett foto i. Han hade glömt sätta i fotot. Till det fick jag ett kort. Det hade han glömt skriva i… ?

    Min bästa present någonsin var lätt när jag var 10 och fick (bland annat) en påse maränger av mamma och pappa som jag fick ha helt för mig själv. Stort när man var ett marängälskande barn haha…

    Den mest oväntade lyckoträffen var nog när jag var 14 och köpte en GPS-väska från ullared till pappa i julklapp. Han fattade ingenting då, blev nog mest besviken. 10 år senare så hänger den där väskan ännu med, flera GPSer senare, och pappa älskar den ?

      Vad är en GPS-väska? ?

    Fick en trisslott av min svärmor första julen med min man. Den var redan skrapad och var en nit. Förklaringen var att ”jag trodde Robban skulle komma på bättre tankar och lämna dig innan jul”

    Glad att jag slipper kärringen, för henne kastade vi långt åt helvetet 🙂

      Hahaha, det var det värsta jag har hört! Jag hr en mycket mildare variant och det var när vi var hos min blivande svärmor på besök, och hon hade en sån där födelsedagskalender där man håller reda på folks födelsedagar. Hon frågade när jag fyllde år så hon kunde fylla i det ”men jag skriver med blyerts ifall ni gör slut”.. 😀

      Fast nu är vi här inne.

        Men LÄS INTE DÄR DÅ.. Usch vad alla är otrevliga här.

    Fyllde år för nästan två veckor sedan. Önskade mig inget annat än pengar för denna månad är lite tuffare ekonomiskt. Fick inga pengar. Av mormor och morfar fick jag ett brödställ (toastholder), som jag har sett hemma hos de. Har sagt någon gång att jag tyckte det var fint så därför fick jag det. Äter nästan aldrig bröd hemma så har ingen användning för det. Blev faktiskt riktigt ledsen. Känns som om de glömde bort att köpa något och tog första bästa sak hemma

      Men åh det var ju faktiskt jättesnällt, att de avvarade något de hade som de visste att du tyckte om för att göra dig glad! 🙂

    Vad är det sämsta nu själva gett i present någon gång?

      Förlåt ? anonym! Vi skrev nog samtidigt, du hann lite före.

      Det var garanterat när jag var yngre och min dåvarande kille önskade sig en massagdyna.. jag mitt fån köper en rejäl dildo istället.. snacka om hjärnsläpp deluxe ??

        * massagestav

      Jag gav min dåvarande sambo en resa till Paris. Han älskade att resa och jag inte, jag visste att jag skulle göra slut med honom nån vecka senare så resan aldrig skulle bli av…?

    Vänd på resonemanget, kryp till korset, Vilken är den SÄMSTA present som DU gett bort?

      En tavla från stadsmissionen kanske.. tänkte att en kunde använda ramen och byta ut bilden, men orkade dock inte göra det så han fick en gigantisk begagnad tavla med rätt fult motiv… ?
      han blir dock sjukt glad och tacksam för vad han är får haha

      Jul och jag var 14 år, så gav jag bort kort på mig själv till mina syskon. Två dagar innan julafton började jag inse misstaget med de usla julklapparna men då var det för sent att ändra dem i och med att de hade skickats per post. ?
      En pojkvän fick min gamla skotork en jul. Jag rengjorde den med en trasa och slog in den fint och var till och med förväntansfull när han öppnade presenten. ?

      Jag gav bort en termosmugg jag fått som reklam från ett företag. Den höll varken tätt eller höll varmt. Den fick min kompis när han fyllde år.

      När jag var typ 8-9 år gav jag mamma en av mina mamma mu böcker ?

        Gullig ju! <3

      När jag var liten, typ 4-5, gav jag morfar en stor mjukisbäver (?) som jag själv fått i present. Han blev glad och satte den som prydnad på sin säng medan jag redan ångrade mig och ville ha den tillbaka. Jag tänkte att det var fult att ta tillbaka något man gett och funderade på vad jag skulle göra. Tog en raggsocka, knöt ihop den, döpte den till Tom och gav den till morfar i utbyte mot den här stora bävern. Det blev nog en rätt bra present för han behöll sockan i sängen resten av sitt liv i 20 år ungefär. Sen när han gick bort tog jag med mig ”Tom” hem och förvarar ”honom” i sängen. Haha.

        Så fint!?

    Fick massa kläder av min pappa en jul! Snällt kan man tycka, bara det att det va prinsessklänningar med askungentryck. Jag va 18 år….

    Jag fick en vett och etikettbok av min svärmor för massa år sedan. ?

    När jag fyllde 11 år så fick jag Harry Potter dubbad till svenska på vhs och en datoranimerad Disneyfilm som också var på svenska. Något jag absolut inte ville ha eftersom jag ungefär 6 månader tidigare helt slutat med att titta på dubbad film. Jag grät då och fick en utskällning av min mamma för att jag var otacksam.

      Sedan var prinsessbakelserna min kille panikköpt som symbolisk julklapp en jul ingen höjdare, en chokladask hade varit bättre eftersom vi inte orkade äta upp de där nämnde bakelserna innan de var för gamla. Men spelade egentligen ingen roll då den egentliga julklappen var en weekendresa.

    Jag fick en meterhög tomte av min mormor en jul. Tydligen hade jag klämt på den någon vecka tidigare när vi besökt Rusta. Inget jag kunde minnas.

    När jag träffade en tidigare sambo så hade han precis köpt hus och fick då blommor av mäklaren. Dessa gav han till mig, om jag själv såg till att gå och hämta dem. Allt för att han skulle slippa.
    Jag fick även 10 kg kvarg en gång när han varit på jobbresa och ville ge mig något som kompensation för frånvaro.
    Utöver dessa saker fick jag regelbundet skumma prylar från eBay. Han var besatt av att beställa (skräp) därifrån.
    Tio klockor med barnmotiv.
    600 glowsticks.
    3 paraply som såg ut som en groda, en nyckelpiga och en liten tiger.
    Kom även på att jag fick en infraglödlampa en vinter när jag frös extra mycket. Den placerades i sovrummet och sedan lös det rött under flera nätter till det att jag blev förbannad och valde att sova i gästhuset en natt.

    Den sämsta present jag fått var av min farmor en jul (två Harry Potter-böcker, jag gillade inte Harry Potter alls men gav dom åt min kompis som hade önskat sig dom men inte fått). Min farmor och jag hade väldigt dålig kontakt och träffades nästan aldrig så hon kunde ju omöjligt veta vad jag tyckte om. Snällt att hon köpte något alls till mig ju?

    Återigen. Otacksamheten lyser starkt när det pratas presenter.

    Man kräver present vid varje högtid.
    Man vill inte behöva säga vad man vill ha, det ska den andra förstå.
    Det ska inte vara något praktiskt till hemmet.
    Inte för dyrt och inte för billigt.
    Inget köpt i sista stund.
    Osv…..

      Håller med dig till viss del, men de flesta historier handlar ju här om parförhållande där man har en överenskommelse att ge presenter till varandra (sådan är vår kultur). När man själv anstränger sig och hittar en fin present till den andre och får tillbaka något som en nyckelring utan betydelse eller typ pasta som man inte tål som någon skrev här uppe… ja… då kan man väl få beklaga sig en liten stund innan man går vidare i livet tycker jag. Tror egentligen inte att det är presenterna folk blir lite ledsna över utan att förväntningarna på överenskommelsen man hade verkligen verkligen inte levdes upp.

        Jag tror att överenskommelsen är outtalad i många relationer och framför allt tror jag att många utgår från att de båda har samma syn på ”nivå” av presenter. Det kan ju bara leda till missförstånd och besvikelse då. Sen varför vuxna människor lägger så stor vikt vid materiella prylar är sorgligt överlag

      Fast min story är om ett barn i sitt vuxenblivande/sin väg mot tonåring där hennes föräldrar inte brytt sig om att hon börjar bli äldre och i det inte vill få saker som för henne markerar en åldersmarkör hon passeras. Hon upplever alltså att hennes föräldrar håller tillbaka hennes utveckling.

        Just din story kändes ju lite väl full av otacksamhet. Kan förstå att ett barn reagerar självupptaget (barn är väl barn liksom), men kan inte förstå att du fortfarande verkar känna likadant om det idag.

      hahaha, herregud folk och läsförmågan här inne? På vilket sätt skulle det var otacksamt att bli förbannad över redan skrapade trisslotter, knepiga gåvor som en skottsäker väst (?!) och diverse andra helt sjuka prylar? Kan väl snarare känna att om man har så dålig pejl på vad folk gillar och därmed skulle vilja ha i present så är det bättre att man skiter i att ge bort något. När ska folk fatta att det inte handlar om hur dyrt och/eller lyxigt något är utan att vissa saker är helt sjuka att ge bort? Att ha LITE jävla känsla för vad som passar mottagaren?
      Men visst, -det handlar om otacksamhet *sarkastisk*

        Jag håller med om att det är bättre att inte ge nåt än att ge krafs. Men då ska du se att det gnälls om att de inte får något.

        Hur är det själv med läsförståelsen? Vart skrev jag att det gällde alla som kommenterade här inne?

          Vad skulle ditt inlägg annars syfta på?, om inte inläggen här inne? Varför sitter du här och kommenterar om du syftar på andra? Nästan alla inlägg här vittnar om knepig/taskig/ totalt onödig/konstig pryl som någon fått.

            Självklart pratar jag om kommentarer här inne men inte alla. Vaknat på fel sida idag?

            Ironiskt att du ifrågasätter min läsförståelse… Du kan önska dig ett glashus i present. Där kan du sen sitta och kasta dina stenar ?

              Det är iaf inte så ditt inlägg signalerar, så mycket kan jag ju säga. Jag kan också skriva svar utan raljanta spydiga svar.

                Så ditt svar 09.07 var varken raljant eller spydigt!?

                Jag kanske skulle ha lagt till #inteallasomkommenterar så att ingen kände sig träffad i onödan.

    Jag kan egentligen komma på den värsta presenten jag har fått.
    Med min nuvarande sambo så köper vi inte presenter, ifall vi inte ber varandra om att göra det. Då är det oftast något användbart (friluftskläder går mycket till) eller pengar till aktier.

    Annars så har jag väl sagt att vi båda tjänar rätt bra och behöver inte ge varandra något bara för att köpa något. Jag är lite emot att få saker som bara är liksom där, men man aldrig kommer att använda det (typ massa onödiga dings som man får).
    Har samma ”regler” med mina vuxna syskon och föräldrar om detta och ingen är mindre glad för det. De flesta brukar bara säga rätt ut vad man vill ha. 🙂

    Men jag kan förstå att folk tycker att små gester och presenter är roligt, speciellt barn! Köper alltid presenter till barn om det är några involverade, är så kul att se hur glada de blir!

    De två senaste åren har min sambo sedan ca 10 år tillbaka köpt två påsar ostbågar till mig vid både jul och födelsedag. Vi har inte knapert med pengar, typisk ”medelsvensson” skulle jag tro, vill han komma undan billigt hade jag hellre uppskattat en pocketbok eller en trisslott…

      Men… säg det till honom..?

    Första året vi var tillsammans gav jag en Armaniskjorta och en vinylskiva med Queen som jag ägnat månader åt att försöka få tag på till min kille, som är stort fan av den gruppen. När jag själv fyllde år fick jag ett salt-och pepparkar av honom.

    Fick en kokbok från Viktväktarna av min mamma ett halvår efter att jag blev friskförklarad från min ätstörning. Hej triggervarning!

    OBS! Det gick bra 🙂 Hon menade väl.

    Jag har säkert fått en och annan present som kanske inte varit en fullträff men ändå varit glad eftersom jag tillhör den grupp av konstiga människor som inte lägger så stor vikt vid att få saker när jag fyller år eller till jul. En personlig hälsning eller en mysig fikastund uppväger det mesta. Själv försöker jag vara lite lyhörd och ge bort en passande upplevelse till den som ska uppvaktas:)

    Jag fick en jävla dramatenvagn.

      De är ju asbra!

    Min mormor (som var lite snurrig) brukade ge halvbrända stearinljus i julklapp. Hade man redig tur kunde hon slänga till med en använd grytlapp, penna eller en äggkopp. Vi hade övning i bilen på väg till henne hur man skulle bete sig när man fick paketet. Jobbigt när man är i 4 årsåldern.

    Min pojkvän tog rekordet ett år då han köpte inte en, utan två stycken fruktknivar till mig. Det roliga är att det var han som hade önskat sig dom och då hade jag självfallet även köpt en till han. Där stod vi med tre stycken fruktknivar och jag något frågade på vad fan han tänkte? Han gav mig två då han hade tänkt att han kunde använda en och jag den andra.. fick alltså något han önskat sig i julklapp som till hälften var tänkt för hans användning ???
    Älskar han dock för detta. Så komiskt ibland hur de tänker gällande presenter haha!

    Når jag va liten (8 år) sa min mormor och morfar till mig ”du, du är en riktig jävlig unge och är lik din hemska far. Vi tycker inte om dig, du är för besvärlig”. Sen dess var jag det enda barnet som blev utan julklappar och födelsedagspresenter, varje år. Alla andra barnen blev firande till tusen. Dom åkte till och med alltid bort när jag fyllde år (vi bodde grannar). Trots det bjöd jag dom på min student och då dök dom upp med en halvvissen ros dom plockat i trädgården…..

      Vilka jävla dårar??! Du ska aldrig bemöda dig att prata med dem igen, maken till dåligt beteende. Ge sig på en 8-åring och sedan särbehandla dig så år efter år.
      Fyfan!

      Dom måste ju ha varit sjuka.. Början på demens eller nått, för sådär kan ingen behandla ett barn. Fy så jävla sjukt!! Kramar i massor till dig och det 8 åriga barn du bär inom dig!

        <3

      Men va i helvete?? Vad sa dina föräldrar om att du aldrig fick presenter el. liknande? De känns ju lite konstigt att ingen reagerade typ vid julafton när alla andra får.. okej om man ljuger om att man är bortrest på födelsedagar för att slingra sig, men julen när alla andra får borde väl nån reagerat ändå??

        Mamma mådde såklart jättedåligt över hela situationen och försökte rädda upp det så gott det gick. Hon var ensamstående, jobbade som ett djur, skuldsatt med hotbild pga min far, hade ett funktionsvarierat barn som krävde extremt mycket, så när hon äntligen bröt sig loss från min pappa var hon otroligt beroende av att dom kunde ”finnas där” och hjälpa till. Vilket dom gjorde med min syster. Jag vet att hon gjorde så gott hon kunde och försökte berätta för mig varje dag att jag var älskad och bäst i hela världen och gav mig extra mycket kärlek på jul och födelsedagar. Och när hon hade möjlighet köpte hon ett hus i en annan stad för min skull och för att jag skulle få börja om på ny kula och bygga upp mitt självförtroende och självkänsla bland folk som älskade mig. Är inte det kärlek så vet jag inte vad 🙂

          All respekt till din mor, hoppas hon fått det lite lugnare sen.

    Känner tyvärr igen det där med förlängningssladdar som jag fick av en pojkvän som jag hade för länge sedan..

    De sämsta julklapparna har varit från jobb.

    En gång fick vi en hel lax med ögon och allt kvar samt en liten burk gravlaxsås, den fick hämtas ut på plats.

    En annan gång var det en liten burk sill som fick tas från en kartong.
    Fantasilöst så det förslår ju.

    Fotobok med flygfoton.
    Presentkort på cdon, vi fick välja mellan en 10 olika produkter för max 99 kr.

    Min man är helt jävla värdelös på presenter och han erkänner att han hatar att köpa det för att han tycker det är så svårt just till mig. Vilket jag inte fattar, eftersom jag blir så glad att jag grinar bara det finns minsta lilla tanke bakom, eller om jag får örhängen eller tekniksaker eftersom jag är en supernörd.

    Iaf, jag fyller år två dagar före löning i januari. Årets sugigaste dag, även för egen del. Herregud som jag har pantat flaskor genom åren för att åtminstone kunna bjuda på kaffe och vetelängd. Det betyder även att jag fyller nära julafton.

    Så, en jul fick jag en våg. Då fick han en nära döden upplevelse. Men det visade sig att tanken bakom var att vågen hade en app och att det var en blue tooth-våg. Vilket fortfarande är skitsamma, för det var fortfarande en våg.

    På födelsedagen mindre än en månad senare fick jag en motionscykel. Som man kunde koppla paddan och typ Google Maps till och därmed cykla runt i New York eller var som helst. Då började jag gråta och sedan grät jag typ resten av dagen. Först en våg och sedan en motionscykel.

    Efter det beslutade jag att vi lägger ner det där med presenter, förutom när vi fyller jämt OCH att jag förväntar mig magi när jag fyller 50. När jag beslutade att vi skulle lägga ner presenter var jag 43, nu börjar det ju ändå närma sig för jag är 48.

    Och då hör det ändå till saken att den BÄSTA presenten jag har fått var nu i våras när han och hans bästa bästa kompis åkte till USA för att fira sina respektive 50-årsdagar (det var min present till honom, för jag kan inte låta bli att presenta ändå), köra Route 66 och köpa begagnade bildelar. DÅ fick jag världens bästa present när han kom hem. Vi gifte oss i Vegas och de gjorde ett pit stop i Vegas, han gick förbi ett sådant där turiststånd som graverar in vad som helst 3D i en lampgrej. Och han valde att gravera in ett foto på oss och datumet när vi gifte oss i Vegas. En så sunkig turistfällepryl och jag älskar den lampan så otroligt mycket. INGET hade kunnat slå den. Inte ens Kardashians förlovningsring på typ tusen karat.

    Men vågen och motionscykeln, då var han inte poppis. Nu vet jag inte ens var vågen är och motionscykeln är klädhängare.

    Så skönt att läsa alla kommentarer, man inser att man inte är den enda 😀
    Det handlar inte om att man är bortskämd och kräver dyra presenter, det handlar om att man vill känna sig sedd och uppskattad. Att någon ansträngt sig för min skull och bryr sig om vem jag är och vad jag uppskattar. Det behöver absolut inte kost mycket pengar.
    Om jag har ansträngt mig jättemycket för att hitta en personlig och bra present till min sambo, och han sedan bara ger en trisslott som han köpt på väg hem från jobbet, då kan man lätt tolka det som att han är självupptagen och inte bryr sig om mig tillräckligt för att vilja göra mig glad. Att han tar för givet att han ska firas med pompa och ståt men att jag är obetydlig.

    I 10-års present fick min sambo en bokhylla av sina föräldrar, tycker så synd om honom!! haha Alla hans kompisar fick cyklar och annat skoj, så får stackaren en bokhylla, och han försökte spela glad och tacksam, så synd om honom <3 Jämfört med vad hans äldre syskon fått av deras förädlar jämfört med vad han fått är det väldigt orättvist, skulle aldrig kunna göra så mot mina egna barn, ge två av dem presenter för mycket pengar så som första bil ex, och inte ge den tredje ens i närheten av värdet.

    Jag fick en brödrost av min pappa. Tre fördelsedagar/julafton (fördelsedag, julafton, födelsedag) i rad. En lite typisk grej som man inte behöver fler än en av….

    Ett år köpte -jag- en katt strax före min födelsedag, när jag väl fyllde år så gick jag och väntade på att han skulle ge en present men när det inte kom någon så frågade jag lite försiktigt om jag inte skulle få något. Han tittade förvånat på mig och utbrast ”men… du köpte ju katten!?”

    I år fick jag en byggsats med nanolego föreställande en hund. Jag är snart 40, tycker inte om lego.

    För två år sen hade han ändå fattat att jag ville ha ett halsband. Jag fick ett silverhalsband från barnavdelningen föreställande en hund. Jag blev uppriktigt ledsen och skickade tillbaka honom till butiken för att byta den.

    Av svärmor fick jag ett år blommor. Eller nåja, en bukett ogräs. Och varje år får min sambo en del till en servis av sin mor,som är så gräsligt ful så han samlar den på vinden. Jag har inte vågat titta hur mycket han egentligen har av den eftersom denna traditionen tydligen började långt före min tid. (Är det någon som ens använder en soppskål idag?) Jag frågade varför han inte sagt att han inte vill ha porslin, tydligen vill han inte såra henne för att hon har köpt på sig ett helt lager som hon sen delar ut pö om pö. (Och den är verkligen gräslig, den skulle platsa bättre hos Asta 90 år.)

    Jag har föreslagit att vi ska sluta köpa presenter till varandra men de vill inte varken sambo eller hans familj, de tycker det är så spännande och se vad jag ska hitta på och de uppskattar alltid mina presenter.

    Igår började min sambo nästan att gråta när jag gav honom en klubba med vattenmelonsmak (han är tokig i vattenmelon). ?

      Hahaha, läste det som om du gick och väntade på att katten skulle ge dig något! Tyckte det var gulligt att du frågade katten lite försiktigt ?

        Haha, ja jag förstår det nu när jag läste hur jag skrivit. Menade såklart min sambo ?

    24 burkar konserverade champinjoner från min mormor i julklapp… när jag var 12 år haha!

    När jag var runt 12 är så fick jag en tröja av min pappa. I XS. Jag hade medium och började få rejält med bröst så den kom inte ens över axlarna..
    men så fick jag höra rätt ofta att jag vägde lite för mkt..

    En tändsticksask med Ernst Kirchsteiger på…

      Haha det är en av mina bästa presenter jag fått.

    Varje jul (sen jag var runt 6 år) har jag fått en chokladask från Anton Berg av pappa. Problemet är bara att jag är kraftigt nötallergisk så kan inte äta någon av bitarna. ”Ojdå, äsch du kanske har växt ifrån allergin?” Älskar honom men känns som en ganska ignorerant gåva att ge år efter år med samma motivering dessutom.

    Varje jul får jag en chokladask från Lidl av min svärmor. Varje gång innehåller chokladen nötter, och jag är tyvärr nötallergiker. Har nämnt det några gånger men men…

      Min svärmor är likadan. VARJE gång vi är där frågar hon om jag inte ska ha lite rödvin (Jag tål inte rödvin, får migrän inom 2 timmar och spyr som en kalv ett dygn efter det.) och varje gång förklarar jag att jag inte tål rödvin och hon är lika förvånad varje gång. Jag har varit ihop med hennes son i sex år och vi ses iallafall 1-2 gånger i månader!

      Är allergisk mot kyckling med och har varit det så länge jag kan minnas. Undrar hur många gånger vi har kommit på besök och fått kycklinggryta till middag… Och så blir det sura miner när man inte äter av grytan för ”Du har ju aldrig varit allergisk mot kyckling tidigare!!”.

        Själv blir jag serverad kaffe hos svärisarna, nåt jag aldrig nånsin gillat. De första gångerna frågade svärmor och då bad jag om te (förklarade att jag inte dricker kaffe). Sedan helt plötsligt (efter kanske två år) så slutade hon med det och serverar mig sen dess alltid kaffe. Nu har det gått nästan 12 år så jag har vant mig och håller god min, men lite konstigt känns det. En petitess, men ändå.

    Min f d svärmor önskade sig en enda sak under småbarnsåren; lite egentid. Min f d svärfar löste det genom låta barnen bo hos sin farmor några dagar och han själv åkte på golfresa… då fick hon egentid….

    Min värsta present är första julen med min brors nyblivna flickvän. Dagen innan julafton berättar han att hon ska med och fira jul med oss, långt ute på landet. Inga barn finns då i släkten utan bara vuxna, så julklappar är bortrationaliserade. Frågar och dubbelfrågar bror min om flickvännen är införstådd. Han bedyrar att hon inte har inte ordnat med julklappar. Julafton ringer bror och säger; jag hade fel, hon har fixat julklappar! Panik, allt som var öppet långt ute på landet var bensinmacken…..
    På julafton får vi alla perfekta, genomtänkta presenter då hon ansträngt sig att ta reda på våra intressen. Och i gengäld fick hon chokladkaka, alla veckotidningar som fanns kvar samt ett gäng trisslotter…. inslagna i aluminiumfolie….

    Jag är ganska kort, måste hoppa upp på bänkarna i köket för att nå på hyllan högst upp osv.

    Jag fick en Ikea-pall av min sambo för att det skulle underlätta. Den blev aldrig använd i köket då det går bra mycket smidigare att hoppa upp på bänken… men den fick flytta ut i garaget och används flitigt när jag behöver öppna vindsluckan där, någon gång per år 😉

    Nu ger han mig ett frisörbesök istället vilket är väldigt uppskattat.

    På min 40-årsdag fick jag en heldag med nagelfix och ansiktsbehandling, bäst att jag bokade så jag fick gå dit jag önskade. På plats så fick jag ett meddelande ”kan du lägga ut så länge….”. Festen kom fullt med gäster från när och fjärran. Det var ju trevligt, för exet dvs för själv hamnade jag i köket med disk och matlagning. Men som den rättskavararätt-person jag är så informerade jag exet att det här kommer kosta. Bidde ett fint halvblod som förgyllde mitt liv fler år än vad exet gjorde.

    Jag fick kassettband (inget inspelat utan tomma) av min farmor, hade inte ens en cd-spelare att sätta in de i. Eehh tack. =P
    Min bror fick av farmor ett cd-ställ som var en stor spricka i och dammigt. Hon var en bra farmor men inte så bra på presenter ^^

      Kom på en till grej. När jag fyllde 21 fick jag servetter av min pappas fru. Vanliga servetter man köper på ica, va fan liksom! hahah

    Jag fick en kokosnöt av min mamma i julklapp när jag var typ 10.

    Har en kompis, 30+, som skickar ut önskelista till oss kompisar när hon fyller år… Och gärna att man ger kvittot också så att hon kan byta. Själv köper hon typ en flaska billig Chapel hill när vi andra fyller år hahaha. (Hon har jobb med rätt bra lön så kan inte skylla på fattig student etc.)

    Jag fick en damsugare av min man.
    Alltså, visst att jag städade mkt under några år när barnen va små men han trodde typ att det va min hobby.

    Jag köpte en skitdyr klocka till honom för 10år sedan, vet inte vad jag tänkte för han har aldrig använt klockor eller smycken. Den ligger fortfarande kvar i asken längst in i garderoben helt oanvänd.

    En julklapp har etsat sig fast i minnet. En pojkvän jag hade för cirka 20 år sedan slog på stort första julen. Första gången vi var hos hans föräldrar så hade de en förstoring på ett foto där han var bebis och jag råkade säga ”Åh vilket fint kort”. Vad tror ni jag fick i julklapp av karln? Jo en gigantisk förstoring på honom som bebis, taveljäkel var enorm! Och varje gång han var hemma hos mig sen frågade han varför inte jag sätt upp tavlan innan jag kastade in handduken och hängde upp skiten.
    Nej vi är inte tillsammabs längre och tavlan är också borta ur mitt liv. ?

    Min man är riktigt grym på presenter, även spontana. Det allra mest uppskattade är dock att han lärt sig min menscykel och ser till att det finns choklad och god mat när det närmar sig. Ibland köper han även ett nytt dator/tv-spel som jag kan spela när jag är ledsen och har ont i magen.

    En trevlig omväxling från alla röviga ex som inte orkade anstränga sig med att ens säga grattis. (på födelsedagar alltså. Man behöver inte säga ”grattis till mensen”)

    Jag var kattvakt åt min vän i 2 veckor när hon var utomlands, under den här tiden så fick hennes katt även kattungar så var hemma hos henne flera gånger om dagen i långa stunder. Hon ringde på Skype och sa att hon hade hittat så bra presenter och att jag skulle bli så glad för det hon köpt, så mina förväntningar blev ju såklart höga… När hon väl kom hem fick jag 2 påsar med thailändskt te, som var typ tre grenar i en påse med lite blad på. Jag slängde båda påsarna och var väldigt besviken.

    Har en släkting som är lite rolig. När vi var barn fick vi de mest fantastiska och ibland väldigt underliga presenter. Det kunde vara en stor påse med gamla mynt, en säck med begagnade serietidningar, massor med coola kläder för att klä ut sig, en hårtork med typ 12 extra delar som var trasig. Denna släkting fann de mest spektakulära saker i soporna runt om i stockholm. Oftast var det den bästa presenten… och ibland heltokigt man visste aldrig vad som väntade.

    Trodde inte jag hade fått något riktigt dåligt men fick faktiskt ett gäng lakan och några kastruller av min farmor när jag flyttade hemifrån. Jag var sexton år och hade kanske inte behövt höra ”ja, du blir ju aldrig gift så du får det jag sparat till ditt äktenskap nu”. Blev faktiskt gift farmor!

    Okej, jag gjorde precis som M. Jag har alltis sagt till man man vad jag önskar mig. Får aldrig ens snarlikt. Ett år när jag fyllde jämt fick jag en elektrisk fotfil. Året efter det fick jag hälinlägg (!!) , en flaskmixer och hör och häpna när jag året efter det fick en kroppsborste. Vi har roligt åt detta. Extremt roligt. Men försöker han sända mig en pik eller är det bara rena tillfälligheter?

    Min pappa fick ETT par kalsonger från H&Ms basic-sortiment av mammas väninna i 60-årspresent.. på en stor fest liksom, vem ger ens det till nån man ”inte är nära”… ? och ett par kalsonger när alla andra kommer med lite påkostade grejer. Kan understryka att pengar är inte problemet, snarare snålhet! Jag har fått 2 st 10-kronors-vaser från IKEA av samma väninna, även en handduk från IKEA ett år.. haha..
    Minns även när jag fyllde typ 16 och fick pengar av mormor och så stod de på kortet ”till att köpa kanot”, har aldrig i mitt liv paddlat kanot eller ens vart intresserad av det..

    När jag var barn fick jag och min lillebror varje jul ett fint inslaget paket var av farmor, där i fanns alltid en plåtburk med en varsin halva pepparkaksdeg från Hemköp ?
    När jag var 22 var jag tillsammans med en kille som höll på utbilda sig till svetsare.. Fick i födelsedagspresent en skev hammare som han svetsat ihop helt själv och var så stolt över ?
    Har även fått en fruktansvärt otäck t-shirt med Marilyn Manson på av ett ex. Har aldrig lyssnat på den musiken eller haft den stilen, och inte han heller, så vet inte hur han kom på den idén ?

    Jag skrattar så magen värker när jag läser här! Nåt som slår mig är att många kvinnor har en förväntan om presenter som är romantiska eller gulliga, medans männen uppskattar praktiska, ”det här behöver vi”-grejer. Så båda köper egentligen lite egoistiskt; kanske utan att tänka på det, köper man nåt man själv skulle uppskatta. (Sen finns ju inget försvar för t.ex. upptinade skaldjur, skrapade lotter o.s.v… Fast det verkar oftare komma från typ svärmor hehe.)

    Men vissa saker ni räknar upp gör mig lite ledsen, liksom är folk så otacksamma…

    Minns min bästis sedan skoltiden som, när hon fyllde 19, fick en rosa tröja av sin faster. Till saken hör att hon just då hade världens cooling-stil med kort, svart hår, läderarmband och lite pojkigare stil… Jag fick sms av henne som löd, ”min moster sa, hoppsan, det kanske inte är din stil riktigt längre– alltsåå NÄR har en ROSA TRÖJA varit min stil?!” Eh, ”alltså”, för max ett halvår sedan innan hon flyttade till storstan, träffade nya vänner, ändrade sig totalt… typ då? För när jag kände henne var hon rätt helylle, kanske inte direkt ”rosa volanger” typen men hon hade lätt kunnat använda en vanlig polotröja i rosa. Bara för att hon hade en identitetskris och som många tonåringar byter stil var femtonde minut ungefär… Hon började göra tveksamma life choices där en period. (Låter jag bitter är det för att jag spenderade den tiden med att oroa mig som fasen för hennes väl och ve.) Jag minns inte längre vad min poäng var. Otacksamhet var i alla fall temat.

    (Min man är duktig på presenter, vi är nog båda det, tack och lov, så det är ingen konflikt här. ?)

    Nästa år kommer jag att få ett bröllop av min kusin. Hon gifter sig på min födelsedag. Roliga är att hon påstått till släkten att hon frågat mig om det är okej. Jag har inte pratat med henne på 4 månader och nej hon har inte frågat 😀 Får väl vara glad man iallafall inte fyller jämt

      Fast är det inte jämt och ni inte står varandra supernära är det väl ingen katastrof? Datumet kanske betyder mycket för dem av andra anledningar. Undviker närmaste familjens födelsedagar när vi väljer datum, men hade nog inte ens kommit på tanken att kolla med alla kusiner om de inte fyllde 40 eller nått.

        Datumet är på dagen ett år efter deras förlovning. Tycker det är lustigt då hon, när annan släkt frågat om det, bedyrar att jag sagt det är lugnt. Rätt onödig sak att ljuga om tycka jag ? som sagt, man är glad iallafall att man inte fyller jämt

      Men alltså.. Man får väl gifta sig när man vill. Det spelar väl ingen roll om det så är ens förälders födelsedag eller kusinens guldfisks dödsdag.. Fjantigt. 😛

    Jag fick en handdammsugare i alla hjärtans dag present en gång av min man. Dammsugaren (som jag INTE önskat mig) var värdelös och blåste iväg smutsen istället för att suga upp den, så min man lämnade tillbaka den. Fick alltså inte ens behålla maskinjävlen. Tur han kompenserat mig sedan dess för jag känner lite hur jag knappar hårdare och hårdare när jag skriver om detta. Min bitterhet har alltså inte försvunnit helt med andra ord ? haha

    Jag var 21 och fick en My Little Pony av min pojkvän. Jag förstår att han ville markera att han hade lyssnat när vi någon gång pratade om favoritleksaker som barn, men vad fan skulle jag göra av en jäkla leksak?! Jag la den i en garderob och när jag flyttade ett år senare så slängde jag den när jag hittade den. Blir lite irriterad när jag tänker på det, hade verkligen tyckt om att få en parfym eller typ nagellack istället?

      Otacksamt! Jag vet då många som hade blivit svinglada över en sån genomtänkt present. Ett minne om ens barndom och ett minne om att han lyssnat och hört dig.

        Ja verkligen! Minna, lek nu! Gnägga lite vid köksbordet och låt Melody gallopera runt stekpannan! Visa att du uppskattade presenten!

    En julafton när vi var små så kom min lillebror (3,5 år) på den genialiska idén att slå in sina använda kalsonger i en tidning och sedan lägga under granen. Blev så ledsen när jag öppnade det paketet… Förra året gav jag mormor en korg med bla två doftljus när hon fyllde år 9 december, på julafton fick jag samma doftljus av henne i julklapp.

    Jag var 14 och ville såååå gärna ha en mobiltelefon (Nokia 5110). ”Alla andra hade ju det”. Jag hade bönat och bett länge.

    Så kom julen 2000 (typ) och jag öppnar ett kompakt rektangulärt paket och ser att det står Nokia på kartongen. Jag blir överlycklig! Ni vet sådär så att ögonen tåras. Tills jag öppnar och ser att mina föräldrar roat sig kungligt på min bekostnad och lagt en ”mobil” i trä i lådan (trämobilens enda funktion var att den även kunde agera som kapsylöppnare). Den besvikelsen alltså. Borderline trauma eftersom att jag fortfarande minns det som om det vore igår.

      Har så sjukt svårt för folk som ska ’skoja’ på det viset, i synnerhet på barns bekostnad. Det är så elakt, och så självupptaget.

    Jag fick presentkort på (dyyyr) halkkörning av maken i julklapp. Började gråta. Hade liksom haft körkort i över 15 år och tog det inte alls bra. Han fick lämna tillbaka det och köpa nått fint istället. Kände mig otacksam men blev uppriktigt ledsen att han tyckte det behövdes (har aldrig haft problem att köra i halkigt väglag).

    En dyr spygrön fleecetröja får annars räknas som bottennapp från en exkille. Jag har aldrig av princip ägt friluftskläder då jag inte har något som helst intresse av att vara ute i naturen och färgen var så vidrig…

    Grytunderlägg….. Fula och totalt ”icke-inredningsvänliga”. YEY!

    När jag var yngre, 15-16 år, fick jag en sådan där liten förpackning JO-juice, som man blandar ut med vatten.
    Min kille fick ett mick-stativ (han höll på med musik) en cd-skiva med hans, för stunden, favoritband och något mer bra och väl uttänkt som jag har glömt bort. Jag blev skitsur, haha.

    När min dotter döptes fick vi av min moster hennes barnbarns urväxta kläder i storlek 4 år… plus servetter med barnsligt motiv från Ica…
    Nu 3 år senare passar kläderna!

    Jag fick rakhyvlar, inslagna i en ica kasse av min man….

    Jag nog inte fått något riktigt dåligt. Däremot har jag gett en kompost till min mamma som hon pratat länge om att hon ville ha. Det visade sig dock att det absolut inte var något hon kunde tänka sig få i födelsedagspresent. Var ganska snopet med hennes reaktion när hon pratat länge om det och sedan bli dumförklarad. Men men. Själv hade jag blivit svinglad för den. Kostade ju ändå 800kr liksom.

    Ett år hade vi bestämt att bara ge varandra något litet då vi sparade till bröllop. Alla vet väl att det är sånt man säger men egentligen inte menar!?Resultatet blev att han fick en klocka och jag en nagelklippare…. (Som jag dessutom redan hade en) Vill ändå poängtera att han fyllde före mig… Men vi gifte oss ändå.

    en billig, ful kylskåpsmagnet. 🙂

    Min arbetsgivare gav mig ett säsongskort på Grönan och presentkort till karuseller och käk. När det var några dagar kvar på säsongen. Jag hade inte tid just då. Det går att använda nästa år sade han. Det visade sig vara själva plastkortet värt 20 kronor, resten hade begränsad giltighetstid.

    Sedan gjorde man om hela kalaset nästa år. Den här gången fick jag veta på en torsdag att i helgen är ni alla bjudna på grönan och får ett säsongskort. Sista helgen på säsongen.

    Ringde och försökte deala med Grönan eftersom min chef är en idiot. Jag frågade om man får ett säsongskort, kan man möjligen få byta till säsongskort för nästa år istället?

    Det gick naturligtvis inte. Men behåll plastkortet, det kan laddas på nytt nästa år. Tänk på miljön! Jag svarade något otryckbart.

    De måste vara jätteglada på grönan. Ett företag som köper massa biljetter som sedan inte används. Bra affär för Gröna Lund.

    Mitt ex gav mig en papperskorg i julklapp. Jag svalde tårarna, gömde mig på toan och grät. En av orsakerna till varför han är ett ex, haha!

    Min moster ger dom underligaste julklapparna, det är alltid lika spännande att öppna hennes paket! Ett år fick min syster en aprikosfärgad landstinget-piké i storlek XL (mostern jobbar inom hemtjänsten) och ett annat år fick hon diskhandskar. Jag kanske är favoriten för jag ibland får jag doftljus 🙂

    Min sambo hade letat dom en tok efter ett kubbspel. Han gillar att spela när vi är ute med husvagn, har fest osv. Han hittade ett lagomt till jag fyllde år i början av sommaren. När jag tittade frågande på honom fick jag som svar – Ja men ha inte du velat ha ett ganska länge?

    Han julklapp för i år är redan bestämt! En ny hårtork. För vetskap så är han utan hår medans min trotjänare nyligen gått sönder ?✌?

    Fick av mitt ex när vi hade varit tillsammans i 3 år tre stycken presentkort på ur&penn som han hade fått i present av sin mamma, syster och farmor när han fyllde år 7 månader innan mig.. Hade aldrig under vårt förhållande använt smycken eller klocka?

    Sista julen innan vi skulle få barn bestämde vi oss för att slå på stort och köpa en hejdundrande julklapp till varandra för att sedan fokusera på att lägga pengar på klapparna till barnet.
    Jag köpte ett nytt Xbox med flera spel och en klocka. Själv fick jag en hushållsassistent av billigt märke som inte orkade dra runt en deg. (Jag som ääälskar att stå i köket.??) Sen dumpade han mig. ?

    Jag fyllde 25 i våras och fick en stege av mina föräldrar. De kom och skulle födelsedagsfika, och fick stegen direkt i dörren, ”grattis på födelsedagen!”. Jag trodde att de skämtade, att de skulle montera något i lägenheten eller så. Vi fikade nog i ca 45 minuter innan jag fattade att stegen faktiskt var en present (och den enda jag fick, haha). ”Det är något du behöver som du aldrig skulle köpa själv” var argumentet. Haha, jag får så mycket hjälp, stöd och pepp av mina föräldrar att det inte gjorde mig någonting, det blev en kul historia och jag har faktiskt använt stegen flera gånger sedan dess.

    Min kära storasyster är ingen hejare på presenter. Ett år fick jag en pinne i present. Men hon hade skrivit ordet ”kärlek” på den så någonstans uppskattar jag tanken. När jag fyllde 30 fick jag i present att jag inte behövde betala henne de 80 kronor jag var skyldig henne för en blomma hon köpt till vår mamma.

    En jul för länge sen fick jag en plastelefant från leksaksaffärn och en begagnad kokbok ”baka med bakpulver” från 70-talet av min sambo. Han eggade även upp julafton som att uuuhh ahhh du kommer bli SÅ överraskad, det är SÅ roliga julklappr jag köpt. Fattade ingenting och gör det fortfarande inte, han måste ha rökt nåt innan shoppingturen.

    Mitt ex gav mig en vinprovningskväll. Datumet vi gick på den där jävla provningen var jag så genomförkyld att jag inte ens hade kunnat känna skillnad på hushållsost och vitlöksklyftor. Det gick ju inte att byta tid heller eftersom att hon mentalt ställt sig in att gå den kvällen. Obs, vid det tillfället tyckte jag inte ens om vin medan mitt ex närde en inre dröm om att bli sommelier. Jag hade önskat mig bidrag till en snygg klocka.

    Mitt livs andra morsdag. Mitt barn hade precis passerat 1 års ålder och kunde såklart inte fira, men trodde nog min sambo skulle uppmärksamma mig. Visste att han skulle ge sin mamma en mocca master. Jag fick *trumvirvel* inte ens ett ”grattis” eller ”tack för att du klämde ut vårt barn” eller liknande. Såååå vi firade hans mamma den dagen.

    Några dagar senare när hans föräldrar fick veta detta så blev det dock fart på gubben.

    Julen när jag var 12 hade mina föräldrar fått ställa in min julklapp i ett annat rum för den var ”för stor för att slå in” sa dom. Jag satt på helspänn hela dagen och undrade vad för något stort och kul jag skulle få. Hade såå höga förväntningar. Öppnade sedan dörren i till rummet när det var dags för julklappsutdelning och vad stod där? En svart resväska, för vi skulle åka på semester i 2 veckor och de tyckte jag behövde den. Usch vad besviken jag var. Har fortfarande inte, 18 år senare, kommit över detta och nämner det då och då bara för att jävlas.

      Okej fattar att man som tolvåring blir besviken men att som 30-åring dra upp detta? Resväskor är ju rätt dyra, hade blivit skitglad för en idag och kanske förstått hur mina föräldrar tänkte.

    Seriously, fick en förpackning dasspapper av sambon när vi precis hade börjat träffats, värsta men samtidigt bästa presenten ever ❤️

    Inget jag stör mig på men när vi ändå pratar om present ämnet; jag och min sambo firade förlovningsdag igår, och i förrgår var vi ut och åt sushi till lunch tillsammans med yngsta sonen, jag hintar om vår förlovningsdag som kommer imorgon och han säger att han inte hade tänkt säga något innan, för att se om Jag hade glömt den! Jag skojar då om att detta blir vår förlovningmiddag då vi antagligen inte hinner göra nått imorgon. Som svar får han det att låta som att han har en storslagen present på g! Sååå igår, jag plockar fram min present ,då säger han att han inte köpt något present för han antog att lunchen igår var en present! (Som jag betalade för btw?) . Jag tyckte det var lite konstigt att han inte hade köpt något tidigare eftersom han nu låtsades veta om att vi hade en dag som vi brukar ”fira” kommande ? män i nötskal ibland ?

    Min man är usel på presenter. Första julen vi var ihop gav han mig örhängen. Jag har inte hål i öronen.

    Han ger inte längre födelsedagspresenter eller julklappar till mig för jag har sagt att det är bättre att han låter bli (så illa var det). Däremot kommer han med spontana presenter lite då och då så som tvättlinor (vart vi nu ska ha upp det i lägenheten???), skruvar (för att skruva i listen som glappar) och en inramad plansch på tecknade hästar…????

    Som tur är så kan han ge bra spontana presenter också så som blommor, vin och choklad 3-4 gånger per år.

    Första åren gav jag honom riktigt välgenomtänkta och dyra presenter. Lyssnade hela året efter sånt han skulle kunna tänkas behöva/vilja ha. Nu har jag gett upp och om jag köper något så köper jag något som jag vill att han ska ha. Senaste åren har jag köpt kläder (Som jag tyckte han skulle vara snygg i. Han bryr sig inte hur han klär sig.), godis (Jag brukar äta ungefär 80% av godiset jag köper till honom), fin-öl (dricker själv minst hälften, ny dammsugare (för det behövde vi.).

    Min storebror gillar att ge alla kvinnorna i släkten kläder i julklapp och han är mycket stolt över sin förmåga att kunna beskriva allas kroppstyp tillräckligt bra för expediterna för att alltid lyckas köpa oss plagg i rätt storlek. Och han är faktiskt bra på det! Gällande alla utom mig. Jag får alltid minst 2-3 storlekar för stort. Jag får också många pikar om viktnedgång. Det känns lite som om han har en skev kroppsbild å mina vägnar, liksom?

    En stor tomkartong med utskrivna tusenlappar, skulle då representera summan jag skulle få tatuera mig med. Fick aldrig pengarna eller tatueringen. Men å andra sidan, hela mitt ex var en stor tom, ihålig låda ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.