ISABELLA LÖWENGRIPS HALLOWEEN – EN TOTALSPONSRAD TILLSTÄLLNING – del 2

Ibland är saker och ting bara FÖR förutsägbara…
I morgonens inlägg undrade jag om exempelvis Törnell & Bar skulle komma i ett andra Halloweeninlägg eftersom det kanske är lite väl mastigt att ha 6 samarbeten i ett och samma inlägg och mycket riktigt.
Så blev det…

6 sponsorer blev 9.
Herregud, vad kan förmånsbeskattningen bli på den här festen? Bara slottet gick ju lös på runt 46 000 kr om man ska tro Storyhouse hemsida.
Förhoppningsvis var inte Hampus Hajs Batmanmask allt för dyr med tanke på hur den såg ut på honom. 🙂

https://www.instagram.com/p/BpfVufhFtyT/?utm_source=ig_web_copy_link

 

OCH SLUTA SPEKULERA KRING GRAVIDITETER!
Jag är TRÖTT på att behöva sitta och leta upp alla kommentarer i ämnet.

 

188 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Eftersom det inlägg nr 2 publicerades 18.43 igår var det väl inte så svårt att förstå det imorse..

      Men jag gör annat än hänger på sociala medier 24/7 – särskilt på helgerna…

        Varför har du alltid en lite kaxig ton i dina svar? Kill them with kindness fungerar bättre enligt min erfarenhet. Du hade t.ex. kunnat skrivit ”Jag försökte vara ledig igår kväll och såg Bellas inlägg först imorse när jag jobbade igen. Därför kom det inte upp förrän vid lunch.” Kort och sakligt liksom, alla vet inte/tänker inte på att du inte jobbar hela tiden.

          Håller med! Säger som Michelle Obama ”when they go low we go high”

          Det är inte kaxigt – det är kort och koncist. Precis som det här svaret.

            Nja, köper det inte. Varje gång du är inne i kommentarsfältet ger du svar som gör att det känns som om du struntar helt i dina läsare nu. Ibland redigerar du till och med dina svar när du gått lite för långt i dem. Känns inte som om du har kul när du gör bloggen längre

              Skulle också bli lite matt av alla klagomål, som saluförs som ”konstruktiv kritik” men som egentligen bara är massa gnäll med krav på att allt ska anpassas efter en som individ.

                Hon har en stor blogg, kritik kommer att komma som för alla andra större bloggar/företag/tidningar osv. Det är hur man hanterar kritiken som avgör hur man uppfattas

                  Relevant kritik och feedback tar jag med mig och applicerar på bloggen för att hela tiden förbättra den. Generellt gnällande utan substans har jag dock svårare för och tar med en nypa salt och skulle jag svara på det så är det med en kort replik.

                Fast är inte det just det som många av er här inne säger att alla de andra influencers måste kunna klara att ta eftersom de valt att vara i denna branchen?

                  Det är det säkert, men jag håller inte med dem som säger det så den frågan får du ställa till nån annan.

            Håller verkligen inte med. Om du ska föregå med gott exempel så får du ju ha en trevlig ton själv. Det är väldigt typiskt folk som är otrevliga att tala om att de är korta och koncista när det faktislt är så att majoriteten uppfattar en person som otrevlig. Har sett många svar det sista som är allt annat är nice.

              Det där var väl för guds skull inte ett otrevligt svar!!! Herregud…

                Fast det var det faktiskt. Det insinuerar lite på att ”i have a life and you do not” när man möter en kommentar med att ”jag har annat för mig än att hänga på sociala medier 24/7” vilket är ironiskt i sig då det är det som bygger bloggen.

                  Men snälla någon! Det var inte det Cam menade. Resten får du stå för själv. Du får väl diskutera med din psykolog kring allt du uppfattar som sårande. Det är helt on you, not on Cam. Hur mycket du än försöker att få Cam känna skuld och skam. Så lägg ner.

              Och med tanke på att över 100 personer gillar ovanstående kommentar om ämnet så är det befogat att ta till sig av den kritiken.

                Ja, då får det vara så. Och just nu känner jag så här – jag kan antingen lägga en massa tid på att förklara varför jag anser att mitt svar var kort och koncist och inte otrevligt, trots att det inte var lika fluffigt som du kanske hade önskat…eller så kan jag lägga min tid på att skriva bra inlägg till den här bloggen och försöka utveckla den och göra den ännu bättre men bättre innehåll där jag hinner bevaka fler influencers.
                Jag vet inte vad du väljer men för egen del så kommer jag köra alternativ nummer två eftersom det är vad majoriteten här inne vill ha – inlägg och innehåll framför tjafsiga, snarstuckna och/eller sekundärkränkta kommentarer om att mina svar på nonsens-kommentarer inte innehöll smileys eller hjärtan.

                  Tror inte att någon vill ha vare sig fluff eller hjärtan. Utan att man helt enkelt blir bemött på samma sätt som du exempelvis kräver av läsarna. Det har inget med innehållet att göra? Att ta till sig av konstruktiv kritik är liksom inte farligt.

                  Och så svarar du på samma sätt igen..

                  Ja men lite så är det faktiskt. Det känns snäsigt. Har svårt att förstå att man kan bli så arg när folk säger vad dom uppfattar i bloggen och då med mer otrevliga svar? Det är ju trots alt ett antal kommentarer om just det. Bloggen är ju inte sämre för att man påtalar något.

                  Kudos på den. Man måste verkligen inte vara fluffig, ett kort svar är ett kort svar bara.

                  Tror mer att folk reagerade på att du i inlägget som kom imorse ”förutspådde” att det skulle komma ett till när det redan hade publicerats två st. Du är väl medveten om att det kan bli lite knasigt när man tidsinställer inlägg men för gemene man kan det bli lite missvisande när man förutspår något som redan skett. Hade räckt med ett kort svar som: när jag skrev inlägget hade endast ett inlägg från Bella publicerats och sedan när jag började jobba igen så pulicerade jag fortsättningen. Ibland får man helt enkelt ge med sig utan att skriva så som ditt första svar. Du kan aldrig komma ifrån att du skrev snarstucket och förmanande i ditt svar och inte kort och konsist

                  nej dina alternativ är inte

                  1. förklara vad du anser om ditt svar
                  2. skriva bra inlägg till bloggen

                  det svaret är bara ytterligare ett exempel på tråkig ton. Och håller med andra om att det blir lite hyckligt att du inte kan hålla god ton eftersom att jag tycker att du beter dig precis som en del bloggare som du har kritiserat för samma sak.

                  i mina ögon har du alternativen att antingen

                  1. ta del av ”kritiken” och tänka på hur du svarar i fortsättningen för att inte verka otrevlig
                  eller
                  2. strunta i kritiken och fortsätta framstå som otrevlig för många då du inte håller med om att du är otrevlig trots att många uppfattar dig så.

                  skriva bra inlägg kan du göra oavsett vilket alternativ du väljer. det står inte som motpol till något av alternativen.

                  Sen kan man dessutom ifrågasätta det faktum att du undanber personliga påhopp på de personer du skriver om i bloggen, vilket givetvis är en rimlig begäran. Men hur kan det vara ok för dig att skriva om ”Hampus Haj” och ”med tanke på hur den ser ut på honom”. Det är ju helt orimligt.

                  Det ena utesluter faktiskt inte det andra. I mitt arbete stöter jag ständigt på människor som ställer de dummaste frågorna jag någonsin hört, varje dag toppar den senaste, men jag får fortsätta att ge trevliga svar till dumma frågor/påståenden, ibland för 6 gången till en och samma person. Mitt jobb blir inte sämre gjort för det, förstår inte varför ditt skulle bli det?

                  Men första personen var bara dryg, förstår att man inte orkar vara trevlig mot såna.

                  Att du inte mår bra av nån anledning märks så tydligt. Detta hatet du har mot vissa bloggare är fan inte friskt

                    Tack för omtanken, men jag mår bara bra! Hoppas du också gör det! ?

                Fast hon är ju otrevlig mot vem som helst som skriver. Oavsett om man är saklig eller bara dryg så får alla samma trista attityd tillbaka?

                  Men alltså skämtar ni? Klarar ni inte av att en människa är otrevlig mot er så borde ni gå och lägga er under täcket och drömma om rosa moln och elefanter som flyger.
                  Camilla svarar precis som hon säger kort och koncist, ska hon behöva sitta och förklara sig för det eller? Väx upp! Ni är ju inne på denna blogg för innehållet och inte för att se hur Camilla svarar på kommentarer. Right?

          Seriöst, Camilla får oförtjänt mycket skit. Detta till trots att hon levererar VARJE(!) dag med underhållande och läsvärda inlägg. Jag tycker inte att hon var ”kaxig i sitt svar”. Jag hade ledsnat för länge sen på alla surisar som hängde här. Fan, bra jobbat med bloggen CC och tack för att du förgyller mina kvällar med trevlig läsning!

            ?

    Det verkar som att Isabella och Petter inte följer varandra på i instragram längre.

      Jo de följer varandra

      För att de är tolv år gamla. Tack för info!

      Bella följer både Petter och Gunhild, ingen av dem följer henne.

        Fast Gunhild följer IL?

          Får olika resultat om jag söker via BB eller Stordalens, så kanske fel då – inte superviktigt i vilket fall.

            Båda två följer Isabella och Isabella följer dem tillbaka så är den frågan löst ??

      Fy fan vad viktigt.

      Men alltså, sitter ni verkligen och kollar vem som följer vem på Insta? Låter lite sorgligt tycker jag.

    Kan någon förklara för mig varför det är så hemskt att få hela sin fest sponsrad? Samt, hur många av er hade fått smak om ni hade blivit inbjudna till en sponsrad fest?

      Det är väl ok, om man tycker om opersonligt. Sen blev det ju helt galet när hon skriver VI har ordnat. Hon gjorde inte ett skit.

        Varför skulle det vara mer opersonligt än någon annan halloweenfest (med samma pynt och krafs och utklädnader från valfri partykungensida på varenda halloweenfest) bara för att man inte betalat för det?

          Det blir det ju. Fixa en Halloween tack! Ok vi fixar på våra villkor men den mat, dryck, pynt vi tycker passar = spons

            Hur vet du att hon inte har fått tycka till om något? Välja i deras sortiment till en viss budget till exempel.

        Du tror inte att någon har hållit ihop allt? Det är ju knappast så att företag bara öser ut sprit, mat och dyligt över vem som helst.

      Meant to write: avsmak!

      jag skulle gärna ha en föklaring på vad en ”personlig” fest är… fyllde år för några veckor sedan och bjöd på fest, jag lånade en lokal gratis genom hyresvärden (alltså tråkigaste lokalen á la skolmatsal), catering, iofs en meny jag valt själv, men inte en gnutta av min kärlek i maten, nån ballong på dörren för att folk skulle hitta, och vanliga vita pappertallrikar, är den personlig?

        Hade du fest enbart för att få presenter eller varför ens ha en sådan tråkig tillställning?

          Det är ju sällskapet som är det viktiga, inte sant? Vad spelar omständigheterna för roll om man har en trevlig stund liksom 🙂

            Jag förstår vad du menar men håller ändå med 13:05 lite.

            Jag tänker att man vill visa lite uppskattning för sina gäster och vänner. Lite omtanke. Att göra det lite mer personligt behöver inte vara så dyrt i kronor och ören men kanske någon timme av ens tid.

            Men ni kanske gjorde något annat? Hade någon kull frågestund, fin musik tex? ?

              Kull? Som på Pippis kalas?

                Haha. Ja det hade ju kunnat vara kul det också. ???

                  JA! Och ’inte nudda golv’!

              Håller med, att visa uppskattning för sina gäster tycker jag är superviktigt, men jag tycker inte nödvändigtvis att det ligger i att välja exakt varje grej man pyntat med, det kan ju lika gärna ligga i att ringa efter spons för att se till att festen blir lite bättre än vad den skulle vart utan, men främst handlar det väl om att se till att folk har trevligt, känner sig välkomna och uppskattade, och det kan man ju lika gärna känna som gäst om man får en pappmugg med BiB, som ett kristallglas med champange? har ju inget med varken lokal, dukning eller pynt att göra? och Framför allt inte vem som betalat för det?

                Absolut ?Också därför som att jag bara höll med lite. ?

          Jag hade liksom inte råd eller tid att bjuda på något annat, men om det ses som en tråkig tillställning, och man inte får pynta med saker man får gratis, är då kravet på en personlig fest att man har tid och råd att göra allt själv? Alla hade (nog) jättetrevligt ändå, trots avsaknaden av hembakt och pynt jag köpt eller gjort, men det är ett så konstigt krav att ställa på en fest på nåt sätt. Jag hade förövrigt min tråkiga tillställning för att få träffa familj och vänner, varav många bor långt bort och födelsedagar är en bra ursäkt att lura hit folk 🙂

            Inget krav. Men, och jag menar inte på just din fest för den vet jag ju inget om, men jag tycker det är lika konstigt att förvänta sig att någon ska resa land och rike runt för en och man knappt ger något tillbak. Det är dyrt att resa också och tid är också något dyrbart.

            Och igen, behöver verkligen inte vara något som kostar.

            Och som sagt inget till dig som person. Du kanske visade dem jättemycket uppskattning med många kramar eller annan kärlek. Eller så fungerar du och din familj helt annorlunda än hur jag tänker och det finns ju inget rätt och fel här. ??

              Alltså du och dina japanska blommor ?

              Men alltså va? Jag var på min kusins trettioårskalas i förra helgen. Jag köpte present för 1000 spänn, betalade nästan 2000 kronor för en hyrbil och spenderade tio timmar i bilen fram och tillbaka under helgen. Det bjöds på lite plockmat och självservering av rödvin ur BiB men hon hade kunnat bjuda på salta pinnar och vatten för min del. Att få komma hem och träffa alla mina kusiner, min moster och min mormor är så mycket viktigare än vad jag får på tallriken. Vad ska det till för att du ska dra på släktkalas? Fläskfilé? Eller duger rostbiff?

        Hur många av de bjudna är egentligen vänner till Bella? Eller bjuder hon bara in för att skapa content? och Bjuder hon in anra influencers för att hon har en relation till dem eller bara för att nå ut till fler? Med Bellas räkne skills så borde antalet läsare de sponsrade företagen nått ut till genom alla influencers som var på festen nu vara uppe och sprängt miljardvallen flera gånger om.

          Sheila och hennes man plus systern Julia och hennes kille. Det är i alla fall fyra.

            Tycker någonstans att det är sorgligt att Bellas liv går ut på att generera content till sponsorer genom att bjuda in människor som hon egentligen inte känner eller bryr sig om. Har man inte rätt antal följare eller räckvidd på sin plattform kommer man inte på inbjudningslistan.

            Vart är hennes härliga grannar från Lidingö tex?

        Och hur personliga är bröllop, dop och 50årsfester egentligen? Samma hyrda lokaler, mat, lite tal, presenter… vad förväntar ni er ni som vill ha en personlig halloween egentligen? Speciellt halloween (och jul och midsommar och påsk) följer ju alla samma mall alltid.

          Fast det behöver inte vara så. Man kan lägga till små element som gör det mer personligt. ?

            Och det kan man inte om festen är sponsrad också? Ser inte hur sponsring utesluter allt personligt per automatik

              Nej. Har jag sagt det??

                Verkar ju som att många här inne tycker så. Svarade under din kommentar men menade mer generellt.

                  Ok. ??

            Men det är väl ändå gästerna som gör festen oavsett omständigheter?

            Eller jag kanske är unik som kan uppskatta en fest och har precis lika roligt med mina vänner även fast vi äter caterad mat på papptallrikar.

            Precis en ballong på dörren och papperstallrikar känns lite väl enkelt för vad som helst ochvså i synnerhet en födelsedagsfest. Känns oengagerat till max

              Oj, så otacksamt att bjuda dig på en fest. Hur mycket engagemang krävs för att du ska ha kul?

              Och ingenstans skrev hen något om altiviteter eller liknande på festen där hen mycket väl kan ha lagt tanke. Men mat och dekoration till tusen kanske är viktigare för att ha kul.

                Nej men jag håller ändå med. Det känns lite oengagerat. Lite som att man har en fest för att det förväntas.

                Och just därför att gästerna är dem som gör festen tycker jag att det är fint att visa uppskattning att de tog sig dit med gott humör, ja de kanske t o m har pyntat sig lite. Bjuda tillbak lite för deras ansträngningar att göra min fest till något kul och fint.

                Och om man nu vill träffas och umgås så är det ju egetligen bättre att inte ha en fest alls för man brukar ju inte hinna prata med alla, så varför då inte bjuda in på fika några i taget istället? Att bjuda alla på en gång känns ju mest som att man inte hade ork eller energi så bäst att bjuda alla på en gång och få det överstökat.

                Jag hade på riktigt undrat varför jag var bjuden till en fest där nästan noll hade lagts på att planera och man dessutom kanske inte fick tid ordentligt att umgås med ”huvudpersonen”.

                Tur vi alla är olika. ??

                  ja då är vi helt enkelt olika. jag har inte tid o fixa massa saker som enligt mig är krafs – dvs fina ballonger, dukningar osv. tycker att det kan vara roligt om man har tid, men inget jag känner är viktigt, och jag har ytterst sällan tid så min fest hade blivit utan allt så kallat engagemang. för mig hade alternativen varit opyntad fest eller ingen fest alls och då vet jag vad jag väljer alla dagar i veckan.

                  och nej, jag hade inte bjudit in folk till att fika, utan jag hade bjudit in till folk till en fest eftersom att jag föredrar fest framför fika. och mina fester har inget med pynt att göra. att man bjuder alla på en gång är ju för att det oftast blir en roligare fest. lite roliga aktiviteter hade jag sett till att ordna däremot.

                  men det beror väl även på vad man har för umgängeskrets. jag tror inte att mina kompisar bryr sig ett dugg om pyntet på min fest så jag känner mig inte dryg som inte anstränger mig ”för deras skull”. o jag har aldrig haft problem med att inte hinna umgås med folk när jag är huvudperson, vi umgås allihopa tillsammans. tycker att enda gången det problemet uppstår är när folk har styrt upp och engagerat sig mycket. huvudpersonen ska servera hela tiden, ordna saker, passa upp på grejer istället för att umgås. föredrar en avslappnad riktig fest som inte är allt för uppstyrd.

                  ouch! haha, trots att jag överdrev för att få fram min poäng och vet att alla hade en jättetrevlig kväll så gjorde det fan ont att läsa att jag inte skulle brytt mig om dom som kom! Men jag förstår poängen, hade det var så miserabelt som jag målade upp så absolut, varför ens ta sig tid, men jag lovar att jag hann prata med alla, hade ordnat med musik, lekar och annat, hann prata med alla, och visade väldigt mycket uppskattning för alla som kom, min poäng, som gick förlorad var att vi kan omöjligt veta hur vida en fest är personlig utifrån vem som betalat för pyntet.

                  Theres: Nu behöver ju inte det just vara pynt och prylar eller mat etc som gör det personligt och som att man lagt lite omtanke bakom. Men vi har så klart alla olika grad av kreativitet och förmåga att tänka utanför boxen.

                  Att anstränga sig kan lika gärna betyda en kul frågesport, en limerick där man får med något skoj om alla som tog sig dit etc. En lapp med borsplacering där du skrivit något fint till just den personen om varför du är glad att hen kom…

                  Nu blev det här ju lite väl riktar mot anonym och det var inte min avsikt för jag vet inget om hen etc.

                  Jag tycker dock att du T lite väl mycket inte ville förstå hur jag tänker. (Eller så berörde jag något som inte var så bekvämt.)

                  Anonym: Ja men då hade du ju lagt massor av personlighet och omtanke på dina gäster. ??

                  Ja men då håller jag nog ganska mycket med dig the real hmm 🙂 men kan ju va gånger där man inte hinner styra upp sånt också.

                  Måste dock påpeka. Det händer orimligt ofta att folk kallar mig Theres, trots att det står klart o tydligt Therese med e, det måste väl dessutom va den överlägset vanligaste stavningen. Hur kan det bli fel så ofta ?

                  Förlåt! ??

              Svar fastnade i modd.

              Du vet att cateringföretag ofta även hyr ut porslin va?

        Nä det var ju typ hemma hos dig med mat du valt

      Hade älskat att få en fest sponsrad personligen. Speciellt bröllops fest. Försöker lite smått planera men vill ju inte spendera så mycket att man har pengaproblem efter, men samtidigt vill jag ha en stor fest för massor av människor som är hur fin som helst. Tror inga gäster har problem med sponsrat heller. Mer/bättre mat och alkohol? Hell yeah.

    Lyssna på Annicas medverkan i sanningens namn! ?

    Är ’deflated batman’ en karaktär?

    Ny ’fullspäckad’ vecka från Elsa:

    – fota ett samarbete med mamma
    – podda
    – ha provningar
    – filma en sak
    – lite småärenden runt stan
    – provningar
    – halloweenfest
    – dejtdag med teater och middag
    – fika med pappa
    – boka sista Gotlandsbiljetterna
    – köpa halvårskort och PT-träning på Friskis
    – bokklubb
    – hänga upp ljusslinga på balkongen
    – bada badkar

    Ca en tredjedel av punkterna innehåller något som relaterar till jobb. Kom på att jag också ska hänga upp en ljusslinga, tror jag får hoppa ’dejt med teater’, ’bada badkar’ och ’halloweenfest’ för att få in det i programmet.

      Blir så provocerad när influencers listar sånt som vi vanliga får göra utanför jobbet på såna här listor och får det att låta som det är grejer som bidrar till någon slags stress? Dejtkvällar, teater, fika och gå på *events* är liksom sånt som jag klassar som fritid = inte stressande utan tvärtom!

        Fast hon skrev väl inte att allt det var jobb? Det var väl ett veckoschema i allmänhet

          Nej, men hon beskriver det som ’fullspäckad vecka’ och tar med ’fika’, ’bada’, ’fest’, ’dejt’ och ’hänga upp ljusslinga’.
          Min fullspäckade vecka har lite andra proportioner bara, först och främst jobbar jag heltid +, samt att i stället för ovanstående punkter kommer jag ha: ’slänga i mig knäcke till lunch’, ’försöka hinna duscha’, ’köra barn till aktivitet och fixa deras Halloweenkostymer’, ’byta några ord med mannen innan vi kraschar’ samt ’hänga tvätt’.
          Förutsägbart om någon nu kommer med det gamla vanliga ’aha, du är bitter och avundsjuk’-mantrat, så är det inte utan Elsas definition av ’fullspäckat’ är bara lite min guilty pleasure.

            haha håller med. sånt där är sånt jag räknar att man gör när man har tid över, dvs inte ens halvspäckat 🙂

              Det är för att du inte upplever det som stressande. För mig är den där listan svår att ens klämma in under en månads tid. Det handlar om hur stresstålig man är och hur mycket återhämtning man kräver. Jag klarar inte av att städa, göra ett ärende och tvätta håret på samma dag utan att sen ligga halvdöd en till två dagar efteråt.

                Du kanske inte behöver applicera listan på dig om du mår väldigt dåligt av det? Jag tror jag hade undvikit denna och många andra bloggar, eventuellt hela internet/socmed, om min ork var så begränsad.

                Poängen med kommentaren var kanske att de allra flesta av oss, utbrända eller ej, har svårt att klämma in allt det där på en månad – eller ett år. Samt att de flesta, som då inte är utbrända, ser de allra flesta av punkterna som rekreation och återhämtning – som de av oss som har en fullspäckad vecka på riktigt inte ens kan drömma om att få in i planen.

                Lycka till med tillfrisknandet!

                ja det förstår jag att det kan vara olika, men för att förklara lite bättre vad jag menar.

                om det är svårt att klämma in att hänga upp ljusslingan, skit i ljusslingan.
                detsamma gäller de flesta andra punkterna på listan. det var få saker som var viktiga, så känner man att man inte hinner med, så stryk sakerna. det mesta var ju rena nöjen.

        Och jag är trött på personer som inte förstår vad stress är. Stress handlar inte om jobb. Jobbet kan vara en bidragande faktor till ens stress, men allt annat i livet bidrar lika mycket. En arbetslös person kan uppleva mer stress än en person som jobbar 10 timmar per dag. En person som har en lista som ovan kan vara minst lika stressad som en person som jobbar. Sluta med fördomen att stress kommer av ett ”vanligt” jobb. Stress och jobb är inte samma sak och behöver inte höra ihop alls. Läs på och lär dig vad inre stress innebär istället för att föra fördomar vidare

          Men om man blir stressad av ’fika’, ’teater’ och ’bada’ så är det ju enklare att utesluta detta än om man blir stressad av att ha ett fulltidsjobb som man måste ha för att kunna betala hyran, alltid ligga lite efter med hämtning av barn, försöka handla + få i dem mat innan de är supertrötta på kvällen – och eventuellt sedan, om man har tid och pengar, försöka få ihop en fika med en närstående eller en fest.
          Oavsett vad man råkar bli stressad av så är Elsas ’fullspäckade’ schema superprivilegierat.

            Men exakt. Ta bort en fika då och slappa på soffan istället!

            Igen – läs på om inre stress. Om det var så enkelt att ”utesluta” hade inte så många gått in i väggen. När man väl är stressad på riktigt så vet man inte alltid exakt vad som stressar än, därför man behöver professionell hjälp. Det är inte så enkelt som att bara sluta fika. Lär er om ämnet istället

              Tror du på riktigt att Elsa håller på att gå in i väggen genom att hänga upp ljusslingor och fika så ta din oro med henne. Ingen här förutom du pratar om stress dessutom – det handlar om att Elsa kallar veckan ’fullspäckad’ när det mesta är rent nöje.

              Och om det nu är som du säger att det ’inte är så enkelt att bara sluta fika’ så är det i alla fall fortfarande mer privilegierat att ha fikastress än att ha stress över om man faktiskt klarar att försörja sig alls och inte ens kunna tänka tanken på om en ’teaterdejt’ hade gjort en mer eller mindre stressad.

                Ja. Det där bevisar bara okunskapen kring stress. Du kan gå in i väggen genom att sitta på en stol eller ligga i en soffa merparten av din tid. Stress är psykiskt. Det har inte med vad du gör att göra, utan hur du känner. När du blir utbränd pga jobb så handlar inte det om sakerna du gör på ditt jobb, utan det handlar om att du aldrig varvar ner din hjärna. Det sorgligt faktiskt att så få förstår sig på stress, inte konstigt att sjukdomen ökar

                  Men igen, tror du Elsa är på väg att bli utbränd?

                  Svarar du alltid på det här viset?
                  Om en vän säger: ’jag fikade med pappa i onsdags, och sen gick jag lite på loppis’ så svarar du: ’Läs på om inre stress! Vilken okunskap! Du kommer bli utbränd!’. Då säger vännen: ’Oj, visste inte, går genast hem och tar igen mig – ska tappa upp ett härligt bad!’, och du: ’Du kan gå in i väggen genom att sitta på en stol eller ligga i en soffa!’

                  Visst, det du säger är inte osant, men det är inte heller särskilt relevant här. Tror du kan sluta nu med din förfäran om ’okunskapen runt stress’, har närstående med denna problematik och vet allt du nämner sedan tidigare.

                  Skillnaden är ju att de allra, allra flesta inte kan välja bort jobb av det enkla skälet att vi behöver pengar för att ha en fungerande vardag i dagens samhälle, men alla kan välja bort en fika. Hur kan detta vara svårt att förstå?

              Läste på om stresshantering och där står bla att man ska vara fysiskt aktiv, bygga socialt kontaktnät
              och hitta sätt för återhämtning. Elsas lista består till 2/3 av sådana punkter och jag hävdar fortfarande att man är i en privilegierad ställning om man blir stressad av att boka semesterbiljetter och bada badkar.

              De flesta av oss har knappt tid/råd att tänka på saker som:
              – halloweenfest
              – dejtdag med teater och middag
              – fika med pappa
              – boka sista Gotlandsbiljetterna
              – köpa halvårskort och PT-träning på Friskis
              – bokklubb
              – hänga upp ljusslinga på balkongen
              – bada badkar

              Vad ska vi utesluta för att inte gå in i väggen? Jobba, handla, laga mat, hämta barn? Samt för att få ytterligare tid för stresshantering genom att då vara fysiskt aktiv, bygga socialt kontaktnät och hitta sätt för återhämtning?

                att bli utbränd och vara stressad beror inte på mängden uppgifter du har att göra. Rekommenderar också att du läser in dig på stress och vad som påverkar den. Och då pratar jag inte om att vara stressad medan man springer till bussen utan den långvariga farliga stressen. För den kan man ha även om man inte har något alls att göra om dagarna.

                  Jo, det är ju ganska självklara grejer du kommer med, men det är ju inte det det handlar om. Igen, INGEN, inklusive Elsa, har pratat om stress – förutom du. Menar du att ingen borde jobba, fika, dejta, bada, festa, podda, fota för att vi riskerar att gå in i väggen då?

                  Precis! Människor alltså. De blandar ihop stressade situationer med stress, det är så fel det kan bli

                  Att du börjar jiddra om risken för utbrändhet här är ju lika relevant som om någon kommenterat:
                  – risken för allergichock vid användande av halloweensmink, eller fika
                  – risken för att halka och slå sig när man arrangerar ljusslinga på balkongen, eller kortslutning!
                  – drunkningsrisken vid badkarsbad
                  – risken för överträning

                  Visst, allt detta kan hända men det är liksom inte det saken handlar om…

      Fast har du ens läst hela inlägget…?

        Hur menar du?
        Borde jag tagit med att hon äter fem clementiner om dagen också?
        Annars är det väl inte så mycket mer info i inlägget.

      influencer är inget jobb, det är lull lull. fullspäckat jobb verkar det som att hon har.

      Puh, hur hinner hon? Skulle ju bli alldeles slutkörd av en sån vecka. Lite småärenden, dejt-DAG, fika med pappa, hänga upp ljusslinga OCH bada badkar. Oh my.

        – dejtdag med teater och restaurang hade vi en 2011 – det var härligt!
        – fika med pappa gjorde jag i juni
        – ljusslingan skulle jag hänga upp i helgen men den funkade inte, kanske får jag köpt en ny på mellandagsrean…
        – badkar har jag inget.

      Jag ser inget konstigt med hennes vecka, tycker tvärtom att den ser lagom full rulle-späckad ut. Jag tror du underskattar hur mycket tid/energi som krävs för att jobba med BRA innehåll till sociala medier/reklam, särskilt när man som t.ex. Elsa eller Sandra Beijer inte bara agerar modell för kläder/produkter på en bild några ggr i veckan, utan också jobbar mycket praktiskt (tex med foto-redigeringar, inköp/städande, planeringar av poddämnen, eller ta emot gäng av brudsällskap som ska prova klänningar, etc).

      – Fota samarbete = jobb
      – Podda = jobb
      – ha provningar = jobb
      – filma en sak = jobb
      – lite småärenden = privat eller jobb så kan det vara tidskrävande att springa runt på stan
      – provningar = jobb
      – halloweenfest = privat + kanske jobb pga innehåll till blogg
      – dejtdag = privat + kanske jobb pga innehåll till blogg
      – bokklubb = jobb eftersom det körs via hennes blogg
      – ljusslinga = privat + kanske innehåll till blogg/inspo

        Lägg till att de ska skriva givande inlägg om allt content också. Plus hantera alla kommentarer och frågor.

        En annan är ju i alla fall ledig när jag lämnar kontoret, de är ju ständigt uppkopplade på sitt jobb.

      ?

    Tycker att din kommentar om stroke var onödig. Att påpeka att den sitter illa är en sak. Jag har har arbetat många år med strokepatienter och vet vilket lidande det är. Tror faktiskt att det finns folk som kan ta illa vid av din kommentar. Tycker att man alltid kan tänka en extra gång om man ska skoja till det med sjukdomar.

      Om man ska tänka på allt och alla som läser så kan man ju inte skriva någonting alls. Alltid någon som tar illa upp.
      Pappa fick en stroke, men jag tar inte illa upp.

        Man tar inte illa upp men det skapar dålig stämning, log genom hela inlägget tills jag läste det.. en mood killer

          Ok, låt oss då sitta tysta. Så att det inte blir dålig stämning för dig, miss Känslig.

        Man behöver inte ”tänka på allt”, men man kan sparka uppåt istället för neråt. Det är inte så svårt, och det är inkluderande.

          Som…? Tråkigt att bara få skoja om heterosexuella, vita, rika män och inget annat.

            Hur är det tråkigt? Det är totalt outforskat område och knappast uttjatat.

      Jag har rätt svart humor och tycker att i princip allt går att skämta om. Det beror helt på hur det läggs upp. Det är inte en trevlig värld att leva i där viss humor censureras.
      Du säger att någon kan ta illa upp, är du medveten om att folk tar illa upp över precis allt? Verkligen allt?

        Det är jag fullt medveten om. Reagerade av någon anledning just på detta. Tyckte inte att det var roligt, mest elakt. Annars har jag själv både dålig och ganska rå humor.

      Men sluuuuutaaaaa! Jag orkar inte mer moralpanik i den här bloggen!! Kan inte kommentarsfältet få va som det varit? Så jävla trist att det här kommentarsfältet håller på att bli som alla andra bloggars! Och ”spekulera inte i graviditeter” (???!) varför inte då??

      Trist!

        Varför man inte ska spekulera i andras graviditeter? Det är inte din jäkla ensak. Tänk, bara tänk dig detta. Någon har precis fått ännu ett missfall, magen är i uppror på grund av att man är en emotionell ätare och går kanske upp lite i vikt. Sen börjas det viskas om att man är preggo och man vill bara skrika ut att ”nej!! Barnet är dött, precis som alla mina andra och jag bär enbart mina känslor av sorg som en enda stor trasslig klump i magen” men det gör man inte, för man vill vara trevlig och skrattar ut ett ”nejsch, bara lite bullar ?”.

          Men skrik ut det istället då, så blir folk tysta. Vad är problemet? Börja kommunicera, vad faaan…

    Vad är problemet med sponsrad fest?

    Marie Serneholts söner har fått sina namn nu. 🙂

      Nicholas och Philip.

        Är de kungliga?

          Wannabe-kungliga?

            Hur hittar man ett perfekt namn i mitten av wt och wannabe-royal? Hur orkar man vara så bitter?

    Så trött på Isabella!!!

      Jag också! För mig är Bella bara Sveriges yngsta tant..

    Varför är du arg? Är du arg helt allmänt, eller?

    Ni kanske ska ha mer kontroll över vad barnen ser på?

    Varför ska man anpassa sig för barnfamiljer? Gå och glo på nåt annat ?

      För barnfamiljer tror att hela världen snurrar runt dom ?

        Man vill väl kunna sätta lille theodor framför surfplattan och youtube medan man själv gör nåt annat utan att han ska råka se något olämpligt. Ska man som förälder behöva kolla vad ens barn pysslar med medan plattan är barnvakt nu också!?!?

    Idag är jag mest förundrad över att hon behöver sminkas av en MUA inför en flygresa på 6-7 timmar.

      Hade samma tanke… ”Team of strong women” skriver hon på Instastories under förberedelserna inför Dubai men jag tror de flesta definierar ”stark” som något helt annat än att ha en hel stab av anställda som fixar varenda detalj… inklusive den tydligen livsviktiga stylingen inför en lång flygresa.

      Skulle vara väldigt befriande – OCH garanterat gynna företagen att ngn gång se henne i jeans, t-shirt, håret i knut & osminkad. Så som vi flesta skulle välja inför en långflygning. Tycker också att det är väldigt nonchalant att lägga upp så mycket på Instastory på barnen och Hampus, kan inte kännas roligt för Odd. Skilda föräldrar har nog alla mer eller mindre svårt att se sina barn med ’den nya´- oavsett om relationen är bra eller inte men när det dessutom skall visas offentligt….

    Vadå måste du leta upp och ta bort kommentarer som spekulerar om graviditeter?! Är det sååå farligt verkligen?

    Bellas stalker släpptes ju tyvärr och har igen varit utanför Bellas hem, så obehagligt, tycker synd om henne det måste vara fruktansvärt påfrestande.

      Ja. Det kan vara farligt. Faktiskt. Då det kan vara otroligt känsligt för personen i fråga, man har ingen aning om hur situationen ser ut för dem.
      https://bloggbevakning.se/2017/11/13/en-gang-alla/

      Bella har själv släppt kommer om frågor på om hon är gravid.

        Och? Är der här bellas blogg eller?

          Suck! Dryga fan

            ? kasta inte sten i glashus nu

          Vem fan bryr sig. Vart är hennes livvakt nu?

        Tror du verkligen att det är Bella som godkänner kommentarer på bloggen?

        Ja, men det betyder inte att det är okej. Hon gör det för att öka antalet läsare. Vi kan bättre människor än så.

      Sett honom. Tror efterbliven, inte helt vaken så att säga.

    Du får väl ta och ha lite kontroll över dina barn istället för att klaga på innehållet i videon?

    Känns som att det är någon från den Youtubekanalen som gjort inlägget, vill väl få upp följarantalet från 99.. 🙂

    Vilka här hade med handen på hjärtat tackat nej till att få sitt bröllop, födelsedagsfest, halloween, whatever sponsrat? Jag hade gladeligen tagit emot spons för mitt bröllop. Är säker på att gästerna skulle ha lika roligt ändå. Kanske till och med lite roligare då man kan fläska på lite mer än med egen budget.

    Säg vad ni vill, men avundsjukan lyser tydligt hos er som skriker ”opersooonligt!” bara för att någon inte betalat själv.

      Aldrig bröllop el liknande. Spec inte ringar. Möjligen nån halloweenfest isf.

      Jag struntar fullständigt i huruvida festen upplevdes personlig eller opersonlig och skulle själv ha noll problem att ha en sponsrad fest. Tänker bara att Bella inte verkar ha något eget liv alls utan allt är content, spons, samarbeten, pengar pengar yta yta yta, visa upp visa upp visa uuuupppppppp. Och då känns sponsrad fest bara som ytterligare en show off i hennes låtsasbubbla som i sig känns rejält opersonlig.

        Ja eftersom det vi får se är det hon visar upp så är det klart att det upplevs som att allt är content och samarbeten.

          Frågan är om festen endast är sponsrad med gratis produkter och tjänster eller om Isabella tjänar stora arvoden i marknadsföring av dessa företag. Jag tror helt klart på det senaste. Hon kan lätt ta minst 50.000kr per företag för att de skall få synas på blogg och instagram. I så fall fick hon in några hundratusen kronor på att annordna den där festen.

      Sponsra mig med allt! Inredning, bil, mat, kalas etc. No shame.

      För mig spelar det ingen roll. Halloween är som gjort där spons 😀 det handlar däremot om hur man/hon reklammarkerar och förmånsbeskattas.

    99 prenumeranter, good try att få folk att klicka in på din kanal…

      Lätt att det är de själva som lagt upp. Kollade lite, kommer aldrig att göra det igen. Och han ska snacka som Haag-bröderna. Fy fan va fjantigt

    Det där var väl för guds skull inte ett otrevligt svar!!! Herregud…

    Så trött på Isabella! Fler?

      nej. Men så följer jag inte henne heller. Mer trött på allt letande av fel kring bella.

        Håller helt med!

      Bästa inläggen ju

    Hampus ????????

    Läste att hon är orolig för hennes dotters pass. Hon är bara ett halvår på kortet. Snart kommer vi se an annons ute för ”head of passports”

      Det där var inte kul ?

        Jodå

    Tycker det är jättebra att Bella anställer nån som gör jobbet som head of passports. Bra för svenska ekonomin osv. Sen kan man tycka att hon och O kanske borde haft koll på det där, men allt blir nog mycket bättre nu ifall hon anställer en. Bara hon inte tvingar O stå för hälften av lönekostnaden

    Varför kunde inte H få kostymen uppsydd enligt hans mått? Eller är det bara Queen B som skall få det?

      Det är nog upp till sponsorn att avgöra

      Ja man ser ju vart sponsorpengarna gått så att säga. Bella maxar medan stackars Hajen får något som ser överkört ut. Den måste legat på restlagret.

        Eller hur, trist ju…

    Tycker hon ser tjock ut i dom!

      Verkligen en fin kommentar?

    Jag undrar lite varför hennes barn inte har bälte i hennes ig video.. Oansvarigt ?

      Gissar för att det beror på att de ”bara” åker från gaten till planet och att Arlanda inte har barnstolar i sina transportbilar och att Bella då inte kände att det var nödvändigt att spänna fast dem alls. Typ.

    Måste fråga eftersom jag på mitt jobb inte längre kan lägga ut en enda bild utan skriftligt godkännande av personerna på bilden. Hur fungerar GDPR för bloggare. Festen måste ju eftersom den är sponsrade och utförd av Isabellas företag (hon har ju inte som privatperson själv suttit och ringt om spons) som en del av hennes arbete: marknadsföring av andras produkter på sociala medier. Måste inte då alla som medverkar på bilderna godkänna att de används av företaget, alltså Isabellas företag?

      Vi väntar alla på prejudikat från EU-domstolen. Men tror du kan få rätt så småningom, för mkt pengar att tjäna så Instagram, blogg etc ligger pyrt till. Helt klart måste iaf hennes anställda, varav alla var med på partyt, ha godkänt att hon får publicera bilder på dem.

      Jag trodde att GDPR handlade om personuppgifter och att foton inte ingick i den kategorien. Tänkte skvallertidningar, dagstidningar, och även denna blogg ligger illa till annars.

      Hatar gdpr

      Jag vet inte hur fristående bloggare brukar göra, men GDPR gäller inte om din verksamhet har utgivningsbevis. Medieföretag har detta automatiskt. Bonnier tidskrifter som jag tror äger Tailsweep (?) har nog full koll på det. Bonnier brukar alltid ansöka om bevis om det behövs..sajter som som hitta.se har exempelvis gjort det och på så sätt kan de lagra personuppgifter.

    Varför skämtar du om Stroke bloggbevakning? När du själv får en eller din mamma är du nog inte lika skämtsam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.