Jonna Jinton välkomnar vintern på värsta tänkbara sätt!

Jonna Jinton vill embraca vintern och välkomna den med öppna armar och gör detta genom att bada i en sjö som redan börjat få ett lager is på sina ställen.
Herregud, jag mådde fysiskt dåligt och fick både kallbrand och frost i mustaschen bara av att titta på hennes video.
Välkommen vinter – välkommen lunginflammation!

Jag kan på min höjd tänka mig att gå ut och sparka lite i någon lövhög men det är så långt jag sträcker mig när det kommer till att välkomna hösten.
Vintern kan glömma ett välkomnande! Jag kan vinka hej då till den om jag sitter på ett plan mot varmare breddgrader men annars? Nä.

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Älskar vinterbad!

    Jag har frågat min sambo om vi kan åka och ta ett dopp i sjön nu, det var han inte så sugen på att göra. Vi har däremot sagt att vi ska sova ute på altanen över jul, något som jag verkligen ser framemot ?

      Jag hade velat ha en miljon för att sova på altanen!! Gahh!!

    Fy Fabian det här värker i kroppen av att se? var tog sommaren och 33 grader vägen?

    Ulrica Hydman Vallien brukade ta ett morgondopp bakom huset i Småland varje dag året runt.

    Lunginflammation får man ju däremot inte för att det är kallt..

      Haha som med folk som på riktigt tror man blir förkyld av att inte ha typ vantar ?

        Ja herregud såna människor vill man ju bara strypa med deras jävla vantar och halsdukar. Vet folk inte var en basic förkylning kommer ifrån?!

          Fast strypa dem va väl lite att ta i kanske..

          Folk kopplar ihop det med kyla för att förkylningar oftast kommer då, men det är egentligen för att vi är inomhus mer just för det är kallt. Men det är bara lättare för bakterier och virus att spridas inomhus.

            Influensavirus överlever bättre i kylan, googla det du.

              Nämnde jag att det var den absolut enda anledningen eller? Lägg ner den nedlåtande tonen

          Jag tycker Jonna är en fantastiskt inspirerande person. Även när hon badar isbad. Kan önska att jag hade modet att göra samma sak.

        Fast har man redan ett virus i kroppen så kan det bryta ut och bli värre av att man fryser

          Immunförsvar. Är det svagt och du går omkring och fryser och du blir smittad av ett virus så blir du sjuk. Sjukdom är kroppens sätt att säga att vi ska ”tagga ner” och sköta om oss bättre.

        Vantar/handskar är dock bra att använda eftersom det blir enklare att undvika att få baciller på händerna 🙂

        Så det är inte bara wt att inte ha vantar, man blir förkyld också?

          det är bara wt som blir förkylda 🙂

    Man ska frysa in vinter och svettas in sommaren – bästa sättet att hålla sig frisk enligt mina barns 92årige, kärnfriskegammelfarfar.

      Precis så sa min farfar (blev 94) och jag har sällan varit förkyld?

      Vad innebär det rent konkret?

        Att man Inte ska klä på sig dunjacka i september när det är + 10 grader och inte heller ta av sig dunjackan i mars när det är -10 grader (som influencerna – de börjar med ”vårinspo” 26 december och går all in vår 1 januari.)

    Akta för att gå ut, har hört att stalkern rör sig i ditt område. Och akta dig för att sätta dig på ett plan, då riskerar du att få skit av miljöaktivister och att folk bojkottar din blogg.

      Och akta dig för att göra en reklam där någon annan stylar ditt hår med en 5000kr stylinggrej och i nästa story upprepa ett par gånger att ”I can do my own hair now”. ?

        Eh varför skulle jag göra reklam.. haha? Men jag såg att Bella gjorde det ja haha och fick hjälp med håret. Ja det ska såklart hånas här, kommer nog snart ett inlägg. ? Då kan hennes färg diskuteras lite till också. Men vad har det med stalker och miljö att göra, eller menar du att C ska akta sig för att göra reklam också? ??

    Bastubad plus dopp i snön = nice

    Sverige är så vackert

    Det är vinter hos mig med men ser lite annorlunda ut. Jag ligger och solar på min balkong, blickar ut över havet och funderar om jag orkar gå ner till poolen eller ej.
    Ingen risk för lunginflammation här icke 😉

      Det är lika stor risk med lunginflammation oavsett i vilket klimat man befinner sig i 😉

        Du fattade inte att det var ett skämt från Camcams sida, som jag hakade på.

        Oavsett så har du fel. Finns forskning som visar samband mellan klimat och lunginflammation.

          Nej det framgick inte att det var något skämt du hakade på? ? var tvungen och läsa camcams inlägg igen och förstår fortfarande inte hur din kommentar var kopplat till något hon skrev.

    Förstår inte vad det här med att man blir sjuk av kyla kommer ifrån. Tvärtom är det bra med nedkylning vid infektion.
    I värme trivs bakterierna bättre.

      Är nog samma människor som tror att pencillin och antibiotika kan bota deras snoriga och lätt täppta näsa

        Eller inte kan stava till penicillin.

          Ja herregud jag missade en bokstav jorden kommer gå under och himlen faller

            Du missade punkt också.

              ?

      Det är inte bra med nedkylning vid en infektion. Blir du rejält nedkyld blir ditt immunförsvar försämrat.

      Sjuk av själva kylan blir du dock inte.

      Luftburna virus, som influensa och RS, överlever dock längre i torr, kall vinterluft. Vet inte hur många som faktiskt syftar till bakteriella infektioner när de snackar väder? Jag inbillar mig att de flesta vet att sår läker sämre på sommaren exempelvis. Å andra sidan verkar ju många tro att man blir sjuk av just kylan, så jag kanske överskattar folk 🙂

    Jag embrace’ar vintern under en filt med en kopp te och tända ljus – är inte alls lika modig som jonna ?

    Ammar inte hon? Aj aj i tuttarna! Haha

      Har hon skaffat barn? Inte läst hennes blogg på länge så jag verkar ha missat..

      hon har inga barn, så troligtvis inte

        Har det inte stått om henne en massa, nybliven mamma med Jockiboi?? Eller de kanske inte är samma person…

          Inte samma jonna

          Haha dedär drägget jockiboi skulle aldrig kunna få en tjej som jonna jinton

            Det där var bara äckligt skrivet Hanna. Dessutom ”får” man inte tjejer. Men tycker det är så sorgligt att man ska se vissa tjejer som ”mer värda” än andra. Det är varken något fel på denna Jonna eller på Jonna Lundell.

              Oh here we go med att märka ord. Aja ok: Få tjej/få kille = bli tillsammans med. Ingen tjej är med värd än nån annan tjej, ingen kille är mer värd än nån annan kille. Men sen är det så att vissa tjejer, och vissa killar, har högre standard än att bli ihop med någon som varit med i kungar av Tylösand, som sedan haft en blogg där han kletar in sig i bajs och idkar samlag med en dammsugare. Du kanske tog illa upp av min kommentar, men jag står fortfarande för att jag skrev så.

      Jag tror du ev tänker på Jonna Lundell?

    Hade jag kunnat hade jag gjort likadant ❤

    Allt har ju blivit negativt på den här bloggen? Är det bara jag eller märker någon mer skillnad på hur inläggen vinklas till något negativt? Riktigt tråkigt faktiskt, har läst den här bloggen länge och känns som att det blev så nyligen.

      Ja jag upplever att inläggen skrivs på ett sätt som uppmuntrar till negativa kommenarer. Det har inte varit så förr och vet inte vad som hänt. Är ofta väldigt hård ton bland kommentarerna och jag tror att det beror mycket på hur inläggen skrivs.

        Känner samma, finns ofta en negativ vinkling

        Fast just detta inlägg är väl inte vinklat till något negativt och uppmuntrar inte direkt till negativa kommentarer. Men visst skrivs ofta inläggen på ett sätt som uppmuntrar till negativa kommentarer, alltid inläggen om Calle och Bella t ex. och visst sätter det tonen bland kommentarerna, det påverkar. Camcam vet vad hon gör.

      Tycker det är konstigt att vissa bloggare/influensers så lätt slipper undan. Kränkande kommentarer om den ena får stå kvar, men om en annan- så rensas det . Tävlingar som inte följer regler hos vissa ska absolut anmälas , men tystas ner för andra. Trovärdigheten minskar ju hos bloggbevakning …om det fanns någon från början…

        Tävlingar är okej så länge det krävs en prestation mer än att bara dela och tagga personer, en prestation är att skriva en kommentar helt enkelt eller svara på en fråga. Men ja det är märkligt hur kränkande kommentarer är okej om vissa men inte om andra. Att vissa ser inavlade ut t ex, hade det skrivits om andra så hade det direkt raderats och det hade blivit ramaskri.

          Jaha, så en prestation är att skriva ”jag vill vinna”? Och hur väljer man den som ska vinna sedan då? Det blir ju att välja någon av dem – ett lotteri.

            Ja att skriva något eller svara på en fråga räknas som en prestation, det är godkänd tävling då men inte att det bara ska taggas och dela. Låt bli sådana tävlingar då om du känner att det är olämpligt, men du kanske blir den som vinner ?

              Det räknas bara om det går att bedöma en prestation. Inte bara svara på en fråga lol. Ex en motivering varför man ska vinna är en bedömbar prestation

          Det krävs en bedömningsbar motprestation. Det räcker således inte att skriva ”Jag vill vinna”.

        Trovärdighet? Får man mer trovärdighet ju elakare kommentarerna får vara? Spårat ju. Bra att skiten rensas bort tycker jag. Det är mycket hat härinne.

          Du förstod nog inte vad jag menande. Trodde jag var tydlig …Trovärdigheten handlar om att olika bloggare behandlas olika, och då handlar ju inte bloggen om att ”sätta dit fuskare” , utan om bloggarens personliga åsikter.

      Jag tycker alltid det varit en väldigt elak underton. Det funkar att läsa då o då men skulle aldrig vilja vara bland sådant ”sätt” i verkliga livet. Väldigt elak o munter ton, och så alla ”jag vet bäst” kommentarer som kommer med det

      Det är höst i Sverige. Lär ju bli trevligt igen i maj

    Vinterbad är ju underbart!!! Hur skönt och uppfriskande som helst. Har ni ens testat?

      Ja, älskar vinterbad! Bästa sättet att håll sig pigg och frisk under vinterhalvåret plus go adrenalinkick!

      Där jag bor är det ett gäng som badar en gång i veckan hela året om. De påstår att det är veckans höjdpunkt medan jag själv är alltför pysig och frusen för att utsätta mig för sånt?

      Skulle verkligen vilja!

    Huuuuh vilken galning! Fotade några snajsiga gravidfoton bland höstlöven lättklädd och höll på att dödens dö

    Vinterbada är bland det bästa som finns! Så skönt med bastu och sen dopp i en isvak //finnen

    Bella har lagt upp en video på där hon lär sig styla sitt hår utan hjälp från Emelie. Bara det att Emelie gör allt jobb, förutom en halvdan insats från Bella, och tada! Nu har Bella lärt sig styla sitt eget hår. Otroligt.

      Tada! Amazing! I can style my own hair now, with help from my personal stylist. It perfect! I’m so happy. I can style my own hair!

      Seriöst, och detta får hon betalt för?!

        Och den där brund-utan-sol-kanten på hennes panna?

          Kan inte titta på något annat.

          Inte snyggt! Varför säger inte hennes vänner något? En ”skönhetsdrottning”- med den randen?

        Undrar om Dyson betalade extra för det härliga mjukporrsskimret?

      Vissa är verkligen lättlärda;)

      Kollade på den och tänkte, är inte detta exakt samma typ av hårpryl som hon använde och hyllade för ett par år sen? Sån babyliss värmeborste? Då lyckades hon ju varje dag att fixa sitt eget hår. Sen är det tyvärr lite svårt att fokusera på vad hon säger när hon är orange som en morot i ansiktet. Jag sitter och försöker funderar ut om det är en spraytan som gått banans ( som när Ross spraytannar sig i vänner) eller om hon har sminkat sig i mörker.

    Camcam – Vad kan Jocke och Jonna tjäna på att ha 24h live? Tänkte efter att allt är skattat , betalat de anställda osv.

    Vad tjänar de på att bara ha 500 tusen tittare på en vlogg? Vore intressant att veta på ett ungefär vad Youtubers tjänar på att lägga upp videon.

      Bara ? Inte så bara då vi är 10 miljoner sommbof i Sverige

        De har mer men tog ett exempel! 🙂

      Intressant. De tjänar nog en hel del, multum men hur mycket exakt är svårt att säga. Men de tjänar mycket pengar på barn.

      De finns på phub också.

    Brrr avskyr att frysa!

    Idag såg jag en reklam utan Zlatan…

    … Skojar bara.

      Haha men den för tvn där de skämtar om att han är med i massor av reklam är ju kul!!

    Precis vinka hejdå till vintern på planet och jag tänker även räcka ut tungan. Nej tack till lååånnggaa vintern.

      Så mycket som vi flyger lär vi få mindre och mindre vinter framöver… Du vet att det går nattåg ner till kontinenten också? Sov dig igenom Tyskland och halva Frankrike. *Zzzzzz*

    Det är du det Camilla! *ler brett* De flesta av oss hatar att frysa och gör vårt bästa för att behålla värmen, men det finns tillfällen när man kan härda kroppen som det heter och det är ingenting nytt. I vissa nordamerikanska stammar fick pojkarna vackert ge sig ut och ta sig ett isbad på morgonen för att lära sig kontrollera kroppens reaktioner. Inspirationskällan som hon nämner (och som du helt undviker att skriva om?….) Wim Hof är världsberömd för sin kroppskontroll. Han plus en testperson har suttit i ett kylrum, testpersonen skakade som ett asplöv efter ett par minuter, Wim var helt ”cool”. Men! kroppstemperaturen skönk hos båda två!! Skillnaden var/är att Wim har lärt sig behärska sin kropp likt en indisk fakir. – Själv tycker jag att sommarens kalla morgondopp är otroligt uppfriskande, kring + 16 grader. När det är +20 eller mer så ”vaknar” inte kroppen lika bra.

      Jag veeeet! Jag kollade på en film med Wim Hof igår när han simmade omkring bland isberg – helt oberörd.

    TACK Jonna för att du inte ”tog tillfället i akt” och filmades i stringtrosa – som 99% av alla influencers skulle ha gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.