Vad är det 40% av Sveriges befolkning inte vill vara utan på sin semester?

……. truuuuummvirvel!!!

Rätt svar är mobiltelefonen!

Alltså B U L L S H I T att det bara är 40%. Det är personer som fortfarande lever i förnekelse till att dom är telefonberoende. Den siffran måste ligga på minst 70-80%

Hur mycket skärmtid har du? Är du mobiltelefon beroende?

Det första jag gör när jag vaknar är att snabbt kolla igenom allt. Efter ett träningspass drar jag fram telefonen för att se om det har hänt något. Jag svarar på mail långt efter ”vanliga” arbetstider och är ständigt ute efter inspiration till mina egna kanaler. Ja, vi lever i en uppkopplad värld och jag kan sköta mitt jobb ifrån en mobiltelefon.//Paula Rosas

Jag tror inte heller att det är 40%.
De enda två personerna som jag kan se utan mobiltelefon på semestern är min pappa. Och Calle Schulman.
Dock knallar ju den sistnämnde runt med en iPad i högsta hugg för att föreviga semestern på Instagra, så jag tror inte riktigt det räknas som ”mobilfritt”.

Frågan är ju hur många som hade kunnat vara utan mobilens funktioner om man fortfarande fick använda den för att fota med. Särskilt på semestern. Då fyller ju telefonen ett helt annat syfte än att bara kolla uppdateringar på.
Kamera, kartor mm.
Allt som krävde flera olika prylar tidigare finns nu inuti telefonen.
Jag lyssnar alltid på ljudböcker på semestern och de finns i mobilen, men jag skulle lika gärna kunna göra det på en iPod. Lite krångligare med definitivt mobilfritt!

Kanske kan man börja med lite villkorad användning på semestern?
– Ta din ”fötter mot hav-bild” och publicera på sociala medier – sen lägger du undan telefonen? Deal?

Känner du trots allt att du skulle vilja vänja dig av med ditt telefonanvändande så listar Paula fyra tips på sin blogg. 

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Linnéa Claesson årets jurist utan att ens vara jurist. Grattis!

   haha what? xD hur går det ens ihop? jurist är väl en skyddad titel?

    Nej det är det inte. Advokat däremot är det.

     Haha nästan ordagrant på samma sekund.

     Fillipin! ?

      Ja fast mjau var ju faktiskt först

    Nej det tror jag inte. Advokat däremot.

    Nope.

   Fast hon pluggar väl ändå juridik, troligtvis med målet att ta examen. Så himla konstigt tycker jag väl inte att det är 🙂

    Fast jag kan förstå att folk reagerar. Det är ändå en bedrift att fakiskt slutföra sin utbildning(det sitter många med halvfärdiga utbildningar i alla möjliga ämnen) , och då känns det lite konstigt att någon som skulle kunna gå sin första vecka på programmet utses till årets jurist. Nu antar jag att Linnea har läst längre än så, och jag vill inte förringa allt bra hon gör, men jag tycker nog att just årets jurist när man inte har en examen är onödigt.

   FACEPALM

  Jag är i allra högsta grad mobilberoende men på semestern så lägger jag in den i kassafacket och där får den stanna tills vi åker hem.

   Jag med. Har inte ens med den ut för att fota.

  Här är en av de 40 %!

   Trött morsa här… *inte en av de 40% Semester = mobilfritt.

   Jag är med en av de 40%
   Kollar bara på mobilen när jag är själv och skulle lätt klara mig utan den. Skulle aldrig ha den framme på middagar eller när jag umgås med andra.

    Men då är det ju inte mobilfritt om du använder den? Haha

  Absolut inte. Min hund alla gånger över en telefon.

  Nej, men jag är mobiltelefonberoende.

  När vi är på semester har jag bara telefonen när vi kommer tillbaka till rummet. Ger den till min sambo. Far ofta dit vi kan åka saker för sonen älskar det men jag är den enda som inte mår illa av det så jag åker. Sambon tar bilder. Skuööe han också åka skulle dom nog bara ligga i fickan. Tycker det är skönt utan. Men kul att skicka bilder på kvällen till sonens farmor och mormor och morfar. Hans farfar är alltid med så han ser ju själv. Och han är en person som skiter i telefonen kan ta nån dag innan han märker att strömen är slut

  Paula släpper sina ”forskningsresultat” med jämna mellanrum helt utan källhänvisning. sist var det att kvinnor väljer att föda barn i yngre åldrar än tidigare ?

  Jag har inga problem att vara ifrån luren. Använder den som klocka och kamera.
  Är jag med vänner åker den inte fram om ja inte vill ta en bild.
  Har inte FB, instagram mm.
  30år och sitter ofta ensam (då andra måste dokumentera allt) och kollar på vänners prydnadssaker eller gullar med något djur.

  Så jag älskar att fota och gör det året om med mobilen även på semestern. Sen lyssnar jag mycket på poddar med mobilen, perfekt på semestern!

  Är också helt beroende av min telefon, vilket är rätt tragiskt.
  Kanske ska prova att skippa den nästa semester.

  OT. Hur mycket använder ni gilla-knappen? Alltid när i läser något ni håller med om eller är det när något är riktigt bra? Många kommentarer har 1 likes efter sig. Är det författaren som likat sig själv? brukar ni göra det? (jag brukar intelika mig själv, men blev nyfiken) ?

   Gillar mina egna ibland i öppet spår om det är 200+ kommentarer, för att hitta tillbaka lättare. (Lyser ju gult)
   Annars gillar jag det jag… Gillar.

    vilket bra tips!

   Jag likar när jag läser något jag gillar, tycker är roligt, bra/smart skrivet.
   Inte mig själv.

   Jag gillar det jag håller med om, tycker är kul, har en smart poäng.. Ja. .Det jag gillar helt enkelt.

  Jo, trevlig helg på er skulle jag ju säga också ?

  Supermega OT.
  Var ute å krattade finanstwitter nyss, och där dök det upp ett inlägg som menade att Hajens skuld ligger på dryga 75 mille. Och om de siffrorna stämmer så blir ju genast Bellas snabba exit (hehe) o slag på stora trumman lite mer förståelig. Usch, tycker hela den här soppan känns riktigt j-kla sorglig nu när ”chocken” lagt sig. Lider med samtliga som på ett eller annat sätt drabbats. Tufft läge.

   Är en Bella-kommentar någonsinn OT?

   Ja, j#vlar vilken soppa i sådana fall.
   Det är synd om alla inblandade.
   Utom Bella som egentligen inte är inblandad men som passar på att dra på sig offerallen.

    Klart det är synd om Bella. Hon har haft ett förhållande men en kille som ljugit för henne och vad vet jag. Alla som går igenom ett uppbrott tycker jag ganska synd om, det suger första tiden även om man är den som gjort slut

  I mitt jobb behöver jag ta mig till olika möten på nya adresser varje dag. Tänker ibland på ”gamla goda tiden” med telefonkatalogen, innan GPS i mobiler mm. ORKA sitta i bilen och leta efter adressen som ligger inom ”E3” på kartan i telekatalogen. Haha. Tack gode guuuud för GPS!

   Man stannade ju och frågade om vägen bara 🙂

  Ot. Anna book har ställt in sitt event på olearys men igår såg hon ut att må prima när hon var på live show. Vad tror ni om detta??

   Ingenting

   Måendet kan ju ändras snabbt. Varje gång man blir sjuk så har man ju varit frisk dagen innan 🙂

  Kan inte vara utan Youtube och mina gojor. Först onni men har hittat en till. Josef. Åh. Och vilket gulligt par som äger honom. Talar alltså om kakaduer. När dom badar honom. Underbart. Snacka om härliga djurägare.

  Om jag åker på sol och bad-semester där man inte lämnar hotellområdet så ofta, brukar jag lägga mobilen i säkerhetsskåpet och bara kolla om någon ringt/sms:at två ggr/dag.
  På annan typ av semester bär jag med mig mobilen för kameran och kartfunktionen. Tar dock alltid timme out från sociala medier på semester. Det brukar jag förresten göra på vanliga helger också. Superskönt!

  Haha! Vi semestrar bara i vår stuga i Västra lapplandsfjällen! Ingen mobilteckning eller nät, inge eller vatten. Bara fjäll och natur. Digitalkamera för att dokumentera de bilder vi inte sparar i hjärtat ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.