Hur likt är för likt?

https://www.instagram.com/p/Brf9oI3Ap5v/?utm_source=ig_web_copy_link

Influencern Jannike ”Bisse” Ebbing har designat en sänggavel tillsammans med företaget Gardin Exinterior som hon nu visar upp på Instagram.
Personligen tycker jag den är aningens lik de gavlar som redan finns på både Jotex och Ellos, men hennes har kanske något unikt som jag missat?

Eller vad tycker ni?
Hur likt är FÖR likt?

Gavlarna finns även i grått.

Tack för tips!

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tycker bättre om formen på Bisses.

      OT. Har Engla fått Parkinson? Hon skriver i inlägget om vinterkräksjukan att hon först trodde hon mådde illa av sin medicin, Pravidel, och fick då tips om att ta Cabergoline eller Dostinex för att slippa illamåendet. Alla de tre är s.k dopaminagonister som ges bl.a vid Parkinson.

      https://www.englasshowroom.com/2018/12/15/vinterkraksjukan/

      Nån som vet?
      Kan även bero på tumörer;

      https://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=396

        Behöver nödvändigtvis inte vara just det. Själv fick jag parkinssons-medicin mot mitt restless legs syndrome.

        De är prolaktinhämmare och du som läst på borde sett att de används till betydligt mer än parkinson. Däremot undrar jag hur hennes läsare kunde veta att hon hade samma ”åkomma” som Engla, hon har väl inte skrivit vad hon fått medicin mot?

          Nä, jag har inte läst det. Undrar också vad det är och hur läsaren kunde veta det.

          Hon har en knöl på hypofysen om jag inte minns fel 🙂

    Jootex och ellos har väl samma ägare?

      Japp samma koncern

    Fråga Carl-Philip

      ??

    OT: 19 503 namnunderskrifter har kommit in på bara tre dygn för att rädda skogarna kring Grundtjärn! Jonna Jinton och hennes grannar är när att ge upp och flytta därifrån. Kommunen vill smälla upp en gigantisk vindkraftsverkpark med 200 vindkraftverk vart och ett 210m. högt vilket totalt kommer att förstöra naturen, tystnaden, djurlivet. Elen är det tänkt att den ska exporteras till Tyskland! så det är inte ens el till den lokala befolkningen! Denna vindkraftsverkparken är förstås inte den enda som byggs upp i orörd gelsbygd i Norrland, men varför inte bygga i utkanterna av industriområden, längs med motorv

      Vart ska de annars bygga dem? Centrala Stockholm?

        Varför inte, finns skog och kust runt Stockholm och mycket el behövs det också.

          Finns mer skog i Norrland.

            Men inte lika mycket vind och inget underskott på el som i södra Sverige. Dessutom behövs då distributionsnät som inte är speciellt miljövänliga samt att man tappar effekt på att exportera elen. Och inte får lokalsamhället behålla skatten heller.

        Är ju storstäderna som förbrukar mest el väl, så varför inte? Är så trött på att Norrlands natur ska förstöras för att storstäderna eller södra Sverige behöver mer el, då kan vi ju ta smällen och ha vindkraftverken här!
        När dessa vindkraftverk sätts upp förstörs inte bara naturen utan även deras turism som är en inkomstkälla för uppe.

          Vi har en hel del vindkraft i södra Sverige också!

            Ja ganska så rejält många. Våra skogar och vår natur här är också ”förstörd”. Men samtidigt, skall vi kunna erbjuda förnybar el så måste de upp någonstans ju. Ingen kan trolla

          Jag, och alla som betalar skatt bidrar därigenom till glesbygdsbidraget, även om man bor i Stockholm. Bottniabanan är ännu ett ypperligt exempel på att alla skattebetalare fick betala för något i Norrland som väldigt få faktiskt använder.. Kan inte ni på glesbygden sluta skrika att vi i storstäderna profiterar på er? Läs på först vad ni får i form av bidrag som alla är med och betalar på. Annars står det ju helt fritt att lämna Norrland.

            Kan ju bero på att Bottniabanan är långt ifrån färdig..

            Botniabanan används. Känner flera personen som pendlar dagligen längst den. Däremot är ”förlängningen” norrbotniabanan inte klar. Den som planeras mellan Umeå – Luleå. Tro mig när jag säger detta att den kommer användas!! Är uppvuxen längst den sträckan. Botniabanan går längst inlandet medans den planerade ska gå längst kusten, där största delen av befolkningen bor. Tänk bara alla studenter och alla diverse landstingfolk/politiker och tjofräs som behöver åka till främst Umeå.

            Föreställningen du har om Norrland är fel. Att Norrland får mycket glesbygdsbidrag beror på hur den gemensamma statskassan fördelas. Hade vi haft liknande system som i Norge kan jag lova dig att det varit annorlunda.

            Den norrländska tunga industri drar in miljarder till statskassan, men pengarna får aldrig stanna kvar, hence landsbygdsbidrag och bilden av Norrland som tärande.

              Ca en tredjedel av Sveriges BNP är export. En fjärdedel av Sveriges nettoexport kommer från Norrland, till det skall även läggas den indirekta exporten från övriga landets framgångsrika tillverkningsindustri som använder mycket av Norrlands mineraler i sin exportproduktion.

              Ca 11% av Sveriges befolkning bor i Norrland och står alltså för minst 25% av exporten, dvs att de står för över det dubbla i export per person än övriga invånare i Sverige – varsågoda!

        Ja, varför inte? Varför ska landsbygden bara vara till för att försörja storstäderna med el, mat och råvaror och resten av tiden föraktas som någon form av kostsamt bihang som man fnyser och skrattar åt?

      När man kan elda brunkol istället?

      Visst är det synd när de förstör landskapet, men det är inte bara så enkelt att istället placera dem i utkanten av industriområden, förutsättningarna måste vara rätt. Förhoppningsvis har de (ska iaf) utrett vilken plats som är mest lämplig och vägt alla intressen mot varandra. Och det klingar illa att exportera till Tyskland, verkligen.

      Aha, undrade vad som var anledningen till hennes kris, såg en film på insta där hon bara pratade om hur mycket hon grät, att hon vill dela vad som hänt, att hon fått ett devastating besked etcetc men aldrig VAD som skett…

      En sak du måste förstå är att det finns många högljudda människor som inte vill ha vindkraft här uppe. Men vi är också många som ser nyttan, både ur miljösynpunkt och för de arbetstillfällen som följer med.
      Vad jag tidigare har förstått på jonna (Har inte läst det senaste) så beror hennes motstånd på att hon fått för sig att bullret skulle göra att de inte kan bo kvar? Jag bor nära en vindkraftaverk och det är lugnt. I Skåne är det otroligt många som bor nära och de klarar ju sig? Det jonna och andra måste förstå är att vi alla kommer vara tvungna att göra uppoffringar för att rädda vår jord!

        Ett – inte tvåhundra.

      ÄLSKAR att hon tar upp hur den svenska staten historiskt har behandlat Norrland! Axel Oxenstierna och gänget borde ingå i historieundervisningen. Norrland är inte storstädernas Indien!

      Jonna är fantastiskt. Enligt mig en influencer i ordets rätta bemärkelse. Vi ska INTE skövla skog, förstöra urmark, förstöra djurlivet, människors hem, samers renbetesland mm för snabba, kortsiktiga jobbmöjligheter där vinsten går till t.ex kinesiska miljardärer som köpt upp ”kanadensiska” bolag och säljer elen till t.ex Tyskland. Det är fruktansvärt.

        Lite OT men, har du varit i den norrländska skogen? Den mesta av den är inte mer än 100 år gammal då den används till skogsindustrin, tycker någonstans att Sverige skulle ta ett stort steg mot att bli självförsörjande och inte exportera virke, energi, malm mm. Men är dåligt insatt.

      Eftersom vi inte vill bygga nya kärnkraftverk, vilket hade varit det vettiga så måste vindkraftverken upp även om vindkraft är en fruktansvärt instabil elkälla.

      Jag minns när det var ett himla liv på folk, när det skulle byggas mobilmaster för 10-15 år sedan. Alla ville ha mobiltäckning, men inga master.
      Idag vill alla ha ”ren” el, men ingen vill ha vindkraftverk.

        Jag fattar inte riktigt hur de vill ha det? Ta bort kärnkraften, den är dålig, men bygg fan inte nya vindkraftverk på land, för de är högljudda och inte heller till sjöss för det förstår utsikten. Bygg inte mer vattenkraft för det förfular vattendragen. Höj skatten på bensin och olja för det är inte miljövänligt. Bygg inte solpaneler för det tar för mycket plats.

        Hur vill dessa människor få el? Absolut att man ska fortsätta forska och hitta nya alternativ men tills dess måste vi ju få el någonstans ifrån. Vindkraft är ju ett av de bästa alternativen vi har och folk bah ”neej inte hos miiig. Bygg någon annanstans”. Suck.

          Om byar och mindre städer gick samman i lokala intresseföreningar och jobbade på att skaffa fram pengarna så skulle man kunna täcka ett otal ladugårdstak, tak till sporthallar och köpcentrum och skolor m.m. med solpaneler utan att det skulle ta mera plats. (Skit i politikerna, fixa det själva.)

      För att vindkraftparker behöver byggas där det är rätt förutsättningar, man gör förstudier där man studerar bland annat vindtillgång (vilket är styrande), me också påverkarn på kultur, natur och miljö. Jag förstår att vindkraft är känsligt men vår regering har som mål att vi ska ha mer förnybar energi i Sverige så då är det tyvärr ett krav. Att den ska transporteras till Tyskland är en sanning med modifikation. I Sverige förbrukar vi ca 140 TWh per år och de senaste åren har vi exporterat 10-20 TWh. I somras behöver vi importera el från Tyskland, och för min del så exporterar jag hellre till Tyskland och bidrar till mindre kol användning. Men helst hade jag haft kärnkraft.

    motorvägarna (vilket görs i Belgien och Nederländerna) och ute i Östersjön? Skriv på! https://www.change.org/p/berit-högman-don-t-build-wind-turbines-in-grundtjärn !!!

      Vart var Jonna Jinton när dom byggde fabriker i Kina för att bygga hennes mobiltelefon, hennes dator, osv. osv.

      Dom exporteras, och är alltså inte ens till för lokalbefolkningen.

      Alla vill ha dom glättiga framsidorna av våra moderna liv, men ingen vill se baksidorna, iaf. inte från våra vardagsrumfönster.

        Ja, varför vill folk i södra Sverige ha el men exporterar den från Norrland? Varför vill de ha de glättiga framsidorna av våra moderna liv men inte se baksidan och ha vindkraftverk?

          Varför vill folk i norra Sverige ha bilar men inte bilfabriker, eller glesbygdsbidrag från södra Sverige utan att se baksidan? Skolor, sjukvård m.m som vi i övriga landet får bidra med p.g.a för lite folk som bidrar.

          Jag tror nog att alla behövs för att hålla ihop landet.

            Det ska till exempel bygga en bilbatterifabrik i Skellefteå nu.

            Ja, får Norrland behålla skatteintäkterna från all industri som finns där så kan de nog betala för sjukvården själva. Ett stort problem är ju att industrierna blir mer och mer automatiserade = färre jobb = industrierna blir till mindre och mindre ekonomisk nytta för lokalsamhället och fler tvingas flytta.

            Föreställningen om ett Norrland beroende av glesbygdsbidrag gör mig så matt. Aldrig har ni funderat över hur det kommer sig att Norrland, med all tung industri som drar in miljarder till statskassan, måste få bidrag?

              Dessutom är det jättesvårt för alla små kommuner att gå runt, inoch med att fler och fler flyttar och pga all skyddsvärd natur (fjällnära skog, rennäring etc) hindrar möjlighet att etablera och utveckla inom kommunen (för att få invånare att stanna). Norra Sverige är skyddat i högre utsträckning än resten av Sverige.

          Varför vill folk i norra Sverige ha mat som framför allt produceras i södra Sverige? Vi måste inse att vi bidrar med olika saker och har olika resurser i det här landet!

          Finns inga vi kraftpaket i söder eller??

            Kraftparker

          Vi har vindkraftverk också ? Det har varit ramaskri om våra kraftparker med. Sverige består inte endast av stora städer + Norrland. Det är massor mer däremellan

            För att inte tala om kärnkraftverk.

        Sant Carina, men ursäktar det att vi förstör naturen ännu mera? Som hon själv säger, om det hade varit frågan om 5 – 10 stycken hade det varit en sak, men 200?? Riktig grön el är lokalt och småskaligt producerad. Det som ska lagstiftas omgående, tycker jag, är att minst 50% av alla nybyggda hus i EU bör har solpaneler på taken! Nu finns ingen sådan regel någonstans mig veterligen. ( Du kan dessutom köpa en relativt ”grön” mobiltelefon om du verkligen vill: https://shop.fairphone.com/en/ )

        Håller med. Alla vill vara miljövän men ingenstans får man bygga vindkraftparker. Någonstans måste de ju upp och någon ska ju jobba med dem så nej det går inte att smälla upp dem tusen mil från närmsta fågel.

    Lovisa Alcen gjorde oxå någon sänggavel tillsammans med sleppo i Aug, såg nästan ut som kek. Har för mig att det var tjafs på hennes inta, typ att hon inte har ’designat’ den(tror jag att det var).

    Me nu har hon bytt tillbaka till sin gamla sänggavel?

      Lovisa Alcen blocka mig på insta för att jag svarade på vart en tacka hon har finns att köpa. Lättkränkt eller vad ??‍♀️

        Tavla, inte tacka

          Hahahah? innan jag fått kaffe är detta sjukt kul

        Tacka som i ett hon-får eller som i guldtacka?

        Hahah var det tavlan med vinglas? Så många som frågat om dem, men inte ett enda svar ger hon.

          Haha ja den tavlan var de!

            Var finns dn då? Jag har letat som en galning o frågade men fick bara svaret ”utomlands”

        Oj, jag har förstått att hon är lättkränkt och vill bara få hejarop och bli struken medhårs, men såhär illa trodde jag inte att det var, löjligt!?

      Kolla på bilden med en tågräls under granen, där tar hon åt sig all ära, då hon förra året hade tåg under granen ; ’Vilken trend det blev att ha ett tåg runt granen efter att jag la ut denna bilden’…

    OT men har någon uppmärksammat Calle schulmans instastory där han säger att diabetes är sjukdomarnas svar på samer? Vad menar han ens?? Och vad är det för fel på honom???

      Han skojar. Sansa dig

        Ok. Så pepparkakor är julens svar på negrer. Ok att skriva om jag ”bara skojar”?

          Fast n ordet är aldrig okej att säga/skriva. Aldrig.

            Varför skulle det då vara okej att använda rasism mot samer? Läs på för fan

              Vet inte riktigt hur du läste in att jag påstår att det skulle vara okej. Så som jag har förstått det är benämningen Same inte rasistisk, det finns däremot andra benämningar för Samer som använts tidigare som är det, och som absolut inte ska användas. N-ordet som skribenten ovan använde är rasistiskt. Det var enbart det jag ville poängtera, vissa ord behöver man inte ens nämna.

                Du kan inte tänka steget lämgre och se den underliggande rasismen?

          Ok, så ord som patriarkat och feminism gör att man hamnar i modd, men n***** går bra?

    Känns ju dock som att ingen influencer ”designar” de produkter de får gästbestämma över. De får förmodligen något halvfärdigt och pekar på en färg sen säger de att de har designat det

      Det beror på att influencers tror att signa och designa betyder samma sak ?

        Kan dock tänka mig att företagen säger ”designa” eller ”vara med och designa” för att locka de små modemonstren som tror att de ska bli ett av de stora namnen på modemarknaden haha. Varför inte liksom om man kan sätta ihop en outfit eller köpa inredning direkt från ett tidningsuppslag?? ?

      Ett nytt att sälja bara. Företagen tar fram en kopia på något som redan säljer bra och frågar influencan: ”Vill du ha ditt namn på den här”?

      Så jäkla trött på dessa ”designers” som gör att folk tappar respekten för välutbildade riktiga designers som dras ner i deras skit

        Håller med! Tror knappast att dom ritar upp ett plagg/smycke/sänggavel som sedan kommer ut i butik.
        Har en kompis som är designer, hon gör allt från grunden, så sjukt begåvad och duktig. Tufft jobb men hon är så driven och talangfull. Det är inte direkt som att peka på ett snyggt plagg, kopiera det och välja en färg från en färgkarta. Det är resor världen över, mässor, massa massa arbete.

        Håller med 100%. Finns fantastiskt duktiga designers här i Sverige som jobbar hårt för ”brödfödan” för att kunna nå ut med sina verk

    Tycker Bisses sänggavel är en blandning mellan ellos och den här https://www.sleepo.se/varumarken/lovisa-alcen-x-sleepo/art-sanggavel-morkgra.html

    Ska bli lite spännande att se vilket pris Bisse kommer ta för sin.

    ”Jag vet knappt vart jag ska börja. Jag har under flera månader jobbat på att designa en egen möbel , en möbel som jag tycker marknaden fattades. Jag satt hemma under slutet på min graviditet och skissade och sökte inspiration – jag hade ett företag i åtanke som jag jobbat med tidigare och jag tog kontakt med de och visade min idé , de älskade den och jag la min bebis i deras händer. Det absolut bästa beslut jag någons tagit. De återkom med en professionell skiss och sa att de kunde göra den och vårt samarbete startade.”

    Låter ju inte direkt som om hon bara bläddrat i en katalog och valt ut ”sin” design.

    Det märkliga är bara att tydligen var det inte bara hon som hade en vision om sådana sängar – utan även resten av hela sängbranschen… ?

      Vilken hjältinna! Sitter hemma på kammaren och bekymrar sig över att det inte finns quiltade sänggavlar (nåja, nån kanske det visst fanns då), så hon skissar upp en FAST hon är höggravid! Katastrofen är avvärjd, puh.

    Hajens tystnad har blivit köpt

      Hur vet du det?

    Bara jag som börjar få Bella-abstinens? Vill läsa mer ?

    Sharkweeks senaste tweet hahah. Love him

      Care to share with the rest of the class? 😉

      Ja de vars pengar han förlorat tycker nog också att det är jätte kul och ”love him”.

        Men snälla. Alla vuxna människor som inte är helt bakom flötet försår väl innebörden av att låna ut pengar till en trader. Det finns ingen garati att de pengar en trader investerar genererar mer pengar. I så fall vore alla traders och rika. Snarare korkat och girigt att låna ut så mycket pengar.

    första jag tänkte var att hon inspirerats av lovisa alcens samarbete med jotex! i princip samma gavel

    Ellos är väl världsmästare på att kopiera (ungefär som Mio), så någon originaldesign från dem lär det inte vara.

    Älskar kommentarerna på Bloggbevakning. Man går in här och lär sig om el och skog och möbeldesign och snedsteg som Calle Schulman gjort.

      Bloggbevakning i folkbildningens tjänst.
      Här finns ett litet universitet faktiskt och man lär sig något nytt varje dag 🙂

      Du ska nog vara lite kritisk till all ”kunskap” som sprids här

        Tur att du sa det. Jag var ett klick ifrån att köpa en vindturbin. Jag bor ju i Skåne så har redan halva inne. ;D Skämt åslido, skrev mest kommentaren med glimten i ögat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.