Bianca Ingrosso tar bloggpaus

https://www.instagram.com/p/BrlU1fQH6mz/?utm_source=ig_web_copy_link

Bianca Ingrosso meddelar på Instagram att hon tar en paus från sin blogg.
Pga mängden hatkommentarer som den senaste tiden skrivits där så mår hon för dåligt för att vilja gå in där.
Jag tycker det är extremt tråkigt då jag vet att Bianca är en förebild för många och att hennes blogg fyllt en viktig funktion på sociala medier då hon skrivit öppet om bland annat sin ätstörning,  något som uppskattats enormt.

Michaela Forni gick igenom en liknande fas och valde då att moderera sina kommentarer som sedan godkändes av någon annan än henne själv.
Kanske kunde det vara ett alternativ för Bianca? Hon älskar ju sin blogg och vill fortsätta kunna skriva på den.
Ett annat alternativ är att aktivera Facebook-kommentarer – alltså att skribenten måste vara inloggad på Facebook för att kunna kommentera.
Det riktigt ihärdiga trollet kan givetvis sätta sig och skaffa en anonym profil även där, men det mesta ”slentrianhatet” kommer försvinna, det kan jag garantera.

Vill ni peppa Bianca att fortsätta blogga om hon vill det – gör det här, på Instagram eller på hennes blogg för att mixa upp de trista kommentarerna lite.

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Finns också en tjänst som heter Ifrågasätt som kräver inlogg med verifierad identitet (och där man får hjälp av företaget med moderering). Många tidningar som börjat använda sig av nu. Så tips till dig Bianca!
    (är detta månne min första kommentar på denna blogg?! Känns fint)

      Välkommen, stort fan av dig och din fru på sociala medier 🙂

      Jag skriver som föregående (LN): VÄLKOMMEN!

      God middag!

      Saknar Ajour!

      Nu är Biancas blogg inte direkt att forum som det kanske spelar så stor roll för men på tex tidningar mm så anser jag att registrera dig som person och i dagens samhälle när det är så oerhört lätt att samla data om dig att det är ett hot mot demokratin att inte kunna kommentera anonymt.

      Även förr i tiden när man gjorde insändare via pappersbrev kunde man använda en psydonym.

      Jag anser att det finns bättre sätt att kontrollera och moderera vad som skrivs bland kommentarer och att idag är man bara lat samt ett sätt att tysta folk som inte alltid kan skriva vad de tycker politiskt för att de tex i sin yrkesroll, poliser tex, inte får göra det offetligt.

      Så jag personligen tycker valen som görs nu är en skam.

        Pseudonym.

          Schysst att idiotförklarar Emanuel!
          Han fattar säkert själv vad där ska stå så det är helt onödigt att rätta det självklara.

      Modd

        Gaah! Kollade precis din insta CamCam. Innebär det att allt som hamnar i modd kommer sitta fast hela dagen? ??

          Tror inte att det du har att säga tillför nåt jätteviktigt så det gör ingenting om det får vänta i modd resten av dagen.

            Tror du inte? Ååååh vad ledsen jag blir att du inte tror det. ??

              Haha, inte bara hen som tycker att det inte gör nåt TRH ???

                Oh no! Är ni fleeeer!? Hur ska jag komma över detta? ? ?

                  Bli snällare? Då kanske du får en julklapp av tomten du med ?.

                    Eeeeh, va? Det där var helt ologiskt.

                    PS Tror inte på tomten och för allt vad du vet så firar jag kanske inte ens jul. 😉

            Mäh, elakt

            Eller hela 2019.

        Du behöver faktiskt inte skriva att du är i modd hela tiden. Det går inte nöd på någon att de inte ser ditt meddelande direkt – de lär se när de ser. Tycker det är så konstigt att skriva det e v e r y time 🙂

          Typiskt narcissistiskt beteende att tjata om det hela tiden. ”Vänta bara, mina världsbästa visdomspärlor, som ni alla vill sååååå gärna läsa, sitter i modd!”

            Japp just därför. Finnns ingen annan bättre förklaring än din. ?

              Ironi med dom här påhoppen under det här inlägget. ??

                ??

                TRH är van vid lite jargong, använder det själv och tror inte hon blir ledsen över mitt skämt om julklappar ?. Isåfall ber jag om ursäkt.

                  Absolut inte ledsen. ?

                  Men lite tröttsamt om att någon tror att jag bryr mig om bad anonyma tänker om mig . ?

                    Dagens skämt. Om du inte brydde, skulle du inte haka på och ens svara till anonyma.

          Faktiskt långt från varje gång. ?

          Annars så bara scrollyscrolly på dig! ?

            Jag gillar dig iallafall TRH ?
            Alltid varit så nyfiken på dig!

              ??

    Tror hon inte hinner blogga och detta är ett bra tillfälle att sluta. Hon har ju alltid hävdat att hon arbetar ”heltid” med sin blogg, men uppdaterar typ 1-2 gånger i veckan.

      Och där fick du in en liten känga också. Snyggt!

    Så tragiskt! Hoppas du mår bättre snart ♥️

    Vad handlar hatkommentarerna om?

      Tror det senaste var att hon hade ”försvarat” en chef på spybar som hade puttat och typ slängt ut Alice, folk blev rätt galna då Bianca tack vare den här chefen antagligen har ”förmåner”. Han puttade Alice två gånger så hon nästan föll och Bianca sa att han är en trevlig kille som antagligen hade en dålig dag… innan tror jag det var mycket om att hennes sminkmärke ser ut att ha kopierat en av KKW (Kim kardashians) paletter då design och utformning är väldigt lika.. det är mao alltid nåt

      Jag har läst kommentarer om hur äcklig hon är, människor som skäms över att deras barn ska ha henne som förebild, att hon är pinsam, att hon borde lära sig hålla tyst, att hon får skylla sig själv som får elaka kommentarer när hon är öppen om saker, att hon är korkad, blåst och inte kan någonting om livet eller inte förstår hur det är för alla riktiga (!) arbetare inom vård och skola. Är ju de enda riktiga jobben som finns, vet ju alla.

      Sen har jag också läst kommentarer som berör kritik kring några av hennes produkter, men inte mycket ändå. Mest att hon är fräck som tar så mycket betalat för ett nytt sminkmärke (”vem tror hon att hon är”).

      Har även läst konstruktiv kritik, mycket bra sådan.

      Det jag inte förstår är att om man nu inte gillar den ärliga, öppna och raka typen – varför följer man då Bianca och lyssnar på hennes podd eller ser deras program? Och VARFÖR går man in och skriver personangrepp på hennes blogg? Finns ju massor av bloggar och annat där människorna INTE är frispråkiga och säger vad de tycker. Det är ju inte så att Bianca generellt har åsikter som är kränkande eller rasistiska? Och det skulle vara därför man känner sig nödgad att skriva hur fel hon har? Mycket märkligt fenomen det här.

        Oj det är ju bara sjukt, har inte sett det alls utan det enda ” hat” jag sett har varit knutet till någon händelse, och inte hat utan mer kritik. Tycker inte ens folk har rätt att kritisera henne, hon lever ju liksom sitt liv, men att skriva sånt är bara vidrigt. Usch.

          Ja, sånt är det ju också mycket av. Till viss del kan jag väl förstå att en del undrar hur hon menar med vissa saker som hon har sagt eller skrivit. Det måste ju ändå människor få undra och ifrågasätta, och det är ju inte heller något hat. Men antar att dessa kommentarer, som i princip alltid kommer eftersom Bianca blir ifrågasatt med nästan allting hon säger, blandas samman med de rena påhoppen och elaka kommentarerna. Det måste vara fruktansvärt jobbigt att alltid behöva uttala sig korrekt med en fullständig bild från a till ö. Det är som om vi idag aldrig kan få uttrycka oss kort om något, det ska alltid vara beläst, brett och nyanserat. Varenda gång.

          Med just Bianca är det också tydligt att väldigt många vill vinkla och vrida vad hon säger till något negativt även om hon inte antytt det åt det negativa hållet.

          Nåväl. Hon har starka följare som följer med i hennes riktning ändå. Hoppas hon finner lite glädje igen och mår bättre snart!

    Det är nog snarare en trend att fler och fler influencers släpper sin blogg (om de över huvud taget har haft en blogg).
    Instagram ger betydligt snabbare och enklare pengar liksom olika typer av ”appearances”, samarbeten och ”endorsements” (citerar för att det känns så osvenskt).
    En bra blogg kräver tidsmässigt och redaktionellt mycket mer och tillför inte så mycket om bloggaren ändå inte uppdaterar ofta och upprätthåller intresset med spännande inlägg. Beroende på läsekrets så är det inte säkert att det är någon fördel med väl genomarbetade och långa inlägg som kräver koncentration och tid hos läsekretsen.
    Lägg därtill hela problematiken med kommentarerna som ständigt behöver modereras för att inte helt spåra ur och påverka bloggarens mående och motivation (Bianca, Forni m fl).
    På Instagram är det ingen som bryr sig om kommentarerna för ingen tar dem på allvar. Och Instastories är perfekt för snabb reklam som sedan försvinner efter ett dygn så ingen saknar reklammarkering eller kontrolluppgift 🙂

      Och hur lätt är det inte egentligen, att stänga av kommentarsfunktionen helt? Tror annars att hon har råd med någon som modererar. Tror som du att det ändå inte ger lika mkt tillbaka (i form av cash).

      Troligtvis så följer alla som läser hennes blogg henne ända på hennes andra kanaler. (och inte som Bella, som tror att hon har helt skilda följare på bloggen, på instagram, etc, oj det är så lätt att referera till Bella, för att hon är en sån pajas).

      Håller med och skulle vilja lyfta en sak angående bloggar vs instagram när det gäller inredning. Elle decoration har tidigare utsett ”årets inredningsbloggare”, tror de är inne på 4:e eller 5:e året och i år har de ändrat benämningen till ”årets influencer inom inredning”. Då det i princip är exakt samma människor nominerade varje år hade jag hoppas på lite ändring då det kändes som att driva en blogg inte längre var ett krav. Men alla som är nominerade i år har bloggar och vissa ganska små instagramkonton. Det finns flera riktigt stora inredningskonton på instagram med flera hundratusentals följare som aldrig blir nominerade. Saknar speciellt dem som är lite annorlunda, har mkt färg eller som inte följer den där tråkiga mallen. Är det inte märkligt att det alltid är samma som är nominerade, borde inte Elle själva påverka lite? Som det är nu låter de läsarna nominera och sedan rösta fram en vinnare, så det blir lite den som ber sina följare att rösta mest som vinner. Antar att Elle decoration bara vill ha spridning?

      Jag tänker även att bloggen är mer för den som gillar att uttrycka sig och kommunicera i text. Är ditt primära område där emot att inspirera i bild är ju Instagram ett bättre forum, då det bygger på det visuella. Olika forum för olika ändamål helt enkelt.

        Tänker samma. Samt att bloggen mer är en tvåvägskommunikation och att utan kommentarer lever den inte.

    Tror som de andra, bloggen tar för mycket tid. Lättare att göra samarbeten på instagram

      Ja, om syftet är att tjäna maximalt med pengar per arbetad timme så är Instagram/Instastories helt suveränt.
      Tänk om Kylie och Kendall Jenner skulle sitta och plita med varsin blogg istället för att tjäna miljoners miljoner på att hålla fram mer eller mindre onödiga produkter på Instagram 🙂

    Blir så fruktansvärt irriterad på dessa människor som skriver onödiga och elaka kommentarer. Är inne och kikar på Biancas blogg ibland och många kommentarer där är verkligen inte sjyssta. De handlar inte om konstruktiv kritik utan enbart hat. Jag brukar inte tro att alla kritik beror på avundsjuka, men i Biancas fall kan jag inte se någon annan anledning. Min känsla är att majoriteten av de som skriver dessa kommentarer är medelålders kvinnor som är avundsjuka på att Bianca är ung, skitsnygg, riktigt framgångsrik och vågar vara sig själv med en fräck personlighet som sticker ut. Heja Bianca!

      Håller helt med dig, tror många av kommentarerna om tex Bella motiveras på samma sätt. Tycka vad man vill om de här tjejerna – de är unga och framgångsrika och det är verkligen jättesorgligt att kvinnor har så svårt att acceptera andra kvinnor, snacka inte om att lyfta…

        Snälla jämför inte Bianca o Bella. Isabella har gjort sin karriär genom att ljuga och provocera, det är inte konstigt att folk inte tycker om henne.
        Tycka vad man vill om Bianca men hon är helt enkelt sig själv, och provocerar inte medvetet och använder varenda person runt omkring sig som någon bricka i sitt störda spel vars liv ska exponeras i media för hennes personliga vinning.

          Jämför inte B & BB utan jämför hatkommentarerna de får.

            Håller med, går inte att jämföra de två. Den ena har bjudit in för såna kommentarer genom sina tråkiga och ofta elaka uttalanden om andra människor medan den andra inte har det.

              Nää… där tror jag man gör det för lätt för sig. Hissnar ibland när jag läser kommentarerna om IL, en del går ju så långt över gränsen att det inte finns. Då kan man inte skylla på att hon ”provocerar” längre.

            Men hatkommentarer är alltid idiotiska och borde inte få stå kvar oavsett vem de handlar om. Hatar när bloggare här särbehandlas, om Bella får i princip vilken skit som helst skrivas OCH stå kvar. Bella ljuger, det vet alla, och det finns det fler som gör. Ska man sjunka lika lågt själv då?

          Men MODD!? hamnar man i modd så fort man skriver Bella och inte kastar skit på henne? Märkligt. Respektlöst att ens kommentarer inte går fram. Trist.

            Men herregud, chilla!

    Håller med er andra – Bianca kunde lätt ha tagit bort kommentarsfältet helt och hållet om det stör henne så mycket – eller ha bett någon moderera den, OM hon skulel vilja fortsätta blogga. Är därför säker på att hon helt enkelt bara vill sluta blogga då allt annat lockar mera och genererar mera pengar…

      ”Om det nu stör henne så mycket”.

      Hon själv är rak och ärlig, varför skulle hon vilja ha ett modererat kommentarsfält? Det är de som skriver elaka kommentarer och rena personangrepp som ska sluta med det. Inget annat.

      Konstruktiv kritik får gärna finnas och har sett att Bianca har bemött flera sådana kommentarer (även om det inte är alla, men det är ju inget måste). Vem vill ens ha ett jobb där man sitter och raderar elaka kommentarer?

      Ja det är inte pga hatkommentarer utan det är främst pga att hon prioriterar annat som ger mer inkomster istället, men att sen säga att det är pga hat låter ju lite sådär sorgligt så då får hon sympatier och kan kanske lyckas tjäna ännu mer pengar och sälja ännu mer av allt hon försöker kränga på sin instatstory. Bianca har andra inkomster än bloggen liksom. Finns andra som får betydligt mer ”hat” och det dagligen och på andra kanaler än bara sin egen blogg. Bianca har sagt en tid att hon funderar på att sluta blogga för hon hinner inte med men att hon skulle vilja hinna med bloggen mera, så det är nog främst pga det.

    Ot. Har ångest, började läsa matematik 2b för några veckor sedan och känner att jag inte fixar det. Är gravid och mår dåligt och är stressad varje dag pga den här jävla kursen. Jag läser via komvux på distans, har man alltid rätt att avbryta studier eller måste jag ha en mer konkret anledning, tex sjukskrivning osv?

      Du kan när som avsluta kursen, har du CSN? Isåfall bör du kolla med dom innan bara så att du inte blir återbetalningsskyldig.

      Orkar du kämpa på så tipsar jag om Dalles matte! Otroligt pedagogisk man! Googla fram honom ?

      Du har rätt att avbryta studier när som helst.

        Precis! Det är heller ingen skyldighet att uppge orsak till avbrottet.

      Jag har läst 30 hp matte på universitet och brinner för att lära ut. Om du behöver och vill ha stöttning och hjälp finns jag gärna där för dig!

        Jag skulle också behöva din hjälp! Skulle du kunna tänka dig hjälpa nån som inte pluggat matte på flera år och hade tänkt sätta igång med matte c? Självklart betalar jag.

          Du kan även kolla http://www.matteboken.se ?

          Om du bor i en större stad så finns det antagligen gratis mattehjälp i något bibliotek eller dylikt med volontärer. Googla runt och kolla.

          Absolut, men jag vill inte ta betalt 🙂 skriv din mejladress så tar jag kontakt med dig!

            Vilken hjälte❤️

              Håller med! Så fint gjort av dig, Jessica 11:25! ❤️

              Mer matematik till folket! (Men utan att känna stress och press. Alla borde få tro på sig själva och inte bli rädda för matematikämnet och andra skolämnen. Tänk så mycket bättre många skulle må då.)

            Så himla fint gjort av dig, Jessica! Härligt att du delar med dig av din passion, helt klart människor som du som är den bästa typen av lärare dessutom!

            Stort lycka till, P! Hoppas du får tillbaka motivationen. 🙂

      Feel ya! Läste in 3b för ett par år sen och hade inte läst matte på hundra år. Det var svårt! Men det finns hjälp! Finns hur mkt bra som helst på youtube som hjälper dig, svinbra pedagoger, använder oftast mer eller mindre samma lärobok som du säker gör och du kan kolla och spola tillbaks så många gånger du behöver. Tog mig igenom med nöd och näppe, läser sista året högskoleingenjör nu. Mkt lättare tentor på högskolan?, men visade sig att matte 3 gjort sitt, har klarat alla mattetentor utan problem.
      Och graviditetsillamåendet går förhoppningsvis över snart, ta tid och vila och kolla mattevideos undertiden.
      Mina favoriter var Daniel Barker och MattiasDGY, bara söka på youtube. Jade aldrig klarat mig utan dem!

    Många som behöver tänka på vad de skriver om/till människor, inte minst här på Bloggbevakning.

      Absolut. Här ska vi nog passa oss för att säga för mycket om biancas kommentarer. Kan vara väldigt hårda och sura toner här.

    Underbar klänning .

      Jag håller med dig om att den är det! Riktigt fin!

    Detta är inget mot bianca utan mot alla influencers i princip. Men vad är grejen med att lägga upp bilder som inte alls passar ihop med budskapet (bortsett från reklamsamarbeten)?

      Bilden passade väl visst? Eller vad ska hon ha för bild, en kyrkogård?

        Typ en laptop eller liknande? Förstår inte alls vad en vit klänning med prislapp och ett litet leende har att göra med att någon vill sluta blogga pga negativitet.

          +1

          Nu blir jag lite nyfiken, om du tittar på bilden igen- kan du då inte alls föreställa dig vad det är hon vill illustrera? Är det inte tom lite roligare och mer kreativt eller tom talande än att visa en laptop med ett svart kryss?

      De lägger upp den sorts bild som brukar generera flest likes, annars förstörs väl flödet… och algoritm… och inkomsten…

        Det borde inte spela någon roll när hon ska sluta.

    Nu är det väl egentligen inte pga hatkommentarer som Bianca tar en bloggpaus utan för att hon inte hinner med bloggen och har så mycket annat att fokusera på – det har hon ju sagt, att hon ”inte riktigt hinner med bloggen och funderar på att ta en paus” – sen låter det ju lite sorgligt att det är pga hat så får hon sympatier och uppmärksamhet . Och visst hon har fått en del kommentarer som inte så vänliga och hyllande utan en del som klagat på dåligt med uppdateringar och några kritiserade vissa uttalanden Bianca gjort osv MEN att hon tar paus är nog egentligen inte främst pga det utan om brist på tid och prioritering – hon har annat som ger inkomster liksom, all instareklam t.ex och tv och podd.
    Finns andra som får betydligt mer hat, dagligen, och inte bara på sin egen blogg.

      Håller med! Hon tog tillfället i akt för att slippa. Hennes inlägg på bloggen är ju mest bara reklam för livepodd och sitt smink.

    Tycker ringer hon brukar ha så mycket kommentarer och av dom inte nån hat knappt.. kanske vart mer på senaste tiden? Synd om hon mår dåligt pga av det och självklart gör hon det som känns bäst för henne. Är det däremot så att det är för tidskrävande för henne och hon tjänar mer på att endast köra instagram och YouTube m.m borde hon bara sagt det, gör inte mig nått.

      Ringar=inte

      Precis, bloggen är den minsta inkomsten, ger nog inget jämfört med hennes instastory-reklam, tv, podd och Youtube – handlar nog främst om vad som ger mest inkomster och vad som är kul, hon har ju Caia och by Bianca också och så smycken på guldfynd. Hon bloggade ju så sällan ändå, nog inte många som saknar den bloggen ändå hon finns ju på så många andra kanaler ändå. Men hon gick ut med det och fick stor uppmärksamhet – och snabbt efter reklam för Caia hehe. Men fy för hat och elakheter, det förtjänar hon inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.