ÖPPET SPÅR!

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

500 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon här som har varit i Portugal och kan komma med lite tips på vad man ska se/göra. Tänkte åka iväg med min kille, en vecka i augusti/september och stanna några dagar i Lissabon och sen resa vidare till Madeira ☺️

      Fisk- och fruktmarknaden i Funchal!

      Ät espada! Fulaste fisken i världen men den är så brutalt god. Lovar!

      Ät en Prego också. Och drick brisa maracuja!

        Obs mina tips rör madeira.

        Upp i bergen också förstås!

          Tusen tack 🙂

        Min pappa heter Örjan, så när jag ser dina kommentarer med det namnet så kopplar jag det till pappa men det blir så fel för sättet du skriver på är så långt ifrån min pappa som det går ?
        Blir mindfuckad.

          Pollyc. Bara av nyfikenhet. Hur skulle din pappa Örjan svara på frågan?

      Leta upp krogkvarteren in Lissabon om du gillar sånt. Det är ett par år sedan jag var där, men då var det sjuk trevligt med utelivet. Massa folk och många små barer överallt efter de gatorna. Allt serverades i plastmuggar och man kunde ta med sig drickat ut på gatan. Var festivalstämning och min absolut trevligaste utekväll.

        Tack så mycket! 🙂

      Vi var där i feb och en av dagarna åkte vi till Sintra. Billigt och gick snabbt. Där finns ett sagoslott och en del annat, och man kan antingen gå (upp för en lång backe) eller ta buss till slottet osv. Det var så vackert!

        Tack för tipsen 🙂

      Alltså gud – Portugal är mitt absoluta favoritland! En dag ska jag bo där.

      Lissabon är en helt fantastisk stad ❤️ Gå till PARK bar, drick en drink och kolla på solnedgången!
      Gå till LX factory och fika i bokhandeln/biblioteket där. Ta en öl vid vattnet. ?

      Pasteis de Belem! Ett cafe med Portugals traditionella ’fikabröd’ – en vaniljäggpaj typ, jättegod! Det brukar vara kö utanför men den är för att köpa med sig, det går att gå in på cafet och det är gigantiskt där inne.

      Jag tycker att oceanariumet i Lissabon är värt ett besök!

      Håller med allt Örjan sagt och lägger till att pregon ska beställas med extra allt (du har aldrig ätit en så fabulöst god macka i ditt liv, tro mig!), det finns ”vanlig” och ”extra” 😀 kan beställas överallt, även när den inte står på menyn! Vill gärna också tillägga att det finns ett mysigt torg nere vid huvudgatan i Funchal där de ofta sänder sport på storskärm och hela byn/stan samlas och tittar. Gå dit och ta en kall burköl och en äggmacka från foodtrucken som står permanent parkerad där och häng med madeirianerna (som oftast pratar bra engelska!)

    Finns det några filmer med heta man med man scener? Finns ju ganska många med lesbiska scener som är på gränsen till porr – Gia, Chloe, Blue is the warmest color med flera. Finns det liknande med män i huvudrollerna?

      Call me by your name

        ?

      Brokeback Mountain.

        Åh Jake Gyllenhaal ?

      London spy

    Anna Book svarade på frågor på Instagram och hävdar att hon inte blockerar så många och att det är bara ”dumma typer” så jag postade den här kommentaren på henne blogg. Tror ni den släpps fram eller? :Det

    Nu blir du säkert sur(och tar bort den här kommentaren) men jag måste kommentera ditt svar på en av frågorna som ställdes på Instastories.
    Du skrev att du bara blockar ”dumma typer”. Men du blockade mig trots att jag aldrig ens kommenterat någon av dina bilder. Det ”dumma” jag gjort var att gilla en kommentar på din Instagram. En person skrev att hon tyckte det var fel av dig att ta en inzoomad närbild av en sörjande änka i kyrkan på en begravning du var på och lägga upp den bilden på din Instagram. Och eftersom jag höll med henne gillade jag kommentareren och uppenbarligen tyckte du att det var en sådan förolämpning att du måste blocka mig. Jag undrar på vilket sätt jag var en ”dum typ”? För att jag höll med en person som gav dig berättigad kritik?
    Jag tycker fortfarande att det var respektlöst av dig att, i kyrkan, mitt under begravningen, zooma in på den sörjande änkan och ta bilder på henne. En de svåraste dagarna i hennes liv och du tycker det är lämpligt att fota henne i kyrkan och lägga upp bilden offentligt inför tusentals följare? Att du blockerar folk och tar bort den kritiken tycker jag säger väldigt mycket negativt om dig som människa.

      Förstår inte riktigt vad du vill få fram? Din åsikt här istället för inne hos Book? Hon blockar vem hon vill, när hon vill och godkänner vad hon vill. Strunta i henne istället

        Tja, få fram att hon är en rätt märklig människa som ljuger om det mesta. Men egentligen borde man ignorerar henne, hon mår uppenbarligen inte bra.

          Och det är en nyhet menar du? Vad får DU ut av att göra det då? Lite gött att få sätta dit någon på fredagskvällen bara?

            Lördag… Haha fast vem har koll på dagarna just nu

        20:04
        Är du ny här?

        Vi är många som postar det vi vill få sagt här också då vi vet att det mest troligt inte kommer bli publicerat där det verkligen hör hemma.

        I övrigt tycker jag dina råd var mest troligt både ovälkommet och enligt mig helt överflödiga för att inte nämna näsvist.

          Vilka råd? Druckit igen?

            Lol, troligtvis det här rådet –> ”Strunta i henne istället”. Läser du det du svarar på?

              Det är väl ett bra råd? Istället för att bli så kränkt så man skriver en a4 om att en avdankad kändis inte godkänner ens kommentar?

                Så du erkänner att det var ett råd. ? ??‍♀️

                  Vem menar du med du? Alla som heter anonym?

                    Varför tjaffsar du annars?

                      Hej du 🙂

      Gör det så himla mycket då? Skapa en ny IG och följ henne med den om det är viktigt att kunna se vad hon lägger upp?

        Man behöver inget instagramkonto för att se hennes öppna instagram; logga ut från det blockde kontot bara.

        Vem har sagt att något alls i sociala media är ”så himla viktigt”? Du?

        Allt är rellativt.

        Gud vad sura ni är i kväll.

        Sluta ge skit till Hanna. Hon gör samma och beter samma som så många andra här på bloggen.

        Är ni samma som gnäller när det blir förmycket familjeliv här på bloggen eller går i taket för att någon länkar sin blogg?

        Vad gör ni ens innne på ÖS?

          Kritik? Det var ett tips i all välmening. Lät ju som att hon inte ville vara blockad. Lugna ner dig nu.

            Göllig härskarteknik ”lugna ner dig nu”. ?

            O nä det var inte ett välment tips. Du va bara fett dryg.

            Göllig härskarteknik ”lugna ner dig nu”. ?

            O nä det var inte ett välment råd. Du vara bara fett dryg.

      Haha inte släppt det än.

      Jag blev blockad efter frågat om hennes gran verkligen var 3meter hög. Blev min första och sista kommentar för sen blockerade hon mig..

        Den var nog varken 3 meter eller 2,76 som hon sa sen 🙂 Men hela den diskussionen raderades väl sen. Blockeliblock!

    Hej,

    För några månader sedan när jag lyssnade på Alex & Sigge pratade Alex om något som lät extremt intressant. Han valde ut ett ”stycke” ur en vanlig låt som han ville lyssna på om och om igen – och på något sätt gjorde han. Tex: jag gillar 30 sekunder i en låt som jag vill lyssna på om och om igen (utan att dra tillbaka). Vet någon hur man går tillväga?

      Åh, intressant. Jag skulle vilja göra så med Iron Maidens solo i ”Afraid to shoot strangers”. Får rysningar varje gång jag hör det!

        ??

          Jag förstår inte emojin 🙁

            Hej Helena??

    Detta skrev Bella på sin blogg 2015 ”Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Mer tid med Odd! Nästa år önskar jag att vi kommer iväg själva ett dygn, vi har inte sovit utan barnen någon gång än och det vore lyxigt att få ta in på hotell och bara umgås och sova ut.”

    Så sorgligt </3

      Varför är det sorgligt? Tror man kan leta fram liknande saker från alla avslutade förhållande. Är väl bara bra att man går isär om man inte längre vill vara tillsammans

        När ett par skaffar barn så bör de vara säkra på att förhållandet redan står på en stark grund. Det är ganska vanligt att en inte kommer iväg på sådana ensam-grejer de första året/n och tydligen tog det en törn på deras relation. De små grejerna är desto viktigare; kramas dagligen, även med kräkig tröja och barn med kolikskrik. Glöm inte bort att säga till varandra att ni uppskattar varandra. Blickar. Små lappar. Allt sådant är viktigt dessa år då små barn tar ens fulla uppmärksamhet.

    Så, Gävle bocken. Ger det oss otur när den inte brinner?

      Vilka tidigare år har den inte brunnit?

        Den brinner inte alltid, ibland förstörs den på andra sätt. Här är åren den inte har förstörts:
        1967
        1968
        1973 stals den ? (han fick 2års fängelse)
        1981
        1988
        1990
        1993
        1996
        1997
        2002
        2006
        2007
        2010
        2014
        2017

          Ojojoj det är kört 2019 alltså 🙁 Vilka år..

          Han som stal den ställde den i trädgården ? Som om ingen skulle missa att den stod där….

            Haha hur i helskotta fick han den till sin tomt? Hur stor var bocken på den tiden? Så många frågor, så få svar.

          Skönt att det, utöver massor av annat, är värre straff på att stjäla Gävlebocken än gruppvåldta ??

            Eller hur! Hur det såg ut på 70talet vet jag iofs inte

          Bevakning dygnet runt av värdar. Vissa misslyckade försök att sabotera bocken. En helikopterkupp uppdagades dock där planer fanns på att kidnappa Gävlebocken och ta den till Stockholm med hjälp av helikopter

          ?

          2005 är bäst: Två gärningsmän, utklädda till tomte respektive pepparkaksgubbe, sköt eldpilar på bocken

          Seriöst, två års fängelse? Idag kan man fucking mörda ngn å inte ens få det. Så jävla kränkt jag blev. Usch ska lägga mig nu.

      Nej.

    Hej! Känner mig lagom less och trött idag, jobbar på ett lss boende och nu har de varit mycket extra turer till akuten med våra brukare. Idag gick jag in och tog ett långpass på jobbet för annan personal var sjuk. Meningen är att jag skulle jobba mellan 7-21 men nu sitter jag åter igen på akuten med en brukare. Till saken hör att dem senaste 3 månaderna är de endast jag som har fått åka in när dem har blivit krassliga ingen annan. Detta är nog tur nr 8
    Idag är de dessutom hög arbetsbelasting på akuten så jag kan inte gå hem och vet inte när jag kommer kunna göra det heller. Känner att jag blir lite ledsen på kollegor som inte kan ställa upp och hjälpa till när jag alltid gör de.. Mvh trött och ledsen Ella

      Låter jobbigt för dig. Sluta ställa upp,dee utnyttjar dig för att du är snäll. Ingen kommer tyvärr att tacka dig. Tänk på dig själv ❤️

        Gulliga människa! Just nu har jag vikat på samma ställe i ett år dock på timmar, så jag man har utnyttjat mig när de gäller sånt här. Men visst de har lönat sig för snart börjar min fasta anställning, dock känns de inte värt de när man mår såhär. Har lovat mig själv att tänka mer på bara mig ❤

      Jobbigt ❤ kan du ta upp det på ett möte, ett förslag där alla turas om att åka med brukare? Får ni jobba så länge 7-21? Om du måste jobba längre än ditt ursprungliga pass så är det väl övertid?

        Vi har haft just detta uppe väldigt många gånger, och chefen vet om att de alltid hamnar på mig, nu är just chefen ledig lite till och från över jul och nyår så hon kan inte göra något. Ja de får vi, ibland ännu längre än så. Har haft pass från klockan 8 typ tisdag morgon till klockan 11 på onsdag morgon, dock så har man sovande jour då också mellan 22- 6.
        Ja de blir ju så klart övertid men jag har vikarierat på timmar så kommer jag inte upp i mina 165 timmar eller vad de är blir de inte övertid.
        Tack för ditt svar fina du <3

      Jobbar också på lssboende och känner igen mig i det du skriver. Hoppas det blir bättre för dig ❤️ Och hoppas att dina skitkollegor skärper till sig. Annars, prata med chefen. Det är inte värt att slita ut sig. Det är ingen som tackar dig när du inte klarar mer.
      Kämpa Ella ❤️

        Härligt med en till som vet hur det är <3 det kommer bli bättre från och med slutet av Januari då min fasta anställning börjar och man inte längre kan köra med mig hur som helst. Har haft de uppe flera ggr med henne tyvärr.
        Nej det är verkligen inte de, men jag antar att jag är lite för snäll och vill hjälpa till när ingen annan gör de.
        Tack fina du <3

    Vilka är era favoriter bland blogginläggen ? här i år?

    Mina är det om när CamCam skrev om David Hallenius om vad man ska tänka på som Influencer.

    Men även:

    https://bloggbevakning.se/2018/12/21/magdalena-graaf-publicerar-ett-oppet-brev-fran-cancersjuka-oscars-pappa/

    Till er som har erfarenhet av att sitta i kassan på en mataffär; reflekterar ni över vad folk köper? Tex ”oj, ska den där magra flickan äta allt det där” om någon tex köpt jättemycket godis och liknande.

      Nej. Man har så många kunder per dag att man inte orkar bry sig.

      Inte ett dugg. Har man suttit mycket så ser man knappt vad som kommer nedför bandet tillslut.

      Du vet att man kan handla till andra än sig själv…

      Faktiskt inte! Tänker att man aldrig vet vem personen faktiskt handlar till och sen blir man ganska nollställd efter ett tag och bara scannar varorna utan att tänka på vad det är man faktiskt scannar haha ☺️

      Oh ja, tänkte ofta på vad folk handlade när jag jobbade i butik. Liten butik dock, inga storhandlingar direkt.

      Nej men ibland när man känner igen någon med barn som jämt köper halvfabrikat som Nuggets och pommes, chips, dricka och godis trots att barnen är grovt överviktiga så undrar man hur fan föräldrar tänker ?? alltså det är standard handling för just vissa ??
      När det är tacos så ser man det direkt. Annars har man så mycket annat i tankarna att man inte märker nå ?

        Haha det säger min bror, han jobbar i matbutik och ofta i kassan och på fredagar brukar det krylla av tacostillbehör hos kunderna?

          Haha ja, i vår butik är det fan slut på tacogrejer på fredag EM ? fantasilösa människor ?

            Älskar att det är så. Berättade det för min amerikanske vän som redan tycker svenskar är jättekonstiga så när han fick veta att SÅ många äter tacos på fredagar, han pratade om taco tuesday och tyckte att taco friday var det konstigaste nånsin.

            Fick samma reaktion från en fransman. Tydligen är vi väldigt konstiga här i detta avlånga land?

              Jag också! Knasigt men underbart med tacofredag.

      Jobbade på en butik nära ett högstadie i Vasastan. På lunchen drällde det alltid in barn och jag kommer ihåg en tunn tjej som kanske gick i 7an/8an som köpte pulverdiet till lunch. Blev lite ledsen inombords.

      98% av fallen nej. Men 2% ^^ -Exempelvis en ung kille som köper kondomer, choklad och blommor hahaha då reagerar man. Eller när en familj där alla är överviktiga och de köper cola, godis, halvfabrikat tänker jag att det är synd om barnen eller inte konstigt att de ser ut så. Dont kill me, försöker verkligen att bli kvitt fettföraktet man bär på men ibland går det inte att styra vad man tänker.

      Haha ja ibland gjorde jag kanske det, men efter 7 år på Ica höjer man inte på ögonbrynen så mycket.

      Minns i början när jag var typ 17 och en skitsnygg kille i 25års åldern kom till kassan och endast handlade typ 3 förpackningar toapapper. Han måste sett att jag var lite blyg och obekväm och han var ju störtskön för han drog till med ett ”nu du ska jag hem och skita”. Stackars lilla blyga jag visste inte vart jag skulle ta vägen ? det är nog enda gången jag minns vad någon handlat så här 5 år senare, Hahaha. Önskar jag varit lite coolare och haft något skönt svar, han var verkligen snygg ?

      Jobbar inte butik själv men kommer ihåg en gång när ena sonen skulle ha kalas. Vi bunkrade upp med tre big pack-glass, kolasåser, godis, chips, saft, korv och bröd för typ 20 ungar. Det var jag och min man som handlade en lördag-eftermiddag utan barnen, hon i kassan tittade på berget av varor och sa ”oj här ska vi ha myskväll ser jag!”.

      En kompis till mig blev alltid superhungrig när hon scannade in grillad kyckling. Det var enda gången hon noterade vad folk handla haha.

      Skäms varje gång jag köper ett paket tamponger och en 200 g chokladkaka. Inbillar mig att kvinnliga kassörer ger mig jag-vet-hur-det-känns blicken.

      Du som ställer frågan, är du nojig att andra tänker eller tänker du själv på vad andra handlar?
      När jag var som sjukast i min äs (då bulimi) skämdes jag så mycket att jag ”stödköpte” ballonger, plastmuggar osv för att mitt inköp skulle se ut som inför ett kalas.
      Fick också välja affärer utifrån när jag senast var där, kassa osv. Handlade så sjuka mängder sötsaker och även mat.
      Idag bryr jag mig inte, brukar däremot kika på vad personen framför lägger på bandet.

    Nu vill jag reda ut ett och annat här. De som fått för sig att krösa-maja var den stygga tanten som stal gamlingarnas julkorvar och snusade upp stolle-jockes jul-snus ni behöver veta att det var kommandoran inte krösa-maja.

    Kommandoran var hon som fastnade i Emils varggrop och blev så rädd och ledsen när alla gamlingar åkt hem till Emil på det stora tabberaset.

    Krösamaja var tantalonan som alltid berättade läskiga historier för barnen. Om hon var deras mormor eller liknande eller bara en gammeltant som de gav husrum kan jag inte svara på. Vet någon annan?

    Iallafall, hon var väl lite vresig mellan varven och ojade sig över den där stökige lille gossen Emil. Så på många sätt känner jag med den trumpna lilla tanten, hade jag haft barn hade jag också tutat i de massa skräckhistorier för att hålla de på mattan.

    Tack för mig, Hej! ?

      Mind BLOWN!!! Har i snart 30 år trott att de var samma person! ???

      vill minnas att Krösamaja bodde i en stuga i ”skogen” och kom och hälsade på väldigt ofta. en gång när det var snöstorm så fick hon sova över och fick då dela säng med Lina, deras piga.

        Ja juste så var det fru Petrell. Men hon var allt för jämnan hos dom, men vad var relationen där? Var hon deras mormor?
        Hon älskade ju att skvallra över staketen. ?

          Underbart att du är tillbaka Krösamaja så som du var då för ett bra tag sedan. Såg att du var med igår vilket också gladde mig, men att få läsa på detta viset var roligt.

          Jag tror att hon inte var en släkting till dem.

            Och det är ju ett riktigt fint namn. Kanske något att skriva med i namnlistor? Krösamaja. Snyggt ju!

            Tack du! Krösamaja har legat under radarn med andra Nick ett tag nu men kände att det var dags att damma av den gamla käringen nu 😀

              Det var bra dammat av dig! Ha det fint kära Krösamaja!

          krösamaja var byns skvallertant, fru petrell kom ända från vimmerby (om jag minns rätt) för att alma gjorde så god körv? en gång ville fru petrell att alma skulle göra hembränt körsbärsvin till henne. emil och griseknoa åt sig fulla på de jästa bären.

            ”Jaaaadu, hönsen e döa… å tuppen e full.. å griseknoen e full.. å Emil…..
            VAD ÄR DET MED EMIL?
            Ja han e åckså full…” ?

              tror det är bästa scenen från emil?

              Emil är ett av de finaste namnen jag vet ❤️

                Min son heter Emil. ? Lika blond och busig är han också. ?

      Jag tycker det är mest mindblowing med alla tyska skådespelare som används i Astrid Lindgrens filmer ? Hur agerar man mot nån som pratar tyska? ? Tex Kommandorn, Prussiluskan och Krösa-Maja? Samma i Beck-filmerna..

        Men de pratade väl svenska i filmerna? Eller är jag ute och cyklar? Aldrig hört dom prata tyska? Fast jag ska nog lyssna lite på deras dialekter! De hade iofs inte så framträdande roller och kanske inte så många repliker.
        Krösamaja gick ju mest runt och huffade och puffade över allt som hon inte gillade ?

          De är ju dubbade! Syns mest på Prussiluskan.

            Mind blown! BOOM! I DID NOT KNOW THAT! Är det förklaringen till att de kändes så sjukt obehagliga men att man som barn inte kunde sätta fingret på det!

              Även doktorn i Emil är tysk. Tyskdoktorn är f.ö. samma gubbe som spelar skurken Blom i Pippi.
              Poliserna (eller bara den långe?) i Pippi-filmerna är också tysk. Har fått för mig att filmerna delfinansierats av något tyskt filminstitut och att de krävde ett antal tyskar i rollistan i utbyte.

                För att locka publik i Tyskland också kanske? Han i Beck pratar väl typ svenska men asdåligt så de måste dubba. Men munnen stämmer ju typ ljudet

        Och självaste Karlsson på taket.

          Avskyr karlsson på taket, så obehaglig figur. Är det ett barn? En vuxen man? Oförskämd och elak. Nej usch!!

          (Flera kommentarer från mig verkar fastna i modd likt flugor på flugpapper idag, typ varannan med andra ord. Lite tröttsamt men de kommer väl fram så småningom om ja inte hinner gå och lägga mig…)

            Jag avskyr honom med. Men i Ryssland är han den populäraste av Astrid Lindgrens figurer, sjukt 😀

              Haha.. Ändå väntat att just ryssarna gillar honom…

                Otippat att Krösamaja är mest poppis på den här bloggen…

                  Hö hö hö någon som ätit en lite för sur karamell ikväller?

                    Menade inte dig Krösamaja- menade originalet 🙂

                      No hard feelings then, dear 😀 pöss!

              Va? Han är ju bäst??! Hur kan man inte älska Karlsson?

                Och nej, orkar inte med den mansbebisen och martyren.

            Gillar inte heller Karlsson. Så hemsk karaktär ?

      Jag var, och är, rädd för båda. Så läskiga tanter!

        Speciellt kommandoran. När hon ylar i varggropen, huuuuuuuu!

          Håller med er. Nu ber jag dig Krösamaja att komma tillbaka i Öppet spår på helgerna. Gott nytt år!

    Hej, hur hjälper man någon väldigt nära med svåra psykiska problem och som missbrukat till o från? Personen har försökt ta sitt liv flera gånger och säger att hen ska göra det nu i dagarna. Hen har varit någorlunda stabilt ”skitdålig” men senaste månaden är det verkligen botten och vi typ väntar bara på dåligt besked. Nämner man att söka hjälp blir hen typ galen, men tvångsintagning vore det bästa men så vitt jag vet är detta inte möjligt?

    Nån som har något tips?? Det här är verkligen ingen ”jag mår lite dåligt” person utan personen befinner sig typ så lågt ner man kan innan den inte finns längre och jag är så orolig. Hen har vanföreställningar, irrar runt ute, pratar om jätte konstiga saker, och ser saker som inte finns. Behöver hjälp.

      Tar kontakt med akutpsyk. Ni kan inte hjälpa på egen hand. Ring till dem nu på en gång och säg att personen behöver hjälp

      Varför är inte tvångsvård möjligt? Finns uttalade självmordshot låter det som en anledning för det…

        Okej, så man kan alltså kräva att någon hämtar hen och tar in den? Personen vägrar all form av vård självmant så det är nägot som vi måste ordna.

          Ring akutpsykiatrin på närmaste sjukhus och fråga hur ni ska gå tillväga, de kan svara! Ring nu, har personen sagt att de ska ta livet av sig så måste ni göra allt ni kan!

          Kräva och kräva, de gör det. Polisen hjälper till. Du kan ringa 112 om det är så allvarligt. Tänk såhär, om personen tar sitt liv, vill du bära på bördan att du inte ringde till dem? Ringer du och de inte gör något ligger skulden på dem att de inte agerade om något händer. Ringer du inte så kommer du bära länge på ”varför försökte jag inte”

          Har en sådan vän och hon vägrar ibland att bli inlagd. Då har polisen fått plocka med henne när hon inte velat åka med ambulansen till psyk och läkaren ordinerat tvångsvård. Det låter värre än vad det är. Är övertygad om att det räddat hennes liv flera gånger. ?? Hon har varit tacksam efteråt även om det fortfarande är mörkt.

      Ta kontakt med psykakuten. I mitt landsting ordnar psykiatrin vårdintygsbedömningar i hemmet under ”kontorstid”, på patienter som är kända inom psykiatrin. Övrig tid och för patienter som inte tillhör psykiatrin är det primärvården som åker ut och gör bedömningarna, då får 1177 kontaktas. Om bedömning görs att personen är i behov av vård är dom skyldiga att åka på bedömning, antingen psykiatrin eller primärvårdsjour. Men ring psykakuten, dom kan alltid svara på hur man kan gå till väga!

        Tack snälla till er alla.

      Som andra skriver borde du ringa akut.
      Tänk också på att nyårsdagen är den dagen på året flest självmord begås. Så ser verkligheten ut, tyvärr.

        Nee, är det sant? Fyfan vad hemskt. Kan ändå tänka mig, typ. Trots att jag har man och husdjur jag dör för, känns det lite ensamt att inte bli bjuden på fest. Skillnad när man var ung och var tvungen att sålla bland festerna.

    Jag har för tillfället lusr att ge bort mina barn. De bara strider , lyssnar inte alls, sover dåligt och en karl som inte lyssnar på någon för han säger att om han funderar på nåt så kan han inte lyssna på omgivningen. Argh.

    Annars brukar jag vara lycklig mamma och fru men nu har mina nerver brunnit upp.

      Åk på semester utan man och barn, så får dom sköta sig själva en stund.

      I feel you. Haft sjukt barn och en mansbebis här hemma. Kämpa på! haha =/

      Same same, typ… har lust att ge bort min man. Barnen är jobbiga dom med, men dom sover nu ?

    Jag måste bara dela med mig av den sjukaste händelsen någonsin! Jag och min sambo sedan fyra år hade en myskväll igår men god mat, rödvin och sex.
    Satt på en podd och somnade.
    Vaknade av att jag var akut kissnödig.
    Skyndade mig upp ur sängen, går till toan intill sovrummet, lyfter locket o sätter mig.
    Då hör jag sambon skrika, -”ÖÖH!! Vad fan gör du? Du pissar ju!”. Jag vaknar till och inser att jag sitter och kissar i byrån!
    Jag trodde alltså att lådan jag drog ut var toalocket.
    Jag strypte strålen och sprang till toan. Torkade ur lådan som luktade urin.
    La mig bredvid min sambo som låg med ryggen mot…
    Kan säga att vi har haft ett antal skrattattacker under dagen.
    Hur F*N är det ens möjligt att lyckas med ngt dylikt?! ?
    Sa till min sambo att berättar du det här så gör jag slut men känner jag honom rätt så kommer det här inte det här förbli en hemlighet.
    Kanske jag ska vara glad att han inte har gjort slut med mig… ? /Kiss-Jenny

      Hahahaha det var det roligaste jag läst! ? det är ju ens värsta mardröm att man drömmer att man kissar och att man är så övertygad att man gör det i verkligheten också. ?
      TACK för att du delar med dig Kiss-jenny, delade pinigheter är bäst ?

      Hahahahahahahahahaha tack för dagens roligaste!

      Hahahahahahaha förlåt men jag kissar nästan ner mig själv nu hahaha, fy fan ??? Kiss-Jenny my god!!!

      gud det där skrattet behövdes! tack för att du delade med dig!?

      AHhahahhahahaha

      Hahahah!! Jag har en kiss historia också. Var 17/18 och sov hos min kille. Drömmer att jag kissar, vaknar och märker att jag faktiskt kissar på riktigt, stryper också strålen fortare än kvickt, får panik pga jaa att jag kissat på mig. Springer då in till köket tar ett vattenglas går tillbaka in i sovrummet och låtsas ramla och spiller över min kille och sängen, han flyger upp och jag ba OJ råka spilla vatten bäst att byta sängkläder och tvätta. Detta trodde han på då i flera år tills jag kanske 5-6 år senare berättade. hehhe

        SMART cover-up! ? ?

      Jag har varit med om samma, eller det va inte jag som kissade utan en kille jag dejtade. Vi låg och sov i sängen och jag vaknar av att han går upp. Drar ut en låda ur byrån och ställer sig och kissar, jag frågade va fan han höll på med och han svarade helt lugnt ”jag kissar”. Sen gick han och la sig. Dagen efter tog jag upp det men han nekade och sa att han inte alls gjort det och att jag ljög. Jag sa till honom att gå fram och känna i lådan, vilket han gjorde (den va helt blöt), men då påstod han att jag hade hällt vatten i lådan (av någon oklar anledning). Väldigt rolig historia.

      ?????
      Har också kissat ner mig i vuxen ålder, men i sängen, klassikern att jag drömde jag gick på toa.. ??‍♀️?

      Du borde se över din alkoholkonsumtion, var med om liknande, en stor varningslocka och inget att skratta åt alls.

        Äh, ge dig…

        Din törrboll, skratte lit ska di se att di lever längre!

        Hört talas om gå i sömnen? Finns liksom folk som kan göra sådär utan att ha sänkt två flaskor vin
        .

      Haha skrattade så jag grät åt denna! Tack för att du delade med dig ?

        Hörru knoen, jag låste in dig i stalle för länge sen!

          😀 😀 😀

      Hahaha påminner mig om när jag var i fjällen med vänner som jag bara känt i ett par månader då.

      Jag kom hem lite senare från krogen än de jag bodde med. Gick på toa och tvättade bort smink osv, när någon ryckte i dörrhantaget. Tänkte inte så mycket mer på det utan skyndade mig att göra mig klar. När jag kom ut hörde jag ett droppande ljud, tänkte att någon typ slagit på kranen i köket för att dricka vatten. Gick in till köket och där satt min kompis och kissade I DISKMASKINEN. Jag ba ”Vagöru” och då tittade hon bara på mig, ställde sig upp, drog upp byxorna, stängde locket på diskmaskinen och slog på den. Sedan gick hon och la sig.

      Jag funderade resten av natten/morgonen därpå om jag skulle berätta för henne, vilket jag till slut gjorde. Hon (och andra vännen) blev chockad först, sedan skrattade vi så att vi grät. Vi har pratat om det efter och skrattat lika mycket då.

      Ganska sjuk upplevelse för mig som var ”vid medvetande”.

      Vänta… jag kanske känner din pojkvän? i så fall förblev det inte en hemlighet länge?

    Kan bebisdoft göra nåt med våra kvinnliga hormoner så förlossningen startar eller vi får ägglossning? Yoga Girl skrev ju att hennes vän fick värkar precis i samma stund som hon fick Lea Luna i famnen.

    Jag fick riktig mensvärk en gång när jag fick hålla bebis… korgen? Där det låg en tre dagar gammal bebis i då mamman kom in nyförlöst för att hämta eller skriva under några papper på jobbet.

    Och…. Nu har jag snosat en liten bebis i nacken sen innan jul, har beräknad mens den 1/1 men fick ägglossning igår. På cykeldag 25. Riktig dunderägglossning också. Så vad tror ni? Cyniker som realister som optimister? Kan bebisdoft göra så med våra hormoner?

      Nej självklart inte. I alla fall inte på sekunder och minuter. Kvinnor som bor ihop synkar ofta sin mens men det sker ju inte på sekunden eller dagen utan tar bra många cykler. (Min moster som kommit i klimakteriet fick förresten tillbaka sin mens när hennes enda dotter fått mens. Slump kanske.)

        Fast det där med synkningen är ju en myt

          Nej!

              Jag tror inte på den studien 🙂 alltså grundat på egen erfarenhet.

                Haha ok! Då har du den förklaringen här: https://aaptiv.com/magazine/period-syncing-explained

                  Damn! Men tack iaf 🙂

                Inte jättekonstigt att kvinnor som lever ihop lyckas pricka in ett par dagar varje månad där de har mens samtidigt. Det är ju ändå ca en vecka per månad vi blöder. Hade det varit en dag per år hade sannolikheten varit mindre. Nu är sannolikheten relativt hög.

          Ja det skulle inte förvåna mig om det är. Jag har inga vetenskapliga belägg för det och att det är en myt styrker bara ännu mer min tes om hur orimligt det vore att ägglossningen sker sekunden/minuten man håller ett barn ?

            Nej inte sekunden eller minuten utan i mitt fall drygt en vecka senare från första gången jag höll i honom. Slump eller ej, superkonstigt att ägglossningen kom nu när jag inväntar mens om bara ett par dagar och har en extrem barnlängtan.

              Nej fortfarande orimligt. Cyklerna kan ändras flera dagar av massor av anledningar (eller bara appropå). Har absolut inget att göra med att du luktat på en bebis. Då skulle kvinnors cykler bli helknäppa alltid om det räckte med att vara kring barn för att de skulle gå bananas. Det är nog du som letar tecken, samband osv. (Vilket jag inte menar är fel)

          Ja kanske det, men jag har alltid varit synkad med mamma, syster och bästis jag bodde mycket med. Så något är det ju

            Jag och mamma också, något så när. Jag var mer oregelbunden än henne men fick alltid mens ett par dar innan eller efter… Sen fick min syster mens för första gången samma dag som oss.

              Säger sannolikheter dig något?

                Jag tror på universums krafter och att vi inte är menade att förstå allt som händer runt omkring oss. ?

                  Okej. Och med det menar du att du inte tror på sannolikhet? Eller…?

        Intressant. Jag tycker det är så häftigt oavsett och undrar om det inte ändå hänger ihop på något sätt.

          Inte så konstigt. Tror man på att det finns samband så ser man samband.

          Tror på att kropparna synkar. På min förra arbetsplats var vi 6 tjejer. Min mens blev sen i samband med att jag började jobba där. Sedan hade vi alla mens med några dagars mellanrum. Först fick en tjej, några dagar senare vad det nästa osv. Som att den ställde om sig helt

    Jag har en vän som upptar orimligt stort utrymme i min hjärna. Det går inte en dag (knappt en timme) utan att jag tänker på vad hen gör och med vem. Är som besatt och det enda jag vill är att hen ska se mig och bekräfta mig och jag kan sitta en hel dag och stirra på min telefon för att jag så gärna vill att hen ska höra av sig. Jag blir orimligt avundsjuk när jag ser på instagram att hen har träffat andra vänner istället för mig. Jag blir ledsen för att jag vet att hen inte tänker på mig ens i närheten av lika mycket, såklart för det inte är rimligt att någon tänker på någon såhär mycket. Jag vill egentligen inte ändra något i vår vänskap, jag vill bara kunna känna genuin lycka och uppskattning för annat som jag har i mitt liv. Annat som inte innefattar den här vännen. Jag har sambo som jag älskar och jag har fler vänner, men det känns aldrig som att jag är hundra procent närvarade när jag är med dem. Hur ska jag göra för att få lite distans?

      Är du kär? Förälskad?

        Förstår att det låter så, men jag vill inte ha något mer intimt. Ser inget sexuellt i relationen. Jag vill liksom bara bli vald. Bekräftad. Och det jag vill med det här inlägget är tips om hur jag ska sluta vilja det. Om det ens går,

          Hmm svårt! Kanske se det som ett missbruk, typ alkohol? Ta en ”vit vecka” då och då? Eller om för mycket i början bara en vit måndag? Tills du hittar lite balans kanske du får hålla dig undan ett tag?

      Har er vänskap alltid sett ut såhär? Låter som att du kanske skulle behöva ha en liten ”detox”. Aktivt fylla dina dagar med annat och välja att umgås med andra vänner som du har en mer balanserad relation med för att se att den här specifika vännen fortfarande finns kvar sen, även om du släpper lite och fokuserar på annat också?

        Ungefär som att jag fick bli kompis med den ”coolaste” jag kunde tänka mig. En idol. En person som jag verkligen såg upp till. När hen började prata med mig och det utvecklades en vänskap så har jag klamrat mig fast så hårt för att det varit så osannolikt att vi ska kunna vara vänner. Och jag är livrädd att vänskapen ska försvinna om jag så lämnar en meters lucka. Men jag blir typ olycklig av att tänka så här mycket. Det finns mer som är viktigt än bara den här personen. Utan att för den sakens skull göra personen mindre viktig.

          Ah, förstår vad du menar. Tror att det lätt kan bli så om man går in i relationen och känner att man är i underläge och tänker att ”snart fattar hen att jag inte är rolig/intressant/värd hens tid…” Men det bygger ju på din helt egna analys av ditt värde vs denne persons värde och det är ingenting som stämmer med verkligheten eller kan vara på riktigt. Uppenbarligen bryr sig denne person om dig eftersom hen tog kontakt. Hade hen inte velat vara din vän så hade du ju märkt det redan. Även om du skulle stänga av din telefon en hel dag och ha noll koll på vad hen gör på IG med andra vänner osv. så skulle hen inte ha ändrat uppfattning om dig eller er relation.

      Är du förälskad i denne?

    Vilka är Sveriges vackraste städer? Jag och min kille ska bila norrut i Sverige i sommar och vill se Sveriges bästa sidor ?

      Östersund.
      Som stockholmare väljer jag förstås alltid Stockholm som Sveriges vackraste stad men Östersund kommer tvåa. Tycker jag.

      Jag tycker Härnösand är fint.

      Östersund är en väldigt fin stad. Både vintertid och sommar. Men kanske för att jag bor där som jag tycker så.

      Karlstad, Kalmar, Visby.

      Småland är vackert och hela Skåne! Österlen och ön hven är två gulsgruvor!

      Visby helt klart! Stockholm är den vackraste storstaden men finns många mindre pärlor också, Mariefred, Söderköping, Vadstena, Trosa osv (kommer bara på de som ligger nära mig nu, haha). Helsingborg är också fint!

      Om ert förhållande överlever en vistelse i Malmberget vet du att det är sann kärlek…

    inviger min nya cd spelare idag och dricker ett glas rött, ibland är livet härligt trots allt.❤

      Cd-spelare? Visste inte ens att dom fanns längre

    1. Vad är det finaste någon gjort för dig i år?
    2. Vad är det finaste du gjort någon annan?

    Spread some love ✨

      1 och 2, köpte en gran till mig då jag kunde köpa en gran till mormor för mina pengar jag sparade in på att jag redan fått en.

      Allvarligt, snodde du en gran???

        Jag fattar verkligen inte, vad är det jag missat?!?! ?

          Missade du när du själv skrev att det var en mysig jultradition att stjäla gran????

            Antagligen förträngt då det inte blev mottaget med positiv respons ?

            Hahahahaha well ? När man ser det då är det ju fruktansvärt hahahaha. Läs min kommentar nedan. Den kommentaren om granen var uppenbarligen skrivet med glimten i ögat som misslyckades katastrofalt. Så läs min förklaring så hoppas jag det klarnar ???

              Ledsen, men tkr det är en efterkonstruktion

                Som sagt det blev så förstorat och var inte min mening från början och i själva verket helt harmlöst för människorna i vår by. Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle bli så stora proportioner av det… Förstår att det är annat om man bor i storstäder… Och att man har eller kanske inbillar sig att man är större än så, har bättre moral etc etc. Det var så VI gjorde iaf under mina barndomsår och inget någon reagerade över. Jag låter nu granen och allt detta vila i frid, finns inte mycket mer att säga om detta faktiskt ?✨

                  Jag tror på dig och tror att många gör det- vi har dock inte orkat engagera oss i diskussionen så du märker inte att vi finns 🙂 Hursomhelst- du är inte ensam!

              Du har inte gett någon förklaring, du skrev att det hörde till att stjäla julgran för det gör väl alla.
              Det lät inte som det var något som hänt tidigare utan nu.
              Du försöker bara prata bort det nu när du märkte att ingen gillar det du skrev.

      Betala och sluta stjäl 🙂

        Hahaha?? grangate är hysteriskt kul!!

          Jag är lost! Vilken grangate? Plz explain.

            Den du gick ut och sågade ner från någon annans mark utan lov!

              Exakt ☠️☠️ Inte så kul nu längre.

              Jaaaaha ni är fast där! ?

              Här kommer en förklaring. Min familj kommer från landet. Alltså landsbygden typ ödemarken med renar älgar björnar sjöar och älvar utanför köksfönstret. 10 km till Coop. En buss om dan. Ingen på helgerna. Typ den nivån. Under alla mina barndomsår tills jag var typ 14 gick pappa ut och sågade hem en gran från markerna. Våra, andras. Det var en tradition i vår familj och i många andras i byn. Ingen köpte väl någonsin en gran när det fanns tusentals i skogen.

              Jag flyttade hemifrån när jag var nästan 19 och har inte haft en gran sen dess. Farfar däremot. 85 år och kryper ut i snön varje år fortfarande trots att han mig veterligen sålt all sin mark. Återigen. De äldre generationerna bor kvar i ödemarken… Och i varje hus står stulna granar varje jul. Det är inte så att markägarna gråter blod. Och inte så att byborna gick in på någons bakgård med yxan ???

                Fin ursäkt… Eller så är det just bara en ursäkt.

                  En förklaring är vad det är ?

                Men. Om du inte reagerat på att vi är fast där kan jag inte låta bli att undra varför du ändrat ditt nick fram och tillbaka de senaste dagarna?

                Tror säkert att din förklaring stämmer, men tycker ändå att kommentaren om att stjäla en gran hör julen till är så sjukt onödig. Kommer du från landbygden och skogsbruket som du påstår förstår du innebörden av skogen och granarna. Att man går ut och tar den finaste granen man hittar oavsett om den står på er eller annans mark kanske är sedvänja hos er, men gör ändå inte det okej att stjäla granar eller annat från skogen. Jag skulle aldrig drömma om att ta gran eller nått annat från min grannes mark, trots att vi både är släkt och kännt varandra sen massor med generationer. Jag vet att folk tycker jag gör en höna av en fjäder här, men det är så många som har absolut noll respekt gör att skog är egendom, levebröd och företagande! Så, nu har jag fått detta sagt. Tacohej.

                Fast här är en till lantis från början. Vi åkte alltid ut i skogen med min pappa & kapade den finaste granen vi hittade.
                Skillnaden är att vi gjorde det på min morbrors mark. Alltid.
                Med hans fulla tillstånd.
                Ni hade ju inte tillstånd och du verkar komma lite med mentaliteten att ”alla andra gör ju så”.
                Äg din historia istället.

            Har du missat att folks svar alltid leder inpå din granstöld under typ alla dina kommentarer sen du kom ut som grantjuv?

              Läs ovan. Jag har inte stulit en gran i mitt liv! ?

                Snygg efterkonstruktion ?? Det var INTE så du berättade från början.

                  Nä från början var det ett ironiskt skämt berättad med glimten i ögat som uppenbarligen misstolkades fruktansvärt haha! ?

                  Men nästa år, om ni fortsätter tjata varenda gång jag kommentarer om missförstånd/läsförståelse/dåligt förklarat från början, kommer jag sno så jävla många granar att det inte finns en granjävel kvar att köpa för nån av er och då MÅSTE ni plumsa ut i snön för att göra barnen glada. Puss. Det var också ironi, jag har inte ens samvete till att stjäla en banan ?

                    Ett ironiskt skämt? Det var inte riktigt så det var va!?

                  Eller hur, blir verkligen bara pinsamt nu när det ska efterkonstrueras till något annat

                    Hahahah asså sorry. Men varför i helvete bryr ni er om en jävla gran till jul som är huggen i någon jävla skog? Nu överdriver nu ju något så otroligt.

                      Det är ju bara ironiska skämt med glimten i ögat? eller hur Helena? ?

                  Min kommentar försvann.

                  Det var uppenbarligen en kommentar jag skrev med glimten i ögat som inte nådde hela vägen fram och misstolkades. Ett försök till ett harmlöst skämt ? Ni fick förklaringen ovan och på intet vis anser jag att man måste vada i evig skärseld för en sådan sak. Släpp det nu. Hade det gått att köpa riktig gran hade pappa säkert gjort det. Det var harmlöst för alla inblandade och ingen lyfte någonsin på ögonbrynen där i ödemarken, därav min kommentar/försök till skämt om en ”stulen” gran. Det är, var ju halva nöjet att knata ut i skogen, hugga med sig en gran hem och ta in den i hemmet. ❤️

                  Andra tider nu… Med större samvetskval och samhällstänk. Folk som bryr sig och reagerar. Men jag är tämligen säker på att ortsbefolkningen fortfarande hugger hem granar från markerna än idag i min hemby även om vi inte gör det längre ?

                  Så låt nu grangate vila i frid! God fortsättning på er ???

                    Så du menar att ni inte kunde köpa en julgran i norra Sverige, det låter knappast troligt.
                    Ni var tvungna att stjäla den, stal ni grannarnas mat också efter som ni hade så långt till affären?

                    10 km har jag också till närmaste affär, och det tar typ 8 minuter att köra dit. Det handlar nog mer om moral.

        Verkligen!! Hur tror du att du ska ha råd med barn om du inte ens har råd med en julgran?

          Jag har inte haft en gran i mitt hem på sju år tackar som frågar. Orkar inte klä den och klä av den, eller släpa hem den och så barrar dem och tar massa plats. Läs förklaringen ovan. Jag tycker att det är bra att folk reagerar… Men det finns helt klart värre saker att reagera över än en pluttig liten granjävel. Fanns inte ens en gran att köpa i byn jag bodde. Såldes ingen äkta gran i stan heller. Så skicka boten till bygdens medborgare som alla lånade stammar av varandra när det nalkades jul ?

          Men lägg grangrejen nu, Helena har fattat, vi har fattat, alla har fattat. Det börjar bli trist… ?

            Okej mamma

              ??

          Det är fan inte klokt hur ni orkar kommentera det på varenda jävla inlägg. Ni får det att låta som att hon mördat nån.

            Tja… I och för sig lever nog inte granen så länge till?

            Nej, stulit dvs hon är en kriminell simpel tjuv som försöker bli bloggare med sponsklocka.

    Jag funderar på att starta en blogg som främst ska handla om mig och mina tankar, men där jag även tänkt skriva mycket om hur jag går tillväga för att komma in i filmbranchen för att arbeta som FAD/SAD och sedan producent.

    Skulle folk vara intresserade eller är det för likt alla andras? Har letat lite efter bloggar om just filmbranchen men det är ganska svårt upptäckte jag, därav min idé.

    Vad tror ni? Allt för likt alla andra eller skulle det kunna bli kul att följa med på resan och bara få en inblick i den världen?

      Kul och bra ide!

      Gör det för din skull, för att du vill skriva om det. Tänk inte på att sticka ut, passa in, göra dig till, pleasa andra, vara pk, bara skriva sånt som är ”ok” och bry dig inte om att skriva tre inlägg om dagen och kommentarsfiska bara för att det är så man gör och så man ska göra. Skriv hur mycket eller lite du vill. Skriv från hjärtat och folk kommer följa dig. De som är intresserade av det du skriver om på riktigt. Lycka till!

        Glömde citationstecknen framför så man ”gör” och så man ”ska göra”.

        ”bry dig inte om att kommentarfiska”?

        Är det inte det du gör?

      Inget som skulle intressera mig men det är inte riktigt mitt intresseområde heller.jag är också rätt kräsen när jag läser bloggar. Måste vara nåt riktigt extra för att jag ska läsa.

      För andra som vill in på den banan skulle det säkert vara intressant. Har en vän som flyttade till Vancouver för att jobba i filmbranschen och som också gör det nu och stormtrivs. Hon startade i samband med flytten en youtube-kanal och vet att det var svårt att få folk att bli intresserade då det är en smal bransch. Som sagt, mest intressant för andra som vill in i den. Se till att du också bloggar för din egen skull, så håller du nog på längre.

    Någon här med endometrios? Jag ska äntligen, efter att ha kämpat i så lång tid för att få rätt hjälp, utredas för det efter 13 år av helt outhärdliga smärtor. Senaste åren har jag även drabbats grovt av UVI, Migrän och IBS-liknande symptom. Jag tål dock inte hormonbehandling, så jag är rädd att jag behöver leva med det här kaoset?!

      Är det endo vill de alltid behandla. Steget efter hormonella p-piller är kemiskt klimakterie.

        Kemiskt klimakteriet är hemskt! Riktigt jobbigt, du får alla symptom som om du hade varit där på riktigt. Fast hela tiden.

        Kolla om du kan äta några hormoner, jag fick efter två års olika behandlingar ett p piller som fungerar och är nu nästan helt ”frisk”. Det finns mängder att prova och alla reagerar man olika på 🙂

      Jag har endometrios. Hade turen att få diagnos redan efter första besöket, och inte långt efter fick jag en titthålsoperation för att bekräfta spridningen (har på livmoderväggen, bukhinnan, tarmar och urinblåsan). Det finns många hormoner att prova, och det är bra att försöka orka ta sig igenom det och prova dig fram. Jag klarar inte av Synarela (dvs. att bli försatt i kemiskt klimakterium). Jag mår så dåligt att jag bara kan ligga i sängen och stirra upp i taket, och det tar låång tid för min kropp att återhämta sig efter den medicinen. Jag hoppas du får hjälp av endometriosvården här i Sverige. Själv har jag blivit så illa behandlad att jag nu behöver gå till psykolog för att bearbeta traumat… Och jag är inte ensam! Den 10 januari skall jag till en av europas ledande kirurger på endometrios i London. Jag hoppas att han kan bli början på ett helt nytt liv för mig! Följer du endometriosdoktorn på instagram? Finns även många grupper på Facebook med utbildning och stöd för endometriosdrabbade och deras anhöriga! Utan deras hjälp hade jag aldrig vågat ta beslutet att söka mig utomlands efter att ha legat inlagd på sjukhus i 6 veckor…

    I år (2019) har det gått 5 år sedan min mamma blev diagnosticerad med bröstcancer.
    Men känns som att jag förlorade min mamma den dagen, hon är en helt annan person idag efter alla behandlingar.
    Är detta vanligt? Blir otroligt ledsen över det…

    Hon är mycket mer aggressiv bland annat, hon har försökt med kurator men ingenting hjälper.

      Förlåt, men i år är 2018

        hahah anonym. Ja, men menar kommande år, eller kommande dagar? Sorry

      Min mamma fick bröstcancer för en del år sedan. Friskförklarad nu. Men hon är sig inte lik. Det tär på psyket. Så jag skulle nog säga att det är normalt. Inte så konstigt med tanke på att dom är/varit så sjuka.

      Jag vet inte exakt hur vanligt det är men jag har också samma erfarenhet från familjemedlem som drabbats av cancer. Så jag tror att det är ganska vanligt. Jag upplevde dock att det blev lite bättre över tid efter att behandlingarna avslutats. <3

      Ja det är vanligt tydligt tecken på en depression och att få en depression efter en sjukdom som cancer är relativt vanligt

      Det upplevde jag med min mormor med när hon fick cancer, hon blev väldigt ”bitsk” och aggressiv nästan. I efterhand inser jag att hon mest troligen var väldigt deprimerad. Hon var en väldigt stark kvinna som var van vid att klara sig själv, sköta allt kring sig. Med sjukdomen och dess intensivitet vägrade hon i långt och mycket inse hur ”illa” det var, och jag tror i efterhand att det var just därför hon var som hon var sista åren. Jag önskar jag hade mer tålamod, men man är inte mer än mänsklig. Önskar er allt gott! ?

    Idag har jag bestämt mig för att sluta dricka alkohol. Jag kan inte dricka med måtta, det blir ofta för mycket och ibland alldeles för mycket. Nu är det verkligen dags att sluta. Ville bara berätta det.

      Heja dig! Du kommer klara det galant!

      Är det svårt att avstå när du är runt alkohol? Eller spårar det väl när du tagit första glaset? Hejar på dig, you can do it! Kväv det i dess linda!

      Mycket klok insikt som jag önskar fler kunde få! Stort lycka till.

      Önskar det var min sambo som skrivit det där. Snart fd sambo tror jag…

      Du är jättestark!

        Den kommentaren kom fel, sorry

          Nej den kom rätt, ser jag nu! Den ska till Anonym 20:37

      Hur får man kontakt med dig?

      Fan vad grym du är!
      Jag har också tagit beslutet, ett beslut för att överleva. Har du problem med spriten (att du dricker varje dag) eller tillför den bara problem när du dricker vid tillfälle?

    Tycker ni man kan dejta två personer som är helt ovetande om varandra (såklart…). Det känns lite falskt att träffa en person en dag och en annan en annan dag. Men måste ärligt säga att jag börjar få känslor för båda…

      Så länge det är klart uttalat att man endast dejtar och inte är i ett förhållande – så att båda är med på det, och båda har samma rätt att dejta andra samtidigt så vet ju alla vad spelreglerna är liksom.

      Om jag inte planerade att fortsätta dejta båda så skulle jag dumpa en om jag märker att jag får känslor. Sen skulle jag nog ändå vara ärlig med de båda när känslor uppstår om det vore så att jag planerar att ”behålla” båda. Men så länge det bara är dejter så ber jag inte, jag skulle nog vänta med att berätta tills jag visste vem/vilka jag tänkte satsa på. Eller tills dess jag märker att de har känslor.

        Ber=vet

      Iom att du börjar få känslor kan det vara läge att berätta, låter som att du riskerar sätta dig själv lite i skiten annars.

    Dumpade min partner idag, eftersom han gång på gång valde sin mamma framför oss. Muntra upp mig, någon?

      Starkt gjort, du satte dig själv och dina känslor först! Inte många som klarar av att göra det, syftar inte bara i relation till partners utan även vänner, familj, arbete.
      Du kanske inte är glad just idag, men så småningom kommer du känna frihet och glädje i vissa situationer för att du gjorde detta.
      Kärleken kanske kommer igen i andra format, kanske kärlek i vänskap och andra härliga saker du kan göra för din egen skull!

      Jag hade det så för länge sedan. Vill aldrig ha det så igen. Så ditt framtida jag kommer att tacka dig!

        Tack till er båda. Vet ju innerst inne att detta var det rätta att göra. Även om det känns fördjävligt nu. Men 2019 kanske kan bli mitt år…

          Ja A det blir det! Kram!

      Verkar som du slapp en mansbebis??

    Någon här som har bra tips om hur man handskas med tonårshundar? ??

    Vår golden är drygt 8 månader nu och har börjat bli helt oberäknelig att gå promenad med – hemma (och även hemma hos andra) är han den duktigaste, snällaste, mysigaste vovven nånsin, men så fort vi är ute och han inte får som han vill (typ hälsa på alla hundar han ser, hälsa på alla människor som går förbi, springa efter fåglar/kaniner etc) så skäller han mot en och hoppar på en och biter i kopplet, i våra händer, armar, jackor, byxor etc etc etc, allt han får tag i.

    Har testat typ allt nu, vända ryggen till, ignorera, säga till på skarpen, ta tag i honom så han slutar, avleda med pinne eller leksak eller godis, men typ INGET fungerar när han väl drar igång. Han blir bara avbruten en stund, men sen är det som att han minns JUST DET, JÄVLAS VAR DET JU! Och så drar han igång igen. Blir lite ledsen, för det börjar göra att jag har ångest för att gå ut med honom, och dessutom bor vi mitt i jävla stan så ALLA människor bara står och glor och dömer en vad man än gör.

    Någon som har nåt bra tips eller pepp? ?

      Min hund gjorde också så i tonåren. Jag lyfte upp honom och bar honom en bit. Då slutade han. Han vägde nog iof bara 12 kg.

        Gjorde nåt liknande med vår. Ibland lyfte jag upp honom, men oftast stannade jag och lät de andra gå förbi och höll kort koppel. Eller så satte jag mig på huk och fångade hans uppmärksamhet. Det funkade för det mesta

        Åhhh ja jag önskar att jag kunde det men han ligger på 30kg så det går tyvärr inte! ?

      Låter som att han leker när han hoppar, biter i kopplet och i er… som att han söker aktivering. Den rasen behöver ju få mer motion och mental aktivering än många andra så tror inte att ni ska ignorera hans försök till att söka kontakt. Har ni provat att han får söka efter saker/personer när ni är ute? Bära på någonting under promenaden? Dra vagn? Så att han känner att han uträttar något och är ”igång”?

        Jadå, vi har alltid en pinne eller leksak med ut på promenader som han kan bära på (vilket han gör jättefint tills han går bananas) och vi hittar regelbundet på lite ”bus” på promenaderna så att det inte bara är tråkig promenad hela tiden, går så varierade promenader som möjligt i stan så det inte ska bli samma hela tiden, kör godissök när vi kommer till gräs etc.

      Ja ut i skogen två timmar varje kväll och börja lägga spår, lär honom eftersök, åk till brukshundsklubben några ggr i veckan och träna osv. Det är ju inte en stadshund du köpt direkt utan en aktiv och arbetande ras som ska aktiveras aktivt flera timmar om dagen och inte en dvärghund som blir nöjd av att gå runt kvarteret.

        Haha tack, jag bara väntade på en kommentar som din. ?

          Hundar och barn, don’t go there! ?

            Haha nope, märker det! ?

          Skönt svar ??

        ”som ska aktiveras aktivt flera timmar om dagen”

        Nope, ingen hund ska aktiveras flera timmar om dagen. Läs på och återkom sen.

      Tonårshund??? Den är valp fortfarande.

      När min hund var i den åldern var hon likadan.Efter ett tag kunde jag förutse när hennes ryck skulle ske och därmed avslutade jag promenaden. Insåg att jag introducerade för mycket för henne under hennes tonårsfas och hade en överstimulerad hund. Könsmognaden kommer ju lite olika beroende på ras men för min tjej så var det helt enkelt för mycket hormoner och för höga krav. När jag misslyckades med att avleda/undvika så höll jag bara henne i halsbandet (selen blev hon för stark i) lugnt så att hon inte kunde hoppa och belöna sig själv genom ha kul och leka rövare. Sen för varje liten antydan till att hon slappande av i någon muskel berömde jag henne lite viskande och lugnt för att avsluta med lite godissök för att styra om den lilla hjärnan.

      Så fundera på hur er vardag ser ut, är hunden över eller kanske understimulerad ? Oavsett, lycka till och du, det går över 🙂 och tveka aldrig att ta in hjälp om det känns övermäktigt. Hellre för tidigt än försent.

        Tack så jättemycket för produktivt och peppande svar! ❤️
        Vi ska försöka bli bättre på att förekomma honom, och ta en liten funderare över när det händer, hur dagen sett ut och om han kanske är över eller understimulerad! Tack igen! ?

      Jag har en retriever. När hon hoppade på mig som liten så gjorde jag det mycket tydligt och det var bara upp med ett knä för att markera att det där är inte okej. Samma sak med koppelpromenader: var tydlig! Det är inte okej att dra i koppel och gör men det så blir det konsekvenser. Testa att sätta på en sele under inlärningsperioden. Att stanna och vända ryggen till är det sista jag skulle göra. Du markerar ju att något kommer hända. Jag skulle peppa och söka ögonkontakt med hunden med hjälp av godis (korv/köttbullar och inga trötta torra bitar som den inte blir peppad på). Och sedan det viktigaste: ge hunden mental stimulans. Vi håller på med apportering och viltspår. Det får hjärnan att jobba.

        Tack så mycket för bra tips! ??

        Vi har alltid sele på honom, han drar ganska mycket så det känns bättre att ha sele än halsband på honom tills vi tränat på draget. Vi försöker markera att det inte är okej att hoppa och bita, men det är svårt. Ska absolut prova att göra som du säger, söka ögonkontakt och försöka avleda. Vi kör ganska mycket klickerträning och godissök, både hemma och ute, lydnad och kontaktövningar. Svårt med viltspår i stan, men vi brukar försöka köra så mycket apportering som möjligt när vi hittar bra ställen. Har också en drös med spel och stimulansleksaker till honom just för att försöka kompensera så gott det går, vet att det inte är samma sak men vi gör vårt bästa.

        Tack igen för hjälpen!! ?

      Sålla klokt bland alla förståsigpåare här.
      Jag tycker att Isabel 21:11 skrev en tänkvärd kommentar. Unga hundar hamnar i slyngelåldern, så är det nog för alla. Min hund var som Isabels, kunde bli överstimulerad och klarade inte riktigt att själv gå ner i varv utan skulle hoppa, skälla och nafsa. Allt för att försöka få igång mig för mer lek och skoj. När han egentligen behövde varva ner och ägna sig åt lugna aktiviteter. Hundar utvecklar lätt stressbeteenden om man hela tiden uppmuntrar hunden genom mer lek och ståhej. Det är ju du som umgås med din hund som vet om den är i behov av mer stimulans eller om den fått tillräckligt och det faktiskt är tvärtom. När min hund var som värst var det ökad passivitetsträning som funkade bäst! Resten växte bort när han blev lite äldre och klokare ?
      Lycka till!

      Det första felet du gjorde var att ”prova allt”. Du har så skapat total förvirring hos din hund och inte lärt den vilket beteende som är önskvärt. Ingen här på internet kan avgöra hur du ska jobba med din hund, vi känner inte till era förutsättningar, har inte sett ert samspel och kan så inte säga om din hund är under-, överstimulerat, bara ”valpig” eller ouppfostrad. Det låter som att problemet ligger i din kommunikation med din hund. Ta hjälp av en duktig hundtränare som kan visa hur du kan jobba med din hund utifrån era förutsättningar! Om du får rätt verktyg nu så kan ni bygga en fin grund för alla fortsatta år! Lycka till 🙂

      Har kanske inget superkonstruktivt att säga då alla hundar är olika och behöver olika saker för att utvecklas i ”rätt” riktning, men vill däremot erbjuda lite tröst och säga att om du fortsätter att jobba engagerat med hunden så kommer det mesta lösa sig! De flesta hundar är sådär i den åldern precis som vilken tonåring/pre-teen som helst, och mycket växer bort av sig själv. Vår hund var jäkligt billig på Blocket i den åldern kan jag säga ??? Men nu när han fyllt 3 sprutar inte hormonerna åt alla håll längre och även om han fortfarande är ett busfrö i själen så löper oftast promenaderna förbi lugnt och fint 🙂 kämpa på! Det blir garanterat bättre!

        Tack så mycket, vad glad jag blev av ditt svar! Hahah billig på blocket, så skönt att höra att man inte är ensam om att känna så, det var nog precis detta jag behövde höra! ❤️❤️❤️

    God kväll!

    Jag behöver lite råd ??
    Min pojkvän och jag har pratat ett tag om nyår, och vad vi ska göra. Han har haft lite lösa planer och inget spikat. Igår kom han och sa att han bestämt med sin kompis att vi ska vara med han +hans tjej och hennes vänner för en stor middag och fest. För honom är detta väldigt viktigt att det blir så stort och ”festligt som möjligt” Jag däremot har vuxit upp med två alkoholister till föräldrar och hatar allt som har med högtider att göra. Frågade om vi inte kunde ha en liten middag med min syster och hennes pojkvän men han var tydlig med att han ville ha ”fest” Vad ska jag göra? Gå på detta? Eller ska vi dela upp oss?

      Dela på er, så båda kan få en fin kväll 🙂

      Bestämmer han över dina planer utan att fråga dig först?!? Tycker det är detta ni behöver prata om först…

      Jag tycker han ska respektera dina känslor som vuxit upp med alkoholism. Det är inget att skoja bort eller något man bara ”kommer över”.
      Min känslighet för alkoholpåverkade människor sitter i fortfarande trots att jag själv uppskattar att dricka alkohol då och då. (Har också haft/har förälder med problem) Det är fortfarande jobbigt i vissa situationer med väldigt mycket berusade människor. Det går inte över. Det behöver din kille förstå och respektera.

      Var du hos din syster och han på festen så får ni ju båda som ni önskar?

        Men man kanske vill fira nyår med sin partner? Så kanske inte helt som båda vill?

      Tack för era fina kommentarer! En förvirrad fancy är inte lika förvirrad längre ?☺️

    Alla ni som går och vaxar er/gör IPL så salong, please help a sister! Är så himla sugen på att testa, vore så NICE att slippa tampas med rakhyveln i tid och otid. Vill så gärna våga – men vågar inte! Är det så stelt som jag föreställer mig i mitt huvud att gå dit och flasha sina intima delar? Snälla dela med er av alla era erfarenheter/råd!

      Har aldrig upplevt det som stelt. Jag vaxar och bokar alltid samma person, om hon inte är på semester eller så. Hon är snabb och proffsig men ändå trevlig och vi snicksnackar om allt möjligt samtidigt, om allt mellan himmel och jord. Möjligtvis underlättar det att vi är i samma ålder. Tänker alltid att man ju är på någons arbetsplats. Det är deras jobb de utför och du är betalande kund så då ingår det att de vill att du ska känna dig proffsigt men varmt bemött. Har du en dålig upplevelse någonstans så är det ju fritt fram att byta. Om du har vänner som vaxar, kolla med dem om de har något ställe de skulle rekommendera om du inte bara vill googla runt.

      Var första gången och vaxade brasiliansk för en månad sen. Var lika naturligt för hon som gjorde det som att göra någons naglar eller hår. Man är inte blyg och pryd om man väljer att vaxa folk mellan benen. Jag sa att jag aldrig gjort det förr så hon förklarade och beskrev som om det vore vad som helst. Inget konstigt alls.

      Tänk på att de ser nästan lika många snippiluror som gynkan. Du måste nog dra fram något riktigt extraordinärt för att stå ut ur mängden.

      Exempel:

      1. Ett bebishuvud påväg ut.

      2. En tatuering som lyder ”insert here” på blygdbenet.

      3. En inbakad fiskbensfläta i snipphåret.

        ?

      Du kommer tycka det är stelt första gången/gångerna då du inte är van men tips är att berätta för personalen att du är lite nervös, då kommer de ta hand om dig lite extra. De är vana och har sett sjukt många personers intima delar så för dom är det ju vardag 🙂

      Det känns alltid lite märkligt precis i början när man ska klä av sig tycker jag, men sen tänker jag alltid bara att den som vaxar/fixar har gjort det en miljon ggr förr, och sett en miljon underliv och håriga ben innan mina, så de bryr sig i stort sett inte. Lika lite som den som sitter i kassan på Ica bryr sig om vad man handlar för nåt. ?

      Följdfråga då: hur fasen går det till? Ligger man ner, står på alla fyra, gynstol? Hur känns det när hårstråna närmast ”hålen” dras? Har själv en hårig rövskåra och skulle nog kännas skönt om den var hårfri, men skulle nog alseig våga vaxa..

        Man ligger på rygg på en vanlig brits typ, och så får man lägga upp och åt sidan ena benet först och andra benet sen så att de kommer åt.

        Var det gör mest ont är nog väldigt individuellt, för mig är det värst när de drar precis ovanför där läpparna delar sig eller själva läpparna. Rumpan och runt själva hålet är inte så farligt. Men som sagt, säkert väldigt olika för alla.

    Någon här som haft möjlkstockning? Jag fick barn för en månad sen och har haft lite feber sen i 5 dagar. Tänkte först möjlkstockning och hittade en lite hårdare och ömmare del av mitt bröst. Har ammat på men har forfarande feber och inte ont i brösten längre. Kan det vara så ändå? Jag har läst all information på vårdguiden osv och jag ska såklart kontakta lämplig vårdenhet om det inte går över men det är ju inte alls akut, så jag tänker inte ringa någonstans ikväll eller nu under de röda dagarna, men är ändå intresserad av att veta om man kan ha mölkstockning utan att det märks mer än feber.

    Jag misstänker egentligen att orsaken till att jag är osäker på om jag har mjölkstockning är att jag INTE har det, att det märker man liksom?

      Värm en vetekudde (eller handduk) och håll emot en stund. Ställ dig sen i en riktigt varm dusch och massera där det är rött samtidigt som du handpumpar. Försök att få bebis att amma så mycket som möjligt och massera lite samtidigt. Jag fick upprepa vetekudden/dusch flera gånger under dagen innan det släppte.
      Lycka till!

      https://amningshjalpen.se/
      Här fick jag fin hjälp när jag drabbades av mjölkstockning?

      Mjölkstockning gör ONT och bröstet blir riktigt hårt.
      Värme och amning hjälper.
      Hoppas du piggar på dig snart och grattis till bebisen 🙂

      Varm dusch och handmjölka samt massera den hårda delen. Det funkade för mig, samt inlägg i bh som värmer tuttarna.

      Sök vård om du är osäker! En mjölkstockning kan övergå till en bröstböld när infektionen blir typ inkapslad i ja, en böld. Symptomen som feber och ont i bröstet kan minska då. Hur känns bröstet när du ammat klart från det? Om en del av bröstet fortfarande är hårt kanske det kan vara något sånt?

    Jag träffade en kille för några veckor sedan som jag har så jäkla svårt att släppa. Det är som att en del av mig liksom fortfarande ”hoppas” att det finns en chans. Jag har fastnat för killar förr, men aldrig såhär. Han är så mycket som jag gillar hos killar, av det jag sett har han egentligen allt jag dras till…
    Det var dock han som sa ”vi hörs och ses väl igen hoppas jag” och sen, efter några dagar, ”Jag kände att något fattades”.
    Jag kommer förmodligen ångra mig om jag lägger till honom igen – få skämmas liksom. Men oh så jag vill göra det, tänker på det varje dag…(Han har nämligen kvar mig där). Men vad ska jag ens säga? Hur, vad, ska jag göra? Jag hatar att jag känner så här men kan inte rå för det.

      Känns som lite slöseri att påbörja ett samtal igen om han redan sagt att han inte är intresserad av att ses igen.

        Jag vet ju det också och det är det som gnager i mig.

          Tillägg: för att jag vill men inte borde liksom.

      Han har ju redan avvisat dig på ett ganska trevligt men tydligt sätt. Det är inte alltid så lätt att göra. Om du kontaktar honom igen så måste han göra samma sak igen, vilket kanske inte är så kul för honom.

        Nej jag vet ju det. Så måste ju komma över fanskapet och det går ju liksom inte. Det är det jag hatar, vill inte känna så. Hur i hela friden får man annat att tänka på? Det tar upp alldeles för mycket energi, jag har en ”ersättare” men han är inte intressant. Skulle verkligen behöva omprogrammeras för jag fattar ju också att jag inte borde när tåget redan har gått. Blä

    Jag hatar den jag är som person. Inte helt och fullt och till 100%. Men till viss del.
    Att jag har svårt för att ta initiativ, är kass på att kallprata, rätt dåligt på sociala situationer i allmänhet, inte tar någon plats i stora grupper, tänker för mycket, har svårt för att ge mig själv cred, kan inte prata om känslor och är alldeles för instängd och ”jag mår bra”-ig fast jag egentligen mår skit.

    Det enda bra med mig som jag kan komma på är att jag är rolig. Alltså verkligen skitrolig. Rapp som fan i käften, har självdistans och lagom mycket sarkasm och ironi. Är ganska kreativ också. Men hur långt kommer man på det när man ändå inte vågar uttrycka sig? Eller blir så nervös i närheten av andra att allt ”roligt” kommer ut på samma gång och bara blir en enda stor röra? När jag ändå inte får utlopp för kreativiteten för att jag inte vågar i rädsla att framstå som dum/dålig?

    Har haft jättesvårt med vänner genom livet, aldrig haft ett förhållande och har aldrig lyckats skaffa mig ett riktigt jobb (är inne på mitt andra universitetsprogram atm, för det enda jag är bra på är att plugga). De få vänner jag har uttrycker alltid att de ”inte kan förstår att jag är singel” och deras pojkvänner älskar mig, men ändå lyckas jag inte hitta någon egen jävla pojkvän. Och det är jobbigt. Sjukt jobbigt.

    Jag vet att alla mina osäkerheter bottnar i en dålig självkänsla och att steg ett kanske är att jobba på den, men jag kan verkligen inte se hur det skulle kunna hjälpa? Alltså att jag skulle kunna få så bra självkänsla att jag vågar söka ett jobb jag har kvalifikationerna för eller ta ton i en grupp om saker jag vet att jag kan. Jag vet knappt var bra självkänsla innebär, för jag har aldrig haft det. Ens lite. Jag har aldrig varit lycklig och jag har aldrig varit kär och jag har aldrig tyckt om mig själv. Aldrig. Och jag ser inte hur någon människa i världen ska kunna hjälpa mig att tycka om mig själv.

    Vad fan gör man ens när allt känns såhär meningslöst?

      Man kan bara ta emot det man genuint känner att man förtjänar. Om du aldrig tyckt om dig själv så har du nog också svårt att se när andra tycker om dig, så tror i alla fall att du bör börja med att jobba på självkänslan. Det är ju helt sant – finns ingen människa i världen som kan hjälpa dig att tycka om dig själv. Du måste tycka om dig själv, och du kommer sen hitta en person som tycker om sig själv också och sen växer ni tillsammans och utvecklar er själva och bygger ett liv tillsammans men ingen kan bygga ett hälsosamt förhållande på att en person ska göra den andra lycklig i sig själv. Funkar inte i längden.

      Det där med att låtsas att man mår bra, trots att man egentligen inte gör det blir ju som en personlighetsmask som man tar på sig för att beskydda sig själv. Skulle säga att det är bäst att försöka ta av den och vara dig själv fullt ut så mycket du kan. Äg att du inte kallpratar så mycket och att du inte tar upp så mycket plats i stora grupper. Vem har sagt att man måste det? Sociala situationer är ett enda stort skådespel i de flesta fall. Tillåt dig själv att säga nej om du inte har lust, och att ta så mycket eller liten plats du har lust med. Det är ingen tävling. Var snäll mot dig själv. Välj vänner som uppskattar din humor och som du kan vara ärlig med kring att du faktiskt inte alltid mår bra. Släpp tankarna på allt du inte kan/har så gott det går. Är supersvårt men så värt det. Du är inte vad du tänker. Inget av det du tänker om dig själv är någon ”sanning”. Hjärnan maler på om allt möjligt, alltid. Den analyserar en verklighet som den har noll kontroll över. När du står där i det sociala rummet och du tänker att du inte är bra på det här så har du faktiskt ingen aning om det, din hjärna bara tycker till lite baserat på rädsla.

      Låter ju underbart att du är bra på att plugga! Att vara bra på att lära sig nya saker, komma ihåg information samt sortera i den för att se vad som är användbart är fantastiskt att ha med sig i de flesta yrkesroller. Njut av studierna nu och släpp det dåliga samvetet över ett ”riktigt” jobb. Det kommer. Är där du är nu, var snäll mot dig själv och öva på att tycka om dig själv så kommer du hitta någon sen som också tycker om både sig själv och dig. Jag lovar.

      Jag kan relatera. Jag har social fobi (dock ej på papper), har inga bra råd förutom att lyssna på podcasten Social Anxiety Solution. Den är hur grym som helst. Du är inte ensam!

      Jag känner igen mig mycket. Jag är också svinrolig (på riktigt!) men usel på att kallprata, mingla, sociala sammanhang, osv. Ganska kasst självförtroende. Det enda som funkar för mig är att bli äldre (är 35). För varje år så embracar jag mig själv lite mer och inser att det inte spelar så stor roll. Det kanske inte är jag som är osocial, det kanske är alla andra som är översociala?

      Vad gör man ? Jo, man fokuserar på det man är bra på! Du skriver att det enda du är bra på är att plugga. Men gör det då! Läs en master, doktorera, bli lärare. Och du är rolig, vilken jävla underbar egenskap att ha! Släpp pressen på att du måste vara social, initiativtagande och inte tar stor plats. Det är våra normer i dagens samhälle som älskar extroverta människor och beteenden. Erkänn för dig själv att du inte är så, så att du inte pressar dig själv att vara annorlunda. Det tjänar inget till. Sätt dig i situationer där du känner dig bekväm. Man blir bekväm när man gör det man är bra på, och när man känner att man är duktig/har kontroll/gör det man är bra på blir man också bekväm. Det hänger liksom ihop. självkänsla kommer (i alla fall för mig) med att känna att jag är bra på nått, att få visa vad jag kan och vara till hjälp för andra. Men det är ju säkert olika för olika personer. Att ha en bra självkänsla är grunden till att våga göra mycket av de saker du vill, för om man då skulle misslyckas med det så gör det ingenting. Man förstår att ett misslyckande inte definierade en eller gör en sämre eller mindre värd. Så det är klart du vill jobba på din självkänsla!

    Jag har årevis bråkat med min svärfar. Vi har otroligt dålig kemi. Han vill gärna röra om i grytan och skall till varje pris vinna alla diskussioner. De andra i familjen har utvecklat diverse tekniker för att ignorera honom, men jag tar allt han säger på för stort allvar. Varje gång vi träffas (bor i olika länder) tänker jag att nu ska jag vara tyst, det brukar gå bra ett tag, men sedan säger han alltid något som jag liksom nappar på. Känner mig så dum och tycker så synd om min man och de andra i familjen…

      Åravis ska det såklart stå… Vill förtydliga att det inte är alkohol inblandat ( inte från min sida iallafall).

      Låter som min pappa. Vi alla i familjen har lärt oss hantera honom med att ignorera eller skratta bort det. Brukar alltid varna nya som träffar honom att antingen älskar eller så hatar man honom, inget mellanting. Mitt råd är att nappa inte, va den större personen. Om han är som min pappa så skiter han i om han har rätt eller fel utan han vill bara provocera att det är själva nöjet. Tro mig, jag vet att det är svårt men ibland brukar jag gå på toa eller starta en ny konversation med nån som sitter bredvid mig.

    Känner inte ni att ni kan få panik över hur livet är uppbyggt ibland? Jag menar, om ca. 2 veckor lämnar jag mitt nuvarande jobb för ett nytt heltidsarbete, och jag känner SÅN ÅNGEST. Jag är 26 år, jag har sambo och en hund som jag älskar, men jag hinner knappt träffa dem för att enligt samhällets alla regler ska man jobba heltid för att kunna överleva. Är det verkligen detta livet går ut på? Att jobba morgon till kväll, knappt hinna träffa vänner, inte orka träna för kroppen är helt slut av allt jobb och dem få gånger man får tid för sex med sin sambo har det gått sån tid att man säger ’jag har saknat dig’ under akten.

    Hur många hade på riktigt levt det livet man lever idag om man fick välja helt utan normer och regler egentligen..? I det stora hela är livet rysligt kort, och jag stod precis i duschen och hyperventilerade när jag tänkte på hur livet påverkas negativt av att alla jobbar så jävla mycket. Jag vill inte vara en del av det, jag vill kunna ha tid för livet. Men man måste ju jobba för att kunna ha råd att leva….åhh..denna lördagsångest.

      Har haft EXAKT samma tankar själv. Går livet ut på att jobba heltid?
      Jag vet inte men då är det nog bra om man gör något man verkligen gillar ? träffar ju kollegorna mer än min man.. inte konstigt att jag varit så trött att jag kunnat slå hål i huvudet på dom nu innan jul-ledigtheten trädde i kraft. (Kollegorna alltså )

      Haha, det kunde på riktigt ha varit jag som skrev detta. Har haft samma tankar den senaste veckan. Tror jag närmar mig nån slags 30-årskris. Ena dagen längtar jag efter barn (så att livet kan bli ÄNNU mer inrutat och man får ännu mer panik av att jobba konstant och aldrig ha tid för annat?) och nästa dag vill jag skita i allt och åka och plugga nån kurs i typ Kalifornien…

      Ja visst är det ironiskt.
      Jag skulle vilja ha ett stort dyrt fint hus med stor trädgård…. Men jag skulle aldrig ha tid att vara i mitt hus särskilt mycket för jag skulle få jobba en himla massa mer för att ha råd med det.

      Kanske kan du tänka lite , räkna lite och fundera på vad som är viktigt för dej. Vill du bo lite enklare/billigare och kanske jobba mindre och ha tid med t ex träning eller vad du vill lägga din tid på.

      Kram kram

      Varför jobbar du heltid? Se över era utgifter och lev för böveln!

      Börja träna så kommer du att orka mer!

      Känner EXAKT samma! Kan verkligen få panik över det där inrutade och har särskilt under det senaste året känt frustration över att det förväntas att jobbet ska styra ens liv…framförallt när utbrändhet bara blir mer & mer vanligt. Jag har ett jobb som dessutom utan problem kan skötas hemifrån/på distans, men arbetskulturen accepterar det ändå inte riktigt. Hade varit helt fine med att bara få jobba hemma en dag för att få livet att gå ihop lite mer.

      Jag gillar verkligen det jag gör i min yrkesroll men kan må på riktigt dåligt över att inte få styra min egen tid, behöva trängas med alla andra i mataffären, på gymmet, i tunnelbanan, för att hämta ut post osv osv… Jag gillar mitt jobb och mina kollegor, men nog fan gillar jag min familj & mina vänner ännu mer.

      Åh vad jag känner igen mig.. min dröm hade nog varit att jobba typ 35 h/v, finns dock inget annat än 100% tjänster i min bransch (som dock betyder att du oftast jobbar mer än så). Typ så jag hade kunnat vara ledig någon dag i veckan ibland och jobba halvdag någon dag. Det hade varit drömmen!
      Men nästa år ska jag bli bättre på att ”ge” mig själv mer ledig tid genom att beställa hem mat istället för att storhandla, tänka att det är okej att inte alltid ha matlåda, ta hjälp med städ hemma och sånt.

      Jag gick ner från 100% till 80% för ca 1 årsen. Jobbar i vården så en anledningarna är att jag helt enkelt inte orkar mer. Sen tycker jag att jobbet ska vara en del av livet och inte det enda du orkar med. Några har ifrågasatt det, är dessutom ensam, men jag vägrar 100%. Total vägrar.

      Känner likadant! Det värsta är att det typ överallt ska ”strävas efter” att jobba så mycket som möjligt, vara borta så mycket som möjligt. För vad, egentligen? Förstår det inte. Tycker att samhället kunde varit uppbyggd på ett mycket smartare sätt. Pengar kan egentligen tryckas hur mycket som helst av så egentligen borde alla kunna leva gott , men det skulle ju aldrig funka för plötsligt skulle allt gå åt skogen. Ähh jag ver inte… jobbar inte heltid längre men får typ ångest av att jag måste börja göra det snart igen. Hade ju inte tid för något förutom sömn. Jaja, så är det

      Hade detta oxå likande fast +1 häst. Jag började jobba natt inom vården?? Jobbar 10h per natt så gör jag 3-4 nätter så är jag heeelt ledig resten av dagarna❤️

        Ja men om du jobbar natt måste du ju ändå sova x antal timmar?

          Tack alla!! Så jävla skönt att man inte är ensam. Jag har tänkt jättemycket efter att ha läst era svar, och kommit fram till att jag ska tacka nej till det nya heltidsjobbet. Jag kommer gå under inombords om jag inte får tid för allt jag älskar.

          Önskar verkligen det fanns en öppetspår-facebookgrupp man kunde gå med i så man kunde fortsätta prata med er alla!

    Hej,

    Jag är 24 år gammal och har bestämt mig att min psykiska ohälsa inte ska hindra mig från att ha ett bra liv. Jag ska studera på komvux om ca en vecka för att ta tag i plugget och förhoppningvis plugga på uni om ca 1.5 år.

    Finns det någon/några som har befunnit sig i samma situation och har lyckas med sina mål? Skulle vara nice med lite motivation. ?

      Ja!! Har gjort den resan och pluggar nu på universitetet. Det var verkligen inte lätt och är fortfarande kämpigt, men såå värt det! Lycka till!

      Jag fick höra hela min skoltid att jag var värdelös och dum i huvudet. Visade sig att jag har dyskalkeli och adhd som ställer till det för mig.
      Slutade iaf 9:an utan fullständiga betyg och har större delen av mitt vuxna (eller Ja, 20-årsåldern iaf) liv mått psykiskt dåligt över att inte ha utbildning och fast jobb. Varit deprimerad och verkligen mått åt helvete.

      För 5 år sen fick jag nog. Sökte till komvux, läste upp mina betyg samt till usk. Gjorde om matten 2 gånger trots att jag ville ge upp och skita i allt. Klarade matteprovet med 2 poäng (!) i december förra året och i augusti började jag på högskolan!
      Jag tvivlar fortfarande på mig själv mellan varven och kan höra mina lärares röster i huvudet ibland, känna att jag är för dum för det här. Men sen tänker jag tillbaka på allt jag faktiskt klarat under dom åren, helt utan hjälp. Då blir jag ändå lite stolt över mig själv.

      Du kommer klara det, jag tror på dig!

        Du och anonym ger mig hopp. Har liknande historia som dig, dina ord värmer mig. Ska screenshota för att minnas när jag vill ge upp. ❤️

          Jag hade egentligen ok betyg på gymnasiet men skippade medvetet två ämnen som gjorde mig icke-behörig till vidare studier. Pluggade upp det och har nu klarat 90 HP på universitetet. Nu ska jag köra en till kurs på komvux för ytterligare behörighet. Mådde också piss men insåg hur viktig skolan är, har aldrig ångrat mig och kommer fortsätta även om det tar fem år till. Det är såååå värt det, det lovar jag!! Och åren går så fort, plötsligt blir man typ förvånad över hur fort allt från komvux till högskola gick. Kämpa på!

    Vill bara gnälla av mig lite.
    Är gravid i vecka 39 och börjar bli så trött. Allt är tungt, är trött precis hela tiden, tjurig, gråtfärdig, inga kläder passar och allt suger hästballe.
    Hur gör man för att få tiden att gå liiite fortare?

      När jag var gravid med min dotter var jag verkligen på bristningsgränsen i v 38 och skrek till min man att jag inte orkade mer. 30 minuter senare gick vattnet (utan värkar). De ville att jag skulle komma in på en koll ändå. I bilen in fick jag lite små värkar och 6 h senare var hon född. Så mitt tips är att skrika ut din frustration och se vad som händer 🙂

        Testar det på måndag kväll. Vill gärna ha en 2019 bebis då jag har ställt in mig på det ?

      Åh vad jag känner igen mig. Är gravid i vecka 36 med andra barnet och är så less. Har ont precis överallt och foglossning som gör så ont. Halsbränna och nästäppa hela tiden. Längtar så tills vi får vår bebis och jag slipper vara gravid.

        Foglossning låter inte så roligt faktiskt. Har haft tur som har sluppit det.
        Men snart är det dags för dig med! Och kanske med lite tur så kommer bebis lite tidigare än bf ?

      Lider med dig…. gravid med mitt fjärde barn i vecka 37 och sitter varje minut & beklagar mig för att jag har såååå j*vla ont… har alla krämpor man kan tänka sig och längtar sjukt mycket tills bebis är här och längtar till jag få dra på mig ett par jeans och sneakers ? tror jag känner såhär just för att jag vet det är sista barnen & sista graviditeten också så vill bara få de här överstökat nu ?? Kämpa på, snart är de här ❤️

        Jösses, förstår att du är trött om du har gått igenom fyra graviditeter men jävligt grymt gjort av dig!
        Det här är min första och troligtvis min enda graviditet

      Åh njuuuut! Även fast jag älskar min bebis obeskrivligt mycket längtar jag nästan tillbaka till dom där sista graviditetsveckorna när man bara gick runt och längtade. Sov, sov och sen sover du lite till och spendera tid med din man för det blir det inte mycket av sen när bebis kommer. Tro mig, jag har inte sovit en hel natt på över 9 månader!

    Igår tipsade en anonym om en passionsfruktsdrink i ÖS. Handlade alla ingredienser idag och inser att min och sambons shaker måste kommit bort i flytten för ett halvår sen ? Kan man blanda drinkar som egentligen ska shakas för hand eller ska jag ge mig ut och panikköpa en shaker imorgon?? Om du anonym mot för idag läser detta: hur mycket passionsfrukt per drink? ?

      Om du anonym mot förmodan*

      Åh snälla skriv ut receptet igen!! Fick shaker I julklapp men har ingen aning om what to dooooo

        Recept från Anonym 20:25 28/12-18

        ”Fontana passionsjuice
        Passionsfrukt
        Sprit
        En skvätt citronjuice
        Shaka med is i en shaker

        Häll upp i glas fyllt med is (eller en kanna med isen på sidan), toppa med fruktsoda eller Sprite.
        50/50 med juice och sprit. Känns den stark så ha bara i lite mer juice.
        Vill du ha fina glas också så dra citronen runt glaskanten och doppa i socker. Sen en citronklyfta ?”

          Jodå, blanda ordentligt med sked så går det bra ?

      Ingen som vet om man kan blanda utan shaker? 🙁

        Lägg i en burk med lock och skaka? Tänkte det borde fasen bli same shit? Eller? Så länge det skakas? ??‍♀️

      Var också och köpte ingredienser till den idag, är sjukt taggad på att få prova. Har ingen shaker dock men kanske funkar lika bra med en flaska eller nåt haha

      Ja för tusan. Om du tänkte skaka den med is (rimligast) så häll det i en burk eller blender-kanna och låtsas att det är en shaker. Annars, ärligt talat, så hade jag fyllt ett högt glas med is och hällt i ingredienserna och satt i sugrör. (Jag har läst receptet nämligen, enligt mina beräkningar kanske det till och med är det bästa.)

        Det blir helt annat med shaker av någon anledning, sprit smaken liksom magiskt försvinner, därför man använder den, men om man blandar ordentligt med sked åt alla håll och kanter så går det också. Eller så funkar ju burk lika bra. Men kom ihåg att släng isen som man skakar med. Det blir blaskigt annars. / ”bartendern”
        Va kul att så många gillar receptet ? älskar att leka med drinkrecept.
        Testade kiwi mohito när jag va utomlands. De va också såå gott.
        Gör en vanlig mohito och blanda i kiwi.
        Lätt att göra om man vill ha som bål också som står framme. Bara ha Sprite och is på sidan så blir båda nya favoriter ?

      Frukten behöver du bara ha som garnering, life härligt att tugga på lite surpassion tycker jag, bryter av bra ?
      Om du vill kan man skiva ner lime eller citronskivor också. Man kan ändra i all oändlighet, så kul.

    Någon som vet ett bra ställe att hyra hus i Italien i sommar? Vi är 5 vuxna och vill ha pool och nära havet, högst typ 15 min promenad. Kruxet är att vi inte har körkort, så det måste gå att ta sig fram till fots.

    Färgade håret igår, när får jag tvätta det? Frisören sa nämligen inget men minns att när jag färgade i somras var det typ 48h eller nåt sånt, kan det ha varit 72h?

    En till hårfråga: hur får man så lent och fint hår hemma som man får efter ett frisörbesök? Kom med alla tips, vem vill inte ha frisörfint hår hemma?

      Du får väl tvätta det när du vill. Reglerna om att tvätta brukar gälla efter permanent. Hårolja och att platta håret brukar göra det silkesmjukt. Men sen har jag aldrig lyckats få det sådär magiskt som efter frissan. Kanske beror på kombination av schampo och proffsverktyg ?

        Ja det kanske man får! Jag minns bara att förra frisören sa att jag skulle vänta x antal timmar, minns inte om det var två eller tre dygn?

        Man kanske skulle skaffa en hårolja då! Plattar håret gör jag alltid och använder nån keratinspray och sen värmeskydd men olja kanske är något att ”investera” i. Älskar så när håret är frisörmjukt?

          Tror också att en bra plattång är lite ”trixet” en sån där från GHD. Vissa plattänger är så aggressiva på håret men ghd är riktigt bra ”skit”, köpte en förra året!

            Mycket möjligt. Jag köpte en ny på Black friday. Minns inte vad för någon just nu men ingen ghd i alla fall. Håret blir dock jättemjukt av den men det kanske bara är för att den är ny? annars tror jag frisörer har magiska händer??

              48 timmar och om man vill ha frisörfint hår så är det en idé att köpa med sig produkterna som frisören använt i ditt hår.

          48!! Klippte och färgade med i går ?

      moroccanoil Hårolja..??????

        Tack! Ska kika på det!?

      Köp Olaplex! You can thank me later

        Jag har olaplex, märkte ingen skillnad så jag slutade med det, haha. Kanske värt att börja med igen. Fast det är väl keratin i den här jag för mig? Använder en keratinspray och min förra frisör sa att man kan få för mycket keratin och då kan håret bli sämre pga det?

    Någon som testat husk mage i balans? Är det bra och blir magen ”gladare”?

      Blev vegetarian och magen har aldrig mått bättre. Blev diagnoserad IBS men sällan jag känner av det nu mer

      Om du äter mer fiberrikt överlag så tror jag att du kan skippa sådana produkter.

        Äter bra mat, mycket grönsaker, frukt.. men tycker ändå att magen är ojämn, oftast hård och ibland ballar den ur och blir gasig och lösare (ursäkta), tror det har med hormonerna att göra, tycker oftast det kommer i samband medlens eller ägglossning..även ätit två
        Antibiotikakurer på ett år och p-piller och det va då magen började bråka.. ??‍♀️ Äter probiotika och matsmältningsenzymer., men tycker nästan magen är lugnare utan probiotika.. husk ska ju göra magen jämn liksom..är livrädd för ibs..sen är väl steg ett att sluta med allt detta godis.. ?

    Jag har tandvärk?

      Hemskt! Men man får bra hjälp av tandläkaren, gör betydligt mindre ont och går snabbt

      Hemskt! Men man får bra hjälp av tandläkaren, gör betydligt mindre ont och går snabbt

        Är ni hemliga tvillingar som hänger här på öppet spår ikväll? Helene/Lilly??

      Då ta di ett snöre, ungefär tre hästar långt. Knyt snöri kring den onde tanden. Sen höppe du upp på laggårdstake och knyter sonika ena endan av snöri kring taknocken, sen höppe du frå take ner i halmen och TJOFF ryker tand-ushlingen!
      Alternativt knyter di snöre kring din piggaste springare i stalle och låter lille Hampus löpe av bare tusan så ska du se att tanden plöpper ut.
      Siste alternativet ikväll är att besöke den fule mannen på marken, han nyper din tand för en sketen kola om du ber snällt. Men se då te att tatt dig en rejäl sup innan så gör de inte så hiskeligt ont.

      haft värk av och till i nåt år nu men drar mig för att besöka tandläkaren för att det är för dyrt. har knappt råd med mat och hyra så hur ska man då kunna prioritera tänderna?

        Gå till tandläkaren. Be dem identifiera felet. Se om det finns möjlighet till avbetalningsplan och få en behandling och kostnadsförslag. När det som skall åtgärdas är åtgärdat (är det tänder långt bak som inte behöver ersättas rent kosmetisk eller funktionellt behöver det inte bli så dyrt) så börjar du använda tandtråd/gummerade tandpetare morgon och kväll vid tandborstning för att förebygga nya problem.

        Och i värsta fall, låna av släkting/vän eller sök bidrag. DINA TÄNDER ÄR VIKTIGA. (Du också såklart)

        Kraaam

          min käft är för trång för tandtråd (bekräftat av tandläkaren för länge sedan) annars hade jag använt det redan. alla släktingar är också panka/snåla för att låna ut så ingen idé att fråga ens.

            Ber om ursäkt ifall jag överdrev med mina råd och dåd. Tycker bara det är så hemskt att just tänderna (som inte växer ut igen) blir de som ryker. Finns säkert något annat du kan göra profylaxiskt typ skölja med resterna av din tandkräm för att få lite extra fluor in mellan tänderna. Gummiklädda tandpetare (kostar också iof) är böjbara och kanske kan fungera. Kolla med din folktandvård, har för mig att de förr i tiden kunde erbjuda en ev avbetalning. Hoppas verkligen det löser sig. Tandvärk pga en ev inflammation kan börja dra vidare upp i käkbenet och bihålorna och det vill du inte. Massa kramar!!

        Att man ska behöva ha det så är ovärdigt. Min ekonomi blir allt sämre pga sjukdom och det är skrämmande. Skulle behöva glasögon, men skjuter på det eftersom jag är rädd för oförutsedda utgifter.

    När kan man börja köra med oskyddat med nån man träffat ett tag? Och hur bestämmer man det?

      När du är säker på att körven alternativt musslan inte bär på några oönskade presenter i brallan! Man vill ju inte ha prickikörv efter en dålig mussla efter älskog. Att bli 100 säker på det då får man allt krype till korset och besöke kissedoktorn som får ge ett OK innan avfärd.

        Hahaha men hur lägger man fram en sån sak?

          Då säger du: HÖRDU karlslok! Om du önsker mumse mussla någonsin vill ja vete att du inte bär på någe gammel surkörv.

          Skämtåsido.. Det finns inget lättare sätt än att fråga rakt ut. Ställer Henom* inte upp, nä då kanske det var lika bra? Andra alternativet är att fråga och sen lita på h*ns (sorry, tog för givet att det var en han men ändrar nu så vi skriver HENOM) svar. Men.. det är din mussla alternativt byxsnok som ligger i potten, vågar du chansa?

            Din Lönnebergagrej slutade vara rolig för länge sen

              Å dine sure karemeller var tydligen inte slut iallafall! Eller dig man kanske måst bju på lite körsbärsvin för att du ska mjukne lite i kanten.

                Kul

                  Tihi

      När båda vill? Pratar ni inte alls om sex? För prata om det måste ni för att veta när/om den andre vill ha skyddat sex eller inte. Det kan vi här inne omöjligt veta ?

      Med min pojkvän var det som om det bara var självklart efter någon gång. Har för mig att det var typ en blick och en nick och så fattade båda haha.

    Jag har bokat flygbiljetter via norwegian och inte skrivit dit alla namnen ? har någon erfarenhet av att glömt skriva dit mellannamn? Måste jag lägga till namn innan (som såklart kostar en bra slant) eller går det ändå? Min sambo har sitt tilltalsnamn i mitten, yyy xxx efternamn, xx är tilltalsnamnet. Vi andra har tilltalsnamnen först. Någon som har erfarenhet?

      Har funkat både med och utan mellannamn! Men kanske annorlunda om man har mellannamnet som tilltalsnamn. Ring och fråga ?

      Beror helt på vart man flyger! Inom EU högst troligt ingen fara alla, mitt tilltalsnamn är också ”i mitten” och har aldrig blivit problem. Ska man till t ex USA däremot så lär det bli problem. Dom vill ha namnen exakt som det står i passet om jag inte minns fel.

      Trevlig resa!

    Körde femtonåringen till kompisen innan ikväll när han frågade vad vi ska göra på nyår (jag och hans pappa) nä sa jag ingenting för pappa jobbar tidigt dagen efter.
    Men ni kan väl vara med kompisar som alla andra är.. mmm sa jag men vi har ju inga kompisar som vi umgås så med.
    Nä sa han, det är ju sant….
    Så i bilen så inser jag plötsligt hur ensam jag är…
    Det är aldrig nån som ringer, jag ringer folk men de ringer sällan tillbaka. Eller smsar heller för den delen, brukar komma en ??
    Vi försöker bjuda hem folk men efter några försök så ger jag upp. Ibland så bjuder de oss nån gång men då jobbar oftast maken så vi får tacka nej.
    Det kan fan inte bara vara jag som känner så här…. men på insta och FB och alla bloggar så umgås ju folk hela hela tiden med olika middagar och alltid nåt kul på gång. Det kan inte vara sant
    Så förlåt men den här dan kan fan gå och dö nu

      Förstår dig! Är lätt att bli ledsen av allt härligt som postas i sociala medier. Men man får inte glömma att de flesta väljer att visa upp fester och middagsbjudningar snarare än kvällar framför Netflix i soffan ?

      ?

      Det är inte bara du som känner så.

    Jag får ofta dålig samvete av att jag tycker om att halvligga i min soffa och kolla på tv eller surfa eller småstäda och pyssla på min fritid. Det känns som att jag slösar min tid fast jag tycker om det. Har stora barn som nu mera klarar sig själv. Har vänner och många släktingar som jag träffar några timmar lite då och då men jag vill helst vara hemma. Är jag tråkig? Kan få frågor av kollegor om jag har gjort ngt kul under helgen och då känns det lite konstigt att svara ja jag har varit hemma hela helgen.

      Det är ju underbart!
      Vi lever i ett samhälle där man ska vara social och hänga med människor mest hela tiden. Det samhället glömmer av är att alla inte är skapta för att träffa människor hela tiden.
      Folk kanske tycker du är tråkig men låt dom göra det då. Jag är lika tråkig jag. Också för att jag måste. Annars går jag under.

      Jag är precis likadan! Vill helst vara hemma och pyssla med saker jämt. Ibland ”tvingar” jag mig att träffa vänner och så för att inte förlora dem, men helt ärligt är jag helst ensam eller umgås med min lilla familj hemma ?

      Jag älskar tråkigt!

        Jag älskar också ”tråkigt”. Tråkigt är härligt!

    Julen firades hos mej i år, så ska fira nyår hemma hos pojkvännen. Längtar SÅ HIMLA MYCKET!! ? Han glömde en tshirt här som jag sover i för den luktar honom haha…

      Aaah det är så vackert med denne skruppelfrie kärlek <3, håll fast vid denne känsla jänta! Innan du vet ordet av så kaster du ut hans underbyxer för di lukter FÖR mycket!

      Du är bäst, Nora!!

        Och Krösamaja du har skrivit så mkt snällt och fint åt alla vad jag har sett. Glädjer mig!!

    Jag skulle vilja veta mer om mamma- och inredningsbloggaren Ditte Svanfeldt i Uppsala. Någon? Jättefin och lite ’hemlig’, liksom hennes man David som jag tror jobbar med kaffeförsäljning på Arlanda. Fd modell och hon har en del samarbeten med PoP och Kapp-Ahl och skapar cool konst fast jag tror inte hon gör det så mycket längre. Skriver ibland lite kryptiskt om haters och om äldsta barnets biologiska mamma som inte verkar vara med i bilden sedan länge samt nyligen om sina otrevliga frånvarande svärföräldrar. Och vad hände med yorkshire terriern Truls när nya hunden Gösta kom? Nej jag har inget eget liv…

      Hej Ditte!

        haha NEJ

      Jag är också nyfiken. Konsumerar på samma nivå som matplatsen. Allt från nya möbler, kläder till hundar. Skriver som en kratta och raderar alla kommentarer som hon anser vara kritik.

        japp, lite så . 29 going on 16. Fascinerande!

    Behöver hjälp av fantasifulla människor!
    Jag skriver, mest för mig själv och för att jag älskar det, en (vad man antagligen kan klassificera det som) roman. Problemet är att jag kan skriva och har skrivit över 70 sidor om små händelser men med långa dialoger, beskrivningar av såväl miljö som diverse sinnestillstånd. Där klämmer alltså inte skon, utan det svåra är att få allt att hänga ihop och ha en ordentlig handling i det hela. Vad ska det egentligen handla om, vad ska det leda till, vad är poängen? Jag vill att det ska vara något man verkligen fastnar i.
    Jag skriver om en karaktär, 30+ som lever för och kämpar med att skriva och går på skola för just det, men inte längre får till det p.g.a. olika känslor och tankar som inte är så självklara ännu. Hen ser inte särskilt ljust på livet skulle man kunna säga och lider av det och över hur det drabbar hens skrivande, utan direkt anledning. Men sen då? Jag har usel fantasi när det kommer till handling! Om jag bara hade vetat vad allt skulle gå ut på så skulle jag skriva utan slut, men jag kommer ingenstans. Känns så sorgligt att ha skrivit så sjukt länge och mycket men behöva ge upp allt för att jag inte ens kan få till kärnan.
    Snälla, det finns så många med bra tips och idéer på ALLT här inne så kan inte någon komma med förslag nu när ni vet på ett ungefär vad det är jag har just nu?
    Skit i att det låter deppigt, mörkt och trist med en karaktär med författardrömmar och känslor av meningslöshet. Jag skriver som sagt mest för mig själv och jag gillar sådana teman 🙂
    Tack på förhaaaand!

      Kanske personen börjar skriva om en annan person som hen har en crush på, men med tiden så blir författaren alltmer besatt av crushen och får allt svårare att skilja på sin berättelse (där de är ihop?) och verkligheten. Kan ju bli mycket mörkt haha.

      Kasta pengar på problemet: Investera i en privat skrivarcoach (skrivkurser är waste of time imo). Bläcklilja är bra har jag hört

    Jag är väldigt intresserad av böcker och läser mycket. Men har ingen i min närhet som gör det, hade varit kul att diskutera vad man läst mm.
    Vet någon här om någon bokklubb/bokcirkel online? Där man läser samma sorts bok och sen diskuterar, som en fysisk bokcirkel fast på nätet?

    Hittar bara fysiska när jag googlar.

    Finns mängder av fysiska här där jag bor men jag har svårt att hinna med fysiska träffar även om det är sporadiskt.

    Tacksam för tips! 🙂

      https://www.facebook.com/groups/189641131120999/?ref=share

      Snabbt sökande bara, har inte läst supernoga om det är något som du söker, men sök på bokcirkel på Facebook så kommer en del upp iaf

        Tack! ?

      Kolla med ditt lokala bibliotek, de anordnar ofta bokcirklar. 🙂

    Waiting for you Anpanman!

      Go Go > Anpanman
      Men deras absolut bästa track är Fire ~

        Nja enligt mig är deras bästa Blood Sweat & Tears. Men Fire är grym!

    Är så trött på min man men står inte ut med tanken på att vara utan barnen halva deras liv så antar att jag får dras med honom ytterligare ett år…

    Snälla kom med råd! Vad gör man med en kille som man chattat med ett halvår, träffades för 4 dagar på lunchdate och nu har han inte skrivit? INFO: vi har velat ses länge men varit svårt då det är 60 mil emellan. Jag bor där vi båda kommer ifrån. Han var hemma och fira jul. Vi är över 30 år. Han är väldigt social och lever för sitt jobb och resa konstant. Lite mullig kostymnisse med en bestämd sida. Dock väldigt mycket humor och skoja friskt om sig själv. Dejten vi hade var rakt igenom rolig. Avslappnad och kul. Jag kan inte missförstått allt. Så tappad är jag inte. Inget ligg. Ingen kyss. Såklart inte. Bara en lång kram vid avsked. Ska man skriva typ ”jag vill ha kontakt men inte du eller?” på ett trevligt sätt alltså. Eller ska man skita i att höra av sig (och spela svår?!) Känner mig sjukt dissad vilket fall som helst. Och faktiskt lite ledsen över det. Damn it! Vad ska tjejer göra i såna här situationer?? (förlåt för ”mitt livs novell” lång text)

      Been there…för min egen skull frågar jag killen vad han tror och känner. Hatar när saker rinner ut i sanden för jag tycker att har man träffats så är man värd ett riktigt ”avslut”. Så vill du fråga honom, gör det

      Men vadå, har du skrivit till honom och han har inte svarat eller sitter bägge på var sitt håll utan att våga skriva efter dejten?

      Nä, när män är intresserade skriver dem och är efter en.

    Min bror är den snålaste landlevande människan jag känner. Våran multisjuka mamma fyller på nyår och han tycker att 1300 kr att dela på till cykeln är väldigt mycket pengar att lägga på någon. Till saken hör att han nyligen vann 600 000 på stryktipset.
    Våran mamma har genom åren gett oss både av försäkringspengar. Spelvinster och arv. En av vändorna ringde brorsan vår mor och så att ”nu kommer jag och hämtar dig så får du hämta ut 10 000 kr på banken åt mig”. Nu i julas bjöd han på all mat till julen. Det va hans julklapp till mig och mamma. Till saken hör att jag blev tilldelad att ta med köttbullar, julmust, knäcke och panacotta till 15 personer. Och morsan gravad lax och sås.
    Bedrövad att se hur en egentligen fin och generös människa förvandlats till ett snålt troll. Jag vet. Det är hans pengar. Men har tycker ju själv att innan han fick en fin summa på sitt konto så skulle både minsann mamma och pappa finansiera diverse ting i hans liv.

      Alltså… jag kanske är knäpp men tycker inte att han låter så snål? ?

        Nja. bara det faktum att han tycker att han bjudit på julmat som en gåva men ändå bett om att jag och mamma ska ta med en stor del till bordet är i min värld inte så omtänksamt och generöst ?. Och att tycka att 650 spänn till en present är mycket pengar att lägga på sin egna sjuka mamma som är i behov av en ny cykel när man sitter på över en halv mille på kontot och hävda att lägga så mycket pengar på sina anhöriga är inte en prioritet egentligen är också i min värld ganska gnidet. Men alla är vi olika och tack gode Gud för det

      Seriöst???? Fyfan vilken snål människa! Vadå bjuda på julmat? Vet inte hur många gånger vi bjudit vänner på mat, Vadå present alltså jag fattar ingenting? Hans egen mamma?! 1300!! Fyyyy alltså vilken snål människa! Spelar ingen roll om det är hans pengar jag hade frågat honom hur han inte skäms, klarat inte av snåla människor. Förstår dig 1000%!

      Detta är anledningen till att man håller sina vinster hemliga..

    Vad gör man när man känner sig så fruktansvärt ful?

      Jag undrar samma :/

      Vet inte :/ känner samma. Har svårt att vara i samma rum som andra människor då jag är rädd att de ska bli äcklade av mig

        Det börjar tyvärr bli så för mig.

      Piffar till sig ordentligt och dricker vin =)

      Ha en kväll för dig själv, lägg ansiktsmask släng på lite brun utan sol osv. Oftast känner man sig snyggare med lite färg! Förstår känslan tror alla känner sig rätt fula och gråa just nu? Man får bara härda ut och va snäll mot sig själv

        Har ganska ofta ”spakvällar” där jag har ansiktsmask osv. Men det gör ingen skillnad. Det känns mest ännu mer onödigt att använda dyra produkter på mitt ansikte. Det blir aldrig bättre.

      Men känner du dig alltid ful? Jag känner mig superful i vissa situationer, men har vissa knep för att känna mig finare då. Typ svarta höga trosor i spets är fint på mig, helsvart outfit är en favorit, nytvättathår gillar jag också och mycket mascara. Brun utan sol får mig också att känna mig fin. Är definitivt slav under dagens skönhetsideal, men gör det så himla mycket om det får en att känna sig bättre?

        Ja. Mer eller mindre alltid. Kan ibland tycka att jag är söt och känner för att ta en ”selfie”. Sen tittar jag på bilden, ser alla fel med mig själv och raderar.

    Jag ligger med min bästa kompis. Jag är gift och hen har partner. Vi är båda vännner med varandras partners. Ingen av oss vill sluta men vi båda älskar de vi lever med. Är det här helt jävla sjukt eller vad gör man?

      Ni slutar på en gång eller gör slut med era respektive 🙂 Riktigt ruttet om ni inte har uttalade öppna förhållanden.

      Vill ni inte sluta så sluta inte. Men var medveten om att era partners kan få reda på det. Är det värt det? Om jag, dåså kör vidare. Om inte, riskera inget.

    Jag och min partner har bestämt oss för att fira nyår bara vi efter en intensiv höst i princip utan partid, så vi tyckte att en date night skulle bli det bästa. Men får nu kalla fötter inför det. Det känns som fel sätt att fira nyår så att säga, även om jag verkligen ser fram emot det och inte har någon energi till att gå på fest.

      Vadå fel sätt? Rätt sätt är väl att göra det man vill?

      Vem bryr sig om vad man ”ska” göra på nyår, om ni vill vara för en själva så bara gör det. Jag har planerat att se en film och typ lägga en ansiktsmask på nyårsafton då jag äntligen får en ledig kväll för mig själv. Jag tycker inte att man måste göra nåt festligt (vilket för de flesta verkar vara att supa) bara för att det är en högtid.

        Mysigt? senaste åren har jag tackat nej till fest. Legat hemma i soffan och somnat till en film långt innan tolvslaget. Precis så jag vill ”fira” nyår??

      Det finns inget rätt eller fel, gör det som känns bra för er. Det kommer ett nytt nyår om ett år och ni kan ju ha dunder och brak-party alla andra helger på året om ni vill.
      Här blir det champagne och oxfilé för två, nyåret firas garanterat i pjamasen, ska bli härligt! Å juste, lite bio, vi får icke glömma Jason Momoa på nyår, det blir fint de’!

    Min distansis fyller år imorgon och jag saknar honom så himla supermycket ikväll. Kommer sakna honom gånger tusen imorgon.

    Hej, jag har haft återkommande urinvägsinfektion sen jag började ha sex vid 15 års ålder. Är idag 23. Får antibiotika kurer gång på gång, har även lärt mig att ”dricka mig ur” infektionen ibland. Men får blod i urinen och har som egen regel att gå till läkaren när det kommer blod. Hur som helst satt jag och min kille ännu en gång på närakuten ikväll och jag fick utskriven antibiotika blabla. Det jag villlll veta är om någon upplever samma problem?? Jag gör allt det där man ska göra, kissar efter sex, dricker mycket vatten, min kille är renlig (sen jag hade sex första gången blev det som på rutin varje gång jag hade sex med en ny att jag fick det, som att jag inte klarade av nya bakterier) så det finns inget sånt tips ni kan ge mig. Jag är mänsklig ocj ibland glömmer jag attkissa efter sex eller är dålig en dag på att dricka vatten och då som brev på posten kommer det. Men det måste ju finnas andra människor som är rent utsagt riktigt kassa på att göra nägot av det och aldrig fått uvi?

    Min fråga är bara, har andra samma problem?? Finns det andra tips ni kan komma med?
    Varit inne på att jag har ärrbildningar i urinröret (hej Google) pga alla infektioner jag har haft genom åren. Någon som har det? Vart har ni vänt er om ni har fått mer hjälp än bara antibiotika titt som tätt? Detta är såååå utröttande, denna gång blev jag dålig måndagen för snart två veckor sen. Har försökt dricka bort det men har inte funkat. Till storyn hör även att jag utreds för inflammatorisk tarmsjukdom och verkar ha reagerat på antibiotika och Ipren som är väldigt dåligt för tarmen, så vill undvika antibiotika i största möjliga mån, för mig är det nu mer eller mindre ett val mellan blod i urinen eller avföringen, fun huh? 🙂 långt och kanske oklart hoppas ni förstår allting i helhet!

      Har samma historia som du. Jag slutade med socker och blev bättre, men störst skillnad märkte jag när jag la av med mina p-piller som jag då ätit av i 8 år. Jag hade haft för torra slemhinnor och det märktes verkligen när jag la av med dom! (Bakterier fäster bättre när man har torra slemhinnor). Idag har jag haft uvi en gång på två år och är så glad över det ? Se över dina preventivmedel säger jag bara… Kramar till dig, vet hur jobbigt det är❤

        Tack för ett bra tips, men kanske skulle lagt till det att jag inte använder något preventivmedel sen några år tillbaka då jag totalt dissade allt som hade med hormoner att göra. Efter några jobbiga år av dåligt mående. Så kan tyvärr inte bero på det, men kanske har torra slemhinnor allmänt? Socker äter jag mycket av så det var ett bra tips! ❤️

      Ät mycket probiotika med för din mage☺

        Tack, ska börja med det!

      Tar sjukvården urinodling varje gång när du är där för att kolla bakterier?

        Ja det gör de, har senaste tiden aldrig bakterier i. Trots att det är mycket blod i urinen, har däremot alltid antivita (eller röda) blodkroppar i och då får jag antibiotika. Kan det bero på något annat då?

        Har tagit ett klamydiatest i somras så det är uteslutet

    Hej! Jag ska välja gymnasium i vår och undrar om ni har några tips. Alltså vad som ni tänkte på tex läget på skolan, omgivningen osv. Skriv gärna saker som ni inte tänkte på då men nu ångrar eller är tacksam över.

      Jag tyckte det va skönt att börja på en skola färg ingen jag kände gick. Då fick jag en nystart!

        Jag kan bara hålla med!!!

        Jag hoppades på det när jag började gymnasiet, haha. Jag visste att majoriteten från min lilla håla skulle gå där, men inte att 6 stycken skulle hamna i samma klass. Jag fick inte den nystarten jag hade hoppats på och klassen blev grupperad från dag ett.

        I övrigt valde jag bara gymnasieprogram utifrån vad jag ville jobba med. Inte det smartaste men jag valde till ämnen så jag fick en utbildning som blev som en blandning av samhäll, natur och sen mitt riktiga program så i slutändan blev allt bra och jag behöver inte läsa upp några ämnen för att plugga vidare, vilket majoriteten av min gamla klass behövt göra.

        Kan man göra så idag, de har ju ändrat gymnasiet sen jag slutade så jag vet inte hur det funkar nu, så rekommenderar jag att göra på det viset. Annars inte, högskoleförberedande skulle jag rekommendera före allt egentligen.

      Jag är glad att jag valde en rolig utbildning, att jag hade tre roliga år. Nej det var inte någon högskoleförberedande utbildning, för jag var inte säker på att jag ville vara ”tvungen” att fortsätta plugga efter studenten. Om man vet specifikt att ”DET HÄR” vill jag bli, och om det kräver högskola så då är det ju självklart att du behöver gå något brett och högskoleförberedande.
      Men jag var väldigt glad för att jag kunde börja jobba direkt efter studenten och att jag haft praktikplatser som gav mig lite kontakter ute i arbetslivet. 🙂

      Jag ångrar att jag valde en linje bara för att mina två bästa vänner ville gå den. Jag visste redan från början att jag inte ville gå den, men ville inte separeras från mina bästisar. Efter ett år bytte jag linje och fick då börja om 1:an då jag missat alla deras yrkesämnen…

      Vet du inte vad du vill göra sen så välj en bred utbildning eller något du tycker är kul MED HÖGSKOLEBEHÖRIGHET. Hade flera kompisar från högstadiet som spenderat tid på komvux bara för att de kom på när de var 22 att de faktiskt ville plugga vidare när alla andra gjorde det.

      Jag visste inte vad jag ville bli efter gymnasiet och vet inte än idag (är 27) så det jag ångrar mest är att jag inte valde en praktiskt linje där man ”blir nått” när man är klar. Sitter du i en sån situation så är det mitt bästa tips. Behöver du mer kurser för att plugga nått kan man alltid läsa upp det. Men vet du inte kan du alltid jobba som tex målare (så länge du inte tycker det är pest) ett tag och tjäna pengar och leva life tills du vet vad du vill utbilda dig till. Ångrar grovt att jag inte tänkte så.

      Annars så skit i vad kompisar väljer, välj nått du vill gå! Man får nya kompisar fast det kan kännas svårt i början.

      Sök en linje du tycker är kul! Det är så himla få som faktiskt blir det de pluggar på gymnasiet, och det händer så himla mycket under just den tiden så försöka fokusera att du ska ha tre grymma år. Jag personligen valde en skola utanför min kommun, dels för att jag ville komma bort från människorna i just min kommun och dels för att linjen jag vill gå (Foto) bara fanns på en skola i närheten. Det var riktigt skönt att lära känna nya människor och inte vara begränsad av ”vem jag var” tillsammans med folk jag känt hela livet osv. Även om jag inte jobbar som fotograf idag (har dock gjort det lite till och från efter studenten för åtta år sedan, samt att det kommer hjälpa mig i mitt jobb inom det jag pluggar till nu) och tekniskt sett inte hade någon ”nytta” av just den utbildningen, så hade jag de tre bästa åren i mitt liv, för att jag fick göra något jag älskar att göra tillsammans med folk med samma intresse.

      Men framför allt – välj en linje som du har ett intresse för/tror är kul! Plugga vidare till ”något riktigt” kan du göra senare i livet. Men vet du redan nu att du vill plugga på universitetet senare så kolla om linjen är högskoleförberedande, och är den inte det så finns det oftast möjlighet att lägga till kurser osv.

      Lycka till med gymnasievalet!

    Sjuk o tycker förfärligt synd om mig själv ? som knivar i halsen. Funderar seriöst på att suga på en treo ? har halstabletter både vanliga o dyra från apoteket men det hjälper inte.
    Kom med era bästa tips till en stackars sjukling!

      finskt silverte! det brukar göra susen. om du inte vill det så är ingefärs te med honung bra det med???

      Varm mjölk med honung och en skvätt rom!

    Har efter ca tio års strul med en visdomstand nu bestämt mig för att ta bort den. Remiss är skickad och det blir mest troligt operation. Bara jag tänker på det blir jag typ yr och vill gråta (varför jag också skjutit upp det så länge). Kan någon som opererat ut tanden ge mig lite lugnande råd? Vet ni om man kan få något lugnande inför ingreppet?

      Jag fick en dos med lugnande, någon äcklig sörja i kopp. Vet inte direkt om det hjälpte eller om jag blev yrslig av att hyperventilera eller om det var den där shoten. Heh.. Men det finns att få om du ber om det. Om det känns bättre kan du ju be tandläkaren prata med dig om vad som sker i din mun, det hjälper mig. Får panik när tandisen pratar sitt tandläkarspråk så säger alltid till i förväg att jag vill veta vad som sker på SVENSKA tack.
      Sist jag var till tandläkaren var jag redo med hörlurar och en pod för att distrahera mig själv men det behövdes inte utan det kändes bättre att få höra vad som hände istället. Men det kanske kan vara ett alternativ??

        Tack?❤

      Över 20 år sen jag var till käkkirurg och tog bort en visdomstand med knasiga rötter. Tog en tablett Stesolid 10 mg natten före och samma dos på morgonen. Ingreppet ett par timmar senare gick över förväntan. Du kan säkert få lustgas annars. Berätta om din rädsla, de är proffs och ska göra sitt yttersta för att underlätta för dig.

      Lovar jag va så nervös precis innan jag skulle gå in, tog inte lugnande men man kunde få det men jag ville va med i matchen ? tabdläkaren ba va beredd på att va sjukskriven du kommer bli svullen o ha ont osv. Men det gick såååå fort och bra och det läkte så bra!! Du kommer fixa det galant tro mig hade bara hört skräckhistorier men Du är så bedövad Du känner ingeting alls

      Jag är grymt rädd för att gå till tandläkaren, vilket är jävligt ironiskt eftersom min mamma OCH min syster är tandhygienister…. Så när jag skulle ta bort en visdomstand fick jag både insomningstablett till kvällen innan så att jag sov ordentligt, och lugnande på morgonen. Sen la mamma själv bedövningen, en ”prinsessbedövning” som hon kallar det, med först bedövningskräm och sen sprutorna (då är man redan bedövad i köttet och känner knappt av sprutorna).
      Sen kom tandläkaren in och tog ut tanden på nolltid. Höll upp den och ba’ ”vill du ha med den som ett minne?”.
      Efter den gången har jag tagit bort två till, utan lugnande. Det jag vill säga är: prata med dem innan! De är proffs. Tar de inte din oro på allvar – byt tandläkare. Och om du tar lugnande, ha någon med dig som kan leda hem dig. Man blir inte riktigt sig själv…
      Lycka till!!!!

      Min syster har rejäl tandläkarskräck, hon blir sövd när det är dags att göra något i munnen på henne ? Det verkar vara det enda som funkar för henne till skillnad från min pappa som vägrat att gå i flera, flera år. Det blev jävligt äckligt kostsamt när han väl var tvungen att gå kan jag säga.

    Gjorde slut med min kille för 1,5 år sedan, han har nu ny flickvän och jag har helt plötsligt börjat sakna honom så. När jag gjorde slut så var jag så säker på att det var rätt då han inte alltid behandlat mig väl. Nu helt plötsligt vill min hjärna bara minnas de fina stunderna. Hur tusan kommer man över någon till 100%?

      Jag vet inte hur man gör men en vacker dag kommer man på att man inte tänker på honom längre. ❤

      Är det inte typiskt att man vill ha det man inte kan få?
      Nej försök sluta tänka på den där karlsloken. Du måste komma ihåg att han inte behandlade dig bra! Distrahera din hjärna och sysselsätt dig om du sitter och hakar upp dig på att du saknar honom. Ta bort från facebook, instagram överallt. DELETE!
      He is no good for you, Capish?!

        <3

      När jag var 20 och hade gjort slut med min dåvarande pojkvän var jag på ungdomsmottagningen för att förnya mina p-piller. Barnmorskan där frågade lite om jag hade förhållande eller ej och jag berättade att jag precis blivit singel. Hon sa då att jag borde skriva ner alla anledningar till varför vi gjorde slut och skulle jag börja tvivla skulle jag ta upp den där lappen och bli påmind. Lite sent nu kanske, men försök ändå skriva ner varför ni gjorde slut och vad det var som inte funkade mellan er!

    Någon som har tips på sevärdheter och saker att göra i Sydafrika/Kapstaden? Ska dit och skulle älska tips ❤️

      Ska du bara till Kapstaden eller ska du resa runt lite? Jag var i Sydafrika förra vintern och jag älskade det, vi följde Sydafrikaexperten ganska mycket, så där har du ett tips, läs på den sajten. Ska du upp på Taffelberget med linbanan så bör du boka biljetter online innan för att slippa stå i kö i en evighet.

    Pingis lovordar en produkt från Clinique för det bästa ”glowet” till nyårsafton. Vad hände med deras egna produkt som minsann var den bästa de gjort? Är den inte lanserar än och varför får bara BB i så fall tillgång till den?

    I regret that I selected a line just because my two exceptional buddies desired to walk it. I knew from the beginning that I did not want to walk it, but did not want to be separated from my exceptional friends. After a year I changed line after which started out within the 1st when I ignored all their vocational topics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.