Ben Mitkus och hans familj hotade efter video om ex-flickvännen My

Ben utlovade ”Benuari” – en månad där han skulle leverera en video om dagen men den har liksom brunnit inne till följarnas besvikelse.
Nu öppnar Ben upp i en video och berättar anledningen till detta och det är allt annat är lathet som ligger bakom…

För några veckor sedan fick Ben ett sms från ett okänt kontaktkortsnummer där det stod följande:
”Kom ner till din port, vi ska snack om din senaste video och om du inte kommer ner så kommer vi besöka din familj.” (Videon handlade om hans ex My och den hittar ni här)
Ben trodde att det var troll och tog det inte på allvar utan svarade något i stil med ”Välkommen upp”. När personen senare ringer och Ben svarar så har hen någon typ av röstförvrängare och vill återigen att han ska komma ner och den här gången blev Ben smått obekväm, men han gick aldrig ner till porten.

Dagen efter vaknar han av att han syrra ringer och gråter i telefonen.
Då är det någon som kastat en sten genom deras köksfönster hemma hos Bens mamma och ifall någon hade varit i köket när det hände så hade de kunnat bli allvarligt skadade för det var splitter precis överallt.
När polisen kom dit och gick in i köket så ser de att stenen ligger i en påse. I påsen ligger det en lapp och på lappen står det ”Hälsa Ben – handgranat nästa gång.” 
En stund senare får Ben ytterligare ett sms med texten ”Hoppas det smakade bra där i köket hos mamma. Aina kommer inte hjälpa.” 
Ben blev jätterädd och ville inte gå utanför sin dörr och detta är anledningen till att ”Benuari” där han lovat att göra en video om dagen inte blev av, men han har inte vågat ta upp det tidigare.
Det här har lett till att Bens syster har svårt att sova på nätterna och att hans mamma nu letar ny lägenhet eftersom de inte längre vill bo kvar.

Enligt Svenska Youtubers så är personerna som gjort detta mot Ben arga över en video han gjort om My.
För flera år sedan (2016) när Ben gjorde slut med My så berättade Ben att My skickade sina killkompisar på honom, men om han tror att detta är samma personer förtäljer inte historien.

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men vad är det med dagens ungdom egentligen. Bara jag som får minskat förtroende för personer som själva svarar med att hänga ut på sociala medier? Låt polisen ta hand om det.

    Obehaglig situation för Ben och hans familj, men varför hänga ut My i samma veva? Det om något borde ju göra hennes kompisar ännu argare?

      Varför gömma det? Bättre att hänga ut och visa att dom vet?

        Jag vet ju inte hur Ben funkar, men jag hade inte lagt upp något som kan provocera ytterligare om det kan få mina nära och kära i fara…

    Fy vad obehagligt. Tror inte att det kommer vara så svårt att få tag på de som gjorde det eftersom de verkar ha koppling till M. Hoppas det i alla fall.

    Som man bäddar får man ligga.

      Menar du att det här är välförtjänt? Vad har Bens familj gjort för att förtjäna att bli hotade?

      Usch vad vidrig kommentar. Hans mamma och syster förtjänade verkligen inte att få en sten kastad in genom fönstret med en hotfull lapp.

    Snälla, det behöver inte vara blattar! Däremot är det självklart att det är WT!

      Inte jättemånga svenskar som pratar om Aina. Vi säger grisar ?

        Varför säger man ens Aina?

          Från turkiska. Aina = polisen har ingen skam i kroppen.
          Har för mig att ordet betyder utan spegel. Poliser kan inte kolla på sig själva i spegeln.

            Aina = alltid på finska §:-)

        Grisar?

    Dagens ungdom… Vill ej skaffa barn, deras framtid verkar dömd. Fullkomligt avskyr denna Snapchat-youtube-likes-klick-insta-religion som råder. Tvi.

      Det är väl jättebra att dom inte vill skaffa barn?! Önskar fler kände likadant. Alltså hatar verkligen folk som väljer att förpesta planeten med sina äckliga avkommor som de fostrat till att bli små vidriga minikopior av sig själva. Röstar föräldern på sd så älskar ungen Jimmy Åkesson, typ.

        Tror Sassa menar att HON inte vill skaffa barn. Och förstår henne lite, vill jag verkligen sätta barn tillvärlden och tvinga dem att växa upp i ett samhället som blir allt skevare?

          Exakt, menade att JAG inte känner någon lust att skaffa barn när man ser hur de nu får växa upp. De får idoler som är kända för att bråka, pranka och hänga ut andra människor. De använder hemskt språk och sätter likes och uppmärksamhet i högre kurs än lek och relationer. Detta är hur jag uppfattar det iallafall, finns säkert massvis med barn som inte är del av denna Paradise Hotel/JockeJonna/BenMitkus cirkus men.. känns som det tagit över och det gör mig ledsen.

            Men snälla. Det finns tusentals fler ungdomar. Och såhär har det alltid varit att man bara ser dem som syns. Så döm inte alla efter det.

        Vilken vidrig syn.

    Cam, det här borde väl inte få stå kvar.

      Why? Aina kommer ifrån rinkeby ifrån början, från turkiska. Det är ett nedsättande ord mot poliser.

        Är det verkligen från turkiskan? Har alltid trott det är från arabiskan där det betyder bevakande ögon

    Men vad är det för fel på folk? Fy vad obehagligt.

    Vad betyder ens aina? Är det nån förkortning eller ett ord på annat språk ?

      Kommer från turkiskan. En snabb googling som tog 10 sekunder.

        åh tack för att du tog 10 sekunder av din dyrbara tid för att hjälpa mig. Vad tar du i timmen?

          ina

          (förortsslang) nedsättande benämning på polis

          Aina kommer!
          Etymologi: Av turkiska aynasız, ”utan spegel” och syftar på polisen med betydelsen att de inte har någon skam i kroppen och inte vågar se sig själva i spegeln. Aina började brukas i svenskan under samma period som rinkebysvenskan uppstod.
          Synonymer: polis, snut, gris, bängen, farbror blå

          Tror inte personen ens behövde googla. Aina har väl alla hört ?

            Jag hade inte hört det iaf haha

              Var bor du nånstans för jag vill flytta dit! Låter som en idyll att bo där folk inte använder ordet aina. Så här var det hos mig för några år sen.

              https://www.youtube.com/watch?v=aR6kkuj5c00

                Kullavik!

                  Googlade och jag är avundsjuk! Ser ut som en idyll! Du har inte lust att byta bostad med mig? ^^

                  Kullavik till Hovås repor aina bror

            Jag hade aldrig hört det. Så inte alla.

              Nej, det är inget utspritt i Sverige utan används mest i förorter. Precis som vi svenskar använder gris. Det kommer från turkiskan, så varför folk tror att det är något som alla i Sverige skulle använda förstår jag inte.

                Jag tycker det är konstigt att det finns folk som aldrig hört det ordet. Tv6 gjorde en svensk variant av Reno 911 som hette Aina 112.

                https://www.youtube.com/watch?v=7G9HcVcKIOE

                  Tv6…. Alla sitter inte klistrade vid tvn.

                    Hehe, har faktiskt inte heller sett den serien men minns att jag såg reklam för den på 3an och 6an. Nej, jag sitter inte klistrad framför tvn, möjligtvis framför datorn. 🙁

                    Eller sitter i Sverige?

                För icke kriminella används polis. Med rent mjöl i påsen behövs inga öknamn i ordförrådet.

            Inte alla, inte jag. Bosatt utomlands sen många år och lite inbegripen i det språk man talar i – Stockholm? ?

              Som du själv skrev, du bor utomlands. Klart du inte hör folk som ropar Aina då. Sverige är mångkulturellt numera där vi pratar olika sorters språk. 🙂 Själv tycker jag det är bra att höra andra sorters språk. Kolla hur det är i USA med China town etc. Tänk hur tråkigt Sverige skulle vara om inte Yasuragi fanns. (Obs, ingen reklam.) Utan Yasuragi skulle vi inte ha sushi i Sverige tex.

              https://yasuragi.se

      Känner inga helt vanliga svennebananer tydligen, eller folk med turkisk härstamning. Hade absolut inte fattat vad det betyder i en konvers. Hur böjer man Aina? En aina flera ainor?

        Man böjer inte det.

    Ben måste väl ändå vara en av de minst intressanta personer man kan bevaka?

      Ja. Efter Blondinbella.

      Ge tips på vad ni skulle vilja se istället? Lite mer konstruktivt ?

    Kontaktkortsnummer? Antar att du menar kontantkortsnummer?

      Ja, självklart menar hon det. Behöver du en bekräftelse för att förstå, eller? Så jävla tröttsamt med folk som ska va low key nedlåtande bara för att trycka ditt någon, när ALLA (till och med du, uppenbarligen) fattar vad personen menar.

    Vilka sjunka sjuka människor det finns!

    Camcam, ta bort den rasistiska kommentaren.

    OT: Haha lite kul att Dasha härmar Margaux med ”pratbubblor” till sin son som ej kan prata än. Så som Margaux gjorde med Arnold.

      Kan ha varit den tråkigaste OTn hittills.

      Och Ida Warg… hennes redigerare lägger in bubblor med särskrivningar och allt…

    Telefonoperatörer kräver numera (och sen en tid tillbaka) att kontantkortet registreras på ett personnummer. Kanske att det går att ta reda på vem det är ändå.

      Nä, det behöver man inte alls göra.

        Precis. Men man kan ibland kolla numret genom swish. Påbörja en swishbetalning och kolla om ngt namn syns när du ska slå in ditt lösen.

    Varför respekteras det inte att icke blogg-OT är ”bannat”? 🙂 tips på sidor du kan fråga på: familjeliv, allt för föräldrar etc 🙂

      Jösses…tycker det haglar OT i vartenda inlägg. Trodde inte det var så farligt

        Farligt och farligt, hon har ju bett om att inte skriva det? Vänd dig till rätt forum istället.

        Ja ot fortsätter för att folk skiter i att cam uttryckligen bett om att det ska upphöra i vanliga inlägg

      Blogg-OT är ju lite mer relevant och intressant för folk som läser en blogg om sociala medier att läsa 🙂 hoppas du kan ställa din fråga på ett bättre ställe och får ett bra svar!

    No OT please.

    Vadå OT men? Att det sla vara så jäkla svårt för vuxna att lära sig att ot tas i öppet spår!!

    Barn med våldskapital. Detta är mer och mer en verklighet vi lever i, och vi borde sluta att se dessa barn som oskyldiga små projekt för socialen att ta hand om. Dessa personer behöver inte ”vård” utan tydliga konsekvenser för sina ageranden. Ungdomsfängelser borde tas i bruk i Sverige, snarast.

      Vård… Inte direkt. Brukar vara ett samtal med föräldrar och soc så de får skämmas en timma sen är det glömt.

      Vem i Sverige, oavsett ålder, hamnar i fängelse för att ha kastat en sten genomett fönster?

        Allt för få!

          Det skulle bli väldigt dyrt för oss.

            Inte om vi sänker standarden i fängelser till en tredjedel av dagens.

      Förmodligen ingen. Det är också ett problem. Man får väl snällt vänta att dom kastar in den utlovade handgranaten nästa gång.

      Önskar deras föräldrar var kapabla till att se efter sina avkommor. Vara mentalt mogna för ett 18-årigt ansvar.

        Anonym 20:51
        Har du barn?

          Anonym 00:17, antar att dina barn beter sig såhär eftersom du uppenbarligen tar åt dig?

    Hitta på dina egna tokiga små ledtrådar eller gåtor, eller vänd dig till något annat mer passande forum. Och var, får jag fråga, _haglar_ det in OT förutom under öppet spår? Länka gärna

    Frågan är – har vi en ny Blondinbella?

    Fan vad less jag är på snorungar som förstör andras liv. De borde ställas på torget för den som vill att örfila, jävla töntar.

    Extremt övertramp att gå på någons familj. Aldrig okej.
    Men denna mitkus som jag aldrig brytt mig om för jag tillhör inte youtubegenerationen (!) Kanske ska lära sig att bara göra videor om sig själv och andra intressanta saker i sitt liv (!) Och ge fan i att hänga ut denna My. Saker får konsekvenser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.