Influencers som gör reklam för päls 2019

Har du en gammal päls i garderoben som du vill bära så tänker jag inte ha några åsikter om det.
Jag är själv ägare till ett flertal som jag fortfarande funderar kring vad jag ska göra med. Efter att ha läst Therese Lindgrens bok ”Vem fan bryr sig” så bestämde jag mig för att göra mig av med de vintagepälsar jag har i min ägo. Läs mer om det här.
Men…att som influencer anno 2019, bära, visa upp och mot ersättning marknadsföra päls tycker jag är mer än anmärkningsvärt och jag hittade ett helt gäng som marknadsför företaget ”Born in Stockholms” jackor och västar av äkta päls.

Desiree ”Dessie” Nilsson, Hanna ”Hannalicious” Friberg, Molly Rustas, Lovisa Barkman och Moa Matsson hjälper alla till att marknadsföra företaget och i alla fall Dessie har inte markerat sitt inlägg som reklam.
Influencerna Ida Warg och Nina Glimsell syns också bland bilderna men de båda bär ingenting annat är fuskpäls. (Faux fur)

Tack för tips!

144 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Näääästy

      Vet en del som haft gamla pälsar. Dom klipper en stor bit och lägger som en ja pälsdyna på en stol eller fåtölj där katten eller hunden ligger. Bra tycker jag.

        Tack för din helt irrelevanta input.

          Tack för din otrevliga kommentar. Camilla skrev faktiskt att hon inte visste vad hon skulle göra med sina pälsar, personen svarade på detta ovan vad hen vet att andra gjort med sina…

          Det var väl en väldigt relevant kommentar tycker jag. Vaknat på fel sida idag?

          Oj vad du brusade upp!

          Haft en dålig dag ?

        Ja, det är ett bra tips! Vår katt ligger på en fårfäll med lång rak ull, han älskar det och jag kan tänka mig att han skulle gilla pälsar också ?

        Jättebra! Såklart ska djuren inte dö i onödan!

      Så länge de säljs kött i butikerna så får man ha päls 🙂 De är fan mycket värre att äta kött än att bära päls…

        Nej verkligen inte!

        Nej det får man inte men du får gärna försöka argumentera för din ståndpunkt.

          ”Nej det får man inte” Vilken lag säger det???
          Eller är det DU som bestämmer över vad de som bär päls, ÄRVD eller loppispäls, i FÅRskinn där större delen av HELA djuret använts får göra?

          Nu menar jag BARA päls och skinn från får.
          Att ha djur bara för pälsens skull och i vidriga förhållandet är lika illa som troféjakt. ?
          Min åsikt är att andrahands (och ägarna efter det!) -bärare av fårskinnspäls inte är ”mördare”.
          DE drar inte i nyproduktionen utan tar vara på skinn som producerats p.g.a. äldre ägares köp och bär inte heller ansvar för hur andra som väljer att ny-köpa gör.
          Varför inte fråga pälsbäraren var/hur de fått tag i pälsen innan ni pälsprotestanter lynchar bäraren?!

        Dum jävla kommentar. Vart äter man mink eller tvättbjörn menar du? Djuren flås levande för att få en ”stående” päls och kropparna kastas bort. Kött och pälsindustrin har inget med varandra att göra.

        Äter du blåräv?

    Trodde det var helt ute med päls i det moderna svenska samhället. Det är ju inte som att det inte finns alternativ för den som har svårt med kylan.

      Men man kan skänka till hemlösa. Dom blir nog glada för en varm päls.

        Ja, de kommer sälja den.

          Och?

          Är det bättre att jag säljer min gamla päls på blocket tycker du?

          Nej dom jag hjälper kommer inte sälja den utan ha den på sig.

        Hemlosa.se på Instagram tar nog gärna emot pälsar som de kan skänka vidare direkt till de sömngångare runt med frysskador just nu eller till nästa vinter. De har nära kontakt med Stockholms hemlösa och serverar frukost (till de det räcker till) varje morgon ❤️.

    Tycker personligen inte att det är ett speciellt stort problem

      Nee spela roll när djur lider. Vadå ska dom grina eller ?‍♀️?‍♀️

        Couldn’t care less typ

          Naressist?

            Snälla, har du precis lärt dig det ordet? Lär dig innebörden innan du kallar någon för narcissist pga nonchalans.

              Suck!

          Vidrigt

          Du som inte kunde bry dig mindre, äcklig jäkla attityd.

      Nu vet jag inte om du trollar eller inte, eller om du har kört någon form av ”strutsmetod” fram till nu, men jag kan för allt vad min kognitiva förmåga är värd inte förstå hur du inte kan anse pälsindustrin vara ett problem?

    Tess Montgomery verkar ha tagit åt sig ordentligt av flygkritiken. Fyra försvarsinlägg på en vecka. Snark.

      Då har hon ju inte tagit till sig. Tar man till sig står man för det, man försvarar sig inte.

        Tagit åt sig.

        Läs meningen igen kära du.

    Det är ett av problemen med de sk faux fur trenden. Att den gläntar på dörren för pälsindustrin.

      Exakt! Det leder till en ökad efterfrågan och folk ser sällan skillnad på fejk och äkta.

        Tror snarare det ökar efterfrågan på fejk-päls, eftersom man, precis som ni säger, ändå inte ser någon skillnad.

      Tänker tvärtom, att faux fur blivit ett statement mot päls. Enligt din teori borde ju vegansk mat ”glänta på dörren” för köttindustrin, men den öppnar ju upp dörren för motsatt tänk.

        Nu fattar jag inte vad du menar. Är vegansk mat falsk mat?

          nä, men mycket vegansk mat ser ju ut som kött. alltså det finns ju veganska köttbullar, korvar osv. så det blir ju samma sak som att jämföra fejk päls med riktig päls som det blir att jämföra riktigt kött med ”veganskt kött”. tror det är det hen menar.

            Jamen såklart, det borde jag ha fattat. Äter inte sånt så ofta så jag gjorde inte kopplingen.

            Men då håller jag inte med om att det är jämförbar logik. Folk har inte travat runt i päls på många år nu. Så det är inte så att de går ut och ersätter sin utslitna minkstolla med en i fejkpäls aka plast. Utan fejkpälsarnas ankomst har återuppväckt trenden att bära lurviga plag så den som känner för att klä sig i äkta päls smälter lättare in och riskerar inte längre att dra till sig så många arga blickar. Men som sagt det är antagligen värre att de är tillverkade av fossila material under rackiga arbetsförhållanden, släpper ifrån sig mikroplaster och bidrar till masskonsumtion.

            Har du försökt steka en trekantig köttbulle?

              Eller lägga en fyrkantig korv i ett korvbröd? En diamantformad burgare i ett hamburgerbröd?

              De har samma textur, färg, konsistens etc som kött ?

            Finns inga veganska köttbullar. Finns vegobullar. Bullar = rund form. Korv = stoppad.
            Har inget med kött att göra eller att det ska se ut som kött. Har bara med form att göra. Precis som köttbullar med kött i, det är en form, finns inga köttbullar i ett djur.

      Plus att faux fur är plast, och därmed så himla miljöovänligt. Och ofta är så billig att det blir en slit och släng-vara. Tycker att päls, vare sig den är äkta eller inte, inte ska hyllas eller göras eftersträvansvärd.

        Så det är bättre att flå djur levande än att släppa ut lite skit i miljön?

          Kan folk sluta sprida osanningen att ”djur flås levande”. Det stämmer verkligen inte.

            Åh jo det stämmer i alla högsta grad, tyvärr. Man vill ju inte tro det men det är så. Du behöver bara googla ”pälsfarm asien”. Men gör det på egen risk. Jag blev mig aldrig lik igen efter jag såg klippen ?.

              Vad får man upp om man googlar fårfarm/-gård Sverige då?
              JAG vet! Vet du?

    Begagnad päls som återanvänds tycker jag att man kan göra reklam för. Sedan undrar jag: en fårskinnsjacka – det är ju faktiskt också en ”päls”, men det är väl bättre att använda sådana ”skinn” från djur vars kött vi äter? (om man inte är vegan vill säga)

      Problemet är bara att pälsarna som används till jackor som influencers bär inte kommer från får, och de är verkligen ingen biprodukt av köttslakt. Pälsen kommer istället från djur som växer upp under vidriga förhållanden, för att sedan dödas i enda syfte att bäras som en modeaccessoar. Googla på ”pälsfarmer” och se själv hur fruktansvärt det är. Jag tycker köttslakt är vidrigt, men pälsfarmer och pälsindustrin är verkligen i en helt annan kategori.

      P.s Ja, jag är vegan.

        Men nu svarade du ju inte på Josephines fråga 🙂 Om jag förstod henne rätt så menar hon ju bara att det är skillnad på päls från djur som vi(ssa) äter och päls från djur som bara slaktas för just pälsen.

        Jag håller med dig Josephine! Tycker det är bra att man använder hela djuret. Just nu avstår jag dock från all kött och all skinn, päls m m eftersom jag tycker industrin i sig är vidrig, dels mot djuren, dels mot miljön.

          Jag försökte bara förmedla att situationen som hen beskriver utgör ett undantag när det kommer till päls. Det allra vanligaste är att päls kommer från djur, vars kött vi inte äter. Enbart i undantagsfall kommer päls från djur som man dessutom förtär. Men ja, då kan det vara lite skillnad. Däremot är båda dåliga. Särskilt vidrigt är det om djuret växer upp på en pälsfarm.

    varför bryr du dig ens då dessa personer även äter kött? Du bidrar själv till lidande eftersom du inte är vegan elr hur?

      Hur vet du vad jag är? Och hur är det relevant när det handlar om vad man influerar hundratusentals människor till? Inte vad en människa gör privat utan att egentligen dela med någon som kan påverkas.

        Alla vet att du älskar att skryta med att du äter kött och du driver med veganer så försök inte mopsa dig Camilla ?

          Jag åt faktiskt helveganskt för inte så längesedan. Det du refererar till är flera år gammalt och du vet…saker och ting kan förändras. Man kan äta veganmat och fortfarande driva med den hysteri som vissa sysslar med kring det. 🙂

            Haha jag är vegan, och driver ändå med veganer eftersom de flesta veganer tyvärr är dumma i huvudet.

              Ja!!!

                Veganer är inte dumma i huvudet, veganer är frustrerade över hur människor behandlar djur inom industrin för fan. Hur köttätare, ostätare och pälsbärare indirekt behandlar djur.

                  Såklart det finns veganer som är dumma i huvudet!
                  Skulle ni vara skonade från dumhet heller vadå?
                  I don’t think so…

                    Ebo du verkar inte riktigt med om du inte förstår vad folk menar med att veganer är dumma.

              Hur många har du träffat för att göra den slutsatsen? Frågar du alla du stöter på om deras matvanor?

            Skulle det där låta bra? Att du åt det för inte så länge sen? Tråkigt att du inte höll fast vid det.

              Finns anledningar till det, men så fort jag kan så har jag tänkt göra det igen.

            Håller med dig Camilla.
            Så det jag sa för flera år sedan kan faktiskt ha förändrats…

        Cam; detta inlägg va lite jobbigt och svårt att läsa när bilderna i kollaget va så otroligt små..! Röstar för större bilder så man kan läsa vad det står 🙂 #feedback

        Tycker för övrigt pälsar man ärvt av mormor kan få hänga kvar hemma som minnen i garderoben, men ingen normal människa skulle köpa en ny päls… Kanske är de här tjejerna för unga för att ha växt upp med 101 Dalmatiner-filmen?!

      Det är alltid bättre att bara göra ett fel än två fel.

    tycker det är märkligt att Ida Warg som är vegan väljer att göra reklam för ett företag som har massa äkta päls…. desperat?

      Exakt min tanke.

        Eller omoralisk. Eller bara korkad

    Äter man kött så ska man inte klaga på de som bär päls.

      Men två fel är väl värre än ett? Är det inte bra att få bort i alla fall ett problem? Eller då är det lika bra att strunta i allt?

        Jag håller med! Man behöver inte göra saker och ting ännu värre. Det är samma sjuka argumentation som vissa ger uttryck för vad beträffar flyg, när de säger att ”flyg inte är huvudorsaken till att planeten är i fara och därför kan man flyga hur mycket man vill”. Visst, flyg är inte huvudorsaken till alla utsläpp som sker. Men å andra sidan är det en viktig delorsak som leder till att många gör sig skyldiga till långt mer än 2 tons utsläpp per år (vilket är gränsen om vi ska nå klimatmålen). Man måste åtminstone försöka göra lite rätt, även om det är svårt för vissa att göra alla rätt.

          ”svårt för vissa att göra alla rätt”
          INGEN gör alla rätt kan jag tala om!

            Yes, lite dåligt formulerat. Men å andra sidan kan du nog förstå poängen utan att haka upp dig på semantik.

      Djur som slaktas flås inte levande!

        Jo utomlands gör dom så.

      Men herregud det är INTE samma sak!

        Djur dör. Det ÄR samma sak.

          Det finns väl mer eller mindre vidriga sätt att döda djur på? Även om allt dödande är dåligt och förfärligt.

    TACK! Det är verkligen på tiden att någon tar upp denna vidriga trend bland vissa ”influencers”. Det är så fruktansvärt egoistiskt och vidrigt att jag nästan blir mållös. Hur kan människor vara så hjärtlösa att man väljer att sponsra pälsbranschen i syfte att vara modemedveten?! Det går över mitt förstånd. Jag önskar verkligen att de kunde googla på ”pälsfarmer” och se vilket lidande deras pälsjackor har förorsakat.

    Tycker det är märkligt att just päls är så kontroversielt, jämfört med skinn.. jag är likadan själv egentligen, har aldrig tyckt päls är ok, men skinnskor och väskor har jag ju köpt? Konstig logik det där, dagens dubbelkolla

      Dubbelmoral. Autocorrect* ?

      Fast skinn, liksom fårskinn, är ju rest-produkt från köttindustrin.
      Du hade ändå tänkt att äta djuret så varför kasta skinnet?
      Det är väl jättebra att man kan använda hela djuret, till skillnad från mink där man skalar djuret på päls och sen slänger resten av djuret.

        Du måste läsa på om köttindustrin hör jag.

          Bara sluta med dessa dryga svar. Vill du berätta något som den andra inte vet, så gör det. Håll käften annars.

            Håll käften själv. Kött, mejeri och päls är olika industrier och alltså olika djur som dödas för de olika produkterna. Att tro att en ko används till allt är okunskap.

              Så en koskinn-matta är egentligen inte ko? ?

                Det är en ko. Men ingen ko som tillhör köttindustrin. Ingen har ätit upp kossan. Om du inte köpt din matta privat av någon bonde som fortfarande tar hand om hela djuret.

              Det är delvis rätt, man använder ofta köttet från pälsdjur men inte tvärtom

      Verkligen! I Spanien äter man kanin, mkt vanligt. Då borde ju kaninpäls vara lika ok som skinnskor från kalvar?

        Ja varför skulle det i n t e vara det?

          Men ni måste ju vara gravt korkade. Nu kommer inte päls från djur som ska ätas utan som bara flås för pälsens skull. I kina flås djuren levande och ja du kan väl börja med att skära ett snitt i din egen hud och sedan dra av dig skinnet för att få en uppfattning om smärtan. Så jävla trött på korkade människor

            Jag har ingen hund, gillar inte hundar. Varför blir du så arg? Läste du ens min kommentar? Vad är det för skillnad på kalven som slaktas i Sverige och kaninen som slaktas i Spanien? Båda ska ju ätas upp?

              Hund? Är du en hund?

                Va

              Haha? Kaninen slaktas inte för sin päls utan flås tills den dör av smärta medan ett djur som ska ätas slaktas och sen flås. Om det inte säger dig allt har du nog svårt med förståndet.

                Tycker båda är lika hemskt ? men ät ditt kött du och fortsätt intala dig att väskor från kalv är bättre än pälsar från gulliga djur.

                  Det är i alla fall lättare att sluta bära päls än att äta kött, om man funderar över i vilken ände man ska börja. Det borde också vara lättare att förändra sina resvanor än matvanor, även om det måste ske på alla plan.

              Wow A, hoppas du skämtar med din ironi för du verkar inte vara den vassaste kniven i lådan.

            Ja hur kan det få ske. Det måste stoppas.

      Förutsatt att de levt under samma förhållanden ja. Pälsdjur brukar dock ha det extra vedervärdigt och är dessutom en helt onödig produkt.

      Skulle gärna se en märkning av skinn/läder som tagits fram på ett bra sätt – i den mån det går.

        Vet inte om jag riktigt tror på att kaninerna i Spanien skulle ha det värre än typ hönorna och korna?

    Nina benämns som influencer ?

      50 tusen följare på Instagram som säkerligen influeras av henne – varför skulle hon inte vara en influencer?

    Folk som bär äkta päls borde skämmas!

    Hannalicious la väl nyligen ut på instagram en story där hon bad om tips var hon kunde köpa en pälsmössa dessutom…??

      Jag önskar att folk kunde sluta följa henne och resten i hennes ”gäng” fram till de slutat med detta idioti som det är att köpa päls och resa som om vi hade 5 jordklot…

    Googla svenska minkfarmer och se förödelsen. Djurplågeri på alla plan!

    Ex https://djurrattsalliansen.se/2018/01/26/vi-visar-dig-sveriges-minkfarmstataste-omrade/

    Jag säger bara, kolla på videor på hur de behandlar djuren som de gör pälsplagg av. Om man sen bär päls så är man en väldigt oempatisk människa tycker jag.

    Harn i sett Gynnings senaste på IG? Så dålig retusch.. Böjda gardiner och klädstänger i Marrakkesccch???

      Så sorlig människa!

    Många tycker att det är okej att bära päls om det är ett gammalt/ärvt/vintage plagg men det är också helt fel tycker jag! Genom att bära plagget ger man ett statement att det är okej att bära päls. Dem som ser personen som bär päls vet ju inte att det är ett gammalt plagg och köper då eventuellt ett nytt plagg. För det andra så är det varken okej med päls vare sig den är gammal eller ny. Fortfarande frukstansvärd behandling av djuren.
    Fruktansvärt att både äta djur och bära djur tycker jag.

      Vad ska man göra med dom då? =)
      Jag började fundera lite om de skulle kunna finnas andra produkter med liknande problematik. Diamanter? Riktigt snuskig bransch som jag förstår det som. Produkter som är tillverkade i asien under fruktansvärda förhållanden? Typ Apple och HM. Ska man slänga bort de sakerna med? För att inte tala om jeans som det går åt fruktansvärda mängder vatten till för att odla all bomull, det har torrlagt hela sjöar. Jag har till exempel på mig fjällrävenbyxor nu, som har en liten läderlogga på sig.
      Det blir nog till slut svårt att ha på sig någonting om man skulle följa den tesen. Var ska man dra gränsen!

    TACK för att du uppmärksammar detta! ❤️ Det finns inget inom influencer-världen som jag stör mig på så mycket. Pälsanvändande för mig är egoistiskt, känslokallt och tyder på noll empati för andra levande varelser, att sen också göra reklam för det så andra ska köpa det?! ? Molly Rustas fick för ett år sedan, när hon gjorde ett sådant samarbete, kommentarer där det ifrågasattes – som kort och gott försvann.

    Har aldrig fattat varför folk blir så upprörda över pälsar. De flesta av er käkar ju kött. Vad är skillnaden?

      Godhetspoäng?

      Läs kommentarerna ovan.

      Tänk till så har du nog svaret.

        Varför inte svara vettigt i stället?

          Det finns flera orsaker: 1) Djur som används till pälsjackor m.m. tvingas utstå de mest vedervärdiga förhållandena. Det är ofattbart hur grymt de behandlas på pälsfarmer. 2) Pälsjackor finns det bra substitut för, vilket många inte tycker att det finns till kött (vilket jag personligen tycker är ett dåligt argument dock). 3) Pälsjackor och liknande är primärt en modefluga. Jag tror många tycker det känns orimligt att djur far illa bara för att folk tycker att det är snyggt med lite pälsdetaljer.

          Där har du tre vanliga argument.

      Ingen skillnad. Du är en dålig människa oavsett. Men, vill du verkligen äta just kött av någon anledning så är bara kött kött. Till skillnad från päls, där du kan köpa fejk som ser ut precis som äkta. Samma sak med läder.

        Om man ska fortsätta på det här PK-spåret som verkar hemsöka kommentarerna så skulle man använda mormors gamla päls alla dar i veckan innan man köper en ny jacka av plast som tillverkas i asien av människor under urusla förhållanden och ska skeppas hit. För att ett år senare slängas bort för att den går sönder.

        Och lite om det där att köttätare är dåliga människor, hur funkar det med dem som äter viltkött?
        Är det djurens levnadsförhållande som du går på i första hand?

          PK-spåret? Du menar empati-spåret?

      Det är ju rätt enkelt att ta reda på om man verkligen vill men varsågod
      https://djurrattsalliansen.se/2018/01/26/vi-visar-dig-sveriges-minkfarmstataste-omrade/

      Men du fattar väl att slakt är SLAKT och päls är att dra av pälsen levande på djuret? Det är liksom ingen skillnad eller? Jo klart som fan det är

        Men du fattar väl att slakt är = Djuret göds onaturligt fort för att dödas. Inget liv. Ingen frihet. Konstanta smärtor.

        Men herregud. Du vet INGENTING om uppfödningen av slaktdjur går till märker jsg.

    Jag har en second hand päls vilket känns okej känner att det är bättre att få användning av pälsen om djuret nu redan dött, känns bättre än att bara slänga den. samtidigt vill jag inte normalisera att gå runt i äkta päls så är en svår gränsdragning. Är även vegetarian dessutom så många runt omkring mig har reagerat ganska starkt när de sätt mig med jackan får alltid förklara mitt synsätt.

    Så JÄVLA ofräscht!

    Varför vill man gå runt med lik på sig? Och om man nu vill det, typ skinn/läderjacka, varför ta steget längre och behålla pälsen på? Vi behöver inte ha på oss djur längre, finns ingen anledning.

    Är så trött på folk som argumenterar med ”men att äta kött är väl samma sak?!” Nej! Jag äter sällan kött och äcklas av slaktindusttin då den är vidrig, men inom pälsindustrin flås djur levande, förstår ni smärtorna eller? Sen slängs djuret helt. Alltså den smärtan som dessa stackars varelser genomlider för att någon ska ha en jacka på sig är det mest vidriga jag kan tänka mig. Hur kan man, i en värld där vi vet hur allting går till, vara så vidrigt oempatisk? Dessa influencers är vidriga och jag är glad att jag aldrig följt dem. Trodde päls var helt ute, visste inte ens aatt folk bar det i Sthlm längre.

      Ja för det är ju så skönt att födas, gödas fet, vara instängd och utnyttjad och sen stå i slaktkön och se på när ens vänner och syskon blir mördade och vänta på min tur att bli mördad. Så gosigt och inte alls smärtsamt. <3

    Är det bara jag som inte kan se vad det står på de här bilderna? Det blir så suddigt att man inte kan läsa om man förstorar.
    Vore kul att kunna se vem som gör vad..

    Tycker det är riktigt osmakligt, tänk om djuren hade slitit av våra hår/hud och gå runt med? Bara för att människan ”äger” världen betyder inte det stt vi kan utrota och förstöra för dom vi DELAR jordklotet med. Tycker alla ska börja äta MER vegetariskt, bära FAUX päls eller skinn. Sedan bojkotta där djur blir behandlade som nöjen, zoo:n (kolmådern tex.) cirkusar! Osv.
    http://Www.caloveline.com

    Må dessa häxor brinna i helvetets eldar. Så omodernt och vidrigt att bära päls!

    Hur kommer det sig att pälsbärande väcker så mycket hat jämfört mot att bära skinn t.ex.? Det är väl ändå upp till var och en vad man tycker är etiskt rätt? Dessutom är päls något av det mest ekologiska, miljövänliga och framförallt hållnara plagget du kan bära, så egentligen är det helt rätt i tiden 🙂

    Ingen behöver bemöda sig om att berätta för mig hur djuren ”flås levande, det är vidrigt, djurplågeri” etc. Jag har växt upp på en pälsfarm och sett exakt hur det går till, så jag kommer inte ändra ståndpunkt i denna fråga.

    Sorgligt att se att ingen kommenterar pälsbärandet på dessa influencers instagram. Eller så tar dom bort kommentarer som inte är positiva….? Fruktansvärt vidrigt är det i alla fall. Att vi inte kommit längre 2019.. :'(

    När jag ser människor bära päls blir jag arg, ett försvarslöst djur som dödats och dom har ett lik på sig.. ska du gå runt med lik ta då ett lik eller familjemedlem av dina egna än att ta andras ungar, sen ha på det dig! Äckligt och varje gång jag ser det vill jag kasta röd målarfärg på dom som har det. Finns inget som försvarar att dom bär päls förutom att dom tror att dom är bättre än andra, viktigare än andra och tror dom kan göra som dom vill utan att någon protesterar men det kommer jag göra. Äckligt och vill någon ha på sig ett lik får dom ha det hemma inte ute bland andra människor och djur som vill leva i harmoni. Hycklaren är vad dom är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.