Har Villfarelser blivit plagierad?

Igår innan jag somnade såg jag ett inlägg som Instagramkontot @villfarelser postat, där personen bakom kontot påstod att hen blivit plagierad.
Bilden är sedan dess bortplockad vilket jag tycker är synd, för diskussionen som pågick där var väldigt intressant. Jag antar att den spårade ur, eller att personen bakom ”kopian” gick med på att plocka bort den?

Vissa tyckte att citatet – och särskilt tillsammans med bilden här nedan – är starkt kopplat till Villfarelser medan andra inte alls höll med.
Det jag fann mest intressant var när Villfarelser berättade hur hen får tag i alla bilder som används och således även rättigheterna att använda dem. Hur de kommer från museum eller privatpersoner.
Det har nämligen jag också undrat över…

På tal om patent – jag undrar om det finns någon som äger originalrätten till alla dessa jävla ”Carpe Diem-skyltar” som hänger överallt, runt om i de svenska hemmen?
Är de alla egentligen bara kopior av en originalskylt?

46 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Patent har inget med varken upphovsrätt eller mönsterskydd att göra. Patent gäller tekniska lösningar i princip.

    Patent är väl bara för uppfinningar?
    http://Www.caloveline.com

      Varför dubbellänkar du alltid till din blogg?

        Är väl bättre om jag länkar till min än nån annans?

          ta inte bort din dubbellänk, fint med rosa här inne <3 (och skit i klagomajorna)

            Är det inte rött? ?

              fett rosa

                Är inte fett lite gult?

              Rosarött? ? Jag ser olika beroende på hur trött jag är ?

              PS till Caloveline: Länka bloggen hur mycket du vill!

              Anonym 21:35, tror namnet är rött men länken är rosa ??
              http://Www.caloveline.com

    Hen bakom kontot villfarelser är en han och heter Mathias…

    Jag som tänkt att Villfarelser är en tristare ”kopia” av Jan Stenmark.

      Håller defintivt med. Han försöker göra exakt samma som Stenmark men tyvärr är han bara tråkig.

    Varför skriver du om villfarelser som att det är någon slags hemlig person bakom kontot?

    Att det är en man som heter Mathias är väl knappast någon nyhet för någon? Han har väl gjort tillräckligt många signeringar, utställningar, intervjuer m.m för att i princip hela Sverige ska veta vem han är?

      Kontot heter det.

        Menar du att själva kontot är en hen?

      Ingen aning vem det är. ??

      Hoppla, hade ingen aning och har följt kontot ett bra tag.

    Det är inte exakt samma citat så..

      Att lägga in ett ”för” blev bara fulare.

    Det kallas varumärkesskydd. Har extremt svårt att se hur ”Carpe Diem” skulle tillerkännas eller ges fortsatt skydd för varumärket, när det numera kan sägas utgöra en ”allmän beteckning” för varor av liknande svar, som t.ex. Jeep eller Thermos.

      Exakt så

    Han har väl tidigare haft problem med att någon hävdade att de var återförsäljare fast de inte var det? Typ någon gammal affärspartner eller nåt. Finns säkert långt bak på hans insta, tror jag har läst det där, men orkar inte leta

    hh redan på rea

      Helly Hansen?

      Hermine hold tror jag hen menade

    TIPS:

    Linda Hallberg får betalt för att hålla en masterclass hos BeautyBay för hennes LH Cosmetics som säljs på BeautyBay och skriva inlägg om det på bloggen: https://lindahallberg.se/2019/03/07/my-masterclass-in-london/#

    Medan allas våran Bella och ”Heads of” reades ut illa kvickt och nu finns det inget spår av LCC/Löwengrip på deras hemsida….

      Först, undrar verkligen varför Bella fascinerar er så. Jag förstår att hon tror att hon är mycket större än hon är för det går inte en dag utan att det skrivs om henne.

      Sen som hudvårdsnörd så måste jag säga att jag inte är förvånad att märket inte funkar. Man vill känna igen sig i sitt märke. Hittar man en produkt man gillar så vill man inte ha ny förpackning, ny ingredienslista osv. Man vill ha samma som man är van vid och som man vet funkar på ens hy. Jag tror att Bella hade kommit mycket längre med hudvården om hon hållt fast i de rosa/guld(?) förpackningarna och gett kunderna en chans att köpa om samma produkt igen och igen innan de började ändra på saker.

      Tror många förstår vad jag menar. Man tar samma tandkräm, deo eller duschtvål av vana och för att man vet att det funkar utan att egentligen slänga ett öga på alternativen. Så fungerar många med hudvård också.

        De ville kunna höja priset, satsa internationellt och bli ett ”fint märke”. Sk trading up.
        Produkterna ändrades inte i någon större utsträckning vad gäller innehåll och funktion men de nya förpackningarna gjorde konsumenterna förvirrade. Priset blev dessutom för högt för många som köpt LCC.
        Lär komma en billigare variant i höst typ gamla LCC.

    Aldrig garvat så mycket i mitt liv.
    En vit medelålders man som påstår sig ha upphovsrätt på kvinnors svar till män.
    När dikten överträffar verkligheten. Någon svara ”det är faktiskt poesi han gör” (kränkt)
    Han svara någon i kommentarena
    ”Hade någon gjort något med citatet -ingen kallar mig lilla gumman- hade jg inte brytt mig, men när -ingen jävel- kommer in blir det en lite annan sak”.
    Hahahahahaha
    Jag har heller aldrig sett sämre skit. Talande att han jämförs med helt uttjatade citat som Carpe Diem.
    Orkar inte vad kul!
    Tack för underhållningen!!!

      Hahah, din kommentar beskrev mina tankar kring det hela!

      Hade det varit nån skillnad om han inte varit vit? Mer trovärdigt angående kvinnors svar till män om han varit svart?

        Det är vita medelålders män som har mest makt i världen. Därför är det tragiskt och komiskt att en vit medelålders man ska sno kvinnors citat.

        Anders. Gå hem o lägg dig.

      Ja alltså jag misstänker att han inte var den första att uttrycka dessa ord och han äger dem inte på något sätt. Så himla lågt av honom att smutskasta en liten affärsinnehavare och designer på det där sättet.

    Vad kom först, hönan eller ägget..?
    Lite samma frågeställning, Efva Attling har ju blivit plagierat ”bortom” Farsta glitter… Idén men någon härlig aforism ”ala Carpe Diem” är ju såledelse vare sig speciellt unik eller.. modern.

    Btw, kopian känns snyggare rent stilmässigt, ”originalet” är väldigt klumpigt, men matchar man med en valfri vikingasymbol är man ”hemma”..

      Du skojar…

    Hon gjorde smycket först. Han är väl mest bara kinkig för att han själv inte fick idén att sälja smycket först. Han är ett jävla stolpskott som hotar kvinnor. Ber om ursäkt först EFTER att hans idioti uppmärksammats av större konton. Han har inte stannat upp och reflekterat över hur han behandlar kvinnor vars underordnade ställning han själv profiterar på innan liksom. Blir så äcklad av sådana män som säger sig stå på kvinnornas sida och sedan visar sig bestå av exakt samma skrot och korn som andra män.

      Han gjorde väl smycket för att ”ge igen” mot henne va? Eller är det ett annat smycke?

    Cissi Wallin skrev om det här igår. Smycket utan läderrem gjordes först, av en kvinna med väldigt få följare på insta som hette veras_design, Då blev villfarelser arg och hotfull och gjorde snabbt ett eget smycke och hotade att stämma henne. Detta uppmärksammades av tex Wallin och andra och han insåg snabbt att det är svårt att ha patent på en mening, och dessutom som man profitera på feministiska uttalanden, så han försökte ta bort bilden. Men det var redan ute. En vuxen man som hotar en ung kvinna som sålde ett smycke? Jag tappade all min respekt för villfarelser.

    Hon skapade smycket först, han menar att han äfer meningen, vilket är helt jävla fel. Han gjorde sitt smycke efter henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.