Dramat mellan Jocke & Jonna och deras hantverkare Joz

De senaste dagarna har Instagram gått varm av dramat mellan Joakim och Jonna Lundell och deras hantverkare Joz. Alltsammans har utspelat sig offentligt på kanalerna så jag därför publicerar jag det mesta här.

Det startar med att Jocke och Jonna får veta att Joz nästan aldrig är på plats i huset för att arbeta när paret är i Dubai på semester. Strax efter hemkomsten verkar Joz har ”försvunnit” och Jocke publicerar en rad meddelanden på hans @joz_of_sweden Instagram som hela tiden raderas, varpå Jocke skriver det högra meddelandet på Instastory.

Nu har det framkommit i en video att Jocke och Jonnas stora dokusåpasatsning är hotad eftersom övervåningen av deras hur – som Joz ska ha ansvarat över – inte hinner bli klar i tid för paret att kunna bo där medan dokusåpan spelas in på nedervåningen.

Det nästa som publiceras är det här inlägget från Jocke där han skriver att han och Jonna fått reda på att Joz ska ha begått en rad grova handlingar mot ett flertal personer, men att de inte tänker berätta vad då det är upp till offren att göra.
Joz publicerar då ett försvar på Instagram, där han meddelar att han kommer släppa ett officiellt pressmeddelande inom kort för att ge sin syn på saken.

Nu har Alexandra – som arbetar som Jocke och Jonnas assistent – tagit bladet från munnen och bekräftar att det är henne det hela handlar om.
I kommentarer till Joz skriver Jocke ”vi kommer backa Alexandra fullt ut hon har bevis för att styrka allting.” och Alexandra skriver på Instastory kommer berätta i videoformat om vad som hänt.

Och så slutligen – än så länge – har Jocke och Jonna lämnat in en stämning mot Joz där de kräver skadestånd.
Det framkommer bland annat att Joz inte är arkitekt och att Jocke tvingats ställa in sin dokusåpa Exposed på grund av honom.
Svenska Youtubers har tagit del av stämningen och publicerar den i sin helhet på Instagram då vissa punkter är för grova för att publiceras.
Men här är några av punkterna i stämningen:

Byggherren: Joz
Uppdragsgivaren: Jocke och Jonna
 • Byggets underleverantör vittnar om att byggherren underlåtit att närvara vid viktiga projektfaser där arbetsstyrkan stått utan anledning.
 • Byggherren har vilselett uppdragsgivaren med falska referenser och ett falskt CV.
 • Byggherren har missat fyra deadlines utan att kompensera för konsekvenser eller merkostnader.
 • Enligt vittnesutsagor har byggherren missbrukat på arbetsplatsen trots att byggherren blivit ombedd att sluta samt kört egna och andra arbetsfordon påverkad.
 • Borttagen
 • Borttagen
 • Byggherren har exponerat uppdragsgivaren för grovt finansiella risker orsakade ekonomisk skada, bland annat har uppdragsgivaren tvingats ställa in en tv-produktion på grund av att byggherren ej färdigställt bygget.
 • Byggherren har redovisat arbetstimmar felaktigt.
 • Byggherren har uppträtt påverkad på arbetsplatsen.
 • Byggherren har dragit opassande sexuella skämt och gjort oönskade inviter till gäster och boende trots upprepade tillsägningar.
 • Byggherren har försatt uppdragsgivaren i en ojämlik affärsmässigt utsatt situation genom att byggherren använt sin egen försening av projektet som förhandlingsargument i syfte att öka sitt arvode med ord att annars inte färdigställa projektet.
 • Byggherren har beställt fel material av okänd anledning som förhalat bygget.
 • Byggherren har konstaterats beställa material bortom sina befogenheter utan skriftlig eller muntlig beställning av uppdragsgivaren.
 • Borttagen
 • Byggherren har spridit falska uppgifter till underleverantörer och hantverkare vilket skapat tillitsbrister och en otrygg arbetsmiljö för både anställda i Jocke och Jonna AB samt hos underleverantörerna. Detta har kostat mycket tid, pengar och energi för uppdragsgivaren att korrigera och ställa till rätta.
 • Byggherren har öppnat större sidoprojekt i huset som förhalat bygget tex öppnat taket till Jonna Lundells rum med beskedet till uppdragsgivaren att tidsåtgången för återställningen skulle vara 1-2 veckor. I verkligheten blev det 6 veckor.
 • Byggherren har öppnat egna projekt i huset utan att införskaffa tillstånd av uppdragsgivaren.
 • Byggherren har vilselett underleverantörer och hantverkare genom att förmedla osanningar.
 • Byggherren har varit orsak till att Jocke och Jonna AB förlorat samarbeten på grund av brutna deadlines.
 • Byggherren har tvingat större affärsprojekt i huset att ställas in med garanterad mångmiljons omsättning.
 • Byggherren har hävdat besitta kompetens han ej har, bland annat utgett sig för att vara arkitekt då detta inte stämde har uppdragsgivaren fått betala för fördyrade arkitektarbeten från konsulter då han ej kunnat slutföra/påbörja ingrepp.
 • Underleverantörer och hantverkare rapporterar extremt många förseningar som härrör från byggherren.
 • Byggherren har generellt gjort många fysiska ingrepp som han haft kontroll över, men som uppdragsgivaren senare fått hyra in andra bolag för att reda upp då han uppenbart saknat kunskapen för att utföra uppgifterna.
 • Uppdragsgivaren avser besikta utförda delmoment och reklamera de arbete som ej förfärdigats enligt fackmannamässig standard och praxis.

Bildkällor: Instagram och Svenska Youtubers.

145 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Dom borde anställa någon som kan avgöra vilka människor som är lämpliga att samarbeta med och inte… De har tagit konsekvenserna av sitt dåliga omdöme alldeles för många gånger nu

  Svara

   Gränsen på mediakåthet tar sig inga gränser när man tycker det är en bra ide att köra kommunikationen med sina hantverkare via sociala medier för allmän beskådan.

   Svara

    Håller med. Blir mållös. Å så nån cliffhanger m assistenten.. Urk

    Svara

    Tror inte, hoppas inte, att någon någonsin vågar jobba för Jocke igen efter det här. Tycker synd om Joz.

    Svara

     Ni tycker alltså synd om någon som bevisat har sexuellt trakasserat kvinnor och hotat sina chefer samt ljuger om refrenser, cv osv? For real? Det säger ju en hel del ol er tänker jag🤔?

     Svara

   Jag följer inte de här två personerna förutom när jag läser om dem här, men jag får en känsla av att de kanske behöver en god man eller förvaltare. De verkar helt oförmögna att fatta bra och välgrundade beslut.

   Svara

    Men lägg av.
    Du har nog ingen koll på hur mång det faktiskt är som tror att man kan anlita vilken ”hantverkare” som helst. Du skulle bara veta hur många det är som inte kolla upp referenser eller andra klienters omdömen innan de anställer någon. De bästa hantverkarna är oftast bokade månader till och med år i förväg och folk vill inte vänta. Därför nöjer de sig med vad som helst och lipar sedan när det går åt skogen. Behöver alla de god man också tycker du? Flertalet köper hus utan att ens besikta innan, sk de ha god man också? Förstår du ena vd en god man är? Jag må inte vara ett fan av dessa två men de är inte mindre förmögna än du eller jag när det kommer till att ta beslut, bra som dåliga så sluta nedvärdera folk på det viset. Sen att de väljer att leva ut sina liv genom en kamera är diskutabelt huruvida det är psykiskt främjande i slutändan eller ej men det är väl upp till de själva.

    Svara

     Man kan såklart ha otur när man kontaktar hantverkare men samtidigt är det ju drama runt Jocke och Jonna jämt, de verkar inte kunna sköta kommunikationen med någon utan att prångla ut allt på sociala medier och sedan hänvisa till hur illa de blivit behandlade..

     Svara

      Hmm, jag vet inte om jag håller med. Med tanke på det liv de lever så råkar de ju ofta ut för folk som vill dom illa. Jag tror snarare att de inte längre inser vad som bör tas privat och inte längre och därför hamnar allt i media och det framstår som att de alltid är i drama. Men att tjafsa om att de ska ha en god man som om de vore inkapabla till att sköta sina liv? Det är så överdrivet dramatiskt så att det blir skrattretande.

      Svara

     Jag är fullt medveten om att det finns dåliga hantverkare. Ett sätt att åtminstone försöka undvika dem är att ta in ett par referenser från tidigare uppdragsgivare, upprätta ordentliga avtal mm. Inte bara gå på magkänslan om att det kan bli en kul person att ha omkring sig. Du låter väldigt stött faktiskt, du kanske gått i samma fälla som de här två?

     Svara

      Hahaha. Nej. Jag lever med en hantverkare. En hantverkare som har fått sopa upp spåren efter mindre begåvade inom branschen så jag är nog fullt medveten tack ska du ha. Här sker allt fackmannamässigt och efter protokoll. Jag opponerar mig emot ditt sätt att påstå att folk behöver god man på premisser som är helt irrelevanta. Du förstår, folk är så hetsiga med att det ska göras nu nu nu istället för attvänta ett par månader för att få en riktigt bra och proffessionell fackman. Man tar vad som. Ja det är korkat, ja det är naivt. Men man behöver ingen god man för att man är naiv. Så ta dina härskartekniker somewhere else🌸☺️👍🏻

      Svara

       Problematiken är ju att dessa människor går på nitar hela tiden, hade ja varit som dem hade ja sålt huset o gått därifrån.
       De har ju varit skit me de där huset sen dag 1 och att på ett år inte få ordning på övervåningen på 1 år är för mig lite galet och de fokuserar ju på helt fler saker. Att hålla på med stuckaturer o sånt kanske inte är prio utan bara få ordning på rummen.

       Svara

        Jag tänker att det är så lätt för en person som låtsas vara proffs på hantverk att blåsa folk utan erfarenhet. Om de bara får
        Rätt personer på rätt plats så är de klara inom ett par månader. Det är riktigt synd att de inte har lyssnat på folket runtomkring bygget som har sagt ifrån. Men Jos har väl lyckats manipulera dom så illa. Groomat dom från start liksom.

        Svara

     Köper man ett hus och väljer att INTE besiktiga det så är man ganska pantad. Att sedan ta detta/gnälla (i sociala medier) över detta är lika pantat, att ta in en ”fackman” som man inte kollat upp (eller ifrågasatt under uppenbara omständigheter) är korkat. Någon hade behövt plugga ur deras internetkabel och sätta in lite folkvett där istället.

     Svara

      De som har ”folkvett” kablar inte ut hela sina liv på internet…. eftersom folk alltför ofta inte är vettiga. 😛

      Svara

   Ja var sjutton har dom hittat honom när det finns mycket bra och duktiga yrkesmän. ?

   Svara

    Jag skulle tippa på att Joz har hittat dom?

    Svara

   Jocke live nu https://www.youtube.com/watch?v=c0YXdvZxYTg och bortförklarar sig.

   Svara

    Jag tycker det är helt uppåt väggarna att han ALLTID målar upp sig själv som offret, vi alla vet att han är en tonåring i en 30+ mans kropp. Allt detta drama kring honom jämt, och han är alltid offret, det är synd om honom för att han sätter sin familj i skiten, det är synd om honom för att han tillät Joz trakassera tjejer trots att han visste om det hela tiden, det är synd om honom för att hantverkare inte ville jobba kvar pga Joz, det är synd om honom att han är så naiv och lättlurad, det är synd om honom för att han inte upprättar ordentliga kontrakt.
    Nä, det är inte synd om honom, lär man sig aldrig läxan så får man faktiskt acceptera det och ta konsekvenserna.
    Dom det är synd om är tjejerna som kontinuerligt blivit sexuellt trakasserade för att Jocke sopat saker under mattan, ”jag vill inte anmäla”, ”okej, det är upp till dig, men härifrån ska han direkt och helst redan igår”, hur svårt är det att vara människa nog och ställa upp för sina anställda?
    Fyfan alltså.

    Svara

   Ja, allt för content, allt ska tas på sociala medier…skämskudden åker fram.
   Jag släpper en video för att berätta…da da daaaaa…
   Gud denna generation kommer inte ha det lätt framöver..

   Svara

  Fake it ’til you make it. Funkar sådär..

  Svara

  Den stora frågan:
  Varför har de haft kvar honom såhär länge när de uppenbarligen har haft vetskap om att han har missbrukat på jobbet och uppfört sig sexuellt avvikande och aggressivt? Menar dom att man faktiskt ska tro på att de var helt ovetandes fram tills för några dagar sedan? Sen fattar jag inte hur man vågar utge sig för att vara yrkesman när man inte har kapacitet till det samt hur han vågar hota osv? Väntar in hans statement. Så synd då jag tyckte att Joz var det enda roliga med Lundells. Men ack så lurad man kan bli om det här ni stämmer.

  Svara

   Ja, för Jocke och Jonna har säkert rent mjöl i påsen? Det tror jag inte för en sekund. Och om de nu haft en påverkad person på arbete och som har kört påverkad (som de förmodligen vet om eller vetat) så undrar jag varför man är dum nog att låta en sådan människa arbeta kvar.

   Men jag vet inte, jag följer inte dessa två. Jag följde dramat lite med de andra husägarna och detta vill jag också följa för att se vad båda parter säger.
   Tycker att det börjar bli skumt att sådana här stora saker händer dessa två.

   Svara

    Varför skriver du ifrågasättande till mig? Jag skriver ju mer eller mindre e x a k t det du skriver?

    Svara

    Hej

    Svara

    Joanna
    Håller med, hoppas dessaJ&J får betala stort summa för Joz!
    Man hänger inte upp folk hur som helst i media- oavsett dom tror sig vara offer, 😂
    De andra YouTubes lika så- fel de gjort

    Svara

   Jag får svara på min egna kommentar nu efter Jockes klipp. Jag fattar nu varför de inte vågade😳…snacka om fullblaskad psykopat den där Joz. Hjälp.

   Svara

    Kanske det är Jocke som är det, vem vet. Han verkar jäligt manepulativ. Tror och hoppas att inte fler någonsin vågar jobba med/för Jocke och Jonna igen efter det här, vem vet vilka anklagelser och stämningar som kan komma och allt ska ut på kanalerna, sin makt och stora plattformar ska användas till smutkastningar och till sin egen fördel OCH för att tjäna pengar… nej fy fn.

    Svara

     Uppenbarligen har du ingen koll på vad som pågår anonym 01:51.
     Och uppenbarligen så är det Jocke plus SAMTLIGA i hela lundellhusets arbetsprocess och umgängescirkelmsolmvittnar om det här. Dom står redo för att vittna mot Joz om polisanmälningarna blir till åtal och Joz är nu polisanmäld för sexuella trakasserier bla. Jag har aldrig vart ett fan av lundells och intr heller har jag följt särskilt mycket från dom men det är ganska tydligt att de har blivit utsatta för något illa.

     Svara

  Varför är det så att vissa människor alltid drar till sig massa dramatik i sina liv. Jag hade gått runt med konstant magont och noll livsglädje om jag hade så mycket elände omkring mig. 😟

  Svara

   Det gör dom inte, det är fel sätt att se det på.

   Det är däremot människor som lever på dramatik (dramaturgi) så minsta lilla händelse måste överdramatiseras. Jag tror inte det här är människor som skriver så mycket, men oftare än inte så finns det nog ett ”manus” till händelsen.

   Och inga är så snabba på att skriva om det som Nyheter24/Camilla, jag är helt övertygad om att dom har ett ekonomiskt intresse i Jocke&Jonna som sträcker sig bortom rena klick för dom olika artiklarna.

   Svara

  vem har skrivit detta? så många syftningsfel och felaktiga ordval/grammatik. de måste skaffa bättre folk…

  Svara

   Det är väl antagligen de sjölva som har skrivit ner punkter för att en jurist ska se över?

   Svara

    Tror det är för bra skrivet för att vara skrivet av dem.

    Svara

  Varför måste allting tas via sociala medier?
  Vissa människor har verkligen inga spärrar alls.

  Svara

  Det här är såklart snyggt och väl orkestrerat av Jocke själv

  Svara

   Vilken vidrig kommentar. Uppenbarligen verkar det ligga andra anledningar bakom, ev av sexuell karaktär. Ofräscht att påstå att någon orkestrerat det.

   Svara

    Tydligen var mitt tidigare svar till dig inte ok eftersom det plockats bort.
    Att länka till en youtube film där huvudpersonen agerar var tydligen allt för vågat för denna sida.

    Svara

  Jocke och Jonna skämmer fan ut sig varenda dag av deras liv. Känns som att det är två tonåringar i allt de gör. Vet seriöst inga i sociala medier-världen som är lika omogna, dramatiska och oproffsiga i alla sina beteenden och yttranden.

  Svara

  Hur lyckas de med att först köpa ett hus med en massa fel(förlåt, ”dolda” fel), och nu har de anlitat en opålitlig, missbrukande hantverkare?
  Är det bara otur?

  Svara

   Vissa tenderar ju att alltid ha otur när de tänker.

   Svara

    Och till råga på allt jämt och ständigt! 😂

    Svara

   kan det inte vara så att det inte var så många dolda fel som Joz påstod? att han ”hittade” lite ”egna” grejer han ”behövde” fixa till?

   Svara

    Det var väl inte Joz just som hittade dem… kom han inte in efter mögelupptäckten och vattenläckor mm?!

    Svara

   Nej, det är klart att det inte är. J&J känns som två barn som försöker leka vuxna. Så många fel här (utöver språket i listan), den här Joz har ju tydligen gjort en massa konstigt under längre tid, varför inte avbryta samarbetet? Tycker på sätt och vis synd om dem samtidigt som jag tycker att de efter köpet av huset borde ha insett att de inte klarar av att hantera sånt här själv utan behöver hjälp av ”en riktig vuxen”, någon som kan ge dem råd och stöd i stora beslut och projekt. Fast det är klart, med deras omdöme så lyckas de väl hitta en rådgivare som blåser dem….

   Svara

   E/
   Nää tror inte det🤣🤣🤣
   J&J gör vad som helst för pengar
   Nu är det dags för dom bli granskade- dvs betala skadestånd åt Joz!!!!

   Svara

  Haha, så går det när man hänger med folk som liknar en själv. Verkar som de har noll kontroll i så mycket och saknar man insikt om sig själv så går det oftast fel. Tycker inte synd om någon av parterna.

  Svara

  Ja alltså, mycket av det här är säkert oseriöst hantverkararbete och kanske är delar av stämningen befogad.
  Tror dock att Joz haft många fria tyglar och att J och J gett honom det, därför blir det i mitt tycke fel att hävda att så mycket är på byggherrens initiativ.
  Relationen uppdragsgivare och byggherre har väl också i det närmaste också varit vänskaplig. Känns som att det då kan uppstå en viss jargong, beteende då också. Reglerna skulle varit tydligare? Vad vet jag.

  Är det bara jag som känner att detta kunde lösts ekonomiskt utan en medial cirkus?
  Väntar dock spänt på fortsättningen.

  Svara

   Byggherren är Jocke och Jonna! https://www.byggherre.se/om-oss/vad-aer-en-byggherre ”Vem är byggherre?
   Byggherren är oftast fastighetsägaren men kan även vara en brukare eller förvaltare av någon annans fastighet. Inom staten är exempelvis Trafikverket, Statens fastighetsverk, Akademiska hus med flera inte per definition fastighetsägare – utan de utvecklar och förvaltar statens vägar och fastigheter.

   Att agera som byggherre är sällan huvuduppgiften hos fastighetsägaren eller brukaren utan en mer eller mindre kontinuerlig eller temporär verksamhet. Byggherren hos större fastighetsägare är sällan en enskild person utan omfattar olika kompetens- och ansvarsområden och arbetsuppgifter som utförs av flera personer inom eller utanför fastighetsägarens eller brukarens organisation. Gränsen mellan fastighetsägarens ansvar och byggherrens ansvar och arbetsuppgifter är inte strikt, utan går i varandra.”

   Svara

  Märkligt att kalla denne Joz för byggherre. Det bör vara Jocke & Jonna som är byggherrar.
  Normalt är nämligen fastighetsägaren byggherre i byggsammanhang.
  Det är byggherren som har det fulla ansvaret för att gällande lagar, förordningar, föreskrifter och beslut följs.
  Detta ansvar kan inte i juridisk mening delegeras till annan.
  Vad jag har förstått är denne Joz att anse som entreprenör och projektledare. Vad Joz har åtagit sig ska framgå av det entreprenadavtal som har upprättats.

  Svara

   Precis! Om det där är del av stämningen så är den väldigt förvirrad och de borde ta hjälp av en jurist. Helst en entreprenadjurist eftersom det är ett väldigt snårigt område som till stor del saknar lagreglering (branschen bygger på gemensamma standardavtal).

   Svara

   Satt precis också och fnissade för mig själv över att de stämmer sig själva (byggherren) i förhållande till sig själva (uppdragsgivaren). Verkar onödigt 😉

   Svara

  Jocke och Anna Book delar nog på förstaplatsen om titeln vår tids största dramaqueen.

  Svara

   Håller med. Men Jocke är iallafall tillräckligt smart som tjänar storkovan på det. Om det nu gör saken bättre 😛

   Jag tycker väldigt många olika saker om J & J, men jag får en känsla av att de har mer hjärta och själ än AB, sen att mycket går åt pipan är en annan femma. Men så känner jag ingen av parterna så jag kan inte veta ett jota.

   Svara

    Men kan vi bara lägga ner detta att människor som tjänar mycket pengar automatiskt skulle vara smartare än andra?? Jag minns när Paris Hilton blev känd över en natt och folk sa ”Kolla, hon tjänar ju massor av pengar så hon vet nog vad hon gör och är intelligentare än ni tror!”. Samma med Kardashians. Talanglösa nollor som faktiskt har 1. Haft TUR. (Rätt person på rätt plats i rätt tid). 2. Saknar integritet och spärrar och därför ägnar sig åt gränslösa beteenden som leder till uppmärksamhet i media och då givetvis till pengar. Jocke är ett praktexemplar på detta då han blev känd genom att vara stupfull i TV, otrogen i TV, ha sex i TV, sedan gick vidare med att öppet på nätet smörja in sig i avföring och göra annat perverst. Min första tanke här är inte ”Åh smart man!” utan snarare ”Stackars sate som utsätter sig för vad som helst för lite pengar”.

    Skillnaden på Book och Jocke är att han är yngre och har större kännedom om hur han ska utnyttja dagens medier, alltså YouTube. Han känner till målgruppen och riktar sig till den (tonåringar som gillar dramatik). Book har inte samma genomslagskraft då hon är ett antal år äldre och redan fast i facket medelålders one hit wonder mest känd för Hänt Extra-läsare.

    Svara

    (Obs, menade ej att skälla på dig Sanna utan bara fenomenet i sig 😉 Ser det överallt…)

    Svara

     Ingen fara. Jag tycker du har delvis rätt i det du skriver. Men när det gäller Hilton så finns det mer bakom hennes kändisskap än bara tur osv.
     Jag tycker fortfarande det är skillnad på AB och JJ men vi behöver inte dra det ett varv till.
     😊✨

     Svara

      Fast vad mer ligger bakom henne än just tur? Hon föddes in i rätt familj, är en känd arvtagerska, var endast intressant pga att hon är en hilton, gjorde karriär genom att hon är en Hilton. Vad är inte tur i hennes fall? Talang🙈? Nej.

      Svara

   Går utmärkt att använda sig av Boverkets byggregler. De finns dessutom lätt tillgängliga på nätet. HUS AMA är också lätt att få tag på.

   Svara

  Detta är det absolut bästa med din blogg: att slippa klicka runt och lyssna på massa jävla videos för att man inte bara kan tala om på en gång vad som sker.

  Thank you Camilla Gervide, You da real mvp!

  Svara

  OT men nu är Monas universum igång igen. Så länge det inte är husägarna själva som lagt ut bilden så är det osmakligt av henne att lägga ut det på en stor blogg och att skratta åt det. Det är med integritet och Mona alltså.

  Svara

   Fast det är ju husägarna själva som har lagt ut det. Förstår du inte att det med största sannolikhet är ett skämt😂

   Svara

    😂😂😂

    Svara

    Ja och sålänge det är husägarna själva så är det fine. Läste du ens min kommentar? Sen att det inte är min humor är en helt annan femma.

    Svara

     Men du börjar ditt inlägg med ”nu är mona igång igen bah bah bah”…kunde du inte räkna ut själv att det var grannarna som outade bilden först? Hur tror du den annars hamnade där hahaha? Ibland alltså. Försöker du starta drama eller vad?

     Svara

      Nej gör du?

      Svara

       Absolut inte. Det var ju du som sagt som började med att försöka måla ut Mona som en integritetslös dåre som nu minsann hänger ut sina grannar.

       Svara

      Fast det man skriver i en stängd grupp på FB ska väl stanna där?

      Svara

     Hur vet du att det är husägarna själva som lagt upp den?

     Svara

      Det står ju i inlägget att bilden kommer från en stor facebookgrupp. Ingen lägger upp en sådan bild på facebook och tror att den stannar där. Bilden är uppenbarligen ett skämt.

      Svara

       Jag är med i samma grupp, det är en grupp for folk boendes i Bromma.

       Det var inte husägarna utan en helt random person som hittade ett uppbrutet skåp med grejerna liggandes brevid. Personen tipsade polisen, fotade och la ut i gruppen.
       Förmodligen kommer skåpet från ett av inbrotten som har skett i området.

       Svara

        Ja men dåså. Än mindre att tjaffsa om. Tydligen så kan ingen veta vems det är då helt enkelt.

        Svara

   Läste häromdagen att hennes nya kompis hade en man som var hög chef på ett reseföretag och en annan dom var busy med jobb på tv. Inget tillförde historien ngt förutom denna titelbesatthet.

   Svara

  Förtalsanmälningarna borde hagla!

  Svara

  Jag förstår inte hur man alltid kan hamna ” i luven” med allt och alla…
  Spelar ingen roll om man är kändis eller inte, men dessa två…ja vad ska man säga, det är som paow…inget går aldrig riktigt rätt till, någonsin.

  Svara

  Sicket omoget jävla ointressant trams. Vissa borde inte få ha tillgång till socialamedier. En förlorad generation typ…

  Svara

  Det är Jocke och Jonna som är byggherre. Joz är entreprenör.

  Svara

  Om dom nu ska skriva ihop ett juridiskt dokument, så borde dom ju veta att Byggherren alltid är husägaren, inte entreprenören.

  Svara

  Drama drama alltid så mycket drama runt Jocke. Och tjejen som ska berätta ”för att hjälpa andra” inte för att hjälpa J&J då och för att tjäna pengar… alltså. Det är lite för mycket för att jag ska kunna lita på Jocke, det är svårt att tro på honom… och alla punkter de dragit upp men alltså herregud… Synd om dem som har med dem att göra och blir anklagade och smutskastade. Nu vet jag ju inte vad som hänt och vad som är sant men visst är det märkligt och samma visa hela tiden, drama och allt är andras fel. Jocke är manipulativ…

  Svara

   Reagerade också på det! Har inte följt deras turer men normalt sett är det ju husägaren som är byggherre och beställare.
   Väldigt förvirrat inlägg!

   Svara

  Byggherre = uppdragsgivaren, beställaren, fastighetsägaren oftast.
  Entreprenör = byggfirma, utförande.
  Så kan du ha en projektledare som ska samordna byggprocessen, projektledare kan vara byggherren själv, någon från entreprenören, eller en tredje person.

  Hela punktlistan ovan är alltså ytterst förvirrande och felaktig.

  Svara

  Jag har varit med från början när Jocke gjorde intåg i ”Kungar av Tylösand”. Jag läste hans blogg och hängde med ett litet tag. Sen tröttna jag på all skit han hela tiden la ut. Tröttna på hans ”smutsiga” sätt att vara. Så lät honom va ett X antal år. Men, under min sjukskrivning för 2 år sedan, när det inte fanns mycket jag orkade göra pga utbrändheten, så kom jag över J&J,s YT-kanal. Jag förvånades över, till vem han hade blivit. Jag ansåg (då) att han verkligen hade vuxit och tagit tag i sitt liv. Han började bygga upp något. Jag såg hans kärlek till Jonna och sina vänner. Jag blev genuint glad när jag fick höra att dom äntligen lyckades bli gravida. Jag har haft min tvivel genom dessa två år, absolut! Det finns vissa avsnitt på deras kanal jag stängde av då jag återigen enbart såg den barnsliga lilla krabaten han en gång redan varit. Men sen kom det lyftande avsnitt också. Men efter det här. Att gång på gång hänga ut personer. Att utnyttja sina kanaler till att verkligen smutskasta andra människor innan den personen ens hinner försvara sig tycker jag är för jävla dåligt! Det visar att jag hade fel. J&J är inte mogna än. Dom kan inte handskas med sådana här problem, som två vuxna människor.

  Som någon annan skrev här uppe, alltid dessa konflikter med folk. När man börjar inse att man har en massa konflikter runt sig så skulle iaf jag börja fundera på om det är MIG det är fel på. Men nej nej, J&J gör ju ALDRIG några fel.

  Nä, jag hade helt enkelt fel. Han har inte vuxit upp än. Frågan är om han någonsin gör det?

  Svara

   Du borde lagt tiden på något annat.

   Svara

    Ja, jag vet. Lätt att vara efterklok 😀

    Svara

    Men personen skrev ju att den var utbränd och inte orkade så mycket. Skärpning!

    Svara

  Tänk att människor lever hela liv utan att uppleva ens en sammanlagd timma det drama och de konflikter som pågår i J&J:s liv…

  Svara

   Tänk vad skönt det är att ha ett vanligt jobb 🙂

   Iofs var vi med om lite ”drama” på mitt jobb förra veckan oxå… men tror inte det var någon som valde att lägga ut det på sociala medier 😂

   Svara

  Det här är väl perfekt, bara att skicka in Anders öfvergård och köra Fuskbyggarna VIP

  Svara

   Tror du Anders vågar det efter hur set blev efter besöket his Anna Book… känns som Jocke skulle kunna hänga ut honom på samma sätt 😉

   Svara

    Anders Övfergård har redan varit där https://www.youtube.com/watch?v=CJcD7WLApZQ och det var inget fuskbygge.

    Svara

     Det var väl efter köpet det, när de hade vattenläckor och mögel och dylikt?! Då tyckte inte att det var tillräckligt för att ha med dem i programmet…. nu antar jag att du menade att det var Härvan Joz som var anledning till fuskbyggarna…

     Svara

      Härvan Joz har inget med fuskbygge att göra. Vad ska Joz har fuskat med konkret?

      Svara

       Nu var det ju inte jag som tyckte att de skulle dra dit fuskbyggarna nu!! Utan utgick från att Anonym tyckte att de skulle komma in nu… de kan ju inte komma nu för saker som hände då!!!

       Svara

       Det var ju en hel lista på olika fusk. Anders kommer gå papaya coconut på joz

       Svara

    Inte skulle Jocke bråka med Anders och fuskbyggarna? Det är inte Jocke som bråkar utan hans diagnoser som bråkar med han.

    Svara

  Jag började följa JoJ i samband med att de flyttade in i huset. Ungefär då kom väl Joz in i bilden om jag inte minns fel..

  Faktiskt så har jag många gånger tänkt – blir de aldrig klara?!! Hur kan det ta så lång tid att färdigställa?
  Det märkliga är att så mycket som varit färdig i efterhand gjorts om och det gäller nästan allt. Joz har många gånger prioriterat fel och smådetaljer som man kan ta det sista när allt annat är klart.

  Min magkänsla har hela tiden varit att så genomsnäll, busig, glad och positiv nästan varit för överdrivet och inte känts äkta.

  Jocke är en godtrogen person. Helt oerfaren när det kommer till hus och renovering i kombination med att han har pengar.
  Säkert har Joz utnyttjat honom genom att spela vän för att förhala arbetet genom alla småprojekt och lura honom på pengar.

  För jäkligt om han dessutom gjort olämpliga närmanden på Alexandra. Det var konstigt hur hon bara försvann från huset..

  Svara

   Om nu Alexandra blivit utsatt så är ju frågan om det bästa är att göra en video om vad som hänt?! Iofs om hon gjort en polisanmälan mot honom kanske det är bra om det når ut till andra tjejer som oxå blivit utsatta. Så att polisen kan få fler ”vittnen”

   Svara

    Sorry, skull inte komma som ett svar till dig utan vara en egen komentar

    Svara

  Fy vilken media cirkus Jocke och Jonna är.
  Dom gör tydligen allt för att få fler likes och tittare.
  Det är inte första gången dom smutskastar folk. Dom verkar tycka att dom aldrig kan göra något fel. Det ska hela tiden skyllas på andra. Jag försvarar inte någon av parterna. Men jag kan inte förstå att dom måste ta allt för öppen ridå genom social medier.
  Nu ska tydligen Jocke sända live ikväll för att prata om situationen. Vilket bara ger hans kanal fler likes och tittare. Vilket jag antar bara ger dom mer pengar.
  Tycker nästan synd om Joz. Vilken nu än sanningen är. Han har ju inget att komma med när Jocke sätter igång ett drev.

  Svara

   Dom borde ha lite mer proffesionella folk runt sig som kan styra upp allt. Just nu hänger mycket på Danjal som är deras vän och även andra vänner. Dags att inse att man kanske inte bara skall ha vänner anställda i sitt bolag!!!

   Svara

    Danjal är även delägare i Jocke i Jonna AB. Verkliga huvudmän för Jocke & Jonna AB.
    Kanani, Danjal (28 år, Norrköping)
    Personen kontrollerar mer än 0 % men inte mer än 25 %
    Lundell, Joakim Alexander (33 år, Norrköping)
    Personen kontrollerar mer än 25 % men inte mer än 50 %
    Lundell, Jonna Stina Charlotta (24 år, Norrköping)
    Personen kontrollerar mer än 25 % men inte mer än 50 %
    Källa: Bolagsverket

    Svara

     Jo, det vet jag!! Men han är även deras vän menar jag! Och hur mycket kunskap sitter han på?!

     Svara

   Dom som gick it med att de inte skulle kommentera detta mer •suck•
   Han måste ju lära sig att hålla tyst!!!

   Svara

   E/
   Nää tror inte det🤣🤣🤣
   J&J gör vad som helst för pengar
   Nu är det dags för dom bli granskade- dvs betala skadestånd åt Joz!!!!

   Svara

  Ärligt talat VEM bryr sig?
  Hoppas innerligt att deras dokusåpa blir inställt för gott!!!

  Svara

   Ja… om det är andra som blivit lurade eller trakasserade av Joz så tror jag att dom bryr sig!!!

   Anser dock att de klart inte skulle tagit detta via sociala medier!!!

   Svara

   Dokusåpa? Menar du att allt är såpa? Allt kanske bara ett stort prank för medial uppmärksamhet?

   Svara

    Om allt är sant som Jocke säger… så har de ju levt i en ”riktig” såpa

    Svara

    Kanske också ett sätt att bortförklara att dokusåpan inte blir av.

    Svara

  Men kan inte folk lära sig att kolla upp företag innan man väljer att anställa dom 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ det är sånt här som gör att vi andra i byggbranschen blir bemötta med misstänksamhet och misstro 🤦‍♀️ ryktet är a och i vår bransch (och typ alla andra), det är inte svårt att kolla upp vilka företag som är seriösa och proffsiga och vet vad dom sysslar med…

  Svara

  Alexandra berättar ”sanningen om joz”… https://www.youtube.com/watch?v=y7ThbUlPdrg

  Svara

   Om Alexandra talar sanning har inte Jocke & Jonna AB som arbetsgivare till hen ett ansvar när dom fått kännedom om att sexuella trakasserier förkommit på arbetsplatsen men inte gjort något åt saken?

   Svara

    Agreed!!! Har jättesvårt för folk som bara stått vid sidan om och inte agerat ordentligt!!

    Skall de nu ha ett bolag med anställda så är det dags att ta sitt ansvar över folket som jobbar!
    Andra har ju exempelvis blivit utbrända över att de konstant jobbade… Jocke krävde väl typ att alla andra skall orka lägga ner lila mycket tid och energi på jobbet som han typ gör! Tror ju inte de följer många regler om arbetstider och övertidsersättning och dylikt!!

    Svara

    Anonym17.12
    Exatkt, men J&J tror sig få göra vad som helst på andras kostnad✊

    Hoppas åklagare synar Jockes videor och se att han drev mest när Joz ville jobba
    Fyyy dessa två JJ

    Svara

    Anonym17.12
    Exatkt, men J&J tror sig få göra vad som helst på andras kostnad✊

    Hoppas åklagare synar Jockes videor och se att han drev mest när Joz ville jobba
    Fyyy dessa två J&J🤥🤥🤥🤥

    Svara

    Anonym17.12
    Exatkt, men J&J tror sig få göra vad som helst på andras kostnad✊

    Hoppas åklagare synar Jockes videor och se att han drev mest när Joz ville jobba
    Fyyy dessa två J&J🤥🤥🤥🤥
    Oss den där Jonna borde fixa munnen, så mycke läppar som senar ut, att knapp kan prata😱😱😱

    Svara

  Enligt Jockes instastory så pågår det en polisutredning. Joz polisanmäld för flertalet sexuella trakaserier, ofredande och olaga hot.

  Svara

  Frågan är ju om JJ har helt rent mjöl i påsen angående huset… med betalningar och samarbeten som har med bygget att göra… kanske därför Joz har lite att hota med som de säger att han gjort! Kanske han har lite andra sanningar att kontra med…

  Svara

   Joakim Lundell fick troligtvis fakturan för allt arbete Joz gjort och svarar med en stämning för att undvika betalningsansvar. Jag blir inte förvånad om beloppet på stämningen ligger på 400.000 kr som herr & fru Lundell själva blev stämda av förra husägaren som sedan slutade med en förlikning i ett tvistemålet och Jocke & Jonna AB fick betala 225.000 kr. Dom har inte ens råd att laga poolen för 150.000 kr säger väll allt

   Svara

    Håller med om att hela husgrejen bara känns skum… från alla håll! Hoppas iaf att de inte satt några av de riktiga hantverkarna i klistret!!

    Svara

    Anonym 17.25
    Exatkt-Amen
    Haha undra hur dessa J&J klarar sig utan betalt samarbete?
    Har dom något yrke- 😳😳

    Svara

   Andra sanningar? Det har varit ett jäkla tjat om röka weed i dom sista avsnitten. Har ni sett Jockes tavla med en tjej som snortar?
   Jocke manager Stefan hallegren på ninetones Group hotade att stämma Cadde news för han tagit klipp från Jocke & Jonna utan tillstånd sedan snor Jocke själv musiken från Dr Dre” smoke weed every day” och klipper in musiken i sina egna YouTube klipp.

   Svara

    Ja, han vet väl en delmoment JJ som jag inte tror dom vill skall komma fram…

    Svara

  Detta verkar helt sjukt. Varför hålla på i det offentliga med sånt här? Jo jag vet, de lever på uppmärksamhet men fattar inte hur de orkar.

  Svara

   Dom har levt i det så länge att de nu inte inser att man kan göra på något annat sätt!

   Svara

  Svara

   45.000 tittar nu och alla tolvåringar spammar chatten.

   Svara

    Jocke påstår i liven att Joz buggade hela huset går han på narkotika i pulverform? Jocke jagar spöken

    Svara

     Nej, han sa att Joz hade sagt och hotat med det…

     Svara

      Tycker synd om Joz, svårt att lita på Jocke. Tror inte, hoppas inte, att någon någonsin igen vågar jobba med/för Jocke.

      Svara

    Ha ha nu sitter han och kör snyft 😭 kortet

    Svara

   Väldigt starkt och gripande berättat av Jocke.
   Jag blev starkt berörd. De har råkat ut för en riktigt psykopat.

   Så många och framförallt tjejer som drabbats av denna vidriga människas hot och handlingar, förmodligen är de inte de sista heller.

   Svara

    Tror du på vad Joakim Lundell säger? Folk som ljuger säger ofta tror ni att jag ljuger?

    Svara

     De spelar ingen roll om han ljuger du vet tjejerna som har blivit utsatta har även dom föräldrar 🙂 så allt kan hända Johan kanske får en kram eller va tror du ?

     Svara

  Undrar hur många besökare Hovås får ……Och en sak ska ni veta tjejerna som har blivit utsätta har även dom *Vuxna* Lycka till Johan

  Svara

   Sluta nu det kommer inga hembesök till Joz. Jockes följare är minderåriga. Joz har inte utsatt ett 20 till 40 unga kvinnor för sexuella övergrepp bara för att Jocke påstår att alla offren hört av sig till han. Hur fick dom tag i Jockes nummer?

   Svara

   Utsatta för vad? Är det inte konstigt att Alexandra öppnar ett Youtube konto dagen efter alla anklagelser mot Joz?

   Svara

    Det är tvärtom. Hon ville gå ut med det. Drför var Jocke och gänget tvungen att hinna först.

    Svara

  Cluee news sammanfattar smörjan https://www.youtube.com/watch?v=KNxgXtm3nWo var et Calle Schulman sa Jocke & Jonna är jordens avskum?

  Svara

  Nej tror jag inte han sagt.

  Svara

   Han sa det i podden när han snackade skit om Samir att Charlie inte får titta på JJ.

   Svara

  Jag är oskyldig till allt, jag blev anklagad för att vara anledningen till en annans människas abort, hur kan jag få någon att göra abort, det är ju deras val.

  Svara

  J&J
  Vilka jävla pengakåta dramaqueens🤜
  Allt dom gör blir bara fel,åtal, rättegång- haha
  Enligt vad jag sett Jockes video är det han som varit drivande ’skoja,stoja’ med Joz???
  Han vill bara ha uppmärksamhet följare….
  Visserligen kan han prata omkull vem som helst , även stackars Joz som säkert trodde arbete innebär även underhåll för tittare.
  Tycker J&J får smaka sin egen medicin(samt Rask,Gluee mm)- som hängt upp Joz på media🤜🤜låt dom betala skadestånd åt Joz🦠

  Svara

  Såg Jocke och Jonnas fd byggherre ” Joz” på K-rauta i Mölndal idag.
  Något nytt projekt på gång?
  Han körde en bil, RLU 195, som tillhör en 83 årig man som han delar adress med.

  Carl Johan Joz Magnusson Sernebrink
  Hovås Jägareväg 18
  436 52 Hovås
  GÖTEBORG

  Svara

  We are waiting for the releasing of this drama which you are going to share in this blog because we want to see it

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.