Så liten men ändå såååå viktig

Ja, det skulle man kunna tro men nä, jag pratar inte om Calle Schulman… 🙂

Aj, aj, aj, aj!
Det här svider nog mer än huden på ett oskyddat knä, strax efter att man blivit fälld på golvet i gympasalen.
Tänk att en så liten markering, som är så lätt att glömma bort, kan vara så viktig…

Jag undrar vem denne – ”head of samarbetsinlägg” är, som skrivit och sedan lyckats lämna inlägget utan reklammarkering i hela 90 minuter?
Att näringslivets mäktigaste kvinna år 2018 glömmer någonting så fundamentalt nödvändigt och viktigt…ah, det kan inte kännas roligt, och någons huvud KOMMER rulla om detta tas upp av Konsumentverket – var så säkra. 😉

Hon får skylla på kollektiv jetlag eller något..

Tack för tips!

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ”Prova gratis” – Jatack! Skicka hem honom till mig! 😀

    Skönt att hon erkänner att hon bara provar ellos kläder och faktiskt inte använder dem denna gången… Kunde inte förstå mängden kläder som packades med, men nu så hajar jag!

      Hon provade ju inte ens klänningen.

        Jo, på insta story ?

    Undrar just vem som är Bellas copywriter för reklaminläggen.
    En nioåring skulle möjligtvis kunna skriva detta men knappast en vuxen kvinna (eller man för den delen):
    ”Ett tips när man köper långklänning är att välja en som du kan ha vid flera tillfällen, kunna dressa upp och ner. Jag får ofta mycket frågor om klänningstips, Sascha och jag såg att Ellos hade en hel del fint inne nu.”
    ”Jag vill även visa er mina vita byxor från Ellos, Sascha hade packet (sic!) ner dem till resan och jag älskar dem helt och hållet. Dessa kommer jag bo i till våren och sommaren, så skönt tyg. Härligt också med ljusa byxor när solen kommer fram på riktigt.”

      Ska bli spännande att se hur mycket långklänningar och byxor från Ellos hon kommer att bo i. Mycket hon har samarbete med som hon 8nte använder. När har hon sin DW klocka, när fixar hon håret med Dyson?

      Fy vilken illa skriven text. Så oseriösa

      I pingis story eftersöker löwengrip en copywriter/content editor som kan svenska och engelska så de har väl förstått nu att det behövs en förändring.

        ”Do you have an aptitude for language in English and Swedish?”
        ?‍♀️

          Ha-ha!

          Yes, I have an aptitude for Mongolian and Mandarin Chinese in English 🙂

            Modd?
            Vad var felet denna gång?
            Är det Kina som avlyssnar kanske?

    Men vilken otroligt vacker klänning, jag kände direkt ett behov av att klicka hem den när jag såg den. Eller vänta nu, hur ser den ut? ?

      Exakt! Hur kan Ellos vilja betala för detta!?

        De sitter förmodligen fast i ett avtal som gör att de måste betala Bella en viss summa för kontraktsperioden.
        Däremot borde Ellos ställa krav på hur reklamen ska se ut. Hittills har det mesta som Bella gjort för Ellos snarare verkat avskräckande.
        Jag köpte två morgonrockar från Ellos för några år sedan och blev nöjd för köpte man två fick man en med 50% rabatt. Men sedan Ellos började jobba med Bella så har jag slutat handla hos Ellos. Synd att Ellos har ett reklamsamarbete som är kontraproduktivt 🙁

          Jag hade helt glömt bort att Ellos ens finns så jag blev påmind av Bellas inlägg. Har hittat en massa fina vårkläder, så de förlorade dig men vann mig. Inte helt kontraproduktivt med andra ord ?

            Och de förlorade mig 🙂

            Jag har inget emot Ellos egentligen men jag är emot att de marknadsför sig genom Bella. Hon är inte trovärdig för Ellos eftersom hon bevisligen inte bär billiga kläder annat än på bild för att kunna ta betalt för reklamen.
            Att andra bortser från detta hyckleri och tycker att det är ok att handla från Ellos kan jag inte göra något åt. Finns ju de som flyger till Thailand också 🙁

      Hahahahahahahah

    Det händer alltför ofta för att det ska bero på den glömska. Hon (och många andra) ”glömmer” gärna rekommendera i en timme eller ofta mer för att fler ska tolka deras åsikter som ”ej-köpta”. Men sen är det ju lätt att förklara för myndigheter etc sedan och skylla på att man glömde och sen så SNART man kom på det så reklammarkerade man FÖRSTÅS.

    Det är bara så uträknande och systematiskt.

      *reklam-markera

      Eller hur. Det funkar liksom inte så när det handlar om deras ARBETE. De ska ha koll på reglerna gällande sitt jobb, och har de inte det så får de ta konsekvenserna. Det är så oprofessionellt. Det är inte som att Swedbank nu bara kan ”amen vi glööööömde bara att det är olagligt att tvätta pengar, herr domare!”.
      Men som jag nämnt tidigare så hade jag velat se mer fokus på företagen som marknadsför sig via dessa kanaler också. Ställer de inga krav? Hade varit spännande om Cam hade kunnat kontakta företag som influensers ständigt ”glömmer” reklammarkera för, för att se hur de ställer sig till att deras produkter marknadsförs på ett sätt som går emot marknadsföringslagen och således framstår företaget oseriöst, girigt och oprofessionellt (i mina ögon). Kanske hade man kunnat jämföra med företag där samarbetena faktiskt blivit korrekt utmarkerade för att se hur företagen gör/skiljer sig åt när de ingår i avtal med influensers? Jag KAN minnas fel, men alla influensers samarbeten med Jotex, blev inte de oftast reklammarkerade korrekt?

        Jag är lite förvånad över att företagen inte ställer högre krav på influencern, för de är trots allt en leverantörer till företaget som köper en reklamplats. Skulle jag köra content marketing via en influencer skulle jag ta reda på inte bara antal besökare utan vilka målgrupper som besöker dem. Och jag skulle kräva bevis. Jag skulle aldrig låta influencern skriva inlägget skulle ha en egen resurs för copy. Skulle undersöka processen för hur inlägget kommer att läggas upp och att personen som gör detta verkligen kan sitt jobb.

          Jag tror att det är inkompetens hos de contentbyråer och andra mellanhänder som företagen anlitar för att sköta kontakten med influencers. När ett företag bestämmer sig för att göra reklam via influencers och på sociala medier över huvud taget har de sällan egen kompetens utan går via agenturer och byråer som sen sköter resten. Det är förmodligen där som okunskapen (eller ointresset) för korrekt marknadsföring finns.
          KO har felat ha ett klarläggande när det gäller Tourn Media vilket ansvar det företaget hade i fallet med Alexandra/Kissie. Därför överklagade KO domen i den delen.

            Tack Curre. Content marketing är inte min bransch så har lite dåliga kunskaper inom detta område. Kan en del om kund/leverantörsrelationen. Funderar kring vilka värden annonsering via influencers skapar om några överhuvudtaget med tanke på de ofta dåligt framförda budskapen.

    Kollade precis igenom hennes instastory – SO FUN!

    Key words; by myself x 20

      Fruktansvärt ? ”sleep time!”

        Jag tycker det märkligaste av allt är att hon inte ens bryr sig om att ta på sig klänningen utan endast håller upp den framför sig eller fotar den hängandes på en galge.

      Alltså omg skämskudde deluxe hon sa det nog 19ggr på mindre än 1.5 minuter. Blir intressant att se om
      Hon kommer vara ”all by her self” ALL weekend ?

        Det kan bara hon veta by herself ?

        Jag kan bara se hennes stories utan ljud för jag cringear så hårt av hennes tillgjorda prat. Det är tillräckligt att se hur hon visar undre tandraden för att förstå hur hon låter ändå.

          Vad är grejen med underkäken egentligen alltså?

        Aldrig hon kommer vara själv. Mua, fönare och påkläderska måste ju vara där.

      Hon är väl stolt över att göra något ”by her self”? Det händer ju inte så ofta! ?

        Som ett barn: ”Titta, kan själv!”

      Bra att informera om när man har historik av stalkers också?

      Hon & Celine Dion

        åh nej, Celine Dion kan i alla fall sjunga!

    Hon varken länkade klänningen eller visa den på?

      Jo klänningen är länkad och var det redan från början. Ser jättefin ut men ingenting för mig.

    Bra beslut om SVT CamCam. ??

    Det är ju år2019 ….

    Nästa gång det dyker upp ett omarkerat reklaminlägg för Ellos ska jag vara på hugget och spara ned det så jag kan bifoga till anmälan. Stories är värre för de lever så kort tid vilket influencers verkligen utnyttjar to say the least.
    Jag tror att det bästa vore att anmäla Ellos för smygreklam och otillbörlig marknadsföring samtidigt som man anmäler Bella för samma sak. Ellos är lika ansvarigt för reklamen som Bella, faktiskt.
    Ellos är helt säkert mer känsligt för anmälningar till Konsumentverket än Bella som ju har massor med anmälningar redan som inte verkar leda till någon åtgärd alls.

    hahaha schulman, den va kul!

      Nope.

    Åh så hemskt att hon missade det en stund, men har du någonsin tidigare sett att hon inte skriver i samarbete med Ellos? Nej just det, hon brukar vara noga med det. Men Therese Lindgrens omärkta reklam på instagram påpekar du inte, och aldrig Biancas. Du är verkligen en Bella-stalker.

      Varför får man inte ställa professionella krav på en influencer? Hade tex en läkare ”missat” att undersöka något hade det inte varit så kul.

        Jo det får man väl, men nu brukar Bella vara noga med att skriva i samarbete med Ellos, och andra företag som hon gör samarbeten med. Men frågan var varför C inte påpekar omärkt reklam hos andra. Var det otydligt verkligen.

          C kan väl inte påpeka omärkt reklam hos alla bloggare, dels för att det inte hade blivit en så rolig blogg om den endast handlade om vilka som inte märker ut reklam, dels för att det inte är hennes skyldighet. Att påpeka bristen av reklam hos de största (eller i vart fall de som påstår sig vara störst) är rimligt och en bra urvalsprocess. Myndigheter gör så. De väljer ut de största, granskar dem och påpekar vad de gör fel. Detta för att de vet att då får alla reda på det och kan lära samt rätta sig.

            Really?! Och Therese Lindgren är inte en av de största? Hon kan inte påpeka hos alla nej men hon kan ständigt påpeka och uppmana att anmäla just Bella, hur kan det komma sig, vad tror du?

              Hur det kan komma sig? Jag tror det beror på att Bella gör fel. Hade Bella gjort rätt hade det inte funnits något att påpeka.

                Dubbla pluspoäng till dig!

      IL, Sveriges mäktigaste affärskvinna 2018, koncernledare och bolagsbyggare. Det är så hon profilerar sig och det är så hon vill bli uppfattad. Att missa att reklammarkera 1 gång händer alla även den bästa. När det händer lite då och då, visar det på slarv och att hennes företag inte har rutiner för att undvika de missarna, vilket de borde ha om de är professionellt sköta.

    Lindgren, Gynning och Läckberg har smygreklam/omärkt reklam på instagram!

    Carolinejansson85 har ocskå smygreklam mer reglrätt. Både på insta och bloggen förutim akademikliniken där har hon skrivit i samarbete med akademikliniken fick jag mina nya tuttar. ???

    Tycker det är kul att Bellas möte med Ralph Lauren enligt hennes insta story är att hon sitter i typ en personalmatsal och dricker kaffe ur en engångsmugg. Hehehe. Dom har typ skickat nån prao att fika tio minuter med henne.

      Ja, men det är väl så hon gör. Tjatar sig till ett möte med nån i organisationen, får det att verka jättemärkvärdigt, det blir aldrig några konkreta affärer men hon får lite content, imponerar på sina 16-åriga följare och resan blir en ”affärsresa” istället för en privat kostnad.

      Hallå, Mogi anyone? Gjorde inte hon något liknande just med Ralph Lauren??

      Manager: ”That Swedish woman, Isadora?, I think, will come by this morning. She has been calling for the last three months and wants to talk to someone on the Ralph Lauren marketing team. Who can welcome her and talk to her over a coffee for 15-20 minutes? So she feels welcome. Just PR for our company.
      I think she’s from Norway or some other European, maybe Scandinavian, country and she may have some followers over there so please make a good impression.”
      Assistant: ”Give it to Clemenza”

        Bittert va ”Raffe”? Nya namn som plötsligt dyker upp här.. trovärdigt, or not. Tror Bella menar med företaget Ralph Lauren, troligen ett samarbete på g. Bittert bittert…

          Anonym 12:10 – eller så uppfattas helt enkelt inte IL som trovärdig av en del. Enligt en oberoende undersökning bestående av 1200 personer svarar 5% eller 60 personer mellan 16-64 att de har stort eller mycket stort förtroende för IL.

          Jag begriper inte vad du menar med din kommentar, ”Anonym”.
          ”Nya namn som plötsligt dyker upp här”…
          Menar du att bara vissa ”namn” får kommentera eller vad?
          Och på vad sätt har jag uttryckt bitterhet?

          Bättre att vara anonym? *suck*

        Ingen annan än jag som uppfattar hinten till Gudfadern på slutet?
        Så klockrent ?

    LoL

    Antar att Ellos betalar dyrt för Isabellas ”ambassadörskap”. Men vad får de för pengarna? Hon står framför en garderob som inte är en tiondel av hennes WIC i hemmet. Och håller i en klänning. När hon nu är i NY varför inte fota Ellos kläder i några fantastiska NY-miljöer. Ställer företagen inga krav på leverans? Skulle sett ut det i ett reportage i Elle elle DV för den delen.

      Bella skäms ju för simpla och billiga Ellos-kläder. Det är ju helt uppenbart. Att visa upp dem utomhus i NYC vore ju otänkbart. Hemska tanke.
      Att Ellos inte begriper att Bella är helt fel för deras marknadsföring – det enda hon har är kanaler och följare (även om följarna är färre än hon får betalt för). Men trovärdigheten? Nada. Niente.
      Och varför Ellos inte kollade först vilka kläder Bella brukar flasha är helt obegripligt. Bellas outfits är ju kläder för flera tusen minimum och inte alls i Ellos priskategori.

    Vad hände med Hermine Holds hårklämmor som skulle lanseras i slutet av mars?

      Vad hände med Gabrielle i New York…osv.
      Mycket ljud och liten verkstad som min pappa brukade säga ?

      Slutsålt. Överallt! Eller inte.

      Enligt Anna hos Hermione Hold kommer de nästa vecka. Men jag kunde ju handla scarves mm under tiden..

        Ja, passa på innan de är slut 🙂

        Hahahhaha allvar, skrev hon det?

    Nope.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.