HanaPee kritiserar Margauxs val att vigas av EBT

 

HanaPee kritik mot Margauxs val att låta Ebba Busch Thor viga henne och Jacob är väl formulerad.
Jag funderade själv i samma banor här när varenda partiledare satt i publiken för att heja på Margaux i Let’s Dance inför valet.

Jag undrar sannerligen hur valresultatet sett ut om vi haft ett nyval idag, med tanke på de svängningar som vissa partier gjort sedan valet 2018.
Personligen hade jag nog inte lagt min röst på samma parti som jag gjort då, och det är jag nog inte ensam om.

Vad tycker ni om HanaPees inlägg?

279 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Texten är väl formulerad men jag har svårt att smälta citaten på filmerna. Det känns lite hånfullt och luktar högstadiemobbning.

      Va? Menar du att det skulle vara mobbing att citera något en person sagt? EBT får väl låta bli att säga osköna grejer om hon inte vill att någon ska citera dem?

        Det är som vanligt hur man gör det och inte vad som görs. Att citera vad någon sagt i sin yrkesroll när man är där och festar är lågt.

        Helt ärligt så kan det faktiskt vara så att de blev bekanta när Margaux gjorde partitempen och när de förlovade sig sa Ebba att hon kunde viga dem borgerligt (kanske i en förtrolig diskussion gällande att Jacob som jude kanske ville ha en annan vigsel och man bestämde sig för borgerligt som en medelväg mellan det kristna och judiska). En vän viger en vän.

        Sen får den vännen höra att man bara gjorde det för PR och de mest extrema citaten plockade från sin karriär som politiker, påklistrade en film där man firar att en vän gift sig.

        Om folk bara kunde lugna ner sig lite och reflektera, det ska bara skrikas och gapas varje gång man inte ser på saken på samma sätt.

          Fast en verksam partiledare är alltid partiledare, det är ett 24/7 jobb. Hon kan inte bara ”vara där och festa”.

      Jag hoppas också att alla gäster Hanapee bjuder in till sitt bröllop är politiskt korrekta så de slipper offentlig smutskastning om de syns på bild

        Hennes gäster kommer nog inte vara ledare för riksdagspartier, men visst.

    Bra formulerat av henne.
    Alla har en agenda vilket är värt att tänka på.

    Varför ska någon kritisera det, man måste väl få välja själv ??

      Klart man får välja själv men om man som influencer väljer att dela sitt sponsrade bröllop med sina följare så måste ju följarna kunna ifrågasätta. Att vara influencer handlar ju i grunden om att man har makt att påverka människor. Varför skulle företag annars betala för att synas i influencers kanaler. Av precis samma anledning vill EBT synas med Margaux. Det blir problematiskt när Margaux tidigare kallat sig partipolitiskt obunden när hon riktat sig till unga väljare i och med produktionen av partitempen.

        Hur är det relevant att bröllopet var sponsrat? Hade du tyckt annorlunda om det inte var sponsrat?

          vissa vill bara gnälla, på typ allt.

            Hur kan den här skrämmande kommentaren få va kvar? Snälla bort med denna genast

          Är det sponsrat ligger det ett ekonomiskt intresse i att framhäva eller visa upp produkter/personer. Hade Margaux varit en privat vän med Ebba och detta var ett privat bröllop så är det ju mellan dom. Men att framhäva sig som partipolitisk obunden för att sedan sälja ut sitt bröllop till en partipolitisk BUNDEN person rimmar illa. Då måste Margaux fundera över om hon kan stå för vad Ebba och KD står för när hon går med på att sälja plats för just det partiet. För det är ju precis det hon gör.

            Nu har jag svårt att tänka mig att KD har betalt för att EBT ska få bli deras vigselförrättare så då har dom ju inte sålt ut sitt bröllop till en partipolitiskt bunden person.

            Sen är det ju upp till dom vilket parti dom röstar på, vilket parti dom stöttar, om dom vill stötta offentligt, vem som ska vara på deras bröllop osv.

              Skulle inte förvåna mig en sekund om Kd tagit det här initiativet. Det är ju genialt!

        Vad är det ni ifrågasätter? EBT och M är väl kompisar, de syns ju ofta bredvid varandra på mingel och event. De har väl klickat?

        Margeaux kanske gillar KD och tycker det inte är några problem om det leder till att de får lite extra PR. Vad är det hon ska göra tycker ni? Förklara för mig för Hanapees ifrågasättande går mig över huvudet. Hon verkar mest sur på att högern får uppmärksamhet.

          Går det dig över huvudet TROTS att det är plastered all over videoklippen, med en efterföljande förklarande text mellan varje? Då vet jag inte vad nån ska kunna säga för att få dig att förstå vad hon menar.

            Ja för hennes ifrågasättande är helt orimligt. Margaux borde ”göra efterforskning och research” på vilka partier hon väljer ska synas på hennes bröllop? Varför skulle Margaux inte ha gjort det? Hanapee ifrågasätter helt enkelt hur man kan välja att gilla KD och EBT. Hade Jonas Sjöstedt varit där hade noll personer uppmärksammat det.

        Trams. Folk bör nog helt enkelt lära sig skilja mellan sak och person.

        EBT var där i egenskap av vigselförrättare och inte för någon politisk sammankomst. Finns ju mer anmärkningsvärda händelser än denna, till exempel att Lövfen så glatt dyker upp på kungliga bröllop och dop trots att Socialdemokraterna vill avskaffa monarkin.

          Tror han skulle få mer skit om han inte dök upp

          Låter otroligt naivt! Självklart hade EBT en egen agenda och ville synas i kanalerna och nå den målgruppen som Margaux har.

            Samt att Margaux som har växt och blivit väldigt ”stor” på sociala medier självklart har valt en vigselförrättare som hon: 1. Gillar och tycker om som person. 2. Med största sannolikhet valt EBT för att hon och Jakob står bakom hennes politiska åsikter. 3. Gratis är gott för bägge parter! Allt handlar ju i sista änden om pengar; Win-Win koncept och maximal mediaexponering.

          Är vissa av er födda dumma i huvudet? Statsminister VS partiledare, är du kapabel att koppla själv?

            Men måste tonen gå åt det där hållet? De flesta härinne är vuxna och då borde kommentarerna reflektera det.

          Madelon – EBT är ju bara registrerad som vigselförrättare för att hon är partiledare..

      Otroligt bra tankar som Hanna framför här. Tåls verkligen att diskuteras!

      Herre gud….framtidens väljare, du fattade inte Hannas poäng

        Så framtidens väljare kommer att rösta på Kd för att Ebba vigde margaux? Ja.. då är ALLT hopp ute och vi ska nog fundera på det där med allmän rösträtt i så fall

          Ja för det påverkar ju inte alls ??‍♀️ Finns en anledning till att reklamen i pausen för super bowl kostar vad den gör.

          Hoppas verkligen framtidens väljare röstar KD! Då kommer livet bli bättre för de äldre och småbarnsfamiljer ?

        Eeeeh förstår däremot varken inte din poäng eller vem du diskuterar med?
        Men när du startar ett inlägg med Herre Gud så antar jag att du är KD.

      Ursäkta, hallå? Hade folk på sig pyjamas på bröllopet??

        Det hade bröllopsfesten kvällen innan. Och sen bröllop på morgonen med efterföljande bakisbrunch. Och alla skulle ha pyjamas pga bakis

    Det är ju fritt fram för hanna att välja en annan vigselförrättare om/när hon gifter sig?‍♀️

      She makes a good point!

      Men omg du missar poängen helt

        Missat faktiskt också poängen? Vad är problemet?

        Förklara poängen i stället för att vara dryg då?

        Jaaa alltså förklara för tycker hanapee mest ordbajsar? ”Man ska göra en partikoll/bakgrundskoll”? Varför tror hon att Margaux inte har koll på KD? Och att EBT bjuds in som ”vilken influencer som helst”, hon bjuds väl in för hon och M är kompisar. Jag fattar verkligen inte hennes poäng.

    Hanapee har som vanligt rätt

      Nej.

    Jag hade röstat samma igen, SD❤️

      SD och ett hjärta i samma mening, usch.

      ?

      Hjärtat är rött och sitter till vänster! Snälla använd inte det i sammanhang där den vidriga människosyn SD står för framställs som något bra.

        Haha kränkt sosse försöker bestämma var man får använda hjärtemojin. ?

          Menade du kränkt vänsterpartist kanske? ????

          Hahahaha garvade högt?

      Där likställdes KD med SD av en sann väljare … känns fräscht

    Har inte det här diskuterats färdigt under tidigare inlägg redan?

      Uppenbarligen inte?

    Och om hon valt Jimmy Åkesson som vigselförrättare?

      Vad menar du? Det hade fortfarande varit upp till dom att välja honom om de ville ha honom (Och han har rätt att viga).

      Hon valde väl för den delen inte. De valde. Han ska väl ifrågasättas lika mycket som henne i så fall (eller om du frågar mig så ska ingen av dem ifrågasättas).

        Suck på alla pk-rövtrattar!

    Jag tror inte Margaux och Jakob visste att dom var tvungna att fråga Hanna om vem som är OK att viga dom.

      Fast det handlar ju inte om det, vilket jag tror att du vet. Det handlar om att låta en partiledare marknadsföra sig själv på sitt influenserbröllop. Vilket Margaux såklart får göra. Men Hanna får också kritisera detta.

        Men nu var ju EBT där som privatperson. Ska EBT aldrig kunna umgås med någon som kan klassificeras som en ”influencer”? Och måste ”influencern” i sådant fall alltid göra en disclaimer av sorten: ”OBS! Min kompis är också partiledare för följande parti och ni hittar partiets partiprogram här…”. Det här börjar verkligen gå över styr…

          Du kan stryka ”börjar”.
          Det HAR redan gått långt åt fanders överstyr.

          Vi ska gifta oss borgerligt och min pojkväns kompis är politiker och även vigselförättare. Han kommer att viga oss då det betyder mycket att han som vän viger oss. Vi får lägga in en fotnot i gästernas inbjudan att han är där som vän, inte politiker och att vårt bröllop inte är en politisk tillställning. Bara för att vara på den säkra sidan. Någon gäst kan ju bli kränkt annars. Och något barn som i framtiden ska rösta kan bli påverkad.

            Tror inte någon bryr sig så länge du inte har 300k följare och jobbar med att påverka människor ?‍♀️

              Säg inte det. Människosläktet verkar vara ytterst lättkränkt. Till och med klädkoder på bröllop man inte ens själv är bjuden på blir folk upprörda över.

          EBT var inte där som privatperson utan som vigselförrättare. Sedan kan man så klart fundera på om EBT hade någon egen agenda eller inte.

            EBT var där som privatperson (vän till paret) och agerade vigselförrättare. Bara för att hon var vigselförrättare (för första gången dessutom) så medför inte det att hon var där i någon annan roll än som privatperson.

              Fast det kan ju inte vara vilken roll EBT anser att hon haft som avgör. När hon är aktiv partiledare så kan hon inte vara på bröllop med flera hundratusen som publik som privatperson, hon är partiledare även där. Det är ett 24/7 jobb, speciellt när det är ett offentligt sammanhang (vilket detta måste anses vara) . Jag är ganska säker på att hon var väl insatt i det innan hon tog på sig uppdraget.

      Men du missar Hannas poäng! Får panik!!! Ska sluta läsa alla korkade kommentarer här

        Bye Felicia. Länge.

          Hon är vigselförrättare efter som hon är politiker. Klart hon även är där i sin yrkesroll.

    Tycker det är sorgligt att människor inte kan skilja på politik och person.

      Det är väldigt många barn, dvs framtida väljare som följer Margaux. Jag kräver då inte av dessa att skilja på sak och person alltid. Men jag tycker att Margaux som faktiskt är vuxen borde ha tänkt lite på just det.

        Ja om Kd får ett uppsving så får vi skylla det på deras bröllop helt enkelt.

        Om det är många barn som följer henne är det bra att de lär sig att man kan skilja på politik och person. Det verkar som att du också behöver lära dig det. Eller röstar alla din vänner på samma parti? Måste vara en väldigt homogen grupp människor du umgås med isf…

          Fast hur ska dom lära sig det när Margaux inte adresserar det? Och vad har min politiska ståndpunkt med det här att göra? Eller mina vänners för den delen. Har väl inget att göra med om jag anser att barn inte lär sig att skilja på sak och person genom att se en partiledare som vigselförrättare?

            Det är ingenting nytt att politiker viger par. Allvarligt, om det får en att bli politiskt förvirrad så ligger inte problemet hos det gifta paret…

            Det har gått ca 24h sen deras vigsel och efter det har de haft bröllopsfest. Om du lugnar ner dig så kommer hon kanske skriva om EBT på sin blogg inom en snar framtid. Alla barn som du är så orolig över kommer ha tid att lära sig att man kan få vara kompis med vem som helst. Råkar det vara en politiker så är det helt okej.

            Din politiska ståndpunkt har inget med det här att göra. Ville mest lyfta att det är okej att man inte har samma politiska åsikter som sina vänner samt att ens vänners åsikter inte definierar mig som person.

              Du vet inte om det kommer att hända. Man kan ju inte reagera på vad man tror kanske ska hända, man måste ju reagera på det som faktiskt är.

                Nej, men det har fortfarande inte gått så många timmar. Jag har förståelse för att de vill njuta av varandra och leva i den nygifta bubblan ett tag.

        Tror du verkligen att unga individer kommer att rösta på KD framöver för att EBT var vigselförrättare på en väns bröllop? Tror du verkligen att unga inte har någon kritisk ådra i sin kropp överhuvudtaget? Det här är en storm (eller snarare orkan) i ett vattenglas…

          Hahaha det är inte en storm i ett vattenglas. Det är en helt vanlig diskussion. Snälla nån

            Kanske. Men en helt sjuk diskussion i sådant fall.

      Men vadå skilja på politik och person? Du är ju din politik. Din politik säger ALLT om vem du är som person och de värderingar du faktiskt har. Driver du eller??

        Nej, jag driver verkligen inte.

          Hepp. Det är ju lite skrämmande att du tror att din oerson skiljer sig från din politik. Politik handlar om värderingar. Dina och alla andras. Din ideologi. Och din ideologi är din person. Sen behöver du inte ha samma ideologi men den du har för stunden visar vem du är, alltså kan du inte alls skilja på politik och person.

            Okej, intressant åsikt du har. Det måste vara en väldigt svart-vit värld du lever i. Är man god om man röstar rätt och ond om man inte röstar som dig?

              Det är väl snarare du som gör det som tror att dina politiska åsikter skiljer sig från din person? Kan du inte se djupare än att du är vad du röstar på? Det finns inget rösta rätt eller fel. Du röstar på det du står för och efter dina värderingar. Alltså röstar du efter hur du är som person. Om du i te fattar en enkel sk som det så är det faktiskt du själv som är svart/vit.

                *inte är annat än vad du röstar på.

                Det är ju klart att jag försöker hitta den politik som matchar mina åsikter så bra som möjligt. Något annat hade ju varit kortkat.

                Jag tycker att visa partiers politik är dålig. Det betyder inte att jag tycker att alla som röstar på de partierna är dåliga. Jag förstår faktiskt inte vad som är svart-vitt med det?

                  Jag säger väl inte att någon är dålig? Jag säger att det inte alls är så att man bara kan skilja på person och politik? Det går hand i hand enligt mig.

                    Okej, jag håller inte med dig.

                    Vad kan du dra för politiska slutsatser om mig med den vetskapen?

        Eller hur ?? Klockren …

    Man _behöver_ ju inte göra en konflikt av allt.

    Jag fattar att man måste det, för det är ett underlag för att skapa innehåll,och innehållet är vad man säljer annonser på, men ändå, man behöver inte.

    Känner bara snark på Hanapee, låt Margaux ha vilken vigselförrättare hon vill.

    Detta inlägg var dumt på så många sätt.
    Varför ska man offentligt vara tvungen att redogöra för sin politiska ståndpunkt hannapee?
    Och vaddå låtsas som att det är en sköning från Instagram? Alla vet vem EBT är eller ska man presentera henne och hennes politik i samband med Margaux vigsel?

      Håller med. Man ska väl aldrig behöva förklara sin politiska ståndpunkt om man inte själv vill. Finn till och med en lag som skyddar din rätt till politisk åskådning. Varför ska Margaux behöva förklara att hon röstar/inte röstar på KD? Varför ska hon ens behöva förklara vem hon väljer som vigelsförättare? Det finns ingen skyldighet oavsett om hon är en offentlig person eller inte.

      Verkligen jättemärkligt, jag fattar inte ens vad hanapee vill få fram? De skulle presentera EBT tydligt som partiledare för KD på bröllopet och Margaux skulle tydligt säga att hon röstar KD? Va?

    Jag personligen har VÄLDIGT svårt för just EBT pga att hon vill vara så skenhelig & pretto!
    Hon vill synas där det är ”ballt” att synas.
    Hon känns så långt ifrån medmänsklig man kan komma.
    Obs detta är min åsikt och jag står för den!

      Okej ANONYM1!

      Modigt att stå för sin åsikt när man är anonym

        Hur menar du nu ”Anonym”?
        Jag heter Anna btw hjälper det dig något månntro?

        Skulle hen skrivit sitt fullständiga namn och adress?

    Onödigt med dessa inlägg Camcam, de spårar alltid ur. Detta har dessutom redan diskuterats bland tidigare inläggs kommentarer.

      Åh! Inläggs-kritik ?

        Åh! Inläggs-kritik-kritik ?

          Och kritik på inläggs-kritik-kritiken!! ??

            Osv. Osv. I evighet. Amen.

      Det är väl ett tidsinställt inlägg?
      Svårt att tidsinställa och samtidigt anpassa inläggen till vad som diskuterats i kommentarerna under de senaste timmarna.

    För ganska länge sedan hade SVT en serie som hette Kommunpamparna och då följdes Ebba BT som då var kommunalråd i Uppsala. Efter att ha sett vilken lekstuga och låg nivå som rådde, och hur hon resonerade sig fram till olika beslut på ett barns nivå utan att förstå eller bry sig om konsekvenserna för andra, har jag noll förtroende för henne.

      Låter som vilken politiker som helst.

        Håller med Sofia!

    Mina föräldrar vigdes av en lokal centerpartist. Kanske ska ifrågasätta mina päron och stämma av att de båda röstar c.

      Nej dom gifte sig inte inför 30 k följare. Ej samma sak

        1. ?‍♀️
        2. Hur vet du det? ?

          300 k(eller vad det nu är)*

          Ja om personens föräldrar faktiskt gifte sig inför 30 k eller fler hade jag tyckt det vore rätt att ifrågasätta deras val av vigselförrättare också.

        300 k(eller vad det nu är)*

      Är dina föräldrar influencers?

        Men vad är det vi (hanna) ifrågasätter egentligen? Huruvida paret står bakom hennes politik va?

          Jag kan förstå om dom står bakom hennes politik. Jakob är ju Jude och dom blir ju en extremt utsatt grupp ju fler troende Islamister som kommer hit.

        Nej. På den tiden de gifte sig fanns inte konceptet influencers. Men vill du anta att de gifte sig inför en liten, sluten, okänd skara så gör det..

      Skillnaden är väl att vigselförrättaren inte gjorde det för sin egen PR:s skull

        hahahaha är du seriös?

    Vaeför skulle det inte vara okej att gilla Ebba utan att behöva uttrycka att man står bakom allt hon tycker och rösta på hennes parti ??

      Man kan dessutom rösta på ett parti utan att hålla med om EXAKT ALLT de står för. Finns nog ingen som håller med allt som det partiet man röstade på lägger fram, huvudsaken är väl att man håller med om det mesta och delar ideologin och grundvärderingarna. Sen kan man ju använda sin röst på stämmor etc för att påverka vilket håll partiet går åt om man vill.

    Nu vet jag förvisso inte om Margaux och Jacob röstar KD men jag tycker det är omväxlande skönt med lite högerpolitik som syns i influencervärlden istället för allt ”mitt hjärta är rött och sitt till vänster”-trams…

    Är ganska säker på att de inte fått denna kritik om Jonas Sjöstedt var vigselförfattaren. Vänstersympatisörer är ofta hycklare av stora mått.

      Kunde inte hålla med mer!

      Jag är ganska säker på att det skulle få kritik det med

      Håller med!

      Skillnanden skulle ju då vara att de som säger att de har hjärtat till vänster redan sedan innan är öppna med sin politiska åsikt. Att du ha Jonas Sjöstedt som vigselförättare hade inte varit någon överraskning, utan något som bara förstärker den sedan tidigare diskuterade politiken.

      Hade Jonas däremot varit vigselförättare utan ett enda ord om politik sedan innan från brudparet, ja, då hade väl samma kritik varit fullt rimlig.

        Ja eller om man som margaux vill framstå som opartisk politiskt så hade det varit lika konstigt oavsett partiledare.

      hahah förutom att ca alla influencers är blåa, förutom Kenza. They want them money!!!!

        Jo för man är ju blå för att man vill ha pengar… Wow, du verkar VERKLIGEN politiskt insatt och som att du diskuterat med folk som röstar blått vad de har för argument för detta.
        Eller inte.

          haha ehm jo, tänker ändå att den största anledningen till varför en röstar blått är pga lägre skatt, gällande influencers eftersom ingen av dem verkar särskilt insatta.

        ganska säker på att margaux är vänster/S

          Hahahah följer du ens henne? Skulle säga att hon absolut inte är vänster.

            ja, men har verkligen för mig att hon sagt i en vlogg/podd något som indikerar på att hon inte röstar på högern

      Det beror ju att Sjöstedt inte tänker bilda regering med hjälp av ett främlingsfientligt parti

        Amalie precis!!

    Och sen när har Margaux låtsas att Ebba är en sökning från instagram? Hon hade väl ett projekt på sin youtubekanal där hon presenterade och intervjuade alla partiledare. Så tror nog har bra koll på att detta är en politiker och inte endast en sköning från instagram.

      Sköning* menar jag såklart inte sökning ?

    Det är väl samma som Annie Lööf tramsar med Bella. Stå och dansa på stolar på Bellas Almedalen-fest. Seriöst..

      Bella är ju dock öppen med att hon stöttar C, Margaux kallar sig politiskt obunden.

    Håller med Hanapee, även om jag tycker det är lite ofint att ha åsikter om någon annans bröllop. På ett generellt plan förstår jag öht inte varför man vill vigas av politiker. Inget ont om politiker nödvändigtvis, men skapar det inte lite jippokänsla?

      I princip så är det bara politiker som får bli vigselförrättare så ska du ha en borgerlig vigsel har du alltså i princip inget val. varför då inte välja någon man känner och har en bra relation till sen tidigare?

        Helt fel, anonym. Googla vigselförrättare.

          Det är inte helt fel att det generellt är politiker och förtroendevalda som blir vigselförrättare. Googla lite själv.

    Tycker det är JÄTTEBRA att detta tas upp här! Tror tyvärr att jättemånga har svårt att skilja på politik och person när det postas superhärliga videor på EBT dansandes och vara hur skön som helst. Till och med jag som är den största vänsterpartisten nånsin tyckte först hon såg härlig ut men nej, det är inte okej att smygreklama såhär. Vad hade alla ni Anonyma kommenterare tyckt om Jonas Sjöstedt vigde dem?

      Jag hade inte brytt mig. Men jag bryr mig å andra sidan inte att Ebba vigde paret heller.

      Alla vänsterpartister hade jublat och ingen annan hade brytt sig

      Är KD-are men hade inte brytt mig för fem öre om Jonas Sjöstedt varit vigselförrättare. Fattar inte denna stormen.

    Om jag skulle gifta mig, skulle EBT gärna fått vara vigselförrättare. Ja, jag röstade på KD. Det var det parti som jag sympatiserar mest med. Alla partier har bra respektive dåliga saker och KD hade minst dåliga. Samt att hon står fast vid vad hon sa innan valet, till skillnad från de flesta andra partierna.

      Kan inte låta bli att undra vilka hemskheter de andra partierna har för sig om rucka på aborträtten hamnar under kategorin ”minst dåliga”…

        Aborträtten är för mig inte det viktigaste. Miljön, framtida elförsörjning, fattigpensionärerna m.m. känns viktigare för mig.
        Nu säger inte KD något om att rucka på aborträtten. De vill dock se över allt som har att göra med oönskade graviditeter. Exempelvis hur man ska få ner antalet.

        Har man inte bestämt sig innan gravidvecka 18 tycker jag man har allvarliga problem! Inte ska man behöva mer tid att vela än så. Tror det är ca 3 personer per år i Sverige som gör abort efter vecka 18. Har inga problem alls att den gränsen sätts där istället.

          ?‍♀️ de som gör abort efter v 18 gör det inte för att de inte kan bestämma sig. Men det tror jag att du också vet. Ta reda på vilka kvinnor det är som förr sena aborter och varför de inte gör aborterna tidigare.

          För övrigt borde de satsa på fler resurser inom sjukvård så att även de som bestämt sig tidigt inte behöver vänta i onödan på sin abort.

            MVC är ju frivilligt i Sverige så väljer man att inte uppsöka den tidigare än så för att diskutera abort, ja då kan nog inte samhället göra mer än så.
            Alla har chans att bli en del av samhället men många väljer att helt strunta i det.

              Oj, du fattade verkligen ingenting av det där…

          Det är fler än 3 personer per år. Socialstyrelsen har siffror om du vill uppdatera dig.

            Skriv gärna den nya siffran här då. Du får gärna uppdatera mig.

              Kan inte ladda ner excelfiler på telefonen. Det rör sig om ett hundratal per år. Tror du blandar ihop med aborter i vecka 21 för det är endast ett par. Men det finns att hämta hos Socialstyrelsen https://www.socialstyrelsen.se/statistik/statistikefteramne/aborter

            Problemet har ju dels varit att ultraljud inte görs innan rutinultraljud i v 18-19. Upptäcka det en avvikelse först då blir det ju en väldigt sen abort och det måste man fan ha rätt till. Nu tror jag alla landsting erbjuder KUB, alternativt tidigt ultraljud, kring vecka 12-14 så då bör mycket upptäckas där vilket medför ej lika sena aborter. En del avvikelser kommer ändå upptäckas först senare. Som någon nämnde, de är inte de som inte kan bestämma sig som gör abort i v 18. För övrigt är det vansinnigt segt att få diagnosen som gravid pga landstingen håller kvar i det värdelösa KUB-testet när man kan göra ett säkrare NIPT från början. Säg att du får dåligt på KUB I v 13+, alltså vecka 14 då ska du gå vidare med NIPT först då, vänta två veckor på resultatet, då är du i v 16. Fortsatt dåligt resultat bekräftas med ytterligare moderkaksprov och ytterligare väntan på resultat. Vips är du i v 18 och får genomgå en mycket sen abort, inte alls för att du inte är så sugen på barn. Inte direkt kul.

              Många avvikelser kan inte upptäckas så tidigt som när man gör KUB, det finns skäl till att RUL ligger som det ligger tidsmässigt i graviditeten.

                Läste du hela? Det finns en anledning till att RUL ligger vid den tiden, det betyder inte att mycket inte går att upptäcka tidigare. Läs gärna igen. Poängen var att ett dåligt KUB i vecka 14 blir till ett besked i vecka 16 eller 18.

                Visst är det så, och RUL ligger bra där det ligger. Det hindrar ju dock inte att man utvecklar de tidiga testerna. Framför allt att det ska vara likvärdigt i landet (erbjudas i alla landsting till samma patientgrupp) och att man använder sig av det mest optimala och resultatsäkra testet, alltså NIPT, som standard.
                Jag (och partner) valde att bekosta NIPT privat så tidigt det gick just för att slippa hamna i den situation som anonym beskriver.

        Men kan du inte bara prata med kristdemokrater eller läsa partiprogrammet och släppa vänsterns eviga ”KD vill förbjuda aborter”? ? Jag vet kristdemokrater som gjort aborter själva och hållningen är ju att man stödjer nuvarande abortlagstiftning. Sedan kan man ju tycka att det är en hög kostnad och skrämmande att så många blir ofrivilligt gravida upprepade gånger och jag ser ingen sensation i det alls att KD gärna arbetar förebyggande mot aborter, dvs att ingen ska behöva genomgå en abort och de risker en abort ändå medför. Det är INTE samma sak som att vilja förbjuda abort. Suck.

    Det är mer än tre år kvar till nästa riksdagsval så kraven på partiledarna är inte desamma som under en valrörelse.
    Europavalet tror jag inte ställer några särskilda krav på partiledarna – snarare har de väl all anledning att synas så väljarna inte glömmer bort dem.
    Hade det varit Sara Skyttedal som var vigselförrättare kanske det dock skulle bedömas som ett inlägg i EU-valrörelsen. Annars är Sara S bra på att väcka uppmärksamhet på egen hand som detta på Twitter t ex
    ”Jag tänker så här – flyg mer! Det finns så många dumpuckon som bojkottar flyget att förutsättningarna för bolagen att investera i ny grön teknik försämras. Jag flyger därför några extra gånger. Det är min klimatkompensation.”

    I och med att det var Ebba Bush Thor som vigde dem, var det alltså en borgerlig vigsel. Om det blir någon form av annan vigsel efter det… vet bara bröllopsparet. Kristet, judiskt eller annat.

      Du menar att eftersom hon är politiker i det borgerliga blocket? Jag undrade också innan, om ingen såg denna lustighet: En borgerlig politiker förrättar borgerlig vigsel. – Hepp.

    Fattar inte kritiken, känns som vänstern bara tjurar nu för det går så bra för KD i senaste undersökningarna.

    Älskar EBT ❤️ Margaux är härlig hon med!

    Det jag inte förstår är hur KD-väljarna är chockade över deras sväng mot SD, det var väl ganska självklart att så skulle bli fallet om de inte fick sitta i regering?

      Vilka KD väljare är det som är chockade? Den s.k chocken är nog mest tidningsrubriker.

        Ja Cam här ovanför?

          Röstar hon på KD?

            Ja

      P

    Ursäkta men har jag missat något? Alla förtroendevalda är just politiker och nu råkade EBT vara en välkänd politiker.

    Vad hade varit ett bättre val för Margaux menar ni?

      En präst. Ingen ifrågasätter när äktenskap välsignas av gud?‍♀️

        Men vem vill ha en präst om man inte är religiös?
        Nu vet jag inte hur pass religiösa M och J är, har förstått att de till hör olika religioner och då är det bara bra att de hade valet att vigas av någon oberoende.
        Sen så är det rätt vanligt att kyrkliga bröllop ifrågasätts om ingen i paret är troende.

          Det är väl vanligt att icke religiösa par vigs i kyrkan? Har svårt att tro att alla vigslar i kyrkan är mellan religiösa.

            Om man inte är md i svenska kyrkan så kan man inte det.
            Gifter mig själv borglig i vinter (pga ej religiös och därför inte med i svenska kyrkan) och får därför nöja mig med att en sosse viger oss.

    Vad är problemet? Vad är det folk är upprörda över?
    Ett glatt bröllop & glada människor som firar… spelar det nån roll att EBT är en av dem? Förstår verkligen inte…

      Folk vill bara spy ut sitt missnöje över sina patetiska liv…! Inget att bry sig om ?

        Ja det måste verkligen vara så…?
        Tänk vad härligt om vi alla gladde oss åt bröllop, kärlek & skratt istället! ??☀️??

          Jaaaa eller hur, så kan vi alla låtsas att vi lever på rosa moln och lever lyckliga i alla våra dagar och slippa ifrågasätta någonting, så kanske en unicorn kommer springades förbi med!!!

            Nej varför skulle vi låtsas det och varför skulle vi sluta ifrågasätta, bara för att jag uppmuntrar till glädje vid en bröllopsfest handlar det inte om nån rosa bubbla…
            Sluta däremot klanka ner på en fest där människor är glada o firar kärlek. Varför ifrågasätta det???!????

              haha men för att hon ÄR EN INFLUENCER som väljer att ha ett offentligt bröllop med Ebba Busch Thor som vigselförrättare när hon säger att hon är politiskt obunden, då får man ta att folk kommer kritisera det.

                Förstår fortfarande inte varför man behöver kritisera en bröllopsfest pga detta… men som sagt inte konstigt att det finns konflikter o annat skit här i världen när människor väljer att fokusera på negativism istället för glädje o kärlek. Influencer, följare, politiker or whatever!!!

    Ang din fråga om alla skulle rösta samma idag.

    Nej det tror jag inte.

    Många som sympatiserar med alliansen skulle se över sitt val av att rösta på C. Gissar på att de bara skulle fått hälften av rösterna.

    Jag tror dessutom att Mp skulle åkt ur och M hade gjort ett bättre val.

    Och beronde på vem som tar över som partiledare i L så finns också risken att även de åkt ur.

    Ang den heta potatisen KD då. Ska vi tro mätningarna så hade de fått betydligt fler röster idag.

    Jag tror också S hade fått ännu färre och V hade ökat ytterligare.

    Men den som verkligen ska ta på sig dessa svängningar är L och C. Utan deras val som de gjort så hade inte kartan sett ut som den gör idag. Annie L och Björklund är ju också dem som i opinion betalt det priset.
    Helt rätt om ni vill veta hur jag tycker.

      Jag hade ändrat mig och röstat på c vid ett nyval. Jag röstade rött vid förra valet och tycker att Annie är den som hållt sitt ord bäst. Hon vill inte ge Sd makt eller gå till makt med stöd av sd och det här hon hållt fast vid, även om det ger henne ovänner. Hon är också den enda i alliansen som innan valet svarade rakt och ärligt på frågan kring sds inflytande/samarbeten och stod senare fast vid det. Sällan man ser den egenskapen hos politiker.

        Hur kan du mena att hon höll sitt ord? Hon gjorde ju allt annat än det även om hon nu försöker få det att låta som att det var det hon gjorde.

        En väldigt vag efterkonstruktion som jag gissar på att inte många av hennes förra bundsförvanter skulle gå med på är sanningen.

        Dessutom inte sant ang uttalanden ang SD. L sade samma och har gjort samma.

        Och hade inte C och L flytt skutan så hade de inte ”tvingat” M och KD till att öppna för sammarbete med SD.

        I övrigt tycker jag annars den inställningen är fjantig. Att inte kunna sammarbeta med vare sig F!, V, Mp eller SD etc om man nu har samma åsikt i en fråga.

        Ens åsikt blir ju inte sämre bara för att någon annan från ett annat håll håller med en. Tvärtom skulle jag nog tycka är den mest logiska slutsatsen.

        Och det mest demokratiska. Ju fler som tycker samma ju närmre demokratins kärna kommer man.

          Att du tycker det ändrar inte min åsikt i frågan. Jag håller inte med dig men tänker inte övertyga dig och du kommer inte att övertyga mig heller. Vi tycker olika helt enkelt?‍♀️ men det är i alla fall mitt svar kring att ändra röst vid nyval.

            Vissa saker jag skrev är vad jag tycker. Andra är fakta. Huruvida C sått fast vid sitt ord eller om hon använde det som ett svepskäl inför en farhåga som i det läget inte var aktuell för att eventuellt själv kunna bli statsminister svävar någonstans mittemellan de två där tiden får utvisa vem som har rätt.

            Sedan så var inte min avsikt att ändra på din åsikt eller låta dig få ändra på min, utan att inte låta den få stå oemotsagd. ?

          Exakt så! Man måste vara såpass trygg i sin egen ideologi att det är ok att ha samma åsikt i vissa frågor som ett ”dåligt” parti. Så oerhört ängsligt annars.

        Håller med. Tycker hon har drivit C-politik och fått igenom mycket av sin politik. Röstade C och skulle göra det igen. C och L har inte ”tvingat” övriga att gå till SD, det har de klarat så bra själva. Jag är heller inte helt bekväm med den konservativa riktning M har tagit och tillsammans med KD har jag svårt att stå fortsatt bakom alliansens politik. Om C lyckas driva igenom mycket tillsammans med S är jag nöjd med det, även om jag inte tycker en S-ledd regering är ultimat. Fanns förvisso ingen ultimat utgång utifrån valresultatet.

        Jag är mest skrämd över hur skadad vår demokrati är.
        Det är nämligen så: i en demokrati så spelar folkets röster roll. Oavsett vad de röstar på.
        Om SD gått runt och sagt död åt alla judar etc men de är inte så extrema.
        Jag ser enbart på alla debatter i sin fullhet, och inte vinklade eller klippta åt något håll.

        Jag röstade inte SD utan S men oavsett vad jag tycker om SD så är det INTE demokratiskt att utesluta 1 miljon av svenskarnas röster.
        Hur hade ni ställt er ifall det var S som skulle uteslutas? Eller Vänsterpartiet?

        Oavsett vilka åsikter så RÄKNAS ALLA i en demokrati vare sig de håller med eller ej.

          Allas röster har räknats, men det betyder inte att alla kan få som de vill. Om du tror det har du missuppfattat vad det här med demokrati innebär. Att få 20% av rösterna betyder inte att få bestämma i var femte fråga, eller ens få 20% av inflytandet över hur Sverige ska styras. Om 80% av rösterna tycker tvärtemot SD, spelar det ingen roll att SD har 20% (eller vad de nu fick), det demokratiska är att det blir de övriga 80% som bestämmer.

      Förresten ang C.

      Jag gillade Maud. Hon var dessutom den som drog igång och såg till att det blev en allians. ?

      Jag har dock alltid ogillat Annie och från dag ett så jag blev besviken när hon tog över. Allt från hennes neo-liberala idéer om att tillåta månggifte (och det var tre punkter till som hon ville lyfta men jag har glömt vilka. Hon fick dock efter massiv kritik göra avbön på dem) till hennes politik som mest gått ut på en dröm snarare än något som går att realisera. En dröm som dessutom många inte delar och det är inget hon verkar ta det minsta hänsyn.

      När hon dessutom började lalla runt med Bella så for den sista chansen att hon någonsin skulle fått mitt förtroende.

      Men hon har för mig alltid framstått som falsk och talat med kluven tunga och beviset kom verkligen nu när hon minsta lilla chans att få möjlighet att vinna på det själv. ?Trodde hon. ?
      Med facit i handen hade hon nog inte svikt sina allierade. Men men…

    Hannapee vill tydligen att alla andra ska bete sig som de jobbat med public service hela sitt liv. Snaark. Det enda som är förvånande över EVTs uttalande om samarbeten är att folk spelar förvånade över att de kan tänka sig att samtala med SD men ingen reagerar på att de öppnar för att samtala med V, vilket var den enda nyheten i det uttalandet.

    Margaux positionerar sig mitt i den största konflikten i svensk politik just nu. Relationen med sd. EBT bildar gärna regering med stöd av sd.

    Margaux låter henne vara deras vigselförrättare. EBT ägnar inte alla helger åt att viga folk. De politiska vigselförrättarna är oftast kommunpolitiker.

    För EBT är det ett utmärkt tillfälle att synas brett i ett positivt sammanhang. En del skulle nog tycka att Margaux bjuder EBT på en rejäl PR-vinst, och undrar därför så klart: varför då.

    Det är inte att vara partipolitiskt obunden, och det är ett upplevt ställningstagande i en het politisk fråga. Av någon som försörjer sig på att påverka andra människors val.

      Exakt så!!

      Exakt!

      Klockren kommentar

      EBBAS UTTALANDE:
      Det exakta beslut som vår partistyrelse har fattat utgår från att vi:
      ✔️ I alla lägen står upp för kristdemokratiska värderingar och söker stöd för våra politiska förslag
      ✔️ Har ett nära samarbete med Moderata Samlingspartiet
      ✔️ Önskar – när så är möjligt – återskapa ett nära samarbete även med Centerpartiet och Liberalerna samt att åter bilda regering med dessa tre partier
      ✔️ kan samtala med samtliga riksdagspartier i syfte att nå samsyn i enskilda sakpolitiska frågor där det finns förutsättningar för att stärka stödet för den politik vi står för

      ✔️ Vi inrättar oss inte i något nytt block.
      ✔️ Vi kommer inte att acceptera kompromisser som strider mot våra kristdemokratiska grundvärderingar.
      ✔️ Vi garanterar inte att vi slutför en förhandling som påbörjats. Varje förhandlingsrum har en dörr som man kan gå ut genom.

    ”Missförstå mig rätt” – kan man sägs så? Då FÖRSTÅR man ju. Sorry men fasen vad det uttrycket irriterar mig ?

      Stör mig också så himla mycket på det uttrycket!! Störigt konstigt uttryck som säger emot sig självt??

        Ja det heter ”förstå mig rätt”, men av någon anledning säger många ”missförstå mig rätt”, antingen så ska de väl kanske vara lite ”lustiga” eller så har uttrycket bara spridit sig och de som använder det bara är ”vana” att det heter så och inte har reflekterat över vad de faktiskt säger.

    Jag avföljde Margaux p.g.a. detta.

      Antecknar.

      Tönt

      Så bra att du skrev det, nu går jag in och börjar genast följa henne pga detta ??

    De vill ev sänka abortgränsen (för tidigt födda kan överleva tidigare nu) som inte är så konstigt med modern sjukvård och kan tänka sig samarbeta med ett parti som har fler röster än dom själva.
    Ser inget konstigt i det.

      Nu kan jag ja förstått saken fel och andra får gärna rätta mig.

      Men som jag förstått det vill varken SD eller KD sänka på gränsen för när man får ta abort men att det måste föregås av ett samtal med kurator eller liknande vid sena aborter.
      Stämmer det?

      Min åsikt. Jag är för fri abort. Alltid kvinnans val. Hennes kropp, hennes hälsa.

      Men jag vill att vården ska bli snabbare så att fler kan utföras i ett tidigt skede.

      Jag ser heller inga problem med att ha en nollvision ang abort på samma sätt som man har det om trafikolyckor. Det är ju inget som utesluter att man samtidigt inser att man aldrig kommer nå dit men att det inte är fel att ha det som ambition.

        Det som kd gått ut med är väl att de vill sänka gränsen för sen abort. Jag har inte hittat någon specifik gräns men de anser att 21+6 är för sent. Men Sd vill väl sänka gränsen för fri abort från 18 till 12 veckor. Detta för att minska antalet aborter i v22. Sug på den logiken.

          Det här hittar jag i SD:s partiprogram (mer motivering tidigare i texten som jag inte klipper in)…

          ”Därför menar vi att det kan vara rimligt att det efter vecka 12 görs medicinska eller psykologiska bedömningar, eller andra omständigheter genom en prövning i Socialstyrelsens rättsliga råds abortnämnd, såsom idag är gällande efter graviditetsvecka 18. Möjligheten till abort efter vecka 12 ska fortfarande vara möjligt, men vi vill ge kvinnan största möjliga stöd i den processen och erbjuda möjligheten att titta på alternativ för den som vill. Att det görs någon form av prövning efter vecka 12 är det vanligaste förhållandet över hela Europa, däribland vårt grannland Norge, vilket i allmänhet betraktas som ett land som värnar kvinnors fri och rättigheter –”

          Detta hittar jag om KD på deras hemsida. Står mer där också förutom det jag klipper in nedan. (Dock inte i deras partiprogram där det står väldigt lite var de är i frågan.) …

          ”Ibland förespråkas en sänkning av gränsen för när beslut om abort ska kunna tas av kvinnan från 18:e till 12:e veckan i syfte att minska antalet aborter. Allt större andel av aborterna genomförs allt tidigare i graviditeten, över hälften före vecka sju. 5,4 procent genomfördes mellan vecka 12 och 18 och en procent efter vecka 18. Det finns därmed lite som talar för att en sådan ändring skulle ha någon större effekt på antalet aborter.”

          Så OM jag tolkar det rätt är SD mer liberala till abort än KD, men svårt att säga då KD är vag i sitt partiprogram.

            Det jag läser är att Sd vill sänka gränsen för fri abort till vecka 12 och att kd inte vill det eftersom det är ineffektivt. Vem som är mest liberal till aborter låter jag vara osagt.

              Plus att de vill tillåta sjukvårdspersonal att vägra utföra aborter. Det sjukaste förslag jag har hört från ett parti någonsin.

          Långt svar i modd.

      Visst, kan köpa det där. Synd bara att svensk sjukvård inte erbjuder gravida kvinnor möjligheten till fullgod fosterdiagnostik som då kan upptäcka avvikelser i ett mycket tidigare stadie. Då kam vi kanske börja snacka på riktigt.

      Det konstiga är väl hur man ska kunna minska aborter i v22 genom att kräva medicinska och psykologiska bedömningar för kvinnor som vill göra abort i v14. Låter som att det snarare skulle dra ut på tiden så att en abort som kunde genomföras i vecka 15 istället måste genomföras i v20.

    Ebba har aldrig sagt att dom är beredda att samarbeta med SD. Så orkar inte ens läsa vad hon mer skrivit. Ebba sa att dom KAN PRATA med alla partier, hon ska inte att dom är beredda att samarbeta med SD. Ganska stor skillnad.

        I din länk står det förhandla. Inte sammarbeta. De två är inte synonyma.

          Det är bara att lyssna på en av tiotals intervjuer den senaste månaden där EBT svarar på frågan om att de är öppna för samarbete med SD. Ingenstans säger hon emot det.

            Ebba har sagt att man i alla lägen ska stå för SIN politik, OAVSETT vem man får stöd ifrån. Man är glad om SD röstar för ens förslag precis som om M eller V gör det. När det kommer till alla andra partier i riksdagen så är ju inställningen att om SD kan tänka sig att rösta för ens förslag så måste det vara galet. Man är mer rädd för SD än man är motiverad att föra sin egen politik.
            Bara för att man samarbetar i en fråga där man tycker lika så betyder inte det att man per automatik skulle rösta för något man inte håller med om?
            Ebba var också i sitt uttalande extremt tydlig med att man kan ha samarbete i SAKFRÅGOR med ALLA riksdagspartier, men att man ENDAST kan tänka sig att sitta i regering med M, C och L och INGA ANDRA.

            Egentligen 0% sensation ??

      Jo, EBT har offentligt gått ut med att de öppnar för förhandlingar/samarbete med SD. Så du har fel. Lööf (likt många andra) kritiserade öppet detta på sin Facebook den 31/3:

      ”Ett historiskt misstag av KD att öppna för förhandlingar och överenskommelser med SD, ett främlingsfientligt populistparti med rötterna i nynazismen. Jag är djupt besviken över utvecklingen inom KD och det vägval de gör idag. Detta hade varit ärligare att berätta innan valet.

      KD:s öppning för SD visar att det val som C gjort i regeringsfrågan var framsynt. I de samtal som fördes mellan Allianspartierna efter valet var en av förutsättningarna för att ens diskutera en M/KD-regering att inget samarbete och inga förhandlingar skulle ske med SD. Detta var Ebba Busch Thor
      beredd att utlova skriftligt. Men denna utfästelse höll alltså bara ett par månader. Det är ytterst beklagligt om KD fortsätter på denna väg.”

        Nej det var inte C som var framsynta.

        Det var C som drev dem i den ritningen efter att C visat att de inte längre står på samma sida.

        Att C nu spelar förvånade samt ”vad var det vi sa” är både osmakligg och riktigt barnsligt. För trodde de verkligen att M och KD som kände sig rejält svikna ja t o m tog det personligt, skulle stå kvar med rumpan bar utan att försöka ändra på sin situation?

        Serriöst. Vilket val trodde ni KD och M hade efter L och C:s beslut att att dumpa alliansen utan att det ens var en översenkommelse, för det gjordes utan de andras vetskap och utan att tillfrågas vad de tyckte.

        Och nu var det dessutom kommit fram att redan innan valet hade C förhandlingar med S i hemlighet så…

    Vadå var hon där för att arbeta inom politik eller var hon där för deras skull.
    Måste väl ändå finnas ett privatliv utanför arbetslivet även för en politiker?
    Alla har en front/- backstage.
    Jo det är en ursäkt om hon är ”en skön person privat”. Privat är inte arbete. Privat är hennes backstage utanför politiken.
    Även om hon pratade politik där så.. Aha?
    Hon blev bjuden men jag tror inte enbart pga att hon är politiker/ett ansikte utåt.

    Jag fattar inte riktigt. Visst, hon är ingen sköning de hittat på IG men Margaux har ju blivit kompis med EBT och Annie Lööf? Hon höll ju någon slags ”intervju” med Annie för centerpartiet, är det också fel? Jag tycker nog att Margaux ska få ha vem hon vill i sitt bröllop, hennes följare kan ju tydligt se vad KD står för i Margaux egna partiserie.

    Problemet är att med folks allmänt låga kunskap om politk, partier och politiker spelar det ju idag jättestor roll hur mycket och vart en politiker syns. EBT har inte skippat en av få lediga dagar med familjen för att viga ”en vän”, hon gör det för att hon vet att 500 000 på insta kommer se hur snygg hon är pch att hon kan dansa.
    Och så lite som folk kan verkar det ju också påverka resultat.
    Jag tror inte att KD plötsligt fått ett uppsving för att folk gått och blivit kristdemokrater med intresse för äldrefrågor och traditionell konservativ familjepolitik. Ebbaeffekten kommer ju av att hon vet hur hon ska sköta sociala medier. Hennes och andras.

    Folk är skrämmande naiva. Ebba och marguax gör detta för att de är vänner och marguax väljer att ha en dagsfest i en konferenslokal för att det är henne dröm. O Please…

      KD:s ökning handlar om att dom framstår som ett ärligt parti som vill landets bästa till skillnad från tex Annie Lööf som håller på att gräva det här landets grav för att hon vill framstå som ”god”.
      Kommer att se hur snygg hon är?
      Otroligt förminskande och sexistiskt.

        Och det är många av de som röstar med och skulle säkert nöja sig med ”snygg och dansar bra” som kriterie.

          Nej men det finns dem som är okunniga och allmänt ointresserade av politik, Margaux var en av dem, det var därför hon gjorde partitempen. Är man då som Ebba lite skön och rolig mot Margaux och säger det hon vet att Margaux kan vilja höra så blir valet ganska lätt för Margaux. Jag har själv varit väldigt ointresserad av politik och röstade på ett parti för att min klasskompis var aktiv inom det partiet och han sa bra saker (såklart) om det partiet, sa det han visste jag ville höra. När jag sedan några år senare blev politiskt intresserad förstod jag att det partiet sa emot mycket av det jag ansåg var viktigare. Det går inte att utgå ifrån att alla kan mycket om politik och grundar sitt val i det, alla kan inte politik, alla är inte intresserade av det. Lite skön stämning och en dans till Beyonce kan vara just det som gör att rösten då hamnar på henne. Där har influencers ett stort ansvar.

      Eller så gillar folk faktiskt att värna de svaga utan att låta staten bestämma vilka som ska sitta i en bolagsstyrelse eller hur många föräldrapenningdagar man ska få ta och typ därmed hur länge man ska få amma? Kristdemokrater har styrt i Tyskland läääääänge, det har uppenbarligen varit bra i en herrans massa år.

    Jösses… En partiledare är väl människa som alla andra och får väl dansa och ha kul på bröllop också. Och måste man tycka om samma politik för att vara vänner? Verkligen konstigt inlägg..

    Jag tycker att man ska skilja på sak och person. Man kan ha vänner som har helt andra åsikter än man själv står för!

    Jag har aldrig förstått människors rädsla för SD och dess politik, när de vi borde vara mest rädda för är KD?! Folk vill gärna göra referenser från ”handmaids tale” till SD. Men om det är något parti vars politik kan lägga grund till en kristen diktatur – så är det ju KD. Jag känner ingen Sverigedemokrat som varken gillar religion, kungahuset eller liknade maktorgan. Till skillnad från KD:s väljare som är uppväxta i sekter och liknande.
    Helt sinnessjukt att uttalade feminister och andra lösa influencers vill mysa med Ebba, samtidigt som de inte skulle ta i vanliga arbetare som röstar SD med tång ens…..

      Känner du inga sdare som gillar kungahuset? Jag har aldrig hört en sdare som INTE gillar kungahuset.

      Klassisk vänster; att skrika SEKT så fort nån gått på kyrkans barntimme eller bär ett korshalsband. Tagga ner, kristna är inte farliga, och oavsett om du delar deras tro eller inte så är de också en del av Sverige, precis som ateister, muslimer, agnostiker eller vad du nu vill identifiera dig som.
      Allt kan bli en sekt. En free-love-peace-understanding-rörelse kan spåra och bli ett pedofilnäste, en religiös sluten grupp kan bli det också. Var lite mer tolerant och öppensinnad, kära vänstervän. Tolerera lite oliktänkande, även när det inte faller dig i smaken, som ni så ofta ordar om.

        Förtydligande: var tolerant mot att andra kan tänka annorlunda utan att vara sektmedlemmar/galningar.
        Pedofili och sånt sjukt ska vi naturligtvis alltid kämpa mot och motverka.

        Klassiskt KD-svar.

      Ojdå, du känner tydligen inte många KDare ??? Jag vet otaliga som röstar KD och är medlemmar i partiet som inte ens är med i svenska kyrkan. En extremt stor del av partiets anhängare är inte troende, vilket inte är konstigt eftersom KD inte är ett religiöst parti. De flesta religiösa idag röstar ju MP.

    Alla ni som tycker det är fullt normalt att ett parti har sitt namn efter en religion.

    KAN ni ha viss förståelse för alla icketroende alt med annan religiös åskådning, som tycker att partiet lika väl kunde heta ”sagopartiet”, ”stålmannenpartiet” bamse å hans vänner partiet” osv….

    Alltså bara en förståelse? För ni måste väll tycka samma om t ex ett parti med islam som i centrum.

    Undrar bara.

      Jag hade lätt röstat på bamse och hans vänner

      Nu har ju krist i kristdemokraterna noll och intet med religion att göra. Däremot bygger partiets politik på en Kristdemokrati, alltså ideologi precis som socialism eller konservatism som kännetecknas av att man sätter människovärdet och familjen högst (dvs värnar om de svaga i samhället likt S eller V) men är absolut emot totalitära regimer (alltså överstalighet där staten styr för mycket över människors fria val, alltså motsatt till S eller V).

    trist att hanna väljer att skriva sitt väldigt insuinerande inlägg på instastories där det får stå helt oemotsagt.

    Jag tänker att det inlägget borde kommit då Annie innan förra valet var Blondinbellas gullegris och till och med sände live från BBs kanaler under valdagen.

    Eller menar hon att problemet är att Margaux och hennes kille inte är öppna med vad de röstar på som BB var? Trots att BB framstod som ytterst ”köpt” av Annie. De köpte väl liksom varandra. Annie får synas till unga kvinnor och BB får lite högre status av att hänga med en av våra högst uppsatta politiker?

      Tror faktiskt inte Bella är köpt. Hon hoppade på C:s tåg när Federley var poppis på Stureplan och hon trodde hon skulle få fler läsare och mer PK-poäng om hon hejade på dem än M.

      En av alla hennes strategier att manipulera sina läsare för att valla dem dit hon vill och skapa sig ”rätt” blid hos dem.

        @ real Hmm:
        Apropå politik, så får vi se hur liberala Liberalerna är, nu när Nyamko Sabuni kandiderar till partiledarposten. Jag är inte förarglig, rasistisk eller något sådant. Jag tror bara inte att Liberalerna är redo att välja henne och att det blir ett elddop för Liberalerna.

        Bara en enkel reflektion och jag går inte in i diskussion med dig. Ville bara meddela vad jag tror och sedan får vi se vad som händer. Vi kan diskutera EFTER Liberalernas val av partiledare, så kom gärna ihåg min ”profetia”.

          Jo, jag har läst din förklaring om igenkänning av kommentarer. Har en idé om hur man ska känna igen någon som bara kallar sig ”Anonym”. Någon gång framgent ska jag delge dig detta.

          Hoppas också på henne. Var arg när hon mobbades bort bara för att hon inte sade de saker som låg rätt i riden då trotts att de var sanning.

          Hur mycket mer problem det har inneburit för hedersvåldet får vi aldrig veta (min hjärtefråga) men att det tog ytterligare 10 år !!! innan det återigen tas på allvar är skam på torra land.

            Borde kanske inte sagt också. ?

              @ real Hmm:
              Det tog en stund innan jag fattade ditt ”också”. Kanske fiskeri om min politiska hemvist? – Titta vä(n)sterut 🙂
              Bortsett från det, så har andra partier kvinnlig partiledare, så varför har då inte ett liberalt parti detta? Barbro Westerholm är nog tyvärr för gammal (för att själv orka med), men vilken kvinna det är. Lite synd bara att hon gått vilse politiskt, annars är hon toppen.

              Vänsterns partiledare efter Gudrun Schyman gör mig bara så trött.

                Haha, nä jag fiskade inte utan insåg att det såg ut som att jag gav dig en åsikt du kanske inte hade.

                Men kul att veta. ?

                  @ real Hmm:
                  Först nu har jag läst HELA kommentarsfältet och trots min politiska hemvist, håller ja fullständigt med dig, det du skrev om Maud Olofsson kontra Annie Lööf. Hon (Lööf) är ju helkass i alla avseenden.

    Man kan tycka vad man vill om EBT och KD’s politik. Man kan tycka vad man vill om Margaux. Man kan tycka vad man vill om kombon, att man väljer att ha just Ebba som vigselförrättare. Man kan sitta på sin kammare och konspirera ihop det ena och det andra, tycka och tänka, tills det pulserar innanför pannloben.

    Eller så kan det otroligt nog vara så att både Ebba och Margaux är två helt normala människor, båda med lite annorlunda yrken, men som är väldigt nära vänner. Som kanske funnit varandra under tiden som Margaux gjorde Partitempen, vad vet jag. Men på Margaux och Jacobs bröllop, som exponeras för många följare för att det ingår i hennes jobb, så vigs de av Margaux vän som nu råkar vara politiker. Man kan vara vän med politiker utan att rösta på det parti som de företräder, och om man nu skulle göra det. VEM BRYR SIG!? Vi har demokrati och yttrandefrihet i det här landet, oavsett om man är servitris, sjuksköterska eller influenser. Absolut kan det vara ett spel för galleriet, ett sätt att synas. Men är det verkligen vår och andra influensers uppgift att lägga oss i någon annan människas bröllop och vifta med pekpinnarna om något vi egentligen inte har någon aning om? Bara massa antaganden av moral- och PK-poliser som tror att deras sanning och åsikter är det enda rätta och den enda sanningen. Tack men nej tack.

    Fast man står väl inte för alla sina bekantas åsikter?!
    Flera jag umgås med vet jag inte ens vad det röstar på….är det skillnad för att man är influencer?

    Om det är någon som inte förstår sig på politik så är det Hanapee. Skäms ögonen ur mig så fort hon öppnar truten i ämnet. Gå ut och lek med dina nya, hippa Södermalmsvänner istället.

      hahahahahhahahh ”gå ut och lek med dina nya, hippa Södermalmsvänner”. Wow!!!!!! Där satte du henne på spiken rejält, ojoj!!!

      Du borde snarare skämmas över dig själv och ditt sätt att uttrycka dig. Så sjukt förminskande.

      Ja men det är tröttsamt att läsa Hannas politiska inlägg (gillar hennes ”sätt” i övrigt och har läst bloggen i säkert 10+ år, innan någon säger ”sluta läs då!!!”.)

      Hon är en typisk ”alla som FATTAR kommer tycka som jag”-person. Plus i sin blogg har hon ju sin ”master (som hon kallar sig) har alltid rätt” jargong, som förstås är lite humoristisk, men verkar ha lett till att hon är helt oförmögen att se något ut någon annans perspektiv, hon behöver inte ens, då många följare verkar hylla precis allt hon säger. ”Gräset är grönt”, ”hurraaa du är överjordiskt insiktsfull och klok”. Typ. Hon verkar oförmögen att förstå att någon annan KAN tycka annorlunda, eller dra en annan slutsats (utan att vara dum i huvudet eller rasist mm.) och svarar väldigt drygt och förminskade så fort någon yttrar en tanke som inte är helt i linje med hennes egna ”värdegrund”.

      Allt som inte följer Hannas politiska syn är fel, liksom, vilket är tråkigt för jag tror att man skulle kunna ha ett väldigt intressant ”politiska tankar”-utbyte med Hanna om hon bara var öppen för att lyssna på frågor ur någon annans, ej stöpta i ”södermalms- och mediapersoners- påtvingade framstå som ”god” utan reflektion över vad konsekvenserna blir i samhället och för andra utsatta grupper, eller befolkningen i stort-PK”-, perspektiv.

      Jag fattar ju att man oftast tycker att man själv tycker rätt, det är ju därför man tycker som man gör, men Hanna känns typ extremt snäv i sin ”vad är okej att tycka för att man ska kunna respektera den andras åsikt”-mall. Nåja. Rant over.

    Är mest ledsen över att margaux kastade en skit stor tårtbit i golvet?! Såg så jävla god ut

    Förstår hennes tanke men tycker hon uttrycker den på fel sätt. Att lägga in citat av EBT på bilder från bröllopet är ej relevant för frågan. Huvuddiskussionen borde isf handla om hur influensers omedvetet/medvetet kan påverka unga väljare. Men enligt min åsikt, om man följt margaux ett tag så vet man att hon ej tagit något politiskt ställningstagande utåt, att alla partiledare blev inbjudna till lets dance samt att valet av vigselförrättare med allra högsta grad handlade om vad de tycker om ebba som person och inte politiker. Kan inte deras bröllop få vara deras bröllop? Och om man tror att man ska rösta KD för att EBT vigde margaux kanske man inte ska vara ute på internet över huvudtaget. Helt ärligt tycker jag detta är så fjantigt av Hanna.

      Jag tycker du är fjantig.

        Haha ja de får du tycka om du så vill 🙂

        Tycker det är en diskussion som behöver föras ang. Influensers påverkan men kan tycka att detta är fel sätt att väcka en diskussion på.

      Jag tänker mest. Vill vi se partiledare på det sättet i sociala medier?

    Tycker det är ett större problem att häHannapee spridet falsk information om EBT? KD driver inga frågor om skärpt abortlagstiftning, mig veterligen.

    Var så säker på EBT, men sen kom den lilla detaljen SD och kärnkraft, så glad att jag inte röstade KD.

    Hon får väl vigas av vem hon vill? förstår inte problemet? antingen känner hon Ebba personligen eller så röstar hon på KD och gillar deras politik.
    Skulle bli väldigt jobbigt om man måste säga upp kontakten såfort någon inte röstar på samma parti som jag?
    I min familj och bland mina vänner röstar vi väldigt olika politiskt, vi vill samma sak, och röstar på det parti var och en bäst tror ska kunna genomföra det. Om andra började göra samma sak, läsa på och själv välja vilket parti dem röstade på, skulle vi inte ha problem att influenser umgås med politiker och därför påverkar unga följare att rösta på ett visst sätt

    Det är för mycket PK och näsor i blöt.

    Om vi privat börjar sortera ut vänner efter vad de ha för partitillhörighet, det är väl då vi har problem på riktigt?

    Fattar verkligen inte vad problemet är. Varför ska Margaux behöva deklarera vilket parti hon sympatiserar med bara för att hon är kompis med Ebba? Och hela den här grejen med att hon borde ”läsa på” är en sån satans härskarteknik… Som att Margaux är så blåst och obildad att hon är helt frånvänd verkligheten och det politiska läget. Att hon skulle förstå hur otroligt fel det var om hon bara läste pååååååå. SÅ tröttsamt. Personligen ger jag blanka fan i vem som var vigselförrättare eller vilken relation Margaux och Ebba har. Vidare tror jag att det verkliga problemet Hannapee har är att HON ogillar EBT. Det är såklart helt okej, men jag har svårt att se hur det har någon betydelse i sammanhanget.

    Håller helt med Hanna. Margaux får antingen stå för att hon vill associeras med en partiledare som vill ta bort kvinnans rätt till sin egen kropp och samarbeta med SD. Att Margaux helr Tydligt står bakom denna åsikt gör mig mörkrädd. Och nej man kan inte skilja på person och åsikt i detta fallet när man är vän med en person som lever på dina snedvridna åsikter.

    Jag diggar Ebba mest av alla partiledare och hade gärna haft henne som vigselförrättare själv ?

    Tycker att det genomlyser att HanaPee är vänster och därmed gärna missförstår allt som sägs av ett parti från höger.
    Ebba har sagt att man måste kunna samtala med alla för att få igenom sin politik, och har tillsammans med V Och SD fått igenom saker i riksdagen, yes, V har SAMARBETAT lika mycket med SD som KD. Arbetet i utskotten och riksdagen är uppenbarligen något som de flesta inte förstår sig på?
    Och KD är man ju för nuvarande abortlagstiftning och självbestämmande för kvinnan, kan däremot tänka mig att Ebba problematiserat kring faktumet att vi räddar barn allt tidigare och idag gör abort en dag för att mer eller mindre nästa dag rädda en för tidigt född bebis liv. Att inte kunna diskutera kring det är ju bara ignorant.
    Och något av det mest väsentliga – POLITIKER ÄR MÄNNISKOR! Jag tror jag hört Ebba säga hur mycket hon tycker om att umgås med Jonas Sjöstedt för att han är en trevlig person, däremot milslångt ifrån varann politiskt. Så varför skulle inte Margaux få vigas av Ebba även om hon så sympatiserar politiskt med S? Löjliga argument av HanaPee…

    Samma dag som Margaux delade klipp direkt från bröllopet som EBT förättade och sedan dansade efter lanserade EBT KDs EU-politik på sin instagram. Så oavsett så fick Ebba sprida KDs politik när hon blev taggad i storys den dagen. Så argumentet om att hon var där ”bara som privatperson” känns ganska svagt när alla som klickade in på hennes instagram fick se KDs politik inför EU–valet.

      Ja vad tror man att man ska få se om man går in på en partiledares Instagram? ?‍♀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.