Mogi har blivit med ”svansbarn”

Det här är första inlägget som vår älskade lilla Miss Fleur visar upp sitt fantastiskt fnuffiga lilla ansikte! Vi hämtade upp henne i Skåne den 3 februari och har nu haft henne i över 3,5 månader och hon är världens mest underbara lilla puppy! Hon är en liten blandis mellan papillon och pomeranian och det var love at first sight när vi såg henne. Hon vägde inte ens 1 kilo när vi tog hem henne, en liten liten fjunboll. Hon har vuxit på bra och väger nu 3,8 kilo, relativt nära hennes fullvuxna vikt som kommer ligga kring 4-5 kilo, en smidig vikt då vi kommer kunna ta med henne i kabinen när vi reser. Om ni vill se mer bilder på lilla Fleur så kan ni följa hennes upptåg på @petitemissfleurToodles! //Mogi

Moggan och Mon Amour har blivit med vovve och titta vilken söt liten tuss de skaffat. Hon heter Fleur och är nu alltså ett par månader yngre än vår ”lilla” Semla här hemma.
Lite yngre och 16.5 kg lättare.

Jag har aldrig velat ha en liten hund, men visst vore det praktiskt att ha en hund som kunde resa i kabinen vid en eventualitet att hon ska med någonstans.
Hundar som är större än tillåten gräns? Var åker de? I bur med bagaget? Det känns ju fruktansvärt, aldrig att jag skulle kunna utsätta henne för det.
Om man köper en flygstol till sin hund – får större hundar resa i kabinen då? Om hon har egen flytväst? 😉
Herregud, det här kommer bli en ”globetrottande” hund. Hade man fortfarande fått stämplar i passet så hade den här vovven förmodligen haft fler i sitt efter ett år, än jag samlat på mig under mina 38 år. 😉

Men stort grattis till Mogi och Mon Amour till den nya familjmedlemmen!
Selma skickar blöta pussar!

205 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad har Marcelo lagt upp om Annica?
  Försökt plöja alla bb-klipp men hittar bara när han säger att hon typ bytte namn på en lapp? Orkar inte se alla om Hanna W…

  Svara

   Han la upp hela sekvensen där han var otrogen mot henne och skrattade åt hela grejen på instastory. Även en bild på henne där han skrev ”söt”. Han tog dock bort detta när hon skrev sitt svar.

   Svara

    Aha men han verkade ju skratta åt väldigt mycket, åt en hel del och det var ju mycket som lades upp, många sekvenser.
    Att skriva söt var väl inget elakt.

    Svara

     Jag hade inte heller varit så glad om mitt ex jag varit förlovad med i fem år satt och roade sig åt sin otrohet mot mig. Bilden var inte så smickrande så det var knappast menat som en genuin komplimang.

     Svara

     Nej såklart, han är så oskyldig och söt! Massa respekt har han också💩

     Svara

     Marcelo vet mycket väl hur dåligt Annica mådde av att se sig själv på tv! Hon hade gått upp i vikt och trivdes inte med sig själv. Hon var otroligt söt på bilden men jag tolkar det inte som att han menade det som en komplimang. Hans avsikt var verkligen elak då han vet att Annica inte gillade sig själv.

     Svara

   Jag undrar också, blev hon sur för att han sa det?! Det var väl inte så farligt, tycker nog att Marcello ibland får ta lite väl mycket oförtjänt skit. Blev det tjafs efter det, eller är det något som tagits bort eller, fattar inte heller?

   Svara

    Men sluta det är ju verkligen inte första gången han beter sig som en idiot. Han beter sig som en mansbebis offentligt tänk då vem han är privat och speciellt mot Annica? Nej fyyy riktigt svin

    Svara

     Hon har sagt att åren med han var det bästa. Spekulera i saker som man inte vet något om. Ok om man gör det för man bryr sig. förvånad däremot när dom inte varit tillsammand några år och sedan börjar han dra upp något onödigt. Stort frågetecken. Aldrig hört någon annan som gör så. Hoppas nina mår bra. Tycker så synd om henne när hon grät i videon och hon såg inte alls pigg ut. Hoppas hon mår bättre nu.

     Svara

    Hon tycker väl inte det är kul att hennes ex hånar hennes utseende och känslor på insta story? Kolla bara på Big Brother säsongen de medverkade i. Han var otrogen mot henne i TV. Nu skrattar han åt det inför alla sina följare. Bara en sån sak. Dessutom har det hänt ännu fler sjuka grejer under deras förhållande så det räcker för en hel livstid.

    Svara

   Marcelo satt och hånade och gjorde sig rolig på hennes bekostnad. Riktigt tarvligt beteende.
   Och det är ju inte första gången han tar upp vad han har gjort mot henne.

   Svara

    Det folk tycks glömma bort är hur Annica behandlade sitt x när hon var med i BB. Hon har hängt ut Marcelo ett antal gånger i sin blogg och även andra. ” Hånat” överviktiga,varit arg på barn som väsnats för mycket bla. Så hon kan hon också. Försvarar inte M men Annica är inte så oskyldig som hon vill framstå

    Svara

     Hur förmildrar det hur han håller på mot henne???????

     Svara

      Det är ingen ursäkt !!!! Men folk har så jäkla mycket fördomar mot M. Annica har inte heller behandlat folk okej. Vad är skillnaden ? Att Annica kan hänga ut M vid ett flertal tillfällen men när M gör något blir det ramaskrin

      Svara

       Nä, det är inte fördomar. Marcelo visar gång på gång vilket svin han är i sitt beteende. Annica har bara svarat när hon fått nog av hans ”lustigheter”.

       Svara

        🤣🤣🤣🤣då har du inte följt hennes blogg sedan BB. Annica drar sig inte för att trampa folk på tårna för att komma dit hon vill. Hon är ingen ängel

        Svara

         Jo då. Jag har hängt med hennes resa. Men varför har det inte kommit fram mer om hennes eskapader? Varför är det ingen som hängt ut henne? Det borde ju i så fall finnas mycket. Men du kanske kan förmedla lite här?? Eller??

         Svara

       Matte är inte hennes grej 😂

       Svara

       Undrar jag med. ??

       Svara

      Hon kanske bara menar att dom är lika på vissa sätt. Dom var ju tillsammans i flera år. Och jag tycker hon var så glad då. Liksom ingen tvingar ju en att vara ihop med någon man inte mår bra av.

      Svara

   Det enda jag kan se är att han säger ”blä” på en sekvens då annica är i bild
   Antar att resten är borttaget eller??

   Svara

  För en mindre bevandrad inom det franska språket – hur uttalas Fleur? Flööör?

  Svara

   Ungefär! 🙂

   Svara

   Exakt så 👍🏼

   Svara

   Hur kan du missat genom ditt liv hur Fleur uttalas??

   Svara

   Dasha och douglas relationsdrama, berätta mer om det.

   Svara

    Va? Vad för drama?

    Svara

    Va? Vad har de för drama? Inte sett nåt i henens kanaler.

    Svara

   Läs ordet med inbillad skånsk dialekt så hittar du rätt.

   Svara

  Så nu blev du lite snäll efter all kritik senaste dagarna.

  Det var en söt vovve. Ni kanske kan gå hundpromenader ihop 😉

  Svara

   Selma ser ut att äta hundar som Fleur till lunch… 🧂🍴🐶✌️

   Svara

  Jag är mest fundersam över hur de kan ha haft henne i över 3,5 månad om de hämtade henne i början av februari.

  Svara

   Exakt min tanke också!!! 🙂

   Svara

   Bellamatte.
   Jag är också förundrad över att hunden kan öka så fort i vikt! Fast hundar växer kanske fortare än katter

   Svara

    Eller Dessiematte. Hon hade väl varit ihop med Daniele i 4 år och sen Simon i 3 år, när hon bara fyllt 19, eller hur det nu var 😄

    Svara

     Hennes maxvikt som gravid ökade också med tio kilo varje gång hon berättade om den. Har svårt att se att hon med sin normalvikt på 50 kr faktiskt gick upp till 90 haha.

     Svara

   Mogi lever i en egen lite lyxigare värld där det är ca 18e maj nu. Såklart.

   Svara

  Men alltså detta ”mon amour” är de 13 år eller?? Va heter karln?
  Så mycket cringe..

  Svara

   Han heter Johan Persson tror jag, förnamnet stämmer iaf men lite osäker på efternamnet. 🙂

   Svara

    Allt är bättre än mon amour..

    Svara

    PÄRSON heter han. Hemska tanke att Mogi skulle vara ihop med en Persson – om det inte är en HM-arvinge då…

    Svara

  Hund😍

  Svara

  Hämtar valp nästa vecka!

  Svara

   Min syster har två Papillon. Dom är hel mysiga hundar. Funderar själv på att köpa valp.

   Svara

    Mina svärisar har en. Äcklig jäkla hund. Spinkig och skällig. Pissar inne dessutom. Alltid avföringsrester i pälsen där bak om ingen snabbt som attan tvättar rumpan efter nr två 🤮

    Svara

     Samma här! Haaatar att vara där men man får väl bita ihop.

     Svara

      Känner mig alltid smutsig efter besök hos svärisarna. Klär mig i lumpkläder pga känns som att kläderna blir förstörda. Äckelhunden är i möblerna med bajs i baken och man vet aldrig vart den pissat.

      Svara

       Samma här! Allt åker av så fort vi kommer innanför dörren hemma.

       Svara

        Säkra på att ni inte är tillsammans med samma person?

        Svara

  Lastutrymmet känns bara okej om man själv får sitta där och hålla sin katt eller hund sällskap. Och det får man ju inte. Verkar som att de flesta flygbolag har en gräns på 6-8 kg för hundar om de ska resa i kabinen. Vilket utesluter nästan alla roliga och trevliga hundraser, kvar är de små som jazzar runt, skäller och är allmänt ettriga.

  Svara

   Älska uttrycket jazzar runt. Bra beskrivning 😁😁

   Svara

   Helt riktigt, max 8 kg inkl bur el väska för att få vara i kabinen. Alla större hundar i bagageutrymmet i godkänd bur. Dessutom måste hunden ligga i väskan/ buren framför stolen man sitter, så det kan bli ganska trångt. Den räknas som handbagage så ingen väska utöver hunden.

   Svara

    Det borde räknas som hundbagage!/ Götlaborg

    Svara

   Hatar (sorry alla hundmänniskor) när man hamnar brevid en liten men f*n högljudd hundajä*el som bjäbbar mer än vad ett rabiat barn gör på en (längre) flight.
   Att ta med djuret vid transport dvs flytt eller dyl till ett annat land – ok, det köper jag, med att flyga runt med den i rent okynneslöst resande syfte – why???

   Svara

    Men vilket är bättre? Att ta med hunden eller låta främmande människor passa den som tex en kennel?

    Svara

     Läste du vad jag skrev? Ja, ska du åka till Pariiiiiiis i tre dagar tycker jag nog ett hund/katthotell ev anhöriga gör ett bättre jobb än stackars kabinpersonal och ett djur som får flänga för lite continent-skapande.
     Märkligt att du isf återkommenterar positivt på min kommentar nedan. 😊😘

     Svara

      Var det den om att få sitta i lastrummet själv? Ja men det hade för mig inget med hundar att göra utan att få slippa parfym och slippa lida med små barn som inte kan tryckutjämna. Dessutom så såga jag chansen för en billig peng kunna sova ifred på flyget . 😊🌸

      (Det var mer humorn i ditt svar som jag gillade än din poäng. 😉)

      Svara

       Du gillar aldrig en poäng som går emot din egna, oavsett om den faktiskt är vettigare… Men ibland har du en bra poäng själv så… 😘

       Svara

        Nu komparerade jag med ordet ”mer” men visst. 😉😊

        Svara

     Stanna hemma!

     Svara

      Helt klart att föredra!

      Svara

    Vad är det för snack. Klart en del vill ta med sina djur på semester. Vissa kommentarer här är den sanslösa.Och tur det bara är här.

    Svara

     Idiotiskt att ta med sig sitt husdjur utomlands på semesterresor. Djuret har garanterat inget utbyte av det hela utan blir bara stressad. Dessutom stor risk att sprida runt smittor. Reser man mycket får man se till att ha en pålitlig hundvakt innan man skaffar hund!

     Svara

      Är väldigt reglerat då hundar ska åka utomlands, alla veterinärpapper och vacciner ska vara i skick, annars får hunden inte åka. Hunden bör också ha eget pass.

      Är själv från en seglarfamilj och vi funderade på att ta med hunden på seglatser över till Sverige (bor i Finland), men eftersom vi var någon dag försenad med att kolla upp allt så konstaterade vi att det var säkrast att lämna hunden hemma. Kollade nämligen med en tulltjänsteman som sade att om någon skulle kolla pappren och allting inte var i skick så skulle vi antagligen aldrig se hunden igen. Så strikt är det och vi ville inte ta risken.

      Så sjukdomsargumentet går bort ganska fort, för det finns så pass många säkerhetsåtgärder som måste vara i skick. I bland måste hunden till och med vara i karantän. Skulle själv inte vilja utsätta en större hund för att flyga pga måste vara hemskt att bli satt i bagageutrymmet med alla ljud utan att förstå någonting. En liten hund i kabinen kan jag dock tänka mig, för då är man i närheten hela tiden och kan lugna hunden. När det gäller bjäbbande handlar det till en stor del också om dålig uppfostran. Men personligen skulle jag nog hellre sitta bredvid en hund än en skrikande bebis… Eller någon som stinker alkohol.

      Svara

     Fast vem gör det, kom igen? Varför och för vems skull? Inte fan är det det stackars djuret.

     Svara

  1, De har inte haft henne i 3,5 mån om de hämtade henne i feb..?
  2, Nytt försök för uppsving i de sociala kanalerna? Hoppas inte utan att de verkligen velat ha hund och att hunden ska få vara hund.
  3, Åtta kilo är max inkl. burens vikt. och hunden tillsammans. Hoppas inte att det är uppfödaren som tutat i henne att den ska passa i kabinen för sådant vet man sällan helt säkert, särskilt inte med blandras. Det känns som de köpte hunden för att den skulle passa att ta med sig så, det är rätt korkat. Djur är levande varelser och det kan alltid finnas avvikelser.

  Svara

   Om det är blandras papillon/pomeranian så kommer valpen växa max runt 5 kg då ingen av dem 2 raserna ska väga mer än så.
   Klart det är viktigt att skaffa hund som passar ens livsstil, jag åker mycket bil och sover över hos kompisar, tält, stuga, mm. När jag valde ras valde jag då raser som passar att resa i bil med, mm. Det är väl en självklarhet att välja ras som funkar i ens liv?

   Svara

  Varför skapar man ett konto för en hund på instagram? Vem vill följa hennes hund på instagram? Förstår verkligen inte grejen med detta? Vill hon bli sponsrad av hundmat?

  Svara

   Jag har ett konto för min katt. Jag vet inte exakt varför, jag gillar mest att ta bilder ibland och släktingar och vänner verkar uppskatta det. Inte konstigare än så.

   Svara

   Mina favoritkonton på Instagram är djurkonton! Gillar att kunna ta en paus ibland och bara skrolla igenom gulliga djurbilder. Hade nog varit mer intresserad av Mogis hunds konto än Mogis egna faktiskt.

   Svara

    @balam_says på insta är min favorit 😍

    Svara

   Äääääälskar djur och i synnerhet hundar. Jag följer typ endast djurkonton/hundkonton. Det gör mig så glad! Sen var det väldigt hjälpsamt när jag själv började kolla hundraser och kunde söka på rasens hashtag – då fick man se så många exemplar och få tillfälle att skriva till ägarna för att få mer insyn över deras erfarenheter av rasen osv 🙂

   Svara

   Min hund är den i familjen som har flest följare på sin intagram. 90 % av följarna är andra golden retrivers. Min hund är också den enda i familjen som fått förfrågningar om att göra reklam på sitt konto. Influencervovve.

   Svara

   Antagligen för att inte bomba hennes egna konto. Djurkonton är rätt stort på Instagram faktiskt, har följt flera tidigare.

   Svara

  Jamen eller hur vad bra det vore om alla med hund kunde beställa en plats åt hunden i kabin. Då skulle ju alla vi allergiker/astmatiker kunna hålla oss hemma o tänka på miljön eftersom vi lyckats få denna sjukdom. OBS IRONI. Blir galen på att alla med pälsdjur måste släpa med dem så fort de ska ut o resa.

  Svara

   Om du anmäler allergi när du bokar stängs kabinen för hundar, i alla fall hos SAS. Förstår dock att det inte hjälper ett dugg om du är så allergisk att du inte kan åka i kabinen om en hund varit där på en tidigare flygning.

   Svara

    Hur gör man för att rasta hunden uppe i luften? Kräkpåsen? Hermine-scarfen? Mogis välmanikyrerade hand?

    Svara

   Och minst lika illa är det att alla människor prompt måste dränka sig i sjuttioelva olika starka dofter. Dessutom ska parfymerna som kan köpas ombord på flyg testsprutas i hela kabinen så man håller på att kvävas. Men det skiter ju dom i. Sen gnäller alla för att man håller på att hosta ihjäl sig pga deras starka dofter. Har man astma så ska man tydligen isolera sig hemma för att slippa dö.

   Svara

    Gör folk fortfarande sådant? Tycker aldrig jag ser att någon köper grejer på flyget längre. Eller är det typ charter med TUI och liknande?

    Svara

     Jag har ett svar i modd men håller med att det inte är på planet utan före ute i taxfree folk dränker in sig.

     Svara

      Svar fortfarande fast i modd.

      Svara

       Du måste vara snabb på tangenterna om dina kommentarer ofta hamnar i modd? 🤔

       Svara

        Brukar inte spela någon roll tyvärr. Kan ta flera minuter på mig ibland. Önskar att svaret var så lätt. 🙁

        Svara

     Senast jag flög i mars så köpte de jag satt bredvid parfymer på planet. Tack och lov sprutade de inte för att prova, är parfymallergiker. Har dock varit med om att någon börjat lacka naglarna på flyget, det var inte trevligt heller.

     Svara

    Jag håller helt med och har svårt för människor som inte förstår att visa hänsyn.

    Stoppa parfym flaskan i väskan och sätt på dig det när du stigit av flyget.

    Men jag tycker och det är butikens fel i taxfree för de borde vara tydliga med information och säga till alla att testa på pappret och inte sig själv.

    Svara

    Du när det är kallt ute klär man sig i lager och det gäller även doftgarderoben. Stäng näsan.

    Svara

     Svårt att förstå din kommentar.

     Det är inte så att du snott någon annans nick för hen brukar inte ge sig själv like heller.

     Svara

      Min kommentar var skoj och det är absolut inget nytt att precis ingen förstår (förutom de två som uppenbarligen fattade). Och det är jag. Har massa dödtid och trollar detta kommentarsfält lite.

      Svara

       Jag ger fö alltid mig likes när jag kan eftersom jag gillar det jag skriver för det mesta. Jag vet dock inte hur man gör för att ge sig själv flera likes så för att avgöra den allmänna populariteten på mina kommentarer gäller formeln: x-1=uppskattning.

       Svara

        Obs om jag sitter vid jobbdatorn ger jag mig en like där också då är formeln x-2.

        Svara

       Kommentaren var alltså inte riktad till dig Hmm utan allmänt bidrag till parfymdebatten. Den här bloggens kommentarsfält har liksom gått helt överstyr vad gäller spydigheter och förfäran och jag tycker Det är lite småkul att driva med den hetsiga nivån.

       Svara

        Aha. 😊👍👌

        Svara

      Dessutom är jag rätt säker på att hen sover just nu.

      Svara

   Skönt om kravet hade gällt barn också då. Tänk att få slippa alla ungar på planet och att de fick sitta i en bur i bagageutrymmet. Hade jag betalat goda pengar för!

   Svara

    Flyg privatjet då slipper ni pöbeln med deras åkommor och avkommor

    Svara

     Brukar flyga business/premium/first men det finns tyvärr de som drar med sig sina avkommor även dit… 😫😒

     Svara

      Ja. Finns även de som åker i tysta vagnen på tåget med sina småbarn. Bra idé …

      Svara

      Ja, hur KAN dom? Det vet väl alla att barn (urk!) är mindre värda varelser än vuxna människor, och borde fösas ihop i en stor bur i bagageutrymmet så vi slipper se och höra dom! Bara att kasta in lite mat så dom klarar sig.

      Svara

       Du läste inte vad du svarade på?

       Svara

    Hoppas jag träffar dig på ett flyg någongång så ska jag säga åt mina ungar att vara extra slemmiga och skrikiga och kladdiga på dig 🙂 Kanske du vill sitta i bagageutrymmet

    Svara

     Hellre det! Svalt, skönt, lugnt, utan ryggsparkar och trots. Låter ljuvligt! 🤗

     Svara

      Man kan kanske tom med få ligga ner istället för att sitta. 👍😄

      Svara

      Haha ja det låter som något jag skulle kunna betala extra för🤔😄

      Svara

     Kladdiga? Liksom att dom ska komma och smutsa ner mina kläder med chokladfingrar eller nåt?
     Det är lugnt, men ni kommer få betala kemtvätten och eventuellt dom förstörda kläderna. Man får heller inte ta på mig utan mitt samtycke så ungarna får räkna med att bli utskällda med väldigt hårda ord. Du kanske ska ta ditt föräldra-ansvar och inte sätta dina ungar i en position där dom kan bli mentalt traumatiserade, men dom är dina ungar så du gör såklart hur du vill.

     Svara

      Och vissa av oss jobbar ihjäl oss för att hålla barnet/barnen lugna hela flygningen så att andra ska slippa störas 🙃

      Svara

       Har man tysta små ljus till barn så behöver man ju inte ta åt sig när folk klagar på skrikiga härjande ungar..!?😊

       Svara

       Jag vet.
       Sist jag flög till Bryssel så dumpade några föräldrar sin ettåriga? unge på gången på flygplanet, där den fick krypa runt med sina leksaker helt själv flera rader från päronen. Flygvärdinnorna fick kliva över barnet för att komma förbi och folk gick fram och tillbaka till toaletten och tillbaka, i turbulens. Kändes sådär lagom säkert för barnet, och andra.

       Svara

        Fast de är bara extremt oskönt gjort, alltså att låta barnet vara ivägen! Jag själv flyger ibland med min 1åring och 95% gångerna går de toppen men de gäller ju att man själv är förberedd och har med mutor osv. Blir knäpp på föräldrar som tänker ”äh andra får ta de för va de e” om man inte ens försöker hålla sitt barn nöjt

        Svara

       Stort av dig att försöka ta hand om barnen du producerat! WOW alltså. vilken hjälte. 😀

       Svara

      Lol… vem är det som beter sig värst då ? Barnet som inte än lärt sig sociala koder , eller du som vuxen somska traumatisera en stackars unge!?

      Svara

       Barnets förälder, som uppmuntrar sin unge att kladda på andra människor.

       Svara

        Vem sa ngt om att uppmuntra ? Barn är dessvärre för många inte ”något” som kan kontrolleras till 100 %, utan är väldigt oförutsägbara i beteende…kan man bara inte acceptera att barn är barn med allt vad det innebär?! ( säger dock inget om föräldrar som inte engagerar sig i situationer som kan uppstå med barn )

        Svara

         A där uppe. Hen tänkte uppmuntra.
         Jag vet att barn kan vara oförutsägbara, så även djur. Är det okej om man inte kontrollerar sin hund till 100% och ber omgivningen att acceptera att djur är djur med allt vad det innebär?
         Och nej, jag behöver inte acceptera att andra människor, även barn, smutsar ner mina kläder. Där får föräldrarna faktiskt ta sitt ansvar eller kompensera. Jag låter inte mina hundar hoppa mot andra människor med sina leriga tassar.

         Svara

          Jag menade på min fråga om den vuxnes attityd gentemot barnet. Sen håller jag självklart med om att man som förälder / hundägare ska försöka kontrollera en urspårad situation i den mån det går. Tycker däremot inte att man ska jämföra barn o djur, inte riktigt samma kategori…. Skulle vara kul att se en situation där ngn krääääver kompensation för ett smutsigt klädesplagg efter flyg. Hur gör man då ? Binder fast föräldrarna tills betalning skett ?

          Svara

           Till den med smutsiga kläder spelar det mindre roll om det var ett barn eller hund som gjorde det. Hundägaren är ansvarig för sin hunds beteende och barnägaren är ansvarig för sin unge tills den är straffmyndig. Jag antar att om det uppstår en konflikt om ersättning så får man tillkalla polis för att reda ut situationen och förmodligen också ta det till domstol för att få ersättning.
           Du kan inte tro att ett barn kan sabotera eller förstöra andras egendom utan konsekvenser för föräldern. Om jag hade en svindyr väska som en unge tog sönder eller smutsade ner så skulle jag inte nöja mig med en fjuttig ursäkt och låta det passera.

          👏👏👏

          Svara

           Svar till Henrietta. Fast det spelar roll för att barn och djur är inte samma.
           Polis kan tillkallas och komma till domstol men det kan bli väldigt svårt att avgöra om det rör sig om barn, speciellt om dem är små. Att avgöra om det var en olycka blir då svårt att säga.
           Hoppas förstås detta inte händer ,då tanken är att vuxna ska ta ansvar över sina barn och lära dem att ha respekt för sig själva men även för sina andra. Du får ha en fin kväll. ❤

           S
           Dock spelar det ingen roll varför ett barn har kladdat ner någon. Föräldern är fortfarande ansvarig för att ersätta skadan.

           S, du kanske missade att A sa att hen skulle säga åt sina barn att kladda loss på Henrietta? Svårt att kalla det för olycka och hävda att man som förälder gjort sitt bästa för att ta ansvar då. Det var det hypotetiska scenariot Henrietta svarade på att A skulle få ersätta.

           Och OM det ändå var en olycka så skulle jag kräva ersättning om barnet råkar spilla blåbärskladd över min vita ullkappa. En vettig förälder erbjuder väl ändå att betala kemtvätt eller ersätta om en olycka förstör någon annans saker?

           Moddades men vill lägga till att en vettig förälder väl ändå erbjuder att betala kemtvätt eller ersätta om en olycka av deras barn råkar förstöra någon annans saker?

           Detta moddande alltså. Det gör mig galen.

           Provar igen och ber om ursäkt sen när mina moddade kommentarer också går igenom.

           Som förälder ersätter man väl ändå om ens barn råkar förstöra någon annans saker? Det hoppas jag är självklart även om det är en olycka.

           Till alla som försvarar barnen här: om barnen förstör egendom är de skadeståndsskyldiga som alla andra, spelar ingen roll om det var en olycka. Självklart ska en förälder ersätta förstörda kläder om barnen inte kunnat bete sig, samma gäller om en hund förstört kläderna.

     A kände sig nog lite påhoppad för att hens avkommor tillhör den sorten som inte kan bete sig på flyg. Skickar styrkekramar!

     Svara

      Ja.. hen kanske inte behöver säga åt ungarna att vara extra kladdiga direkt

      Svara

     A bra. I denna värld får man tåla att det finns barn. eller flytta till en annat galax. Jag gillar inte människor som klagar på barn eller djur .

     Svara

      Fan, vad du är jobbig.

      Svara

      I denna värld är det också så att föräldrarna ska uppfostra barnen de väljer att skaffa.

      Svara

     Sätter 100 spänn på att du är en sån förälder som inte ens säger till dina barn när de sparkar i ryggen på stolen framför på flyg/tåg.

     Svara

   Också alltid tänkt på det där med djur i kabinen. Är väldigt allergisk mot pälsdjur och normalt sett har jag med mig allergimedicinen men om någon redan bokat in sitt djur att resa med den flighten jag bokar in mig på, måste jag välja annan? (Har aldrig kryssat i allergier pga jag oftast har med mig allergiläkemedel att ta) har heller aldrig blivit placerad brevid en hund/katt men kanske ska börja anmäla allergi nu..

   Svara

    Greta T!
    Det är inte alla flighter som tillåter husdjur. Man får boka in en flight som tillåter det. Man kan alltså inte bara komma med sitt husdjur och checka in.
    Tänker ofta angående mig själv som har kennel…hela jag borde ju vara en vandrande allergen! Nej jag rullar mig inte i hundhår eller drar iväg ut nånstans i ”hundkläderna”.

    Svara

     Ja, ibland blir jag allergisk på flyg/tåg/buss utan att det är djur på, Och då kan det ju vara så att grannen är djurmänniska. Inte så mycket att göra åt det, jag dör inte. Näsan och ögonen rinner så jag ser väl mest ut som att jag sitter och gråter av någon anledning men det bjuder jag på😊😊

     Svara

   Allergi är i de flesta fall bara psykiskt. Hade du inte vetat att nån har en hund ombord så hade du inte märkt det.

   Svara

    😂😂😂

    Svara

    Haha säg det till immunsystemet och se om det kommer lyssna. 🤪

    Svara

    Hahahahaha…….. hahaha jaså doktorn det säger du

    Svara

    Tala om det för de efterlevande när någon har dött av allergichock eller i en astmaattack.

    Svara

    säg det till min moster att alla pollen bara är påhittade!!

    Svara

    Det är faktiskt vetenskapligt bevisat att allergi till viss del är psykisk! Allergikern blir mycket mer ”allergisk” om han vet att det finns hundar, nötter, katter etc i rummet och många överdriver sin allergi något enormt pga psykiska problem som rädsla eller uppmärksamhetsbehov. Det är ett stort problem pga att det begränsar deras vardag och liv och även familjens liv blir negativt påverkat. Är själv allergisk mot en massa saker och har väldigt stora utslag på tester. Trots det har jag av ren viljestyrka vant mig vid flera av sakerna jag enligt läkare är jätteallergisk mot och måste undvika till varje pris. Sen tar jag givetvis mina allergimediciner varje dag.
    Ang flyg så har den som bookar först rätten på sin sida. Är du verkligen så allergisk att du inte kan vistas i samma flygplan som en hund får du kolla upp om det finns hundar med på flighten och i så fall booka ett annat flyg. Det är ditt ansvar att sköta din sjukdom, men det är väldigt ovanligt att någon är så allergisk mot djur. I så fall skulle de reagera minst lika kraftigt på alla passagerare som har massa osynliga allergener på sina kläder som de sprider runt sig som på en hund instängd i en väska på golvet. Där kommer den psykiska komponenten fram där rädslan för djuret och allergin orsakar reaktionen och det är egentligen inte vare sig allergin eller djuret som är orsaken till att man upplever symptomen. Det innebär alltså inte att allergikern medvetet fejkar, men att deras reaktion beror på psykiska orsaker och inte fysiska.

    Svara

     Fast vänta nu, du skriver först: ”av ren viljestyrka vant mig vid flera av sakerna jag enligt läkare är jätteallergisk mot” för att i nästa mening säga ”sen tar jag givetvis mina allergimediciner varje dag”. 🤔🤔

     Jag har extrema allergier + astma och tar jag bara min medicin slipper jag besvär till i alla fall 90%. Så förstår inte hur din logik går ihop.

     Svara

    Har faktiskt en kompis som fick för sig att hennes allergi mot äpplen bara satt i huvudet. Hon tryckte i sig några äpplen och fick spendera resten av dagen på akuten!

    Svara

   Tänk om man kunde sätta alla gnällspikar på en och samma flight så vi andra slapp trippa på tå kring allas superduperviktiga specialbehov. Ett allergi- och gnällspikflygbolag, det hade varit något det.

   Svara

   Exakt! Jordnötter till ölen är oftast omöjligt att få pga allergiker ombord, men Mogis och Mon Amours loppfarm ska flyga runt som ett torrt skinn mellan Europas huvudstäder och ”konsulta” med konsultinnan!

   Allt är förlåtet SJ, here I come!

   Svara

   Jag tror att ska vi visa respekt genom att inte resa med djur, inte resa med barn, inte ha parfymer, mm. Kommer livet bli väldigt svårt, tror tyvärr ni lätt kränkta människor helt enkelt får acceptera att alla inte kan anpassar sig efter er, ni får helt enkelt hyra tex egen kupé/sov kupé på tåg, båt och liknande eller resa med bil så ni slipper alla andra.

   Svara

  Ibland förstår jag inte Camilla, och ja, felet ligger hos mig inte henne. ”Ska bli globetrottande hund”….
  Camilla reser väl inte speciellt mycket.

  Svara

   Ja felet ligger i din läsförståelse eftersom det är Mogi hon syftar på som reser mycket.

   Svara

    Läste om, läste rätt. I och med att hon skrev om Selma så missade jag att hon plötsligt hoppade över till Fleur igen. Mea culpa.

    Svara

  Ska man flyga med djur ska de åka med en i kabinen. Det har hänt att de har glömt sätta på värmen i lastutrymmet för djur så de frusit ihjäl. 😔 Hade blivit helt förstörd om min älskade lilla vän frös ihjäl på grund av en sådan miss.

  Vet ni hur noga de är med maxvikten på djur som ”handagage” förresten? Väger de in dem? Vanliga handbagage kollar de ju sällan på iaf? Funderar på om jag kan flyga med min bengal men han väger nog 9 kg…

  Svara

   Jag har flugit med min chihuahua som väger ca 2 kg och sen då vad väskan väger (en sk Sherpa bag). De var ialla fall väldigt hårda med måtten på väskan och har också för mig att jag fick ställa väskan (med hund i) på en bagagevåg. De gånger jag har flugit så har maxvikten varit 6 kg för hela ekipaget.

   Svara

   Har flugit med både SAS och norwegian tillsammans med min vovve.
   Dom har aldrig vägt väskan, men är väldigt noga med att den ska stå under sätet framför, så gäller att kontrollera mått på väskan/buren

   Svara

   DET måste ju ändå vara en hörsägen? Så vitt jag vet så är temperaturen i bagageutrymmet alltid samma som i kabinen.

   Svara

    Det är inte samma temperatur. Väskor brukar ofta vara kalla men djur brukar vara i en annan sektion än väskorna.

    Svara

   Dom är nog väldigt noga för det mesta. För en tid sedan då jag flög blev flighten mycket försenad pga värmen i bagageutrymmet inte fungerade och de måste byta plan så det skulle bli säkert för hunden att flyga. Minns inte om det var sas eller Finnair.

   Svara

  Monsieur I need to poo!

  Självklart heter hunden flööör. Perfekt accessoar på franska rivieran. Tantväska, solbrillor och somrig klänning. Stråhatt. Larvig pojkvän som springer efter med kamera i kvällssolen.

  Svara

   Ja inte utan att jag undrar hur mon amour står ut

   Svara

    han kanske har en ”mättress”?…. 😉

    Svara

    Antagligen står ”mon amour” ut med att bli kallad så för att han älskar henne.

    Svara

  Har åkt med mina hundar i lastutrymme mellan Storbritannien – Amsterdam – Stockholm flera gånger och det har inte varit några problem alls. 👍🏻
  Personalen är jättesnälla och säger till när hunden blivit lastad och har du tur med påstigning så kan de även be dig titta ut så att du ser när hunden blir lastad. 🙂

  Svara

   Vi flög med vår golden till USA för något år sedan och hon fick ju sitta i lastutrymmet. Usch vad jag var orolig men det gick väldigt bra. Vi ”övade” med buren i flera månader (!) hemma innan och väl på plats var SAS-personalen helt fantastisk. Men kul var det inte och jag gör inte om det…

   Svara

  Man kan undra hur de gör med blinda som reser med sina blind-hundar? Jag menar för allergiker så fungerar det ju inte med hundar i kabinen. Vissa allergiker får ju t.o.m. andningssvårigheter av en öppnad jordnötspåse. (fast de tar nog med medicin – om – de flyger)

  Svara

   Undrar också! Vem blir diskriminerad?

   Svara

   Yoga Girl har ju pratat om att hennes hund fick sitta med henne på flyg då den var en ”terapihund” när hon hade ångest (lol låter väldigt amerikanskt)…

   Svara

    Mycket vanligt med ”anxiety dogs” i USA, har själv suttit på flygplan med hundar som varit just det och de får förtur för allergier.

    Svara

    Det är väldigt lätt att registrera sin hund (och andra djur också för den delen) som emotional support animals i USA och då tillåts de på flyg och på andra ställen där djur kanske inte i vanliga fall tillåts. Motsvarande finns inte riktigt i Sverige på samma sätt. Om man inte talar om assistanshundar då, som ju finns i Sverige såklart men de är utbildade. En emotional support dog kräver ingen träning, man ansöker bara om ett intyg.

    Svara

     Är det bara hundar som kan gå som ”emotionellt stöd-djur”?

     Svara

      I alla fall så kan även ankor kan vara stöddjur. Den här lilla rackaren är helt fantastisk (känner stöd bara av att se honom tbh)

      https://youtu.be/5J1_y3GE8z4

      Svara

       Haha det finns ju numera grisar som är emotionellt stöd. Har ni inte läst om alla duster som kabinpersonal behövt ta med folk som hävdar både det ena eller andra, såklart i USA.

       Svara

        Noterar ofta en hel del svin på vissa flighter. Det förklarar saken, tack!

        Svara

      Nej alla möjliga djur. Var ju en kvinna om fick sin påfågel i koppel nekad på planet. Finns videos när hon går runt med den på flygplatsen i London tror jag.

      Svara

     Ofta är intygen bara skit. Många företag som säljer intyg eller registreringspapper bara för att tjäna pengar, de betyder inget.

     Svara

     Som sagt, andra djur också. Man kan ha en häst som emotional support animal, men svårare att flyga med såklart. 😉

     Svara

    Många amerikaner skaffar tyvärr också intyg på att de behöver ”terapidjur” med sig. I själva verket vill de slippa kostnaden för att ta med sitt djur… Sneaky

    Svara

    Jag har svårt för dessa ”terapi djur” som ska vara med ägaren över allt för att ägaren ”vill det”.
    Hur kul är det för hunden att handla i en mataffär, klädaffär, gå på fika, mm?
    Mina hundar är nog hellre hemma när jag handlar på ica/hm. Och sen när jag kommer hem tar vi en promenad i skogen, betydligt roligare för dem

    Jag tycker det är bra i Sverige där bara personer som verkligen behöves en hund får ta med dem (assistans hund, ledarhund, mfl), och dem som vill bära runt sin chihuahua i handväska på hm för att dem ”vill” ja dem får inte ha med hunden, bra regler enligt mig.

    Svara

   Service- och ledarhundar är välkomna i kabinen.

   Svara

  Svansbarn…? Nästan värre än pälskling..

  Svara

   Hihi…förlåt, jag kunde inte låta bli… 😉

   Svara

    Jag hade en kollega som hade många hundar. Sen blev hon gravid och väntade då en ”människovalp”.. Det var något nytt för mig😄

    Svara

     Det kommer från Djungelboken,det är vad djuren kallar Mowgli.

     Svara

      Jaha 😊 jag har inte sett mer av Djungelboken än knappt snutten på julafton när jag var liten

      Svara

  Funderar en del kring att adoptera en hund som är några år gammal. Som någon inte vill ha pga tröttnat, eller att den blivit vanvårdad eller liknande. Nån som har erfarenhet? Är det en dålig idé? Är det det bästa ni gjort?
  Skulle vilja ha en hund men valp är inget jag lockas av.

  Svara

   Tycker det är superfint att adoptera och jag håller med om att det inte ska avlas på hundar i onödan och att det finns massor med hundar att adoptera som behöver ett hem – MEN jag anser inte att det alltid är en bra idé om det är din första hund. Absolut inte om hunden har en traumatisk bakgrund eller har varit vanvårdad. Det krävs alltid mycket tid och energi att ta hand om en hund, men en hund som fått en tuff start i livet kan bli oberäknelig på samma sätt som en person som har t.ex. PTSD.

   Så ska man adoptera, och man inte är så hundvan, så ska man ta reda på så mycket man bara kan om hunden och vilken bakgrund den har. Är den ”bara” pensionerad så att säga så kan det vara en bra idé men man ska vara säker på att den inte upplevt något som kräver utbildning eller erfarenhet och extra försiktighet.

   Man kan ibland också istället köpa från en uppfödare, men då en vuxen hund som man bestämt att inte avla mer på. Då är det ibland lättare att veta vad hunden har för bakgrund.

   Svara

    Tack snälla för ditt svar. Är inte hundvan så du har rätt i att det inte skulle vara någon bra idé för mig att adoptera en hund med en svår historia.

    Svara

     Håller med ovan! Har vänner som adopterat vanvårdade hundar som måste lämna bort dem för de har inte tid eller kunskap att träna hunden. Finns flera fina hundar som inte har nått trauma som behöver ett hem! Är bäst för hundens skull om du tar en som du kan ta hand om i hela hundens liv och inte måste lämna bort den.

     Svara

     Man kan ju ta över äldre hundar direkt från en kennel också som inte har någon svår historia. Vi fick en avelstik som fått sina kullar. 🐾

     Svara

   Jag har adopterat en hund och har sen innan valperfarenhet. Både genom köpta hundar och uppfödda som jag fått sköta till försäljning. Även om man skippar valptiden med några månader så kommer mycket annat jobb. Såklart varierande beroende på varifrån hunden kommer, men i mitt fall ett shelter i Thailändsk landsbygd med över 100 hundar och ca 4 skötare. Alltifrån rädslor för bilar (både parkerade och i rörelse), ljud, tak och trappor, till människor, att vara inomhus och att kopplas. Det blir alltså ingen biljett till en ”färdig hund” om man säger så ☺️

   Svara

   Har tagit 2 omplaceringar. Och båda har krävt massor med tid och erfarenheter. Den ena hunden var ingen problem hund, dock finns det ju oftast en anledning att hunden omplaceras som gamla ägaren inte allt är ärlig om.
   Jag skulle säga att det är viktigt att du väljer en ras som passar dig, även försöka ta hunden på prov först för att se om ni passar.
   Bara för att hunden är rumsren och kan vara ensam hos gamla ägaren betyder inte det att den kommer vara det hos dig.

   Kolla även vart närmaste brukshundsklubb ligger, för är du ovan hundägare och det uppstår problem kan det vara bra att veta vart du kan vända dig för att få tränings hjälp.

   Jag tycker omplaceringar är bra, man hjälper en hund som behöver det. Dock kräver visa omplaceringar endel jobb, tid och tålamod även om dem inte är problem hundar, valpar är lättare för då kan jag träna dem ”rätt” från start.

   Svara

   Och adoptera ingen importhund. Finns massor med hundar i Sverige som behöver hem.

   Svara

  Varför har hon en patch med service dog? 👀 Jobbar hon?

  Svara

   Det står så om man köper från Wish och inte det riktiga Julius selet i en djuraffär

   Svara

   Nä, det är ett litet skämt som kommer härifrån. https://bloggbevakning.se/2018/10/24/josephine-qvist-service/
   Jag ”utnyttjar” den inte genom att ta med henne på ställen…det är mest på skämt för bloggen.
   Egentligen beställde jag en patch där det stod ”training” på men de skickade fel.

   Svara

    Rekomenderar att läsa på lite om varför det kan vara farligt för människor i behov av arbetande hundar när folk framställer sina sällskapshundar som servicehundar! T o m en skämtsam bild på nätet kan påverka negativt. Är del av ett onlinecommunity där många amerikaner som behöver servicehundar förklarar hur problematiskt det är när andra framställer sina husdjur som servicedjur, även sådär lite skämtsamt på nätet. De som ser henne ute vet ju inte om att det är ett skämt. Hade jag fått fel hade jag beställt en ny och slängt den felaktiga 😊

    Svara

     Jag har beställt en ny patch med hennes namn!

     Svara

  Ot men vilken dokusåpakändis är det som blivit kidnappad enligt kvällsposten? Räddades av en bilolycka.

  Svara

  Men amstaff är ju små hundar. En stor hund är en varghund eller grand danois.

  Svara

   Kanske det, men fortfarande för stor för att få åka i kabinen. =(

   Svara

    Va glad för det. Åkte med min unghund som drabbades av diarré i med en timme kvar till landning… Sista gången jag släpar en hund på flyget. Ska hundarna med så bilar vi.

    Svara

  Bianca skriver på instagram: vad är era bästa tips att bli mer miljövänliga?

  Hon blir sjukt hyllad av vissa. ”Bra Bianca, så viktigt!” ”Så bra att du frågar!!”

  Jag menar ej att det är dåligt att Bianca tar upp ämnet. Men fan vad enkelt influensers blir hyllade, herregud. Hon har skrivit en text på instagram. Men redan flugit och ska antagligen flyga mer än vad många gör under sin livstid.

  Svara

   Sluta köp fast fashion-kläder, dra ner på konsumtion överlag, sluta resa med flyg, ät mer närodlat och ekologiskt. Så med andra ord sluta vara influencer 🙃 Eller sluta helt enkelt att influera med allt det hon influerar med idag så borde resten lösa sig.

   Svara

    Precis! Allt du gör: gör precis tvärtom.

    Svara

  Får hoppas att jetset-livet fungerar för lilla Flörran. Kompisar till oss köpte en hund i lämplig kabinstorlek med anledning av deras hus i Spanien som de åker till regelbundet. Men tji fick de när hunden inte klarar av varken flygresorna eller den spanska värmen. Han mår så dåligt att de inte har hjärta att utsätta honom för fler resor. Istället blir det ett evigt trixande och pusslande med hundvakter och resdatum. Det blir nämligen inte alltid som man tänkt sig.

  Svara

   Och du verkar sjukt nöjd med det? 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.