Nellie Berntsson säljer Laissa

igen, kanske jag ska säga för det här är minst tredje gången hon skriver något sådant.
Första gången var 2016, sedan ett drygt år senare – 2017 – men trots det har den vita hästen som hon köpte av Tyra Sjöstedt förblivit i hennes ägo.

Jag tycker hon är SÅ fin med sin mörka man till den ljusa kroppen. <3
Jag har sådan respekt för människor som kan arbeta med djur på det här sättet och sälja dem när det behövs.
Själv skulle jag bli lite av en hoarder och mer ”samla” på djur då mitt hjärta skulle gå sönder av blotta tanken på försäljning.
Detta är också anledningen till att jag aldrig skulle kunna ta kattungar eller valpar på några av mina djur – jag skulle vilja behålla dem allihop själv.
Men ska man ha det som arbete så måste man förmodligen kunna sätta känslorna åt sidan för att komma framåt, men jag skulle aldrig kunna.
Skulle ni?

Och på tal om fina hästar – jag hittade det här gamla kollaget av alla Tyras hästar.
Minns ni dem alla?
WOW! Laban hade ju till och med ÄNNU ljusare kropp än Laissa med mörk man!!
#villpussamulenu!

Men är du på jakt efter en vit häst och gillar beskrivningen av Laissa så hittar du Nellies inlägg om henne HÄR!

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Rätt i tiden, hon och Nellie har nog gjort sitt tillsammans, gjort ett jäkla jobb med den hästen (tillsammans med tränare och beridare)

  Svara

   JAG KÖPER ALLA!! MAN BLIR SÅ SUGEN PÅ ATT KÖPA AV DIG.

   Idiot

   Svara

   Snälla spärra denna…

   Svara

  Åh vad jag saknar Tyras blogg när jag läser inlägget. Hästar som gått 130+ med tidigare ryttare fick alla ridas in på nytt av Tyra eftersom ingen gick att rida på. 😋 Hon skrev mycket tokigheter genom åren, men var en frisk fläkt i bloggvärlden. ♥️

  Svara

   Ja, det var tider det! Det var med skräckblandad förtjusning man gick in på bloggen där Tyra förvandlades till proffsryttare över en natt… ständiga bloppisar med schabrak i 100 färger, praktikantbyten, nya hästar med blommor i manen, konflikter och hastiga flyttar, gårdsköp, separationer, guldsprayade leksakshästar som blev pynt, tävlingar, hästar som reds sönder och hästar som skulle räddas… tänk att hon kunde hålla på så länge som hon gjorde??!

   Svara

    Hahahah mitt i prick … exakt så var det 😀 .

    Svara

  Ett inlägg om att någon säljer en häst? Spännade – undrar hur det ska gå…

  Svara

  Ingen som var och handlade något från Booken i helgen när hon stod på loppisen? Kollade in länken på deras nya hus som fanns i senaste ös, mäklaren på den försäljningen som fanns på bild….. crazy much??

  Svara

   Nej, var inte där. Undrar hur det gick med Annas gamla möbler som skulle säljas på blocket för hutlösa summor – köpte någon bookhyllan som stått bredvid deras toastol i alla år? Vad menade du med mäklaren förresten?

   Svara

   Nej, var inte där. Undrar hur det gick med Annas gamla möbler som skulle säljas på blocket för hutlösa summor – köpte någon bookhyllan som stått bredvid toastolen i alla år? Vad menade du med mäklaren förresten?

   Svara

    Jaha, min första kommentar dök upp iaf…

    Svara

   Kan inte du posta en bild på dig själv anonym så kan vi andra också passa på att kommentera ditt utseende?

   Svara

  Jag hade nog också hoardat djur 😂 men är skillnad på tävlingsryttare och hobbyryttare, jag som inte tävlar köper häst för att leva med, typ alltså en livspartner, medan satsande som Nellie köper för att vinna liksom. Sen kan man tycka vad man vill om det ena eller andra 🤷‍♀️

  Svara

   Största anledningen till att jag kastrerar mina djur. Skulle aldrig kunna göra mig av med kattungar tex.

   Svara

    Avskyr människor som skaffar katt men som inte kastrerar dom, så ansvarslöst…

    Svara

     Om man äger en okastrerad hankatt möjligtvis, men med en honkatt får man ju själv ta hand om ungarna så det är väl inte ansvarslöst? Förutsatt att man inte typ dränker ungarna då 🤷‍♀️

     Svara

      Nja. Går honan ute så kan hon föda ungarna där, och du har inte särskilt stor chans att ta hand om dem. Nej, kastrera alla katter! (Och håll dem inomhus, eller under uppsikt ute i sele eller bur, men det är väl en annan diskussion…)

      Svara

       Jätteelakt att ha katt och behandla den som en fånge. Taskigt mot alla djur faktiskt. Klart katten ska få gå ut!

       Svara

        Hej hej!

        Jag äger också en katt. En tiger. Den är visserligen gammal och tandlös så den kan inte bita dig och klorna är det heller inte så värts mycket med längre, men… hon kissar ca en liter i taget, gärna på en ytterdörr eller i en leksandlåda för barn och kan fortfarande smälla till en och annan bondkatt med tassen så att den blir medvetslös.

        Men visst ska min katt också få gå lös fritt? Jag menar du får ju ha stängsel runt din tomt eller något för att hålla henne ute ifall du inte vill att hon ska komma på besök. ❓ ☺️

        Svara

         det där är en kopia av en gammal kommentar från dig, i remember. den va lika random redan då 🙂

         Svara

          Helt korrekt. Detta är en favorit i repris. 😊👍

          Men den är inte random utan ställer saken på sin spetts. 😉

          Svara

           hehe men typ 100% av kommentaren är ju hittepå, vilket gör den ganska random.

           Du har ingen tiger, den är därav inte gammal o tandlös. man får inte ha tigrar, definitivt inte lösa i andras trädgårdar. Den kommer inte kissa en liter i taget på någon annans ytterdörr (det kommer ingen annan katt heller) och ingen bondkatt kommer bli medvetslös.

           Så vet inte riktigt hur man ska besvara din kommentar eller vilken spets du är ute efter. Ta ett rimligt exempel om du vill ställa det på sin spets 🙂 hehe har dock redan haft den där kattdiskussionen med dig och du sa att jag var en av få kärleksfulla och ansvarstagande kattägare! halleluja! min älskade kisse har tyvärr somnat in, så nu kommer hon garanterat inte kissa några liter på någons dörr.

           Ok. Du menar så. Ja det kanske du kan kalla random. 🙂

           Men min fråga i sammanhanget är det inte. Den är relkevant. För tänk om det var sant. Att jag ägde en tandlös tiger. Hade ni tyckte samma då men framförallt försök att se parallellerna som jag vill att man ska se, för de finns där. 😉

           Men är ledsen att din förlorat din kompis. 💚

           ”Tänk om det var sant!” Börjar påminna om när trh ville diskutera huruvida man skulle få amma katter på bussen om man ville. Då påpekade folk också det orimliga i hennes kommentarer men hon fortsatte med ”men tänk ooom”.😂 den diskussionen gav många skratt

           Hej hej 11:48

           Du blandar faktiskt lite friskt här. Det var inte jag som tog upp frågan om att amma katt och verkligen inte på en buss.

           Vore trevlig om du höll isär vem som sagt vad. 😉👍

           Jag pratade inte om vem som tog upp det, eller hur!?. Och jag kan mycket möjligt ha blandat ihop buss och tunnelbana eller annan kollektivtrafik. Var hur som helst underbart att följa den ”diskussionen”😁

           11:48 igen

           Men annat får jag hålla med om att abstrakt tänkande inte verkar gå hem här. 😉

           Men inte det stämmer att det var det jag ville diskutera. 😊

           Försvann ett ”heller”.

           Men inte det heller stämmer att det var det jag ville diskutera. Faktiskt inte ens lite. 😊

           Och 11:55 skulle det stå ”annars” ☺️

           Konstigt då att du vägrade släppa diskussionen😉 nåja, det var bara ett sidospår. Jag låter er diskutera vidare kring din imaginära tiger nu.

           vill bara påpeka att den anonym du har pratat med här ovan är inte samma anonym som mig (11.17 och 11.28)

           men vilken fråga menar du är relevant? om din tiger får gå lös?

           nej det får den inte, av förklarliga skäl, eftersom att den är en tiger 🙂

           12:02
           Förstår inte ens din kommentar här. Du menar på för att jag hävdar att du fått ämnet fel för dig så var det konstigt att jag inte kunde släppa tråden? För att det hade varit mer rimligt att jag hängde kvar fall du fått rätt för dig vad jag sagt? Ammande katter på tunnelbana 😄

           Inte undra på att jag fick så många märkliga frågor men framförallt påståenden om vad jag tydligen skulle sagt under den tråden. 😂

           Mycket som inte är på topp alltid här hos läsarna. 😉

           Nej trh, jag menar att det var konstigt att du inte kunde släpps diskussionen DÅ (den diksussionen jag hänvisar till och talar om) om du inte ville diskutera det. Saker jag inte vill diskutera slutar jag bara svara på. Som nu till exempel är jag klar med det här. So long amigo!

           Nej det är inte konstigt alls eftersom att det inte var den diskussionen jag hade. 🙂

           Hasta manjan!

         Ska man ha katt får man bo så att katten kan vara ute. Bor man i stan eller med grannar tätt inpå bör man inte ha djur.
         Djuren finns inte för vår skull, hur svårt kan det vara?

         Svara

          Amen på det! Folk klagar på att många hästar står på box under natten (där de har en renmockad mjuk bädd, fri tillgång till rent vatten, hö, saltsten osv SÅ HEMSKT!) men att katter är instängda hela deras liv det är helt okej. Tvi!

          Svara

         Ja så länge den inte skadar nån så får väl din tiger vara vart den vill tycker jag. Detsamma gäller alla andra hittepådjur du kan tänka dig. Men det var väl inte relevant till kastreringsdiskussionen hursomhelst.

         Svara

          Diskussionen gällde också att katter borde få gå fritt.

          Ja men din bondkatt skadar mer än min tandlösa tiger och jag personligen tycker att kattkiss på ytterdörrar, ja det har hänt mig flera gånger, samt kiss och avföring i sandlådor är skador och inte försumbara sådana. Och listan kan göras längre.

          Din katt kan också skada någon annans katt, min kanin som jag har i trädgården, mina hönor ja vi kan fortsätta i en evighet med all skada som den kan och faktiskt gör utan dess ägares uppsikt på både levande och döda ting.

          Och jag väljer just en tiger för om vi ska hålla oss till att prata om Sverige så är den lika icke-inhemsk till faunan som en bondkatt är därav tog jag inte lodjur som exempel.

          Svara

        Jag hade en granne med katt som gick lös. Den katten gillade bland annat att hoppa upp i barnvagnar (med eller utan bebis i) för att visa ner sig och sova. Inte så uppskattat bland ägarna till vagnarna. Den gillade även att traska in i hus där dörren stod öppen och lägga sig i någon säng eller soffa. Inte heller det så uppskattat bland de som ägde husen. Utöver det kissade den och sket lite där den kände för. Ofta på andra gårdar än där den hörde hemma.

        Svara

         Gosa ner sig *

         Svara

         Jag upprepar, har man katt ska man bo så att den kan vara katt.

         Svara

        Svar till anonym 10.29 och anomym 10.58;
        Jag har två kastrerade honkatter som bor inomhus med nästintill fri tillgång till balkong. Dom har aldrig fått vara ute sen dom föddes, så dom ”vet” liksom inte vad ute är. Har aldrig märkt av något lidande 😊 hade däremot aldrig kunnat ta en katt som fått uppleva naturen och friheten och låsa in den i en lägenhet, det hade känts elakt tycker jag.

        Svara

     Varför det? Innekatter. Hade ju inte kastrerat på en gång om jag hade velat ha ungar. Kastrerar för att jag inte vill ha ungar. Har både honkatter och hankatt.

     Svara

     Jag håller med. Jag har i flera år haft som ”hobbyverksamhet” att ta hand om förvildade kattungar/övergivna kattungar (10 kattungar/år), tagit hand om dem och sedan sålt dem (och då faktiskt tagit betalat för dem, inte sålt för ”1 krona tassen” som vissa kör med, visserligen var mina både chippade, vaccinerade, besiktigade, avmaskade). Pengarna för kattungarna har sedan gått till kastrering av andra katter. Förra året var nog värst trots att vi bara hade några stycken hemma, vi fick nappa två (en överlevde) samt tre äldre (en klarade sig inte) vars mamma blivit påkörd och en som vi räddade ut en brunn. Pust! Alla kattungar som överlevde förra året , 4 st, råkade bli kvar hos oss 🙂

     Svara

     om alla kastrerar sina katter så dör arten ut. låter dumt.

     Svara

      Med tanke på hur många hemlösa katter som finns är det väldigt otroligt.

      Svara

       nej det är väldigt rimligt. de hemlösa katterna hade ju med största sannorlikhet också minskat.

       Svara

      I Australien just nu har de ett problem med ca 2-4 miljoner !!! vildkatter så nu måste de avliva minst 2 miljoner av dem för katterna har redan utrotat 20 inhemsks arter och fler problem därtill…

      Svara

       hur vet du sånt här?

       Svara

        Hon googlar.

        Svara

        11:29 Följer nyheterna. Skrevs om det för ett par dagar sedan. 😊

        Svara

       ja det är ju jättehemskt, men det betyder inte att alla katter ska kastreras. många skulle det däremot.

       Svara

      Känns ju ganska självklart att jag inte menade dom som har uppfödning eller bara tar någon (planerad) kull på sin katt.
      Att en och samma katt gång på gång blir dräktig pga en oansvarig ägare som låter den springa fritt, det är oansvarigt. För förmodligen säljs de kattungarna billigt och kastrerar inte dom kattungarna när åldern är inne så… låt oss säga att varje katt får fyra ungar, det blir ganska många på väldigt kort tid. Oansvarigt!

      Svara

  Jag hade glömt lilla Doris!😭❤️ Så oerhört jävla jättegullig❤️❤️❤️

  Svara

  Vad är status på styras hästar idag? Är alla sålda?

  Svara

   Jag tror att alla är sålda

   Svara

   Oj, vad jag fick läsa ditt inlägg många gånger innan poletten trillade ner 😂
   Jag satt på allvar och undrade vad du menade med status på att styra en häst 😋

   Svara

   Tror alla är sålda utom Fluer, eller vet inte hur det är med Fluer tyst från alla inblandade. Champagne har blivit såld flera gånger, den hon ramlade av blev såld förra året tror jag. Corvara ägas av Cornelis Rylen och sak få föl snart.
   Varför vet jag det här???🙄😊

   Svara

    Fleur står på lösdrift i Norrköping och har inte blivit hanterad på över ett år. Du skulle inte känna igen hästen.

    Svara

   om man slår på henne som ägare på BLUP så finns inga hästar registrerade iaf så verkar som om alla är sålda.

   Svara

  Är det bara jag som inte vill kalla färgen för vit? För mig är det där antingen grå eller skimmel, men vit är hon ju inte….Milton var en vit häst…

  Svara

   det kallas avblekbar skimmel, hästen föds grå/svart och blir vitare ju äldre hästen blir!
   Milton var ju över 10 år när han blev känd..

   Svara

    Skimmel kan födas som vilken färg som helst. Ex så skriver man färgen såhär korrekt: Skimmel född fux.

    Svara

   Finns inget färg som heter vit på hästar, så skimmel är rätt

   Svara

   Äsch! är man inte hästnörd så är hästen vit🤷‍♀️

   Svara

   Milton va också skimmel

   Svara

   När jag pratar med icke hästmänniskor så är det lättare att säga vit i stället för skimmel. Jag säger ”min gula” när det gäller min fjording istället för ljusbrunblack 🙂

   Svara

   Mörk vit. Ljus svart. Kalla det vad du vill.

   Svara

    ”mörkvit” var en berömd kommentar från TV-reportern som inte kunde med att säga att konståkerskans vita dräkt såg smutsig ut. 😉

    Svara

   Men om man inte är hästmänniska så duger väl vit alldeles utmärkt?

   Svara

  Hästar finns inte vilket är vetenskapligt bevisat. Vetenskapen säger också att hästar är en frukt. Staten har försökt att förblinda oss i årtusenden om att ”hästar” finns när de i själva verket är en frukt. Vi måste upplysa allmänheten och visa dem sanningensrätta ansikte att hästar är frukt! Detta kommer dock bli svårt eftersom dem är så hjärntvättade av staten och kommer först vägra att förstå sanningen. Vi kan dra en parallell till när folk trodde att solen kretsade runt jorden, men sanningen kom fram tillslut vilket den alltid gör. Så sprid budskapet att hästar inte finns utan är en illusion som är skapad av staten och de egentligen är en frukt!

  Svara

   Du ska inte uppdatera förrådet med skämt? Detta ”skämt” var poppis för X antal år sen. Det var inte speciellt roligt då och det har inte blivit roligare med åren 🙂

   Svara

    Ok vi provar denna. Vart gör hästen mest nytta?
    ……
    …..
    ….

    ..
    .
    Mellan två bröd med lite dressing och sallad

    Svara

     Hästburgare? När jag var på restaurang så sade servitrisen att oxfilen var så färsk att den gnäggade, hoppas inte den gnäggade svarade jag.

     Svara

      Oxfilé från en häst? 😂

      Svara

      Tja inte ovanligt att det är just oxfilé det fuskas med när det kommer till matfusk 🤷‍♀️

      Svara

    Självklart en ”Johan” som drar trötta skämt med…

    Svara

    Häst mot folkgrupp.

    Svara

    Vad menar du?

    Svara

   Jag trodde folk hade lagt ner det där tramset om frukter och hästar.

   Svara

    Trams?

    Svara

    Sen när är vetenskap trams?

    Svara

  Någon mer än jag som inte kan läsa Nellies blogg via MacBook ? Fungerar på mobilen men inte på datorn…

  Svara

   Funkar på min Mac

   Svara

    Hmm… någon här inne som kanske vet hur jag kan lösa problemet? Hittar inte något bra svar när jag googlar.

    Svara

     Tvärtom för mig! Kan läsa på datorn men inte på mobilen😅

     Svara

   Jag kan bara läsa från mobilen om jag surfar inkognito. Har inte testat från datorn.

   Svara

  Laissa är en fantastikt fin häst 💯

  Svara

  En genuin fråga! Och länge undrat utan att veta hur jag ska lägga fram frågan.
  Följde Tyra innan hon gick in i väggen, piller och psykklinkiker sen hände något sakta under flera år.
  Har hon fått några diagnoser? Schizofreni ? Bipolär? Manodepressiv?

  Svara

   PTSD tror jag är hennes enda diagnos, i alla fall som hon gått ut med.

   Svara

   Om hon ”bara” har ptsd så har hon börjat/fortsatt med stark medicinering. Märks ganska tydligt..

   Svara

   Ofta så går PTSD hand-i-hand med andra hälsoproblem så som depression och psykoser.

   Svara

  Tvärtom. Jag har noll respekt för människor som ser hästar och andra djur som tävlingsredskap och investeringsobjekt som de säljer eller dödar så fort hästen inte lever upp till ryttarens förväntningar eller tills de får ett bra bud. En häst är en levande kännande individ som har alla känslor vi människor har. De känner inte bara smärta och rädsla som man trodde tidigare, de känner glädje, längtan, kärlek, sorg, frustration, ilska, skam, uppgivenhet och hopplöshet. Det är numera välkänt inom etologin att detta är sant, det är vetenskapligt bevisad fakta och inte bara en personlig åsikt. Det finns absolut inget beundransvärt i att vara så kallblodig och cynisk att man behandlar en levande individ som en bil. Jag beundrar människor som när de tar sig an en häst gör det för att spendera resten av deras livstid tillsammans i ett partnerskap med ömsesidig respekt och kärlek. Där hästens fysiska och psykiska välmående är den röda tråden i all hantering och träning. Alla djur som kommer till mig stannar här för evigt ock mitt mål i träningen av hästarna är att de ska bli starka och hållbara genom korrekt klassisk träning så de kan vara friska och fräscha långt in i ålderdomen. Kolla på Flocken på SVT play, särskilt avsnitten med Emelie Cajsdotter och Bent Branderup. Där har ni riktiga förebilder!

  Svara

   Håller med. Har ingen respekt för människor som köper djur och säljer djur endast som ett led i sin hobbyverksamhet. Finns faktiskt inget respektingivande överhuvudtaget i att se djur främst som redskap för en hobby och inte som ett livslångt ansvarstagande.

   Svara

  Åh, jag minns Tyra och Dario. Det var så himla fint. Tyra skrev flera gånger att han räddat hennes liv. Det är i alla fall så jag minns det, rosenskimrande. Hon tog fantastiska bilder också, där hon klädd i skira klänningar red över ängarna. Jag satt inomhus i en lägenhet och drömde mig bort när jag läste det, måste varit mängder av år sedan nu 😄💖

  Svara

   Ja, det började så bra med honom och sedan gick allt utför 🙁

   Svara

  jag kommer inte in på nellies blogg, bara genom hennes Instagram ? vet inte vad jag lyckats trycka på för att de ska bli så via mobilen.. stört mig på de i dagar nu , bara jag ?help? kunde inte gå via länkar här heller 😣

  Svara

  Ang kollaget…. Vad hände med fleur?

  Svara

  Nyfiken på vad hästen kostar

  Svara

   Tror att hon oavsett överskattar värdet men gissar att den är prissatt minst till en halv mille. Är dock tveksam till intresset från toppryttare.

   Svara

    Det är väl därför larissa inte har blivit såld tidigare, för dyr .

    Svara

   Jag gissar någonstans under miljonen. Hon verkar verkligen inte lättriden och ingen ”tjejhäst”, samt har en jäkligt speciell hoppteknik. Nellie hade ju henne hos Hannes under en rätt lång tid, och nu ska Olav rida henne.
   Men hon kan hoppa hus (enstaka hinder) och är ett sto, så minst 500′ tror jag. Tror aldrig att hon kommer gå stabilt i 150-klasser annat än möjligen med proffsryttare.

   Svara

    Sant, man kan säkert ta föl på henne men hennes hoppteknik gör henne långsam och ökar skaderisken

    Svara

     Ja, nu är hon förvisso bara 10 men det är konstigt att hon inte varit sönder mer. Alldeles för spänt, mycket sprattel och överhoppning. Har aldrig förstått dom som tror att det är en häst för absoluta toppen, bara för att hon hoppar spektakulärt.

     Svara

    Blir säkert en rik pappa som köper till ungdom och hon är till salu igen inom ett år.

    Svara

  Vad är grejen med Nellies ”kolla nu åker jag bil” hela tiden på insta? Och varför lägger hon dessutom ut något så vårdslöst och korkat som att föraren sitter och håller på med mobilen när han (?) kör? Är mobilförbudet inte allmänt känt vid det här laget, och om det inte är, borde man själv inte fatta det olämpliga i att inte fokusera på körningen? Suck. Så många frågor, så få svar.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.