Alexandra ”Kissie” Nilsson hyllas för abortinlägg

Sen vill jag också säga det till er fega män där ute, usch. Att ni kan uppmärksamma terrordåd och när notre dame brinner. Men när kvinnor riskerar att förlora sina rättigheter, ja då håller ni käften som riktiga fegisar. För detta rör alla kvinnor, detta äventyrar våra liv. Våra framtid. Era döttrars liv. Den enda mannen jag har sett som har delat något om det här är min fantastiska sambo. Jag har tur som lever med honom, för jag hade blivit så ledsen om jag behövde leva med en man som inte insåg faran i detta. När Andreas delade en artikel om detta påminde det mig också om hur många fega män jag har i min närhet. Ni är förfan födda från en kvinna, ni kan inte leva utan oss. Visa lite respekt. Usch! //Alexandra ”Kissie” Nilsson

Ja, var är alla män?
Citaten här ovan är förresten anledning nog för att abortera samtliga som uttalat dem.
Skit i gränserna – ibland får man tulla på principerna.
Clayton William – 87 bast.
Helt okej att abortera tycker jag!

 

201 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Heja Alexandra! Och skit på alla jävla män och kvinnor som tror att de har rätt att bestämma över andra kvinnors kroppar!!!

    Tyvärr är min uppfattning att en stor andel män bara bryr sig om kvinnors rättigheter i följande situationer:

    *Mellanöstern-män och muslimer bör inte komma till Sverige för de förtrycker kvinnor. Så kan vi inte ha det här i jämställda Sverige där kvinnor respekteras.

    *Invandrare och muslimer våldtar svenska eller andra västerländska kvinnor.

    *Hedersvåld-och mord från invandrare.

    Då kan de speak up, annars är de tysta som musen.

      I just Alabama var det (tyvärr) en övervägande majoritet av kvinnor som var för den här skärpningen av lagen och utgången blev då såhär. Det handlar om att luta sig mot bibeln, koranen eller andra ”heliga” skrifter så slipper man tänka själv. An easy mind gets an easy life

        Tycker att all typ av religion borde vara strikt förbjuden att blanda in i politik. Föråldrad, förtryckande, skriven av män för en evighet sen och följs fortfarande slaviskt av majoriteten av människorna i världen. Varför? Bland annat för att Barack Obama avslutar sina tal med ”God bless America” och att ett av Sveriges ledande partier heter ”Kristdemokraterna”. Religionsfrihet är viktigt men det ska ha absolut 0 att göra med politik och politiska ideologier, det får snarare motsatt effekt. Religion handlar om kontroll och förtryck, blandar man in det i politiken slutar det alltid med landets expresståg några 100 år tillbaka i tiden.

    Älskar Kissies engagemang i såna här frågor. Vissa kan säga hon inte är trovärdig och prata om redigerade bilder mm, men märks att hon verkligen brinner för vissa frågor, att hon faktiskt vill göra nåt.

    Sen, ska inte kvinnorna från det förra inlägget om abortlagen komma in och visa att de står bakom dessa gubbar också?? Detta verkar väl ”mysigt” va?

      X-akt.
      Om dessa citat är autentiska (vilket jag är övertygad om då jag anser USA vara ett U-land i vissa avseenden) borde vissa antiabort människor fundera ett varv till.

      Vad ligger för fakta bakom vissas uppfattning. Jo, BIBELN, en sagobok.

      Vill vi kliva tillbaka flera århundraden in the name of god och sabba all framgång?

      Är så upprörd nu så bara svamlar…?

        PRECIS, är det konstigt att man (jag) tycker vissa (många) troende är fullkomliga nutbags? Men visst, håll krampaktigt fast om er tro på gud den allsmäktige/allah osv och att ”det var bättre förr”. När kvinnor brann på bål och inte var värda mer än smuts i skon. Vi är snart där igen.

        Men varför är folk ens förvånade??
        USA har tagit steg efter steg bakåt de senaste 20 åren.
        Alabama blir överfullt av utvecklingsstörda Walmart-Targaryens, än sen då??!
        Ju snabbare utför stupet desto snabbare löser sig problemen av sig själva…

          Ja och liksom, Trump vann valet. Inget förvånar mig efter det.

      Man kan vara kritisk till abort på ett moraliskt och filosofiskt plan utan att stå bakom dessa äckelmän. Att se ett människovärde på en ofödd människa är inte likhetstecken till att förespråka våldtäkter. Herregud att man ens kan jämföra det?! Och klumpa ihop alla pro-lifers till någon fanatisk äcklig bibelbältesmix. Jag avskyr idéen om abort, det gör mig inte till en religiös fanatiker, till en kvinnohatare eller whatever ni försöker måla upp oss till. Det gör mig till en person som inte baserar människovärdet på dess efterfråga, utveckling eller storlek. Det gör mig till en person som inte tycker konsekvenslöst sex är värt priset på ofödda barn. Tack och hej.

        Du kan inte haft bra sex i ditt liv ?

          Ja det måste vara synd om mig som inte haft så bra sex att jag varit villig att ta ett liv för det. Shit. Hjälp mig, vart vänder jag mig? Känner nog att jag behöver omvända mig genom att ha så bra sex! Tips????

            Då är du väl för obligatorisk manlig sterilisering? Absolut säkraste vägen till noll oönskade graviditeter. Frys ett par laddningar sperma till användning när barn är önskat och så klippklipp!

              Som liberterian är jag lite emot det här med att någon annan bestämmer över någon annans kropp (foster är sina egna individer INTE kvinnans kropp och är en konsekvens av förhoppningsvis en kvinnas val). Men nu när vi ändå lever i en socialsitisk stat, sure why not. Hellre det än döda barn.

                Köper att du inte stödjer abort och då är det väl skitfint att du aldrig kommer behöva genomgå en om du inte vill, men vem är du att sitta och tycka och tänka om andras val? Tror du helt ärligt att någon någonsin VILL genomgå en abort, eller kan det vara så att de helt enkelt måste för att livet kräver det just där och då?

                Anser att en abort innan det blivit till ett riktigt barn är avsevärt mycket bättre än att sätta ett oönskat liv till världen, som man dessutom kanske inte ens är kapabel till att ta hand om.

                  Nej jag tror långtifrån alla tycker det är helt problemfritt (och det är en gåta hur somliga kan göra flertalet under sin livstid) men för mig är det redan ett barn, inte en cellklump som potentiellt kan bli ett barn.

                  Jag skiter väl i hur folk lever, jag tycker bara simpelt att man inte ska döda, skada, ta och förstöra någons egendom. För mig infaller abort där. Lika mycket min ensak som övriga mord. Jag gråter inte en skvätt varje gång jag läser att någon blivit mördad, men det är ju fortfarande fel, även om det inte rör mig personligen.

                    Så det är bättre att kvinnor som inte kan eller har möjlighet att ta hand om barn sätter oönskade barn till världen? En abort är aldrig ett lätt val och det är ett helvete för kroppen att gå igenom, och många gånger har inte ens kvinnan bidragit till att det blev så (allt från våldtäkt och övergrepp till idioter som tar av kondomen mitt i…). Varför är ett liv värt mer innan det har realiserats? Varför är det värt mer än kvinnornas liv? Det här gör mig så vansinnigt förbannad och att det finns kvinnor som tänker som du gör mig ledsen för var vår medmänsklighet har tagit vägen. Fakta – aborter försvinner inte bara för att de kriminaliseras, de blir bara farligare för kvinnorna. Så länge det finns röviga män kommer det finnas ett absolut behov av möjlighet till abort.

                    Jag avskyr barn och vill troligtvis aldrig ha barn. Får jag inte ha sex alls då enligt dig? Eftersom risken finns att jag blir gravid som 20-åring trots kondom? Jag kanske vill ha barn när jag är 35, det vet jag inte än, så sterilisering känns inte så lägligt… förklara gärna för mig hur jag ska ha sex, kära Livsguru.

                Men är det inte att bestämma över någons kropp att förbjuda denne att utföra ett ingrepp på sin egen kropp. En abort sätter ju i princip bara igång förlossningen och eftersom embryot/fostret/barnet inte kan överleva utan att parasitera på en upphör det livet. Har människor verkligen rätt att leva på bekostnad av andra?

                Välkommen att då plocka ur denna individ och låt den klara sig utan min livmoder 🙂

                Hej Julia. Abort är inte tillåtet efter antalet veckor där fostret klarar sig utanför kvinnans kropp, då räknas fostret som ett barn och får inte ”mördas” som du uttrycker dig. Innan fostret däremot kan överleva utanför kvinnans kropp räknas det 100% som kvinnans kropp och den ska man få ha 100% ensam kontroll över, ingen lag eller man ska få bestämma över den.

            Det är stor skillnad på att själv inte vilja göra något och att förbjuda alla andra att göra det.

              Ja fast nu handlar det inte om att låta bli att äta lakrits för att jag avskyr det, utan om rätten till sitt liv.

                Men skojar du eller, syftar du allvarligt på barnen när du skriver ”om rätten till sitt liv”?

                  Uppenbarligen, ja, ändå förvånad över att du är förvånad över att det finns personer med det synsättet? Jag är mer förvånad över att det finns så många som inte har det synsättet, but hey.

                    Att det 2019 fortfarande sitter dårar hemma på kammaren och gråter en skvätt över alla små embryon som inte blir bebisar för att kondomen sprack… Er tid är snart ute, Alabama var snarare en vinst för oss andra då hela rörelsen mobiliseras tack vare idioterna. Du är medveten om att många pro-lifers (hahahha namnet) också förespråkar våldtäkt? Ni är så MYSIGA, hoppas din dotter gör massa aborter varje gång hon inte vill bli mamma

                      Vad glad att dårar som mig främjar ditt cause då, liksom, grattis?

                      Du är helt jävla sjuk i huvudet om du tror att jag förespråkar våldtäkt för att jag tycker det är etiskt fel att döda ofödda. Vider är vad du är.

                *det du anser vara ett liv

                Läs vad Anonym 17:07 skrivit ovan Julia. Vad säger du om det?

            Men du äter säkert kött. Om vi nu pratar om LIV och dess värde. Skenheligt.

          Så otroligt korkat och lågt svar, skäms.

        ALLA är väl för en nollvision om oönskade graviditeter, alltså alla! Men det uppnår vi genom sexualkunskap, preventivmedel och jämställdhet! INTE genom att förbjuda aborter. Och ingen är för att abortera livsdugliga foster – därav har vi redan en gräns för abort.

        Måste också fråga, är du emot IVF-kliniker? Om nu livet uppstår sekunden ett ägg blir befruktat av en spermie?

          Nja, det är inte så att man är emot det men det är inget samhället jobbar för speciellt effektivt, speciellt inte nollvision för aborter. När samhället lyfter upp kvinnor som outar sina aborter som modiga hjältar och likställer en abort med ett tandläkarbesök försöker man inte i mitt tycke att arbeta mot ofrivilliga graviditeter, snarare arbeta mot ofrivilliga födslar. Få bort skammen kring abort, det är vad vi jobbar med idag. I Sverige finns noll verksamhet för nationella adoptioner, exempelvis, bara det är ett exempel på hur pro abort Sverige är.

          Jag tänker att livet börjar någonstans mellan befruktning tills att det fäster, är inte emot IVF-kliniker i sig och assisterad befruktning men är emot att man ska skapa massa embryon i onödan.

            Hur vill du att samhället ska jobba mot oönskade graviditeter?

              Tja, jag har inte alla svar men några tillvägagångssätt skulle kunna vara:

              – Göra det möjligt att adoptera i Sverige
              – Stödja utsatta mammor i deras blivande mammaroll genom t ex ekonomisk hjälp och samtalsgrupper
              – Obligatoriskt kuratorsamtal innan abort
              – Se ultraljudsbilden när man fastställer en graviditet
              – Bekosta sin egna abort
              – Samvetsfrihet
              – Att ha ståndpunkten utåt att man tar ett liv vid abort, att fostret är en levande individ, en liten människam inte bagatellisera fostret som en värdelös cellklump
              – Sluta romantisera abort och likställa det med kvinnors rättigheter

              Sen tror jag helt ärligt att det är skevt att säga att ”alla” 35 000 barn som aborteras idag skulle vara oönskade/oälskade. Kan ge mitt huvud på att en majoritet av aborter är av bekvämlighetskäl, t ex aborteras barn för att de kommer för tätt inpå föregående syskon, att man som mamma är lite för ung för samhällets norm, att man vill åka på den där inplanerade resan som inte passar om man är gravid… etc etc.

                Och där kom klassföraktet!

                  Wow you got me good. Springer och konverterar till pro choice-kören nu.

                    Du är ju riktigt sjuk som anser att vi ROMANTISERAR aborter. Enda anledningen att det ens kommer på tal och att kvinnor känner sig tvingade att dela sina aborthistorier är ju för att människor som DU och Alabama-slusken sitter och skriker för full hals att rättigheten ska tas bort? Låt oss som vill nyttja den behålla den så behöver vi inte prata mer sen. Tro mig, vi har nog ändå inget gemensamt på en vinmiddag.

                Va? Sluta tjej-gissa din tönt. Tror du på allvar att kvinns gör abort för att det inte passar med en bokad resa? Jag är så nöjd med min abort, ett bra beslut för mig och min familj. Jag var 45 år och hade redan 3 barn, yngsta var 12. Jag hade hälsoproblem – enligt dig skulle jag då ha ett barn till på grund av kondomtrassel? Eller förklara för barnen att jag tänker adoptera bort deras syskon? Jag har ingen ånger alls för den lilla cellklump jag blödde ut.

                Alltså fy fan. Jag tycker verkligen synd om dig.
                Så otroligt egoistisk och trångsynt.
                Tänk så många vars liv kan förstöras helt, bara för att fanatiker som dig själv tycker att det är bättre att barn föds i misär, att den gravida riskerar sitt liv, fler barn i fattigdom osv, bara de inte gör abort.
                Verkligheten är inte att oönskade barn alltid kommer tillrätta i livet. Genom att tvinga kvinnor att bekosta sin abort gör att de allra mest utsatta i samhället inte kommer att ha råd, de kommer föda barnet – sen då? Ska barnet leva med sin hemlösa mamma? Eller ska barnet tas från modern direkt efter födseln? Eller lever du kanske i en låtsasvärld där alla barn föds in i stabila familjer, med tillräcklig inkomst, tak över huvudet och ingen sjukdom- eller missbruksproblematik ligger? Du och såna som du äcklar mig nått enormt, men jag hoppas att du kan få hjälp. Du behöver det.

                  Tack för omtanken, var söker jag hjälp?

                  Jag tycker nog ändå att hellre leva än att inte leva. Faktiskt. Misär (hardly något som skulle ens drabba en bråkdel av alla 35 000 aborter i Sverige) är inte lika permanent som död. Att födas in i en stabil mysfamilj är heller ingen garanti för ett perfekt liv.

                  Jag fattar att livet inte är lätt och rättvist etc etc, men va fan, måste jag ha svar på alla lösningar för att jag förespråkar att ofödda har rätten till sitt liv? Tror du inte jag parallellt kan tycka synd om kvinnor i sådan situation (har t o m varit där själv)? Det är en åsikt! Jag tycker du är lika äcklig som tar så lättvindigt på liv. Liksom. Vart vill du komma?

                  Vem är DU att säga att deras liv inte är värt att leva?

                    Skojar du? Tror du att det är bättre för ett barn att födas med ex heroinberoende, med permanenta skador efter moderns missbruk, sova under en bro och vara oönskad och oälskad?
                    Nej, att födas in i en mysfamilj ger inga garantier men du kan fan inte sitta och låtsas som att de inte har bättre förutsättningar att klara sig.
                    Det är otroligt korkat att ens göra den jämförelsen.
                    Ärligt talat skiter jag fullständig fall du varit i en sån situation, det ger inte dig rätten att tvinga kvinnor att riskera sitt liv och sin hälsa för att du inte gillar abort.
                    Jag tar heller inte lättvindigt på liv, det är därför jag är för abort. Kvinnor ska inte behöva dö, barn som är oälskade och oönskade ska inte slås ihjäl efter födelsen.
                    Jag är för liv. Du är för tvång, misär och död. Det är sjuka tankar.

                    Vi kan väl säga som det är rakt ut: aborter är vanligare bland vita kvinnor än övriga och ni fanatiker har blivit uppskrämda av församlingen att ”den vita rasen” är utdöende, och er lösning på detta är att förbjuda aborter så att fler vita barn kommer till världen. Ingen vågar säga det men det är ju så många av er freaks tänker. Skulle snarare jobba för att muslimska kvinnor tex får rätten till sin kropp och till preventivmedel och aborter då INGEN I HELA VÄRLDEN ska tvingas bli mamma mot sin vilja!!!!! Att bli mamma är ett livsförändrande heltidsjobb inte alla kvinnor är redo för eller en vill, så var bara tyst och ta dina sjuka åsikter till bikten istället.

                Du har inte barn själv gissar jag? Har du själv varit gravid? Jag är själv mamma och jag har väldigt svårt att tro att det är många procent som gör abort så lättvindigt.. De kvinnor jag känner som gjort det har haft det svårt, innan beslutet och efter, lång tid efter.
                Men, det är hennes val, alltid hennes val.

                  Jo, ett oplanerat och ett planerat nytillskott. Din poäng? Jag tycker snarare livet efter barn bara gjorde mig säkrare i vad man ”tar bort” som det så fint kallas.

                    Och alla ägg du någonsin ätit skulle ha blivit en kyckling.. gråt inte för hårt, nu!

                    Heja dig! Vi är fler som tycker som du.

                      Julia alltså

                      Tack, känns lite skönt när resten vill se en brinna haha <3

                Det här är inte konstruktivt men jag föraktar dig för dina åsikter. Det du skriver gör mig äcklad på samma sätt som när man läser om nazism. Du förstår det uppenbarligen inte själv men jag betraktar dina åsikter är ett direkt hot mot mig som ung kvinna, därför rinner det över och jag skriver i affekt.

                Innan du eller någon annan påpekar något, jag skyddar mig med både p-plåster och kondom/avbrutet samlag för jag vill verkligen inte bli gravid och jag vill inte göra abort. Ändå finns risken att jag kan bli gravid och om det skulle hända är jag otroligt tacksam över att mitt val att ta bort fostret accepteras utan att samhället lägger sig i det beslutet. Skulle den rättigheten tas ifrån mig så skulle jag sluta ha sex, det skulle inte vara värt risken.

                  Bufuckinghu, lite som Alyssa Milano som sexstrejkar? Kinda solves the problem

                    Jag ”buhuar” ju hellre över mitt eget liv än massa oönskade ofödda ungar

              *svara mot nollvision för abort. inte graviditeter, det kommer man aldrig undan.

        Jag håller med dig i sak, jag har personligen väldigt svårt att försvara abort på ett filosofiskt plan. Men jag kan inte heller försvara köttätande, vår extrema kapitalism som utnyttjar människor i underläge utan att ge dem möjlighet att bryta sig loss, patriarkatet, &c., men politikerna som förbjuder abort bryr sig inte om moralen i dessa företeelser, utan de väljer att vara ”moralens väktare” när det är kvinnor som får ta smällen av det, det är hyckleri tycker jag. Om man ska leka Messias så får man åtminstone göra det fullt ut, inte välja de sakerna som man vet bara kommer att straffa det andra könet.

        Dessutom så finns det ju väldigt många praktiska konsekvenser av att göra abort lagligt, så som att brottssiffrorna minskar, kvinnlig frigörelse, &c. Se Levitt 2001 t.ex.

          Du vet ingenting om vilka andra strider jag tar och andra saker jag gör. Nu diskuterar jag abort eftersom det plötsligt blivit ett aktuellt ämne (och jag ångrar mig varje gång för det är den största synden som svensk och helvete vad personligt påhoppad man blir). Ska jag behöva rabbla upp världens alla orättvisor och vad som är helt vrickat idag för att legitimera att jag tycker som jag gör om abort? Ställer du de kraven på alla andra som har en åsikt om etiska dilemman?

        Alltså det hela handlar väl om när man anser att spermier och ägg blir till en människa. Anser man att det är innan befruktningen – då har man stora problem.
        Anser man att det är vid befruktningen – då är man antagligen kritisk till abort
        Anser man att det är närmar födseln – då är tidiga aborter ungefär samma sak som att runka eller ha mens
        Är man riktigt hardcore så förespråkar man abort efter födsel som dom sysslade med förr i tiden hehe

        Problem solved

        Som kvinna är jag oändligt glad över att inte behöva bli förälder bara för att pessaren gled på sniskan, å andra sidan skulle jag nog knappt våga ha sex ifall möjligheten till abort inte fanns.. inte vaginalt iallafall

        Står du bakom lagen så står du ju bakom våldtäkt och incest då det är en del av lagen.

    ?

    Clayton har väl knappt hörbara hjärtslag så då är det ok!

      Hahaha! ???

    Blir så himla frustrerad över folk som vill gå bakåt i tiden och inte förstår. Bor i USA men som tur är i Kalifornien, men man känner sig ändå hjälplös bland sådan här idioti… Vad kan vi göra?

      Bor du i USA finns det massor av sätt att engagera sig. Det finns bland annat ett antal organisationer (tex Yellowhammer i Alabama) du kan donera till om du har den möjligheten.

    förstår inte folk att det här inte handlar om feminism / män ska inte bestämma över kvinnors kroppar

    den som finansierade lagen /lobbyingen var en kvinna

    det här handlar om djupt kristna/religiösa värderingar i staden

      Religion har väl i allra högsta grad med feminism och män/makthavare som vill bestämma över kvinnors kroppar (och folks liv) att göra?

      Fast vad är det som säger att det inte kan handla om båda?

      Ja, det är religös bakgrund till besluten men det tar inte bort det faktum att det är just kvinnliga rättigheter som misshandlas och män över hela världen håller käften och har helt plötsligt ingen åsikt när de vanligtvis har åsikter om allt?

      Spelar ingen roll. Inte ens Gud himself (om han hade funnits) skulle ha rätt att bestämma över en kvinnas kropp.

        Lite sidospår men läste precis om Lilith i bibeln som var Adams första fru. Dock vägrade hon låta sig styras av varken Adam eller Gud så hon blev såklart sedd som ondskan personifierad. Sen kom Eva istället som var lättare att handskas med men sen åt hon ju av det där äpplet och sabbade allt för mänskligheten.
        Vad jag vill komma till är att det är inte jättekonstigt att människor som tror på och lever efter bibeln inte riktigt behärskar feminism. Kvinnor har liksom från första stund blivit svartmålade.

          Jag satt här och bah ”var har jag hört detta om Lillith förut, det är så bekant!”

          Svar: Sabrina på Netflix

          Var i bibeln står det allt det där om Lilit? Gamla testamentet?

      Var det inte så att hon inte hade något val pga hur många som röstat för. Hon hade inte kunnat stoppa det

        Klart hon kunde. Hon är den absolut sista beslutstagaren och det stod ju att det var hennes godkännande som avgjorde…may she burn in h@ll. Kvinnor som fäller kvinnor är de äckligaste kreaturen på vår jord.

      Inte att glömma att kontroll över reproduktion också är något som nationalister använder sig mycket av. (Och kommunister). Ett sätt att göra egna ”laget” större. Kolla bara på Östeuropa nu

        Och sverigedemokraterna ???

          Vadå Sverigedemokraterna?

            Dom är ju socialnationalister, och dom är också (tillsammans med Kristdemokraterna?) det enda parti som tagit upp den sedan länge begravda frågan om att förkorta fönstret för abort.

            Just saying.

              Förkorta ja, inte förbjuda. Skärp till dig och håll dig till fakta.

                Sa jag förbjuda eller? Jag sa ”kontrollera reproduktion” och där ingår det att minska möjligheterna till abort.
                Skärp dig och lär dig läsa svenska.

                  Hej rasist ??

                    Alltså förlåt men det är omöjligt att hålla koll på er om alla heter ”anonym”. Går ju inte att följa med i diskussionen?

              Nationalsocialister kanske…

                Tack! Nu kanske bilderna av minglande nazister kan försvinna från mitt huvud. Socialnationalister vill jag inte ha!
                ?

    Det är absurt, verklighetsfrånvänt och så många steg i fel riktning, går vi bakåt i utvecklingen? Har vi inte kommit nån vart alls?
    Straffet för våldtäktsmän: kapa k*ken på dom. Sen får de göra det bästa av situationen. Det syns ju inte utåt om de saknar något i byxorna? Men de kommer få leva med konsekvensen resten av sina liv. Precis som sina offer de ansåg sig ha rätten att våldta.

    Kvinnor som är abortmotståndare och hjälper dessa vider till makten fattar ju samtidigt inte att dessa män ger blanka fan i om du blir våldtagen mm. De skiter fullständigt i dig som kvinna och kommer inte göra något för att förbättra din sits

    Undrar sa flundran om Clayton W hade sagt samma sak efter att själv ha blivit våldtagen där solen inte skiner 🙂

    Får väl hoppas att Clayton och Rick blir våldtagna (av en man då) så får vi se om de ”slappnar av och njuter” samt ”gör det bästa av det”. ??‍♀️

      Sedan kan de åka till akuten och bli rengjorda ordentligt.

    VIKTIGT att komma ihåg att det mesta vi får till oss i informationsväg är vinklat. Större delen av kvinnorna som deltog i denna omröstning röstade även dem för abortlagen. De hängs inte ut? (Självklart håller jag med om att aborter ska vara fria och tycker detta är förkastligt) Vill bara uppmärksamma att vi inte alltid bjuds på hela sanningen.

      De som deltog i omröstningen var totalt 35 personer från senaten. 25 män röstade för, 4 män röstade emot, 2 kvinnor röstade emot, 2 män röstade inte alls/närvarade inte, 2 kvinnor röstade inte alls/närvarade inte.

      VIKTIGT att komma ihåg att inte sprida dynga och felaktig information.

      Grundproblemet är inte könet på individerna som röstade utan att lagen är direkt skadlig för många kvinnor

    Ej men Kissie har jo bare kopieret hvad hun har lært på instagram. Hun kan jo ikke tænke en selvstændig tanke selv. Hendes reaktion med at blive arg er den eneste reaktion hun kan mønstre… så køber hun billigt plastik-lort som er håndlavet af børn i Bangladesh med den anden hånd…

      Haha ja Sophie Turner la ut precis samma bild på Instagram precis innan…

    Anser man att livet börjar vid befruktningen så är abort mord. Hellre våldtagen än mördad. Hellre oönskad än död.

      Ja tror man det så förstår jag att man är abortmotståndare. Undrar bara hur du ställer dig till spermier och ägg som dör innan befruktning? Och om du äter kött?

      Förr i tiden dödade man ju spädbarn man inte kunde ta hand om. Väldig sen abort så att säga. Känns typ rimligare än att förbjuda abort faktiskt. Barnen led antagligen mindre än om dom fått leva..
      Livet kanske inte är så 100000% heligt trots allt.

      Är du en sån person som skänker en massa pengar till organisationer/barnhem? Är du en sån person som spenderar mycket tid och volontärarbetar åt dessa organistioner eller på barnhem? Är du en sån person som själv har adopterat en eller flera barn till din familj? Eller är du en sån person som agerar jourhem/fosterfamilj till fosterbarn?

      Om inte – knip ditt lilla pie hole. Pro life my ass.

        Är du en sån person som tycker man kan avrätta bidragstagare? Är du en sån som tycker man kan avliva hemlösa? Inte? Är du en sån person som ger husrum till nämnda? No?

        Om inte – knip ditt lilla pie hole.

        Pro life betyder inte att ”jag ska personligen ha en lösning till alla problem annars är min åsikt inte valid”.

          Fast jo det gör det ju i och med att du är emot den enda lösningen på alla ovan nämnda problem som misär, fattigdom, hälsoproblem, trauma, oönskad och oälskad osv. – Abort.
          Eftersom du anser att kvinnor ska tvingas föda fram dessa oönskade barn, då är det väl också rimligt att du har en lösning på alla problem som det kommer att medföra också.
          Jag menar, var du inte Pro Life?

      Fast det är ju ingen människa vid befruktningen, det blir ingen fungerande människa förrän en bra bit in i graviditeten. Det är ett potentiellt liv, ja. Men det kan man ju säga om varenda liten jävla spermie i så fall, därav kanske vi ska förbjuda män att få utlösning om det inte är i syfte att befrukta? Tänk på alla stackars oskyldig liv som bara blev en fläck på lakanet…

      Nä fy fan för att växa upp och vara oönskad och oälskad. Stackars barn! Finns för många som redan gör det. Eller tvingas växa upp i fullständig misär pga fattigdom eller tex missbrukande föräldrar osv.
      Graviditet efter våldtäkt eller incest ska vi inte ens prata om ❌

        Jag är ett sådant barn (numera snart 40-årig kvinna). Jag var ett misstag, och det har jag känt och fått utryckt hela mitt liv, oönskad och oälskad. Min mamma har aldrig kramat, visat någon kärlek eller närhet till mig (hon var kapabel till att visa kärlek till andras barn men aldrig mig), min far har jag brutit med pga missbruk. De spår de/det har satt psykiskt är otroligt svåröverkomliga, och sätter käppar i hjulet på många vis i min psykiska och psykosociala förmåga.
        Skulle aldrig vilja ge det vidare till ett barn, för även om uppväxten är dräglig (mat, vatten, tak över huvudet) har man så mycket hjärnspöken som väsnas oavsett vad man tar sig till.

          ❤️

          Får jag bara fråga varför du sagt upp kontakten med din pappa och inte din mamma..? Min pappa är själv delvis alkoholmissbrukare, men hade jag haft en mamma som gör sådär och som uttryckt och visat hur oönskad och oälskad jag var så hade det varit den personen jag skulle sållat bort.
          Jag frågar mest av ren nyfikenhet.

            För att jag någonstans önskar, dum och gammal som jag trots allt är, att hon ska älska och vara stolt över mig. Hon må vara empatilös, jag har inte hjärta att överge henne trots allt.

              Förstår dig helt. Är tyvärr i samma sits ❤️ Sjukt att man känner så starkt hopp om nåt så hopplöst. Satte dock stopp igår till mamma och sa att vi måste ta en paus. Jag orkar helt enkelt inte mer. Är 30 och har fått klara mig själv oavsett vad det handlat om.

              Började gråta av denna kommentar.

            Min far var dessutom en fara för min och min familjs liv, det fanns liksom inte en tvekan efter att han gjort vissa saker som satte oss i direkt livsfara att bryta helt.

      Men pm du värnar så om liv så borde man värna om allt liv! En gris har samma medvetandegöra som en 4 åring.

    Nu kokar korven! Kom och ät om 10.

      Men gud! Trodde jag smsade maken. Nu är man bra trött och förvirrad.

        Jag DÖR! Årets kommentar 😀 😀 😀

      Men va gott, jag kommer!

      Kokt korv?! Nejnej, ska vara stekt eller grillad!

      Åh älskar din kommentar. Ler stort.
      Tips, låt korven endast sjuda så går den inte sönder. Kram

        Korv och mos – så gott! Fast numera äter jag bara vegetariska korvar.

          Vilka veganska korvar är goda? Vill ha tips. Har testat anammas och hälsans kök men de gillade jag inte

            Pärsons eller vad det där märket heter, som har vanlig skinka osv, har korv som är ovo-veg som är goda. Även ”middagskorv” som smakar och ser ut som falukorv.

              Tack för tips!

            Sorunda korvfabrik har goda veganska korvar! Har svårt för andra märken!

      ???

      Dagens bästa kommentar ??

    Alltså kan dessa citat verkligen stämma?
    För absurda uttalanden för att ens ta på allvar.
    Men om dom stämmer så är ju dessa män och kvinnor ett bevis på att vissa människor borde ha aborterats bort.

      Dem stämmer tyvärr. Googla, finns nån sida som tar upp dessa citaten och deras sammanhang.

        Snopes.com – tyvärr helt sanna citat! ?

    På BBC World Service (radio) talade de om ett foto på dem som fattat beslutet i Alabama. Samtliga var män.

    Hajens senaste starterpack på instagram är lite hur jag tänker att bloggbevakningsläsaren är!!!

      Nä, här fick du inga poäng iallafall. Skulle vara Ipren då, det händer?

    Kissie förstår inte vad feminism är, hon använder begreppet när hon tror hon kan tjäna på det, annars bryr hon sig inte. Jämför tidningarna med avklädda kvinnor som var sååå hemska och skadliga för barn och hennes hundratals offentligt publicerade bilder på sig själv utan kläder i minst lika sexiga positurer.
    Debatten runt abortlagen handlar inte om man vs kvinna, den handlar om etik, religion och djupt konservativa kristnas syn på när livet börjar. Alabama är ärkekonservativt, det har det alltid varit. Det är jättemånga kvinnor bland pro-life lobbyn! Jag skulle faktisk tro att de mest inbitna motståndarna är just kvinnor. Även här i Skandinavien syns det i tidningars kommentarsfält och på sociala medier att många kvinnor anser att abort är mord. I takt med att vi kan rädda allt fler prematura barn blir gränsen för abort och vad som är ett foster vs barn bara svårare och svårare att dra. Kissie har väl gjort en väldigt sen abort själv om jag minns rätt och har därför en klar bias i frågan. För att kunna leva med att hennes beslut var rätt så måste hon fortsätta hävda att det bara är en cellklump och inget barn. Men riktigt så enkelt är det inte, redan efter 16 dagar finns det ett hjärta som slår. I Sverige har vi fri abort helt fram till vecka 18. Då är fostret 20 cm långt och ser ut som en bebis. Jag är inte för att ändra lagstiftningen eftersom jag tror att fostret mår bättre av att dödas än att få födas och leva med en mamma som inte önskar det och som inte alls är kapabel att ta hand om ett barn. Men frågan är mycket mycket större och svårare än vare sig kvinnan har rätt till att bestämma över sin kropp eller ej och jag kan förstå varför de som är djupt troende ser abort som mord. Även om jag inte håller med dem.

    https://www.1177.se/Dalarna/barn–gravid/graviditet/graviditeten-vecka-for-vecka/graviditetskalendern/gravid-i-vecka-18/

      Alltså Erik. Jag orkar inte bemöta bad du säger om abort för det är en så stor diskussion med många sidospår.

      Men feminism, det är liksom ett ganska flytande begrepp. Ingen äger det, och det utvecklas ständigt av alla som bär det liksom. Lite som ett språk.
      Så gå inte runt och säg att någon inte är feminism som utger sig för att vara det. Den personen kanske inte har kommit så långt i sin analys av saker och ting, eller så har den gjort det och kommit till andra slutsatser än dig.
      Sedan att kritisera saker en person gör och påpeka att det knappast verkar för feminism – ja varsågod’

      Det är absolut en etisk fråga som inte är helt lätt att reda i. Men abortmotståndare erkänner inte att kvinnor har några rättigheter eller kroppslig autonomi. De är emot abort även om graviditeten innebär en uppenbar risk för moderns liv och hälsa, tex om kvinnan blir sjuk i cancer och behöver genomföra en abort för att kunna ta emot behandling. Bara det säger allt, att det egentligen inte handlar om att värna liv utan om något helt annat.

        Du kan inte klumpa ihop alla pro-lifers som en homogen (korkad och religiös) grupp. Jag är en sådan som säger nej till alla typer av aborter förutom om mammans liv är i fara, men då är syftet att rädda henne, inte att döda ett barn, utan mamman skulle ändå inte barnet kunna överleva… Självklart går mammans liv först. Men mammans liv är inte att festa 2 år till eller en backpacker resa i Thailand.

        Hursomhelst. Jag har varit aktivt pro-life i över 15 år nu, sedan jag förstod konceptet som tonåring. På sistone skulle jag dock kunna acceptera att ja, det kommer tyvärr nog förbli lagligt här. Och jag är inte så naiv att jag inte tror det skulle ske några aborter om det blev olagligt. Jag är inte ens säker på att jag hade velat ”straffa” kvinnor som genomgår aborter, trots att jag tycker en abort är 100% fel, kan jag ändå känna sympati för en ofrivilligt gravid kvinna som har panik.

        Men ett steg i rätt riktning hade varit att låta folk bekosta sina aborter själva (oj vad dagen-efter-piller hade blivit poppis) och att samhället haft en klar nollvision för aborter och att vi jobbade mycket mer preventivt och försökte utöka adoption i Sverige (så stor vinst för så många som inte kan få barn dessutom). Jag tycker det är så sorgligt att man inte ens kan kritisera aborter utan att ses som en kvinnohatare. Man kan inte ens ta frågan i tång. Ingen vågar ifrågasätta att Sverige har högst abortstatistik av våra grannländer. Även som pro choice, borde man väl vilja försöka förebygga onödiga medicinska ingrepp eller?

          Fast varför rör det dig vad andra gör så länge du inte drabbas? Varför? Lägg din tid på att förebygga oönskade graviditeter och ge f×n i att lägga dig vad vi andra gör.

            Det rör mig lika mycket som andra typer av mord. Rör inte mig personligen, men tycker inte det är ok att hugga en hemlös bara för att ingen älskar honom? Basic human rights – rätten till sitt liv.

              Tycker du även att personer som har rökt ska få bekosta ev behandling mot lungcancer? Att personer som utövar extremsporter ska få betala för behandling av brutna ben?

          Fast att bekosta abort själv hade inneburit att fler barn skulle födas in i fattigdom och konsekvenserna av det tror jag inte är positiva, vare sig för samhället eller individen.

          Fast alltså….. har du varit ofrivilligt gravid själv och genomgått abort? Känner du någon som gjort det?

          Det gör FÖR I HELVETE ONT om man gör det med piller, alltså på mig räckte inte ens deras högsta dos morfin. Begärde ut journalerna och läste i efterhand.
          Många blöder också störtfloder av medicinska aborter.
          Sedan har vi den kirurgiska, då måste man sövas och in på operation. Ganska skrämmande för dom flesta människor. Ingenting någon tar lättvindigt på!!!!!!
          Straff finns redan.

          Och att inte få ett oönskat barn handlar inte om att få festa två år till eller åka till Thailand…. där har vi din kvinnosyn i ett nötskal. Hora eller Madonna.

            Asså. Bara för att det är smärtsamt och involverar fysisk och psykisk smärta tycker jag inte att det per automatik liksom är ok? Det förändrar ju ingenting, bara att det är två offer i det hela. Om jag rånar någon och det gör ont, gör det det mer ok då?

            Jag har två vänner som ”bekänt” sina aborter till mig i förtroende (de vet inte att jag är pro-life, det är inget man säger högt i Sverige) jag tycker inte de är äckliga människor, en av dem har fortfarande ångest över det eftersom hon idag inte kan få barn, och jag försöker vara ett bra stöd, jag tycker inte de är dåliga människor, men jag tycker de har gjort en dålig sak. Det är inte så att jag låtsas som att jag är perfekt och helt ärligt, i detta samhälle när man får ”you go girl!” när man delar om sin abort är det inte så konstigt att så många genomför en. Det är ju främst det jag kritiserar, abort som fenomen, även om jag kan medge att aborter som görs 6 månader innan bebisverkstaden kickar igång äcklar mig.

            Varför tar ni så illa upp? Alla blir kritiserade hela tiden för sina val i livet, inklusive jag, speciellt här och nu, om ni inte delar min syn, vad är problemet? Jag är ju trots allt, enligt typ alla här, galningen/fanatikern/äckler i minoritet. Vem är det ni försöker övertyga om att det alltid är etiskt försvarbart? Mig eller er själva?

            Jag kan ändå respektera en pro choicare som inte hycklar, som Lady Dahmer exempelvis, som ändå är konsekvent i sitt resonemang, men när man är luddig i det hela bekräftar ni bara att det inte är ett födelsemärke man avlägsnar. Jag vill inte shame:a någon, att folk känner sig shame:ade för att JAG anser att foster har rätt till sina liv är beklagligt.

            Veganer får knappast sån här kritik när de försvarar djurs rätt till liv, varför ska jag få det?

              Oj, då har du inte sett många kommentarsfält där veganer vs köttisar härjar

          Nu är Julia från knutby tillbaka igen.

            Woop woop! Ska börja kalla mig det, tack för inspon.

            /Julia från Stockholm, a ka Knutby-Julia

          Vi som inte kan få egna barn eller har svårt att få egna barn kanske INTE vill adoptera? Personligen, som någon som genomgår Ivf just nu, är det ett uteslutet alternativ.

            Nä men det är ganska långt ifrån att man ska pusha folk att adoptera barn haha, verkligen en ickefråga

            Ok, noterar att du inte vill adoptera ??

              ”Ok noterar att du inte vill abortera”

      Det är en feministisk fråga, hur mycket du än vill förneka det. Det ena utesluter inte det andra.
      Att kvinnor syns som motståndare i debatter på nätet är ju pga männens brist på intresse i frågan. Det rör inte dem så varför bry sig..?

        Nä tror alltså att det är svårt att sätta sig in i frågan för män, om man liksom aldrig riskerar att hamna där själv som ofrivilligt gravid.
        Har en superfin man men han tar också så lätt på det där med graviditet (typ jämför att donera ägg med att föda fram ett barn att adoptera bort)…. och jag tror helt enkelt att det inte går in

    FYFAN. Jag har inga ord. Jag är inget offer men min mamma är och hennes liv förstördes vid 15 års ålder och läsa om människor som kan yttra sig såhär gör mig illamående och så ledsen.

    Det jag inte förstår är hur det kan vara en så himla stor fråga om abort/inte abort? Vill man inte göra abort så GÖR INTE DET!!! Men vill man av olika anledningar göra det, då är det väl någonting som bara drabbar den gravida och ev. partner? Jag tror att det är väldigt få kvinnor som tar lättvindigt på abort, det är ingenting man gör för att det är skoj. Så varför ska någon annan bestämma om det är ok eller inte ok åt de som känner att abort är det bästa valet i situationen? Det är inte dessa gubbar som får ta konsekvenserna för oönskade barn eller att göra olagliga aborter och riskera sin hälsa.

    Det finns liksom så många viktigare frågor att lägga kraft på bland politiker just nu. Världen är i kris. Och så lägger dem energin på en sån här icke-fråga?

      Det är ju för att dom känner att det är mord…. om man mördade 4 åringar på institutioner i sverige hade du nog också reagerat 😉

      /För abort

        inte riktigt samma sak att slakta 4 åringar och förhindra ett liv att bli till va.

          Nä men det är ju det som många abortmotståndare tycker !
          Alltså kan du inte föreställa dig hur det vore att på riktigt tro och tycka att ett foster i typ vecka 1 är ett eget liv?

          Jag tycker också att abortmotståndare är knasiga i bollen, men det är ju ganska lätt att följa deras resonemang OM man tar som sant att livet skapas vid befruktning.

            Egentligen skiter jag i varför dom tycker som dom tycker. För mig handlar det om att det är helt sinnesjukt att andra ska bestämma vad jag har för rättigheter att göra med min kropp. Kan det inte bara räcka med att de som inte vill göra abort låter bli det om det skulle ske en oönskad graviditet? Varför ska alla andra kvinnor berövas rätten till sin egen kropp och framtiden för resten av deras liv på grund dessa?

            Antalet aborter kommer inte minska, det kommer bara ske i det tysta under mycket sämre förhållanden som kan vara rent livshotande för kvinnan.

    Hur kan folk kritisera islam och hur ”de förtrycker och bestämmer över kvinnorna” när kristna människor håller på bestämma över kvinnor på det här sättet?

      Du får nog fundera ett tag till.

        Eller så kan du som funderat klart förklara och svara på frågan?

      Kristna, muslimer, judar, hinduister, säkert största majoritet av alla religioner

    Håller faktiskt med Alexandra här. Har sett max 1-2 män på mina sociala medier/i min krets höja sin röst kring detta, men när Notre Dame brann så var det helt omöjligt att undgå.

    Jag fattar inte dom män som röstar för detta, är inte billigt med underhåll i USA och man kan ju bli gravid trots ppiller och kondom. Den att det är sjukt överlag att inte kvinnan går bestämma över sin kropp är ju självklart

      Dessutom strösslas det ju inte direkt med preventivmedel över tex ungdomar i usa….. det är banne mig en sak jag aldrig kan förstå – varför är abortmotståndare inte tokiga i preventivmedel av alla dess sorter?

        För att det för dem inte handlar om att ett embryo är ett liv de värnar om utan för att de vill kuva kvinnors sexualitet. Jättebra sätt att göra det på är ju att göra preventivmedel dyrt och svårtillgängligt och sen förbjuda abort. Hur ska vi kvinnor våga ha sex som vi vill och önskar då?

          Ja det är det jag menar. Tänker att det finns dom med ”ond avsikt” som tycker kvinnor ska kontrolleras osv, men så tänker jag att det finns pro lifers som också helt ärligt tycker att det är hemska mord att göra en abort. Det är väl den skaran i så fall som skulle kunna tänka om lite och köra hårt på preventivmedel linjen?

    Männen gäller över ”varför säger ni inget om alla andra länder med abortförbud”.
    Håll käften bara, det är bättre.

    Detta är en viktig sak att diskutera så förlåt för OT här… men efter att ha läst kommentarerna till många inlägg här under en tid så skrattade jag gott nu när blondinbellas nya blogginlägg kom upp och rubriken är ”vi gasar på” ? So fun!

      Scrolla liiiite till så hittar du ett inlägg om just Bella där hon diskuteras

    Vad fan är det här för jävla bullshit?!?!
    Kissie borde kliva ner från sin häst i mount Everest storlek och se till sig själv istället. Jag är inte ett dugg orolig för min dotters rättigheter pga ett beslut i fucking Alabama USA! Däremot så är kissie och hennes typ det som oroar mig. Vi lever i en tid då talanglösa ytliga egon, likt Kissie, matar unga flickor med skeva värderingar. Helt meningslösa muppar tar får utrymme och dyrkas. Vad är deras talang? Sprättben och fotoredigering? Kissie ska säga till någon om hur man står upp för kvinnor? Lever vi i nån jävla twilight zone?!?

      Du borde var mer orolig att din bitterhet och ilska smittar av sig på din dotter än något annat. SJÄLVKLART BORDE VI BRY OSS OM VAD SOM HÄNDER I VÄRLDEN! JISSES!

      Inte? Aborträtten inskränks även i Europa… kommer närmare och närmare

        Ja visst. Samt att vissa även vill att enskild vårdpersonal ska kunna vägra att utföra aborter även om kvinnan har rätt att genomgå den. Var ju inte så länge sedan det var ett uppmärksammat fall kring just detta i Sverige. Kom väl fram att det var amerikansk pro-life-lobby bakom det om jag inte minns fel..?

          Vet inte om dom var bakom det från början men gick in och stöttade och finansierade hela kalaset

      Vad är det för oumbärlig talang du har som gör dig till en bättre människa än Kissie?

      Med tanke på att amerikanska lobbyorganisationer som är emot abort har varit inblandade i abortfrågor i Sverige så skulle jag säga att det är relevant oavsett om du bryr dig om vad som händer i USA eller inte.

      Du tänker inte att många länder kan anamma liknande lagförslag? Eller olika partier som här i Sverige bland annat? I Polen flyr kvinnor landet eftersom det nya partiet PiS är både bakåtsträvande och samarbetsvilliga med kyrkan som är emot abort av alla dess slag och KD är emot abort. Så denna ideologi finns inte enbart i Alabama.

      Men oj, ta några andetag och tänk lite.

    Hur har de tänkt lösa det rent praktiskt om en kvinna kommer in för ett missfall/dött foster/etc? Hur kan de vara säker på om det var naturligt eller pga olaglig abort? Eller kanske gör det som i vissa länder där kvinnan straffas även vid missfall.

      Om jag har förstått det rätt så kommer missfall utredas och kommer man till slutsatsen att kvinnan varit vårdslös kan hon straffas. Liknade om barnet dör i magen kommer kvinnan inte ha tillgång till hjälp för att ta bort det. Har haft många fall av kvinnor som dött av sepsis här på Irland för att det varit total förbud mot abort tills i år, hur sjukt det än låter så klassas båda under abort.
      Med reservation att jag missförstått artikeln jag läste har om dagen.

        Oj va????????
        Att ta bort ett dött foster är ju för fasiken endast en fråga om vård!!!!! Ah vad arg jag blir!!!!
        Hur pratar man om den här frågan på Irland? Vad säger kvinnor och deras respektive? Hur resonerar kvinnor som är gravida inför det här, jag menar dom riskerar ju själva att hamna i den sitsen oavsett generell åsikt?

    Själv är jag för fler aborter!

      Ja! Minst fem barn på varje buss man är på borde svalts.

    Ökad tillgång och användning av olika preventivmedel hade ju sänkt antalet utförda aborter i hela vägen mycket mer än något som helst förbud gör.
    Abortmotståndare glömmer ofta hur mycket olagliga aborter som utförs i länder där de är förbjudna. För dom väl bemedlade av en riktig läkare, för dom mindre bemedlade…..

    Hur kommer det sig att abortmotståndare inte är lite mer pragmatiska? Moralism brukar inte räcka så jättelångt…

    Jag hoppas innerligt min bitterhet kring ytlighet och skeva värderingar smittar av sig på min dotter. Ingenstans att jag sagt att jag är emot aborträtten, läs om. Det gäller även er andra!
    Seckalina, jag har ingen speciell talang. Jag har även ingen plattform där jag sitter och påverkar tusentals tjejer till utseendefixering.

      Oj min vän har växt upp med liknande värderingar hemifrån, gett henne ganska mycket mindervärdeskomplex och gjort att hon har svårt att våga ta för sig här i livet, ta plats, följa drömmar. Hängt som ett grått moln över henne.

        Din vän har växt upp med sunda värderingar kring ytlighet och sen blivit helt kuvad? Yeah, right! Hennes mamma sa alltså ” min dotter, du duger precis som du är, låt ingen säga något annat” o din polare ba ” oh no, nu mår jag jättedåligt och ser mig själv som mindre värd, drömmar kan jag ge upp helt och hållet, jag e helt körd” lägg ner …

    Camilla! Borde du inte komma med en rättelse till felen du skriver i det senaste vinklade inlägget om Isabella. Dag 5 är inte festivalens sista dag men det var dag 5 igår – samma dag som numret/reklamen med Isabella kom. Festivalen pågår i elva dagar från 14 till 25 maj. Tycker du verkligen att det känns okej med felvinklingar och lögner och sjuka enorma hatdrev som du startar? Känns det okej att människor får galna drev efter sig? Känns det bra att trigga personer som kanske inte är helt friska och stabila? Du borde väl iaf rätta, rätt ska vara rätt, tycker du inte?

      Mm du har en poäng, det verkar ju trigga dig och du känns inte helt stabil. Ett tips: ta en paus från bloggbevakning, du behöver nog det som du håller på.

    Jag är en abortförespråkare av rang! Ju fler som aborterar, desto bättre. Finns inga som helst fördelar med barn!

    Så trött på alla instagramfeminister som lägger upp exakt samma bilder för att de har reagerat först nu. Detta har pågått i årtionden i USA. Det är dessutom inte bara så att 25 män har hittat på stränga abortlagar, det finns massor massor av vita välutbildade kvinnor som går deras ärenden. Den kristna högern är en cancer i samhället.

    Och nyss la Margaux upp ett inlägg på samma tema, känns dock mindre trovärdigt efter att hon hade EBT som vigselförrättare, när KD förespråkar den konservativa politik de gör.

    Samtidigt gör dom inget åt att barn blir dödade av skjutvapen typ varje dag i USA .. vilket dubbelmoral landet har .

    Jag undrar bara hur dessa abortmotståndare som kallar sig för något så fint som ”pro-lifers” (är vi anti-lifers då eller?) ställer sig till att det tillämpas dödsstraff i USA? Hur de passionerat försvarar vapenlagarna som dödar massor av oskyldiga barn? Hur det ställer sig till att USAs armé har bedrivit krig världen över de senaste 100 åren, som har dödat oskyldiga människor? 109 000 civila män, kvinnor och barn bara i Irak enligt wikileaks. CIVILA!
    Hade dessa abortmotståndare varit veganer, tillägnat hela sina liv åt välgörenhet, då hade jag haft en liten uns respekt och förståelse för dem. Men nej, detta är kvinnohat och klasshat. När en kvinna har blivit befruktad vid en VÅLDTÄKT eller vid INCEST inte ens får VÄLJA om hon vill behålla barnet eller inte, då är det ingenting annat än en våldtäkt. Kvinnan ses som ett boskap som ska föra vidare mänskligheten. Fy fan. ”Problemet” är att dessa lagar inte kommer att minska aborterna. Kvinnor kommer med desperata metoder försöka utföra aborter. De som har råd att resa till en annan delstat och utföra en SÄKER abort kommer att göra det.

    Jag kan inte svara för alla pro-lifers så jag svarar för mig själv. USA är ett satans äckelland som bombar oskyldiga bruna barn medan resten av världen glor på och accepterar det, komiskt nog tyckte alla det var ok när Obama gjorde det men det är en annan diskussion. Att vara pro life betyder inte att jag är en redneck med amerikanska republikanska åsikter, men det förenklar ju uppenbarligen din världsbild genom att dumförklara oss.

    Jag är PRO LIFE genom att:
    – Jag tycker att alla människor (ofödda, handikappade m fl) har rätt till sitt liv. För mig är det en mänsklig rättighet.
    – Jag donerar blod regelbundet, hittills 19 gånger. Det är potentiellt 19×3 räddade liv.
    – Jag har anmält mig till Tobiasregistret för att kunna donera benmärg till någon som annars skulle dö i exempelvis leukemi.
    – Jag skänker pengar via autogiro till SOS barnbyar och Läkare utan gränser varje månad sedan 12 år tillbaka, och ibland till akuta lägen när det uppstår en kris.
    – Jag har aktivt uppdaterat mitt donationsregister för att mina organ ska komma till nytta om jag dör.
    – Jag betalar antagligen mer skatt än dig.

    Jag är inte Pro-Life för att få en 19-åring känna sig som en smutsig hora, det är inte därför, om du nu trodde det.

      Detta skulle allts vara ett svar till ”Z” ovan

      Hej Julia,

      Jag har förståelse för din ståndpunkt. I en utopisk värld ska alla liv värnas och respekteras. Jag är ledsen men så ser inte världen ut idag. Tycker inte du att det finns större problem att bekämpa idag? Tycker inte du att man borde ta tag i den extrema fattigdomen först? Det uppskattas till att en miljard människor saknar mat för dagen, en miljard!!! Tycker du inte att fokus bör ligga på att skapa fred och bekämpa krig, där människoliv dagligen skördas?
      Jag vill inte klumpa ihop dig med några ”rednecks” i USA. Men tycker inte du att dessa ”rednecks” är motsägesfulla, när de står emot abort (även vid incest och våltäkt) men gör inget väsen av sig vad gäller fattigdomen och alla liv som förloras pga deras vapenlagar? Och nej, självklart tycker inte jag att det var ok när Obama fortsatte krigen ute i världen.

        Större problem? Jo absolut, det är betydligt värre att det finns krig och svält, exempelvis. Men jag kan tycka flera saker är problematiskt parallellt, och bara för att jag bryr mig om ofödda betyder det inte att jag per automatik tycker allt annat är oviktigt.

        Jo jag tycker de där Alabama-gubbarna och dess gelikar är äckliga, ofta är de pro krig, emot preventivmedel etc etc etc. De är skräp. Lika skräpiga som vänstern. Rättelse, alla politiker är skräp. Det är himla synd att många abortmotståndare ofta tillhör den mer intelligensbefriade delen av befolkningen , men vad ska man göra, även en trasig klocka visar rätt tid två gånger om dagen.

      -jag donerar blod regelbundet sedan 16 år tillbaka.
      -är anmäld till tobiasregistret.
      -organdonatior (anmäld sedan 10 år tillbaka)
      – donerar till SOS barnbyar varje månad.
      – Är vegetarian
      -Gift och har önskade och älskade barn
      – betalar troligen mer skatt än vad du gör Julia.
      ….och tycker att varje människa har rätt till sin egen kropp.

      Vill du lägga in silikon i läppar, bröst eller rumpa är det upp till individen. Vill du tatuera hela kroppen, är det upp till individen. Vill du abortera ett foster…är det upp till individen!
      Inte upp till dig eller Alabama gubbar att bestämma över min kropp! Hoppas du lär dina söner att alla har rätt till sin kropp-och så ber vi till gudarna att de inte våldför sig på andra och tror sig har rätten över andras kroppar och val.

      Usch för människor som dig, som har sådant förakt mot kvinnor!

        Ett foster är _inte_ en kvinnas kropp. Får jag fråga dig, när upphör den att vara det? Vid födseln? Runtvecka 22? Vecka 18? Är du för fri abort ända fram till födseln? Eller vill du begränsa en kvinnas kropp efter vecka 18? Varför vill du det i så fall?

          Ett foster ÄR en kvinnas kropp. Det lever endast i kvinnans kropp och är snarare en parasit på kvinnan än en egen individ. Den klarar sig inte utan kvinnan. Inte de veckor vi har fri abort i Sverige. Och för de senare veckorna krävs särskilt tillstånd som inte delas ut utan användning.

          Enligt dig så som jag förstår är fostret en egen individ, och kvinnan är en annan. Så med den teorin så borde denna individ klara sig utan kvinnan som den husera sig i?
          Du tror att fostret klarar sig utan kvinna i v.1? V.6? V12? Om du är lite insatt hur ett foster utvecklar sig till att kunna överleva utanför livmodern så låter det ju helt befängt.
          De abortlagar vi har idag, är helt rimliga. Ett foster som kan överleva utanför livmodern är ca v22, även om överlevnadschanserna är låga, så anses det då vara ett barn.
          Tycker du ska läsa på lite om hur ett foster utvecklar sig innanför kvinnans livmoder så kanske du kan utmana dig själv att tänka i andra banor än samma uppfattning sen tidig tonår (som du själv skrev). Då är det dags att utmana sina tankebanor lite och sluta skamma kvinnor och börja kämpa för de rättigheter vi har till vår kropp och våra val i livet. Lite historia om kampen vi kämpat och kämpar fortfarande för våra rättigheter som kvinna är det nog också på plats att läsa om.

          Vill du hjälpa, bli fosterfamilj för de barn som satts i världen men inte har ett stabilt hem. Börja där istället.

        Vegetarian as in lakto-ovo? Då bidrar du till lika mycket död som en vanlig köttätare 🙂 Då står du bakom våldtäkt på kossor, och slakt av både tjurkalvar och förbrukade kossor 🙂

          ?‍♀️

          Som laktosintolerant så står jag inte ens bakom den industrin. Men tack! Förstår nu att du inte har förmågan att tänka rationellt och svårt att utmana dina egna tankemönster som du haft sen barnsben ?? Tack & hej!

    Nu vet folk hur det går när man röstar fram ledare hahaha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.