Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 🙂

613 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Först?!?!

      Ok, nu när jag lugnat ner mig… Ballerin som Daddy issue tipsar om/sponsras av, nån annan som testat?

        Nej men påtal om de, har det blivit tillåtet att göra reklam för preventivmedel/läkemedel? ??
        Eller innehåller inte ballerin typ hormoner etc liksom natural cycles?

        Vill också veta detta 🙂 är så sugen på en kopparspiral men tycker at det verkar lite läskigt med en vanlig spiral och att den här såg mjukare ut…

    Har någon av er försökt sluta kolla vad som hänt på Bloggbevakning, men ständigt kommer tillbaka för ”att deltaga i samtalet”?

      Japp!!!!

      Nej, varför skulle jag vilja sluta med det??

        Shit vad jag går igång på IL och Stollis. Inte nyttigt. Ändå befinner jag mig högst upp i Maslows behovstrappa. Inte bra. Rent av obra, som vi säger i Norrland. Dags för en partiell digital detox, men visst är det svårt att låta bli att tjafsa med exempelvis Stollis … Får hitta på något annat, som att samla frimärken.

      Ja och jag slutade i typ två månader och mådde så bra av det. Jag klarar inte av många av människorna här och deras värderingar i livet samt hatiska attityd mot varandra. Tog återfall och nu läser jag någorlunda ofta igen :/

        Håller med dig. Har varit borta från den här sidan i några månader just p.g.a. klimatet härinne som är direkt ohälsosamt. Kommer förmodligen försvinna igen – men just nu är jag inne och läser ganska ofta, kommenterar dock sällan. /L

          Som jag, kommenterar nästan aldrig.

      Ja det har hänt. Jag tycker egentligen att detta är en sida som inte är ok.

      Också; skäms ni för att ni läser här? Är det t.ex något ni pratat om med vänner och bekanta?
      Jag skulle inte haha…. hade min dator kopplad till projektorn på jobbet en gång när en kollega skulle söka, och bloggbevakning kom som första förslag …. #skämskudde

        ✨ jag har berättat för min bästa vän för jag ville ha stöd att sluta (låter som jag är heroinmissbrukare nu haha), hon i sin tur ville bli peppad att sluta läsa inlägg på en Facebook-grupp som också lätt spårade åt fel håll. Annat än det så skäms jag, skulle aldrig erkänna för någon som känner till denna bloggen. Jag lämnar själv aldrig elaka kommentarer utan sitter bara och blir ledsen av dom ? varför lixom?

        Jag skäms! Eller när jag sitter och surfar på tåget eller universitet är jag noga med att scrolla så att det bara syns text haha.

          Samee

        Jag skäms pga jargongen här och kommentarsfältet som jag själv är delaktig i men försökt sluta fast det är omöjligt och blivit ett beroende.

        Ohälsosamt med andra ord.

          Känner igen mig själv. Jag har dessvärre bidragit till en dålig stämning ibland, trots att jag vet att det är meningslöst att försöka göra världen bättre genom att provocera andra i syfte ”att få dem att fatta”. OK. Jag kan i alla fall minska besöksfrekvensen till någon gång i veckan, ungefär som lördagsgodiset när man var liten. Då ses vi nästa lördag; var snälla med varandra!

      Ja, jag har nog blivit beroende av att följa dramat här inne. Måste se vad som händer här näst, osv. Det är ju en slags underhållning, men faktiskt en destruktiv sådan..
      Jag märker också att om jag har en dålig dag, då trivs jag extra bra här inne och kan nog de dagarna lägga lite för mycket tid på att läsa här inne istället för att göra mer vettiga och givande (och positiva) saker.
      Inser nu att det där med positiva saker.. denna bloggen är ju inte speciellt positiv alls så varför finns den egentligen ens i mitt liv?
      Sjukt egentligen ?

    Idag bestämde sig jag och min dotter hux flux att vi åker tre veckor till Koh samui i januari. 13 år sedan vi gjorde samma resa senast. Jäklar vad kul livet blev genast, har drömt mig bort hela eftermiddagen ?❤️?

      Åh gillar också koh samui! Green mango är nog sig likt?

        Vet att det bara senaste tio åren byggts ut med massa lyxhotell där med.

      Har jobbat några månader där nere, på svenneön Koh Lanta. Oj, vad jag längtar tillbaka! Mm, får lov att göra verklighet av det, om än bara för en semester.

    Är det tragiskt att jag känner mig så ensam att jag ser fram emot öppet spår för att få ”sällskap”?! ??

      Skaffa ett extrajobb? Då fördriver man ensamtiden på ett vettigt sätt

        Jobbar heltid men få vänner så har ingen att prata med på kvällarna

          Skaffa katt eller hund och ut och hå på kurser.

        Man behöver vila också.

      Nej inte tragiskt, men hoppas du har andra vänner också, annars blir jag lite orolig

        varför blir du det? inte alla som har vänner..

          Nej men just därför blir jag orolig, trivs man med det så är det ok.

            Jag har inte direkt några vänner nej, tyvärr. Haft många destruktiva vänrelationer som avslutats och även om jag är glad att jag inte har kvar relationer som inte varit bra för mig längre så är det inte så kul när man tänker på att man inte har någon kvar.

              Jag relaterar!

              Känns som att många som kommenterar här är ensamma

                Tror att de flesta ändå känner sig någorlunda ensamma, även fast man har vänner, familj eller barn.

              Nej, så tråkigt, hur lever du annars , jobb , familj?

                Jobbar heltid med jättebra kollegor, är gift och har barn. Så jag är inte ensam så sett, men har inga vänner och aldrig någon som vill ses eller bara ringer för att snacka skit… då känner man sig väldigt ensam.

                  Isaksarahanna@gmail.com
                  Vi kan börja som mailvänner ❤️

      Närå, tror inte du är ensam i den känslan haha! Jag tycker ändå Öppet Spår agerar bra som en ventilationskanal och ett ställe där folk som troligtvis aldrig skulle ha samtalat med varandra annars, får mötas i någon slags tillfällig gemenskap. + att det nog kan hjälpa till som en skuff i baken för det ”verkliga livet” och ge energi.

        Håller med!

      Jag är precis likadan 🙂

        Skönt att det är fler ?

      Då är vi minst två, eller rent av tvåtusentvå! Jag skickar över litet omtanke nu, via thö interwebz … ? Lugnt, allt brukar ordna sig till det bästa.

        Tack ?

      Eller när mannen somnat med barnen, så kan man kika in här…fredagskväll och jag är ”ensam” 20:15….

        Relaterar! Såg framemot att se senaste avsnittet av Handmaids tale tillsammans med maken, han somnar vid nattning och när jag väcker honom är han för trött för att se avsnittet. Alltså the struggle. Ska aldrig mer introducera serier för honom. Tanken slog mig att se avsnittet och sedan låtsas som att jag inte alls hade sett det, men fan, det måste vara så här det känns att vara otrogen. Mitt samvete pallar inte.

          Haha, du beskrev precis mitt liv ? ska inte heller introducera någon serie för min man…kollade själv 2-3 avsnitt utav en serie och sen låtsades om att jag inte sett dom…? sjukt tråkigt att se dom igen, inget jag rekommenderar!

        Eller den som skulle varit färdig att gå ut på drinkar kl 20 fortfarande jobbar. 🙁
        Har dock inte gett upp än på utgång. 😉

          Hurra. Nu är vi på g. Uber på väg. ?

            Ha det så trevligt, hoppas att det blir många goda drinkar! ? Kanske lite fuldans på det?

            Vi hör väl från dig i toakön…

              Går väl inte att förvänta sig något annat…? ?

          Åh, ha så skoj…hade mer än gärna velat gå ut och drinka lite ?

            Tackar till er!

            Japp har redan fuldansat och står nu i toakön. ???

            Kommer dock inte bli så sent. Ska resa tidigt imorgon. ?

              Och min kommentar hamnade nyss i modd. Den var till en Mimmi och jag ondgjorde mig över att värnskatten är slopad och att man bara betalar statlig skatt på årliga inkomster över ca 500.000.
              Kanske lika bra med modd. Det har varit nog med tjafs denna dag.

              Ha då en trevlig kväll samt en bra resa. Hoppas du får en hyfsad internetuppkoppling, så att inte trollarna får härja fritt i kommentarsfälten.

                Tack snälla!

                Jag ska inte så långt och är bara borta i någon dag. ??

    https://www.youtube.com/watch?v=KsT6y7Hi66I

    Camilla ta upp detta vad tycker du

      Skitlänk.

    https://www.youtube.com/watch?v=KsT6y7Hi66I

    Camilla ta upp detta vad tycker du

      Skitlänk en gång till.

    Lever tillsammans med min man sedan 19 år tillbaka. 41 år. Vill ha sex med andra. Drömt om det ett tag och hintat lite men har inte mottagits väl. Hur går jag vidare??

      Om han inte vill dela dig med andra så får du ju fundera på vad som är viktigast för dig? Att fortsätta med din man sedan 41 år eller lämna honom för ev nya upplevelser. Ingen självklarhet att man ska behöva dela sin partner sexuellt med någon annan.

        19 år menade jag

      Du får väl helt enkelt bestämma vad som är viktigast, ditt förhållande eller att få lite ny d.

      Jag undrar varför du vill ha sex med andra? Är du klar med det?

        Vill bara ha sex/kn__lla utan några löften. Njuta och utforska min egen sexualitet.
        Aldrig onanerat tidigare men började med det i höstas (i min ensamhet) involverade aldrig mannen. Med honom är det lite tråkigt och förutsägbart och har alltid varit. Nöjt mig med det tidigare men inte längre. Har försökt hotta upp sexlivet men har nu gett upp efter flera års försök. Vill nu gå vidare med sexet men inte lämna min man för toppen på alla andra sätt.

          Vad är viktigast? En bra trogen man du trivs med eller nytt sex? Sällan man kan äta kakan och ändå ha den kvar.

          Svårt läge tycker jag! Kan ni kanske gå och prata med någon om det här tillsammans? Jag personligen skulle ha väldigt svårt för att ”dela med mig” av min partner.
          Jag är några år yngre än dig men har varit tillsammans med min partner i 16 år. Men jag har många vänner som är i din ålder och nästan uteslutande alla känner att de behöver förändring i livet när de passerar 40.

          Det är ju ditt liv och du har ju rätt att bestämma hur du vill ha det. Men din partner behöver ju inte gå med på det. Då gäller det ju att fundera på vad som är mest värt. Att få utforska sin sexualitet och kanske förlora din partner eller att leva tillsammans med en partner som du älskar och ännu mer försöka jobba på ert sexliv..

            Tack för kloka synpunkter. Uppskattas.
            Jobbar varje dag med vårt förhållande och just sexet är inte bra. Har aldrig varit. Nöjt mig med det tidigare och gjort allt vi har kunnat tillsammans såklart men är inte nöjd längre. Känner mig sexuellt frustrerad och som en sexgalning när jag hela tiden kommer med nya grejer som vi kan göra för att få glöden. Tänder mycket på varandra och blir sedan lite antiklimax för jag är inte nöjd hur han än gör och försöker.
            Svårt att förklara men han kan inte ge mig det jag vill ha…

              Åh vad jag känner med dig, er!!
              Vilket jättesvårt dilemma. Det känns ju som det enda rätta är att tala med din partner på djupet om det här! Kommunikation är ju liksom alltid nyckeln till att hitta lösningar på knutar i relationen.
              Ni älskar varandra och har det bra i övrigt, jag är hoppas verklige att han kommer förstå om du verkligen försöker förklara, när ni är lugna i övrigt. Inte i affekt, utan ett respektfullt samtal för att försöka hitta en lösning som kan funka för båda..

              Gå i parterapi! Finns sådana som också kan hjälpa en med sexuella problem

            Svar i modd

            Bra svar! Du kommer nog få rådet av många att stanna kvar av rädsla för att vara ensam. Men ensam (och med dejter, vänner, nya relationer) kan vara mycket hälsosammare än att vara kvar i en ickefungerande relation.

            För inspo om öppna relationer, lyssna på Dan savages pod Lovecast. Kanske kan vara skönt för dig att höra om andra med liknande dilemman.

      Oj, det här har jag hört/sett förrut.
      Lång relation som gått i stå. Man slutar kämpa, uppvakta varann.
      Man är som syskon som sköter ett maskineri, ofta gör man det väldigt bra.
      Och så börjar man snegla på annat. Det ser så spännande ut, så roligt.
      Var HELT säker på att du är beredd att förlora din relation innan du ligger med någon annan.
      När din man får veta det kommer allt förändras och när du sitter ensam i en trist 1:a med hälften av besticken och den nya heta flamman är borta för länge sedan kommer du ångra bittert att du brände allt du byggt upp under 19 års tid för en handfull heta ligg..
      Lägg din energi på att återuppliva relationen istället. Jag har sett så mycket medelålders olycka och ångest, bli inte en av olycksfåglarna som tror att gräset är grönare.

        Håller helt med. Tack
        Jag vill såklart inte göra det i smyg utan ha mannens godkännande. Vill inte förlora honom.
        Men vill ha sex utan några krav med någon annan än min man. Typ öppet förhållande.

          Tror du att det funkar? (ärlig fråga)
          Man hör om öppna relationer men det känns så fjärran. Nåt som bara porrstjärnor skulle klara…typ.
          Skulle DU orka att din man hade sex med andra. Och tänk om han blir kär.
          Sånt är svårt att styra även om man skulle bestämma det som par att det inte fick bli känslor.

          Använd din fantasi och högerhanden, eller möjligen vänster hand. Fungerar rätt bra, och det blir inget drama.

          Han är inte öppen med vad han kan tänkas vilja ändra på i sängkammarn? Jag förstår din frustration, att bli tillbakahållen.
          Men försökt att få en dialog om och kring…för han vill väl göra dig lycklig och tillfredsställd?
          Som par måste man jobba tillsammans, det är inte en enmansshow ? lycka till

            Tack ❤️
            Han är helt öppen och jag också men det funkar inte ändå. Jag är inte nöjd och försöker göra det bästa för mig nu.
            Såklart han vill och vi försöker tillsammans varje dag.

              Skulle han vara okej om du var med tjejer? Är det intressant för dig?

              Vi har börjat involvera leksaker mer och det är galet gött för mig och honom ?.

              Samma ålder och nästan lika långt förhållande. Blev precis den nytändning jag/vi behövde.

          Men varför måste det vara ett öppet förhållande? Ligg med nån annan och säg ingenting.

            Vilket äckligt råd. Lite självrespekt måste man väl ändå ha.

            För att jag älskar honom på alla sätt, vill inte vara otrogen eller lämna men vill kn_lla.

            Fy fan vad äckligt. ? Blivit bedragen och förstår inte hur nån kan ge som tips att vara otrogen

        Håller inte alls med. Varför försöka uppliva en död relation , hålla kvar något ? Jo gräset kan vara så mycket grönare, så glad att jag bröt upp och började en ny relation.

          Tack för svar och glad för din skull. Vi har det toppen tillsammans utom just det se_uella och har gjort allt tillsammans för att få det bra för båda men han är otillräcklig på den punkten. Vill inte lämna för en sådan sak.

            Kan ni testa blanda in sexleksaker kanske? Är ni tända på varandra i sängen eller är det de som brister?
            Förstår din frustration, man har bara ett liv så tråkigt att inte få leva ut sina fantasier

          Fast RELATIONEN är ju inte död?

        Åh va fint skrivet. Blev väldigt rörd ❤️

    Min bästa kompis ska gifta sig och jag ska ge henne something borrowed, någon som har varit ansvarig för det och har nåt tips? Brukar det vara smycken eller nåt annat? Förstår att det ska vara något personligt men vet inte om det är något hon ska ha på sig eller bara ha med sig. Aldrig varit på bröllop innan så känner mig lite lost. Tacksam för svar.

      Jag lånade ett guldarmband av min farmor som hon fått av farfar på deras bröllopsdag. Farfar dog året innan och var min absolut bästa vän! Det var fint!

        ❤️

      Något smycke tycker jag är bra, annars tex nagellack som hon kan måla tånaglarna med eller en sidennäsduk som hon kan ga i sin väska om hon behöver gråta.

      Ska egentligen på något sätt symbolisera ett lång och lyckligt äktenskap. Vanligt är att man lånar något från en äldre släkting med ett lyckligt äktenskap. Men man kanske spinna på det på ett annat sätt..:

        Eller så kanske du kan låna något av en släkting till dig? Eller har något ärvt. En spetsnäsduk från en äldre släkting. Du kanske har något från en mormor/farmor med långt äktenskap som kan passa.

    Ni som inte bor i Sthlm, Gbg eller Malmö. Vart bor ni och hur mycket kostade er lägenhet (samt antal rum)?

    Bor just nu utomlands och ska flytta tillbaka till Sverige pga plugg men på distans så jag kan bo varsomhelst. Jag har körkort och idealt så finns det tågstation, gym och mataffär. Vill helst kunna köpa och då jag går på CSN ser drömscenariot ut som följer:
    Pris för lägenhet 120 000kr, maxhyra sen 4000kr på det. Vart hittar jag denna lya?
    Andra scenariot som innebär lån och att leva lite fattigare:
    Kan låna med hjälp av förälder och skrapa ihop ca 300 000, och då en maxhyra på 2500kr för att jag måste betala av på lån också.

      I åmål kan du hitta sådana lägenheter! Kolla det! Bra tågförbindelser till både Karlstad och Göteborg. Fantastiskt vackert vid Vänern!

        Åh tack! Kommer ihåg att jag åkte igenom Åmål som ung och de hade någon fin rondell där de hade stavat Åmål med blommor?!

          Jag bor i Åmål. Eller ja, 10 minuter utanför, ute i skogen, men är ju fortfarande samma kommun. Är otroligt fint här! Är egentligen från Värmland men trivs bättre här nere ?

            Är det en ”lugn” stad? Har bott i storstad väldigt länge och vill ha ett lugn nu 🙂

              Ja, nu bor ju inte jag mitt i stan. Men jag skulle nog säga att det är rätt lugnt. Är ju en rätt liten stad ?

                Tack 😀

          Ja, den rondellen vad fin. Det är fortfarande gina blommor, men det står inte åmål längre. Men det är en fantastisk stad och gillar man naturen så är det verkligen ett underbart ställe.
          Ja, åmål är en lugn stad, ibland kanske lite för lugn, men på sommaren lever det verkligen upp. Mycket turister och härlig stämning på alla happenings som sker då. Åmåls bluesfest är ett sånt tillfälle. Befolkningen tredubblas och alla är glada och härliga!

          Jag har bott i åmål i hela mitt liv, men har bott i en storstad nu några år och jag saknar det verkligen! Det är så vackert och nära till allt! Ett toppenställe!

            Det låter som drömmen! Jag dagsvandrar mycket så älskar fin natur. Sen har jag bott i städer utan sjöar i så många år nu så skulle vara fint att ha nära till Vänern.
            Tack så jättemycket!

              Lycka till!!

                Tack <3

        Håller med, jättefin stad! Bor i Säffle men ångrar lite att jag inte flyttade dit istället ?

          Haha! Hur är Säffle då?

            Alltså jämför man de två så är Åmål lite större vilket gör att det händer lite mer. Mycket kultur tex. Fin stadskärna med butiker och vatten. Säffle har typ inget i centrum. Är överlag en ganska tråkig stad enligt mig. Negativt med Åmål just nu är väl att vårdcentralen fick stänga (!) men tror att de håller på att lösa det. Tror de flesta säger att Åmål är finare än Säffle om man frågar.

          Det förstår jag!! Åmål är så mycket finare än Säffle! Och jag, personligen tycker att Dalsland är så mycket finare än Värmland! Jag har rest runt mycket i båda landskapen och tycker Dalsland är magiskt. Det kallas ju dessutom för ”Sverige i miniatyr”. Berg, massa sjöar, skor och ängar!

            Åh, har aldrig ens funderat på Dalsland! Kanske får bli några dagsturer om inte annat!

            Fast då kan du inte ha varit i nordvästra Värmland, typ Charlottenbergstrakten/Eda! En av de vackraste platserna jag vet, med alla berg och sjöar. Lika vackert på sommaren som på vintern.

              Jag har varit i Charlottenberg och spelat handboll. Så, inte upplevt naturen. Men det är säkert väldigt vackert!
              Åker man runt i Dalsland så är det som att uppleva hela Sverige, fast på väldigt liten yta. Du ja liksom få allt på ett ställe, utan storstad med många flashiga affärer då..

              Ja! Och hela rutten till Torsby är så himlahimla fint. Frykengområdet helt enkelt! Höjderna. Vattnet. Utsikten!

              Just det, Sunne är ju fint det med ?

              Åh ska kolla upp det också!

        Åmål är stängt läste jag på den dekal ?

      Lesjöfors ?

        Ska kolla upp! Tack 😀

        Även Arboga om du vill närmare sthlm 🙂

          Tackar 😀

      Äger ingen lägenhet men som fågeln kvittrade innan mig; Åmål. Eller Skövde. Eller valfri Värmländsk ort, Kil t.ex. Karlstad i sig ligger bra till, i runda slängar så är det 3 timmar till Sthlm, Gbg, Oslo och mindre än 90 minuter till Örebro om du vill ha något större för stunden.
      Lägenheterna i orter som Munkfors, Kil, Grums osv är inte dyra.

      Mvh Värmlandspatriot 4-ever

        Munkfors är visserligen fint om man är där som besökare, men lite känt för mycket droger och ”stökighet”.

          Då åker Munkfors bort från listan!

        Fast Skövde ligger ju inte i Värmland?

          Haha nej men jag rättade mig längre ner bland kommentarerna, menar Säffle ? vet inte varför jag skriver Skövde istället, har knappt varit där.

      Kristinehamn brukar man kunna hitta billigt i på hemnet.

        Det är en mysig ort/stad! Gillar hur naturen är runt hörnet.

          Violet: Har käkat glass ute vid Picasso statyn som ung men i övrigt aldrig tänkt på hur det egentligen ser ut!

            Vad mysigt ? jag badade just vid Pcassostatyn för några somrar sen, ett av mina bättre minnen.
            Jag vet inte hur det är att bo och leva i Kristinehamn men som besökare har jag gillat platsen.

        Tack 😀

      Mitt svar hamnade i modd men kolla Värmland i stort är det kortare svaret!

        Tack för tips! Håller koll på ditt svar när det kommer ur modd!

          Kan testa att skriva igen gör inget om det blir papegoja av det;

          Äger ingen lägenhet men orterna i Värmland är väldigt billiga att bo och leva i, du hittar bostad för de priser du nämnt.
          Karlstad i sig ligger bra till och vill du tillfälligt iväg till någon större stad så ligger Sthlm, Gbg och Oslo runt tre timmar bort. Lätt att nå med både bil och tåg. Eller typ Örebro som ligger mindre än 90 minuter bort och är större än Karlstad.

          Har bott på en del ställen men tycker att Värmland har en viss värme i sig gentemot vissa andra platser om man nu får säga så heh.

            Någon nämnde btw Åmål – jättesöt ort. Runt knuten ligger Skövde som jag tycker är ännu bättre men kan vara dyrare än Åmål.
            Kil är fint, Kristinehamn likaså. Arvika med.

            Har även skrivit om det förr här i Öppet Spår men orterna mellan Gbg och Borås är också billigare, t.ex Bollebygd. Ju närmare Gbg, desto dyrare såklart.

              Menar givetvis Säffle och inte Skövde ?

                Säffle har bra priser (bor här), men Åmål är både finare, lite större och så händer det mer roliga saker. Bara att de har en stadskärna med butiker! Säffle har tomma skyltfönster, that’s it ungefär.

                  Tack! Tycket det är så tråkigt hur affärer stänger, men handlar mest själv på nätet så först varför.

                Haha jag tänkte att det var en bit ifrån men det är i vilket fall som helst rätt trevligt i Skövde 😉

              Värmland är bäst! Håller med om både Kristinehamn och Arvika, samt Åmål (som är Dalsland men ok ändå!) men skulle inte rekommendera Kil. Ganska stökigt och faktiskt ganska tråkigt också, förmodligen för att det är väldigt litet. Ingen stad som de andra, utan en ”ort”.

                Med stökigt menar du då typ bråk, fylla, ungdomar osv?

                  Ja. Raggarkultur.

                    Tack! Det undviker jag helst. Är uppvuxen med raggarbröder…

                Nä du har rätt angående Kil när jag tänker efter, hört att senaste året speciellt har det gått utför med stökerierna.
                Tror att jag lätt glorifierar t.ex Kil då jag har släkt där.

                Sedan beror det väl på vad man vill ha. Vill man bara ha lugn och ro och natur utan att det händer något så passar ju nästan vad som i Värmland. Och Grums som många beskriver som ett skithål tycker iaf jag är jättefint ur ett naturperspektiv ? men lätt att säga om en inte bor där!

                  Grums är vackert, Vålberg också. Närheten till Vänern finns, men sen är frågan…? Grums har pappersberget… Upplever det mest som platser att åka igenom, vet inte av vilken anledning man skulle stanna liksom. Inga städer, knappt samhällen.

                    *pappersverket/bruket

                    Personligen skulle jag kunna flytta upp till en liten by i norra Sverige, älskar att göra ingenting. Men på grund av familj i mellersta Sverige så kan det vara skönt om det inte tar 12 timmar med bil för att hälsa på!

              Åh tack så mycket för alls tips! Jag gillar Värmland så ska definitivt kolla upp!
              Har spenderat en del tid i Skövde också så ska kolla på det med 🙂

                Arvika, så fint!

      Runt Stockholm är det omöjligt att hitta lägenheter i den prisklassen, hela Mälardalen är egentligen uteslutet om du inte har extrem tur.

        Tack 😀 Har förstått på Hemnet att i närområdena till de största städerna är det rätt omöjligt ?. Men jag är sugen på småstad/by så det är okej men skulle vara skönt med i alla fall närhet till tåg för längre resor!

        Hur är Gävle? Ser fint ut när en passerar med tåg och ligger relativt nära till både Stockholm, Uppsala och Sundsvall.

          Lägger till det på min lista! Har enbart åkt nattåg igenom Gävle så såg inte så mycket.

            Gävle är ganska dyrt. Men en bra bit utanför kanske det är rimligt med priserna. Dessutom känns Gävle stökigt!

      Oxelösund! Om du vill bo vid haaaavet ? så fint

        Älskar vatten och hav så ska definitivt kolla upp!

      Nu kommer ju ingen tro mig. Men jag köpte min 4 för 5 tusen. Fick tom med möbler som förra ägaren skulle kasta. Älskar min lgh!
      Den är inte topp renoverad men passar mig perfekt. Köpte den ofc kontant å förstår inte hur jag ska kunna flytta till en stad med andra priser.

        Men billigt! Vart bor du?!

        Detta måste du förklara mer ingående! Min första och stående reaktion är VA!?

    Nu är det nog många som tycker att jag är lite galen men ja, jag är ganska extrem av mig. Jag har vattenfastat i fyra dagar (endast vatten i fyra dagar + epilepsimedicin, hemskt) pga att jag läst så otroligt mycket bra om det.

    I morse tog jag en mängd blodprover för att se mina värden och nu när jag tittar på 1177 ser jag att jag har jättedåliga värden överlag, speciellt levern. Jag brukar ha vanliga värden förutom just levern och levervärdet beror med största sannolikhet på att jag äter så mycket epilepsimedicin. Men nu är det alltså jättedåligt, kan det bero på just medicinintaget?

    Jag ska träffa en läkare i slutet av nästa vecka men jag är så otålig och vill veta redan nu.

    Någon medicinskt kunnig?

      Sluta vattenfasta och ät mat! Ring 1177, de kan ge dig råd.

      Ärligt talat, är du knäpp? Ursäkta men det där låter helt galet.
      Sedan medicinskt, dina dåliga värden beror nog även på något annat än bara en puckad diet.

      Klart som fasen att du inte har bra värden om du inte får i dig näring. Samt att du har epilepsi. Hade jag någon i min närhet som gjorde som du skulle jag läsa lusen av henne. Tossiga människa.

        Men eller hur!

        Fast hur menar ni nu. Får hon inte i sig någon mat så har ju lever inte så mycket den behöver at hand om… tvärtom så har hon friat upp levern så att den har mer utrymme för tex medicin.

        Tråkigt att säga dig, men det är inget bra tecken. eller äter du också stora mängder med alvedon? Isf sluta med det.

        Hoppas du får svar och att det löser sig. ?

          Hur vi menar? Epilepsimedicin påverkar levern, om hon dessutom bara dricker vatten finns det inget som kan motverka hennes levervärden, det påverkar snarare levern negativt (speciellt om hon äter stor dos av epilepsimed). ”Om man inte äter nåt har inte kroppen nåt att ta hand om” det är ju sant, men det finns inget som skyddar levern heller – därav sämre värden. Det ger inte mer utrymme för medicin, det försämrar snarare hennes värden. Så konstigt sätt att se på det, tycker jag.
          Har inget o säga om huruvida vattenfasta funkar för andra, men äter man mediciner som kan påverka organ kan jag tycka att vattenfasta inte är helt rätt. Man behöver få i sig protein, fetter osv för att må bra, speciellt om man har en kronisk sjukdom, det är inget som vanligt vatten kan lösa.

            Känns som att du har blandar ihop magsäcken med levern.

            Skydda levern på 4 dagar utan mat. ?

            Modd igen.

          Nu sysslar ju levern med bra mycket mer än detox. Gluconeogenesis och ketone body production mm känns rätt relevant i ovanstående situation.
          Det är en riktigt dålig idé att köra hardcore diet utan att diskutera med läkare, särskilt vid sjukdomstillstånd.

            Hard core på 4 dagar. Ok. ?

              4 dagar med noll kalorier är definitivt hardcore, särskilt om ens kropp aldrig varit med om att fasta eller äta mindre kalorier (som vid dieter). Från att äta normal mängd till ingenting är det definitivt hardcore och dumt som fan. Särskilt om man tar mediciner mot en sjukdom och redan har dåliga värden sen innan. Men du kanske är en professor i medicin trh? Jag är nästan det, bara ett snäpp nedanför 🙂

                Haha, du vet uppenbarligen inte vad det innebär att inneha titeln professor och vad som skulle räknas som snäppet under det. ☺️

                  I övrigt, humbugg!

      Klart dina värden är dåliga om du vattenfastat (vad falls liksom?) och samtidigt har epilepsi och tagit den medicinen? Om du dessutom äter så mkt epilepsimedicin att det annars påverkar levervärden förstår jag inte varför du ens funderar på att vattenfasta, det måste ju vara möjligt dödligt?

      Jag är medicinskt kunnig, men kan säga att vare sig du äter mediciner eller inte så är inte vattenfasta bra alls. Dina värden beror inte på medicinintaget, det beror på att du inte ätit normalt utan bara druckit vatten.

      Skriv ut proverna så kan jag svara

        Kan jag maila proverna direkt till dig?

      Jag tror vattenfasta kan vara bra (har gjort många 24-36h fasta men bara gjort 3 dygn som längst en gång). Dock tror jag det är SUPERviktigt att rådgöra med en läkare om man är sjuk och tar mediciner (tex epilepsi), extrema dieter ska man aldrig prova själv om man inte är fullt frisk i övrigt.

      Öh, är inte människan skapad för att äta mat och vara fysiskt aktiv? Jag måste ha skolkat på alla biologilektioner.

        Om du läser lite om periodisk fasta så finns det mycket som visar på att det är hälsosamt att fasta ibland. Ja vi är skapta att äta men inte massor hela tiden. Periodisk fasta-teorin går tillbaka till ’jägartiden’ där människan överlevde flera dagar utan mat för att sen lyckas döda ett djur och så var det fest med massa mat ett par dagar och sen var man utan mat igen. Typ.

        Många som fastar i perioder känner av många hälsofördelar i form av bättre blodvärden, mer energi (japp!) etc.

          Periodisk fasta är nåt helt annat än en vattenfasta på fyra dagar. Man överlever men det är ingen bra idé, spec om man tar mediciner för nån sjukdom

        Vi är också skapat att klara längre tider utan mat.

        Inget jag förespråkar men inte direkt dåligt för dig.

          Herregud.. när man inte trh kunde sjunka ännu mer

        Jag är så trött på att hamna i modd. ?

          Tur det. Snälla the Real Hmm om du inte är läkare med fullständig insyn i hennes/hans sjukdomsbild kan du väl inte sitta på en blogg och uttala dig om en helt okänd människas hälsa. Ni andra också. Skärpning!

            Okidoki. ☺️

            Jag blev faktiskt mest irriterad på alla dem som skrämde upp med att det är jättedåligt för henne att vattenfasta någon dag när den åsikten mest troligt är just bara det en åsikt på gränsen till dravel.

            Vad som skrivits i tråden är helt ovetenskapligt och då försöker vissa dessutom påstå att de är medicinskt insatta. Ord som cocktail (cocktail av vadå?) i kroppen mm mm. Biologi verkar de inte kunna iaf. ?

          Jag är så trött på dina ”svar i modd” har du någon gång sett någon efterlysa dina svar eller? Ingen bryr sig.

            Egentligen skulle jag skriva ett pedagogiskt svar, men jag skiter i det. Du begriper det troligen inte ändå.

              Oj då trh. Nu glömde du ditt nick och försvarar dig själv under anonym

                Nope, not me. ?

        Fasta är jättebra för kroppen, bra för cellförnyelse t ex. Är inte farligt att vattenfasta om man är frisk.

        Att kombinera fasta med epilepsimedicin är ju dock inte fasta. Det blir en coctail för hela kroppen och det är ju såklart givet att levern tar stryk. Epilepsimedicin är ju inte vatten.

      Du kanske har gjort ett försök och köra periodisk fasta?
      Då bör du läsa på om vad du ger dig in i. Det är något som personer som tränar, har bra koll på kost m.m gradvis börjar göra. Man livnär sig inte på vatten eller fasta från en dag till en annan.
      Gå köp en pizza bums!

      Att fasta betyder att du hamna i ketos, du producera ketoner och är fett driven istället för att vara glukos driven. Ketogen kost och fasta används till barn (och vuxna) som har epilepsi. Att du har fastat är inte farligt för din epilepsi. Har dock aldrig hört att det kan påverkar levern dåligt, ska inte fasta vara bra för levern?
      Innan du oroa dig om siffror från blodprovet måste du förstår vad siffrorna betyder och 1177 är inte alltid den bästa källa att börja med (tyvärr). Börjar med din läkare. Vissa mediciner måste tas med mat, vet inte om det gör en skillnad om man äta på en fastande mage?
      Dina lever värden ska du alltid kolla upp med läkaren regelbundet. Det står väldigt tydligt på bisedeln att man ska göra det, jag tror att jag ta blodprov en gång om året. Bra att du har bokat en tid för säkerhets skull.
      Mvh En som har epilepsi sedan 20 år tillbaka och är väldigt påläst inom ämnet.

        Precis. ?

      Vilken epileosimedicin äter du? Äter själv Trileptal och det sänker natriumnivåerna i kroppen, om du dessutom späder ut saltet med massa vatten så har du ganska säkert saltbrist vilket kan leda till allvarliga biverkningar, googla hyponatremi (det har drabbat mig några gånger) syns ibland på blodprov men jag har lärt mig känna igen symptomen. Jag skulle aldrig utsätta min kropp eller hjärna framförallt för vattenfasta! Börja äta genast.

        Jag hade ringt 1177 snarast för att få råd istället för här. Kan inte supermycket om just detta men vet att beroende på vilka värden som är dåliga (som t.ex natrium men även annat) kan det bli farligt akut så ring och få råd.

          Men snälla. Hade hennes värden varit akut dåliga så hade hennes vårdgivare redan kontaktat henne.

          Sluta upp och skräms nu!

    Stog bakom My Margens häromdagen i en kö. Hon luktade så illa ur munnen!! 3 av åss höll på spy, kunde inte stå kvar…..

      Det värsta som finns, säkert en inflammation i tandköttet som hin inte vet om. Folk har en tendens att inte märka själva när de stinker.

        Finns det inget sätt man kan veta på? Blir typ orolig att man själv gör det ??

          Slicka dig på ovansidan av handen , låt de torka, och sen lukta.

      Hur kunde du känna det om du stod bakom? ?

        Det osar runt om dom om de pratar och andas

        För att det fullkomligt STANK ur munnen. Hon pratade i telefon. Trampade runt o slängde med håret och fnittrade som en 7-åring. Vi var ett gäng och ALLA kände. Hörde en annan kompis som sa samma och det var i vintras så det kan ju knappast vara tillfälligt…..Fan så ofräscht!

      Hon har kraftig inflammation i en tand.

      Hon väntar på operation.

      ????? Hon har skrivit om detta på sin blogg.

        Samma stank i vintras. En annan kompis berättade att hon varit med om samma. Så knappast den inflammerade tanden…..usch!

      ”Uschäkta, men visste du att du luktar ett par veckor gammalt galna kosjukan-kadaver?” Ja, ja, kanske inte så lyckat i kön på Konsum.

      Stackarn. En vän till mig dejtade en kille som hade sjukt äcklig andedräkt och stoppade inn3-4 riktigt starka tuggummin en gång i timmen för och ”maskera” det men misslyckades. Min vän tyckte om han men pallade inte till slut och slutade träffa han ? tyckte så synd om killen

        Men hur vet en själv om man stinker arsel och har denna inflammation? Om man inte känner lukten själv. Blev nojig nu ju. Slicka på handen, funkar det verkligen?

    Okej hörrni, jag stod och hängde tvätt idag och började då fundera vidare på hur tvätt/blöta saker kan torka av luften? Alltså vad är det som gör att det torkar, mer än det självklara svaret att det inte längre är i blöt.. 🙂 Försökt googla lite olika alternativ men får inget svar.. ?

      Undrar också ? det blir ju liksom inte blött någon annanstans heller av det, det bara försvinner ju

        Ja precis, för mig är det ett mysterium! Det blöta försvinner ju som bara ?

        Det blöta, vätska ish, i kläderna avdunstar?

      Vattnet dunstar bort.

        Men vad är det som gör att det dunstar bort? Måste ju finnas en förklaring till vad det är som gör att det dunstar?

          Minns inte exakt vad allt heter men fysiklektionerna i skolan, var höll ni hus?? fullt logiskt tycker jag att det är i alla fall

            Då var de inte intressant, vilket gjorde att inget riktigt fastna ? Nu på ”äldre” dar kommer alla viktiga funderingar, som tex frågan om vattnet ?

          Naturen gillar inte obalanser. Den vill ha jämvikt. Varför? Fråga Gud eller närmaste schaman.

          Det är luften som leder bort fukten. Ju snabbare luften rör sig ju snabbare torkar det. Om du hänger kläder i badrummet och det torkar fort har du bra ventilation i badrummet.

            ”Ju” och ”desto”

              Har du korrekturläst hela kommentarsfältet, 549 st (min oräknad)?

      Det kallas osmos.

      Strukturen mellan vattenmolekylerna är beroende av tempetaraturen bland annat. Molekylerna har olike energi, de som är snabbast (högst energi) lämnar ytan=avdunstning. Resultatet är att materialet kyls en aning, motsvarande den energi som avgetts. Mer energi tas upp ich det fortsätter så.

      Mvh fysikern?

      Svarade dig nyss men moddades, pallar ej repetera. Sorry.

        I got ya! ?

    Varför drar min iPhone så jäkla mycket batteri trots att jag hår på wi-fi? 9 minuter här och sjunkit från 67% till 22% ?

      Du har antagligen appar i bakgrunden som ligger i bakgrunden. Prova dubbelklicka på hemknappen och dra uppåt på alla appar som ligger där så stängs de av helt.

        Nej det borde inte bero på det. Apple låter bara den app som ligger överst exekvera. (grovt sett, undantag finns som mail, hälsa och musikalen tex men det är beräknat utrymme för dem.)

        Vad du kan kolla är ifall du har flera hemsidor igång samtidigt och att det är någon film som är igång på en eller flera av dem.

          En annan orsak är att trots du har den på wifi är att den signalen är så svag att mobilen måste anstränga sig till det yttersta för att plocka upp signalen. Det tar mycket energi när den söker längre och längre bort.

            Det låter mest rimligt i mitt fall just nu!! Har raderat hälften av alla appar och släkt varenda öppen sida. Ska gå in o morgon och byta batteri med, såg att mitt batteri bara hade 73% av sin grundkapacitet när det var laddat 100%.

      För att du inte har senaste modellen iPhone, men har uppdaterat programvaran. Utvecklarna gör medvetet batteritiden sämre på äldre modeller när de släpper en ny för att man ska köpa nytt.

        Nej inte så mycket. Det var marginellt. Det hela var en Strom i ett vattenglas och idag har du valet ifall du vill att de ska dra mer batteri iaf (varför man nu skulle vilja det)

        Nix, så är det inte alls.

        Är inte alls så längre, kanske förut men Apple lanserar nu ofta uppdateringar som förbättrar batteritiden:)

      Vad har Wi-Fi med batteriet att göra?

        För att ligga på tex 4g så anstränger sig mobilen att hitta signal och om sändaren ligger långt bort så går det åt mer energi att koppla upp dig.

        Ligger du på wifi borde du ha en strak signal och då också minimalt med energiåtgång.

      1. För att du har en iPhone
      2. För att du har en iPhone

      ?

        Hur är det nu med Android, kan ni installera några systemuppdateringar? Nej, just det.

          Eh va? Vad är det för lögn?

          Eh. Är det Huawei du tänker på eller? Allt funkar då minsann som det ska på min Samsung.

      Börja med Inställningar > Allmänt > Appaktiviter i bakgrunden. Kolla vad som käkar kräm, eller gör som jag: stäng av funktionen.

        Alltså ni med app-tankar, ni kan ha en poäng iaf.
        Det beror på vad du har installerat själv tex fb och sagt åt den att göra även för du inte är utloggad. Vad du sagt åt den att göra i bakgrunden.

        Men då är inte lösningen att bara stänga ner appen för då har man ju samma problem igen nästa gång man drar igång den.

        Gå in i ställningar och stäng ner vad den för göra när du inte har en öppen samt vad den får göra när den är det.

          inställningar *

        Släckt ner all aktivitet förutom på messenger typ, fast det gjorde jag redan i förrgår så det verkar inte hjälpt så mycket

      Har du bluetooth avstängt? Alltså inte bara stängt ner det på ”skärmen” utan helt sv under settings?
      Om jag har bluetooth på så dödar det mitt batteri.

    jag var och länade blodprover i veckan. idag fick jag ett brev från läkaren där det står att jag ska komplettera blodprov. tänk om dom hittat något farligt? nån mer som varit med om det?

      Komplettera med samma prover igen eller nya/andra prover?

        vet ej det står inte. konstigt att inte läkaren ringde

          Det kan ha varit ngt som var ofullständigt. Ibland måste prover tas om för att provrören blivit felfyllda tex. Eller så kanske ngt provsvar var avvikande så dom vill kolla om det var tillfälligt eller ej. Men som Tilde skriver nedan så hade du blivit uppringd om det var ngt akut eller allvarligt

      Läkaren hade garanterat ringt om det var något farligt eller akut. Det är ofta som vi behöver komplettera prover för att få en helhetsbild. // läkare på vårdcentral

      Det kommer säkert att gå bra Pia ❤️

        Rara Violet ❤som inbjöd mig i bokdiskussionen involverande Pia. Nu är jag inte längre anonym.

          Fint att gå från anonym till ZaZa ??
          Hoppas att du har haft fina läsdagar!

            Absolut och så roligt att se dig här i kväll

              Miss, glömde min nick.

            Eller hur Drakens?

          åh vad roligt. vad läser du just nu?

            Den där boken av Zola ”Krogen som ngn rekommenderade går ej att få tag på någonstans, tillfälligt slut står det hos alla leverantörer. Synd, gillade Silas Nänä en gång i tiden.
            Nu läser jag Agota Kristofs trilogi ”Den stora Srivboken, Beviset, den tredje lögnen”
            Var inte bekymrad för blodproven, vännen?

              Åh detta autokorrekt. Ska stå Zolas Nana

        tack för alla svar. hamnade i modd. vet ej varför

      Ibland kan det vara att de satt fel personnummer på fel provrör, tappat bort prover osv. En gång fick jag lämna fler prover för att någon hade tappat mitt provrör, haha.
      Oroa dig inte innan du vet

        åh tack för alla svar;)) en annan grej till bokälskare. har någon läst se mig falla av mons kallentoft? fattade inte slutet. kan någon förklara?

          Jag behöver också en förklaring…

      Du kan se dina provsvar om du loggar in så där kan du se om något prov var avvikande. Kanske behöver du ta det igen då?

      Oroa dig inte, säkert inget allvarligt ❤, är det Pia med böckerna?

        haha ja det är pia med böckerna. fattar inte, hamnade i modd när jag tackade för alla svar ang blodprovet

    Får jämt ont i övre ryggen, särskilt vid eka skuldran upp mot nacken, när jag sitter eller står för länge. Har tränat rygg/bröstmuskler sen några månader tillbaka och försökt tänka på hållningen, men känner inte riktigt att det hjälper. Funderar på att gå till en naprapat. Ekonomin är dock inte den bästa så har inte råd att gå regelbundet. Är det värt att gå en eller två gånger, eller hinner man inte uppnå något resultat då? Finns det något annat bra man kan göra mot sån ryggsmärta?

      *ena skuldran, såklart.

      Skulle hellre skicka dig till fysioterapeut på vårdcentral, bättre än naprapat för sådana tillfällen + betydligt billigare ??

        Tänkte inte ens på fysioterapeut! Det måste jag absolut kolla upp. ? Ska ringa vårdcentralen på måndag.

      Många naprapater ger en ju råd om vad man kan göra för att undvika problemet framöver.

        Problemet är bara att de jobbar inte alltid långsiktigt

        Naprapater har inte samma förståelse för kroppen som fysioterapeuter. Fysioterapeut är en skyddad yrkestitel som kräver tre års akademiska studier. Naprapater i Sverige har legitimation men har inga högskolepoäng.

          Precis, därför som jag rekommenderade fysioterapeut denna gång. Är själv fysioterapeut och kan absolut rekommendera naprapat ibland, men nu krävs det mer långsiktigt arbete tror jag!

          Fysioterapeuter må ha universitetsutbildning men de är också fokuserade på endast området med problem och missar att det kan finnas orsaker till problemområdet som också behöver behandlas.

      Gå till en fysioterapeut. Jag förstår inte riktigt var du har om men om det är liksom i kanten mellan skulderbladet och ryggraden samt upp mot nacken (gör det ont när du vrider på huvudet?) så är en känd triggerpunkt. Fysioterapeuten kan ge sig övningar att lösa upp punkten och stärka.

      Ett knep att använda innan du får tid hos fysioterapeuten är att stoppa en hård liten boll, golf, tennis, bandy etc, i en strumpa. Stå mot en vägg med bollen mellan din rygg och väggen och håll den på plats med hjälp av strumpan. Krama dig själv så att skulderbladen dras isär och så rullar du bollen upp och ner längs ryggen tills du hittar en punkt som är extra öm. Stanna där och massera med bollen genom att gunga fram och tillbaka och rulla den över den ömma punkten.

        Tack för tipset angående bollen, ska testa det! Det är lite olika, ibland mot ryggraden/upp mot nacken men ibland också nästan på högeraxeln. Tror att jag kan ha felbelastat högra sidan så jag brukade bära min väska på den sidan, men det var ett tag sen nu. Rent allmänt så känns hela den sidan av övre ryggen lite mer öm. Men ska se om jag kan få tid hos en fysioterapeut!

    Jag har skrivit här tidigare om mitt förhållande att jag kanske vill göra slut. Igår var jag på två lägenhetsvisningar och jag har panik. Vet inte hur jag mår eller vad jag ska göra. Vet bara att jag måste göra nåt.

      Jag står i samma val och kval. Har nästan bestämt mig för att lämna. Hen är så negativ hela tiden och det tar alldeles för mycket på mig.

        Jag vill också bara leva mitt liv nu, inte nån annans

      Känns som att du har gjort ditt val redan, det är bara det jobbiga kvar att tala om det för partnern. Tror att du kommer känna en lättnad sen

      All kärlek till er❤

      Jag var i samma situation i november förra året. Valde att lämna mitt ex sedan över 7 år. Med facit i hand, det bästa val jag gjort!

    Äger en tomt som jag funderar på att sälja. På tomten står ett hus som är i ganska dåligt skick, ett trähus byggt nån gång på 60-talet tror jag det var. Har inte råd att bygga ett nytt hus och gör absolut ingenting med tomten just nu så det bästa vore ju att sälja.
    Min fråga är dock: kan huset höja eller sänka värdet på tomten på något sätt?
    Jag menar, det blir ju mer jobb för nästa ägare att i så fall riva huset. Men det kanske inte gör någon skillnad?
    Eller vore det bättre att först riva huset och sen sälja tomten?

      MÅSTE huset rivas eller är det något för den händige att rusta upp? Om det måste rivas så är det bättre att du river det först och säljer tomten sen.

        Ja alltså antingen rivas eller totalrenoveras. Vet att källaren har fuktskador som går upp till badrummet på första våningen. Som sagt så är det i dåligt skick, ingen har bott där på åtminstone 10 år. ?

          Är det en tomt i ett attraktivt område spelar det absolut ingen roll om det står ett rivningsfärdigt hus på tomten.

      Det spelar ingen som helst roll för priset om huset står kvar. Rådgör med mäklare vilket som är bästa strategin för att få ut bästa pris.

    Någon som bor utomlands här? Själv har jag bott 2 år i dominikanska republiken och 6 år i andra länder ??

      Japp! 11 år totalt och just nu i UK.

      Jag har bott många år i London och två år i Spanien. Bor just nu i Sverige men funderar på att flytta tillbaka till Spanien, Sverige är inte som jag kom ihåg det när jag var yngre tyvärr.

      Bodde 18 månader i Kenya 🙂

        Berätta!!!!! ☆☆☆☆

          Haha, vad vill du veta?
          Jag åkte dit som blåögd 20åring utan att veta vad jag gav mig in på. Under dagarna jobbade jag som lärare på en pojkskola, medan jag bodde på ett barnhem och lekte och tog hand om småknattarna på kvällarna och morgnarna.
          Vet inte riktigt vad du vill veta, men fråga gärna 🙂

            Detta är mer spännande än jag förväntade mig. Hur var livet? Hur var folket? Hur mådde du? Vill du tillbaka? Tack för att du tar dig tiden att svara. Jag älskar hela den Afrikanska kontinenten och vill så gärna dit, speciellt Kenya och Uganda.

              Det var en kulturkrock så klart, ringde hem och grät flera gånger för att de tyckte att det var okej att slå barnen och eleverna.
              Alla var jättesnälla och nyfikna på mig, men det är en helt annan kultur och jag upplevde att folk generellt är mer ärliga. Typ att de frågar rakt ut varför man är så ful, haha.
              Det var mycket som var emotionellt jobbigt. Att se lidandet och fattigdomen och att allt var en en kamp liksom. Jag vet inte hur mycket hemskheter ni orkar med, men historierna om hur vissa av barnen hamnade på barnhemmet ger mig fortfarande mardrömmar.
              Jag lyckades ådra mig en ganska elak form av malaria, så det är en del jag inte minns, haha.
              Det gav en helt ny insikt i det svenska samhället och en ny syn på pedagogik. Det man är uppväxt med är ju ofta det man anser vara rätt och sanning liksom.
              Det var med andra ord jättetufft, lärorikt och otroligt utvecklande, både som människa och pedagog.

                En blandning av härligt och hemskt låter det som. Jag tror inte jag skulle orka se barn misshandlas och inte kunna göra någonting åt det. Att någon kallar mig ful får jag väk ta men nej, inte barn och djur. Inte kvinnor och män heller men ni förstår nog hur jag menar.

                Jah tänker dock inte åka på safati utan att besöka ”verkligheten” också. Det ska vara rätt.

                Kul att du delade med dig, tack 🙂

      Är inte det svårt med hemlängtan? Vad tycker ni om att bo utomlands?

        Jag hade hemlängtan dom första nätterna, sen ville jag nästan inte hem till Sverige! Bodde ett år utomlands, och nu när jag bor i Sverige vill jag flytta utomlands igen.
        Jag bodde i Slovenien, språket var väl nackdelen – engelska var lite sådär, jag kunde prata lite slovenska så jag klarade mig, men bor man i en liten by var det mest tyska eller slovenska som gällde. Gillade att alla var så öppna och sociala, ingen störde sig liksom på att man bad om hjälp osv, alla var supertrevliga. Gick man en promenad i skogen och stötte på någon så hälsade man alltid (hur ofta händer de i Sverige?), man satte sig gärna bredvid varandra i kollektivtrafiken och snackade. Allmänt trevlig stämning helt enkelt!

          Låter som Sverige för mig, att alla är hjälpsamma och hälsar. Eller åtminstone är i norra Sverige ?

        Det är väldigt ofta mycket bättre i andra länder än vad det är i Sverige så det är inte så självklart att man måste få hemlängtan bara för att man flyttar.

        Har bott utomlands i perioder och aldrig längtat hem. Det enda jag kan ”sakna” är vårat breda utbud av chips haha, få länder som har så många olika sorter.

      Bodde större delen av min uppväxt i Sydostasien och Sydamerika.

      Åhh någon som har bott i Argentina? Är isf intresserad av att få höra hur det är att bo där.

      Har inte bott i Sverige på över 20 år, utan i europeiska storstäder, Nord-Amerika och nu i nästan total vildmark norr om det mesta.

    Vem är det som står bakom kontot exonthespoiler2019??

      Undrar jag med men tror inte det är ngn som vet.
      På tal om anonyma, vilka minns classekinza-Kenza?!

        Saknar hans blogg. Den är låst permanent och har varit det i många år. Nu när jag tänker efter så var det inte en särskilt positiv blogg. Han hyllade supersmala tjejer (tjejer som svalt, inte naturligt smala), outade eskorter, snackade massa SD, la upp porr, skrev om privata event osv. Det var ändå något med bloggen som var kul…eller annorlunda?

          Kommer också ihåg det! Var nog i åldern då att man tyckte det var lite spännande (typ 15-16) men nu skulle jag nog verkligen inte uppskatta den bloggen

            Precis. Vi klarar oss bra ändå.

      Någon i produktionen som är ”vän med fördelar”?

    Mitt ex var otrogen ett flertal gånger. Sedan vi gjorde slut så har en av hans bästa vänner varit väldigt på och velat träffats osv, och jag tycker att han är i princip den perfekta människan utseendemässigt. Jag fattar ju att det ”rätta” här är att inte gå vidare med detta för mitt exs skull, men fan den människan kunde inte ens låta bli andra medan vi var tillsammans… Tex på min 18årsdag åkte han ifrån mig och låg med en annan. Han har varit otrogen med 3 olika personer som jag vet om, säkert fler. Detta under ett 10 år långt förhållande.

    Vad hade ni gjort om ni var jag? Bör tilläggas att denna människa gör mig typ tonårspirrig, vet knappt hur jag ska bete mig i närheten av honom. MEN jag och exet har barn ihop.

    Hjälp mig öppet spår ?

      Nä vet du vad. Tänk om kompisen är din rätta? På riktigt, exet har förlorat/kastat bort sin chans till att du ska ha hänsyn till hans känslor. Gör det som gör dig lycklig!

      Gudars skymning. Du har inga skyldigheter gentemot den människan. Om en av hans bästa kompisar nu visar intresse för dig kan du väl bara anta att kompisen kollat med ditt ex. Har han inte det kanske exet blir sur på honom (omotiverat, men han verkar ju vara en smula körd), men aldrig i livet att han kan ha nåt case mot dig. Gör det du vill, han är det förflutna.

      Exet behöver du inte tänka på i det här läget tycker jag, på dennes känslor alltså. Frågan är ju hur du kommer tycka det är att träffa honom emellanåt om nu risken är att du och kompisen kommer umgås i hans krets

      Gör precis det du vill! Ett tonårspirr kanske är exakt vad du behöver just nu? Jag hade inte tvekat en sekund, du har inga skyldigheter mot till ex.

      Same story, jag låg med bästa vännen – ett år senare hittade jag tbx till mitt ex…. och det var jobbigt.. jag agerade nog annorlunda än vad jag gjort dör att jag var arg och sårad. Nä. Rekommenderar inte ..

      Om kompisen är villig att offra relationen med ditt ex säger jag kör!! !

      Min kille var tillsammans med en kompis till mig. Hon gjorde slut med honom och vi blev tillsammans flera år senare ??

      När jag var 17 var jag tillsammans med en kille i något år eller så. Han hade en söt kompis som jag också hade ett gott öga för. Efter att vi gjorde slut hade jag och kompisen kontakt då och då. Jag flyttade, skaffade kille och ett barn. Han skaffade en tjej och två barn. Tio år senare tog båda våra förhållanden slut av olika orsaker och vi började höras lite. Nu har vi varit tillsammans i fem år. Och han och mitt ex var ute och fiskade senast för någon vecka sen. Tror inte han bryr sig för 1. Det var sjutton år sen vi var ihop och 2. Han är själv gift och har barn.

    Vilka är era favoritraser av små eller medelstora hundar? Är sugen på att skaffa hund i framtiden (är några år bort pga livssituationen just nu) och vill börja läsa in mig på det. Är dock dålig på raser, tycker det är svårt. Någon speciell som ni tycker om? Skulle nog vilja träna lydnad eller kanske agility (för skojs skull, absolut inga tävlingar). Kommer troligtvis behöva ha hunddagis (kan jobba hemifrån en hel del dock). Bor i lägenhet men nära skog och gröna ytor.

    Tar gärna emot tipps på poddar, böcker, bloggar, videos etc för att lära mig mer om hundar också – om ni har sådana!

      Jack russel <3

      Tax och Jack Russell? hade en tax förut, världens sötaste. Vill ha en likadan men funderar på om det är dumt att skaffa en likadan igen eftersom det känns som att man skulle ersätta honom.

        Så länge man är medveten om att det inte är samma hund, eller vad man ska säga, så tror jag att det är lugnt. Jag är uppvuxen med dalmatiner, skaffade en egen tik 2017 som bara hann bli 1,5 år innan vi fick ta bort henne i juni 2018. I mars i år fick vi hem en en ny liten tik, så olik den första som dom kan bli i stort sett. Förra var svarttecknad och denna är levertecknad, helt olika kroppsbyggnad och helt olika personligheter. När vi fått sörja var det helt självklart att få hem en ny liten tjej, gick liksom inte att vara utan.

      Adopt dont shop skulle jag säga, gatuhundar är de absolut gulligaste!

        Vad gör gatuhundar till de gulligaste? ? Om något så KAN de betyda en massa problem och rehabilitering.

          Det KAN ju betyda problem med avlade hundar också. Klart det finns galna hundar precis som det finns galna människor men ingen jag någonsin träffat på. Känner många i Sydamerika och de adopterar gatuhundar och alla är supergulliga och snälla, ingen har haft nåt problem med någon hund. Finns för många hemlösa djur redan, varför sla det avlas fram massa fler som säljs till galna priser?

          Finns ju inga garantier för varken renrasiga eller gatuhundar…

          Precis fått hem vår rumänska gatuhund och har sedan innan en renrasig Flatcoated retriever.

          Är ju lättare att ”önska” vad man vill ha med en renrasig hund, sen om den verkligen blir som man vill är ju en annan historia.

          Vi är väldigt nöjda med vår uppfödare som hittade den perfekta hunden för oss!

          ”Gatuhunden” visste vi inte så jättemycket om när vi bestämde oss för att ta hem henne. Är inte heller säkert att hundarna är sig själva i ett hägn… eller ja.. annorlunda när de kommer till ett hem snarare. Fick ju mest lita på organisationen och dess ord om hunden.

          Valp vs adoptera hund är ju en sak att ta ställning till. Lite samma lika, men en äldre hund kan ju ha mer i bagaget redan.

        Ta inte hit fler hundar från utlandet tack! Finns så det räcke toch blir över i Sverige. Bara en tidsfråga innan vi får hit rabies med tanke på all falska vacc intyg från tex Rumänien.

          Så rätt!!! Och låt bli sönderavlade hundar som mopsar och liknande. Finns ingen som helst anledning.

          Om du ska köpa en hund kollar du då upp avlaren? Detsamma gäller ju för den som adopterar en hund, klart man kollar upp adoptionsstället så att det inte är nåt fuffens. Finns ju ’fusk’-avlare också.

        En nära släkting tog hit en gatuhund från Spanien genom en sådan organisation och visst, hon är snäll, vek och harmlös, så lätthanterlig på så sätt. Nånting är dock fel med henne, antingen genetiskt eller förvärvat från den miljö där hon befann sig, för hon blir aldrig en normal hund. Hon kom hit som 1-åring (ungefär) och är idag 7 år.

      Corgi ? aldrig haft hund själv så vet inte hur corgi är att ha fulltid. Gillar även border collie men det krävs väl mycket aktivering för den rasen.

        Corgi är en supertrevlig ras och perfekt storlek!

      Bedlingtonterrier är en väldigt trevlig ras och perfekt storlek tycker jag! Själv har jag blandraser ca 40 cm stora, det tycker jag är en riktigt trevlig storlek. Visste exakt vilka raser jag ville ha blandras mellan också, och de är verkligen världens finaste!?

      Min absoluta favorit är dalmatiner, äger en dalmatinertik själv. Skulle dock inte rekommendera till en som vill träna lydnad, dom kan vara rätt svårmotiverade ? Men dom är fantastiskt roliga att vara med, riktiga små clowner! ?

      Har taxar och de är lätt ena av mina favoritraser! De är kullsyskon och väldigt olika, den ena har väldigt mycket jaktinstikter i sig men inte den andra til exempel. Pga deras kroppar kanske inte lämpade för agility om du har intresse för det, dock. Annars älskar jag corgis, aldrig ägt en men ett grannstall har en och hon är underbar.

      Dvärgschnauzer, irländsk terrier, west highland terrier, irish soft coated wheaten terrier. Gillar terriers, men min absoluta favoritras är eurasier. Helt fantastisk och formbar hund!

      Jag växte upp med en shiz zue, dock höll vi honom kortklippt. Sötaste snällaste hunden någonsin. Skulle jag få för mig att skaffa hund så skulle det bli en sån.

      Whippet ?? kan aldrig tänka mig en annan ras nu när vi haft whippet.

      Toy/dvärgpudel! ? Har en sådan hemma och de är väldigt lättlärda, snabba och i precis lagom storlek. Bra också om man bor i lägenhet för de kräver inte så mycket motion, däremot följer de gärna med på långa promenader.

      Tack för era tips!

      Chihuahua – små hundar med stor personlighet! Extremt keliga och väldigt mycket ”hund” fast de är så små. Perfekt också om man behöver ta med hunden till jobbet etc, väldigt liten och behändig, stör ingen.

    Någon som förstår Maggan Graafs instastories idag?

      Ser bara två storys som är 22 timmar gamla.. har hon tagits bort dom tro?

    Jag är med i en grupp på fb som heter något med ”då gjorde jag bort mig”-ish – men jag blir så besviken. Det är typ ”förra veckan ställde jag fram mjölk som gått ut” eller ”lappen syntes på mina trosor”.
    Det MÅSTE finnas bättre här i världen? Någon som kan toppa troslappen?

      Oh ja! Träffade på en barndomskompis en kväll utanför kyrkan efter en julkonsert (vi och familjerna umgicks jämt när vi var yngre!). Ser honom och hans nyblivna fru och får hjärnsläpp tror jag på riktigt. Utbrister överentusiastiskt ”ADAMOch ”är det frugan?” varpå han kollar på mig och säger ”nej, jag är Johannes” Märker själv hur jag framstår som totalt aspackad fastän jag är spiknykter, ursäktar mig med ej fejkat telefonsamtal och går därifrån ? hela situationen blev bara fel.

        Med ett fejkat*
        Skriver som jag är onykter nu med ?

          Och vem säger frugan till en jämnårig när vi är 23? Hua alltså jag får rysningar bara jag tänker på situationen.

            Haha jag känner din ångest i dina tre inlägg. Tack. Mycket bättre.

              Hahaha jadu, ångesten finns där ??

                PS. Jag hade kunnat säga ”frugan” men jag är 37 … så det kanske bara förstörde det för dig ännu mer? ? DS.

                  Nej alltså jag vet inte vad som hände där alls ? kan nog säga frugan i andra sammanhang men där och då blev bara allt helt jädra galet

      När jag inte fattade att min snygga kollega på jobbet ville ge mig en fist bump…
      Jag trodde han höll i en ”osynlig mikrofon”, så jag böjde mig fram mot hans hand och sa ”hallå?”
      Vet inte om det var mest pinsamt för mig eller honom… :/

        Väääääldigt tveksam till att du talar sanning nu, eftersom det här är en meme som florerat på internet ganska länge.

          Welcome to the internet, friend. ??

        Hahahahahaha jag fick mig ett skratt iaf

        ”Talk tho thö händ” som Arnold brukar säga.

        Hahahaha alltså du har skrivit den här tidigare och skrattade lika mycket den här gången ❤️

        Jag skrattade så mycket att jag inte kunde se något pga alla tårar. Tack! Skrattar fortfarande.

      Var på väg till jobbet i bil och blev förföljd / jagad av ett par galningar. De låg efter mig några kilometer, blinkade och hade sig. Jag kände bara men för fan kör om eller kör i diket, ökade farten men svängde in i samhället där jag jobbar. Då kör dom om och visar snutspaden. Ouuups…..

        Ganska ung, ganska liten och söt. Nytaget körkort i pappas jättestora V 8 bil.

        Parkerar helt lagvidrigt… Någon skulle nog säga på övergångsställe i korsning. Jag säger strax efter korsning/övergång. Hur som.

        Hoppar ur bilen och börjar gå mot affären. En bil tränger sig förbi min bil, gasar ilsket och svänger mot mig.

        Jag lackar till och går emot bilen och frågar ” Vad har du för problem”. Försöker du skrämmas, din dumme fan! En gubbe i 25-30-års åldern sticker ut huvudet ur vindrutan och frågar: Vad håller du på med? Skit i det du. Är du polis eller? Svarar Moa 18 år och odödlig. ?? Dummaste ungen., ever! ? Han log lite snett, lyfte handen och visade polislegitimation. Flytta bilen nu! Kör fram dit och stanna så får vi kolla dig och bilen. Varenda granne var visst ute den kvällen.

        Slutade med 600 kr i böter, en pappa som försökte ge bort mig och vägrade låna ut bilen på ett år, för hans ungar gjorde bara inte så.

        Trauma för en nyuppkörd valp. Parkerar inte en mm fel efter det.

        Tjuvrökningen som skulle ske efter inköp av cigg, därav parkeringen, blev också lite tråkig. Alla, dvs mamma och pappa fick veta av handlaren att jag köpte cigg efter incidenten som precis hela Nytorget, där vi bodde, såg.

        Utegångsförbud och indragen månadspeng. Böterna fick jag jobba ihop själv under sommarlovet. Svetsa kretskort!!! Jävla slavdrivare!

        Jag skulle ju bara balla mig lite…
        Inte reta upp halva Söder och ”de björnar” som sov, eller bli utskämd.

        Fy… Vilka tråkiga poliser och föräldrar?.Ingen humor, där inte!

        //Moa

          Du gjorde min morgon!!!
          ???

      Kan fortsätta. Den gången jag när jag var 15 och var övertygad om att personen jag pratade med i telefonen var min morfar och vi blev tillslut nästan osams för att han slutade ju inte skämta. Det var en telefonförsäljare.

      Den gången jag jobbade som Au pair i London och kommer upp i huset på andra våningen där jag hade mitt rum och hör mamman och pappan i familjen ha sex en våning upp. Ska försöka smyga mig in på badrummet på andra våningen och sedan tillbaka in på mitt rum, men snubblar och välter hela tvättställningen ner för trappan. Diskret och bra.

      När några i klassen på en fest står och pratar om vilka låtar de gillar att ha sex till, och någon svarar att han älskar Peter Jöbacks röst och speciellt hans julskiva. Kommer in mitt i samtalet och vet inte vad de pratar om men hör Peter Jöback nämnas och utbrister ”åh, det är min mammas favorit med!”

        ???
        Mycket bra.

          Hoppas jag roade någon, själv vill jag nog gömma mig bakom en kudde igen efter att ha skrivit allt detta ?

      Jag var en blyg 20-åring som bodde i studentkorridor. Jag vågade äntligen prata med mina grannar. En av dem pratade om att han led av migrän. Sedan sa han att migrän var en könssjukdom. Jag skrattade jättehögt och mycket – kul skämt ju! Det blev helt tyst och alla tittade konstigt på mig. Han sa ”kärlsjukdom”…

        ??‍♀️?

      När jag var typ 15 & svarade i telefonen ”Ja det är Kim” & min mammas pojkvän trodde det var min mamma. Vi har lika röster i telefon & pratar man snabbt kan jag väl förstå att ”Ja det är Kim” låter som ”Ja det är Vickie” som min mamma kallas.

      Jag fattade inte riktigt varför han ville prata med mig & inte frågade efter min mamma som innan. Jag förstod alltså inte att att han trodde att det var mamma han pratade med förrän efter en stund. Han lät väldigt mjuk & smörig i tonen:
      – Vad göööör du?
      – Ingenting…
      – Saknar du mig?
      – Eh… nej!
      – Va, gör du inte?

      Här gav jag luren snabbt till min mamma. 😉

        Kunde ha slutat med men för livet ;p

    Fnurra på tråden med KnivMicke och Isabelle va?

      Låter ju så på instastories… om det bara inte är en PR grej

      Varför är hon med honom trodde så mycket bättre om henne 🙁

      Fattar inte hur man kan va tillsammans i vad, två-tre månader och ha så mycket problemer. Tycker det har varit en storm på sociala medier sedan dag två, typ. (Och vad är grejen med att göra dina relationsproblemer till en offentlig grej nästan omedelbart?). Om hon inte vill at människor ska kommentera på vem hon blir/är tillsammans med är det kanske lite fel att vara så öppen om det.

    när toapapperet fastnade i trosorna och jag gick in på ett viktigt möte

      Alltså det här är fascinerande. Sånt ser man bara på film. Jag undrar verkligen, hur lyckas man? Hur går det hela till för att det ens ska kunna fastna där???

        Hände mig på tåget häromdagen och när jag satt ner så böjde sig tanten bakom mig fram och sade ’ähum…’.
        Hur det händer: Jag hade lagt extra toapapper som ett ’V’ på sitsen och då antar jag att spetsen på V-et fastnade lite på min röv och sen i trosorna när reste mig och drog på dem…

          Lägger också papper på sisten och det brukar hända mig rätt ofta, lyckligtvis nrular jag oftast upptäcka det innan jag går ut ?

        ja det kan man undra- fastnade liksom i min kjol

      Berätta mer. Var det en ren vit del eller … ??

    Jag ska till Visby i sommar (inte under Medeltidsveckan eller Stockholmsveckan). Tips på restauranger, sevärdheter och andra göromål önskas!

    30+ år, normal inkomst, inget ”party party, heja heja nattklubb”.

    Tack och bock på förhand!

      Bakfickan har grymma fisk och skaldjursrätter (typ som ett litet rökeri, rökta räkor med aioli, Skagen, strömming etc), Surfers och Supper är också bra (surfers har kinesfusion-tapas och Supper har sydamerikanska tapas). Själsö bageri har OMG-fantastiska bullar och trevlig uteservering, krusmyntagården har trevlig trädgård och lunch. Bad i blå lagunen är mysigt (ibland är det dock mycket folk där).

      Lilla Bjers är också en väldigt bra resturang (kanske lite dyrare).

    Skulle ni förlåta otrohet? Och vad tycker ni gills som otrohet? Tycker ni det spelar nån roll om personen är alkohol eller drogpåverkad?

      Jag tror att jag hade velat förlåta men tilliten hade nog varit så förstörd att förhållandet skulle gå åt fanders pga det sen ändå… oavsett nykter/full/påverkad

      Jag har gjort det en gång. Han var påverkad av olika saker.. sen dum och kär så förlät jag en gång till.
      Jag borde ha lämnat honom första gången. Fick reda på att det hänt med 5+ till olika tjejer efteråt. Fyfan.
      Kommer aldrig någonsin igen förlåta en otrohet, oavsett situation. Lärde mig min läxa och fyfan vad ont det gjorde.

      Fram tills förra året skulle jag ha sagt nej, absolut inte, och förmodligen dödat min partner om det hade hänt. Kommer från en bakgrund där min far var otrogen mååånga gånger och betedde sig sjukt dåligt så jag har alltid nolltolerans.

      Nu efter flera år med min sambo, barn ihop, bil lgh drömmar och allt sånt så vet jag faktiskt inte.

      Livet händer, saker förändras, det finns perioder som är svårare och ta sig igenom än andra. Hade jag kunnat lämna allt det vi byggt upp och har ihop? Kanske inte i första taget, beroende på vad han gjort och hur.
      Men det har hade varit väldigt svårt och gå vidare

      Min pojkvän förlät mig för en fyllekyss. Det är jag otroligt tacksam för, och visar det. Vi jobbade igenom det ordentligt och tog det på allvar, och nu är det bakom oss.

        Är ni fjorton? Fyllekyss?

      Nej. Har det hänt en gång så händer det oftast igen. Spelar ingen roll om alkohol eller droger är inblandade. Kan man inte hantera det så kan man undvika det istället.

    Jag har inga vänner. Vet egentligen inte hur det blev så men har insett senaste halvåret hur mycket jag saknar att ha vänner. Att ha ett sammanhang. Flyttade direkt efter studenten till en stad 7 h från min hemstad. Men nu har jag flyttat tillbaka. Och de vännerna jag hade här var jag inte tillräckligt tight med för att behålla relationen med när jag flyttade. Så nu har jag ingen kvar. Har inte haft en bästa vän sen jag gick på högstadiet. Herregud vad jag saknar det. Nu är jag 21 år.

    Det finns så mycket jag vill göra. Så många konstutställningar jag vill se. Så många restauranger jag vill äta på. Så många parker jag vill promenera i. Så många sjöar jag vill bada i. Men jag vill inte göra det ensam. Så därför gör jag inte det. Det finns så mycket jag vill få uppleva, men vad gör man när man inte har någon att uppleva det med?

      Känner precis likadant!

      Man gör det ändå. Jag har inte jättemånga kompisar men har inte och har aldrig haft folk som delar mina intressen och jag känner bara att VARFÖR ska jag påverkas och hållas tillbaka för att ingen jag känner mer än familj vill göra det jag vill göra? Näe. Det är livet för kort för. Ut, och gör det DU tycker är roligt. Har du riktig tur kanske du hittar någon där som delar det du tycker om och kan bli vän med.?

        Förstår hur du tänker och det låter så enkelt. Har provat detta. Att göra saker själv. Har till och med åkt på en veckas semester till Spanien själv. Cyklat till olika restauranger själv. Åkt till stranden själv. Provat nya caféer själv. Åkt till gårdsbutiker själv. MEN DET ÄR INTE SAMMA SAK. Jag vill kunna diskutera det jag upplever med någon. Kommentera saker jag tänker till någon. Dela upplevelsen med någon. Låter så jävla löjligt men för mig är det sant. Jag behöver någon att dela glädjen och upplevelsen med för att uppskatta det och ta in det. Det är som det inte blir verkligt förens jag får berätta det för någon och dela det med någon. Herregud vad jag behöver vänner.

          Försök skaffa ett sammanhang där du kan träffa vänner, du är ju jätteung! Kurser, plugg etc

            Inte för att man måste vara ung för att skaffa nya vänner men tänker att mänga i den åldern inte är så uppbokade av egen familj och sånt än

      Du är inte ensam!
      Vart bor du? (Om du vill berätta).

        Utanför malmö!

          Fan, hade hoppats att vi bodde nära varandra ?

          Hur långt utanför Malmö? //Malmö-bo

      Åh, du är inte ensam i din situation! Gråtit mig till sömns många kvällar och undrar hur det blev så här. Det var inte så när jag var yngre. Är snart 26.

        So have I! 29 år

          Det är hemskt. Vad gick snett liksom?

            Det frågar jag mig själv hela tiden. Vad fan hände…. det är inte lätt att skaffa nya vänner heller!

        Det är skönt att veta att man inte är ensam om att vara utan vänner ❤️ Alltid känt mig ensammast i världen men nu vet jag att vi är fler ensamma där ute

        Samma här och är även jag 26 år..

        I samma ålder, var bor ni? Irl är ju fett svårt att hitta vänner nu för tiden, guldkornen kan man ju faktiskt hitta på nätet 🙂

          Uppsala!!

            Jag är H ⬆️

          Lär ju säkert inte bo nära er, som vanligt.. Bor i norrbotten. Ni då?

            Haha verkligen utspritt! Trollhättan här

      Hade du bott utanför Borås/Gbg så hade jag dragit med dig på någon konstutställning eller på en promenad ute i naturen och besökt ödehus och uteplatser! Givetvis hade vi avslutat dagen på någon nyöppnad restaurang och lekt att vi var från White Guide eller varför inte Guide Michelin (vi glömmer det faktum att jag inte har pengar)

      Du kommer helt klart inte vara ensam hela livet och du kommer stöta ihop med personer som först är en främling på gatan som sen blir till en bekant som senare växer till en vän.
      Är nästan i samma sits som du men är där av lite andra orsaker. Jag har någonstans accepterat att livet rullar på, att möjligheterna är många även om jag inte kan ta del av dem just nu men det kommer senare med förbättrad ekonomi och stabilare psyke.
      Försök att inte stanna upp ? jag hoppas att du har fint väder och kan bada i helgen! Ha en bok eller podd som sällskap.

      Sedan är det givetvis inte fel att känna sig ensam ibland, det gör vi alla någon gång. Men träna på att slå undan ensamhetsmanteln, med tiden kommer det hjälpa dig att möta personer som faktiskt hänger med på allt det du vill göra!

      Kram! ⭐

        Och jag vill tillägga att jag verkligen känner igen mig i din och andras känsla. Försöker bara lyfta upp dig lite och mig själv.

        Det gör lite ont att veta att ens 10-åriga/15-åriga/20-åriga jag hade varit så himla besviken på en.

        Det lät verkligen som en dröm!

      Nu spekulerar jag och funderar helt fritt här. Jag tror att man många gånger bara måste våga släppa garden och TRÄFFA nytt folk. Våga ta kontakt med personer på gymmet, biblioteket eller på Facebook och se vad som händer. Våga ”ragga” och fråga om det inte vore kul att ses och fika en dag. Jag tror inte riktigt på att nya händelser eller personer bara kommer leta upp en utan man måste anstränga sig själv för att det ska hända också. Har du något intresse där du kommer i kontakt med andra personer? Prova bygga upp lite relationer där. Jag hade praktik på ett jobb för många år sen där en ny praktikant började några veckor efter mig. Fick en känsla av att hon verkade kul och trevlig och frågade (motstridigt, ville inte göra bort mig) samma vecka om hon ville äta lunch, efter det åt vi lunch varje dag och hon är nu en av mina bästa vänner. Jag ”raggade” nog verkligen upp henne kan man säga ?

      Finns också en bra grupp på Facebook som heter Heja livet! som jag kan tipsa om 🙂

        Håller med, och jag tror det är så viktigt att vara aktiv och ”med” för att kunna utvidga sin bekantskapskrets. Alltså, om du tränar, går kurser engagerar dig i någon frivilligorganisation eller bara gör saker såsom att vara ute och fotografera, springa eller vad som helst, så har du ju mer att prata om med folk du träffar på, fler saker att kunna dra med nya bekantskaper på, t.ex. kollegor. Det är SVÅRT att starta en relation med tanken att man ska bli vänner, att ta en fika och prata, då måste det verkligen klicka om det ska bli något. Men säg att ni sitter i fikarummet och någon som verkar trevlig säger ”jag skulle verkligen vilja börja träna något”, det är då det är så bra att föreslå att personen hänger på där du brukar träna, att du peppar hen att springa samma lopp som du ska springa till hösten etc. Det är ett väldigt avdramatiserat sätt att testa på nya bekantskaper, och allt du gör kan leda till att träffa andra människor, även om det inte blir djup vänskap, eller vänskap alls, på första försöket.

          Så sant, sjukt bra tips! Du har med ALL säkerhet så himla mycket att bjussa andra människor på genom den du är och det du ägnar dig åt Emmy. Om det inte är så att du jättegärna vill återuppta kontakten med någon av dessa gamla vänner så släpp allt det gamla och börja blicka framåt. Ingen idé att bromsa upp och älta varför livet ser ut på ett visst sätt, du har all makt att förändra det till det bättre om du vantrivs 🙂 Det kommer vara jätteobekvämt att ta kontakt med nya människor till en början, jag tror inte att så många av oss är särskilt vana med det, men efterhand kommer det gå bättre. Sen är det inte pinsamt eller hemskt att erkänna att man saknar och vill ha vänner och umgänge <3 Att faktiskt erkänna för sig själv att man saknar umgänge är ett jättestort steg framåt.

            Precis, lova att försöka att inte må dåligt över att du förlorat dina gamla vänner! Det är inte lätt att hålla kontakten när någon flyttar, speciellt inte i den åldern eller tidspunkter i livet där mycket händer och mycket förändras. Det har inte att göra med dig som person, vissa vänskaper håller oavsett men en del är för uppbyggda kring vardagen för att det ska funka när man inte ses ofta. Och vänskaper kan se så olika ut. Jag kan verkligen sakna mitt gamla gäng från universitetstiden, vi sågs ju jämnt, ringdes varje dag, visste allt om varandra och det var alltid ”vad gör vi i helgen?”, inte ”ska vi ses i helgen?”. Nu ser alla relationer väldigt olika ut, och utvecklas åt olika håll, men skulle jag definiera ”bästa vänner” såsom de jag hade förr så hade detta varit väldigt svårt att uppnå nu under småbarnsåren med jobb, hus och allt.

            Så försök att dra i alla trådar – finns det någon av dina gamla bekanta du skulle kunna tänka dig att träffa igen – kanske klickar ni jättebra nu? Någon kollega som också är intresserad av konst, eller sätta upp en lapp och höra om någon vill följa med? Gå med i alla facebookgrupper du kan komma på som intresserar dig – sen hör om någon vill hitta på något lokalt. Alltid avdramatiserat när det gäller specialintressen, inget konstigt alls att inte ha någon irl som gillar samma. Kvällskurser är så bra för de som går där har som regel TID, till skillnad från personen i kön på ICA, till exempel. Se till att före bekantskaperna vidare, är det en kurs i franska – hör om någon vill följa med och se en fransk film på bio, låna ut rn bok till någon (orsak till att fråga om nummer, och att kontakta personen och fråga vad hen tyckte!). Vill du åka och bada, försök att vara lite kreativ – svårt att dra ihop ett gäng bara sådär, men kanske lättare att hitta ett gäng som vill ta en löprunda och sen bada, spela brädspel och dra till stranden, eller liknande. Grannar? Starta bokklubb?

              Tack för alla fantastiska ideer och tankar. Även fast mycket känns helt omöjligt så känns det faktiskt lite ljusare och mer nåbart nu. Ska försöka börja börja på någon kvällskurs till hösten. Och faktiskt våga prata mer med människor. Och kanske höra av mig till någon barndomsvän som jag inte träffat på 100 år men som jag har på facebook som bor i närheten. Tack för alla kloka tankar <3

    Har en dröm om att köpa hus på österlen. Det som gör mig orolig dock är dom stigande havsnivåerna och problem med erosioner och att kusterna i Skåne kommer, som jag har förstått det, drabbas värst. Tydligen så pågår det inte längre någon landhöjning i södra Sverige? Är det värt ändå att köpa hus kring Simrishamnstrakten? Även om det lär dröja 80-100 år innan kusten blir märkbart påverkad så tänker jag att det är lite som att kasta pengarna i sjön? Tänker att det kommer bli svårare och svårare att få husen sålda och att värdet på huset kommer minska. Eller har jag fel? Någon som vet lite mer kring det här? Vågar man lägga sina besparingar och belåna sig för en husdröm där ändå?

    Jaha. Sitter ute i Rågsved och lyssnar på polishelikoptern som spanar. Är det konstigt att man längtar bort ibland?

      Nej inte alls. Själv bor man i Högdalen.

        Flyttade från Hagis (Göksholmsbacken) till Norrbotten för fem år sedan. Lugnt och fint men saknar ändå Hagis varje dag!

          Hagis är riktigt trevligt! Är stamgäst på Pappagallo … Trevi har jag inte varit in på, för många som spelar i The A Team där. Jo, den lilla polska delikatessbutiker är riktigt najs!

      Säg är det konstigt att man längtar bort nån gång?

      Tack, nu fick jag den på hjärnan?

      Represent. Hörde samma här i Hagsätra. Undra vad som hänt

      Misstänkt brandattack mot lägenhet – polisjakt efter man https://www.aftonbladet.se/a/2Gbyvx

      Är det i närheten av Rågsved? Bor inte i Stockholm så har absolut ingen koll?‍♀️

        Var ligger Rågsved? Inte hört namnet förr. Men håller med om att det är för jäkla störigt med helikoptern på nätterna, avskyr det ljudet, man blir ju knäpp i sömnen typ när det bara pågår ovanför.

          Det tråkiga är att man vänjer sig med smällar, mopeder som kör överallt, sirener, helikoptrar. Just där jag bor är det helt OK, men nere i Rågsved centrum och utanför entrén till tunnelbanan, nej, inte alls roligt.

            Bor i Malmö, reagerar verkens på sirener, smällare eller polishelikoptern längre ?

              Malmö här också, helikoptern uppe var och varannan natt, känns som man har den inne i huvudet när man ska sova.. och ja, smällarna (bomber, handgranater) har man ju slutat reagera på. ?

        4 tunnelbanestationer före Rågsved. Så ett par (4-5) kilometer mellan platserna

    Alex och Sigges podcast avsnitt nr 370, börja 59 minuter in. Samtal om hur Isabella Löwengrip får sina lögner att förvandlas till sanningar i media. Intressant diskussion 🙂

      Har varit en ”omfattande” diskussion här inne tidigare i dag. Stollis har varit i sitt esse!

    Vad tycker ni om vårat nya angiverisamhälle? I alla dagens Mitt i -lokaltidningar så uppmanas boende i olika kommuner att ange rökare!

    Håller själv på att försöka sluta röka, och bryr mig inte så mycket om nya röklagen, är helt rimligt. Men vad i helvete? Varför ska man ange folk som röker?? Helt sjukt ju. Som om man vore en grov brottsling?

      Cancer botar rökning.

      Handlar det inte mer om att, om man som icke-rökare blir störd av någon som röker, så har man rätt att säga ifrån antingen direkt till personen eller till restaurangen om det nu är på en uteservering och få rätt. Det är ju inte direkt så att man ska ringa polisen.

        Absolut ska man få gå fram och säga till! Är helt med på hela röklaagen och vet att det är respektlöst av oss rökare. Därför jag slutar röka nu.
        Men det här med angiveri? Lär ju skapa ett sorts samhälle där man seriöst anger folk för rökning??? ..känns lite överdrift.
        Tänker tillbaka på kända makter med angiverisamhällen….är det en sån stämning mam vill skapa?

      Jag röker inte men tycker det går till övedrift. Tänker inte springa och tjalla på någon. Nope.

      Tycker det är så barnsligt med massa förbud och ett otrevligt samhälle vi då går mot….

    Fler här som besväras av muskelknutor/triggerpunkter omkring skulderbladen? ? Känns som ett ständigt tryck och ”dov” smärta.

    Jag känner att jag har vissa problem med emojis. Vad skulle ni säga att följande betyder:
    ? (jag trodde det var ”praise the Lord” men vissa säger ”woop woop party”)
    Och denna:
    ? (svettig och glad?)

      Sådant här är kul då det kan bli så fel ?

      ?? – är inne på ditt spår, tänker på Robin Hood och Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen ? det är lite ”WOHOO”-känsla över det hela.

      ? – för mig står det typ för ”wooops, här bidde det fel, sorry hehe” lite nervositet pga klantighet ungefär.

        Tänker lite samma, ? är mest lite nervöst skratt.
        ?? tänker jag lite som ett ”hallelujah moment”.

        En jag kan störa mig på är denna: ?
        Jag använder den för ett lite drygt flin, typ. Men en kompis brukade använda den som i glad och det fuckade upp det för mig många gånger.
        En gång han ba ”can’t wait to see you?” och jag ba ”eh, är det en bra sak eller en dålig sak?” Så sa han att han använde den för att han var glad över att jag skulle komma och hälsa på honom. Funderade lite på om emojis betyder olika i olika länder, han bor inte i Sverige, men jag vet inte??

          Jag använder den som ”sjukt kul”. Jag gillar verkligen inte skrattgråt-emojisarna och använder dem aldrig.

        Märsta-Anna vet säkert!

          märsta-Anna visar sin RUMPA ett flertal gånger på sin blogg Sjukt beteende eller vad tycker ni ?

            Anna har i alla fall en familj, det har inte hon på Lidingö. Smått tragiskt.

      Händerna ska, vad jag förstått det som, symbolera jubel. Liksom att man sträcker upp händerna för att jubla. Tänker dock den som något lugnt och mer åt praise-the-lord-hållet än party.
      Den andra emojin tolkar jag som att man är smånervös, typ lite oj-detta-blev-pinsamt. Vid klantiga och småskumma situationer

        Men det finns ingen ”jag svettas” va? Jag tycker jag har kollat, och denna är den närmaste. Men den passar ju inte när man plågas av värmen eller nästan missade tåget. ”Jag svettas och jag är inte glad” efterlyses.

          Efter en snabb 5 min reaserch hittar jag dessa möjliga bidrag: ? ? ?

            Haha är inte ?=orgasm? ??

              Jo det är vad den tolkas som men ska ses som svettdroppar ??

              Ha, ha, ha!!!!!!

          ? hittar den på min Samsung, har du den?

            ?
            Den har jag. Den ser ut som om den har det varmt.

              Sant, missade att du ville svettas när du missar tåget??

      Trodde först att du skrev ansjovis. Jag kanske borde släppa taget om min fredagsdricka …

        Fast vad gör man om man har problem med ansjovis?

          Lägger på en kvällsmacka med skivade hårdkokta ägg, och häller upp en kall pilsner!

      Jag använder händerna ? som high five!

        Jag med!

        Samma! Som att man skulle göra en dubbel high five med den man skickar den till. Mer hurra!!! än något om Gud ?

          Jag tänker den inte som dubbel high five, utan att händerna tillhör olika personer. ?

          Tänker också dubbel och hurra!!! Så förvånad att en del kopplar till gud? ?

    Fick förra vecka reda på att ett ex till mig suttit häktad i sju månader år 2018, dömd för våldtäkt, men friades därefter i överklagandeinstansen. Vet inte vad jag ska tänka. Är så chockad och äcklad. Hans barn föddes dessutom när han satt häktad, alltså var han otrogen mot gravida sambon i samband med våldtäkten. Så fucking vidrigt. Även om han friades i hovrätten så krävs det mycket att dömas för våldtäkt i tingsrätt. Kräks.

      sådana är män

        Sådana är sjuka män.

        Fast inte alla ändå…

      Menar du att han var OTROGEN FÖR ATT HAN VÅLDTOG EN MÄNNISKA?? Jag kan inte förklara varför du har uttryckt dig helt sjukt, hoppas nån annan kan förklara på ett vettigt sätt

        Förklara gärna, för jag förstår inte.
        Han är en vidrig våldtäktsman (!!!) som våldtagit en tjej, och utöver det var han ju otrogen mot sin sambo när han våldtog den andra tjejen.

          Det är sjukt att se på en våldtäkt som ’otrohet’.
          Våldtäkt = våld, inte ’sex’.

        Förklara gärna, förstår ej.

        Äh hennes poäng är ju att hans beteende är vidrigt. Hon skriver att det var en våldtäkt. Varför hänga upp dig på att hon även skriver otrohet?

        Fattar ej? Han är en våldtäktsman (!!!) men han är ju även otrogen i samband med våldtäkten?! Samtycke påverkar ju inte otroheten? Han är en våldtäktsman i första hand.
        Hamnat i modd så svar kanske kommer flera gånger.

      Man frias i överinstans för att underinstans gjort ett dåligt jobb.

    Har upptäckt att min dotter har självskadebeteende. Har pratat med henne och även fått en tid på bup.
    Men jag känner mig så ledsen och orolig. Varför? Vad ska jag göra för att hjälpa henne? Älskade ungen min… Det gör så ont i mig att hon känner att hon behöver göra såhär mot sig själv.

      Känner igen mig, fast i en omvänd situation där jag är dottern. Nu vet jag inte vad för relation ni har, men jag tror att du på bästa sätt kan hjälpa henne genom att vara där och försöka vara förstående utan att vara överdrivet påträngande. Förstår att du blir orolig och kanske gärna vill finnas där mycket nu, men det kan samtidigt kännas väldigt överväldigande och nästan kännas som man plötsligt skäms över det.
      Hoppas att er situation löser sig och att din dotter kommer må bättre snart! ?

      Åh jag har inget bra råd att komma med tyvärr men ville bara skriva att jag hoppas ni får bra hjälp och att din dotter berättar vad det är för tankar som snurrar i hennes huvud. Du får bara visa att du finns där för henne så länge. All styrka till er. Kram

      Kram ❤❤❤

      Åh, har varken tips eller erfarenhet att dela med mig av, men din fråga berörde. BUP känns ändå som en bra start? Kämpa på ❤️

      Kontakta en familjebehandlare?

      Det finns tyvärr inget facit men jag var i din dotters sits första gången när jag var runt 13. Det jag minns var att jag tyckte att det var skönt att min förälder bara var under samma tak som jag och inte ute på vift eller på jobbet. En slags fysisk närvaro.

      Försök att inte tvinga henne till att prata, det blir bara jobbigt och tjatigt i längden och skapar lätt en ännu större skuld. Jag tror att det blir lättare att prata med någon från BUP i längden. Men visa bara att du är där och försök få henne att vistas ute i vardagsrummet eller köket och inte inlåst på sitt rum.

      Det kommer att ta tid med att laga sig själv inifrån och jag förstår att det som förälder måste vara frustrerande att se på. Men hon är säkert superstolt över att du är hennes morsa och att du tagit tag i situationen ❤️

      Kram! ❤ vilken fin mamma du är!

      Tack för att ni är så fina ❤

      Det är svårt och skrämmande att se sitt barn må dåligt och att hon väljer denna vägen för att lindra sin smärta. Hon är så ung (13 år) och har hela livet framför sig, men jag förstår ju att livet kan vara jäkligt jobbigt i hennes ålder.
      Bup är absolut rätt väg, hoppas jag iaf. Men jag är så rädd, jag vill inte leva mitt liv utan henne, jag vill se henne växa upp och se henne upptäcka livet.

        Jag är så ledsen för din skull. Du är så stark ? Jag är en 27 årig tjej som idag mår alldeles underbart men en gång gjorde jag inte det.. Vad jag behövde förr var kärlek. Du kan aldrig ge ditt barn för mycket kärlek. Tonårstiden är så känslig och man har sina stunder.. Finns bara där ?

    Sorry för rena rama familjelivfråga…

    Har för första gången fått svamp i underlivet och blev av min barnmorska rekommenderad att ta Canesten kapsel plus kräm. Sedan sa hon att om det inte går över så kan jag ta detta i 2-3 omgångar.

    Jag har köpt Canesten 500mg kapsel (1 st) plus kräm. Nu till min fråga då jag glömde fråga barnmorskan. OM detta inte skulle gå över efter första kapseln, när är det tänkt att man ska ta nästa omgång?! Blir alltmer förvirrad ju mer jag tänker på det och kan inte googla mig fram till något vettigt svar.

      Hamnade i modd.. Alltså va.
      Smörj med olivolja, in- och utvändigt. Sov helst naken och använd endast bomullstrosor om du skall ha underkläder. Sen är såna där svamp-mediciner från apoteket rena sk*ten, funkar första gången men sen blir man som ”immun.” Köp Daktacort på apoteket, det är en kylvara så man får fråga om den. Står att det är för fotsvamp men det är exakt samma som den Daktacort man får på recept mot underlivssvamp hos läkare. (Jag har fått den utskriven och sen rekommenderat av samma läkare att köpa den direkt på apoteket istället). Funkar super! Lycka till, svamp är förjäligt!! Mvh tjej som får svamp många gånger per år ?

      Finns en tablett som du sväljer. Kolla i fass. Kommer inte ihåg vad den heter. Ta den så Blir du av med det.

        Den får tyvärr inte säljas på apotek utan recept längre!

          Eller fluconazol…
          Jag led av svampinfektion i 3 år… jag gick på kurer 3 mån vis. 1 tbl med två v mellanrum i 3 mån, utan 3 mån och sen varva med pHbalans produkter. Var ett helvete, men sen till slut gick det över.

        Diflucan

    Vad har ni gemensamt med era partners? Varför håller ni ihop?

      Ingenting hobbymässigt. Egentligen ingenting alls men ändå allt. Vi har kul ihop och samma syn på livet. Men småbarnåren gör en en fan wako och om vi överlever det ska jag fira. Just nu känns hela vår relation på paus men det blir nog bättre när inte barnen är så jobbiga.

        Hahahahaha +1

        svar till hoppas- Men gud- SAME!! hahahha

      Båda är ambitiösa, vetgiriga och kämpar för det vi vill och vill utvecklas. Vi har (i stor utsträckning) samma typ av humor och kan skratta väldigt mycket ihop. I övrigt kompletterar vi varandra bra – där jag har brister trumfar han, och vice versa.

      Vi tänder sjukt mycket på varandra och har sex ofta. Vi har samma humor och gapskrattar ihop varje dag. Vi blev ihop när vi var 16, nu är vi 26 år och har två barn

      Gemensamma intressen, bra kommunikation, har roligt ihop, bra sex, samma mål/visioner med livet. Håller precis som Hoppas på att kriga oss igenom småbarnsåren dock..

      Humorn, det heliga morgonkaffet, byggprojekt och ett behov av varandras närhet. Intresse för den andres visioner. Och när jag iakttar honom då han pysslar pratar eller leker med våra barn, och påminns om att den människan känner precis det jag känner för dem, då älskar jag honom som allra mest.

    Hej! Vill ni snälla hjälpa mig en plugg grej? Jag skriver en rapport om rasism och skulle behöva några svar på min enkät. Tack!

    https://app.easyquest.com/q/n3X5M

    Har någon här varit på safari i Afrika? Supertacksam för tips! Vi tänker oss Tanzania främst men kanske även Kenya och Uganda.

      staycation

      Varit i Krugerparken i Sydafrika och det var toppen! Guiden sa då att Tanzania är väldigt dyrt.

    Skrev i förra öppna spåret om att jag sökt nytt jobb… jag fick det inte. Så alla vet. Vilket känns ändå helt okej för jag har en bebis i magen ?? och nu slipper jag vara orolig över provanställning och hit och dit! ?

      Uska, 28500+ob

      Grattis till bebisen!

    Vad jobbar ni med och vad har ni i lön?

      Uska, 28500+ob

        Spännande, vad gör man när man ”Uskar” ?

          Man gnäller resten av livet om hur utarbetad och underbetald man är. Det är vad uskor gör 24-7

          Undersköterska

      Förskollärare, examinerad 2014 och tjänar 31500 innan skatt.

      Jobbar på ICA, 75% pga småbarn, ca 14 500 ut efter skatt.

      Barnskötare 24900 20 år gammal

      Administratör på förvaltning, 30 000:-

      Projektingenjör inom bygg 40000:-

      38 000 före skatt, Controller, sthl, 30 år

      Daytrader, ca -25 000 kr/dag

        ?

        Du menar inte minus va? ??

          ???

        Minus 25 000 kronor per dag låter inget vidare. Men det kanske bara är jag.

        Vill också bli daytrader. Vad handlar du? Krypto?

      Projektledare inom IT, 47000kr före skatt plus bonus, 31år.

      Förstelärare, 44 500

      IT inom landstinget, har 27000.

      Advokat, 70 000 innan bonus

      Internrevisor 38.000 brutto. Dock obetald övertid om ca 150h per år. Får plocka ut tiden som flex (dock max 1 dag i veckan)

      Nyexaminerad men jobbar som handläggare offentligt 21000kr. (Men anställd 6 mån via bemanningsföretag)

    Hjälp! Har i fler år haft ont i magen, som en cirkel runt nageln som spänner och svider så fort jag trycker på naveln. Svårt att förklara, och kan inte hitta något på nätet… Röntgade nyligen tarmarna, gjort gastroskopi samt vaginalt ultraljud men visade ingenting… Alla värden är normala, men ändå blir jag otroligt uppblåst och kan ibland inte ens ligga på magen på det spänner och gör ont i magen samt vid samlas kan det svida om han går för djupt. Finns det någon här som haft liknande smärta?

      Ja. Då sa de att det var magkatarr och att jag inte skulle äta gröna äpplen eller dricka vitt vin.
      Det gav sig efter ett tag … men sök igen om det känns fel. Du har ju mer data nu efter alla undersökningar.

      Kan det vara IBS låter lite som det. Har du provat på apoteket att köpa receptfritt som hjälper. Hoppas du blir bättre.

      Min son hade liknande. Visade sig efter en lång utredning vara äggallergi. Har läkaren tagit några allergiprover?

    Min psykolog har kommit fram till att jag måste skaffa mig ett liv. Okej, han sa inte ordagrant så, men innebörden var densamma. Det har visat sig ohållbart att nästan bara ha träning som det som får livet att fungera, så jag ska träna på att inte träna hela tiden och istället göra andra saker.

    Då är frågan alltså… Vad är andra saker? Vad brukar folk göra? Jag har typ tränat nästan varje dag hela mitt vuxna liv så jag vet inte vad man brukar fylla livet med i övrigt. Finns det någon som kan lära mig att leva?

      Jag spelar Sims, kanske inte är att ”ha ett liv” men kul är det ??‍♀️

      Odla blommor? Baka? Måla? Pussla?

        Jippi bad väder i helgen. Så lycklig när solen skiner. Älskar sommaren. Hurra ??❤

        Jag spelar redan alldeles för mycket tror jag… Tror mer han syftade på sociala aktiviteter för annars kan jag ju sitta vid datorn hela dagen bara.

          Gå på kurser eller engagera dig i organisationer eller förbund. Stå i soppkök, hjälp djur, stöd ungdomar.

          Hej Viktor den Store.

          Jag läste även de två kapitlen i din blogg nu och även om det är välskrivet såi det understa kapitlet tänkte jag på detta:

          ”dök han återigen upp inom synhåll” (så kanske man kan skriva, men jag reagerade på ”inom synhåll”, ja om man brukar skriva så.

          ”banken får du reda på då” (vilket bank det gäller berättar jag om då/ avslöjar jag namnet på då)

          ”tillväga” inte ”till väga”

          ”Men ja, det är precis vad ja pratar om”

          (vad jag pratar om)

          ”Välkammad och välplanerad” (så kanske man kan skriva, men kanske hellre att han är ”bra på att organisera/ planera”

          ”Dregel och matrester” (dregel låter lite… ja. Inte så trevligt.)

            Precis som jag trodde så stod det så här:

            ”Ska ”tillväga” skrivas ihop eller isär, ”till väga”? Båda delarna finns, båda delarna gå bra.”

            Källa: SR. (Sveriges Radio) Språket

            Tackar! Kapitlen på bloggen är dock inte med i den slutliga boken utan har enbart fungerat som inspiration, men tack i alla fall!

              Ha en fin helg, Viktor! ?

      Börja spela golf! Tycker det är förvånansvärt rogivande faktiskt. Det blir lite allt i ett. Motion, frisk luft, natur, sport… 🙂

        Brukade faktiskt spela golf när jag var yngre. Sedan började jag slå för långt och allt snedare och då blev det mest irriterande att hålla på med det i fem timmar ? Men inte ett helt dumt förslag. Kanske borde ge det chansen igen…

          Ja det tycker jag verkligen. Du får ställa dig på rangen först så det inte blir så snett och så använda rätt klubbor så ska det nog inte bli för långt??

          Men tror på riktigt att det är bra. Hjärnan kopplar av och jag vet några stycken som använder golfen som avslappning 🙂

      Lyssna ljudbok och spela candy crush, livet!<3

      Börja träna på någon klubb. Där pratar alla med varandra, då kan du kombinera träning och social samvaro.

      Känns som att jag tjatar om böcker hela tiden men skulle bokcirkel vara något kanske? Det är socialt och orkar man inte vara social så är det bara att utgå från boken som man läst. Kanske utvecklar det nya vänskaper. En del gör bokcirkeln till en middagsbjudning.

        Där finns dessvärre problemet att jag inte tycker om att läsa. Ja, jag vet att det är jättekonstigt…

          Jaha såg nu att du inte gillar att läsa. Men du hade ju skrivit en bok så skrivarkurs kanske?

            Har redan pluggat det i 1,5 år. Det var iofs ganska roligt, men blir en smula dyrt i längden.

          Attans då! Men kan du använda din träning till någon form av volontärarbete?
          Det var någon som skrev i ett Öppet Spår att hon hade varit delaktig i ett ungdomsläger som Röda Korset anordnade över sommaren. Var inte just träning men diverse aktiviteter som utfördes. Har fått för mig att du bor i Sthlm så det lär väl finnas organisationer så det räcker och blir över.

          Annars tycker jag att du ska odla ett intresse för antikviteter och sen slaviskt börja följa Antikrundan ? fynda på loppisar och sälj vidare på Tradera! Bli en loppis-junkie. Du kommer träffa många speciella men fina personer på din loppisresa, trust me.

            Fint förslag med träningen. I många storstäder finns ju mer eller mindre organiserade grupper som möts på nån plats, typ park, på bestämd tid och tränar ihop. En leder och det kan vara lite olika tema à la intervall, mage, stretch, balans eller så.
            Dra ihop en grupp!

        Jag tänkte också på bokcirkel men var lite osäker på hur det funkar. Bra tips tycker jag.

      Börja någon teamsport typ basket eller fotboll och lär känna litenya människor som du kan hitta på andra saker med också ?

        Spelar redan fotboll! När jag inte är knäskadad då…

          Men GÖR du?? Trodde bara du var fotbollsintresserad! Satan så tråkigt att vara skadad dock, håller tummar och tår för att du blir av med eländet. Skadan alltså, inte knät

            Såg du den e-posradress som Viktor droppade för någon dag sedan? Det var nog i onsdagens Öppet Spår, där han bad oss att läsa första kapitlet i hans bok. Troligen har du nu hans adress. Så då frågar jag om du skrivit privat till honom än?

              Faan. Såg du den *e-postadress …

    Erfarenhet av kurder? Tror jag blivit kär?

      Jag har erfarenhet av människor och en sak ska du veta, alla är olika. Härligt med kärlek ?

    Någon från Uppsala i 30+ som vill spela golf med mig ?

      Ingen???? ?

        Livet är hårt ibland ?

    Blir så irriterad, vi betalar sjukt mycket skatt på lönen i det här landet. Den så kallade ”semesterersättningen” beskattas med 50%. Utöver den vanliga skatten på lönen. Visst är det bra att en viss summa av skatten går till bland annat sjukvården och skolan. Men en väldigt stor summa går även till socialbidrag/försörjningsstöd till individer som inte jobbar. Tycker att socialbidraget borde sänkas med 2000 kr, då skulle fler människor bli motiverade till att söka jobb. Pratade med en granne häromdagen som är arbetslös, och hen sade vad skönt att jag inte har ett jobb, jag kan ligga på stranden hela dagen och solbada. Vad, bra svarade jag och jag får slita hela dagen på jobbet för att du ska kunna lata dig på stranden.

      1 Skatten är en försäkring även för dig om du skulle bli arbetslös eller sjuk eller skulle behöva socialbidrag. Det kan hända vem som helst, även om du inte tror det idag.
      2 Arbetslöshet gör ofta människor deprimerade. Din granne kanske är ganska olycklig egentligen, eller kommer blir.
      3 Hen är ett undantag, de allra flesta vill ha en meningsfull sysselsättning.
      4 Du låter onödigt bitter. Lägg din energi på nåt annat än det.

        Att ha sunt förnuft är inte att vara bitter. Nej, min granne är inte olycklig, tvärtom superlycklig och välmående. Tycker inte att det är okej att välja försörjningsstöd framför att kunna försörja sig själv. Hen blev erbjuden ett jobb inom butik men tackade nej då arbetstiden inte passade 09.00 – 18.00. Och nej, hen har inga barn. Eftersom min bästa vän jobbar inom socialtjänsten så vet jag vilka summor som betalas ut (försörjningsstöd) och det är inga små summor varje månad. Det är aldrig okej oavsett om du är skattebetalare eller inte att välja bidrag framför jobb och bli självförsörjande.

      Egoröv

      Testa på att bli sjuk/sjukskriven/arbetslös/föräldraledig eller om du vill plugga igen och kom tillbaka och klaga på hur mycket skatt vi betalar i Sverige.

      Eller flytta till USA där de betalar mycket lite skatt så kan du ju njuta av alla pengar du får behålla, ja tills du blir sjuk eller arbetslös eller vill skaffa familj då…

        Jag ville svara dig, men orkar inte riktigt, när folk som inte behöver gnälla gör det. Jag tänker alltid på vad som blir över efter skatt och det är fan ta mig tillräckligt.

        Värnskatten är borta. Brytpunkten för statlig skatt höjs hela tiden Man betalar inte statlig skatt förrän vid inkomster över 500.000 kr (ca, orkar inte googla exakt summa).

    Vi vill skaffa barn. Men det känns så jävla läskigt. Kan ni som har barn berätta det ni hade velat veta innan ni satte igång med processen?

      Processen? Är det så knulla kallas nu för tiden.

        ”Älskling, ska vi…processa lite..? *förförisk blick*”

        Hahaha!
        Japp! Eller det känns så läskigt och stort att försöka få barn, inte själva knullandet men allt annat känns som en lång process. Ha koll på ägglossning, räkna föräldraledighet, hitta barnvagn, hålla det hela hemligt i tre månader. Hur vågar folk bara bestämma att försöka bli gravid? Har folk verkligen råd med det? Eller tänk om jag inte blir gravid?

          Allt det där går automatiskt, det är inget att oroa sig för alls (sålänge du har ok ekonomi förstås). Det ofattbart svåra börjar när barnet är fött, att uppfostra och vara en bra förälder. DET, är något man behöver oroa sig över och fundera kring.

        Ceremoni?

      Hade jag vetat att jag skulle vara sjukskriven HELA graviditeten så skulle jag ha jobbat liiiite till innan vi började försöka. Hade precis tagit examen och knappt hunnit börja jobba när jag blev preggo. Men sånt kan man ju inte veta. Kanske tar lång tid innan det blir något och man kanske mår superbra ☺️ Go for it

        Fy fan! Varför var du sjukskriven? Hur mår du idag? Och hur liksom bestämde ni att ”vi försöker göra barn nu!” – känns så läskigt!

          Först hyremesis (extremt graviditetsillamående) så spydde dygnet runt till v 17. Typ en flera månaders lång magsjuka. Sen var jag heeelt slut och mådde allmänt piss i några veckor innan foglossning från helvetet drog igång. Så hoppade på kryckor sista månaderna. Det var tufft men man har ju ett slutdatum på det så man överlever. Nu mår jag jättebra! Vi skaffade tillochmed ett till tätt så blev bara 17 månader mellan barnen. Mådde lika jävligt med andra, dock värre foglossning. Visste mer vad jag gav mig in på då men bestämde att vi helst ville ha syskon tätt.

          Vet inte hur vi bestämde egentligen. Jag tror dock att det är bäst att bara köra på utan preventivmedel och se vad som händer. Inte börja försöka pricka in direkt utan ta det lite med ro till en början ☺️ Lycka till! Så jäkla värt varenda jobbig krämpa ändå

      Jag fattade såklart det kunde ta sig fort men hade aldrig räknat med att det skulle gå på första försöket, det var nästan lite läskigt, att bestämma sig och så några veckor senare sitter man med positivt test och inser att allt kommer förändras. Men det kan ju lika gärna ta jättelång tid, eller inte bli något alls. Det är en så speciell situation verkligen.

      Jag hade också velat varit mer förberedd på hur otroligt förändrad man kan bli, speciellt direkt efter födseln. Och att det är ok att vara helt inne i sin bubbla! Men att det är viktigt att hitta tillbaka till sig själv sen. Att passa på att göra det man vill göra innan barn NU, jag hade gärna gjort ångra fler spontana resor själv, oplanerade kvällar med vänner, men snart finns möjligheterna igen och det får man inte glömma!

      Barnvagn och föräldraledigheter tar man eftersom, det känns så otroligt stort första gången och oj vad jag funderade över saker och jag skulle vilja gå tillbaka till mig själv då och säga att det inte spelar någon roll och att allt löser sig! Men det är väl en del i processen, kanske blir det mindre abstrakt när man fokuserar på ”ytliga” grejer, hur ska man egentligen kunna fatta att det växer en person i ens mage!? Men ja, det löser sig, och får man sen fler barn så spenderar man bara en bråkdel av tiden på att fundera över saker som barnvagn etc. Lycka till!

      Att missfall är vanligt (tyvärr). Det kan gå fort att bli gravid men det kan också ta lång tid utan att något är fel (eller ännu värre, något kanske är fel). Hoppas allt går bra för er!

    Jag är onödigt stenad.

      Lyllo dig! Jag har två små barn nu så blir inge mer sånt förrän barnvaktstiderna.. Njut och muncha för mig!

        Lol vilket bra svar!

    Hej,
    Jag är 17 år, och ska börja andra ring i gymnasiet snart. Bor på ett litet ställe med få städer runt om med gymnasium i, men valde en större stad längre bort bara för att komma bort från alla människor här, då jag blivit mobbad och även oomtyckt.

    Vännerna jag hade innan detta skedde, med mobbningen och det. Pratar jag inte längre med idag, jag har liksom inga vänner kvar. Har heller inte klickat med någon på mitt gymnasium. Jag fick aldrig reda på varför mitt föredetta kompisgäng slutade umgås med mig. Om det var pågrund att jag blev oomtyckt (var för jag var ihop med en destruktiv kille för 3 årsedan). Eller om det faktist är mig det är fel på. Kompis gänget lever liksom vidare fast utan mig, och jag brukar oftast känna i stora omkretser att ”jag märks inte här ändå, gör ingen skillnad om jag inte är här”.

    Detta känns enormt jobbigt då jag bor kvar på detta lilla stället, och jag ser alla mina gamla vänner gå på fester och ha kul. Medan jag sitter ensam här hemma. Det ända jag tänker på är alla gamla minnen vi har ihop, och hur mycket jag saknar dem.

    Förlåt för jag skrev så lång text, men har en människa som står mig nära. Min pojkvän, och jag älskar honom mer än allt. Men tänk om det skiter sig och jag slutar ensam, men vi har vart ihop nu i 2 år, så förhoppningsvis inte (han bor 2 timmar bort) . Jag är så kluven med allt, vågar inte höra av mig till det gamla kompisgänget, för känns om dom vill ha mig där, hade dom hört av sig.

    Förlåt för sån lång text och osammanhängande, men jag har inte en aning om vad jag ska göra.

      Finns det någon i ditt gamla kompisgäng som du var lite närmre eller som du känner dig mer bekväm med? Jag skulle försöka prata med den personen och förklara att du känner dig ensam och saknar att få vara med. Hoppas det löser sig!!! Kram!

      Är 35 men minns hur svårt det var att vara 17 år ibland. Om du vill ha några råd så skulle jag ge dug dessa: åren på gymnasiet och det som hände där betyder inte lika mycket i långa loppet som det känns när man är mitt uppe i dem, det är många som delar erfarenheten att vara ensam och inte vara bjuden på fester, det kommer många möjligheter att ta igen detta senare om man vill, särskilt om du börjar plugga vidare i en studentstad. Människor som behandlar en illa är inte personer att satsa på att vara vän med, även om det är de enda som finns. Det är långt roligare att vara vuxen än tonåring så det kommer bli bättre :). Satsa på att plugga, fixa nån typ av sommarjobb eller erfarenhet så enklare kan uppfylla dina drömmar efter gymnasiet. Du kommer inte att vara utan vänner för evigt, du har bara inte hittat de du passar ihop med ännu!

      Jag känner mest… vilken 17 åring idag kallar någon årskurs för ”ring”? Så sa mina föräldrar och jag skrattade rått.

        Uppenbarligen minst en. Vem fan bryr sig? lol

          Fast det är ju en korrekt fundering då det slutade heta ’ring’ 1966…

        Men vilken jävla onödig kommentar anonym 00:17

      Om dina gamla vänner inte vill umgås med dig bara för att du vill ta steget och plugga litet längre bort, ja, då är det deras förlust och inte din. Jag tycker att du gör rätt som bryr dig om din framtid. Leta litet efter något att göra på den nya skolan, det finns garanterat andra som vill ha med dig i sin vänskap. Lovar!

      Jag känner med dig!

      De kan ha mognat och tänkt till. Hör av dig till den av den eller de som som du litar mest på och berätta att du saknar dem och fråga om ni kan träffas.

    Är det baea jag som inte köper inredning på sommaren utan enbart när det är kyligare ute?

    Jag har ett dilemma ang jobb. Har just nu ett extrajobb där jag får jobba mellan 10-15 pass i månaden, det är ganska bra betalt. Nu har jag blivit erbjuden en heltidstjänst från augusti-december (kommer ej få förlängt efter det), mycket sämre betalt. Jobbet jag har nu är inom industri och inte det jag drömt om. Heltidsjobbet är som receptionist på ett kontor.

    Jag försöker se fördelar/nackdelar med dom båda. Har sökt förskollärareprogrammet till hösten, den startar även i vår (ifall jag tar heltidstjänsten). Jag vet inte om jag ska tacka nej till tjänsten och hoppas på att jag kommer in på universitet samt behålla extrajobbet eller säga upp mig och då börja plugga i vår. Har försökt prata med min sambo som tycker att jag ska göra det som känns bäst…

    Snälla, finns det någon som kan ge mig råd på hur jag ska göra.

      Hade behållt extrajobbet. Receptionistjobbet antar jag inte heller är ditt drömjobb eftersom du sökt fsklärare? Guld värt med bra betalt extrajobb, även om det är trist. Låter trist, men du vet ju också vad du har men inte vad du får, risken finns ju att receptionistjobbet är ännu tråkigare? Och tråkigt att behöva tacka nej till utbildningen i höst för ett jobb som du bara kommer ha några månader

      skulle kört på att plugga och jobba extra så mycket som jag skulle orkat på extrajobbet. Guld värt att ha ett extrajobb under studierna! Vore väldigt dumt att kasta bort möjligheten att dra in extra inkomst under studietiden tycker jag.

      Dra in extra pengar som du INTE sätter sprätt på, utan sparar. Då blir du säkrare i livet, och slipper ta skit i framtiden.

    Har får magkatarr! Fan vad ont det gör ?

      Köp omeprazol! Ät endast kokt, okryddad snäll mat, a-fil osv i någon vecka eller två! Brukar göra susen

    Tydligen ???

    Jag har inte vänner direkt
    Har haft en intensiv relation i flera år med kärleken av mitt liv.

    Fick reda på att han bakom min rygg vart medlem på bdsm sidor och sexchattat
    Vilket han tycker är okej för det är porr. Det är inte porr för mig, porr för mig är en video. Det förminskar han att jag känner.
    Hittade även honom på dejtingsidor, även där förminskar han: säger att han sökte vänner där, är jag inte dum som inte fattar det?
    Jag fattar inte det så är dum då.
    Han säger han aldrig skulle göra något för att riskera mig. Men det låter som det är precis det han gjort. Med mitt låga piss självförtroende försöker jag hitta ursäkter för alla dessa beteenden, rädslan att vara ensam?
    Men vill stå upp för mig själv.
    Vet itne vad jag ska göra.
    Göra slut?

      Du ska självfallet göra slut, för du är tyvärr tillsammans med en komplett idiot. Och han kommer fortsätta göra dig illa.
      Det finns så många som inte är idioter, som faktiskt är riktigt bra. Så slösa inte din värdefulla tis på honom. Jag förstår hur svårt det är att ens tänka tanken. Men det kommer vara värt det.

    Hur känner ni för att Bik bok nu går i konkurs? Själv känner jag bara… so what… Hellre några få bra kvalitetsbutiker än en massa skitbilliga klädesbutiker (som ex HM)

      Bikbok går i konkurs i Österrike, inte Sverige.

    Hmm känner lite oro i magen.. har fått nya grannar.
    De verkar ha lite problem med ”drickat”. De har barn.
    Mamman plingade på här kl 23 ikväll och frågade om barnet var här hos oss…den tiden? Nej vår dotter ligger och sover och vi tog de lugnt vid tvn.. hon hade en öl i handen och tände en cigg när hon pratade med min man, stod i dörröppningen och rökte in här.
    Jag låg i soffan i bara tshirt kände att jag eg ville gå dit och säga att vi har tagit kväller här och slöar framför tvn vi får snacka nån gång när du är nykter. Men orkade inte. Fruktansvärt ont i ryggen. Tidigare ikväll frågade hon om vi ville komma in och ta nån stark öl ikväll… är ingen öl människa eller supa människa alls. Hennes röst skvallrar om mkt whiskey…
    Kommer man och plingar på kl 23 hos nya grannar o frågar om ens barn är där? hmm barnen har lekt och så men den tiden sover iaf min dotter.
    Vad tusan, har haft ett sånt lugnt område som vi bor i nu så blir de så här nu. Midsommarafton snackade hon med min äldsta dotter och min dotters kompisar här utanför, då va hon också stupfull. Känns som vi kommer ha ett mönster.. vad gör man?
    Måste ju få de att fatta att vi inte gärna vill ha hit nån kl 23 en kväll även om de är helg. (Jag är en trött människa av mig som gärna slappar på kvällen om inget annat är planerat).
    Känns jobbigt. Måste bli noga med att låsa dörren känner jag. Området består av bara trevliga barnfamiljer.
    Vill inte gärna att detta upprepas. Ska man va hård? Eller vad ska jag göra. Tänker ju på barnen deras med. :-/

      Läs din text så ”ser du” vad du vill: säg ifrån och det ordentligt! Var tydlig, så att hon inte gör om det (kommer till er dörr).

      Däremot så kan du prata med henne när hon är nykter t.ex utomhus och förklara hur det känns för dig, men även visa stor omtanke. Försök nå henne och döm inte.

      Svar syns imorgon. Säg ifrån, se till att hon inte besöker er så mer men prata med henne när hon är nykter och ni är på ”neutral mark”, t. ex ute på gården och visa stor omtanke och döm inte, utan sträck ut en hand.

      Se dock till att hon ser skillnad på att även om du vill henne väl, så vill du aldrig mer ha henne där i eller intill din lägenhet. Det går att markera så.

      Eller inte vet jag, jag har inte varit med om det du beskriver men jag hade nog gjort så. <3

        Om hon sedan gör om det ändå, så behöver du vara extra övertydlig dels vid det tillfället men även sedan minst två dagar efter (dagen efter kan hon glömma vad du sagt kan jag tänka mig).

        Var extremt bestämd, förklara att detta stressar dig och att du vill ha en bra inställning till henne och att detta tyvärr kan försämra den.

        Det jag även menar med att prata med henne när hon är nykter och på neutral mark (åtminstone inte hos er och absolut inte sent)

        Är även din oro för barnet.

      Det viktigaste du kan göra är att öppna ditt hem för hennes dotter! Ett barn som lever med alkoholister har det inte lätt och det kan betyda mycket att ha andra vuxna i sitt liv som visar att det finns andra sätt att leva. Du ska också säga till grannen att hon är välkommen att ringa på och så men inte om hon har druckit och inte sent på kvällen.

    Ja det största problemet är inte att hon stör er (men förstår att det är jobbigt) utan det första du måste göra är att som vuxen försök hjälpa barnet.

    Du skriver ingen ålder men det första vore en orosanmälan till Soc, det andra att kanske nå ut till barnet. Du kanske kan på ett diskret sätt säga till barnet att hen alltid är välkommen till er om det är jobbigt hemma.

    Sen säger du till som någon skrev här ovan att hon gärna får komma förbi men inte efter kl 20 då barnen somnat.. eller nåt. Mina varma tankar går till det stackars barnet ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.